Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
739.735 articles
1.675 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
El Retaule de Sant Vicenç, realitzat per l'anomenat mestre d'Estopanyà, és un conjunt de taules pintades al tremp i daurades amb pa d'or. Està datat cap als anys 1350-1370 i procedeix de la població d'Estopanyà, a la Baixa Ribagorça (província d'Osca). Es troba conservat al Museu Nacional d'Art de Catalunya des de l'any 1932, quan fou adquirit a la col·lecció Lluís Plandiura. És una obra de les més representatives de l'estil italianitzant derivat de la influència del gran mestre italià Giotto di Bondone a les terres de la Corona d'Aragó, i és difícil de contextualitzar ja que es tracta de l'única obra coneguda de l'autor. Els comitents, encara que apareixen representats a la pintura, no s'han pogut identificar, excepte un que possiblement pertanyia als qui la van encarregar i que estava relacionat amb l'orde dels Dominics. - Vegeu informació sobre la imatge

Retaule de Sant Vicenç

El Retaule de Sant Vicenç, realitzat per l'anomenat mestre d'Estopanyà, és un conjunt de taules pintades al tremp i daurades amb pa d'or. Està datat cap als anys 1350-1370 i procedeix de la població d'Estopanyà, a la Baixa Ribagorça (província d'Osca). Es troba conservat al Museu Nacional d'Art de Catalunya des de l'any 1932, quan fou adquirit a la col·lecció Lluís Plandiura. És una obra de les més representatives de l'estil italianitzant derivat de la influència del gran mestre italià Giotto di Bondone a les terres de la Corona d'Aragó, i és difícil de contextualitzar ja que es tracta de l'única obra coneguda de l'autor. Els comitents, encara que apareixen representats a la pintura, no s'han pogut identificar, excepte un que possiblement pertanyia als qui la van encarregar i que estava relacionat amb l'orde dels Dominics.Imatge del dia

Imatge del dia

Ribera de l'estany de Thau a Seta

Projecte destacat
Com és tradició des de fa anys, el novembre és el mes en què des de la Viquipèdia en català i en moltes altres llengües cream, milloram i corregim biaixos en articles sobre el continent asiàtic. Animau-vos-hi!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Mes de l'Àsia a la Viquipèdia

Com és tradició des de fa anys, el novembre és el mes en què des de la Viquipèdia en català i en moltes altres llengües cream, milloram i corregim biaixos en articles sobre el continent asiàtic. Animau-vos-hi!
(Informació de la imatge)


28 de novembre

Els 41 operaris atrapats en un túnel esfondrat a Uttarakhand (Índia) són rescatats indemnes després de passar 16 dies sota terra.


28 de novembre

Finlàndia anuncia que adés tancarà l'últim pas de la frontera amb Rússia per l'alt nombre de sol·licitants d'asil.


26 de novembre

A Freetown, capital de Sierra Leone, un cop d'estat fallit provoca 21 morts.


23 de novembre

Elvira Cambrils rep el Premi Enric Valor de novel·la en valencià per l'obra Argila i calç.
Tendències


Avui fa 10 anys
Mor Nelson Mandela, president de la república de Sud-àfrica, lluitador contra l'apartheid (n. 1918).
Avui fa 15 anys
Moren Nina Foch, actriu de cinema estatunidenca (n. 1924), i Aleix II, clergue ortodox estonià, 16è Patriarca de Moscou (n. 1929).
Avui fa 50 anys
Avui fa 130 anys
Neixen Concepció Carreras i Pau, poetessa, compositora i professora de música catalana (m. 1961), i Josep Maria Ots Capdequí, jurisconsult i historiador del dret valencià (m. 1975).