Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Mcapdevila[modifica]

Mcapdevila ha tornat a la traducció compulsiva de pàgines sense la mínima revisió dels textos. He revisat els articles que ha creat el darrer mes i la majoria tenen errors importants que es veuen en una lectura ràpida. El resultat: he omplit Categoria:Sol·licituds de supressió diferida. De moment, li he llevat els permisos d'autopatrullat que incomprensiblement encara tenia i almanco els seus articles nous ressaltaran a Especial:Pàgines noves.

Què trobau que hem de fer?

Antecedents: tot Usuari Discussió:Mcapdevila/Arxiu 1, Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2010/05#Pluja de traduccions de can :es, Viquipèdia:La taverna/Polítiques/Arxius/2010/07#Males pràctiques a la Viquipèdia, Viquipèdia:La_taverna/Novetats/Arxius/2010/12#Traductor de la Generalitat amb menys idiomes, Viquipèdia:Petició als administradors/Arxiu 20#Mcapdevila, Viquipèdia:Petició als administradors/Arxiu 33#Esborrat col·lectiu / usuarificació, Tema:Soeyl0pgfbxw9zs7 ... Pau Cabot · Discussió 14:18, 20 ago 2017 (CEST)

Alguns articles se'ls mira una mica i hi fa correccions, i alguns altres són la simple traducció automàtica sense revisar. Està clar que Mcapdevila tradueix massa articles massa ràpid, i així és impossible repassar-los degudament. També està clar que ja ho sap, ell i tots, a la vista dels precedents. Però no és vandalisme, i no veig clar que sigui motiu de blocatge. Potser podriem consensuar una norma general per no permetre iniciar més d'un número determinat (baix) de traduccions a la vegada sense haver acabat les que es tinguin en curs.--Carles (enraonem) 10:18, 23 ago 2017 (CEST)
No estic advocant per blocar-lo però les normatives, ajudes, advertències i recomanacions no tenen cap efecte sobre aquest usuari. Pau Cabot · Discussió 11:02, 23 ago 2017 (CEST)
Totalment accord am en Carles, amb el fet: "quien mucho abarca poco aprieta", i pot-ser vull abarcar massa.. tot depén del temps del que disposo, però t'has mirat tots els que m'ha posat l'etiqueta usuarificar el week-end passat?, ja te'n faré una llista.. Proposo el següent: a partir del divendres (aquest dies vaig de bòlid) em poso a corregir-los i que en Carles els aprobi--Mcapdevila (disc.) 16:22, 23 ago 2017 (CEST)
Bé, m'agrada la resposta, és del que es tracta Mcapdevila, de repassar-los per tal que siguin acceptables. De tota manera, jo no sóc ningú per "aprovar-los", tot i que lògicament col·laboraré en el que pugui, i d'altra banda, tampoc no passa res per usuarificar articles, perquè un cop usuarificats també es poden arreglar. M'he fixat que ja en tens molts d'usuarificats.--Carles (enraonem) 11:20, 24 ago 2017 (CEST)

Carlisme[modifica]

He protegit per un mes - només administradors - els articles Francesc Xavier de Borbó i Parma, Fets de Montejurra, Actes de Montejurra, Arbona, Jaume de Borbó i de Borbó-Parma, Montejurra, i Partit Carlí (1970). De tota manera, no és el primer cop que faig aquesta mena de protecció en articles carlins, no em sembla massa raonable anar protegint multitud d'articles a nivell administrador, la guerra d'edicions sí és motiu de blocatge, i els dos usuaris implicats ja els he avisat molts cops, així que tot i que no m'agrada blocar ningú quan no es tracta de vandalisme, crec que caldria blocar Bradoman i Tanufu2, no sé per quant te temps, llevat que algú opini el contrari.--Carles (enraonem) 10:25, 23 ago 2017 (CEST)

No he seguit tot el conflicte, però si tu, que sí que l'has seguit, creus que s'han de blocar, et don el meu suport. Pau Cabot · Discussió 11:04, 23 ago 2017 (CEST)
Diria que en Tanufu2 (discussió contribucions registre) també actua com a Maurici23 (discussió contribucions registre). En tot cas, el que cal és algú que moderi les guerres d'edicions (totes dues bandes aporten referències i debaten els canvis), però requereix ganes i molta dedicació. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:23, 23 ago 2017 (CEST)
Efectivament. Durant algunes setmanes vaig ficar-me en el tema, i hi vaig perdre el temps. Com que no conec la temàtica, al final vaig dir-los, diversos cops, que per no fer guerres d'edicions, escrivissin els canvis proposats a les discussions dels articles, i no fessin les modificacions sense consens. Hi va haver una treva (ajudada pel fet que vaig blocar diversos articles) però només va durar un temps limitat. Tornen a les guerres d'edicions, tots dos, i temo que no hi ha solució. Simplement tenen dos punts de vista molt diferents sobre les mateixes qüestions, a banda d'un evident conflicte d'interessos.--Carles (enraonem) 11:30, 23 ago 2017 (CEST)

