Vés al contingut

Viquipèdia:Plantejament de preguntes/2013

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, felicitats.

Hola , he llegit el teu article sobre la alimentació Caixer (Kosher), trobo que es un article molt interesant i educatiu sobre el judaisme, i volia felicitar-te, Una salutació ben cordial, Shalom!

llenga traduccio

En roussello diem "axurit d'en pampis"... qui pot donar une traduccio i une explicaccio d'aqueste expessio? Pardo per el meu catala.... soc de perpigna!!!

He trobat això:

Eixerit d'en Pampis (o axurit, o aixurit): La construcció sintàxica d'aquesta exclamació és molt estranya: adjectiu+article personal+Nom. L'ús n'és freqüent i irònic: s'atribueix a una persona «poc espavilada», «poc eixerida». (en fr -> une personne peu habile ou pas belle) (*[referència], al apartat: 2.8.3 Expressions antroponímiques)

Jaumellecha (disc.) 20:46, 29 nov 2014 (CET)

Canguru i o *cangur

Canguru és l'adaptació normal en català. Cangur és una hipercorrecció del català oriental (canguru o canguro s'associa al castellà, i es "corregeix" en cangur)

El GDLC accepta "cangurú": «cangurú». Gran Diccionari de la Llengua Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana..
Curiós, no ho sabia!--Arnaugir 19:46, 18 feb 2013 (CET)
El GDLC sí, però al DIEC no hi surt i al DAVL tampoc. Jo no reanomenaria l'article.--Pere prlpz (disc.) 12:51, 18 març 2013 (CET)
A Termcat surt cangur i prou. A Optimot per "canguro" en castellà surt només cangur, però si demano per "canguru" surt en català "cangurú" citant només la font del Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició). Jo tampoc no ho reanomenaria, o com a molt faria una redirecció de cangurú a cangur, i tampoc n'estic molt segur. Potser valdria la pena fer una consulta directa a l'IES per veure que diuen.

Error al intentar ampliar un Article sobre el Bestiari de Barcelona i posar un Drac que faltaba

Al intentar ampliar informació sobre el Drac de Sant Andreu del Palomar la referencia encara que es certa a quedat reflectida en tots els Bestiari que era a la pagina. Que puc fer? No puc asrreclar.ho. Perdo per les molestias. el comentari anterior sense signar és fet per 2.136.48.19 (disc.contr.) 17:04, 29 abr 2013 (CEST)

A quina pàgina? podries posar l'enllaç? --Anskar (disc.) 17:33, 29 abr 2013 (CEST)
Sospito que volia editar la Llista de bestiari popular de Catalunya, que és una pàgina que té una sintaxi gens evident que el va dur a editar Plantilla:Bestiari.cat/ID amb resultats inesperats.
A la llista, de Sant Andreu hi ha el Ca Cerber Bretolàs. Volies afegir alguna informació al Ca Cerber, o volies afegir una altra bèstia a la llista?--Pere prlpz (disc.) 18:37, 29 abr 2013 (CEST)

Gracias per contestar els dos pero jo volia donar a coneixar el primer Drac de Sant Andreu del Palomar al any 1979 aprox. cercant vaig trobar una foto de la Familia Cuyás datada en 1982 en blanc i negra que sortia aquet drac que jo vaig porta, pero com soc una mica "toxto" em aquesta tegnologia em sembla que he futut la pota.Aquesta es la referencia i l´aclariment que volia fer constar. Perdo per las molestias i per les faltes gramaticals, ja que just ara estic aprenen a escriure en catala. De nou gracies. Josep

  Puntuació  1234567891011121314151617181920                    En base a 0 puntuació(ns)  

Area geogràfica Barcelona (Barcelonès) Títol Sant Andreu de Palomar: El drac Autor Família Cuyàs Any original 1982 Registre RF.12089 Matèria Fotografies panoràmiques Tema Cultura popular Gegants i bèsties Classe Festes Tipus de recurs Image Editor digital Institut Cartogràfic de Catalunya Disponible des de 2009-04-02 Format digital JPEG Resolució 300 ppi Permís d'ús Còpia permesa amb finalitat d'estudi o recerca, citant la font Institut Cartogràfic de Catalunya. Per a qualsevol altre ús cal demanar autorització: http://www.icc.cat/autoritzacio in Fotografies antigues dels països catalans (Cuyàs, s. XX), http://cartotecadigital.icc.cat Drets http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca el comentari anterior sense signar és fet per Josep Hernández Nebot (disc.contr.) 21:29, 29 abr 2013 (CEST)

El problema és que si la imatge no l'has feta tu, i és del 1979, no la pots carregar sense el permís explícit de l'autor o de qui en tingui els drets, d'acord amb Viquipèdia:autoritzacions, i això és difícil d'aconseguir.--Pere prlpz (disc.) 21:50, 29 abr 2013 (CEST)
Crec que el lloc on està penjada la foto té alliberats els drets sense un ús comercial... intentaré trobar la pàgina ;) --Anskar (disc.) 14:46, 1 maig 2013 (CEST)
Aquí està, company. [1]. En aquiest cas crec que caldrà posar l'autor i la web d'on s'ha tret, els drets estan alliberats, tot i que només en cas de recerca i estudi, no de difussió, deixo oberta la porta a que potser no és possible pujar-la a commons? --Anskar (disc.) 14:49, 1 maig 2013 (CEST)
Si hi ha una limitació d'ús ("recerca i estudi") no es pot pujar a Commons. A Commons només s'hi pot pujar imatges que qualsevol pugui fer servir per qualsevol cosa, fins i tot l'ús comercial.--Pere prlpz (disc.) 19:00, 1 maig 2013 (CEST)

Interwikis

Hola He creat l'entrada Refugi Solvay. En intentar enllaçar-la amb altres wikis, amb el «modifica els enllaços» em surt un missatge d'error com el següent:
«An error occurred while trying to perform save and because of this, your changes could not be completed. Detalls: Site link ruwiki:Солвай Хат already used by item Q870458»
Com que no m'ha funcionat amb cap llengua, he posat els interwikis a l'antiga com ara "de:Solvayhütte", amb l'esperança que el bot que els canvia al nou sistema d'interwikis ho arregles, però de moment no passa res. Els interwikis funcionen be, però m'agradaria saber el perquè passa això, si algú m'ho pot explicar. Salut. --Moises (disc.) 21:02, 7 maig 2013 (CEST)

El que passa és que hi ha dos elements duplicats d:Q870458 i d:Q465188. En intentar afegir en el segon ru:Солвай Хат detecta que ja està en el primer i no pot estar a dos llocs. Demano l'eliminació del segon per duplicat. --V.Riullop (parlem-ne) 22:07, 7 maig 2013 (CEST)
Com que hi ha bots creant elements a wikidata per tot, incloent els articles que no tenen interviquis, això passarà cada cop més sovint (excepte amb els articles molt nous).
A wikidata hi ha un giny que va bé quan s'han de moure tots els interviquis d'un element a un altre, que afegeix un enllaç de "moure" als interviquis; de vegades és més curt que esborrar l'interviqui d'un element per afegir-lo a un l'altre, sobretot quan hi ha més d'un interviqui per moure.--Pere prlpz (disc.) 22:24, 7 maig 2013 (CEST)

Heisenberg

Benvolguts amics he entrat a la pàgina del principi d'incertesa de Heisenberg i he pogut veure que la formula que es presenta en catalâ no te res a veure amb la formula que recullen els llibres de text dels alumnes del meu institut. A la wikipedia en català figura una formula http://ca.wikipedia.org/wiki/Principi_d%27incertesa_de_Heisenberg i en els llibres de text i altres webs http://naturalesallum.wikispaces.com/Principi+d%27Incertesa La diferència entre les dues fórmules es d'un nombre quatre (4) o (2). Es doncs 2 o 4 per la constant d'Arquimedes. Algun físic ho hauria de corregir. Salut. --Pereplan (disc.) 13:22, 9 maig 2013 (CEST)

Sí que sembla que està malament, me l'hauria de mirar més a fons però. Recorda que pots corregir-ho tu mateix, encara millor si aportes fonts que acreditin el text. Es pot traduir de l'article en anglès. De mentres hi poso la plantilla {{discutit}}. el comentari anterior sense signar és fet per Arnaugir (disc.contr.) 14:27, 9 maig 2013 (CEST)
Arreglat, efectivament hi sobrava π, gràcies Pereplan.--PaliGol (disc.) 15:00, 26 ago 2013 (CEST)
Perdonau que m'hi fiqui. Jo crec que estava bé. El problema és que hi ha dues constants: i on Per tant, les dues formes de l'equació serien:
i
Pau Cabot · Discussió 15:28, 26 ago 2013 (CEST)
Tens raó, Pau. Hi ha diferents maneres d'escriure l'equació.. Què et sembla la versió actual? Vegeu: Constant de Planck i Constant de Dirac, no són la mateixa? Es podrien fusionar? --PaliGol (disc.) 16:14, 26 ago 2013 (CEST)
Sí. Pau Cabot · Discussió 16:43, 26 ago 2013 (CEST)

texte esborrat

Panotxa heu esborrat el contigut de la Página Michel Goday diguent que el contingut no era verificable ... (article que que no he penjat jo maiteix pero que probablement ha sigut penjada per Arts Santa Mònica que es el Centre amb qui es fa fins are el projecte de Malevich) De veritat no ho entenc com es pot contestar la veracitat del que estaba en aquest article. el comentari anterior sense signar és fet per 88.14.14.143 (disc.contr.) 21:34, 20 maig 2013 (CEST)

Es pot verificar posant referències a una font fiable externa (llibres, revistes, etc.) que en parli. Viquipèdia:Verificabilitat, Viquipèdia:fonts fiables i Viquipèdia:citau les fonts et poden ser útils.--Pere prlpz (disc.) 21:56, 20 maig 2013 (CEST)
He recuperat el text, però referenciat només en fonts del propi autor, i encara no tot referenciat. Ara qualsevol en pot posar en dubte la notabilitat, i també les frases no referenciades. S'hauria de referenciar en fonts independents del subjecte (per exemple, els llibres que n'hagin parlat).--Pere prlpz (disc.) 22:06, 20 maig 2013 (CEST)

Referències

Hola, estic escrivint un article sobre el "màrqueting viral". Algú m'ha ajudat una mica i m'ha enviat un missatge; gràcies. Encara l'estic polint, i ha de quedar millor quan el tingui acabat. Tinc un dubte: intento posar una referència però em marca error. L'error diu: "Error de citació: Hi ha etiquetes <ref> però no cap etiqueta <references/>" És el primer cop que edito a la Viquipèdia, i estic una mica perduda. Moltes gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Tania Louro (disc.contr.) 16:17, 31 maig 2013 (CEST)

Hola! un cop afegida una o més referències amb l'etiqueta <ref>, al final de l'article has d'afegir una secció "Referències" i posar-hi el codi <references /> o bé {{referències}} (és el mateix). Busca qualsevol altre article amb referències i ho veuràs. També està explicat a Ajuda:Notes a peu de pàgina.--Arnaugir (discussió) 16:19, 31 maig 2013 (CEST)

Texto en Castellano y Catalán sobre mi actualización en la página catalana de SEAT en Wikipedia / Text en Castellà i Català sobre la meva actualització en la pàgina catalana de SEAT en Wikipedia

Hola, buenos días. Mi nombre es José, y venía a preguntarle sobre el porqué de mi acusación sobre VANDALISMO en la página en idioma catalán de SEAT en Wikipedia, ya que lo único que le añadido ha sido la nacionalidad o origen español de la marca automovilística, sin meter de por medio motivos políticos o de confrontación con los demás usuarios, e igualando tanto la procedencia tanto española como la catalana.

Saludos y buenos días.


Hola, bon dia. El meu nom és Josep, i venia a preguntar-li sobre el perquè de la meva acusació sobre VANDALISME a la pàgina en idioma català de SEAT en Wikipedia, ja que l'únic que li afegit ha estat la nacionalitat o origen espanyol de la marca automobilística, sense ficar de per mitjà motius polítics o de confrontació amb la resta d'usuaris, i igualant tant la procedència tant espanyola com la catalana.

Salutacions i bon dia. el comentari anterior sense signar és fet per Joseluismalaga (disc.contr.) 08:55, 24 jul 2013 (CEST)

Has fet una edició que un bot ha revertit en base a les regles que té programades en base el consens de la comunitat. Al revertir el bot vós avisa a la vostra discussió. Posteriorment (en els següents 10 minuts) heu seguit intentant posar el canvi que proposeu fent cas omís dels avisos i sense mirar de consensuar el canvi.--Mafoso (Mani'm?) 11:16, 24 jul 2013 (CEST)

>Com editar un enllaç

--Maco Dudua (disc.) 19:00, 25 jul 2013 (CEST)Hola!

Espero que algú em faci arribar la resposta ben aviat. Intento fer un enllaç a l'article FREDERICK TOWNSEND WARD ( perquè surti l'idioma català a la llista de llengës ) i aquest cop no m'és possible. Ho he fet com sempre. Quan vaig a "add" cumplimento "cat" i després "Frederick Townsend Ward " i no em deixa (surt "error"). Al principi em pensava que ho hav ia fet bé i que m'havia d'esperar però veig que no és així, ¿Algú em pot explicar que passa?

Gràcies per endavant!

