Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
684.568 articles
1.124 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Thylacinus.jpg
Article del dia
El llop marsupial (Thylacinus cynocephalus) fou el marsupial carnívor més gran conegut dels temps moderns. Era nadiu d'Austràlia i Nova Guinea i es creu que s'extingí al segle xx. Es tractava de l'últim membre vivent del seu gènere (Thylacinus), els altres membres del qual visqueren en temps prehistòrics; havien aparegut a principis del Miocè. El llop marsupial s'extingí al continent australià milers d'anys abans de l'arribada dels colons europeus, però sobrevisqué a Tasmània juntament amb altres espècies endèmiques, incloent-hi el diable de Tasmània. Generalment se sol culpar la caça intensiva, motivada per recompenses, de la seva extinció, però hi podrien haver contribuït altres factors, com ara les malalties, la introducció dels gossos o l'ocupació del seu hàbitat pels humans. Tot i que se'l considera oficialment extint, encara hi ha qui diu haver-lo vist. - Vegeu informació sobre la imatge

Llop marsupial

Thylacinus.jpg

El llop marsupial (Thylacinus cynocephalus) fou el marsupial carnívor més gran conegut dels temps moderns. Era nadiu d'Austràlia i Nova Guinea i es creu que s'extingí al segle xx. Es tractava de l'últim membre vivent del seu gènere (Thylacinus), els altres membres del qual visqueren en temps prehistòrics; havien aparegut a principis del Miocè.

El llop marsupial s'extingí al continent australià milers d'anys abans de l'arribada dels colons europeus, però sobrevisqué a Tasmània juntament amb altres espècies endèmiques, incloent-hi el diable de Tasmània. Generalment se sol culpar la caça intensiva, motivada per recompenses, de la seva extinció, però hi podrien haver contribuït altres factors, com ara les malalties, la introducció dels gossos o l'ocupació del seu hàbitat pels humans. Tot i que se'l considera oficialment extint, encara hi ha qui diu haver-lo vist.Leon hot air balloon festival 2010.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Leon hot air balloon festival 2010.jpg

Globus aerostàtic amb la forma de Bob Esponja

Wiki-el cami.png
Projecte destacat
Durant tot juliol, augmentem la informació i la visibilitat dels elements patrimonials vinculats amb la ruta de peregrinació del Camí de Sant Jaume. Participa-hi!

Projecte destacat: Wiki Loves Camino

Wiki-el cami.png

Durant tot juliol, augmentem la informació i la visibilitat dels elements patrimonials vinculats amb la ruta de peregrinació del Camí de Sant Jaume. Participa-hi!


29 de juliol

El Dia de l'Excés de la Terra, en què s'han esgotat tots els recursos que el món pot regenerar al llarg del 2021, torna a situar-se com el 2019 i es perd el progrés del 2020 associat a la COVID-19.


21 de juliol

El COI designa Brisbane com a seu dels Jocs Olímpics d'estiu de 2032. Serà la tercera seu australiana després de Melbourne i Sydney.

20 de juliol

El Jurat Nacional d'Eleccions (JNE) del Perú declara oficialment Pedro Castillo nou President de la República del Perú davant les impugnacions de Keiko Fujimori. Prendrà possessió el dia 28.


20 de juliol

El Govern Espanyol aprova l'avantprojecte de llei de memòria democràtica que ha de substituir l'actual Llei de Memòria Històrica del 2007.


Brisbane skyline.jpg

Silueta urbana nocturna de Brisbane (juliol del 2021)    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 30 anys
Mor Fabià Puigserver, escenògraf, figurinista, actor, director teatral, promotor de les arts escèniques (n. 1938).
Avui fa 80 anys
Neixen Rosa Maria Sardà, actriu catalana de teatre, cinema i televisió (m. 2020), i Paul Anka, cantant i actor canadenc d'origen libanès.
Avui fa 100 anys
Neix Joan Triadú i Font, escriptor, crític literari i pedagog català (m. 2010).
Avui fa 270 anys
Neix Maria Anna Mozart, música austríaca, germana de Wolfgang Amadeus Mozart (m. 1829).