Vés al contingut

Discussió:Catalunya/2

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sol·licitud de modificació protegida de 87.218.197.195

{{modificació protegida}} Cataluña es un país, en el sentido oficial del término no un estado (esto no tiene ningún sentido, si España es un país Cataluña no puede ser un país, esto es de cajón), sino una comunidad autónoma y hoy esta dividida entre dos estados : España tiene Catalunya y Francia el Rosellón ( parte norte geográfico natural de toda Catalunya ).

87.218.197.195 (discussió) 22:33, 5 gen 2011 (CET)

És ambdues coses, a la introducció de l'article ja s'explica.--Àlex Esp (Discussió) 13:31, 6 gen 2011 (CET)
No fet No fet! "discutiu prèviament el canvis a fer i no utilitzeu aquesta plantilla fins que no hi hagi un consens." --V.Riullop (parlem-ne) 13:32, 6 gen 2011 (CET)

Cataluña histórica y confederación catalano-aragonesa

Un par de cosas. Decir que la comunidad autónoma de Cataluña es una parte de la Cataluña histórica es una interpretación muy subjetiva en clave nacionalista. Algo así lo firmaría Ciu o Erc pero no muchos otros. Los territorios de lo que llamáis Cataluña histórica eran el Reino de Valencia, el Reino de Mallorca, una parte del Reino de Aragón y el Principado de Cataluña. Por tanto, cataluña era sólo una parte de ese territorio, las otras partes no eran catalanas sino valencianas, mallorquinas y aragonesas, y en última instancia todos pertenecían a la Corona de Aragón, así que si se quiere obviar que no eran una unidad (no debería) habría que decir que eran el Aragón histórico, y aun esto me parece una simplificación inadecuada. Pero lo otro es cambiar la historia, y hacer desaparecer a Valencia y Mallorca que eran reinos, fagocitados por el principado vecino. Eso es pancatalanismo. En todo caso se podría decir que es una parte de los territorios de habla catalana (e incluso sobre esto hay discrepancias).

Por otro lado, lo que los territorios se confederaron en la Corona de Aragón... el concepto de Confederación ni siquiera existía en aquellos tiempos.--79.109.47.81 (discussió) 01:43, 10 gen 2011 (CET)

Hauries de llegir-te un cop més la introducció, que diu "Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana". La Catalunya "històrica" de la que parles, es refereix només al Principat. La comunitat és la part més extensa del territori històric (el Principat), i també d'un altre territori que són els països de parla catalana". Mai no diu que el la Catalunya històrica sigui la Corona d'Aragó.--the Dúnadan 00:51, 12 gen 2011 (CET)
I el panhispanisme què? I el terme confederació i tant que existia. A trollejar a la teva wiki. Ja n'hi ha prou que vingueu aquí parlant una altra llengua i exigint coses. --Geògraf català (disc.) 11:02, 7 feb 2012 (CET)

Geógraf català, si lo que estás diciendo es que en la Wikipedia en catalán no se puede hablar español, te reto a que me enseñes algún sitio en donde se prohíba hablar español en la Wikipedia en catalán. Venga, enséñamelo y entonces me callaré. Hasta entonces, vendré hablando en español, porque en muchos otros artículos de esta Viquipèdia se habla español. Además el usuario anterior no ha trolleado en absoluto, te ha dado datos históricos que tú has despreciado y usado para insultarle. ¿Quién está trolleando aquí? Tú.el comentari anterior sense signar és fet per 85.53.182.180 (disc.contr.) 15:54, 30 oct 2012 (CET) Además he observado que en muchos otros artículos se habla inglés, y para el inglés no protestáis.

En La wiki espanyola no es pot parlar catalá perque et borren els comentaris. "ESTA ES LA WIKI CATALANA" y te guste o no personalmente te borraba todos tus comentarios como hacen tus compatriotas en la wiki española" Si vols parlar d ´aixó escriú a la wiki amb espanyol. Per aixó la teniu. El anglés es el idioma internacional i per aixó es benvingut a aquesta wiki. El espanyol per els espanyols. El catalá per els catalans i el anglés per tots.el comentari anterior sense signar és fet per 77.210.2.168 (disc.contr.) 09:51, 4 des 2012 (CET)

Estás enfermo de la testa o qué????....

que te borre un sudamericano porque no le dé la gana tener que leer en un idioma regional es una cosa (a ningún paraguayo se le ocurriría por respeto y educación escribir en guaraní en la wiki en idioma castellano o español), pero que te borre un compatriota tuyo (por mal que te pese COMPATRIOTA TUYO, a ti ciudadano de la región ESPAÑOLA de Cataluña)es muy improbable... Ni el castellano, ni el andaluz, ni el vasco, ni el gallego, ni el leonés, ni el aragonés... va prohibiendo idiomnas... ni tan siquiera los portugeses lo hacen... en la península los únicos que lo hacen (guste a quién guste, disguste a quién disguste) son los políticos separatistas de Cataluña.

Que sepas, que en la wiki española "es pot parlar" todas las lenguas de nuestro país... por más que te disguste es así... el comentari anterior sense signar és fet per 85.181.189.119 (disc.contr.) 09:53, 14 jul 2013 (CEST)

Viquipèdia no es un forum. Aixo no es una enciclopèdia d'Espanya, es la Viquipèdia en català. (I don't speak Spanish, I am not from Spain, on the Catalan wiki, use Catalan. Spanish nationalism is irrelevant. ) Correjon (disc.) 19:26, 19 jul 2013 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida de 82.198.113.149

{{modificació protegida}}

S'ha de corregir que Catalunya no es un País.

Cataluña es una comunitat autònoma d'Espanya, tot i que a molts els hi molesti :)
Catalunya es una Comunitat Autònoma i una regió històrica d'Espanya (http://www.britannica.com/EBchecked/topic/99096/Catalonia)

82.198.113.149 (discussió) 15:43, 3 març 2011 (CET)

No fet No fet!: pots mirar Viquipèdia:Temes controvertits#País.--Àlex Esp (Discussió) 16:13, 3 març 2011 (CET)
No és rigurós referenciar un argument amb una cita pròpia (Catalunya-Enciclopèdia Catalana).el comentari anterior sense signar és fet per 147.96.21.35 (discussió • contribucions) 12 de juliol de 2011.
No he aportat cap argument, només exposo que és un canvi controvertit ja discutit en moltes ocasions.--Àlex Esp (Discussió) 18:44, 12 jul 2011 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida de Pamafed

{{modificació protegida}}

Me gustaría corregir los siguientes parrafos:

Inicio

Catalunya (Cataluña en castellà i Catalonha en occità) és una Comunitat autònoma d'Espanya. És situat a la costa nord-est de la Península Ibèrica limitant al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Aragó, al sud amb la Generatitat Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Amb un estimat de 7.364.078 d'habitants del 2008, és la segona comunitat autònoma més poblada d'Espanya, i agrupa el 51,55% de la població total de les comunitats on el català és llengua pròpia.

