Usuari Discussió:Paucabot

  Sobre aquest tauler

  error

  Solde (discussiócontribucions)

  Hola Pau, com va tot? tinc un dubte sobre quan donem per finalitzades les correccions en relació amb enllaços a una pàgina de desambiguació. M'explico: per exemple, amb Califòrnia (https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Enlla%C3%A7os?target=California&namespace=) ara ja únicament hi resten:

  • Califòrnia en sí, per la plantilla inicial.
  • La pàgina de Viquipèdia:Enllaços incorrectes a pàgines de desambiguació
  • I les pàgines d'usuari.

  Cal corregir les pàgines d'usuari? Tenim algun criteri marcat per aquests casos (ho he modificat en una pàgina teva a tall de prova)?

  Gràcies!

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia, Solde. No sé si tenim qualque criteri. Jo crec que no és necessari, però sí que està bé fer-ho si això no suposa una feinada. De tant en tant em trob amb articles de l'espai d'usuari que s'han reaprofitat per a l'espai principal.

  Solde (discussiócontribucions)

  Perfecte! En la mesura del possible també ho aniré fent. Salut!

  Solde (discussiócontribucions)
  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia. Jo no som molt expert en desambiguacions, però aquesta pàgina està desfasada del 2016. Crec que tant és si elimines l'enllaç com si la ignores.

  Solde (discussiócontribucions)

  Gràcies!

  Resposta a «Desambiguacions»
  Davidpar (discussiócontribucions)
  Paucabot (discussiócontribucions)

  Fet Fet!

  Resposta a «Restaurar imatge»

  Infotaula incorrecta a l'article "dulcimer"

  2
  Marc Serra Torres (discussiócontribucions)

  Hola Pau, escric perquè me n'he adonat que la fotografia de l'article "dulcimer" és incorrecta, ja que no es correspon amb l'instrument del qual es parla. Fa alguns anys vaig editar aquesta pàgina i la infotaula tenia una imatge que si es corresponia amb l'instrument, i crec recordar que tenia més informació. Però avui he vist que ha canviat la informació i la fotografia i no entenc perquè. He intentat fer enrere aquest canvi però no puc, entenc que és perquè l'infotaula és independent de l'historial de l'article. Volia saber si hi ha alguna forma de recuperar la infotaula anterior o almenys canviar la fotografia per una més adequada.

  Així mateix, crec que el canvi d'infotaula és degut a que hi ha dos instruments amb el mateix nom. Per aquesta raó penso que seria adequat canviar el nom de l'article per "dulcimer amertellat", per diferencia-lo del "dulcimer de muntanya" (el de la fotografia incorrecta). També desconec com canviar el nom de l'article.


  Moltes gràcies.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia, Marc. La infotaula ara agafa les dades de d:Q341663. Respecte dels dos conceptes que cites, diria que són en:Hammered dulcimer i en:Appalachian dulcimer.

  Pel que dius, sembla que caldria relacionar el nostre article amb les dades de d:Q1588017, que es correspon amb els articles del dulcimer amartellat. Així, diria que el canvi de nom, de moment, no seria imprescindible, però si aclaridor.

  Resposta a «Infotaula incorrecta a l'article "dulcimer"»
  Pica-soques (discussiócontribucions)

  Veig que heu esborrat, entre d'altres coses, la llista sencera de traduccions d'en Marcel Riera i Bou: (Especial:Diff/26626515). Atès que es presenta com a traductor, a banda d'escriptor, em sembla molt estrany, i certament, desencertat. Jo mateix hi havia incorporat les darreres, prou correctament. I ara anava a afegir-n'hi una altra... Jo puc entendre que elimineu certs enllaços externs, però no que ho esborreu tot d'una volada. Podríeu, si us plau, dar-me'n les raons, si és que n'hi ha alguna de pes que jo desconec ?

