Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
< Viquipèdia:Esborrar pàgines(S'ha redirigit des de: VP:EP/P)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:EP/P
 • Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.Dialecte de Mantova[modifica]

Pàgina: Dialecte de Mantova (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Dialecte de Mantova · Dialecte de Mantova en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació L'he vist en el marc del Viquiprojecte:Carlo Porta 200 i mentre l'intentava millorar, no hi he trobat fonts que en verifiquin prou admissibilitat com per a tenir-lo amb article propi. --Xavier Dengra (MISSATGES) 13:49, 9 gen 2021 (CET) (proponent)
 • En contraEn contra Rebuig Pel mateix motiu que a "dialecte pavès". A itwiki, es pot veure articles i diccionaris al respecte i també en altres llibres com ara a Sette secoli di volgare e di dialetto mantovano de Giancarlo Schizzerotto, on documenta tota la història del dialecte si no m'equivoco. KajenCAT (disc.) 17:02, 9 gen 2021 (CET)
 • Comentari Comentari Se'n podria fer un article, però aquesta frase no és un article i no aporta més que el mapa que hi ha a Emilià-romanyol.--Pere prlpz (disc.) 18:36, 9 gen 2021 (CET)
  Això és un altre cosa ja que el proponent assenyala la manca d'admissibilitat. En tot cas, he ampliat l'article a partir d'itwiki. KajenCAT (disc.) 21:30, 9 gen 2021 (CET)
 • Objecció Objecció, per als arguments de @KajenCAT: --Flamenc (disc.) 22:04, 10 gen 2021 (CET)
 • Objecció Objecció. Amb la llista de millores que hi ha hagut, ara trobo l'article totalment admissible.--Castell (disc.) 01:09, 14 gen 2021 (CET)

Dialecte pavès[modifica]

Pàgina: Dialecte pavès (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Dialecte pavès · Dialecte pavès en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació L'he vist en el marc del Viquiprojecte:Carlo Porta 200 i mentre l'intentava millorar, no hi he trobat fonts que en verifiquin prou admissibilitat com per a tenir-lo amb article propi. --Xavier Dengra (MISSATGES) 13:49, 9 gen 2021 (CET) (proponent)
 • En contraEn contra Rebuig He trobat llibres i articles que en parlen d'aquest dialecte i inclús diccionaris com el Vocabolario pavese-italiano de Carlo Gambini o Dizionario pavese-italiano d'Ettore Galli. A més, a itwiki sembla que hi ha diverses referències al respecte. KajenCAT (disc.) 16:55, 9 gen 2021 (CET)
 • Objecció Objecció, per als arguments de @KajenCAT: --Flamenc (disc.) 22:05, 10 gen 2021 (CET)
 • Comentari Comentari No veig malament que existeixi l'article, però en l'estat que es troba ara mateix necessita que se li afegeixin les referències mínimes per assegurar la seva existència. De moment prefereixo no pronunciar-me al respecte, com el del dialecte de Màntua.--Sorenike (disc.) 18:50, 12 gen 2021 (CET)
 • Objecció Objecció. Amb la llista de millores que hi ha hagut, ara trobo l'article totalment admissible.--Castell (disc.) 01:09, 14 gen 2021 (CET)

Tim Abell[modifica]

