Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
Jmarchn (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Fet!

Resposta a «Canvi de noms d'articles»
Albert SN (discussiócontribucions)

Bona tarda a tothom,

Tinc un dubte de com anomenar els diferents rius sud-africans, cap respectar el nom original en afrikaans o anglès, o posar-ho en català? Per exemple el riu Klein-Brakrivier (afrikaans)/Little Brak River (river) i traduir-lo en català com Petit riu Brak.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

És opinable però per un riu del Cap Occidental com aquest jo faria servir el nom en afrikaans, que hi és la llengua majoritària, i posaria al principi els altres noms (en anglès i en xhosa). La traducció "Petit riu Brak" l'esmentaria però no la faria servir com a nom.

Albert SN (discussiócontribucions)

Així ho faré.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Així, com a consideració general, quan no hi hagi un nom consolidat en les fonts fiables en català, crec que hi ha motius per privilegiar el nom zulu o xhosa sempre que existeixi (i que no sigui una simple adaptació del nom afrikaans o anglès, és clar). En el cas que ens ocupa, no sembla que tingui nom en xhosa, però per a altres casos, val la pena fer un cop d'ull al Dictionary of Southern African Place Names, disponible a Google Llibres.

Per altra banda, a Sud-àfrica hi ha un cert moviment per substituir els topònims d'origen estranger encunyant topònims nous de trinca (per exemple, Groot-Brakrivier > Umlambo-omkhulu-wenja), però en aquests casos aniria amb molt més de compte perquè serien topònims artificials.

Resposta a «Noms de rius sud-africans»

Serveis destacats de Bombers de Barcelona

9
Joandrés (discussiócontribucions)

He començat a redactar la pàgina Serveis destacats de Bombers de Barcelona per tal d'alleugerir la pàgina Bombers de Barcelona, tal com m'heu suggerit. Seran uns 42 serveis. Voldria que opineu quin format és millor, amb taula, tal com he començat a fer-la, o en prosa amb encapçalament per a cada servei? o tots seguits en un sol encapçalament? Gràcies.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Opino que una taula, amb tant de text, perd el seu sentit. D'altra banda, crear 42 apartats (encapçalaments) tampoc tindria lògica.

Optaria per fer redactar i agrupar els serveis en uns pocs apartats (per dates, tipologies..., el que creguis convenient).

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No sé qui t'ho ha proposat, però trobo que té més sentit dins de l'article dels Bombers on ja estava, si no és que vols ampliar molt la llista i ha referències fiables independents del subjecte per fer-ho.

Si no cap a l'article, jo més aviat em plantejaria si fer articles separats d'esdeveniments individuals que s'ho mereixin i tinguin cobertura.

Joandrés (discussiócontribucions)

No Pere, no penso ampliar la llista. Jo també ho veig millor dins de l'article de Bombers de Barcelona, però @Docosong i @Amadalvarez ho van suggerir a Discussió, perquè veuen massa llarga la llista, per això estava fent la prova.

Si creieu que no cal fer la pàgina Serveis destacats de Bombers de Barcelona, l'elimineu. Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si el vols eliminar, ho has de demanar tu posant-hi la plantilla {{destrucció|Demanat per l'autor}}.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Anem a veure.

Crec que ja n'hi ha prou de fer anar la gent d'un costat a un altre. No hi ha llistes grans ni curtes. Ni bones ni dolentes. Si tenen molt contingut ens fan nosa i si tenen poc, no resulten significatives.

A mi em semble que les llistes, si estan ben documentades són perfectament vàlides. Si les seves entrades mereixen i tenen contingut per fer un article, doncs es fa, però això no l'exclou de tenir dret a tenir una ressenya a la llista, potser una mica més sintètic, ja que té article propi. Però si no dona per un article, doncs es queda a la llista i prou.


On posar la llista?. Això, al meu entendre, depèn de la llargada. Si és molt llarga i pot arribar a robar el protagonisme al tema de l'article, crec que s'ha de posar com un article independent, però per una qüestió de sentit comú: Ningú pot esmentar que "és massa curt per tenir article propi", ni "és massa llarg per estar dins un article més general". El que no té sentit és dir que "cal aprimar-la perquè és massa densa dins l'article" i quan ja s'ha fet un lifting arreu, llavors dir que "treure-la fora no té sentit perquè queda descontextualitzada".

