Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar-hi. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Verificadors[modifica]

Qualcú sap res dels dos verificadors de comptes? Fa quinze dies que tenen una demanda a Viquipèdia:Comptes titella#Haslf i Tenienteramires de Popopot i cia. i no responen ni l'un ni l'altre ... Pau Cabot · Discussió 07:20, 15 oct 2019 (CEST)

@KRLS, Góngora: Pau Cabot · Discussió 23:24, 17 oct 2019 (CEST)
@Paucabot: Segueixo viu, però dies complicats. Fa 4 dies que vaig respondre a la petició i em vaig oblidar de fer-ho aquí. Per la meva part, si algú està disposat a rellevar-me com a Verificador de Comptes d'usuari, estaria encantat.--KRLS , (disc.) 08:55, 23 oct 2019 (CEST)
@Paucabot: Acabo de veure el teu missatge. Com ja vaig dir, no tinc cap inconvenient en deixar que un altre usuari faci aquesta feina. Malauradament, no tinc gaire temps lliure i ja he complert el meu cicle. --J. G. Góngora (disc.) 23:02, 13 des 2019 (CET)

Petició de desbloqueig[modifica]

L'usuari Tenienteramires ha demanat revisar el seu bloqueig a Usuari Discussió:Tenienteramires#Blocatge. Jo el vaig blocar d'acord a la conversa de Tema:V208iib5zcv8du35. Qualque altre administrador podria revisar el cas? Pau Cabot · Discussió 18:47, 11 nov 2019 (CET)

Proposo desbloquejar-lo. Potser ha estat un malentès amb les mencions. Realment té edicions que semblen vàlides.--Jey (disc.) 22:35, 11 nov 2019 (CET)
D'acord que té edicions correctes, però també té un patró d'edicions clavat al dels altres usuaris. Respecte de les mencions, les va rebre i va considerar que, malgrat tenir implicacions importants, no havia de dir res.
Dit això, potser seria una opció seria desblocar-lo i donar-li una altra oportunitat. Això sí, a la propera edició similar, tornar-lo a blocar. L'únic que em fa mala espina és que diu que el problema no va amb ell i que ell només unificava variants dialectals, però es dedica a fer canvis sistemàtics de paraules correctes com la resta d'usuaris blocats.
Estaria bé sentir l'opinió d'altres administradors. Pau Cabot · Discussió 06:46, 14 nov 2019 (CET)
@Vriullop, Medol, Leptictidium: per mencionar-ne només uns quants. --Jey (disc.) 10:35, 17 nov 2019 (CET)
Si el blocatge estava basat en possible titelles, això no ha quedat confirmat a Viquipèdia:Comptes titella#Haslf i Tenienteramires de Popopot i cia.. El fet de demanar el desblocatge ja és símptoma de bona fe i ganes de col·laboració. Com que sembla que vol continuar en la mateixa línia, només demano que s'asseguri del consens en els canvis. Com diu en Jey, molts dels canvis són correctes i d'altres poden provocar desconcert però no semblen arbitraris, segurament té els seus motius que pot explicar i intentar convèncer. --V.Riullop (parlem-ne) 11:12, 17 nov 2019 (CET)
En última instància, que sigui o no sigui titella de Jpgine tampoc no canvia gaire cosa. Si Tenienteramires duu a terme el mateix tipus d'edicions poc constructives que Jpgine i fa cas omès dels avisos com feia Jpgine, els motius de bloqueig són tan vàlids per Tenienteramires com ho eren per Jpgine siguin la mateixa persona o no. Dit això, puc estar d'acord amb el suggeriment del Vicenç de donar-li una oportunitat, això sí, sempre que sigui l'última i que l'aprofiti.—Leptictidium (digui) 13:12, 17 nov 2019 (CET)
Sembla que hi ha consens en desblocar-lo i donar-li una darrera oportunitat. Deix dos dies de marge i, si no hi ha res de nou, ho execut. Pau Cabot · Discussió 14:16, 17 nov 2019 (CET)
D'acord amb la darrera oportunitat. Tot i que des del meu punt de vista potser abans caldria demanar-li un canvi d'actitud, si més no d'intentar explicar els canvis que poden generar polèmica.--Medol (disc.) 22:19, 18 nov 2019 (CET)

Manlleus[modifica]

