Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Admissibilitat
Directrius aprovades
Biografies
Empreses
Associacions
Llibres
Centres educatius
Vegeu també
Esborrar pàgines: Precedents
Drecera:
VP:EP/P

Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.


Francesc Busquets i Burguera[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Francesc Busquets i Burguera (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Francesc Busquets i Burguera · Francesc Busquets i Burguera en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 19:26, 10 abr 2015 (CEST) (proponent)
 • Objecció Fusió A JClic. Pau Cabot · Discussió 10:03, 18 abr 2015 (CEST)
 • Comentari Comentari la presència de l'article biogràfic podria estar justificat com a context d'altres articles com JClic o Linkat, al lector enciclopèdic li pot ser útil saber alguna cosa de qui hi ha darrera i de quins són els seus antecedents biogràfics, cosa que potser dins dels articles en sí pot quedar estrany. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 10:39, 24 abr 2015 (CEST)
No sé si t'acab d'entendre. Defenses que es mantengui com a article independent malgrat no ser admissible? Com que és una persona coneguda dins el món educatiu, vaig estar cercant fonts fiables que parlassin de manera significativa d'ell i no en vaig trobar. Si no és admissible, una de les opcions que ens queda és la fusió, cosa que no vol dir traslladar tot el que hi ha ara a JClic o a d'altres artcile, sinó posar-hi el que considerem que hi escau i poguem referenciar. Pau Cabot · Discussió 11:36, 24 abr 2015 (CEST)
Crec que m'he confós aplicant un criteri de complementarietat de les pàgines admissibles que ara repassant no veig que s'hagi aprovat en la Viquipèdia en català (és p.e el 3er criteri a wikidata però potser en una BD de dades estructurades té encara més raó de ser). Suposo que sí que li seria aplicable el criteri per biografies Persones que hagin realitzat una contribució especialment rellevant i que forma part de la memòria històrica del seu camp de coneixement específic. Tot i que no ser si com a criteri únic seria suficient. En tot cas el que jo volia indicar és la utilitat en casos com aquest des de la perspectiva del lector. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 10:41, 25 abr 2015 (CEST)
D'acord amb que podria ser útil, però de moment, no admissible com a article enciclopèdic (Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és#Contingut). En tot cas, si trobàssim qualque font que verificàs que Francesc Busquets ha realitzat una contribució especialment rellevant i que forma part de la memòria històrica del seu camp de coneixement específic, diria que ja compliria els criteris d'admissibilitat. Pau Cabot · Discussió 10:53, 25 abr 2015 (CEST)
 • A favor Aprovació o bé Objecció Fusió amb JClic, però tinc dubtes de l'admissibilitat de JClic.--Medol (disc.) 12:36, 24 abr 2015 (CEST)
 • Comentari Comentari algú vol fer la fusió o realitzo l'esborrament? Espero uns dies per tirar-ho endavant. --Beusson (disc.) 09:04, 26 abr 2015 (CEST)

Joaquín Bornes Rincón[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Joaquín Bornes Rincón (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Joaquín Bornes Rincón · Joaquín Bornes Rincón en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

