Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Comptes d'administradors hackejats[modifica | modifica el codi]

Hi ha hagut problemes amb hackers que s'han fet amb contrasenyes de comptes d'administradors i de personal de la Fundació, Jimbo inclòs [1]. De moment només s'han estat divertint, amb algunes edicions compromeses, però podrien fer moltes destrosses. S'estan estudiant mesures per protegir especialment les contrasenyes dels usuaris amb certs drets. Això no una qüestió personal de cada administrador. Un compte compromès afecta a tot el projecte i suposa una actuació urgent per part d'altres administradors amb l'ajuda de stewards. Com a primera mesura tot administrador hauria de canviar la seva contrasenya a alguna nova i que sigui diferent a les usades en altres llocs. Tot plegat ens pot fer replantejar la situació dels administradors inactius que evidentment no canviaran res. --V.Riullop (parlem-ne) 20:35, 21 nov 2016 (CET)

Fet! Pau Cabot · Discussió 20:44, 21 nov 2016 (CET)
Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 21:32, 21 nov 2016 (CET)
Canviada.--Àlex (Discussió) 21:39, 21 nov 2016 (CET)
Crec que, ara amb més motiu, almanco podríem donar de baixa els administradors amb un període d'inactivitat més llarg, que serien devers una desena. Tenia entès que, per als administradors inactius més de dos anys, hi havia una comissió de stewards de WMF que els donava de baixa, però veig que, almanco aquí, aquesta comissió no ha actuat des del 2014. Pau Cabot · Discussió 16:49, 25 nov 2016 (CET)
La revisió d'inactivitat des de meta és anual. En la darrera ronda es va fer una baixa el març del 2016: Tema:Sz4b2tx96ra8d50f. Ara mateix veig 3 candidats a que entrin en la propera ronda. --V.Riullop (parlem-ne) 17:47, 25 nov 2016 (CET)
Gràcies, Vicenç. No ho recordava. Tu deies de prendre nosaltres decisions més estrictes que aquests dos anys d'inactivitat? Pau Cabot · Discussió 17:57, 25 nov 2016 (CET)
N'hi ha 6 que no han fet cap acció administrativa des de fa dos anys, però clar, es veu que la inactivitat es compta també amb edicions. Potser nosaltres ho podríem modificar a, per exemple, un any sense cap acció administrativa? Pau Cabot · Discussió 18:06, 25 nov 2016 (CET)
D'aquests 6 n'hi ha 3 que han fet alguna edició, encara que sigui en la seva pàgina d'usuari, per això no es consideren inactius segons la política de Meta. Si fem alguna política pròpia hauria de ser en base al tema de seguretat que s'ha mostrat feble. L'inconvenient és que algú hauria de revisar l'activitat i seguir algun procediment raonable, com el de Meta. --V.Riullop (parlem-ne) 19:29, 25 nov 2016 (CET)
Jo seria partidari de fer una política pròpia i restrictiva, ja que la majoria d'administradors desapareixen en aconseguir els drets.--Lohen11 (disc.) 11:27, 26 nov 2016 (CET)
Si hi ha consens en, per exemple, llevar-los els drets després d'un any sense cap acció administrativa, m'oferesc a mirar de redactar el procediment (basant-me en el de meta) i fer les gestions per donar de baixa una primera tongada d'administradors. Pau Cabot · Discussió 12:22, 26 nov 2016 (CET)
A favor de redactar un procediment propi, sobretot a fi d'evitar situacions de vulnerabilitat com la que ha donat origen a aquest fil.--Àlex (Discussió) 12:53, 26 nov 2016 (CET)
Contrasenya canviada. D'acord amb les propostes que s'han fet en aquest fil.—Leptictidium (digui) 15:31, 26 nov 2016 (CET)
Basant-me en meta:Admin activity review/ca, he fet Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors i crec que és bastant garantista. Digau-me que en pensau. Si ens sembla bé, la podríem dur a VP:PD. Pau Cabot · Discussió 17:26, 2 des 2016 (CET)
És d'agrair que algú prengui la iniciativa. Com a comentari inicial, això ha de ser una política de la comunitat, no una política dels administradors. S'agraeix la informació prèvia als afectats directes però que quedi clar que la discussió s'ha d'obrir de seguida a tothom. Segon comentari, personal: es deixa la iniciativa als buròcrates i només en som dos d'actius. No tinc inconvenient en seguir el procès però no em puc comprometre a fer-lo periòdicament. La iniciativa la podria prendre qualsevol i avisar del resultat. Tinc alguns altres comentaris però ja els faig a la pàgina de discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 19:05, 2 des 2016 (CET)
Gràcies pels comentaris. Retocau la política tot el que volgueu. Pensava obrir-la a la comunitat en la presa de decisions quan la cosa tengués una mica més de cara i ulls, però, ja que ho comentes, ho publicit a la Taverna. D'acord amb el que dius de que el procés no té perquè fer-lo un buròcrata. Pau Cabot · Discussió 19:13, 2 des 2016 (CET)
Viquipèdia:Presa de decisions/2016/Baixa dels administradors inactius. Pau Cabot · Discussió 08:12, 8 des 2016 (CET)

