Portada

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 581.072 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Mapa topogràfic dels Estats Units

Els Estats Units d'Amèrica (abreujat EUA; en anglès: United States of America, abreujat USA) són una república federal i constitucional integrada per 50 estats i un districte federal. La república és situada majoritàriament al centre del subcontinent nord-americà, on es troben els 48 estats contigus o continentals i Washington DC, el districte capital, limitant al nord amb el Canadà i al sud amb Mèxic. L'estat d'Alaska es troba al nord-oest del subcontinent limitant amb el Canadà a l'est i al sud i amb Rússia a l'oest en creuant l'Estret de Bering. L'estat de Hawaii es troba al centre-nord de l'Oceà Pacífic. Els Estats Units també administren diversos territoris i àrees insulars del Pacífic i la mar Carib.

Amb una superfície de 9,38 milions de km² i amb més de 300 milions d'habitants, els Estats Units són el tercer país més gran del món en àrea i en població. És un dels països més diversos ètnicament, resultat de la immigració massiva de molts continents L'economia dels Estats Units és l'economia nacional més gran del món, amb un producte interior brut (PIB) nominal superior als 13 bilions de dòlars, és a dir el 19% de la producció mundial.

Actualitat
Wikibar.png
Quim Torra 2018
Dijous 17 de maig
Dimecres 16 de maig
Dimarts 15 de maig
Dimarts 8 de maig

Defuncions recents: Antoni Traveria, Philip Roth, Ramón Chao, Tom Wolfe, Margot Kidder, Antonio Mercero, Juli Pardo, Josep Maixenchs.

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats
 Sabíeu que...
 En sabeu la resposta?

En sabeu la resposta?


Efemèrides
Wikibar.png

26 de maig:

Bram Stoker el 1906

Dies recents: 25 de maig24 de maig23 de maig

Imatge del dia

Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png
 Altres llengües
 Projectes germans