Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Opening RFC[modifica | modifica el codi]

Dear users. A request has opened to decide if apply a Global ban against Marrovi. Other users who have relevant information can participate. Here is the link; You can also review the guidelines here. For the same policies I have to notify in the projects that he participate. Regards. --Akapochtli (disc.) 18:42, 17 nov 2016 (CET)

Comptes d'administradors hackejats[modifica | modifica el codi]

Hi ha hagut problemes amb hackers que s'han fet amb contrasenyes de comptes d'administradors i de personal de la Fundació, Jimbo inclòs [1]. De moment només s'han estat divertint, amb algunes edicions compromeses, però podrien fer moltes destrosses. S'estan estudiant mesures per protegir especialment les contrasenyes dels usuaris amb certs drets. Això no una qüestió personal de cada administrador. Un compte compromès afecta a tot el projecte i suposa una actuació urgent per part d'altres administradors amb l'ajuda de stewards. Com a primera mesura tot administrador hauria de canviar la seva contrasenya a alguna nova i que sigui diferent a les usades en altres llocs. Tot plegat ens pot fer replantejar la situació dels administradors inactius que evidentment no canviaran res. --V.Riullop (parlem-ne) 20:35, 21 nov 2016 (CET)

Fet! Pau Cabot · Discussió 20:44, 21 nov 2016 (CET)
Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 21:32, 21 nov 2016 (CET)
Canviada.--Àlex (Discussió) 21:39, 21 nov 2016 (CET)
Crec que, ara amb més motiu, almanco podríem donar de baixa els administradors amb un període d'inactivitat més llarg, que serien devers una desena. Tenia entès que, per als administradors inactius més de dos anys, hi havia una comissió de stewards de WMF que els donava de baixa, però veig que, almanco aquí, aquesta comissió no ha actuat des del 2014. Pau Cabot · Discussió 16:49, 25 nov 2016 (CET)
La revisió d'inactivitat des de meta és anual. En la darrera ronda es va fer una baixa el març del 2016: Tema:Sz4b2tx96ra8d50f. Ara mateix veig 3 candidats a que entrin en la propera ronda. --V.Riullop (parlem-ne) 17:47, 25 nov 2016 (CET)
Gràcies, Vicenç. No ho recordava. Tu deies de prendre nosaltres decisions més estrictes que aquests dos anys d'inactivitat? Pau Cabot · Discussió 17:57, 25 nov 2016 (CET)
N'hi ha 6 que no han fet cap acció administrativa des de fa dos anys, però clar, es veu que la inactivitat es compta també amb edicions. Potser nosaltres ho podríem modificar a, per exemple, un any sense cap acció administrativa? Pau Cabot · Discussió 18:06, 25 nov 2016 (CET)
D'aquests 6 n'hi ha 3 que han fet alguna edició, encara que sigui en la seva pàgina d'usuari, per això no es consideren inactius segons la política de Meta. Si fem alguna política pròpia hauria de ser en base al tema de seguretat que s'ha mostrat feble. L'inconvenient és que algú hauria de revisar l'activitat i seguir algun procediment raonable, com el de Meta. --V.Riullop (parlem-ne) 19:29, 25 nov 2016 (CET)
Jo seria partidari de fer una política pròpia i restrictiva, ja que la majoria d'administradors desapareixen en aconseguir els drets.--Lohen11 (disc.) 11:27, 26 nov 2016 (CET)
Si hi ha consens en, per exemple, llevar-los els drets després d'un any sense cap acció administrativa, m'oferesc a mirar de redactar el procediment (basant-me en el de meta) i fer les gestions per donar de baixa una primera tongada d'administradors. Pau Cabot · Discussió 12:22, 26 nov 2016 (CET)
A favor de redactar un procediment propi, sobretot a fi d'evitar situacions de vulnerabilitat com la que ha donat origen a aquest fil.--Àlex (Discussió) 12:53, 26 nov 2016 (CET)
Contrasenya canviada. D'acord amb les propostes que s'han fet en aquest fil.—Leptictidium (digui) 15:31, 26 nov 2016 (CET)
Basant-me en meta:Admin activity review/ca, he fet Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors i crec que és bastant garantista. Digau-me que en pensau. Si ens sembla bé, la podríem dur a VP:PD. Pau Cabot · Discussió 17:26, 2 des 2016 (CET)
És d'agrair que algú prengui la iniciativa. Com a comentari inicial, això ha de ser una política de la comunitat, no una política dels administradors. S'agraeix la informació prèvia als afectats directes però que quedi clar que la discussió s'ha d'obrir de seguida a tothom. Segon comentari, personal: es deixa la iniciativa als buròcrates i només en som dos d'actius. No tinc inconvenient en seguir el procès però no em puc comprometre a fer-lo periòdicament. La iniciativa la podria prendre qualsevol i avisar del resultat. Tinc alguns altres comentaris però ja els faig a la pàgina de discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 19:05, 2 des 2016 (CET)
Gràcies pels comentaris. Retocau la política tot el que volgueu. Pensava obrir-la a la comunitat en la presa de decisions quan la cosa tengués una mica més de cara i ulls, però, ja que ho comentes, ho publicit a la Taverna. D'acord amb el que dius de que el procés no té perquè fer-lo un buròcrata. Pau Cabot · Discussió 19:13, 2 des 2016 (CET)
Viquipèdia:Presa de decisions/2016/Baixa dels administradors inactius. Pau Cabot · Discussió 08:12, 8 des 2016 (CET)

