Usuari Discussió:Paucabot

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Jmarchn (discussiócontribucions)

Hola!. He reescrit tots els enllaços d'altres articles (11 en total) que donaven per bo "Aquiles" substituint-lo per "Aquil·les". Perquè hem d'incloure un terme "mal" escrit?. Estic en desacord.

Paucabot (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

En aquest cas el que s'ha aconseguit és que en 11 articles estigués mal escrit. He comprovat que hi ha altres noms incorrectes que donen lloc a altres incorreccions en altres articles.... Haig de suposar que se'n fa un seguiment específic?.

Paucabot (discussiócontribucions)

El que s'ha aconseguit és detectar onze errades ortogràfiques que, d'altra manera, seguirien estant malament amb el problema afegit que ni tan sols enllaçarien a l'article que suposadament haurien d'enllaçar.

Sobre el seguiment específic, crec que ningú no el fa. És una de les tantes feines de manteniment que hi ha pendents. La maledicció de la Viquipèdia: tenim feines pendents fins al final del temps.

No crec que sigui la solució perfecta, evidentment, però esborrar segons quines redireccions també presenta problemes importants. En el seu moment, ho xerràrem i vàrem arribar a aquesta conclusió.

Resposta a «Aquiles vs Aquil·les»
DolorsCa (discussiócontribucions)

Hola Pau. Em dius que una categoria hauria de tenir a curt Termini 1 mínim de 5 articles, creus que podria adjuntar una altra obra de l'artista Joan Tuset? Crec que aquest artista és interessant i valdria la pena posar també l'obra el Judici de Paris. És clar que amb la teva aprovació.

Salutacions Dolors @DolorsCa

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Dolors, tal com t'acab de comentar a El rapte d'Europa (Joan Tuset i Suau), potser fora millor idea millorar l'article del biografiat abans de començar a pensar a fer més articles. La part d'aquest article que xerra de la seva obra és molt curt i, a més, està gairebé sense referenciar. Si en acabar l'article de l'artista, veim que dona per escriure altres articles sobre les seves obres, ja ho farem posteriorment.

DolorsCa (discussiócontribucions)

Hola Pau. He fet millores en l'article espero que el trobis bé i que no calgui ffusionar-lo.

Salutacions.

@DolorsCa

DolorsCa (discussiócontribucions)

Hola Pau.

L'article l'he escrit jo, com llicenciada en art crec que puc escriure sobre aquest artista. Les referencies, sempre hi ha una primera vegada, ja he posat les referències que he trobat fins al moment. Crec que m'ho poses difícil. He mirat altres pàgines d'obres d'altres artistes com El Bany Turc (Ingres) o El rapte de les filles de Leucip. El judici de Paris (Rubens). A vegades la referencia, és el mateix artista. Jo només intentava col·laborar amb l'obra d'un artista que conec i donarlo a coneixer a la Viquipèdia.

Ho deixo a les teves mans...

Salutacions

@DolorsCa

Paucabot (discussiócontribucions)

No, la referència mai és el mateix artista. Hem d'utilitzar fonts fiables, per tant externes al biografiat. Com et pots imaginar, no fa falta referenciar El Bany Turc amb referències de l'autor, ja que moltes fonts externes han parlat d'aquest quadre. Potser aquesta és la diferència entre l'obra de Joan Tuset i les altres amb les quals la comparaves.

Resposta a «Hola Pau.»
Didier Seguí (discussiócontribucions)

Hola Pau. Som Didier. He fet la meva primera entrada: López del Rey, Carloandrés. M'ajudes a avançar amb això del "llenguatge enciclopèdic", per favor. He intentat millorar l'entrada tot el que he sabut, i ara, francament, em trob aturat

Didier Seguí (discussiócontribucions)

M'h llegit la pàgina citada al llenguatge enciclopèdic. Això ho he fet

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Didier, em referia a expressions col·loquials com

 • valencià de soca-rel
 • s’integra ràpidament com un més

que no haurien d'aparèixer en un article enciclopèdic.

