Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
682.333 articles
1.303 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Australia green tree frog (Litoria caerulea) crop.jpg
Article del dia
La reineta gegant (Litoria caerulea) és una espècie de granota arborícola originària d'Austràlia i Nova Guinea, amb poblacions introduïdes a Nova Zelanda i els Estats Units. Pertany al gènere Litoria. Físicament, s'assembla a altres espècies del mateix gènere, especialment Litoria splendida i Litoria infrafrenata. La reineta gegant és més gran que la majoria de granotes australianes, i assoleix una llargada de deu centímetres. La longevitat mitjana de la granota en captivitat, d'uns setze anys, és llarga en comparació amb la de la majoria de granotes. Les reinetes gegants són dòcils i estan ben adaptades a la vida a prop de llars humanes. A causa de les seves característiques físiques i de comportament, la reineta gegant ha esdevingut una de les granotes de la seva regió que més fàcilment es poden reconèixer, i arreu del món és un animal de companyia exòtic. - Vegeu informació sobre la imatge

Reineta gegant

Australia green tree frog (Litoria caerulea) crop.jpg

La reineta gegant (Litoria caerulea) és una espècie de granota arborícola originària d'Austràlia i Nova Guinea, amb poblacions introduïdes a Nova Zelanda i els Estats Units. Pertany al gènere Litoria. Físicament, s'assembla a altres espècies del mateix gènere, especialment Litoria splendida i Litoria infrafrenata.

La reineta gegant és més gran que la majoria de granotes australianes, i assoleix una llargada de deu centímetres. La longevitat mitjana de la granota en captivitat, d'uns setze anys, és llarga en comparació amb la de la majoria de granotes. Les reinetes gegants són dòcils i estan ben adaptades a la vida a prop de llars humanes. A causa de les seves característiques físiques i de comportament, la reineta gegant ha esdevingut una de les granotes de la seva regió que més fàcilment es poden reconèixer, i arreu del món és un animal de companyia exòtic.Michelangelo Merisi, called Caravaggio - Saint John the Baptist in the Wilderness - Google Art Project.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Michelangelo Merisi, called Caravaggio - Saint John the Baptist in the Wilderness - Google Art Project.jpg

Sant Joan Baptista pintat per Caravaggio, 1604-1605.

Imatge del Viquiprojecte Teatre Nacional de Catalunya - portada de la Viquipèdia.jpg
Projecte destacat
Del 23 de juny al 13 de juliol, millorem la cobertura i la qualitat del teatre català a la Viquipèdia, Wikidata i Commons. Participa-hi!

Projecte destacat: Viquiprojecte TNC

Imatge del Viquiprojecte Teatre Nacional de Catalunya - portada de la Viquipèdia.jpg

Del 23 de juny al 13 de juliol, millorem la cobertura i la qualitat del teatre català a la Viquipèdia, Wikidata i Commons. Participa-hi!


23 de juny

La Comunitat pel Desenvolupament de l’Àfrica del Sud acorda el desplegament de tropes al nord de Moçambic per combatre la insurrecció islamista a Cabo Delgado.


21 de juny

El Consell d'Europa reclama a Espanya l'alliberament dels empresonats arran del procés independentista català, la retirada de les peticions d'extradició i la reforma dels delictes de rebel·lió i sedició.

16 de juny

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua es renova amb la incorporació de set noves acadèmiques garantint així la paritat entre dones i homes a la institució.


13 de juny

Naftali Bennett és elegit primer ministre d'Israel i liderarà durant dos anys un executiu molt divers que ha posat fi a 12 anys de govern de Netanyahu. Al cap de dos anys, Yair Lapid li agafarà el relleu.


Testmapcabodelgado.png

En gris, les zones controlades pels insurgents a Cabo Delgado, Moçambic.    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 60 anys
Neix Rebecca Solnit, historiadora, escriptora, periodista i activista estatunidenca.
Avui fa 70 anys
Neix Erika Rosenberg, escriptora alemanya, intèrpret, traductora, periodista i biògrafa d'Oskar i Emilie Schindler.