Portada

De Viquipèdia

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
707.144 articles
988 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

MK6 TITAN II.jpg
Article del dia
La guerra nuclear és un tipus de guerra que es duu a terme mitjançant l'ús d'armes nuclears, una classe d'arma de destrucció massiva. Pot tractar-se d'una "guerra nuclear limitada" o una "guerra nuclear total". Aquest tipus de conflagració té les seves pròpies teories, estratègies, tàctiques i conceptes, diferents de les de la guerra convencional, que han anat variant al llarg de les dècades. Pot lliurar-se en terra, mar, aire, l'espai i fins i tot en el subsòl, a distintes escales, amb mitjans molt diferents. S'ha postulat que, en una guerra nuclear total, la radiació i el canvi climàtic producte de la mateixa deixarien l'atmosfera de la Terra molt afectada i possiblement l'espècie humana i la resta d'éssers vius del món sofririen els efectes d'un hivern nuclear. Els supervivents haurien de realitzar la reconstrucció de les infraestructures del planeta en unes condicions molt difícils. La flora i la fauna es veurien afectades per centenars de mutacions. - Vegeu informació sobre la imatge

Guerra nuclear

MK6 TITAN II.jpg

La guerra nuclear és un tipus de guerra que es duu a terme mitjançant l'ús d'armes nuclears, una classe d'arma de destrucció massiva. Pot tractar-se d'una "guerra nuclear limitada" o una "guerra nuclear total". Aquest tipus de conflagració té les seves pròpies teories, estratègies, tàctiques i conceptes, diferents de les de la guerra convencional, que han anat variant al llarg de les dècades. Pot lliurar-se en terra, mar, aire, l'espai i fins i tot en el subsòl, a distintes escales, amb mitjans molt diferents.

S'ha postulat que, en una guerra nuclear total, la radiació i el canvi climàtic producte de la mateixa deixarien l'atmosfera de la Terra molt afectada i possiblement l'espècie humana i la resta d'éssers vius del món sofririen els efectes d'un hivern nuclear. Els supervivents haurien de realitzar la reconstrucció de les infraestructures del planeta en unes condicions molt difícils. La flora i la fauna es veurien afectades per centenars de mutacions.Neochmia temporalis Cleland 2009 - 1.jpg
Imatge del dia
Ocell Neochmia temporalis fotografiat a Adelaida (Austràlia) - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Neochmia temporalis Cleland 2009 - 1.jpg

Ocell Neochmia temporalis fotografiat a Adelaida (Austràlia)

Connexions.jpg
Projecte destacat
El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Comunitat Viquipedista 2022

Connexions.jpg

El I Viquiprojecte Comunitat Viquipedista persegueix millorar dos aspectes fonamentals de la Viquipèdia: la qualitat dels articles ja creats al projecte i la col·laboració entre viquipedistes.
(Informació de la imatge)10 d'agost

Entra en vigor la prohibició de la Unió Europea a les importacions de carbó de Rússia en resposta a la invasió d'Ucraïna com a part de les sancions que es van anunciar a l'abril.


10 d'agost

L'Agència Catalana de Seguretat Alimentària alerta per la presència de «cossos estranys» en gelats dels supermercats Mercadona, Aldi i Lidl.

9 d'agost

Es registren diverses explosions a la base aèria de Novofedorivka, controlada pels russos, a la península de Crimea a 160 km del front de la invasió russa d'Ucraïna.


7 d'agost

El Museu Horniman accepta tornar 12 bronzes de Benín i altres 60 peces, saquejats per les tropes colonials britàniques el 1897 al sud-oest de l'actual Nigèria.


Arbcom ru editing.svg


Satellite picture of Crimea, Terra-MODIS, 05-16-2015.jpg

Vista de satèl·lit de la península de Crimea


Tendències


Avui fa 5 anys
Mor Abdelcarim Gal·lab, escriptor marroquí (n. 1919).
Avui fa 70 anys
Mor Gustau Violet, escultor i escriptor nord-català (n. 1873).
Avui fa 75 anys
Pakistan s'independitza del Regne Unit.
Avui fa 170 anys
Neix Juli Pams i Vallarino, polític i advocat nord-català (m. 1930).

Ramon Casas - MNAC- Gustave Violet- 027296-D 006452.jpg

Gustau Violet dibuixat per Ramon Casas.