Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
613.822 articles
1.779 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Carl von Linné.jpg
Article del dia
Carl Linnaeus (llatinitzat com a Carolus Linnaeus, també conegut després del seu ennobliment com Carl von Linné), (Råshult, Småland, Suècia, 23 de maig del 1707Uppsala, Suècia, 10 de gener de 1778) fou un botànic, científic, metge, i zoòleg suec que establí els fonaments del sistema modern de la nomenclatura binomial. És considerat el pare de la taxonomia moderna i conegut com un dels pares de l'ecologia moderna. És reconegut com un dels científics més importants de tot Europa. El filòsof suís Jean-Jacques Rousseau li envià el missatge: "Digueu-li que no conec un home més gran sobre la faç de la Terra". L'escriptor alemany Goethe escrigué: "Amb l'excepció de Shakespeare i Spinoza, no conec ningú, entre els que ja no viuen, que m'hagi influït més intensament". El 1959, Linné fou designat lectotip d'Homo sapiens. - Vegeu informació sobre la imatge

Carl von Linné

Carl von Linné.jpg

Carl Linnaeus (llatinitzat com a Carolus Linnaeus, també conegut després del seu ennobliment com Carl von Linné), (Råshult, Småland, Suècia, 23 de maig del 1707Uppsala, Suècia, 10 de gener de 1778) fou un botànic, científic, metge, i zoòleg suec que establí els fonaments del sistema modern de la nomenclatura binomial. És considerat el pare de la taxonomia moderna i conegut com un dels pares de l'ecologia moderna.

És reconegut com un dels científics més importants de tot Europa. El filòsof suís Jean-Jacques Rousseau li envià el missatge: "Digueu-li que no conec un home més gran sobre la faç de la Terra". L'escriptor alemany Goethe escrigué: "Amb l'excepció de Shakespeare i Spinoza, no conec ningú, entre els que ja no viuen, que m'hagi influït més intensament". El 1959, Linné fou designat lectotip d'Homo sapiens.Gazelles of Sunset.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Gazelles of Sunset.jpg

Siluetes de gaseles en l'ocàs

Cartell Viquiestirada.jpg
Projecte destacat
El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?

Projecte destacat: Viquiestirada

Cartell Viquiestirada.jpg

El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?


21 de maig

Meritxell Batet i Manuel Cruz són escollits, respectivament, presidents del Congrés dels Diputats i del Senat d'Espanya.


20 de maig

El quilogram deixa d'estar definit a partir d'un patró físic passant-se a definir en termes de constants físiques fonamentals.

17 de maig

Taiwan és el primer estat asiàtic que legalitza el matrimoni homosexual. La llei entrarà en vigor el 24 de maig.


15 de maig

Nou caps d'estat, vuit paisos més, la Unió Europea i vuit gegants tecnològics signen a París la "Crida de Christchurch" per l'eliminació de continguts a internet sobre terrorisme i extremisme violent.

(Meritxell Batet) Consejo de Ministros en Barcelona 06 (cropped).jpg

Meritxell Batet, actual presidenta del Congrés dels Diputats.    Arbcom ru editing.svg


Defuncions recents: Eduard Punset · Niki Lauda · Ieoh Ming Pei

Tendències
Avui fa 3 anys
Avui fa 3 anys
Vila de Gràcia: El desallotjament del Banc Expropiat acaba amb enfrontaments entre manifestants i Mossos d'Esquadra.
Avui fa 15 anys