Usuari Discussió:KajenCAT

  Sobre aquest tauler

  Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:KajenCAT/Arxiu 1 en data 04-11-2020.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia, KajenCAT.

  Si poguessis tenir en compte el que es comenta aquí, m'estalviaries una bona feina. Moltes gràcies!

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  D'acord, Paucabot, gràcies per l'avís.

  Resposta a «Si poguessis tenir en compte això ...»
  Resum per KajenCAT

  Inactivitat.

  Brunnaiz (discussiócontribucions)

  Bona nit, @KajenCAT. Res, volia demanar-te dues qüestions separades:

  • Volia saber quin truc pretenies explicar-me referent a la categorització aquí.
  • A més, si fos possible, m'agradaria unir-me al grup de Signal de Joves Viquipedistes. No sé gaire qui porta aquest tema, però com que en formes part potser m'hi pots orientar.

  Fins aviat!

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Bon dia, Brunnaiz,

  no havia vist que m'havies comentat (el proper cop amb el {{ping}} m'ho notificaràs).

  Doncs mira és un truc que em va explicar en Pere prlpz. Per exemple, fa poc em vaig donar compte que existia la Categoria:Sèries de televisió per any d'inici i Categoria:Sèries de televisió per any de finalització, però en la darrera categoria només existia la subcategoria Categoria:Sèries de televisió acabades el 2011 que el vas crear tu setmanes enrere. Llavors he anat creant les subcategories per cada any des de 1995 fins 2022. Com?

  Pel que tinc entès, hi ha dues formes: amb Petscan (suposo que saps com funciona) i emmirallar-te amb una categoria completa sobre el tema ja existent en una altra llengua (normalment sol ser en.wiki) o Petscan amb consulta al SPARQL (si a Wikidata està completa).

  Jo com que no domino SPARQL només he anat fent Petscan amb categories generalment angleses com és el cas de l'exemple. Òbviament no és al 100% completa en algunes coses, però bastant la veritat. Però si vols crear categories més locals o sobre els Països Catalans o Catalunya, en la majoria dels casos sortirà més a compte fer-lo una per una o la segona opció que t'he dit si es recull a Wikidata.

  Llavors, en el cas que es tracti d'una categoria que té un referent a una altra llengua, el que faig és cercar-los al Petscan. Suposo que ho saps fer, però per si de cas

  • Language = en (si és en.wiki, si és es.wiki doncs seria es, i així)
  • Depth = número (depen de la categoria de referència)
  • Categories = escric la categoria de referència (Sense el "Category:" inicial)
  • Other sources>Use wiki=cawiki (així els resultats els veuràs en l'article de ca.wiki i no de la llengua que has agafat)
  • Wikidata>Site links>Has all of these site links=cawiki (sense això, buscaries tots els articles de la llengua de referència independentment si existeix al ca.wiki)

  Un cop que veus que val la pena (i preveus que tindrà almenys 5 articles), llavors afegeix la següent opció:

  • Output>Format=Pagepile (ens interessa que els resultats s'exportin en format Pagepile)

  Amb el codi que genera amb el Pagepile, vas a crear un nou "batch" a QuickCategories en aquest enllaç.

  • PagePile ID = el codi que s'ha generat al Petscan
  • Actions = Llegeix les instruccions que t'ho explicaran millor que jo (nota: les categories que hi especifiquis han d'anar sempre amb la paraula anglesa "Category:")
  • Title = opcional

  I ja està, l'hi dones "Submit batch", comproves el llistat i l'hi tornes a donar definitivament. L'única cosa complicada en aquest carrer pas és preveure totes les categories possibles. Per exemple, si vols categoritzar un sanmarinés en una Categoria:Polítics sanmarinesos, cal mirar quines categories podrien estar l'article que vols categoritzar.

  En aquest cas a Actions del batch de QuickCategories posaria això: +Category:Polítics sanmarinesos|-Category:Sanmarinesos

  Per què? Així no només afegeix la categoria nova que volem crear, sinó també esborrem les possibles categories redundants (més info aquí)

  Qualsevol dubte m'ho comentes!

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  I respecte el grup Jove, ho has de comentar al @Xavier Dengra:

  Salut!