┌─────────────────────────────────────────────────┘
Per incrementar la sguretat dels comptes dels administradors s'està provant una eina de autenticació multifactor (que envia un codi d'un sol ús al mòbil per fer el login encara més segur). --gerardduenascontacta'm 11:04, 3 gen 2017 (CET)

Dubte sobre esborrat de fitxers[modifica | modifica el codi]

Tinc dubtes sobre l'aplicació dels criteris de supressió ràpida d'imatges. He vist que a Categoria:Sol·licituds de supressió immediata hi ha fitxers l'esborrat dels quals ha estat proposat, però no acaben de complir estrictament els criteris.

Per exemple, Fitxer:Revelin.png ha estat proposat per l'esborrat amb el motiu: Sense ús, ja hi ha fotografies a Commons. Estic d'acord amb què no val la pena tenir aquesta imatge si no es fa servir, i si a Commons n'hi ha de semblants (he comprovat que n'hi ha de molt similars). Però el criteri de sense ús va lligat a que sigui una imatge no lliure (i aquesta sí que és lliure), mentre que el criteri que sigui a Commons va lligat a que sigui la mateixa, idèntica imatge la que és a Commons, i aquí no passa: hi ha imatges substancialment iguals, però no exactament la mateixa.

Així que voldria preguntar quin és el criteri a la pràctica: en un cas com aquest podem esborrar el fitxer amb el criteri que ja hi ha imatges lliures substancialment iguals a Commons (encara que no siguin exactament la mateixa)?.--Carles (enraonem) 11:27, 25 des 2016 (CET)

I no es podrien moure a Commons i tema solucionat?--Arnaugir (discussió) 12:17, 25 des 2016 (CET)
Correcte, el motiu és aplicable a imatges no lliures. Per les lliures es podria restaurar la Categoria:Imatges a moure a la Wikimedia Commons i omplir-la via {{Plantilla de Commons}}, tal com feia la versió antiga de {{Moure a Commons}}. Té 1000 inclusions, però no estic segur si totes són bones per moure. --V.Riullop (parlem-ne) 19:07, 25 des 2016 (CET)
Per al·lusions, es clar que haurien d'anar aquestes imatges a Commons però val la pena? Clarament no. Ja hi han imatges similars i amb molta més qualitat. Si després de 10 anys no s'han mogut a Commons potser que anem fent neteja d'una cosa que no s'utilitzarà mai i que sembla més aviat un viatge familiar molt maco. --Lluis_tgn (disc.) 01:15, 29 des 2016 (CET)
@Lluis tgn: Tens raó, jo mateix n'he passat un munt a Commons però n'hi ha algunes que m'he saltat perquè realment no sé si val la pena. Ara bé, no tenim cap criteri definit per esborrar-les directament i caldria que passessin per VP:EP/P. La mateixa plantilla de destrucció ja ho diu, en cas de dubte el mateix administrador pot iniciar la discussió d'esborrat. --V.Riullop (parlem-ne) 20:40, 3 gen 2017 (CET)
En tot cas, es podria fer que {{Plantilla de Commons}} categoritzàs els fitxers a Categoria:Fitxers per revisar o similar i mirar de buidar-la. Les que tenguin altrenatives millors a Commons, s'esborren. Les altres, es traslladen. Pau Cabot · Discussió 05:50, 29 des 2016 (CET)

Esborrat de pàgina de discussió[modifica | modifica el codi]

