Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
728.366 articles
1.240 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
El Museu Arqueològic Nacional d'Atenes (en grec, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) allotja molts dels objectes arqueològics més importants trobats a Grècia des de la seva prehistòria fins l'antiguitat tardana. Se'l considera un dels grans museus del món, i conté la col·lecció més bona d'objectes de l'antiga Grècia que es pot trobar a tot el món. Està situat al centre d'Atenes, al barri d'Eksarhia, encara que la seva entrada està ubicada a l'Avinguda Patission. S'organitza en cinc temes més o menys cronològics: la col·lecció prehistòrica (del segle vi aC al 1050 aC), la col·lecció d'escultures (segle VII aC al segle v aC), la col·lecció de ceràmiques (segle XI aC a la Grècia romana), la col·lecció de bronzes, i les col·leccions egípcia i d'Orient Pròxim. - Vegeu informació sobre la imatge

Museu Arqueològic Nacional d'Atenes

El Museu Arqueològic Nacional d'Atenes (en grec, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) allotja molts dels objectes arqueològics més importants trobats a Grècia des de la seva prehistòria fins l'antiguitat tardana. Se'l considera un dels grans museus del món, i conté la col·lecció més bona d'objectes de l'antiga Grècia que es pot trobar a tot el món. Està situat al centre d'Atenes, al barri d'Eksarhia, encara que la seva entrada està ubicada a l'Avinguda Patission.

S'organitza en cinc temes més o menys cronològics: la col·lecció prehistòrica (del segle vi aC al 1050 aC), la col·lecció d'escultures (segle VII aC al segle v aC), la col·lecció de ceràmiques (segle XI aC a la Grècia romana), la col·lecció de bronzes, i les col·leccions egípcia i d'Orient Pròxim.Imatge del dia
L'actor, director i productor Peter Ustinov el 1986 - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

L'actor, director i productor Peter Ustinov el 1986


Projecte destacat
Aquest projecte pretén millorar la qualitat dels 10.000 articles bàsics. Pròxim objectiu: avançar l'alemany.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte Els 10.000

Aquest projecte pretén millorar la qualitat dels 10.000 articles bàsics. Pròxim objectiu: avançar l'alemany.
(Informació de la imatge)


30 de maig

Al Congo, en el marc de la guerra de Kivu, almenys 17 civils són morts pel grup extremista Forces Democràtiques Aliades.


28 de maig

Recep Tayyip Erdoğan venç Kemal Kılıçdaroğlu a la segona volta de les eleccions presidencials turques i manté la presidència.


28 de maig

Justine Triet guanya la Palma d'Or al 76è Festival Internacional de Cinema de Canes amb la pel·lícula Anatomie d'une chute.


26 de maig

El Parlament d'Uganda, inspirat per la jurisdicció kenyana, aprova una llei que fa pujar el permís per paternitat de 3 a 7 dies.
La directora Justine Triet el 2017


Tendències


Avui fa 10 anys
Mor Vina Mazumdar, acadèmica, feminista pionera en els estudis de les dones a l'Índia i figura destacada del moviment de dones en la postindependència (n. 1927).
Avui fa 30 anys
Mor Sun Ra (Herman Sonny Blount), músic de jazz nord-americà, figura destacada de l'avantguarda jazzística (n. 1914).
Avui fa 50 anys
Avui fa 75 anys
Neix Salvador Puig i Antich, activista autònom català, executat pel règim franquista (m. 1974).
Avui fa 80 anys
Avui fa 150 anys

Mural en memòria de Salvador Puig i Antich