Usuari Discussió:Xavier Dengra

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Iaia de Cízic i altres microarticles aspirants a AdQ/Abo

1
Manlleus (discussiócontribucions)

Bones! Veig que en el seu temps vas votar/comentar a Iaia de Cízic per esdevenir AdQ, resulta que fa un any no teniem clar què fer amb aquests petits articles però hi ha una cosa clara, fallen en "completesa", el qual és una exigència i també en extensió, una recomanació. Com que en el cas de Iaia de Cízic i la distingida Timareta no compleixen els requisits mínims i veient el clar problema en articles futurs (en el cas de Iaia de Cízic està encallat fa un any), recomano no acceptar aquests articles per sistema en el procés de distinció i retirada dels actuals en procés i els distingits. Si volem desencallar el tema, recomano aquesta solució i canviar el vot a "objecció" en el de Iaia de Cízic i igual en les propostes de retirada i futurs articles similars d'ara en endavant. Atentament, Manlleus (disc.) 11:03, 22 set 2019 (CEST)

Resposta a «Iaia de Cízic i altres microarticles aspirants a AdQ/Abo»
62.57.99.187 (discussiócontribucions)

Bona tarda Xavier, sóc la Carme Roca, metgessa. Aprofitant les vacances he entrat en el mon de la Viquipèdia. M'agradaria completar alguns temes dels que domino una mica o fer algun tema nou. Voldries / podries ser el meu mentor? Gràcies.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Benvolguda Carme,

Serà un plaer donar-te un cop de mà i t’agraeixo immensament que t’hagis animat a col·laborar a la Viquipèdia. En primer lloc, t’has de crear un compte d’usuària a Especial:Crea compte.

Després, i com a pas previ, tens aquest vídeo estàndard de 7 minuts que és molt recomanable que miris, atès que explica prou bé els passos d’edició més essencials. Em poso a la teva disposició per allò que necessitis. Només cal que em deixis un missatge tot seguit!

Resposta a «Cercant un mentor»
Jey (discussiócontribucions)

Hola! No acabo de veure perquè has tret la plantilla de MT. La pàgina té errors evidents de traducció automàtica i fins i tot fragments sense traduir. Gràcies!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ostres perdó Jey. Esfava fent la revisió de la Viquiestirada de juliol ahir a la nit i potser se’m va escapar. Error meu en comprovar l’historial, creia que estava afegida abans d’ampliar-lo. Dedueixo també els punts d’aquest article del concurs, doncs. Gràcies per avisar-me! 😊

Jey (discussiócontribucions)

No sé si cal deduir els punts, però cal seguir-la millorant. Gràcies per endavant!

Resposta a «Metro de Moscou»
Beusson (discussiócontribucions)

Hola de nou,

T'escric aquí perquè no tinc clar si és un error del bot o de l'explicació. M'explico :

A la pàgina del projecte diu:

Hi haurà una llista amb articles especials, considerats molt rellevants sobre la temàtica i que, o bé cal que siguin ampliats urgentment, o bé són molt deficients en català respecte altres llengües. Es puntuaran amb 35 punts directes només si es milloren per sobre dels 10.000 caràcters (1 punt/285 octets). I després, també rebran 1 punt extra per cada 1.000 caràcters addicionals després d'aquests 10.000 primers.

I a la pàgina del mes diu:

Se n'han seleccionat 30 d'acord amb presència en altres idiomes, nombre de visites i diversitat de programari, perifèrics, conceptes i videojocs. S'atorguen 35 punts directes només si s'amplien per sobre dels 10.000 octets. Després, 1 punt extra per cada 1.000 caràcters addicionals.


Tal com jo ho entenc, quan un article s'amplia fins els 10000 octets ja té dret als punts extra. El bot en canvi no atorga cap punt (pots veure-ho a https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Viquiprojecte%3AViquiestirada%2FJuny%2FClassificaci%C3%B3&type=revision&diff=21318563&oldid=21317712 i https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Teclat_de_goma&action=history ) . En aquest cas, com encara l'he ampliat més (per sobre dels 10000 octets d'ampliació) ja ha donat els punts extres.

Ho he fet així per veure com reaccionava el bot si hi algun article en aquest cas i ja he vist la resposta. Ara, el que no sé, és el que està malament, si el redactat o el codi del bot.

Ja em direu (no se si canviar-me la firma i posar LA MOSCA COLLONERA ;-)...)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Beusson,

En efecte, el que atorga els punts és l'ampliació de 10.000 octets i no pas que l'article "estigui per sobre" dels 10.000 octets. És a dir, el bot puntua que l'usuari hagi afegit >10.000 caràcters, ja sigui si en tenia 900 inicials o si bé en tenia 2.999 -de manera que es considera la contribució real de l'edició, independentment de "com de malament" quantitativament estava l'article al principi.

Espero que solucioni el teu dubte! En parlem si seguís sense quedar clar. I no pateixis per preguntar, no hi ha res que em faci més il·lusió que el bri de competitivitat i participació en el concurs :D

Beusson (discussiócontribucions)

Gràcies per l'aclariment.