Un usuari havia creat a una pàgina de discussió, no sé si per error o volent, el contingut d'un article. Ha demanat «treure el Discussió:» de davant (us juro que no ho entenia al principi). Ho he fet, i ara em queda el dubte de si s'ha d'esborrar la pàgina de discussió, o què cal fer amb ella. De fet, no sé si calia deixar alguna indicació del què s'hi ha fet abans,a banda del resum d'edició. Papapep (disc.) 20:31, 27 des 2016 (CET)

Ho he arreglat reanomenant. El procés és reanomenar de "Discussió:Xyz" a "Xyz" per traslladar-hi l'historial. A més, en aquest cas no cal deixar la redirecció. De fet, una de les activitats dels administradors és arreglar trasllats manuals per poder recuperar els historials. Més complex és fusionar historials, cosa que hauria passat amb edicions posteriors. --V.Riullop (parlem-ne) 20:43, 27 des 2016 (CET)
He vist que havies arreglat el meu pitafi. Ara he recordat que el manual d'administradors en parlava. Disculpes (i gràcies). Papapep (disc.) 20:56, 27 des 2016 (CET)

Pokémon i més Pokémon[modifica | modifica el codi]

Igual m'ho miro com no toca però, tota aquesta miríada d'articles sobre Pokémon i derivats sense cap, o gairebé cap, referència vàlida, té raó de ser? Papapep (disc.) 14:34, 4 gen 2017 (CET)

Igual que amb qualsevol altra categoria, si creus que un article necessita referències, pots demanar-les amb la plantilla corresponent. De la mateixa manera, si creus que un article no és admissible, pots proposar-ne l'esborrat.—Leptictidium (digui) 15:18, 4 gen 2017 (CET)
Cal saber si un porta el barret d'editor o d'administrador. Si tenen o poden tenir referències és una qüestió editorial i com a administrador no hi tinc res a dir. És clar que em puc canviar de barret però llavors hauríem d'anar a una altra sala. --V.Riullop (parlem-ne) 17:32, 4 gen 2017 (CET)

d'acord que no té res a veure amb administrador però des del vessant editor, d'acord absolut amb l'existència d'aquests pokémon--barcelona (disc.) 17:35, 4 gen 2017 (CET)

Aquí un no-administrador llegint-vos (suposo que tot i no ser-ho puc opinar en aquest fil). D'una banda, aquest no sembla el lloc per tractar aquest tema: Aneu a la taverna o a la discussió de la categoria. De l'altra, falten referències però són admissibles (com a aficionat al tema hi ha la tira de publicacions especialitzades que els tracten al detall, sobretot pel que fa al seu ús en competició). --Pau Colominas (t'ajudo?) 17:49, 4 gen 2017 (CET)
Sento haver-ho encetat on no toca. Moltes gràcies a tots pels comentaris. Papapep (disc.) 19:48, 4 gen 2017 (CET)

Mediació urgent[modifica | modifica el codi]

Hola,

Ja sé que no resulta agradable intervenir en conflictes amb usuaris cabuts o que no volen entendre les normes, però m'agradaria que algú de vosaltres pogués intervenir el més aviat possible en el fil Viquipèdia:Petició als administradors#Usuari expert que no referencia i desatén missatges. Els articles no deixen de créixer i després quan arriba la QQ tenim molta feina que es podria haver evitat. Gràcies. --Xavier Dengra (MISSATGES) 13:59, 6 gen 2017 (CET)

CSS, responsivitat et al[modifica | modifica el codi]

M'estava mirant com es pot mirar de modificar la portada de Viquidites, que en @Xavier Dengra: em comentava que la volia millorar, i m'aniria bé si algú em pot apuntar a documentació, si és que n'hi ha, sobre com gestiona el Mediawiki que utilitzem (no la de Mediawiki en si, vull dir si Wikimedia hi té alguna cosa pel mig que s'hagi de considerar) el tema de l'adaptabilitat. Només podem jugar amb el CSS encastat, o hi ha alguna cosa més a tenir en compte? Gràcies! Papapep (disc.) 17:31, 8 gen 2017 (CET)