┌─────────────────────────────────────────────────┘
Per incrementar la sguretat dels comptes dels administradors s'està provant una eina de autenticació multifactor (que envia un codi d'un sol ús al mòbil per fer el login encara més segur). --gerardduenascontacta'm 11:04, 3 gen 2017 (CET)

Més administradors (actius)[modifica | modifica el codi]

Veient com van els canvis recents, les peticions a VP:PA, l'arxivat de VP:EP/P i l'acumulació de tasques a Categoria:Sol·licituds de supressió immediata i a Categoria:Sol·licituds de supressió diferida, crec que hauríem de començar a pensar en fer nous administradors. En algunes d'aquestes tasques, tenc la sensació que sempre som els mateixos dos o tres que les feim i crec que ens podria anar bé tres o quatre nous administradors que poguessin ajudar en aquestes tasques i en controlar el vandalisme escolar els matins i els capvespres: si tenguéssim més administradors, VP:PA no estaria com està ara i segurament molts d'aquests casos ja estarien blocats d'ofici sense haver de fer una petició. Què us sembla? La idea seria primer pensar aquí si necessitam ajuda i després comentar-ho a la taverna per si hi estan d'acord i per pensar en els candidats. Relacionat: Tema:Teyz55nbg8v4o1fl. Pau Cabot · Discussió 16:31, 25 nov 2016 (CET)

Donat que normalment no sóc per aquí a les 'hores punta' no puc fer una valoració real de la necessitat de tenir més administradors, però és del tot raonable que atenent a l'elevat nombre d'administradors inactius sigui necessari anar renovant-los.--Àlex (Discussió) 19:26, 25 nov 2016 (CET)
I també seria interessant renovar els checkusers.--Àlex (Discussió) 21:22, 25 nov 2016 (CET)
D'acord amb en Pau.--Lohen11 (disc.) 11:25, 26 nov 2016 (CET)
També d'acord, i si no es postulen, podem convidar a fer-ho. --Panotxa (disc.) 16:14, 26 nov 2016 (CET)
També d'acord, i de pas revisar (que no pas revocar directament) els permisos d'administradors inactius (m'hi incloc), que sempre ho diem però mai ho fem.--Arnaugir (discussió) 17:11, 26 nov 2016 (CET)
Molt relacionat: Viquipèdia:Petició als administradors#Nova eina possible per a reversors (i autopatrullats?). Pau Cabot · Discussió 19:11, 27 nov 2016 (CET)
Tema:Tgfz1ixtus7ui9uq. Pau Cabot · Discussió 14:31, 2 des 2016 (CET)

Dubte sobre esborrat de fitxers[modifica | modifica el codi]

Tinc dubtes sobre l'aplicació dels criteris de supressió ràpida d'imatges. He vist que a Categoria:Sol·licituds de supressió immediata hi ha fitxers l'esborrat dels quals ha estat proposat, però no acaben de complir estrictament els criteris.

Per exemple, Fitxer:Revelin.png ha estat proposat per l'esborrat amb el motiu: Sense ús, ja hi ha fotografies a Commons. Estic d'acord amb què no val la pena tenir aquesta imatge si no es fa servir, i si a Commons n'hi ha de semblants (he comprovat que n'hi ha de molt similars). Però el criteri de sense ús va lligat a que sigui una imatge no lliure (i aquesta sí que és lliure), mentre que el criteri que sigui a Commons va lligat a que sigui la mateixa, idèntica imatge la que és a Commons, i aquí no passa: hi ha imatges substancialment iguals, però no exactament la mateixa.

