Usuari Discussió:Xavier Dengra

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Capsot (discussiócontribucions)

Bon dia Xavier,

Espere que et vaja tot molt bé, i que no menges massa patates fregides! :) T'escric per a demanar-te un favor, t'agraïria que participares als vi'deos de viquipedistes desitjant un molt bon aniversari. A més podries triar un païsatge molt bonic d'on vius com a fons. Espere que pugues trobar una estona per a fer-ho. Et deixe més detalls del que ha escrit en Sorenike a la Taverna.

"Si esteu interessats a participar-hi, heu de gravar-vos durant uns 10 o 15 segons màxim, explicant molt breument què significa, què en penseu o per què és important per a vosaltres la Viquipèdia i desitjar-li un feliç aniversari, un per molts anys, etc. És important que el vídeo que feu estigui en format horitzontal; pel que fa a la qualitat, no és un requisit indispensable, però és un valor afegit que en tingui un mínim.

Una vegada tingueu el vídeo, el podeu enviar a viquipedia@wikimedia.cat, on el rebrà la persona encarregada de l’edició."

Que et vaja tot molt bé i tingues una molt bona setmana. Una abraçada! Claudi/Capsot

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sí, ja he avisat que l'enviaré aquest divendres. Gràcies pel recordatori!

Resposta a «Bon dia!»
Culturaactiva (discussiócontribucions)

Bon dia Xavier,

T'escrivia perquè aquest matí, disposat a continuar afegint enllaços a l'article que es he escrit (Música de la dècada dels 1990), m'he trobat amb dues alertes que han estat afegides per Pepapep. M'he n'he preocupat però de seguida, en haver-ho verificat, he trobat allò un sabotatge al meu treball.

En efecte, m'afegeix la plantilla de manca de neutralitat i no adir-se a una enciclopèdia quan ella mateixa (o ell) afegeix notes de tipus totalment fora de seriositat a Parlem Telecom després que hagi creat la secció "Ètica" a l'article Parlem Telecom. Tot s'ha de dir, efectivament, no vaig posar-hi cap referència, però això no és motiu per anar afegint-hi notes de l'estil l'empresa és fa la viu viu a la independència i cito textualment "això molta molt i molt". Afortunadament més tard, un altre usuari de la Viquipèdia ha eliminat el seu comentari.

En trobar-me novament aquestes alertes a l'article Música de la dècada dels 1990, i, en venir de la mateixa persona, considero ja que no és una alerta per possibles trops meus, que poden haver-hi, tots som humans i els errors es corregeixen, sinó més aviat per sabotejar l'article.

Essent així, no sabria pas què fer-hi i per això demanaria el teu ajut. En tot cas, si consideres que efectivament hi ha errors i no és sabotatge, ja m'hi posaria i revisaria tot l'article. Però, com et comento, ja he vist un cas de sabotatge evident (Parlem) i per això desconfio d'aquestes dues plantilles d'alerta.

@Culturaactiva

Resposta a «Música de la dècada dels 1990»
Monje Shaolin (discussiócontribucions)

hola, per què has esborrat el meu edició?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bona nit. Precisament mentre m'escrivies a la meva pàgina de discussió jo t'he deixat un missatge a la teva explicant-ho. En seguim parlant, gràcies!

Resposta a «vox»
Catalaalatac (discussiócontribucions)

Hola Xavier,

Hi ha un tema a la Taverna que fa una mica que dura i que m'agradaria arribar a un consens i tancar. És sobre la utilització de plantilles de viquiprojectes a les pàgines de discussió.

El tema és Tema:W05oucnohxruxxlt. Jo hi estic completament a favor i, de moment, de les quatre persones que hi han intervingut totes hi estan en contra. T'ho comento per si vols dir-hi la teva, i tens 10 minuts, arran que he vist que tu també vas crear una plantilla semblant ().

Moltes gràcies.

Catalaalatac (discussiócontribucions)

Merci Xavier,

Espero que es puguin mantenir aquestes plantilles.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

I jo també, però a la Viquipèdia funcionem per consens; a veure com va. Espero que els raonaments aportats sedueixin i puguin convèncer per assolir una opció que no impliqui esborrar-les. Una abraçada digital!

Resposta a «Plantilles de viquiprojectes»
CrispyVidal (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Acabo de fer la meva primera traducció després de fer el taller d''El Traductor de la Viquipèdia. Introducció a l'eina' i m'ha passat allò que l'Ester Bonet va dir que passava sovint amb els editors novells... I ara no sé com arreglar-ho. Em podries ajudar?