Catalunya va ser una possessió de l'imperi Romà que va passar a mans dels gots i els alans el segle V. Els musulmans la van conquerir el 712, però en van ser expulsats de la riba nord del Llobregat a finals del mateix segle i el començament del següent amb el suport de Carlemany.[2][3] Amb el temps, els comtes francs van convertir Catalunya en un domini independent [4] i es van confederar el 1137 amb la Corona d'Aragó,[5] acabant la conquesta dels territoris musulmans de Catalunya el 1154.[6] La Corona d'Aragó es va unir a la Corona de Castella el 1476 i va conservar les seves institucions autònomes de govern fins a l'acabament de la Guerra de Successió Espanyola[7] el 1714, uns anys després del seu desmembrament per la cessió al Regne de França del comtat del Rosselló i part del de la Cerdanya.[8] El 1978, va recuperar autonomia i es va constituir com a comunitat autònoma de l'Estat espanyol.

La Constitució espanyola, en l'article segon, reconeix la realitat nacional de Catalunya com a nacionalitat.[9]

En l'actualitat, Catalunya és una de les comunitats més riques i pròsperes d'Espanya. La capital és Barcelona.[10] La població de Catalunya el 2006 superava els 7 milions d'habitants, en un total de 947 municipis dels quals 59 superen els 20.000 habitants. Dos terços de la població viuen a la regió metropolitana de Barcelona.

Política i govern

La Generalitat de Catalunya

La comunitat autònoma de Catalunya exerceix el seu autogovern que la constitució espanyola li garanteix com a totes les Comunitats autònomas. La norma institucional bàsica de Catalunya és l'Estatut d'Autonomia. D'acord amb aquest, el govern de Catalunya s'organitza políticament en la Generalitat de Catalunya. La Generalitat de Catalunya està formada per diverses institucions de govern, entre elles:[20]

   * el Parlament de Catalunya: el poder legislatiu del govern català; al parlament es realitza el debat polític i es controla i impulsa l'acció política i de govern. Entre les seves potestats, el Parlament aprova els pressupostos de la Generalitat. Està constituït per un mínim de 100 diputats i un màxim de 150, elegits per representació proporcional amb llistes de partits tancades, per un termini de quatre anys;
   * la Presidència de la Generalitat, encapçalada pel president. El president és la més alta representació de la Generalitat i alhora de l'Estat espanyol a Catalunya. La seva funció és dirigir les accions del Govern; per tant és el representat del poder executiu de Catalunya; i
   * el Govern o Consell Executiu és l'òrgan superior col·legiat que dirigeix l'acció política i l'administració de la Generalitat. El Govern està presidit pel president de la Generalitat, el conseller primer i els altres consellers. D'acord amb aquest, les competències principals del Govern són en l'àmbit de l'educació, la sanitat i la cultura. El finançament de la Generalitat és regulat per la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes i per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

A més d'aquestes institucions, les altres institucions de la Generalitat són totes les que creï el Parlament mateix. Com a òrgans de garantia i control, en l'actualitat formen part de la Generalitat, el Síndic de Greuges, el garant dels drets i les llibertats dels ciutadans, la Sindicatura de Comptes de Catalunya que controla els comptes econòmics de les institucions públiques de Catalunya, i el Consell de Garanties Estatutàries, que vetlla per l'adequació a l'Estatut i a la Constitució de l'Estat espanyol de les disposicions de la Generalitat.

El poder judicial de Catalunya recau sobre el Tribunal Superior de Justícia, l'òrgan jurisdiccional suprem de Catalunya, segons l'Estatut del 2006. Les competències del Tribunal Superior de Justícia inclouen conèixer els recursos i procediments en els diversos ordres institucionals i tutelar els drets reconeguts per l'Estatut. En tot cas, és competent en els ordres jurisdiccionals, civil, contenciós administratiu i social, i en els altres que es puguin crear en el futur.

El Govern és part integrant de la Generalitat de Catalunya. La capital i seu del Govern és la ciutat de Barcelona. El President de la Generalitat entre 1980 i 2003 ha estat Jordi Pujol i Soley, de Convergència i Unió, que fou seguit per Pasqual Maragall i Mira, del Partit dels Socialistes de Catalunya, entre el 2003 i el 2006, i per José Montilla Aguilera, entre el 2006 i finals del 2010, també del Partit dels Socialistes de Catalunya. Després de les eleccions del 20 de novembre del 2010, un cop constituït el nou Parlament, el 23 de desembre va ser elegit nou president Artur Mas i Gavarró, de CiU.

Catalunya també disposa d'una policia pròpia, els Mossos d'Esquadra, la força de policia civil més antiga d'Europa, els orígens de la qual es remunten al segle XVIII. Des de 1980 està sota les ordres de la Generalitat, i des del 1994 fins al 2008 va fer un procés de desplegament substituint a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional, cossos dependents directament del Ministeri de l'Interior d'Espanya. L'Estat, però, conserva un nombre limitat d'agents a Catalunya per exercir altres funcions específiques: vigilància dels ports, aeroports, costes, fronteres, duanes, règim general d'estrangeria, documents d'identitat, tràfic d'armes i explosius, protecció fiscal de l'Estat i d'altres funcions que la Constitució estableix.

Els símbols nacionals

Cataluña no tiene símbolos nacionales de acuerdo con la ley de España, por eso cambiaría lo de "Els símbols nacionals" por "Simbols de la Comunitat autònoma"

Dentro de este nuevo parrafo pondría:

Catalunya té tres símbols representatius i distintius propis anomenats estatutàriament símbols de la Comunitat:[21] la bandera, l'himne i la festa de la Comunitat.