  Xavier Dengra (discussiócontribucions)

  @Brunnaiz des que no el dinamitzo (que tampoc té sentit essent el que més lluny viu), ningú altre hi ha pres les regnes i ha acabat en abandó i silenci total, que és una llàstima i malaguanyat. Però si tens ganes de revifar-lo, serà un plaer: obre'm per privat a qualsevol xarxa social amb el teu mòbil i t'hi afegeixo. Bona setmana a tots dos!

  Flamenc (discussiócontribucions)
  KajenCAT (discussiócontribucions)

  I jo a tots vosaltres! Aquestes setmanes miraré de dedicar-ne temps per llegir, sembla molt interessant i molt ben elaborat tot i no ser la temàtica que solc editar. M'ho hauré de mirar amb més calma perquè et pugui ajudar de manera més eficient.

  Així a priori, em sembla que manca informació sobre la història, les implicacions polítiques i socials d'aquests processos. (Quan s'ha començat a detectar, que han fet, ...) He vist, llegint en diagonal, que es va explicant una mica, però potser millor agrupar-lo en apartats de manera clara. Per exemple, si jo entro a l'article i només m'interessa saber que s'ha fet al Parlament Europeu o quines conferències internacionals hi ha hagut al respecte, que em sigui més fàcil buscar.

  Ja et diré quelcom quan ho revisi més en profunditat perquè amb el poc temps que tinc, ho estic enfocant més a Asian Month. Salutacions!

  Edit: També la introducció sembla llarga, potser seria adient resumir-la encara més i que només hagi una imatge.

  Flamenc (discussiócontribucions)

  He canviat la intro. Això de la història de la problemàtica seria un article separat. No sé com tractar-lo de manera concisa, sense fer una monografia que depassa la concisió enciclopèdica. És un tema tant ample.

  Categoria:Cingleres de l'antic municipi de Mur

  2
  Amortres (discussiócontribucions)

  Bones, crec que en lloc d'esborrar la categoria, que ja no tenia elements, has esborrat l'avís

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Bona tarda, @Amortres:

  tal com avisa a l'article: "Si no se'n completa el nombre d'articles, la categoria s'esborrarà segons els criteris de supressió ràpida al cap d'una setmana d'aquest avís i un mes de la seva creació.", es pot esborrar per via ràpida al cap d'una setmana. Atès que en Paucabot l'ha afegit el 31 d'agost, encara queden uns quants dies.

  Quan superin els 7 dies, llavors sí que seria adient la plantilla que havies afegit. Perdona per no haver-t'ho deixat clar!

  Salut!

  Capsot (discussiócontribucions)

  Bona nit company.

  Espere que et vaja tot molt bé! Organitzem amb companys viquipedistes i membres d'Amical Wikimedia, una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI) i ens faria goig poder comptar amb la presència d'un viquipedista tan valent! :) Ja ens ho comentaràs, molt bon cap de setmana i tant de bo continues editant molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/

  Sobre el tema del 30 de juliol a Guatemala

  1
  FranSisPac (discussiócontribucions)

  Responc a la teva entrada de "14:26, 4 ago 2022" a Plantilla Discussió:Portada600k/actualitat#Incident del 30 de juliol a Guatemala. Ni atac ni intent de magnicidi. M'estalvio la salutació i referir-me al retard en contestar. Podrien resultar condescendents! (sobre aquest qualificatiu de les meves paraules, em permeto suposar que, en voler evitar termes conflictius, en els "enfrontaments" o "discrepàncies", no devia encertar el to; pretenia mantenir la cordialitat)

  Prèvia: Parteixo de la base que, per tal que hi hagi una notícia, cal un fet noticiable. Altra cosa és el criteri que cada lloc o mitjà apliqui per referir-s'hi... o no, i en cas afirmatiu, de quina manera. El “suposat atemptat” va despertar fins a tal punt la meva propensió a furgar en coses poc clares, que he dedicat un cert esforç per esbrinar què va passar a Guatemala el 30 de juliol. El resultat queda a Discussió:Atac a Huehuetenango de 2022#Cronologia del 30 de juliol relacionada amb el president de Guatemala, una extensa anàlisi dels fets reals i suposats. En síntesi: crec poder afirmar que la ronda d’actes del president Giammattei va concloure cap a les dotze del migdia a la capital Huehuetenango, i la seva visita prèvia a l'aldea La Laguna hauria acabat cap a quarts d'onze. L'incident armat amb un vehicle, presumiblement de narcotraficants, prop de la frontera a dos quilòmetres de La Laguna, hauria estat a les 13 hores.