Potser soc jo, però crec que quedaria més clar posant en el text : Es puntuaran amb 35 punts directes només si es milloren amb més de 10.000 caràcters o en l'altre cas: S'atorguen 35 punts directes només si s'amplien amb més de 10.000 octets.

Fins la propera!

Resposta a «Aclariment viquiestirada»
Abdemouka (discussiócontribucions)

Hola Xavier, som estudiants d'educació social i a la materia de sociologia hem de editar o crear una pagina de viquipedia. La nostra intenció es editar i a ser possible millorar la pagina de Jurgen Habermas en català. Ens agradaria rebre una mica de assesorament sobretot pel tema de referencies etc. Espero una resposta

Abde,

Gracies!!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Abdemouka! L'article de Jürgen Habermas és prou decent fins ara, però li calen les següents millores (sobretot i urgentment referències bibliogràfiques):

 1. Nom en negreta. La primera vegada que apareix el nom a la introducció de l'article, s'ha de remarcar en negreta (així ho marca el llibre d'estil).
 2. Enllaços interns. Cal "emmblavir" el text enllaçant paraules i conceptes a altres articles, de manera que sigui fàcil per a qualsevol persona d'anar saltant entre articles si no entén alguna cosa (noms, institucions, mots conceptuals, etc.). Tampoc cal saturar-lo d'enllaços, però que sigui fluïd.
 3. Referències. L'article necessita bibliografia externa per justificar i verificar tot el que heu escrit. Cada línia i/o paràgraf de text hauria de citar d'on heu tret les fonts, i aquestes haurien de ser llibres, revistes, altres enciclopèdies o reportatges (no valen els blogs o webs estranys que no se sap qui els ha escrit).

Pel que fa al format, ho podeu fer a la barra de l'editor visual (pestanya "Modifica") seleccionant el format de lletra per a la negreta i les anelles per als enllaços interns. I per citar correctament la bibliografia, us recomano fer una ullada a aquest senzill manual en 3 minuts que vaig crear fa temps -segons si teniu una revista, web o llibre.

Qualsevol dubte no dubteu en preguntar-me! Salut :)

Abdemouka (discussiócontribucions)

D'acord, intentem fer les millores que ens has esmentat abans d'aquest Diumenge i ho revisem per si cal algun altre millora.

Moltes gracies!!

Resposta a «Cercant un mentor»
Albavcap (discussiócontribucions)

Bona nit, estic actualitzant l'article d' ILLIAC_IV (https://ca.wikipedia.org/wiki/ILLIAC_IV) i m'agradaria saber com puc modificar les referències, ja que quan li dono a modificar el codi (Doncs la llista de referència es genera mitjançant una plantilla i només es pot editar en editor de codi) només apareix

  i no sé on puc accedir-hi. He vist que fent això es genera una secció de referències i és la forma òptima de fer-ho, però no entenc com modificar-la. Moltes gràcies!!

  Xavier Dengra (discussiócontribucions)

  Bon dia i bona pregunta @Albavcap!

  Les plantilles que produeixen aquest resultat són les {{sfn}}, que tenen diversos paràmetres: en general són cognom(s), any i pàgines. Per exemple {{sfn|Slotnick|1982|p=25}} o {{sfn|Barnes|Brown|Kato|Kuck|1968|pp=746-749}}. Les trobaràs contextualitzades al final de cada línia o paràgraf per citar contingut ben específic, i en desar la pàgina les veuràs agrupades a la secció de referències. Si crees nou contingut i cites parts d'un llibre, hauràs d'afegir noves "sfn" al llarg del cos del text.

  És la millor manera de citar (la més precisa), però que clarament no està ben adaptada a persones poc avessades al codi. Tan de bo puguem trobar la manera de simplificar-la per a usuaris novells o sense expertesa en codi.

  Espero que t'hagi ajudat la resposta! Qualsevol dubte, fes-me'l saber. Salut!

  Resposta a «Cercant un mentor»
  Ivan Avz F (discussiócontribucions)

  Hola, entenc que el maó que cal ampliar és Maó (construcció), no l'illa que és el que apareix. No ho modifico que no voldria equivocar-me i que el bot no apliqui bé els canvis.

  Xavier Dengra (discussiócontribucions)

  Bon dia @Ivan Avz F! Tota la raó, ara ho corregeixo :)

  Resposta a «Viquiestirada maig»
  Judit Buscató (discussiócontribucions)

  Hola he fet una traducció de la pàgina de wikipedia de Kill la Kill del castellà al català i tinc problemes a l'hora de fer les taules. En l'entrada hi ha dues taules en concret i cap de les dues em surt bé. He intentat copiar el codi de l'entrada en castellà però no funciona. La meva entrada és aquesta: https://ca.wikipedia.org/wiki/Kill_la_Kill Gràcies.

