Discussió:Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Your Bot

Your user:RibotBOT seems deprecated. Please update it to the newest release. Thanks. Xqt (disc.) 10:37, 16 gen 2013 (CET)

Traducción de nombres propios

En primer lugar quiero dar mi enhorabuena a los participantes en este proyecto. Es una buena manera de dignificar y potenciar la cultura en catalán. Por otro lado me gustaría señalar que no me parece apropiada la costumbre de traducir los nombres propios que son originalmente castellano. Por ejemplo, leyendo el artículo sobre Marifé de Triana http://www.wikilingua.net/ca/articles/m/a/r/Marif%C3%A9_de_Triana_0039.html me encuentro con personajes llamados Rocio Jurat, Rafael de Lleó o Passió Vega. Los nombres de estas personas son Rocío Jurado, Rafael de León y Pasión Vega y su traducción me parece tan aberrante como llamar Pepe Hucha a Pep Guardiola, Carlos Zapatero a Carles Sabater o Juan Manuel Serrado al gran Serrat. Muchas gracias y adelante con el proyecto.

Kane.

¿Se ha fijado usted en el enlace? Es un artículo de Wikilingua, no de Wikipedia. Wikilingua es una web que se dedica a traducir automáticamente artículos. Lógicamente, en Wikipedia no traducimos los apellidos de la gente. Se ha equivocado de proyecto. --Davidpar (disc.) 12:22, 16 feb 2013 (CET)
Mis más profundas disculpas. No me había fijado en que se trataba de wikilingua. Es lo que tiene leer de forma apresurada.

Kane.

Sol·licitud de modificació protegida 25-04-2013

{{modificació protegida}} Ja sé que és molt tard, però és injust que es vagi repetint en tots els medis que els senyors Watson i Creek, ells tots sols, van descobrir el ADN. No se n'haurien sortit pas sense l'inestimable ajuda de la repudiada Rosalind Franklin. Crec que estaria bé afegir-la als noms en l'efemèride.

Sorneguer (disc.) 23:03, 25 abr 2013 (CEST)

Fet Fet!, a la plantilla {{Abril 25}}.--Àlex (Discussió) 14:01, 26 abr 2013 (CEST)El joc de Badalona (important)

Hola, estic participant aquest any a un joc anomenat el joc de badalona, i us voldria demanar un favor.

Per si no ho sabeu, el joc de badalona és un joc amb preguntes que es responen a) b) o c). Cada dia es fan tres preguntes als participants, i sovint les respostes surten a la viquipèdia. Com que el primer premi és un viatge a París i tothom el vol guanyar, qui no accepta les derrotes mira la resposta a la Viquipèdia, respon al joc, i desprès edita l'article, posant mentires perquè els altres participants fallin.

El favor que us volia demanar és que, siusplau, mireu cada dia les preguntes que es fan, i despres mireu l'historial dels articles que parlin sobre les respostes, i si veieu que algú l'ha modificat per que la gent falli, el corregiu.

Només us demano això.

Anònim el comentari anterior sense signar és fet per 85.192.82.85 (disc.contr.) 12:34, 7 maig 2013 (CEST)

Interwiki to Bosnian Wikipedia

Hi! Can you please add the Bosnian Wikipedia to the list of interwiki links? Thanks! -- Edinwiki (disc.) 17:20, 27 juny 2013 (CEST)

¿Sesgo secesionista?

Hola. Soy de Madrid, no sé mucho catalán. Me gustaría felicitaros por difundir el conocimiento universal en todos los idiomas, tengo amigos catalanes y no tengo ningún problema con ellos, tan sólo aquí me gustaría comentar que poner una noticia sobre una supuesta secesión de una parte del territorio de habla catalana (creo que por ahora el valenciano y el mallorquín se denominan catalán) el dia 19, y mantenerla hasta el día 27 (por ahora), no creo que de esta manera se beneficie a este gran proyecto, que no debería estar influído por ningun partido político, sea nacionalista o no. Sólo eso, y gracias por vuestra dedicación y esfuerzo, si con ello se consigue la difusión del conocimiento, y no de los políticos, que de eso tenemos dos tazas (jeje). Saludos cordiales.--79.145.99.253 (discussió) 18:55, 27 juny 2013 (CEST)

Si ha estado tanto tiempo es porque nadie más se ha dedicado a actualizar la sección de noticias, nada más. Saludos--Arnaugir (discussió) 11:50, 28 juny 2013 (CEST)

--Jmpllopis (disc.) 14:51, 12 jul 2013 (CEST)

WMF intends for Only VisualEditor to be usable on Talk pages; representative states he would "dearly love to kill off Wikitext".

Forgive me for writing in English, but I think the whole Wikipedia community needs to know what's going on.

Jorm is a representative of the Wikimedia Foundation, who are in charge of all of us. He's responsible (I believe) for developing "Flow", the new talk page system. And he's saying some things that no member of the WMF should be saying.

""You should strive to achieve Zen acceptance that the only editor for Flow will be the VisualEditor. If, by the time Flow is released, the VisualEditor supports a native code editor, it will likely be there. But nothing is promised - nor can it be." - Jorn (WMF)"

He went on to add "It is entirely possible that the data for each post will not be saved as wikitext because there are considerable performance issues that arise when doing so. If this is the case, things like templates will simply be unable to be supported." and further added "I would dearly love to kill off Wikitext."

I apologise if the links are a bit weird - they use LiquidThreads there, and linking to individual threads is buggy.

Is Jorm acting in a rogue manner? Perhaps. But until the WMF denies it, we need to presume this is true. Adam Cuerden (disc.) 02:24, 15 jul 2013 (CEST)


Actualització Viquipèdia

Hola! Només volia comentar amb un xic de frustració que veig que alguns idiomes com l'anglès o el castellà han adoptat nous dissenys a la Wikipedia, com ara un redisseny a l'hora de modificar articles que permet no recarregar la pàgina continuadament i converses/debats en l'apartat 'Discussió' del mateix article. Crec que no només és un rentat de cara, sinó que ens facilita a tots plegats la feina.

