Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:EP/P

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.


Gegants de Sant Just Desvern[modifica]

Pàgina: Gegants de Sant Just Desvern (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Gegants de Sant Just Desvern · Gegants de Sant Just Desvern en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Mahle Behr Spain, S.A.[modifica]

Pàgina: Mahle Behr Spain, S.A. (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Mahle Behr Spain, S.A. · Mahle Behr Spain, S.A. en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Article amb deficiències des de 2012 --Panotxa (disc.) 10:00, 10 feb 2019 (CET)
 • En contraneutral Consentible Per les referències aportades i afegides, tot i que cal esporgar --Panotxa (disc.) 06:40, 14 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació La informació d'aquesta empresa només es pot trobar diluïda a la informació de l'empresa matriu. Ara ni tan sols és una S.A., ara és S.A.U.[1]. el comentari anterior sense signar és fet per Kette~cawiki (disc.contr.) 10:55, 10 feb 2019
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. --Manu bcn (disc.) 11:16, 10 feb 2019 (CET)
 • En contraneutral Consentible si enllaça l'antiga Frape Behr i la seva relació amb Montblanc. --Walden69 (disc.) 11:20, 10 feb 2019 (CET)
  • @Walden69: L'argument sembla que sigui per conservar l'article, però estàs votant a favor d'esborrar-lo. Pot ser una confusió entre assumible i consentible?--Pere prlpz (disc.) 12:41, 12 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció Crec que és admissible per l'antiga Frape Behr que es va fusionar amb Mahle: [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]. --Castellbo (disc.) 15:30, 10 feb 2019 (CET)
 • En contraneutral Consentible Per les referències que ha aportat en Castellbo. L'únic dubte és que els dels fets que més cobertura han rebut (la crisi prèvia a la fusió) no se'n parla a l'article.--Pere prlpz (disc.) 12:41, 12 feb 2019 (CET)

Món actual[modifica]

Pàgina: Món actual (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Món actual · Món actual en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació FVA des de 2012 --Panotxa (disc.) 06:19, 14 feb 2019 (CET)
 • Comentari Comentari Proposta de 2016 --Panotxa (disc.) 06:19, 14 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. --Manu bcn (disc.) 21:07, 14 feb 2019 (CET)
 • Comentari Comentari A :es, els enllaços externs sembla que parlen més aviat de història actual, història del temps present, història del present o història recent, més que de món actual. Però sembla que almanco hi ha gent que parla d'aquest concepte, encara que sigui amb diferents noms. A :pt, fins i tot és un article de qualitat amb el nom d'història del temps present. Pau Cabot · Discussió 21:25, 14 feb 2019 (CET)
 • Comentari Comentari A Historiografia#Aspectes temàtics tenim una petita explicació d'aquesta branca, però també l'anomena història del temps present. Pau Cabot · Discussió 21:29, 14 feb 2019 (CET)
 • Comentari Comentari Sembla que en anglès, aquest període s'anomena en:Contemporary history, que és diferent del que tenim nosaltres a Edat contemporània (amb redirecció des d'Història contemporània). Pau Cabot · Discussió 21:39, 14 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció Aquest article pot tenir moltes pegues, que no sé si serien motiu per esborrar-lo, però no li veig el trellat a voler esborrar per manca d'admissibilitat un tema que en algunes universitats té una assignatura dedicada[9] i en d'altres un màster.[10]--Pere prlpz (disc.) 22:15, 14 feb 2019 (CET)

Paula Frasquet Pellicer[modifica]

Pàgina: Paula Frasquet Pellicer (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Paula Frasquet Pellicer · Paula Frasquet Pellicer en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 08:18, 14 feb 2019 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Apareixen referències al peu --Adrià S. (disc.) 10:34, 14 feb 2019 (CET)
Sí, Adriasanfelix, però això no basta. Necessitam que l'article compleixi els criteris d'admissibilitat de l'enciclopèdia. Pau Cabot · Discussió 12:26, 14 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. --Manu bcn (disc.) 18:16, 14 feb 2019 (CET)
 • Comentari Comentari @Adriasanfelix:, benvingut. Tot i això, començar amb un primer article sobre una persona jove que s'apropa de la propaganda i sense gaire referències és un debut molt difícil. Triïs un altre tema. --Flamenc (disc.) 20:19, 14 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació Flamenc (disc.) 20:12, 16 feb 2019 (CET)

Llista d'humoristes[modifica]