No estic segur de què és el que demanes. El que se m'acut d'entrada són les recomanacions de mw:Making MediaWiki Mobile Friendly. Per la portada a mw:Mobile Gateway/Mobile homepage formatting recomanen usar class="nomobile" per excloure-hi coses, en canvi a m:Mobile projects/Mobile Gateway/Mobile homepage formatting/en recomanen usar id="mf-" per incloure-hi coses, que és el que usem a Plantilla:Portada10anys. A més dels mòbils, cal provar les diferents aparences segons els enllaços a Viquipèdia:Portades, i diferents navegadors. --V.Riullop (parlem-ne) 19:31, 8 gen 2017 (CET)
Genial, tot això és justament el què volia dir (tot i que mal explicat) que necessitava veure. Moltes gràcies! Papapep (disc.) 21:37, 8 gen 2017 (CET)

Nous admins[modifica | modifica el codi]

He estat repassant les estadístiques dels administradors des de dia 26 de desembre, en que ja havíem donat d'alta tots els nous administradors i veig que els nous ja s'hi han posat i amb ganes. Si qualcun dels novells té qualque dubte o necessita ajuda, aquest és un bon lloc per fer-ho. Pau Cabot · Discussió 09:52, 10 gen 2017 (CET)

Gràcies Paucabot. Justament l'altre dia volia preguntar quina és la tasca que considereu que requereix més ajut.--Jey (disc.) 22:43, 10 gen 2017 (CET)
Les tasques que varen sortir quan diguérem que necessitàvem més administradors (veges una mica més amunt) eren el patrullatge de canvis recents, l'arxivat de propostes d'esborrat i la revisió de VP:PA. Recoman posar aquestes pàgines a la llista de seguiment (excepte els canvis recents) i anar seguint les noves edicions. També recoman tenir a mà Categoria:Calaix dels administradors. Pau Cabot · Discussió 07:30, 11 gen 2017 (CET)

IP associada a compte[modifica | modifica el codi]

Hi ha forma de saber des de quina IP es connecta un compte concret, o calen més permisos que els d'administrador? aniria bé a vegades per veure si t'està «pirulant» de forma anònima un editor «habitual». Gràcies! Papapep (disc.) 14:41, 14 gen 2017 (CET)

Viquipèdia:Verificador de comptes d'usuari. Pau Cabot · Discussió 15:50, 14 gen 2017 (CET)
Ah, cony! entesos, gràcies!! Papapep (disc.) 16:46, 14 gen 2017 (CET)

Guerres d'edicions[modifica | modifica el codi]

Arran de les dues darreres edicions de Bradoman i Maurici23 a Carlisme iniciant una nova guerra, he protegit la pàgina. Maurici ha fet una nova modificació conflictiva sense consensuarla, i Bradoman l'ha revertit, malgrat que tots dos han estat reiteradament advertits.

Antecedents a Viquipèdia:Petició_als_administradors#Usuari_v.C3.A0ndal_problem.C3.A0tic_expulsat_de_la_wikipedia_en_castell.C3.A0 i a Discussió:Carlisme entre altres llocs.

També en Panotxa ha protegit anteriorment un altre article relacionat. De tota manera, hi ha molts més articles vinculats on fan batalla d'edicions, pràcticament tots aquells en els quals editen, relatius al carlisme. No crec que la solució sigui anar protegint només per a administradors tots els articles. Tots dos usuaris han participat en la guerra d'edicions, i no paren malgrat haver estat advertits molts cops. Què en penseu sobre la possibilitat de blocar els usuaris?.--Carles (enraonem) 18:17, 26 gen 2017 (CET)

Em sembla que cal un darrer advertiment a @Bradoman: i @Maurici23:. No haurien de fer edicions en els articles vinculats al carlisme ja de per si per un clar CI, que per mi és més important encara que la guerra d'edicions, que també és greu. --Panotxa (disc.) 20:07, 26 gen 2017 (CET)

D'acord. Per mi puc deixar de participar durant una temporada, però m'agradaria que mentrestant Maurici23 no aprofités per vandalitzar. Sempre he dit que a mi el que m'interessa és la història del carlisme. A més dels articles que Maurici23 vol acaparar i que "m'he deixat arrossegar" també he creat algunes biografies. Panotxa fins i tot em va felicitar per les meves contribucions. Si no hagués arribat aquest usuari no catalanoparlant amb el seu traductor de Google, no hi hauria hagut cap problema. És ell qui inicia les baralles i vol fer una versió propagandística del seu Parti Carlí en totes les pàgines que edita. Per part meva lamento les molèsties causades als administradors.--Bradoman (disc.) 20:15, 26 gen 2017 (CET)

