Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
688.192 articles
1.121 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Great Wave off Kanagawa2.jpg
Article del dia
La gran ona de Kanagawa és una famosa estampa xilogràfica de l'artista japonès especialista en ukiyo-e Katsushika Hokusai, publicada entre 1830 i 1833, durant el període Edo de la història del Japó. Aquesta estampa és l'obra més coneguda de Hokusai i la primera de la seva famosa sèrie «Trenta-sis vistes del Mont Fuji», a més de ser la més famosa d'aquest gènere. Del motlle utilitzat se'n van realitzar milers de còpies, moltes de les quals van arribar a mans de col·leccionistes europeus. - Vegeu informació sobre la imatge

La gran ona de Kanagawa

Great Wave off Kanagawa2.jpg

La gran ona de Kanagawa és una famosa estampa xilogràfica de l'artista japonès especialista en ukiyo-e Katsushika Hokusai, publicada entre 1830 i 1833, durant el període Edo de la història del Japó. Aquesta estampa és l'obra més coneguda de Hokusai i la primera de la seva famosa sèrie «Trenta-sis vistes del Mont Fuji», a més de ser la més famosa d'aquest gènere. Del motlle utilitzat se'n van realitzar milers de còpies, moltes de les quals van arribar a mans de col·leccionistes europeus.Pilarcaminantxiquetstarragonaovp.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Pilarcaminantxiquetstarragonaovp.jpg

Pilar caminant de la Colla Xiquets de Tarragona, Festa Major de Santa Tecla de Tarragona (2006)

Viquiprojecte de Dones Independents.svg
Projecte destacat
Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Més dones independents

Viquiprojecte de Dones Independents.svg

Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)


24 de setembre

El president de la Generalitat de Catalunya a l'exili, Carles Puigdemont i Casamajó, és detingut a l'aeroport de l'Alguer a l'inici del seu viatge a l'Aplec Internacional.


22 de setembre

Uns deu dies després de la matança de 1.428 dofins de flancs blancs de l'Atlàntic en una sola nit a les Illes Fèroe, se'n maten uns altres 52 que inicialment havien de ser marcats i alliberats en el marc d'un projecte científic.

19 de setembre

Es produeix una erupció estromboliana a l'illa de la Palma, a les Canàries, amb més de set boques que expulsen material, després de milers de moviments sísmics en els darrers dies.


17 de setembre

La proposta del PSD de traslladar el Tribunal Constitucional de Portugal de Lisboa a Coïmbra supera el primer tràmit a l'Assemblea de la República Portuguesa.Tendències


Avui fa 80 anys
Neix Linda McCartney, música, compositora, activista pels drets dels animals i fotògrafa americana, esposa de Paul McCartney (m. 1998).
Avui fa 110 anys
Neix Konstantín Ustínovitx Txernenko, polític soviètic, màxim dirigent de la URSS entre 1984 i 1985 (m. 1985).
Avui fa 315 anys
Carles XII de Suècia i Frederic August I de Saxònia signen el Tractat d'Altransdtädt de 1706 pel qual Frederic August renuncia a les seves reclamacions a la Corona polaco-lituana i a la seva aliança amb Rússia durant la Gran Guerra del Nord.
Avui fa 125 anys
Neix Francis Scott Fitzgerald, novel·lista nord-americà (m. 1940).