La bandera o senyera, va sorgir de la translació del senyal de l'escut dels comtes de Barcelona a un teixit. Encara que no n'hi ha cap referència documental abans del segle XIII, és una de les banderes més antigues d'Europa.[22] La bandera catalana és una faixada amb cinc faixes grogues i quatre de vermelles, totes del mateix gruix.

L'himne de la Generalitat de Catalunya és Els Segadors, escrit en la seva forma actual per Emili Guanyavents el 1899. La versió musical és de Francesc Alió de l'any 1892. Els orígens darrera l'himne es remunten a una primitiva cançó nascuda arran dels fets històrics de 1640 durant la guerra dels catalans contra el rei Felip IV, en la qual els pagesos van protagonitzar episodis importants. És oficial per llei del Parlament des del 25 de febrer, 1993.

La festa de la Generalitat de Catalunya es va constituir com a primera llei que va aprovar el Parlament restaurat de Catalunya el 1980. La diada o Festa de Catalunya, se celebra l'11 de setembre, recordant la pèrdua de les llibertats del mateix dia de l'any 1714, després del Setge de Barcelona.

Indicadors econòmics

Catalunya és una Comunitat de tradició industrial des del segle XIX. En l'actualitat la indústria, el turisme i els serveis són els principals sectors econòmics de Catalunya. El creixement mitjà anual del període 1995-2004 en termes reals va ser inferior a la mitjana espanyola. No obstant això, el 2005 va créixer un 3,3%, el mateix percentatge que la mitjana espanyola i per damunt la mitjana europea. Segons les mateixes fonts, Catalunya es troba a la quarta posició de la classificació de comunitats segons llur Producte Interior Brut per capita en paritat de poder adquisitiu i aporta el 18,8% del PIB total d'Espanya, 25,5% del sector industrial del PIB i el 17,5% del sector dels serveis.[25] La taxa d'atur catalana, el 2005 era del 6,6%.

Durant el 2008, el creixement del PIB de Catalunya ha anat minvant de forma molt clara, passant del 3,6% d'evolució interanual durant el 2007, a 2,5% el primer trimestre i a 1,5% el segon trimestre.[24]

Com a percentatge del total espanyol, les exportacions d'alta tecnologia de Catalunya representaren, el 2005, el 34,6%. El mateix any les importacions de Catalunya van representar el 29% del total espanyol i les exportacions el 26,8%. De les despeses per a la recerca i el desenvolupament de l'Estat, el 22,8% es van realitzar a Catalunya.[25]

Catalunya és la primera destinació turística d'Espanya; el 2005 va rebre 13,2 milions de turistes entre gener i novembre, equivalent al 25,3% de tots els turistes que van arribar a Espanya, un increment del 12,7% en un any. Les principals destinacions turístiques de Catalunya són la ciutat de Barcelona i les platges de Costa Brava i de Costa Daurada, així com els Pirineus amb 10 estacions d'esquí: Vaquèira-Beret, La Molina, Espot Esquí, La Masella, Port Ainé, Vall de Núria, Boí Taüll, Port del Comte, Rasos de Peguera, Tavascan Pleta del Prat i Vallter 2000.

El preu de l'habitatge a Catalunya és el segon més alt d'Espanya, després de Madrid. El 2005 es pagaven 3.397 euros per metre quadrat. No obstant això, per ciutat, Barcelona és la ciutat més cara d'Espanya, amb un preu mitja de 3.700 euros el metre quadrat.

Des del punt de vista financer, cal destacar la tradició i èxit de les caixes d'estalvis de Catalunya, major, fins i tot, que els bancs privats. De les 46 caixes d'estalvi espanyoles, 10 són catalanes. Destaquen, especialment, La Caixa, la primera caixa d'estalvis d'Europa i Caixa Catalunya. Dels bancs, el més important de Catalunya és el Banc de Sabadell, el quart grup bancari més gran de l'Estat.

Ferrocarril

Catalunya va ser el primer territori de la península en tenir ferrocarril, el 28 d'octubre de 1848, quan es va inaugurar la línia entre Barcelona i Mataró, d'una distància de 28,4 km. Els anys següents, abans de l'entrada del segle XX, es van construir més de 1.000 quilòmetres de via (quasi el 80% de les vies actuals), amb diverses rutes entre les principals ciutats catalanes i Barcelona. La majoria de les vies van ser finançades pel capital privat d'industrials que volien agilitzar el transport de les seves mercaderies fins la gran ciutat.

Actualment, tot i que s'han modernitzat els trens, la xarxa viària segueix sent pràcticament la mateixa que fa cent anys, amb una estructura molt centralitzada cap a Barcelona. Les dues rutes principals són la de la costa, que uneix França de la Generalitat Valencià pel litoral català, i la ruta cap a Saragossa, que uneix Barcelona amb Lleida passat per Manresa. L'Estació de Sants.

Les propietàries de les línies ferroviàries de Catalunya són l'ADIF i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Operen a Catalunya les operadores Renfe i FGC.

Durant els primers mesos del 2008, va entrar en servei la línia d'alta velocitat (AVE) a l'Estació de Sants, amb tres línies de servei: Barcelona - Madrid, Barcelona - Sevilla i Barcelona - Màlaga. La línia d'alta velocitat serà prolongada fins la frontera francesa, on continuarà fins a connectar amb l'actual xarxa francesa d'alta velocitat, de manera que s'establirà, també, una connexió ferroviària ràpida entre Barcelona i París.

D'altra banda, el govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar el desembre del 2005 un pla per a construir 1.100 quilòmetres de noves línies, 300 en vies convencionals i 800 en vies d'alta velocitat, que uniran les principals ciutats catalanes de forma transversal. El pla suposarà la inversió de 25.000 milions d'euros entre el 2006 i el 2026.

Esports

Catalunya és una Comunitat amb gran tradició esportiva, especialment des de finals del segle XX, data en què s'hi van fundar els grans clubs en tots els àmbits que, en alguns casos, van ser els primers a fundar-se d'Espanya. Els esports més populars són el futbol, el bàsquet, el tennis, l'hoquei i d'altres. Cal esmentar també l'afició per l'esquí, i les nombroses estacions d'esquí situades als Pirineus catalans.