Pàgina: Tim Abell (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Tim Abell · Tim Abell en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que justifiquin l'admissibilitat --KajenCAT (disc.) 21:51, 10 gen 2021 (CET) (proponent)
 • En contraneutral Consentible Agregant referències --Ramon (disc.) 22:20, 10 gen 2021 (CET)
 • En contraneutral Consentible Per les millores.--AlbertRA (disc.) 22:54, 10 gen 2021 (CET)
 • Objecció Objecció, per les modificacions d'avui--Pallares (disc.) 16:21, 11 gen 2021 (CET)
 • En contraEn contra Rebuig. Amb la llista de millores que hi ha hagut, ara trobo l'article totalment admissible. I en wikidata hi ha un bon nombre d'identificadors. --Castell (disc.) 01:09, 14 gen 2021 (CET)
 • Comentari Comentari Sembla admissible, ara bé imdb i fandom.com no són considerades fonts fiables.--Docosong (disc.) 09:45, 14 gen 2021 (CET)
 • En contraneutral Consentible Si bé és cert que crida l'atenció que no tingui pàgina a enwiki, sembla prou referenciat. Jmrebes (discussió) 11:41, 14 gen 2021 (CET)
@Jmrebes: Precisament com que crida l'atenció he anat a buscar-lo. A enwiki no hi és perquè el van esborrar dos cops per manca de notabilitat i per no tenir cobertura de fonts fiables. Més avall tens l'enllaç a les discussions.--Pere prlpz (disc.) 20:06, 15 gen 2021 (CET)
 • Comentari Comentari No entenc perquè cinc editors @Llumeureka, AlbertRA, Pallares, Castell, Jmrebes: considereu que dues pàgines de fandom, una pàgina poc fiable (Cine.com) i una pàgina no fiable (Imdb) es poden considerar fonts fiables. En tot cas, si no es troba cap referència fiable que sostingui lo escrit a l'article, s'hauria d'esborrar el 80% de l'article com a mínim. KajenCAT (disc.) 17:03, 14 gen 2021 (CET)
  @KajenCAT: No es pot dubtar que sigui actor ni que hagi fet un fotimer de pel·lícules, potser en rols secundaris, però hi ha participat. Caldria cercar alguna referència menys dubtosa, no dic que no, però mai he dit que dues pàgines poc o gens fiables siguin fonts fiables, no posis en el meu teclat lletres que jo no he escrit. "Prou referenciat" vol dir que per mi no hi ha cap dubte de que no es tracta d'una pàgina fake, i "Consentible" vol dir que no és ni "Rebuig" ni "Aprovació" per part meva, sinó més aviat "potser no caldria esborrar-la però en tot cas si que caldria millorar-la". Jmrebes (discussió) 17:22, 14 gen 2021 (CET)
  @Jmrebes: No dubto que algú que sigui autor o no, sino dubto si hauria de tenir entrada a la Viquipèdia segons els criteris establerts. No tots els autors per moltes pel·lícules hagin sortit poden tenir entrada a la Viquipèdia si no es compleixen els criteris recollits a Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (biografies). Per tant, no només no és admissible al meu entendre, ja que no hi ha ni una sola font fiable que el mencioni d'una manera no trivial, si no que tampoc és verificable; com es pot saber que no es tracta d'una pàgina fake si cap de les fonts en les que basa l'article són fiables (llavors no està "prou referenciat") i que, per tant, tota la informació escrita a l'article podria ser falsa. KajenCAT (disc.) 17:57, 14 gen 2021 (CET)
  Comentari Comentari Ja sé que la sensació prevalent en aquesta comunitat és que imdb és una font no fiable, però és la millor font mundial sobre cinema. I en aquest sentit, s'inclou en molts dels nostres articles. En tot cas caldria prendre les precaucions que ens indiquen els anglesos aquí]. En general, diria que no es s'utilitzen el que anomena usos inapropiats, Potser en algun cas que no hi ha altres fonts. En general, fem servir imdb en el que anomenen usos adequats o en disputa.--Pallares (disc.) 17:44, 14 gen 2021 (CET)
  Comentari Comentari El problema d'imdb és que sovint se'n fa ús excessiu per fer admissible massa contingut, actors i pel·lícules protagonitzades. Entenc que aquesta pràctica és la que feia servir al principi. Amb l'automatització de les infotaules i wikidata, citar imdb no li veig gaire sentit. Primer perquè, en els casos acceptats no és recomana citar-la (Appropriate uses). I segon, en els apartats contemplats a Disputed uses, l'enllaç a la infotaula corresponent soluciona aquest problema. Fer servir imdb com a única font fiable no crec que faci admissible cap article.--Docosong (disc.) 18:40, 14 gen 2021 (CET)
  Comentari Comentari Les fonts no són segurament les millors, i falten referències encara, però l'article és "consentible". Caldrà millorar-lo, però al meu entendre no mereix ser esborrat. Per altra banda, les fonts no sempre són del mateix tipus en el món del cinema que en el de la filología o l'astronomia, o en el món del futbol. --Ramon (disc.) 19:00, 14 gen 2021 (CET)
 • NeutralA favor Assumible Les fonts son bastant justetes, no n'hi ha cap que en suposi cobertura significativa. --Amortres (disc.) 17:46, 15 gen 2021 (CET)
 • A favor Aprovació Recomano fer un cop d'ull a en:Wikipedia:Articles for deletion/Tim Abell i en:Wikipedia:Articles for deletion/Tim Abell (2nd nomination). No sé quines són les fonts justetes que diu en Amortres, perquè jo, en aquest article, de font no en veig cap més enllà d'uns registres que no donen cap cobertura. Imdb pot ser una font molt de fiar (molt habitualment correcta) però la cobertura que dóna no és significativa, sinó que senzillament registra totes les pel·lícules i les actors que hi surten.--Pere prlpz (disc.) 18:15, 15 gen 2021 (CET)
  • Amb aquesta edició hem passat de discutir un article que no té referències perquè les que hi ha són fonts no fiables, a un article que no no té referències perquè un administrador les ha esborrat. @Paucabot:--Pere prlpz (disc.) 18:49, 15 gen 2021 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb Pere prlpz--Docosong (disc.) 20:01, 15 gen 2021 (CET)

