Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
617.728 articles
1.189 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Coro de la Catedral de Toledo.jpg
Article del dia
El cor de la catedral de Toledo està situat en la nau central de la catedral, enfront del presbiteri i separat d'aquest per la nau del creuer. Longitudinalment, abasta l'espai de dos trams. El més important dintre d'aquest espai són els seus cadirats, l'alt i el baix. El cadirat baix va ser realitzat entre 1495 i 1498 per Rodrigo Alemán seguint l'estil gòtic. El cadirat alt té més mèrit artístic i va ser elaborat per dos grans escultors, Felipe Bigarny —anomenat també Felipe de Borgonya— i Alonso Berruguete, i va ser realitzat entre 1539 i 1543. Segons la historiadora d'art, Isabel del Río de la Hoz, és «el conjunt d'escultura més important del renaixement espanyol». Dins del cor es troba una imatge de l'anomenada Verge Blanca del segle XIV, uns faristols de bronze del segle XVI i dos orgues del segle XVIII. Està tancat per una reixa realitzada per Domingo de Céspedes el 1548. - Vegeu informació sobre la imatge

Cor de la catedral de Toledo

Coro de la Catedral de Toledo.jpg

El cor de la catedral de Toledo està situat en la nau central de la catedral, enfront del presbiteri i separat d'aquest per la nau del creuer. Longitudinalment, abasta l'espai de dos trams. El més important dintre d'aquest espai són els seus cadirats, l'alt i el baix. El cadirat baix va ser realitzat entre 1495 i 1498 per Rodrigo Alemán seguint l'estil gòtic. El cadirat alt té més mèrit artístic i va ser elaborat per dos grans escultors, Felipe Bigarny —anomenat també Felipe de Borgonya— i Alonso Berruguete, i va ser realitzat entre 1539 i 1543. Segons la historiadora d'art, Isabel del Río de la Hoz, és «el conjunt d'escultura més important del renaixement espanyol». Dins del cor es troba una imatge de l'anomenada Verge Blanca del segle XIV, uns faristols de bronze del segle XVI i dos orgues del segle XVIII. Està tancat per una reixa realitzada per Domingo de Céspedes el 1548.Land on the Moon 7 21 1969-repair.jpg
Imatge del dia
Una nena llegeix The Washington Post el 21-7-1969 amb el titular «L'Eagle ha aterrat — Dos homes caminen sobre la Lluna» - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Land on the Moon 7 21 1969-repair.jpg

Una nena llegeix The Washington Post el 21-7-1969 amb el titular «L'Eagle ha aterrat — Dos homes caminen sobre la Lluna»

Cartell Viquiestirada.jpg
Projecte destacat
El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?

Projecte destacat: Viquiestirada

Cartell Viquiestirada.jpg

El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?


16 de juliol

L'Eurocambra avala per la mínima Ursula von der Leyen com a presidenta de la Comissió Europea. Prendrà possessió del càrrec l'1 de novembre.


16 de juliol

La Mesa del Parlament de Catalunya acorda atorgar la Medalla d'Honor del Parlament en la categoria d'or a Carola Rackete, capitana del vaixell Sea Watch 3, i a Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms.

8 de juliol

Kiriakos Mitsotakis jura el càrrec de primer ministre de Grècia l'endemà que el seu partit, Nova Democràcia, obtingués la majoria absoluta a les eleccions legislatives.


7 de juliol

Els bombers donen per extingit l'Incendi de la Ribera d'Ebre que ha cremat 5.046 hectàrees en onze dies.

Ursula von der Leyen MSC 2019 (cropped).jpg

Ursula von der Leyen    Arbcom ru editing.svg


Tendències
Avui fa 15 anys
Mor Jerry Goldsmith, compositor estatunidenc.
Avui fa 25 anys
Avui fa 35 anys
Mor Xesco Boix, músic, animador i cantant català de folk i de cançó infantil.