Benvinguts a la Viquipèdia

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
702.836 articles
1.087 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

UK scotland.png
Article del dia
Escòcia (en scots i anglès, Scotland; en gaèlic escocès, Alba) és el més septentrional dels quatre països constituents del Regne Unit. Juntament amb Anglaterra i Gal·les, forma part de l'illa de la Gran Bretanya. Ocupa un terç de la seva superfície total i és format per més de 790 illes. Limita al nord i oest amb l'oceà Atlàntic; a l'est amb el mar del Nord, al sud amb Anglaterra i al sud-oest amb el Canal del Nord i el mar d'Irlanda. El territori escocès abraça 78.772 km², i la seva població s'estima en 5.116.900 habitants, d'on resulta una densitat de població de 65 habitants per km². La capital n'és Edimburg, i és un dels grans centres financers europeus. La ciutat més gran és Glasgow, l'àrea metropolitana de la qual agrupa un 20% del total de la població escocesa. - Vegeu informació sobre la imatge

Escòcia

UK scotland.png

Escòcia (en scots i anglès, Scotland; en gaèlic escocès, Alba) és el més septentrional dels quatre països constituents del Regne Unit. Juntament amb Anglaterra i Gal·les, forma part de l'illa de la Gran Bretanya. Ocupa un terç de la seva superfície total i és format per més de 790 illes. Limita al nord i oest amb l'oceà Atlàntic; a l'est amb el mar del Nord, al sud amb Anglaterra i al sud-oest amb el Canal del Nord i el mar d'Irlanda. El territori escocès abraça 78.772 km², i la seva població s'estima en 5.116.900 habitants, d'on resulta una densitat de població de 65 habitants per km². La capital n'és Edimburg, i és un dels grans centres financers europeus. La ciutat més gran és Glasgow, l'àrea metropolitana de la qual agrupa un 20% del total de la població escocesa.Ràdio 3 a l'IVAM.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Ràdio 3 a l'IVAM.jpg

Emissió de Ràdio 3 des de l'IVAM.


Football féminin icon-fr.svg
Projecte destacat
Celebrem la tretzena edició de l'Eurocopa millorant els continguts sobre el futbol femení a Europa.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Eurocopa 2022

Football féminin icon-fr.svg

Celebrem la tretzena edició de l'Eurocopa millorant els continguts sobre el futbol femení a Europa.
(Informació de la imatge)30 de juny

La Xina anuncia que la seva nau espacial robòtica Tianwen-1 ha completat amb èxit totes les seves tasques assignades i ha aconseguit de fotografiar tota la superfície planetària de Mart.


29 de juny

Segons el Servei de Seguretat d'Ucraïna, l'impacte d'un míssil de creuer rus contra un centre comercial de Krementxuk (Ucraïna) ha causat 20 morts. Fonts russes per la seva banda afirmen no haver atacat cap centre comercial i sí un magatzem amb armes i municions estatunidenques i de països europeus.

24 de juny

La massacre de Melilla, en un intent multitudinari per creuar la tanca de Melilla, resulta en una matança de diverses desenes de migrants i gran nombre de ferits per la violència policial coordinada entre el Marroc i Espanya.


24 de juny

El Tribunal Suprem dels Estats Units anul·la el veredicte del cas Roe contra Wade i es preveu que diversos estats prohibeixin l'avortament properament.


Arbcom ru editing.svg


EU - Afrika.jpg

Tanca de Melilla, que separa la Unió Europea de l'Àfrica.


Tendències


Avui fa 40 anys
Avui fa 50 anys
Neix Jordi Mollà, actor català.
Avui fa 70 anys
Neix Dan Aykroyd, actor, productor i guionista canadenc.
Avui fa 80 anys
Neix Geneviève Bujold, actriu canadenca.
Avui fa 150 anys
Neix Louis Charles Joseph Blériot, pioner de l'aviació en les seves facetes de pilot, fabricant i dissenyador (m. 1936).
Avui fa 250 anys
Neix Rafael Esteve i Vilella, gravador valencià (m. 1847)