La tècnica de passar coses d'un costat a l'altre fins que perden la seva essència s'hauria d'acabar. Avui mateix li han posat un "fusionar" a un article d'una botiga emblemàtica modernista, d'arquitecte prestigiós i catalogada; amb prou llargada i referències. Total per afegir-la com a paràgraf dins l'article de l'edifici on està ubicada. Un article que existeix perquè l'edifici està catalogat, però que no té cap altra valor que "tenir dues botigues catalogades". Té cap mena de sentit perdre l'entrada d'un element emblemàtic per incrustar-lo dins un altre que mai ningú cercarà per ell?. Quin mal hi ha que tinguem dos articles amb prou contingut i que estan relacionats?. Estem fent una cursa per eliminar articles més absurda que quan es feien articles de municipis per aconseguir fites de creixement?.


Hauríem de tenir present que @Joandrés ja ha fet l'esforç de seguir les nostres -sovint contradictòries- instruccions i, si bé podien tenir algun sentit en el tema de COI, no té cap sentit que li estiguem qüestionant el format sense donar una solució única, coherent i consensuada. Les nostres opinions són molt respectables, però on no hi hagi norma clara, són opinions i res més.

Ens quedarem sense llista, sense article i sense editor.


@Joandrés, Posa la llista on creguis que ha d'anar i, mentre estigui ben referenciada, fes-la de la llargada que consideris oportú. La VP està plena de llistes amb contingut que va ser útil quan es va crear, però que estan absolutament obsoletes perquè mai més s'han actualitzat. Qui pot justificar que és menys interessant aquesta llista dels bombers que la llista de municipis de la província de Girona? o dels bisbes de Vic? o dels personatges de Harry Potter?.

Potser ens hauríem de dedicar a arreglar el que està històricament malament, en lloc d'impedir que la gent avanci.

Salut !.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb que en Joanandrés posi la llista on li sembli, tot i que em sembla que li sembla millor posar-la on l'havia posat ell originalment, que és el que li estava dient jo, que posar-la on diu que li suggeries tu que la posés. De fet, les dues maneres són defensables i ha de quedar a criteri de qui ho faci.

I d'acord amb que tenim sovint fusions proposades que suposen un empitjorament de la Viquipèdia. No és un cas diferent del de moltes etiquetes que no hi fan res (de bo) allà on són.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tens tota la raó. Ja va sent hora que ens arremanguem per aplicar més sentit comú i bon criteri, que entestar-nos amb aplicar males pràctiques que hom pensa que són bones.

Gràcies, Pere

Joandrés (discussiócontribucions)

Gràcies a tots. Deixo la llista on era i ja he demanat d'eliminar la prova que estava fent.

Resposta a «Serveis destacats de Bombers de Barcelona»
Ccanyelless (discussiócontribucions)

Hola,

amb l'excusa de treballar la fiabilitat de les fonts i la veracitat en la recerca a l'institut m'he animat també jo a fer-me un compte i contribuir en el coneixement col·lectiu.

De moment he llegit tot allò vinculat als viquiprojectes educatius i he intentat iniciar un viquiprojecte. Més enllà de remenar i esmenar algun article. i escoltar una formació de Xavier Dengra.

Ara mateix tinc 4 dubtes de diferent "importància". Si em poguéssiu ajudar, us ho agrairia!


1.- Des del PCs que ens proveeix als instituts la generalitat, a la viquipèdia no ens permet fer usuaris nous. Diu que estem blocats "infinit" per ser escolars. Això es pot revertir? Fent-ho a casa -amb el wifi de casa- passa el mateix per tant crec que és cosa del terminal i no de la xarxa, però no ho sé. Jo amb el meu usuari ja fet, sí que puc entrar-hi amb el terminal i des de l'insti.


2.- Vaig veure que es pot posar una plantilla de "article en construcció", però no la trobo. He trobat la llufa de "L de novata" però no la de article en construcció. Encara existeix? als viquiprojectes també es pot posar?


3.- He entès que una de les avantatges de fer un viquiprojecte educatiu és tenir els nous usuaris/estudiants en un llistat. S'han d'introduir d'alguna manera concreta?


