Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
707.512 articles
988 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

GD-FR-Paris-Grand Palais.jpg
Article del dia
El Grand Palais des Beaux-Arts, també anomenat a Grand Palais des Champs-Elysées i popularment conegut com a Grand Palais, és un edifici singular de la ciutat de París, situat als Camps Elisis, en el arrondissement, que conforma un entorn monumental de forma conjunta amb el Petit Palais i el pont Alexandre III. El Grand Palais va començar a construir-se el 1897 per allotjar l'Exposició Universal de 1900. Destaca per l'estil eclèctic de la seva arquitectura, denominat estil Beaux-Arts, que fou característic de l'Escola de Belles Arts de París. L'edifici reflecteix el gust per la rica decoració i ornamentació a les seves façanes en pedra, el formalisme de la seva planta i realitzacions fins aleshores noves com el gran envidriament de la seva coberta, la seva estructura de ferro i acer, i l'ús del formigó armat. - Vegeu informació sobre la imatge

Grand Palais

GD-FR-Paris-Grand Palais.jpg

El Grand Palais des Beaux-Arts, també anomenat a Grand Palais des Champs-Elysées i popularment conegut com a Grand Palais, és un edifici singular de la ciutat de París, situat als Camps Elisis, en el arrondissement, que conforma un entorn monumental de forma conjunta amb el Petit Palais i el pont Alexandre III.

El Grand Palais va començar a construir-se el 1897 per allotjar l'Exposició Universal de 1900. Destaca per l'estil eclèctic de la seva arquitectura, denominat estil Beaux-Arts, que fou característic de l'Escola de Belles Arts de París. L'edifici reflecteix el gust per la rica decoració i ornamentació a les seves façanes en pedra, el formalisme de la seva planta i realitzacions fins aleshores noves com el gran envidriament de la seva coberta, la seva estructura de ferro i acer, i l'ús del formigó armat.Neochmia temporalis Cleland 2009 - 1.jpg
Imatge del dia
Ocell diamant cella-roig, Neochmia temporalis, fotografiat a Adelaida (Austràlia) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Neochmia temporalis Cleland 2009 - 1.jpg

Ocell diamant cella-roig, Neochmia temporalis, fotografiat a Adelaida (Austràlia)


Connexions.jpg
Projecte destacat
El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Comunitat Viquipedista 2022

Connexions.jpg

El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)15 d'agost

Entra en vigor la llei que obliga a la distribució gratuïta de productes higiènics femenins a Escòcia, pionera a nivell mundial en la lluita contra la pobresa menstrual.


10 d'agost

Entra en vigor la prohibició de la Unió Europea a les importacions de carbó de Rússia en resposta a la invasió d'Ucraïna com a part de les sancions que es van anunciar a l'abril.

10 d'agost

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària alerta per la presència de «cossos estranys» en gelats dels supermercats Mercadona, Aldi i Lidl.


9 d'agost

Es registren diverses explosions a la base aèria de Novofedorivka, controlada pels russos, a la península de Crimea a 160 km del front de la invasió russa d'Ucraïna.


Arbcom ru editing.svg


Satellite picture of Crimea, Terra-MODIS, 05-16-2015.jpg

Vista de satèl·lit de la península de Crimea


Tendències


Avui fa 25 anys
Moren Joan Ferràndiz i Castells, pintor i escriptor català, reconegut internacionalment com a autor de postals de Nadal (n. 1917), i Roc Llop i Convalia, sindicalista, escriptor català (n. 1908).
Avui fa 45 anys
Un radiotelescopi que participa en el projecte SETI rep un senyal de ràdio que serà anomenat el senyal Wow!.
Avui fa 50 anys
Neix Ben Affleck, actor estatunidenc.
Avui fa 75 anys
L'Índia assoleix la independència de l'Imperi Britànic liderada per Gandhi i Nehru.
Avui fa 150 anys
Neix Sri Aurobindo, filòsof indi (m. 1950).
Avui fa 180 anys