Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Colors de fons i lletres en infotaula

8
Resum per Amadalvarez

Canviat color barres resultat candidates a "silver"

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. N'@Amadalvarez: i un servidor estem cercant una solució, que fins ara ens ha eludit, per a un tema d'usabilitat.

Com podeu veure en els resultats de Convergència i Unió a «Eleccions al Parlament de Catalunya de 2012», per exemple, hi ha certs colors de formacions polítiques que tenen un contrast molt pobre amb el text corresponent. El resultat és que les xifres costen molt de llegir fins i tot per a una persona sense problemes de visió, així que no em vull ni imaginar com de difícil deu ser per a persones amb discapacitats visuals.

Teniu idees per arreglar aquest problema tècnic? Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

Fàcil: no usar colors. Els colors de cada partir ja estan identificats en les barres de separació i sobre els números es pot usar un gris lleuger. A en:Wikipedia:Manual of Style/Accessibility/Colors hi ha una taula d'ajuda amb la màxima foscor a usar en diferents casos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

L'opció de no posar colors és la més segura, però ara em costaria més perquè no dibuixa línia de divisió, sinó una caixa de color.

El tema dels contrastos segons color, ja ho varem estar provant amb el @Jmarchn quan estava fent la infotaula, aprofitant unes fórmules que tenia ell per calcular el contrast òptim, però el problema és quan la xifra surt encavalcada entre el color i el blanc.

El cas que va detectar en @Leptictidium és d'autèntica mala sort, ja que just en el canvi coincideix un 1 i és molt difícil identificar-lo.

He preparat una prova monocolor amb un blau molt suau i poc compromès. Igual per a tothom. He provat amb un gris que és mes neutre, però molt avorrit.

Si us agrada, també l'aplicaria a la barra de participació que ja era blava, però estaria bé homogeneïtzar-la.

Opinions ?

Vriullop (discussiócontribucions)
Papapep (discussiócontribucions)

Com a idea alternativa: i treure les xifres de la barra? desconec totalment la complexitat de fer-ho, però elimina el problema d'arrel.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Papapep Les xifres estan dins la barra per estalviar una línia i reduir llargada de la infotaula.

Pensa que tenim eleccions amb +20 candidatures i si són eleccions a dues voltes o dobles, com Congrés i Senat, cal estalviar d'allà on es pugui.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bon dia,

Potser us complico una mica la vida, però i posar el text a la dreta de la part acolorida? És a dir, dins la barra mateix però sense que travessi un canvi de color. En resultats per sobre del 50%, es podria incloure dins la part acolorida però en blanc. És una solució que fora de la Viquipèdia es troba a força infografies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bon suggeriment, @Pau Colominas.

Disculpa que abans no he posat la pàgina de proves en que estàvem treballant això juntament amb un canvi d'icones que també havia demanat en @Leptictidium.

Està a Usuari:Amadalvarez/traduccions 3.2. Si observes, la cosa no depèn només del +/- 50% per ubicar-la, sinó de la llargada de la xifra i de la caixa. A les proves, a més del cas que ha generat el debat, hi ha la de les eleccions a l'Índia, on passe de centenars de milions i no hi ha lloc bo on situar-la.

Penso que amb el canvi a gris es veu força bé i podrem tancar aquest punt.

Ens quedarà el tema icones que, si voleu passar per la pàgina de proves, ens podeu ajudar. cc.@Papapep @Vriullop Tema resolt.