Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
716.426 articles
1.696 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Nebra Scheibe.jpg
Article del dia
El disc de Nebra, o disc celeste de Nebra, és la representació més antiga que es coneix de la volta del cel i dels fenòmens astronòmics. Es tracta d'una peça arqueològica descoberta l'any 1999 a la muntanya de Mittelberg, prop de Nebra, a l'estat de Saxònia-Anhalt, Alemanya. És una placa de bronze, quasi rodona, de 2 kg de massa i té aproximadament un diàmetre de 32 cm . Pertany a la cultura d'Unetice de fa 3600 anys; la cultura Unetice, o Aunjetitz en alemany, és una cultura prehistòrica que es va desenvolupar durant l'edat del bronze a la zona entre els rius Rin i Dnièster i des de la mar Bàltica fins el Baix Danubi. Els experts diuen que representa el firmament, amb l'ús d'elements abstractes. Es troba al Landesmuseum der Vorgeschichte de Halle. - Vegeu informació sobre la imatge

Disc de Nebra

Nebra Scheibe.jpg

El disc de Nebra, o disc celeste de Nebra, és la representació més antiga que es coneix de la volta del cel i dels fenòmens astronòmics. Es tracta d'una peça arqueològica descoberta l'any 1999 a la muntanya de Mittelberg, prop de Nebra, a l'estat de Saxònia-Anhalt, Alemanya. És una placa de bronze, quasi rodona, de 2 kg de massa i té aproximadament un diàmetre de 32 cm . Pertany a la cultura d'Unetice de fa 3600 anys; la cultura Unetice, o Aunjetitz en alemany, és una cultura prehistòrica que es va desenvolupar durant l'edat del bronze a la zona entre els rius Rin i Dnièster i des de la mar Bàltica fins el Baix Danubi. Els experts diuen que representa el firmament, amb l'ús d'elements abstractes. Es troba al Landesmuseum der Vorgeschichte de Halle.Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg
Imatge del dia
Un blauet, blavet, arner o botiguer (Alcedo atthis) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Common Kingfisher Alcedo atthis.jpg

Un blauet, blavet, arner o botiguer (Alcedo atthis)

Cartell Viquiprojecte Asian Month 2019.jpg
Projecte destacat
Concurs en línia amb la intenció de millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte Mes de l'Àsia

Cartell Viquiprojecte Asian Month 2019.jpg

Concurs en línia amb la intenció de millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia.
(Informació de la imatge)


30 de novembre

El toc manual de campanes ha estat catalogat Patrimoni Immaterial per la UNESCO per ser un llenguatge universal i una part de la identitat col·lectiva dels pobles.


29 de novembre

El Parlament de Singapur aboleix la llei antihomosexual Secció 337A i, al mateix temps, aprova una esmena constitucional per blindar el matrimoni heterosexual.

29 de novembre

El Govern de l'Iran amenaça d'empresonar i torturar les famílies dels futbolistes de la selecció nacional que protestin contra la situació al país al Mundial de Futbol.


27 de novembre

El Mauna Loa, el volcà actiu més gran del món, entra en erupció per primera vegada des de 1984 i provoca així un avís de cendres a l'Illa Gran de Hawaii.


Arbcom ru editing.svg


Campana església Abella.jpg

Campana de l'església d'Abella


Tendències


Avui fa 40 anys
Avui fa 40 anys
Pasqual Maragall esdevé alcalde de Barcelona.
Avui fa 90 anys
Avui fa 100 anys
Avui fa 110 anys
Mor Alice B. Stockham, obstetra estatunidenca, pionera en la defensa de la sexualitat femenina (n. 1833).