Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
744.538 articles
1.383 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
Pride and Prejudice és una adaptació cinematogràfica de la novel·la del mateix nom de Jane Austen. Dirigida per Robert Z. Leonard el 1940, la pel·lícula, en blanc i negre, va ser la primera versió de Hollywood d'una obra d'Austen i el primer llargmetratge de les aventures de les germanes Bennet. Un relat que no tornaria a la gran pantalla fins al 2005 amb Pride & Prejudice de Joe Wright. Els seus principals protagonistes són Greer Garson i Laurence Olivier, que van interpretar Elizabeth Bennet i el Sr. Darcy respectivament. Cal destacar, a més, la participació d'Edna May Oliver i de Maureen O'Sullivan. - Vegeu informació sobre la imatge

Pride and Prejudice

Pride and Prejudice és una adaptació cinematogràfica de la novel·la del mateix nom de Jane Austen. Dirigida per Robert Z. Leonard el 1940, la pel·lícula, en blanc i negre, va ser la primera versió de Hollywood d'una obra d'Austen i el primer llargmetratge de les aventures de les germanes Bennet. Un relat que no tornaria a la gran pantalla fins al 2005 amb Pride & Prejudice de Joe Wright. Els seus principals protagonistes són Greer Garson i Laurence Olivier, que van interpretar Elizabeth Bennet i el Sr. Darcy respectivament. Cal destacar, a més, la participació d'Edna May Oliver i de Maureen O'Sullivan.Imatge del dia
Catedral de l'Assumpció d'Omsk (Rússia) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Catedral de l'Assumpció d'Omsk (Rússia)

Projecte destacat
Amb l'entrega dels premis concedits per l'Acadèmia del Cinema Català reiniciem el viquiprojecte amb l'objectiu de millorar els articles relacionats amb el cinema. Som-hi! fins al 18 de febrer!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte cinema

Amb l'entrega dels premis concedits per l'Acadèmia del Cinema Català reiniciem el viquiprojecte amb l'objectiu de millorar els articles relacionats amb el cinema. Som-hi! fins al 18 de febrer!
(Informació de la imatge)


29 de febrer

El Papa Francesc nomena Octavi Vilà i Mayo nou bisbe de Girona.


24 de febrer

La Comunitat Econòmica dels Estats de l'Àfrica Occidental anuncia la supressió de les sancions imposades al Níger a causa del cop d'estat del juliol passat.


22 de febrer

Un incendi crema dos edificis d'un complex d'habitatges al barri de Campanar de València i causa diverses morts, així que constitueix el pitjor incendi de la ciutat des de la Guerra Civil espanyola.


20 de febrer

Es detecten tres llúdries a la capçalera del riu Anoia, d'on es creia que l'espècie havia estat extirpada feia dècades.Niamey, capital del Níger


Tendències


Avui fa 20 anys
Jean-Bertrand Aristide deixa de ser president d'Haití després d'un cop d'estat.
Avui fa 40 anys
Neix Núria Martínez i Prat, jugadora de bàsquet catalana.
Avui fa 140 anys
Neix Ferran Via i Freixas, pianista català, deixeble predilecte d'Enric Granados (m. 1970).
Avui fa 520 anys
Cristòfor Colom utilitza el seu coneixement de l'eclipsi que hi haurà aquella nit per convèncer els nadius que li proporcionin provisions.

Núria Martínez jugant amb la selecció catalana.