Usuari Discussió:Paucabot

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Orravanonairos (discussiócontribucions)

L'article Esteban Navarro no és correcte, ni tan sols la fotografia, que es correspon amb el "escriptor" Esteban Navarro, que ja té el seu propi article: Esteban Navarro (Escriptor). Aquest, el de Esteban Navarro hauria de renombrarse com "Esteban Navarro (Còmic)", per no ocasionar confusió. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Orravanonairos. Crec que ja he arreglat la confusió dels dos personatges. Heu llegit la política sobre el conflicte d'interessos?

Orravanonairos (discussiócontribucions)

Si, moltes gràcies. He volgut traduir l'article des de la seva versió espanyola, i crec que l'he "cagat". Demano disculpes.

Resposta a «Esteban Navarro»
Assumpta Rosés (discussiócontribucions)

Bona tarda, Paucabot,

Vaig agafar l'article de Ro Caminal, insertat fa uns tres anys, "penjat d'un fil" i amb una única referència. Tenia dos avisos, el d'article en perill de ser esborrat i el de forma de currículum.

He vist que has posat un comentari dient que encara és massa semblant a un currículum, degut la llista de premis i beques. He optat per posar-los en una llista puntejada. Podria fer un redactat però em sembla que seria menys clar i més farragòs de llegir. Veig que molts artistes amb bones entrades, tenen llistat de premis, d'exposicions i de llibres publicats quan també són escriptors. Creus que els hauria d'incloure en un relat redactat o reduir-los a una selecció?

Trobo que en aquest tipus d'artistes actuals (videoartistes, instal.ladors, multimèdia), les residències i beques són molt significatives perquè subtitueixen els tallers personals dels artistes tradicionals. De fet, el prestigi dels centres emissors de suport, pauten i qualifiquen els projectes i els propis treballs. El motiu de la seva importància és, probablement, la manca de mercats i recursos econòmics per a l'art de caire social i per a les obres audiovisuals.

Paucabot (discussiócontribucions)

Més que la forma (si és una llista o és en prosa), em sembla curriculumesc per l'extensió. En un article enciclopèdic s'anomenen les coses importants, en un currículum, s'afegeix tot, sigui important o no. I a mi em sembla que, en aquest cas, hi és tot (o gairebé).

Assumpta Rosés (discussiócontribucions)

Gràcies, faré una tria més selectiva de beques. Espero que amb això es pugui treure el rètol reprovatori.

A l'article de Marcel Pey ja li vaig fer modificacions, segons les indicacions del teu full "Alerta". Les activitats: exposicions, festivals de cinema, publicacions, etc., estan molt seleccionades. He evitat col.lectives, premis, llibres participats... Són més de trenta anys de professió i és una persona amb molt prestigi en el seu camp. No es pot donar per passable? Provisionalment, és clar. Algú altre el podrà resumir més o millorar.

Paucabot (discussiócontribucions)

El seguesc vegent molt curriculumesc. Fixa't el que en diu la GEC, per exemple.

Si l'artista gaudeix de tant i tant prestigi, segur que podràs substituir fonts com la galeria juan naranjo, lopati.cat o Artiga per d'altres fonts més fiables com llibres i enciclopèdies.

Assumpta Rosés (discussiócontribucions)

Artiga. Revista d'Art i Pensament Contemporani és una revista d'art de Tarragona amb 10 anys d'història i 32 edicions, Té el Premi de l'Associació de Crítics d'Art de Catalunya, 2013 i el premi de l'Associació de Galeristes de Catalunya, 2013. Proposada al Premi Nacional d'Arts Plàstiques de la Generalitat 2016, per la PAC (Plataforma d'Artistes de Catalunya). Amb un ampli ventall de col.laboradors independents.

"Lo Pati" és el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre d'Amposta. Depèn de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament d'Amposta.

Crec que es poden considerar fonts fiables.