4.- algun altre profe que hagi fet una experiència d'aquestes a secundària/batxillerat vol compartir-la amb mi? Suggeriments?

I ja està! Que no és poc...


Moltes gràcies a l'avançada!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Benvinguda!

Et responc alguns dels dubtes:

2) la plantilla que cerques es diu Editant. En principi també es pot fer servir en un viquiprojecte mentre l'elabores, però, potser seria millor que el creessis primer dins de les teves pàgines de prova.

3) Quan facis la pàgina principal del viquiprojecte, afegeix un apartat que es digui Participants i demana als alumnes que s'afegeixin ells mateixos en una llista puntejada (aquí trobaràs un exemple).

Yuanga (discussiócontribucions)

2) Fes una ullada també a Plantilla:Escolar. Respecte al primer punt, m’ho hauria de mirar :)

Cataleirxs (discussiócontribucions)

4) Pots fer un repàs a tots els viquiprojectes aquí, a veure si hi ha algun que t'escaigui per fer servir com a model.

De la pregunta 1, no en tinc idea.

Ànims!

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Hola Ccanyelless, sobre els blocatges, són a usuaris, o a IP's. No es pot blocar una màquina en concret. Per tant, amb qualsevol màquina pots entrar i editar, o crear un nou usuari, llevat que ho facis des d'una IP blocada (normalment, la d'una escola o institut, perquè hi ha hagut abans nois i noies que hi han fet maleses), o que t'identifiquis amb un compte d'usuari blocat. Si vols demanar el desblocatge d'una IP escolar fes-ho a VP:PA. Salut!.

Alzinous (discussiócontribucions)

No es poden crear múltiples usuaris des de la mateixa IP. Per resoldre aquest tema, la manera més fàcil és que l'alumnat es registri fent servir els mòbils, tancant la connexió a la wifi de l'institut i fent servir les dades.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No es poden crear diferents usuaris de la mateixa IP o n'hi ha un nombre màxim? Creia que hi havia un màxim i que a més aquest màxim es podia superar si es demanava als administradors que l'aixequessin per una IP concreta o per un creador de comptes concret.

Alzinous (discussiócontribucions)

Tens raó. Es poden crear diferents usuaris des de la mateixa IP fins arribar a un màxim (potser siguin 6?). El tema dels mòbils funciona en cas d'urgència, però també és cert que es pot demanar ajuda per saltar-se aquesta limitació, tot i que no se exactament com.

Resposta a «amb L de novella i P de professora»
Joan devis ortega (discussiócontribucions)

Tinc dos avisos a la pàgina creada i he fet modificacions que suposo donen solució als avisos plantejats.

Però no veig que desapareguin.

Salutacions

joan

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Joan,

Veig que portes poc temps, així que benvingut a la Viquipèdia.

Aquests avisos no apareixen o desapareixen automàticament, qualsevol usuari els pot afegir o treure si creu tenir motius. Si mires l'historial, veuràs que els va afegir l'editor @Paucabot en aquesta edició: 21:35, 28 set 2021‎. Si has solucionat el problema citats als avisos, podries treure els banners tu mateix. Addicionalment, a la pàgina de discussió de l'article, podries engegar un tema explicant els motius.

En el cas concret que estem parlant, per exemple, les referències nº 5, 6, 7, 13 les hauries de treure, ja que són escrits propis del biografiat (més info: Viquipèdia:Fonts fiables). Més greu encara és el cas de la ref nº 15, citant un article que has escrit tu mateix.

En quant a la presumpta manca estil, en el propi avís tens un parells d'enllaços amb més explicacions de com millorar-la.

Ara bé, malauradament no podràs seguir endavant amb l'article. Sembla que has pogut incomplir la regla Viquipèdia:Conflicte d'interessos. En aquesta pàgina indica que la filla d'en Joan Vicente és na Roser Vicente i aquí diu que ella i tu treballeu plegats al CENBN. Així doncs, no hauries d'haver escrit l'article i haurem de proposar la supressió.