Didier Seguí (discussiócontribucions)

Vaig agafant!! La segona ja l'havia llevada....Vaig a seguir. Gràcies i perdona les molèsties

Resposta a «Hola Pau. Som Didier»
Marc Serrano Farrerons (discussiócontribucions)

Entenc els criteris als quals vosté s'ha remès, Però el que no entenc que m'estigueu borrant i eliminant aspectes que no es tocaven des del dia 6 de maig, sota cap mena de criteri lógic. Les fonts a les quals m'estic remetent són fonts primàries, com ara la seva pàgina web oficial, o bé secundàries com revistes anomenades Enderrock o diaris com El Punt Avui. I fins i tot, he tingut la oportunitat de posar-me en contacte amb el mateix músic. El que estic fent és un treball universitari, basat en fons fiables. I estic invertint molt de temps, com en l'apartat de discografia, com perquè ara l'elimineu, perquè el trobeu redundant. Cosa que no és certa. Estic exposant totes les cançons que Adala ha realitzat com a músic.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ep. Gràcies per contestar. Unes quantes coses:

 • Si hi havia coses des del 6 de maig i s'eliminen ara és perquè segurament ningú no havia revisat aquest article. A la Viquipèdia hi ha moltes errades, no ja del 6 de maig, sinó que es remunten al 2003, per exemple, i que les corregim ara. Les corregim quan les revisam, no abans.
 • El criteri per eliminar informació supèrflua no és il·lògic. Com ja t'he explicat a la teva pàgina de discussió, un article enciclopèdic no és una pàgina web: a la pàgina web del grup hi pot haver, per exemple, la llista de cançons, les seves lletres, la llista de llocs on han tocat, etc. A un article enciclopèdic, només hi hauria d'haver allò que han remarcat fonts fiables, és a dir, externes. Si per posar la llista de concerts has d'anar a cercar aquesta llista a la pàgina web del grup, ja, malament. Tres quarts del mateix amb la llista de cançons de cada disc. Mira't bé aquest diff i diga'm si no hi ha una redundància clara i llampant.
 • Veig que no tens molt clar què són les fonts primàries i secundàries. Te deix els enllaços.
 • Si tens més dubtes, demana abans de posar-te a revertir, per favor.
Marc Serrano Farrerons (discussiócontribucions)

Gràcies per la informació. De totes maneres acabo de consultar la pàgina dels Rolling Stones i hi figuren la seva discografia i la seva llista de concerts, i no entenc per què en el meu cas es tracti diferent.

Per altre banda, utilitzo fonts extretes de la revista Enderrock, que és una publicació referència en la música en català, com tant mateix ho és el diari Punt Avui.

Veig que intenta ajudar-me en l'aspecte de les fonts primàries i secundàries, cosa que li agraeixo, perquè és de les matèries que estudio a la meva universitat (UB), però crec utilitzar correctament ambdós conceptes.

De totes formes intentaré millorar aquests aspectes.

Paucabot (discussiócontribucions)
 • Home, jo sí que hi veig qualque diferència entre Adala i els Rolling Stones. Dels primers, n'hi ha llibres sencers. Dels segons ...
 • Les fonts d'Enderrock i el Punt Avui no les he retirades en cap moment. Jo parlava d'altres fonts que has reposat alegrement com Facebooks i Bandcamps.
 • No. No has entès el que és una font primària i el que és una font secundària. L'única referència de l'Avui no és una font secundària, és una font primària.
 • Per tal de millorar l'article, abans l'hauria de desbloquejar, però no ho faré si no arribam a un acord abans.
Paucabot (discussiócontribucions)

El que podríem fer és seguir aquesta discussió al lloc adequat: Discussió:Adala. Així, més gent podrà dir-hi la seva.

Marc Serrano Farrerons (discussiócontribucions)

Entenc tot el que vosté em comenta. Les úniques coses que li vull fer observar és que el Facebook és l'oficial del músic. És més, m'he posat en contacte directament amb el músic i m'ha reafirmat que el Facebook i l'Instagram utilitzats són els seus personals. D'altre banda, el que apareix al Bandcamp, és el que la seva discogràfica oficial (La Panchita Records) ha publicat.

A quin tipus d'acord es refereix? Jo només tracto d'agafar fonts fiables i oficials del músic barceloní. Pot vosté posar-se en contacte amb el mateix músic, i veure que jo aquests temes els he tractat directament amb ell.

Adala no té en aquests moments el reconeixement dels Rolling Stones, tanmateix no considero que se'l tingui que menystenir, com qualsevol altre músic novell d'aquest país.

