Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar-hi. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Espam als resums d'edició[modifica]

Si mirau els canvis recents, veureu que hi ha un usuari que utilitza els resums d'edició no pel que són, sinó per fer publicitat d'un canal de Telegram (a través de la seva pàgina d'usuari). Com que fa centenars d'edicions cada dia com aquesta, els canvis recents s'omplen d'aquest espam. Donats els antecedents, crec que jo no som la persona més indicada per dir-li-ho. Qualcú li podria dir qualque cosa? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:58, 29 gen 2020 (CET)

Primer pas fet, avisar: Tema:Vfsc6mjq5hxt7gj0. --V.Riullop (parlem-ne) 13:39, 29 gen 2020 (CET)

Espam fotogràfic[modifica]

Un usuari es dedica a posar fotografies d'ous a articles d'aus, sense cap peu que expliqui res i amb un enllaç a MHNT de manera sistemàtica (Especial:Enllaços/Museu de Tolosa). Fa exactament el mateix que feia un altre usuari i que ja vaig denunciar aquí fa cinc anys. Avís i, si no atura, blocatge? Pau Cabot · Discussió 17:45, 24 feb 2020 (CET)

OK per mi. A part del spam no aporta gran cosa, simplement es dedica a posar a l'article una imatge que ja hauria de ser a la categoria de Commons. --Jey (disc.) 19:28, 24 feb 2020 (CET)
Hi estic d'acord.—Leptictidium (digui) 21:22, 24 feb 2020 (CET)

Deman empara[modifica]

Hi ha un company administrador, Flamenc, que es mostra molt dur en cada intervenció meva i, a més, és una actuació que va in crescendo. Podem discrepar en diverses coses, però no veig gens normal que qualifiqui una una proposta d'esborrat meva amb la frase agredir un nouvingut amb una amenaça d'esborrament no és una bona política. Puc haver-me equivocat, però ni he agredit ni he amenaçat a ningú. Si he infringit qualque política de la casa, acceptaré l'error i demanaré les disculpes necessàries. Tant si m'he equivocat com si no, agrairia als altres companys administradors que intercedissin per tal de que aquest company baixi una mica el seu to i pressuposi bona fe. De veres que començ a estar-ne molt cansat.

Ja sé que opinar en una discussió entre usuaris molt actius es fa complicat, i molt més si són administradors, per això us deman ajuda per si em podeu ajudar a resoldre aquest problema que no em veig en cor de resoldre parlant amb aquest usuari. Moltes gràcies. Pau Cabot · Discussió 19:29, 11 març 2020 (CET)

Benvolguts @Paucabot: i @Flamenc: sovint, el fet d'interaccionar únicament per escrit i sense veure'ns les cares fa que costi calibrar les intencions de l'altre i les nostres pròpies respostes. Crec que ens trobem davant d'un aquests casos. Flamenc, entenc que l'estil del Pau pugui semblar molt… directe i massa brusc; si ens donessin un euro per cada vegada que el Pau i jo hem topat (sia per «culpa» seva o per «culpa» meva), ja no hauríem de demanar donacions en els propers 50 anys. :) I, tanmateix, amb el pas del temps he arribat a tenir la ferma certesa que sí, el Pau pot ser molt brusc o directe, però sempre el guia la noble aspiració de millorar el nostre projecte en tot allò que sigui possible. Pau, Flamenc, Vriullop, Barcelona, Manlleus, MALLUS, un servidor… tots tenim les nostres manies i les nostres idiosincràsies, però també tots tenim la mateixa voluntat d'esforçar-nos per ampliar i difondre el coneixement lliure en català. De fet, fins i tot m'aventuraria a dir que aquesta diversitat d'estils i perspectives és una de les coses que fan forta la nostra comunitat. Per això, reitero la importància no només d'assumir bona fe, sinó també de ser curosos amb el llenguatge i evitar els verbs que, expressament o accidental, puguin posar en dubte la bona fe. Salut i gràcies a tots dos per la immensa feinada que feu per la Viquipèdia.—Leptictidium (digui) 19:46, 11 març 2020 (CET)

