Usuari Discussió:Lohen11

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

No modificable

 ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·  ·

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Lohen11/Arxiu 1 en data 16-12-2016.

Cercant un mentor

5
Cameliard1 (discussiócontribucions)

Bon dia! Necessito ajuda per a l'entrada de Domènec Corbella... Gràcies!

Lohen11 (discussiócontribucions)

Què necessites?

Cameliard1 (discussiócontribucions)

Bon dia! Tinc problemes amb les correccions que hi he d'afegir. Després de rectificar l'escrit, m'apareix de nou que sembla un currículum i, també, em demana canviar el format d'enllaços externs, encara que crec que he seguit les pautes del llibre d'estil. D'altra banda, volia demanar-te si és possible incorporar una foto de l'arxiu familiar a la Commons, perquè ho vaig intentar i me la van eliminar. Ja em diràs! Moltes gràcies!

Lohen11 (discussiócontribucions)

Jo el que faria és resumir l'article amb els fets més rellevants i ben referenciats per fonts ben alienes a l'autor. Pel que fa a commons, pots penjar la imatge si en tens els drets, que s'aconsegueixen d'aquesta manera: Viquipèdia:Autoritzacions. Pel que fa al format, no hi van enllaços externs al text, tampoc negretes a part del títol, per exemple millor fer una llista als premis com en l'apartat anterior.

Cameliard1 (discussiócontribucions)

Bon dia! Ok. Torno a mirar-m'ho i rectificar el que em dius. Crec que entec el que em vols dir. Moooltes gràcies!!!

Per què em borres l’article?

3
Ólaf Sanmartí (discussiócontribucions)

Tornem el article siusplau.

Ólaf Sanmartí (discussiócontribucions)

Hapimag

Lohen11 (discussiócontribucions)

La Viquipèdia no és un lloc per fer publicitat.

Article no enciclopèdic

1
KajenCAT (discussiócontribucions)

Hola!

Li informo que s'ha borrat preventivament la informació d'un article, en que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, sospitosa d'infringir les polítiques de la Viquipèdia, especialment pel que es refereix VP:NO. Això es fa referència especialment amb la llarga llista de publicacions, obres o altres que poden fer semblar que l'article sigui un currículum o que poden fer la impressió d'estar redactats per persones amb conflicte d'interessos (VP:CI). Per això, us instem si és possible a destacar-ne les obres més importants de l'autor.

Per qualsevol dubte o desacord, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Aquest recordatori és en motiu de l'article Carles Cases i Pujol.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Hola, he vist que ara estàs actiu. Podries bloquejar aquest IP per constant vandalisme amb insults?


Gràcies

KajenCAT (discussiócontribucions)

També aquest IP. No crec que sigui casualitat vandalitzi els mateixos articles que l'IP anterior en el mateix temps.

Cercant un mentor

3
Sandra-Paola Vidiella (discussiócontribucions)

Bon dia,

Intento escriure el perfil del meu pare Joan-Enric Vidiella Bessa a la Wikipedia, peró me l'han esborrat ja tres cops amb l'error G3, de redacció poc neutral. Ho vull intentar ara per la Viquipèdia, existeix una forma de fer arribar el text per una possible correcció o assessorament?

Graciès,

Sandra Vidiella

Lohen11 (discussiócontribucions)

Hola Sandra.

  • El text ha de ser enciclopèdic. Per exemple posar "en el pis principal del carrer Sant Elías 2, cantonada carrer Sant Joan" estaria bé per a una biografia extensa en un llibre, però no en una enciclopèdia.
  • El text ha de ser verificable en una font externa i "fiable". Pot ser un diari, un llibre, una revista... però sempre aliena al teu pare.
  • Què més necessites?
Sandra-Paola Vidiella (discussiócontribucions)

Hola Lohen11,

Moltes gracies pels teus comentaris, intentaré fer les correccions necessàries, és molt mes difícil de lo que em pensava.

Molt agraïda,

Sandra

Cercant un mentor

2
Pau Roselló (discussiócontribucions)

Hola, estic buscant algú que m'ajudi en la meva primera entrada. Fa uns dies vaig començar l'entrada de Hans Hinterreiter, un artista suís una mica oblidat. Malauradament a internet hi ha poca informació sobre ell, però tinc un llibre d'una exposició seva en el que s'hi recullen textos que parlen sobre ell i la seva vida i d'on en puc treure molta informació. El que no sé és com he de citar aquesta informació.

