Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar-hi. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Reanomenament a diferent espai de noms[modifica]

Bon dia. Un usuari ha publicat aquest article per error a l'espai de noms Viquipèdia. Quan intento traslladar-lo a l'espai principal, em surt el següent missatge d'error:

S'ha produït un error.

Torna cap a Portada.

[W9WgjgpAICoAADxvQEkAAAAG] 2018-10-28 11:42:07: Excepció fatal del tipus «Flow\Exception\FlowException»

Leptictidium (digui) 12:42, 28 oct 2018 (CET)

Curiós. La pàgina havia tingut reanomenaments anteriors des de l'espai principal a usuari, i ara en sentit contrari. Pensava que esborrant els redireccionaments anteriors funcionaria, però ni així.--Carles (enraonem) 13:03, 28 oct 2018 (CET)
Deuria ser un error temporal perquè hores desprès ho ha fet Kette~cawiki. --V.Riullop (parlem-ne) 08:31, 29 oct 2018 (CET)

Fusió historials[modifica]

Intentant la fusió d'historials de vaccí i vacuna, veig que només em deixa fusionar 14 edicions quan la pàgina original en té +50. Algú em sabria dir el perquè? Gràcies! --Jey (disc.) 23:44, 28 oct 2018 (CET)

Vaccí té un historial de 3 edicions del 2006 i 3 recents. Vacuna té un historial des del 2005. L'eina de fusions té certes limitacions, és complicat fusionar les 3 edicions del 2006 enmig del llarg historial. En aquest cas, les edicions del 2006 no són significatives, redireccions, i només hi ha 2 edicions menors posteriors al trasllat manual. És més fàcil revertir i afegir aquestes 2 edicions posant el crèdit en el resum d'edició. L'alternativa per vell mètode és:
  1. Esborrar vaccí.
  2. Recuperar de vaccí les dues edicions posterior al trasllat.
  3. Reanomenar vaccí a vacuna, esborrant vacuna i sense deixar redirecció.
  4. Recuperar l'historial de vacuna.
  5. Recuperar les edicions del 2006 de vaccí.
Massa complicat per a poca cosa. --V.Riullop (parlem-ne) 08:47, 29 oct 2018 (CET)
Bé, ara veig que ho he explicat al revés, però el problema i la solució venen a ser els mateixos. Ja ho he fet seguint Viquipèdia:Guia per a administradors#Fusionar historials d'una pàgina. --V.Riullop (parlem-ne) 16:27, 29 oct 2018 (CET)

Usuari:Cnsabadell[modifica]

Hola! Què podem fer amb aquest usuari? Us podeu imaginar quin és l'únic article que edita... exacte: Club Natació Sabadell. Ha ignorat tots els missatges a la seva pàgina de discussió que l'alertaven d'un clar VP:CI. --Yuanga (disc.) 20:44, 30 oct 2018 (CET)

De moment un altre cas de {{usuari corporatiu}} i {{CI}}. Si reincideix se'l podria blocar.--Jey (disc.) 22:41, 28 nov 2018 (CET)

Desblocar-se un mateix[modifica]

A partir d'ara ja no és possible que un administrador bloquejat es pugui desbloquejar ell mateix. Segueix havent preocupació pels comptes d'administradors hackejats amb propòsit vandàlic. En aquest cas no tenia sentit que es pogués desbloquejar, només ho podrà fer un altre administrador. Aneu amb compte en jugar amb els botons de cara als Sants Innocents. --V.Riullop (parlem-ne) 20:26, 28 nov 2018 (CET)

Hi ha una discussió a phab:T150826 per veure com evitar en wikis petites l'estrès del duel: a veure qui dispara primer. Podeu fer un ping per avisar els projectes germans? Aquesta és ara la configuració per defecte que es pot canviar a petició. Crec que no farà falta. Per altra banda sempre m'havia preguntat fins a quin punt hi ha casos reals. Per l'exemple que ha motivat aquest canvi, vegeu el registre del passat dia 24 d'un admin d'enwiki. Va vandalitzar la portada, va ser blocat i es va desblocat per continuar vandalitzant la pàgina protegida de Trump. No gaire llest l'individu, però l'usuari legítim ha hagut de demostrar per diferents vies la seva identitat i que té el control del compte per poder recuperar-lo. Caldrà prendre's seriosament la doble autenticació. --V.Riullop (parlem-ne) 13:58, 29 nov 2018 (CET)
Molt interessant. Gràcies per compartir-ho! --Jey (disc.) 19:45, 29 nov 2018 (CET)

New Wikimedia password policy and requirements[modifica]

CKoerner (WMF) (talk) 22:21, 6 des 2018 (CET)

Usuarificació irregular[modifica]

Hola companys. Arran d'una proposta d'esborrat, he descobert que el company Panotxa havia usuarificat, al meu parer, de manera irregular, desenes d'articles perquè estaven incomplets o abandonats. El debat el podeu llegir a la proposta d'esborrat. He començat a fer la llista dels articles que s'haurien de restaurar a Usuari:Paucabot/Usuarificats. Aniria molt bé sentir les opinions de tots els companys. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 14:28, 10 març 2019 (CET)