Els clubs de futbol més importants de Catalunya són el Futbol Club Barcelona i el RCD Espanyol, ambdós de Barcelona, que jugen a la primera divisió del futbol espanyol. Altre equip important és el Gimnàstic de Tarragona, de la segona divisió. El FCB ha guanyat 19 vegades el títol de campió de la Lliga Espanyola i tres vegades la Lliga de Campions, a més d'altres títols importants. Destaca la consecució en una mateixa temporada (2008-09) dels sis títols possibles (Liga BBVA,Copa del Rei, Lliga de Campions, Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs de la FIFA per part del Barça, estant el primer equip de la història que ho aconsegueix.

Catalunya ha organitzat dos dels esdeveniments esportius internacionals més importants: els Jocs Olímpics d'estiu, i sent-ne l'única seu espanyola a fer-ho, el 1992, els Jocs Mediterranis de 1955, els campionats del món d'atletisme i natació, i l'Eurobasket. Catalunya va ser seu local per a la Copa del Món de Futbol d'Espanya el 1982. S'hi celebren també el Gran Premio de España de Fórmula 1, i el Gran Premi de Catalunya de MotoGP en el Circuit de Catalunya de Montmeló; així com el Ral·li Costa Brava.


Pamafed (disc.) 13:34, 7 abr 2011 (CEST)

Hauries de detallar quins canvis vols, perquè en tota aquesta parrafada no es noten.
Dels dos que he notat, el de treure la paraula "país" a la primera línia ha estat discutit abastament i als arguments de les vegades anteriors em remeto.
Sobre que Catalunya limita amb la Generalitat Valenciana, podria ser una metàfora política de significat incert, però la Generalitat Valenciana no és un territori, de manera que la frase no té massa sentit.--Pere prlpz (disc.) 16:53, 7 abr 2011 (CEST)


Catalunya

First of all, I'm sorry to be speaking Enlglish instead of Catalá, but isn't Catalunya an autonomous region, rather than a country? I mean, they struggle a lot for their independence, but they are not independent as they wish they would be (a requirement to be a country). Catalunya is as independent as the Azores or Madeira to Portugal (autunomous regions). But for instance, they aren't independent as Portugal managed to "get rid" of the Spanish. Can anybody help me over here, I'm a bit confused as of calling Catalunya a country. (the word "country" is used in latin countries as "nacion" in english, so it is true that catalonia isn't an idependent country but as the same as Wales is a "nacion" (with is own history,language and culture) even if it doesn't like to some spanish people and political parties)

Sisplau.

S. João Baptista (disc.) 21:24, 29 abr 2011 (CEST)

I'm not sure about the exact meaning of "country" in English, but the article doesn't say Catalonia is an independent state. The catalan word "país" doesn't mean independent country.--Pere prlpz (disc.) 21:36, 29 abr 2011 (CEST)
In English "country" has the same meaning. -- Vinals (xerrem) 21:37, 29 abr 2011 (CEST)
You can go futher with your questions in the following discussion pages related to theese articles: Basque Country, Country. Maybe you will enjoy there asking nonsense questions.--Georg-hessen (enraona'm) 22:24, 29 abr 2011 (CEST)


But the Catalonian word for "country" is "país", right? I mean, a country is usually a sovereign state, and I don't think Catalonia is a sovereign state. In order to be one, it should be constitutionally recognized by other countries and independent. Correct me if I'm wrong. And Mr. Georg-hessen, my questions are everything but nonsense, I'm just trying to see the Catalonian point of view in this point, since they're always saying that Catalonia is a country, but the Spanish say that they are an autonomous region. What I'm trying to find out is why do you say that Catalonia is a country rather than an autonomous region, if everyone except for the Catalonians see Catalonia like such?

I appreciate a polite and civilized answer, like Mr. Pere prlpz's and Mr. Vinals's answers.


S. João Baptista (disc.) 23:12, 29 abr 2011 (CEST)

DIEC is the most important dictionary of catalan language and you can search "país" meaning.--KRLS , (disc.) 23:45, 29 abr 2011 (CEST)
Catalonia has been an autonomous community for about 30 years, but it has been a country (in the sense of a region or geographical entity) for centuries, and it could eventually stop being an autonomous community to be anything else or to be no administrative division at all, but it would remain a country. Then, it's a country that is now organized as an autonomous community.
You have pointed the Azores example. You can notice most wikipedias stating first that Azores are an archipelago, and only after this telling that they form an autonomous region of Portugal. Catalonia article in this wikipedia is organized the same way. The only difference is that there isn't such a precise word as "archipielago" to define what is Catalonia, so we use the less precise "país" (country).--Pere prlpz (disc.) 00:08, 30 abr 2011 (CEST)
You've said «I mean, a country is usually a sovereign state». Don't You see it? Can you realise? First of all you say this is your own opinion about what the word country means, and THERE IS is your mistake; secondly you use a second concept -sovereign state- because you need to explain what are you exactly willing to say. Can't you still understand it? Ok, if you had asked: Is Catalonia a sovereign state? We would answere to you: No, it isn't, it's a country which its main territory is organized as a political autonomous comunity of Spain, and its north region is organized politicaly as a Departament of France. So, is catalonia only an autonomous comunity of Spain? No because you would miss the north region of that country called Catalonia. Still not? ok, let me try with an example. If we were in 1980, and you asked: Is Germany, only, the Federal Republic? The answere would obviously be not, because you would be missing the other part of Germany, the RDA. Germany has been a country before, meanwhile, and after the RDA, but the República Democrática Alemã DID was a «sovereign state» althought Germany (est and west) were the same, unic, and ancient country of Europe. Can you see now the difference between what is a country, and what is a sovereign state or whichever other political administration you would like to take into consideration?--Georg-hessen (enraona'm) 02:43, 30 abr 2011 (CEST)
NOTA: Em sorprèn. No em passaria pel cap fer comentaris en un article de la viquipèdia en anglès o portugués en català!--Peer (disc.) 09:02, 2 maig 2011 (CEST)

Come on! Everybody knows perfectly well what the word "Country" really means. The use that some Wikipedia editors are doing of the word "country" here is not natural. Please, change it by "regior" or "autonomous comunity". I'm studying at college about Spanish legal system and I've been taught that Spain has 17+2 regions. This Wikipedia article does nothing but making a political debate in a theoretically objective enciclopedia.el comentari anterior sense signar és fet per Jjrl (disc.contr.) 00:45, 25 gen 2012 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida de 88.3.231.203

{{modificació protegida}} Cataluña no es un país, es simplemente una región española con un idioma y caracteristicas propias y que actualmente forma una comunidad autonoma de las 17 que forman el país.