Persones que han contribuït a la Internet Catalana[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Persones que han contribuït a la Internet Catalana (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Persones que han contribuït a la Internet Catalana · Persones que han contribuït a la Internet Catalana en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Llista no gaire significativa provinent del recull d'un llibre de recent aparició. Sense referències que sigui una llista de referència, valgui la redundància --Pau Cabot · Discussió 10:45, 20 abr 2015 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari Vegeu Categoria Discussió:200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Pau Cabot · Discussió 10:47, 20 abr 2015 (CEST)
 • Cocoboig diu: Justament l'ha vaig crear perquè la gent s'animi a ampliar-la, el llibre ha estat un punt de partida. La veritat, i va per tu Pau, heu de fer les coses per animar i no per desanimar. I no t'ho dic per això que vaig fer, ho dic per una altra persona que li vas matar les ganes d'entrar articles, i més essent professora, hauria anat molt bé la seva col·laboració amb els alumnes. S'ha d'ajudar a què la gent s'hi trobi bé, pel camí anem aprenent i sembla que voleu que tothom ho faci a la perfecció a la primera. Sigueu-ne conscients i mireu d'actuar d'una altra manera. Hi altres formes de dir i d'actuar. el comentari anterior sense signar és fet per Cocoboig (disc.contr.)
@Cocoboig: Crítiques destructives a banda, has llegit el debat en què s'expliquen els motius de la proposta d'esborrat? Pau Cabot · Discussió 16:22, 20 abr 2015 (CEST)
 • A favor Aprovació És una llista de comptes de twitter de persones que surten en un llibre. I no sé qui és la persona desanimada, però és un cas molt freqüent que els propagandistes benintencionats que venen aquí fer difusió dels seus clients, amics, productes, organitzacions i altres coses lloables es troben amb que tenim una política d'admissibilitat i que això és una enciclopèdia i es desanimen.--Pere prlpz (disc.) 17:34, 20 abr 2015 (CEST)
 • Comentari Comentari tal com està ara la llista és terrible a nivell enciclopèdic. No diu ni mínimament qui és qui, per què ha contribuït o a què es dedica. Poc útil al lector. I és un directori de comptes de twitter, una enciclopèdia no és un directori, no? i hem de fer servir Viquipèdia per donar accés a comptes de twitter?? per què no de FB, LinkedIn o altres?? Jo no aniria per aquí. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 11:01, 24 abr 2015 (CEST)
 • Comentari Comentari pel llibre, podria ser una llista admissible (segur que en conjunt són més admissibles que per separat) però com a llista de noms amb compte de tuiter, estic d'acord amb Dvdgmz, no aporten informació enciclopèdica. Si s'ampliaren les biografies, trobe que podria ademtre's.--Coentor (disc.) 23:27, 24 abr 2015 (CEST)
D'acord amb que una llista de comptes de Twitter no és un article enciclopèdic i en desacord amb la resta. Precisament, la majoria dels noms de la llista ja tenen article: Usuari:Saulgordillo/Sobirania.cat i tenen article precisament perquè surten en aquest llibre. El que és més difícil és que el propi llibre o la llista tenguin article, perquè fonts fiables n'han d'haver parlat de manera significativa més enllà de les ressenyes post-publicació del llibre, cosa que no s'ha trobat fins ara. Pau Cabot · Discussió 10:39, 25 abr 2015 (CEST)

Cloverace[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Cloverace (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Cloverace · Cloverace en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Currículum. No hi ha referències des de la seva creació el 2013. El creador de l'article MissWikis té el mateix contingut a la seva pàgina d'usuari. --Sorenike (disc.) 11:30, 21 abr 2015 (CEST) (proponent)
 • A favor Aprovació Sense referències, ni dos discos publicats --Panotxa (disc.) 20:18, 21 abr 2015 (CEST)
 • A favor Aprovació D'acord. --Davidpar (disc.) 01:23, 24 abr 2015 (CEST)

Joan Marcè i Rigol[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Joan Marcè i Rigol (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Joan Marcè i Rigol · Joan Marcè i Rigol en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Article no enciclopèdic - Currículum --Jey (disc.) 01:02, 23 abr 2015 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari hi ha [1] [2] 2015/full informatiu/gener 2015.pdf però segurament són fonts publicades insuficients per recollir en una enciclopèdia. Potser s'ha publicat en paper i qui ho conegui podria referenciar-ho. I si no algú hauria de publicar sobre ell en altres fonts abans de recollir-ho en una enciclopèdia. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 11:08, 24 abr 2015 (CEST)

