Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Drecera:
VP:EP/P

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.Ar-Zimrathôn[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Ar-Zimrathôn (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Ar-Zimrathôn · Ar-Zimrathôn en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències sobre la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 12:13, 29 jul 2017 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari S'hauria d'inclorue en una llista de personatges de El Senyor dels Anells. --Jaumellecha (disc.) 10:27, 31 jul 2017 (CEST)
 • En contraneutral Consentible Hi ha moltes webs que en parlen ([1] [2] [3] [4] etc.) i que, entenc, diuen tot el que es pot dir del personatge. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:28, 8 ago 2017 (CEST)
  • No podem usar qualsevol web per referenciar els nostres articles. Tenc els meus dubtes que cap de les quatre webs aportades sigui una font fiable. Pau Cabot · Discussió 11:40, 8 ago 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Si s'arriba a esborrar aquesta pagina, segurament hauriem d'eliminar totes les similars, com Ar-Adûnakhôr o Ar-Sakalthôr. De totes formes, hi ha diverses viquipedies que també tenen aquestes pagines. --Marc (disc.) 09:00, 10 ago 2017 (CEST)
  • Cap d'elles amb fonts fiables que en parlin de manera significativa. Pau Cabot · Discussió 09:10, 10 ago 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció els articles dels personatges són carn de canó habitual d'aquesta pàgina però penso que l'obra i la seva mitologia té prou entitat com per mantenir els personatges, a les referències generals dels llibres surt prou informació sobre ells--barcelona (disc.) 10:41, 13 ago 2017 (CEST)
@Barcelona: Què són les referències generals dels llibres? Pau Cabot · Discussió 11:29, 13 ago 2017 (CEST)

Hyarmendacil II[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Hyarmendacil II (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Hyarmendacil II · Hyarmendacil II en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 09:15, 31 jul 2017 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari S'hauria d'inclorue en una llista de personatges de El Senyor dels Anells. --Jaumellecha (disc.) 10:27, 31 jul 2017 (CEST)
 • En contraneutral Consentible Mateix cas que Ar-Zimrathôn. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:29, 8 ago 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació Sense referències fiables que en parlin de manera significativa.--Medol (disc.) 11:08, 11 ago 2017 (CEST)

Pere Mercader (solista)[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Pere Mercader (solista) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Pere Mercader (solista) · Pere Mercader (solista) en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat. Porta més de 3 anys amb FVA sense cap referència. La seva pàgina personal està desactualitzada. --Kette~cawiki (disc.) 00:42, 4 ago 2017 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:24, 8 ago 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació--barcelona (disc.) 10:41, 13 ago 2017 (CEST)

Georgiy Nikitin[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Georgiy Nikitin (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Georgiy Nikitin · Georgiy Nikitin en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 10:06, 7 ago 2017 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari Traducció automàtica infumable i espam interwiki. Ja esborrat de la majoria de la wikis. Pau Cabot · Discussió 10:07, 7 ago 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació Pels motius exposats. --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:11, 7 ago 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació d'acord amb els precedents.--Flamenc (disc.) 21:39, 7 ago 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent.--Castellbo (disc.) 21:54, 7 ago 2017 (CEST)
 • A favor AprovacióLeptictidium (digui) 10:34, 11 ago 2017 (CEST)

Escola MUUU[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Escola MUUU (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Escola MUUU · Escola MUUU en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències sobre la seva admissibilitat --Kette~cawiki (disc.) 12:55, 10 ago 2017 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació --barcelona (disc.) 10:42, 13 ago 2017 (CEST)
 • Objecció Objecció --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 18:48, 16 ago 2017 (CEST) En 10 anys sembla que ha tingut una incidència rellevant en el camp professional del disseny català; sembla raonable que es pugui trobar informació del que ha estat a l'enciclopèdia. He afegit referències i alguna info més. Encara és millorable. Caldria accedir al material que se n'ha publicat en paper (actes 2013 per exemple). Hi ha informació rellevant en versions de l'article que caldria repassar i buscar-ne referències.
 • Comentari Comentari He eliminat unes quantes referències a fonts no gaire fiables. Les que queden tampoc no són res de l'altre món en quant a fiabilitat. Pau Cabot · Discussió 19:04, 16 ago 2017 (CEST)