  P.S.: @Docosong m'al·lega que en les biografies cal sintetitzar, però en altres biografies d’autors catalans bé s’hi troba l’obra sencera; i de fet, en altres ‘Wikis’, com l’anglesa o la francesa, les llistes solen ser exhaustives. Com més completa sigui la informació, millor, no? Quin sentit hi veieu en retallar; i encara més, fer-ho així a l’engrós. Jo no n’hi veig cap, la veritat.

  ~~~~Pica-soques

  Paucabot (discussiócontribucions)
  Pica-soques (discussiócontribucions)

  I doncs ho deixareu així com està, eliminant contribucions meves i d'altra gent ?

  Paucabot (discussiócontribucions)
  Resposta a «Supressions a "Marcel Riera i Bou"»
  90.167.195.33 (discussiócontribucions)

  Benvolgut Pau,

  He llegit l'article sobre el mètode d'envelliment de vi anomenat solera. Clar i concís.

  Però al demanar la seva versió en altres llengües (castellà, italià...) em surt el mètode constructiu solera (en edificació).

  Que cal fer per refer aquest enllaç? Una pàgina de desambiguació? O en les altres llengües el concepte ja s'ha perdut i nomes queda el mètode de construcció (edificació)

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Hola.

  Sí, es podria fer una pàgina de desambiguació, però el més important és eliminar a Wikidata l'article en català que parla del vi. Això ho pots fer a d:Q2414117. @Mcapdevila:

  Resposta a «Solera (vi) vs Solera (Construcció)»

  Supressió del dret a votar en esborrats

  8
  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Pau, crec que hauries de reconsiderar la prohibició de votar a @Barcelona que has indicat a Mercè Petit i Llop. Suposo que ha estat aplicant la regla de 100 edicions en els darrers 3 mesos quan només n'ha fet 90.

  Em sembla una mica rigorós, no tant sol pel reduït marge per acomplir, sinó perquè ella ja es va manifestar a la discussió del FVA en unes dates que feia +2500 edicions/any (no disposo de la dada exacta dels 100 dies anteriors). A més a més, tot i ser menys activa en editar, manifesta un clar seguiment del que fem, és a dir, no ha abandonat la VP ni és d'activitat circumstancial, com suposo que volia protegir la norma quan es va redactar.

  Salut !

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia, Amador.

  No són 90, són 75. Això sí: si vol donar la seva opinió en aquesta proposta d'esborrat, no hi ha res que li ho impedeixi.

  Em sap greu. La normativa és la que és, company. Jo ni tan sols vaig votar en aquesta presa de decisions i crec que no tenc la potestat de validar un vot que no és vàlid.

  Si de cas, la demanda l'has de fer a la comunitat. Si aquesta considera que s'ha de computar el seu vot, no hi tendré res a dir.

  Barcelona (discussiócontribucions)

  No demano un canvi de norma, si baixo activitat (d'edició, no pas de seguiment com indica l'amador), és just que s'apliqui la retirada de dret a vot.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Ja li ho he dit a l'Amador. Si la comunitat hi ve a bé a validar el vot (o fins i tot canviar la norma), jo no hi veig cap inconvenient. Però no em demaneu que faci una cosa que no puc fer. Jo no som ningú per fer-ho.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Pau. Un cop manifestada l'afectada, la resta és un pur parler. Però jo no demanava que actuessis contra la norma, sinó que no l'haguessis aplicat amb total rigor.

  Vull entendre que, a diferència de la majoria, tu no fas una estimació de l'activitat en funció de la coneixença, sinó que verifiques un per un cada votant. El temps dedicat a actuar com una màquina per obtenir un resultat tant minso és un bé malversat en favor d'altres activitats que tots tenim pendents de fer.

  No vull dir a que t'has de dedicar, això és la VP i cadascú fa el que vol. Però tots hem de mirar per tal que les nostres accions no generin costos i estats d'ànim col·laterals que més endavant costen molt de recuperar.

  La transigència dins l'exigència només la podem aplicar els humans. Aprofitem-ho i deixem el "zero errors" per les màquines.

  Salut !