  Sobre el punt 1: Nego la major! Jo no vaig recriminar cap tardança. La referència a "la tarda" tan sols recolza els tres arguments, prou determinants, per a intervenir-hi ja. Precisament la meva resistència general a "discutir" aspectes de l'apartat d'actualitat de la Portada mitjançant la seva pàgina de discussió, és que la portada, segons del que es tracti, "no pot esperar". En aquest cas, una notícia més que dubtosa hi portava quasi 4 dies.

  Sobre el punt 2: Has seguit fent "malabarismes" amb la inclusió del "suposat" per justificar una notícia, uns articles (aquí, a la Wikipedia anglesa i, per traducció d'aquesta, a la Wikipédia francesa) i un element de Wikidata, que, per part teva, tots "compren" la versió "oficial", ja que, si no, no tindrien cap sentit.

  Sobre el punt 3: Em remeto a totes les fonts que hi ha a la discussió esmentada.

  Sobre el punt 4: Ja ho he dit més d'un cop. Incloure el "suposat", vingui d'on vingui, no justifica la falta de solidesa del que va a continuació, i tu vas voler emparar-t'hi insistentment.

  Sobre el punt 5: Reconec que, quan vaig escriure això de les "desenes de quilòmetres" era perquè, a les fonts que parlaven, al marge de "l'incident", de la gira del president, ni tan sols s'esmentava "La Laguna". En tot cas, es referien a Jacaltenango, que té el nucli urbà a un quants quilòmetres de la frontera. Si aleshores em vaig equivocar, ara sí ho podria afirmar amb més base! Sobre la resta del punt, em permeto tornar a citar Associated Press (fiable?): «Según las versiones oficiales no parece que Giammattei haya estado alguna vez en peligro, fuera el objetivo del ataque o estuviera cerca de él. La zona es frecuentada por traficantes de personas y narcotraficantes, muchos de los cuales trabajan para bandas mexicanas». Ara soc jo qui pregunta: d'on surt que «es tracta d'uns civils armats que volien anar contra la comitiva»? La justificació per a "esbombar-ho" és «està clar que hi ha hagut un incident important i un ferit per arma de foc»? En la meva opinió, fugir de qualsevol matís que, amb fonament, permet posar en dubte les fonts originals —"Sonora es la Notícia" i l'exèrcit guatemalenc— sí és no informar bé. Digues-li com vulguis.

  Sobre el punt 6: No sé que t'empatolles! Jo parlo del dia 31, després de dir que «Segons notícies i imatges, difoses per l'Agència Guatemalteca de Notícias (AGN) i datades 30 de juliol» (el subratllat l'afegeixo ara), precisament per destacar que, fins i tot publicant-ne una l'endemà, no li afegeixen res d'aquest incident tant notori i greu! (torna-t'ho a llegir).

  Sobre el punt 7: Tornes a llegir el que no he posat. No és cert que jo hagi dit res sobre «que no (hi) hagi referències en català». Serè "cruel": en català, sols hi va picar la Viquipèdia. Aquest era el meu comentari.

  Sobre el punt 8: I tant! En FranSisPac fa uns notícies de portada larguiiiiiissimes! Dec ser un cas excepcional que cal destacar per defensar posicions! Pretenc "informar bé". Sobre això teu de la versió governamental, aquí és on tenim la discrepància principal. Per molta difusió que hagin aconseguit (és per això que pots referir-te a infinitat de fonts que l'abonen) segueixo mantenint, i crec que provant, que és una invenció, alimentada a partir de la "famosa primícia" de "Sonora es la Notícia" (fiable?). Per això em dol la cobertura que ha rebut en 3 edicions de Viquipèdia! Pren-t'ho com vulguis!

  Sobre el punt 9: Torna-t'ho a llegir, aquest cop em refereixo la notícia. És purament descriptiva. El diari en cap moment rectifica el que havia dit (l'única diferència, com de passada, és la frase atribuïda al portaveu, «la fotografía se captó desde Guatemala»). Si et fixes en l'encapçalament, en negreta, posa simplement «Ejército de Guatemala defiende fotografía de militares mexicanos» i tant això com el «Ejército responde a críticas...» del titular són, com deia, neutres (el ejército defiende, responde).

