Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:EP/P
 • Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.


Llista de clubs de bàsquet de la província de Girona[modifica]

Pàgina: Llista de clubs de bàsquet de la província de Girona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llista de clubs de bàsquet de la província de Girona · Llista de clubs de bàsquet de la província de Girona en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Auggie Pullman[modifica]

Pàgina: Auggie Pullman (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Auggie Pullman · Auggie Pullman en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Docosong (disc.) 16:45, 12 gen 2020 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Ja està proposada la fusió. La proposta d'esborrat consisteix a fusionar o a esborrar abans de fusionar?--Pere prlpz (disc.) 17:32, 12 gen 2020 (CET)
  • Objecció Objecció Davant del dubte de què s'està proposant, assumeixo que aquesta proposta és a esborrar sense ni fusionar i hi voto en contra.--Pere prlpz (disc.) 14:11, 14 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari No sé fins a quin punt sontushijos.org pot ser fiable (l'altra ni la valoro), ara mateix amb les referències aportades no crec que millori gaire l'article principal ans al contrari l'empitjoraria. --Docosong (disc.) 23:05, 15 gen 2020 (CET)

Diables i Tabalers de les Borges Blanques[modifica]

Pàgina: Diables i Tabalers de les Borges Blanques (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Diables i Tabalers de les Borges Blanques · Diables i Tabalers de les Borges Blanques en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat. CI --Medol (disc.) 19:48, 13 gen 2020 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció entitat amb més de 30 anys d'història. Flamenc (disc.) 22:21, 13 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari Havia posat referències que @Paucabot: ha tret immediatament. No trobo constructiu, quan som en un procés de discussió sobre l'admissibilitat, de treure referències que poden contribuir a argumentar l'admissibilitat. Si n'hi ha massa, de referències, sempre podem netejar a la fi, ara no és correcte, com que aquesta informació podia informar sobre l'admissibilitat o no.--Flamenc (disc.) 12:28, 14 gen 2020 (CET) Heuaquí les referències censurades:
No entenc perquè la sobrereferenciació no és un motiu per eliminar referències. Si hi ha massa referències (en aquest cas, tres) que verifiquen una mateixa frase, el lògic és solventar-ho, no? Pau Cabot · Discussió 18:20, 14 gen 2020 (CET)
Fins ara havia actuat per eliminar problemes de sobrereferenciació com el que hi ha a Trotllo negre#Hàbitat i distribució geogràfica, on hi ha gairebé un centenar de referències per a una sola frase. A partir d'ara, me n'hauria d'abstenir? Pau Cabot · Discussió 18:29, 14 gen 2020 (CET)
@Paucabot: Content que utilitzes també l'argument other stuff exists que sols generalment prohibir-nos d'utilitzar. Hi ha una diferència entre 100 referències allà i tres referències aquí en un article en ple discussió sobre l'admissibiliat. Que no veus la diferència, ja es compren per què sempre ets molts més sever en el teu zel esborrador amb articles sobre entitats o persones del país que no amb entitats obscures de fora. Ja t'he explicat, és més fàcil trobar referències d'una desconeguda banda anglosaxona o club de futbol (350 milions de parlants) que d'una entitat amb 30 anys d'existència i projecció social als Països Catalans. No és la primera vegada que esborres quan sóc en mig treball de redacció o de re-redacció, sense esperar la fi del treball. --Flamenc (disc.) 19:40, 14 gen 2020 (CET)
D'acord que si hi ha cent referències a fonts fiables per una sola frase se'n pot treure unes quantes (o moltes). Tres referències per cada afirmació em sembla una proporció molt saludable, especialment si són complementàries (per exemple, una de molt acadèmica, una de clarament secundària o terciària i una de molt accessible). En qualsevol cas, no em sembla un bon moment per treure referències quan s'està discutint l'esborrat d'un article per manca de referències que en verifiquin l'admissibilitat. És cert que hi ha editors que fan veure que hi ha referències posant-ne moltes, cap de les quals és vàlida, però això és un problema que s'ha de resoldre d'una altra manera, com per exemple argumentar a la discussió d'esborrat per què cap d'aquestes referències serveix. Si no, tot i actuar de bona fe, s'acaba generant l'aparença d'una situació en que uns fan veure que hi ha referències (posant-n'hi de no vàlides) i uns altres fan veure que no n'hi ha (traient les que hi ha).
I ja que surt, crec que hem d'aprendre a deixar de mesurar la suficiència o la manca de referències pel nombre de numerets blaus, tant si és per discutir un esborrat com si és per posar {{FR}} a un article que només diu que San Marino és la capital de la República de San Marino, o que el Sr. Spock és un tripulant de l'Enterprise, o qualsevol altre fet de domini públic.--Pere prlpz (disc.) 21:32, 14 gen 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Article enciclopèdic. --AlbertRA (disc.) 00:06, 17 gen 2020 (CET)
 • Objecció ObjeccióL'usuari no complia els requisits per poder votar. Pau Cabot · Discussió 19:16, 19 gen 2020 (CET) D'acord amb AlbertRA.--Prest! (disc.) 19:10, 19 gen 2020 (CET)

Llúcia Masjoan de Torreferrussa[modifica]

Pàgina: Llúcia Masjoan de Torreferrussa (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llúcia Masjoan de Torreferrussa · Llúcia Masjoan de Torreferrussa en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Docosong (disc.) 22:26, 18 gen 2020 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari El problema no és d'admissibilitat sinó de de verificabilitat. Si hi hagués algun indici de no ser un hoax seria clarament admissible.--Pere prlpz (disc.) 13:58, 19 gen 2020 (CET)
 • A favor Aprovació, no es troben referències ni a ARCA ni a la BNE. A més, l'anomenada a l'article "Gaceta de Barcelona" sembla que no existia el 1819. Vegeu Gazeta de Barcelona en eswiki.--Jmrebes (discussió) 18:59, 19 gen 2020 (CET)

