Usuari Discussió:Beusson

  Sobre aquest tauler

  Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Beusson/Arxiu 1 en data 02-01-2016.

  Capsot (discussiócontribucions)

  Espere que et vaja tot molt bé i que no estigues patint massa d'aquesta calorota! Supose que ja ho saps, però vinc per a insistir/emprenyar, organitzem gràcies a Frank/Flamenc i membres d'Amical (que es farà càrrec de les despeses de transport i àpat), una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI). Espere que pugues venir-hi, ens faria goig poder comptar amb la teua presència!:) Ja ens ho comentaràs, molt bona setmana i tant de bo continues editant molt de temps! Una abraçada! Fins ben prompte! Claudi/Capsot

  Beusson (discussiócontribucions)

  Gràcies Capsot. Ho he vist, i em dol molt, ja que tinc ganes de veure la gent, però aquest cap de setmana tinc un compromís del qual no puc escapar-me a uns centenars de km de Calonge. Que hi farem!

  Capsot (discussiócontribucions)

  Vaja, em sap molt de greu. En canvi, t'esperem per la Viquitrobada, no hi pots faltar! :) Que et vaja tot molt bé! Bon vespre i bona nit! Claudi/Capsot

  Resposta a «Bon dia!»
  Joandrés (discussiócontribucions)

  Hola Beusson, estic endreçant les categories de torres de guaita, torres de defensa, torres de vigía... ja que hi havia bastanta confusió. A la Taverna vaig plantejar el tema (Categoria Torres de defensa). Per mí la dificultat més gran era diferenciar l'ús d'una torre (guaita o defensa) i després de consultar diversos autors, vaig arribar a la conclusió que és preferible no diferenciar-les, si no agrupar-les, doncs una torre es podia haver construït amb una intenció, però amb el temps utilitzar-se per una altra, o per les dues.

  Per això considero que torre de guaita i torre de defensa són sinònims. En algun cas, com en de la Torre en planta en L pot ser més adient el nom de defensa, però a l'hora de categoritzar-la trobo millor unificar-ho amb guaita. Ara mateix la categoria Torres de defensa només té aquesta pàgina, cosa que no està permès (també he plantejat a la Taverna el tema del mínim de 5 pàgines per categoria).

  Beusson (discussiócontribucions)

  D'acord doncs. Ho vaig revertir perquè segons la informació que vaig anar llegint quan vaig fer tot un seguit d'articles sobre fortificacions, la torre en L es considerava de defensa. De totes maneres, si és per una millor categorització, com bé dius, és difícil diferenciar entre de guaita o de defensa, així que posa-ho on creguis convenient. Per altra banda, ja he llegit el tema a la Taverna, i soc del parer de mantenir el llindar dels 5 articles per categoria, ja que si comencem a fer excepcions, amb el format actual, aviat no servirà per res la categorització. Continua col·laborant amb el projecte, que estàs fent una bona feina. Ànims!

  Joandrés (discussiócontribucions)

  De fet vaig buidar la Categoria:Torres de defensa amb la intenció d'eliminar-la, ja que la Categoria:Torres de guaita està enllaçada a la Category:Watchtowers (en), però no la puc enllaçar a la Categoría:Torres defensivas (es), perquè està enllaçada a la Categoria:Torres de defensa. Podia haver-ho fet al revés (de fet m'agrada més la paraula defensa que guaita, per ser més àmplia) però la categoria:Torres de guaita estava més plena i, a més, hi ha una pàgina que es diu Torre de sentinella, amb torre de guaita de sinònim, a la que li vaig afegir el sinònim de torre de defensa, perquè no hi ha cap pàgina que es digui Torre de defensa.

  Si en un futur algú que tingui el concepte clar fa una pàgina de torres de defensa, que les inclogui totes, es pot replantejar la categorització. De moment, tot i que tinc dubtes, crec que està quedant més lògic que com estava fins ara. O potser és tan senzill com canviar el nom de la Categoria:Torres de guaita a Categoria:Torres de defensa. Però això no m'atreveixo a fer-ho perquè no ho tinc prou clar. Gràcies!

  Resposta a «Torres de defensa»
  Isidre blanc (discussiócontribucions)

  Bon dia, Beusson. Estic intentant endreçar una mica les dades d'estanys, zones humides i zones protegides del Delta de Llobregat. L'article Estany de la Ricarda tracta, de fet, de la zona humida Estany de la Ricarda-Estany de la Magarola que, com pots veure, redirigeix al primer. Caldria, penso, reanomenar "Estany de la Ricarda" per "Estany de la Ricarda-Estany de la Magarola". A mi no se'm permet fer-ho. Ho pots fer tu? Gràcies. Demà m'acostaré als teus verals: amb la mestressa pujarem a dinar a Pinós. Una abraçada.

  Beusson (discussiócontribucions)

  Fet! Llàstima que ho he vist tard! Avui estava força lliure i m'hauria agradat acostar-me a saludar-te. Altre cop serà!

