Usuari Discussió:Medol/2016

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Reial Escola Nàutica

Hola Medol, podries mirar si es pot treure l'etiqueta FVA que vas posar després de les referències que hi he aportat i de totes aquestes que hi aniré posant?, suposo que no sabies que s'hi van formar uns 2000 oficials de l'armada que van fer la carrera d'Índies entre ells alumnes famosos com: Josep Xifré i Casas,Andreu Guri i Sala,Joan Monjo i Pons,Joan Maristany i Galceran, extret per Pons Guri el 1960 dels documents de l'Archiu Històric i Museu Fidel Fita(Ref:Pons i Guri, Josep Ma.. ESTUDI DELS PILOTS. Ensayo monografico sobre la real escuela de nautica de Arenys de Mar. Arenys de Mar, Archivo Histórico y Museo Fidel Fita, 1960, p. 182–. )--Mcapdevila (disc.) 12:57, 7 gen 2016 (CET)

Si s'hi han format més o menys oficials és igual, el que importa és que ara la informació està referenciada amb fonts fiables. Gràcies per la feina, t'animo a seguir millorant l'article com dius.--Medol (disc.) 13:19, 7 gen 2016 (CET)

Categories d'edificis

Si no hi ha categoria a Commons, recorda que no cal posar la plantilla {{commonscat}} --Davidpar (disc.) 12:18, 9 gen 2016 (CET)

Venia a recordar-te el mateix. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 15:47, 18 feb 2016 (CET)

El Catllar

Bon dia! He vist la modificació que has fet a l'article El Catllar (Vilallonga de Ter). El Catllar és una entitat de població però has posat que és un bé cultural d'interès nacional (BCIN) i has afegit molta informació sobre el castell. Potser m'equivoco però pot una entitat de població ser un BCIN? Em fa l'efecte que el BCIN és el castell només, ja que veig que tota la informació fa referència a aquest. I sobre el castell ja existeix l'article castell del Catllar. Entenc que a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic diu "El Catllar" però només parla del castell. No seria millor moure tota la informació del castell a l'article propi i dir que aquest és el BCIN? És estrany posar que un poble és un un BCIN. Salutacions --Carlospino (disc.) 18:02, 19 gen 2016 (CET)

Hola Medol! Fes el canvis i millores que vulguis. Jo no m'hi posaré fins dilluns, per donar-te marge de maniobra. Salutacions cordials, Jordi Roqué (Discussió) 17:53, 23 gen 2016 (CET)

Re:Arxivar avaluacions

Oops, merci! Me n'havia oblidat, feia temps que no ho feia. Gràcies, --Townie (Discussió) 17:49, 24 gen 2016 (CET)

Santuari del Tallat

Vaig treure la informació sobre la sostracció de la imatge perquè no em va semblar pertinent per a una entrada enciclopèdica. Apareixia en un apartat que no era l'adequat i el redactat era com a mínim eufemístic tenint en compte els fets, que vaig viure de primera mà. El que sí he recuperat és que la imatge porta una corona de pedres precioses, però en el paràgraf on se'n fa la descripció.

Llista de monuments de Viver i Serrateix

Hola, estic fent de mica en mica els articles de la Llista de monuments de Viver i Serrateix i veig que has modificat alguns enllaços (vermells). Voldria demanar-te que t'ho tornessis a mirar perquè n'hi ha dos, almenys, que els havia modificat jo per adequar-los al Nomenclàtor oficial: Sant Just i Caselles. Tu que tens més experiència, què en penses? --Quimpuig12 (disc.) 22:55, 26 feb 2016 (CET)

Ens veiem?