Nanouk Films[modifica]

Pàgina: Nanouk Films (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Nanouk Films · Nanouk Films en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Article publicitari en què les referències o bé no justifiquen el contingut, o be no parlen del subjecte de l'article, algunes ni el mencionen, i altres han desaparegut --Amortres (disc.) 06:52, 14 gen 2021 (CET) (proponent)
 • En contraneutral Consentible L'article té moltes mancances, però la productora existeix. Es poden afegir més dades, com ara les pel·lícules produïdes, i més enllaços actualitzats, com ara aquest. Jmrebes (discussió) 11:48, 14 gen 2021 (CET)
 • En contraneutral Consentible He endreçat l'article i suprimit els enllaços trencats. No ha estat gaire difícil perquè la rellevància estava a un clic.--AlbertRA (disc.) 17:42, 14 gen 2021 (CET)
 • Comentari Comentari Amb tot el respecte, Jmrebes, que existeixi no vol dir que sigui admissible, almenys no diu això Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat, i AlbertRA, de les referències de l'article només una (la que queda) menciona Nanouk, i ni de lluny justifica les frases "és una de les productores més importants" o "és una de les productores més destacades", i els premis, que si, son uns quants, son a una pel·lícula, que té article, i és coproduïda per aquesta empresa, i no son premis a l'empresa objecte de l'article. Amb això dit, no modifico el sentit de la proposta. --Amortres (disc.) 18:44, 14 gen 2021 (CET)
  • Comentari Comentari És una productora de cinema destacada no únicament per la quantitat de produccions (que un usuari ja abans es va encarregar d'esporgar de l'article) sinó per la seva qualitat atès que la mateixa CCMA s'hi referix fins a 26 vegades. A més, si hi ha, pel cap baix tres produccions seves amb article a la Viquipèdia, Dead Slow Ahead, Bugarach i Els anys salvatges, per alguna cosa serà. Això no obstant, si tens una valoració diferent per a considerar "destacada" una productora de cinema catalana podries explicitar-lo. A banda, trobo poc honest minvar la qualitat d'un article a fi de justificar-ne l'esborrament.--AlbertRA (disc.) 19:50, 14 gen 2021 (CET)

Lluís Brines i Selfa[modifica]