Categoria:Redireccions de noms incorrectes[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Categoria:Redireccions de noms incorrectes (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Categoria:Redireccions de noms incorrectes · Categoria:Redireccions de noms incorrectes en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

El primer enllaç no xerra de redireccions de noms incorrectes, sinó de categoritzar redireccions correctes. El segon va de categoritzar redireccions en general i cita les incorrectes com una excepció. Pau Cabot · Discussió 11:28, 11 ago 2017 (CEST)
L'argument principal per esborrar aquesta categoria és que les directives de la Viquipèdia no contemplen la categorització de redireccions (siguin «correctes» o «incorrectes»). Per tant, tots els antecedents sobre categorització de redireccions poden ser útils.—Leptictidium (digui) 11:52, 11 ago 2017 (CEST)
Te n'has deixat uns quants, idò ... Pau Cabot · Discussió 12:17, 11 ago 2017 (CEST)
 • A favor Aprovació NeutralA favor Assumible No crec que haguem de categoritzar redireccions en cap cas. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:02, 11 ago 2017 (CEST)
Perquè no? I si ens poden ajudar? Ni com a categoria de manteniment? Pau Cabot · Discussió 12:19, 11 ago 2017 (CEST)
@Paucabot: Tens exemples concrets d'edicions de manteniment que no haurien sigut possibles, o que haurien sigut significativament més difícils, sense aquesta categoria? Arreglo moltes redireccions errònies amb el bot i mai no he utilitzat (o trobat a faltar) una categoria com aquesta. —Leptictidium (digui) 12:48, 11 ago 2017 (CEST)
Els qui varen decidir crear la categoria segur que la devien utilitzar. Jo no l'utilitz però hi ha desenes de categories de manteniment que no utilitz i no per això deman d'esborrar-les. Clarament tenir reunides redireccions errònies a qualque lloc per tal d'anar comprovant que no hi enllaci res és útil. Si el problema és la categorització i no tenir cap excepció a la norma, es pot crear una pàgina amb els mateixos enllaços, però a mi, sincerament em fa peresa fer aquesta feina. Pau Cabot · Discussió 13:01, 11 ago 2017 (CEST)
Si cal fer el trasllat de categoria a pàgina de manteniment, m'ofereixo a fer-ho jo mateix. No es tracta tant d'esborrar categories de manteniment que no utilitzem, com d'esborrar categories de manteniment que no utilitzem i a més infringeixen directives de la Viquipèdia.—Leptictidium (digui) 13:12, 11 ago 2017 (CEST)
Diria que no tenim dades de que efectivament aquesta categoria no s'usi i per això no veuria el problema en fer una excepció per aquest cas, però si això representa un problema importantíssim per segons qui (encara que no estigui clar si és obligació o només una recomanació), em sembla bé copiar el contingut d'aquesta categoria a una pàgina de manteniment. Pau Cabot · Discussió 14:06, 11 ago 2017 (CEST)

En resposta al "per què no". El motiu és que, si considerem vàlida la categoria, toca omplir-la. I omplir-la és molta feina, feina que no sé si és necessària. Si realment es fa servir i es considera útil, potser em feu canviar d'opinió. De moment, veient els motius exposats, ja m'heu fet canviar una mica de parer... --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:25, 11 ago 2017 (CEST)

Viquiprojecte.Categorització.01.04.2016.png
Si el motiu és que no està plena, ja podem anar proposant l'esborrat de les categories de Categoria:Categories per omplir, una de les tasques de manteniment que més peresa fa fer si anam mirant el seu creixement sostingut els darrers temps. Pau Cabot · Discussió 14:29, 11 ago 2017 (CEST)
Els altres tres arguments també presenten problemes importants:
Aprofitaria la proposta per mirar de reflexionar sobre la proposta d'en Vicenç. Ens agrada més com està ara o com ho fan a l'alemanya? Si el problema és de categoritzar les redireccions, ens hauríem de decantar per aquesta darrera, no? Ja no estaríem categoritzant redireccions sinó articles... Pau Cabot · Discussió 10:27, 13 ago 2017 (CEST)
Exemple de possible plantilla.—Leptictidium (digui) 21:39, 13 ago 2017 (CEST)
M'agrada força. --Yuanga (disc.) 22:57, 13 ago 2017 (CEST)