Maco Dudua--Maco Dudua (disc.) 19:00, 25 jul 2013 (CEST)

Hola Maco. A mi de vegades també em passa i no sé com se soluciona... --Judesba (digues...) 19:10, 25 jul 2013 (CEST)
Quan et diu que hi ha hagut un error, apareix un botó Details, si l'apretes veuràs que hi diu: "Site link Frederick Townsend Ward already used by item Q11923076." Per tant, primer has d'eliminar l'enllaç de l'element d:Q11923076.--Salvi "Ssola" (discussió) 20:05, 25 jul 2013 (CEST)

Com s'anomena la paraula que apareix en negreta en un diccionari? el comentari anterior sense signar és fet per Alexandra Sanchez Jimenez (disc.contr.) 10:29, 15 ago 2013 (CEST)

Mira-ho a l'article diccionari.--Salvi "Ssola" (discussió) 11:24, 15 ago 2013 (CEST)

No sé si aquest és el lloc adequat per fer la pregunta que vull fer, però tot això em resulta bastant complicat. M'han deixat un comentari a la meva pàgina d'usuària i volia respondre a qui l'ha fet. He vist això: "Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit." He anat a la pàgina de l'usuari, però no veig com puc fer el comentari. Per respondre, he de fer com si fos una modificació de la pàgina? O potser clicant on diu "Nova secció"? Hi ha algun lloc on estigui explicat per a persones poc familiaritzades en les interioritats de la Viquipèdia? Disculpeu les meves preguntes que potser per a altres siguin coses molt evidents, però a mi això em costa. --Mercè Piqueras (disc.) 22:35, 20 ago 2013 (CEST)

Efectivament, vas a la pàgina de discussió de l'usuari al que vols respondre, cliques a nova secció, escrius el tema, i respons i signes.--Lohen11 (disc.) 22:59, 20 ago 2013 (CEST)

Vigilar la neutralitat de l'aricle Plataforma pel Dret de Decidir

Caldria vigilar la parcialitat i el contingut de Plataforma pel Dret de Decidir:

  • sembla extreta d'un balanç de la pròpia plataforma sobretot quan s'escriu:

Quina és la situació actual? Actualment és el moment de fer balanç de la feina feta i quin ha de ser el camí a partir d’ara. És evident que hem aconseguit una gran part dels nostres objectius: acceptació del dret de decidir per un majoria social i política, eixamplament de la base del sobiranisme i generació d’un corrent d’opinió favorable a l’exercici del dret d’autodeterminació sense límits. En aquest sentit hem treballat perquè el concepte d’independència fos transversal i assumit per una majoria social.

Que hem de fer? En aquests moments, la dedicació de bona part dels membres de la Junta de la PDD a l’ANC i el fet que els objectius de la PDD han estat assumits per l’ANC fa que, des de la Junta, ens haguem plantejat de deixar l’entitat “en espera” o en suspensió d’activitats en situació amatent. Només continuarem posant al dia la web i les xarxes socials, donant suport a les campanyes importants pel país i treballarem perquè es constitueíxi una taula d’entitats independentistes. També assumim que la PDD forma part de l’anomenat “pacte per l’autodeterminació” plantejat per l’Agència del Cens Nacional i que preveu una sèrie d’alternatives pel cas que sigui inviable una declaració unilateral d’independència per part dels parlamentaris catalans . També és clar, que la situació actual és molt canviant i que la PDD pot assegurar i oferir, en algun moment de crisi o d’entrebancs que vulguin neutralitzar el moviment independentista i per tant l’ANC, un capítal polític molt sòlid i un nom que val la pena conservar encara que sigui “en espera”.


  • Per altra banda hi ha interpretacions vàlides però partidistes (no neutrals):

On diu: Aquest canvi reponia a dues necessitats: a una imprescindible higiene política després d'un quart de segle convergent i a la consciència ciutadana de la crisi del model polític autonòmic de la transició, la qual cosa explica el posicionament i el salt d'ERC.

Podria dir: Aquest canvi fou possible pel retrocés de CIU i PSC capitalitzat per ERC i en menor mesura ICV.

Una font a consultar 16-N: un vot estrany en unes eleccions agòniques

Editar una pàgina i modificar-ne el títol

Hola!

Fa temps que existeix una pàgina titulada MIC3 sobre el programa infantil de tv3 on jo treballo i fa temps que la volem modificar. Si bé és cert que durant dos anys aquest espai es va dir MIC3, amb l'inici del Canal Super3 va passar a dir-se només MIC. Per tant, hauria de canviar el títol de la pàgina? O esborrar-la i fer-ne una de nova? La informació que hi ha actualment és una mica minsa i el logo és l'antic. Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per Amica Messenger (disc.contr.) 16:14, 14 oct 2013‎ --Judesba (digues...) 16:18, 14 oct 2013 (CEST)

Fet Fet! per en Davidpar, que ens hem creuat... --Judesba (digues...) 16:20, 14 oct 2013 (CEST)

La Trinca

Es cert que la trinca es va dissoldre perquè es varen enfadar? Quant va ser això? Y la nova Trinca? el comentari anterior sense signar és fet per 62.57.126.61 (disc.contr.) 15:11, 26 oct 2013 (CEST)

Crear un artícle nou que porta el mateix nom d'un de vell

Hola. He creat l'article "Francesc Castello", sense accent per no saber com desambigüar-lo, perque en realitat hauria de ser "Francesc Castelló", amb accent. El problema és que ja existeix un altre personatje amb aquest nom i no sé com fer a per que m'accepti possar-li l'accent i a la vegada diferenciar-lo del altre personatje. el comentari anterior sense signar és fet per Ubcrai (disc.contr.) 12:26, 14 nov 2013 (CET)

Perdoneu

HO lamento... hi sóc poc avesat. Intento il·lustrar-me abans de segur. Salut el comentari anterior sense signar és fet per Pjcardona14 (disc.contr.) 13:53, 16 nov 2013 (CET)

Per enllaçar amb les pàgines dels altres idiomes?

Ei, bon dia!

Com es fa perquè un article es relacioni amb les versions dels altres idiomes? Perquè aparegui la llista d'idiomes a l'esquerra... Moltes gràcies! :D el comentari anterior sense signar és fet per Looi (disc.contr.) 09:40, 20 nov 2013 (CET)

@Looi: Si ja saps com a mínim una altra pàgina en un altre idioma, aleshores clica al menú de l'esquerra "Afegeix enllaços" (a baix de tot), i a la finestra que s'obre posa-hi la llengua i el títol de la pàgina.--Pere prlpz (disc.) 11:53, 20 nov 2013 (CET)

Referències Almalafa

Hola,

Són correctes les referències afegides?

Gràcies.

Vicent Alegre

Com afegir imatges des del ordinador

Hola. Sisplau, com puc afegir una imatge des del meu ordinador? el comentari anterior sense signar és fet per Monsunalb (disc.contr.) 19:50, 25 nov 2013 (CET)

Si la imatge que vols afegir és del joc Tanki online, el primer pas hauria de ser confirmar que és sota una llicència prou lliure com per poder publicar-ne imatges.
Si la imatge és una foto feta per tu, aleshores pots anar a Ajuda:Carregar un fitxer.--Pere prlpz (disc.) 20:57, 25 nov 2013 (CET)

Comentar

Fa uns quants dies, una col·laboradora em va enviar un missatge parlant-me d'un article meu. No sé com contestar-li i mantenir una conversació amb ella. Com es fa? Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Mvidalbover (disc.contr.) 13:02, 30 nov 2013 (CET)

Contestat a la plana de discussió de l'usuari--Mafoso (Mani'm?) 10:03, 3 des 2013 (CET)

Totes les fotografies fetes per mi, no les treguis siusplau -.- . !!

Canet de Mar.

el comentari anterior sense signar és fet per Cataloniastate (disc.contr.) 01:15, 3 des 2013 (CET)

Totes les fotografies fetes per mi, no les treguis siusplau -.- . !! el comentari anterior sense signar és fet per Cataloniastate (disc.contr.) 01:14, 3 des 2013 (CET)

Qüestió tractada a la pagina de discussió de l'usuari --Mafoso (Mani'm?) 10:07, 3 des 2013 (CET)

MyP

Hola Judesba. Has donat de baixa la pàgina MyP dient que no es permet la publicitat a la wikipèdia.

Si cerques a http://ca.wikipedia.org/wiki/Prove%C3%AFdor_d%27Internet (Proveïdor_d'Internet) veuras que es poden dona d'alta proveïdors d'internet dels països catalans. Com a Proveïdor de Serves Internet a Andorra, país de parla catalana, hem vaig donar d'alta i vaig crear la pàgina d'enllaç a la informació de l'empresa, de la mateixa manera que estan la resta.

Veig que hi ha informació de totes les empreses llistades.

Donques, perque has borrat la nostra ?

Atentament,

Jordi Clua. myp@myp.ad el comentari anterior sense signar és fet per 109.111.112.137 (disc.contr.) 11:37, 23 des 2013 (CET)

@109.111.112.137: Benvinguts a la Viquipèdia.
La pàgina on diu el que es pot posar a la Viquipèdia i el que no, és Viquipèdia:Admissibilitat. També us poden ser útils Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és i Viquipèdia:Conflicte d'interessos.--Pere prlpz (disc.) 12:25, 23 des 2013 (CET)

Creació de plantilla

--Trial bcn (disc.) 13:14, 30 des 2013 (CET) Hola. He creat una plantilla de "jaciment ibèric", he desat la pàgina i no la trobo... l'enllaç surt en vermell com si no s'hagués creat... Què puc haver fet malament? I una altra pregunta: com es fa per designar el color del títol de la plantilla? Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Trial bcn (disc.contr.) 13:11, 30 des 2013 (CET)

@Trial bcn: Veig al registre d'esborrats que l'administrador Paucabot ha esborrat una pàgina anomenada "plantilla jaciment ibèric". Ara bé:
  • El poc que veig al resum d'esborrat no era una infotaula que pugués arribar a funcionar, ni estava a l'espai de noms que tocava. Si realment vols fer una infotaula específica per jaciments ibèrics (cosa que NO et recomano), et suggereixo que demanis ajuda a Viquipèdia:La taverna/Ajuda.
  • Si el que vols és posar una infotaula en un article sobre un jaciment ibèric, pots fer servir la {{infotaula jaciment}}.--Pere prlpz (disc.) 14:09, 30 des 2013 (CET)

--Trial bcn (disc.) 17:58, 30 des 2013 (CET)Així ho faré. Moltes gràcies.

De pàgina de proves a pàgina normal

He fet un article a una pàgina de proves. Voldria saber si el puc passar ha una pàgina normal o si l'he de tornar a fer des del començament. Gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Cabermoni (disc.contr.) 14:44, 1 gen 2014 (CET)

En les pestanyes de dalt de la pàgina n'hi ha una desplegable que dóna l'opció "Reanomena". En la pantalla per a renomenar, selecciona a "A nou títol": "(Principal)" en lloc d'Usuari, i a continuació modifica el títol traient "Cabermoni/proves/" i deixant el títol adequat. En cas que surti d'algun impediment, ho pots demanar als administradors a VP:PA. --V.Riullop (parlem-ne) 15:23, 1 gen 2014 (CET)

Moltes gràcies, ara ho provaré el comentari anterior sense signar és fet per Cabermoni (disc.contr.) 18:59, 1 gen 2014 (CET)

Simone de Beauvoir

He estat llegint la entrada al Viquipedia de Simone de Beauvoir i m'ha sorprès la mala redacció. ¿No es podria esmenar? Atentament Josu el comentari anterior sense signar és fet per 217.126.6.247 (disc.contr.) 11:19, 9 gen 2014 (CET)

Sí, és clar, tot s'està esmenant contínuament, això és un wiki. Clica a "modifica". --V.Riullop (parlem-ne) 12:06, 9 gen 2014 (CET)

Bon dia, Judesba

Et volia consultar si la pàgina dedicada al compositor Jordi Texidó i Mata ja compleix amb els criteris d'admissibilitat. Una salutació cordial! el comentari anterior sense signar és fet per RODIXETA (disc.contr.) 13:56, 14 gen 2014 (CET)

Judesba Pau Cabot · Discussió 07:51, 8 març 2014 (CET)

Edició desfeta per "contingut altament publicitari"

Has desfet una edició que vaig fer d'una fitxa per aquest motiu "contingut altament publicitari" i no ho entenc perquè simplement havia afegit un nou blog que edita l'escriptor de la fitxa. En tractar-se d'un autor que escriu diversos blocs a més de llibres, no entenc perquè no et sembla rellevant que aquesta informació aparegui a la viquipèdia. A mi m'ho sembla. Salut. el comentari anterior sense signar és fet per Emesalles (disc.contr.) 07:51, 8 març 2014 (CET)

Es refereix a Lluís Bosch Albert, Judesba Pau Cabot · Discussió 07:53, 8 març 2014 (CET)

Començar un article (o diversos).

Hola,

no ens fa por començar i tenim clar que és el que volem escriure, però tenim dubtes respecte a fer una entrada única, on en diverses planes...

Respecte a com anomenar-les, suposo que ho trobarem a la informació d'estil.. però el dubte no és tan això, més bé és...: com podem saber si la idea que tenim, el meu company i jo, a l'hora de distribuir la informació, és la correcta?

La pregunta que potser ens fareu serà: de què és tracta? Volem fer un recull d'histories, cronològicament ordenades sobre un tema. Aquest s'extén al llarg dels darrers ... 120... 150 anys... Ara està en una pagina web, però no tenim la possibilitat de col·laboració d'altre gent que té informació i que podria incorporar-la. És per això que hem pensat en la Viquipèdia.

Potser seria bo un únic article... però si es fa una mica gran, podria ser exagerat que sigui 1. Per tant, amb l'esperança que altre gent hi col·labori, aportant la seva informació, havíem pensat potser fer-ho per anys... Per exemple: Tema_1900-1915

Què n'opineu? Hi ha cap exemple? N'he buscat, però després de "petejar-me" alguns articles, no he trobat exactament una cosa similar. Remarco, té a veure amb temes d'història.