Pàgina: Lluís Brines i Selfa (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Lluís Brines i Selfa · Lluís Brines i Selfa en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació No s'han trobat referències que verifiquin la seva admissibilitat --Pau Cabot · Discussió 08:16, 14 gen 2021 (CET) (proponent)
 • Comentari Comentari Antecedents: Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2016/10#Lluís Brines Selfa i Viquipèdia:Esborrar_pàgines/Historial/2020/07#Lluís_Brines_i_Selfa. Pau Cabot · Discussió 08:17, 14 gen 2021 (CET)
 • A favor Aprovació Fou intèrpret de trompa, la qual cosa no s'indica a l'article, sent una informació fàcil de trobar, i caporal músic a Infanteria, abans d'arribar a Barcelona. És cert que fou membre del Liceu i de la Banda Municipal, ambdues coses ben referenciades a documents oficials. Cap font sobre la seva tasca com a compositor, caldria cercar a l'SGAE si va registrar obres, a la BNE no consten. És poca base per mantenir l'article, forma part d'un parell d'orquestres no sembla suficient, i sense referències primàries sobre la seva tasca de compositor voto per esborrar l'article. Jmrebes (discussió) 12:11, 14 gen 2021 (CET)
 • A favor Aprovació De fet, la primera vegada que s'hi va crear, cosa que es pot comprovar a l'historial d'es.wiki, ho feu el fill del biografiat.--TaronjaSatsuma (disc.) 14:34, 14 gen 2021 (CET)
En contraneutral Consentible A favor de la usuarificació proposada. Si s'aconsegueix millorar, la participació de Jove faria desaparéixer el pecat original del CI.--TaronjaSatsuma (disc.) 16:36, 14 gen 2021 (CET)
 • Comentari Comentari Bon dia, vaig acabar fent aquest article amb la voluntat de cercar personalitats rellevants de les comarques centrals valencianes i així fomentar l'equilibri territorial. En la discussió se'm va informar que era un familiar d'un viquipedista. Personalment no ho sabia i, de fet, encara no sé de qui és. Arran de les restriccions per la pandèmia vaig topar amb dificultats per a accedir a bibliografia. Em vaig dirigir a la biblioteca del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i em van explicar els requisits del moment (cita prèvia a un altre correu, consulta delegada, etc). També tenia pendent la biblioteca de l'ESMUC. Eren i són moments complicats i no he tornat a entomar el camí. Trobo bé que se m'usuarifiqui si no es poden aconseguir les referències a temps. Potser @Jmrebes:, com a viquipedista molt més versat en la matèria, podries trobar referències pertinents amb facilitat. Moltes gràcies--Jove (disc.) 15:27, 14 gen 2021 (CET)
  • @Jove: He trobat poca cosa aquest matí, que ho he indicat sense especificar cadascuna de les referències trobades (trompa del Liceu, membre de la Banda Municipal de Barcelona, caporal músic a Infanteria) però res que justifiqui la seva ocupació de compositor, que al meu parer seria l'única que permetria conservar l'article. Tal com he dit abans, ser membre d'una orquestra no em sembla prou per tenir una entrada a la Viquipèdia, li manca rellevància. Puc preguntar a l'SGAE si va registrar obra. També es podria objectar si l'obra és prou rellevant, perquè autors que han registrat obra hi ha per milers i no tots són ni seran a la Viquipèdia. Molts escriptors aficionats o professionals que han publicat no hi són. Jo mateix tinc un llibre publicat i no sóc a la Viquipèdia :-) [ni vull ser-hi!] Jmrebes (discussió) 16:19, 14 gen 2021 (CET)
@Jove: Trob que tens moltes esperances en trobar qualque cosa que faci admissible aquest músic. Després de tres consultes d'esborrat en que no hem trobat res i de saber que l'article el va fer el seu fill i que va posar el que va poder trobar de son pare, trob que té bastant mèrit la teva constància. A mi em va acabar de convèncer l'article que va escriure aquest usuari sobre ell mateix a :en i que ha colat perfectament: en:Lluís Brines i Garcia (i que aquí es va esborrar per supressió directa). Pau Cabot · Discussió 18:34, 14 gen 2021 (CET)
PS. en:Wikipedia:Articles for deletion/Lluís Brines Selfa. Pau Cabot · Discussió 18:35, 14 gen 2021 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord a usuarificar, tot i que sense gaires esperances que es pugui arreglar mai.--Pere prlpz (disc.) 16:44, 14 gen 2021 (CET)
 • A favor Aprovació D'acord amb el proponent --Amortres (disc.) 17:10, 15 gen 2021 (CET)

Moviment Educatiu del Maresme[modifica]

Pàgina: Moviment Educatiu del Maresme (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Moviment Educatiu del Maresme · Moviment Educatiu del Maresme en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Moviment Educatiu del Maresme --Amortres (disc.) 17:07, 15 gen 2021 (CET) (proponent)
 • En contraneutral Consentible La informació que conté hi és referenciada.--AlbertRA (disc.) 21:21, 15 gen 2021 (CET)