Jordi Gamito[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Jordi Gamito (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Jordi Gamito · Jordi Gamito en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació L'única referència que hi ha sobre ell per la xarxa sosté que la seva carrera és molt primerenca. No compleix criteris d'admissibilitat. --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:21, 23 abr 2015 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari Alguna cosa més hi ha. Per exemple, http://www.naciodigital.cat/naciomuntanya/especial/444/jordi/gamito .--Pere prlpz (disc.) 16:34, 23 abr 2015 (CEST)
 • Comentari Comentari Entrevista a Tot gira, article sobre ell al Marca. Potencial per tenir article, té, però en el seu estat actual, no es pot mantenir --Panotxa (disc.) 20:10, 23 abr 2015 (CEST)
 • Objecció Objecció Les referències citades el fan admissible.--Medol (disc.) 12:42, 24 abr 2015 (CEST)
 • Objecció Objecció També té referències a Carreras por montaña (Desnivel) (1) (2), aquí hi ha una altra entrevista, també apareix a Carreras de montaña (2 articles) i a més va quedar al top 5 de l'ultra trail world tour. Jo crec que és admissible. --ESM (disc.) 10:51, 25 abr 2015 (CEST)
 • Objecció Objecció Per les millores --Panotxa (disc.) 09:12, 26 abr 2015 (CEST)
Comentari Comentari @Panotxa: S'han proposat referències, però realment l'article encara no ha patit una millora quant a la seva admissibilitat utilitzant-les. --Xavi Dengra (MISSATGES) 20:29, 26 abr 2015 (CEST)

Fons fotogràfic Courer[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Fons fotogràfic Courer (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Fons fotogràfic Courer · Fons fotogràfic Courer en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 06:16, 25 abr 2015 (CEST) (proponent)
 • Objecció Objecció Hi ha un llibre publicat sobre el fons que se cita com a referència. També hi ha una referència web [3] que descriu la procedència i mostra el contingut del fons, cal tenir en compte que l'article és sobre el fons, no sobre la web o el llibre, que en són referències. En tot cas, si es decidís esborrar, crec que caldria considerar crear "Institution" a Commons sobre el fons i fitxa a Wikidata. També es podria integrar a Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell però seria descompensat només posar contingut d'aquest fons i no d'altres potser més rellevants que té l'arxiu. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 11:43, 25 abr 2015 (CEST)

Benvingut Parrilla i Segura[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Benvingut Parrilla i Segura (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Benvingut Parrilla i Segura · Benvingut Parrilla i Segura en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 06:23, 25 abr 2015 (CEST) (proponent)

El Celler d'Espectacles[modifica | modifica el codi]

Pàgina: El Celler d'Espectacles (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: El Celler d'Espectacles · El Celler d'Espectacles en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències d'admissibilitat. Publicitat --Panotxa (disc.) 06:45, 25 abr 2015 (CEST) (proponent)

Associació Icestock Catalunya[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Associació Icestock Catalunya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Associació Icestock Catalunya · Associació Icestock Catalunya en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències d'admissibilitat. Publicitat --Panotxa (disc.) 06:46, 25 abr 2015 (CEST) (proponent)

Finestreta Única Empresarial[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Finestreta Única Empresarial (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Finestreta Única Empresarial · Finestreta Única Empresarial en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 06:48, 25 abr 2015 (CEST) (proponent)

MÉTRICA[modifica | modifica el codi]

Pàgina: MÉTRICA (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: MÉTRICA · MÉTRICA en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 06:50, 25 abr 2015 (CEST) (proponent)

Albert Blancafort[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Albert Blancafort (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Albert Blancafort · Albert Blancafort en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Fa un mes i mig que li vaig incorporar les plantilles i l'article no ha millorat gens. Falten referències que en verifiquin l'admissibilitat, el punt de vista no és gens neutral i té forma de currículum. També vaig avisar a l'autor en el seu moment (Usuari Discussió:Albert Blancafort, un conflicte d'interessos flagrant) del que havia de millorar de forma molt detallada i no ha respòs. --Xavi Dengra (MISSATGES) 15:59, 25 abr 2015 (CEST) (proponent)
 • Comentari Comentari El taller dels orgueners Blancafort té anomenada i no hauria de ser difícil referenciar-lo. Potser canviant l'orientació de l'article... Jordi Roqué (Discussió) 17:26, 25 abr 2015 (CEST)
 • A favor Aprovació Ara mateix és un autobombo flagrant. El taller té anomenada però aquest article és sobre la persona. --Beusson (disc.) 09:16, 26 abr 2015 (CEST)

Oriol Vilapuig[modifica | modifica el codi]

Pàgina: Oriol Vilapuig (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Oriol Vilapuig · Oriol Vilapuig en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació sense referències d'admissibilitat --Panotxa (disc.) 15:28, 26 abr 2015 (CEST) (proponent)