Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
720.887 articles
1.300 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Dosaigues vista.jpg
Article del dia
El Rococó és un moviment artístic nascut a França, que es desenvolupa de forma progressiva entre els anys 1730 i 1760. El rococó es defineix pel gust pels colors lluminosos, suaus i clars. Predominen les formes inspirades en la natura, en la mitologia, en la bellesa dels cossos nus, en l'art oriental especialment en els temes galants i amorosos, amb petites cascades, ponts, salzes, templets i pagodes, i es van encarregar directament a la Xina vaixelleries ornades amb gravats d'armes heràldiques. És un art bàsicament mundà, sense influències religioses, que tracta temes de la vida diària i de les relacions humanes. És un estil que busca reflectir el que és agradable, refinat, exòtic i sensual. - Vegeu informació sobre la imatge

Rococó

Dosaigues vista.jpg

El Rococó és un moviment artístic nascut a França, que es desenvolupa de forma progressiva entre els anys 1730 i 1760. El rococó es defineix pel gust pels colors lluminosos, suaus i clars. Predominen les formes inspirades en la natura, en la mitologia, en la bellesa dels cossos nus, en l'art oriental especialment en els temes galants i amorosos, amb petites cascades, ponts, salzes, templets i pagodes, i es van encarregar directament a la Xina vaixelleries ornades amb gravats d'armes heràldiques. És un art bàsicament mundà, sense influències religioses, que tracta temes de la vida diària i de les relacions humanes. És un estil que busca reflectir el que és agradable, refinat, exòtic i sensual.Héron cendré avec une couleuvre viperine à Ichkeul.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Héron cendré avec une couleuvre viperine à Ichkeul.jpg

Un bernat pescaire amb una colobra escurçonera

Timeless 1Lib1Ref.jpg
Projecte destacat
Com cada any, la combinació de bibliotecaris+viquipedistes fa la seva major aportació a la Viquipèdia tot citant fonts bibliogràfiques en articles que necessiten més referències fiables. Ajudeu-nos a batre el nostre propi rècord fins al 15 de febrer!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: 1 bibliotecari, 1 referència

Timeless 1Lib1Ref.jpg

Com cada any, la combinació de bibliotecaris+viquipedistes fa la seva major aportació a la Viquipèdia tot citant fonts bibliogràfiques en articles que necessiten més referències fiables. Ajudeu-nos a batre el nostre propi rècord fins al 15 de febrer!
(Informació de la imatge)


6 de febrer

Dos terratrèmols de magnitud 7,8 i 7,5 sacsegen Síria i el sud-est de Turquia i deixen més de 5.000 morts i 19.000 ferits.


6 de febrer

El primer ministre del Pakistan Shehbaz Sharif mana desfer el bloqueig de la Viquipèdia instaurat tres dies abans.

5 de febrer

L'aiatol·là i Líder suprem de l'Iran Ali Khamenei perdona milers de presoners, alguns dels quals implicats en les protestes després de la mort de Mahsa Amini.


3 de febrer

Un informe forense revela que el poeta xilè Pablo Neruda fou enverinat per ordre del dictador Augusto Pinochet mitjançant una toxina botulínica.


Arbcom ru editing.svg


2023 Gaziantep Earthquake-Diyarbakir 1.jpg

Restes de l'esfondrament de la Galeria del Centre de Negocis a Diyarbakır pels terratrèmols.


Tendències


Avui fa 15 anys
Avui fa 65 anys
Neix Marina Silva, ambientalista i política brasilera; ha estat Ministra de Medi Ambient del Brasil.
Avui fa 100 anys
Neix Josep Coll i Coll, dibuixant i guionista de còmic català, un dels puntals de la revista TBO (m. 1984).
Avui fa 160 anys
Es funda a Mataró la Caixa Laietana, originalment anomenada Caixa d'Estalvis de Mataró.