Portada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
749.635 articles
1.194 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Article del dia
Llaunes de sopa Campbell's (originalment en anglès Campbell's Soup Cans), també coneguda com a 32 llaunes de sopa Campbell's, és una obra d'art produïda el 1962 per l'artista nord-americà Andy Warhol. Consisteix en trenta-dos llenços, cadascun de 50,8 cm d'alçada i 40,6 cm d'amplada, en els quals hi ha pintada una llauna de sopa Campbell's que reprodueix cadascuna de les varietats de sopa enllaunada que la companyia oferia en aquella època. El suport de Campbell's Soup Cans respecte dels temes de cultura popular va ajudar l'art pop a instal·lar-se com un moviment artístic de transcendència. Per a Warhol, pintor i director de cinema, aquesta obra va constituir la seva primera exposició individual en una galeria d'art com a artista professional. L'obra, exposada per primera vegada a la galeria Ferus de Los Angeles, va marcar el debut de l'art pop a la costa oest dels Estats Units. - Vegeu informació sobre la imatge

Llaunes de sopa Campbell's

Llaunes de sopa Campbell's (originalment en anglès Campbell's Soup Cans), també coneguda com a 32 llaunes de sopa Campbell's, és una obra d'art produïda el 1962 per l'artista nord-americà Andy Warhol. Consisteix en trenta-dos llenços, cadascun de 50,8 cm d'alçada i 40,6 cm d'amplada, en els quals hi ha pintada una llauna de sopa Campbell's que reprodueix cadascuna de les varietats de sopa enllaunada que la companyia oferia en aquella època. El suport de Campbell's Soup Cans respecte dels temes de cultura popular va ajudar l'art pop a instal·lar-se com un moviment artístic de transcendència.

Per a Warhol, pintor i director de cinema, aquesta obra va constituir la seva primera exposició individual en una galeria d'art com a artista professional. L'obra, exposada per primera vegada a la galeria Ferus de Los Angeles, va marcar el debut de l'art pop a la costa oest dels Estats Units.Imatge del dia
Vista aèria de Masada, antiga fortificació en el desert de Judea - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Vista aèria de Masada, antiga fortificació en el desert de Judea

Projecte destacat
Volem que la Viquipèdia en català estigui al Top4 de les millors enciclopèdies pels 10.000 articles bàsics. Participeu-hi Fins que ho aconseguim!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Els 10.000

Volem que la Viquipèdia en català estigui al Top4 de les millors enciclopèdies pels 10.000 articles bàsics. Participeu-hi Fins que ho aconseguim!
(Informació de la imatge)16 d'abril

En els quarts de final de la Lliga de Campions, el París-Saint Germain venç el FC Barcelona per 1-4.


13 d'abril

Després de cent anys d'història, el Museu d'Art Morera estrena seu definitiva a l'Antic Palau de Justícia de Lleida.


13 d'abril

La Guàrdia Revolucionària de l'Iran ataca Israel en resposta a l'ofensiva al seu consolat a Damasc, fent servir drons, míssils de creuer i míssils balístics.


12 d'abril

Aina Clotet és premiada al Festival Canneseries com la millor actriu de televisió de l'any per Això no és Suècia.Marc-André ter Stegen, porter del FC Barcelona


Tendències


Avui fa 10 anys
Moren Conxa Pérez Collado, sindicalista, activista, miliciana i lluitadora antifeixista (n. 1915), i Gabriel García Márquez, escriptor colombià (n. 1927).
Avui fa 50 anys
Neix Victoria Beckham, cantant i dissenyadora de moda anglesa.
Avui fa 70 anys
Mor Sara Llorens, mestra i escriptora, considerada la primera folklorista catalana (n. 1881).
Avui fa 130 anys
Neix Nikita Serguéievitx Khrusxov, líder de la Unió Soviètica després de la mort de Ióssif Stalin (m. 1971).