Gràcies, -salva- el comentari anterior sense signar és fet per EB3MA.Salva (disc.contr.) 23:43, 7 març 2014 (CET)

@EB3MA.Salva: de quin tema es tracta? si és realment extens, penso que es podria separar per anys, per exemple Història d'Europa (1800-1850), Història d'Europa (1850-1900) etc (per dir alguna cosa)... potser si ens digueu què és us podem ajudar més per anomenar l'article. Endavant!--Arnaugir (discussió) 23:47, 7 març 2014 (CET)
@EB3MA.Salva: Crec que depèn del que es tracti.
  • Si és un recull d'històries més que una història (per exemple, històries de vaixells individuals, de batalles diferents, de biografies de persones diferents, etc.), pot ser millor un article per cada història.
  • Si és una història llarga sobre un tema, aleshores segurament millor un sol article encara que sigui llarg.
De tota manera, el primer és comprovar si ja tenim article sobre el tema. Si fos així, caldria treballar ampliant l'article existent, cosa que potser es pot fer aprofitant el vostre text.--Pere prlpz (disc.) 12:38, 8 març 2014 (CET)

Insertar referències

Hola bona tarda,

estic editant l'article sobre verificació. En fer les referències, no acabo de saber com fer-les amb temple i posar els símbols com aquest '<>' per enmarcar les referències.

Si em poguéssiu dir la millor manera per citar pàgines web.

Moltes gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Polfrias (disc.contr.) 19:45, 16 març 2014 (CET)

Està explicat a Ajuda:Notes a peu de pàgina. Bàsicament són dues coses:
  1. Afegeix al text el codi: <ref>Text de la referència</ref>
  2. Al final de l'article, en la secció == Referències ==, afegeix el codi <references/> o {{Referències}}
Després hi ha opcions més avançades, és clar. Si vols res més pregunta-ho. --Salvi «Ssola» (discussió) 21:14, 16 març 2014 (CET)

Signatura

Hola, algú em pot ajudar sobre com canviar el color de la meva signatura d'usuari? --Adrià Escribano (Parla amb mi) 12:21, 13 abr 2014 (CEST)

@Adriaesc: has d'anar a les preferències i on diu "signatura" posar un codi semblant a <span style="color:red">TEXT</span> . Si no te'n surts diga-ho.--Arnaugir (discussió) 22:43, 13 abr 2014 (CEST)

modificar el títol de la pàgina

Hola, acabo de crear una pàgina sobre les analítiques de l'aprenentatge social. Quan l'he acabat de desar m'he adonat d'una errada ortogràfica en el títol i m'agradaria modificar-la. Es possible? moltes gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Roser Girós (disc.contr.) 13:58, 3 maig 2014 (CEST)

Ja t'ho han solucionat!!--Arnaugir (discussió) 14:23, 3 maig 2014 (CEST)

Modificació de l'article Carei

Hola! Bona tarda,

Sóc l'usuària AinaAC i estic millorant l'article de la wikipedia sobre el Carei per a l'Escola de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. Però m'he trobat amb un problema que no sé com arreglar... Un Bot d'aquests automàtics m'ha dit que m'esborrarà l'article perquè l'haig de fer a la pàgina de proves.... no puc fer res per evitar-ho? És que m'ho he treballat molt i a la pàgina de proves em costa moltíssim aclarar-me com funciona perquè funciona tot amb [[]] >> << i coses així...

Puc evitar d'alguna manera que m'ho esborrin? Quan ho esborraran?

Merci!

Bon diumenge!

Hola AinaAC l'article Carei no sembla que hagi tingut mai l'avís que comentes. No veig que corri perill i encara que el borressin sempre es podria recuperar. Salut! --Jey (disc.) 20:02, 4 maig 2014 (CEST)
@AinaC: L'avís no era per l'article carei sinó per carey, que m'imagino que deus haver creat per error i que ja ha estat destruït. Si creus que carey hi havia alguna cosa que vulguis recuperar, pots demanar-ho a Viquipèdia:Petició als administradors.--Pere prlpz (disc.) 20:10, 4 maig 2014 (CEST)

Referència

Bon dia! estic introduint un nou tema per el viquiprojecte del Museu del Disseny de Barcelona. No puc inserir una referència. He seguit tant el sisema nou clicant a l'icone de cita ref com l'antic incloguent claudators però sempre hem surt el mateix error. hem surt el número però no apareix a sota la refèrncia. gracias el comentari anterior sense signar és fet per 83.35.180.50 (disc.contr.) 22:34, 7 maig 2014 (CEST)

Sense saber de quin article es tracta no ho podem veure, però sospito que el que et falta és posar <references /> al final de l'article perquè surti la llista de les referències.--Pere prlpz (disc.) 22:52, 7 maig 2014 (CEST)

inclusió de fotografies en articles ja editats

--Xavllado (disc.) 13:57, 9 maig 2014 (CEST)

Soc molt nou aqui. Em podrieu indicar quan en un article es diu que no hi ha imatge i que es pot afegir una de pròpia, com es fa per afegir-la? La he pogut penjar a Commons, però no se com fer-ho perque surti a la Viquipèdia. Hi ha algun lloc a l'ajuda on indiqui com fer-ho?. Gràcies ja que m'agradaria col.laborar en això i altres questions però no veig com fer-ho Xavier Lladó el comentari anterior sense signar és fet per Xavllado (disc.contr.) 19:17, 8 maig 2014 (CEST)

@Xavllado:Tens la pàgina Ajuda:ús d'imatges, tot i que potser s'hauria d'actualitzar. Ara bé, per posar una imatge que ja és a Commons en un article només cal prémer el botó "modifica" o "modifica el codi" i, dels botons que apareixen a dalt, clicar el que té una foto, que desplega un menú amb uns camps on posar el nom de la foto (el que tingui a Commons) i el peu de foto.--Pere prlpz (disc.) 23:19, 8 maig 2014 (CEST)
@Xavllado: I si on manca la foto és a la infotaula d'una esglèsia, aleshores només cal clicar "modifica el codi" i posar el nom del fitxer al camp "imatge" (exemple).--Pere prlpz (disc.) 23:26, 8 maig 2014 (CEST)

Gràcies per la vostra resposta, però segueixo sense veure-ho clar. Abans de llençar la tovallola voldria fer un altre intent. Intentaré explicar-me: 1.- Entro a una pàgina de la viquipèdia i veig el seguent missatge: Falta una imatge! Podeu contribuir afegint-hi una imatge (fotografia, dibuix, esquema, diagrama, etc.) que il•lustri l'article. Si en coneixeu cap de llicència lliure o en teniu una de vostra, la podeu carregar a Wikimedia Commons per tal d'enllaçar-la aquí 2.- Tinc una foto feta per mi que crec que es adient. La carrego seguint les instruccions a Wikimedia Commons. Fins aquí cap problema 3.- El meu dubte comença ara. Com puc afegir aquesta imatge a la pàgina inicial? I a la “llista de monuments”? 4.- Segueixo les ultimes instruccions que m’heu donat només cal prémer el botó "modifica" o "modifica el codi" i, dels botons que apareixen a dalt, clicar el que té una foto, que desplega un menú amb uns camps on posar el nom de la foto (el que tingui a Commons) i el peu de foto 5.- Apareix a la pàgina en qüestió (ex. Santa Maria de Besan) només el nom, no la imatge i quan cliques a sobre surt: Error de permisos No teniu permís per a carregar aquest fitxer, pel motiu següent: L'acció que heu soŀlicitat es limita als usuaris dels grups: Usuaris autoconfirmats, Administradors, Usuaris confirmats. 6.- Hi ha algú que les carrega? Em podeu ajudar a no abandonar el projecte abans de començar? Gràcies

@Xavllado: Ànims, que tots hi hem passat per això i ens en hem sortit.
El primer és carregar la imatge a Commons. Aquí tens les imatges que has carregat i entre elles no n'hi ha cap de Santa Maria de Besan. La pàgina on has anat a parar clicant l'enllaç vermell és per càrregues locals en casos molt especials que no venen al cas. Per carregar a Commons pots anar directament a commons:Special:UploadWizard (recomanat) o commons:Special:Upload.
L'edició que has fet (aquesta edició) a Santa Maria de Besan, és correcta, o més ben dit, seria correcta si a Commons hi hagués una imatge commons:File:Santa Maria de Besan.jpg, però no n'hi ha cap.
A la llista de monuments del Pallars Sobirà l'edició que has de fer és la mateixa que has fet a l'article de l'església, buscant el camp "imatge" de Santa Maria de Besan (una mostra).
I hi afegeixo que per fer aquesta mena d'edicions de moment va millor "modifica el codi" que "modifica".--Pere prlpz (disc.) 14:15, 9 maig 2014 (CEST)

Moltes gràcies. Per fi he estat capaç de carregar les imatges seguint els teus consells. Seguiré practicant i quan ho vegi mes clar intentaré fer algun article d'algun tema que domini. Suposo que aleshores necessitaré encara mes ajuda. Compto amb tu i repeteixo, moltes gràcies. Estic a la vostra disposició. Xavier Lladó el comentari anterior sense signar és fet per Xavllado (disc.contr.) 17:13, 9 maig 2014 (CEST)

Embargaments Hisenda

Hola, no se si és correcte fer aquesta pregunta aquí, però, no se a on fer-la. Em sabríeu dir quin tant per cent, legal, pot embargar hisenda de una pensió de jubilació? Gracies i Salut el comentari anterior sense signar és fet per 88.14.86.134 (disc.contr.) 02:27, 17 maig 2014 (CEST)

No és aquí que ho hauries de preguntar això. Pots trucar a 901 33 55 33, el número d'informació tributària bàsica. Allà t'informaran o com a mínim t'indicaran. Fins aviat -gerardduenasparlem-ne 22:57, 18 maig 2014 (CEST)
D'acord que no és el lloc, però fins on jo sé no és un percentatge màxim sinó que hi ha un mínim que no es considera embargable, que és el que se suposa que cal per viure, i que és un múltiple del salari mínim interprofessional, amb un factor que té en compte el nombre de persones a càrrec. Si més no, amb els embargaments de sous funciona així.--Pere prlpz (disc.) 23:28, 18 maig 2014 (CEST)

Referències

Bona nit,

Estic intentant posar les referències a l'article i, tot i que sí que me les deixa insertar, un cop deso la pàgina, si les clicko, no em surt la informació que he introduït.

Què he de fer?

Gràcies!!

--AlbaVendrell (disc.) 23:04, 20 maig 2014 (CEST)

@AlbaVendrell: Diria que sí que et surt. Les veig a Renaissance_und_Barock#Referències. És això?--Pere prlpz (disc.) 13:21, 21 maig 2014 (CEST)

amb quin pintorns'ha reelacionat l'obra de Schönberg? el comentari anterior sense signar és fet per 77.224.56.93 (disc.contr.) 11:50, 1 juny 2014 (CEST)

Francesc Mora Borrell

Hola. Sóc l'Albert i vaig crear la pàgina de Francesc Mora Borrell, el que no entenc de la Viquipèdia es que tothom ha de tenir la "i" entre els dos Cognoms, jo al meu carnet d'identificació i a tot arreu on escric el meu nom no l'hi poso, doncs perquè els hi posem a tots els que escrivim sobre ells? Sobre la pàgina de Tadeus Amat que recentment has creat, sembla un "copia" i no es veu gaire treballat, et falta molt de la seva vida; relació amb Josep Sadoc Alemany, amistat amb Francesc Mora, Josep Verdaguer, Pere Ubach..., LLibres que ell va escriure, viatges a Europa desdels Estats Units.... Jo tinc llibres sobre tots dos personatges (et recomano els de Rev. Francis J. Weber, arxiver de la diossis de Los Angeles). el comentari anterior sense signar és fet per Albertcovi (disc.contr.) 17:48, 7 juny 2014 (CEST)

Escriptors igualadins

Hi ha diversos autors igualadins llistats per cognom. Ahir vaig introduir la biografia i l'obra de Josep Sampere i Martí. Ha quedat a la llista de la J quan ha d'anar a la llista de la S el comentari anterior sense signar és fet per Lolas (disc.contr.) 17:37, 18 juny 2014 (CEST)

Fet Fet! @Lolas: Pots veure Viquipèdia:Categorització#Indexar.--Pere prlpz (disc.) 18:03, 18 juny 2014 (CEST)

Josep Maria Raduà

Hola, Capgròs! Volia saber si com sembla indicar, ets l'usuari original que cap allà a gener de 2006 vas crear un article sobre Josep M. Raduà i Domènech ja que sóc la persona afectada... el comentari anterior sense signar és fet per Seleccions (disc.contr.) 17:36, 2 jul 2014 (CEST)

Notifico en Capgròs perquè se n'adoni d'aquest missatge si es connecta a la Viquipèdia.--Pere prlpz (disc.) 18:38, 2 jul 2014 (CEST)

Sembla que es presenta un problema a l'intentar compartir determinats articles (en el meu cas amb l'aplicació WhatsApp). En concret l'article sobre Gegants (folklore) genera un enllaç on falta el parèntesi de tancament i que no funciona. el comentari anterior sense signar és fet per 85.58.15.33 (disc.contr.) 22:38, 13 jul 2014 (CEST)

Problemes per a compartir alguns enllaços

Sembla que es presenta un problema a l'intentar compartir determinats articles (en el meu cas amb l'aplicació WhatsApp). En concret l'article sobre Gegants (folklore) genera un enllaç on falta el parèntesi de tancament i que no funciona. el comentari anterior sense signar és fet per 85.58.15.33 (disc.contr.) 22:41, 13 jul 2014 (CEST)

Consulta font

Hi ha qualque manera de contactar amb la persona que hagi escrit una veu? Es tracta de demanar la font d'una informació que apareix. Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per Balutxo (disc.contr.) Pau Cabot · Discussió 10:23, 24 jul 2014 (CEST)

Hola Balutxo. Pots mirar l'historial (clica a Mostra l'historial) per veure qui ha editat l'article i després pots anar a la seva pàgina de discussió per deixar-li un missatge. Quin article és? Pau Cabot · Discussió 10:23, 24 jul 2014 (CEST)
Si l'article és Bartomeu Mestre Sureda, aquest és el seu historial. Pau Cabot · Discussió 10:25, 24 jul 2014 (CEST)

llibres

Bon dia, voldria saber si en algun lloc puc posar les preferències que jo tinc, sobre temes en particular. Per exemple, voldria saber coses, voldria escriure, voldria estar al dia de tot ho que tingui a veure amb la Bibliologia, ho puc fer? És possible rebre dades de temes sobre llibres en general( història, impremta, tipografia, paper, enquadernació,...).I d'altres coses no? Moltes gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Biblioaprenent (disc.contr.) 10:08, 2 ago 2014 (CEST)

Posar les teves preferències perquè les vegi tothom ho pots fer a la teva pàgina d'usuari, que és a usuari:Biblioaprenent.
"Rebre informació", a la Viquipèdia no és gaire possible. El que pots fer és buscar informació. Potser trobaràs el que t'interessa a categoria:llibres, categoria:impremta, Categoria:Enquadernació o categoria:tipografia.--Pere prlpz (disc.) 13:57, 2 ago 2014 (CEST)

Diàleg a Ernest Lluch.