Pàgines Flow[modifica]

Els administradors ara podem crear i reanomenar pàgines Flow (taulers, no temes): m:Help:Structured Discussions/Activation. A notar que la denominació Flow ha passat a "discussions estructurades" amb un objectiu més ampli que pren una nova empenta. --V.Riullop (parlem-ne) 11:00, 27 set 2017 (CEST)

Gràcies, Vicenç. L'enllaç seria aquest? Pau Cabot · Discussió 13:16, 27 set 2017 (CEST)
Sip, m'he equivocat de prefix, mw: en lloc de m:. --V.Riullop (parlem-ne) 17:01, 27 set 2017 (CEST)

Baixes d'administradors amb compromís de pròrroga[modifica]

He fet una proposta per modificar un dels punts de Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors. És a Tema:U5k2nwmq9cza6n5p on hi podeu participar. --V.Riullop (parlem-ne) 11:11, 12 gen 2018 (CET)

Publicitat[modifica]

He fet aquesta modificació per eliminar publicitat. Resulta que s'enllaçava l'article a una pàgina d'usuari Usuari:La Grossa de Campdorà, on hi ha més publicitat. Anava a esborrar aquesta pàgina d'usuari també, és clarament publicitària, però us voldria preguntar què en penseu. No m'agradaria tirar massa pel dret i equivocar-me.--Carles (enraonem) 10:20, 6 feb 2018 (CET)

Per esborrar. Viquipèdia:Pàgina d'usuari, què no es pot posar en una pàgina d'usuari?:
  • Un bloc d'activitats o d'informació fora de la Viquipèdia
  • Imatges que no siguin lliures
És clarament un intent d'article no admissible. --V.Riullop (parlem-ne) 11:33, 6 feb 2018 (CET)

Usuari especial[modifica]

Hola a tots. Per als que no estiguin al cas, feu una ullada a aquest i a aquest tema. Creieu que es tracta del mateix usuari? Es pot esbrinar d'alguna manera? Es tracta d'un(s) usuari(s) que no respon(en) a les preguntes, i que es limita a corregir les intervencions. Tot i que sembla que les seves edicions en els articles més o menys s'estan encaminant, penseu que se l'hauria de blocar? --Yuanga (disc.) 00:09, 1 març 2018 (CET)

@Yuanga: un checkuser (@KRLS, Góngora:) podria descobrir si son la mateixa persona però hauria d'estar justificat. Veig que moltes de les seves edicions son controvertides, d'acord en bloqueig curt si persisteix. --Jey (disc.) 00:21, 1 març 2018 (CET)
Jo crec que demanaria l'anàlisi a Viquipèdia:Comptes titella. Pau Cabot · Discussió 08:56, 1 març 2018 (CET)
Tenim una bona colla d'usuaris amb el mateix procedir: Popopot, Elpedestre, Pardaletpetitet, 192.148.208.20, Jpgine, 169.159.30.232, 169.159.29.209, 45.33.142.148, 45.33.142.165... Estaria bé saber si són o no la mteixa persona. --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:22, 1 març 2018 (CET)
Ah, per cert... tots els mencionats solen coincidir editant certs articles concrets, pot servir per trobar-ne més. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:01, 1 març 2018 (CET)
Hi ha una possibilitat molt gran que no siguin comptes titella, més aviat és un grup amb interessos comuns: https://www.facebook.com/groups/512673578933648/ (Tema:U8f2ns2udpx6flqo) --Kette~cawiki (disc.) 11:29, 1 març 2018 (CET)
Acaba d'aterrar un altre clon: Especial:Contribucions/JordiDeSantJordi. Pau Cabot · Discussió 11:38, 1 març 2018 (CET)

Jo començ a estar bastant cansat d'aquest usuari: Tema:Ugu9alouakan60tk i veig que actua per tot igual: Tema:Uehw6bqys8rw19dh. Pau Cabot · Discussió 18:52, 14 jul 2018 (CEST)

El CheckUser pot estar bé, però tinguem en compte que "[c]onclusions derived from CheckUser data have limited usefulness, and a negative finding by a CheckUser rarely precludes obvious sock-puppetry". En el cas que ens ocupa, tant el tipus d'edicions, com els articles modificats, com les interaccions amb altres usuaris, són molt similars. Jo no descartaria un compte titella encara que el CU sortís negatiu.—Leptictidium (digui) 20:24, 14 jul 2018 (CEST)

I need help reviewing a Global RFC[modifica]

Dear admins, I am preparing a Global Request for Comments about financial support for admins that might be relevant for you .

Can you please review the draft and give me some feedback about how to improve it? Thank you.

MassMessage sent by Micru on 20:00, 7 juny 2018 (CEST)