Viquipèdia:Sala dels administradors

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Wikipedia Administrator.svg Sala dels administradors
Drecera:
VP:SA
Aquesta sala és un espai de trobada per als administradors, per a reportar les seves accions, frustracions, explicacions, o per fer preguntes i demanar recomanacions d'altres administradors. Si sou un administrador nou, no dubteu en fer ús d'aquesta pàgina per a sol·licitar el consell d'un company amb més antiguitat.

No és necessari ser administrador per a participar. Si teniu alguna pregunta o voleu alguna explicació sobre l'actuació dels administradors, feu ús d'aquesta sala també! Tanmateix si teniu una petició específica que no requereix de cap discussió prèvia o si voleu l'acció immediata d'un administrador, llavors, demaneu-la directament a Viquipèdia:Petició als administradors.


Instruccions:

  • Aquesta és una pàgina de discussió comunitària. Utilitzeu la pestanya "Nova secció" per a obrir un nou fil de discussió i signeu els comentaris.
  • Si es parla sobre algun usuari, cal avisar-lo.
  • Si es tracta d'una discussió que té lloc en alguna altra banda, deixeu un avís amb l'enllaç i seguiu la discussió al seu lloc per no fragmentar-la.
  • Els fils s'arxiven automàticament al cap de 2 mesos d'inactivitat deixant-ne com a mínim tres a la pàgina. No cal tancar converses.Mcapdevila[modifica]

Mcapdevila ha tornat a la traducció compulsiva de pàgines sense la mínima revisió dels textos. He revisat els articles que ha creat el darrer mes i la majoria tenen errors importants que es veuen en una lectura ràpida. El resultat: he omplit Categoria:Sol·licituds de supressió diferida. De moment, li he llevat els permisos d'autopatrullat que incomprensiblement encara tenia i almanco els seus articles nous ressaltaran a Especial:Pàgines noves.

Què trobau que hem de fer?

Antecedents: tot Usuari Discussió:Mcapdevila/Arxiu 1, Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2010/05#Pluja de traduccions de can :es, Viquipèdia:La taverna/Polítiques/Arxius/2010/07#Males pràctiques a la Viquipèdia, Viquipèdia:La_taverna/Novetats/Arxius/2010/12#Traductor de la Generalitat amb menys idiomes, Viquipèdia:Petició als administradors/Arxiu 20#Mcapdevila, Viquipèdia:Petició als administradors/Arxiu 33#Esborrat col·lectiu / usuarificació, Tema:Soeyl0pgfbxw9zs7 ... Pau Cabot · Discussió 14:18, 20 ago 2017 (CEST)

Alguns articles se'ls mira una mica i hi fa correccions, i alguns altres són la simple traducció automàtica sense revisar. Està clar que Mcapdevila tradueix massa articles massa ràpid, i així és impossible repassar-los degudament. També està clar que ja ho sap, ell i tots, a la vista dels precedents. Però no és vandalisme, i no veig clar que sigui motiu de blocatge. Potser podriem consensuar una norma general per no permetre iniciar més d'un número determinat (baix) de traduccions a la vegada sense haver acabat les que es tinguin en curs.--Carles (enraonem) 10:18, 23 ago 2017 (CEST)
No estic advocant per blocar-lo però les normatives, ajudes, advertències i recomanacions no tenen cap efecte sobre aquest usuari. Pau Cabot · Discussió 11:02, 23 ago 2017 (CEST)
Totalment accord am en Carles, amb el fet: "quien mucho abarca poco aprieta", i pot-ser vull abarcar massa.. tot depén del temps del que disposo, però t'has mirat tots els que m'ha posat l'etiqueta usuarificar el week-end passat?, ja te'n faré una llista.. Proposo el següent: a partir del divendres (aquest dies vaig de bòlid) em poso a corregir-los i que en Carles els aprobi--Mcapdevila (disc.) 16:22, 23 ago 2017 (CEST)
Bé, m'agrada la resposta, és del que es tracta Mcapdevila, de repassar-los per tal que siguin acceptables. De tota manera, jo no sóc ningú per "aprovar-los", tot i que lògicament col·laboraré en el que pugui, i d'altra banda, tampoc no passa res per usuarificar articles, perquè un cop usuarificats també es poden arreglar. M'he fixat que ja en tens molts d'usuarificats.--Carles (enraonem) 11:20, 24 ago 2017 (CEST)

Carlisme[modifica]

He protegit per un mes - només administradors - els articles Francesc Xavier de Borbó i Parma, Fets de Montejurra, Actes de Montejurra, Arbona, Jaume de Borbó i de Borbó-Parma, Montejurra, i Partit Carlí (1970). De tota manera, no és el primer cop que faig aquesta mena de protecció en articles carlins, no em sembla massa raonable anar protegint multitud d'articles a nivell administrador, la guerra d'edicions sí és motiu de blocatge, i els dos usuaris implicats ja els he avisat molts cops, així que tot i que no m'agrada blocar ningú quan no es tracta de vandalisme, crec que caldria blocar Bradoman i Tanufu2, no sé per quant te temps, llevat que algú opini el contrari.--Carles (enraonem) 10:25, 23 ago 2017 (CEST)