88.3.231.203 (discussió) 23:00, 20 juny 2011 (CEST)

A la introducció ja s'informa que està constituida com a comunitat autònoma. Vegeu Viquipèdia:Temes controvertits#País. --Àlex Esp (Discussió) 00:28, 21 juny 2011 (CEST)

Plantilla neutralitat

He afegit la plantilla {{Neutralitat}}. Se que l'us de "pais" es diferent al del que pensem, pero es per aixo exactament que ho hauriem de treure. "Europeu", "constituit". Si us plau, aquest es dels articles amb mes visites, procurem que sigui neutral. Gracies. JaumeBG 06:05, 28 juny 2011 (CEST)

Aquesta no es exactament el que jo definiria com a "referencia neutral". Ja m'avisareu quan trobeu una referencia si neutral com una en maori o en afrikaans, en catala, una referencia que defineix que Catalunya es un pais, no ho es pas. JaumeBG 07:10, 28 juny 2011 (CEST)
He llevat la plantilla neutralitat, perquè és un dels articles més visitats de la Viquipèdia i el terme "país" és el més consensuat en tot l'article només cal mirar discussions prèvies. Crec que la Gran Enciclopèdia Catalana és la principal font fiable que té la Viquipèdia, així que considero que cal quelcom més per dir que no ho és. Respecte les referències en altres llengües, no crec que sigui un argument vàlid. A banda de la GEC, el DIEC també defineix Catalunya com a país, com també la majoria de la bibliografia en català.--KRLS , (disc.) 07:56, 28 juny 2011 (CEST)
Estic d'acord amb en KRLS en llevar la plantilla neutralitat. Altrament Jaume, m'agradaria escoltar-te i entendre't, és a dir, quin tipus d'entrada hi posaries si fos al teu gust.--Georg-hessen (enraona'm) 08:29, 28 juny 2011 (CEST)
A veure, es obvi que una enciclopedia catalana tindra vistes diferents sobre Catalunya que les que te una enciclopedia d'El Pais. I si anem per alguna cosa neutral, enlloc d'anar amb una cosa no neutral. No estic dient que El Pais sigui neutral, potser una altra enciclopedia hauriem d'utilitzar.
A les altres viquipedies tenim la reputacio de ser la Viquipedia menys neutral, no sembla que us molesta gaire, pero a mi personalment, em molesta molt i veig que no ho puc canviar per la burocracia que hi ha.
Tambe vull dir que crec que per alguna rao sera que tenim tants anonims editant coses com aquestes. No ho fan de broma la majoria, la majoria estan molestats pel que diu. El que volem es que els anonims anticatalanistes canviin tot el contigut per "JAJAJA CATALUNYA ES UNA MIERDA", aixo es una edicio sense sentit. Pero volem que els anticatalanistes creguin que la Viquipedia en catala es neutral. De nou, si editen coses com aquestes en particular, sera per alguna rao.
No em prengueu malament, jo crec en la independencia de Catalunya abans del 2015, pero jo el que vull es que la Viquipedia en catala sigui una Viquipedia com les demes —neutral. Pensem tots: volem que la Viquipedia sigui neutral... o que segueixi com va? Em sembla que la segona esteu dient. Feu el que vulgueu, es per aquesta rao que edito coses completament irrellevants a Catalunya. JaumeBG 08:32, 28 juny 2011 (CEST)
En resposta a en Georg: «Catalunya es una comunitat autonoma d'Espanya localitzat al nord-est del pais». Clarament amb accents i aixo, pero no en puc ficar en aquest teclat. Quan una persona em pregunta sobre Catalunya, els hi dic aixo. I despres que «fins i tot tenim la nostra llengua i cultura diferents». Pero quan un neozelandes, que no son estupids, pero en geografia, si que ho son i que la majoria mai semblen haver sentit de paisos tals com a Txad, Andorra, Liechtenstein, Antigua i Barbuda, Nicaragua, be... Els neozelandesos son facilment confusibles geograficament, aixi que a alguns d'ells els hi podria dir que Catalunya es un pais i s'ho empassarien. Pero jo el que no els hi dic es que «Catalunya es un pais europeu de la Mediterrania constituit com a comunitat autonoma». Jo el que vull es que la Viquipedia en catala sigui llegible per una persona que mai ha anat a Europa, i que el que apreguin es la realitat. JaumeBG 08:39, 28 juny 2011 (CEST)
Ok, entenc el teu punt de vista. Algunes preguntes (amb segones intencions): Quina paraula anglesa fas servir per traduir "país"? Com els hi expliques que el País Basc és digui «País Basc»? I si implementessim la intro que proposes, com els hi explicaries què és la Catalunya nord?--Georg-hessen (enraona'm) 09:12, 28 juny 2011 (CEST)
I jo em pregunto: què li importarà a un neozelandès què digui la Viquipèdia en català? Hi pot entrar com a curiositat, però no pas per entendre què diu un article. Com jo puc entrar a la Viquipèdia en maori o en àzeri a veure quina pinta fa, però no hi entendré ni papa... I sobre això de la neutralitat... Ja em diràs quina gran neutralitat té, per exemple, la Viquipèdia en espanyol en l'ús dels topònims, per exemple... --Enric (discussió) 09:19, 28 juny 2011 (CEST)
A veure, el cas hipotetic es: un no europeu que ha apres el catala vol llegir la Viquipedia en catala. Per exemple el meu germanet que ha nascut aqui. Si ell apren el catala pero mai vol anar cap a Catalunya perque l'estil de viure i la vida no es de gaire qualitat segons ell, jo en principi m'agradaria que ell aprengues gracies a la Viquipedia en angles i espanyol, perque son neutrals, pero m'agradaria que pogues classificar la en catala en aquella llista de neutrals perque tambe fos llegible per ell i que pogues aprendre gracies a la Viquipedia en catala.
Georg, un en angles es refereix al Pais Basc com a Basque Country, en espanyol es el mateix, i els argentins ho entenen perfectament. La paraula en angles que faria servir seria country o sovereign state. Mes usualment sovereign state. No se que te a veure la Catalunya Nord, no massa. Pero be, es simple: «una part de Franca que ha retingut les tradicions catalanes i encara el parlen tot i que amb un accent curios». En cap moment s'ha d'especificar que aquest es un pais.
I Enric, doncs segons el que tu dius, doncs perque persones que no entenen el catala no l'entenen, podem ficar material que no es neutral, sino ideal? O sigui, que per aquesta rao podem ficar aquest material no neutral? No te gaire sentit. Doncs segons el que dius, un pallo d'Alabama, pot anar a l'article sobre el seu estat a la Viquipedia en angles i dir que tots els negres son imbecils. Doncs be, pot ser la visio d'un seleccionat grup de gent, pero en la Viquipedia el que volem intentar fer es crear material lliure i amb un punt de vista objectiu, no pas subjectiu. JaumeBG 09:44, 28 juny 2011 (CEST)