He traduït al català la pàgina de Maitena dins del Viquiprojecte Còmics 2020 i la traducció resulta que ha quedat "incrustada" al meu usuari.

Com ho hauria de fer per esmenar l'error?

Moltes gràcies!

CrispyVidal

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fet! Ja l'he reanomenat perquè sigui públic a Maitena Inés Burundarena. No pateixis, no ha estat cap error! Has fet bé de començar-lo a la teva subpàgina d'usuària com a prova.

Qualsevol dubte estic a disposar.

CrispyVidal (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Per a l'etiqueta #Còmics20, ves a l'article, fes-hi un petit retoc o ampliació allà on sigui, i llavors al resum de modificacions abans de publicar posa-la. El robot en principi també et comptarà els canvis que hagis fet en aquella pàgina prèviament.

CrispyVidal (discussiócontribucions)

Vaja! Acabo de veure el teu missatge. Massa tard... La meva contribució amb la pàgina de "Maitena" no ha quedat registrat. En fi... poc a poc n'aniré aprenent... Gràcies de totes maneres!


Xavier Dengra (discussiócontribucions)

No pateixis @CrispyVidal! He fet justícia i te'ls he afegit manualment al recompte de punts. :)

CrispyVidal (discussiócontribucions)

Hola Xavier. Com estàs? Si mal no recordo per aquestes dates es realitza la campanya #1lib1ref. Tens alguna informació al respecte? M'agradaria participar-hi. Gràcies! Cristina

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @CrispyVidal! I tant, comença demà mateix a Viquiprojecte:Bibliowikis/1Lib1Ref/2021.

Enguany s’ha endarrerit per no solapar-ne l’inici amb les activitats del 15 de gener i l’aniversari global dels 20 anys de Viquipèdia. Suposo que les biblioteques i arxius en rebran els correus d’invitació el més aviat possible.

Salut i gràcies per l’interès!

CrispyVidal (discussiócontribucions)

Perfecte. Moltes gràcies, Xavier!

CrispyVidal (discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra,

Mira estic intentant publicar una edició i em diu: Error contacting the Parsoid/RESTBase server (HTTP 404). Alguna cosa no ha funcionat. Em podries ajudar?

Gràcies,

Cristina

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre @CrispyVidal!

A mi també em passa de tant en tant, i crec que és perquè durant alguna edició es perd la connexió amb el servidor i a l'hora de publicar no troba la via.

El millor en aquests casos és obrir una pestanya nova al navegador, obrir-hi un altre cop el mode d'edició d'aquest article i enganxar el que tenies en l'antiga pestanya en la nova. Així evites que, si refresques la pàgina en la mateixa pestanya inicial, el contingut que havies editat es pugui perdre.

Espero que no et passi gaire sovint, és una murga. Bona feina amb el #1lib1ref, gràcies per participar-hi! Una abraçada virtual :)

CrispyVidal (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Xavier. Ja està fet! Gràcies pel teu suport.

Una abraçada virtual!

Cristina

Resposta a «Traducció»
Maria Fullana de València (discussiócontribucions)

Ja m'he inscrit per demanar-me'n una lila. Gràcies!! Salut i República!!*!!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies a tu! Recorda, però, que per afegir-t'hi correctament i signar has de fer clic al botó Modifica i llavors a Insereix, Més i finalment a Insereix signatura. Això et servirà més endavant per identificar-te en comentaris, opinions i debats en pàgines que no tenen aquesta interfície de resposta automàtica. Prova-ho a veure si te'n surts, si no no passa res, la rebràs igual! :D

Resposta a «Moltes gràcies, Xavier!»
Millars (discussiócontribucions)

Hola Xavi. Gràcies per l'avís. Ho havia vist, però em sabia greu demanar-ne jo una. Malgrat que arribe al mínim demanat en els últims mesos, he fet ben poc últimament i de segur que hi ha gent que les mereix més. De totes formes ho pense, que il·lusió sí que em fan. Una abraçada.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ara mateix i afortunadament n'hi ha més que de sobres per a tothom. Repensa-t'ho! Arribar a les edicions vol dir que malgrat altibaixos de participació que són normals, hi segueixes posat. Fa molta il·lusió pensar que es podran repartir arreu del territori i fer caliu, no te n'estiguis!