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Curiosament (ho he vist després) l'afectada i jo hem aplicat el sentit comú i la normativa i estam d'acord. Això vol dir que qualcú altre potser no és tan objectiu com pressuposa o no té tant de sentit comú. Com a mínim, podem dir, que ningú és propietari del sentit comú.

  I totalment d'acord que, segons quines intervencions, tenen costos. Tant a Viquipèdia:Esborrar pàgines/Propostes#Mercè Petit i Llop com a Usuari Discussió:Amadalvarez#Vot, no hi he trobat gaire esperit de concòrdia, més aviat el contrari. Si poguessis abaixar el to dels teus atacs contra mi, t'ho agraïria ben de veres i crec que també seria molt bo per a la Viquipèdia.

  Gràcies, Pau.

  Amadalvarez (discussiócontribucions)

  Repeteixo, pur parler. La decisió ja està presa per qui podia sentir-se afectada.

  Però no cal que aprofitis la seva decisió per devaluar la meva petició, ni per fer competicions de sentit comú.

  Respecte al meu comentari a Usuari Discussió:Amadalvarez#Vot, no només és respectuós, sinó que coincideix amb el contingut que t'he deixat en aquest fil.

  Saps que acostumem a tenir discrepàncies però no enfrontaments perquè acostumo a retirar-me abans. Això no em preocupa.

  El que em preocupa és que giris la conversa utilitzant un patró, que has repetit a d'altres discussions, en que acuses d'atacs i pujades de to a gent que, simplement, té un punt de vista diferent i t'ho diu.

  Per mi el tema del fil està aclarit i tancat per voluntat de la @Barcelona, no té sentit seguir discutint. A mi no em ve d'una retirada més.

  Salut !

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Ho deix aquí, jo també. M'hagués agradat qualque autocrítica i un poc de contenció. Si no és ara, esper que sigui a la propera discrepància.

  Resposta a «Supressió del dret a votar en esborrats»

  Esborrament d'un article (Gedar) traduït d'altres llengües

  2
  Qtressan30 (discussiócontribucions)

  L'usuari @Paucabot ha esborrat tota una pàgina de Viquipèdia, la qual havia creat jo, per a la publicació digital basca Gedar, per "no significativa". Aquesta pàgina era una traducció de la seva versió en castellà i en euskera, i corresponia a un òrgan de difusió el qual havia estat ben referenciat i que forma part del Mugimedu Sozialista, i és el mitjà de comunicació d'organitzacions com Gazte Koordinadora Sozialista o Ikasle Abertzaleak. Esborrar una pàgina sencera és una opció extremadament dràstica, i en aquest cas no justificada, tenint en compte que la mateixa pàgina ja existeix en altres llengües. Espero una resposta el més aviat possible.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia. L'usuari Paucabot som jo.

  Vaig esborrar l'article perquè no tenia cap descripció mínima que explicàs la seva significació o contribució. Era una sola frase, referenciada en la pròpia publicació i que no aportava gairebé res. En tot cas, es pot explicar el poc que es deia l'article a Gazte Koordinadora Sozialista o a Ikasle Abertzaleak, on ni tan sols es cita la web (en cap dels dos casos).

  Respecte de que l'article existeixi en altres llengües, em sap greu, però no és un argument gaire sòlid. Podria ser que ningú l'hagués revisat, cosa que, malauradament, passa sovint a la Viquipèdia.

  Pau.

  Resposta a «Esborrament d'un article (Gedar) traduït d'altres llengües»

  Esborrament d'un article enmig d'una discussió

  2
  KajenCAT (discussiócontribucions)

  Com saps, estava arxivant les propostes de retirada de distinció d'AdQ i m'he adonat que l'última que faltava es tracta d'un article, Julietta, que has esborrat per copyvio fa un mes. No sé que se sol fer en aquests casos, per això, t'informo al respecte. Salutacions!

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Més que enmig d'una discussió, el que va passar és que no tenia gaire sentit fer aquesta discussió quan teníem una vuitantena d'articles en una situació similar.

  Jo crec que miraria d'arxivar-lo tot indicant el que va succeir el millor que sàpigues. Però ja et dic, que potser no som el més indicat per parlar d'aquests procediments.

  Resposta a «Esborrament d'un article enmig d'una discussió»