  Resposta a «Petició de Reanomenament»
  El Mono Español (discussiócontribucions)

  Hola Beusson. Has revertit la meva edició a xuixo però no entenc perquè. En el paràmetre de "país d'origen" he posat "Espanya", i en el paràmetre "gastronomia" he posat Catalunya. Què hi ha d'incorrecte?

  Beusson (discussiócontribucions)

  Bona tarda. En principi ho he revertit perquè Cuina de Catalunya i Cuina dels Països Catalans porten al mateix lloc i qualsevol canvi que no estigui referenciat o sense sentit els reverteixo. En previsió d'una guerra d'edicions que podria portar al bloqueig dels usuaris implicats també he protegit l'article. Arran de la teva petició he descobert que has estat blocat anteriorment per conducta intimidatòria o hostil, per discussions semblants. Si vols en podem parlar, sempre de forma correcta, tant com vulguis, però si no justifiques els teus canvis, difícilment trobarem la manera de deixar-los.

  Beusson (discussiócontribucions)

  He vist ara també que havies fet el mateix canvi a 2 articles més. Et demanaria que t'abstinguis de fer més canvis (d'aquests) fins a definir de forma consensuada una posició. Pots donar un cop d'ull a la definició que tenim a la viquipèdia de país?

  El Mono Español (discussiócontribucions)

  Sí. Se'm dóna molt bé tenir discussions respectuoses, però passo fàcilment a l'acció directa quan l'altra persona no em vol escoltar o no vol debatre. Per això vaig estar blocat. Dit això i tornant al tema que ens concerneix, trobo que "país" és un terme força ambigu; Quasibé qualsevol regió, àrea, zona, comarca o territori encaixa perfectament en alguna de les tres definicions de país. A Plantilla:Infotaula menjar no s'aclareix res tampoc, per tant, el més lògic crec que és fer servir l'accepció més habitual de país, és a dir, un estat. Salutacions

  El Mono Español (discussiócontribucions)

  Que per cert, és la que més s'aplica amb diferència excepte... casualment excepte quan es parla de menjars catalans.

  Beusson (discussiócontribucions)

  Anem per parts: l'acció directa a la viquipèdia pot portar a conflictes com has pogut veure, millor buscar un consens o una solució. Si l'altra part no vol escoltar, cerca un mediador o terceres persones que posin en comú les seves opinions. Dit això, em dius que la definició de país és ambigua (totalment d'acord!), jo afegiria que és una definició política per sortir-se'n amb una definició que no provoqui gaires conflictes. Com és evident, cadascú en veu la definició més convenient per ell mateix, per exemple, agafem País de Gal·les per no ferir susceptibilitats. Què és? Un estat?, no (segons algunes definicions d'estat); una nació? tampoc (també trobaríem fonts que discrepen); un país? (segons la nostra definició, seria acceptable). Segurament, tu i jo tenim punts de vista oposats de què és un país, però aquesta definició l'hem de respectar tots dos, encara que segurament, la fem servir per termes diferents. Pel que fa a la deriva de la viquipèdia pel que fa als menjars catalans, és el mateix problema que tenen totes les viquipèdies, totes tenen un biaix local (en gairebé qualsevol tema) i és difícil canviar-ho. A la viqui catalana hi ha editors que estan fent un gran esforç per adaptar les plantilles a wikidata i tibar les dades d'allà, amb el que molta part d'aquest biaix es perdrà. Per exemple mira Catedral de Solsona a la catalana i [la espanyola] i dona un cop d'ull a les plantilles que es fan servir. Podràs veure que a la catalana es perden les banderes (font de dificultats també!) sense perdre la localització. Crec que hem d'anar en aquest sentit tots.

  Resposta a «Xuixo»

  Participació I Viquiprojecte sobre el Brasil

  2
  Cataleirxs (discussiócontribucions)

  Muito bom dia, Beusson!

  T'agraeixo molt la teva participació en el Viquiprojecte sobre la Setmana d'Art Modern i haver col·laborat en la creació de nous articles d'aquesta temàtica.

  Et deixo el banner commemoratiu:

  Viquiprojecte Setmana d'Art Modern del Brasil 1922
  Se't concedeix aquesta distinció per la teva participació en el

  I Viquiprojecte sobre el Brasil amb motiu del Centenari de la Semana de Arte Moderna de São Paulo - 1922.

  Moltes Gràcies!

  Beusson (discussiócontribucions)

  Gràcies Cataleirxs per la feinada feta!

  Resposta a «Participació I Viquiprojecte sobre el Brasil»
  37.13.202.243 (discussiócontribucions)

  Hola, he actualizado el currículum y cuándo accedo a la página no me sale actualizado, creo que necesita tú aprobación. Un saludo.