La Galeria Juan Naranjo, com a empresa privada, és cert que podria tenir interessos particulars i l'article que té al web no està signat. Ho substituïré.

Paucabot (discussiócontribucions)

Veig que la primera font sí que es podria considerar una font fiable. De la segona, només n'has dit que és pública. I d'acord també en la tercera.

Paucabot (discussiócontribucions)

De totes maneres, has passat per alt l'altra part del comentari. L'article necessita una bona esporgada.

Assumpta Rosés (discussiócontribucions)

He "esporgat" els dos articles. Hi tornaré per afinar-los encara més. Ja em mentalitzo que cal fer entrades més resumides. Gràcies per la paciència.

Resposta a «Ro Caminal»

Article "curriculumitzat" i error de format

13
Rosercp (discussiócontribucions)

Hola, en referència a la pàgina de Rosa Maria Arrazola i Díaz he modificat la redacció i he eliminat la llista extensa de premis i reconeixements seleccionant només els més destacats, i incorporant-los al text, tal i com em vàreu indicar. Podeu eliminar ara les plantilles de "Curriculum" i de "Format"? Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Roser. Ha millorat, però diria que encara necessita millores (veuràs que hi he fet unes quantes edicions). Per cert, vares arribar a llegir l'enllaç que et vaig passar sobre el conflicte d'interessos?

Rosercp (discussiócontribucions)

si que el vaig llegir, gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

I és el teu cas o no ho és? Coneixes aquesta persona?

Rosercp (discussiócontribucions)

Crec que en el meu cas no tinc cap conflicte d'interessos. Vaig anar a un concert d'una altra artista i ella recitava. Em va agradar molt. En buscar-la a internet vaig veure aquest article de la wikipedia i em va servir d'excusa per introduir-me en aquest mon. Feia temps que pensava que m'agradaria col·laborar amb la wikipedia i, per una excusa o altra, no ho feia. Vaig pensar que aquest seria un article senzill però m'està costant força, em sorprèn tanta complicació.

En qualsevol cas, t'agraeixo la masterclass. He après moltes coses sobre la wikipedia en els darrers dies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si només ets una espectadora seva, això no és un conflicte d'interessos, no. Si tens més dubtes, demana el que faci falta.

Rosercp (discussiócontribucions)

Ja he reduït text, llista de premis i enllaços poc rellevants. Ara ja el consideres "descurriculumitzat"?

Paucabot (discussiócontribucions)

Ja l'hi havia llevat un company. Ara, tornant-lo a llegir no veig que quedi verificada la seva admissibilitat.

Rosercp (discussiócontribucions)

Em pots explicar mes detalladament perquè no creus que sigui admissible?

Una de les coses que m'agradaria fer a la wikipedia, si em permeteu l'ajuda, és vetllar per divulgar la cultura, més o menys propera, i per la visibilitat de les dones, que ja tenen en el mon "real" prou discriminació.

Paucabot (discussiócontribucions)

He mirat les referències i no n'he trobada cap que en parli significativament.

En realitat, la teva intenció és totalment lloable, però potser xoca en qualque moment amb Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat, on diu que els subjectes dels articles han d'haver rebut cobertura significativa per part de fonts fiables. Si no n'han rebut, potser s'hauria de fer primer la feina de donar visibilitat a les dones en aquestes fonts (llibres, enciclopèdies, etc) ja que la Viquipèdia no és una font primària.

Dit d'una altra manera: podem estar d'acord que les dones han estat sistemàticament discriminades, però la Viquipèdia és un lloc que recull el que han dit altres fonts. Per tant, la tasca de visibilització s'hauria de fer prèviament al món (com això, per exemple) i després ho podríem recollir aquí.

