Usuari Discussió:Arnaugir

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Benvinguts a la meva pàgina de discussió! Podeu dir-me el que vulgueu i us contestaré el més aviat possible. També em podeu contactar per privat per correu electrònic.

Arxius de discussió

Arxiu 1 (2006-2010) · Arxiu 2 (2010) · Arxiu 3 (2011) · Arxiu 4 (gener-juny 2012)· Arxiu 5 (juliol-desembre 2012)· Arxiu 6 (gener-juny 2013)· Arxiu 7 (juliol-desembre 2013)· Arxiu 8 (2014)· Arxiu 8 (2015-16 novembre 2016)
A partir d'aquí ja faig servir el nou sistema de discussió.

Lanxana (discussiócontribucions)

Bon dia, he començat a pujar fotos a Commons i tinc uns quants dubtes, em pots donar un cop de mà o indicar-me amb qui puc contactar perquè revisi el que porto fet? Gràcies!

Arnaugir (discussiócontribucions)
Resposta a «Cercant un mentor»
Parouger 616 (discussiócontribucions)

Estic cercant un mentor perquè m'ajudi amb els meus projectes a la Viquipedia i m'han sugerit a tu.

M'agradaria molt que siguis el meu mentor, gràcies.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola company, cap problema! Què necessites??

Parouger 616 (discussiócontribucions)

Tinc uns quants projects en mitja edició: Equinodèrids, Cicloràgids i Cephalorhyncha. Aquest últim falta ficar-li les "ref" i no se ficar-li la llista de referències, podries ficar-la, siusplau? Quan ho faig jo i li fico les referències em surt el primer punt i no es fica.


Gracies.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola,

ara mateix no hi ha cap referència a l'article, per tant, encara que afegeixis la llista, no s'hi mostrarà res. Com estàs afegint les referències?

Parouger 616 (discussiócontribucions)

Hola,


Fico la llista de referencies al seu apartat i fico les referencies a cada espècie ficant-hi: {{ref| (el nom de la persona) | (any)}} al mode editor de codi. Aixi les he afegit a els altres articles: Equinodèrids i Cicloràgids. Però amb les llistes de referències dels altres apartats m'hi havia ajudat un altre usuari (Lepticidium).


Parouger 616 ha amagat aquest apunt (historial)
Arnaugir (discussiócontribucions)

LEs referències dels altres articles estan amb {{sfn}}. Però això és la manera "avançada". Per què no fas servir l'editor visual? Amb el botó de citar referència, és molt fàcil afegir-les...

Parouger 616 (discussiócontribucions)

OK,


Però, com ho faig?


Townie (discussiócontribucions)

(Perdoneu que m'hi fiqui!)

@Parouger 616: No sé si a dalt de tot, al costat de "Mostra", "Modifica el codi" i "Mostra l'historial" t'apareix una altra pestanya on hi diu només "Modifica". Des d'allà pots activar l'editor visual. Alternativament, si no ho tinguessis, pots començar a editar tal com ho fas ara, i a dalt a la dreta del requadre on pots escriure hi apareix un llapis. Clicant-lo, desplegues un menú on pots seleccionar l'editor visual.

Per cert, benvingut a la Viquipèdia, i no et preocupis massa si el principi ho trobes tot plegat una mica enrevessat. Tots ens hi acabem habituant!

Parouger 616 (discussiócontribucions)

Hola,


Gracies, però ja ho sabia perquè he tingut més de 3 contes i he editat més de 15 pàgines.

Townie (discussiócontribucions)

Perdó, pensava que et referies a activar l'editor visual. Per afegir les referències amb l'editor visual, simplement clica a "Cita" i omples el formulari que t'apareixerà.

Parouger 616 (discussiócontribucions)

o sigui, el nom i l' any?

Parouger 616 (discussiócontribucions)

Perdò, però estic creant un article per a fer coneixer el mapping, però m'he quedat sense informació, em podeu ajudar @Arnaugir i @Townie? Es un tema difícil de trobar, ho sigui que no esteu obligats a ajudar.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola Parouger 616, recorda que per crear un article hi has d'aportar les fonts que en verifiquin la informació (Viquipèdia:Citau les fonts). En el cas del teu article, no hi ha cap referència. Seria el primer pas, buscar-les per millorar i ampliar l'article. Amb el que hi ha ara, no s'entén res de res.

SAlut

Parouger 616 (discussiócontribucions)

OK, el podriau esborrar, siusplau.


Gracies

Resposta a «Cercant un mentor»
Marki354 (discussiócontribucions)

Els bots només els poden crear i utilitzar els administradors o estan disponibles per a qualsevol viquipedista? Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)

(responc, perdonau la intromissió) Qualsevol amb uns mínims coneixements tècnics pot operar-ne un: Viquipèdia:Bots.

