Portada

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 587.546 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Vista del conjunt monumental format pel el Grand Palais, el Petit Palais i el Pont Alexandre III, des de la torre Eiffel.

El Grand Palais des Beaux-Arts, també anomenat a Grand Palais des Champs-Elysées i popularment conegut com a Grand Palais, és un edifici singular de la ciutat de París, situat als Camps Elisis, en el arrondissement, que conforma un entorn monumental de forma conjunta amb el Petit Palais i el pont Alexandre III.

El Grand Palais va començar a construir-se el 1897 per allotjar l'Exposició Universal de 1900. Destaca per l'estil eclèctic de la seva arquitectura, denominat estil Beaux-Arts, que fou característic de l'Escola de Belles Arts de París. L'edifici reflecteix el gust per la rica decoració i ornamentació a les seves façanes en pedra, el formalisme de la seva planta i realitzacions fins aleshores noves com el gran envidriament de la seva coberta, la seva estructura de ferro i acer, i l'ús del formigó armat.

Actualitat
Wikibar.png
Insígnia de la sonda solar Parker
Dimarts 14 d'agost
Diumenge 12 d'agost
Divendres 10 d'agost
Dijous 9 d'agost
  • Almenys 51 persones, entre les quals 40 nens, moren en el bombardeig d'un autobús escolar per part de la coalició liderada per l'Aràbia Saudita en el context de la Guerra Civil Iemenita.
Defuncions recents: Samir Amin, V. S. Naipaul, Iago Pericot, Rosa Maria Carrasco, Joël Robuchon, Lluïsa Forrellad, Pep Laguarda.

Visiteu Viquinotícies - modifica

Curiositats
Wikibar.png
Curiositats
 Sabíeu que...
 En sabeu la resposta?


Sabíeu que...

...el Partenó, durant successives ocupacions, va ser convertit en una església bizantina, una església llatina, una mesquita musulmana i fins i tot va ser usat com a polvorí?
Efemèrides
Wikibar.png

15 d'agost:

Nehru i Gandhi (1946)

Dies recents: 14 d'agost13 d'agost12 d'agost

Imatge del dia

Wikibar.png
Altres projectes
Wikibar.png
 Altres llengües
 Projectes germans

Llista completa