Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
684.604 articles
1.094 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Pumiforme.JPG
Article del dia
El gat o moix (Felis silvestris catus) és un mamífer de la família dels fèlids. És un dels animals domèstics més populars del món, car se'n pot trobar a uns 600 milions de llars arreu del planeta. N'hi ha desenes de races, algunes sense pèl o sense cua com a resultat de mutacions genètiques, i n'hi ha una gran varietat de colors. Els gats són predadors experts i poden caçar més de mil espècies diferents d'animals per alimentar-se. Són capaços d'assimilar determinats conceptes avançats, i alguns poden ser ensinistrats per manipular mecanismes senzills. Es comuniquen amb gemecs, xiulets, grunyits i aproximadament un centenar de vocalitzacions diferents, a més del llenguatge corporal. - Vegeu informació sobre la imatge

Gat

Pumiforme.JPG

El gat o moix (Felis silvestris catus) és un mamífer de la família dels fèlids. És un dels animals domèstics més populars del món, car se'n pot trobar a uns 600 milions de llars arreu del planeta. N'hi ha desenes de races, algunes sense pèl o sense cua com a resultat de mutacions genètiques, i n'hi ha una gran varietat de colors. Els gats són predadors experts i poden caçar més de mil espècies diferents d'animals per alimentar-se. Són capaços d'assimilar determinats conceptes avançats, i alguns poden ser ensinistrats per manipular mecanismes senzills. Es comuniquen amb gemecs, xiulets, grunyits i aproximadament un centenar de vocalitzacions diferents, a més del llenguatge corporal.Puente de la Margineda, Santa Coloma, Andorra, 2013-12-30, DD 08-10 HDR.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Puente de la Margineda, Santa Coloma, Andorra, 2013-12-30, DD 08-10 HDR.jpg

El pont de la Margineda sobre la Valira en l'antic camí ral entre Sant Julià i Andorra la Vella.

Wiki-el cami.png
Projecte destacat
Durant tot juliol, augmentem la informació i la visibilitat dels elements patrimonials vinculats amb la ruta de peregrinació del Camí de Sant Jaume. Participa-hi!

Projecte destacat: Wiki Loves Camino

Wiki-el cami.png

Durant tot juliol, augmentem la informació i la visibilitat dels elements patrimonials vinculats amb la ruta de peregrinació del Camí de Sant Jaume. Participa-hi!


29 de juliol

El Dia de l'Excés de la Terra, en què s'han esgotat tots els recursos que el món pot regenerar al llarg del 2021, torna a situar-se com el 2019 i es perd el progrés del 2020 associat a la COVID-19.


21 de juliol

El COI designa Brisbane com a seu dels Jocs Olímpics d'estiu de 2032. Serà la tercera seu australiana després de Melbourne i Sydney.

20 de juliol

El Jurat Nacional d'Eleccions (JNE) del Perú declara oficialment Pedro Castillo nou President de la República del Perú davant les impugnacions de Keiko Fujimori. Prendrà possessió el dia 28.


20 de juliol

El Govern Espanyol aprova l'avantprojecte de llei de memòria democràtica que ha de substituir l'actual Llei de Memòria Històrica del 2007.


Brisbane skyline.jpg

Silueta urbana nocturna de Brisbane (juliol del 2021)    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 35 anys
Mor Enric Casals i Defilló, violinista i compositor català (n. 1892), germà de Pau Casals.
Avui fa 85 anys
Neix Elisenda Ribas i Sallent, actriu catalana de teatre, cinema, televisió i doblatge (m. 2020).
Avui fa 130 anys
Neix Juan Adsuara Ramos, escultor valencià (m. 1973).
Avui fa 135 anys
Mor Franz Liszt, compositor i pianista hongarès (n. 1811).