Portada

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 509.470 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Catedral de Sevilla

La Catedral de Santa María de la Sede de Sevilla és la catedral gòtica cristiana més gran després de la Basílica de Sant Pere del Vaticà i la Catedral de Saint Paul de Londres. El 1987 va ser declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. L'ajuntament de la ciutat l'ha custodiada durant els set segles d'història de la catedral. Per fer-ho, manté la litúrgia diària, la celebració de les festivitats del Corpus i de la Immaculada i atén la devoció a la Mare de Déu dels Reis. En aquest temple s'hi troba el cos de Sant Ferran Rei, el patró de la ciutat.

La seva construcció s'inicià l'any 1401, i ocupà el solar que va quedar després de la demolició de l'antiga mesquita, l'Aljama de Sevilla. D'aquesta època gòtica en forma part la major part de la seva edificació; posteriorment, s'hi van anar afegint annexos, capelles i retaules que mostren els diferents estils que s'han anat succeint.

L'última obra d'importància que s'hi va realitzar va ser l'any 2008 i va consistir en la substitució de 576 carreus que conformaven un dels grans pilars que sustenten el temple per nous blocs de pedra de característiques similars però amb molta més resistència.

Actualitat
Wikibar.png
Monument als combatents de la Batalla de l'Ebre
Dilluns 30 de maig
Disabtes 28 de maig
Dimecres 25 de maig
  • Tercera nit d'enfrontaments a Gràcia entre manifestants i Mossos d'Esquadra, derivats del desallotjament del Banc Expropiat.
Dilluns 23 de maig
Defuncions recents: David Cañada, Jean-Claude Decaux, Artur Pomar, Nurjahan Begum, Álvaro de Tibi, Miguel de la Quadra-Salcedo, Fernando Múgica.

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats

En sabeu la resposta?

Home


Efemèrides
Wikibar.png

31 de maig: Dia Mundial sense Tabac i Dia de Castella - la Manxa.

Bandera de Sud-Àfrica

Dies recents: 30 de maig29 de maig28 de maig

Imatge del dia
Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png