Arnaugir (discussiócontribucions)

gràcies Paucabot, en efecte, qualsevol els pot operar. Fer tasques senzilles és relativament fàcil, fer edicions més complexes pot requerir més temps, sempre depenent del teu nivell de coneixements informàtics i de programació.

Tens alguna tasca en ment?

Resposta a «Bots»
Davidpar (discussiócontribucions)

Arnau, després de les dades de població dels municipis, tinc un nou repte... Creus que seria possible fer una plantilla a l'estil de en:Roger_Torrent#Electoral_history prenent les dades de Candidat a les eleccions (P3602)? Ho podem provar amb Roger Torrent i Ramió (Q14076596). Serien quatre columnes: eleccions, Representa (P1268), Circumscripció electoral (P768) i Ordre dins la sèrie (P1545)/Número de candidat (P4243). També hi hauria el Vots rebuts (P1111), però hauria de ser opcional (llista obertes o eleccions presidencials).

Arnaugir (discussiócontribucions)

M'ho miraré però no sé si sóc la persona indicada... :D

Resposta a «Candidat a eleccions»
Lohen11 (discussiócontribucions)
Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola Lohen, gràcies per l'avís (si us plau, desfés-ho). M'ha despistat Simfonia núm. 8 (Mahler), AdQ que també, doncs, està malament.


Resposta a «Simfonies en cursiva»
CarlesMartin (discussiócontribucions)

Què dius que has fet?. No has d'embrancar-te en coses d'escacs, són un vici, i després no en pots sortir i acabes malament, com jo!. Sobre el tema Magnus, naturalment, hauria de ser de qualitat, sí, sobretot perquè en anglès ja ho és, i és d'on el vaig traduir en gran part fa uns anys. Ara falta actualitzar-lo bastant, pel periode 2016-2018 bàsicament. Tenia intenció d'anar fent a poc a poc, la veritat és que no tinc un temps excessiu actualment, així que no em puc embarcar en grans projectes. Tu mateix, si vols anar traduint de l'anglès les parts que a nosaltres ens falten, endavant. Jo també tinc intenció d'anar retocant coses del Magnus en els propers dies. Salut!.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Gràcies! I merci per l'avís, hahaha! Potser t'hi faig un cop de mà. Felicitats per la feina.

Resposta a «Magnus»
2.137.88.228 (discussiócontribucions)

Bona tarda,

em dic Maria Lluïsa Faxedas Brujats i he vist que tinc una entrada a la Viquipèdia, que no vaig fer jo, i en la que hi ha varis errors. N'he corregit algun, però principalment voldria canviar la informació que surt a la part dreta de la pàgina, en el requadre de text que té el meu nom, perquè és incorrecta. Principalment vull esborrar tota referència a partit politic, ja que no hi tinc cap vinculació. I també treure això de 43/44, perquè o es té una edat o una altra, és ridícul Com es fa? Ho podeu fer vosaltres? Moltes gràcies, Lluïsa

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola Maria Lluïsa,

benvinguda a la Viquipèdia. Anem per parts:

  • Gràcies per les contribucions. Ja he vist que són correccions menors, però per si de cas, et deixo la política de Viquipèdia:Conflicte d'interessos perquè li facis un cop d'ull.
  • Segons les referències actuals de l'article (que semblen correctes), vas ser regidora de l'ajuntament entre 2003 i 2011. Desconec si actualment estàs vinculada al PSC, el que es pot fer és posar entre parèntesis la data del càrrec (2003-2011)
  • El tema del 43/44 té una explicació, que no és ridícula: com que només s'ha informat de l'any de naixement, matemàticament no es pot saber si en aquest moment tens 43 o 44 anys.
  • El dia 29 d'aquest mes celebrem una Viquimarató a la facultat de Lletres de la UdG - no sé si n'estàs al cas, però si véns, ens coneixerem, donaré una introducció a la Viquipèdia i també farem una marató d'edició. Ens hi veiem? +info: Viquipèdia:V Nit de la Llengua al Món Digital

Anem parlant, i espero veure't col·laborant en l'enciclopèdia!

Salutacions

Resposta a «Cercant un mentor»
Rei Momo (discussiócontribucions)

Buenas dias, querido Arnaugir, como estàs? Yo voi bien!

Por favor, podrias dar un contextito en esta pagina que he abierto? Solamente 4 minutos. Muchas gracias por todo!!!

Arnaugir (discussiócontribucions)

no hay problema, ahora mismo. Saludos

Rei Momo (discussiócontribucions)

Grazie mille, querido, hasta luego!!!