Hola, no t'he vist apuntat a Viquipèdia:15 anys de la Viquipèdia, espero que vinguis a dinar i a menjar pastís! Així ens posem al dia de projectes viquipèdics diversos --barcelona (disc.) 17:43, 6 març 2016 (CET)

Gràcies, ja m'he apuntat. Fins llavors.--Medol (disc.) 18:00, 6 març 2016 (CET)

Paràmetre "data de consulta" a les plantilles de web

Hola Medol, novament! Repassant un article antic que vas fer, el d'Emerenciana Wehrle, m'he adonat que a la plantilla de referència, a la part de data de consulta, vas posar el paràmetre "{{CURRENTDAY}} {{del mes actual}} de {{CURRENTYEAR}}". Això és molt maco, perquè ensenya el dia corrent a qualsevol que es miri l'article (per exemple, aquí: 29 de maig de 2024). Però en el cas d'una plantilla no té sentit, perquè la data de consulta diu l'últim moment conegut en què aquell enllaç web funcionava. Moltes adreces web canvien amb el temps, i cal renovar-les; però per aquesta menció automàtica sembla que l'adreça estigui actualitzada quan, realment no ho està, enganyant -sense voler- el possible usuari. Cordialment, Jordi Roqué (Discussió) 00:55, 25 març 2016 (CET)

Tens tota la raó, em vaig equivocar. Gràcies per esmenar-ho.--Medol (disc.) 11:35, 25 març 2016 (CET)

Problemes de drets d'autor: Festa de la Llum de Manresa

Agraïm les teves contribucions, com a Festa de la Llum de Manresa, però malauradament hi ha un problema per verificar que realment és un material lliure. No podem acceptar text o imatges copiats d'algun altre lloc incompatible amb la nostra llicència d'ús. Aquest article sembla que s'ha copiat de http://patrimonifestiu.cultura.gencat.cat/Cicles-festius/Altres-festes/Festa-de-la-Llum-de-Manresa, i per tant podria ser una violació dels drets d'autor. De forma preventiva, el contingut serà esborrat en breu.

Si creus que l'article no és una violació dels drets d'autor, o si tens un permís del titular legítim per alliberar-lo sota una llicència compatible amb la CC-BY-SA 3.0, pots seguir les següents instruccions:

  • Si tens permís de l'autor, deixa un missatge explicant-ho a Discussió:Festa de la Llum de Manresa i envia un correu electrònic amb la confirmació del permís a "info-ca (arrova) wikimedia (punt) org". Pots veure la pàgina d'autoritzacions per a més informació.
  • Si en la font original hi ha algun avís legal que digui que es pot utilitzar sota la llicència de Creative Commons Reconeixement i Compartir-Igual, en versió 3.0 o posterior, o bé que està en domini públic, pots deixar un missatge a Discussió:Festa de la Llum de Manresa amb un enllaç a aquest avís legal. Pots veure les compatibilitats amb la nostra llicència a Ajuda:Republicació/Copyleft.
  • Si ets el titular dels drets: envia un correu electrònic, des d'una adreça que es pugui identificar amb la publicació original, a info-ca(arrova)wikimedia(punt)org i amb una declaració explícita de cessió sota les llicències GFDL i CC-BY-SA, o com a mínim la segona. Deixa una nota a Discussió:Festa de la Llum de Manresa dient que ja l'has enviat. Pots veure Ajuda:Republicació/Autor de text.

Cal tenir en compte que és possible que el text s'hagi de modificar per a que tingui un to enciclopèdic i que s'adapti a una estructura i estil. A més, formalitzar un permís no és garantia de que sigui acceptat si no compleix amb les nostres polítiques i normes.