Doncs Jaume, la veritat, no sé on veus el problema. Catalunya és un país (Catalonia is a country), Catalunya no és un estat (Catalonia is not a sovereign state). On hi ha el problema? El País Basc és en anglès Basque Country, i a l'espanyola País Vasco. On està el problema de neutralitat?? Que a vegades vingui gent analfabeta, que no saben la diferència entre país (country) i estat (sovereign state) no és culpa nostra. És un problema que hi ha gent que és analfabeta. Però la nostra feina és ser rigorosos, correctes i precisos amb el llenguatge, sinó, no arreglarem mai l'analfabetisme. Pensa que la gent inculta i analfabeta és la gent que més crida, busca problemes, i utilitza la violència i l'agressió; això és perquè no tenen arguments. Però la Raó no han de cedir mai davant la barbàrie.--Georg-hessen (enraona'm) 13:09, 28 juny 2011 (CEST)
No alimenteu el troll! --Panotxa (disc.) 20:53, 28 juny 2011 (CEST)
A veure gent, jo no estic trolejant, simplement vull que sigui una enciclopedia neutral. I en angles, no te cap sentit dir que Catalunya o el Pais Basc son "countries". Cap sentit. No cal dir-me analfabet, aixo ja si que es trolejar una mica, i no argumentar, si no atacar basicament a l'oponent. La majoria de gent a Catalunya interpreta la paraula "pais" igual que "estat". I una altra cosa que no entendre, pero que els que voleu la Viquipedia com esta si. Si aixo resulta ambigu, perque no canviar-ho a un contingut que tothom interpreta be? Perque no ficar directament que Catalunya es una comunitat autonoma? No cal dir que es un pais de la Mediterrania occidental constituit com a comunitat autonoma. Si resulta ambigu a tanta gent, el mes simple es canviar-ho. Pero a mi em sembla que de nou, hi ha contigut idealista enlloc de relista. I jo em pregunto, per que? Serem independents en un parell d'anys, en un parell d'anys. Aixi que, per que no assumir la realitat per ara? Estic dient que la paraula pais per la majoria de la gent amb la que he parlat mai te el mateix significat que estat. Aquesta es la rao per la qual hi ha confusio i tenim tants anonims canviant-ho. Doncs semblo ser l'unic aqui que vol que la Viquipedia sigui neutral. Tambe heu de pensar que molta gent marxa de la Viquipedia quan veuen coses aixi i no poden canviar-les degut a aquesta burocracia sense sentit. Fem-ho lliure i neutral per favor. JaumeBG 21:31, 28 juny 2011 (CEST)
Viquipedia en angles: «Catalonia (Catalan: Catalunya, IPA: [kətəˈɫuɲə] or [kataˈluɲa]; Spanish: Cataluña, IPA: [kataˈluɲa]; Occitan: Catalonha, IPA: [kataˈluɲɔ]) is one of the seventeen autonomous communities of the Kingdom of Spain». Viquipedia en espanyol: «El País Vasco o Euskadi es una comunidad autónoma española, situada en el extremo nororiental de la franja cantábrica, lindando al norte con el mar Cantábrico y Francia (Aquitania), al sur con La Rioja, al oeste con Cantabria y Castilla y León y al este con Navarra». No menciona enlloc que siguin paisos. Enlloc. Veieu com aquestes Viquipedies si son neutralsi no ambigues? JaumeBG 21:36, 28 juny 2011 (CEST)
Jaume no entenc perquè el terme no és neutral? Catalunya com a país és la definició habitual en la bibliografia en català que és en la que ens hem de basar principalment. Cada llengua té les seves particularitats de les paraules. A més a més, qui decideix que una viquipèdia és neutral i quina no. Dir que la viquipèdia en castellà és neutral té delicte. Tenen una visió de la història més nacionalista que fa molta pudor.--KRLS , (disc.) 22:00, 28 juny 2011 (CEST)
Perque la majoria de la gent troba que aquest terme es ambigu i l'interpreten com a estat. Moltissima gent el troba ambigu. Si tanta gent ho troba aixi, per que no ficar frases que els llegidors entendran millor? Si es el cas que la majoria dels nostres llegidors troben que aixo no es veritat, com sembla passar, la solucio mes simple es usar paraules diferents. I el public ho decideix si es neutral o no. Es cert que pot ser mes nacionalista la en castella, pero no es tant nacionalista com la en catala. JaumeBG 22:32, 28 juny 2011 (CEST)
Jaume, els trolls no són la majoria. L'article Catalunya rep 13.000 visites mensuals i només canvien el terme país 1-3 lectors al mes. I els que ho canvien ho fan principalment perquè no saben català. Així que crec que si el terme 'país' fos el gran problema de neutralitat, hi hauria més propostes de canvi. El públic no decideix que és neutral o no, sinó les fonts, i repeteixo que la bibliografia majoritària en català diu que Catalunya és un país. A la primera línia ja posa que és una comunitat autònoma, així que no cal buscar-li 3 peus al gat. El terme ha estat més que consensuat.--KRLS , (disc.) 01:02, 29 juny 2011 (CEST)
Jaume, no anava per tú lo de analfabet, sinó per la gent que no sap la diferència entre país (country) i estat (sovereign state). No em sembla correcte dir que Catalunya és una comunitat autònoma perquè és fals. Catalunya és un país constituït en comunitat autònoma. Nosaltres no podem tenir la culpa que 2/3 vàndals no sàpiguen què significa país: mira't el significat de country, o de país a la Real Academia Española. A veure, respone'm a aquestes preguntes: Anglaterra és un país? i Escòcia, és o no un país? Jaume, la veritat és la que és, Catalunya és un país, i no hi ha una definició millor, perquè la resta seria tant fals com negar que Anglaterra o Escòcia són països. I si tot i així encara tens dubtes consulta, per favor, l'estatut d'autonomia de catalunya. Ha estat aprovat pel Tribunal Constitucional Espanyol, així que ja més neutral no pot ser, més legal no pot ser, més retallat no pot estar. Vols que posem que Catalunya és un nacionalitat (nationality)? Això sí que seria confús, i difícil d'entendre per a un estranger. Llavors sí que hauràs d'estar, hores i hores, explica-li exactament que és, i què no és, una Nationality, una Nacionalidad. La paraula més clara, correcte, i senzilla, és país (country):
« Artículo 1: Cataluña, como nacionalidad, ejerce su autogobierno constituida en Comunidad Autónoma de acuerdo con la Constitución y con el presente Estatuto, que es su norma institucional básica. »

