Usuari Discussió:Xavier Dengra

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Hola13357 (discussiócontribucions)

Com puc crear un article si ja sóc viquipedista?

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola @Hola13357! Només has d'introduir el títol precís de l'article que vols crear a la barra de cerca.

Llavors t'apareixerà una zona on posa:

Crea la pàgina en aquest wiki: «nom de l'article» amb editor de codi o «nom de l'article» amb editor visual.

Tots dos apareixeran en vermell, escull doncs l'opció amb editor visual. En general, tots els enllaços vermells et porten a la creació d'un article des de zero. Busca'n un de la mateixa temàtica i prova de seguir el format. Si tens dubtes, som per ajudar-te :)

Hola13357 (discussiócontribucions)
Resposta a «Cercant un mentor»
Jvallmitja (discussiócontribucions)

Hola Xavier: He acabat un article que pensó que està molt bé. És: "La Sagrada Família (El Greco, Hispanic Society)". Però a l'Infotaula, a baix, on posa "Catalogació" (que no ho vaig inclore jo, sinó alguna altra persona) les dades són equivocades, perquè posa les dades del "Cleveland Museum", i no les de la "Hispanic Society". No sé arregar-ho. Potser el millor seria simplement suprimir les dades de "Catalogació", i ja esta. Però no sé fer-ho. Qui ho va fer es va equivocar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Benvolgut @Jvallmitja, bona feina! Efectivament és un molt bon article, si bé encara s'hi podrien fer petits retocs:

1) Caldria contextualitzar i afegir més referències bibliogràfiques a l'article. Idealment caldria citar cada frase, o en el seu defecte els paràgrafs. Ara mateix n'hi ha alguns sense referències.

2) Més enllaços interns (blaus) a l'article que enllacin altres entrades, sobretot a les seccions (la introducció està molt bé).

Pel que fa a la infotaula, veig que està creada manualment amb codi. La idea, si la comparem amb altres articles similars, com ara La Sagrada Família (El Greco, Hospital Tavera), és que totes aquestes idees estiguin centralitzades a Wikidata, la base de dades de les Viquipèdies en totes les llengües. Si t'hi fixes a l'hora de clicar "Modifica el codi" en aquest segon article, veuràs que la plantilla de la {{Infotaula d'obra artística}} no té paràmetres i que té un codi de barres petitó que redirigeix cap a Wikidata, on està tota la informació ordenada per paràmetres.

Si accedeixes a Wikidata (mateix compte d'usuari) i vas a la columna vertical esquerra, clica > ''Crea un element nou'' i allà introdueix els valors seguint l'exemple de l'article que estem comparant. Un cop afegeixis els paràmetres i enllacis l'article de la Viquipèdia en català a la base de dades, t'apareixeran tots els valors que vulguis a la infotaula automàticament -la qual cosa servirà també per qui creï l'article en una altra llengua en el futur, que no haurà d'introduir les dades un altre cop i xuclarà el que ja estigui a Wikidata. És prou senzill i la manera òptima de complementar l'article.

Per a qualsevol pregunta, no dubtis a fer-m'ho saber. Salut!


Resposta a «Cercant un mentor»
Paucabot (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies @Paucabot! La veritat és que hi ha dies que ens falten idees. Sembla una bona idea per revifar l’activitat dels diumenges.

Resposta a «Twitter»
Vallue (discussiócontribucions)

Hola Xavi. Necessitaria saber com generar el botó de "Dubtes" que vas programar en viquiprojecte "Biotecnologia Alimentària" ja que el vull fer un VP que inclogui aquesta prestació

merci !!

Vallue (discussiócontribucions)

Sorry Xavi. Ja esta solucionat.Salut !

