Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes

De Viquipèdia
< Viquipèdia:Esborrar pàgines(S'ha redirigit des de: VP:EP/P)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:EP/P
 • Aquesta és la pàgina per a discutir les propostes d'esborrament de pàgines. Per a incloure una proposta vegeu els tres passos a seguir a Ajuda:Esborrar pàgines. Si heu arribat aquí per completar el segon pas, feu servir l'enllaç següent i ompliu la informació que se us demanarà en la plantilla precarregada. Recordeu complir el tercer pas després d'efectuar el segon!

Llegiu la pàgina proposada a esborrar i llegiu-ne els motius. Mentre el procés estigui obert podeu expressar les vostres opinions i votar. Només s'accepten vots d'usuaris amb més de 30 dies antiguitat i més de 100 contribucions en l'espai principal (articles) durant els darrers tres mesos abans de la data de la proposta. Com a excepció es permet votar al creador de l'article si era un usuari registrat quan el va crear. Per emetre el vostre vot inicieu una nova línia amb un asterisc (*)

 • La vostra votació
 • Els motius que us porten a emetre tal vot i la vostra firma (~~~~). Si la vostra opinió simplement coincideix amb la d'un altre votant expliciteu-ho. Digueu, per exemple, «Opino igual que el proponent» o «Comparteixo el punt de vista de l'usuari tal». Si voleu participar en diverses propostes, editeu-les d'una en una perquè quedi a l'historial i al resum d'edició el títol de la pàgina que esteu valorant.

Si una votació ja ha complert els terminis corresponents perquè es pugui considerar acabada, afegiu-hi una línia amb el resultat. Si han guanyat els vots favorables a l'eliminació de la pàgina, un administrador procedirà al seu esborrament i traslladarà la proposta d'eliminació a l'arxiu històric corresponent. Si s'ha optat per mantenir la pàgina, també traslladarà la proposta a l'historial i, a més, deixarà un enllaç a la pàgina de discussió de l'article que es pretenia esborrar per a informar-ne en vistes de posteriors processos d'eliminació.


Víctor_Cucurull_i_Miralles[modifica]