Així que voldria preguntar quin és el criteri a la pràctica: en un cas com aquest podem esborrar el fitxer amb el criteri que ja hi ha imatges lliures substancialment iguals a Commons (encara que no siguin exactament la mateixa)?.--Carles (enraonem) 11:27, 25 des 2016 (CET)

I no es podrien moure a Commons i tema solucionat?--Arnaugir (discussió) 12:17, 25 des 2016 (CET)
Correcte, el motiu és aplicable a imatges no lliures. Per les lliures es podria restaurar la Categoria:Imatges a moure a la Wikimedia Commons i omplir-la via {{Plantilla de Commons}}, tal com feia la versió antiga de {{Moure a Commons}}. Té 1000 inclusions, però no estic segur si totes són bones per moure. --V.Riullop (parlem-ne) 19:07, 25 des 2016 (CET)
Per al·lusions, es clar que haurien d'anar aquestes imatges a Commons però val la pena? Clarament no. Ja hi han imatges similars i amb molta més qualitat. Si després de 10 anys no s'han mogut a Commons potser que anem fent neteja d'una cosa que no s'utilitzarà mai i que sembla més aviat un viatge familiar molt maco. --Lluis_tgn (disc.) 01:15, 29 des 2016 (CET)
@Lluis tgn: Tens raó, jo mateix n'he passat un munt a Commons però n'hi ha algunes que m'he saltat perquè realment no sé si val la pena. Ara bé, no tenim cap criteri definit per esborrar-les directament i caldria que passessin per VP:EP/P. La mateixa plantilla de destrucció ja ho diu, en cas de dubte el mateix administrador pot iniciar la discussió d'esborrat. --V.Riullop (parlem-ne) 20:40, 3 gen 2017 (CET)
En tot cas, es podria fer que {{Plantilla de Commons}} categoritzàs els fitxers a Categoria:Fitxers per revisar o similar i mirar de buidar-la. Les que tenguin altrenatives millors a Commons, s'esborren. Les altres, es traslladen. Pau Cabot · Discussió 05:50, 29 des 2016 (CET)

Esborrat de pàgina de discussió[modifica | modifica el codi]

Un usuari havia creat a una pàgina de discussió, no sé si per error o volent, el contingut d'un article. Ha demanat «treure el Discussió:» de davant (us juro que no ho entenia al principi). Ho he fet, i ara em queda el dubte de si s'ha d'esborrar la pàgina de discussió, o què cal fer amb ella. De fet, no sé si calia deixar alguna indicació del què s'hi ha fet abans,a banda del resum d'edició. Papapep (disc.) 20:31, 27 des 2016 (CET)

Ho he arreglat reanomenant. El procés és reanomenar de "Discussió:Xyz" a "Xyz" per traslladar-hi l'historial. A més, en aquest cas no cal deixar la redirecció. De fet, una de les activitats dels administradors és arreglar trasllats manuals per poder recuperar els historials. Més complex és fusionar historials, cosa que hauria passat amb edicions posteriors. --V.Riullop (parlem-ne) 20:43, 27 des 2016 (CET)
He vist que havies arreglat el meu pitafi. Ara he recordat que el manual d'administradors en parlava. Disculpes (i gràcies). Papapep (disc.) 20:56, 27 des 2016 (CET)

Pokémon i més Pokémon[modifica | modifica el codi]

Igual m'ho miro com no toca però, tota aquesta miríada d'articles sobre Pokémon i derivats sense cap, o gairebé cap, referència vàlida, té raó de ser? Papapep (disc.) 14:34, 4 gen 2017 (CET)

Igual que amb qualsevol altra categoria, si creus que un article necessita referències, pots demanar-les amb la plantilla corresponent. De la mateixa manera, si creus que un article no és admissible, pots proposar-ne l'esborrat.—Leptictidium (digui) 15:18, 4 gen 2017 (CET)
Cal saber si un porta el barret d'editor o d'administrador. Si tenen o poden tenir referències és una qüestió editorial i com a administrador no hi tinc res a dir. És clar que em puc canviar de barret però llavors hauríem d'anar a una altra sala. --V.Riullop (parlem-ne) 17:32, 4 gen 2017 (CET)

d'acord que no té res a veure amb administrador però des del vessant editor, d'acord absolut amb l'existència d'aquests pokémon--barcelona (disc.) 17:35, 4 gen 2017 (CET)

