Usuari Discussió:Medol

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Medol/Arxiu 1 en data 20-04-2020.

2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019

En resposta a la negativa d'actualitzar la informació de Suma Gestió Tributària per motius no explicats.

4
217.127.50.144 (discussiócontribucions)

Estimats gestors de Viquipèdia, faré cas omís a to inadequat del seu comentari a DEscolano, per respecte als lectors. Em centraré en l'important. Uso aquest canal perquè no s'ha habilitat cap altre. Lamento les molèsties.


Sobre les correccions que siguin proposat en el text, volia comentar alguns punts:

• La persona que ha editat aquesta informació en viquipédia, Descolano, és el webmaster de la web oficial de Suma.

• Suma és un organisme oficial de caràcter local dependent de la Diputació d'Alacant.

• Estem interessats en què la informació que reben els catalanoparlants sigui d'igual qualitat que la dels usuaris en castellà i en anglès, i així ho procurem en tota la nostra activitat tributària.

• S'han detectat en la versió catalana diversos punts en els quals la informació no és correcta, està desactualizada, encara que era la correcta quan el treball de tesi doctoral d'Irene Belmonte va ser elaborat des de 2014 i publicat en 2016.

• Tinc el gust de gust de conèixer personalment a Irene, que en el seu moment vaig col·laborar estretament per a l'elaboració del seu llibre, del qual per cert tinc un exemplar signat per ella en senyal d'agraïment.

• Les referències a la web de Suma s'han introduït exclusivament perquè és la manera més senzilla que la informació romangui sembri actualitzada. El nostre web està permanentment actualitzat, al contrari d'un llibre publicat en 2016.

• Actualitzem periòdicament les versions en espanyol i anglès i per cert no hem rebut cap comentari similar al de vostès emès per part dels censors corresponents.


Respecte a la creació de la pàgina:


• Crec que hi ha hagut una apropiació no autoritzada de l'entrada “Suma Gestió Tributària” per part de la versió de Wikipedia en la versió catalana, Viquipèdia.

• Aquesta pàgina hauria de ser una traducció al català de les versions en espanyol o anglès, a les quals convido a visitar. Són més senzilles i amb la informació bàsica d'interès.

• Aquesta negativa al fet que la informació en viquipèdia estigui actualitzada està molt lluny de l'esperit col·laboratiu que wikipedia va tenir en els seus orígens. Rellegeixin les bases fundacionals.

• Estem encantats de què l'organisme Suma sigui objecte de treballs de tesi doctoral i d'altres estudis, tant nacionals com internacionals.

• Si es desitja fer un article sobre un llibre publicat per la professora Irene Montero sobre la institució “Suma gestió Tributària” hauria de fer-se en un altre context, potser un blog de llibres o un blog tributari, en cap cas el camí és usurpant a l'organisme públic el dret a mantenir la seva informació institucional actualitzada en Wikipedia.

• Observo que aquest article ha estat objecte de diversos treballs de laboratori, en el sentit d'usar robots de traducció automàtica, dins de treballs acadèmics d'estudiants i altres col·lectius de promoció de la llengua catalana. L'activitat és lloable, però crec que l'objecte d'experimentació no hauria de ser una entrada de Wikipedia sobre un organisme oficial creada a partir d'un llibre.


Com a conclusió d'aquest correu sol·licitem que el contingut d'aquesta pàgina de Viquipèdia sigui una traducció literal del contingut de la seva versió en castellà o anglès. Estarem encantats que col·laborin en la traducció, ja sigui humana o automàtica, però els continguts d'aquesta entrada només pot ser fixats per l'organisme públic Suma.

Crec que efectivament hi ha donar entrada al llibre d'Irene Belmonte. Per a això suggereixo afegir un enllaç en l'apartat “Referències” en la qual es referenciï el llibre o bé una frase en la qual s'esmenti que Suma ha estat objecte de diversos estudis i esmentar allí la referència bibliogràfica.


Tranquil a l'espero de la seva resposta, confio que sigui més educada que l'anterior. Pot respondre a l'usuari Descolano,


Ramón Andarias

Cap de Relacions institucionals

Suma Gestió Tributària Diputació d'Alacant

Medol (discussiócontribucions)

Benvolgut,

Em sap greu que consideri que no es va respondre a l'usuari esmentat amb l'adequada educació.

