Usuari Discussió:Lohen11

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

No modificable

 ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Lohen11/Arxiu 1 en data 16-12-2016.

Capsot (discussiócontribucions)

Molt bon dia! Espere que vos vaja tot molt bé a tu i tots els teus durant aquest peri'ode molt complicat. Gràcies per tota la gran faena que fas amb gran qualitat i la teua constància d'ençà de tants i tants anys! T'escric ja que s'estan fent les eleccions de la Junta de la Fundacio' Wikimedia (però potser ja ho saps i has votat!) i crec que hi tens dret de vot, si no has votat . Trobe que hem de demostrar que la nostra comunitat té molta força, empenta i vitalitat mitjançant una participacio' important; ja som 6ens i gràcies a tots vosaltres podem pujar encara si no has votat. Espere que hi votaràs, si encara no ho has fet i t'ho agraisc. Per a entendre de qué es tracta (molta gent no en té ni idea dissortadament), he elaborat una mena de balanç amb el meu parer sobre els candidats amb un enllaç penjat a la Taverna (segon apartat, Viquipèdia:La_taverna/Novetats). De nou moltes gràcies per les teues contribucions constants i de qualitat. Et desitge un molt bon cap de setmana i un excel.lent estiu. Fins ben prompte! Una abraçada! Claudi/Capsot

Capsot (discussiócontribucions)

Més gràcies a tu! Hi treballes de valent d'ençà tant de temps! :) Au, molt bon diumenge! Claudi/Capsot

Vulcano (discussiócontribucions)

Amic Lohen11, aviam si hem pot recuperar la meva pàgina d'usuari. Moltes mercès.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Fet!

Vulcano (discussiócontribucions)

Pel que veig només he participat a la Viqui escrivint ME... per això com tu, he deixat la catalana perquè crec que no hem mereixo els atacs que tinc, hi sobretot els d'una senyora que pel que escriu sembla que soc el dimoni sense cua. Ara vaig a esborrar la meva pàgina d'usuari. Ens veiem pel setembre i fem una butifarrada??. @Vulcano

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Amic @Vulcano, t'escric per aquí perquè em sembla més íntim (totalment transparent, però no és una taverna) i, de pas, perquè el Lohen ho tingui copiat i m'ajudi a fer-te'l arribar si és que no ho veus tu directament.

Primer de tot, si penseu fer una botifarrada al setembre, compta amb la meva assistència, que a més soc vallesà i no m'hauré de desplaçar gaire.

Al tema. Sóc poc de freqüentar la taverna si no em citen directament per evitar posar-me pedres al fetge innecessàriament. Llegint el que han dit, puc estar d'acord en algunes de les afirmacions, però salvant honroses excepcions, a la taverna acostumem a desfogar-nos com si nosaltres fóssim impol·luts i mai haguéssim fet res dolent. Per tant, des de la voluntat de no perdre una bona relació amb gent que m'estimo, tot i discrepar-ne sovint, miro de no participar i quedar-me amb la part bona de la coneixença mútua.

A més, amb el temps he aprés que a la VP hi ha tants petits detalls a conèixer per moure't amb facilitat, fer les coses bé i ser un ajuda real a l'objectiu principal, que l'experiència aconseguida amb els anys pot valer més que l'efervescència del començament. T'explico això perquè, amb el pas del temps jo mateix he anat canviant de feina i adaptant-me més al que m'agradava i/o feia millor. Com tu, vaig començar pensant que havia de superar metes quantitatives o emplenar forats immensos de coneixement que em resultaven incomprensibles. Algunes correccions de veritables amics, em varen fer veure que si seguia per aquell camí, o la muntanya que tenia al davant era molt costeruda o acabaria barallat o marxant. Per contra, resultava més fàcil seguir participant fent un gir de guió. Va ser llavors que em vaig adonar que a la VP hi ha centenars d'activitats que desconeixem i que ens podem produir tanta satisfacció com guanyar el Guiness.

No val que em diguis que ets gran i no saps fer res més. Tu saps que si has arribat on has arribat ha estat per la teva voluntat de canviar i la teva capacitat d'adaptació. No t'estic proposant que facis infotaules com jo, perquè és un tema força tècnic, però reflexiona sobre com salvar el principal escull en que es basen les crítiques: "les traduccions directes de continguts no lliures". Segur que tots els que t'hem ajudat fins ara, ho voldrem fer un cop més si el canvi de rumb ho exigeix.