Paucabot (discussiócontribucions)
 • Ja sé que el Facebook és el seu i que el Bandcamp és de la seva discogràfica, però hauries d'utilitzar fonts fiables.
 • Em referesc a l'acord que si desprotegesc la pàgina no tornarem a entrar en una guerra d'edicions. Primer acordam què hi ha d'anar a la pàgina i què no i després desprotegesc la pàgina.
 • Fonts pròpies ≠ Fonts oficials ≠ Fonts fiables. La pròpia web del biografiat no és una font fiable (en el sentit que l'aplicam aquí a la Viquipèdia). Torn a posar l'enllaç perquè veig que encara no l'has llegit: Viquipèdia:Fonts fiables.
 • Ningú no menysté Adala ni cap altre músic novell d'aquest país. Jo només he posat en dubte (i crec que amb raó) que els dos grups fossin dos casos equivalents.

Pau.

Resposta a «Pàgina d'Adala»
Bryckley (discussiócontribucions)

Bones,

Veig que has tornat a borrar l'apartat d'obra de l'entrada de l'Inés Padrosa.

Com ho podríem fer perquè la seva obra sortís a l'entrada i no es borrés?

Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)

Com és què vols posar tota aquesta llista de treballs que fa assemblar-se l'article a un currículum? He vist que no hi ha cap tipus de selecció, fins i tot hi figuren obres sense ISBN ...

Bryckley (discussiócontribucions)

Diria que les que he posat porten ISBN. Tot i així si entres al catàleg col·lectiu de biblioteques púbilques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre (ARGUS) i poses Inés Padrosa i Gorgot com autora al cercador, et sortiran. Sí que és veritat que a la llista n'hi surten sense ISBN, però diria que els he obviat a l'hora de posar-los.

Des de la Biblioteca de Figueres ampliem i millorem les entrades d'autors locals i creiem que aquesta autora ha de tenir la seva obra a l'entrada. No pretenc fer res mal fet, per això et demano opinió.

Gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)

La idea és no tota entrada d'un autor ha de tenir tota la seva obra llistada a l'article. En alguns casos, afegeix informació, però en d'altres, fa que l'entrada s'assembli a un currículum, que no és el que estam fent aquí a la Viquipèdia.

Bryckley (discussiócontribucions)

Sí, sí, ho entenc.

En tot cas, podria mirar d'introduir alguna obra més seva però sense format llista.

Gràcies

Resposta a «Entrada Inés Padrosa»
Jordi Roqué (discussiócontribucions)

Hola Pau. Veig que has fet una gran esborrada a l'article Joaquim Poll i Beyres, i hi has fet dues menes d'actuacions que m'agradaria que m'expliquessis, per no equivocar-me en futures ocasions. En primer lloc, has esborrat la referència d'un programa de ràdio especialitzat, i disponible a internet. No és una font admissible ? En segon lloc, has esborrat unes notes de l'article, amb mini biografies de personatges que tenien relació amb el biografiat. Quina norma de la viquipèdia conculcava la seva presència ? Salutacions,

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Jordi.

 • La web www.palamoscomunicacio.cat diria que no és una font fiable en el sentit que ho interpretam aquí. El problema no és que sigui generalista o especialitzat sinó si té una reputació de revisar la informació i la precisió. Si la té, jo no la conec i no tenim l'article d'aquest mitjà per corroborar-ho.
 • Respecte de les tres minibiografies, les he esborrades perquè les notes eren més llargues que l'article. Si aquestes tres biografies mereixen una extensió tan llarga, potser ens hauríem de plantejar si haurien de tenir article propi. Si no, no té molt de sentit posar-les a un article amb el qual hi tenen una relació no directíssima.

Pau.

Jordi Roqué (discussiócontribucions)

Gràcies. Aleshores, les mini biografies haurien de tenir article propi ? No sabia si totes tres s'admetrien per separat. Podries dir-me si una o més d'una no podrien tenir article propi ? Ho dic per estalviar-me la feina si després se'n proposa l'esborrat.

Jordi Roqué (discussiócontribucions)

He estat repassant les referències i n'he restablert una, la que diu que toca el piano en una llar de jubilats. Encara que el mitjà que en parla segurament és de poc nivell intel·lectual, és una revista de l'ajuntament del poble que parla dels grups musicals que hi existeixen. Jo em faig el pensament -puc estar equivocat- que l'afirmació deu ser certa. Però si ho veus així, esborra la referència. Salutacions,

Paucabot (discussiócontribucions)

Respecte de les tres biografies addicionals: podries fer-ne l'article si complissin VP:ADMS, és a dir, compliment de fonts fiables que en parlin de manera significativa. He pegat una ullada per sobre a les referències d'aquestes tres biografies (Special:Permalink/19916468) i no tenc clar que cap dels tres compleixi aquestes condicions.

