Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
631.691 articles
1.737 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Christus carthusian.jpg
Article del dia
Petrus Christus (Baarle-Hertog, ca. 1410/1415 – Bruges, 1472/1473) fou un pintor de l'escola dels primitius flamencs, actiu a Bruges des de 1444. Els temes de la seva obra se situen dins de les obres religioses i profanes. Tot i ser considerat un seguidor de l'estil de Jan van Eyck, no va coincidir amb ell a Bruges, on va arribar després de 1441, data de la mort del mestre. L'obra de Christus pren com a fonts, entre d'altres, Robert Campin i Roger van der Weyden, si bé el seu gran inspirador va ser Jan van Eyck, de qui va mantenir l'espai i el volum mentre restava importància a la continuïtat rítmica i la precisió lineal. Va fer servir un llenguatge més planer i casolà, assequible per a aquells que, com ell, provenien del nord menys desenvolupat. - Vegeu informació sobre la imatge

Petrus Christus

Christus carthusian.jpg

Petrus Christus (Baarle-Hertog, ca. 1410/1415 – Bruges, 1472/1473) fou un pintor de l'escola dels primitius flamencs, actiu a Bruges des de 1444. Els temes de la seva obra se situen dins de les obres religioses i profanes. Tot i ser considerat un seguidor de l'estil de Jan van Eyck, no va coincidir amb ell a Bruges, on va arribar després de 1441, data de la mort del mestre.

L'obra de Christus pren com a fonts, entre d'altres, Robert Campin i Roger van der Weyden, si bé el seu gran inspirador va ser Jan van Eyck, de qui va mantenir l'espai i el volum mentre restava importància a la continuïtat rítmica i la precisió lineal. Va fer servir un llenguatge més planer i casolà, assequible per a aquells que, com ell, provenien del nord menys desenvolupat.Lido de Thau, Sète, Hérault 14.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Lido de Thau, Sète, Hérault 14.jpg

Ribera de l'estany de Thau a Seta

Cartell Viquiprojecte Asian Month 2019.jpg
Projecte destacat
Un any més, torna el Mes de l'Àsia a la Viquipèdia. A través d'aquest concurs a nivell mundial i multilingüe volem reduir el biaix cultural del projecte. Llança't a participar-hi!

Projecte destacat: Asian Month 2019

Cartell Viquiprojecte Asian Month 2019.jpg

Un any més, torna el Mes de l'Àsia a la Viquipèdia. A través d'aquest concurs a nivell mundial i multilingüe volem reduir el biaix cultural del projecte. Llança't a participar-hi!


6 de desembre

La farmacèutica catalana Grifols presenta una tècnica experimental que frena la progressió de l'Alzheimer en pacients que es troben en un estadi lleu i moderat.


5 de desembre

Es difon que, fa un mes, una dona va ser reanimada a l’hospital Vall d'Hebron després de sis hores amb el cor aturat per hipotèrmia.

3 de desembre

L'extrema dreta entra per primer cop a la mesa del Congrés dels Diputats: Vox n'obté la vicepresidència quarta.


3 de desembre

Barcelona lliura als hereus de Pompeu Fabra una Medalla d'Or concedida el 1938.

Alois Alzheimer 003.jpg

Alois Alzheimer (1864-1915) psiquiatre i neuròleg alemany    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 40 anys
Mor Cecilia Payne-Gaposchkin, astrònoma i astrofísica britànico-americana, destacada pel seu descobriment sobre la composició de les estrelles.
Avui fa 55 anys
Es produeix la primera aparició del personatge de còmic Anacleto, agente secreto, de Manuel Vázquez Gallego, al número 1.753 de la revista Pulgarcito, de l'editorial Bruguera.
Avui fa 70 anys
Avui fa 125 anys
Mor Ferdinand de Lesseps, diplomàtic i empresari francès, mentor del Canal de Suez.