Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
702.528 articles
1.161 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Large williston champsosaurus.jpg
Article del dia
El Paleocè és la primera època del Paleogen, una de les subdivisions del Cenozoic. Comprèn el temps entre el final del Cretaci (fa 65,5 ± 0,3 milions d'anys) i el principi de l'Eocè (fa 55,8 ± 0,2 milions d'anys). El seu inici i final queden marcats per l'extinció del Cretaci-Paleogen i pel màxim tèrmic del Paleocè-Eocè, respectivament. Com en altres períodes geològics, els estrats que delimiten aquest període estan ben identificats, però no han estat datats amb màxima precisió. El nom del Paleocè, encunyat pel francoalemany Wilhelm Philipp Schimper l'any 1847, prové dels mots grecs παλαιός (paleos, antic), ἠώς (eos, alba) i καινός (kainos, nou), i fa referència a l'aparició de la fauna "antiga nova" durant aquesta època, abans que apareguessin els ordres moderns de mamífers a l'Eocè. - Vegeu informació sobre la imatge

Paleocè

Large williston champsosaurus.jpg

El Paleocè és la primera època del Paleogen, una de les subdivisions del Cenozoic. Comprèn el temps entre el final del Cretaci (fa 65,5 ± 0,3 milions d'anys) i el principi de l'Eocè (fa 55,8 ± 0,2 milions d'anys). El seu inici i final queden marcats per l'extinció del Cretaci-Paleogen i pel màxim tèrmic del Paleocè-Eocè, respectivament. Com en altres períodes geològics, els estrats que delimiten aquest període estan ben identificats, però no han estat datats amb màxima precisió.

El nom del Paleocè, encunyat pel francoalemany Wilhelm Philipp Schimper l'any 1847, prové dels mots grecs παλαιός (paleos, antic), ἠώς (eos, alba) i καινός (kainos, nou), i fa referència a l'aparició de la fauna "antiga nova" durant aquesta època, abans que apareguessin els ordres moderns de mamífers a l'Eocè.Phobos colour 2008.jpg
Imatge del dia
Fotografia de Fobos, un dels dos satèl·lits de Mart, feta per la sonda Mars Reconnaissance Orbiter. - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Phobos colour 2008.jpg

Fotografia de Fobos, un dels dos satèl·lits de Mart, feta per la sonda Mars Reconnaissance Orbiter.


Dies Internacionals.png
Projecte destacat
Viquimarató virtual i multilingüe per millorar els continguts sobre els Dies Internacionals de l'ONU.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquimarató Dies Internacionals

Dies Internacionals.png

Viquimarató virtual i multilingüe per millorar els continguts sobre els Dies Internacionals de l'ONU.
(Informació de la imatge)24 de juny

El Tribunal Suprem dels Estats Units anul·la el veredicte del cas Roe contra Wade i es preveu que diversos estats prohibeixin l'avortament legal properament.


23 de juny

El Consell Europeu atorga, per unanimitat, a Ucraïna i Moldàvia l'estatus de candidats a l'adhesió a la Unió Europea, a diferència de Geòrgia. Tots tres països hi van enviar la seva sol·licitud poc després de la invasió russa d'Ucraïna d'enguany.

23 de juny

Es signa un acord institucional perquè tot l'alumnat de la Catalunya Nord pugui aprendre català en un termini de deu anys.


21 de juny

Mónica Oltra dimitix dels seus càrrecs de vicepresidenta i consellera d'Igualtat de la Generalitat Valenciana, així com de diputada a les Corts Valencianes.


Arbcom ru editing.svg


Acte Central València 2019 (32725164217).jpg

Mónica Oltra


Tendències


Avui fa 25 anys
Avui fa 70 anys
Neix Concepció Mir i Curcó, doctora en història, membre de l'IEC, professora universitària i investigadora.
Avui fa 170 anys
Avui fa 200 anys
Mor Ernst Theodor Amadeus Hoffmann, escriptor i compositor alemany; els seus relats van inspirar obres com Els contes de Hoffmann i Coppélia (n. 1776).