Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
690.654 articles
1.805 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Pedrera.jpg
Article del dia
La Casa Milà, també coneguda com «la Pedrera», és un edifici modernista que es troba al Passeig de Gràcia de Barcelona. Va ser la darrera obra civil dissenyada per Antoni Gaudí i fou construïda entre l'any 1906 i el 1910. Va ser un encàrrec de l'empresari Pere Milà i Camps i de la seva dona Roser Segimon i Artells, i fou molt polèmica en el seu moment per les agosarades formes ondulades de la façana de pedra i els ferros forjats retorts que en decoren les balconades i finestres, dissenyats en gran part per Josep Maria Jujol, qui també va projectar alguns dels cels rasos de guix. - Vegeu informació sobre la imatge

Casa Milà

Pedrera.jpg

La Casa Milà, també coneguda com «la Pedrera», és un edifici modernista que es troba al Passeig de Gràcia de Barcelona. Va ser la darrera obra civil dissenyada per Antoni Gaudí i fou construïda entre l'any 1906 i el 1910. Va ser un encàrrec de l'empresari Pere Milà i Camps i de la seva dona Roser Segimon i Artells, i fou molt polèmica en el seu moment per les agosarades formes ondulades de la façana de pedra i els ferros forjats retorts que en decoren les balconades i finestres, dissenyats en gran part per Josep Maria Jujol, qui també va projectar alguns dels cels rasos de guix.Standardgraph 2522 2.5–7 mm lettering guides.jpg
Imatge del dia
Regles amb plantilla per a escriure, anomenats normògrafs - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Standardgraph 2522 2.5–7 mm lettering guides.jpg

Regles amb plantilla per a escriure, anomenats normògrafs

WAM logo without text.svg
Projecte destacat
Cada novembre, la Viquipèdia en diverses llengües esmerça esforços per equilibrar continguts territorials i geogràfics del continent asiàtic. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Asian Month

WAM logo without text.svg

Cada novembre, la Viquipèdia en diverses llengües esmerça esforços per equilibrar continguts territorials i geogràfics del continent asiàtic. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)


19 de novembre

Durant 85 minuts, Kamala Harris esdevé la primera dona presidenta en funcions dels Estats Units, pel fet que Joe Biden ha d'estar sota anestèsia en un examen físic de rutina.


10 de novembre

Es presenta el manifest Stop JJOO 2030, contrari a la candidatura als Jocs Olímpics d'hivern Pirineus-Barcelona, amb l'adhesió de representants del món rural, esportiu, cultural i polític.

10 de novembre

Es publica l'estudi liderat per l'IRB Barcelona que descobreix el mecanisme pel qual l'àcid palmític, component principal de l'oli de palma, pot afavorir les metàstasis via les cèl·lules de Schwann.


3 de novembre

Mohamed Mbougar Sarr, de 31 anys, guanya el prestigiós Premi Goncourt i esdevé l'escriptor més jove, i el primer senegalès, a obtenir-lo.


Kamala Harris Vice Presidential Portrait.jpg

Kamala Harris    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 45 anys
Mor Sarah Stewart, viròloga mexicano-estatunidenca pionera en la recerca dels Polyomavirus (n. 1905).
Avui fa 70 anys
Avui fa 100 anys
Neix Alexander Dubček, polític eslovac, que intentà reformar el règim comunista durant la Primavera de Praga (m. 1992).
Avui fa 320 anys
Neix Anders Celsius, físic i astrònom suec que dona nom a l'escala centígrada de temperatures que ell va proposar (m. 1744).