Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
706.394 articles
1.002 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

IgG molecular surface.jpg
Article del dia
La immunologia és l'estudi de les bases biològiques i bioquímiques dels mecanismes de defensa del cos contra patògens, com ara bacteris, virus i fongs, o altres substàncies alienes, com ara toxines i verins. És una subdisciplina de les ciències de la salut. La immunologia també estudia els desajustaments i les disfuncions d'aquests mecanismes de defensa. L'objecte d'estudi de la immunologia és el sistema immunitari, un sistema de processos cel·lulars i moleculars que s'encarreguen de reconèixer i eliminar els patògens i les substàncies alienes. En conjunt, aquests processos formen la resposta immunitària. A causa del paper central que juga el sistema immunitari humà en una gran varietat de malalties, la immunologia té una gran importància en medicina a l'hora de comprendre, prevenir, diagnosticar i tractar les malalties. - Vegeu informació sobre la imatge

Immunologia

IgG molecular surface.jpg

La immunologia és l'estudi de les bases biològiques i bioquímiques dels mecanismes de defensa del cos contra patògens, com ara bacteris, virus i fongs, o altres substàncies alienes, com ara toxines i verins. És una subdisciplina de les ciències de la salut. La immunologia també estudia els desajustaments i les disfuncions d'aquests mecanismes de defensa. L'objecte d'estudi de la immunologia és el sistema immunitari, un sistema de processos cel·lulars i moleculars que s'encarreguen de reconèixer i eliminar els patògens i les substàncies alienes. En conjunt, aquests processos formen la resposta immunitària. A causa del paper central que juga el sistema immunitari humà en una gran varietat de malalties, la immunologia té una gran importància en medicina a l'hora de comprendre, prevenir, diagnosticar i tractar les malalties.KTM Quad 990 neutral.jpg
Imatge del dia
Un quad E-ATV Eicker personalitzat - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

KTM Quad 990 neutral.jpg

Un quad E-ATV Eicker personalitzat


Connexions.jpg
Projecte destacat
El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Comunitat Viquipedista 2022

Connexions.jpg

El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)7 d'agost

Amb la presa de possessió de Gustavo Petro, Colòmbia té el primer president progressista de la seva història.


4 d'agost

Castelló de la Plana inicia el desmantellament del monument franquista de la Creu dels Caiguts de l'emblemàtic Parc Ribalta després d'un llarg procediment judicial.

4 d'agost

La justícia russa condemna la jugadora de bàsquet estatunidenca Brittney Griner a nou anys i sis mesos de presó, i a pagar un milió de rubles, per possessió d'oli de cànnabis.


3 d'agost

António Guterres, secretari general de l'ONU, demana que es gravin els beneficis «immorals» de les empreses petrolieres i gasistes.


Arbcom ru editing.svg


УГМК Екатеринбург – ТТТ Рига 11.jpg

Griner amb la samarreta de l'UMMC Iekaterinburg


Tendències


Avui fa 50 anys
Neix Juanes, cantant colombià.
Avui fa 60 anys
Mor Hermann Hesse, escriptor i filòsof suís, Premi Nobel de Literatura l'any 1946 (n. 1877).
Avui fa 80 anys
Mor Edith Stein, filòsofa alemanya, santa i copatrona d'Europa (n. 1891).
Avui fa 90 anys
Neix Alfons Comín, enginyer industrial, polític i publicista català (m. 1980).
Avui fa 150 anys
Neix Vilma Glücklich, activista feminista, promotora de reformes educatives i pacifista hongaresa (m. 1927).