  19Tarrestnom65 (discussiócontribucions)

  Bon dia Paucabot, l'article el traduirem del castellà durante la viquimarató del Corpus del dia 18 de juliol, encara està per acabar, l'editora és nova i em demanà temps per acabar de millorar-ho. És una organització ja desapareguda, transformada en l'actual Associació d'Amics del Corpus de València. si pots tindre paciència, jo no crec que tinga aspecte curricular, però per a opinions colors. Gràcies i una salutació.19Tarrestnom65 (disc.) 09:30, 22 jul 2022 (CEST)

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia, 19Tarrestnom65.

  En quant a la paciència, teniu (té) tot el temps del món per millorar l'article. Aquest avís és precisament per ajudar-la a millorar l'article i no té cap termini associat per fer aquestes millores.

  Respecte de l'avís en sí, l'hi vaig posar perquè la major part de l'article està sense referenciar, perquè sembla una enumeració de fets sense rellevància enciclopèdica i perquè seccions com "fundadors" clarament es fan molt enfora del que hauria de ser un article enciclopèdic. Aquesta, per exemple, seria una secció fantàstica per homenatjar els fundadors a la pàgina web de l'entitat, però crec que la Viquipèdia no és el seu lloc.

  Faig ping a l'autora Claradelos.

  Bona feina amb el viquiprojecte, Pau.

  Paucabot (discussiócontribucions)
  19Tarrestnom65 (discussiócontribucions)

  Hem tractat de millorar l'article en castellà, però deixarè uns dies a veure si aquesta nova editora fa quelcom.

  Resposta a «Grup de Mecha»
  Teluobir (discussiócontribucions)

  L'usuari Paucabot ha suprimit la pagina de CATNPUD, una ONG catalana fundada l'any 2017, amb referencies. Es seu motiu es una palabra: "publicitat".

  No té cap explicació ni justificació, i una palabra no val en contra de decenes de referències de autoritat estan incloses.

  Stop censura i ideologia en wikipedia, es inaceptable.

  Teluobir (discussiócontribucions)

  "A la Viquipèdia, es considera vandalisme els canvis, addicions o esborrats fets amb intenció expressa de danyar el projecte o sense prendre en compte les seves conseqüències negatives (quan hi siguin molt evidents)." Viquipèdia:Vandalisme

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon vespre. Feis una ullada a VP:NO i a VP:CI. Moltes gràcies.

  Teluobir (discussiócontribucions)

  Hola. Gràcies, coneix, porto només 13 anys a la vikipèdia...

  Fes-hi tu una ullada a això si us plau:


  Es necesari reactivar el contingut d'aquesta pàgina, o suprimir totes les altres pàgines xe ONGs presents a la vikipèdia catalana. La única vikipèdia on es fa censura de ONGs. He treballat molt de temps per tal de proporcionar un article neutral i referenciat, i s'ha esborrat tot. Es un insult a la faena de colaboradors de la vikipèdia i una politització inaceptable del papel de moderador.

  L'usuari @Paucabot que ha suprimit la pàgina, diu que es "publicitat"...

  A la definició de "publicitat" es pot llegir:

  • Publicitat. Tota informació sobre empreses i productes estan escrits en un estil objectiu i imparcial. Tots els temes d'articles han de ser verificables amb fonts independents de terceres parts, de manera que articles sobre empreses petites o locals solen ser inacceptables. Els enllaços externs a organitzacions comercials són acceptables si identifiquen les principals organitzacions relacionades amb el tema de l'article. La Viquipèdia no dóna suport a cap organització ni té cap programa d'afiliació. Aquells que vulguin promocionar causes o esdeveniments, o fer anuncis públics, encara que sense finalitat de lucre, haurien d'utilitzar un fòrum diferent a la Viquipèdia per fer-ho.

  CATNPUD es una ONG amb fons verificables, enllaços externos a tercers, incloent periodics, la web de la Generalitat, revistes científiques, etc. L'article era neutral. S'ha de tornar a activar.

  -

  Tampoc es pot decir que la pagina era "exclusivament promouen alguna entitat i que s'haurien de refer pràcticament de nou perquè fossin enciclopèdiques. El fet que una pàgina tracti sobre una companyia o un producte no vol dir necessàriament que sigui aplicable aquest criteri." Es absurd. O be l'usuari no enten criteris, o be es censura.

