Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:EP/P
 • Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.
Lamosca[modifica]

Pàgina: Lamosca (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Lamosca · Lamosca en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Medol (disc.) 23:03, 22 nov 2020 (CET) (proponent)
 • A favorA favor Suport Si bé estic d'acord amb el proponent, considero que s'hauria de fer-ho per supressió ràpida. KajenCAT (disc.) 23:31, 22 nov 2020 (CET)
  • Comentari Comentari No veig per què un article que es va crear fa sis anys i mig s'hagi de suprimir per la via ràpida. Per cert, el nom de l'article està malament, no és pas "La mosca" sinó "Lamosca", en una única paraula.Jmrebes (discussió) 08:33, 23 nov 2020 (CET)
   • Comentari Comentari He reanomenat la pàgina correctament.Flamenc (disc.) 10:47, 23 nov 2020 (CET)
  • @KajenCAT: Segur, que l'article tal com era no era gaire bo. (Era fet per un usuari que només ha fet aquest únic article, probablement una persona molt a prop de l'entitat.) Hem de fer la distinció entre un article dolent i l'admissibilitat. Per a una supressió ràpida caldria més: copiat-enganxat amb infracció als drets d'autors, insults, text no significatiu, incitació a activitats il·legals, racisme flagrant,… En tots els altres casos, hem de suposar la bona fe de qui ha fet l'article dolent. Penso que he pogut afegir refs, reemplaçar intensions per fets que justifiquen l'admissibilitat, treure el típic blabla màrqueting. Per exemple, s'hi escrivia «Intenten creas [sic] el seu propi llenguatge gràfic […]», el que és d'una banalitat total. Quina agència gràfica no voldria fer això? Si pots mirar els canvis, et seria molt agradat. Trobo que ‘esborrar’ sempre és la última solució, a utilitzar amb màxima moderació, quan no hi ha cap altre remei. Quan cal, cal, però al meu parer, aquí no cal pas.--Flamenc (disc.) 12:55, 23 nov 2020 (CET)
   • En el moment que vaig votar, no vaig trobar que se'n parlés enlloc i, a més, el text era promocial, per tant, en el seu moment he cregut millor l'esborrament ràpid. Ara bé, si hi ha algú que pot dedicar-ne temps per fer-ho admissible, llavors cap problema KajenCAT (disc.) 20:09, 23 nov 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Amb una senzilla recerca per Internet es troben moltes referències de clients de Lamosca i dels seus dissenys, així com dades comercials com a empresa. L'article està obsolet i sembla més promocional que no pas una altra cosa, però això no vol dir que no sigui una empresa real i actual, com tantes que hi ha a la Viquipèdia. Jmrebes (discussió) 08:33, 23 nov 2020 (CET)
 • Objecció Objecció @Jmrebes: netejat l'article i afegit refs.--Flamenc (disc.) 12:55, 23 nov 2020 (CET)
  • Moltes gràcies, @Flamenc:, ara més que abans "objecció". Jmrebes (discussió) 13:20, 23 nov 2020 (CET)
   • Segueixo sense trobar quina és la font fiable aliena del subjecte que en parla de manera significativa.--Medol (disc.) 09:51, 25 nov 2020 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord en general amb el proponent. No dubto que l'empresa hagi fet treballs importants per a tercers rellevants (ajuntaments, CCMA, etc.), però no hi veig fonts externes fiables que en parlin de manera significativa, i tampoc no han obtingut cap reconeixement o guardó destacat del sector. I de fet fins al rentat de cara era un article clarament propagandístic, amb un redactat impropi d'una enciclopèdia. Per molt menys s'han esborrat o qüestionat molts altres articles a la VP. --Quercinus (disc.) 12:38, 26 nov 2020 (CET)
 • NeutralA favor Assumible Referències molt minses. D'acord amb Medol --Desesser (disc.) 02:21, 27 nov 2020 (CET)

Vicenç Mayans Escandell[modifica]