Moltes mercès! --Bcnart (disc.) 23:29, 31 jul 2013 (CEST)

Encara està en fase de proves. Crec que deien que a la Viquipèdia en català el posarien cap a finals d'estiu. --Davidpar (disc.) 00:08, 1 ago 2013 (CEST)

Data d'inici

Hi ha algun motiu pel qual tinguem la data d'inici de la Viquipèdia a la portada? Aquesta edició va començar el 16 de març del 2001 i ja comptem amb 408.659 articles. He mirat altres wikis i ja no ho tenen. Com ho veuríeu si millorem aquesta frase, tot eliminant la data de creació del wiki? Està en un lloc massa important (portada). Alguna proposta nova de redactat, companys lletraferits?--Kippelboy (disc.) 09:29, 19 ago 2013 (CEST)

Hora

Hola!! A la portada, m'apareix l'hora malament, no sé si es problema del meu ordinador/internet o el que sigui o és alguna errada de la Viquipèdia, ho podríeu revisar sisplau? Mil gràcies! ;)

És problema de refrescar la portada. Proposo posar un botó de refrescar al costat de l'hora (potser millor a sobre o a sota), semblant al botó que hi ha a la portada del Viccionari.--213.98.197.9 (discussió) 12:53, 28 ago 2013 (CEST)

No és això, encara em passa. Vaig refrescar moltes vegades la portada i l'hora no em canvia. Suc de pinya (disc.) 14:39, 28 ago 2013 (CEST)

No em refereixo a fer F5 sinó a prémer l'enllaç "refresca" que surt al menú desplegable a la dreta de les pestanyes. A mi, fent això, se m'actualitza l'hora (tan si m'he registrat com si no).--Pere prlpz (disc.) 15:52, 28 ago 2013 (CEST)

Acabo de detectar el tema de l'hora de Portada retardada. Per sort, he vingut a parar aquí. No es podria desplaçar el botó / enllaç "refresca" a una posició més fàcilment accessible i més visible (algun lloc per dalt a la dreta)?--FranSisPac (disc.) 21:51, 11 març 2014 (CET)

El botó refresca pràcticament només té utilitat aquí per refrescar l'hora. Què tal posat sota l'hora? Prova: Special:Permalink/13037505. --V.Riullop (parlem-ne) 22:43, 11 març 2014 (CET)
A favorA favor Suport--Pere prlpz (disc.) 23:00, 11 març 2014 (CET)
@Vriullop:@Pere prlpz: Veig que ja s'ha activat. Gràcies a qui correspongui. Per cert que en el seu moment vaig mirar de convertir-ho en "botó", tal com estava a baix de tot, perquè fos més evident el seu significat, i no me'n vaig sortir. Ho deixo com a suggeriment de millora per a qui en sàpiga.--FranSisPac (disc.) 16:44, 4 abr 2014 (CEST)

Error en el "sabíeu que..."?

Bon dia! En el sabíeu que... d'avui 15 de setembre, es diu que l'adopció del terme Esbart dansaire és gràcies a Joan Maragall, però quan hom va a l'article d'esbart dansaire, es diu: Segons expliquen Francesc Pujol i Joan Amades al Cançoner popular de Catalunya, l'adopció del terme esbart es deu indirectament al poeta mossèn Jacint Verdaguer. No sé si és que hi van col·laborar els dos o bé és que hi ha hagut una confusió (sigui com sigui, queda confús). Dit de pas, crec que estaria bé que els sabíeu que no estiguessin "indocumentats", com passa moltes vegades, on no es pot trobar la informació que es dóna en en l'article que s'enllaça. Salut i moltes gràcies, m'ha encantat això de l'esbart d'ocells i les faldilles! --Sorneguer (disc.) 10:50, 15 set 2013 (CEST)

És veritat que els "sabíeu què" s'han de millorar molt, començant per com estan d'indocumentats, o sigui pel problema que no enllacen a articles que expliquin la curiositat, ni enllacin a articles bons. Pots començar a treballar-hi quan vulguis.--Pere prlpz (disc.) 13:30, 22 oct 2013 (CEST)

Semiprotecció

He semiprotegit la discussió de portada i ara només podran editar-la usuaris autoconfirmats; no pot ser que constantment hi hagi edicions vandàliques. --Judesba (digues...) 18:59, 11 nov 2013 (CET)

Porqueria, ximpleria, escombraries...

Algú sap quina paraula ha fet servir exactament Dennis Abbott? Cada mitjà la tradueix d'una manera diferent i alguns fins i tot posen una paraula al titular i una altra al text. Crec que hauríem de posar la paraula original (que deu ser en anglès) i enllaçar-la al viccionari.--Pere prlpz (disc.) 20:24, 12 nov 2013 (CET)

Rubbish, segons ell mateix amb el sentit "sin sentido". --V.Riullop (parlem-ne) 20:55, 12 nov 2013 (CET)
En efecte.– Leptictidium (digui, digui) 21:48, 12 nov 2013 (CET)
Fet Fet! wikt:rubbish enllaçat.--Pere prlpz (disc.) 21:54, 12 nov 2013 (CET)

Jo canviaria l'enllaç del l'Unió Europea pel de la Comissió Europea. Potser no cal més enllà per parlar del portaveu de la Comissió, perquè parla en nom de la Comissió i té menys importància individual.--Pere prlpz (disc.) 21:57, 12 nov 2013 (CET)

Actualitat

Crec que hauriem d'evitar notícies que comencen, per exemple, amb "S'anuncia el descobriment...", "Es descobreix tal i qual..". És a dir, cal evitar l'ús de frases passives sense subjecte perquè resten credibilitat. Qui anuncia què? o qui descrobreix o diu què? El subjecte sempre és molt imortant en una notícia i he vist en els darrers mesos que van apareixent notícies expressades de forma passiva, i que no trobo rigoroses. És clar que consultant la font segur que es pot descobrir qui a dit o descobert què però crec que aquest pas no hauria de ser necesari. --f3RaN (disc.) 19:42, 26 gen 2014 (CET) I, per cert, ara mateix tenim dues notícies d'aquest tipus:

  • S'anuncia el descobriment de. Qui ho anunica?
  • S'anuncia el tancament de... Qui?