Són regles que vetllen pel bé del projecte. Et demano que facis una bona llegida a les normes bàsiques del projecte de la Viquipèdia i t'encoratjo a continuar col·laborant-hi. Gràcies

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola de nou. He iniciat el procés per debatre la supressió de l'article.

Aprofito per citar també a @CarlesMartin, qui ja havia conversat amb en Joan Devis sobre aquest mateix article de Joan Vicente Castells.

Gràcies

Joan devis ortega (discussiócontribucions)

Hola,

Intentaré contestar al vostre escrit.

Les recerques paleobotàniques de Joan Vicente estan publicades a diferents revistes científiques, però molts treballs es publicaven en el butlletí del CENBN (publicació científica amb intercanvi amb més de 100 entitats d'Europa i península ibèrica).


El CENBN és un centre de recerca sense ànim de lucre que treballa per la divulgació de les Ciències Naturals on tots els socis ho fan de forma altruista (Geòlegs, Paleontòlegs, Botànics, Biòlegs, ...)

Pel que fa a la referència 15:

a) Amb el traspàs de Joan l'any 2010, molts col·laboradors del CENBN es van organitzar per continuar la tasca. No oblideu que Joan és el fundador del CENBN l'any 1985.

b) El meu treball només fa referència al nombre de mostres i publicacions que té el CENBN i que després d'una feixuga feina s'ha aconseguit ordenar i posar a l'abast de la comunitat científica en https://cenbn.cat/ca/fons-documental

c) Roser Vicente i jo no treballen en el CENBN. Ella és la presidenta que per motius legals d'herència dels materials van decidir en assemblea de socis que era la millor forma de preservar tal volum de mostres (>20.000) i més de 12.000 publicacions.

d) Jo soc Dr. en Botanica per la UB i només he intentat amb aquest article a la Viquipèdia retre homenatge a Joan Vicente Castells i a tot allò que ha aportat a la ciutat de Santa Coloma i a la ciència de la paleontologia.


Si penseu que s'ha d'esborrar l'article, endavant. No tinc més justificacions, ni perquè donar-les


Atentament

joan devis

Docosong (discussiócontribucions)
Resposta a «Pàgina Joan Vicente Castells»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Dimarts 19.10.21 fan un reportatge al "Sense Ficció" de TV3 sobre l'accident aeri del Montseny de 1970 .

La pujada de visites ja ha començat i estaria bé mirar d'ampliar-lo una mica més, abans del dia d'emissió. Algú s'hi pot posar ?. Jo estic atrapat amb un altre feina imprescindible.

Gràcies

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Aniol i @Jaumellecha que sempre esteu pendents d'aquests casos, com el veieu? A mi m'agradaria, però també estic compromès amb altres edicions i aquests dies amb prou feines puc editar el que voldria. Si pogués ajudar li dedicaria una estona el diumenge.

Aniol (discussiócontribucions)

Fet, ja he afegit informació que aparegut els últims anys. Quan emetin el documental, si veiem que hi ha dades noves també les podrem afegir.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Quina il·lusió que sigui un article que vaig començar jo! :-D

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Res com sortir a la tele perquè et facin justícia amb les visites !

Gràcies per haver tingut la idea de fer-ho

Resposta a «Accident aeri al Montseny 1970»
Joandrés (discussiócontribucions)

Estic treballant en pàgines sobre bombers, protecció contra incendis,... i m'he trobat amb la pàgina Incendi forestal, que és una traducció parcial de la versió anglesa 'Wildfire'. Té molt poques referències, només un apartat en té vàries, totes americanes, i el 2007 a Discussió se li va proposar d'eliminar els enllaços, que són tots dels EUA i Canadà (no s'ha fet), i també se li va proposar de fer un article sobre incendis forestals a Catalunya. A l'article se li ha afegit un apartat sobre 'Causes d'incendi forestal a Catalunya' i un apartat de 2 línies sobre els incendis forestals al País Valencià.

Curiosament, a la pàgina en anglès 'Wildfire suppression' (Extinció d'incendis forestals), que és prou extensa i amb moltes referències, l'encapçala un avís de que 'l'article només parla de Nord Amèrica, i no representa una visió de tot el món sobre el tema'.

