Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
636.292 articles
1.578 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

PHTO0098.JPG
Article del dia
Rubió és un municipi de la comarca de l'Anoia pertanyent a l'Alta Anoia. El municipi consta de 229 habitants (2015) i té una extensió de 48 km². És un dels municipis més grans de l'Alta Anoia. El terme municipal està delimitat des del nord i seguint el sentit de les agulles del rellotge amb: Aguilar de Segarra (Bages), Castellfollit del Boix (Bages), Òdena, Jorba, Copons i els Prats de Rei. Sobre el topònim Rubió existeixen dues opinions majoritàries respecte la seva etimologia. La primera diu que Rubió és un topònim que deriva etimològicament de rubeus ('rogenc'), i la segona és que el terme Rubió deriva del antropònim llatí rufus que significa 'ros'. - Vegeu informació sobre la imatge

Rubió

PHTO0098.JPG

Rubió és un municipi de la comarca de l'Anoia pertanyent a l'Alta Anoia. El municipi consta de 229 habitants (2015) i té una extensió de 48 km². És un dels municipis més grans de l'Alta Anoia. El terme municipal està delimitat des del nord i seguint el sentit de les agulles del rellotge amb: Aguilar de Segarra (Bages), Castellfollit del Boix (Bages), Òdena, Jorba, Copons i els Prats de Rei.

Sobre el topònim Rubió existeixen dues opinions majoritàries respecte la seva etimologia. La primera diu que Rubió és un topònim que deriva etimològicament de rubeus ('rogenc'), i la segona és que el terme Rubió deriva del antropònim llatí rufus que significa 'ros'.Mercury, Venus and the Moon Align.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Mercury, Venus and the Moon Align.jpg

Conjunció de Mercuri i Venus alineats sobre la Lluna

Timeless 1Lib1Ref.jpg
Projecte destacat
Campanya internacional de la Fundació Wikimedia, l'IFLA i l'associació Amical Wikimedia que té com a objectiu que cada bibliotecari, arxiver i documentalista del món afegeixi una referència bibliogràfica ([1]) en qualsevol article de la Viquipèdia. Aporta-hi la teva!

Projecte destacat: #1lib1ref

Timeless 1Lib1Ref.jpg

Campanya internacional de la Fundació Wikimedia, l'IFLA i l'associació Amical Wikimedia que té com a objectiu que cada bibliotecari, arxiver i documentalista del món afegeixi una referència bibliogràfica ([1]) en qualsevol article de la Viquipèdia. Aporta-hi la teva!


27 de gener

Rosalía guanya el Grammy a millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu per El mal querer i al recollir el premi s'adreça a la seva família en català.


24 de gener

L'escriptora barcelonina, actualment sesrovirenca, Núria Pradas guanya el Premi Ramon Llull 2020.

24 de gener

La Xina construeix en 10 dies a la ciutat de Wuhan, epicentre del nou brot de coronavirus, un hospital de 1.000 llits per fer-hi front.


24 de gener

El temporal Gloria deixa un balanç d'almenys 13 morts, 4 a Catalunya i 5 al País Valencià, i afectacions destacades a Catalunya com ara al Delta de l'Ebre, la conca de la Tordera, el Baix Ter i devastacions a línies ferroviàries o zones litorals, amb un cost estimat de més de 40 milions d’euros.

Skyline of Wuhan-2.jpg

Silueta urbana de Wuhan.    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 35 anys
Neixen Marc Gasol, jugador de bàsquet català i Isabel Lucas, actriu australiana.
Avui fa 50 anys
Neix Heather Graham, actriu nord-americana.
Avui fa 100 anys
Neix José Luis de Vilallonga, escriptor, periodista, actor i aristòcrata (m. 2007).
Avui fa 175 anys
Nova York: The Evening Mirror, publica El Corb, d'Edgar Allan Poe.