Pàgina: Víctor_Cucurull_i_Miralles (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Víctor_Cucurull_i_Miralles · Víctor_Cucurull_i_Miralles en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació traducció del corresponent en castellà, creat per unionistes espanyols amb l'únic propòsit de desprestigiar l'Assemblea de Catalunya en particular i l'independentisme en general, trencant la neutralitat de la Viquipèdia --pnr (disc.) 14:20, 21 feb 2020 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Presenta una cobertura significativa de fonts fiables. «creat per unionistes espanyols» trolol :____) I si jo ho fos? Què passaria, eh?--Asqueladd (disc.) 14:34, 21 feb 2020 (CET)
A favor Aprovació Comentari Comentari Fonts fiables?:
 • ABC(2) diari la fiabilitat del cual es totalment dubtable quan parla de Catalunya
 • El PAIS, Un d'un Uruguaià que moria poc despres de escriure la article, sensa relació coneguda amb Catalunya, l'atre del periodiste catalá Cristian Segura del que es coneguda la seva militancia perisdista antiindependentista. Totes dues escrites sota la direccio de Antonio Caño, destituit com director per portar el diari a la total perdua de prestigi periodistic.
 • 10 ratlles de Rubi TV, que anomena el rubinenc Victor Cucurull ideoleg de la V. (una frse sense justificar) y la restq parla del sector reservat ala ciuta en la V.
 • El Español, diari dirigit per P.J. Ramirez. Ningú li fa confiança quan parla de Catalunya
 • El Confidencial(2). Només cal escoltar el que el seu director deia al Rojo Vivo.
 • Crónica Global. Diari de Madrid Antindependentiste militant
 • La opinión de Zamora. Experts en Catalunya!
 • Tiempo, revista en colabodors tan seriosos com en Nacho Vidal Folch, Fernando Savater, o Alfonso Ussia.
 • El Periódico de Catalunya. Famós en aquella epoca per el document en el que la Cia informava als mosos del atentat del 13 de agost.
 • El Nacional. 1 article
De les 11 citacions només 4 son de diaris catalans i només una és d'un diari amic. Totes les altres són diaris la fiabilitat dels quals al parlar de l'independentisme ha estat nul·la.
Un article que comença amb pseudohistoriador no pretén informar sinó denigrar.
Relacionar-lo amb coneguts independentistes com Pere Pugés, Carme Forcadell o Oriol Junqueres basant-se sols en el que diu un diari com l'ABC, indica que el problema no és que l'autor de l'article sigui unionista, sinó que escriu l'article sense tenir en compte la neutralitat que l'obliga la Viquipèdia. el comentari anterior sense signar és fet per Pnubiola (disc.contr.) 20:30, 21 feb 2020‎
Comentari Comentari Segons el que expliques, sembla que el problema és de neutralitat. I si miram de neutralitzar-lo en lloc d'esborrar-lo? Pau Cabot · Discussió 08:10, 22 feb 2020 (CET)
 • Objecció Objecció només cal neutralitzar.--Carles (enraonem) 09:22, 22 feb 2020 (CET)
Comentari Comentari L'he modificat una mica. Tenia problemes de traducció automàtica i de frases tretes de context citades per fonts no fiables. En segueix tenint ara, potser, però menys.--Carles (enraonem) 09:38, 22 feb 2020 (CET)
Comentari Comentari no crec que es puguin anomenar fonts neutrals un article que diu: "Las autoridades de la nación, una vez aplicado el Art. 155 de la Constitución, tienen la obligación de controlar los programas de enseñanza y televisión (TV3) para evitar que estos hechos continúen y se pueda volver a la normalidad institucional. La tozudez populista, a pesar del fracaso obtenido y de las divisiones internas que han sufrido, siguen empecinados en lograr la independencia como vemos en las declaraciones irreales que siguen haciendo muchos de sus seguidores, una de las últimas, la de Marta Rovira, que ha acusado al Gobierno de Rajoy de pretender hacer uso de la fuerza en Cataluña, sin importarle que corriera la sangre por sus poblaciones." o un altre que parla de les portades d'altres diaris (El Periódico).
La veritat es que no se quin interès te com a historiador un senyor del qual Stefano M. Cingolani diu a Vilaweb: " Jo estic en contacte amb Víctor Cucurull, per exemple, i crec que hi ha coses que no les fan amb malícia, i que no cometen una estafa voluntària. Però sí que veig una incapacitat absoluta i desconeixement de les formes, maneres i mètode d’investigar. El problema és com investiguen."pnr (disc.) 13:39, 22 feb 2020 (CET)
Si tant d'interes te la pseudohistoria de Cucurull, com es que no s'el relaciona amb Bilbeny i Mandado, principals historiadors de INH.pnr (disc.) 19:02, 22 feb 2020 (CET) Sembla que tu tens un greu problema de lectura. Si ets incapaç d'entendre que una mala traduccio d'un mal article amb unes males fons, que parla d'asummtes del territori desde fora com si aqui no en sabesim, que sols preten meysprear, qui te un greui problem de
