Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
619.955 articles
1.076 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

PinkFloyd1973.jpg
Article del dia
Wish You Were Here (Tant de bo fossis aquí) és el novè àlbum d'estudi de la banda britànica de rock Pink Floyd. També és el títol d'un dels temes musicals que inclou l'àlbum, llançat el setembre de 1975 i inspirat en el material que van compondre durant la seva gira europea de 1974. El van gravar a l'Abbey Road Studios de Londres, per on ja havien passat artistes com ara The Beatles o The Rolling Stones. La seva temàtica explora l'absència, la indústria musical i els problemes mentals de l'anterior membre de la banda Syd Barrett. Les sessions d'enregistrament van ser àrdues i complicades, en part per la idea de Roger Waters de dividir la cançó "Shine On You Crazy Diamond" en dues, per a després unir cada meitat amb tres noves composicions. "Shine On" és un tribut a Barrett que, irònicament, es va presentar als estudis el 5 de juny mentre es gravava. A la banda li va costar reconèixer-lo pel pes guanyat i el canvi d'aspecte. - Vegeu informació sobre la imatge

Wish You Were Here

PinkFloyd1973.jpg

Wish You Were Here (Tant de bo fossis aquí) és el novè àlbum d'estudi de la banda britànica de rock Pink Floyd. També és el títol d'un dels temes musicals que inclou l'àlbum, llançat el setembre de 1975 i inspirat en el material que van compondre durant la seva gira europea de 1974. El van gravar a l'Abbey Road Studios de Londres, per on ja havien passat artistes com ara The Beatles o The Rolling Stones. La seva temàtica explora l'absència, la indústria musical i els problemes mentals de l'anterior membre de la banda Syd Barrett. Les sessions d'enregistrament van ser àrdues i complicades, en part per la idea de Roger Waters de dividir la cançó "Shine On You Crazy Diamond" en dues, per a després unir cada meitat amb tres noves composicions. "Shine On" és un tribut a Barrett que, irònicament, es va presentar als estudis el 5 de juny mentre es gravava. A la banda li va costar reconèixer-lo pel pes guanyat i el canvi d'aspecte.Ofrena floral a la Rambla (2).jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Ofrena floral a la Rambla (2).jpg

Ofrena floral a la Rambla pels atemptats de Catalunya de 2017

Cartell viquirepte GEC.png
Projecte destacat
Volem enllaçar 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb la seva entitat corresponent a Wikidata. I ho volem fer en un mes! Ens ajudes a fer realitat el repte?

Projecte destacat: Viquirepte GEC ⇄ Wikidata

Cartell viquirepte GEC.png

Volem enllaçar 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb la seva entitat corresponent a Wikidata. I ho volem fer en un mes! Ens ajudes a fer realitat el repte?


13 d'agost

Durant la Revolució dels Paraigües, s'han produït greus enfrontaments entre la policia i els 5.000 manifestants que han ocupat l'Aeroport Internacional de Hong Kong durant diversos dies.


13 d'agost

El cantant i director d'orquestra madrileny Plácido Domingo rep múltiples acusacions d'assetjament sexual en un reportatge d'Associated Press.

13 d'agost

Una explosió causada per proves amb míssils nuclears a Rússia provoca 5 morts i el desallotjament de Nionoksa, vora Severodvinsk.


10 d'agost

Una forta esllavissada a la Carretera General 1 (CG-1) d'Andorra impedeix l'accés al Principat des d'Espanya.

Вид на комплекс деревянных церквей в Нёноксе.jpg

Nionoksa, a Rússia    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 2 anys
Avui fa 4 anys
Mor Khaled al-Asaad, arqueòleg sirià, ex-director del jaciment de Palmira, executat a mans de l'Estat islàmic.
Avui fa 15 anys
Mor Elmer Bernstein, compositor i director d'orquestra estatunidenc (n. 1922).
Avui fa 50 anys
Neix Edward Norton, actor de cinema estatunidenc.