Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
611.666 articles
1.464 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Dead Javan Rhino.jpg
Article del dia
El rinoceront de Java (Rhinoceros sondaicus) és un membre de la família dels rinoceròtids i un dels cinc rinoceronts vivents. Pertany al mateix gènere que el rinoceront de l'Índia i té una pell en mosaic similar que s'assembla a una armadura; tanmateix, amb una llargada de 310-320 centímetres i una alçada de 140-170 centímetres, és més petit que el rinoceront de l'Índia i té una mida més similar a la del rinoceront negre. La banya, de menys de 25 cm, és més petita que en la resta d'espècies de rinoceront. El rinoceront de Java pot viure aproximadament 30-45 anys en estat salvatge. Històricament, habitava en jungles de terres baixes, herbassars humits i grans planes inundables. És essencialment solitari, i sol evitar els humans, tot i que ataca si se sent amenaçat. - Vegeu informació sobre la imatge

rinoceront de Java

Dead Javan Rhino.jpg

El rinoceront de Java (Rhinoceros sondaicus) és un membre de la família dels rinoceròtids i un dels cinc rinoceronts vivents. Pertany al mateix gènere que el rinoceront de l'Índia i té una pell en mosaic similar que s'assembla a una armadura; tanmateix, amb una llargada de 310-320 centímetres i una alçada de 140-170 centímetres, és més petit que el rinoceront de l'Índia i té una mida més similar a la del rinoceront negre. La banya, de menys de 25 cm, és més petita que en la resta d'espècies de rinoceront.

El rinoceront de Java pot viure aproximadament 30-45 anys en estat salvatge. Històricament, habitava en jungles de terres baixes, herbassars humits i grans planes inundables. És essencialment solitari, i sol evitar els humans, tot i que ataca si se sent amenaçat.BIG 184232912040411.jpg
Imatge del dia
Una rosa i un llibre, símbols de la Diada de Sant Jordi - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

BIG 184232912040411.jpg

Una rosa i un llibre, símbols de la Diada de Sant Jordi

Cartell Viquiestirada.jpg
Projecte destacat
El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?

Projecte destacat: Viquiestirada

Cartell Viquiestirada.jpg

El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?


11 d'abril

La policia britànica deté Julian Assange després que l'Equador li retiri l'asil polític.


10 d'abril

Es difon la primera fotografia d'un forat negre, obtinguda gràcies a l'algorisme de Katie Bouman.


Defuncions recents: Sebastià Salvadó · Bibi Andersson · Neus Català

Tendències
Avui fa 15 anys
Xipre: s'hi celebra el referèndum els resultats del qual comporten que l'1 de maig del 2004 només pugui entrar a la UE la part grega de l'illa.
Avui fa 29 anys
Es llança a l'espai des del Cap Canaveral (Estats Units) el telescopi espacial Hubble.
Avui fa 77 anys
Neix Barbra Streisand, cantant, actriu i directora de cinema nord-americana.
Avui fa 121 anys
Espanya declara la guerra als Estats Units.