Usuari Discussió:Alzinous

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Alzinous/Arxiu 1 en data 31-01-2016.

Judesba (discussiócontribucions)
Feliç felicitat!
Tard, però... Desitjo que passis unes molt bones festes,
gaudeixis del temps compartit amb les persones que estimes,
i comencis el 2020 amb bon peu! ~ Judesba.
Alzinous (discussiócontribucions)

Igualment.

Feliĉajn vintrajn festojnǃ

ː)


Resposta a «Bon solstici d'hivern!»
Martiboltaselva (discussiócontribucions)

Hola! Bona nit:) Sóc nou aquí a la Viquipèdia i m'agradaria aportar tot el que pugui, sobretot començant per temàtica relacionada amb els meus estudis: Biologia Humana. He vist els projectes i articles en els que participes, i estaria molt content si em poguéssis mentorar una mica!

Moltes gràcies!

Alzinous (discussiócontribucions)

Ja em diràs què vols fer... Una bona cosa por ser començar fent petites edicions per perdre la por a editar, llegir articles que t'interessin, entendre l'estructura, etc. Escriure a la viquipedia és molt fàcil. Ànims!

Resposta a «Cercant un mentor»
Judesba (discussiócontribucions)

Hola, Alzinous/Alcínou, pare de Nausica, rei dels feacis, fill de Fèax! :-) Encantada d'haver-te conegut i xerrat amb tu. Seguim en contacte!

Alzinous (discussiócontribucions)

Haha... Per aquí em trobaràs sempre que vulguis. Una abraçada! :)

Resposta a «Viquitrobada Cervera»
Toniher (discussiócontribucions)

Benvolgut,

per la rellevància del tema i, com a viquipedista actiu que sou, m'agradaria aprofitar l'avinentesa per a convidar-vos que pugueu donar el vostre parer i, votar si  s'escau, en la presa de decisió sobre el canvi de marca que es vol portar a terme des de la Fundació Wikimedia:

Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Marca de la WMF

Cordialment,

Resposta a «Canvi de marca de la WMF»
Baldric1979 (discussiócontribucions)

Bones, Vull penjar un article nou. El tinc ja creat en PDF, m'agradaría rebrje ajuda d'algú amb experiència, tant a nivell de contingut com d'edició. L'article és sobre una persona relacionada amb el món del muntanyisme del nostre païs, i trail running. Moltes gràcies per avançat.

Alzinous (discussiócontribucions)

He vist que has estat treballant a la teva pàgina de proves sobre la biografia de Ricard Vila i Montolio. És aquest l'article que vols fer?

L'estructura està força bé. Imagino que has cercat alguna biografia d'alguna persona semblant i has intentat copiar-la. Això està molt bé.

La primera frase està perfecte, encara que té enllaços vermells. La pots canviar perː

- - -

Ricard Vila i Montolio (Barcelona, 1957) és un entrenador personal català especialitzat en esports de muntanya.

- - -

Una cosa important és indicar molt precisament les fonts en que bases l'article. Per exempleː si afirmes que aquesta persona és director d'una institució determinada o que va entrenar a una esportista d'èlit concreta, hauries de demostrar-lo amb un enllaç a la font on es diu això. Si la font és un llibre hauria de figurar l'ISBN o similar...

A les pàgines d'ajuda pots fer cerques sobre com fer coses concretes, per exemple, com referènciar llibres, webs, articles, etc.

Si vols copia tota la informació que tinguis a la pàgina de proves i ho anem revisant. No és necessari que l'article sigui molt extens. El que és més important és que estigui correctament referenciat.

Ja em diràs alguna cosa.

Salutǃ ː)

Baldric1979 (discussiócontribucions)

Molt bones.

Si aquesta és l'entrada que vull fer.

Si, he buscat algún perfil similiar, n'he copiat l'estructura.

L'article no el tinc acabat, falta precisament afegir enllaços a les referències (per exemple tinc algun youtube sobre la selecció catalana de curses que està molt bé)

També buscaré els ISBN, i els posaré al document de proves.

Compto que fins el cap de setmana vinent no podré continuar per temes laborals . Si vols t'aviso quant ho tingui

Moltissimes gràcies per l'ajuda.


Alzinous (discussiócontribucions)

Perfecte. Les referències han de ser preferentment fonts primàries. Normalment s'accepten sense problemes tot el que és premsa, webs de mitjans consolidats, pàgines d'universitats, etc. Els vídeos de youtube o els blogs personals o similars no es consideren font adequades per validar la informació però si es poden fer servir com informació adicional. Aleshores, s'haurien de col·locar a la secció d'enllaços externs.

Viquipedia té més o menys automatitzat el procés de posar referències. Per a fer-ho, en el modo de modificació visual, has d'anar al final de la frase que vols referenciar, situar allà el cursor i després clicar a la barra d'eines allà on diu "Cita". En la finestra que s'obre pots posar una URL o un ISBN o el DOI d'un article, etc. i clicant el botó "Genera" et crea la referència automàticament amb el format adequat. Si això no funciona aleshores s'ha de fer clicant al botó "Manual" i omplint els camps que apareixen.

Bé, ves fent proves i allò que no entenguis m'ho preguntes.

Siauǃ ː)

Baldric1979 (discussiócontribucions)

Bones!

Si els videos són de youtube, i de canals oficial tipus FEEC són correctes no ?

També tinc algun exemplar de la revista vertex en pape on apareix informació referenciable, Puc tirar foto, pujar-ho a wikicomons i referenciar després ?