Es com si en l'article que parla de Felipe Gonzalez es parlés més de la seva afició als bonsais que a la seva activitat com a president del govern. Per Cucurull la història és una afició no la seva principal activitat.pnr (disc.) 13:53, 22 feb 2020 (CET)
Comentari Comentari @Pnubiola: A la consulta d'esborrat en la wikipedia en castellà que per Víctor Cucurull no ha de tenir article perquè Pere Pugès no el té. En la proposta d'esborrat a la Viquipèdia en català que per què hi ha interès en relacionar-lo amb el Pere (o__o). Una mica d'obsessió dels deletionistes amb el Pere, oi? :)--Asqueladd (disc.) 11:27, 22 feb 2020 (CET)
Comentari Comentari @Asqueladd: Un prova més del desconeixement amb què escriviu sobre el moviment independentista. Pere Pugés és un dels principals fundadors i impulsors i segurament ideòleg de l'Assemblea Nacional de Catalunya, molt més conegut que Cucurull i sense dir que ha de tenir interès per la Viquipèdia, en té molt més interès que aquest. I la realitat de què l'article en castellà ha estat escrit per unionistes que trenquen la neutralitat, és que en 5 minuts van introduir un article sobre Pugés, quan se suposa que un article biogràfic necessita una mica més d'estudi. pnr (disc.) 13:39, 22 feb 2020 (CET)
 • Objecció Objecció S'ha de neutralitzar, però considero que és admissible.--Medol (disc.) 18:19, 22 feb 2020 (CET)
 • Comentari Comentari Ni tan sols fa esment a problemes com aquest:
"Els pseudohistoriadors espanyolistes s’aprofiten de la tasca de l’INH per poder fer befa de la història de Catalunya i de la causa independentista per guanyar públic espanyolista indignat. Una retroalimentació que no afavoreix ni el coneixement de la història ni la societat catalana en el seu conjunt. De fet, encara que als nacionalistes espanyols partidaris de la pseudohistòria catalanòfoba els costi copsar-ho, una de les majors xacres històriques per a la conformació d’Espanya com una nació unitària i inclusiva ha estat –i és encara– el fet de renegar del passat del regne espanyol com un imperi multiestatal i plurinacional i, a sobre, considerar com a història nacional unívoca tot un seguit de mitSembla que tu tens un greu problema de lectura. Si ets incapaç d'entendre que una mala traduccio d'un mal article amb unes males fons, que parla d'asummtes del territori desde fora com si aqui no en sabesim, que sols preten meysprear, qui te un greui problem deSembla que tu tens un greu problema de lectura. Si ets incapaç d'entendre que una mala traduccio d'un mal article amb unes males fons, que parla d'asummtes del territori desde fora com si aqui no en sabesim, que sols preten meysprear, qui te un greui problem dees i tòpics procastellanistes i xovinistes, en tant que menystenen les aportacions dels altres pobles hispànics, fins al punt de negar-los una història pròpia." Pseudohistòria contra Catalunya. De l'espanyolisme a la Nova Història Vicent Baydal | Cristian Palomo (coord.) pnr (disc.) 20:28, 22 feb 2020 (CET)
Comentari Comentari Perquè es diu pseudohistoriador a Cucurull i en canvi es tracta d'historiador a @Gabriel_Tortella_Casares que diu animalades com: "Hablar, como hacen algunos historiadores nacionalistas, del Principado de Cataluña como reino independiente, no tiene mucho sentido ni fundamento. El Condado de Barcelona quedó unido a Aragón por vía matrimonial (la misma por la que se unirían tres siglos más tarde Castilla y Aragón) y sus herederos y descendientes serán reyes de todo el territorio (Aragón, Condado de Barcelona, más las tierras conquistadas); nunca fue Principado oficialmente, sino que los condes de Barcelona se asignaban ese título por considerarse Barcelona el primero o principal de los condados catalanes, título que después servirá para referirse a esta zona (dado que había otros reinos en la Corona de Aragón, como Valencia y Mallorca), pero sin las connotaciones políticas que los nacionalistas han querido darle."(Cataluña en España Historia y Mito.Madrid,Gadir 2016. pnr (disc.) 22:50, 22 feb 2020 (CET)
 • Pregunta Pregunta Pregunta directa a Pnubiola, que tan aferrissadament demana l'esborrament d'aquest article: per quins motius consideres que aquest personatge no ha de tenir un article en una enciclopèdia com la Viquipèdia? Que igual així ho veig una mica més clar, tot plegat. Gràcies. --Judesba (digues...) 01:05, 23 feb 2020 (CET)
