Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
752.396 articles
1.290 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
El Parlament Europeu és la institució parlamentària de la Unió Europea (UE), elegida per sufragi directe. Exerceix la funció legislativa de la UE juntament amb el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea. Els seus propis diputats consideren que es tracta d'una de les assemblees legislatives més poderoses del món. El Parlament es compon actualment de 766 eurodiputats, que representen el segon electorat democràtic més gran del món (després del Parlament de l'Índia), així com l'electorat democràtic transnacional més gran. El Parlament Europeu opera des de tres ciutats: Brussel·les (Bèlgica), Luxemburg i Estrasburg (França). Les oficines administratives es troben a Luxemburg i les sessions plenàries se celebren a Estrasburg i Brussel·les, ciutat on també es reuneixen les comissions. - Vegeu informació sobre la imatge

Parlament Europeu

El Parlament Europeu és la institució parlamentària de la Unió Europea (UE), elegida per sufragi directe. Exerceix la funció legislativa de la UE juntament amb el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea. Els seus propis diputats consideren que es tracta d'una de les assemblees legislatives més poderoses del món. El Parlament es compon actualment de 766 eurodiputats, que representen el segon electorat democràtic més gran del món (després del Parlament de l'Índia), així com l'electorat democràtic transnacional més gran.

El Parlament Europeu opera des de tres ciutats: Brussel·les (Bèlgica), Luxemburg i Estrasburg (França). Les oficines administratives es troben a Luxemburg i les sessions plenàries se celebren a Estrasburg i Brussel·les, ciutat on també es reuneixen les comissions.Imatge del dia

Imatge del dia

Aficionats del València CF omplin la Plaça de l'Ajuntament de València en les celebracions pel títol de Copa del 2019.

Projecte destacat
Enguany celebrem la primera edició del Mes de l'Àfrica, un concurs per a fer créixer el contingut en català sobre aquest continent i tota la seva cultura i diversitat!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Mes de l'Àfrica 2024

Enguany celebrem la primera edició del Mes de l'Àfrica, un concurs per a fer créixer el contingut en català sobre aquest continent i tota la seva cultura i diversitat!
(Informació de la imatge)

|range=2}}


23 de maig

L'Assemblea General de les Nacions Unides resol declarar l'11 de juliol la diada de commemoració anual de la matança de Srebrenica, a petició d'Alemanya i Ruanda, amb 84 vots a favor, 19 en contra i 68 abstencions.


23 de maig

Acaba l'acampada estudiantil a la Universitat de Barcelona arran del compromís del Consell de Govern de trencar relacions amb l'Estat d'Israel.


23 de maig

Es fa vaga d'ensenyament al País Valencià en defensa dels drets laborals i lingüístics i en contra de les polítiques del govern autonòmic.


22 de maig

El Sindicat de Llogateres i el Col·lectiu Ronda presenten una demanda conjunta contra la La Caixa per les clàusules abusives en els contractes de lloguer protegit.
Tendències


Avui fa 20 anys
Mor Maria Josep Colomer, primera aviadora de Catalunya (n. 1913).
Avui fa 70 anys
Avui fa 80 anys
Neix Carles Miralles i Solà, poeta, hel·lenista i crític literari català (m. 2015).
Avui fa 125 anys
Moren Rosa Bonheur, artista francesa, pintora i escultora (n. 1822), i Emilio Castelar y Ripoll, l'últim president de la Primera República Espanyola i l'últim president del consell de Ministres (n. 1832)..
Avui fa 125 anys
Es publica l'últim número de Quatre Gats, setmanari artístic i literari que havien creat Pere Romeu, Ramon Casas i Miquel Utrillo.

Portada de l'últim número de Quatre Gats