Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Beusson (discussiócontribucions)

Bon dia Pau, he vist que m'has revertit a Colibrí d'orelles blanques i Colibrí de Xantus, on havia afegit la categoria Hylocharis. En ambdós casos estan reconeguts com a sinònims (H. leucotis i H.Xantusii respectivament). No veig correcte l'esborrament de la categoria, ja que crec que és una nomenclatura correcta i poden classificar-se com a tal. A tu que et sembla?

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Beusson. Segons Hylocharis, només tenim dues espècies d'aquest gènere, amb la qual cosa difícilment podrem crear la categoria.

Respecte de Colibrí de Xantus, el mateix article posa que correspon al gènere Basilinna, o sigui que difícilment podrà anar a la Categoria:Hylocharis. Si no són espècies diferents i són la mateixa (que jo no ho sé) els correspondria el mateix article i s'hauria de fer una fusió.

Faig ping a Nelo per si ens pot ajudar a aclarir tot això.

Beusson (discussiócontribucions)

Vist a la WP anglesa: This genus formerly included additional species. A molecular phylogenetic study published in 2014 found that the genus Hylocharis was polyphyletic. In the revised classification to create monophyletic genera, species were moved to Chrysuronia and Chlorestes.

Es a dir, des del 2014 només hi ha les dues espècies citades. Procedeixo a l'esborrament (previa recol¨locació) de la categoria. Fins la propera!

Resposta a «Reversions»