Esperem la teva comprensió i que segueixis col·laborant a la Viquipèdia però, si us plau, soluciona o evita aquests problemes.--Discasto (disc.) 14:29, 21 abr 2016 (CEST)

Aquí ho tens--Medol (disc.) 15:13, 21 abr 2016 (CEST)

Viquiprojecte:Efemèrides

Només queden 2 mesos per acabar la primera edició del Viquiprojecte:Efemèrides!!!! De moment, ja hem aconseguit convertir l'article Alçament de Pasqua en article de qualitat. Us animo a participar en la recta final. Gràcies! --Gerhidt (disc.) 19:28, 1 maig 2016 (CEST)

Admissibilitat de Mateu Matas Ordinas‎

Hola Medol, s'ha millorat i referenciant l'article de Mateu Matas Ordinas‎, podries vore si el veus admissible? Gràcies --pacopac (disc.) 00:54, 26 maig 2016 (CEST)

De sants

Hola,

S'hauria de pensar bé. Aquests dies, havia vist que estava a mig fer la de Sants per orde i Beatificats per orde i m'he dedicat a completar-la, ja que les categories d'ordes les havia fet bastant jo i les tinc més clares.

De pas, he començat a completar els Sants per segle de defunció, que abans estaven tots i, un bon dia, algú va decidir que s'havia d'esborrar i després es va tornar a acceptar, però pel mig, van quedar uns que el tenien i altres que no...

El que proposes és complicat. Ara hi ha sants classificats per diferents criteris: origen, orde, activitat, data de defunció... En un moments, es va començar a afegir la confessió en la que eren venerats: Sants de l'Església Catòlica, de l'Església Ortodoxa, etc. Sortiran molts, sí... I més si tinguéssim totes les entrades possibles de sants fetes. Es va preferir "Sants de l'Església Ortodoxa" a "Sants ortodoxos", per exemple, perquè pots tenir sants que, sense ser una cosa, siguin l'altra... Hi ha sants de l'Església d'Anglaterra que eren catòlics, i no quedaria bé la categoria Sants anglicans. Amb els catòlics i de l'Església Catòlica pot haver-hi més coincidència però seria igualment perillós.

La combinació de confessió i origen pot arreglar la quantitat, però suposa modificar pràcticament la totalitat de les categories de sants. Jo suposo que la teva proposta va en la línia de l'anglesa. El problema és que parteix d'una petita falàcia... En molts casos, si posem Sants catòlics francesos, també haurem de posar Sants ortodoxos francesos o Sants anglicans francesos alhora. Fins al cisma de 451, tots els sants són "universals" i són assumits en totes les confessions que accepten els sants (orientals, ortodoxos, catòlics i anglicans) i haurien de tenir alhora les categories de Sants de les Esglésies ortodoxes orientals, Sants de l'Església Ortodoxa, Sants de l'Església Catòlica i Sants de l'anglicanisme. Fins al cisma de 1054, tots els canonitzats han de tenir les tres últimes categories, i fins al segle XVI, les dues últimes. O les combinacions corresponents amb origen: Sants catalans de l'Església Catòlica, etc. En la Wikipedia en anglès, dóna per descomptat que Orthodox saints són només els sants de l'ortodòxia, i que els que no siguin ni ortodoxos (només) ni només orientals ni només anglicans, són els catòlics i, en realitat, no és així.

La majoria dels casos de la Viquipèdia en català són de sants catòlics, pel context. Van creixent també la resta de grups, però menys. Sí que podríem donar per completa la llista dels de l'àmbit catalanoparlants (hi faltarien bastants dels nous beats de la Guerra civil, només), però encara en falten molts d'europeus i de tradició catòlica més propers.

Potser seria més fàcil i efectiu intentar escurçar les categories de confessions d'altra manera. Per exemple, en comptes d'anar afegint categories de les confessions, que en centenars de sants seran quatre o tres per a indicar-les, es podria plantejar alguna cosa com:

a- Sants que només són venerats en l'Església Ortodoxa (com Nicolau II) b- Sants que només són venerats en la Catòlica (com la majoria dels canonitzats recentment) c- Sants que només ho són en l'anglicanisme (com John Wesley) d- Sants que només ho són en les orientals (com molts dels sants coptes)

Per als altres, la combinació podria ser: e- Sants venerats per catòlics i anglicans f- Sants venerats per anglicans, catòlics i ortodoxos g- Sants venerats per totes les confessions cristianes

