Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Drecera:
VP:EP/P

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.


Tio Fredo[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Tio Fredo (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Tio Fredo · Tio Fredo en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Cap millora substancial de l'article i manca de referències que verifiquin la seva admissibilitat.--Docosong (disc.) 15:50, 15 abr 2017 (CEST) (proponent)
 • NeutralA favor Assumible Per les millores fetes, però no m'acaba de convèncer del tot. --Docosong (disc.) 16:28, 25 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació No n'he trobat referències d'admissibilitat. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:29, 19 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació d'acord amb el proponent. --Jey (disc.) 00:22, 21 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent, sense referències.--Castellbo (disc.) 15:21, 21 abr 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció Per les millores i referències afegides.--Castellbo (disc.) 06:56, 25 abr 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció té almenys un disc no autoeditat. he afegit la referència. Miraré si trobo més, com que cal almenys dos discs segons el nostre dret canònic.--Flamenc (disc.) 23:19, 24 abr 2017 (CEST)
  • @Jey, Docosong, Pau Colominas, Castellbo: Ja sé que és difícil trobar fonts per a la cultura valenciana, però em sembla que les referències que he afegit en fan un esborrany admissible.--Flamenc (disc.) 00:02, 25 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Amb el que hi ha ara, no és admissible. Les dues úniques fonts fiables només citen el músic (Avui) o són una fitxa del disc (Enderrock). Pau Cabot · Discussió 07:22, 25 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari La Veu i Canal9 sòn dues fonts fiables més i donen articles de contingut. --Flamenc (disc.) 15:17, 25 abr 2017 (CEST)
El vídeo de Canal9 està en la bona línia. Potser amb més fonts fiables es podria verificar la seva admissibilitat. Pau Cabot · Discussió 16:13, 25 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari La font de La Veu em convenç, però el video de Canal9 penjat al youtube per un usuari qualsevol, tot i ser fiable, no em convenç (el vídeo es pot esborrar fàcilment). Trobo que hauria d'haver-hi alguna cosa més consolidada i segura. Tot i això, felicitats per les millores, Flamenc. --Docosong (disc.) 16:28, 25 abr 2017 (CEST)
L'admissibilitat no depèn de si la font està disponible a internet o no. Si el Canal9 n'ha parlat de manera significativa, l'article hauria de ser admissible, independentment de si s'esborra o no. Crec que Canal 9 es pot considerar una font més fiable que La Veu. Les meves precaucions respecte del vídeo anaven més en la línia del tipus de programa. No és, perquè ens entenguem, un documental sobre aquest artista sinó una peça curta en un programa d'entreteniment que després pot entrevistar un cuiner que fa paelles i més tard a l'organitzador d'una cursa solidària ... Pau Cabot · Discussió 19:27, 25 abr 2017 (CEST)
@Docosong, Paucabot: La font, de fet, és Canal9. Com va tancar, no se sap on es troben els arxius de l'entitat. Es pot esperar que hi ha un arxiu fosc, però mentrestant, els fragments conservats i publicats en altres llocs no canvien la fiabilitat de la font. En aquest cas, Youtube només és un repositori d'un document autèntic, no n'és l'autor. No s'ha de confondre la fiabilitat de la font amb la fiabilitat o la volatilitat del lloc de conservació.--Flamenc (disc.) 20:39, 25 abr 2017 (CEST)

Oriol Roca[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Oriol Roca (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Oriol Roca · Oriol Roca en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 16:38, 15 abr 2017 (CEST) (proponent)
 • Objecció Objecció l'article queda encara força currículumesc i molt millorable. He assajat netejar, i tret les frases massa col·loquials, però l'artista té prou obra no autoeditada per ser admissible.--Flamenc (disc.) 23:46, 25 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Vist d'enfora fa molt bona pinta perquè té un munt de referències però quan les revises, no n'hi ha cap que compleixi simultàniament les dues condicions requerides: font fiable i cobertura significativa (la majoria, ni una cosa ni l'altra). Diria que és un cas de llibre de Viquipèdia:Encobriment de la manca d'admissibilitat. Pau Cabot · Discussió 06:44, 26 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari té més que dos discs no autoeditats i és citat sovint per les seves col·laboracions musicals amb altres artistes. Sobre la seva obra gràfica és troba menys info.--Flamenc (disc.) 10:12, 26 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Sembla incontestable que és un bateria reconegut. Era estrany que l'article inicial, no parlava gaire de la seva activitat principal, sense ni mencionar els seus discs, i quasi només tractava la seva activitat gràfica, que és molt menys documentada. Desenes de concerts, i només una primera exposició. He assajat equilibrar el text i tret detalls repetits o no significatius.--Flamenc (disc.) 10:41, 26 abr 2017 (CEST)
 • NeutralA favor Assumible D'acord amb el proponent, moltes col·laboracions però de moment cap font fiable que en parli de manera significativa.--Castellbo (disc.) 19:45, 26 abr 2017 (CEST)
 • @Castellbo, Paucabot: I la regla dels dos discs no autoeditats? N'hi ha almenys tres! I el fet que tres de les seves obres van ser triades per la presentació Jazz in Catalonia 2016 en una edició per la Generalitat? Flamenc (disc.) 21:28, 26 abr 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció per les millores--Pcm (disc.) 23:29, 28 abr 2017 (CEST)

