Organització sense ànim de lucre

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Una organització sense ànim de lucre (OSAL) o organització no lucrativa (ONL) és una organització que té com a objectiu primari donar suport a un aspecte d'interès públic o privat sense propòsits comercials. N'hi ha que actuen en camps tan diversos com l'art, la caritat, l'educació, la llengua, la política o la recerca científica.

Malgrat les organitzacions sense ànim de lucre no actuïn per a generar Beneficis econòmics, poden necessitar generar ingressos per a finançar llurs activitats. No obstant això, aquests ingressos poden ser limitats, o fins i tot, restringits legalment. Aquestes organitzacions normalment reben fons d'entitats públiques o privades, en el darrer cas, depenent del país i la legislació, poden ser deduïbles en impostos.

La majoria d'organitzacions no governamentals (ONG) són també sense ànim de lucre.

Una bona part d'Organitzacions sense ànim de lucre configuren l'anomenat Tercer Sector que gestiona programes i/o serveis que atenen les necessitats socials de les persones o grups més vulnerables. En aquest sentit, les seves actuacions formen part dels programes de serveis socials

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Organització sense ànim de lucre Modifica l'enllaç a Wikidata