Pàgina: Llista d'humoristes (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llista d'humoristes · Llista d'humoristes en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Llista no neutral amb el criteri d'inclusió subjectiu determinat per un company viquipedista. Addicionalment, malgrat el títol, inclou al final una secció de pel·lícules --Pau Cabot · Discussió 08:57, 14 feb 2019 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Vegeu Discussió:Llista d'humoristes. Pau Cabot · Discussió 08:58, 14 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació Com diu la discussió de l'article, més aviat sembla recerca original. Per altra banda, crec que les categories ja serveixen per fer llistats.--Docosong (disc.) 11:18, 14 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent. --Manu bcn (disc.) 18:14, 14 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació No veig cap utilitat d'aquesta llista. --Flamenc (disc.) 20:10, 14 feb 2019 (CET)
  • Comentari Comentari @Desesser, Pau Colominas, Docosong, Paucabot: Estic d'acord. Tot i això, l'article conté informació que parcialment podria ser reciclada per alimentar l'article humorista que avui només és una mera redirecció. --Flamenc (disc.) 08:25, 16 feb 2019 (CET)
   • D'acord amb en Flamenc però l'article de destí no hauria de ser humorista, perquè el que entenem habitualment per humorista és un actor i el que hi ha a la llista són majoritàriament escriptors. Història de l'humor com diu en Mcapdevila pot ser un lloc millor.--Pere prlpz (disc.) 12:56, 17 feb 2019 (CET)
   • @Pere prlpz: Diu la Gran Enciclopèdia: Humorista m, f:«Persona que fa obres, dibuixos, espectacles, etc, humorístics.» Sembla més que només els actors.«humorista». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
 • A favor Aprovació Pels motius que ja vaig explicar a la discussió de l'article i als quals no s'ha posat remei des de llavors. --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:21, 15 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació Aquesta llista és absurda, com tantes altres de les ja existents. Per a trobar una relació ordenada d'articles relatius a individus que comparteixen una característica determinada, només cal recórrer a la categoria corresponent. Per exemple, tenim sort que no se li ha ocorregut encara a ningú proposar una llista de suïcides, però no cal patir per això: els aficionats al tema en poden trobar ací una magnífica relació en forma de categoria. I no vull donar més idees, no siga cosa que, sense voler, acabe provocant una llista de llistes. Només afegiré que dir-ne «article» d'una llista (o també d'un paràgraf de quatre ratlles) em pareix un bon mèrit per a ser inclòs en una llista d'humoristes. --Desesser (disc.) 04:16, 16 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció Ja sé que el meu vot contra el sis de més amunt, no serveix per res, semblo el darrer de "Twelve Angry Men (drama)", vull creure que no ho heu fet amb aquesta intenció però heu aconseguit el mateix efecte que l'assetjament: ha deixat d'editar. Nomès us demano que mireu els seus "super articles", i que busqueu una solució que no sigui la d'esborrar l'article p.e. fusionarlo amb història de l'humor... o fer el que diu en Flamenc i que ja he fet a es:Humorista, però no podem perdre tot aquest munt de refs...
 • Comentari Comentari @Desesser, Docosong: intenteu mostrar-me una categoria on hi hagi la centèsima part de la informació continguda a l'article..--Mcapdevila (disc.) 12:21, 17 feb 2019 (CET)
  • Comentari Comentari Que l'autor deixi d'editar no és argument per mantenir un article, però en qualsevol cas la seva última edició és del setembre de 2018, no té res a veure amb aquest article ni aquesta proposta.--Medol (disc.) 12:41, 17 feb 2019 (CET)
  • Comentari Comentari @Medol:et puc assegurar, ja que el conec personalment, que ho ha deixat per raó del que s'ha dit a:Discussió:Llista d'humoristes.--Mcapdevila (disc.) 16:59, 17 feb 2019 (CET)
   • En principi d'acord amb fusionar amb història de l'humor, però el problema és que història de l'humor és un article abandonat des de la setmana que es va crear i no hi ha gaire per fusionar. Fusionar la llista d'humoristes de l'edat antiga a l'apartat corresponent història de l'humor amplia l'article i ve a ser una mena de "vegeu també" que millora aquest apartat, però del segle XIX i el segle XX no hi ha cap apartat on fusionar de manera que no tinc gens clar l'interès del resultat.
I hi afegeixo que el principal problema de la llista d'humoristes és el títol, perquè el contingut no lliga amb el que esperem d'aquest títol.--Pere prlpz (disc.) 12:52, 17 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent i els comentaris exposats --Panotxa (disc.) 23:11, 17 feb 2019 (CET)


Institució Catalana de Genealogia i Heràldica[modifica]

Pàgina: Institució Catalana de Genealogia i Heràldica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Institució Catalana de Genealogia i Heràldica · Institució Catalana de Genealogia i Heràldica en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Cerca fonts: ICGenHer · ICGenHer en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliuresMcapdevila (disc.) 00:04, 20 feb 2019 (CET)

