Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar-hi. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Peticions als administradors[modifica]

La pàgina VP:PA està massa plena de palla, de temes resolts, de temes oblidats o no atesos en el seu moment. Es fa difícil saber què hi tenim de pendent realment. El bot no pot arxivar-los si no es tanquen. --V.Riullop (parlem-ne) 15:06, 24 des 2019 (CET)

Tota la raó. Gràcies, Vicenç. Jo hi vaig fer una estona de dissabte però encara li queda. En general, demanaria als companys, passar-hi més sovint i intentar tancar els temes amb les plantilles. Pau Cabot · Discussió 20:12, 26 des 2019 (CET)
Amb la plantilla {{fet}} no n'hi ha prou? Quina cal posar? Disculpeu si no és així. --Yuanga (disc.) 23:11, 26 des 2019 (CET)
{{Fet}}, {{No fet}} i {{Tancat}} funcionen, però la llarga llista era allà perquè precisament mancaven aquestes plantilles a moltes peticions: [1]. Pau Cabot · Discussió 06:42, 27 des 2019 (CET)
Entesos. Gràcies! --Yuanga (disc.) 09:29, 27 des 2019 (CET)

Vulcano[modifica]

Hola, companys. Diria que aquí tenim un problema en potència bastant greu. Un usuari amb milers d'articles creats basts en fonts de paper i que no nega que podrien ser plagi. Qualcú té a casa l'Enciclopèdia Espasa en paper per intentar escatir si hi ha infracció de copyright? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:05, 27 des 2019 (CET)

Em sembla que, afortunadament, el problema pot ser menys greu del que podria haver estat: es:Plantilla:Espasa. L'Enciclopèdia Espasa es va acabar de publicar el 1930. Aleshores, diria que tot el que sigui obra col·lectiva és de domini públic. El problema serien els articles signats (no sé si n'hi ha) i els apèndixs, perquè no crec que s'hagin fet edicions noves de l'enciclopèdia. A més, els articles que recordo d'en Vulcano són de cantants i artistes del segle XIX que no crec que s'actualitzessin mai.
Aleshores, de moment no correria a fer una esborrada massiva. Preguntar-li a en Vulcano quina edició ha fet servir i comprovar si l'origen del text està prou ben marcat pot ser un primer pas, amb l'esperança que pugui ser l'últim.--Pere prlpz (disc.) 13:41, 27 des 2019 (CET)
Ho veig igual que el Pere, si cal esborrar articles, hauran de ser casos aïllats d'eventuals articles signats.—Leptictidium (digui) 10:04, 29 des 2019 (CET)

Miiquoit[modifica]

Sorry for writing in English. I am an administrator in Persian Wikipedia (fawiki). User:Miiquoit is a fawiki sock that has come here to harass fawiki users. His edit in Usuari Discussió:Shahnamak is full of profanity. His edits in Usuari Discussió:Ahmad252 involve a personal threat. I am not sure which cawiki users are able to read Persian; but I can nominate User:Mardetanha who is a trusted steward and fluent in Persian to confirm my claims here. I recommend blocking the user indefinitely. Huji (disc.) 14:42, 13 gen 2020 (CET)

The user is blocked globally. --V.Riullop (parlem-ne) 15:17, 13 gen 2020 (CET)
confirmed, Thanks Mardetanha (disc.) 21:26, 13 gen 2020 (CET)

Error?[modifica]

Aquest usuari ha pogut editar tot i estar bloquejat.--Lohen11 (disc.) 12:24, 16 gen 2020 (CET)

Fet Fet! En @CarlesMartin: l'havia blocat únicament per a l'article La flauta màgica, però ha continuat vandalitzant altres pàgines.—Leptictidium (digui) 12:28, 16 gen 2020 (CET)
Sí, estic provant darrerament a blocar els vàndals escolars per articles específics i no per tota la wiki, i veig que en la majoria dels casos funciona bastant bé: si no poden vandalitzar l'article que els agrada, ho deixen estar. Aquest en concret en canvi es nota que té interès cultural per l'òpera en general, hehe.--Carles (enraonem) 12:53, 16 gen 2020 (CET)

Espam als resums d'edició[modifica]

Si mirau els canvis recents, veureu que hi ha un usuari que utilitza els resums d'edició no pel que són, sinó per fer publicitat d'un canal de Telegram (a través de la seva pàgina d'usuari). Com que fa centenars d'edicions cada dia com aquesta, els canvis recents s'omplen d'aquest espam. Donats els antecedents, crec que jo no som la persona més indicada per dir-li-ho. Qualcú li podria dir qualque cosa? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:58, 29 gen 2020 (CET)

Primer pas fet, avisar: Tema:Vfsc6mjq5hxt7gj0. --V.Riullop (parlem-ne) 13:39, 29 gen 2020 (CET)