Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
614.000 articles
1.797 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Ep strasbourg 6.jpg
Article del dia
El Parlament Europeu és la institució parlamentària de la Unió Europea (UE), elegida per sufragi directe. Exerceix la funció legislativa de la UE juntament amb el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea. Els seus propis diputats consideren que es tracta d'una de les assemblees legislatives més poderoses del món. El Parlament es compon actualment de 766 eurodiputats, que representen el segon electorat democràtic més gran del món (després del Parlament de l'Índia), així com l'electorat democràtic transnacional més gran. El Parlament Europeu opera des de tres ciutats: Brusel·les (Bèlgica), Luxemburg i Estrasburg (França). Les oficines administratives es troben a Luxemburg i les sessions plenàries se celebren a Estrasburg i Brussel·les, ciutat on també es reuneixen les comissions. - Vegeu informació sobre la imatge

Parlament Europeu

Ep strasbourg 6.jpg

El Parlament Europeu és la institució parlamentària de la Unió Europea (UE), elegida per sufragi directe. Exerceix la funció legislativa de la UE juntament amb el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea. Els seus propis diputats consideren que es tracta d'una de les assemblees legislatives més poderoses del món. El Parlament es compon actualment de 766 eurodiputats, que representen el segon electorat democràtic més gran del món (després del Parlament de l'Índia), així com l'electorat democràtic transnacional més gran.

El Parlament Europeu opera des de tres ciutats: Brusel·les (Bèlgica), Luxemburg i Estrasburg (França). Les oficines administratives es troben a Luxemburg i les sessions plenàries se celebren a Estrasburg i Brussel·les, ciutat on també es reuneixen les comissions.Jeju Island.jpg
Imatge del dia
Illa de Jeju, la més gran de Corea del Sud. - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Jeju Island.jpg

Illa de Jeju, la més gran de Corea del Sud.

Cartell Viquiestirada.jpg
Projecte destacat
El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?

Projecte destacat: Viquiestirada

Cartell Viquiestirada.jpg

El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?


21 de maig

Meritxell Batet i Manuel Cruz són escollits, respectivament, presidents del Congrés dels Diputats i del Senat d'Espanya.


20 de maig

El quilogram deixa d'estar definit a partir d'un patró físic passant-se a definir en termes de constants físiques fonamentals.

17 de maig

Taiwan és el primer estat asiàtic que legalitza el matrimoni homosexual. La llei entrarà en vigor el 24 de maig.


15 de maig

Nou caps d'estat, vuit paisos més, la Unió Europea i vuit gegants tecnològics signen a París la "Crida de Christchurch" per l'eliminació de continguts a internet sobre terrorisme i extremisme violent.

(Meritxell Batet) Consejo de Ministros en Barcelona 06 (cropped).jpg

Meritxell Batet, actual presidenta del Congrés dels Diputats.    Arbcom ru editing.svg


Defuncions recents: Eduard Punset · Niki Lauda · Ieoh Ming Pei

Tendències
Avui fa 30 anys
Neix Esteve Rabat i Bergada, més conegut com a Tito Rabat, pilot de motociclisme.
Avui fa 42 anys
S'estrena la pel·lícula La guerra de les galàxies.
Avui fa 50 anys
Neix Anne Heche, actriu nord-americana.
Avui fa 200 anys
Entra en vigor la Constitució Argentina, promulgada pel Congrés de Tucumán, que serà rebutjada per les províncies.

Esteve Rabat 2009 Donington.jpg

Tito Rabat a Donnington Park.