D'acord, em vaig a abstenir de noves edicions en aquesta temàtica. Però per favor agrairia enormement que algú resolgués les qüestions plantejades en les pàgines de discussió de Montejurra, Partit Carlí (1970), Carles Hug de Borbó i Parma, i Carles Xavier de Borbó i Parma. Salutacions cordials. Maurici23 (disc.) 22:54, 26 gen 2017 (CET)

Tancament de propostes d'esborrat[modifica | modifica el codi]

Crec que hauríem de mirar de ser semblar més neutrals. Vaig proposar això fa una setmana i avui, un administrador que havia participat en el debat, ha tancat la proposta tot fent-ne una interpretació molt generosa cap al seu punt de vista, esborrant no només la categoria proposada sinó totes les que en penjaven. A més, aquest administrador feia bastant de temps que no havia arxivat cap altre proposta. Queda lleig, almanco.

És per això que propòs el que ja vaig dir fa una setmana: mirem de no tancar cap proposta d'esborrat en la que haguem participat. Jo, com que som un assidu dels debats, ja fa temps que em vaig autoexcloure d'aquesta tasca. En la majoria dels casos, és un simple recompte de vots i no té cap tipus de problema, però la cosa queda molt més estètica, fins i tot en els casos no problemàtics, si ho fa una persona que no ha participat en el debat.

Perquè no se'm malinterpreti: crec que hi havia una majoria clara per esborrar la categoria proposada i totes les altres, però si ho hagués fet qualque altre administrador no hagués quedat tan antiestètic com ha quedat. Pau Cabot · Discussió 18:56, 27 gen 2017 (CET)

La meva acció ha estat purament burocràtica: seguir el marcat a Viquipèdia:Esborrar pàgines#Valoració final. La única limitació que hi ha a la normativa és: "Es recomana, no s'obliga, que l'usuari que ha obert el procés d'esborrat no arxivi ell mateix el cas." Jo no he obert la proposta, així que no m'interpel·la tampoc aquesta recomanació. Havien votat 11 usuaris dels quals 10 s'havien posicionat a favor de l'esborrament i ja havien passat 10 dies des de l'inici de la proposta (feia 3 dies que es podia haver tancat). Jo no he fet cap interpretació generosa, perquè el proponent va indicar en el seu missatge clarament que la proposta incloïa les subcategories: "[...] Caldria eliminar totes les subcategories i enllaçar-les sota l'agrupació Categoria:Actors pornogràfics.". Respecte la teva proposta, crec que som una comunitat petita com per anar autoexcloent-nos de debats, per tal de executar accions burocràtiques com aquesta, però això ho podem discutir a la secció que m'has indicat i que no havia vist.--KRLS , (disc.) 19:55, 27 gen 2017 (CET)
Som una comunitat petita, sí, però tenim 17 administradors actius i justament tu no eres la persona més indicada per tancar aquesta proposta (jo tampoc, per exemple). Això és com a VP:CI: hi ha prou feines d'administrador i prou administradors actius com perquè just aterrassis a fer aquesta. Costa molt poc pensar en quines situacions és millor deixar la tasca a un company. A més, ara, les tasques d'administració no duren gaire, d'ençà que tenim tres o quatre administradors novells superactius. Pau Cabot · Discussió 20:21, 27 gen 2017 (CET)
Estic d'acord amb el KRLS en el 99% dels casos en els quals només cal comptar vots no hi ha motiu per autoexcloure's. La qüestió estètica és molt subjectiu.—Leptictidium (digui) 15:21, 28 gen 2017 (CET)
Que un administrador que normalment no tanca cap proposta d'esborrat en tanqui una que li toca tan de prop (a debats anteriors em remet) i que s'afanyi a fer efectiva una decisió amb la que ell hi està personalment involucrat, a mi no em sembla una percepció subjectiva sinó un fet objectiu. Jo proposava que els administradors evitassin tancar propostes d'esborrat en les que ells han participat. Això sí, ja em conformaria si en lloc de fer-ho en el 100% dels casos, només ho feim en l'1% dels casos en què és evident que queda lleig (com ha estat el cas). Pau Cabot · Discussió 17:35, 28 gen 2017 (CET)
No trobo cap irregularitat en l'edició del KRLS. El tema és: ho pot fer o no ho pot fer? Sí! Que normalment no ho faci, que s'afanyi (sic, no veig que hi hagi hagut cap pressa), que quedi lleig (??)... no toca.--Lohen11 (disc.) 18:24, 28 gen 2017 (CET)
Entenc que qualcú pugui pensar que no toca perquè aquí no tenim aquesta normativa, però el que coment no deu ser tan estrany (??) tenint en compte que així ho tenen regulat a diverses viquipèdies. Pau Cabot · Discussió 18:57, 28 gen 2017 (CET)