El meu dubte és doncs si la pàgina Incendi forestal ha de parlat de tot el món, si pot tenir apartats referits exclusivament a Catalunya, País Valencià, ..., o si caldria fer pàgines específiques, com 'Incendis forestals a Catalunya', 'Incendis forestals al País Valencià' (imagino que fer una sobre 'Incendis forestals als Països Catalans' seria conflictiu).

Aquest dubte també m'ha sorgit en redactar la pàgina Parc de bombers, que he intentat fer-la generalista, però a l'apartat Galeria hi he posat imatges de parcs de bombers de llocs de parla catalana (com la versió alemanya, que només hi posa imatges del seu país) És correcte això?

Gràcies

AlbertRA (discussiócontribucions)

Penso que ampliar un article existent per adaptar-lo a la realitat cultural pròpia és el que s'ha de fer. Per tant, vagi el meu agraïment per endavant. D'altra banda, no necessàriament l'article Incendis forestals als Països Catalans ha de ser "conflictiu" ni polèmic, car n'hi ha força exemples per l'estil.

Joandrés (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

L'enciclopèdia és global, cosa que vol dir que parlem del que és global i també del que és local de cada lloc, i quan diem alguna cosa ha de quedar prou clar si té validesa global o té validesa en un lloc concret. El problema és quan es diuen coses amb validesa local sense especificar-ho de manera que semblen veritats universals (Exemples inventats: "Els incendis forestals es produeixen sobretot de juny a setembre"; "La lluita contra els incendis forestals es coordina des del parc de Bellaterra"). El problema que hauria d'assenyalar l'etiqueta de en:Wildfire suppression és aquest.

La pàgina d'incendis forestals ha de parlar dels incendis forestals en general i pot tenir apartats de cada part del món, que si són extensos es poden traslladar o ampliar en articles específics. Ara bé, si ara mateix no tens temps o ganes de fer apartats per tots els països del món està bé que hi hagi apartats dels llocs que tinguis ganes de fer. Seria bo que si només hi ha uns llocs siguin els del nostre àmbit (que se suposa que interessaran més als nostres lectors) però res t'impedeix començar per fer l'apartat d'Austràlia.

Les galeries i els exemples haurien de ser representatius i és opinable si una galeria on tots els parcs són del mateix àmbit ho és. Suposo que hi ha qui discutiria si una galeria de façanes de parcs aporta gran cosa a un article sobre els parcs de bombers en general.

Que les referències siguin totes d'un mateix lloc o sobre un mateix lloc pot no ser un problema en si mateix però pot anar lligat amb la manca de visió global.

Joandrés (discussiócontribucions)

Aclarit, gràcies!

Resposta a «Viquipèdia local o global?»

Club de futbol considerat una persona viva

9
Resum per KajenCAT

S'ha d'incloure el paràmetre |categoria= no. Gràcies a Amadalvarez.

KajenCAT (discussiócontribucions)

M'he topat l'article del Nàstic, que considera que el club és una persona viva (segons Wikidata, suposo). Algú sap a què es deu? He donat una ullada al WD, però no he vist res estrany.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Mirant la categoria de Persones vives, he trobat casos com aquest. No obstant això, no sembla que comparteixin el mateix arrel problemàtic.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

On veus que digui que és una persona viva?

KajenCAT (discussiócontribucions)

Està categoritzada com a tal

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Perdona, però no sé veure a què et refereixes. Parles de la infotaula? Ja ho he trobat

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Crec que ja ho he trobat.

Fixa't en l'edició que va fer l'@Amadalvarez el 19:27, 22 des 2018. El resum diu que treu la categoria Persones Vives. Mirant l'edició que va fer, va estar treient tot de plantilles {{data naixement i edat}} i subtituïnt-les per la plantilla {{data}}

Suposo que la primera d'aquestes afegeix automàticament una categoria Persones Vives a l'article, ja que l'article ara n'està ple.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Exactament. La determinació per posar persona viva o no, es fa a la {{data naixement i edat}}.

Hi ha articles que passen dates com a paràmetre manual i per donar-les format criden aquesta plantilla.

Ara bé, Només les organitzacions no neixen ni tenen edat ,si de cas és creen i tenen antiguitat, per tant, l'ús d'aquesta plantilla és errònia.

