Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar-hi. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Espam als resums d'edició[modifica]

Si mirau els canvis recents, veureu que hi ha un usuari que utilitza els resums d'edició no pel que són, sinó per fer publicitat d'un canal de Telegram (a través de la seva pàgina d'usuari). Com que fa centenars d'edicions cada dia com aquesta, els canvis recents s'omplen d'aquest espam. Donats els antecedents, crec que jo no som la persona més indicada per dir-li-ho. Qualcú li podria dir qualque cosa? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:58, 29 gen 2020 (CET)

Primer pas fet, avisar: Tema:Vfsc6mjq5hxt7gj0. --V.Riullop (parlem-ne) 13:39, 29 gen 2020 (CET)

Espam fotogràfic[modifica]

Un usuari es dedica a posar fotografies d'ous a articles d'aus, sense cap peu que expliqui res i amb un enllaç a MHNT de manera sistemàtica (Especial:Enllaços/Museu de Tolosa). Fa exactament el mateix que feia un altre usuari i que ja vaig denunciar aquí fa cinc anys. Avís i, si no atura, blocatge? Pau Cabot · Discussió 17:45, 24 feb 2020 (CET)

OK per mi. A part del spam no aporta gran cosa, simplement es dedica a posar a l'article una imatge que ja hauria de ser a la categoria de Commons. --Jey (disc.) 19:28, 24 feb 2020 (CET)
Hi estic d'acord.—Leptictidium (digui) 21:22, 24 feb 2020 (CET)

Deman empara[modifica]

Hi ha un company administrador, Flamenc, que es mostra molt dur en cada intervenció meva i, a més, és una actuació que va in crescendo. Podem discrepar en diverses coses, però no veig gens normal que qualifiqui una una proposta d'esborrat meva amb la frase agredir un nouvingut amb una amenaça d'esborrament no és una bona política. Puc haver-me equivocat, però ni he agredit ni he amenaçat a ningú. Si he infringit qualque política de la casa, acceptaré l'error i demanaré les disculpes necessàries. Tant si m'he equivocat com si no, agrairia als altres companys administradors que intercedissin per tal de que aquest company baixi una mica el seu to i pressuposi bona fe. De veres que començ a estar-ne molt cansat.

Ja sé que opinar en una discussió entre usuaris molt actius es fa complicat, i molt més si són administradors, per això us deman ajuda per si em podeu ajudar a resoldre aquest problema que no em veig en cor de resoldre parlant amb aquest usuari. Moltes gràcies. Pau Cabot · Discussió 19:29, 11 març 2020 (CET)

Benvolguts @Paucabot: i @Flamenc: sovint, el fet d'interaccionar únicament per escrit i sense veure'ns les cares fa que costi calibrar les intencions de l'altre i les nostres pròpies respostes. Crec que ens trobem davant d'un aquests casos. Flamenc, entenc que l'estil del Pau pugui semblar molt… directe i massa brusc; si ens donessin un euro per cada vegada que el Pau i jo hem topat (sia per «culpa» seva o per «culpa» meva), ja no hauríem de demanar donacions en els propers 50 anys. :) I, tanmateix, amb el pas del temps he arribat a tenir la ferma certesa que sí, el Pau pot ser molt brusc o directe, però sempre el guia la noble aspiració de millorar el nostre projecte en tot allò que sigui possible. Pau, Flamenc, Vriullop, Barcelona, Manlleus, MALLUS, un servidor… tots tenim les nostres manies i les nostres idiosincràsies, però també tots tenim la mateixa voluntat d'esforçar-nos per ampliar i difondre el coneixement lliure en català. De fet, fins i tot m'aventuraria a dir que aquesta diversitat d'estils i perspectives és una de les coses que fan forta la nostra comunitat. Per això, reitero la importància no només d'assumir bona fe, sinó també de ser curosos amb el llenguatge i evitar els verbs que, expressament o accidental, puguin posar en dubte la bona fe. Salut i gràcies a tots dos per la immensa feinada que feu per la Viquipèdia.—Leptictidium (digui) 19:46, 11 març 2020 (CET)