 • A favor Aprovació FVA des de 2012 --Panotxa (disc.) 06:46, 18 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció crec que és prou important per romandre, i, si l'unic motiu és l'etiqueta "FVA des de 2012" sense haver discutit sobre el tema.. dons es vota si cal treure l'etiqueta i ja està..--Mcapdevila (disc.) 08:29, 18 feb 2019 (CET)
Comentari Comentari Mcapdevila Estic pentinant totes les FVA més antigues, acabant ja les de 2012, i tal com dius, aquesta és la votació sobre si cal treure o no l'etiqueta, l'advertiment que pot passar porta set anys o més en l'article. Res personal amb els articles, pur manteniment random. --Panotxa (disc.) 12:40, 18 feb 2019 (CET)
Comentari Comentari Mcapdevila Com veuràs en la discussió de l'article, hi ha alguns llibres que semblen no publicats per aquesta entitat (i d'alguns llibres no trobo res) i en canvi he afegit algun més nou que he trobat. --Panotxa (disc.) 12:40, 18 feb 2019 (CET)
Comentari Comentari Panotxa Així estem d'acord que no cal esborrar-lo, tant sols millorar-lo com has fet, gràcies per la recerca feta..--Mcapdevila (disc.) 19:00, 18 feb 2019 (CET)
Comentari Comentari Panotxa És una bona idea de fer una neteja de primavera. També em sorpren que sovint el(s) iniciador(s) no tornen de tant en tant per mirar/millorar la creació (el que vaig anomenar el símptoma de la cagada: «Cagada de gos, nom popular de la malaltia defaecatio canina: hom posa l'article com un gos caganer que mai no torna per netejar la seva producció, respondre a les observacions d'altri o millorar l'article.» Que hi farem, millorar un article costa temps i som pocs. Entre 2010 i ara, l'article no havia mogut gaire, fins que Mcapdevila ha començat portant nova informació. Prova que la propostat d'esborrament pot ser útil per estimular millores (però no sempre, continuo pensant que posem massa plantilles).--Flamenc (disc.) 11:00, 20 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació No he trobat cap font fiable que en parli de manera significativa. El seu nom només apareix quan es parla d'Armand de Fluvià i Escorsa. El que podríem fer és citar-ho a l'article d'aquesta persona (cosa que ja feim). Pau Cabot · Discussió 06:56, 19 feb 2019 (CET)
Comentari Comentari hei he afegit aquestes referències que parlen de "Institució Catalana de Genealogia i Heràldica" son proutes?
Comentari Comentari Son meres mencions, no en parlen significativament --Panotxa (disc.) 06:46, 20 feb 2019 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb els motius exposats.--Docosong (disc.) 10:06, 19 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció Aquesta i la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària, apareguda anteriorment, són les principals associacions d'heràldica i genealogia del país. --Enric (discussió) 14:39, 19 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció Estic d'acord amb l'Enric i amb el Capdevila. Si el motiu és que hi ha una etiqueta, treient l'etiqueta es soluciona el problema. Crec que l'activitat d'aquesta institució és prou rellevant per tenir un article a una enciclopèdia digital. Aquest any han publicat un altre llibre, el Repertori de grandeses, títols i corporacions Nobiliàires de Catalunya vol. IV. --Xavigivax - (Parla amb mi) 10:37, 20 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció D'acord amb les dues darreres opinions.--Edu Rne (disc.) 11:03, 20 feb 2019 (CET)
 • Comentari Comentari Mcapdevila Gràcies per les millores i afegits. Podries utilitzar les plantilles bibliogràfiques una mica més completes? N'he corregit dues, per mostrar l'exemple, que és millor amb formes estandarditzades.--Flamenc (disc.) 11:29, 20 feb 2019 (CET)

Sindicat Occità de l'Educació[modifica]

Pàgina: Sindicat Occità de l'Educació (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Sindicat Occità de l'Educació · Sindicat Occità de l'Educació en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació FVA des de 2012 --Panotxa (disc.) 06:51, 19 feb 2019 (CET)
 • Objecció Objecció crec que és prou important per romandre, en Capsot, hi ha afegit prou coses des de que es va posar l'etiqueta, revisaré els links..--Mcapdevila (disc.) 08:49, 20 feb 2019 (CET)

Sporting Ciutat de Palma (femení)[modifica]

Pàgina: Sporting Ciutat de Palma (femení) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Sporting Ciutat de Palma (femení) · Sporting Ciutat de Palma (femení) en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació FVA des de 2012 --Panotxa (disc.) 07:19, 20 feb 2019 (CET)