Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
688.379 articles
1.117 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Reracor catedral Barcelona sant Sever.jpg
Article del dia
L'escultura del Renaixement a la Corona d'Aragó va lligada a la cultura humanista procedent de la península itàlica, encara que la repercussió inicial va ser escassa i, per tant, tardana l'acceptació del nou estil. Per això encara es van anar fent decoracions gòtiques a la mateixa època, fins ja entrat el segle xvi, que es va implantar amb fermesa en pujar al tron el rei Carles V. Entre els artistes dels Països Catalans destacaren Damià Forment, Gil Morlanes el Vell, Jaume Amigó, Jeroni Xanxo, Pere Blai, Andreu Ramírez i Agustí Pujol (pare). - Vegeu informació sobre la imatge

Escultura del Renaixement a la Corona d'Aragó

Reracor catedral Barcelona sant Sever.jpg

L'escultura del Renaixement a la Corona d'Aragó va lligada a la cultura humanista procedent de la península itàlica, encara que la repercussió inicial va ser escassa i, per tant, tardana l'acceptació del nou estil. Per això encara es van anar fent decoracions gòtiques a la mateixa època, fins ja entrat el segle xvi, que es va implantar amb fermesa en pujar al tron el rei Carles V.

Entre els artistes dels Països Catalans destacaren Damià Forment, Gil Morlanes el Vell, Jaume Amigó, Jeroni Xanxo, Pere Blai, Andreu Ramírez i Agustí Pujol (pare).Brombeerlaub.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Brombeerlaub.jpg

Fulla de romegueró a la tardor

Viquiprojecte de Dones Independents.svg
Projecte destacat
Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Més dones independents

Viquiprojecte de Dones Independents.svg

Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)


26 de setembre

L'estat de Berlín vota a favor d'expropiar habitatges a grans propietaris en un referèndum.


24 de setembre

El president de la Generalitat de Catalunya a l'exili, Carles Puigdemont, és alliberat 20 hores després d'haver estat detingut a l'aeroport de l'Alguer a l'inici del seu viatge a l'Aplec Internacional.

22 de setembre

Uns deu dies després de la matança de 1.428 dofins de flancs blancs de l'Atlàntic en una sola nit a les Illes Fèroe, se'n maten uns altres 52 que inicialment havien de ser marcats i alliberats en el marc d'un projecte científic.


19 de setembre

Es produeix una erupció estromboliana a l'illa de la Palma, a les Canàries, amb més de set boques que expulsen material, després de milers de moviments sísmics en els darrers dies.Tendències


Avui fa 30 anys
Moren Eugène Bozza, compositor francès (n. 1905), i Miles Davis, trompetista, i compositor de jazz, un dels músics més influents del s. XX (n. 1926).
Avui fa 140 anys
Avui fa 180 anys
Neix Georges Clemenceau, polític francès (m. 1929).