Per exemple, en aquest llibre anomenat "Hans Hinterreiter 1902-1989" editat per la Fundació Juan March, s'hi recull un text de Rudolf Koella on hi diu varies coses interessant que voldria afegir a l'entrada.

Com hauria de citar aquesta informació? Puc citar directament el llibre o hauria d'investigar més sobre el text de Rudolf Koella?

Una altra pregunta: Quins drets ha de tenir una imatge per a que pugui posar-la a l'entrada? Estic en contacte amb la associació Hans Hinterreiter, si els hi demano una imatge, com puc acreditar que tinc el permís per a publicar-la?

Moltes gràcies

Pau Roselló

Lohen11 (discussiócontribucions)

Respecte a la font, pots triar qualsevol de les dues. Has de fugir de copiar frases textuals. La millor manera de citar forces vegades un mateix llibre és amb la Plantilla:Sfn. Pel que fa a la imatge, els drets que ha de tenir són totals. Per demanar l'autorització ho pots trobar a Viquipèdia:Autoritzacions.

Marcball7 Vidreres (discussiócontribucions)

bones, necessito un mentor per editar correctament la viquipèdia i fer entrades sense que aparegui el text: "Aquest article podria incomplir els criteris generals d'admissibilitat."

We sent you an e-mail

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Hello Vunjcck5wb164tze,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.


Enric (discussiócontribucions)

Hola! Precisament fa poc que he traduït un llibre sobre Beethoven i m'he hagut de mirar tot això dels títols d'obres musicals que no són un títol en si mateix sinó un genèric explicatiu. Quan són títols per ells sols funcionen com tots els títols, en cursiva: Per a Elisa. Quan és un títol descriptiu, van en rodona i només es posa en majúscula el tipus d'obra: el Concert per a piano núm. 23 de Mozart o la Simfonia núm. 9 en re menor op. 125 de Beethoven, per exemple. Quan davant el nom del tipus de peça musical hi va un ordinal, també va en rodona i majúscula: la Segona Simfonia de Xostakóvitx, per exemple. Si en un text surt moltes vegades la mateixa obra, per no repetir "la Segona Simfonia" es pot dir també "la Segona": "Quan Xostakóvitx va escriure la Segona, li va venir un mal de ventre que no es va poder contenir", per exemple. No és que sigui dogma de fe, perquè hi ha diverses variants, però aquesta és la manera més habitual d'anotar-ho. Aquí ho explica bastant bé, i tot i que es refereix a l'espanyol, els usos en català són els mateixos.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Aclarit! Ja em diràs quin llibre és i ja em diràs la referència del mal de panxa.

Casa Alòs plagiarism

5
SFBB (discussiócontribucions)

Hi,

First of all, sorry for writing in English, but I don't speak Catalan (I checked your Babel to decide on the language).

Im writing because newly, a user from eswiki attempted a translation of the article about [[Casa Alòs]] from cawiki. It was marked as plagiarism as the translation was nearly identical to [https://espanarusa.com/es/hedonist/ad/hedonist/categories/Soul/curiosities/520332 this article], which is protected by copyright. Because of that I started an investigation and I arrived at [https://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Caf%C3%A9/Archivo/Miscel%C3%A1nea/Actual#Casa_Al%C3%B2s these results] (It's in Spanish, but I hope that you can read it). I'm much convinced that the article in cawiki is legit, but I considered necessary to notify you, both as author of the article and as sysop. ~~~~

SFBB (discussiócontribucions)

Btw....is there no way to edit in cawiki accesing the code as in most wikis? I struggled a lot to write this message and I still haven't figured out how to sign.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Et contesto en català, amb els traductors no tindràs problemes. Jo crec que la còpia és just al revés, la pàgina de la immobiliària russa ha copiat íntegrament l'article traduït de la Viquipèdia catalana (res a dir, perquè ho poden fer). Si t'hi fixes, cometen el mateix error que acabo de corregir de la viquipèdia catalana "els joc dels tres finestrals" --> "los juego de los tres ventanales", amb un error de concordança què evidencia que van fer una traducció literal. En canvi el que ells no poden fer és posar-hi "protected by copyright", i a més no està ni signat.

SFBB (discussiócontribucions)

Yes. I think the same (and that's waht we decided), but I stil believe that you should know about about the plagiarismo. Best, fbb

Lohen11 (discussiócontribucions)

Gràcies per la informació. No llegiré el què em dius de la wiki castellana, fa anys que no hi accedeixo voluntàriament pel maltractament que fan de la cultura catalana. De totes maneres, buscaré referències del que vaig escriure l'any 2008 (en aquella època no se'n posaven) i així s'acabaran els dubtes.