Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
739.934 articles
1.685 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
El jaguar (Panthera onca) és un fèlid del gènere Panthera. És l'única de les quatre espècies vivents de Panthera que es troba a les Amèriques. El jaguar és el tercer fèlid més gran del món després del tigre i el lleó i el més gran i potent de l'hemisferi occidental. La distribució actual del jaguar s'estén des de Mèxic, a través de gran part d'Amèrica Central i al sud fins al Paraguai i el nord de l'Argentina. A part d'una població coneguda i possiblement reproductiva a Arizona (al sud-est Tucson), aquest fèlid ha estat pràcticament extirpat dels Estats Units des de principis de la dècada del 1900. S'assembla especialment al lleopard, tot i que sol ser més gran i amb una constitució més robusta i les seves característiques comportamentals i d'hàbitat són més similars a les del tigre. - Vegeu informació sobre la imatge

Jaguar

El jaguar (Panthera onca) és un fèlid del gènere Panthera. És l'única de les quatre espècies vivents de Panthera que es troba a les Amèriques. El jaguar és el tercer fèlid més gran del món després del tigre i el lleó i el més gran i potent de l'hemisferi occidental. La distribució actual del jaguar s'estén des de Mèxic, a través de gran part d'Amèrica Central i al sud fins al Paraguai i el nord de l'Argentina. A part d'una població coneguda i possiblement reproductiva a Arizona (al sud-est Tucson), aquest fèlid ha estat pràcticament extirpat dels Estats Units des de principis de la dècada del 1900. S'assembla especialment al lleopard, tot i que sol ser més gran i amb una constitució més robusta i les seves característiques comportamentals i d'hàbitat són més similars a les del tigre.Imatge del dia

Imatge del dia

El llac Bondhus en el Parc Nacional de Folgefonna (Noruega)

Projecte destacat
Aquest viquiprojecte, amb motiu del 29è Saló del Manga de Barcelona, cerca crear, ampliar, millorar i estandarditzar els articles relacionats amb l'anime i el manga.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte:Anime i Manga

Aquest viquiprojecte, amb motiu del 29è Saló del Manga de Barcelona, cerca crear, ampliar, millorar i estandarditzar els articles relacionats amb l'anime i el manga.
(Informació de la imatge)


5 de desembre

Mirjana Spoljaric, presidenta del Comitè Internacional de la Creu Roja, qualifica el «setge» contra els gazians d'«intolerable i inacceptable» i exigeix un corredor humanitari ininterromput per als civils palestins.


5 de desembre

El Museu de la Miniatura d'Ordino anuncia que tancarà permanentment el 15 de desembre, després de 27 anys com a equipament cultural andorrà.


5 de desembre

Una erupció del Marapi, un volcà actiu a Indonèsia, deixa un registre de més de 20 excursionistes morts i desenes de ferits per cremades.


4 de desembre

Lali Álvarez guanya el XIII Torneig de Dramatúrgia Catalana amb l'obra Un rellotge a la finestra.
Tendències


Avui fa 20 anys
Mor Aurora Díaz-Plaja Contestí, bibliotecària i escriptora catalana (n. 1913).
Avui fa 45 anys
Mor Golda Meir, primera ministra d'Israel entre 1969 i 1974 (n. 1898).
Avui fa 50 anys
Neix Corey Taylor, cantant estatunidenc, membre de Slipknot, el mateix dia que mor Maty Mont, artista de varietats catalana (n. 1919).
Avui fa 70 anys
Neix Kim Basinger, actriu estatunidenca.
Avui fa 80 anys
Neix Jim Morrison, vocalista i membre del grup The Doors (m. 1971).
Avui fa 230 anys
Mor a la guillotina Marie-Jeanne du Barry, cortesana francesa, amant de Lluís XV (n. 1743).