Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
752.274 articles
1.295 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
Carl Linnaeus (llatinitzat com a Carolus Linnaeus, també conegut després del seu ennobliment com Carl von Linné), (Råshult, Småland, Suècia, 23 de maig del 1707Uppsala, Suècia, 10 de gener de 1778) fou un botànic, científic, metge, i zoòleg suec que establí els fonaments del sistema modern de la nomenclatura binomial. És considerat el pare de la taxonomia moderna i conegut com un dels pares de l'ecologia moderna. És reconegut com un dels científics més importants de tot Europa. El filòsof suís Jean-Jacques Rousseau li envià el missatge: "Digueu-li que no conec un home més gran sobre la faç de la Terra". L'escriptor alemany Goethe escrigué: "Amb l'excepció de Shakespeare i Spinoza, no conec ningú, entre els que ja no viuen, que m'hagi influït més intensament". El 1959, Linné fou designat lectotip d'Homo sapiens. - Vegeu informació sobre la imatge

Carl von Linné

Carl Linnaeus (llatinitzat com a Carolus Linnaeus, també conegut després del seu ennobliment com Carl von Linné), (Råshult, Småland, Suècia, 23 de maig del 1707Uppsala, Suècia, 10 de gener de 1778) fou un botànic, científic, metge, i zoòleg suec que establí els fonaments del sistema modern de la nomenclatura binomial. És considerat el pare de la taxonomia moderna i conegut com un dels pares de l'ecologia moderna.

És reconegut com un dels científics més importants de tot Europa. El filòsof suís Jean-Jacques Rousseau li envià el missatge: "Digueu-li que no conec un home més gran sobre la faç de la Terra". L'escriptor alemany Goethe escrigué: "Amb l'excepció de Shakespeare i Spinoza, no conec ningú, entre els que ja no viuen, que m'hagi influït més intensament". El 1959, Linné fou designat lectotip d'Homo sapiens.Imatge del dia

Imatge del dia

Manifestació valencianista a Alzira a favor de l'Estatut d'Autonomia del País Valencià de 1931.

Projecte destacat
Enguany celebrem la primera edició del Mes de l'Àfrica, un concurs per a fer créixer el contingut en català sobre aquest continent i tota la seva cultura i diversitat!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Mes de l'Àfrica 2024

Enguany celebrem la primera edició del Mes de l'Àfrica, un concurs per a fer créixer el contingut en català sobre aquest continent i tota la seva cultura i diversitat!
(Informació de la imatge)

|range=2}}


22 de maig

El Sindicat de Llogateres i el Col·lectiu Ronda presenten una demanda conjunta contra les clàusules abusives en els contractes de lloguer protegit de La Caixa.


22 de maig

Noruega reconeix l'estat de Palestina, i Irlanda i Espanya anuncien que ho faran properament.


20 de maig

El fiscal del Tribunal Penal Internacional demana emetre una ordre de detenció contra Binyamín Netanyahu, Yoav Gallant i tres líders de Hamàs, d'entre els quals Yahya Sinwar, per crims de guerra i de lesa humanitat a Gaza.


18 de maig

Les forces armades de la República Democràtica del Congo impedeixen un intent de cop d'estat a Kinshasa el dia que s'havia d'elegir el president del parlament nacional.
Tendències


Avui fa 10 anys
Avui fa 15 anys
Mor Margaret Ann Chapman, limnòloga, primera dona a dirigir una expedició científica a l'Antàrtida.
Avui fa 20 anys
Avui fa 40 anys
Mor Selica Pérez Carpio, mezzosoprano valenciana dedicada a la sarsuela (n. 1900).