Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
712.237 articles
1.137 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Geena Davis (1989).jpg
Article del dia
Thelma i Louise és una road movie de 1991 dirigida per Ridley Scott i guanyadora d'un Oscar. Amb Geena Davis (Thelma) i Susan Sarandon (Louise) en els papers principals, la pel·lícula explica com una excursió de cap de setmana de dues dones es transforma en una fuga a través dels Estats Units. Cal destacar la participació de Harvey Keitel, que interpreta per primera vegada el paper d'un heroi, i de Brad Pitt, per qui aquest llargmetratge significà l'impuls de la seva carrera. - Vegeu informació sobre la imatge

Thelma i Louise

Geena Davis (1989).jpg

Thelma i Louise és una road movie de 1991 dirigida per Ridley Scott i guanyadora d'un Oscar. Amb Geena Davis (Thelma) i Susan Sarandon (Louise) en els papers principals, la pel·lícula explica com una excursió de cap de setmana de dues dones es transforma en una fuga a través dels Estats Units. Cal destacar la participació de Harvey Keitel, que interpreta per primera vegada el paper d'un heroi, i de Brad Pitt, per qui aquest llargmetratge significà l'impuls de la seva carrera.Fliegenpilz fly agaric Amanita muscaria.JPG
Imatge del dia

Imatge del dia

Fliegenpilz fly agaric Amanita muscaria.JPG

Reigs de fageda (Amanita muscaria), bolets indigests psicoactius.


Viquimarató 2022 Logos.png
Projecte destacat
Viquimarató a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona per aportar continguts en català sobre teologia, filosofia i religions.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Viquimarató de teologia, filosofia i religions

Viquimarató 2022 Logos.png

Viquimarató a la Biblioteca Pública Episcopal de Barcelona per aportar continguts en català sobre teologia, filosofia i religions.
(Informació de la imatge)


7 d'octubre

Junts per Catalunya deixa el govern de la Generalitat de Catalunya d'acord amb el resultat d'una consulta entre la militància del partit.


6 d'octubre

Annie Ernaux guanya el Premi Nobel de Literatura, la dissetena dona en 120 anys d'història del guardó.

2 d'octubre

En les eleccions generals del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva obté el 48,4 % dels vots i s'enfrontarà a Jair Bolsonaro en una segona volta el dia 30.


2 d'octubre

El cop d'estat a Burkina Faso, liderat pel capità de l'exèrcit Ibrahim Traoré el 30 de setembre, triomfa en aconseguir la dimissió del precedent president colpista.


Arbcom ru editing.svg


Annie Ernaux.jpg

Annie Ernaux el 2011


Tendències


Avui fa 30 anys
Avui fa 40 anys
El govern de Polònia prohibeix el sindicat Solidarność.
Avui fa 85 anys
Neix Lourdes Beneria i Farré, economista catalana, catedràtica emèrita, pionera de l'economia feminista.
Avui fa 110 anys