Aixó de «cada intervenció» no és correcte, quan trobo que Pau té raó aprovo les seves proposicions. Comprenc més o menys l'estil i les sensibilitats de diferents d'usuaris molt actius. El que continuo trobant agressiu, no envers mi, però envers un viquipedista que escriu un primer article, que em sembla tot fet de bona fe, sobre una obra clàssica i pionera escrita el 1874 i publicada el 1893 Memoria sobre los cantos, bailes y tocatas populares de la Isla de Mallorca, no és autobombo, ni currículum, ni res de negatiu, malgrat les malapteses de dibutant, rep, en menys de sis setmanes, un avís d'esborrament. En tal cas, cal diàleg, i no calen plantilles «forts». Aixó sí, que són agressiues, inútils, ineficaços (no compto les plantilles a les quals ningú no fa cas durant llustres) i no gaire una bona política per trobar les mans que ens manquen tant. El que no m'agrada tampoc, és que quan Paucabot «perd» una votació d'esborrament, tot i aixó continua posant les plantilles (currículum, FVA etc.). Abans, quan hi havia una majoria per a mantenir l'article, es considerava com admissible. Per a mi és senzill, o esborrem, o no esborrem, i si votem per no esborrar, l'article és admissible. I m'agrada encara menys que en cas de vot perdut, sistemàticament torna a posar al vot dos o tres anys després. S'ha de poder perdre també. Sí que estimo la manera d'en Pau de pujar tothom a millorar la qualitat. Ajuda, però no és útil posar una referència després de cada coma, una exigència que generalment només exigeix per a persones, coses i entitats locals, i no gaire per a il·lustres desconeguts d'altres països. --Flamenc (disc.) 21:09, 11 març 2020 (CET)

Només t'he citat perquè sabessis la meva queixa. La idea no era que encara em donassis més canya. Gràcies. Ara m'agradaria sentir els companys. De veres que necessit la seva ajuda per tal de rebaixar tot això. Pau Cabot · Discussió 21:30, 11 març 2020 (CET)
@Paucabot: Doncs ja no puc donar la meva opinió? --Flamenc (disc.) 21:50, 11 març 2020 (CET)
Estic demanant ajuda ben sincera perquè el teu nivell, sincerament, em sobrepassa. T'he citat perquè ho sabessis, no per discutir amb tu. Ho dic ben de veres. No vull fer més debats dialèctics. He vengut aquí a demanar ajuda als companys i no a seguir rebent. Per favor, fes-me aquest favor. Pau Cabot · Discussió 22:09, 11 març 2020 (CET)
Sobre l'esborrament, contesto a la pròpia discussió. Salut! --Jey (disc.) 22:55, 11 març 2020 (CET)
@Paucabot:Gràcies, em diràs quan puc tornar a parlar.--Flamenc (disc.) 22:56, 11 març 2020 (CET)

Magda Planelles[modifica]

Hi ha una usuària amb aquest nom que va escriure Escola Súnion, que demana, de molt males maneres, un canvi en aquest article.

Es va dedicar a escriure sobre l'escola on feia de gerent sense atendre a cap dels avisos, i està molt interessada en desmentir que l'escola rebés una subvenció de 1.2 M d'euros. Per aconseguir-ho, va ser capaç de vandalitzar la meva pàgina d'usuari i la vaig haver de blocar una setmana. Després d'anar escampant coses pel món ([1]+ [2]), ha tornat exactament igual i ara es dedica a escriure a llocs random: [3] + [4] + Tema:Vt3hx9w88o9p2zh8. Qualcú podria revisar la seva petició? Després de tots els atacs, encara em va venir a demanar ajuda i jo, sincerament, no m'hi veig en cor.

Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:42, 31 ago 2020 (CEST)

Faig ping a Docosong que ara he vist que va interactuar bastant amb ella i fins i tot va entrar en el tema de la subvenció. Pau Cabot · Discussió 17:43, 31 ago 2020 (CEST)
@Paucabot: És el conte de no acabar. Més o menys, ja vaig explicar la història d'aquest article. Crec que la solució més adient, i aplicant VP:PVN, seria retirar aquesta frase ja que no l'acabo de trobar del tot enciclopèdica. Ja de pas ens estalviaríem altres problemes relacionats. Salut!--Docosong (disc.) 22:28, 31 ago 2020 (CEST)
@Docosong: Endavant, idò. Pau Cabot · Discussió 23:20, 31 ago 2020 (CEST)
Sembla que hagi entrat en bucle: Viquipèdia:Petició als administradors#Error a la pàgina Escola Súnion i Viquipèdia:Petició als administradors#Frase afegida a Escola Súnion. Pau Cabot · Discussió 19:31, 1 set 2020 (CEST)
A banda d'això, existeix un CI flagrant, oi? --Yuanga (disc.) 21:47, 1 set 2020 (CEST)
Sí. És o va ser la gerent del centre. Tot ve d'aquí. Pau Cabot · Discussió 21:50, 1 set 2020 (CEST)
Jo treuria la frase. Però fent un pas més: l'article és admissible? --Yuanga (disc.) 21:51, 1 set 2020 (CEST)
@Yuanga: Admissible més o menys ho és, ha rebut cobertura de mitjans de comunicació i altres revistes especialitzades pel seu mètode educatiu, el problema és la frase.--Docosong (disc.) 22:40, 1 set 2020 (CEST)
Ja s'ha encarregat ella mateixa de fer-ho ... Pau Cabot · Discussió 07:59, 2 set 2020 (CEST)

