Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar-hi. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.



Espam als resums d'edició[modifica]

Si mirau els canvis recents, veureu que hi ha un usuari que utilitza els resums d'edició no pel que són, sinó per fer publicitat d'un canal de Telegram (a través de la seva pàgina d'usuari). Com que fa centenars d'edicions cada dia com aquesta, els canvis recents s'omplen d'aquest espam. Donats els antecedents, crec que jo no som la persona més indicada per dir-li-ho. Qualcú li podria dir qualque cosa? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 10:58, 29 gen 2020 (CET)

Primer pas fet, avisar: Tema:Vfsc6mjq5hxt7gj0. --V.Riullop (parlem-ne) 13:39, 29 gen 2020 (CET)

Espam fotogràfic[modifica]

Un usuari es dedica a posar fotografies d'ous a articles d'aus, sense cap peu que expliqui res i amb un enllaç a MHNT de manera sistemàtica (Especial:Enllaços/Museu de Tolosa). Fa exactament el mateix que feia un altre usuari i que ja vaig denunciar aquí fa cinc anys. Avís i, si no atura, blocatge? Pau Cabot · Discussió 17:45, 24 feb 2020 (CET)

OK per mi. A part del spam no aporta gran cosa, simplement es dedica a posar a l'article una imatge que ja hauria de ser a la categoria de Commons. --Jey (disc.) 19:28, 24 feb 2020 (CET)
Hi estic d'acord.—Leptictidium (digui) 21:22, 24 feb 2020 (CET)

Deman empara[modifica]

Hi ha un company administrador, Flamenc, que es mostra molt dur en cada intervenció meva i, a més, és una actuació que va in crescendo. Podem discrepar en diverses coses, però no veig gens normal que qualifiqui una una proposta d'esborrat meva amb la frase agredir un nouvingut amb una amenaça d'esborrament no és una bona política. Puc haver-me equivocat, però ni he agredit ni he amenaçat a ningú. Si he infringit qualque política de la casa, acceptaré l'error i demanaré les disculpes necessàries. Tant si m'he equivocat com si no, agrairia als altres companys administradors que intercedissin per tal de que aquest company baixi una mica el seu to i pressuposi bona fe. De veres que començ a estar-ne molt cansat.

Ja sé que opinar en una discussió entre usuaris molt actius es fa complicat, i molt més si són administradors, per això us deman ajuda per si em podeu ajudar a resoldre aquest problema que no em veig en cor de resoldre parlant amb aquest usuari. Moltes gràcies. Pau Cabot · Discussió 19:29, 11 març 2020 (CET)

Benvolguts @Paucabot: i @Flamenc: sovint, el fet d'interaccionar únicament per escrit i sense veure'ns les cares fa que costi calibrar les intencions de l'altre i les nostres pròpies respostes. Crec que ens trobem davant d'un aquests casos. Flamenc, entenc que l'estil del Pau pugui semblar molt… directe i massa brusc; si ens donessin un euro per cada vegada que el Pau i jo hem topat (sia per «culpa» seva o per «culpa» meva), ja no hauríem de demanar donacions en els propers 50 anys. :) I, tanmateix, amb el pas del temps he arribat a tenir la ferma certesa que sí, el Pau pot ser molt brusc o directe, però sempre el guia la noble aspiració de millorar el nostre projecte en tot allò que sigui possible. Pau, Flamenc, Vriullop, Barcelona, Manlleus, MALLUS, un servidor… tots tenim les nostres manies i les nostres idiosincràsies, però també tots tenim la mateixa voluntat d'esforçar-nos per ampliar i difondre el coneixement lliure en català. De fet, fins i tot m'aventuraria a dir que aquesta diversitat d'estils i perspectives és una de les coses que fan forta la nostra comunitat. Per això, reitero la importància no només d'assumir bona fe, sinó també de ser curosos amb el llenguatge i evitar els verbs que, expressament o accidental, puguin posar en dubte la bona fe. Salut i gràcies a tots dos per la immensa feinada que feu per la Viquipèdia.—Leptictidium (digui) 19:46, 11 març 2020 (CET)

Aixó de «cada intervenció» no és correcte, quan trobo que Pau té raó aprovo les seves proposicions. Comprenc més o menys l'estil i les sensibilitats de diferents d'usuaris molt actius. El que continuo trobant agressiu, no envers mi, però envers un viquipedista que escriu un primer article, que em sembla tot fet de bona fe, sobre una obra clàssica i pionera escrita el 1874 i publicada el 1893 Memoria sobre los cantos, bailes y tocatas populares de la Isla de Mallorca, no és autobombo, ni currículum, ni res de negatiu, malgrat les malapteses de dibutant, rep, en menys de sis setmanes, un avís d'esborrament. En tal cas, cal diàleg, i no calen plantilles «forts». Aixó sí, que són agressiues, inútils, ineficaços (no compto les plantilles a les quals ningú no fa cas durant llustres) i no gaire una bona política per trobar les mans que ens manquen tant. El que no m'agrada tampoc, és que quan Paucabot «perd» una votació d'esborrament, tot i aixó continua posant les plantilles (currículum, FVA etc.). Abans, quan hi havia una majoria per a mantenir l'article, es considerava com admissible. Per a mi és senzill, o esborrem, o no esborrem, i si votem per no esborrar, l'article és admissible. I m'agrada encara menys que en cas de vot perdut, sistemàticament torna a posar al vot dos o tres anys després. S'ha de poder perdre també. Sí que estimo la manera d'en Pau de pujar tothom a millorar la qualitat. Ajuda, però no és útil posar una referència després de cada coma, una exigència que generalment només exigeix per a persones, coses i entitats locals, i no gaire per a il·lustres desconeguts d'altres països. --Flamenc (disc.) 21:09, 11 març 2020 (CET)

Només t'he citat perquè sabessis la meva queixa. La idea no era que encara em donassis més canya. Gràcies. Ara m'agradaria sentir els companys. De veres que necessit la seva ajuda per tal de rebaixar tot això. Pau Cabot · Discussió 21:30, 11 març 2020 (CET)
@Paucabot: Doncs ja no puc donar la meva opinió? --Flamenc (disc.) 21:50, 11 març 2020 (CET)
Estic demanant ajuda ben sincera perquè el teu nivell, sincerament, em sobrepassa. T'he citat perquè ho sabessis, no per discutir amb tu. Ho dic ben de veres. No vull fer més debats dialèctics. He vengut aquí a demanar ajuda als companys i no a seguir rebent. Per favor, fes-me aquest favor. Pau Cabot · Discussió 22:09, 11 març 2020 (CET)
Sobre l'esborrament, contesto a la pròpia discussió. Salut! --Jey (disc.) 22:55, 11 març 2020 (CET)
@Paucabot:Gràcies, em diràs quan puc tornar a parlar.--Flamenc (disc.) 22:56, 11 març 2020 (CET)