De fet, les úniques categories que serien molt grans serien aquestes dues últimes, potser la d'abans també... Es podria deixar la possible combinació amb l'origen per a més tard si realment valgués la pena. Si no, sempre es pot cercar combinadament. Jo trobo més fàcil fer:

1 Sants de les esglésies catòliques, ortodoxes i anglicanes i 2 Sants de l'Alt Urgell que no pas

1 Sants de l'Església Catòlica, 2 Sants de l'Església Ortodoxa, 3 Sants de l'anglicanisme 4 Sants de l'Alt Urgell (ara, en alguns casos, està així)

o 1 Sants de l'Església Catòlica de l'Alt Urgell (o sants catòlics de l'Alt Urgell) 2 Sants ortodoxos de l'Alt Urgell 3 Sants de l'anglicanisme de l'Alt Urgell

El problema d'aquestes categories està en el nom, que perquè sigui clar ha de ser llarg i sembla que això no agrada. Però és que si vols precisar, acabes així.. En molts casos, podria haver-hi un de Sants venerats en tota la cristiandat, o deixar que Sants cristians serveixi per a aquest i només precisar les altres categories quan no sigui per a tots.

Potser, considerant que són subgrups de Venerats pels cristians, es podrien "sobreentendre" algunes coses

a- Sants de l'Església Ortodoxa / Sants de l'ortodòxia / Sants del cristianisme ortodox --> si hi ha les altres categories, ja se sobreentén que són només ortodoxos --> si calgués, en un futur, subdividir per lloc, es podria fer Sants ortodoxos russos, per a fer-ho més curt que Sants russos de l'Església Ortodoxa b- Sants de l'Església Catòlica / Sants del catolicisme --> i potser, Sants catòlics catalans o Sants catalans de l'Església Catòlica... --> Cal valorar els Sants de les esglésies catòliques orientals: seria un subgrup de Sants del catolicisme, però si entenem "de l'Església Catòlica" com la romana, caldria fer-la a part; en general, els sants de les esglésies catòliques orientals també ho són de la romana: són del catolicisme, i fer "de les esglésies catòliques" seria més aviat per a indicar-ne l'origen, més que no pas l'àmbit on es veneren. c- Sants de l'anglicanisme d- Sants de les Esglésies Ortodoxes Orientals / Sants de l'ortodòxia oriental

e- Sants del catolicisme i l'anglicanisme / Sants catòlics i anglicans (potser confon) / Sants de les esglésies catòliques i anglicanes / Sants comuns a catòlics i anglicans f- Sants del catolicisme, l'ortodòxia i l'anglicanisme / Sants catòlics, ortodoxos i anglicans (potser confon) / Sants de les esglésies catòliques, ortodoxos i anglicanes / Sants comuns a catòlics, ortodoxos i anglicans g- Sants cristians / Sants de tota la cristiandat / Sants comuns a tots els cristians

No sé... Fa anys, quan es va intentar una cosa així, no va haver-hi cap resposta per a tirar endavant. Després vaig estar temps sense dedicar-m'hi i ara, la veritat, de tant en tant. Sempre va bé tenir un punt de vista diferent, i ja que també t'hi interesses, anem-hi, doncs.

No és una feina impossible, però caldria tenir-la molt clara per a fer-la bé i no deixar, com va passant sovint, que en uns casos n'hi hagi unes categoria i en d'altres, d'altres. Ni que això suposi eliminar categories d'origen que havien funcionat bé i que ara, en alguns casos, s'han substituït malament. Cal assumir que, mentre es faci, quedara a mitges, però tenint clar on es vol arribar, sempre serà millor.

