Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
688.147 articles
1.121 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Ingmar Bergman 1957.jpg
Article del dia
Ingmar Bergman (Uppsala, Suècia, 14 de juliol de 1918Fårö, Suècia, 30 de juliol de 2007) fou un cineasta suec. És considerat un dels cineastes més importants de la història, per la magnitud de la seva obra i el seu compromís artístic. Va dirigir més de seixanta pel·lícules i documentals per la televisió i el cinema, els guions de les quals també escrivia, i va dirigir unes cent setanta obres de teatre. En la seva companyia d'actors trobem Harriet Andersson, Liv Ullmann, Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson, Erland Josephson, Ingrid Thulin i Max von Sydow. Gran part de les seves pel·lícules van ser rodades a Suècia. - Vegeu informació sobre la imatge

Ingmar Bergman

Ingmar Bergman 1957.jpg

Ingmar Bergman (Uppsala, Suècia, 14 de juliol de 1918Fårö, Suècia, 30 de juliol de 2007) fou un cineasta suec. És considerat un dels cineastes més importants de la història, per la magnitud de la seva obra i el seu compromís artístic. Va dirigir més de seixanta pel·lícules i documentals per la televisió i el cinema, els guions de les quals també escrivia, i va dirigir unes cent setanta obres de teatre. En la seva companyia d'actors trobem Harriet Andersson, Liv Ullmann, Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson, Erland Josephson, Ingrid Thulin i Max von Sydow. Gran part de les seves pel·lícules van ser rodades a Suècia.Víbria de Tarragona.jpg
Imatge del dia

Imatge del dia

Víbria de Tarragona.jpg

Santa Tecla, festa major de Tarragona

Viquiprojecte de Dones Independents.svg
Projecte destacat
Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Més dones independents

Viquiprojecte de Dones Independents.svg

Reprenem la iniciativa del projecte Dones independents per tal de crear i millorar articles de dones destacades de l'Amèrica Llatina del segle XIX. Ajudeu-nos-hi!
(Informació de la imatge)


19 de setembre

Es produeix una erupció estromboliana a l'illa de la Palma, a les Canàries, amb més de set boques que expulsen material, després de milers de moviments sísmics en els darrers dies.


17 de setembre

La proposta del PSD de traslladar el Tribunal Constitucional de Portugal de Lisboa a Coïmbra supera el primer tràmit a l'Assemblea de la República Portuguesa.

15 de setembre

S'enlaira la primera missió espacial integrada completament per civils, per a un viatge orbital que durarà tres dies.


12 de setembre

Es cacen 1.428 dofins de flancs blancs de l'Atlàntic en una sola nit a les Illes Fèroe, la xifra de cetacis més alta mai registrada en aquesta tradicional matança.


Inspiration4 Launch (210915-X-YM354-1013).jpg

Emblema del llançament de l'Inspiration4    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 10 anys
Mor Maria Teresa Batlle i Fabregat, soprano lírica catalana (n. 1926).
Avui fa 50 anys
Mor James Alexander, matemàtic estatunidenc (n. 1888).
Avui fa 120 anys
Neix Jaroslav Seifert, escriptor txecoslovac, Premi Nobel de Literatura (m. 1986).
Avui fa 185 anys
Mor Maria Malibran, compositora i cantant d'òpera molt famosa en la seva època (n. 1808).

La Malibran (Maria) par F. Bouchot.jpg

La Malibran, com a Desdèmona, a l'Otello de Rossini.