Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
669.719 articles
1.646 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Parnassius apollo Pirineus.JPG
Article del dia
L'apol·lo o parnàs (Parnassius apollo) és un lepidòpter ropalòcer de la família Papilionidae. Es tracta d'una espècie tradicionalment associada a hàbitats de muntanya. Les seves poblacions s'estenen per gran part d'Europa i Àsia, i es distribueixen per la gran majoria de les grans regions muntanyoses del Vell Continent fins al Tian Shan (Xina) i oest de Sibèria. A pesar de l'ampli diàmetre que ocupa l'extensió, rara vegada és comuna. - Vegeu informació sobre la imatge

Apol·lo

Parnassius apollo Pirineus.JPG

L'apol·lo o parnàs (Parnassius apollo) és un lepidòpter ropalòcer de la família Papilionidae. Es tracta d'una espècie tradicionalment associada a hàbitats de muntanya. Les seves poblacions s'estenen per gran part d'Europa i Àsia, i es distribueixen per la gran majoria de les grans regions muntanyoses del Vell Continent fins al Tian Shan (Xina) i oest de Sibèria. A pesar de l'ampli diàmetre que ocupa l'extensió, rara vegada és comuna.Paul Gauguin - Fatata te Miti (By the Sea) - Google Art Project.jpg
Imatge del dia
Fatata te Miti (Prop del mar), quadre tahitià de Paul Gauguin de 1892. - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Paul Gauguin - Fatata te Miti (By the Sea) - Google Art Project.jpg

Fatata te Miti (Prop del mar), quadre tahitià de Paul Gauguin de 1892.

Timeless 1Lib1Ref.jpg
Projecte destacat
Com cada any, la combinació de bibliotecaris+viquipedistes fa la seva major aportació a la Viquipèdia tot citant fonts bibliogràfiques en articles que necessiten més referències fiables. Ajudeu-nos a batre el nostre propi rècord de participació fins al 8 de febrer!

Projecte destacat: 1 bibliotecari, 1 referència

Timeless 1Lib1Ref.jpg

Com cada any, la combinació de bibliotecaris+viquipedistes fa la seva major aportació a la Viquipèdia tot citant fonts bibliogràfiques en articles que necessiten més referències fiables. Ajudeu-nos a batre el nostre propi rècord de participació fins al 8 de febrer!


25 de gener

En el marc de les protestes dels agricultors indis milers de tractors bloquegen els principals accessos a la ciutat de Nova Delhi abans de la commemoració del Dia de la República de l'Índia.


22 de gener

Entra en vigor el Tractat sobre Prohibició de les Armes Nuclears de les Nacions Unides, als 90 dies del 50è signatari que fou Hondures, però amb l'oposició de les potències nuclears i dels membres de l'OTAN, que no el subscriuen.

21 de gener

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirma la suspensió del decret del Govern que ajornava les eleccions catalanes al proper 30 de maig, les manté provisionalment el 14 de febrer i dictarà sentència definitiva no més tard del 8 de febrer.


20 de gener

Joe Biden pren possessió com a 46è president dels Estats Units, després del jurament de la primera vicepresidenta Kamala Harris, en una cerimònia amb participació de Lady Gaga, Jennifer López, Garth Brooks i la jove poeta Amanda Gorman.

Biden inaugural logo.png

Logo de la investidura presidencial    Arbcom ru editing.svg

Tendències


Avui fa 10 anys
Moren Manuel Berná García, compositor i director d'orquestra valencià (n. 1915), i Maria Mercader, actriu catalana de cinema i teatre (n. 1918).
Avui fa 180 anys
Els britànics ocupen l'enclavament xinès de Hong Kong.
Avui fa 215 anys
Avui fa 380 anys
A Barcelona, les tropes franceses i catalanes derroten l'exèrcit castellà de Felip IV en l'anomenada batalla de Montjuïc (Guerra dels Segadors).

Hong-kong, from Kow-loon.jpg

Vista de Hong Kong a principis de la dècada de 1840.