Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
31.221.224.129 (discussiócontribucions)

Perquè ara el mapa base utilitzat per posar la localització de les muntanyes és d'una escala tan minúscula que la icona del marcador és més gran que Catalunya? Teniu interès a minimitzar el país?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

estem treballant en afinar el zoom automàtic. Pots indicar al cas que et refereixes per veure com surt ?.

31.221.215.75 (discussiócontribucions)
31.221.215.75 (discussiócontribucions)

Un comentari addicional, el programa centra el mapa base prenent com a punt de referència el POI a mostrar, això no permet dona una idea clara de la localització respecte a un marc geogràfic donat, Catalunya per exemple. L'ideal seria que primer es definís el marc que delimita el mapa base, les coordenades que delimiten el mapa sobre el que es farà la representació del POI i després es posaria el POI, tal com es fa amb Leaflet, per exemple.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

El zoom automàtic s'ajusta segons la superfície de l'ítem. En aquells casos en que l'element no té informada superfície a Wikidata, es fa a partir de la superfície del municipi al qual pertany, que es recull a la Situat a la unitat administrativa (P131).

Els casos que m'has passat amb escala massa petita (que ja els he arreglat) tenien informat "Catalunya" a la seva Situat a la unitat administrativa (P131). Si trobes algun altre cas, ja tens la fórmula.

Per últim, si el càlcul del zoom automàtic no acaba de deixar una escala acceptable, sempre és pot ajustar manualment afegint a la infotaula el paràmetre zoom=nn (nn=1, la Terra; 19=carrer). Aquests casos estan entre 10-11 actualment.

Gràcies

31.221.190.161 (discussiócontribucions)

Gràcies per les respostes, però ara que me n'adono que el problema és molt més general (vegeu la Llenguadera com a mostra), arreglar-ho serà una feinada i, em perdonareu però no entenc les instruccions que doneu. Podeu explicar-ho pas a pas? Com s'edita a Wikidata?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per a editar a WD cal clicar a la icona que hi ha abaix a la dreta de la infotaula.

Amb això arribes a l'entrada de l'article en WD.

Cerca "situat a la unitat administrativa" i se li ha de posar com a valor la unitat més ajustada, millor poble que municipi i millor municipi que comarca. De vegades hi ha elements multi-municipi, en aquest cas, cal posar-los tots, una entrada per cadascun.

Si tens dubtes, m'ho dius. Miraré d'aconseguir quants casos tenim que apuntin a Catalunya, de moment.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tenim més de 4000 muntanyes que tenen Situat a la unitat administrativa (P131) = Catalunya. El nom del municipi està a l'article. És un bon problema. Lo del zoom no em preocupa, perquè puc fer una "arreglo ad hoc" per a que tots aquests casos tinguin zoom=11 i ja es veuran bé.

El problema que has detectat en realitat ens ha permès descobrir un altre de pitjor. Gràcies

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Arreglat per "muntanyes". Si trobes algun altre cas, avisa, si us plau.

Resposta a «Mapa base de localització de muntanyes»
Vulcano (discussiócontribucions)

Hem trobo que aquest compositor, (Carlo Angeloni) no se perquè està lligat amb les Viquis, en. i it. amb el compositor Gaetano Luporini, i naturalment ara vull penjar Gaetano Luporini i no hem deixa perquè el seu lloc l'ocupa malament Carlo Angeloni. Algú hem pot ajudar i netejar aquest error. Gracies anticipades. Vulcano.

Paucabot (discussiócontribucions)

Fet!

Resposta a «Carlo Angeloni»
FogueraC (discussiócontribucions)

No sé ben bé on hauria d'escriure això, de manera que ho escric aquí. A Wikidata, a l'element del valencià hi ha un usuari que intenta escriure que és una llengua diferent al català (citant propostes de la RACV i tot). He pensat que aquí a la Viquipèdia en català hi hauria qui sabria aportar les referències més adients sobre la unitat de la llengua i, en general, com s'han de tractar aquests casos per evitar que es converteixin en una guerra d'edicions. Gràcies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

@Micru: l'usuari que ha fet les edicions que comentes, per si vol comentar res.