Jaume no estic gens d'acord amb les observacions que fas. La llengua instrumental amb què s'escriu aquesta Viquipèdia és el català. El significat de "país" al diccionaris de llengua catalana és ben clar i Catalunya, com a comunitat autònoma que és, també ho és. No s'amaga informació ja que prou que es diu que és una comunitat autònoma del regne d'Espanya. Canviar aquesta paraula simplement crec que denota un segrest mental del significat que té en català per part dels significats que hom creu que té en altres llengües. País no és igual en cap cas a estat. Si la gent no sap llegir o entendre el que llegeix que vagi més a poc a poc i amb un diccionari competent. L'article no menteix ni tergiversa, però tampoc cau en el parany d'utilitzar els paradigmes dels moviments nacionalistes que estrangers que li són contraris (com ha de ser).--Galazan (disc.) 08:28, 1 jul 2011 (CEST)

No és rigurós referenciar un argument amb una cita pròpia (Catalunya-Enciclopèdia Catalana). http://www.britannica.com/EBchecked/topic/99096/Catalonia 18:34, 12 juliol 2011 (CEST)el comentari anterior sense signar és fet per 147.96.21.35 (discussió • contribucions) 06:32, 13 jul 2011 (CEST).
L'Enciclopèdia Catalana no és una cita pròpia.--Àlex Esp (Discussió) 18:47, 12 jul 2011 (CEST)



"El 1978, va recuperar autonomia i es va constituir com a comunitat autònoma de l'Estat espanyol."

mes academica aquesta versió :

"El 1978, va recuperar autonomia i es va constituir com a comunitat autònoma del Regne d'Espanya"

85.58.91.202 (discussió) 09:46, 12 nov 2011 (CET)jl.zanky85.58.91.202 (discussió) 09:46, 12 nov 2011 (CET)


Cultura a Catalunya

A més de la Sardana, el Ball de Bastons i les Jotes de les Terres de l'Ebre, considero part de la nostra cultura i que la difón arreu, els Esbarts. No sé si els coneixeu però necessiten ser coneguts, ja que son el floklore propi de Catalunya. Jo sóc part d'aquestes formacions, i cada any participem a festivals folklórics d'arreu del món, juntament amb altres països.--Albert26 (disc.) 21:47, 14 nov 2011 (CET)albert26

Hi estic d'acord. Ens proposes un text per afegir a l'article sobre els esbarts? Merci ;) --Davidpar (disc.) 00:20, 15 nov 2011 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida de

{{modificació protegida}}

Catalunya no és un país, és una regió... Dolenta fe "nacionalista"

81.51.7.110 (discussió) 20:08, 29 nov 2011 (CET)

Aquest punt ja s'ha discutit a aquesta mateixa discussió.--Àlex (Discussió) 22:32, 29 nov 2011 (CET)

Catalunya no és un país.

Catalunya no és un país, és Espanya, por lo menys no ho posa en ningú mapa o altra font d'informació. Eixo hi ha que corregir-ho, perquè hi ha gent d'altre país (Regne Unit, França, EE.UU...) que puc llegir esto i puc equivocar-se.

Gràcies.el comentari anterior sense signar és fet per 31.222.100.201 (disc.contr.), 8 ago 2012 (CEST)

Hauries de mirar en un diccionari què vol dir país en català.--Pere prlpz (disc.) 18:18, 8 ago 2012 (CEST)

Me parece poco apropiado considerar a Catalunya un país ya que es una comunidad autónoma del estado Español considerando que se está difundiendo una información que no es correcta. Por favor, corrijan el error.el comentari anterior sense signar és fet per 77.228.199.59 (disc.contr.) 15:09, 9 ago 2012 (CEST)

[1] --Mbosch (会話) 14:25, 9 ago 2012 (CEST)
Repito: deberías mirar en un diccionario (en catalán) qué es un país.--Pere prlpz (disc.) 15:21, 9 ago 2012 (CEST)

Llavors perquè en l'article d'Andalusia no hi posa país, i posa nació? En la meva opinió trobo tergiversar la realitat i confondre la gent al no basar l'article en la realitat. Crec que seria més clar posar simplement "Comunitat Autònoma considerada com a nacionalitat històrica dins d'Espanya" el comentari anterior sense signar és fet per 2.139.198.12 (disc.contr.) 00:16, 15 maig 2013 (CEST) el comentari anterior sense signar és fet per 2.139.198.12 (disc.contr.) 00:21, 15 maig 2013 (CEST)

Trobo que al contrari, també per qüestions de claredat, és millor posar país.--Carles (enraonem) 00:56, 15 maig 2013 (CEST)
Un país reconegut per qui? Tuggaboy (disc.) 12:09, 15 maig 2013 (CEST)
Els estats són reconeguts (o no). No sé si te n'adones que, com diu l'article, Catalunya és un país, però no és un estat. Hauries de mirar en un diccionari (en català) què és un país, i llegir l'article. T'agradaria.--Pere prlpz (disc.) 12:43, 15 maig 2013 (CEST)

Voy a hacer una Wikipedia Murciana y voy a decir que Murcia es un sistema de galaxias. ¿neutralidad? ¿enciclopedismo? ¿Qué es eso? por eso los nacionalismos (españolistas o catalanistas) controlan hasta las wikipedias... cuando debería de primar el enciclopedismo y el punto de vista neutral. el comentari anterior sense signar és fet per 83.32.240.161 (disc.contr.) 05:24, 20 maig 2013 (CEST)

Regne d'Espanya o Regne de Castella?