  Sobre el punt 10.2: Evidentment! "Sonora es la Noticia" actua de detonant, clarament "inspirats" per l'exèrcit. No pot ser casual que, per exemple, fossin els primers en difondre la controvertida foto. Després ja entren en joc altres, començant potser per les agències. En el primer comunicat d'àudio, tal com destaco en la meva anàlisi, en cap moment no s'esmenten les paraules "atemptat", "comitiva", "il·lès" o "atac". És després que "la cosa es va animant". En la mateixa línia, el "Prensa Libre"], que també apareix referenciat en altres publicacions, comença referint-se a una altra font, la policia, i ho fa en aquests termes: «La Policía Nacional Civil confirmó que este sábado 30 de julio pasado el mediodía ocurrió un enfrentamiento armado entre presuntos narcotraficantes y un operativo integrado por militares guatemaltecos y mexicanos que realizaban un patrullaje en un área fronteriza de aquel occidental departamento». Aquí, els únics "presuntos" són els narcotraficants!

  Sobre el punt 10.4: Sí, reforça el mateix que acabo d'esmentar. El que va succeir té tota la pinta de ser un dels molts incidents, prop de la frontera, amb narcotraficants que operen en la zona! Notícia?

  Sobre el punt 10.6: Ampliant el tema de la fotografia. Fins que algú s'hi va fixar, l'exèrcit de Guatemala havia "colat" la foto d'una trobada de coordinació i intercanvi d'informació entre els dos exèrcits com a il·lustració de "l'incident". Després ho van explicar com van poder!

  Bé, com deia aquell, "sin acritud".

  Xavier Dengra (discussiócontribucions)
  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Fet Fet!

  Sjoel (discussiócontribucions)

  Bon dia @KajenCAT. Perquè les teves edicions del Viquiconcurs LGBTIQ+ es comptin, hauries d'insciure't en aquet enllaç. :)

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Gràcies, Sjoel, fet!

  AlbertRA (discussiócontribucions)
  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Ho pot veure a la versió espanyola...

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  I anglesa...

  AlbertRA (discussiócontribucions)

  Em sembla molt bé tot i que insuficient, per què la categoria té cap relació amb el cos de l'article, és a dir, amb el seu redactat?

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Té relació amb la història del camp. Salutacions.

  88.26.202.176 (discussiócontribucions)

  Per què s'ha anul·lat l'addició del videoclip "Tejados de amor"? Apareix el seu nom als crèdits del mateix vídeo, al canal de Youtube de Lyona (la directora) també ho diu, i amb una cerca a Google es troba la noticia a RNE:

  https://twitter.com/radio3_rne/status/827537378902290432

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Bon dia, per dos motius; ho havies afegit una font primària (la referència que enllaça el tuit sí que estaria bé) i classificació incorrecta (Videoclip no és pas correcte) Salut, Kajen

  83.51.57.89 (discussiócontribucions)

  Gràcies pels aclariments. La font em va semblar bona ja que conté els crèdits de tot l'equip responsable de la gravació i apareix el seu nom com a actriu.

  Quina seria la classificació correcta, doncs?

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  No ho sé ben bé en aquestes coses, si és senzill, àlbum... Et recomano que miris exemples com Miki Núñez, Lildami o Antònia Font (com veuràs hi ha diferents maneres de fer) i si no demana ajuda a la Taverna, que segur que t'ho podran guiar millor en aspectes musicals. Salut!

  83.51.57.89 (discussiócontribucions)

  No classifiquem l'obra musical sino el format en el que s'enregistra la seva feina com a actriu. Ella no és la intèrpret de la peça (com sí ho són en el cas dels exemples), només en protagonitza el seu videoclip.

  Segons l'article Videoclip ho podriem considerar curtmetratge, però crec que seria massa genèric i em sembla millor utilitzar el terme específic per a classificar-lo.

  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Ja ho he preguntat per la Taverna. Salut!

  83.51.61.23 (discussiócontribucions)

  Hola. Gràcies! De tota manera crec que la classificació de videoclip era correcta dins l'apartat filmografia (no discografia). Veig que així és com s'ha fet en casos similars d'actors que apareixen al videoclip d'altra gent, per exemple: François Levantal