Micru (discussiócontribucions)

La resolució del ISO indica que hi ha contextes on és necessari indicar una distinció entre les diferents varietats lingüístiques. Segons aquest documentː "Where differing contexts call for differing degrees of distinction between language varieties, the situation is generally handled as a macrolanguage with related individual languages in the standard."

Cal mencionar que la distinció "llengua/dialecte" sol ser arbitraria i motiu de conflicte, per això en l'estàndar es prefereix la terminologia "macrollengua/llengua". Açò no té res a veure amb "unitat de la llengua" si no amb la terminologia que utilitza l'estàndar per referir-se a varietats lingüístiques.

Per altra banda, si bé la resolució del ISO fou en resposta a una petició de la RACV, això no invalida la resolució.

Resposta a «Possible vandalisme a Wikidata»
Vulcano (discussiócontribucions)

Per quin set sous l'infotaula quadres no m'obre la fotografia de commons. Si algú hem pot dir quelcom li ho agrairé. @Vulcano

Paucabot (discussiócontribucions)

Faltava crear l'ítem a Wikidata i omplir-lo. Ja ho he fet.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ara he vist que l'ítem ja existia. Els he fusionat.

Resposta a «Duquesa d'Alba, 1797 (quadre)»
Rocafera (discussiócontribucions)

Hola, a l'article Setge de Montsegur hi estic simplificant les referències. M'he trobat, però, amb un dilema. Resulta que les múltiples referències a la obra Histoire Générale de Languedoc estan enllaçades a la pàgina concreta de la citació a la qual fa referència. Amb les notes curtes al peu es perd aquesta informació? hi ha alguna manera de conservar-la?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Rocafera Mira special:diff/20382077. Tens un exemple fet.

Amb el ref= pots posar un text més curt que els 3 cognoms dels autors. Amb el loc= pots escriure un text lliure que apareixerà a la referència. És un bon lloc per posar la URL que, amb la p=, és la única cosa diferent entre referències.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per cert, veig que la ref= l'estaves fent servir malament (cita 25, per exemple). La ref= serveix per canviar l'anchor que genera automàticament amb els cognoms dels autors+l'any. Fixa't que si cliques sobre l'enllaç de la cita 25, no va enlloc. Si vols posar un text com -en aquest exemple de la cita 25- "Revolta de Ramon Trencavell", l'hauries de posar en loc=

Rocafera (discussiócontribucions)

@Amadalvarez ara estava provant el que m'has dit, crec que ho he entès.

Moltes gràcies!

Resposta a «Notes curtes al peu»
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Resposta a «Nova proposta de propietat»

Marc Plauci Silvà (cònsol sufecte any 68)

6
Romulanus (discussiócontribucions)

Hola. Marc Plauci Silvà (cònsol sufecte any 68) és un personatge inexistent. Està pres del Diccionari Smith, una enciclopèdia de mitjans del segle XIX que té moltíssims errors. Podeu revisar les llistes de cònsols per comprovar-ho. En tot cas, no hi ha rastre d'ell en les obres modernes.

Un saludo.

Pd. Hi ha altres diversos articles de personatges inexistents similars a aquest. Conforme els vagi trobant, els aniré posant aquí o on em digueu.

Medol (discussiócontribucions)

De moment li he posat la plantilla {{FVA}}. Quan trobis articles sense referències, pots posar-la tu mateix.

Romulanus (discussiócontribucions)

D'acord. Gràcies. No coneixia com era el procediment aquí.

Un saludo.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si està pres del diccionari Smith el problema no és la manca de referències. Com a molt, és un problema formal que sabem d'on ha sortit però no ho hem posat.

Existent o no, si surt en aquest diccionari és notable. El que s'hauria de fer explicar, amb referències, que no existeix.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

És admissible si només en parla una font?

