Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
625.759 articles
1.407 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

CasaTrinxet.jpg
Article del dia
La casa Trinxet era un edifici obra de Josep Puig i Cadafalch ubicat al carrer Còrsega 268 de Barcelona. Va ser construït entre 1902 i 1904 i enderrocat el març de 1967 enmig de fortes protestes del sector cultural i dels professionals de l'arquitectura, amb un gran ressò als mitjans de comunicació. Es tractava d'una obra de transició del període modernista cap al racionalista de l'arquitecte Puig i Cadafalch amb una imatge clarament Sezession i influència d'Olbrich. Si bé l'estructura i distribució eren poc sofisticades i es basaven en el domus romà, l'activitat de l'equip d'artesans habitual de l'arquitecte (Homar, Arnau, Rigalt, Ballarin i Juyol) havia estat tan intensa i rica com la que es pot veure en altres obres contemporànies de l'autor com el palau del Baró de Quadras o la casa Amatller. - Vegeu informació sobre la imatge

Casa Trinxet

CasaTrinxet.jpg

La casa Trinxet era un edifici obra de Josep Puig i Cadafalch ubicat al carrer Còrsega 268 de Barcelona. Va ser construït entre 1902 i 1904 i enderrocat el març de 1967 enmig de fortes protestes del sector cultural i dels professionals de l'arquitectura, amb un gran ressò als mitjans de comunicació.

Es tractava d'una obra de transició del període modernista cap al racionalista de l'arquitecte Puig i Cadafalch amb una imatge clarament Sezession i influència d'Olbrich. Si bé l'estructura i distribució eren poc sofisticades i es basaven en el domus romà, l'activitat de l'equip d'artesans habitual de l'arquitecte (Homar, Arnau, Rigalt, Ballarin i Juyol) havia estat tan intensa i rica com la que es pot veure en altres obres contemporànies de l'autor com el palau del Baró de Quadras o la casa Amatller.Lake MacKay Australia.jpg
Imatge del dia
Vista des de satèl·lit del llac Mackay (Austràlia) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Lake MacKay Australia.jpg

Vista des de satèl·lit del llac Mackay (Austràlia)

Cartell viquiprojecte 25k dones.jpg
Projecte destacat
Hem assolit les 25.000 biografies de dones, però no en tenim pas prou! Podrem arribar a fer-ne 500 addicionals en un sol mes i que com a mínim 1/6 de les biografies de la Viquipèdia siguin de dones?! Ajuda'ns-hi!

Projecte destacat: Objectiu: 25.500 Viquidones

Cartell viquiprojecte 25k dones.jpg

Hem assolit les 25.000 biografies de dones, però no en tenim pas prou! Podrem arribar a fer-ne 500 addicionals en un sol mes i que com a mínim 1/6 de les biografies de la Viquipèdia siguin de dones?! Ajuda'ns-hi!


19 d'octubre

Les Marxes per la Llibertat conflueixen a Barcelona en una manifestació de mig milió de persones contra les sentències del judici al procés independentista català coincidint amb la vaga general catalana d'octubre de 2019.10 d'octubre

La polonesa Olga Tokarczuk i l'austríac Peter Handke guanyen el Premi Nobel de Literatura 2018 i 2019, respectivament.

9 d'octubre

Turquia continua i reforça la invasió turca de Rojava (Síria), en el context del conflicte turcokurd i després de la retirada de tropes dels Estats Units.


7 d'octubre

S'anuncia el descobriment d'En Esur, el poble de l'edat de bronze més gran del Llevant Meridional.


Marxesllibertatcincdoros.jpg

Arribada a Barcelona de les Marxes per la llibertat    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 5 anys
Els Castellers de Sants descarreguen el primer castell de gamma extra de la seva història (2 de 9 amb folre i manilles) a Sants (Barcelona).
Avui fa 30 anys
Vandellòs: accident a la zona de turbines de la Central nuclear de Vandellòs I, que s'acabarà tancant.
Avui fa 75 anys
Neix Peter Tosh, músic jamaicà de reggae, membre de The Wailers (m. 1987).
Avui fa 120 anys
Neix Miguel Ángel Asturias Rosales, escriptor i diplomàtic guatemaltenc, Premi Nobel de Literatura de l'any 1967 (m. 1974).

Instal·lacions nuclears de Vandellòs I.jpg

Caixó que aïlla les restes de la Central nuclear de Vandellòs I de l'exterior.