Resposta a «Viquipèdia i regals»
Jordiventura96 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per haver participat en el concurs 100 Dones de la BBC, el passat desembre. Amb la creació de 152 biografies, hem contribuït a revertir el biaix de gènere a la Viquipèdia. T'animem a seguir creant i ampliant biografies de dones. --Jordiventura96 (disc.) 18:51, 3 gen 2021 (CET)

100viquidonesBBC
Gràcies, W0u7nsgu33s08rh8, per la teva contribució al viquiprojecte 100 Dones BBC! Gràcies a les teves contribucions hem assolit el repte que ens proposàvem. Et concedim aquesta medalla perquè la llueixis amb orgull.
Resposta a «100 viquidones BBC»
Beusson (discussiócontribucions)

Bon dia Xavier,

Ja m'ho va semblar durant el concurs i ara he volgut donar-li una repassada i puc confirmar que el bot fa malament el recompte de paraules. Perquè puguis veure-ho fàcilment, només que us poseu sobre els resultats de Kimia Alizadeh, Jasmin Akter o amb una mica més de feina a Shelly-Ann Fraser-Pryce (estan les 3 a la meva llista d'articles fets) ja veureu que no quadra el resultat que dóna amb el nombre de paraules que compta. Suposo que el bot no és cosa teva, però com no conec la majoria del 'grup de joves' t'ho escric a tu i ja els hi faràs saber. És un error mínim que no alterarà els resultats (i si ho fa, m'és igual) però sempre va bé polir-los perquè no tinguin errades per futures utilitzacions.

Sempre m'agrada repassar les feines dels bots 'comptables' i ja he avisat d'anteriors errors en altres projectes, no voldria que ningú se sentís dolgut, ans al contrari, cal felicitar-vos, ja que la feinada que fan els bots és molt bona (havia hagut de fer el recompte a mà de més d'un concurs!), i aquesta forma de valorar les col·laboracions tenint en compte llargada, referències i demès ítem em sembla genial.

Fins aviat!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Eps bon dia @Beusson,

Ostres, doncs gràcies per comentar-ho. Havíem agafat i millorat el millor bot de recompte existent en tot l'entorn Wikimedia. Faig ping a en @Townie i també a en @Cesc97 perquè ho puguin parlar entre ells i mirar si poden revisar-ho o arreglar-ho. Jo de bots vaig força perdut i prefereixo encarregar-me de l'accessibilitat i la interfície de les pàgines :D

Fas bé de comprovar a mà els resultats! Millor això que no haver de comptar milers de punts a mà com s'havia fet en el passat. Quan s'hagi comprovat, farem públics els resultats, els guanyadors i el sorteig.

Una abraçada virtual!

Townie (discussiócontribucions)

@Joutbis: Aquest cap de setmana m'ho miro! El codi és reciclat d'altres viquipèdies, així que segons com també els ho haurem de comentar. Gràcies per avisar!

Joutbis (discussiócontribucions)

La veritat és que no m'havia mirat els budells de com puntuava el bot. Però vist el que dieu, m'he estat mirant què passa i he agafat l'exemple de Kimia Alizadeh. Algunes coses són decisions de disseny de l'autor del codi, que no em semblen malament. Per exemple, tot el que sigui dins d'una taula, no puntua per paraules (només per bytes); les referències, tampoc (però puntuen per bytes i per referència); els peus d'imatge, tampoc (puntuen per bytes i per imatge). Això explica algunes de les coses que passen. També dona idees per "enredar" el bot, però són fàcilment detectables, i serien motiu de desqualificació instantània. No ha passat res d'això, aquí.

La cosa estranya que he trobat, i suposo que és la que menciona en Beusson és aquesta diferència, que són 1.500 bytes, tots ells de referències, i malgrat tot, se li assignen 162 paraules. A veure, que per a aquest concurs no vindrà pas d'aquí, perquè són 3.2 punts, i hi ha coixí. Però val la pena entendre què està passant, fem l'exercici.

A les utilitats del bot hi ha un accés per comptar les paraules d'un article, i així podem mirar què està passant. Si comptes el nombre de paraules de la revisió problemàtica, clicant aquí, surten 590 paraules. Si mires l'anterior, en compta 428. Per tant, 162. Què ha passat aquí? Doncs sembla que la clau és que ha esborrat un [16] que apareixia a la versió anterior, i tot el que venia al darrere no es comptava. El Beusson ho ha esborrat, i s'ha endut totes les paraules posteriors.

Si m'ho pregunteu a mi, penalitzar els que fan copy, Google translate, i paste és una bona obra, i per mi ja es pot quedar així. De totes maneres, he localitzat el tros de codi que fa aquest càlcul, i miraré d'arreglar-lo. El que no sé és si es podrà recalcular tot suposant que ho arregli, i no crec que variïn les posicions.

Sí que voldria confirmar que l'anomalia que he detectat jo és la mateixa que diu en Beusson, no fos cas que encara n'hi hagi alguna altra de més grossa que no hagi vist. Per cert, felicitats, campió!