Respecte de les fonts fiables: no basta que la informació que referenciem tengui visos de ser certa. La font ha de ser una font fiable, amb una reputació de revisar la informació i la precisió. I la revista de l'ajuntament del poble no sembla complir aquestes característiques. Dit d'una altra manera: segur que la majoria de pàgines personals d'internet tenen moltes coses que són certes, però per complir Viquipèdia:Verificabilitat, no les podem emprar. Hem d'emprar les millors bases per construir la nostra enciclopèdia (i les millors bases són les fonts fiables, que tampoc no encerten el 100% però tenen una probabilitat més alta d'encertar).

Resposta a «Joaquim Poll i Beyres»
Fraypepus (discussiócontribucions)

Hola Paucabot

Gràcies pels teus suggeriments referent a confilctes d'interessos. He creat pàgina de discussió referent a l'article on he inclòs més informació, intentant seguir els criteris recomanats, abans de publicar-la definitivament.

L'unic problema que hi veig és que a l'hora d'introduir referències i per al format en general (a la pàgina de discussió) se'm fa dificil ja que em sembla que només es pot editar en format codi (a diferencia de quan fas article directament a wiquipèdia, que dóna l'opció de tractar el format amb editor visual, sobre "text real" i no cal fer-ho amb codi.

Fraypepus

Paucabot (discussiócontribucions)

Idò sí, a la discussió crec que no hi ha l'opció de l'editor gràfic.

Respecte de l'altre tema: teniu relació amb el biografiat o sou ell mateix? Si és així, hauríeu de deixar d'editar aquest article.

Fraypepus (discussiócontribucions)

Moltes gràcies Paucabot

No soc pas el mateix, de cap manera, però si que hi tinc coneixença.Intento fer l'article amb objectivitat i d'acord amb els pilars de wiquipèdia, i estic disposat a rebre consells o modificacions, ja que soc novell. Sí que hi ha alguna dada molt concreta que potser no l'he trobada publicada enlloc i que m'ho ha comentat ell, com ho ha explicat a molta altra gent (que va passar temporades a Occitània de petit, per exemple).

El fet que el conegui no deu pas impedir-me fer l'article, suposo. És una persona que és molt coneguda en diversos àmbits, sobretot en el literari (poesia). I té diverses obres publicades. A més l'article, com tots, és obert a aportacions de qui ho cregui convenient.

Reitero la meva bona voluntat en el procés d'ampliació de l'article de Lluís Urpinell, i acceptaré amb molt de gust les recomanacions de viquipediestes més experts.

[Fraypepus]

Paucabot (discussiócontribucions)
Fraypepus (discussiócontribucions)

M’he llegit l’article sobre conflicte d’interessos de la viquipèdia, i no acabo de veure que necessàriament hagi de deixar de fer aportacions a l’article. Però no vull entorpir la bona tasca que feu  amb la viquipèdia en català i si em dius o recomanes que no afegeixi més contingut doncs no ho faré. Però em costa de creure que ningú que ha fet aportacions a articles de persones no hi tingi relació o coneixença.

D'altra banda tinc la certesa que Lluís Urpinell mereix de sobra tenir un article prou exhaustiu. No hi ha dubte si cerquem per internet referències –en la seva llarga trajectòria– d’obra publicada, entrevistes, iniciatives de promoció cultural i literària...

La més recent, del dia 15 de maig,  amb motiu d'El recital de poesia 'Gespa Price'

http://www.uab.cat/web/detall-de-noticia/el-recital-de-poesia-gespa-price-torna-a-la-uab-43-anys-despres-1345732711061.html?noticiaid=1345756589597

“El programa començarà a les 12 h, a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General amb la Cloenda de l'exposició «Gespa Price (primavera del 1975)», un acte que comptarà amb la presència dels creadors del recital i de la revista Tarot de Quinze: Jaume Creus, Vicenç Altaió, Lluís Urpinell-i-Jovani i Josep Maria Figueres.”