Rosercp (discussiócontribucions)

No tinc experiència com a editora de la Viquipèdia i m'agrada descobrir que hi ha la voluntat de fer un seguiment acurat i rigorós dels articles. He mirat altres articles per veure si em podien ajudar i la realitat és que n'he vist molts de referits a persones que, en la meva opinió, estan molt mancats de tot aquest rigor i no tenen cap avís de millora: sense cap citació, altres on es citen només els isbn dels seus llibres, pàgines pròpies o comercials, recitals que han fet, ...

L'enllaç de les Lletres Catalanes, de la Generalitat, que suposo que es una de les fonts fiables, està en procés de reordenació del contingut de la pàgina, ara mateix no hi ha la fitxa de cap escriptor.

A mi, aquesta dona en particular, ni em va ni em ve però em sabria greu que li treiessiu l'article per "culpa" meva. Al cap i a la fi, es tracta d'una persona que ha guanyat premis reconeguts a nivell català i que ha publicat llibres en diferents editorials, un d'ells amb pròleg de la Núria de Gispert . Jo feia temps que pensava en col·laborar amb la Viquipèdia i ella es va creuar en el meu camí, per casualitat.

Paucabot (discussiócontribucions)

Entenc el que dius però l'argument de Viquipèdia:Com el meu, n'hi ha d'altres no és vàlid.

L'enllaç de la Generalitat és cert que ens ajudaria una mica però no hi he pogut accedir supòs pel que comentes tu.

Rosercp (discussiócontribucions)
Resposta a «Article "curriculumitzat" i error de format»
Josepko (discussiócontribucions)
Resposta a «Vaig a traduir...»
Pron2910 (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Idò ara tenim dues fonts que diuen coses diferents. Abans de fer el canvi, comenta-ho a la discussió. I si has de fer el canvi, pensa que també has de reanomenar l'article: Ajuda:Reanomenar una pàgina.

Resposta a «José Aranguren Añivarro»
Francesc.bonnin (discussiócontribucions)

Hola Pau. He creat la categoria "Escriptors en jiddisch", i l'he afegit a 11 pàgines. Veig que segueix en vermell, però no sé si és perquè algun dels editors l'heu de validar, o cal esperar que els servidors l'actualitzin o cal fer algun altre pas. Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Francesc. Te faltava una passa, que era clicar sobre el vermell per crear la pàgina de la categoria. Li has de dir de qualque manera de quina altra categoria vols que pengi la nova. Veig que al final ho vares veure.

Si ho vols millorar, encara pots fer una cosa més: relacionar-la amb la resta de categories anàlogues de les altres versions idiomàtiques. Has d'anar a baix de tot a l'esquerra (Afegeix enllaços) i dir-li que vols enllaçar aquesta pàgina amb en:Category:Yiddish-language writers.

Francesc.bonnin (discussiócontribucions)

D'acord, moltes gràcies!

Resposta a «Categories»
Joanka68 (discussiócontribucions)

Hola!

Sóc nou per aquí i no acabo d'entendre del tot perquè has esborrat l'entrada 'Eiron Quintet'... n'era una entrada neutra, sense cap més finalitat que incorporar al contingut de la Vikipèdia informació sobre una formació musical...

Començaré per mirar-me els tutorials de com començar... i ja aniré aprenent.

Salut!

Paucabot (discussiócontribucions)
Joanka68 (discussiócontribucions)

Hola Pau, Segueixo sense veure el problema... només veig un excés de zel... En qualsevol cas, gràcies per la teva atenció!

Paucabot (discussiócontribucions)

A part de l'excés de zel, tenies relació amb el grup?

Resposta a «Eiron Quintet»
Lliteratus (discussiócontribucions)

Hola Pau,

Tens tota la raó. No vaig llegir l'apartat de conflicte d'interessos. Hi havia molta il·lusió i pressa per estar a la Viquipèdia, i poc temps (el mal d'aquest segle) i evidentment, hi ha un conflicte d'interessos. Espero en un futur merèixer que algú la faci. Com ho faig per esborrar l'entrada? Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

Ja te l'esborr. Gràcies per la teva comprensió. Recorda que necessitam mans per escriure sobre altres temes que no sigui sobre tu mateix. Si ens vols ajudar, seràs benvingut!