Entenent aquest comentari com una esmena a la totalitat a la meva feina d'administrador, com el mateix usuari ha fet en altres cops amb mi, abandono definitivament la viquipèdia, que queda en bones mans. --Panotxa (disc.) 15:02, 10 març 2019 (CET)
Veig que estam ultrasensibles. En cap cas era una esmena a la totalitat. Era una divergència de criteri en un tema molt concret, cosa que ha de poder ser possible, sense que això hagi d'implicar que aquesta persona rompi la baralla tot dient o em deixau esborrar articles discrecionalment o me'n vaig. En fi: si de veres te'n vas, gràcies per la feina feta. Pau Cabot · Discussió 15:31, 10 març 2019 (CET)
Sembla una simple diferència de criteri. Segurament en podríem parlar per deixar més clarificat què és usuarificable i què no. Diria que havíem quedat més o menys informalment que usuarificàvem els articles que provenien de traduccions automàtiques o semiautomàtiques sense repassar. El que ha fet Panotxa potser no s'adeqüa estrictament a això, tot i que tampoc no sembla un pecat gravíssim. Això si, trobo que abans d'usuarificar, (si arribéssim a acordar que podem ampliar els supòsits d'usuarificació) sempre seria una bona cosa posar la plantilla per avisar l'usuari i donar-li temps per respondre.--Carles (enraonem) 18:21, 10 març 2019 (CET)
D'acord que no és un pecat gravíssim, ni era la meva intenció que es qualificàs així, encara que ho sembli per la desproporció de la reacció del company, però almanco crec que s'haurien de restaurar els articles que duien l'avís d'incomplet i que s'havien esborrat sense consens i sense avís. Exemples: Usuari:Tauro/Llista de catàlegs astronòmics i Usuari:Lohen11/Llista d'esglésies romàniques del Bages. Segurament no són articles perfectes, però tampoc no veig perquè s'haurien d'esborrar. Aquests dos casos, sembla que simplement s'han esborrat perquè duien l'avís d'{{Incomplet}} (el mateix que li ha passat a la llista de terratrèmols, vaja). Pau Cabot · Discussió 18:44, 10 març 2019 (CET)

Necessitaria qualque opinió més si he de començar a restaurar aquests articles. No deman a ningú que es posicioni contra un administrador, només deman permís per revertir aquests canvis. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 11:31, 12 març 2019 (CET)

El que necessitem és una política clara d'usuarificació, per exemple en:Wikipedia:Userfication, tot i que és un assaig. En general no estic d'acord amb les usuarificacions tal com es fan, tot i que les accepto com a pràctica acordada sense especificar. Mentre no hi hagi una política, tant correcte és fer-les com desfer-les i en cas de discrepàncies tenim un procés per discutir si s'esborra o es fa alguna altra cosa. --V.Riullop (parlem-ne) 12:04, 12 març 2019 (CET)
(No administrador comentant) El debat sobre les condicions per usuarificar s'hauria de fer fora de la Sala dels administradors. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:11, 12 març 2019 (CET)
Fora bo si poguéssiu traslladar aquest tema a la taverna i el debatem allà, amb l’opció a obrir una presa de decisions pels casos en què sigui raonable. Pel que fa a en @Panotxa: si us plau, prenem-nos les decisions amb seriositat i paciència, aquí no hi ha hagut cap esmena a la totalitat i la sala dels administradors hauria de ser un espai on acceptar crítiques i divergències de gestió obertament i amb naturalitat, sense condicionar-les a voler marxar a les primeres de canvi o quan hi hagi un debat de fons. De viquipedista a viquipedista, sabem que falta gent que revisi els canvis i que la feina que feu cadascú de vosaltres és necessària i apreciada per la comunitat. Gràcies. Xavier Dengra (MISSATGES) 17:57, 12 març 2019 (CET)
La política d'usuarificació actual és clara. En casos on la traducció és cridanerament nefasta, normalment quan no s'han revisat traduccions automàtiques, es posa la plantilla d'usuarificar i si en una setmana no s'ha millorat l'article es procedeix a usuarificar. Jo estic d'acord en recuperar els articles usuarificats sense seguir el procediment establert.--Medol (disc.) 17:02, 13 abr 2019 (CEST)
Aniria molt bé una mica d'ajuda per recuperar els articles. Estic fent la llista i ni tan sols l'he completada. I només n'he restaurat vuit. Duen feina perquè, a part de reanomenar, s'han de revertir les edicions que oculten avisos i categories. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 18:02, 13 abr 2019 (CEST)
S'ha fet ping als usuaris afectats perquè sàpiguen el que ha passat i si ho consideren oportú restaurin els articles o demanin ajuda per fer-ho.--Medol (disc.) 20:44, 14 abr 2019 (CEST)

Apagada del wiki[modifica]

Per Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Article 13 la Viquipèdia està apagada per lectors i editors des d'aquesta matinada, excepte pels administradors per si hi ha alguna emergència. Per coherència, demano a tots els administradors que s'abstenguin de fer cap edició que no sigui administrativa. Faig ping als que he vist als canvis recents, tot i que no és segur a partir de quin moment ha estat efectiva: Flamenc, Felato, Lohen11. --V.Riullop (parlem-ne) 13:30, 25 març 2019 (CET)