Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Drecera:
VP:EP/P

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.Ricard Balanzá Martínez[modifica]

Pàgina: Ricard Balanzá Martínez (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Ricard Balanzá Martínez · Ricard Balanzá Martínez en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:36, 9 juny 2018 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari He trobat i he afegit a l'article aquestes referències [1], [2], [3], [4], [5] Javixu 3:06, 14 juny 2018
Els enllaços que poses són una mescla de fonts no fiables i fonts fiables sense cobertura significativa. No s'ha verificat la seva admissibilitat. Pau Cabot · Discussió 06:43, 14 juny 2018 (CEST)
Els enllaços corresponen al diari de major difusió d'Espanya (20 Minutos), i webs que estan acceptades com a referències en altres articles d'artistes fallers. A més "Un Nou Parot" està gestionada per Alejandro Lagarda, historiador de l'art i membre actiu de l'Associació d'Estudis Fallers que ha impartit nombroses conferències sobre artistes fallers el comentari anterior sense signar és fet per Javixu (disc.contr.)
Tot el que en diu el 20 minutos és Entre ellos, destacan nombres como Carlos Carsí, Ricard Balanzà, Miguel H, Iván Tortajada, Juan Jesús García Pérez, Vicente Domínguez Pérez o el grupo Cap de Suro, formado por Ariadna González y Xavier Gurrea. Això, clarament, no es podria considerar de cap manera cobertura significativa. Respecte de les altres fonts, són blogs o webs que no podem considerar en cap cas fonts fiables. Pau Cabot · Discussió 20:09, 14 juny 2018 (CEST)
 • En contraneutral Consentible He afegit una referència d'À Punt i una altra de l'Espai Rambleta. No se si és perquè conec un poc més el mundillo, però la resta de les referències són de les habituals en el món faller.--TaronjaSatsuma (disc.) 20:28, 14 juny 2018 (CEST)
No sé si dius que les referències són les habituals en articles d'aquesta temàtica a la Viquipèdia. Si no són fonts fiables, no les podem usar. Per exemple, no tenim cap evidència que Cendra digital sigui una font fiable, ni tampoc no tenim l'article per verificar-ho. Ni tan sols la pròpia web ens ajuda gaire a saber si revisen la informació i la precisió. Pau Cabot · Discussió 06:09, 15 juny 2018 (CEST)
Addicionalment, no veig que ni espai rambleta (la fiabilitat de la qual està encara per demostrar) ni àpunt en facin cobertura significativa. Pau Cabot · Discussió 06:16, 15 juny 2018 (CEST)

L'Espai Rambleta és un centre cultural de la Ciutat de València molt destacat. No és el CCCB, però tampoc no és cap font autoeditada. Sí que seria bona idea que Javixu aportara alguna font que parlara del biografiat de manera completa, més que siga un article d'un llibret de falla.--TaronjaSatsuma (disc.) 09:42, 15 juny 2018 (CEST)