Comentari Comentari Judesba Que explica aquest article de Cucurull sobre la seva activitat com a activista cultural?. Diu alguna cosa de la seva tasca com a director d'una de les principals fires culturals del Sud del País Català? Perquè pràcticament tota la informació que s'ha tret d'ell procedeix de diaris de Madrid, coneguts pel seu antiindependentisme, i inclús quan s'agafa un diari català, la seva informació es refereix a la portada d'un d'aquests diaris de Madrid? Es que aquest senyor es mes important a Madrid que a Catalunya? No seria més normal que un senyor que ha desenvolupat la seva activitat política, professional i la seva afició a Catalunya les seves referències fessin majoritàriament d'origen Català? Perquè es fa tant d'èmfasis amb la seva pseudohistoria, i no es fa el mateix per exemple amb la Real Acadèmia de la Historia, que ha justificat la dictadura de Franco o ha defensat perles com aquesta: "La falsificación de la Historia es el principal soporte ideológico y doctrinal de los reaccionarios nacionalismos identitarios surgidos en España a finales del siglo XIX. Se han construido mitos absurdos y sobre la invención de conciencias nacionales en un ayer remoto, en un proceso extravagante sin parangón en Europa. El recorrido por nuestra historia que se hace en este libro demuestra que, por encima de la diversidad de reinos medievales o las tensiones generadas por unos u otros grupos de poder en el seno del más antiguo Estado europeo, siempre hubo una viva conciencia de España como entidad histórica, política y sentimental, vivida y expresada con el mismo énfasis en todos los rincones del país, ya sea en el siglo XIII o en el siglo XVIII. Los nacionalistas han llegado hoy no sólo a pervertir la realidad histórica, sino a agredir a la España de todos precisamente cuando la Constitución de 1978 ha puesto en pie el sistema más descentralizado y respetuoso con las peculiaridades regionales existente en el mundo occidental." José Luis Sanchez Antón. España y las Españas. L'article no es el resultat de l'estudi de la vida d'aquest senyor, sino simplemnt un recolecció d'articles de diaris antiindependetistes que buscan remarcar les xorrades que diu respecta a la histora per relacionar-les amb el seu activisme polític independetiste al haber estat un membre del Consell Nacional de l'ANC". I si tant important es la seva pseudohistoria, perqué no es parla mes de la seva activitat al INH? Quin cárrec ocupa a la fundació? Perqué no es citen las referencies a les seves pulbicacions, sinó el comentaris de les publicacións madrilenyes? Perqué un article sobre un catalá tan important, no es original sinó que ha estat traduit del castellá? Es que Madrid coneix millor les interioritats dels miviments nacionalsits catalans? pnr (disc.) 05:51, 23 feb 2020 (CET)
@Pnubiola: deixo de llegir el teu comentari a la segona línia perque està clar que et falla la comprensió lectora. Si us plau, torna a llegir la meva pregunta i respon la meva pregunta, no una altra cosa. Gràcies. --Judesba (digues...) 06:00, 23 feb 2020 (CET)
@Judesba: Sembla que per tu és normal que un article de la Viquipèdia en Català, sobre un català, que ha desenvolupat la major part de la seva activitat a Catalunya, no parli de l'activitat professional del biografiat, a pesar de tenir certa notorietat, no referencii els seus articles directament, es basi sols en opinions de pseudohistoriadors espanyols, en escrits en castellà en les columnes d'opinió de diaris madrilenys i altres contrades castellanes marcadament antiindependentistes, i que quan es fa esment d'una notícia publicada en català, es refereix a un comentari sobre la portada d'un d'aquests diaris madrilenys. Saben que es tracta de la biografia d'un català, catalanoparlant, la Viquipèdia catalana ha caigut tan baix que ha de traduir un article escrit fora de Catalunya de la Wiquipedia castellana, com si a Catalunya no es tingués cap coneixement del moviment?. I a més es fa una distinció política acusant uns de pseudohistoriadors, que ho son, però no acusant als altres de signe contrari, que també ho són. Per cert no entenc com es tolera l'insult banal en aquesta discussió" Parlar de comprensió lectora com ho fas tu es un concepte totalment subjectiu, que altres podrien considerar de tu" pnr (disc.) 07:26, 23 feb 2020 (CET)
@Pnubiola: bé, aquesta vegada no he anat més enllà de la primera línia. Si no ets capaç de respondre una pregunta tan senzilla com la que t'he formulat, tens un problema d'expressió, també. La resta d'arguments els has teclejat mil vegades, ja. Necessito uns arguments nous, que són els que et demanava en la meva pregunta. Gràcies. --Judesba (digues...) 07:33, 23 feb 2020 (CET)
@Judesba: No en tinc la culpa de que no sapigues llegir pnr (disc.) 07:57, 23 feb 2020 (CET)
Quin comentari tan infantil, noi. Ja n'ets conscient, que ets en una enciclopèdia, i no en un fòrum? En fi... bon vent. --Judesba (digues...) 08:02, 23 feb 2020 (CET)
Jo si pero tu sembla que no. I gracies per dirme noi. pnr (disc.) 08:11, 23 feb 2020 (CET) I
 • Objecció Objecció Sembla admissible només manca neutralitat i consens per les dues parts.--Docosong (disc.) 08:49, 23 feb 2020 (CET)
 • Objecció Objecció Només cal neutralitzar, i llestos. Em sembla perfectament admisible, i tampoc no s'han aportat arguments en contra de l'admissibilitat. --Judesba (digues...) 08:54, 23 feb 2020 (CET)