Júlia Roca[modifica]

Pàgina: Júlia Roca (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Júlia Roca · Júlia Roca en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Docosong (disc.) 22:32, 18 gen 2020 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Cas similar d'actrius pornogràfiques: Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2020/01#Marina Visconti--Docosong (disc.) 22:34, 18 gen 2020 (CET)
  • Comentari Comentari Què té de similar?--AlbertRA (disc.) 18:03, 19 gen 2020 (CET)
   • Comentari Comentari A banda de multitud de fonts de la seva feina, alguna font fiable independent que parli d'ella? IAFD o adultfilmdatabase no són fonts fiables. --Docosong (disc.) 18:54, 19 gen 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Admissible: cobertura significativa, múltiples fonts, premis i rellevància.--AlbertRA (disc.) 18:03, 19 gen 2020 (CET)
 • A favor Aprovació Malgrat la profusió de fonts, jo no he vist cobertura significativa en fonts fiables. Sobretot, diria que manca això darrer. Pau Cabot · Discussió 18:11, 19 gen 2020 (CET)
 • Objecció ObjeccióL'usuari no complia els requisits per poder votar. Pau Cabot · Discussió 19:16, 19 gen 2020 (CET) D'acord amb AlbertRA.--Prest! (disc.) 19:11, 19 gen 2020 (CET)
 • En contraneutral Consentible Té més referències que la majoria d'articles d'actrius semblants.--Pere Sallavinera (disc.) 00:07, 24 gen 2020 (CET)

Llista de jugadors d'hoquei dels Països Catalans[modifica]

Pàgina: Llista de jugadors d'hoquei dels Països Catalans (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llista de jugadors d'hoquei dels Països Catalans · Llista de jugadors d'hoquei dels Països Catalans en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat. Incomplerta, desactualitzada, ja hi ha categories que fan el fet --Medol (disc.) 23:44, 18 gen 2020 (CET) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent.--Docosong (disc.) 00:57, 19 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari Es podria substituir per una llista automàtica amb Listeria. Les categories no són equivalents al que hi ha ara perquè la llista inclou jugadors que no tenen article.--Pere prlpz (disc.) 13:51, 19 gen 2020 (CET)
 • A favor Aprovació no veig utiltat d'aquesta llista --Flamenc (disc.) 21:57, 19 gen 2020 (CET)

Ramon Font i Terrades[modifica]

Pàgina: Ramon Font i Terrades (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Ramon Font i Terrades · Ramon Font i Terrades en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Medol (disc.) 23:53, 18 gen 2020 (CET) (proponent) Desvoto per la referència a la EEC.--Medol (disc.) 20:26, 20 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari Es troba a l'Enciclopèdia Catalana com a jugador i president d'un club d'handbol (seguiu l'enllaç de l'EC). També al web BCN Legal Group. Però l'article sembla més un CV que no pas un article enciclopèdic.Jmrebes (discussió) 07:31, 20 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari @Jmrebes: He afegit la ref que has trobada. Si té més de dos llibres (literàris) que no són autoeditats, seria admissible. Però tens raó, ara és un currículum i a més mal redactat: una enumeració avorrida que ningú té gana de llegir.--Flamenc (disc.) 12:11, 20 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari l'article era un mer copiat-enganxat del currículum publicat a Ramon Font i Terrades (Granollers 1953). He purgat moltíssim per descurriculumitzar.--Flamenc (disc.) 12:48, 20 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari Com a copy-paste també podia haver entrat en la categoria d'esborrable, més si ho és d'un CV.Jmrebes (discussió) 13:23, 20 gen 2020 (CET)
Objecció Objecció@Jmrebes: Amb la ref de l'enciclopèdia de l'esport em sembla admissible. He començat suprimir el currículumesc.--Flamenc (disc.) 17:11, 20 gen 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Admissible per la referència aportada del EEC.--Docosong (disc.) 17:20, 20 gen 2020 (CET)

Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial[modifica]

Pàgina: Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial · Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat --Medol (disc.) 23:54, 18 gen 2020 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari [1] Tampoc sembla que n'hi hagi res més.--Docosong (disc.) 01:01, 19 gen 2020 (CET)
 • Comentari Comentari He fet el que puc per netejar l'article que semblava més un text de notari o un copiat d'estatuts que un article enciclopèdic. Aquesta federació em sembla rellevant per les seves activitats. --Flamenc (disc.) 10:54, 22 gen 2020 (CET)

Els pelegrins de Sant Francesc[modifica]

Pàgina: Els pelegrins de Sant Francesc (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Els pelegrins de Sant Francesc · Els pelegrins de Sant Francesc en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat. --Docosong (disc.) 22:15, 23 gen 2020 (CET) (proponent)


Llista d'animes[modifica]

Pàgina: Llista d'animes (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llista d'animes · Llista d'animes en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat. Incomplerta, desactualitzada, ja hi ha categories que fan el fet --Docosong (disc.) 22:21, 23 gen 2020 (CET) (proponent)


Llista de disciplines koryu[modifica]

Pàgina: Llista de disciplines koryu (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llista de disciplines koryu · Llista de disciplines koryu en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que en verifiquin l'admissibilitat. Incomplerta, desactualitzada, ja hi ha categories que fan el fet --Docosong (disc.) 22:24, 23 gen 2020 (CET) (proponent)