Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
615.810 articles
1.489 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Ajuntament de Barcelona.JPG
Article del dia
La Casa de la Ciutat de Barcelona és l'edifici i seu de l'Ajuntament de Barcelona. Es troba situada al centre històric de la ciutat, a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat de Catalunya. La seva construcció ha tingut lloc durant diversos segles. La façana principal, situada a la plaça de Sant Jaume, data de l'any 1847; l'origen, però, és de l'any 1369, any en el qual es va començar a construir el Saló de Cent, origen de la història de l'ajuntament de la ciutat de Barcelona. L'edifici és un palau. La façana principal és d'estil neoclàssic i fou dissenyada per l'arquitecte Josep Mas i Vila, i la façana que dóna al carrer Ciutat és d'estil gòtic, creada per Arnau Bargués. El pati interior, també d'estil gòtic però amb traces renaixentistes, data de l'any 1391, i s'hi mostren exposades diverses escultures d'autors com Josep Llimona, Joan Miró o Josep Clarà. Altres estances destacables són el Saló de Cent, el Saló de Cròniques, el Saló de la Reina Regent i la Capella del Bon Consell. - Vegeu informació sobre la imatge

Casa de la Ciutat (Barcelona)

Ajuntament de Barcelona.JPG

La Casa de la Ciutat de Barcelona és l'edifici i seu de l'Ajuntament de Barcelona. Es troba situada al centre històric de la ciutat, a la plaça de Sant Jaume, davant del Palau de la Generalitat de Catalunya. La seva construcció ha tingut lloc durant diversos segles. La façana principal, situada a la plaça de Sant Jaume, data de l'any 1847; l'origen, però, és de l'any 1369, any en el qual es va començar a construir el Saló de Cent, origen de la història de l'ajuntament de la ciutat de Barcelona.

L'edifici és un palau. La façana principal és d'estil neoclàssic i fou dissenyada per l'arquitecte Josep Mas i Vila, i la façana que dóna al carrer Ciutat és d'estil gòtic, creada per Arnau Bargués. El pati interior, també d'estil gòtic però amb traces renaixentistes, data de l'any 1391, i s'hi mostren exposades diverses escultures d'autors com Josep Llimona, Joan Miró o Josep Clarà. Altres estances destacables són el Saló de Cent, el Saló de Cròniques, el Saló de la Reina Regent i la Capella del Bon Consell.Leichtathletik WM 2013 Moskau 100 m Vorlauf.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Leichtathletik WM 2013 Moskau 100 m Vorlauf.jpg

Usain Bolt (Jamaica) guanyant els 100 metres llisos al Campionat del Món d'atletisme de 2013

Cartell Viquiestirada.jpg
Projecte destacat
El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?

Projecte destacat: Viquiestirada

Cartell Viquiestirada.jpg

El concurs per millorar la qualitat dels articles més breus! Cada mes, ampliarem els esborranys d'una temàtica de la Viquipèdia, que ara mateix suposen el 26,30% del total d'entrades de l'enciclopèdia. Hi participes?


27 de juny

L'Incendi de la Ribera d'Ebre ha cremat més de 5.500 hectàrees i segueix avançant.


21 de juny

El Tribunal Suprem dictamina que el delicte comès per "La Manada" va ser violació i eleva a 15 anys les penes als cinc membres, que ingressen a la presó a Sevilla.

18 de juny

Andreu Claret guanya el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb una obra sobre Vladímir Antónov-Ovséienko.


13 de juny

Les Corts Valencianes investeixen el socialista Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana per segon mandat consecutiu.

Palau de la Generalitat del País Valencià 2.jpg

Entrada principal a la Presidència de la Generalitat Valenciana.    Arbcom ru editing.svg


Tendències
Avui fa 10 anys
Vilafranca del Penedès, Alt Penedès: els Falcons de Barcelona assoleixen per primera vegada l'escala de 8.
Avui fa 125 anys
Neix Antoni Brosa i Vives, violinista català (m. 1979).
Avui fa 150 anys
Neix Emma Goldman, anarquista i feminista coneguda pel seu activisme, escrits i discursos (m. 1940).
Avui fa 190 anys
Neix Josep Vidal i Campaneria, alcalde de Sabadell durant la Primera República.