--f3RaN (disc.) 19:45, 26 gen 2014 (CET)

Pere prlpz: perdona el meu retard. Tens raó, borrar la notícia no era cap solució però crec que ja hi havia 5 notícies. En tot cas, si mires els titulars de qualsevol mitjà de comunicació, veuràs que ningú va anunciar la notícia de la manera que ho fem nosaltres a la portada "s'anuncia tal i qual". Crec que cal evitar formular les notícies d'aquesta manera perquè sinó tindrem notícies com "S'anuncia que la majoria dels catalans estàn contra la independència" i és una notícia certa però resulta que qui ho anuncia és l'ABC, Rázón, etc.
--f3RaN (disc.) 15:42, 10 maig 2014 (CEST)
Potser valdria més discutir-ho a Plantilla Discussió:Actualitatportada/Contingut, que està vigilada pels editors habituals de titulars a la portada.
En qualsevol cas, cal destacar els elements importants de la notícia. En el cas d'un descobriment científic no polèmic, l'important sol ser què s'ha descobert i més que no pas qui. Si la notícia fos una opinió, aleshores el "qui" esdevé molt important. En un anunci com l'exemple que poses de l'ABC o la Razón, sí que seria molt important especificar qui ho anuncia.--Pere prlpz (disc.) 16:51, 10 maig 2014 (CEST)

Imatge del mes

Al títol de la Imatge del mes hi diu Imatge de l'any enlloc d'Imatge del mes --Adrià 18:17, 30 març 2014 (CEST)

És que aquest mes (fins el dia 10) la imatge és la imatge de l'any, seleccionada entre les imatges del mes de l'any passat.--Pere prlpz (disc.) 19:59, 30 març 2014 (CEST)

En sabeu la resposta 13/4/14

A la segona pregunta, la resposta és peixos però enllaça a peixos (animal) enlloc de peixos (astrologia). --Adriaesc (disc.) 10:08, 13 abr 2014 (CEST)

Solucionat, gràcies!.--Carles (enraonem) 10:22, 13 abr 2014 (CEST)

Caldria un "falten referències" per a la secció Actualitat?

Veig la secció encapçalada per la "notícia (?)" "El president del Comitè de Govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, anuncia...". No em consta, hores d'ara, que això sigui més que una filtració / elucubració, tot i que segurament certa. Enlloc he vist aquest suposat "anunci". Ignoro com s'elabora la secció, però hi trobo a faltar el rigor que ens demanem habitualment. No seria bo incloure-hi les fonts?--FranSisPac (disc.) 22:44, 9 juny 2014 (CEST)

@FranSisPac: Les fonts hi són, però per veure-les has de mirar la plantilla per separat, per exemple clicant l'enllaç "modifica" de la plantilla o anant directament a Plantilla:Actualitatportada/Contingut. La discussió sobre les notícies és a Plantilla Discussió:Actualitatportada/Contingut. I sobre aquesta notícia trobo que lliga prou amb les fonts que enllaça; a menys que hi hagi també fonts que diguin el contrari no crec que hi calgui res més, però igualment ho parlem a la discussió.--Pere prlpz (disc.) 23:55, 9 juny 2014 (CEST)
Gràcies @Pere prlpz:. La teva resposta s'ha creuat amb el meu procés de comprovació: acabava de veure els noinclude. Em passo a la discussió que em descobreixes. Ens veiem allí!--FranSisPac (disc.) 00:15, 10 juny 2014 (CEST)

Nom de l'article del dia

Hola, crec que estaria bé que aparegués el nom de l'article del dia. Molts cops es dedueix per la primera frase però hi ha vegades que has de seguir l'enllaç "continua..." per saber quin és l'article. Com ho veieu? --gerardduenasparlem-ne 16:40, 20 juny 2014 (CEST)

Error "En sabeu la resposta?" del 24/06/2014

Hola a tothom!

En la secció "En sabeu la resposta?" d'avui (24 de juny del 2014) hi ha un error en la pregunta (o bé en la resposta, depén de com es miri) on diu "intensitat" hauria de dir "magnitud", ja que l'escala de Richter mesura la magnitud o energia despresa en un terratrèmol. L'escala que mesura la intensitat (els efectes que provoca el terratrèmol i que no nomès depenen de la seva magnitud sinò que també depenen de la geologia local, tipus de construccions, nivell de desenvolupament, etc...) és l'escala de Mercalli.--Pere Novell (disc.) 13:57, 24 juny 2014 (CEST)

Fet Fet! Gràcies.--Pere prlpz (disc.) 14:19, 24 juny 2014 (CEST)

Error "En sabeu la resposta?" del 17/07/2014

Bon dia a tothom!

A l'apartat "En sabeu la resposta" d'avui hi ha un error en la pregunta. La pregunta diu quin dels enllaços és més dur, quan hauria de dir quin dels enllaços és més fort. La força d'un enllaç químic es defineix com l'energia necesària per tal de "trencar" aquest enllaç (concretament l'energia necesària per tal de portar a una distància infinita dos àtoms que estiguin enllaçats), en canvi la duresa fa referència (habitualment) a la capacitat d'un material a penetrar en un altre (o a la seva resistència a ser penetrat), com a molt en química es parla de duresa en la teoria àcid-base de Pearson o per referir-se a la concentració d'ions calci i magnesi en aigua.--Pere Novell (disc.) 12:53, 17 jul 2014 (CEST)

Un petit incís, l'energia necesària per trencar un enllaç químic (a la qual faig referència unes línies més amunt) se sol conèixer com a energia de dissociació. Quan més alta sigui aquesta energia, més gran és la força de l'enllaç. Normalment es diu que els enllaços covalents són forts, els iònics intermedis i els enllaços per pont d'hidrogen (conjuntament amb altres enllaços per dipols, ja siguin permanents o induïts) són febles.--Pere Novell (disc.) 17:05, 17 jul 2014 (CEST)

Fet Fet!, gràcies.--Carles (enraonem) 00:13, 18 jul 2014 (CEST)
@Pere Novell: Aquesta secció està molt abandonada. Si vols fer-hi un cop d'ull abans que apareguin a la portada, pots veure Viquipèdia:Preguntes seleccionades/juliol i els casos clars els pots editar tu mateix.--Pere prlpz (disc.) 12:04, 18 jul 2014 (CEST)
Ok gràcies! Hi faré un cop d'ull!--Pere Novell (disc.) 13:10, 18 jul 2014 (CEST)

Brot d'Ebola de 2014 d'Àfrica de l'oest

Hola, he creat aquest article Brot d'Ebola de 2014 d'àfrica de l'oest per si us interessa enllaçar-lo amb l'entrada d'Actualitat del 29 de Juliol. --Xbosch (disc.) 17:37, 31 jul 2014 (CEST)

@Xbosch: Tu mateix. Les notícies són a Plantilla:Actualitatportada/Contingut.--Pere prlpz (disc.) 17:40, 31 jul 2014 (CEST)
@Pere prlpz: Gràcies, fet! Espero que estigui bé, és la meva primera contribució a la portada ;-)--Xbosch (disc.) 17:57, 31 jul 2014 (CEST)

bielorús clàsic>clàssic

En la llista de "Altres projectes>Altres llengües" de la portada hi ha un error ortogràfic que no sé on s'ha de corregir. On diu "bielorús clàsic" hauria de dir "bielorús clàssic" (amb dues esses). --Jaumeortola (disc.) 12:31, 9 ago 2014 (CEST)

Fet Fet! No estava protegida.--Pere prlpz (disc.) 12:37, 9 ago 2014 (CEST)

Today's articles for improvement project

On the English Wikipedia, we started a project called TAFI. Each week we identify underdeveloped articles that require improvement. Our goal is to use widespread collaborative editing to improve articles to Good article, Featured article or Featured list quality over a short time frame.

