Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
663.249 articles
1.806 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Wealth of Nations.jpg
Article del dia
Indagació sobre la naturalesa i les causes de la riquesa de les nacions (en anglès, An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations) o, senzillament La riquesa de les nacions, és l'obra més cèlebre d'Adam Smith. Publicada el 1776, és el primer llibre modern d'economia. L'autor hi exposa la seva anàlisi sobre l'origen de la recent prosperitat de determinats països, com Anglaterra o els Països Baixos. Hi desenvolupa teories econòmiques sobre la divisió del treball, el mercat, la moneda, la naturalesa de la riquesa, el « preu de les mercaderies mesurat en treball », els salaris, els beneficis i l'acumulació de capital. Hi examina diferents sistemes d'economia política, en particular el mercantilisme i la fisiocràcia. Hi desenvolupa també la idea d'un ordre natural, el «sistema de llibertat natural», com a resultat de l'interès individual cap a l'interès general en la solució del joc de la lliure empresa, de la lliure concurrència i del lliure comerç. - Vegeu informació sobre la imatge

La riquesa de les nacions

Wealth of Nations.jpg

Indagació sobre la naturalesa i les causes de la riquesa de les nacions (en anglès, An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations) o, senzillament La riquesa de les nacions, és l'obra més cèlebre d'Adam Smith. Publicada el 1776, és el primer llibre modern d'economia. L'autor hi exposa la seva anàlisi sobre l'origen de la recent prosperitat de determinats països, com Anglaterra o els Països Baixos. Hi desenvolupa teories econòmiques sobre la divisió del treball, el mercat, la moneda, la naturalesa de la riquesa, el « preu de les mercaderies mesurat en treball », els salaris, els beneficis i l'acumulació de capital. Hi examina diferents sistemes d'economia política, en particular el mercantilisme i la fisiocràcia. Hi desenvolupa també la idea d'un ordre natural, el «sistema de llibertat natural», com a resultat de l'interès individual cap a l'interès general en la solució del joc de la lliure empresa, de la lliure concurrència i del lliure comerç.Pedestrian road with pavements and paper umbrellas, Higashiyama-ku, Kyoto, Japan, early morning.jpg
Imatge del dia
Carrer peatonal a Kyoto (Japó) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Pedestrian road with pavements and paper umbrellas, Higashiyama-ku, Kyoto, Japan, early morning.jpg

Carrer peatonal a Kyoto (Japó)

WAM logo without text.svg
Projecte destacat
Crea nous articles relacionats amb el continent asiàtics a l'edició d'enguany del viquiprojecte global dels viquipedistes asiàtics. Participa ara i durant tot el mes de novembre!

Projecte destacat: Asian Month

WAM logo without text.svg

Crea nous articles relacionats amb el continent asiàtics a l'edició d'enguany del viquiprojecte global dels viquipedistes asiàtics. Participa ara i durant tot el mes de novembre!


19 de novembre

Detenen un agent de Medi Ambient del Consell General d'Aran com a presumpte autor de la mort d'un dels óssos bruns dels Pirineus el passat abril.


18 de novembre

L'Administració Federal d'Aviació (FAA) aixeca la suspensió de vol del Boeing 737 MAX després de més d'un any i mig.

13 de novembre

El Marroc intervé militarment contra el bloqueig de tres setmanes del pas fronterer de Guerguerat per part del Front Polisario que exigia que es fes el referèndum d'autodeterminació.


12 de novembre

Josep Lluís Trapero, que havia estat cessat en 2017 pel govern espanyol en aplicació de l'Article 155 de la Constitució, és restituït al capdavant dels Mossos d’Esquadra.

Tendències


Avui fa 20 anys
Mor Teresa Calafell, titellaire, actriu, figurinista, escenògrafa, dramaturga i directora escènica (n. 1946).
Avui fa 50 anys
Avui fa 100 anys
Avui fa 400 anys
Neix Bonaventura Gran, frare franciscà que fou proclamat beat per l'Església catòlica (m. 1684).