Resposta a «Tota la raó»
Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Benvolgut Paucabot,

Escric en aquest fòrum de discussió per demanar sisplau que no s'esmeni més el nom de l'autor. Sóc la dona d'en Damià Bardera, i m'ocupo d'editar i actualitzar la seva entrada en acord amb la seva realitat professional i segons la seva voluntat. Per tant, us agrairia que respectéssiu la seva voluntat de fer constar el seu nom en tant que "Damià Bardera" i no afegir el "i Poch".  

També voldria preguntar com es pot fer per canviar el títol de l'entrada, ja que puc canviar l'inici del text, però no sé com fer per treure el "i Poch" del títol.

Bé, gràcies per l'atenció.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Susana i benvinguda a la Viquipèdia. Entenc els teus desitjos, però me sap greu dir-te que no depèn de tu. Això no és com una xarxa social, és una enciclopèdia. A la Viquipèdia, tenim una política sobre els noms, i aquests han de ser complets.

Paucabot (discussiócontribucions)

Addicionalment, dir-te que no hauries d'editar (ni haver editat) l'entrada del teu marit, ja que presentes un conflicte d'interessos.

Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Benvolgut,

Entenc que a la Viquipèdia hi hagi una política sobre els noms, però resulta que no tots els escriptors en llengua catalana tenen la “i” entre els cognoms (per exemple, Toni Sala Isern, Manuel Baixauli Mateu...), i no tots tenen el nom complet (per exemple, Quim Monzó, Eduard Márquez, Mercè Ibarz...). Per tant, o tots o cap. En què quedem?

Certament, hi ha (o hi pot haver) un conflicte d’interessos. Ara bé, si vaig obrir un perfil a la Viquipèdia i començar a editar la pàgina no va ser per gust, sinó perquè estava cansada de veure que la informació continguda no era acurada, ni fiable, ni estava actualitzada (ni tan sols figuraven tots els llibres que havia publicat), per bé que sí que era neutral. A més a més, fins ara no se'm pot acusar d'estar utilitzant la meva posició per interessos personals, ja que tota la informació que hi he posat és estrictament objectiva i no hi consta cap judici de valor. Es tracta de ser fidels a la realitat, és a dir, de fer constar de forma imparcial la trajectòria literària de Damià Bardera i d'incloure les referències a les seves obres. De totes maneres, si mai algú hi observa algun comentari o informació que va més enllà d'allò estrictament informatiu, agrairé que sigui esmenada.

D'altra banda, voldria que m'esclaríssiu per què les referències a les obres publicades han estat canviades, és a dir, ara el link va a la web de l'editorial on hi apareixen el conjunt de publicacions, en lloc d'anar a la web específica de cada obra. Entenc que no és un canvi gaire significatiu, però voldria saber els motius, ja que he trigat força estona a incloure les referències i ara estan unificades.

Atentament.

Paucabot (discussiócontribucions)

Els casos de la manca de segon llinatge que deis, és cert que també s'haurien de revisar. Ara hi pegaré una ullada. Pensau que a la Viquipèdia hi ha molts articles i no tots poden estar en les millors condicions. En tot cas, si entre els gairebé dos mil articles d'escriptors de l'àmbit catalanoparlant, només n'heu aconseguit trobar-ne tres, significa que més o manco anam bé.

Això del conflicte d'interessos, no és un error descomunal però diria que no deixa lloc a dubtes: que un editora hagi fet 17 edicions a la Viquipèdia i que justament totes siguin a l'article del seu marit diria que sí que denota qualque tipus d'interessos personals. Per no seguir incomplir incomplint la política de conflicte d'interessos, us agrairia que no tornàssiu a editar aquest article. Si hi veis qualque errada, podeu indicar-ho sense cap problema a la discussió de l'article i mirarem de corregir-ho.