This is all about improving important articles in a collaborative manner, and also inspiring readers of Wikipedia to also try editing. We think it is a very important and interesting idea that will make Wikipedia a better place to work. It has been very successful so far, and the concept has spread to the Hindi Wikipedia where it has been well received.

We wanted to know if your Wikipedia was interested in setting up its own version of TAFI. Please contact us on our talk page or here if you are interested.--Coin945 (talk) 17:48, 2 September 2014 (UTC)

Peu de pàgina foto del mes (nov 2014)

La foto amb peu "Edifici històric de la Universitat de Barcelona, al capvespre" és molt maca, però suggereixo modificar aquest peu ja que, per a algú que no conegui el lloc, el que més destaca a la foto -per volum, alçada i "vistositat"(?)- és l'edifici de Mútua Universal (Balmes 17-19), que no té res a veure amb la UB. Entenc que les fotos, a Viquipèdia, han de ser, sobre tot, representatives / informatives... i si són boniques, millor. Com desconec el criteri amb el qual s'ha seleccionat, no goso proposar un text alternatiu.--FranSisPac (disc.) 18:38, 3 nov 2014 (CET)

@FranSisPac: Em sembla bé el canvi, tot i que s'han d'esmentar i enllaçar els dos edificis. El de la mútua és companyia de Gas Lebon.
Pels criteris, tu mateix pots votar o nominar la imatge del mes a VP:IM.--Pere prlpz (disc.) 18:58, 3 nov 2014 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 4-11-2014

{{modificació protegida}} A la foto del mes (segona de setembre 2014), segons discussió amb la intervenció de Pere prlpz i vist l'original a Commons, li correspondria, per ser més adequat, el peu de pàgina "original": Edifici històric de la Universitat de Barcelona i Companyia de Gas Lebon al capvespre i no pas l'actual que es presta a confusions.

--11:53, 4 nov 2014 (CET)FranSisPac (disc.)

Fet Fet! Per això no calia un administrador.[1]--Pere prlpz (disc.) 13:02, 4 nov 2014 (CET)
Gràcies @Pere prlpz: Viquipèdia té tants racons que cada dia s'aprenen coses noves! De totes maneres, tu ho has fet millor, més complet.--FranSisPac (disc.) 13:17, 4 nov 2014 (CET)

l'hora està equivocada

l'hora de la portada no és correcte.--Pitxiquin (disc.) 03:10, 15 nov 2014 (CET)

Perdó havia de refrescar, està bé--Pitxiquin (disc.) 03:12, 15 nov 2014 (CET)

Cannot click on Continuació... – Arxiu

Hi. On the Portada, in the "Article del dia" section, I cannot click on the "Continuació... – Arxiu" links. I confirmed whilst logged-in and logged-out, and in Firefox and Chrome. Sorry I couldn't determine the reason. Hope that helps. :) Quiddity (disc.) 23:05, 4 des 2014 (CET)

@Quiddity: it's true, thanks for noticing! I don't know what's happening, maybe our life-saver Vriullop... Plantilla:Contingut Article del dia looks fine...--Arnaugir (discussió) 23:26, 4 des 2014 (CET)
@Arnaugir: Diria que ho he solucionat. He canviat un <div> i llestos!.--Carles (enraonem) 23:32, 4 des 2014 (CET)
Gràcies. Veig que la resta de dies de l'any ja estan bé, no sé per què aquest no. el comentari anterior sense signar és fet per Arnaugir (disc.contr.) 23:35, 4 des 2014 (CET)

Parvovirus porcí

El parvovirus porcí (PVP) és un virus inclòs al gènere Parvovirus i pertany a la família Parvoviridae.

Sol·licitud de modificació protegida 26-02-2015

{{modificació protegida}} M'agradaria, si es pot, que inclogueren com a defunció recent l'historiador Pere Maria Orts i Bosch, que ha mort hui per problemes de salut. Moltes gràcies

Jordilet (disc.) 20:09, 26 feb 2015 (CET)

Tanco, espero que es fes en el seu moment.--Arnaugir (discussió) 16:18, 11 març 2015 (CET)

Error en la pàgina inicial de la Wikipèdia

Traslladat de Viquipèdia:Llibre de visites

"ja comptem amb X articles" en català correcte és "ja TENIM/DISPOSEM DE X articles" el comentari anterior sense signar és fet per Jpgine (disc.contr.) 11:49, 17 març 2015 (CEST)

@Leptictidium, Jaumeortola: Algú ho pot confirmar?--Salvi «Ssola» (discussió) 23:47, 5 abr 2015 (CEST)
És una qüestió estilística dubtosa. Certament, els sentits propis de "comptar amb" són "tenir per segur" o "confiar en" (alguna cosa) (veg. «comptar». Diccionari de la llengua catalana de l'IEC. Institut d'Estudis Catalans.). L'ésAdir accepta "comptar amb" en el sentit de "tenir, disposar de", però recomana no abusar-ne. Tenint en compte el context, jo crec que és preferible canviar-ho i deixar "ja tenim X articles". Quedaria més natural. "Disposar de" no sembla gens adequat aquí. --Jaumeortola (disc.) 00:23, 6 abr 2015 (CEST)
Per si serveix de reforç, aporto l'enllaç a la corresponent fitxa de l'Optimot. Diria que confirma l'opció "ja tenim...". Un dubte: qui se n'ocupa?--FranSisPac (disc.) 02:01, 6 abr 2015 (CEST)
D'acord amb el Jaume. Si hi ha consens, ho puc canviar jo mateix. —Leptictidium (digui, digui) 09:20, 6 abr 2015 (CEST)
D'acord amb en Jaume, «ja tenim X articles» és simple i correcte.--Carles (enraonem) 10:41, 6 abr 2015 (CEST)
Fet Fet! --Arnaugir (discussió) 12:04, 6 abr 2015 (CEST)

