Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
684.948 articles
1.089 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Ernest Henry Shackleton Nadar.jpg
Article del dia
Sir Ernest Henry Shackleton CVO, OBE, Kt (15 de febrer del 18745 de gener del 1922) fou un explorador angloirlandès, principalment recordat per la seva expedició per l'Oceà Antàrtic, de 1914 a 1916, amb el vaixell Endurance. Va rebre l'Orde Reial de Victòria i l'Orde de l'Imperi Britànic per les seves contribucions. Shackleton és especialment conegut per dirigir la infructuosa Expedició Imperial Transantàrtica, sovint coneguda com a Expedició Endurance, entre 1914 i 1916. Malgrat que Shackleton va fracassar en l'objectiu de creuar a peu el continent antàrtic, va demostrar les seves qualitats de lideratge —per les quals se'l recorda millor— quan el vaixell Endurance va quedar atrapat al gel i, posteriorment, es va trencar i enfonsar. - Vegeu informació sobre la imatge

Ernest Shackleton

Ernest Henry Shackleton Nadar.jpg

Sir Ernest Henry Shackleton CVO, OBE, Kt (15 de febrer del 18745 de gener del 1922) fou un explorador angloirlandès, principalment recordat per la seva expedició per l'Oceà Antàrtic, de 1914 a 1916, amb el vaixell Endurance. Va rebre l'Orde Reial de Victòria i l'Orde de l'Imperi Britànic per les seves contribucions.

Shackleton és especialment conegut per dirigir la infructuosa Expedició Imperial Transantàrtica, sovint coneguda com a Expedició Endurance, entre 1914 i 1916. Malgrat que Shackleton va fracassar en l'objectiu de creuar a peu el continent antàrtic, va demostrar les seves qualitats de lideratge —per les quals se'l recorda millor— quan el vaixell Endurance va quedar atrapat al gel i, posteriorment, es va trencar i enfonsar.Galerella sanguinea Zoo Praha 2011-2.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Galerella sanguinea Zoo Praha 2011-2.jpg

Mangosta vermella africana (Galerella sanguinea)

Valencia - Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) 06.jpg
Projecte destacat
Fins el 28 d'agost millorem els articles dedicats a l'Art Modern en col·laboració amb el Museu. Participa!

Projecte destacat: Viquirepte IVAM

Valencia - Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) 06.jpg

Fins el 28 d'agost millorem els articles dedicats a l'Art Modern en col·laboració amb el Museu. Participa!


29 de juliol

El Dia de l'Excés de la Terra, en què s'han esgotat tots els recursos que el món pot regenerar al llarg del 2021, torna a situar-se com el 2019 i es perd el progrés del 2020 associat a la COVID-19.


21 de juliol

El COI designa Brisbane com a seu dels Jocs Olímpics d'estiu de 2032. Serà la tercera seu australiana després de Melbourne i Sydney.

20 de juliol

El Jurat Nacional d'Eleccions (JNE) del Perú declara oficialment Pedro Castillo nou President de la República del Perú davant les impugnacions de Keiko Fujimori. Prendrà possessió el dia 28.


20 de juliol

El Govern Espanyol aprova l'avantprojecte de llei de memòria democràtica que ha de substituir l'actual Llei de Memòria Històrica del 2007.


Brisbane skyline.jpg

Silueta urbana nocturna de Brisbane (juliol del 2021)    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 1 any
L'explosió al port de Beirut de més de 2.700 tones de nitrat d'amoni té efectes devastadors en persones i estructures.
Avui fa 1 any
Mor Frances Allen, informàtica estatunidenca, pionera en el camp de l'optimització de compiladors i guanyadora del Premi Turing (n. 1932).
Avui fa 30 anys
Mor Cassen, humorista català de cinema, teatre i televisió (n. 1928).
Avui fa 60 anys
Avui fa 120 anys
Neix Louis Armstrong, músic i cantant de jazz estatunidenc (m. 1971).
Avui fa 500 anys
Neix Giovanni Battista Castagna, després Urbà VII, el papa amb un pontificat més curt de la història (12 dies) (m. 1590).