Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
712.076 articles
1.086 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Sagradafamilia-overview.jpg
Article del dia
El Temple Expiatori de la Sagrada Família és un dels exemples més coneguts del modernisme català, i ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabada de l'arquitecte català Antoni Gaudí, és al barri de la Sagrada Família, al districte de l'Eixample de la ciutat. En aquest temple, l'arquitecte va concebre una minuciosa simbologia dintre d'un poema místic amb grans audàcies constructives formals, com en la seva forma de concebre l'estructura amb l'arc parabòlic o catenària, també anomenat funicular de forces, combinant el tractament escultòric naturalista amb l'abstracció de les torres. El 2008 la basílica va rebre més de 2,7 milions de visitants, xifra que s'elevà fins a 3,2 milions el 2011. - Vegeu informació sobre la imatge

Temple Expiatori de la Sagrada Família

Sagradafamilia-overview.jpg

El Temple Expiatori de la Sagrada Família és un dels exemples més coneguts del modernisme català, i ha esdevingut tot un símbol de Barcelona. Obra inacabada de l'arquitecte català Antoni Gaudí, és al barri de la Sagrada Família, al districte de l'Eixample de la ciutat.

En aquest temple, l'arquitecte va concebre una minuciosa simbologia dintre d'un poema místic amb grans audàcies constructives formals, com en la seva forma de concebre l'estructura amb l'arc parabòlic o catenària, també anomenat funicular de forces, combinant el tractament escultòric naturalista amb l'abstracció de les torres. El 2008 la basílica va rebre més de 2,7 milions de visitants, xifra que s'elevà fins a 3,2 milions el 2011.



Le Stade Olympique de Montréal Nuit Arriere Edit 1.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Le Stade Olympique de Montréal Nuit Arriere Edit 1.jpg

Vista nocturna de l'Estadi Olímpic de Mont-real (Canadà)


Viquimarató 2022 Logos.png
Projecte destacat
Viquimarató a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona per aportar continguts en català sobre teologia, filosofia i religions.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquimarató de teologia, filosofia i religions

Viquimarató 2022 Logos.png

Viquimarató a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona per aportar continguts en català sobre teologia, filosofia i religions.
(Informació de la imatge)


2 d'octubre

En les eleccions generals del Brasil, el candidat Luiz Inácio Lula da Silva obté el 48,4 % dels vots i s'enfrontarà a Jair Bolsonaro en una segona volta.


2 d'octubre

El cop d'estat a Burkina Faso, liderat pel capità de l'exèrcit Ibrahim Traoré el 30 de setembre, triomfa en aconseguir la dimissió del precedent president colpista.

1r d'octubre

Les forces armades d'Ucraïna creuen els rius Oskil i Síverski Donets, i alliberen la ciutat estratègica de Liman, que estava en mans russes des del maig.


30 de setembre

Vladímir Putin signa l'annexió russa de les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Luhansk, i dels territoris de Kherson i Zaporíjia que havia reconegut com a independents el dia anterior.


Arbcom ru editing.svg



Tendències


Avui fa 15 anys
Mor Matilde Salvador i Segarra, compositora i pintora valenciana (n. 1918).
Avui fa 60 anys
Mor Sylvia Beach, llibretera i editora nord-americana (n. 1887).
Avui fa 80 anys
Mor Dorothea Klumpke, astrònoma estatunidenca (n. 1861).
Avui fa 100 anys
Avui fa 125 anys
Avui fa 140 anys
Neix Robert Goddard, inventor i un dels pioners en el camp dels coets (m. 1945).

Goddard and Rocket.jpg

Goddard amb un dels seus primers coets.