Portada

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Benvinguts a la Viquipèdia, l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar.

Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja tenim 462.808 articles.

Encara no hi heu col·laborat? Llanceu-vos-hi!

Article del dia
Wikibar.png

Museu Arqueològic Nacional d'Atenes

El Museu Arqueològic Nacional d'Atenes (en grec, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) allotja molts dels objectes arqueològics més importants trobats a Grècia des de la seva prehistòria fins l'antiguitat tardana. Se'l considera un dels grans museus del món, i conté la col·lecció més bona d'objectes de l'antiga Grècia que es pot trobar a tot el món. Està situat al centre d'Atenes, al barri d'Eksarhia, encara que la seva entrada es troba ubicada a l'Avinguda Patission.

S'organitza en cinc temes més o menys cronològics: la col·lecció prehistòrica (del segle VI aC al 1050 aC), la col·lecció d'escultures (segle VII aC al segle V aC), la col·lecció de ceràmiques (segle XI aC a la Grècia romana), la col·lecció de bronzes, i les col·leccions egípcia i d'Orient Pròxim.

Tanmateix el museu allotja una extensa col·lecció de fotografies, una biblioteca d'investigació, laboratoris de conservació dels objectes en metall, terra cuita, pedra i matèria orgànica, un laboratori fotogràfic i un laboratori químic. El museu acull també exposicions temporals. Disposa d'una sala d'actes, d'una gran botiga i d'un cafè instal·lat en un atri.

Actualitat
Wikibar.png
Curiositats
Wikibar.png
Curiositats

En sabeu la resposta?


Efemèrides
Wikibar.png

30 de maig: Diada de Canàries.

Destrucció de la Vendôme Colonne durant la Comuna de Paris.

Dies recents: 29 de maig28 de maig27 de maig

Imatge del dia
Wikibar.png

Amarna 2 llegenda.jpg
Recreació a vista d'ocell de la ciutat egípcia de Al-Amārna i el seu entorn cap al 1340 a.C amb les 1. Tombes Nord, 2. Tombes Sud, 3. Altars, 4. Ciutat i 5. Palau del Nord, 6. Maru-Aton, 7. ciutat principal, 8. Gran Temple d'Aton, 9. Kom el-Nana, 10. vila i 11. tombes dels treballadors, 12. Vall Reial, 13. Tomba d'Akhenaton i esteles V i U.

Més imatges seleccionades - Arxiu

Altres projectes
Wikibar.png