En aquest cas, es fa servir per indicar la data d'incorporació d'un futbolista al club i quants anys porta.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@KajenCAT@Cataleirxs Revisant he vist que ja té una fórmula per evitar que categoritzi, si la plantilla es vol fer servir, tot i no ser lògic, com he explicat abans.

La plantilla té un paràmetre |categoria=<qualsevol valor>, que fa que se salti la validació. Mireu el canvi del Nastic: Especial:Diff/28414605

Si algú es vol entretenir a canviar-ho a més llocs, .....

Salut !

KajenCAT (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, Amador. Fins al darrer missatge, no entenia gaire el que et referies. Ara sí!

Infotaula vaixell, com la puc adaptar al que necessito?

3
Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Hola,

Estic fent el meu primer article, que tracta d'un veler. Intento posar-hi una "infotaula vaixell" però no hi trobo tots els camps que necessito i els que trobo no els sé posar en l'ordre que em convé. Em podríeu fer un cop de mà ensenyant-me una mida com editar a conveniència una taula com aquesta?

Gràcies per la col·laboració.

Medol (discussiócontribucions)

Una vegada publiquis l'article, n'hi ha prou amb posar aquest codi: {{infotaula de vaixell}}, vincular correctament la pàgina amb l'element de wikidata i els camps de wikidata són els que ompliran de contingut la taula. La infotaula té unes formes estandaritzades, i el millor és omplir-lo a través de wikidata. Aquí ho explica. Qualsevol cosa, pregunta el que necessitis.

Alzinous (discussiócontribucions)

Quan publiquis la pàgina a l'espai principal et generarà automàticament la infotaula amb les dades que figuren a l'entrada del veler a Wikidata >> https://www.wikidata.org/wiki/Q1345104. Si trobes a faltar alguna dada la pots afegir a Wikidata o demanar ajuda si no saps com fer-ho. Salutacions

Resposta a «Infotaula vaixell, com la puc adaptar al que necessito?»
Resum per Mercè Piqueras

M'ho aclareixen; la forma correcta és Dmitri.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Tenia entès que, en català, aquest nom era Dimitri i així ho he escrit en esmentar Dimitri (o Dmittri) Muràtov a l'article de Maria Ressa. en relació al premi Nobel de la Pau que els han concedit. Però veig que un usuari ho ha corregit i n'ha eliminat la primera 'i'. Ara penso que potser el que jo he fet ha estat traduir el nom, com si, a un Joseph o Giuseppe, li hagués canviat el nom per Josep. Algú em pot confirmar quina és la forma correcta?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Notifico l'@Enric i en @Leptictidium que hi entenen més de transcripcions del rus, però veig que al rus Дмитрий aquesta primera "i" no hi és, i tampoc hi és en les transcripcions en altres viquipèdies que fan servir l'alfabet llatí, que on difereixen és en com transcriure el final de la paraula, no el principi. Aleshores, entre Dimitri i Dmitri entenc que la bona és Dmitri. Pel que fa a Dmittri, la doble "t" no la veig enlloc, ni en rus ni en cap altra llengua.

Per referència, estem parlant de Dmitri Muràtov.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

La de les dues 't' és un error tipogràfic meu, Veig que jo ho havia escrit malament, gràcies.

Leptictidium (discussiócontribucions)

El Pere ja ho ha explicat perfectament. Si no vaig errat, la versió catalana del nom seria «Demetri», com en «Sant Demetri», però en tot cas, la transcripció del rus segons els criteris de l'IEC és «Dmitri». La forma «Dimitri», amb «i» a la primera síl·laba, només l'he sentit en contextos molt informals i sovint orals.

MALLUS (discussiócontribucions)

Passo per aquí (ja que he estat l'autor de l'article sobre Dmitri Muràtov. Que en català hi posem una "i" com a "concessió informal" no vol dir que a la transcripció del nom l'hàgim de posar. Tenim molts "Dmitris" a la Viquipèdia, i llevat que sigui un sant o un rei (en aquest cas el catalanitzaríem com a "Demetri") sempre els escrivim sense "i" (o sigui "Dmitri"), perquè en rus no hi figura.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@MALLUS, gràcies per l'aclariment. Ja vaig pensar que devia ser un error meu, però volia confirmar-ho.