Des de fa dies hi ha nou contingut a DISCUSSIÓ. Em van recomanar posar els nous textos a “Discussió” i si en un termini de dies no s’objectava podia ja publicar-lo. Vaig penjar un text referent a Biografia. Veuries adequat publicar aquest text, del tot objectiu? (Hi posaré referències, ja que en l’apartat discussió no es pot fer).

Fraypepus

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, d'altres persones han fet aportacions en articles que no haurien d'haver fet. Si mires la meva discussió en trobaràs moltes més. Però que n'hi hagi, no vol dir que n'hi hagi d'haver més. Volem una Viquipèdia cada vegada millor, no cada vegada pitjor.

Si vols afegir qualque cosa puntual a l'article, sí que pots utilitzar la discussió, però redactar l'article a la discussió per, després, passar-lo a l'article, segueix tenint el mateix problema de conflicte d'interessos.

Addicionalment, recorda, que les fonts que aportis, haurien de ser fonts secundàries i no a fonts primàries com la que aportes de la UAB.

Resposta a «Article sobre Lluís Urpinell i Jovani»
JOPECO1 (discussiócontribucions)

He vist que heu esborrat el meu escrit sobre l'escapament català. En pots corregir els defectes i publicar-lo ?

Paucabot (discussiócontribucions)
JOPECO1 (discussiócontribucions)

Bon dia Pau.

Gràcies per endavant.

És per aixó que et demano que ho corregeixis.

Vaig enllaçar a la meva web perque no hi ha referències escrites sobre aquest tema, que dit sia de passada, no crec que sigui banal ja que forma part de la rellotgeria catalana en els seus millors moments. El volia penjar amb les fotos que vaig fer servir en l'original però no vaig trobar la manera.

Ting molts altres articles sobre rellotgeria que podria proposar. No soc un neòfit en aquest mon...

Gràcies per tot.

Paucabot (discussiócontribucions)

Pensa que pots editar sobre els temes que vulguis (excepte conflictes d'interessos) però has de referenciar els articles a fonts fiables i la teva web no ho és.

JOPECO1 (discussiócontribucions)

M'hi ajudes ?

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí. Què necessites?

JOPECO1 (discussiócontribucions)

Si faig un altre escrit i el poso en la prova, el pots veure i dir-me els errors. Per altra banda, hi voldria posar les fotos.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ok. Abans de fer l'article, demana't:

 • Tenc referències a fonts fiables que n'hagin parlat de manera significativa?
 • El que estic a punt d'escriure està relacionat amb mi?

Si contestes sí i no, respectivament, endavant!

Pau.

Josep Esquer (discussiócontribucions)

A tots dos: mireu l'article Escapament (rellotge). Hi ha referències vàlides a l'escapament català. És possible fer un article neutre i vàlid. Caldria afegir una imatge representativa a Commons.

JOPECO1 (discussiócontribucions)

Hi ha poques referències a aquest tema. Per aixó crec que és important que es divulgui. Hi ha algún llibre i, en alguns, hi he intervingut d'una forma o altra. Qualsevol tema, algú el va començar, no ?

JOPECO1 (discussiócontribucions)

Ho fem entre tots? No busco firmar, voldria, només que es documenti aquest sistema.Ting imatges.

Paucabot (discussiócontribucions)

Les imatges, les pots pujar sense problemes. T'he restaurat l'article: Escapament català. Mira de referenciar el text a fonts fiables. No fa falta que signis. Tingues en compte VP:CI. També mira't VP:LE.

JOPECO1 (discussiócontribucions)

Com us envío imatges ? Jo no trobo la manera de posar-les.

Per altra banda mireu-vos que he afegit dues referències a llibres. Ho acabeu de posar com cal ?

I gràcies a tots per l'ajuda.

Paucabot (discussiócontribucions)
JOPECO1 (discussiócontribucions)

N'he posat dues a commons.

Resposta a «Cercant un mentor»
Crisrd (discussiócontribucions)

No crec que sigui justa la protecció que has posat fins l'any que ve de la pàgina de Diables de la Verneda. Si fem un canvi i no coneixem bè el funcionamient de la wiki, quan finalment arreglem els problemes, tu la bloquejas per guerra d'edicions. Gràcies pel teu comportament autoritari.

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Protección Diables de la Verneda»
Lohen11 (discussiócontribucions)

Hola Pau, ajuda'm si us plau a fer una cerca amb totes les òperes que tenen dades a WD i no estan a ca.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Res, ja ho he trobat, perdona.

Resposta a «PetScan»