Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
712.178 articles
1.086 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

RobertCampin-Nativitat-detall-883.jpg
Article del dia
Robert Campin (Valenciennes, 1375Tournai, 26 d'abril de 1444) fou un pintor i escultor flamenc del gòtic. Ell i els germans Van Eyck són considerats com els fundadors de l'escola flamenca del prerenaixement, moviment conegut amb el nom de primitius flamencs, tot i que realitzaren la seva obra en ciutats diferents: els Van Eyck a Bruges i Robert Campin a Tournai, que es on van residir. No existeixen obres documentades al seu nom, si bé es considera que Robert Campin és el Mestre de Flémalle, nom sota el qual, el segle xix, va ser catalogada una sèrie de plafons d'un estil similar, que suposadament provenien del Castell de Flémalle i que actualment s'exhibeixen a Frankfurt del Main. - Vegeu informació sobre la imatge

Robert Campin

RobertCampin-Nativitat-detall-883.jpg

Robert Campin (Valenciennes, 1375Tournai, 26 d'abril de 1444) fou un pintor i escultor flamenc del gòtic. Ell i els germans Van Eyck són considerats com els fundadors de l'escola flamenca del prerenaixement, moviment conegut amb el nom de primitius flamencs, tot i que realitzaren la seva obra en ciutats diferents: els Van Eyck a Bruges i Robert Campin a Tournai, que es on van residir.

No existeixen obres documentades al seu nom, si bé es considera que Robert Campin és el Mestre de Flémalle, nom sota el qual, el segle xix, va ser catalogada una sèrie de plafons d'un estil similar, que suposadament provenien del Castell de Flémalle i que actualment s'exhibeixen a Frankfurt del Main.Fliegenpilz fly agaric Amanita muscaria.JPG
Imatge del dia

Imatge del dia

Fliegenpilz fly agaric Amanita muscaria.JPG

Reigs de fageda (Amanita muscaria), bolets indigests psicoactius.

Viquimarató 2022 Logos.png
Projecte destacat
Viquimarató a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona per aportar continguts en català sobre teologia, filosofia i religions.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquimarató de teologia, filosofia i religions

Viquimarató 2022 Logos.png

Viquimarató a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona per aportar continguts en català sobre teologia, filosofia i religions.
(Informació de la imatge)


6 d'octubbre

Annie Ernaux guanya el Premi Nobel de Literatura, la dissetena dona en 120 anys d'història del guardó.


2 d'octubre

En les eleccions generals del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva obté el 48,4 % dels vots i s'enfrontarà a Jair Bolsonaro en una segona volta el dia 30.

2 d'octubre

El cop d'estat a Burkina Faso, liderat pel capità de l'exèrcit Ibrahim Traoré el 30 de setembre, triomfa en aconseguir la dimissió del precedent president colpista.


1r d'octubre

Les forces armades d'Ucraïna creuen els rius Oskil i Síverski Donets, i alliberen la ciutat de Liman, que estava en mans russes des del maig.


Arbcom ru editing.svg


Annie Ernaux.jpg

Annie Ernaux el 2011


Tendències


Avui fa 70 anys
Avui fa 90 anys
Neix Neima Akef, actriu de l'època daurada del cinema i ballarina de dansa del ventre (m. 1966).
Avui fa 325 anys
Neix Canaletto, Giovanni Antonio Canal, el pintor de Venècia per excel·lència (m. 1768).
Avui fa 380 anys
Durant la Guerra dels Segadors, té lloc a Lleida la batalla de les Forques on tropes franceses amb el suport de regiments catalans derroten els terços de Castella.

Canaletto - Capriccio The Rialto Bridge and the Church of S. Giorgio Maggiore, circa 1750.jpg

El pont de Rialto de Venècia pintat per Canaletto.