Salutacions,

Disposo d'una bona fotografia de l'obra d'art que rau a la facultat de ciències Econòmiques en memòria del catedràtic de la facultat d'Econòmiques, rector de la Universitat de Barcelona, i Ministre Ernest Lluch i Martín, realitzada amb el permís dels responsables de la facultat.

El meu desig, seria pujar-la, per tal que hi hagués una representació gràfica de la mateixa, però no hi ha cap manera de poder-la ubicar a la Viquipèdia.

Agrairé que em diguin cóm poder-la publicar,

Ferran Madueño.


Barcelona, a 1 de Setembre de 2014; dilluns.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_l%27art_p%C3%BAblic_de_les_Corts

@BlackJeans: Pots carregar primer el fitxer a Commons amb commons:Special:UploadWizard. Després s'ha d'afegir manualment a Llista de l'art públic de les Corts (si no veus com, pots deixar un altre missatge aquí i l'hi posarà algú altre).--Pere prlpz (disc.) 12:13, 1 set 2014 (CEST)

Yaw(anglès) --> guinyada (català)

Bones,

he estat remenant el tema de les turbines eòliques i a la Wiki en anglès hi he trobat el terme "yaw system" i "yaw drive". El Termcat el tradueix com a "guinyada". Així doncs he buscat "guinyada" a la wiqui en català i em surt una descripció que no s'ajusta al que seria el "yaw system" ni al "yaw drive" anglès. La pregunta és la següent: És convenient crear una altre article en català que s'adapti al significat d'aquests dos termes o bé es poden negligir les diferències i enllaçar l'article "guinyada" amb algun des dos articles anglesos?

Gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Franra9 (disc.contr.) 00:23, 5 set 2014 (CEST)

Dialeg. A Ernest Lluch.

He pujat una fotografia de la escultura dedicada al catedràtic i Ministre de Sanitat Ernest Lluch, i l'he volgut enllaçar a la pàgina de Wiki Loves Public Art, però amb poca fortuna, i no sé cóm enllaçar-la.

Desconec la sintaxi per generar etiquetes que enllacin uns elements amb uns altres, i no tinc ni idea de cóm poder-la ubicar al lloc correcte.

Agrairé a algú que s'hagi trobat a enllaçar-la correctament, especialment al Sr. Pere prlpz, que sembla que domina la estructura de la informació de la Viquipèdia. Gràcies a tothom que es presti a tendir-me una mà, i ensenyar-me quelcom més.

Deixo l'enllaç a la meva fotografia, i a la pàgina de la Viquipèdia on hauria d'anar ubicada.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Di%C3%A0leg._A_Ernest_Lluch.jpghttps://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_l%27art_p%C3%BAblic_de_les_Corts

--Ferran Madueño Noguer 08:08, 23 set 2014 (CEST)

SDRCA - VIQUIPÈDIA

Bon dia a tothom!

Podríem fer una una aportació periodística a Viquipèdia? Personalment, sóc periodista.

Descriuríem la nostra associació sense afany de lucre d'Utilitat Pública (SDRCA, 2006)

L'ASSOCIACIÓ SDRCA (Societat per a la Difusió de les Realitats Culturals Africanes) és un centre de comunicació i de cooperació internacional

www.SDRCA.es aula.sdrca.es www.laveudafrica.com www.Barcelona-Drassanes-per-Africa.org www.africatv.cat www.jmnanswers.es

Cordialment,

Josep Juanbaró, p.v. / SDRCA / Les Corts / Barcelona

93 430 4134 el comentari anterior sense signar és fet per 81.184.57.56 (disc.contr.) 09:50, 24 set 2014 (CEST)

En primer lloc, en cas que l'article fos admissible, no l'hauries de fer tu ni ningú relacionat amb l'associació (pots veure Viquipèdia:Conflicte d'interessos).
O sigui, no hi pateixis. Si l'associació és o esdevé notable tard o d'hora en farà l'article algú altre. El que seria un abús és intentar fer servir la Viquipèdia per donar-li notabilitat.
Per altra banda, pots veure Viquipèdia:Admissibilitat i Viquipèdia:Verificabilitat. Bàsicament, pots escriure l'article a partir dels llibres que hagin fet sobre l'associació autors i editors no relacionats amb l'associació. Si no són llibres, poden servir altres Viquipèdia:Fonts fiables sempre que siguin independents de l'associació i li hagin donat una cobertura significativa (no val el web de l'associació, ni directoris d'associacions, ni registres, etc.).
El fet que sigui una associació sense ànim de lucre és irrellevant. Tant si una entitat pretén salvar gratis la humanitat com si és una organització criminal, per mantenir un article cal que hagi rebut cobertura siginificativa per part de fonts fiables.
Ara bé, el que sí que et recomano és que escriguis a la Viquipèdia sobre realitats culturals africanes, que és un tema que tenim massa poc cobert. Fent això faràs molt més pels fins de l'associació (difondre realitats) que fent un article propagandístic sobre l'associació.--Pere prlpz (disc.) 12:03, 24 set 2014 (CEST)

Com puc crear noves plantilles?

M'he fixat que no n'hi ha cap plantilla referent als deserts.

Com puc crear una nova infotaula específica per als deserts?

Hola Albert SN personalment et recomano que copiïs el codi d'alguna de les plantilles similars i canviïs el que calgui. Pots utilitzar "Previsualització d'una pàgina amb aquesta plantilla" mentre l'edites per veure com queda. Sobretot recorda incloure una subpàgina de documentació perquè altres la puguin utilitzar més fàcilment. Ànims! --Jey (disc.) 20:30, 11 nov 2014 (CET)
Pots veure també Ajuda:Plantilla, i per fer una infotaula nova et recomano que en copiïs una que faci servir la plantilla infotaula, que són més fàcils d'entendre i manipular. Les instruccions de la plantilla:infotaula et poden ser útils, també.--Pere prlpz (disc.) 20:47, 11 nov 2014 (CET)
A veure si ho he fet bé. El podeu revisar i fer els retocs necessaris?--Albert SN (disc.) 22:47, 11 nov 2014 (CET)
@Albert SN: Trec el codi d'aquí que embolica la pàgina.
El que has posat a la plantilla és el codi que hauria d'anar a la pàgina que la fa servir, no el codi de la plantilla. Pots editar una altra infotaula per veure'l.--Pere prlpz (disc.) 09:56, 12 nov 2014 (CET)
Em sembla a mi que no ho faig bé. Intento crear una nova Infotaula Deserts i em dóna error!!! Respecte en la creació de noves infotaules són novell.
He copiat el codi de {{Llac}} a {{Infotaula Desert}} perquè facis les primeres proves. Ara prova d'usar aquesta segona a Gobi i mira com queda. Després prova de canviar els camps que no t'encaixin.--Jey (disc.) 17:52, 13 nov 2014 (CET)

Problema de novatu viquipedista

Tinc bon material sobre l'església de Sant Antoni Abat de Barcelona, sobre l'ordre dels frares antonians, la seva presencia a Barcelona i la història del convent fins avui.

No sé com fer l'entrada: 1.- Església de sant Antoni Abat de Barcelona (i posar tota la història que tinc referenciada)? 2.- L'orde religiós dels frares de Sant Antoni Abat(i posar tota la història que tinc referenciada)? 3.- Una altra forma? Us agrairé l'ajuda.

Ferrer de l'Era (cat.antoni@gmail.com

@Ferrer de l'Era: Totes aquestes maneres són possibles. Depèn de com vulguis estructurar l'article i de quant vulguis escriure. Una bona opció és fer articles separats per l'ordre i el convent, però això realment només té sentit si els articles són prou llargs, i si a l'article del convent s'expliquen coses que no s'expliquen al de l'ordre i a l'inrevés.--Pere prlpz (disc.) 15:58, 14 nov 2014 (CET)


Moltes gràcies!

noms d'usuari

bones, dissabte em vaig donar d'alta i vaig crear un usuari que vull eliminar i el 2n usuari que vaig crear, voldria modificar el "nom" i no sé com fer-ho.

Em vaig donar d'alta per participar al wikitake de LLoret de Mar, seguiré col·laborant i voldria poder arreglar lo del nom perquè em van dir que segurament no era correcte com m'havia donat d'alta. Em podeu ajudar? gràcies anna rosa el comentari anterior sense signar és fet per Annarosa autentikcat (disc.contr.) 22:25, 24 nov 2014 (CET)

@Annarosa autentikcat: El canvi de nom d'usuari el pots demanar a Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari.
Eliminar un compte d'usuari no es pot, i la solució habitual en casos així és, senzillament, deixar d'usar-lo. Si hi ha algun problema afegit (privacitat, per exemple), potser es pot adoptar alguna altra solució.
Notifico en Vriullop per si vol afegir-hi alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 23:51, 24 nov 2014 (CET)
Res més a afegir. Simplement digues quin és el nom actual i el nom nou que vols. --V.Riullop (parlem-ne) 10:14, 25 nov 2014 (CET)

Traducció d'articles d'altres llengües

m'agradaria passar informació d'articles en anglès a català. Es pot simplement traduir un 'article i penjar-lo a la wiki en català?????? el comentari anterior sense signar és fet per Lluís González (disc.contr.) 19:57, 29 nov 2014 (CET)

@Lluís González: i tant que sí! Endavant! :D --Jey (disc.) 20:22, 29 nov 2014 (CET)
Pero vigila els enllaços blaus de l'article!! ja que cada viquipedia són diferents (els tens que enllaçar amb articles de la viquipedia en català, ja que si conserves els enllaços de l'article en anglès, gairebé sempre et sortiran en vermells, a no ser que el nom de l'article coincideixin en els dos idiomes). També et passarà amb les plantilles i les taules (per qualsevol problema que pugis tenir amb això, ho comentes i t'ajudem) ;) Jaumellecha (disc.) 21:11, 29 nov 2014 (CET)

Categories complicades d'indexar

Hola @Panotxa:, m'he avançat a la Quinzena de la Qualitat, i m'he agafat a indexar categories, que és una feina força mecànica i entretinguda.

Hi ha categories difícils d'indexar perquè tenen més d'un criteri possible d'indexació. Per exemple he indexat Categoria:Infotaules de divisions administratives, on hi hauria 2 criteris d'indexació: el país o el tipus de divisió administrativa (província, departament, bundesland, etc.). Al final m'he decantat per aquesta última, però no gaire convençut.

Ara intentava la indexació de la Categoria:Empreses per activitat. Hi ha diferents denominacions per a "Empreses": Empreses, Companyies, Centres, Fabricants, Galeries. Si s'ordena agafant l'activitat, producte o servei com a índex, surt una mica "pupurri" difícil de llegir.

Hi ha algun criteri / norma general per aquest tipus d'indexacions ?? --Rcomellas (disc.) 23:32, 18 des 2014 (CET)

@Rcomellas: En general, no hi ha un criteri general més enllà de treure la part comuna al nom de tots els elements de la categoria. Ara bé, moltes categories no tenen una part comuna clara. Si no hi ha una discussió específica sobre aquell tipus de categories (per exemple, n'hi va haver una de poc concloent sobre esglésies), jo recomanaria agafar qualsevol criteri que sigui uniforme per tota la categoria i no produeixi un pupurri. Algunes categories que produeixen pupurris probablement no s'haurien d'indexar.
Les categories d'infotaules jo les indexaria traient "infotaula de" si la resta no és tot igual (crec que ja és el que has fet tu amb les divisions administratives).
Quan hagis indexat una categoria, o te la trobis prou ordenada, pots treure tu mateix la plantilla d'indexar.
Per cert, si hi ha categories fàcils (els articles que es poden indexar traient aproximadament el mateix a tots els títols) es poden fer amb bot.--Pere prlpz (disc.) 23:55, 18 des 2014 (CET)
Gràcies @Pere prlpz:. Intentarem aplicar el sentit comú, com sempre. Pel que fa al tema dels bots, encara sóc novell i ho deixo aparcat per a una fase més avançada de la meva viquiaddicció creixent, però pel poc que he vist n'ets un mestre. Salut ----Rcomellas (disc.) 10:46, 19 des 2014 (CET)

Criteris d'admissibilitat

Bona tarda, Estic treballant en l'article de l'Orquestra Barroca de Barcelona i, tot i que he afegit referències i fonts que considero fiables (entitats reconegudes i mitjans de comunicació) continua apareixent la capçalera de "Aquest article pot no complir els criteris d'admissibilitat". Hi ha algú encarregat de revisar-ho? Ho fa un robot automàticament? Calen més referències per a desactivar aquest avís? Abans de preguntar, he mirat de trobar la resposta a les preguntes freqüents, però no he tingut èxit... Moltes gràcies.

Gràcies per l'avís Iaakko. El cartell l'ha afegit un usuari i es pot discutir si després d'afegir les fonts l'article ja és correcte. Ho discutim a la pàgina de discussió de l'article. Salut! --Jey (disc.) 23:17, 16 gen 2015 (CET)
He vist primer l'altre avís. He contestat allà. Pau Cabot · Discussió 08:57, 17 gen 2015 (CET)

L'ambaixador de Confínia

Salutacions!

He estat investigant per adjuntar la foto de la portada de la novel·la, i no hauria de ser un problema perquè en tinc el dret exclusiu de difusió. El problema és que quan començo a llegir els termes d'una llicència i de l'altra, em faig un embolic i no sé quina opció he de triar. És per això que he decidit que vull tirar endavant la pàgina sense la imatge (ja m'ho miraré amb calma i acabaré triant una opció que no impliqui un error irreparable). M'agradaria saber com puc passar L'ambaixador de Confínia de la pàgina de proves a una pàgina definitiva dins la Viquipèdia.