Innocentada

La taula de notícies és una broma, no?--Krauss64- És és? (disc.) 05:09, 28 des 2015 (CET)

La de l'assemblea cupaire? ;-) --V.Riullop (parlem-ne) 09:15, 28 des 2015 (CET)
En Leptictidium ja hi ha posat "SEMBLA UNA INNOCENTADA, PERÒ NO HO ÉS!" en les parts <noinclude>. Molt bo! --FranSisPac (disc.) 11:47, 28 des 2015 (CET)
No sabia si era un troll o una inocentada :) He rigut molt. --Gerhidt (disc.) 13:43, 28 des 2015 (CET)
Tots sabem que en Leptictidium espera el 28 de desembre amb candeletes...--Arnaugir (discussió) 13:48, 28 des 2015 (CET)
I si féssim també l'1 d'abril, encara millor! :-) —Leptictidium (digui) 14:14, 28 des 2015 (CET)
Ho dic per la notícia de "Xavi Hernàndez torna cedit al FC Barcelona", la veritat és que he picat. Em pregunto quantes notícies falses hi han escampades per la Viqui xD. (disc.) 19:14, 28 des 2015 (CET)

Logo conmemoratiu

Estaria molt be que editessiu el logo de la wikipedia catalana per conmamorar de que hem assolit els 500.000 artícles. Gracies a tos molt bona feina!

Sol·licitud de modificació protegida 11-03-2016

{{modificació protegida}}

JA HEM ARRIBAT ALS 500.000 !!! MOLTES FELICITATS A TOTS ELS VIQUIPEDISTES IMPLICATS EN AQUEST PROJECTE !!!

--Ramon (disc.) 15:03, 11 març 2016 (CET)

No fet No fet!, no es proposa cap canvi concret.--Àlex (Discussió) 15:32, 19 març 2016 (CET)

Ensurt amb George Martin

Amb tots els respectes per George Martin i la seva família, algú més s'ha endut un ensurt com el meu, al veure a la viquipèdia que havia mort George (R.R.) Martin? --Gerhidt (disc.) 17:19, 13 març 2016 (CET)

Article del diaː esperanto

Bon diaǃ La distinció de qualitat de l'esperanto va ser retirada l'any 2012; proposo canviar-lo com a article del dia per algun altre article de qualitat mereixedor de la portada de la viquipèdia. No se exactament quins són els requisits per a ser article del dia, però crec que ser AdQ n'és un d'ells, no? Salutǃ --Darth (disc.) 01:50, 23 març 2016 (CET)

Hi estic d'acord. --Gerhidt (disc.) 17:12, 23 març 2016 (CET)

Altres llengües - Wikipedia en basc

Bona tarda a tothom. Sóc un usuari de la Wikipedia en basc i acabo de veure que la nostra Wikipedia està en la secció de "Més de 100.000 articles" de la llista "Altres llengües" de la vostra Portada. Estic congratulat de dir-vos que ahir la Wikipedia en basc va completar el seu article 250.000 així que opino que hauria d'estar en la secció de "Més de 250.000 articles". Merci.

Arratsaldeon denoi. Euskarazko Wikipediako lankidea naiz eta geure Wikipedia zuen Azaleko "Altres llengües" (Beste Hizkuntzak) zerrendako "Més de 100.000 articles" (100.000 artikulu baino gehiago) sailean dagoela ikusi berri dut. Atzokoan euskarazko Wikipediak bere 250.000. artikulua osatu zuela zeuoi esateak pozten nau, hortaz "Més de 250.000 articles" (250.000 artikulu baino gehiago) sailean egon beharko lukeela iritzi dut. Mertzi. -Euskaldunaa ((Discussió)) 14:06, 24 març 2016 (CET)

Hi ha més actualitzacions a fer: l'àrab ja té més de 500.000 articles; el tamil, més de 100.000, i el cantonès, el malai, el bengalí, el javanès i l'asturià més de 50.000, segons la llista completa. --Desesser (disc.) 23:57, 13 ago 2017 (CEST)

Atemptat a Canadà

L'atemptat a una mesquita (no sé si algu esta fent l'article o no) en Canadà hem de tenir aqui, sia enllaç vermell, o blau, no? En anglés em sembla que les paraules "atemptat" (attack) i "shooting" s'utilitzan segons... Segons qué? --E4024 (disc.) 09:35, 31 gen 2017 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 15-03-2017

{{modificació protegida}} Crec que aquesta pàgina hauria de ser més professional.

Nilprat (disc.) 14:25, 15 març 2017 (CET)

És una opinió, no pas una sol·licitud de modificació.--Carles (enraonem) 04:32, 17 març 2017 (CET)

Més llegits

Em sembla que estaria molt bé que a la portada sortissin els articles més llegits del dia, o almenys algun enllaç per facilitar l'accés.Medol (disc.) 19:53, 23 maig 2017 (CEST)

En Xavier Dengra preparava una nova portada, no? --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:45, 29 maig 2017 (CEST)
@Medol, Pau Colominas: Exacte, de fet a Usuari:Xavier Dengra/proves hi tinc una proposta sòlida que es va debatre molt a Viquipèdia:Presa de decisions/2016/Remodelació de la portada, però que al final va quedar aturada per la meva manca de coneixements tècnics i falta d'ajuda. Si t'instal·les els meus common.js i common.css als teus subespais personals, podràs veure fins a quin punt està avançada. Només caldria readaptar la mida dels més llegits, adaptar algun altre apartat i fer-la mobile friendly. Estaria bé reflotar-ho i tenir una portada nova i xula de cara a la Hackaton de l'any vinent. @Toniher: què hi dius? --Xavier Dengra (MISSATGES) 10:57, 29 maig 2017 (CEST)
@Medol:, @Pau Colominas:. @Xavier Dengra:, del que recordo, el que caldria fer de la proposta seria:
  • separar el contingut en diferents parts, transclusions, fent-ho així més fàcil de mantenir
  • utilitzar divs en comptes de taules
  • Un css amb sentit.

Jo vaig estar jugant amb l'API dels més llegits. Ja ha deixat de funcionar i caldria actualitzar-ho :O. Es podria fer un esdeveniment per fer això o donar-li una gran empenta dins de les moltes activitats prèvies de la Hackathon. Tampoc no cal anar tan lluny, podem fer-ho un dissabte de juliol per exemple. Ja direu! Toniher (disc.) 11:23, 29 maig 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 31-10-2017

{{modificació protegida}} Benvolguts companys. He vist que a la portada hi ha un títol referent a la fotografia de les castanyes, on diu "castenyes" enlloc de "castanyes". No sé si aquesta paraula està acceptada. Reviseu-ho, si us plau. Salutacions, Usuari Castell.--Castell (disc.) 23:18, 31 oct 2017 (CET)

Castell (disc.) 23:18, 31 oct 2017 (CET)

Fet Fet! Era un error de tecleig. Gràcies. --FranSisPac (disc.) 23:53, 31 oct 2017 (CET)

Una broma massa?