  Beusson (discussiócontribucions)

  Suposo que ets l'usuari Cycling Ses Moretes. Et vaig revertir dues vegades i et vaig bloquejar una setmana (fins al dia 8) per evitar caure en una guerra de reversions. Si vols editar l'article, pots fer-ho perfectament, però en català. Si vols escriure en castellà, has d'editar l'article a la Wiquipèdia en castellà. A la viquipèdia estarem molt agraits de rebre les teves contribucions, però sempre seguint les directrius que segueixen totes les viquipèdies. Fins la propera!

  Resposta a «Wikipedia María mora»
  Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

  Per no repetir-me aquí, pots veure el comentari que he deixat a la taverna, en un tema recent sobre les infraccions de la propietat intel·lectual. Malauradament, no tinc tant de temps disponible com per dedicar-lo a refer articles que els autors devien fer molt ràpidament copiant literalment el text d'un llibre.

  Beusson (discussiócontribucions)

  D'acord. Com ja deia, està molt bé que es trobin, la llàstima és que s'hauran d'eliminar aviat, per això t'ho comentava. Si fossin referències en línia, amb una mica de temps els podria arreglar, però sense referències és impossible. Per altra banda, no cal que responguis a la plana de l'altre usuari, pots fer-ho clicant al "Respon" i ja surt l'advertència igualment (com acabo de fer jo ara). Gràcies per la feina feta!

  Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

  Gràcies pels comentaris, @Beusson. Per la meva experiència d'aquest últim cap de setmana, he vist que a Internet es poden trobar altres referències sobre aquests científics d'Osona. De fet, jo vaig usar el llibre, però també altres fonts. Dels que eren metges o naturalistes, especialment, és fàcil trobar-ne. Per exemple, a la revista Gimbernat d'història de la medicina (digitalitzats tots els números des de 1984) o en el web Galeria de Metges Catalans. Jo en vaig trobar informació també a través de Google Academic.

  Beusson (discussiócontribucions)

  Quan tingui una estona (i hàgim acabat de revisar els plagis dels articles referenciats a festes.org) m'ho miro. Gràcies per tot!

  Resposta a «Sobre els copyvio»
  Leptictidium (discussiócontribucions)

  Bon dia! Espero que hagis tingut una bona entrada d'any. Mirant-me aquest article que vas crear, no he sabut trobar cap font fiable que documenti l'existència d'aquesta masia. Atès que deus tenir controlades les fonts que vas emprar, et faria res afegir-les-hi? Moltes gràcies!

  Beusson (discussiócontribucions)

  Bon Any també! Uff, després de tots aquests anys, no recordo res ja. A part de la menció al ICC, només he trobat un mapa de l'ajuntament de Brunyola on surt. [http://www.brunyola.cat/wp-content/uploads/2018/06/I05-r.pdf] .

  Resposta a «Can Rierola (Brunyola)»
  MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

  Hola!

  Heu rebut aquest missatge perquè sou administrador en algun wiki de Wikimedia.

  Actualment, quan algú fa una edició en algun wiki de Wikimedia sense entrar al compte d'usuari, mostrem la seva adreça IP. És possible que en un futur no puguem fer-ho. Aquesta decisió la prendrà el departament legal de la Fundació Wikimedia, perquè les normes i regulacions sobre la privades a Internet han canviat amb els anys.

  En comptes de l'adreça IP mostrarem una identitat ofuscada. Els administradors encara sereu capaços d'accedir a l'adreça IP. També es crearà un nou rol d'usuaris amb permisos per a veure les adreces IP dels usuaris no registrats, amb la finalitat de lluitar millor contra el vandalisme i el spam sense la necessitat de ser administradors. Els usuaris amb drets de patrulla també veuran part de la IP fins i tot sense aquest rol. També estem treballant en millors eines per ajudar-hi.

  Si no ho heu vist ja, podeu llegir-ne més a Meta. Per a assegurar-vos de no perdre cap dels canvis tècnics als wikis de Wikimedia, us podeu subscriure al newsletter tècnic setmanal.

  Tenim dues propostes sobre com pot funcionar aquest identificador. Us agrairem qualsevol comentari sobre com creieu que pot funcionar millor per a vós i per al vostre wiki, ara i en el futur. Ens ho podeu fer saber a la pàgina de discussió. Es permet escriure directament en el vostre idioma. Les propostes actuals es van publicar el mes d'octubre i es prendrà una decisió després del 17 de gener.

  Moltes gràcies. /Johan (WMF)

  19:10, 4 gen 2022 (CET)

  Resposta a «How we will see unregistered users»
  Capsot (discussiócontribucions)

  Bon dia Carles, espere que et vaja tot molt bé. Veig que fa dies que no edites i espere que no siga res de greu sino' unes vacances molt merescudes. Et vull convidar personament a la Viquitrobada que fem a la Catalunya del Nord i espere que hi podràs venir. Moltes coses romanen per concretar (és molt complicat) però a poc a poc es van omplint els forats... Que et vaja tot molt bé, a l'espera de veure't per Elna el mes que vé. Una abraçada ben bona! Claudi/Capsot

  Resposta a «Viquitrobada 2021»