Medol (discussiócontribucions)
Resposta a «Marc Plauci Silvà (cònsol sufecte any 68)»

Fusió de dues entrades del mateix monument

3
Jordiipa (discussiócontribucions)

Disculpeu si ja s'ha respost abans, però no ho he sabut trobar. Editant planes del Ripollès he ensopegat amb un parell d'entrades diferents que parlen del mateix monument: https://ca.wikipedia.org/wiki/La_Sala_(Vilallonga_de_Ter) i https://ca.wikipedia.org/wiki/Fortalesa_de_la_Sala Cal fusionar-les ? En cas afirmatiu, quins criteris cal seguir per a no malmetre els textos ja entrats i la feina dels redactors? Conservar tots dos textos i reordenar els paràgrafs? Quina plana ha de tenir el text refós i quina només és un enllaç a l'altra? Moltes gràcies

Medol (discussiócontribucions)

Viquipèdia:Fusió

He posat les plantilles corresponents. Pots fer la fusió, és un cas molt clar. Penso que és millor fusionar-ho a La Sala (Vilallonga de Ter) perquè és el nom oficial i és on van la majoria dels enllaços. I Fortalesa de la Sala podria ser simplement una redirecció.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si. Ja els hi han posat un avís de fusió. Qualsevol editor pot fer la fusió. A Viquipèdia:Fusió explica com fer-ho. Pel que dius de no malmetre el contingut, només cal aplica el sentit comú. Fes una suma lògica (el millor de cada casa) i tria el nom més estable o estès. Jo m'inclino per La Sala (Vilallonga de Ter), ja que l'altra, tot i sonar molt bé, només es fa servir a la VP i a OSM, quan fas una cerca a google. Bona feina !

Resposta a «Fusió de dues entrades del mateix monument»
Elisardojm (discussiócontribucions)

Hola, estoy traduciendo partes del artículo esquelet al gallego y hay una palabra que no sé como traducir, "vèrtebres amficèliques", ¿alguien puede ayudarme? Gracias. Saúdos

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Yo la traduciria igual, però amb ortografia castellana: anficélica(s). Aunque la palabra no exista en el diccionario normativo, es un adjectivo derivado de amfi (ambos) + el grec koîlos 'cóncavo'. Fijaté que en romanés se dice igual i l'article té un dibuix que les il·lustra.

Para otros casos que te encuentres, supongo que conoces el http://www.termcat.cat que va muy bien para encontrar la versión de términos técnicos en varias lenguas, aunque en este caso, existe amficèlic, però no da resultados en otras lenguas.

Si hi ha algun lingüista a la sala que millori la meva aposta, que es manifesti, si us plau.

Addenda: Slide 3

Vriullop (discussiócontribucions)
Elisardojm (discussiócontribucions)

Si, tiene que ser eso.

Moltes gràcies als dos. :)

Resposta a «Ayuda con traducción de una palabra»
Ferran Mir (discussiócontribucions)

Avui he penjat a Commons la fotografia Frank Nelson Cole: la mateixa que hi ha a la enwiki i que també està en una font fiable com MacTutor. Però després m'he adonat que altres fonts fiables, publiquen una imatge molt diferent del personatge. Les podeu veure a:

En resum: no sé quina és l'autèntica fotografia d'aquest senyor. No sé si s'hauria d'eliminar la imatge de Commons i, si fos així, no sé com fer-ho. El fitxer és: Frank N Cole.jpg

Pere prlpz (discussiócontribucions)
CarlesMartin (discussiócontribucions)

No és que hagi d'aportar res rellevant, però ja que passo per aquí i m'ho he mirat, comentaria que la foto de la pàg. 920 és la d'un home bastant jove, tot i que la barba que duu, típica del moment, pot enganyar, però jo diria que és jove, posem 30 anys. I la foto de Commons és la d'un home d'uns 60 anys almenys. Per la forma de les celles i el nas s'assemblen bastant, no?. Vaja, que jo no veig clar perquè no han de correspondre a la mateixa persona en diferents edats.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Penso com el Carles.

Ferran Mir (discussiócontribucions)

Ja sabia que no soc gaire bon fisonomista, però no em pensava que fos tan greu! Bé, doncs deixem-ho com està...

Resposta a «Fotografia de Frank Nelson Cole»