 • Comentari Comentari @Paucabot: l'article té unes imperfeccions, però no és un currículum. Amb dues plantilles n'hi ha prou, es pot treure la tercera.--Flamenc (disc.) 10:17, 15 juny 2018 (CEST)
En la meva opinió, la llista de totes les falles que ha fet aquest artista (incloses les infantils) no aporta res a l'article, és perfectament prescindible i fa semblar l'article un currículum. És exactament el mateix que fan altres artistes en afegir la llista d'exposicions col·lectives, per exemple, per engrandir el seu currículum. Pau Cabot · Discussió 08:49, 16 juny 2018 (CEST)
@Paucabot: Quant a la llista, tens raó. L'he posada provisionalment en text invisible, amb una ref fins al web, on qui vulgui, pot consultar-la. No la cal aquí.--Flamenc (disc.) 10:29, 19 juny 2018 (CEST)
 • Objecció Objecció @TaronjaSatsuma: He afegit info i refs de diaris reconeguts.--Flamenc (disc.) 10:52, 15 juny 2018 (CEST)
 • Objecció Objecció S'han afegit refs. L'article és accectable. --Ramon (disc.) 13:13, 16 juny 2018 (CEST)
Segueix faltant cobertura significativa per part de fonts fiables. Pau Cabot · Discussió 13:19, 16 juny 2018 (CEST)
Segueixes ex auctoritate esborrant referències a fonts fiables i reemplaçant-les per "CC". Flamenc (disc.) 00:26, 17 juny 2018 (CEST) tot i que el Levante EMC parla de «artistas dereconocida trayectoria y gran prestigio.»--Flamenc (disc.) 00:36, 17 juny 2018 (CEST)
Sí. Elimín referències a fonts no fiables que és el que tots haurem de fer. I del Levante, que consideram fiable, no n'he eliminada cap. Pau Cabot · Discussió 11:49, 17 juny 2018 (CEST)
Eliminar referències inadequades a meitat del procés d'esborrament no és una bona pràctica. Si l'article està mal referenciat, els participants al procés d'esborrament han de poder comprovar si les referències són bones o dolentes.
Dit això, no acabo de veure per què València Extra no és una font fiable. No és Levante i segurament tampoc és Vilaweb, però és un noticiari en línia.--Pere prlpz (disc.) 14:05, 17 juny 2018 (CEST)
No crec que la proposta d'esborrat hagi implicat mai que no es pugui editar l'article (fins ara): s'han fet unes quantes edicions per millorar l'article des de que es va proposar (per part de tothom). Cadascú intenta millorar l'article com creu bonament oportú i deixar fonts no fiables no serveix de res a l'hora de determinar l'admissibilitat de l'article.
Respecte de Valencia Extra, d'acord que és un noticiari en línia. El que jo crec que no és és una font fiable, és a dir, una font amb una reputació de revisar la informació i la precisió. En tot cas, si qualcú pensa que això és així, que n'aporti qualque prova. Ara mateix, ni tan sols tenim l'article que ens ajudi a discriminar-ho. Pau Cabot · Discussió 14:18, 17 juny 2018 (CEST)
Relacionat: Tema:Uct8bc45g1z4ukoa. Pau Cabot · Discussió 14:26, 17 juny 2018 (CEST)
Hi ha la presumpció d'inocència. @Paucabot:: no portes cap prova que Valencia Extra no seria fiable, només esborres amb obstinació.--Flamenc (disc.) 14:58, 17 juny 2018 (CEST)
No, company: no som jo que he demostrar que no és una font fiable. Sou les persones que la voleu usar les que, en cas de dubte, heu de demostrar-ne la seva fiabilitat (com no som jo que he de demostrar que la homeopatia no funciona, són els defensors d'aquesta creença els qui han de demostrar el contrari). A VP:FF es demana aquesta reputació de revisar la informació i la precisió. On és la prova d'aquesta reputació?
Ara ja només faltaria que qualsevol editor pogués usar qualsevol font i que fos l'usuari que la vol retirar qui ha hagués de demostrar que no és fiable. I si no hi ha informació sobre aquesta font, què feim? Per defecte, es queda? Això no té ni cap ni peus. Més que parlar de pressumpció d'innocència, el que hauríem de parlar és de principi de precaució. Pau Cabot · Discussió 15:16, 17 juny 2018 (CEST)
Ostres, Flamenc. Aquesta t'agradarà fa l'ullet: resulta que el que t'he explicat més amunt és la descripció d'una fal·làcia que tenim aquí a la casa: Argument ad ignorantiam. Pau Cabot · Discussió 15:40, 17 juny 2018 (CEST)
 • NeutralA favor Assumible Un cop llegits els motius exposats a una i altra banda. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:48, 18 juny 2018 (CEST)

El rapte d'Europa (Joan Tuset i Suau)[modifica]

Pàgina: El rapte d'Europa (Joan Tuset i Suau) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: El rapte d'Europa (Joan Tuset i Suau) · El rapte d'Europa (Joan Tuset i Suau) en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:39, 9 juny 2018 (CEST) (proponent)
 • Objecció Objecció Un quadre d'un pintor notable (amb article a l'Enciclopèdia Catalana). A més, una de les referències és a un llibre, tot i que tal com està posada no tinc clar què és aquest llibre.--Pere prlpz (disc.) 16:35, 13 juny 2018 (CEST)
També tenc els meus dubtes sobre aquest llibre i si parla de l'obra de manera significativa. Potser l'autora DolorsCa ens ho pot aclarir. D'altra banda, que l'autor sigui admissible és una informació a tenir en compte, però això no fa admissible directament totes les seves obres. Pau Cabot · Discussió 06:58, 14 juny 2018 (CEST)
Com ja he dit sento molt totes aquestes acusacions que em feu i tot això de conflicte d'interessos. No tinc cap intenció d'enganyar a ningú i no conec personalment al pintor, només volia escriure un article sobre el tema del rapte d'Europa des de la visió d'un artista contemporani, ja que a la Wikipedia tots son més clàssics. --DolorsCa (disc.) 18:59, 14 juny 2018 (CEST)
 • Objecció Objecció com diu Pere. --Flamenc (disc.) 07:14, 15 juny 2018 (CEST)

Enriqueta Amàlia de Friesen[modifica]

Pàgina: Enriqueta Amàlia de Friesen (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Enriqueta Amàlia de Friesen · Enriqueta Amàlia de Friesen en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Exar Kun[modifica]

Pàgina: Exar Kun (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Exar Kun · Exar Kun en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 11:11, 16 juny 2018 (CEST) (proponent)

Sofia Margarida d'Oettingen-Oettingen[modifica]

Pàgina: Sofia Margarida d'Oettingen-Oettingen (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Sofia Margarida d'Oettingen-Oettingen · Sofia Margarida d'Oettingen-Oettingen en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 11:23, 16 juny 2018 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació noble desconeguda.--Flamenc (disc.) 10:34, 19 juny 2018 (CEST)

Aleix Caballé[modifica]

Pàgina: Aleix Caballé (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Aleix Caballé · Aleix Caballé en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 12:53, 17 juny 2018 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord. No enciclopèdic, no referenciat.--Flamenc (disc.) 10:06, 19 juny 2018 (CEST)

Albert Blanxart i Pàmies[modifica]

Pàgina: Albert Blanxart i Pàmies (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Albert Blanxart i Pàmies · Albert Blanxart i Pàmies en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 13:02, 17 juny 2018 (CEST) (proponent)