Gràcies per la teva atenció. Fins la pròxima, --Rosa Villegas Tort (disc.) 10:34, 6 feb 2015 (CET)Rosa Villegas Tort. 6 de febrer de 2015, 10:33

Hola Rosa Villegas Tort, has d'anar a la fletxeta a la part superior dreta i fer clic a "Reanomenar". Llavors el pots moure a l'espai d'articles. Aviam si te'n surts.--Arnaugir (discussió) 10:57, 6 feb 2015 (CET)
@Rosa Villegas Tort: Tot i això, crec que abans hauries de llegir Viquipèdia:Admissibilitat i Viquipèdia:Conflicte d'interessos. La Viquipèdia no és el lloc per donar a conèixer llibres, tot i que hi podries escriure un article sobre un llibre si:

proves

Com puc passar un article de la pàgina de proves a la pàgina real?

TancatVeig que en Ladakh ja ho ha esbrinat sol.--Pere prlpz (disc.) 16:08, 7 feb 2015 (CET)

Pàgina de proves

Com passo a publicar una entrada que he acabat a la página de proves?

TancatJosep Maria Gich i Pi ja està publicat. Enhorabona Simolsa15.--Jey (disc.) 18:06, 14 feb 2015 (CET)

Index d'un article

He vist que els encapçalaments queden inserits directament a l'índex, però no sé com crear l'índex en si. Com es crea un índex?

@Moret bcn: La taula de continguts apareix sola quan hi ha un cert nombre de seccions (crec que tres), i no cal crear-la.--Pere prlpz (disc.) 10:39, 16 març 2015 (CET)

Editant amb Viquipèdia amb alumnes - Dubtes

Bon dia,

Som uns professors de València. Estem interessats en fer un treball d'una lectura d'aula a través de Viquipèdia (els alumnes hauran de completar l'article amb tot el que això suposa). Tenim el problema que necessitem un lloc, una pàgina en blanc, on ells puguen practicar com fer canvis amb Viquipèdia. Una cosa com una fulla en blanc on puguen practicar. Existeix alguna cosa així en Viquipèdia? Teniu alguna idea de com podríem fer-ho perquè diversos grups treballen a l'hora en el mateix article?

Mil gràcies.el comentari anterior sense signar és fet per Guiadus2 (disc.contr.)

He contestat a Viquipèdia:Taulell_de_consultes#Ajuda_-_Edici.C3.B3_pr.C3.A0ctica.--Carles (enraonem) 13:12, 8 maig 2015 (CEST)

Passat simple (pretèrit perfet) o perfet perifràstic

Hola a tothom.

Em disposo a fer la meva primera contribució, a partir d'una traducció de l'anglès. No aconsegueixo trobar la resposta a la meva pregunta en cap dels enllaços d'ajuda: Hi ha alguna forma verbal preferida de les dues plantejades al títol?


Gràcies.

Hola Dragonswings. Aquesta és una bona pregunta i em sembla que no està recollit al Llibre d'estil, malgrat que hauria de ser-hi. Em sembla que el consens existent és que es pot utilitzar el que es vulgui però cal ser coherent al llarg de l'article. En Leptictidium ho podrà explicar millor.--Arnaugir (discussió) 13:56, 21 maig 2015 (CEST)
L'@Arnaugir: t'ho ha dit perfectament. —Leptictidium (digui, digui) 14:07, 21 maig 2015 (CEST)

Sense títol

Hola Mallus, bona tarda Estic molt agraït per l'ajut i suport donat abans d’ahir, dia 22. També agraït a Kippelboy per haver-t'hi interposat. Sou gent mol professional. Però ara, quan em disposava a prosseguir la feina feta, em trobo que l'ha esborrat @Paucabot:. Estic francament perplex. --RMCcat 17:44, 24 maig 2015 (CEST)

@RMCcat: He revisat l'historial i no veig quina feina consideres esborrada pel Paucabot. Em sembla tot correcte. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:45, 25 maig 2015 (CEST)

Resposta a comentari

Hola a tothom, Un usuari m'ha fet una pregunta a la meva pàgina de discussió, on la he de respondre? "modifica el codi" a la meva pàgina? O li deixo la resposta a la seua pàgina de discussió? Mercès per endavant.--AlbertRA (disc.) 21:23, 3 juny 2015 (CEST)

@AlbertRA: Per fer més llegible les converses, es recomana respondre a la mateixa pàgina i fer servir la plantilla {{Resposta a|Nom d'usuari}}, que notificarà automàticament a l'usuari, com he fet ara jo (hauries d'haver rebut una notificació d'aquesta resposta). Pel futur, s'està desenvolupant un sistema en què això no farà falta. --Salvi «Ssola» (discussió) 21:40, 3 juny 2015 (CEST)
{{Resposta a|Salvi}} Així?
@AlbertRA: Amb l'editor visual encara no funciona. Ara miro d'afegir-ho.--Salvi «Ssola» (discussió) 22:27, 4 juny 2015 (CEST)

@Salvi: Provo a veure si t'he entès.--AlbertRA (disc.) 22:50, 4 juny 2015 (CEST)

@AlbertRA: Ara ho has fet bé, però el meu nom d'usuari és «Ssola» i no «Salvi». Si fas servir l'editor visual, ara pots fer el mateix anant a la pestanya «Insereix» > «Plantilla» i busques la plantilla «Resposta a», que et demanarà el nom de l'usuari al qual vols respondre.--Salvi «Ssola» (discussió) 22:57, 4 juny 2015 (CEST)

Plantilla:Resposta a Ssola Gràcies

Problema amb infotaula

Bona tarda, Tinc un problema amb la inserció d'una infotaula. Malgrat segueixo els passos indicats, a l'hora de visualitzar es segueix veient el codi i no la taula. A la zona de proves, en canvi, surt la taula (enganxant el mateix), però desordenada. Si algú em podés ajudar, l'hi estaria eternament agraïda. La pàgina és aquesta: https://ca.wikipedia.org/wiki/Cec%C3%ADlia_Meireles Gràcies per la bona feina!

@Adasolerllorens: ja t'ho he arreglat. Tenies dos problemes: 1) un espai en blanc abans del codi a la primera línia, i 2) totes les etiquetes "nowiki" que no sé d'on t'han sortit.
Generalment, per posar infotaules el millor és anar a un article de temàtica similar, copiar el codi i adaptar-lo. Aviat serà molt més fàcil amb l'editor visual (o això espero). Bona feina--Arnaugir (discussió) 13:19, 7 juny 2015 (CEST)

Sant Dalmau

Hola Jordi em dic Ferran sóc ciberwik aquest matí he creat un article "Sant Dalmau", veig que l'has redirigit cap a un altre pàgina, sóc nou en això de la viqui i segurament hauria d'haver mirat abans de posar aquest nom, però un article parla de jaciments del paleolític i l'altre d'un monjo francés??????????el comentari anterior sense signar és fet per Ciberwik (disc.contr.)

@Ciberwik: Hola, Ferran. He eliminat el contingut que havies afegit a Sant Dalmau, que era una pàgina de redirecció correcta. D'altra banda, he creat Jaciment arqueològic de Sant Dalmau, i hi he posat tot el contingut que havies creat. En aquest cas, està clar que el nom de l'article no pot ser "Sant Dalmau", que segurament és molt ambigu. Fixa't a més que els articles sobre jaciments arqueològics, en general, s'anomenen així: "Jaciment arqueològic de...".--Carles (enraonem) 00:32, 14 juny 2015 (CEST)

Enllaç erroni cat-cast

Aquesta pagina en castellà "https://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Asistente_para_la_creaci%C3%B3n_de_art%C3%ADculos/Tema" enllaça a la pag wiki en català de "https://ca.wikipedia.org/wiki/Museu_Etnol%C3%B2gic_de_Xal%C3%B3" Museu Etnològic de Xalo Caldria revisar-ho.--Vallue (disc.) 17:25, 8 jul 2015 (CEST)

@Vallue: Fet Fet! [2] tot i que hi ha un ebolic considerable a l'historial de l'article.--Pere prlpz (disc.) 20:27, 8 jul 2015 (CEST)

Viquiprojecte UE

Bon dia. Em podríeu dir qui coordina el viquiprojecte de la Unió Europea:https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:Uni%C3%B3_Europea Potser tenim gent que puguin estar interessats en participar-hi Salut ! --Vallue (disc.) 09:32, 14 jul 2015 (CEST)

@Vallue: el creador del Viquiprojecte és @Leptictidium:, però no sé si encara se n'ocupa. --Unapersona (Missatges | xat) 11:33, 14 jul 2015 (CEST)
@Vallue: Estic segur que si deixes un missatge a Viquiprojecte Discussió:Unió Europea els habituals del viquiprojecte estaran encantats d'ajudar (i de tenir competència) i de coordinar el que calgui.--Pere prlpz (disc.) 11:53, 14 jul 2015 (CEST)
@Vallue: @Unapersona: Hola! Bé, el coordino jo, però la feina la fem entre molts! Aquí estic si tens alguna pregunta o, com ha suggerit el Pere, pots deixar un missatge al viquiprojecte. —Leptictidium (digui, digui) 11:57, 14 jul 2015 (CEST)

Canvi d'estructura d'articles.

Bon dia Culex, Veig que has modificat l'estructura dels articles referents als pobles de l'Alta Cerdanya que havia realitzat. T'explico, Des de la Biblioteca Comtat de Cerdanya em endegat el projecte " La Cerdanya a la Viquipèdia " i així poder ampliar i millorar els articles referents a les viles i pobles de les dues Cerdanyes i vam idear l'estructura bàsica de l'article que és la que tu has modificat. Aquesta estrucutura d'article està ideada per als nostres voluntaris que han de realitzar la modificació de l'article ( una guia bàsica, vaja ) i així els hi sigui més còmode la cerca de la informació i posterior redacció. Et sembla bé mantenir aquesta estructura o bé consideres que s'ha de retornar a l'estat original?

Att. Bipuigcerda ( F. Ramon Rueda )

@Bipuigcerda:, @Culex: Em sembla que l'ideal és un únic model d'estructura comú per a tots els articles sobre municipis. Però, un cop establerta l'estructura a usar, jo apuntaria que no és gaire atractiu tenir-la buida i visible en els articles, a l'espera que algun viquipedista acabi omplint-la. Crec que, històricament, a la viquipèdia catalana s'ha mantingut l'estructura amagada (amb <!-- ==Demografia == etc. --> ) fins que s'han pogut posar els continguts a l'article. Jordi Roqué (Discussió) 13:08, 16 jul 2015 (CEST)
@Bipuigcerda:, @Culex: Jo no veig problema a mantenir l'estructura buida durant uns minuts si això ha de facilitar la feina a un voluntari. El que seria un problema és que s'hi mantingués hores o dies, i ja no dic anys com van fer a la viquipèdia en francès i quedava fatal. De tota manera, afegir un encapçalament costa poc, tant si és abans com si és després d'escriure el text.--Pere prlpz (disc.) 16:58, 16 jul 2015 (CEST)
Bonjour. Désolé pour le français : je lis le catalan, mais ne sais pas encore vraiment l'écrire. Je m'occupe principalement sur WP:CA des articles de communes françaises et j'applique le plan type du Projet:Communes de France sur le WP:FR. Voir mon travail en cours : Usuari:Culex/Work in progress. Les communes des Pyrénées-Orientales (Municipis dels Pirineus Orientals) sont aussi des communes de France, elles doivent donc à mon avis garder le même plan type. De plus, il ne sert (aussi à mon avis) à rien de rajouter des plans remplis de sections vides ou inutiles. Enfin, pour les Municipis dels Pirineus Orientals, nous avons décidé sur WP:FR de ne pas inclure de section "Climat" car il n'y a qu'une seule station météo officielle dans le département, et il donc absurde de mettre les températures de Perpinyà pour Ceret ou La Llaguna, par exemple. Je précise que sur WP:FR je suis le principal contributeur actif pour les articles concernant les communes des Pyrénées-Orientales. Culex (disc.) 19:44, 16 jul 2015 (CEST)

@Bibpuig Ok, gràcies per la vostra ajuda.


Una mica en desacord amb tots:

  • L'estructura i les seccions s'han d'adaptar al contingut. No té cap sentit deixar seccions en blanc si no hi ha contingut per posar-hi. Coses com el que fa onze dies que hi ha a Sallagosa no són cap millora de l'article i crec que s'haurien de revertir. Crec recordar que a la viquipèdia en francès hi va haver durant anys un desastre d'aquest tipus amb articles de municipis que eren un seguit d'encapçalaments sense res a dins, i aquí se'n van fer uns quants també que es van anar esporgant.
  • Sobre l'estructura, està bé donar guies, com ara Viquiprojecte:Municipis de la Catalunya Nord o Viquiprojecte:Municipis de Catalunya/guia pràctica perquè cadascú la segueixi, però no té cap sentit voler imposar una estructura fixa, perquè un article no és una plantilla per omplir. Si d'un municipi hi ha fonts suficients que parlen del clima, no hi ha raons per no fer-ne una secció. Precisament, a la viquipèdia en francès ho porten a l'extrem, amb seccions de geologia i sismicitat per cada municipi, quan sovint ni la geologia ni la sismicitat canvien d'un municipi al veí més que la climatologia.
  • Tot i això, canviar l'estructura d'allò que han escrit els altres, si el canvi que es fa és només canviar l'estructura no és gaire aconsellable fer-ho sense una bona raó i una discussió prèvia. Una altra cosa, que veig molt més raonable, és quan es fa una bona ampliació d'un article adaptar l'estructura del que ja hi havia per combinar-ho amb el que s'amplia.
  • Per posar un exemple, a mi em sembla que els mapes que hi ha a molts municipis francesos són molt poc informatius i redundants amb el mapa OSM de dalt de l'article. Ara bé, abans de posar-me a treure'ls s'hauria de discutir en algun lloc.--Pere prlpz (disc.) 16:22, 21 jul 2015 (CEST)
Précision : les cartes sont importantes dans la section Geografia car de plus en plus de gens consultent Wikipedia sur téléphone mobile, et la carte en haut à droite n'est pas visible sur téléphone, alors que l'on voit parfaitement la carte de la section Geografia. Culex (disc.) 05:30, 30 jul 2015 (CEST)

Convertir una pàgina de prova en una entrada a la Viquipèdia

Benvolguts i benvolgudes,

No me'n surto de cap manera de convertir una pàgina feta a GuiaBàsica/Proves en una pàgina d'entrada a la Viquipèdia. Hi ha alguna forma senzilla de fer-ho?

