Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
619.997 articles
1.059 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Beluga oceanografic.jpg
Article del dia
La beluga (Delphinapterus leucas) és una espècie de cetaci odontocet que habita a la regió àrtica i subàrtica. Se la sol anomenar equivocadament "balena blanca" (el terme "balena" en el seu sentit més estricte no és aplicable als cetacis dentats i es reserva per als integrants del subordre dels misticets). És l'única espècie del gènere Delphinapterus i conforma la família dels monodòntids, juntament amb el narval. - Vegeu informació sobre la imatge

Beluga

Beluga oceanografic.jpg

La beluga (Delphinapterus leucas) és una espècie de cetaci odontocet que habita a la regió àrtica i subàrtica. Se la sol anomenar equivocadament "balena blanca" (el terme "balena" en el seu sentit més estricte no és aplicable als cetacis dentats i es reserva per als integrants del subordre dels misticets). És l'única espècie del gènere Delphinapterus i conforma la família dels monodòntids, juntament amb el narval.Ofrena floral a la Rambla (2).jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Ofrena floral a la Rambla (2).jpg

Ofrena floral a la Rambla pels atemptats de Catalunya de 2017

Cartell viquirepte GEC.png
Projecte destacat
Volem enllaçar 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb la seva entitat corresponent a Wikidata. I ho volem fer en un mes! Ens ajudes a fer realitat el repte?

Projecte destacat: Viquirepte GEC ⇄ Wikidata

Cartell viquirepte GEC.png

Volem enllaçar 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb la seva entitat corresponent a Wikidata. I ho volem fer en un mes! Ens ajudes a fer realitat el repte?


13 d'agost

Durant la Revolució dels Paraigües, s'han produït greus enfrontaments entre la policia i els 5.000 manifestants que han ocupat l'Aeroport Internacional de Hong Kong durant diversos dies.


13 d'agost

El cantant i director d'orquestra madrileny Plácido Domingo rep múltiples acusacions d'assetjament sexual en un reportatge d'Associated Press.

13 d'agost

Una explosió causada per proves amb míssils nuclears a Rússia provoca 5 morts i el desallotjament de Nionoksa, vora Severodvinsk.


10 d'agost

Una forta esllavissada a la Carretera General 1 (CG-1) d'Andorra impedeix l'accés al Principat des d'Espanya.

Вид на комплекс деревянных церквей в Нёноксе.jpg

Nionoksa, a Rússia    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 25 anys
Mor Linus Carl Pauling, físic i químic estatunidenc, Premi Nobel de Química de l'any 1954 i Premi Nobel de la Pau de l'any 1962 (n. 1901).
Avui fa 30 anys
A la frontera entre Àustria i Hongria té lloc l'anomenat Pícnic paneuropeu.
Avui fa 150 anys
Neix Isidre Gomà i Tomàs, bisbe, cardenal i escriptor català (m. 1940).
Avui fa 200 anys
Mor James Watt, matemàtic, i enginyer escocès, un dels inventors de la màquina de vapor (n. 1736).