Portada

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 585.591 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Aquest gel d'agarosa tenyit amb bromur d'etidi mostra diversos productes de PCR obtinguts mitjançant diferents encebadors amb un baix nivell d'especificitat.

La reacció en cadena de la polimerasa (coneguda com a PCR, l'acrònim anglès de polymerase chain reaction) és una tècnica de biologia molecular l'objectiu de la qual és obtenir un gran nombre de còpies d'un fragment d'ADN específic a partir d'una quantitat mínima. Avui en dia, la tecnologia és capaç de fer-ho a partir d'una sola còpia. El procés fou descobert el 1983 per Kary Banks Mullis, guardonat amb el Premi Nobel de Química.

Aquesta tècnica serveix per amplificar un fragment d'ADN. La seva utilitat rau en el fet que després de l'amplificació resulta molt més fàcil d'identificar amb una gran precisió els virus o organismes que causen les malalties. També serveix per identificar cadàvers i per a la investigació científica sobre l'ADN amplificat. Aquests usos derivats de l'amplificació l'han convertit en una tècnica molt estesa, amb el consegüent abaratiment de l'equip necessari per dur-la a terme.

Actualitat
Wikibar.png
Haifaa Al-Mansour
Dimarts 17 de juliol
Diumenge 15 de juliol
Dijous 12 de juliol
Dimarts 10 de juliol
Dijous 5 de juliol
Defuncions recents: José María Setién, Hans Günter Winkler, Tab Hunter, Robert D. Ray, Jean-Louis Tauran, Víctor Pérez Pallarés, Henri Dirickx, Eva Serra i Puig.

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats
 Sabíeu que...
 En sabeu la resposta?

En sabeu la resposta?


Efemèrides
Wikibar.png

17 de juliol:

Karl Marx

Dies recents: 16 de juliol15 de juliol14 de juliol

Imatge del dia

Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png
 Altres llengües
 Projectes germans