Les referències s'han simplificat a la pàgina on hi ha totes les obres de l'autor. No hi ha cap motiu per posar sis enllaços diferents on basta un, a no ser que volguem publicitar els llibres.

Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)
Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Voldria també afegir, a tall d'anècdota, que prèviament a les meves modificacions, no només no hi constaven totes les obres publicades (i les que hi havia estaven mal referenciades), sinó que Damià Bardera sortia etiquetat com a "escriptora". Per tant, si per evitar el conflicte d'interessos hem de sacrificar el rigor en les entrades de l'enciclopèdia, potser que ens replantegem la funció informativa d'aquesta plataforma.

Paucabot (discussiócontribucions)

Com us dic una mica més amunt, podeu comentar-nos les errades sense usar això com a coartada per escriure l'article del vostre marit.

Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Benvolgut,

En primer lloc, dir que els tres noms sense la "i" o sense el segon cognom que he esmentat no són en absolut els únics, tan sols n'he donat 3 a mode d'exemple, però a continuació en faig una llista més extensa (per bé que incompleta) per fer visible que el meu argument no era basat en una intuïció:

Gabriel Janer Manila

Pere Ferrer Guasp

Esteve Plantada

Pep Coll

Mar Bosch Oliveras

Adrià Puntí

Antoni Munné-Jordà

Eulàlia Bosch

Albert Sánchez Piñol

Lluís Muntada Vendrell

Biel Mesquida Amengual

Francina Armengol Socías

Aina Clotet

Maria Àngels Feliu Bassols

Daniela Feixas Conte

...

En segon lloc, vull deixar clar que trobo injustes les acusacions d'haver-me fet un usuari a la Viquipèdia per tal de publicitar l'obra de Damià Bardera. Com ja he dit, la meva intenció és merament la de corregir unes flagrants imprecisions que vaig veure en la wiki dedicada a Damià Bardera. Una wiki que va ser creada fa 6 anys (i no pas per mi) i que casualment ara he esbrinat que era incorrecta. Si jo estigués maquinant una estratègia de màrqueting en pro del meu marit, cregui'm que no hagués esperat 6 anys a retocar una wiki que, repeteixo, tenia errors no només de contingut sinó de forma. No obstant, veient que les meves contribucions i la meva presència a la Viquipèdia no són benvingudes, tot seguit em donaré de baixa com a usuària. Ara bé, agrairia que aquells qui es consideren aptes per retocar la wiki de Damià Bardera s'asseguressin de mantenir-la degudament actualitzada, tant pel que fa a la forma com pel que fa al contingut. Si ho considereu oportú, podeu esborrar les meves contribucions.

Atentament.

Paucabot (discussiócontribucions)

Respecte del primer tema, la "i" entre el primer cognom i el segon no forma part de la política (i no té res a veure amb posar el segon cognom o no).

Respecte del segon: no, no esborrarem les teves intervencions. Ara ja està fet. I sobre donar-te de baixa, crec que no ho pots fer, diria que l'únic que pots fer és deixar d'editar. Això sí, pensa que a la Viquipèdia falten mans i que segur que ens pots ajudar a millorar altres entrades que no siguin la del teu marit.

Resposta a «Damià Bardera»
Raderich (discussiócontribucions)

Hola, Pau. Estic seguint la directriu Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques en els articles de la Franja i l'usuari @Marraco m'acusa de vandalisme per escriure en la modalitat de la Franja. Voldria saber si això és correcte, i si no ho és, agrairia que deixi de desfer les meves contribuciones i d'acusar-me de vandalisme. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Raderich. Jo no en sé molt d'aquest tema, però crec que una de les directrius és respectar la varietat dialectal amb la qual l'article està escrit i diria que això no ho estàs complint. O sigui: pots escriure articles en la teva varietat dialectal però no pots canviar-la a d'altres.

Resposta a «El català de la Franja»