Beusson (discussiócontribucions)

Gràcies a tots. Jo només ho comento per millorar-lo encara més i per evitar futurs conflictes. Com deia abans, heu fet una gran feina, això són els serrells que sempre hi ha en les primeres versions (ja voldria jo entendre de codi com vosaltres!).

@Joutbis Ho he mirat, i en tots els casos hi ha alguna edició on esborrava octets. Estava rumiant com fer-ho (sense entendre de codi!), la solució fàcil és que el bot resti quan es treuen octets, però al mateix temps, hi ha moltes edicions 'negatives' que milloren l'article, i això no acabo de veure com valorar-ho, ja que no veig just treure punts per una edició de millora de l'article (per exemple retirar una referència obsoleta o no vàlida, un tros de text mal traduït...). Almenys hem localitzat ON és el problema, ara falta saber arreglar-ho, i aquí ja no hi puc fer res.

Molt agraït a tots!

Joutbis (discussiócontribucions)

Aquí l'has clavada. Aquesta crítica sempre es pot fer a tot sistema que puntuï de forma quantitativa i no qualitativa. Però són limitacions que hem d'assumir per força, i creure en la bona fe i "fair play" dels participants. De moment, crec que l'experiència ha estat bona.

A veure si trobo el problema concret d'aquest article, avui m'hi posaré.

Joutbis (discussiócontribucions)

Bé, ja tinc identificat el problema. Hi ha un lloc on intenta esborrar els enllaços externs, amb format [https://foo.bar enllaç]. Passa que ho fa amb una expressió regular innecessàriament complicada, i acaba carregant-se més coses del compte. En concret, el que acaba esborrant és "qualsevol cosa entre dos claudàtors (que el primer sigui simple) i tingui algun espai en blanc entremig". Per exemple, a l'article de Kimia Alizadeh, hi ha una frase que diu "amb les quals [els governants iranians] juguen des de fa anys". Doncs el bot no compta com a paraules "els governants iranians" perquè estan dins d'un claudàtor simple. Si només fos això, rai.

Quan es troba "[16]", com que no hi ha cap espai, el busca més endavant del claudàtor, i va tirant endavant fins el següent que troba. Com que ni tan sols hi ha cap enllaç intern que el pugui aturar, com podria haver estat [[Iran]], arriba fins al final, als claudàtors de les categories, i ho liquida tot. Això, fins que arriba el Beusson, esborra el [16], i el bot torna a comptar bé, de manera que s'enduu ell la diferència.

Es pot arreglar fàcilment perquè només esborri realment els enllaços externs, d'això em veig amb cor. Ho comunicaré també a l'autor, per si ho vol arreglar a la seva versió. Ara, recalcular el concurs aquest de les dones BBC, no ho veig viable ara que ja ha acabat. La veritat, tenint en compte que:

  • un cas força patològic com aquest, que s'ha endut 162 paraules que no eren seves, només l'ha beneficiat en 3.2 punts
  • les regles eren les mateixes per tothom.
  • l'acció que ha beneficiat el Beusson era bona de per si. De fet, si poguéssim donar punts extra per substituir referències falses per referències veritables, estaria bé.

Jo donaria els resultats per bons, i el següent concurs ja el comencem bé. Moltes gràcies a en Beusson per detectar el problema. Pensa que aquest bot el fan servir en viquis escandinaves i a la basca des de fa un munt d'anys!

Beusson (discussiócontribucions)

Gràcies per la feina. Em sorprèn que ningú l'hagi vist abans, només mirant els resums que penja el bot, ja es veu que alguna cosa no compta bé. Em temo que vol dir que molts donen per bo els que els hi diuen, sense contrastar-ho, que hi farem!

Joutbis (discussiócontribucions)

Si mires la pàgina del bot original, ara mateix està gestionant un concurs a la viquipèdia en noruec, tres en finlandès, i un en basc. I porten anys fent-ho. Ja tinc escrit un correu a l'autor, li explico el problema i una possible solució (un cop identificat què passa, arreglar-ho és molt fàcil). No sé si em farà cas, però almenys al nostre proper concurs ja estarà arreglat.

Resposta a «Robot de recompte del concurs»
Catalaalatac (discussiócontribucions)

Hola Xavier,

Acabo de proposar la llista a l'avaluació per ser article de qualitat. Pots veure-ho aquí. T'ho faig saber perquè vas fer-hi alguna edició i potser voldries dir-hi la teva. Gràcies.

Resposta a «Llista d'óssos als Pirineus»