T'explicaré un secret que no he dit a ningú. Quan el 2006 vaig començar a la VP m'agradava posar als articles continguts sense referenciar que trobava als llocs més insospitats, des de revistes desaparegudes que trobava a les hemeroteques digitals fins dades singulars que apareixien en un blog. Ho feia amb una estúpida voluntat ocultista d'exclusivitat. Ara, en segon lloc darrera de fer infotaules, el que més em satisfà és cercar i posar referències que manquen a la VP.

Torna renovat, si us plau. Comptes amb molts de nosaltres. Salut !

Lohen11 (discussiócontribucions)

Amic @Vulcano, jo també opto per escriure't des d'aquí. Sempre vaig insistir que havies d'anar amb compte amb els copyvios. Vaig sortir a defensar tota la teva feinada sense saber que els darrers temps n'havies fet uns quants. Ja feia temps que t'havia deixat de tutelar els articles perquè tots estaven ben viquificats. I una cosa és que se t’escapi un paràgraf sencer sense modificar l’original i una altra que ho sigui l’article sencer. També és cert que són errors que només els podem cometre els que bàsicament redactem. Els que només categoritzen, els que només es mouen per les discussions, per la taverna, per la tele, aquests poden cometre altres errors, però copyvios no. Tots som necessaris, tots ens hem especialitzat, però els errors dels que redactem són més cridaners. La Viquipèdia és la seva gent i a tot arreu la gent es comporta igual: l'ego per sobre del conjunt. Però fixem-nos en nosaltres, tots fem errors.

Com que et vaig defensar, van anar a per mi. La primera reacció en calent va ser deixar el projecte, no en tinc cap necessitat d'aguantar això. Però per això hi ha la família i els amics, ells m'han encoratjat a tornar i a lluitar-ho. Ara els obligaré a llegir i rellegir articles sobre música del segle XX fins que siguin perfectes (els articles). Et recomano que facis el mateix. El consell de l'@Amadalvarez és molt constructiu. Has de gaudir reconstruint els teus articles. També t'ho pots passar bé buscant referències als articles que has escrit. Quan les trobes és molt gratificant. De passada que en trobes de noves vas modificant el text de manera que ja no se'l pugui considerar copyvio.

Rafael, ja quedarem per la botifarrada, de moment un nou viquipedista ja s'hi ha apuntat, i és un dels bons! De fet, jo crec que si s’hi apuntessin tots els implicats en aquest “affaire”, sense pantalles pel mig, aviat ho hauríem arreglat i la Viquipèdia catalana hi sortiria guanyant.

Una abraçada i et vull aquí!

Sonata per a violí i piano núm. 1

5
Paucabot (discussiócontribucions)
Lohen11 (discussiócontribucions)

Que et sembla, ara passarem els filtres copyvio de la viquipèdia catalana?

Paucabot (discussiócontribucions)

Diria que sí que passa.

En general, i per altres edicions que he vist, faries bé de fer una revisió més profunda dels articles. De vegades, hi ha més d'un copyvio en un mateix un article (com era aquest cas), i de vegades, caus en el que s'anomena parafrasejat similar, que tampoc no és acceptable.

Lohen11 (discussiócontribucions)

@Paucabot faries bé de revisar quan es permet el parafrasejat en l'apartat de "Les fonts són citades". D'altra banda, si estic en anàlisi musical i cito la font, el text s'hauria de canviar el mínim possible perquè sol ser una apreciació de l'autor.

Paucabot (discussiócontribucions)

En el cas de http://www.musicweb-international.com/classrev/2012/Feb12/Weinberg%20Sonatas_TOCC0007.htm, la font no és lliure ni compatible amb cc-by-sa.

Això del parafrasejat similar t'ho deia per altres casos com aquest altre.

En tot cas, si vols fer una citació d'una anàlisi musical copiant exactament el que diu el crític, ho pots fer però una mica diferent a com ho fas.

 • Has de dir, dins el text, qui és el crític que diu això: Segons tal,
 • Has d'usar <blockquote></blockquote> o {{Citació}} perquè es vegi clarament quina part del text és copiada literalment.

Exemple: Salvador Dalí i Domènech#Ideologia i personalitat.