  Docosong (discussiócontribucions)

  Amb el vostre permís, per les sèries d'anime feiem servir les plantilles {{Infotaula animanga}} i {{Llista d'episodis japonesos}}, però a llarg termini quedaran en desús ja que ara s'utilitzen un altre tipus d'infotaula. Bona feina per la traducció. Salut!

  Xavier Dengra (discussiócontribucions)

  Hola @Judit Buscató!

  A la Viquipèdia en català les taules no funcionen com en castellà, sinó que estan més avançades i automatitzades. A diferència del castellà, que estan escrites amb codi, en català agafen directament la informació de la base de dades Wikidata (editable a sota del codi de barres que trobaràs a la pròpia taula). El fet d'editar a Wikidata fa que la informació aparegui a totes les versions lingüístiques de Viquipèdia que tenen el sistema automàtic incorporat (basc, asturià, alemany, etc.).

  La plantilla en qüestió, ja canviada, és {{Sèrie de TV}} (que substitueix les que deia en @Docosong. Com més dades editis a Wikidata, més n'apareixeran en català i en altres llengües!

  Resposta a «Cercant un mentor»
  Albertcajidos (discussiócontribucions)

  Benvolgut Xavier,

  Moltes gràcies per la invitació a la Viquimarató de l'Esmuc. De ben segur que hi aniré i a veure si coincidim i ens coneixem! :)

  D'altra banda, agraïr-te els canvis recents que has fet a la pàgina de Jordi Vilaprinyó. He afegit les referències i citacions que faltaven i crec que ara podriem treure els avisos que hi apareixen. Podriem arribar a un consens?

  També m'agradaria afegir la bandera de Catalunya/Nacionalitat a la infotaula de persona, així com una imatge de la meva propia autoria (al wikimedia commons està com a Jordi Vilaprinyó Trio1, què et sembla?); però no acabo de saber-ho fer :(

  Si em fessis un cop de mà t'ho agrairé moltíssim!

  De nou gràcies i una abraçada!


  Albert

  Xavier Dengra (discussiócontribucions)

  Bona nit @Albertcajidos! Bona feina amb els canvis realitzats! Et responc per punts:

  1. En principi la plantilla de manca de referències pot treure's, però hi ha un detall encara i és que les referències no tenen el format correcte (ara mateix no segueixen les plantilles {{ref-llibre}}, {{ref-publicació}} o Error en el títol o la url.«». (cal indiciar autor, data de consulta, editor/editorial, etc.). Pots aprendre com fer-ho correctament seguint aquest senzill manual. Quan estigui esmenat podrem treure l'altra plantilla.
  2. Acabo de carregar la imatge a l'article. Per editar les dades de la infotaula, cal que cliquis el codi de barres de la taula i et portarà a Wikidata, la base de dades on pots editar i afegir paràmetres, que després es mostren automàticament a l'article en totes les versions lingüístiques (només les que tinguin adaptada la importació de Wikidata; en castellà no està massa desenvolupat).
  3. Com la base de dades és a Wikidata, la data de naixement s'importa des d'allà sense la bandera. De fet, seguint el llibre d'estil, ja no s'afegeixen banderes i quan s'importa la nacionalitat apareix com a espanyola. Les biografies amb bandera s'aniran reemplaçant progressivament perquè són escrites localment i no tenen marge d'actualització. Per tant això últim no serà possible.

  Dit això, si necessites més consell, fes-m'ho saber! El dilluns vinent segur que et podran donar un cop de mà a polir detalls en l'edició i podràs aprendre més sobre Wikidata i l'ús de dades. Salut! :)

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Hola Xavier. Teníem un tema entre mans amb aquest usuari a Tema:Uyauw0brve69l85t. Malgrat ser avisat del conflicte d'interessos, ha decidit ocultar-ho i tirar pel dret. No em sembla una forma gaire ètica d'actuar.

  Resposta a «Viquimarató Esmuc + Jordi Vilaprinyó»
  Antoni Salvà (discussiócontribucions)

  Hola Xavier: He refet i ampliat considerablement la biografia de Mendeléiev, que és un dels 1000 articles fonamentals de la Viquipèdia, ja que he trobat que enguany, any internacional de la taula periòdica, era una feina que s'havia de fer. L'article que hi havia era una traducció de la versió en anglès amb errors de traducció, i l'he posat per avaluar-lo. Podries donar-li una ullada per esmenar errors i millorar-lo? Gràcies!

  Xavier Dengra (discussiócontribucions)

  Hola @Antoni Salvà! Molte gràcies per ampliar-lo i ocupar-te'n. Ara me'l llegeixo i et deixo comentaris a l'avaluació :)

  Pel que fa al pla d'activitats d'enguany d'Amical Wikimedia, volem realitzar una viquimarató sobre la taula periòdica als volts de setembre. Estaria genial poder-ne fer una de paral·lela a les Illes Balears; si t'animessis amb en @Tomeu87 i en @Paucabot, envia'm un correu a xavier.dengra@wikimedia.cat i mirem de plantejar-ho amb antel·lació amb altres partners d'allà! Salut!

  Resposta a «Avaluació Dmitri Mendeléiev»