Bon vespre a tots, necessitaria que qualque administrador (que no fos jo) advertís l'usuari Manlleus que està fent edicions en contra del consens de manera conscient. La discussió la podeu llegir a Tema:Vbmw1d3q3qkieoqx. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 21:38, 3 des 2019 (CET)

Demanaria suport sobre la nova proposta sobre portals per tancar el tema almenys temporalment.--Manlleus (disc.) 22:26, 3 des 2019 (CET)

Peticions als administradors[modifica]

La pàgina VP:PA està massa plena de palla, de temes resolts, de temes oblidats o no atesos en el seu moment. Es fa difícil saber què hi tenim de pendent realment. El bot no pot arxivar-los si no es tanquen. --V.Riullop (parlem-ne) 15:06, 24 des 2019 (CET)

Tota la raó. Gràcies, Vicenç. Jo hi vaig fer una estona de dissabte però encara li queda. En general, demanaria als companys, passar-hi més sovint i intentar tancar els temes amb les plantilles. Pau Cabot · Discussió 20:12, 26 des 2019 (CET)
Amb la plantilla {{fet}} no n'hi ha prou? Quina cal posar? Disculpeu si no és així. --Yuanga (disc.) 23:11, 26 des 2019 (CET)
{{Fet}}, {{No fet}} i {{Tancat}} funcionen, però la llarga llista era allà perquè precisament mancaven aquestes plantilles a moltes peticions: [1]. Pau Cabot · Discussió 06:42, 27 des 2019 (CET)
Entesos. Gràcies! --Yuanga (disc.) 09:29, 27 des 2019 (CET)

Vulcano[modifica]

Hola, companys. Diria que aquí tenim un problema en potència bastant greu. Un usuari amb milers d'articles creats basts en fonts de paper i que no nega que podrien ser plagi. Qualcú té a casa l'Enciclopèdia Espasa en paper per intentar escatir si hi ha infracció de copyright? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:05, 27 des 2019 (CET)

Em sembla que, afortunadament, el problema pot ser menys greu del que podria haver estat: es:Plantilla:Espasa. L'Enciclopèdia Espasa es va acabar de publicar el 1930. Aleshores, diria que tot el que sigui obra col·lectiva és de domini públic. El problema serien els articles signats (no sé si n'hi ha) i els apèndixs, perquè no crec que s'hagin fet edicions noves de l'enciclopèdia. A més, els articles que recordo d'en Vulcano són de cantants i artistes del segle XIX que no crec que s'actualitzessin mai.
Aleshores, de moment no correria a fer una esborrada massiva. Preguntar-li a en Vulcano quina edició ha fet servir i comprovar si l'origen del text està prou ben marcat pot ser un primer pas, amb l'esperança que pugui ser l'últim.--Pere prlpz (disc.) 13:41, 27 des 2019 (CET)
Ho veig igual que el Pere, si cal esborrar articles, hauran de ser casos aïllats d'eventuals articles signats.—Leptictidium (digui) 10:04, 29 des 2019 (CET)

Miiquoit[modifica]

Sorry for writing in English. I am an administrator in Persian Wikipedia (fawiki). User:Miiquoit is a fawiki sock that has come here to harass fawiki users. His edit in Usuari Discussió:Shahnamak is full of profanity. His edits in Usuari Discussió:Ahmad252 involve a personal threat. I am not sure which cawiki users are able to read Persian; but I can nominate User:Mardetanha who is a trusted steward and fluent in Persian to confirm my claims here. I recommend blocking the user indefinitely. Huji (disc.) 14:42, 13 gen 2020 (CET)

The user is blocked globally. --V.Riullop (parlem-ne) 15:17, 13 gen 2020 (CET)
confirmed, Thanks Mardetanha (disc.) 21:26, 13 gen 2020 (CET)

Error?[modifica]

Aquest usuari ha pogut editar tot i estar bloquejat.--Lohen11 (disc.) 12:24, 16 gen 2020 (CET)

Fet Fet! En @CarlesMartin: l'havia blocat únicament per a l'article La flauta màgica, però ha continuat vandalitzant altres pàgines.—Leptictidium (digui) 12:28, 16 gen 2020 (CET)
Sí, estic provant darrerament a blocar els vàndals escolars per articles específics i no per tota la wiki, i veig que en la majoria dels casos funciona bastant bé: si no poden vandalitzar l'article que els agrada, ho deixen estar. Aquest en concret en canvi es nota que té interès cultural per l'òpera en general, hehe.--Carles (enraonem) 12:53, 16 gen 2020 (CET)