Barcelona (discussiócontribucions)

Celebro que t'ho hagis repensat i ho poso per aquí i no correu perquè vull que consti :) Hi ha coses millorables però endavant amb la feina, i per molts articles i anys més amb nosaltres

Cercant un mentor

16
MiquelTito (discussiócontribucions)

Hola, fa poc que soc usuari. Estic creant pàgines sobre àlbums musicals i m'agradaria saber com afegir una fotografia a les entrades que vaig creant. No acabo de trobar l'opció i tampoc no vull tenir problemes sobre drets d'imatge. Les imatges que voldria afegir son, bàsicament, les portades dels àlbums, que es poden trobar a la pròpia pagina web de l'artista o a la mateixa Wiki en anglès o castellà. Em pots ajudar? Gràcies!

Lohen11 (discussiócontribucions)

Hola. Per carregar imatges a commons, que després podrem utilitzar, aquestes han de ser lliures i una portada d'un disc no ho és en cap cas. A l'anglesa "fan trampes" i carreguen la imatge en la mateixa wiki en comptes de commons. No et recomano fer-ho igual a la catalana perquè qualsevol dia s'esborraran.

D'altra banda, no cal que posis totes les dades a la infotaula, ja les agafa de wikidata.

MiquelTito (discussiócontribucions)

Llavors no hi ha cap opció per afegir la portada de l'àlbum? No hi ha res a fer? És una part força important de la pàgina ja que ràpidament et permet identificar un disc (un dels motius de consulta d'aquest tipus de pàgines).

Lohen11 (discussiócontribucions)

Crec que no, per estar-ne més segur consulta-ho a @Pere prlpz, més actiu i expert en aquests temes.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@MiquelTito Tenim les polítiques d'imatges carregades localment bastant desorganitzades, i la veritat és que és molt dubtós que sigui possible carregar localment les portades dels àlbums per fer-ne aquest ús complint la legislació espanyola com demana la Fundació Wikimedia.

Ara bé, també és veritat que tenim milers de cartells de pel·lícula en la mateixa situació, carregats de fa anys, i ningú no els esborra. Ignoro si això durarà dos dies o dos segles, però de moment portem més d'una dècada així. Aleshores, tu mateix. Si vols carregar imatges localment has d'anar a l'enllaç "Puja un fitxer" de l'esquerra i a la pàgina que s'obrirà seguir l'enllaç "Formulari de càrrega a la Viquipèdia".

Si vols una mostra de la informació que s'hi ha de posar, pots veure Fitxer:Hugo Poster.jpg o qualsevol imatge de les categories de pòsters de pel·lícules. La majoria són copiades de la viquipèdia en anglès.

MiquelTito (discussiócontribucions)

Gràcies per la info! :)

MiquelTito (discussiócontribucions)

Hola! Una pregunta;

algun cop que he afegit una Infotaula d'àlbum, al dia següent l'han canviat i presenta unes dades diferents a les que jo havia introduït. Quin es el motiu? Quin valor afegit aporta? De fet, les dades noves son incompletes i/o no útils, a més d’esborrar altres dades referents al disc. També es desfan enllaços a altres pàgines que ja estaven revisats.

Gràcies!

Lohen11 (discussiócontribucions)

Em pots dir en quin article t'ha passat això?

MiquelTito (discussiócontribucions)

Si, a la majoria de pàgines d'àlbums que he creat, àlbums d'Ani DiFranco. L'últim cop a Dilate. Per exemple, la nova taula afegida:

- eliminava la dada d'Enregistrat, Durada i Gènere

- afegia la dada de Llengua (no cal, no es útil)

- modificava la dada de Tipus ("àlbum d'estudi" a només "àlbum" - està be saber si es d'estudi o directe o recopilatori)

- trencava l'enllaç al disc anterior

Quan veig que aixó passa torno a crear/modificar la taula.

Ja em dius. Gràcies!

Lohen11 (discussiócontribucions)

Per exemple a Dilate, l'usuari @Paucabot ha eliminat tots els paràmetres de la infotaula sense tenir en compte que ets un usuari novell. Ho ha fet perquè les dades de la infotaula és millor entrar-les aquí, a Wikidata. A l'element de Wikidata hi pots entrar amb l'enllaç que hi ha sota el nom de l'article. Tots els possibles camps els tens a Plantilla:Infotaula d'àlbum, a la tercera columna.