Insisteixo que com ja comentava en aquella resposta, considero que seria convenient una lectura atenta de les polítiques de la Viquipèdia.

Com podrà llegir en aquests enllaços que vaig recomanar, ningú amb relació directa amb una determinada empresa en pot escriure l'article.

Com també podrà observar, la Viquipèdia és una enciclopèdia i no un bloc o una xarxa social, on se segueixen uns altres criteris.

A la Viquipèdia no hi pot haver mai cap "apropiació" de cap article, qualsevol editor sense relació amb l'empresa té el mateix dret a afegir nova informació si aporta les corresponents referències a fonts fiables alienes del subjecte.

Estic disposat a resoldre qualsevol altra qüestió que pugui tenir.

Salutacions.

217.127.50.144 (discussiócontribucions)

Davant l'absència de disculpes, permeti'm que li digui que efectivament, respondre dient “(…) Això és una enciclopèdia, no un bloc. Salut i endavant, que hi ha milers d'altres pàgines per editar” a una proposta honesta d'actualització d'informació, no és educat, és una actitud de pinxo.

Dit això, vull agrair-li el nou to de la seva resposta, encara que veig que no ha respost a cap dels punts, no ha respost al fons de la qüestió: Per què no vol actualitzar una informació que no és correcta?

La seva argumentació es basa en la seva definició de font fiable i només per això es nega qualsevol actualització de la informació. Per cert que dissenteixo totalment respecte a la seva esbiaixada definició de “font fiable”, en part perquè algunes referències introduïdes en l'article són notícies de premsa que, convindrà amb mi, no responen a aquest concepte en tots els casos.

La informació que proporciona sobre Suma com a organisme públic (insisteixo que no és una empresa) és bona en general. De fet la font d'informació en la qual es basa és un excel·lent treball de la Professora Irene Belmonte que va ser elaborat partir d'informació que li proporcionem des d'aquí en el seu moment.

El problema resideix en què hi ha alguns aspectes dels quals s'esmenten en el seu llibre que han canviat i que s'haurien d'actualitzar, ja que la informació no és correcta. En particular són els següents:

- Nova composició del consell rector

- Canvis en l'estructura organitzativa interna

- Nou sistema de selecció del Director de l'Organisme

- El fet que Suma ja no col·labora amb la AEAT, encara que ho va fer durant anys

- La iniciativa “Fons Provincial de Cooperació Municipal” no està en vigor, de fet només es va produir en dues ocasions.

- Quant als enllaços en l'apartat referència: el de la Diputació d'Alacant dóna error; i el de la memòria anual, apunta a la home. La nostra proposta corregia aquests errors i a més apuntava a la versió en català directament, sense passar per l'espanyola. Entenc que ara està apuntant a la versió en castellà perquè la font d'informació que vostès prenen està escrita en aquest idioma.

Si vostè hagués llegit amb mitjana atenció els canvis que es proposaven per Descolano en nom de Suma, s'hauria adonat que totes anaven dirigides a corregir aquestes anomalies i a potenciar la versió en català.

L'incloure enllaços de la web de Suma no és per un tema d'acte bombo, sinó perquè és aquí on està l'última versió de la informació, que és canviant. Puc intentar proporcionar la referència normativa d'aquests canvis, si així vostès es queden més tranquils. Però permeti'm que els digui que aquesta manera de treballar de la Wikipedia en català és realment ineficient, no ho he conegut en altres versions i denota una mentalitat molt tancada, en el qual la norma està per sobre de la lògica.

Si malgrat aquests comentaris, els responsables de la Viquipèdia insisteixen a mantenir la informació desactualizada (per motius que encara no m'han explicat), almenys tinguin l'honestedat d'expressar clarament que es tracta d'un article personal sobre un organisme públic basat en la traducció al català d'un llibre de 2016 i que l'Organisme objecte de l'article no té res a veure amb el seu contingut. Per part meva, deixaré de referenciar l'entrada de Suma en la Wikipedia en català. Ignoro a més si això que ha ocorregut amb Suma està succeint en altres entrades de la Viquipèdia, la qual cosa em semblaria a més de trista, molt empobridor per als continguts en aquest idioma.