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ostres ho acabo de veure! Si necessites res més avisa'm :)

Resposta a «Botó forum viquiprojecte»
Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda senyor,

Volia comentar-te un dubte, vull començar l'article d'un equip històric, el Club Ciclista Cornellà ja que he trobat que parla de la seva història. Malauradament, va fusionar-se amb un altre entitat creant el Esport Ciclista Cornellà. Malauradament només he pogut trobar d'informació el EEC i el llibre Història de l'esport a Cornellà de Llobregat. El meu dubte és quin encapçalament posar. Veig que té més punch el nom Esport Ciclista Cornellà (EEC), però també trobo necessari que en el propi article s'expliqui la història del CCC i de l'Agrupació Ciclista Cornellà.

Com ho veus?

Docosong (discussiócontribucions)

Aprofitant l'ocasió, mira't també: q:VQ:VR14

Parlem!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Hola! Disculpa'm la tardança en respondre. Potser seria bona idea crear articles de cada entitat per separat (tot i que siguin breus i concisos) i relacionar-los majoritàriament amb el de l'entitat principal? També depèn de la informació que hi hagi de cadascun, sinó el principal amb redireccions i mencions als altres... El teu criteri de bibliotecari és de primera :)

Miro el viquirepte, que té bona pinta! Abraçades!

Docosong (discussiócontribucions)

En relació al viquirepte, matissar-te que trobo adient fer èmfasi en el concepte de geografia local (no sé si és el terme adecuat), és a dir, totes les parèmies han de fer referència a un lloc concret. No entraria dins del viquirepte les que fan referència a noms comuns: muntanya, riu, vall, etc. Ho parlem per privat, si vols

Docosong (discussiócontribucions)
Resposta a «Viquicornellà: Club Ciclista Cornellà»
Gabriel Mejías (discussiócontribucions)

Hola,

Moltes gràcies pel teu missatge a la meva discussió, m'estudiaré millor tot això per fer una modificació de l'article protocolàriament correcta.

Atentament, Gabriel Mejías.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

A tu! Em sap greu que es perdés l'esforç que hi vas posar; mai ens adaptem del tot a la rigurositat de la Viquipèdia (i és quan ens adonem que en té molta més de la que sembla de portes enfora). Qualsevol dubte que tinguis fes-me'l arribar. Salutacions!

Resposta a «Sobre la pàgina "Masclisme"»
Andiport (discussiócontribucions)

Hola Xavier,

Estic fent una secció de discografia amb informació que he trobat a partir del que has dit però tinc un problema:

Una referència és http://www.arkivmusic.com/classical/album.jsp?album_id=46523, però la plantilla "sfn" està configurada de manera que dóna error si es posa l'adreça completa, però no si finalitza abans de l'interrogació, tal com pots veure a Usuari:Andiport/prova. Saps si hi ha alguna manera de solucionar-ho? Moltes gràcies d'avançat!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fet! Mmm... com he vist que era una cosa que s'escapa del meu coneixement de semàntica wiki, he fet via i he fet servir un escurçador d'adreça hehe. Ara en principi funciona. Gràcies a tu! :)

Resposta a «Notes»
Ailna (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Xavier per treure temps de sota les pedres i passar-te per AdQ!

Respecte a l'article, tota la raó en tots els teus comentaris, i te'ls agraeixo un munt :), intentaré anar polint. Una abraçada molt gran! (sóc l'alter ego de Yeza, ja vaig redirigir la discu per no liar-vos ;))

Resposta a «Arquitectura de Madagascar»
Solde (discussiócontribucions)

Hola @Xavier Dengra, li has pogut fer una ullada als canvis a l'article Atom Heart Mother? Et sembla suficient la contextualització del principi? Gràcies!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Se m'havia passat! Gràcies pel recordatori!

Resposta a «Atom Heart Mother»
Perlita sagrera (discussiócontribucions)

La cita d'on s'extreu aquesta informació és el llibre: Carmen Amaya, Edicions Bellaterra, 2013, ISBN: 978-84-7290-636-5, pàgina 21. Autors Montse Madridejos i David Pérez Merinero. Està a les referències. No sé perquè treieu la cita.

Resposta a «Carmen Amaya va néixer al 1918»