Aixó de «cada intervenció» no és correcte, quan trobo que Pau té raó aprovo les seves proposicions. Comprenc més o menys l'estil i les sensibilitats de diferents d'usuaris molt actius. El que continuo trobant agressiu, no envers mi, però envers un viquipedista que escriu un primer article, que em sembla tot fet de bona fe, sobre una obra clàssica i pionera escrita el 1874 i publicada el 1893 Memoria sobre los cantos, bailes y tocatas populares de la Isla de Mallorca, no és autobombo, ni currículum, ni res de negatiu, malgrat les malapteses de dibutant, rep, en menys de sis setmanes, un avís d'esborrament. En tal cas, cal diàleg, i no calen plantilles «forts». Aixó sí, que són agressiues, inútils, ineficaços (no compto les plantilles a les quals ningú no fa cas durant llustres) i no gaire una bona política per trobar les mans que ens manquen tant. El que no m'agrada tampoc, és que quan Paucabot «perd» una votació d'esborrament, tot i aixó continua posant les plantilles (currículum, FVA etc.). Abans, quan hi havia una majoria per a mantenir l'article, es considerava com admissible. Per a mi és senzill, o esborrem, o no esborrem, i si votem per no esborrar, l'article és admissible. I m'agrada encara menys que en cas de vot perdut, sistemàticament torna a posar al vot dos o tres anys després. S'ha de poder perdre també. Sí que estimo la manera d'en Pau de pujar tothom a millorar la qualitat. Ajuda, però no és útil posar una referència després de cada coma, una exigència que generalment només exigeix per a persones, coses i entitats locals, i no gaire per a il·lustres desconeguts d'altres països. --Flamenc (disc.) 21:09, 11 març 2020 (CET)

Només t'he citat perquè sabessis la meva queixa. La idea no era que encara em donassis més canya. Gràcies. Ara m'agradaria sentir els companys. De veres que necessit la seva ajuda per tal de rebaixar tot això. Pau Cabot · Discussió 21:30, 11 març 2020 (CET)
@Paucabot: Doncs ja no puc donar la meva opinió? --Flamenc (disc.) 21:50, 11 març 2020 (CET)
Estic demanant ajuda ben sincera perquè el teu nivell, sincerament, em sobrepassa. T'he citat perquè ho sabessis, no per discutir amb tu. Ho dic ben de veres. No vull fer més debats dialèctics. He vengut aquí a demanar ajuda als companys i no a seguir rebent. Per favor, fes-me aquest favor. Pau Cabot · Discussió 22:09, 11 març 2020 (CET)
Sobre l'esborrament, contesto a la pròpia discussió. Salut! --Jey (disc.) 22:55, 11 març 2020 (CET)
@Paucabot:Gràcies, em diràs quan puc tornar a parlar.--Flamenc (disc.) 22:56, 11 març 2020 (CET)

Magda Planelles[modifica]

Hi ha una usuària amb aquest nom que va escriure Escola Súnion, que demana, de molt males maneres, un canvi en aquest article.

Es va dedicar a escriure sobre l'escola on feia de gerent sense atendre a cap dels avisos, i està molt interessada en desmentir que l'escola rebés una subvenció de 1.2 M d'euros. Per aconseguir-ho, va ser capaç de vandalitzar la meva pàgina d'usuari i la vaig haver de blocar una setmana. Després d'anar escampant coses pel món ([1]+ [2]), ha tornat exactament igual i ara es dedica a escriure a llocs random: [3] + [4] + Tema:Vt3hx9w88o9p2zh8. Qualcú podria revisar la seva petició? Després de tots els atacs, encara em va venir a demanar ajuda i jo, sincerament, no m'hi veig en cor.

Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:42, 31 ago 2020 (CEST)

Faig ping a Docosong que ara he vist que va interactuar bastant amb ella i fins i tot va entrar en el tema de la subvenció. Pau Cabot · Discussió 17:43, 31 ago 2020 (CEST)
@Paucabot: És el conte de no acabar. Més o menys, ja vaig explicar la història d'aquest article. Crec que la solució més adient, i aplicant VP:PVN, seria retirar aquesta frase ja que no l'acabo de trobar del tot enciclopèdica. Ja de pas ens estalviaríem altres problemes relacionats. Salut!--Docosong (disc.) 22:28, 31 ago 2020 (CEST)
@Docosong: Endavant, idò. Pau Cabot · Discussió 23:20, 31 ago 2020 (CEST)
Sembla que hagi entrat en bucle: Viquipèdia:Petició als administradors#Error a la pàgina Escola Súnion i Viquipèdia:Petició als administradors#Frase afegida a Escola Súnion. Pau Cabot · Discussió 19:31, 1 set 2020 (CEST)
A banda d'això, existeix un CI flagrant, oi? --Yuanga (disc.) 21:47, 1 set 2020 (CEST)
Sí. És o va ser la gerent del centre. Tot ve d'aquí. Pau Cabot · Discussió 21:50, 1 set 2020 (CEST)
Jo treuria la frase. Però fent un pas més: l'article és admissible? --Yuanga (disc.) 21:51, 1 set 2020 (CEST)
@Yuanga: Admissible més o menys ho és, ha rebut cobertura de mitjans de comunicació i altres revistes especialitzades pel seu mètode educatiu, el problema és la frase.--Docosong (disc.) 22:40, 1 set 2020 (CEST)
Ja s'ha encarregat ella mateixa de fer-ho ... Pau Cabot · Discussió 07:59, 2 set 2020 (CEST)

El que vull dir és que és un article que ella mateix ha creat, amb un clar conflicte d'interessos. Cal replantejar-se l'existència de l'article o no és necessari "ara que ja el tenim"?--Yuanga (disc.) 08:55, 2 set 2020 (CEST)

El problema del CI és la manca de neutralitat. Si no existeix aquest problema s'ha acabat el tema. --V.Riullop (parlem-ne) 09:44, 2 set 2020 (CEST)

Aragonès[modifica]

Qui pugui que s'hi passi. Hi ha guerra d'edicions a Pere Aragonès i Garcia. De moment he protegit a usuaris autoconfirmats. Potser caldria anar més enllà o bloquejar a l'usuari 2A0C:5BC0:40:1090:8283:5C44:F47F:8B41 . Jo no m'hi puc dedicar més ara.--Medol (disc.) 18:54, 30 set 2020 (CEST)

L'he blocat una setmana per guerra d'edicions.--Medol (disc.) 19:15, 30 set 2020 (CEST)

Editorial[modifica]

Hola, l'usuari ADESIARA EDITORIAL (discussió contribucions registre) està realitzant edicions com aquesta que, sota el meu parer, infringeixen clarament el CI. Sembla ser que recentment en Lluis tgn ha parlat amb ell tal i com consta a la discussió de l'usuari; pot ser ens pot fer cinc cèntims? --Yuanga (disc.) 21:13, 16 oct 2020 (CEST)

No tinc cap relació amb el tema o l'usuari. Només vaig deixar-li un missatge d'avís que seria marcat com a corporatiu perquè era evident el rerefons de les seves edicions que en una primera vista em van semblar com a consentibles. --Lluis tgn (disc.) 22:01, 16 oct 2020 (CEST)

Global ban proposal for Kubura[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma.

Hello. This is to notify the community that there is an ongoing global ban proposal for Kubura who has been active on this wiki. You are invited to participate at m:Request for comment/Global ban for Kubura. Thank you.

— regards, Revi, delivered by MediaWiki message delivery (disc.) 17:39, 17 nov 2020 (CET)

Més opinions[modifica]

Podríeu passar per aquí? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:02, 12 des 2020 (CET)