Atentament

R Andarias

Medol (discussiócontribucions)

Gràcies,

Salutacions

Resposta a «En resposta a la negativa d'actualitzar la informació de Suma Gestió Tributària per motius no explicats.»
Alzinous (discussiócontribucions)

Hola @Medol: fa més d'un mes vaig guanyar el concurs del Viquiprojecte Cinema 2021, quedant a 186 punts del segon guanyador (TaronjaSatsuma) i a 200 del tercer (Vallue), tot i així, encara no he rebut el meu premi. Com passava el temps i ningú em deia res, vaig contactar amb en F3RaN, un dels organitzadors, qui em va demanar que tingués paciència i qui, després d'un discret intercanvi de missatges, em va dir que la junta d'Amical es posaria en contacte amb mi. El temps passa i segueixo tenint paciència, però ningú ha intentat contactar amb mi. Ara, més mogut per la curiositat que per cap altra raó, em dirigeixo directament a tu, com a responsable de l'organització que coordina aquest Viquiprojete. Com està el tema? Agrairia una resposta. Salut! :) --aLZiNous: conversa 10:59, 2 maig 2021 (CEST)

Medol (discussiócontribucions)

Ho tenim present. El contratemps ha estat que a la web de la plataforma de cinema amb domini .cat no trobàvem la manera per adquirir l'obsequi. En qualsevol cas, en les pròximes hores ho tindràs per poder-ho gaudir de seguida.

Alzinous (discussiócontribucions)

Gràcies per respondre. En F3RaN em va parlar d'una possible subscripció a Filmin. Imagino que no hi ha opció a una altra plataforma, com ara, HBO o Canal Disney, no? Ja estic subscrit a Filmin. De tota manera, si no hi ha més opcions, sempre puc cedir el premi a algun conegut. Gràcies. :)

Alzinous (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, en Sorenike ja s'ha posat en contacte amb mi per aquest tema.

Resposta a «VP Cinema 2021 (premis?)»
F3RaN (discussiócontribucions)
Resposta a «Viquiprojecte Cinema 2021»
Vinividivincci (discussiócontribucions)

Bon dial @Medol! Fa cosa d'unes setmanes em vas deixar un comentari a la pàgina de discussió de l'avaluació de l'article de Premià de Mar.

He estat treballant en els temes que em vas comentar. Com ho veus?

No dubtis en posar en qüestionar-ho tot. Allò que vegis innecessari o millorable si us plau comenta-m'ho. Intentaré millorar-ho.

Una abraçada!

Que vagi bé!

E4024 (discussiócontribucions)

Hola. Em pots ajudar a fer una categoria per als defensors dels drets dels nens? Si esta d'acord inicieu-la amb un o dos integrants catalans o altres, i jo tinc 3-4 turcs per a afegir a la cate. Sense dubte hi ha persones de altres paisos tb. (5 per cate garantitzat per E4024. :) Gracies i salutacions.

Medol (discussiócontribucions)
E4024 (discussiócontribucions)

No l'ho avia vist! (Ssshh. No dir res a ningu. :) Bona tarda.

Resposta a «Drets dels nens»
Jordi Giménez Puig (discussiócontribucions)

Hola, avui he actualitzat la pàgina de la nostra entitat, Societat Coral "El Vallès". Sóc nou en això i m'ha sabut molt de greu, després del temps que hi he invertit, que la feina que he fet, s'ha fet enrera.

És possible poder-ho actualitzar?, els fets que constaven no és la realitat d'ara. I volem estar al dia.


Jordi

Medol (discussiócontribucions)

Bon vespre. Abans de res, gràcies per contribuir a la Viquipèdia. Has de saber que si tens alguna cosa a veure amb aquesta entitat, és millor que no editis aquest article, però no et desanimis, pots editar-ne qualsevol altre amb el que no tinguis una relació directa. Aquí pots trobar més informació. Per altra banda, no es pot desfer informació correctament referenciada, treure referències correctament incorporades o substituir contingut referenciat per altre contingut sense referències. Aquí ho explica. Cada paràgraf ha d'estar correctament referenciat. Tota informació no referenciada és susceptible de ser esborrada. En la teva edició hi havia diversos paràgrafs no referenciats que a més es podrien interpretar com a valoratius i no enciclopèdics. Afegeixo l'única part del que havies afegit que estava referenciat, tot i que la fiabilitat de la referència no està clara. Segueix editant sense problema, però en conceptes amb els que no tinguis relació. Endavant que hi ha molta feina a fer!

Jordi Giménez Puig (discussiócontribucions)

A veure, doncs m'has desanimat del tot.

