Vés al contingut

Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
754.262 articles
1.164 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
La reineta gegant (Litoria caerulea) és una espècie de granota arborícola originària d'Austràlia i Nova Guinea, amb poblacions introduïdes a Nova Zelanda i els Estats Units. Pertany al gènere Litoria. Físicament, s'assembla a altres espècies del mateix gènere, especialment Litoria splendida i Litoria infrafrenata. La reineta gegant és més gran que la majoria de granotes australianes, i assoleix una llargada de deu centímetres. La longevitat mitjana de la granota en captivitat, d'uns setze anys, és llarga en comparació amb la de la majoria de granotes. Les reinetes gegants són dòcils i estan ben adaptades a la vida a prop de llars humanes. A causa de les seves característiques físiques i de comportament, la reineta gegant ha esdevingut una de les granotes de la seva regió que més fàcilment es poden reconèixer, i arreu del món és un animal de companyia exòtic. - Vegeu informació sobre la imatge

Reineta gegant

La reineta gegant (Litoria caerulea) és una espècie de granota arborícola originària d'Austràlia i Nova Guinea, amb poblacions introduïdes a Nova Zelanda i els Estats Units. Pertany al gènere Litoria. Físicament, s'assembla a altres espècies del mateix gènere, especialment Litoria splendida i Litoria infrafrenata.

La reineta gegant és més gran que la majoria de granotes australianes, i assoleix una llargada de deu centímetres. La longevitat mitjana de la granota en captivitat, d'uns setze anys, és llarga en comparació amb la de la majoria de granotes. Les reinetes gegants són dòcils i estan ben adaptades a la vida a prop de llars humanes. A causa de les seves característiques físiques i de comportament, la reineta gegant ha esdevingut una de les granotes de la seva regió que més fàcilment es poden reconèixer, i arreu del món és un animal de companyia exòtic.Imatge del dia

Imatge del dia

Sant Joan Baptista pintat per Caravaggio, 1604-1605.

Projecte destacat
Hi ha articles clau en més d'una vintena de Viquipèdies en altres idiomes, però encara absents en català. Ajuda'ns a reduir aquesta llista i a tenir-los també presents i amb una qualitat digna en la nostra llengua!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Articles absents

Hi ha articles clau en més d'una vintena de Viquipèdies en altres idiomes, però encara absents en català. Ajuda'ns a reduir aquesta llista i a tenir-los també presents i amb una qualitat digna en la nostra llengua!
(Informació de la imatge)21 de juny

Una història és una pedra llançada al riu, de Mònica Batet, guanya la 53a edició del Premi Crexells de novel·la, que atorga l'Ateneu Barcelonès.


20 de juny

Imanol Pradales, del Partit Nacionalista Basc, assumeix el càrrec de lehendakari arran de la victòria del partit en les eleccions autonòmiques.


18 de juny

La tecnològica Nvidia esdevé l'empresa amb major valor borsari del món en arribar als 3,3 bilions de dòlars.


17 de juny

Anuncien el descobriment del sauropterigi més antic de l'hemisferi sud, del Triàsic inferior-mitjà de Nova Zelanda.Cabina de Nvidia


Tendències


Avui fa 15 anys
Mor Robèrt Lafont, lingüista, historiador, poeta, novel·lista, dramaturg i activista cultural i polític occità (n. 1923).
Avui fa 25 anys
Mor Adela Carreras Taurà, Adelita del Campo, locutora radiofònica a Radio Paris Internacional i activista antifranquista catalana (n. 1916).
Avui fa 80 anys
Avui fa 90 anys
Neix Maria Carta, cantant de música sarda, actriu i poeta (m. 1994).