Si tenim en compte que Espanya com a unitat política i de dret internacional no va aparèixer, com a mínim, fins als Decrets de Nova Planta (i això encara), no es pot parlar d'una confederació de la Corona d'Aragó amb el Regne d'Espanya. El moment històric en què això es va produir fou la unió dinàstica, que no política ni administrativa, a ran de la confluència de les corones aragonesa i castellana en Joana, filla de Ferran d'Aragó i Isabel de Castella. A partir d'aleshores, tots els seus successors s'intitulaven reis de Castella i d'Aragó; o, com a molt, de les espanyes. Mai van fer servir el títol de Rei d'Espanya.

No fou fins a la promulgació dels decrets de Nova Planta que l'estructura administrativa i política es va assimilar a la de Castella. Per tant, la referència que, en l'apartat de la Toponímia, es fa a l'arrel de l'actual situació política i administrativa de Catalunya, s'ajusta més a la realitat dir que la Corona d'Aragó estava confederada amb el Regne de Castella, i no d'Espanya, com s'havia dit.

Cantaire (disc.) 23:07, 2 set 2012 (CEST)

Territori Català Lliure

No crec que Territori Català Lliure sigui tant rellevant, de moment, com per posar-ho a la introducció de l'article sobre Catalunya. --Davidpar (disc.) 19:44, 18 set 2012 (CEST)

Molt d'acord!--Arnaugir 20:08, 18 set 2012 (CEST)
Discrepo, és rellevant, ja que les decisions d'un ple d'ajuntament, són oficials. Ja han passat quinze dies des del primer municipi declarat i no hi ha hagut marxa enrere. Ara ja són dotze municipis declarats com Territori Català Lliure i la població total d'aquests municipis, ja supera la d'alguns estats com ara Andorra. S'hauria de mantenir a la introducció de l'article sobre Catalunya.
--Jose Garcia Argemi (disc.) 20:26, 18 set 2012 (CEST)
Potser els llibres d'aquí cent anys ho consideraran una fita històrica, o potser ni se'n recordaran. De moment, en un article com aquest ens hem de guiar pel que diguin les fonts secundàries, i clarament encara no hi ha fonts secundàries per manca de perspectiva històrica.
La informació, interessant sens dubte, sobre el Territori Català Lliure hauria de ser de moment a Viquinotícies, i potser es podria enllaçar des de la Viquipèdia.--Pere prlpz (disc.) 20:42, 18 set 2012 (CEST)
Trec el paràgraf de la introducció.--Arnaugir 21:07, 18 set 2012 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida de

{{modificació protegida}} Cataluña no es un país!! haber si lo cambiais!!!


195.53.158.26 (discussió) 12:36, 28 set 2012 (CEST)

Si lees arriba verás que ya ha sido discutido. [2]--Arnaugir 12:40, 28 set 2012 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 19-11-2012

{{modificació protegida}} Catalunya no és un país europeu, simplement és una autonomia d'Espanya, no us inveteis les dades, ja que es pot confondre la gent ... gràcies

88.28.53.219 (discussió) 04:40, 19 nov 2012 (CET)

No fet No fet!: pots mirar Viquipèdia:Temes controvertits#País i País, o si ho prefereixes «país». Diccionario de la lengua española. Real Academia Española (castellà). --Mafoso (Mani'm?) 09:03, 19 nov 2012 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 24-11-2012

{{modificació protegida}} cataluña no es un pais

88.31.95.79 (discussió) 21:35, 24 nov 2012 (CET)

Pots mirar dos centímetres més amunt.--Arnaugir 22:43, 24 nov 2012 (CET)

Catalunya sí que és un país

No entenc tota aquesta problemàtica de si Catalunya és o no un país... Fem una mica de recerca lingüística en diccionaris generals de la llengua i, per tant, normatius. Catalunya és un país de la mateixa manera que ho és la Vall d'Aran, un petit país occità, o el País Valencià i el País Basc, etc.
- Diccionari de la llengua catalana (Institut d'Estudis Catalans):

país
1 1 m. [LC] [GG] Territori d’una nació, d’un poble. Catalunya és un país muntanyós. Els països estrangers. Són gent d’un altre país. Descobrir nous països. Tractar una província com a país conquistat.

- Diccionario de lengua española (Real Academia Española):

país
(Del fr. pays).
1. m. Nación, región, provincia o territorio.


--Jordiora 18:20, 12 des 2012 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 2-01-2013

{{modificació protegida}} Sol·licito el canvi de dos enllaços de color roig.

  • A l'apartat de Toponímia: Al-'Udrī per Al-Udri.
  • A l'apartat de Topografia dins Geografia Física: Puig Cedrós per Puig Pedrós.

Gràcies Pol 11:44, 2 gen 2013 (CET)

Fet Fet! Moltes gràcies. --Davidpar (disc.) 12:45, 2 gen 2013 (CET)
Hauria de ser Al-Udhrí no?--Arnaugir 12:55, 2 gen 2013 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 8-01-2013

{{modificació protegida}} Catalunya (Catalonha en occità i Cataluña en castellà) és una regió<ref name="GEC"/> Europea de la Mediterrània occidental constituït com a comunitat autònoma d'Espanya. És situat a la costa nord-est de la Península Ibèrica limitant al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Aragó, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Per diferenciar-la del territori històric, sovint es denomina comunitat autònoma de Catalunya. Amb un estimat de 7.364.078 d'habitants del 2008, és la segona comunitat autònoma més poblada d'Espanya, i agrupa el 51,55% de la població total de les comunitats on el català és llengua pròpia.

ShurperroFC (disc.) 20:44, 8 gen 2013 (CET)

El canvi proposat és canviar país per regió? Si és així, caldria aportar algun argument a favor del canvi, donat que s'ha proposat sense èxit diferents cops a aquesta mateixa discussió.--Àlex (Discussió) 15:16, 10 gen 2013 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 8-01-2013

{{modificació protegida}}