Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
711.556 articles
1.038 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Cimbori almoina abril 1.jpg
Article del dia
La Catedral de València és seu de l'arquebisbat de València i està dedicada a Santa Maria per desig de Jaume I, fidel a la tradicional devoció mariana del segle xiii. Fou consagrada l'any 1238 per l'arquebisbe de Tarragona Pere d'Albalat. Es troba sobre l'antiga mesquita, que al seu torn s'havia alçat sobre l'antiga seu visigòtica. El gòtic català o mediterrani és l'estil predominant d'aquesta catedral, tot i que també conté elements del romànic, del gòtic francés, del renaixement, del barroc i neoclàssic. Al seu interior s'hi venera el Sant Calze, datat del segle i, i donat a la catedral pel rei Alfons el Magnànim el 1436. - Vegeu informació sobre la imatge

Catedral de València

Cimbori almoina abril 1.jpg

La Catedral de València és seu de l'arquebisbat de València i està dedicada a Santa Maria per desig de Jaume I, fidel a la tradicional devoció mariana del segle xiii. Fou consagrada l'any 1238 per l'arquebisbe de Tarragona Pere d'Albalat. Es troba sobre l'antiga mesquita, que al seu torn s'havia alçat sobre l'antiga seu visigòtica.

El gòtic català o mediterrani és l'estil predominant d'aquesta catedral, tot i que també conté elements del romànic, del gòtic francés, del renaixement, del barroc i neoclàssic. Al seu interior s'hi venera el Sant Calze, datat del segle i, i donat a la catedral pel rei Alfons el Magnànim el 1436.Lepista nuda LC0372.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Lepista nuda LC0372.jpg

Bolet comestible pimpinella morada


Viquiprojecte Persones no-binàries.jpg
Projecte destacat
El Viquiprojecte Persones no-binàries és un Viquiconcurs que pretén fer créixer el nombre de biografies de persones no-binàries a partir de la creació i la traducció d'articles que en parlin.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquiprojecte Persones no-binàries

Viquiprojecte Persones no-binàries.jpg

El Viquiprojecte Persones no-binàries és un Viquiconcurs que pretén fer créixer el nombre de biografies de persones no-binàries a partir de la creació i la traducció d'articles que en parlin.
(Informació de la imatge)


26 de setembre

Cuba aprova en un referèndum constitucional la legalització del matrimoni homosexual i l'adopció homoparental.


26 de setembre

La victòria de la coalició dretana en les eleccions italianes fa pensar que Giorgia Meloni esdevindrà la primera dona i la primera neofeixista a presidir el país.

23 de setembre

Se celebren, fins al dia 27, els referèndums d'adhesió a Rússia a les autoproclamades repúbliques de Donetsk i Luhansk i als territoris ocupats de Kherson i Zaporíjia.


23 de setembre

Amnistia Internacional estima trenta manifestants morts en la repressió de les protestes al Kurdistan Oriental per la mort de Mahsa Amini a mans de la policia de la moral iraniana.


Arbcom ru editing.svg


Giorgia Meloni 2022 (cropped).jpg

Giorgia Meloni a la Conservative Political Action Conference del 2022


Tendències


Avui fa 85 anys
Mor Bessie Smith, cantant de blues (n. 1894).
Avui fa 125 anys
Neix Pau VI, papa (m. 1978).
Avui fa 190 anys
Neix Rebecca Solomon, dibuixant i pintora anglesa prerafaelita interessada a denunciar la injustícia social (m. 1886).
Avui fa 335 anys
Els venecians bombardegen el dipòsit de municions que era dins el Partenó d'Atenes i l'explosió provoca destrosses greus.

ACROPOLIS 1969 - panoramio - jean melis.jpg

El Partenó.