No sé... són molts dubtes, la veritat. En fi, ja en parlarem. Bocachete (disc.) 12:48, 4 jul 2016 (CEST)

Estic d'acord que més enllà de si es tarda més o menys en arreglar-ho, és necessari saber on volem arribar, perquè sinó més que simplificar-ho ho podem complicar tot. Ho pensaré amb calma. De moment se m'acut que potser es podria incloure tots els anteriors al 451 a la categoria "sants cristians" (entenent que s'inclouen totes les confessions cristianes, es podria explicar en obrir la categoria) o crear una categoria "sants cristians universals" o bé "sants cristians fins el 451" o "sants cristians anteriors al 451". No ho sé, fer una cosa així, per començar a posar ordre al tema, com ho veuries?--Medol (disc.) 14:03, 4 jul 2016 (CEST)

Està bé. Sants anteriors a 451 sembla que faci referència a quan van viure. I sí que hi vivien abans, és clar, però la idea seria que doni la idea que eren persones canonitzades o venerades abans del 451. De fet, hi ha sants del segle V o IV que no es van canonitzar fins a després i ja no són de culte universal perquè els orientals ja no els consideren o perquè només són sants per als orientals i no per a la resta.

Millor les opcions Sants cristians universals o Sants cristians explicada en una nota, dient que, per omissió, són venerats en tota la cristiandat i que els que no s'especifiquen en subclasses. Ara mateix, tampoc no hi ha cap que tingui la categoria Sants cristians (només s'aplica com a categoria per a agrupar altres categories), o sigui que s'han de posar en tots. Potser és més clara Sants cristians universals. Sants comuns a totes les confessions cristianes és molt clar però potser és massa llarg.

Si pensem en l'arbre Sants -- tenim diferents criteris de divisió: per origen, per dates, per religió... Podem tenir Sants cristians / Sants musulmans... Com que la resta de subclasses no depenen de Sants cristians, sinò de Sants, caldrà afegir Sants cristians / Sants del que sigui a tots els que no tenen una categoria de confessió. No serà fàcil, però tot és començar.

En els que tenen plantilla de Sant, serien membres d'aquesta categoria de Sants cristians universals els que en "Commemorat en:" tenen el terme Tota la cristiandat, o els termes "Església Catòlica, Església Ortodoxa, esglésies orientals, anglicanisme". En aquests casos, són venerats abans del concili de Calcedònia i comuns a tots. Els del protestantisme queden fora perquè, encara que siguin commemorats en el calendari, no són "sants" amb aquest nom, o sigui que no els considerem. Bocachete (disc.) 18:57, 6 jul 2016 (CEST)

Sants universals

Ha quedat molt bé: ja aniré fent, també. He canviat una mica la nota, però si no ho veus bé, pots desfer el que sigui.

De moment, no pensaria en subcategories dels sants universals per origen o data: si no, no acabaríem mai. Si ja tenen una categoria de confessió, una d'origen i una de segle de mort, es poden cercar combinades. O, en tot cas, quan s'acabi amb totes les categories de confessions, hi pensem. Ànims! Que només són uns centenars! : )

Parròquies de Cap Verd

La categoria parròquies de Cap Verd (portuguès freguesia) fa referència a una divisió administrativa i no pas eclesiàstica, i no fa referència a cap edifici parroquial. Per aquest motiu he revertit la teva edició.Walden69 (disc.) 16:21, 18 jul 2016 (CEST)

deures estiu

Quins són els teus propòsits d'estiu? Algun article llarg, potser religiós? Per exemple els dogmes els tenim en vermell, com a tema genèric, i la Trinitat es podria ampliar bastant. I també podria ampliar-se Bíblia Catalana Interconfessional. O podries ajudar-nos a fer els miracles que falten (ja veuràs que he omplert uns quants). Com ho veus?--barcelona (disc.) 17:54, 23 jul 2016 (CEST)

Wiki Loves Monuments 2016

Wiki Loves Monuments 2016
Moltes gràcies per la teva participació!