El que vull dir és que és un article que ella mateix ha creat, amb un clar conflicte d'interessos. Cal replantejar-se l'existència de l'article o no és necessari "ara que ja el tenim"?--Yuanga (disc.) 08:55, 2 set 2020 (CEST)

El problema del CI és la manca de neutralitat. Si no existeix aquest problema s'ha acabat el tema. --V.Riullop (parlem-ne) 09:44, 2 set 2020 (CEST)

Aragonès[modifica]

Qui pugui que s'hi passi. Hi ha guerra d'edicions a Pere Aragonès i Garcia. De moment he protegit a usuaris autoconfirmats. Potser caldria anar més enllà o bloquejar a l'usuari 2A0C:5BC0:40:1090:8283:5C44:F47F:8B41 . Jo no m'hi puc dedicar més ara.--Medol (disc.) 18:54, 30 set 2020 (CEST)

L'he blocat una setmana per guerra d'edicions.--Medol (disc.) 19:15, 30 set 2020 (CEST)

Editorial[modifica]

Hola, l'usuari ADESIARA EDITORIAL (discussió contribucions registre) està realitzant edicions com aquesta que, sota el meu parer, infringeixen clarament el CI. Sembla ser que recentment en Lluis tgn ha parlat amb ell tal i com consta a la discussió de l'usuari; pot ser ens pot fer cinc cèntims? --Yuanga (disc.) 21:13, 16 oct 2020 (CEST)

No tinc cap relació amb el tema o l'usuari. Només vaig deixar-li un missatge d'avís que seria marcat com a corporatiu perquè era evident el rerefons de les seves edicions que en una primera vista em van semblar com a consentibles. --Lluis tgn (disc.) 22:01, 16 oct 2020 (CEST)

Global ban proposal for Kubura[modifica]

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma.

Hello. This is to notify the community that there is an ongoing global ban proposal for Kubura who has been active on this wiki. You are invited to participate at m:Request for comment/Global ban for Kubura. Thank you.

— regards, Revi, delivered by MediaWiki message delivery (disc.) 17:39, 17 nov 2020 (CET)

Més opinions[modifica]

Podríeu passar per aquí? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:02, 12 des 2020 (CET)

Al·lucinacions meves?[modifica]

Hola companys. Si teniu una estoneta feu una ullada a aquesta discussió.

Us en faig cinc cèntims: aquest usuari només ha editat els articles Jordi Vila i Rufas i Joan Vila i Pujol (pare d'aquest darrer). El seu nom d'usuari és RoViLlor, i coincideix (sospitosament) amb el nom d'un dels fills d'en Jordi Vila: Roger Vila Llorens. Us pregunto: és cosa meva que m'entesto en veure coses on no n'hi ha, o aquest senyor m'està enredant?

Gràcies! --Yuanga (disc.) 20:16, 16 gen 2021 (CET)

Com a editor que cada dia brega amb editors amb CI, et diré que amb tota probabilitat és el que tu penses. D'edicions amb CI en tenim cada dia. Alguns ho reconeixen, ho entenen i deixen d'editar l'article. Altres ho reconeixen però no deixen d'editar l'article. Després hi ha els que no et contesten per no dir una mentida. I finalment hi ha els que, malgrat les evidències, t'ho neguen. Aquest que tu asssenyales és dels darrers. No és dels casos més comuns, però existeix. Pau Cabot · Discussió 08:47, 17 gen 2021 (CET)
En el fons, no es pot evitar que modifiqui la pàgina amb CI perquè no ho podem assegurar i en última instància no deixa de ser una recomanació.--KRLS, (disc.) 09:27, 17 gen 2021 (CET)
En el fons del fons, sí que podem evitar que un editor amb CI esbiaixi un article igual que feim amb la resta dels casos d'edicions perjudicials: desfent o arreglant les edicions que empitjoren l'article. Pau Cabot · Discussió 11:28, 17 gen 2021 (CET)
Gràcies @KRLS: i @Paucabot: per les vostres opinions. De moment el tinc blocat per editar cap dels dos articles. Què em recomaneu que faci? --Yuanga (disc.) 13:43, 17 gen 2021 (CET)
@Yuanga: Crec que l'hauries de desblocar. No es pot bloquejar un usuari, i menys indefinidament, per conflicte d'interessos. Cal demostrar que les seves edicions perjudiquen l'article i això no pot venir determinat per saber que l'usuari editar en un tema on té CI. I en cas de determinar que perjudiquen al contingut de l'article, es podria parlar de revertir-ho.--KRLS, (disc.) 17:34, 17 gen 2021 (CET)
Revertir-lo, ja l'han revertit als dos articles (i una IP molt sospitosa també ha revertit als reversors en un d'ells). A Jordi Vila i Rufas, les aportacions semblen més correctes (la segona vegada, amb referències, molt millor) però a Joan Vila i Pujol, l'edició no respectava gaire VP:PVN. Jo no els solc blocar si no és que arriben a una guerra d'edicions, cosa que normalment no sol passar. Pau Cabot · Discussió 19:14, 17 gen 2021 (CET)
Entesos. Gràcies! --Yuanga (disc.) 09:46, 18 gen 2021 (CET)