El català no és parlat només a Espanya o país amb el 28D: Penso que els Catalans d'Itàlia fen seus bromas el 1 april, com tot els italians. Seria més curiós amb una broma amb un enllaç a l'article de la tradició, perchè els que parlen català ma no sons catalans poden pensar, com he fat jo, a un vandalisme, i la mateixa roba podria fer un "Steward". Una abraçada desde Llombardia! :) --Sciking (disc.) 23:18, 28 des 2017 (CET)

Escala del rei d'Aragó

No hauria estat de més recordar aquí que l'Escala del rei d'Aragó té un article a la Viquipèdia. --Climent Sostres (disc.) 22:07, 19 abr 2018 (CEST)

Afrikaanse Wikipedia

Please add the Afrikaanse Wikipedia on the list, as it reached 50,000 articles today. The quality of articles seems to be good enough. Best regards, -- SpesBona (disc.) 11:55, 15 juny 2018 (CEST)

Article "Portada"

Me n'acabo d'adonar que si un lector busca "Portada" (potser buscant Portalada o Coberta, per exemple) acabarà a la plana principal de la Viquipèdia. No hi hauríem de posar remei? A eswiki, per exemple, a la nostra "portada" l'anomenen "Wikipedia:Portada". --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:46, 10 jul 2018 (CEST)

Efectivament, no hauria de comptar com a article (pot arribar a aparèixer com a "article a l'atzar") i podria ser una desambiguació. Diverses wikis han fet el canvi. M'hi vaig atrevir al Viccionari. Com a referència de diferents canvis a fer, per si algú s'hi atreveix: contribucions del dia. A més, caldria revisar què hi enllaça. Jo m'hi abstenc, de moment, tant per feina acumulada per vacances com per falta de més comentaris abans de fer una operació delicada. --V.Riullop (parlem-ne) 21:31, 16 jul 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 19-10-2018

{{modificació protegida}}

Caldria aplicar correcció ortogràfica a la paraula LANDSTAG --> cal escriure Landtag

Diumenge 14 d'octubreLa Unió Social Cristiana de Baviera guanya les eleccions al Landstag de Baviera del 2018 malgrat una important pèrdua de suport electoral.

Gràcies!

Maboco (disc.) 11:30, 19 oct 2018 (CEST)

Fet Fet!, gràcies. --V.Riullop (parlem-ne) 11:51, 19 oct 2018 (CEST)

Secció "els més llegits"

Bon dia,

Actualment, en fer clic a les fotos que es mostren a l'apartat "els més llegits" es va a parar a la foto en sí, i no a l'article que il·lustra. No creieu que seria més adient un enllaç a l'article? D'altra banda, quin algorisme se segueix per triar la imatge que il·lustra els més llegits? Entenc que la fotografia d'avui de la base antàrtica Joan Carles I il·lustra a Antoni Ballester i Nolla (per ser pioner de la Presència catalana a l'Antàrtida) però dubto que la tria hagi estat automàtica -i si ho ha estat vull saber el com, perquè em trec el barret-. (Notifico a en Townie.) Gràcies pels aclariments!

--Pau Colominas (t'ajudo?) 08:28, 14 gen 2019 (CET)

@Pau Colominas: Ostres, a mi em porta a l'article en qüestió. T'havia passat des del principi? Pel que fa a la imatge, el que fa en JoRobot és agafar els 10 articles més llegits i preparar uns fitxers intermedis que contenen una imatge i el primer paràgraf de l'article. Aquests fitxers es revisen manualment, i si l'article no té foto se'n posa alguna de relacionada. Llavors, quan surten les estadístiques del dia anterior, es fa el canvi automàticament en base als fitxers generats. Espero canviar lleugerament el sistema perquè agafi tota la informació des d'una subpàgina de la portada, més que dependre d'uns fitxers locals.--Townie (discussió) 09:09, 14 gen 2019 (CET)
@Townie: Ara que ho has dit, me n'he adonat que només em passa amb l'Internet Explorer (a la feina no puc fer servir altra cosa). Veient com funciona amb un altre navegador veig que en realitat el funcionament és molt guapo! Amb IE no apareix ni la previsualització del text ni envia a la foto. Descrivint doncs millor l'error, amb IE quan poso el ratolí a sobre de la imatge aquesta s'amplia però no mostra text, i quan la clico envia a la imatge. A més, les imatges surten deformades, de diferent mida... un desastre. Adjunto captura.
@Pau Colominas: Bufa, ara m'hi poso. --Townie (discussió) 11:40, 14 gen 2019 (CET)

Enllaç Wikiversity

Bon dia. L'enllaç a Wikiversity al bottom de la pàgina no funciona: https://ca.wikiversity.org/wiki/ No se si hi ha una altra pàgina feta en català sobre el tema. Suggereixo en tot cas enllaçar-ho a la versió anglesa o eliminar aquest opció de la pàgina principal. I entretant mirar de traduir una versió en català..--Vallue (disc.) 10:26, 14 gen 2019 (CET)

@Vallue: Fet Fet! --Townie (discussió) 11:50, 14 gen 2019 (CET)

Portada descomposada

@Townie: li pots fer un cop d'ull?--Arnaugir (discussió) 09:05, 27 gen 2019 (CET)

@Arnaugir: Fet Fet! Era un problema a Plantilla:portada600k/article gener 27. --Townie (discussió) 09:12, 27 gen 2019 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 2-03-2019

{{modificació protegida}} "president d'aquest país mort per un tiroteig degut a terme davant la seva residència"

1- No hi ha antecedent d'"aquest país". A quin país ens referim? 2- "Degut a terme" hauria de ser "dut a terme", però aquesta perífrasi no sembla gaire adequada per referir-se a un tiroteig. Potser es pot ometre el verb: "un tiroteig davant la seva residència". Rauric (disc.) 11:15, 2 març 2019 (CET)

M'hi afegeixo a la sol·licitud --Ramon (disc.) 11:19, 2 març 2019 (CET)
Fet Fet! --Townie (discussió) 11:27, 2 març 2019 (CET)