Wismichu[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Wismichu (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Wismichu · Wismichu en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • NeutralNeutral Indiferent El mateix cas que Auronplay. Moltes fonts independents parlen d'ell per temes polèmics i pel fenomen dels youtubers. Caldria bescanviar l'article pel nom artístic que utilitza: Wismichu. --Docosong (disc.) 12:11, 21 abr 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció És admissible: té cobertura significativa en fonts fiables.--Medol (disc.) 15:52, 21 abr 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció Estic d'acord amb Medol, i amb el reanomenament proposat per Docosong. --Mcsmp (disc.) 17:16, 22 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Faig ping a @Jey: que no ha votat com a proponent de la proposta d'esborrat. --Mcsmp (disc.) 17:17, 22 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Veig que s'han afegit referències que potser el farien rellevant així que de moment tampoc votaré a favor. Gràcies per l'avís. --Jey (disc.) 17:20, 22 abr 2017 (CEST)

[Traslladat de la proposta sobre el mateix article però amb diferent nom. Pau Cabot · Discussió 07:06, 29 abr 2017 (CEST)]

 • A favor Aprovació No enciclopèdic --Fajardoalacant (disc.) 08:39, 28 abr 2017 (CEST) (proponent)
 • Objecció Objecció Hi ha referències que el fan admissible. Tot i que no caldria tornar a proposar l'article per ser esborrat encara que hagi canviat de nom, no?--Medol (disc.) 09:33, 28 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació No és un article enciclopèdic.--asfarer (disc.) 21:34, 28 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari No és per res, però una mica més amunt s'està discutint per la mateixa pàgina, però amb el nom d'Ismael Prego Botana. No s'hauria d'unificar les votacions?--Pcm (disc.) 23:34, 28 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Disculpeu a tots si he embolicat la troca amb el reanomenament. Dit això, mantinc el meu vot d'objecció, l'article ja té referències de fonts fiables que han parlat significativament d'ell i se'n poden trobar moltes més fàcilment. --Mcsmp (disc.) 08:49, 29 abr 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció Article amb referències que el fan admissible.--Castellbo (disc.) 09:11, 29 abr 2017 (CEST)

Biel Tenias[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Biel Tenias (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Biel Tenias · Biel Tenias en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències que el facin admissible --Medol (disc.) 10:34, 21 abr 2017 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent.--Castellbo (disc.) 15:31, 21 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació Cap font fiable independent que el facin admissible --Docosong (disc.) 16:13, 21 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació El fet de néixer el 2002 i d'ésser esportista, tot sols no et fan admissible.Flamenc (disc.) 23:03, 26 abr 2017 (CEST)

Escafí[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Escafí (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Escafí · Escafí en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències que el facin admissible --Medol (disc.) 18:41, 24 abr 2017 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació No sembla complir els criteris d'admissibilitat. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:08, 25 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació No entenc el context de l'article. --Docosong (disc.) 16:32, 25 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent.--Castellbo (disc.) 19:46, 26 abr 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació No en saben gaire res d'en Escafí i després de llegir l'article no en sabem gaire res més.Flamenc (disc.) 23:06, 26 abr 2017 (CEST)

Àreu d'Esparta[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Àreu d'Esparta (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Àreu d'Esparta · Àreu d'Esparta en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Algú hauria d'agafar aquests articles, comprovar que surten en aquest diccionari, i posar-hi la referència. El problema és que és una feinada, perquè en Jolle, que és qui els feia, era molt prolífic en aquell temps, i a més va trigar molt a aprendre a posar referències, de manera que hi deu haver milers d'articles d'aquests, correctes però sense referènfer lcies." --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:14, 25 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari He vist que ahir a la nit en Jolle va aportar les referències directament a l'article. Mantinc el meu vot. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:18, 25 abr 2017 (CEST)
 • Cancelled process mini.svg S'anul·la aquesta proposta Pau Cabot · Discussió 06:45, 26 abr 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari @Pau Colominas, Jolle, Paucabot, Medol: He refet les referències en format més estandard d'aquest article. Ja n'he referenciat desenes d'aquesta sèrie, tot i que m'he fet un escript amb FileMaker per formatar les referències com cal. No pots demanar a ningú d'agafa'ls, seria una tasca massa avorrida. Si cadascú de tant en tant en fa unes, ja avancem. A més, en les refs fetes massa ràpidament, només és menciona Smith, com autor, el que el en moltes casos no és, només és el coordenador de l'obra. Quan ell no és l'autor, l'article és signat amb inicials, la llista amb el nom complet dels contribuïdors es troba a l'inici de l'obra), i seria honest a respectar les persones que han fet les recerques, en mencionar el seu nom, o si hom vol anar de pressa, almenys copiar-enganxar les inicials. Per aixó, que no perdim temps en proposar a l'esborrament, pren més de temps que redactar la referència.--Flamenc (disc.) 21:59, 26 abr 2017 (CEST)
  • Totalment d'acord, sempre que se sàpiga quina és.--Medol (disc.) 09:44, 27 abr 2017 (CEST)

Lluís Randé[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Lluís Randé (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Lluís Randé · Lluís Randé en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació no s'han trobat fonts que el facin admissible --Medol (disc.) 16:59, 28 abr 2017 (CEST) (proponent)