Moltes gràcies per la teva participació en l'edició d'enguany. Ja pots consultar qui són els guanyadors del concurs. --Kippelboy (disc.) 16:54, 5 oct 2016 (CEST) (Amical Wikimedia)

Commonscat

Hola Medol. Recorda de no posar la plantilla si la categoria no existeix: Special:diff/17627188. Pau Cabot · Discussió 11:33, 17 oct 2016 (CEST)

Gràcies, tens tota la raó--Medol (disc.) 10:23, 18 oct 2016 (CEST)
Medol: No t'oblidis del comentari anterior del Pau: Special:diff/17644895. En vaig trobant bastants. Bon Nadal!--Isidre blanc (disc.) 07:53, 19 des 2016 (CET)
No facis cas del que t'acabo de dir. He vist que la teva edició era contemporània de la comentada pel Pau. Disculpa.--Isidre blanc (disc.) 08:04, 19 des 2016 (CET)

Quinzena de la Qualitat de 2016

El 16 de desembre comença la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Et convido a participar, i a apadrinar, si ho creus convenient, alguna categoria específica. Per al millor seguiment del volum d'edicions es recomana incloure #QQ16 en el resum d'edició Si creus que hi ha coses a millorar, encara estem a temps! --Panotxa (disc.) 09:58, 4 des 2016 (CET)

Marifé de Triana

M'he trobat per casualitat amb aquest article, crec que la traducció s'ha de corregir. Jo ho faig prou malament, però hi ha coses, com cobla, Juanita Regna...que xoquen. Disculpa--Pallares (disc.) 08:44, 6 des 2016 (CET)

Moltes gràcies, me'l miraré.--Medol (disc.) 09:28, 6 des 2016 (CET)

pescar

Hola, a partir del 2017 estarem immersos al Viquiprojecte:PESCAR on cada mes farem articles d'una època. Llegeix l'argumentari de per què el fem així i espero que t'animis a participar-hi. Crec que pots ser un dels líders de l'eix religiós, on ens caldrà molta ajuda per fer segons quins articles, i si de pas et ve de gust per fer entrades relacionades amb el tema o l'època que toqui, la Viquipèdia t'ho agrairà--barcelona (disc.) 10:48, 20 des 2016 (CET)

clos / cleda

Bona nit. Veig que has fusionat clos i cleda. Jo no discutiré més sobre el tema (ja fa anys que dura el tema), però un clos és un recinte tancat immòbil amb pedra o fusta i una cleda és un tancat desmuntable/movible, i així ho teníeu referenciat. Q ho voleu fusionar, doncs endavant, però almenys vull que sàpigues que no és el mateix. Ja posats aprofito: Bones festes! --Beusson (disc.) 23:27, 20 des 2016 (CET)

Felicitat

Bones festes!. Una abraçada--MarisaLR (disc.) 12:29, 23 des 2016 (CET)

Agraïment

Hola, Medol. Com que ja s'ha aprovat la meva candidatura a administrador, voldria agrair-te expressament el teu suport. Salut, i bones festes!.--Carles (enraonem) 23:51, 23 des 2016 (CET)

Administrador

Ja ets administrador, enhorabona. Algunes pàgines interessants, d'entrada:

Les noves opcions i els botons són intuïtius però comenta'm si veus alguna cosa millorable. Bon Nadal! --V.Riullop (parlem-ne) 09:26, 24 des 2016 (CET)

Nou any

Bon Nadal i bones festesǃ i molt bona feina a la Viquipediaǃ --Ramon (disc.) 13:10, 24 des 2016 (CET)

Molt bones festes i sort en la teva nova etapa com a administrador! --Townie · discussió 20:23, 24 des 2016 (CET)

re: Gràcies

la confiança te l'has guanyat tu mateix amb tota la feina que has fet i fas :), endavant amb les noves tasques. Gràcies a tu, molt bona entrada d'any i que tinguis un immillorable 2017! --Yeza (disc.) 14:20, 26 des 2016 (CET)