Aquí un no-administrador llegint-vos (suposo que tot i no ser-ho puc opinar en aquest fil). D'una banda, aquest no sembla el lloc per tractar aquest tema: Aneu a la taverna o a la discussió de la categoria. De l'altra, falten referències però són admissibles (com a aficionat al tema hi ha la tira de publicacions especialitzades que els tracten al detall, sobretot pel que fa al seu ús en competició). --Pau Colominas (t'ajudo?) 17:49, 4 gen 2017 (CET)
Sento haver-ho encetat on no toca. Moltes gràcies a tots pels comentaris. Papapep (disc.) 19:48, 4 gen 2017 (CET)

Mediació urgent[modifica | modifica el codi]

Hola,

Ja sé que no resulta agradable intervenir en conflictes amb usuaris cabuts o que no volen entendre les normes, però m'agradaria que algú de vosaltres pogués intervenir el més aviat possible en el fil Viquipèdia:Petició als administradors#Usuari expert que no referencia i desatén missatges. Els articles no deixen de créixer i després quan arriba la QQ tenim molta feina que es podria haver evitat. Gràcies. --Xavier Dengra (MISSATGES) 13:59, 6 gen 2017 (CET)

CSS, responsivitat et al[modifica | modifica el codi]

M'estava mirant com es pot mirar de modificar la portada de Viquidites, que en @Xavier Dengra: em comentava que la volia millorar, i m'aniria bé si algú em pot apuntar a documentació, si és que n'hi ha, sobre com gestiona el Mediawiki que utilitzem (no la de Mediawiki en si, vull dir si Wikimedia hi té alguna cosa pel mig que s'hagi de considerar) el tema de l'adaptabilitat. Només podem jugar amb el CSS encastat, o hi ha alguna cosa més a tenir en compte? Gràcies! Papapep (disc.) 17:31, 8 gen 2017 (CET)

No estic segur de què és el que demanes. El que se m'acut d'entrada són les recomanacions de mw:Making MediaWiki Mobile Friendly. Per la portada a mw:Mobile Gateway/Mobile homepage formatting recomanen usar class="nomobile" per excloure-hi coses, en canvi a m:Mobile projects/Mobile Gateway/Mobile homepage formatting/en recomanen usar id="mf-" per incloure-hi coses, que és el que usem a Plantilla:Portada10anys. A més dels mòbils, cal provar les diferents aparences segons els enllaços a Viquipèdia:Portades, i diferents navegadors. --V.Riullop (parlem-ne) 19:31, 8 gen 2017 (CET)
Genial, tot això és justament el què volia dir (tot i que mal explicat) que necessitava veure. Moltes gràcies! Papapep (disc.) 21:37, 8 gen 2017 (CET)

Nous admins[modifica | modifica el codi]

He estat repassant les estadístiques dels administradors des de dia 26 de desembre, en que ja havíem donat d'alta tots els nous administradors i veig que els nous ja s'hi han posat i amb ganes. Si qualcun dels novells té qualque dubte o necessita ajuda, aquest és un bon lloc per fer-ho. Pau Cabot · Discussió 09:52, 10 gen 2017 (CET)

Gràcies Paucabot. Justament l'altre dia volia preguntar quina és la tasca que considereu que requereix més ajut.--Jey (disc.) 22:43, 10 gen 2017 (CET)
Les tasques que varen sortir quan diguérem que necessitàvem més administradors (veges una mica més amunt) eren el patrullatge de canvis recents, l'arxivat de propostes d'esborrat i la revisió de VP:PA. Recoman posar aquestes pàgines a la llista de seguiment (excepte els canvis recents) i anar seguint les noves edicions. També recoman tenir a mà Categoria:Calaix dels administradors. Pau Cabot · Discussió 07:30, 11 gen 2017 (CET)

IP associada a compte[modifica | modifica el codi]

Hi ha forma de saber des de quina IP es connecta un compte concret, o calen més permisos que els d'administrador? aniria bé a vegades per veure si t'està «pirulant» de forma anònima un editor «habitual». Gràcies! Papapep (disc.) 14:41, 14 gen 2017 (CET)

Viquipèdia:Verificador de comptes d'usuari. Pau Cabot · Discussió 15:50, 14 gen 2017 (CET)
Ah, cony! entesos, gràcies!! Papapep (disc.) 16:46, 14 gen 2017 (CET)