Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
688.275 articles
1.117 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Cimbori almoina abril 1.jpg
Article del dia
La Catedral de València és seu de l'arquebisbat de València i està dedicada a Santa Maria per desig de Jaume I, fidel a la tradicional devoció mariana del segle xiii. Fou consagrada l'any 1238 per l'arquebisbe de Tarragona Pere d'Albalat. Es troba sobre l'antiga mesquita, que al seu torn s'havia alçat sobre l'antiga seu visigòtica. El gòtic català o mediterrani és l'estil predominant d'aquesta catedral, tot i que també conté elements del romànic, del gòtic francés, del renaixement, del barroc i neoclàssic. Al seu interior s'hi venera el Sant Calze, datat del segle i, i donat a la catedral pel rei Alfons el Magnànim el 1436. - Vegeu informació sobre la imatge

Catedral de València

Cimbori almoina abril 1.jpg

La Catedral de València és seu de l'arquebisbat de València i està dedicada a Santa Maria per desig de Jaume I, fidel a la tradicional devoció mariana del segle xiii. Fou consagrada l'any 1238 per l'arquebisbe de Tarragona Pere d'Albalat. Es troba sobre l'antiga mesquita, que al seu torn s'havia alçat sobre l'antiga seu visigòtica.

El gòtic català o mediterrani és l'estil predominant d'aquesta catedral, tot i que també conté elements del romànic, del gòtic francés, del renaixement, del barroc i neoclàssic. Al seu interior s'hi venera el Sant Calze, datat del segle i, i donat a la catedral pel rei Alfons el Magnànim el 1436.Alto Horno, Puerto de Sagunto, España, 2015-01-04, DD 91.JPG
Imatge del dia

Imatge del dia

Alto Horno, Puerto de Sagunto, España, 2015-01-04, DD 91.JPG

Alt forn de l'antiga empresa Altos Hornos del Mediterráneo al Port de Sagunt (Camp de Morvedre).

Viquiprojecte de Dones Independents.svg
Projecte destacat
Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Més dones independents

Viquiprojecte de Dones Independents.svg

Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)


24 de setembre

El president de la Generalitat de Catalunya a l'exili, Carles Puigdemont i Casamajó, és detingut a l'aeroport de l'Alguer a l'inici del seu viatge a l'Aplec Internacional.


22 de setembre

Uns deu dies després de la matança de 1.428 dofins de flancs blancs de l'Atlàntic en una sola nit a les Illes Fèroe, se'n maten uns altres 52 que inicialment havien de ser marcats i alliberats en el marc d'un projecte científic.

19 de setembre

Es produeix una erupció estromboliana a l'illa de la Palma, a les Canàries, amb més de set boques que expulsen material, després de milers de moviments sísmics en els darrers dies.


17 de setembre

La proposta del PSD de traslladar el Tribunal Constitucional de Portugal de Lisboa a Coïmbra supera el primer tràmit a l'Assemblea de la República Portuguesa.Tendències


Avui fa 40 anys
Neix Serena Williams, jugadora de tennis dels Estats Units.
Avui fa 60 anys
Neix Jordi González Belart, periodista i presentador de ràdio i televisió català.
Avui fa 65 anys
Neix Linda Hamilton, actriu estatunidenca de cinema i televisió, el mateix dia que mor Lucien Febvre, historiador francès, fundador amb Marc Bloch de l'escola dels Annales (n. 1878).
Avui fa 275 anys
Neix William Jones, filòleg britànic i estudiós de l'antiga Índia, particularment conegut per la seva descoberta de la família lingüística indoeuropea (m. 1794).

Linda Hamilton by Gage Skidmore.jpg

Linda Hamilton, la Sarah Connor de Terminator.