Ocultació d'informació sensible[modifica]

A petició d'OTRS he ocultat totes les revisions anteriors a l'actual de l'article Marc Dorcel. Més informació a it:Wikipedia:Bar/Discussioni/Notification of office action. Pau Cabot · Discussió 13:34, 1 març 2021 (CET)

Per a ocultar o esborrar amenaça[modifica]

Hola, bona vesprada. Un usuari anònim (que sigut bloquejada globalment) ha estat assetjant i amenaçant a un altre. La meua sol·licitud és que oculteu aqueixa edició de la seua discussió o que l'esborreu tota, restaurant només la meua benvinguda, per favor. Gràcies. --Geom (disc.) 13:45, 11 març 2021 (CET)

@Geom: Fet Fet! --Townie (discussió) 14:14, 11 març 2021 (CET)

Vandalisme d'un administrador de Wikidata[modifica]

L'Usuari:Hasley (Hasley (discussió contribucions registre)) sembla haver fet desenes d'edicions eliminant informació reiteradament en diverses pàgines, per després revertir els canvis amb l'objectiu de sumar punts al concurs dels 10.000. Em sorprèn que aquest usuari, que sembla tenir certa experiència i a més ser administrador a Wikidata, actui d'aquesta manera perjudicant un dels projectes en marxa i obligant a reprogramar el sistema de recompte de punts que ja de per si prou complicat perquè cada dia ha de comptar els nous octets de 10.000 articles. Si això es confirma, proposo el bloqueig d'entre un any i infinit d'aquest usuari a la Viquipèdia en català. Ho podria fer jo, però abans de dur a la pràctica aquesta mesura dràstica, vull que algú altre s'ho miri, per si ho veieu igual que jo o no. Ja li he preguntat a la seva pàgina d'usuari si pot donar alguna explicació. Salut.--Medol (disc.) 09:59, 23 març 2021 (CET) Afegeixo que potser no és vandalisme i només es tracta de reversions, però és que seria sorprenent la rapidesa entre les accions vandàliques i la reversió i el fet que la majoria d'articles siguin dels 10.000. No sé si hi ha alguna manera per comprovar-ho.--Medol (disc.) 10:03, 23 març 2021 (CET)

@Medol: En Hasley té experiència revertint vandalisme cross-wiki, i ni tan sols s'ha apuntat al viquiprojecte. Dubto moltíssim que sigui res del que comentes, així que en contra del bloqueig. De fet, comprovant les IPs que havien fet els vandalismes, ho trobo encara menys versemblant. --Townie (discussió) 10:22, 23 març 2021 (CET)
D'acord, doncs no he dit res, deu ser simplement casualitat i que té alguna manera per revertir el vandalisme automàticament.--Medol (disc.) 10:25, 23 març 2021 (CET)
Medol, Townie, jo utilitzo m:SWViewer, una aplicació (semblant a Huggle) que permet veure i revertir en temps real vandalisme. Podeu verificar les edicions, que tenen l'etiqueta SWViewer. Si vaig errat, disculpes. —Hasley (disc.) 14:28, 23 març 2021 (CET)
Perdona, doncs, tot entès.--Medol (disc.) 14:58, 23 març 2021 (CET)

Esborrats directes[modifica]

Quan es fan esborrats directes, crec que s'hauria d'anar amb compte que l'esborrat compleixi amb Viquipèdia:Criteris de supressió ràpida i a més que el resum d'edició de l'esborrat ho reflecteixi. Per exemple, a l'esborrat de Josep Cunill Canals (que no poso en dubte que tingués motius per a la supressió directe), la raó que diu el resum és conflicte d'interessos, que no és cap dels motius contemplats a la política. Crec que estaria millor que si era publicitat flagrant o no tenia contingut significatiu el resum hagués posat al resum aquests motius que sí que són causa d'esborrat directe. Si l'únic problema hagués estat el conflicte d'interessos això hagués estat raó suficient per fer una proposta d'esborrat, no per esborrar directament.--Pere prlpz (disc.) 13:42, 17 abr 2021 (CEST)