Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
620.598 articles
1.060 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Rubens self portrait.jpg
Article del dia
Peter Paul Rubens (Siegen, Westfàlia, 28 de juny del 1577Anvers, 30 de maig del 1640), va ser un diplomàtic, i el pintor barroc més popular de l'escola flamenca. El seu estil exuberant emfasitzava moviment, color, i sensualitat. Va tractar tota classe de temes pictòrics, de religió, d'història, de mitologia clàssica, escenes de caça, retrats, així com il·lustracions per a llibres i dissenys per a tapisseries. Va ser molt prolífic en la producció d'obres; es calcula que va arribar a pintar uns 3.000 quadres gràcies, en part, als membres del seu taller que, pel que sembla, treballaven en cadena. Van ser deixebles seus Jacob Jordaens i van Dyck. Dominava diverses llengües i va ser un gran humanista i un bon diplomàtic. - Vegeu informació sobre la imatge

Peter Paul Rubens

Rubens self portrait.jpg

Peter Paul Rubens (Siegen, Westfàlia, 28 de juny del 1577Anvers, 30 de maig del 1640), va ser un diplomàtic, i el pintor barroc més popular de l'escola flamenca. El seu estil exuberant emfasitzava moviment, color, i sensualitat. Va tractar tota classe de temes pictòrics, de religió, d'història, de mitologia clàssica, escenes de caça, retrats, així com il·lustracions per a llibres i dissenys per a tapisseries. Va ser molt prolífic en la producció d'obres; es calcula que va arribar a pintar uns 3.000 quadres gràcies, en part, als membres del seu taller que, pel que sembla, treballaven en cadena. Van ser deixebles seus Jacob Jordaens i van Dyck. Dominava diverses llengües i va ser un gran humanista i un bon diplomàtic.Kiril Lazarov 06.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Kiril Lazarov 06.jpg

Kiril Lazarov, jugador d'handbol macedoni.

Cartell Viquirepte de Viquidites 15è aniversari (vertical).jpg
Projecte destacat
El projecte germà de la Viquipèdia dedicat a la paremiologia, Viquidites, fa avui 15 anys! Ho celebrem amb un viquirepte sobre efemèrides d'autores catalanes!

Projecte destacat: Viquirepte 15è aniversari de Viquidites

Cartell Viquirepte de Viquidites 15è aniversari (vertical).jpg

El projecte germà de la Viquipèdia dedicat a la paremiologia, Viquidites, fa avui 15 anys! Ho celebrem amb un viquirepte sobre efemèrides d'autores catalanes!


20 d'agost

Poc abans de la mitjanit, l'Open Arms desembarca al port de Lampedusa els 82 migrants que encara eren a bord després dels rescats iniciats l'1 d'agost.


13 d'agost

Durant la Revolució dels Paraigües, s'han produït greus enfrontaments entre la policia i els 5.000 manifestants que han ocupat l'Aeroport Internacional de Hong Kong durant diversos dies.

13 d'agost

El cantant i director d'orquestra madrileny Plácido Domingo rep múltiples acusacions d'assetjament sexual en un reportatge d'Associated Press.


13 d'agost

Una explosió causada per proves amb míssils nuclears a Rússia provoca 5 morts i el desallotjament de Niónoksa, vora Severodvinsk.

Вид на комплекс деревянных церквей в Нёноксе.jpg

Niónoksa, a Rússia    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 90 anys
Neix Iàssir Arafat, President de l'Autoritat Nacional palestina, Premi Nobel de la Pau de 1994 (m. 2004).
Avui fa 100 anys
Mor Amado Nervo, escriptor mexicà (n. 1870).
Avui fa 120 anys
Neix Jorge Luis Borges, escriptor argentí (m. 1986).