Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
716.631 articles
1.633 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Retaule de sant Vicenç (mestre de Estopanyà).jpg
Article del dia
El Retaule de Sant Vicenç, realitzat per l'anomenat mestre d'Estopanyà, és un conjunt de taules pintades al tremp i daurades amb pa d'or. Està datat cap als anys 1350-1370 i procedeix de la població d'Estopanyà, a la Baixa Ribagorça (província d'Osca). Es troba conservat al Museu Nacional d'Art de Catalunya des de l'any 1932, quan fou adquirit a la col·lecció Lluís Plandiura. És una obra de les més representatives de l'estil italianitzant derivat de la influència del gran mestre italià Giotto di Bondone a les terres de la Corona d'Aragó, i és difícil de contextualitzar ja que es tracta de l'única obra coneguda de l'autor. Els comitents, encara que apareixen representats a la pintura, no s'han pogut identificar, excepte un que possiblement pertanyia als qui la van encarregar i que estava relacionat amb l'orde dels Dominics. - Vegeu informació sobre la imatge

Retaule de Sant Vicenç

Retaule de sant Vicenç (mestre de Estopanyà).jpg

El Retaule de Sant Vicenç, realitzat per l'anomenat mestre d'Estopanyà, és un conjunt de taules pintades al tremp i daurades amb pa d'or. Està datat cap als anys 1350-1370 i procedeix de la població d'Estopanyà, a la Baixa Ribagorça (província d'Osca). Es troba conservat al Museu Nacional d'Art de Catalunya des de l'any 1932, quan fou adquirit a la col·lecció Lluís Plandiura. És una obra de les més representatives de l'estil italianitzant derivat de la influència del gran mestre italià Giotto di Bondone a les terres de la Corona d'Aragó, i és difícil de contextualitzar ja que es tracta de l'única obra coneguda de l'autor. Els comitents, encara que apareixen representats a la pintura, no s'han pogut identificar, excepte un que possiblement pertanyia als qui la van encarregar i que estava relacionat amb l'orde dels Dominics.Jose Carreras - World Economic Forum Annual Meeting 2011.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Jose Carreras - World Economic Forum Annual Meeting 2011.jpg

El tenor Josep Carreras, nascut a Barcelona el 5 de desembre de 1946

Cartell Viquiprojecte Asian Month 2019.jpg
Projecte destacat
Concurs en línia amb la intenció de millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte Mes de l'Àsia

Cartell Viquiprojecte Asian Month 2019.jpg

Concurs en línia amb la intenció de millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia.
(Informació de la imatge)


3 de desembre

El govern de l'Iran xifra en 200 els civils i policies que han mort des de l'inici de les protestes per la mort de Mahsa Amini. Segons l'ONG IHR, la xifra ascendeix a 448 civils i 57 policies.


29 de novembre

El toc manual de campanes ha estat catalogat Patrimoni Immaterial per la UNESCO per ser un llenguatge universal i una part de la identitat col·lectiva dels pobles.

29 de novembre

El Parlament de Singapur aboleix la llei antihomosexual Secció 337A i, al mateix temps, aprova una esmena constitucional per blindar el matrimoni heterosexual.


27 de novembre

El Govern de l'Iran amenaça d'empresonar i torturar les famílies dels futbolistes de la selecció nacional que protestin contra la situació al país en el Mundial de Futbol.


Arbcom ru editing.svg


Campana església Abella.jpg

Campana de l'església d'Abella


Tendències


Avui fa 10 anys
Mor Oscar Niemeyer, arquitecte brasiler (n. 1907).
Avui fa 20 anys
Avui fa 200 anys
Neix Elizabeth Cabot Agassiz, educadora i naturalista estatunidenca (m. 1907).