D'entrada et diré que em resulta molt incòmode parlar amb un àlies. Deixant de banda això, l'actualització de la pàgina respon a una necessitat de posar-nos al dia en tot el que té a veure amb les nostres xarxes.

Jo sóc el director de l'Entitat i, per acord de junta, a l'hora de repartir les tasques se'm va fer responsable a mi d'aquesta pàgina, ja que la informació és obsoleta, i no ens representa. És més, alguna de les informacions ens han desafavorit recentment. Per això s'ha treballat i decidit un text, amb un equip de treball de socis i membres de la junta, que resolia de passada inquietuds i comentaris acumulats del feedback que nosaltres rebem.

I és el que jo he procurat fer. Deixant els numerets, referències o com li digueu, per por a no saber-ho fer millor. No sóc conscient d'haver tret cap enllaç que no hagi tornat a posar.

Veig que tu, o qui sigui, ha modificat el text antic incorporant o mantenint alguna de les aportacions nostres. Això ja és millor, però encara hi ha alguna mentida, mancança, i/o qüestió que no et puc donar la raó.

No és que ens volguem endur cap mèrit en la redacció, i entenem que una entitat de 144 anys ha de saber sintetitzar la seva història, qui en vulgui més a la Web (que ja hi estem treballant). Per això ja vam acordar no parlar de fundadors, ni presidents, ni directors. Així doncs, ja em diràs amb qui m'he de posar en contacte, per esmenar el que hi diu, per tal de que hi digui qui som, i estar al dia... I sobre la norma que si hi tenim res a veure per poder editar, en una entitat viva, qui ho pot saber més que nosaltres, que la vivim hores i hores cada dia?

En tot cas, no vull tenir problemes amb la Junta, i saber donar una explicació sobre el perquè no ha sortit allò que vam debatre i treballar.

Atentament,


Jordi Giménez Puig

Director musical de la Societat Coral "El Vallès"

Medol (discussiócontribucions)

Penso que el perquè te l'he explicat prou bé. No costa d'entendre, que una persona involucrada en una entitat no pot tenir cap tipus de vincle amb un article d'una enciclopèdia que parla de l'entitat. Parlar de "numerets" mostra un gran desconeixement de Viquipèdia, les referències són la base, ja que la Viquipèdia no aporta informació inèdita, simplement mostra informació indicant la seva procedència. Per parlar de la vostra entitat recomano més aviat fer un bloc, una web o utilitzar un altre canal. Quan la tingueu feta, ja aviso que la web de l'entitat no seria una referència vàlida, les referències han de ser externes al subjecte o l'entitat que es tracta, un llibre, un article de premsa fiable, un article de revista i sempre sense referència directa o indirecta amb cap membre que es pugui relacionar amb l'article. I no pots tractar la Viquipèdia com una de "les nostres xarxes", la Viquipèdia no té cap tipus de semblança amb una xarxa social, és una enciclopèdia. Dit això, en cas que hi hagi algun error flagrant puntual, ho pots comentar aquí o a la discussió de l'article aportant una referència vàlida. Salut.

Jordi Giménez Puig (discussiócontribucions)

Demano disculpes d'entrada per haver respost d'una manera inapropiada i un tant visceral. Ja vaig dir que sóc nou en això, i no m'avergonyeix reconèixer el meu desconeixement. Entenc que no ens pertoca a nosaltres intervenir directament a l'edició d'allò que ens implica, i que no és cap de les nostres xarxes. Però no deixa de ser una "carta de presentació" envers la nostra entitat, i ens agradaria sentir-nos més ben reflectits.

En aquest sentit deixa'm que et comenti algun aspecte per si ho podeu modificar i actualitzar.

En la primera frase vam tenir un debat en la seva interpretació, ens semblava poc clar si el que diu després de l'any de la fundació es refereix als objectius d'aleshores, o encara son els vigents. S'ha treballat molt des d'aleshores, i valors com aquests i molts d'altres han anat evolucionant. (així ho volíem reflectir creant un apartat nou d'objectius i valors). Però evidentment, es pot ometre aquest apartat.