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per INS Josep Vallverdú (disc.contr.) 20:43, 24 jul 2015 (CEST)

T'he mogut l'article a Ramon Usall i Santa. Per moure un article tens a la barra superior un lloc on posa "Més" i llavors "Reanomena".--KRLS , (disc.) 20:43, 24 jul 2015 (CEST)
Pot ser que un usuari novell no tingui la funció "Reanomena" fins al cap d'uns dies com a usuari ? Jordi Roqué (Discussió) 15:47, 25 jul 2015 (CEST)
Discussió:Ramon Usall i Santa. Pau Cabot · Discussió 19:37, 25 jul 2015 (CEST)

Invitació reial

Bon dia! m'ha aparegut una invitació a una "Comida" feta pel "Rey liberalísimo" un 15 de gener abans de 1930 probablement a Barcelona. Pregunta : hi ha possibilitat de saber-ne alguna dada més concreta? Us agrairé qualsevol pista J.M.,Roqué

Pots provar de buscar a l'hemeroteca de la Vanguàrdia (és al seu web) al voltant del 15 de gener dels anys de la monarquia.--Pere prlpz (disc.) 20:52, 17 ago 2015 (CEST)

Article que no compleix els criteris generals d'admissibilitat.

Hola He iniciat una entrada per a Rafel Balada LLassat (https://ca.wikipedia.org/wiki/Rafel_Balada_Llasat). Només conté la informació bàsica de la trajectòria professional al Parc Natural dels Ports i al Delta i els enllaços als registres d'autoritat, ja que és autor de nombrosos llibres i articles sobre gestió de Parcs i sobre botànica. També he fet enllaços des de les entrades dels dos Parcs.

A la capçalera apareix: "Aquest article pot no complir els criteris generals d'admissibilitat"; i al peu: "Aquest article és orfe, ja que molt pocs articles hi enllacen. Per favor, desorfenau-lo! (articles relacionats)"

M'he llegit les recomanacions però no acabo de veure-ho clar. Em podríeu orientar sobre les peces que falten per poder treure aquests missatges?

Moltes gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Smulet (discussió • contribucions) 10:28, 4 set 2015 (CEST).

@Smulet: El que falta és posar les fonts fiables que parlin sobre ell. Per exemple, s'haurien de posar els llibres sobre ell (no els llibres escrits per ell), les tesis doctorals fetes sobre la seva vida i obra (no les tesis que hagi fet o dirigit ell), etc. Si aquestes no hi són pots provar amb els articles de revista o fins i tot de diari que parlin sobre ell (no les que hagi fet ell parlant d'altres coses).
No tinc accés a les fonts que hi ha ara, de manera que no sé si suposen una cobertura significativa per part de fonts fiables independents del subjecte, però es pot parlar a la discussió de l'article.--Pere prlpz (disc.) 11:28, 4 set 2015 (CEST)
@Pere_prlpz. Llibres sobre la seva vida, no n'hi ha. He citat 3 articles que parlen d'ell, extrets de publicacions periòdiques.
@Pere_prlpz. Llibres sobre la seva vida, no n'hi ha. He citat 3 articles que parlen d'ell, extrets de publicacions periòdiques. -- @Smulet
@Smulet: Potser el millor lloc per parlar-ne i veure si són suficients és la discussió de l'article. De tota manera, notifico en Paucabot que va posar l'etiqueta.--Pere prlpz (disc.) 13:47, 4 set 2015 (CEST)

Llamadas telefonicas

Moltes gràcies per posar les categories@Darth vader 92:. Però estava millorant i editant el text i he perdut molta part. És cert, que he tardat molt i que hauria d'haver guardat abans però igualment fa molta ràbia perdre feina feta. Amb carinyo:-)--Paputx (disc.) 12:47, 29 set 2015 (CEST)

@Paputx: Si et trobes amb un conflicte d'edició no tens per què perdre res. El programa et mostra la teva edició i la de l'altre i tu pots combinar-les o fins i tot deixar només la teva. I sí, estar mitja hora sense gravar pot portar a aquests entrebancs.
Notifico en Darth vader 92 per al·lusions.--Pere prlpz (disc.) 13:24, 29 set 2015 (CEST)
@Pere prlpz:Gràcies per la informació, no ho he sabut veure,ja m'hi fixaré. I perdoneu, volia deixar el missatge a la teva discussió @Darth vader 92:. Salut:-)
Bé, ho sento molt @Paputx:, jo he vist a canvis recents que la pàgina no estava patrullada, i era una pàgina nova, al no haver-hi tampoc la plantilla de "treballant-hi" he pensat que ja estaria acabat, i he vist que mancaven les categories i les he posat. A mi també m'ha passat algun cop, per això és millor escriure en un word i desprès passar-ho a la Viquipèdia. Et demano disculpes. --Darth vader 92 (disc.) 14:50, 29 set 2015 (CEST)
Com ja ha dit el Pere, els conflictes d'edició no fan perdre material. Només heu de fer la comparativa entre la versió actual (finestra a dalt) i la vostra (finestra a baix) i fusionar. --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:59, 29 set 2015 (CEST)

Aportació de fotografia

Hola, fa uns dies vaig aportà una foto al article "Sant Julià del Mont" que no hi tenia: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sant_Juli%C3%A0_del_Mont.JPG Pot ser que no he fet del tot bé el procés, doncs encara no la veig. ¿podríeu dir-me quelcom al respecte? Salutacions

Carlos Ibáñez el comentari anterior sense signar és fet per Carlos Ibáñez Matía (disc.contr.) 12:00, 14 oct 2015 (CEST)

Vas penjar la foto al Commons, però calia posar l'enllaç a l'article de la viquipèdia catalana, perquè no és un procés automàtic. Ja l'he penjada jo. Jordi Roqué (Discussió) 14:16, 14 oct 2015 (CEST)

Barceloní / Barcelonès

Bona tarda,

No he sabut trobar l'antecedent (que deu existir) sobre aquest tema, així que pregunto. Dotzenes de categories sembla que fan una distinció entre "barceloní" i "barcelonès" (per exemple Categoria:Directors de cinema barcelonesos i Categoria:Directors de cinema barcelonins) on el primer terme s'usa com a ciutadà de la comarca del Barcelonès i el segon com a ciutadà de la ciutat de Barcelona. Aquesta distinció, però, no està recollida al DIEC2 ni al GDLC (de fet no sé si queda recollida enlloc). Vist això, no seria millor categoritzar el primer cas com a del Barcelonès en comptes de com a barcelonesos? Quins motius van portar a fer-ho com es fa actualment?

@Paucabot: et faig ping com a expert en categories i autor de categories com la Categoria:Barcelonesos per activitat.

Gràcies.

--Pau Colominas (t'ajudo?) 17:10, 19 oct 2015 (CEST)

@Pau Colominas: He mirat si trobava antecedents però no he trobat res. Pau Cabot · Discussió 17:16, 19 oct 2015 (CEST)
(conflicte d'edicions)
Comentari Comentari També tenim Categoria:Solsonencs i categoria:Solsonins, Categoria:Tarragonesos i categoria:Tarragonins, etc.
Comentari Comentari Això no estaria millor parlar-ho a la taverna, a la discussió de la categoria o a la discussió d'alguna pàgina de polítiques, en comptes de la de plantejament de preguntes, que ve a ser una cosa així com ajuda als novells?--Pere prlpz (disc.) 17:19, 19 oct 2015 (CEST)
No ho he fet a la discussió de categories perquè n'hi ha moltíssimes d'afectades (i perquè les llegeix menys gent). Sobre portar-ho o no a la taverna, primer volia preguntar si hi ha antecedents. Si no n'hi ha, sí que obriria debat de Taverna. --Pau Colominas (t'ajudo?) 17:24, 19 oct 2015 (CEST)
Al portal ésadir recull "del Barcelonès" com a gentilici (és a dir que no sembla que n'hi hagi). [3], [4]. També ho diu així la guia de gentilicis del parlament [5] Ok en modificar-ho. --Jey (disc.) 19:56, 19 oct 2015 (CEST)

Traducció de castellà a català d'un article

Es pot traduïr un article escrit en castellà a internet, però no a la Wikipedia en castellà? Crec que hauria de demanar permís a l'autor de l'article, és així? Gràcies--Biblioaprenent (disc.) 11:57, 24 oct 2015 (CEST)

@Biblioaprenent: Sí, sobre la traducció d'un text hi tenen drets tant l'autor del text original com el traductor. Pots demanar permís, o bé, en comptes de traduir, pots limitar-te a fer servir la informació de la font en castellà per fer el teu propi text (sense parafrasejar ni traduir) explicant el mateix. Si hi barreges informació d'altres fonts encara millor.--Pere prlpz (disc.) 12:10, 24 oct 2015 (CEST)
Moltes gràcies de Biblioaprenent.

tira de lyengües al portal

a mà dreta, en quart capítol, hi ha la tira de lyengües. Om n'hi consigna vint-i-quatre -dues de les quals són repetides: 'norsk bokmal', del danès; 'galego', del portuguès o de l'espanyol, segons com es valori-; dues amaguen una altra lyengua: xinès, el cantonès; occità, el gascó; i una és escissió d'una altra: aragonès, del gascó. Això ara no hi fa res però. La demana que voldríem fer a talý de suggeriment és què ho fa que no s'hi drecin totes les nacions que tenen viquipèdia, i no tan sols una tria. Tria que val a dir que pateix de l'esbiaix metropolità, car no té cap més raó d'aparèixer-hi l'asturià i el galyec, davant la majoria d'absències. No ho podem pas atribuir a l'aleatorietat.

Un cop d'ulý a totes altres viquipèdies ens ensenyarà com n'hi ha que les hi drecen totes o gairebé -potser sols en bandegen ele que tenen compats articles i sense valor de coneixement.

El bot de 'lyista completa' no fa el fet. És en edició al portal mateix que tan sols el faria. Ben igual que es procedeix, en cada article, a consignar les nacions que en tenen un amb la mateixa entrada. Mercès. -jordi el comentari anterior sense signar és fet per 188.77.190.239 (disc.contr.) 15:26, 8 nov 2015 (CET)

Veure qui ha patrullat una edició

Bon dia. Com puc veure qui ha marcat una edició com a patrullada? Gràcies --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:55, 13 nov 2015 (CET)

@Pau Colominas: Així. Hi pots anar des de Especial:Registre o des de l'historial de la pàgina. Compte que el que hauria de dir-se "registre de patrulla" es diu "registre de supervisió".--Pere prlpz (disc.) 12:33, 13 nov 2015 (CET)
Gràcies! Ho havia trobat un dia i se'm va oblidar com fer-ho. Salut. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:39, 13 nov 2015 (CET)

S'ha passat d'"Educació Ambiental" a "Educació en tecnologia i ciències ambientals" i no estic d'acord

Bon dia, veig que s'ha passat d'"Educació Ambiental" a "Educació en tecnologia i ciències ambientals", segons diu aquí: https://ca.wikipedia.org/wiki/Educaci%C3%B3_en_tecnologia_i_ci%C3%A8ncies_ambientals, i jo considero que això restringeix i limita l'expressió injustificadament. De fet, a l'educació ambiental hi ha tot un debat entre expressions com "educació per la sostenibilitat", "educació ambiental" o "educació pel desenvolupament sostenible", amb evidents repercussions polítiques cadascuna de les mateixes (com pot veure's aquí: http://eric.ed.gov/?id=EJ744319 i aquí: http://www.rieoei.org/rie41a04.pdf). Molts autors i autores reivindiquen una vessant política de l'educació ambiental que queda invisibilitzada en l'expressió "Educació en tecnologia i ciències ambientals". A més, aquesta expressió és desconeguda, i en canvi Educació Ambiental és l'expressió estesa, coneguda, compartida. Si s'hagués d'escollir una, caldria fer-ho entre "educació per la sostenibilitat", "educació ambiental" o "educació pel desenvolupament sostenible", i opino que la més neutral o àmplia és la d'educació ambiental. Jo estic desenvolupant l'article "Agroecologia Escolar" i em costa molt poder-me referir a l'educació ambiental com a educació només referida a la tecnologia i la ciència ambiental quan precisament l'agroecologia ens ajuda a obrir la mirada cap a lo polític, social i cultural. Gràcies, Germán Llerena el comentari anterior sense signar és fet per Fgonz (disc.contr.) 14:21, 15 nov 2015 (CET)

@Fgonz: He copiat la intervenció a Discussió:Educació en tecnologia i ciències ambientals per discutir el nom de l'article i el que s'escaigui.--Pere prlpz (disc.) 20:29, 15 nov 2015 (CET)

Creació article científic

Estic creant un article sobre MERS coronavirus i m'agradaria saber si hi ha alguna plantilla que m'indiqui quins apartats hauria de tenir. Moltes gràcies!Lidiamarcos (disc.) 19:44, 27 des 2015 (CET)

@Lidiamarcos: Si vols informació general mira Viquipèdia:Estructura d'un article. Si et refereixes a les seccions específiques d'un article sobre virus, diria que no tenim cap pauta específica. Pots veure com està fet l'article Rotavirus, que és un bon exemple. També pots agafar idees de les versions del mateix article en viquipèdies en altres idiomes (he afegit els enllaços multilingües a l'article, els trobaràs al menú esquerra de la pàgina MERS coronavirus).--Salvi «Ssola» (discussió) 02:17, 28 des 2015 (CET)

Edició taula a partir d'una plantilla

He intentat afegir uns apartats a la taula de l'article MERS coronavirus i no em surten. Quan poso a modificar em surt com si els apartats ja estiguessin afegits, però després no es veuen. Com puc afegir els apartats correctament?Lidiamarcos (disc.) 15:33, 29 des 2015 (CET)

@Lidiamarcos: Fet Fet! Aquí està. La sintaxi de la taxocaixa demana els paràmetres amb els seus noms sense variacions, i a sobre no la tenim documentada.--Pere prlpz (disc.) 16:03, 29 des 2015 (CET)

RESPOSTA A UN AVÍS

--Maco Dudua (disc.) 23:02, 18 gen 2016 (CET)hOLA! vULL CONTESTAR A P<NOTXA PER EVITAR QUE M'ESBORRIN UN ARTICLE SOBRE "LES TIGRESSES BLANQUES" ¿cOM HO HAIG DE FER? gRÀCIES PER ENDAVANT!

