Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
707.864 articles
980 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Van Eyck brothers statue in Ghent.jpg
Article del dia
Jan van Eyck (Maaseik, principat de Lieja, ca. 1390Bruges, comtat de Flandes, 9 de juliol del 1441) fou un pintor flamenc del gòtic tardà que va treballar a Bruges. És considerat com un dels millors artistes del grup dels primitius flamencs per les seves innovacions en l'art del retrat i del paisatge. Juntament amb Robert Campin, que operava a Tournai, se'l considera la figura clau de l'aparició de l'escola flamenca amb èmfasi en l'observació del món natural. És l'autor de nombrosos retrats i peces de tipus religiós entre les quals destaca L'adoració de l'Anyell Místic, un compendi enciclopèdic de la teologia cristiana desplegat en dotze panells que combinen el concepte de "la salvació" que s'inicia amb l'Anunciació, fins a la fi del món amb l'Apocalipsi. - Vegeu informació sobre la imatge

Jan van Eyck

Van Eyck brothers statue in Ghent.jpg

Jan van Eyck (Maaseik, principat de Lieja, ca. 1390Bruges, comtat de Flandes, 9 de juliol del 1441) fou un pintor flamenc del gòtic tardà que va treballar a Bruges. És considerat com un dels millors artistes del grup dels primitius flamencs per les seves innovacions en l'art del retrat i del paisatge. Juntament amb Robert Campin, que operava a Tournai, se'l considera la figura clau de l'aparició de l'escola flamenca amb èmfasi en l'observació del món natural.

És l'autor de nombrosos retrats i peces de tipus religiós entre les quals destaca L'adoració de l'Anyell Místic, un compendi enciclopèdic de la teologia cristiana desplegat en dotze panells que combinen el concepte de "la salvació" que s'inicia amb l'Anunciació, fins a la fi del món amb l'Apocalipsi.Geneva mechanism 6spoke animation.gif
Imatge del dia
Animació mostrant el mecanisme de la Creu de Malta - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Geneva mechanism 6spoke animation.gif

Animació mostrant el mecanisme de la Creu de Malta

Connexions.jpg
Projecte destacat
El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Comunitat Viquipedista 2022

Connexions.jpg

El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)15 d'agost

Entra en vigor la llei que obliga a la distribució gratuïta de productes higiènics femenins a Escòcia, pionera a nivell mundial en la lluita contra la pobresa menstrual.


10 d'agost

Entra en vigor la prohibició de la Unió Europea a les importacions de carbó de Rússia en resposta a la invasió d'Ucraïna com a part de les sancions que es van anunciar a l'abril.

10 d'agost

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària alerta per la presència de «cossos estranys» en gelats dels supermercats Mercadona, Aldi i Lidl.


9 d'agost

Es registren diverses explosions a la base aèria de Novofedorivka, controlada pels russos, a la península de Crimea a 160 km del front de la invasió russa d'Ucraïna.


Arbcom ru editing.svg


Satellite picture of Crimea, Terra-MODIS, 05-16-2015.jpg

Vista de satèl·lit de la península de Crimea


Tendències


Avui fa 4 anys
Mor Aretha Franklin, cantant afroamericana, coneguda com la Reina del Soul (n. 1942).
Avui fa 45 anys
Avui fa 50 anys
Neix Abigail Lazkoz, artista plàstica basca resident a Nova York, amb una obra basada en la pintura, el dibuix i el text.
Avui fa 60 anys
Neix Steve Carell, actor, comediant, productor i director estatunidenc, conegut pel seu paper a The Office.