Idolina Massa Pires[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Idolina Massa Pires (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Idolina Massa Pires · Idolina Massa Pires en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 12:33, 11 ago 2017 (CEST) (proponent)

Planta Piranya[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Planta Piranya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Planta Piranya · Planta Piranya en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat fonts fiables que en parlin de manera significativa --Pau Cabot · Discussió 10:12, 13 ago 2017 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari Carn de Wikia. Pau Cabot · Discussió 10:12, 13 ago 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari Potser seria millor idea fusionar-la amb Super Mario Bros. juntament amb la resta d'enemics del videojoc. Marc (disc.) 10:17, 13 ago 2017 (CEST)
Si s'ha de fusionar, potser millor a Llista de personatges de Super Mario. Ara, el text que hi ha ara mateix no té ni una sola referència. Això fa bastant difícil seleccionar què és el que s'ha de fusionar. Pau Cabot · Discussió 10:35, 13 ago 2017 (CEST)
 • Comentari Comentari De referències plausibles i parcialment accessibles només trobo els manuals, exemple. Em sembla bé moure-ho a la llista de personatges. --Lluis_tgn (disc.) 07:59, 15 ago 2017 (CEST)

Christian Mathis[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Christian Mathis (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Christian Mathis · Christian Mathis en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Gòtic (grup musical)[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Gòtic (grup musical) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Gòtic (grup musical) · Gòtic (grup musical) en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Gil'ead[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Gil'ead (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Gil'ead · Gil'ead en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències que el facin admissible --Medol (disc.) 12:20, 16 ago 2017 (CEST) (proponent)

Llucifer (Supernatural)[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Llucifer (Supernatural) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Llucifer (Supernatural) · Llucifer (Supernatural) en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències que el facin admissible --Medol (disc.) 12:20, 16 ago 2017 (CEST) (proponent)

Les Borges TV[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Les Borges TV (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Les Borges TV · Les Borges TV en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències que el facin admissible --Medol (disc.) 12:21, 16 ago 2017 (CEST) (proponent)

Antoni Lardín i Oliver[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Antoni Lardín i Oliver (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Antoni Lardín i Oliver · Antoni Lardín i Oliver en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències que el facin admissible --Medol (disc.) 12:21, 16 ago 2017 (CEST) (proponent)

Javier Bezares Garrido[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Javier Bezares Garrido (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Javier Bezares Garrido · Javier Bezares Garrido en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat fonts fiables que en parlin de manera significativa --Pau Cabot · Discussió 09:00, 17 ago 2017 (CEST) (proponent)

Montserrat Soliva Torrentó[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Montserrat Soliva Torrentó (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Montserrat Soliva Torrentó · Montserrat Soliva Torrentó en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Currículum. No s'han trobat fonts fiables que en parlin de manera significativa --Pau Cabot · Discussió 09:12, 17 ago 2017 (CEST) (proponent)

Damià Serrano[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Damià Serrano (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Damià Serrano · Damià Serrano en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat fonts fiables que en parlin de manera significativa --Pau Cabot · Discussió 09:40, 17 ago 2017 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent, currículum.--Castellbo (disc.) 10:03, 17 ago 2017 (CEST)

María Jesús de Pedro Michó[modifica | modifica el codi]

Pàgina: María Jesús de Pedro Michó (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: María Jesús de Pedro Michó · María Jesús de Pedro Michó en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat fonts fiables que en parlin de manera significativa --Pau Cabot · Discussió 09:53, 17 ago 2017 (CEST) (proponent)
 • Objecció Objecció Per "Desmuntant Lara Croft".--TaronjaSatsuma (disc.) 23:12, 17 ago 2017 (CEST)