MACO DUDUA

@Maco Dudua: El lloc per aportar arguments sobre l'esborrat és Viquipèdia:Esborrar_pàgines/Propostes#Tigresses_blanques.--Pere prlpz (disc.) 11:39, 19 gen 2016 (CET)

Apartat Referències

Estem corregint una entrada (ortografia, sintaxi) i voldria preguntar-vos si per redactar l'apartat de Referències (bibliogràfiques) seguiu algun model concret, perquè hem vist que el sistema no sembla que estigui unificat. Hi ha algun lloc on s'expliqui ordenar les parts d'una referència bibliogràfica?

Gràcies!

Neus el comentari anterior sense signar és fet per 81.32.75.175 (disc.contr.)

Hola, el que hi ha és al Llibre d'estil--Xamil (disc.) 10:54, 25 feb 2016 (CET)
El format recomanat és el de la Plantilla:Citar ref. --Pau Colominas (t'ajudo?) 15:22, 25 feb 2016 (CET)

Quant pot saltar un cangur australià?

Quant pot saltar un cangur australià?

@2.136.251.215: Depèn l'espècie. Llegeix cangur (secció "el salt"). Allà hi parla de salts fins a "3 metres d'alt i 13,5 de llarg". --Pau Colominas (t'ajudo?) 16:50, 15 març 2016 (CET)

Crear una nova entrada.

El meu difunt marit Josep M. Quintana Cabanas va ser Catedratic de Pedagogia Social en les Universitats de Barcelona, Bellaterra i la Uned de Madrid en la que es va jubilar com Catedràtic Emèrit. - Va ser el introductor de la Pedagogia Social i Sociologia de la Educació - Autor de nombrosos llibres. - Coferenciant i carrecs dintre de la Universitat. - Te entrades a Internet, entre elles la seva Web i Curriculum Vitae - Com no hi es a Wiquipedia voldria saber com ho podriem fer per editar una entrada amb el seu nom ja que crec que hi han personatges menys relevants. - el detall que us envio d'ell es molt molt resumit. - Per descomptat l'escriurie el meu fill ja que jo nosoc capas d'embrancarme en una edició

Josep M. Quintana Cabanas

He fet una pegunta, però no se si l'heu rebut ni com rebré contesta.

mantoniacompte@gmail.com

INFINITES GRÀCIES

Estic infinitament agraït a la Viquipèdia en català. És on primer cerco i si no ho trobo, vaig a la versió castellana, i si tampoc, per últim ho faig a les versions francesa o anglesa. Per aquest ordre. Hi tinc confiança en que l'informació ha estat contrastada. Especialment en temes històrics, on cada país explica ulesuseves versions dels fets. També valor o molt l'informació gràfica de tot tipus (mapes, plànols, quadres, dibuixos, fotos, etc..) que s'hi publica. Infinites gràcies a tots els que ho feu possible.

He intentat publicar-ho obrint la meva sessió, sense aconseguir -ho.

Usuari:Magar3

No sé com generar correctament una infotaula...

Hola!

Tinc un problema...He traduït l'article sobre Willis O'Brien de l'anglès al català i tot ha anat molt bé excepte l'infotaula. He seguit tots els passos i no sé que passa que no es genera correctament...Hem podrieu donar un cop de mà? Sóc nova en això de la viquipedia i no m'ensurto.

BON DIA. VOLDRIA SABER SI ELS DONATIUS REALITZATS A WIKIPÈDIA EN CATALÀ DESGRAVEN EN L'IMPOST SOBRE LA RENDA, I EN CAS AFIRMATIU, VOLDRIA EL CERTIFICAT DELS 25€ APORTATS EN 2015. JA EM DIREU ALGUNA COSA. MOLTES MERCÈS

Publicació articles per prevenir que es perdi la memòria històrica

Benvolguts, Escric perquè últimament m'he dedicat a redectar els articles sobre la Cecot, la Unió Comercial i Industrial i Institut Industrial de Terrassa, però se m'ha informat d'un possible conflicte d'interessos. En aquest cas, la meva acció és la de transcriure un llibre publicat en motiu dels 25 anys de l'institució en el qual es va fer una tasca de recerca per gent autoritzada i externa a l'entitat consultant diverses fonts recollides al final del llibre. Encara que el format no sigui ben bé el de la Viquipèdia, tota la informació i les fonts es pot trobar, tot i que els llibres no estan en format electrònic. Demanaria consell, respecte com actuar davant la impossibilitat de justificar cada fet amb una referència concreta, ja que l'article és una ammalgama d'informació. Gràcies. --Cecot comunicacio (disc.) 11:58, 6 jul 2016 (CEST)

@Cecot comunicacio: bona tarda. El meu consell és que consultis Viquipèdia:Llibre d'estil, a nosaltres ens serveix com a guia a l'hora de formatar correctament un article de la Viquipèdia. També et pot ajudar consultar un article similar per veure com ho han fet altres viquipedistes. Salutacions. --Lluis_tgn (disc.) 15:26, 11 jul 2016 (CEST)

Com fer una pàgina de desambiguació?

Amics,

Cal fer una pàgina de desambiguació entre Laye (forma francesa del municipi francès de L'Aja): https://ca.wikipedia.org/wiki/L%27Aja

i

Laye (revista publicada a Barcelona des de 1951): http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0036730.xml

En diversos articles es parla de la revista, però l'enllaç porta cap al municipi. Per exemple, en l'article sobre Gabriel Ferrater: https://ca.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Ferrater_i_Soler

Altres articles que esmenten la revista Laye i on es podria fer l'enllaç quan estigui arreglat el problema són aquests: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?search=revista+laye&title=Especial:Cerca&go=V%C3%A9s-hi&searchToken=b4hxqzqhcizwx8wz8jt3wmf0z

Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per Pons (disc.contr.) 18:31, 25 ago 2016 (CEST)

@Pons: Per fer una pàgina de desambiguació, basta posar la plantilla {{desambiguació}}. Però si només tens dos significats, mira si pots usar {{Vegeu}} i pots estalviar-te aquesta pàgina. Pau Cabot · Discussió 18:31, 25 ago 2016 (CEST)

Error a infotaula

Bon dia, Sóc terriblement novell i m'he trobat un problema que no sé (i per tant no em vull arriscar a) resoldre. He volgut aprofitar una infotaula. La de infotaula líder religiós, que està basada en la infotaula de persona. Em dona l'error "Error in template * unknown parameter name (Plantilla:Infotaula cultura popular): 'tesi any' ". No em pregunteu d'on ve l'error de cultura popular. Potser Líder religiós hi està basada en... (?). És "any" paraula reservada? Qui ho pot arreglar això? (Oranies (disc.) 17:22, 25 ago 2016 (CEST)).

@Amadalvarez: Pau Cabot · Discussió 18:28, 25 ago 2016 (CEST)
Hola @Oranies:, benvingut a la Viquipèdia. T'ajudaré en tot el que et calgui. Abans, però, em cal alguna informació. Quina Infotaula estaves intentant fer ?. En quina pàgina la tens ? Edites amb l'editor visual o amb codi wiki ? Tens alguna experiència en programació wiki ?. Lo de l'error que t'ha donat no és greu (de moment), tot i que soni alarmant. Després t'ho explico. Per cert, quan em responguis, posa un {{resp|amadalvarez}} al començament de la resposta per tal que m'avisi que tinc un missatge. Merci,--amador (disc.) 19:46, 25 ago 2016 (CEST)

@Amadalvarez: Estic traduint Sindred de Toledo, però tenia altres problemes amb les etiquetes de "traduït de " i em temo que {{Kette~cawiki}} ja ha fet algun canvi. Ara aquell error de la plantilla de persona ja no em surt però jo no tinc clar que ja estigui resolt.

Tinc alguna experiència en editar html i fer algun enllaç, però estic aprenen wiki sobre la marxa. Veig que se'm dona el codi wiki que l'editor visual. Espero adaptar-m'hi aviat.

Demà ja tornaré a fer senyals de vida. (Oranies (disc.) 21:23, 25 ago 2016 (CEST)).

@Oranies, Amadalvarez: La primera part, l'avís que dona la plantilla quan previsualitzes l'edició, corresponia a un control que has posat a la plantilla per detectar «paràmetres erronis». Crec que ja l'has solucionat. La segona part, la plantilla {{Traduït de}} l'hi donava error per que la inseria a la pàgina principal en lloc de discussió. Ja l'ha arreglat en Paucabot.--Kette~cawiki (disc.) 22:52, 25 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez, Oranies: Gràcies!  :) (Oranies (disc.) 23:04, 25 ago 2016 (CEST)).
@Oranies:. Entesos. Havia interpretat que volies "fer una plantilla", però veig que volies "fer servir una plantilla". Doncs, ho has fet molt bé. Tal com diu en Kette~cawiki el missatge ho dóna quan es fa servir un paràmetre erroni, però mentre ho estaves fent servir, jo estava fent proves i per això t'he dit que no fessis cas, perquè ho tenia controlat i sabia que desapareixeria. Si tens alguna altra cosa, ja ho saps. --amador (disc.) 23:57, 25 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez, Oranies: Continues treballant amb infotaula persona, no? Cap problema. (Oranies (disc.) 19:29, 26 ago 2016 (CEST)).
@Amadalvarez, Oranies: Quan jo puga fer una comrpovació, avisa'm. A la infotaula de Gunderic de Toledo i de Fèlix de Toledo responen diferent respecte del paràmetre |ocupació=arquebisbe. On va el paràmetre ocupació? El posí però no recordo on perquè on surt és a Gunderic i en canvi a la infotaula de Gunderic no el veig. L'he posat a Fèlix però no hi surt. (Oranies (disc.) 19:58, 26 ago 2016 (CEST)).
@Oranies: Estàs confonent "ocupació" amb "càrrec". Tal com explica a les instruccions, l'ocupació és la professió o activitats professional. És (aproximadament) invariable, mentre que el càrrecs són les ocupacions que ha tingut. En aquest cas, l'ocupació seria "sacerdot" o "religiós", mentre que arquebisbe és un càrrec successori ocupat en unes dates concretes i amb un anterior-posterior. És el nom que surt a la capçalera. Si hi poses "arquebisbe" com ocupació, apareixerà repetit i no aporta informació rellevant. A banda d'això m'ha servit per detectat un error "de tota la vida" que ningú havia detectat: "ocupació" no es mostrava a la infotaula, tot i informar-la. Merci,--amador (disc.) 22:17, 26 ago 2016 (CEST)
@Amadalvarez: al codi de la infotaula tens que si hi ha «ocupació» sortirà en lloc de «càrrec» al primer bloc de càrrecs. Cerca «w_carrec» a la primera aparició de la subtaula, (primer bloc de càrrec), penso que sobra el primer if a no ser que condicionis aquest primer bloc a la seva «ocupacio».--Kette~cawiki (disc.) 23:31, 26 ago 2016 (CEST)
@Kette~cawiki: Oh !!. No ho recordava. Ho vaig fer així perquè els articles antics no tenien opció de múltiples càrrecs sinó que només tenien la "ocupació". Al fer la infotaula de polítics, vaig aprofitar que tenien una estructura de múltiples càrrecs per a posar-li als eclesiàstics (que abans de ser Papes, han estat altres coses). Això explica que els Ifs deduint què fa aquest personatge només estigui al primer bloc, ja que si hi ha més blocs és que s'ha creat/modificat amb la infotaula ja canviada. En resum, per no embolicar al Oranies: NO s'ha de posar "ocupació" per aquesta gent, sinó càrrec. Si algun dia fem neteja de noms antics de paràmetres, podrem rehabilitar el paràmetre "ocupació" quan ja no calgui tenir que fer-lo servir pel que no està pensat. Gràcies !!.--amador (disc.) 01:56, 27 ago 2016 (CEST)

Ens volen suprimir una biografia

Voldríem iniciar un debat que ens sembla interessant, nosaltres dos som periodistes i historiadors -Martí i Margarida- especialistes en la lluita democràtica durant el franquisme. Estem horroritzats del que hi ha a Vikipèdia sobre aquest període. Hi ha articles carregats d’errors històrics, d’altres tendenciosos. Però el més greu són els errors.

Podem ajudar , ens vàrem preguntar? I vàrem dir-nos fem nosaltres un article d’algú que ens interessi. Per una banda donem a conèixer la vida d’un politicòleg que esta en any d’homenatges per la seva jubilació i per l’altre nosaltres aprenem la dinàmica de Vikipèdia.

Dit i fet, hem escrit l’article sobre Joan-Ramon Colomines-Companys.

Quan encara no havíem acabat i seguíem treballant la pàgina, algun administrador ens va penjar tres pastilles amb tres avisos: -Aquest article pot no complir criteris generals admissibilitat -Aquest article no és enciclopèdic i s’assembla molt a un currículum -L’article o secció necessita millores quan al seu format. Col·laboreu-hi.

Algunes consideracions semblaven totalment raonables i ho hem canviat tot, absolutament tot el que se’ns demanava.