Comentari Comentari Si es vol escriure un entrada sobre Cucurull cap problema. Pero s'ahura de començar per investigar les fonsts de informació, la seva àctivitat, les referencies dels articles que ha escrit. Perque a ell s'el considera pseudohistoriador i no a una altre com Gabriel Tortella Casares que afirma que Catalunya no ha existit mai com entitat política i que españa es la nació mes antiga d'Europa, etc... tenin en compte que l'unic revelant d'aquest Senyor es que va participar a la organització de la V de la manifestació del 11S del 2014 pnr (disc.) 09:04, 23 feb 2020 (CET)

Comentari Comentari @Pnubiola: Aquí es parla de l'admissibilitat o no de l'article. Per discutir de l'estructura, contingut o neutralitat de l'article teniu la discussió del mateix. Salutacions!--Docosong (disc.) 15:49, 23 feb 2020 (CET)
Comentari Comentari L'article talk i com està escrit ara i la quasi totalitat de les seves referencies son infumables pnr (disc.) 19:49, 23 feb 2020 (CET)
 • Objecció Objecció L'article ha d'existir. Si la discussió és sobre el contingut, Pnubiola sàpigues el seu lloc no és aquesta pàgina. --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:37, 24 feb 2020 (CET)

Prospectiva Tecnològica[modifica]

Pàgina: Prospectiva Tecnològica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)
Cerca fonts: Prospectiva Tecnològica · Prospectiva Tecnològica en català · Notícies · Llibres · Articles acadèmics · Imatges lliures

 • A favor Aprovació Sense refs i quasi sense contingut. Article abandonat i força escolar. --Flamenc (disc.) 18:40, 23 feb 2020 (CET) (proponent)
 • Objecció Objecció Un mini-article mal redactat, que sembla només una definició de diccionari. Però he trobat que està en d'altres wikis, i a Internet sembla un concepte prou admissible. Seria qüestió de millorar l'article, però no d'esborrar-lo. --Judesba (digues...) 01:05, 24 feb 2020 (CET)
 • Objecció Objecció. D'acord amb Judesba. Es tracta d'un tema important. Entre uns quants l'hauríem de millorar. --Pau Nemo (disc.) 06:36, 24 feb 2020 (CET)