Paucabot (discussiócontribucions)

Millor si poses la infotaula sense paràmetres les dades a Wikidata: Ajuda:Infotaules.

MiquelTito (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta. No sabia com anava aixó de wikidata. Ara que he trastejat una mica tinc alguns dubtes al respecte:

- com es pot fer perquè l'enllaç al disc anterior surti en cursiva? Afegint les dades a la Infotaula jo ho feia però amb la wikidata no trobo l'opció (és l'opció més comú).

- no trobo l'opció Enregistrat, per posar les dates de quan es va enregistrar el disc. Només trobo l'opció Enregistrat a, per indicar el lloc on es va gravar. Però no quan, qué es una dada que es fa servir bastant.

- com es pot fer perquè aparegui la durada en minuts i no hores? Per ex., 60:10 enlloc de 1:00:10, que no és habitual en discs.

- com puc fer perquè no surti el llapis d'editar al costat de cada dada? Sembla que surt a les dades tretes de wikidata.

Perdona si son moltes preguntes, però ja que ho haig de fer així prefereixo fer-ho be des del principi.

Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@MiquelTito Hola i benvingut. No tinc respostes per tot, però las tindrem:

 • Enllaç en cursiva: no és opcional; el format és únic. Com que desconec les normes habituals en àlbums de música, ho preguntem a la discussió de la plantilla i actuem en conseqüència. Pots dir la teva, si vols participar. Fet!
 • Data enregistrament: Mira com ho he fet: la Data (P585) o les Data d'inici (P580) - Data de finalització (P582) són un qualificador de la propietat Gravat a (P483), és a dir són propietats subordinades a la propietat principal (en aquest cas P483), d'aquesta forma "data" que és un nom genèric, representa la "data de gravació". No pateixis si no ho veus clar. Amb la pràctica i mirant exemples de WD captaràs ràpid la lògica amb que s'estructura.
 • Minuts en lloc d'hores: Interpreto que sempre ha de sortir en minuts:segons, sigui quina sigui la durada, és correcte ?. Ara mateix no es pot fer, però està preparat el canvi, si m'ho confirmes. Fet!
 • Llapis: el llapis surt sempre. És una facilitat per a que la gent s'animi a mantenir WD. Com que és un xic més tècnic que la VP, alguns editors els hi costa i tota ajuda és bona.

A disposar,

Lohen11 (discussiócontribucions)

He estat fora. Per aquestes preguntes et redirigeixo a l'@Amadalvarez

MiquelTito (discussiócontribucions)

@Amadalvarez, entenc que contesto aquí, la veritat em perdo dins viquipèdia, no ho trobo molt intuïtiu.

Moltes gràcies per l'ajuda! :)

Resposta:

- Potser m'agradaria dir la meva, però no tinc clar com participar, per exemple, en aquesta pàgina que m'has passat no sabria com dir res, sembla que tot va amb codi i no soc pas un expert. A més no se qui es qui, i no vull molestar.

- Enllaç en cursiva: ja ho veig, gràcies.

- Data d'enregistrament: es un bon punt, miraré de trobar la info sobre el lloc on es va gravar cada àlbum per ser més precís. Si no la tinc ja miraré que faig, veure dos cops el nom de la discogràfica a la taula sembla redundant.

- Minuts vs Hores: perfecte! gràcies!

- Llapis: no l'havia vist gaire, no es gens comú en la wiki anglesa. Pensava que era quelcom incorrecta o que faltava. Merci per la info.

Dubtes nous:

- Per la pàgina Little Plastic Castle vaig posar dades a la wikidata però no se com s'enllaça amb la pàgina en qüestió. Llavors també vaig introduir les dades a la infotaula. La que ara es mostra es la infotaula creada per mi.

- Àlbum d'estudi: sembla que la wikidata no accepta aquest valor a "instància de". A Little Plastic Castle el vaig posar i em surt un warning dient que una llista de valors no s'acceptan. El tema està en que justament no accepta cap dels valors habituals pels àlbums (disc d'estudi, àlbum recopilatori, àlbum en directe, etc), llavors posar només "àlbum" sembla insuficient. Jo escrivia a la infotaula "àlbum d'estudi", per exemple, per enllaçar-ho amb l'entrada ja existent.

Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@MiquelTito entenc la teva sensació. És igual que agafar el metro a Moscou i pensar que et mouràs amb la mateixa seguretat que ho fas a Barcelona, per exemple. Una cosa és saber de la matèria i una altra dels instruments o de la metodologia. No pateixis, una part la pots solucionar llegint algunes guies que hi ha -tot i que confeso que mai les he llegit-. Les trobaràs a la benvinguda que tens a la teva pàgina de discussió.

Pàgines de discussió
Ja deus saber que dins els articles només va contingut enciclopèdic i els debat i xerrades entre nosaltres va a pàgines de discussió, com la que t'assenyalava o com aquesta mateixa on som. Hi ha una pàgina de discussió per cada un de nosaltres, per cada article, per cada plantilla, per cada pàgina d'ajuda, etc. El funcionament s'explica a Viquipèdia:Pàgines de discussió, però és força intuïtiu. Que no coneguis la gent, és qüestió de temps. Fa 24h. no em coneixies a mi i bé que m'has preguntat coses ordenada i educadament, oi?. Doncs això. Tots podem respondre de tot, però millor d'allò que més coneixem. Quan no sabem respondre, recomanem o li passem a un altre col·lega, com ha fet en Lohen que m'ha adreçat el tema, i seguim dins la seva pàgina de discussió.
Llapis i WD
Les Wikipedies grans són tecnofòbiques. L'anglesa (enwiki, en la jerga de la casa) és especialment al·lèrgica a WD, per tant, mala referència per decidir com treballar amb WD. De fet, pecant d'immodèstia, la cawiki (o sigui, nosaltres) és una referència dins la comunitat en l'ús de WD dins els seus articles.

Dubtes nous:

Enllaç article amb WD
Ho trobaràs explicat a Ajuda:Infotaules#Resumint. És molt senzill quan ja existeix l'item WD i l'article. Nota: quan parla de "interwikis de WD" es refereix a la llista que hi ha al final de l'item amb el nom de l'article en cada llengua.
àlbum d'estudi
Desconeixia aquest error. En general, els valors a WD són bastant lliures, però alguns cops estan subjectes a restriccions per evitar inconsistències. En aquest cas, sembla que volen restringir el valor de la P31 per agrupar tota mena d'obres i fer més simple les consultes posteriors. És el mateix que passa amb tota mena de quadres, sigui quina sigui la tècnica emprada, que sempre són Pintura (Q3305213). Llavors, perdrem la tipologia específica ?. No, està explicat a l'enllaç on et porta "restricció de valors concrets" quan desplegues l'error. En resum, cal posar P31= àlbum i a la Format d'obra creativa (P7937) posa-hi disc d'estudi.

Salut !

Cercant un mentor

2
Xfarre (discussiócontribucions)

Hola! M'agradaria editar un article de la Wikipedia i busco un mentor. No és gaire complicat. Em podries ajudar? Gràcies!

Lohen11 (discussiócontribucions)

He estat fora. Què desitges?

Llista d'òperes representades a Barcelona al segle XVIII

2
Alzinous (discussiócontribucions)

Bon dia, l'article Llista d'òperes representades a Barcelona al segle XVIII, està marcat com a 'incomplet' des del 2012. Considerant que ets l'editor principal de l'article, he pensat que potser voldries revisar la validesa d'aquesta etiqueta i, si ho consideres adient, retirar-la o completar la llista, si és el que procedeix. Salutacions.

Lohen11 (discussiócontribucions)

És veritat, falten uns anys, pocs. Pot ser que algun dia l'acabi però ara mateix els meus interessos estan molt lluny del segle XVIII.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Benvolgut,

Enguany he començat a treballar en aquest institut de Lleida i m'he trobat la IP blocada. És possible revertir-ho i està una mica al cas per si torna a haver-hi motius?

 • Adreça IP: 85.192.93.5
 • Administrador: ‪Lohen11‬
 • Motiu: escolar
 • Blocatge original: 85.192.93.5
 • Identificació del bloqueig: 19357

Mercès per endavant.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Fet!

Joan Manuel Margalef i Ayet

1
KajenCAT (discussiócontribucions)

Proposta d'esborrament de la pàgina «Joan Manuel Margalef i Ayet»

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Joan Manuel Margalef i Ayet», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --KajenCAT (disc.) 12:29, 20 abr 2021 (CEST)