Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
620.800 articles
1.052 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

StPau-arnau-RamonBerenguer-2-7165.jpg
Article del dia
L'escultura del recinte modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona és un extens conjunt d'obres que juga un paper fonamental en el desplegament iconogràfic desitjat per Pau Gil, mecenes de l'hospital, interpretat i dissenyat per Domènech i Montaner. Els dos artistes clau en aquesta interpretació varen ser Eusebi Arnau i el seu alumne Pau Gargallo, a més de la participació de Francesc Modolell. L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un conjunt modernista situat a Barcelona, projectat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i construït entre 1902 i 1930 en una primera fase pel mateix Domènech i Montaner i en una segona, a partir de 1920, pel seu fill Pere Domènech i Roura. - Vegeu informació sobre la imatge

Escultura de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

StPau-arnau-RamonBerenguer-2-7165.jpg

L'escultura del recinte modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona és un extens conjunt d'obres que juga un paper fonamental en el desplegament iconogràfic desitjat per Pau Gil, mecenes de l'hospital, interpretat i dissenyat per Domènech i Montaner. Els dos artistes clau en aquesta interpretació varen ser Eusebi Arnau i el seu alumne Pau Gargallo, a més de la participació de Francesc Modolell.

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un conjunt modernista situat a Barcelona, projectat per l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner i construït entre 1902 i 1930 en una primera fase pel mateix Domènech i Montaner i en una segona, a partir de 1920, pel seu fill Pere Domènech i Roura.Mostar Old Town Panorama 2007.jpg
Imatge del dia
Pont Vell de Mostar (Bòsnia i Hercegovina), destruït el 1993 i reconstruït el 2004. - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Mostar Old Town Panorama 2007.jpg

Pont Vell de Mostar (Bòsnia i Hercegovina), destruït el 1993 i reconstruït el 2004.

Cartell viquirepte GEC.png
Projecte destacat
Volem enllaçar 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb la seva entitat corresponent a Wikidata. I ho volem fer en un mes! Ens ajudes a fer realitat el repte?

Projecte destacat: Viquirepte GEC ⇄ Wikidata

Cartell viquirepte GEC.png

Volem enllaçar 100.000 articles de la Gran Enciclopèdia Catalana amb la seva entitat corresponent a Wikidata. I ho volem fer en un mes! Ens ajudes a fer realitat el repte?


20 d'agost

Poc abans de la mitjanit, l'Open Arms desembarca al port de Lampedusa els 82 migrants que encara eren a bord després dels rescats iniciats l'1 d'agost.


13 d'agost

Durant les protestes a Hong Kong de 2019, s'han produït greus enfrontaments entre la policia i els 5.000 manifestants que han ocupat l'Aeroport Internacional de Hong Kong durant diversos dies.

13 d'agost

El cantant i director d'orquestra madrileny Plácido Domingo rep múltiples acusacions d'assetjament sexual en un reportatge d'Associated Press.


13 d'agost

Una explosió causada per proves amb míssils nuclears a Rússia provoca 5 morts i el desallotjament de Niónoksa, vora Severodvinsk.

Вид на комплекс деревянных церквей в Нёноксе.jpg

Niónoksa, a Rússia    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 30 anys
Avui fa 45 anys
Mor Charles Lindbergh, aviador i enginyer estatunidenc, primer pilot a creuar l'oceà Atlàntic en un vol sense escales en solitari (n. 1902).
Avui fa 105 anys
Neix Julio Cortázar, escriptor i traductor argentí (m. 1984).

133 album dauphiné, Jean-Joseph Mounier président à l'assemblée nationale, 5 et 6 oct 1789, by AD cropped.jpg

Debats durant la Revolució Francesa