Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
638.104 articles
1.607 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

DroseraRegia.jpg
Article del dia
Drosera regia és una espècie de planta carnívora del gènere Drosera, que és endèmica d'una única vall de Sud-àfrica. El nom de dròsera prové de la paraula grega droseros, que significa "coberta de rosada". L'epítet específic regia és una paraula llatina que significa "reial", una referència a l'"aparença majestuosa" de la planta. Les fulles poden arribar a mesurar 70 centímetres de llarg. Posseeix nombroses característiques primitives que no s'observen en altres espècies de dròseres, com són rizomes llenyosos, pol·len operculat i la manca d'una vernació. Tots aquests factors, combinats amb la informació molecular que aporta l'anàlisi filogenètica, confirma que D. regia presenta algunes de les característiques més primitives del gènere. - Vegeu informació sobre la imatge

Drosera regia

DroseraRegia.jpg

Drosera regia és una espècie de planta carnívora del gènere Drosera, que és endèmica d'una única vall de Sud-àfrica. El nom de dròsera prové de la paraula grega droseros, que significa "coberta de rosada". L'epítet específic regia és una paraula llatina que significa "reial", una referència a l'"aparença majestuosa" de la planta. Les fulles poden arribar a mesurar 70 centímetres de llarg. Posseeix nombroses característiques primitives que no s'observen en altres espècies de dròseres, com són rizomes llenyosos, pol·len operculat i la manca d'una vernació. Tots aquests factors, combinats amb la informació molecular que aporta l'anàlisi filogenètica, confirma que D. regia presenta algunes de les característiques més primitives del gènere.Horse December 2014-1.jpg
Imatge del dia
Un cavall lusità, una raça d'origen portuguès - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Horse December 2014-1.jpg

Un cavall lusità, una raça d'origen portuguès

Cartell concurs La Càpsula del Temps 2020.jpg
Projecte destacat
Afegeix noves efemèrides referenciades a les cronologies de la Viquipèdia, Viquidites, Viquitexts i Wikidata per ajudar-nos a refer la càpsula del temps. Estrenem el nou concurs anual gamificat dels projectes Wikimedia en català: apunta-t'hi!

Projecte destacat: La càpsula del temps

Cartell concurs La Càpsula del Temps 2020.jpg

Afegeix noves efemèrides referenciades a les cronologies de la Viquipèdia, Viquidites, Viquitexts i Wikidata per ajudar-nos a refer la càpsula del temps. Estrenem el nou concurs anual gamificat dels projectes Wikimedia en català: apunta-t'hi!


17 de febrer

Dos dibuixos representant l'església de la Colònia Güell de Gaudí acaben al MNAC després de tota una peripècia.


17 de febrer

La Llibreria Catalana de Perpinyà guanya el VII Premi Martí Gasull i Roig per la seva defensa de la llengua.

16 de febrer

Es difon que la CIA va utilitzar la principal empresa de fabricació d'aparells d'encriptació de comunicacions, Crypto AG, situada a Suïssa, per espiar un centenar de països.


14 de febrer

Troben a Blanes, a 600 metres de profunditat, una de les colònies de corall d'aigües fredes més grans del Mediterrani, refugi de la biodiversitat del fons marí i en perill d'extinció.

Proyecto original Colonia Güell.jpg

L'església de la Colònia Güell segons el projecte original de Gaudí.    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 50 anys
Mor Mercè Serós, cupletista catalana (n. 1900).
Avui fa 80 anys
Avui fa 85 anys
Mor Llorenç Bisbal, cappare del socialisme mallorquí (n. 1876).
Avui fa 125 anys

Mercedes Serós 1926.jpg

Mercè Serós l'any 1926.