Fitxers portuguesos[modifica | modifica el codi]

Avui un usuari portuguès ha penjat aquest fitxer, un tutorial de 7 minuts de com carregar imatges a la Viquipèdia: Fitxer:Tutorial Como Publi Videos Na Wiki Evanildo Da Silva.webm (si de cas, mireu/restaureu el fitxer). Algú sap si tots aquests usuaris vénen d'alguna comunitat concreta, o si és un mateix usuari que no para? --Townie · discussió 21:03, 3 feb 2017 (CET)

Viquipèdia:Petició als administradors/Arxiu 38#Pujada massiva de fitxers. Pau Cabot · Discussió 21:08, 3 feb 2017 (CET)
Diria que és un usuari / són usuaris d'algun país africà portuguesòfon, tipus Angola o Moçambic. Em sembla curiós com insisteixen, tenint en compte que entre tots els tenim marcats ben de prop. Normalment els vídeos o imatges que pengen duren minuts, quan no segons, abans que no els esborrem i bloquem els usuaris. Ells sabran.--Carles (enraonem) 23:31, 7 feb 2017 (CET)
La causa és Wikipedia Zero a Angola. Pau Cabot · Discussió 07:42, 8 feb 2017 (CET)
Caram, desconeixia això del Zero. Doncs espero que no s'hi aficionin massa, són realment pesadets. Són fàcils de detectar, com Usuari:Ban o imortal quan creen l'usuari. Només és qüestió de temps que carreguin un fitxer i tinguem motiu per blocar.--Carles (enraonem) 14:03, 8 feb 2017 (CET)
Veient Special:log/upload i pt:Special:log/upload és estrany que el problema el tinguem aquí i no allí. --V.Riullop (parlem-ne) 17:26, 8 feb 2017 (CET)

CI[modifica | modifica el codi]

Bona nit companys! No sé si aquest és el lloc adient per fer-ho, si no és així us demano disculpes. M'he topat amb les edicions de Moira Costa (discussió contribucions registre), la qual té un clar conflicte d'interessos. Ha obviat els comentaris a la seva pàgina d'usuari i fins i tot els ha arribat a esborrar. Què hauria de fer en un cas com aquest? --Yuanga (disc.) 23:26, 7 feb 2017 (CET)

Blocatge[modifica | modifica el codi]

Hola. Acabo d'esborrar Discussió:Baltasar Picornell Lladó on un usuari hi havia fet una nova aportació hostil, com totes les que fa. Fa uns dies vaig blocar aquest usuari una setmana per conducta hostil. Jo, la veritat, el blocaria per sempre perquè està clar que no hi ha res a fer, però pregunto primer per aquí perquè no tinc experiència amb aquestes coses i ara mateix no sé si tenim algun protocol per casos d'aquests. Vull dir, si el bloco infinitament, m'estaria saltant algun protocol establert, tipus debat en aquesta Sala per exemple?.--Carles (enraonem) 14:17, 16 feb 2017 (CET)

Totalment a favor de blocar indefinidament usuaris que només editen per vandalitzar o demostren una conducta hostil de forma reiterada sense atendre cap avís. No em consta que tinguem cap protocol per a aquests casos, però em sembla correcte comentar-ho aquí si són usuaris habituals. Quan es tracta d'IPs jo habitualment faig bloquejos temporals, incrementant-los en la durada si reincideixen, però si són usuaris registrats amb clara intenció de vandalitzar no veig motiu per no bloquejar-los al verificar una conducta hostil reiterada com aquesta.--Àlex (Discussió) 20:36, 16 feb 2017 (CET)
Gràcies, Àlex, el blocaré. La seva actitud és totalment intolerable.--Carles (enraonem) 07:32, 17 feb 2017 (CET)
D'acord amb Àlex. Pau Cabot · Discussió 15:07, 17 feb 2017 (CET)