  -

  A la vikipèdia Sueca, la ONG equivalent té la seva pagina: https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_Brukarf%C3%B6reningen A la vikipèdia Francesa, la ONG equivalent té la seva pagina: https://fr.wikipedia.org/wiki/Auto-support_et_r%C3%A9duction_des_risques_parmi_les_usagers_et_ex-usagers_de_drogues A la vikipèdia anglesa, ho mateix amb Australia: https://en.wikipedia.org/wiki/Illicit_drug_use_in_Australia#Australian%20illicit%20drug%20user%20organisations Segeixo? A tot el mon es pot hablar de grups organitzats de persones que usen drogues, però no a la vikipèdia catalana. I això només amb la voluntat de un sol usuari, amb una sola paraula ("publicitat") que no correspon amb cap criteri objectiu.

  S'ha d'alliberar el codi, posar-ho a judici de tothom, i en particular les referencies que he pasat mig-dia en recopilar i que s'han totes esborrat per la censura de Paucabot.

  Teluobir (discussiócontribucions)

  Re: VP:CI. Vostè enten el concepte de ONG. Conflicte d'interesos... d'una ONG?..... Es broma, veritat?

  Teluobir (discussiócontribucions)

  OK estas fent ho mateix, amb altres pagines, i sense cap explicació.

  I sense respondre ni res.

  Com denunciar-ho?

  Docosong (discussiócontribucions)
  Teluobir (discussiócontribucions)

  Estic d'acord... pero... Doncs com fer per tindre resposta?

  No respon.

  https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Registre?type=delete&user=Paucabot&page=&wpdate=&tagfilter=&subtype=

  Un administrador pot discrepar de les meves edicions o de les de qualsebol usuaris, pero Pau ha violat les regles de Vikipèdia. Per info, ha suprimit dues pagines, de les cual cap criteri per la supresió inmediata ràpida es va complir. Això, amb el fet que no respon a res, i el fet que ha editat articles masclistes, em fa pensar que es censura maslista, i no pas qualsevol altra raó. Ara be, si respondeix amb només un argument, guai. Però jo he posat 20 arguments, i el 0.

  Algu em pots explicar perque lo que ha fet Pau i Viquipèdia:Esborrar pàgines no te cap vincle? Ha fet toot el contrari.I em pots explicar la indefensió?

  No es discrepar, com bé ho diu la pàgina Vikipedia: "Esborrar una pàgina és una opció dràstica que elimina la feina feta i el seu historial. Això no obstant, en ocasions és necessari per a mantenir una qualitat d'acord amb les polítiques i normes de la Viquipèdia. Abans de fer una proposta considereu altres opcions"

  >>> « Abans de fer una proposta considereu altres opcions »

  Docosong (discussiócontribucions)

  Tots som editors voluntaris i responem quan tenim temps disponible. Si revises l'historial d'edicions d'en @Paucabot veuràs que no es connecta des d'ahir a la nit.

  Teluobir (discussiócontribucions)

  Es cert. Només tinc una petitissima suspició de que sense tot això i la teva intervenció, probablement no hi hauria hagut mai una resposta.

  Docosong (discussiócontribucions)

  Crec que hauries de presupossar bona fe, poca cosa es pot debatre argumentant una possible censura o altres coses similars.

  Teluobir (discussiócontribucions)

  Bona fe? Amb violació flagrant de Viquipèdia:Esborrar pàgines? Amb un article que te 30 referencies, mig referencies son de periodics mainstream? Ara s'ha conectat en @Paucabot i fa edits, però no respon a aquest thread....

  A més @Docosong tot just he anat a mirar el seu historial:

  - Ahir va estar conectat fin a 3 hores després de les meves preguntes i no ha respost.

  - Avui esta conectat des de 1 hora com a mínim, i tampoc respon.

  En @Paucabot esta negant el debat.


  Quan de temps hem de presuposar bona fe?

  Teluobir (discussiócontribucions)
  Docosong (discussiócontribucions)
  Teluobir (discussiócontribucions)

  Ja he vist, gràcies. M'agrada que es confirmi que no hi va haver cap raó per la supressió ràpida.

  Espero que els admins sàpiguen prendre decisions a favor del coneixement, no del corporatismo.

  Resposta a «I aquesta censura si us plau?»