Resposta a «Elena Ornella Paciotti»
BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)

Bona nit, He tingut problemes amb la publicació d'imatges perquè crec que he confós el que significa afegir fotografies a una pàgina en construcció i penjar-les al Wikipedia Commons. Recentment he afegit imatges que jo creia (sense haver-me'n informat prou, segur) que podien considerar-se meves per haver-les modificat respecte de les originals. He intentat referenciar-les, de tota manera, però sembla que no he proporcionat la informació de les fonts i els autors de forma adequada o suficient... La qüestió és que no tenia present que el fet de penjar-les era tant definitiu, i ara no sé com solucionar-ho. Hi ha alguna manera de corregir-ho o simplement no puc utilitzar aquestes imatges lliurement? En el cas que siguin prohibides, què hauria de fer? Qualsevol ajuda seria profundament agraïda. Moltes gràcies!

BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)
Arnaugir (discussiócontribucions)

Bona tarda,

qualsevol fitxer que es penja a Commons ha de ser lliure de drets. El cas del fitxer que ens ocupa no sembla que ho sigui, d'aquí ve la proposta d'esborrat a la qual enllaces. En cas que sigui un contingut lliure, caldria que hi posessis la llicència adequada.

Quan dius "un arxiu de pdf penjat al domini públic" a què et refereixes?

Salut,

BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)

Segurament no he fet servir bé l'expressió perquè deu ser més complicat del que arribo a entendre...

Ho deia perquè el primer cop que vaig accedir a l'article va ser entrant a un enllaç directe a pdf des de Google, i perquè després quan ja el vaig trobar al PubMed hi era sense cap especificació de la llicència (quan tots tenen alguna indicació o algun enllaç per demanar permís a la revista). He seguit buscant la manera de consultar-ho amb la revista, perquè les normes generals del PubMed diuen això:

Articles and other material in PMC usually include an explicit copyright statement. In the absence of a copyright statement, users should assume that standard copyright protection applies, unless the article contains an explicit statement to the contrary. In case of doubt, contact the journal publisher to verify the copyright status of an article.

Però no trobo la manera, la revista British Journal of Experimental Pathology ja no existeix amb aquest nom i no sé com obtenir les dades de llicència... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/13250116

Gràcies de nou,

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola company/a,

primer de tot, felicitats per les teves contribucions, si tens més dubtes pregunta'm sense problemes.

Respecte al tema de la discussió, segons el que diu el text, si no diu explícitament que el contingut és lliure de drets, es considera que està protegit per drets d'autor (com qualsevol contingut d'internet, d'altra banda). Els drets prescriuen al cap d'un temps, però essent del 1955 no crec que sigui el cas. Faig ping a en @Pere prlpz que està més al cas d'aquests temes perquè ens dongui un cop de mà.

salut,

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Benvingut a la Viquipèdia, @BQUB1819-CPalom

Veient el text de la imatge, és un fragment i una figura d'un article publicat en una revista britànica el 1955. Els drets d'autor al Regne Unit duren fins 70 anys després de la mort dels autors, cosa que no deu haver passat encara perquè no han passat ni 70 anys de la data de publicació.

Que es pugui consultar lliurement no vol dir que sigui del domini públic. Una obra és de domini públic quan ningú hi té cap dret d'autor, cosa que pot passar, per exemple, si ha transcorregut prou de temps o si l'autor ha alliberat voluntàriament tots els seus drets.

El dret de deixar accedir (o sigui, llegir i veure, en aquest cas) l'obra a qui vulguin és només un dels drets que tenen els autors. Que els autors (o més probablement, les editorials a les que els autors van cedir part dels seus drets el 1955) hagin decidit fer ús d'aquest dret deixant accedir a qualsevol a l'article, no vol dir que hagin renunciat a cap altre dels seus drets, com el de copiar la imatge, modificar-la o publicar-la en un altre lloc.

El fet que tu modifiquis la imatge com a molt pot portar a que en facis una obra derivada, sobre la qual tenen drets tant l'autor de l'obra original com l'autor de la modificació, de manera que tampoc la podries fer servir.

Aleshores, diria que no hi ha cap manera viable de publicar aquesta imatge sota una llicència lliure i fer-la servir a la Viquipèdia.

Em sap greu.

BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)

D'acord... Moltes gràcies de tota manera...

Resposta a «Cercant un mentor»
85.61.110.157 (discussiócontribucions)

Molta gent no sap que u2 no es pronuncia udos, sino "iutu" que significa tu també, crec que es important marcarho a primera linea

Arnaugir (discussiócontribucions)

estic d'acord amb afegir la pronunciació a la introducció.

Resposta a «TuTambe»