No he seguit tot el conflicte, però si tu, que sí que l'has seguit, creus que s'han de blocar, et don el meu suport. Pau Cabot · Discussió 11:04, 23 ago 2017 (CEST)
Diria que en Tanufu2 (discussió contribucions registre) també actua com a Maurici23 (discussió contribucions registre). En tot cas, el que cal és algú que moderi les guerres d'edicions (totes dues bandes aporten referències i debaten els canvis), però requereix ganes i molta dedicació. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:23, 23 ago 2017 (CEST)
Efectivament. Durant algunes setmanes vaig ficar-me en el tema, i hi vaig perdre el temps. Com que no conec la temàtica, al final vaig dir-los, diversos cops, que per no fer guerres d'edicions, escrivissin els canvis proposats a les discussions dels articles, i no fessin les modificacions sense consens. Hi va haver una treva (ajudada pel fet que vaig blocar diversos articles) però només va durar un temps limitat. Tornen a les guerres d'edicions, tots dos, i temo que no hi ha solució. Simplement tenen dos punts de vista molt diferents sobre les mateixes qüestions, a banda d'un evident conflicte d'interessos.--Carles (enraonem) 11:30, 23 ago 2017 (CEST)

Pàgines Flow[modifica]

Els administradors ara podem crear i reanomenar pàgines Flow (taulers, no temes): m:Help:Structured Discussions/Activation. A notar que la denominació Flow ha passat a "discussions estructurades" amb un objectiu més ampli que pren una nova empenta. --V.Riullop (parlem-ne) 11:00, 27 set 2017 (CEST)

Gràcies, Vicenç. L'enllaç seria aquest? Pau Cabot · Discussió 13:16, 27 set 2017 (CEST)
Sip, m'he equivocat de prefix, mw: en lloc de m:. --V.Riullop (parlem-ne) 17:01, 27 set 2017 (CEST)

Baixes d'administradors amb compromís de pròrroga[modifica]

He fet una proposta per modificar un dels punts de Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors. És a Tema:U5k2nwmq9cza6n5p on hi podeu participar. --V.Riullop (parlem-ne) 11:11, 12 gen 2018 (CET)

Publicitat[modifica]

He fet aquesta modificació per eliminar publicitat. Resulta que s'enllaçava l'article a una pàgina d'usuari Usuari:La Grossa de Campdorà, on hi ha més publicitat. Anava a esborrar aquesta pàgina d'usuari també, és clarament publicitària, però us voldria preguntar què en penseu. No m'agradaria tirar massa pel dret i equivocar-me.--Carles (enraonem) 10:20, 6 feb 2018 (CET)

Per esborrar. Viquipèdia:Pàgina d'usuari, què no es pot posar en una pàgina d'usuari?:
  • Un bloc d'activitats o d'informació fora de la Viquipèdia
  • Imatges que no siguin lliures
És clarament un intent d'article no admissible. --V.Riullop (parlem-ne) 11:33, 6 feb 2018 (CET)

Usuari especial[modifica]

Hola a tots. Per als que no estiguin al cas, feu una ullada a aquest i a aquest tema. Creieu que es tracta del mateix usuari? Es pot esbrinar d'alguna manera? Es tracta d'un(s) usuari(s) que no respon(en) a les preguntes, i que es limita a corregir les intervencions. Tot i que sembla que les seves edicions en els articles més o menys s'estan encaminant, penseu que se l'hauria de blocar? --Yuanga (disc.) 00:09, 1 març 2018 (CET)

@Yuanga: un checkuser (@KRLS, Góngora:) podria descobrir si son la mateixa persona però hauria d'estar justificat. Veig que moltes de les seves edicions son controvertides, d'acord en bloqueig curt si persisteix. --Jey (disc.) 00:21, 1 març 2018 (CET)
Jo crec que demanaria l'anàlisi a Viquipèdia:Comptes titella. Pau Cabot · Discussió 08:56, 1 març 2018 (CET)
Tenim una bona colla d'usuaris amb el mateix procedir: Popopot, Elpedestre, Pardaletpetitet, 192.148.208.20, Jpgine, 169.159.30.232, 169.159.29.209, 45.33.142.148, 45.33.142.165... Estaria bé saber si són o no la mteixa persona. --Pau Colominas (t'ajudo?) 10:22, 1 març 2018 (CET)
Ah, per cert... tots els mencionats solen coincidir editant certs articles concrets, pot servir per trobar-ne més. --Pau Colominas (t'ajudo?) 11:01, 1 març 2018 (CET)
Hi ha una possibilitat molt gran que no siguin comptes titella, més aviat és un grup amb interessos comuns: https://www.facebook.com/groups/512673578933648/ (Tema:U8f2ns2udpx6flqo) --Kette~cawiki (disc.) 11:29, 1 març 2018 (CET)
Acaba d'aterrar un altre clon: Especial:Contribucions/JordiDeSantJordi. Pau Cabot · Discussió 11:38, 1 març 2018 (CET)