De moment he trobat aquestes referències, durant el cap de setmana actualitzaré la pagina de prova perquè vagi agafant forma  :


II CONGRESO CARRERAS POR MONTAÑA CASTELLON 2014 -> https://ser13gio.blogspot.com/2014/11/ii-congreso-internacional-de-carreras.html

CUADERNOS TECNICOS BARRABES

ESQUI DE MONTAÑA Nº18

https://www.barrabes.com/blog/cuadernos.asp?idCT=20  

CARRERAS MONTAÑA Nº21

https://www.barrabes.com/blog/cuadernos.asp?idCT=16  

ISBN 84-8321-082-7 -> llibre gel vertical de Joan Quintana

20 anys de selecció catalana de curses per muntanya -> FEEC (minut 2:45) -> https://www.youtube.com/watch?v=xn4jVrTHClU


Moltes gràcie!Alzinous (discussiócontribucions)

Els videos de youtube no solen posar-se com a referències, sinó al final de tot com a enllaços externs. Tot i així, si part del contingut de l'article el treus del video (ja que és un canal oficial) el pots citar com a referència i ja veurem més tard què passa...

Las referències cal indicar-les amb el format adequat emprant l'eina de cites que et comentava abans. Si ho fas així, es suficient. No fa falta la foto. En la viquipedia es suposa que la gent actua sempre de bona fe. A més, generalment, a Wikicommons no pots pujar material si no ets l'autor o tens els drets d'allò que puges.

Per saber més sobre referències pots mirar aquesta pàginaː Viquipèdia:Citau les fonts

Fins aviatǃ

Alzinous (discussiócontribucions)

Una altra qüestió que t'he de comentar és sobre la rellevància de la persona en qüestió. Hi ha uns criteris d'admissibilitat de biografies i no sempre s'accepten tots els articles que s'escriuen.

Per a que l'article sigui acceptat hauria de reunir suficients fonts de tercersː per exemple, la pàgina web personal oficial del biografiat no serveix com a referència (sí com a enllaç extern).

També caldria evitar els conflictes d'interessos. Per exemple, si aquesta persona fos el teu pare o germà o amic íntim algú podria proposar l'esborrament.

En el camp dels esportistes es considera molt convenient, a part de les fonts de tercers, que la persona hagi competit en lligues completament professionals o en competicions de nivell equivalent en esports sense lligues, com la natació, o al més alt nivell en els esports amateurs o esportistes que hagi guanyat alguna competició internacional.

Per saber més sobre quines biografies són rellevants pots mirar aquesta pàginaː Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (biografies)

Espero noticies teves. Pots preguntar tots els dubtes que tinguis.

Siauǃ

Baldric1979 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, em llegeixo amb calma els enllaços que m'has passat


Salut!


Resposta a «Cercant un mentor»
TietaMame (discussiócontribucions)

Bon dia, excuseu. He considerat la importància d'informar d'un llibre del 2018 que ha estat nominat(només nominat) pel Premi Nacional de Literatura infantil i juvenil d'aquest any. He pujat les dades del llibre però o no ho he fet bé (cosa possible) o al lloc equivocat. He practicat a la pàgina de proves i ara en voler publicar-la em segueix sortint "pàgina de proves. Com ho resolc. O sigui com passar de prova a article publicat. Perdó Humberto

Alzinous (discussiócontribucions)

Necessito més informació per poder ajudar-te. Envia'm un enllaç del lloc on dius que has pujat les dades. He vist la teva pàgina de proves pero no hi ha res... Quin és el llibre? Què és el que has fet fins ara. Explicam'ho pas a pas. Editar la viquipedia és fàcil. Si em dones més informació al final podrem resoldre el que estàs plantejant...

Salut!

Resposta a «Cercant un mentor»
Annapujolsgrife (discussiócontribucions)

Bones! És la primera vegada que publico a Viquipèdia i m'estic barallant per fer una infotaula de l'organització. M'agradaria convertir aquesta taula convencional en infotaula i no sé com fer-ho.

Dades bàsiques Tipus Editorial Forma jurídica Creació 1947 Fundador Josep Maria Junoy Organització i govern Seu Gran Via de les Corts Catalanes,685, principal, 1a. Barcelona

Alzinous (discussiócontribucions)

Quin article és?

La manera correcta de posar la infotaula seria mitjançant la plantilla "Infotaula d'organització". Això automatitza la creació de la infotaula. Si trobes que falta informació aquesta s'hauria de posar a wikidata.

Concreta'm una mica més què vols fer per veure si et puc ajudar...

Resposta a «Cercant un mentor»
DrSpartanAir (discussiócontribucions)

Hola, sóc un nou usuari i no m'acabe d'acabar. Vuic contribuir al projecte però té massa opcions.

Alzinous (discussiócontribucions)

Què t'agradaria fer? Potser ets coneixedor d'algun tema i vols fer algun article. Demà torno de vacances i podem començar a mirar alguna coseta. Siau :)

Resposta a «Cercant un mentor»

Presa de decisió «tancament» de la Viquipèdia

1
Toniher (discussiócontribucions)

Com a viquipedista molt actiu m'agradaria poder convidar-te a que puguis donar el teu punt de vista en aquesta presa de decisió. Gràcies!

Resposta a «Presa de decisió «tancament» de la Viquipèdia»
Gnom (discussiócontribucions)
Please support the Sustainability Initiative!

Hello Alzinous, I saw that you are one of the authors of the Greta Thunberg article. Because I am looking for ways to reduce the environmental impact of Wikipedia itself, I wanted to ask you to check out the Sustainability Initiative and to add your name to the list of supporters so that I can show that many community members are behind this effort. Thanks!

Alzinous (discussiócontribucions)

Fet! ː)

Resposta a «Please support the Sustainability Initiative!»