Articles més vistos sense foto

Un dels articles més vistos d'avui és un article que de moment no té foto. Quan es posa el ratolí a sobre es llegeix la introducció en blanc sobre negre, però quan està en posició "de descans" es veu part d'una foto del que sembla un paisatge. @Townie: és correcte? ESM (disc.) 08:55, 6 març 2019 (CET)

@ESM: Per no deixar-ho buit, en Joutbis va posar una foto de Mart pel tema de Crónicas Marcianas. Per cert, aquí pots actualitzar els fragments dels més llegits de la portada. --Townie (discussió) 14:50, 6 març 2019 (CET)
@Townie: Oh! Sensacional, gràcies! ESM (disc.) 16:19, 6 març 2019 (CET)
@Townie, ESM: Quan no hi ha foto lliure de l'interessat has de tirar de creativitat, i una mica de patilla. S'agrairà tota col·laboració, de veritat. Demà mateix, em veig a venir que tindrem la Streisand del Tribunal Suprem i no sé què fer.--Joutbis (disc.) 19:10, 6 març 2019 (CET)

Més vistos sense enllaç

Tal com se'm veu a mi ara mateix els més vistos no tenen enllaç. Només hi apareix la fotografia. --Jey (disc.) 17:45, 24 març 2019 (CET)

A mi em surten enllaçats, tant amb Chrome com amb Edge.--Pere prlpz (disc.) 19:58, 24 març 2019 (CET)

Alerta: 1) "difon" no porta accent. 2) Hi ha un espai entre "Filipines" i el punt final.

Rauric (disc.) 10:44, 13 abr 2019 (CEST)

països, per a l'eliminació

Alerta: països, per a l'eliminació.

Rauric (disc.) 08:05, 19 maig 2019 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 2-06-2019

{{modificació protegida}} Canviar aquesta notaEl quilogram deixa d'estar definit a partir d'un patró físic passant-se a definir en termes de constants físiques fonamentals.


'per aquesta altra'El quilogram deixa d'estar definit a partir d'un patró físic i passa a ser definit en termes de constants físiques fonamentals. Mrius (disc.) 17:42, 2 juny 2019 (CEST)

Anul·lo la plantilla de modificació protegida. No he acabat de trobar on és la frase, devia ser alguna efemèride.--Carles (enraonem) 09:44, 15 oct 2019 (CEST)

Al mòbil

Caldria trobar la manera per poder veure la portada de la Viquipèdia correctament al mòbil. Cada vegada és més minoritari consultar internet a l'ordinador de sobretaula i penso que la portada només es veu bé fent-ho d'aquesta manera. Suposo que no és urgent, però potser es podria proposar un repte tècnic o alguna cosa així per fer-ho. Jo de tècnica i programació no en tinc ni idea. Segur que trobarem la manera de fer-ho.--Medol (disc.) 18:18, 17 oct 2019 (CEST)

Platós

Alerta, el plural de "plató" és "platós".

Rauric (disc.) 10:03, 15 des 2019 (CET)

El català als menús de la portada

Hola. Quan entro a la Viquipèdia sense haver iniciat la sessió em surten els menús en català, però quan inicio la meva sessió, els menús (a sota, Comunitat, etc. i a la dreta del logo, Discussió, etc.) em surten en anglès. Si vaig a 'En altres idiomes' el català no surt. Com és possible?Konkordia (disc.) 12:42, 25 des 2019 (CET)

S'em considera un participant actiu?

He creat i modificat alguns articles el meu perfil a Wikipedia, el que pasa es que soc molt nou. No sé com saber tot el que aportar pero sobretot el que vull saber es que segons la portada de la wikipedia Catalana hi han 1.371 participants actius, i llavors em pregunto jo estic dins d'aquests 1371? Com ho puc saber? Com puc veure tot el que he contribuït?

Gràcies. Prometo ser més actiu.el comentari anterior sense signar és fet per Daniel Vallribera Sacacia (disc.contr.) 21:58, 10 gen 2020

Ets actiu si has fet alguna acció en els darrers 30 dies. Et pots buscar aquí: Especial:Usuaris_actius. Salut.--Carles (enraonem) 22:03, 10 gen 2020 (CET)
Hola @Daniel Vallribera Sacacia:! Consulta aquest enllaç per saber tot el que has contribuït (l'hauries de trobar en el men superior, al costat del teu nom). Per a futures consultes i dubtes escriu millor a La Taverna. --Yuanga (disc.) 22:06, 10 gen 2020 (CET)
Gràcies. Tinc un artícle del meu avi patern a Pere Vallribera i Moliné. Som família d'arquitectes i músics. La me va pregunta és: Podría fer un artícle del meu pare que es arquitecte i fill de Pere Vallribera i Moliné, es tá viu per sort. És correcte docns fer un artícle de mon pare. Va ser director del Conservatori del Liceu de Barcelona, també es arquitecte.
@Daniel Vallribera Sacacia: No, no ho hauríes de fer. Llegeix Viquipèdia:Conflicte d'interessos. --Yuanga (disc.) 22:25, 10 gen 2020 (CET)
Ok. Gràcies per l'aclariment.
En relació amb la consulta de Daniel Vallribera Sacacia: creieu que seria útil afegir a la portada un enllaç a la cerca d'usuaris actius? És el nombre que apareix entre el nombre d'articles i 'Col·labora-hi' i 'Article a l'atzar'. Crec que es tractaria només de modificar la plantilla {{Portada600k/encapçalament}}. Salutacions! --Álvaro (disc.) 08:42, 1 feb 2020 (CET)

Secció actualitat

Voldria obrir un debat estilístic: m'agradaria veure com queda la secció "actualitat" si en comptes de dues columnes fos una llista ordenada de dalt a baix. Crec que així potser quedaria més clar l'ordre cronològic; amb l'actual disposició crec que no està tan clar si has d'anar "esquerra dalt"->"esquerra avall" o "esquerra dalt"->"dreta dalt". No sé si la idea us agrada o si considereu que trencaria l'actual estètica de la portada.