I per altra banda, l'escola de música, a la que fa referència, ja fa dos anys que no existeix. Sí que tenim una vessant pedagògica, però ja no oferim un ensenyament global, és a dir, només fem veu (corals) i banda (instruments de vent). I la Banda, ja la tenim des de fa quatre anys. Per tant no és un objectiu, sinó una realitat. Et pot servir la descripció que vaig entrar com a mostra el "qui som" musicalment parlant. Al cap i a la fi, la informació i fins i tot redacció d'aquest paràgraf que fa referència a l'escola de música (qui ho hagués fet) està tret d'un antic bloc que mirarem d'eliminar. Per tant confirma el que dius que no és una font fiable:

https://societatcoralvalles.wordpress.com/lescola-de-musica/oferta-educativa/

I aquí alguns enllaços externs a nosaltres que fan referencia al que tenim, especialment sobre l'existència Banda i sobre la Coral Juvenil:

http://ripollet.org/asp/content.asp?id=32578

http://dev.ripollet.cat/asp/content.asp?ID=28315

http://upload.ripollet.cat/FILES/PDF/ripollet-cul-agenda-0618.pdf

https://ripollet.cat/asp/content.asp?id=30180

També volíem fer present una altra lema de Clavé i que ens identifica més que "progrés, virtut i amor",... almenys en el context actual. I del qual t'envio referència en un acte que va tenir lloc el 2017. En aquest cas era tan sols la il·lusió que figurés aquest lema, però tampoc és vital.

http://ripollet.cat/asp/content.asp?id=30645

La resta, ja m'està bé com ho heu deixat, i si per part de la Junta vol fer alguna esmena més, ja us ho comentaríem a través dels canals que dius.

Reitero la meva disculpa, i agraeixo enormement la gran feina que feu. No era la meva intenció crear males vibracions, i si us podem ajudar en quelcom més respecte a la nostra entitat, restem a la vostra disposició.

I moltíssimes gràcies per la vostra atenció i dedicació.

Atentament,

Jordi

Resposta a «desfeta la actualització recent»
Julià Minguillón (discussiócontribucions)

hola, he vist que has revertit els detallets que vaig afegir a la pàgina, puc demanar per què?

gràcies!


Julià

Medol (discussiócontribucions)

Ho he desfet, però l'inici de les biografies hauria de començar sempre amb Nom Cognom (Ciutat de naixement, any) és un,... Dit això, fes com vegis. Salut!

També caldria referenciar que va néixer on dius. La Viquipèdia es basa en la verificabilitat.

Julià Minguillón (discussiócontribucions)

gràcies, de fet tot va venir perquè la pàgina de la Colmena era orfe, i vaig veure que en castellà deien que Arkano havia nascut allà, per això ho vaig afegir, però miraré de redactar-ho d'una altra manera


Julià

Resposta a «Arkano»
Manlleus (discussiócontribucions)

Bones Medol! Sento comentar-t'he que encara que ambiciós, el repte de complir els 10.000 en menys d'un any és casi impossible a no ser que es revisi dintre de 5 anys o més que és quan crec que es complirà la fita. Ja sé que no serà ni el primer ni últim projecte per caçar els 10K però com en altres viquiprojectes crec que hauríem d'acotar certes ambicions per fer-les més realistes pels contribuïdors. També sé que no és l'objectiu primari del projecte en realitzar aquesta fita en tant reduït temps però sembla que difon confusió en lo que es tracta el projecte que és millorar i crear articles.

Medol (discussiócontribucions)

Bon vespre! Gràcies pel comentari. Entenc el que dius, però a mi em sembla totalment possible. Manquen menys de 600 articles pels 10.000, són 60 per mes. Jo penso que els viquipedistes han demostrat que assolir reptes ambiciosos engresca, i penso que ara no serà una excepció. No obstant, si no ho aconseguim no passa absolutament res, ja ho aconseguirem l'any vinent. Salut!

Resposta a «Objectiu dels 10K»
Resum per Medol

Dubtes edició

Maria Fullana de València (discussiócontribucions)

M'has enviat un missatge? No el trobe; me'l pots tornar a enviar?? Gràcies. Maria F.

Medol (discussiócontribucions)
Resum per Medol

Gràcies

F3RaN (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la teva participació al Mes de l'Àsia a la Viquipèdia. Enguany s'han creat en total 413 nous articles en català relacionats amb l'Àsia. A destacar, les biografies de dones i els articles sobre l'Àsia Central, entre d'altres. A nivell global, s'han creat al menys 6.672 articles. De nou, gràcies i desitjo que participis a la pròxima edició! --F3RaN (disc.) 23:03, 2 des 2020 (CET)