Pàgina: Vicenç Mayans Escandell (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Vicenç Mayans Escandell · Vicenç Mayans Escandell en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Medol (disc.) 18:55, 23 nov 2020 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció A menys que es posi en dubte que ha guanyat el premi Ramon Llull.--Pere prlpz (disc.) 18:59, 23 nov 2020 (CET)
 • A favor AprovacióNeutral NS/NC Tinc els meus dubtes al respecte. KajenCAT (disc.) 20:09, 23 nov 2020 (CET)
  • Al respecte del premi? Quins dubtes, pots ser més concret? --Flamenc (disc.) 10:44, 26 nov 2020 (CET)
   • Em referia en una línia similar a la que ha expressat Quercinus, ja que tinc els meus dubtes sobre si aquesta persona mereix una entrada per la mera fet de rebre en aquest premi en concret. Ni un sol mitjà de comunicació local (o almenys jo no ho he trobat) ha destacat que aquesta persona ha rebut el premi. Ergo, l'article només es basa d'una font primària i, si realment fos significativa i d'interès, com a mínim els diaris locals el haurien mencionat. Per tant, em dona la sensació més aviat d'un article més de càracter publicitari o promocional. En aquest sentit, com que encara no hi ha més fonts a part del que he ficat jo, canvio el vot. KajenCAT (disc.) 13:10, 26 nov 2020 (CET)
 • Objecció Objecció pel premi Ramon Llull. --Flamenc (disc.) 10:44, 26 nov 2020 (CET)
 • NeutralA favor Assumible Francament, més enllà d'haver rebut el premi Ramon Llull del Govern de les Illes, que reben anualment desenes de persones (i no tinc clar que totes hagin de tenir un article propi a la VP), no acabo de veure l'interès enciclopèdic de l'article. Si m'he perdut un debat o decisió prèvia al respecte d'aquesta qüestió, disculpeu.--Quercinus (disc.) 12:25, 26 nov 2020 (CET)
 • A favor Aprovació No rellevant. El ben cert és que ja tenim un excés d'articles sobre persones que no han fet cap aportació memorable a l'art, a l'esport, a la ciència, a la política, a l'economia, a la religió, a la milícia, a la criminalitat o a qualsevol altre aspecte de l'esdevenir humà, de manera que aquest s'haja vist poc o molt notablement afectat, per a bé o per a mal, per la seua intervenció o per la seua mera existència. A parer meu, sense necessitat de ser excessivament exigent, tenim el llistó bastant més baix del que seria raonable: qualsevol professional mitjanament competent que s'haja limitat a fer com cal el seu treball ja té cabuda ací. Aquest senyor, per molt bon cambrer que siga i encara que el govern balear haja tingut amb ell aquesta deferència, és un personatge sense gens d'interés per a la immensa majoria dels possibles lectors i consultants d'aquesta enciclopèdia i de qualsevol altra. --Desesser (disc.) 01:05, 27 nov 2020 (CET)

Joan González Pons[modifica]

Pàgina: Joan González Pons (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Joan González Pons · Joan González Pons en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Medol (disc.) 18:56, 23 nov 2020 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. KajenCAT (disc.) 20:09, 23 nov 2020 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. --Quercinus (disc.) 12:26, 26 nov 2020 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. --Desesser (disc.) 01:39, 27 nov 2020 (CET)

Prat la Vall[modifica]

Pàgina: Prat la Vall (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Prat la Vall · Prat la Vall en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --KajenCAT (disc.) 20:31, 23 nov 2020 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Esborrar un article arbitrari de centenars que tenen les mateixes característiques (desenes o milers, segons com de semblants siguin) en comptes de buscar una solució per tots a la vegada, no és una millora de la Viquipèdia. Si aquest és diferent, s'ha d'explicar a la proposta, i si no és diferent però es volen esborrar tots, per això hi ha les propostes d'esborrat conjuntes. I per si és rellevant, surt al mapa de l'ICGC.--Pere prlpz (disc.) 23:28, 23 nov 2020 (CET)
  Si no faig propostes d'esborrat conjuntes, bàsicament perquè ho desconec com es fa i també perquè no disposo de molt de temps per dedicar-los amb el probable debat que es podria generar; la importància que li donem als topònims (i els seus límits). Malgrat això, sí que estaria bé que hi hagués un consens ampli de com actuar en aquests casos. KajenCAT (disc.) 12:57, 26 nov 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Per les mateixes raons que les exposades per Pere prlpz.Jmrebes (discussió) 07:20, 24 nov 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Topònim reconegut --Flamenc (disc.) 00:19, 25 nov 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Per tot el que s'ha dit, si bé és cert que convindria trobar alguna referència més. --Quercinus (disc.) 12:27, 26 nov 2020 (CET)
 • Objecció Fusió Per a la quantitat d'informació que proporciona l'article, seria més que suficient esmentar aquesta partida en l'article sobre Conca de Dalt. --Desesser (disc.) 01:46, 27 nov 2020 (CET)