Dit això i amb molt de retard: felicitar a qui hagi de felicitar per la nova portada que em sembla collonuda. --Mcsmp (disc.) 18:15, 23 gen 2020 (CET)

Peu de foto de l'apol·lo

Al peu de foto de l'apol·lo hi apareix "Pirineru". S'hauria de corregir. Rauric (disc.) 10:19, 26 gen 2020 (CET)

Imatge del projecte destacat

Salta la imatge del projecte destacat. Algú ho pot arreglar? He mirat el codi de les plantilles però no sé on es crida ni com s'assigna el valor a la variable imatge. Gràcies! — Jordi Gran (missatges) 15:20, 9 feb 2020 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 15-03-2020

{{modificació protegida}}

Dins la sèrie (en comptes de "al")

actriu estatunidenca, (hi falta la coma)


Rauric (disc.) 08:57, 15 març 2020 (CET)

Corregit, gràcies. --V.Riullop (parlem-ne) 14:46, 15 març 2020 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 22-03-2020

{{modificació protegida}} La personalitat de Germà Colón i Doménech, que ha mort avui, té de sobres prou entitat per a esmentar-lo en la secció "Defuncions recents", com es pot comprovar amb una ràpida ullada a l'article enllaçat ací, i és per això que respectuosament ho sol·licite. --Desesser (disc.) 23:20, 22 març 2020 (CET)

@Desesser: Ja és tard, però a la propera ho podeu canviar vós mateix a Plantilla:Portada600k/actualitat. --Ssola (disc.) 14:46, 15 abr 2020 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 14-04-2020

{{modificació protegida}}

El títol de la foto del dia conté una falta d'ortografia en la primera paraula: «Celebració» no s'escriu amb ela geminada.

Desesser (disc.) 02:01, 15 abr 2020 (CEST)

Fet Fet! (https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C3%B2dul:POTD/2019&diff=23202814&oldid=22771072). --Ssola (disc.) 14:41, 15 abr 2020 (CEST)

Disseny per a mòbil

@Townie: A phab:T254287 ens tenen identificats com a pendents d'adaptar la portada als mòbils. Així és com es veu ara, amb dues caixes a 3 columnes que no entren en pantalla, així és com es veurà la setmana que ve incloent el contingut del carrusel. --V.Riullop (parlem-ne) 10:57, 10 jul 2020 (CEST)

Falta d'ortografia a les notícies recents

Compte! Hi posa desprès en lloc de després en la notícia sobre la missió Mars 2020. Administradors, canvieu-ho siusplau! --Willy31igd (parlem?) 14:01, 2 ago 2020 (CEST)

Fet Fet!. No calia ser administrador, es pot canviar a Plantilla:Portada600k/actualitat. --Mcsmp (disc.) 11:05, 3 ago 2020 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 9-08-2020

{{modificació protegida}} Sol·licito, prèvia revisió i correcció pels companys competents, la inclusió en la portada de l'article elaborat bàsicament per mi referent a l'accident de l'MV Wakashio --Castell (disc.) 06:07, 9 ago 2020 (CEST) Castell (disc.) 06:07, 9 ago 2020 (CEST)

Veig que ja has descobert que no ho podies fer tu mateix. Bona feina.--Pere prlpz (disc.) 00:46, 11 ago 2020 (CEST)

92a, no 92ena

L'abreviació de noranta-dosena és 92a, no pas 92ena.

Rauric (disc.) 14:00, 29 oct 2020 (CET)

@Rauric: Fet Fet! A la propera ho podeu canviar vós mateix a Plantilla:Portada600k/actualitat.--Ssola (disc.) 15:44, 29 oct 2020 (CET)

Mig en italià?

Així que... «assai i graves inundacions a l'ísola de Sardenya». És una broma? --Desesser (disc.) 11:57, 2 des 2020 (CET)

@Desesser: Tens la resposta a Plantilla_Discussió:Portada600k/actualitat#Alguerès. Salut!.--Carles (enraonem) 14:44, 2 des 2020 (CET)

Apòstrof

Corregiu, si us plau: L'administració de Trump (NO La administració...) --Desesser (disc.) 12:09, 13 des 2020 (CET)

Actes presencials

No sé com es modifica la barra esquerra. En comptes d'actes presencials hauria de dir activitats, ja que no crec que s'hagi de diferenciar entre actes presencials i actes no presencials en el moment en què estem vivint. En cada cas ja ho indicarem. Algú pot canviar "Actes presencials" per "Activitats" o explicar-me com es pot modificar? Gràcies per avançat.--Medol (disc.) 12:29, 21 gen 2021 (CET)

Problema amb el fons transparent d'un logotip

Bon dia,

El fons transparent del logotip del PDeCAT fa que els articles més llegits es vegin així. @Joutbis: ho podries esmenar, si us plau? Gràcies!

--Pau Colominas (t'ajudo?) 12:39, 15 feb 2021 (CET)

Ho ha arreglat el Townie. Es veu que els fons transparents no queden bé amb navegadors que no siguin el Firefox. Jo no me n'havia adonat mai.--Joutbis (disc.) 18:39, 15 feb 2021 (CET)
@Townie, Joutbis: Torna a passar el mateix a la portada amb el logotip del Barça per l'article Ilaix Moriba. --Pau Colominas (t'ajudo?) 20:44, 8 març 2021 (CET)
@Townie, Pau Colominas: Ho vaig veure tard, però he canviat la imatge per la propera vegada que surti (i pel Riqui Puig també, que ara en tenim foto).--Joutbis (disc.) 20:23, 9 març 2021 (CET)

Request for translation

Good day, Portada! Could You help me please to find anyone who is able to translate an article about Tatar journalist from English or Russian to Catalan? In return, I can make the same volume of translation of your article from English to Tatar or Russian.– Фәрһад (disc.) 22:13, 24 feb 2021 (CET)

20 anys

Bona tarda! En motiu del 20è aniversari, hem estat parlant amb diversos viquipedistes i canviarem la paraula Viquipèdia de la portada per aquest logo dels 20 anys, on igualment s'inclou la paraula Viquipèdia. Davidpar (disc.) 20:00, 14 març 2021 (CET)

Errada en les efemèrides

Hi ha una equivocació en una de les quatre efemerides d'avui, però com que desconec com es modifica ho dic aquí. Surt com «Neix Anna Caula Paretas, entrenadora esportiva i política catalana, diputada al Parlament de Catalunya, el mateix diu que mor Ígor Stravinski, compositor rus (n. 1882)». KajenCAT (disc.) 15:16, 6 abr 2021 (CEST)

@KajenCAT: Fet Fet! tot i que quedarà per a la història! (les pàgines d'efemèrides ara són efímeres). Quan vulguis pots actuar directament a partir de Categoria:Efemèrides de la portada 600k. En Joutbis les va "fabricant" a mesura que s'apropa la data; les de gaire més enllà encara són de l'any anterior.--FranSisPac (disc.) 19:05, 18 abr 2021 (CEST)