Més endavant va aparèixer un altre avís on deia “Caldria contextualitzar les obres citades al cos de l’article”. I també vàrem veure que algú dels administradors ens havien canviat directament la redacció del text. A part que fer canvis sense dir-ne res és estrany, com que havíem expressat que no en sabíem prou vàrem pensar que estava bé i que ho enriquia. Però la mà que canviar el text va fer coses insòlites. Perquè ens va treure que el protagonista que n’he escriviem la biografia té un fill? Això és un canvi d’estil? Ho hem acceptat i canviat tot. Ara tenim unes referències que nomes cal enllaçar-les amb el text.

Però hi ha un administrador que diu que això s’ha acabat i no podem seguir. Per la forma? pels continguts? Hi ha errors històrics?

Estem absolutament sorpresos de que està passant.

I hem demanat discutir-ho, per defensar-nos no potser que un administrador ell solet , faci desfaci d’un tema tant greu. Ens hem llegit tota la documentació de Viquipèdia sobre el tema i estem plenament dins de les normes de la casa. Voldríem saber més opinions?

Enciclopèdia lliure també vol dir un debat lliure. Ens interessaria que us miréssiu la nostra biografia i que ens digueu que fa impossible publicar aquest text a Viquipèdia.

Sincerament, no entenem tanta duresa de l’administrador. Gràcies per endavant.

Vegeu Tema:Tc8uf95hvqzjfu1q. Pau Cabot · Discussió 17:12, 26 set 2016 (CEST)
Com que sembla que encara no ho heu entès, us ho repeteixo. El que us fa impossible publicar aquest text és la vostra proximitat amb el subjecte de l'article. Si com dieu a la introducció d'aquesta pregunta voleu millorar el projecte, us recomano que comenceu per corregir els errors que heu trobat, en comptes de fer pàgines per homenatjar algú en l'any de la seva jubilació. Insisteixo, no esteu dins les normes de la casa: sou completament fora de VP:CI. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 07:36, 27 set 2016 (CEST)
L’argument de que nosaltres com historiadors perquè coneixem el personatge que hem fet la biografia no la podem fer, professionalment no s’aguanta. Ara discutim de la objectivitat de l’historiador? Tens un problema personal amb nosaltres i amb el personatge. Desconeixem encara la vida del personatge a Mallorca. Aixo que et diguis Colominas ens crea interès. I demanem que altres administradors diguem la seva i deixis de monopolitzar tu sol la decisió. N’has fet un cas personal i d’autoritat d’administrador. Estem plenament dins de les normes de la casa. No fas cap favor a la Viquipèdia. Això traspassa la Viquipèdia. Nosaltres volem continuar posant la biografia. Ara llegirem bé la tècnica per penjar les referències i si trobem ajuda millor. Gràcies.
En primer lloc, em temo que confons a dues persones (Paucabot, administrador i jo mateix, Pau Colominas). No només et puc ben assegurar que no es tracta d'un assumpte personal (aquí els únics que coneixeu el biografiat sou vosaltres). Si us genera interès que em digui Colominas, enhorabona. Podeu fer una biografia sobre mi si us ve de gust, doncs no tinc cap relació personal amb vosaltres i així no infringireu la directiva de CI.
El fet que ens acuseu de motivacions personals em demostra un cop més que no enteneu encara com funciona la Viquipèdia ni que esteu infringint la normativa de CI.
Ah, i en acabat. Si heu fet una captura de pantalla d'una imatge no lliure i us n'heu atribuït l'autoria ja no només incomplireu normatives internes del projecte sinó que podeu estar incomplint la llei de drets d'autor. Aneu amb compte. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:50, 27 set 2016 (CEST) JA ENS HAN AVISAT que TREURANT la PÀGINA
ELS REDACTORS No entenem el perquè? S'ha corretgit i referenciat tot el que s'ha demanat. I és una de les entrades més ben elaborades i referenciades d'un protagonista del nacionalisme català, cosa que no pasa en altres entrades i que són vigents. Heu guanyat perque nosaltres estem desarmats. Com a professionals de les ciencies socials hem fet el millor que hem sabut la nostra feina. Algún dia el nacionalisme català no serà tant discutit i denigrat com s'està fent avui.

Com puc fer-ho per adreçar-me a un esglaó superior al de bibliotecari?

Benvolguts amics, Fa uns dies faig fer l’entrada a la Vikipèdia: Ramon Salvador Rabasó Figuerola. Per aquelles persones alienes al món de la restauració pública i l’hoteleria no els hi serà conegut aquest personatge, però si en canvi els professionals d’aquest ram. (No cal que m’estengui més perquè podeu entrar al web i assabentar-vos de la seva importància i gran aportació que va fer ja fa 96 anys). Anteriorment, però, vaig fer-ho a la Wikipedia i, per tant, en castellà, i no van passar ni dues hores que el “bibliotecario” va negar la seva entrada amb la següent notificació: A4: Página sin interés enciclopédico. Recuerda que Wikipedia no es una colección de información sin criterio. Para crear un artículo enciclo... No entenc en absolut aquest rebuig que considero totalment injustificat, tota vegada que l’aportació que faig és totalment inèdita, car, d’aquest personatge fins fa foc no se’n sabia res i, como hom pot llegir, alguns dels cuiners més destacats professionals a nivell de l’Estat Espanyol fan referència al seu llibre de cuina, considerat com la “Bíblia Culinària” per tots aquells de parla castellana. Per tot plegat, doncs, adreço aquest e-mail perquè estic molt interessat en posar-me en contacte amb un responsable superior en rang al de bibliotecari, o, en tot cas, aquella persona que pugui donar-me una satisfacció i alhora els vist i plau perquè pugui ser inclosa en l’edició castellana, tota vegada que tots sabem de la gran importància i predicament que té la Wikipedia. Esperant ser atès en aquesta sol·licitud, aprofito l’avinentesa per saludar-vos molt cordialment alhora que encoratjar-vos per seguir treballant i millorant la Wikipedia que, sens dubte, ens enriqueix a tots.

Enric Sallarés kikebcn@gmail.com PS. Per cert m’he dirigit dues vegades a l’esmentat “bibliotecario” i per contestació he tingut el silenci més absolut.

Hola Enric. Sento dir-te que la ca.wikipedia (Viquipèdia) i la es.wikipedia (versió en castellà) funcionem de manera independent, així que al lloc on t'hauries d'adreçar és a la wiki castellana. Des d'aquí no podem fer-hi res. De tota manera, sospito que deuen tenir raó perquè afirmes "tota vegada que l'aportació que faig és totalment inèdita" i una de les normes de la Viquipèdia és precisament no fer treballs inèdits. Sigui com sigui, resto a la teva disposició per ajudar-te en qualsevol assumpte sobre la versió catalana del projecte Wikipedia. --Pau Colominas (t'ajudo?) 07:32, 27 set 2016 (CEST)

Article Acció Solidària Contra l'Atur

Bon dia, fa uns mesos vaig penjar un article d'Acció Solidària Contra l'Atur, una ONG. He fet les diferents modificacions que s'han dit i encara surt amb manca de referències.

Què haig de fer?

Gràcies per endavant el comentari anterior sense signar és fet per Acció Solidària Contra l'Atur (disc.contr.) 11 oct 2016 11:17 (CEST)

Veient el teu nom d'usuari, el que has de fer és no editar aquest article. Sembla que infringeixes la norma de Conflicte d'interessos. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:56, 11 oct 2016 (CEST)

Nouvingut, vell usuari i nou dubte

Bon dia a tothom,

Sóc Mariu, jove ciutadà il·lusionat amb el projecte de la Viquipèdia, que després d'uns anys, torne a la Viquipèdia.

DUBTE: m'agradaria saber si puc enllaçar o redireccionar el meu antic compte/perfil amb el nou (aquest des del qual escric, i el qual empraré d'ara endavant).

Gràcies de bestreta per la vostra ajuda. Salutacions! el comentari anterior sense signar és fet per MariuVD (disc.contr.) 11:58, 13 oct 2016‎

Benvingut. Crec que has de deixar el missatge a Viquipèdia:Petició als administradors. Jordi Roqué (Discussió) 14:56, 18 oct 2016 (CEST)
Gràcies Jordi Roqué, així ho he fet. Salutacions Mariu Verdú 19:55, 01 nov 2016

Donar les gràcies

Bon dia, Voldria donar les gràcies a qui ha modificat l'escut de la pàgina Cabdet, i ha recuperat el de sempre, eliminant una mixtificació que hi havia, amb un castell de la bandera de Castella-La Manxa i altres modificacions inacceptables. Ben cordialment. Signat: Oiseau-de-la-Forêt (abans Sculptorique, adjectiu que no he trobat en el Diccionari de la llengua francesa, per tant l'abandono!)

Problema amb infotaula escriptor

Hola! He volgut començar el meu primer article en una pàgina de prova, fe´nt ús de l'edició visual, i no veig com puc omplir els camps preestablerts de la infotaula escriptor. Gràcies.--Balaixa (disc.) 17:35, 27 des 2016 (CET)

@Balaixa: Hola! Doncs a {{Infotaula_escriptor}} pots veure tots els camps que agafa actualment. De totes formes és encara millor completar-los a Wikidata i després enllaçar l'element amb l'article. Mira't per exemple Josep Pla i Casadevall (Q740256) Salut! --Jey (disc.) 20:52, 27 des 2016 (CET)
@Jey: Moltes gràcies! Igualment estic mirant de familiaritzar-me amb el codi i crec que em serà més fàcil. Salut! --Balaixa (disc.) 21:01, 27 des 2016 (CET)

Traducir articulo

Bon dia, podriais traducir al catalan este articulo de wikipedia?, Barrio Judio de Inca (https://es.wikipedia.org/wiki/Barrio_Jud%C3%ADo_de_Inca), muchas gracias!!!!! Molts d´anys!!!!!!!!!

editar, corregir

Hola,

Si rebo articles els puc editar i corregir, però si pot ser vull rebre un enllaç, editar, actualitzar. No vull llegir res, ni aprendre en res, ni participar en res comunitari. Que algú em passi un text o em digui on puc trobar textos millorables. Si es considera que "abans" està pitjor que "després" la meva intervenció i puc ajudar ho faré. Sense debats, de cap mena.

Salut,

antoni.ferrando@gmail.com el comentari anterior sense signar és fet per JoanFont (disc.contr.)

@JoanFont: Veig que ja portes anys arreglant articles i suposo que a aquestes alçades ja hauràs vist com funciona el projecte. Pots elegir no participar en cap debat però les teves aportacions per definició sempre estaran obertes a ser revertides o esmenades. Pel que fa a articles a millorar, pots començar per aquí o aquí. Salut! --Jey (disc.) 00:47, 12 març 2017 (CET)

veritat

com gestionaviquipedia la veritat?

Pots veure Viquipèdia:Verificabilitat.--Pere prlpz (disc.) 23:42, 11 març 2017 (CET)

Creació article

Bon dia, Com puc començar a crear un article? Abans de publicar-lo vull fer un esborrany i fins que l'esborrany no estigui prou elaborat no el publicaré. Aquest esborrany el poden veure altres companys perquè el comentin? O és a partir de la publicació que es poden afegir modificacions? Salutacions cordials, Lluís M. Bennàssar el comentari anterior sense signar és fet per Lbennass (disc.contr.)

Hola Lluís. Pots crear-lo a Usuari:Lbennass/proves. Allà, el podrà veure tothom i els altres també podran col·laborar-hi i comentar-lo. En moure'l a l'espai de noms principal (publicar-lo), encara es podran afegir més modificacions i comentaris. Pau Cabot · Discussió 15:51, 14 març 2017 (CET)

Principiant

Hola, soc en pereTF, per segona vegada en els darrers anys intento entrar en aquesta plataforma tant universal per a aportar dades històriques de Palamós, producte d'investigacions fetes als protocols notarials, a fons municipals, a registres parroquials, etc. en els darrers 30 anys. Però sempre ensopego en el procediment. Una mica "durillo" sí que soc... No sé com ho he de fer. Salutacions.

Hola, PereTF! Benvingut! Et recomano aquest vídeo per començar; també existeix una guia bàsica que et pot ajudar. Si vols qualsevol cosa, no dubtis en enviar-me un missatge aquí! --Townie · discussió 21:13, 25 juny 2017 (CEST)

Imatge Just Ramírez

Bona nit, no trove manera de penjar una imatge de Just Ramírez Palomar al seu article. No m'accepta el fitxer. Marc Ferri

Hola @Marc Ferri:! Coneixes Ajuda:Carregar imatges i altres fitxers multimèdia ? Jordi Roqué (Discussió) 10:14, 29 juny 2017 (CEST)

Dues entrades...

Hola... no sóc un gran expert en informàtica.... he posat dues entrades del poeta Santi Borrell Giró.. una amb el seu nom complert.. i una altra amb el seu nom conegut... Santi Borrell... m'agradaria poder treure l'article de Santi Borrell Giró... i després... amb l'altre, amb el Santi Borrell... poder afegir alguna foto... gràcies el comentari anterior sense signar és fet per 88.11.20.164 (disc.contr.) 15:42, 1 set 2017‎

Com a política de la viquipèdia, les persones normalment les entrem amb els dos cognoms, per estalviar-nos problemes amb les persones de noms repetits. Això si, fem una redirecció que des la pàgina nom+cognom remeti a nom+dos cognoms. En aquest cas, només cal unificar el text de les dues entrades en una de sola, i deixar l'altra com a redirecció. Ja ho faig jo.
Pel que fa a carregar una foto, potser et pot servir Ajuda:Carregar imatges i altres fitxers multimèdia Jordi Roqué (Discussió) 12:58, 3 set 2017 (CEST)

Pujada de fotos de monuments

Hola! He intentat pujar dues fotos de dos monuments de Barcelona, concretament les portes est i sud d'accés a la Finca Güell, i no me'n surto. Arrossego les imatges però finalment es queda sense pujar. Algú em pot ajudar? Gràcies