Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Walden69 (Discussiócontribucions)

Després de fer al voltant de 500 municipis i comunes rurals del Marroc, posant a la infotaula els noms del municipi en àrab i berber (que des de 2015 és cooficial al Marroc) m'he trobat amb la desagradable sorpresa que substituïnt la meva infotaula per la d'informació geogràfica no sols ha desaparegut el nom en berber sinó que en algun cas (Skhrate) també ha desparegut el nom en àrab. Se suposa que el canvi d'infotaules es fa per aportar més informació, no per esborrar la que ja hi ha. M'han suggerit que si no m'agrada que reverteixi els canvis, però estem parlant de més de 500 articles !!! A més, en alguns casos a la viquipèdia anglesa (origen de wikidata en la majoria dels casos) les coordenades geogràfiques no sempre estaven bé (o bé no estaven), i ho sé perquè m'he preocupat en buscar-les a l'OpenSteet Map. També havia posat les dades de la llengua majoritària i del governador municipal (alcalde), que en alguns casos ha desaparegut. Si la tònica serà posar la infotaula geogràfica a tort i dret sense mirar si esborra informació, potser em plantejaré continuar fent articles sobre geografia.

Resposta a «Infotaules geogràfiques»
Sng (Discussiócontribucions)

Hola tothom,

Necessito ajuda per traduir unes paraules en anglès, que no sé com traduir. Les paraules són: mess steward. Es tracta d'un càrrec administratiu, però no sé quin és.

Gràcies.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Ens podries donar el context?

Paucabot (Discussiócontribucions)

Vegent , steward al termcat i en:Mess, sembla un cambrer de la sala d'oficials, o, més en general, en un menjador.

Resposta a «Traducció»
Walden69 (Discussiócontribucions)

Acabo de posar referències a l'article Hipòtesi dels antics astronautes però encara m'apareix en la categoria de mancat de referències. He buidat la memòria cau del navegador, però segueix apareixent. Fins i tot he posat referències a un articles posterior, i aquest ha desaparegut, però el d'Hipòtesi encara apareix a la categoria.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Walden69 a mi no. Ja se li deu haver passat

Walden69 (Discussiócontribucions)

Efectivament. Sembla que alguns articles triguen una mica més en actualitzar-se

Resposta a «Apareix com a no referenciat»
Medol (Discussiócontribucions)

Estic fent l'article Llista d'eleccions papals traduint-lo de l'anglès. No em funciona la taula de continguts i no sé per què. M'agradaria que , com passa en anglès, l'índex funcionés realment com un índex, que clicant redirigeix a la part de l'article que busques. Suposo que alguna de les nostres plantilles té errors, però a mi això em supera molt. Tampoc entenc perquè la llista surt en negreta, no m'agrada però no trobo la manera d'evitar-ho. Gràcies per avançat.

Pcm (Discussiócontribucions)

Les negretes arreglat. el tema de l'índex no ho veig.

Townie (Discussiócontribucions)

El tipus de guió de l'índex és diferent del de les diferents àncores (– vs -), cal unificar-ho tot

Medol (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies, ara sí!

Resposta a «Índex, taula de continguts, TOC»
Yuanga (Discussiócontribucions)

Acabo d'afegir la infotaula {{Persona de rellevància espiritual}} a Saloni de Ginebra i apareix l'error "Any no vàlid" a la infotaula, i es categoritza com a "persona viva". No sé com solucionar-ho. Gràcies!

Townie (Discussiócontribucions)

Em sembla que és perquè no hi ha data de mort a Wikidata, i considera que encara viu. Llavors fa el càlcul d'edat i li dóna una bajanada.

Papapep (Discussiócontribucions)

En referència a l'element aquest a Wikidata, he vist que el títol que tenia era «Saloni de Gènova». No sóc jo historiador, ni geògraf, però Gènova no és pas el mateix que Ginebra, oi? xD Ja ho he corregit i amb això també s'ha arreglat el càlcul de l'edat.

Yuanga (Discussiócontribucions)

Gràcies als dos!

Resposta a «Any no vàlid»
Jolle (Discussiócontribucions)

No entenc perquè la plantilla d'Estat desaparegut no s'adapta a la que hi ha en altres llengües. El traductor no la pot utilitzar o si l'utilitza només serveix per un mínim de dades, quasi totes irrellevants, i en canvi moltes importants no les pot agafar. Ara mateix a Dinastia Nguyen no agafa ni tant sols els anys de durada. Alguna cosa falla però jo no tinc prou coneixements per arranjar aquestes plantilles. Això passa en altres plantilles com per exemple les de genealogia, traduïdes només en part (el que fa molt difícil utilitzar en la major part dels casos i que no poden ser traduïdes automàticament). Al meu parer si no s'han de fer les plantilles completes val més deixar-ho córrer. Les antigues enciclopèdies no tenien quadres o plantilles i si les modernes les han de tenir només per seguir la moda o per fer bonic, però sense les dades mínimes, val més seguir el sistema antic com l'Espasa o la Larousse.

Resposta a «Plantilla "Estat desaparegut"»
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Algú ha fet algun article sobre els esdeveniments d'aquest dies al voltant del 9N ?.

Si, ja sé que tenim un buscador, però no surt res amb les opcions que he provat.

És per tenir un lloc on penjar les fotos d'avui.

Merci

Medol (Discussiócontribucions)

Potser s'hauria de crear l'article de judici contra Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Si algú s'anima, que avisi per pujar fotos

Resposta a «Judici 9N»
FranSisPac (Discussiócontribucions)

@Paucabot, havia iniciat el tema en la teva discussió però potser és més "fair" posar-ho aquí, en obert, per si algú altre se'n pot fer càrrec.

Estirant el fil de les efemèrides d'avui, concretament l'última, detecto una confluència de coses que potser caldria arreglar:

a) Segons la seva història, La Canadenca ha passat, després d'una fusió, a "dirigir" cap a la secció de la vaga del 1919 dins l'article de "Barcelona Traction, Light and Power", quan hauria d'apuntar a l'article "sencer" per sinonímia.

b) La secció en qüestió està encapçalada per la invocació, amb plantilla {{AP}}, a "Vaga de La Canadenca", però aquest "suposat article principal" no és més que una repetició, quasi literal, de la mateixa secció, que fins i tot és més extensa.

c) Com que l'article de la vaga, amb el seu contingut actual, semblaria innecessari i a més té un {{FR}} (posat pel Pau), he pensat que se'n podia proposar l'esborrat, però veig que té una entrada pròpia a Wikidata, Vaga de La Canadenca (Q4242356), i l'article "germà" en castellà resulta ser bastant més complet. Segurament l'esborrat no seria bona idea.

Amb la redirecció a secció, l'únic problema que tinc és que la va originar en @KRLS (i jo respecto els "veterans sensats"), però si no li sap greu... La derivada de modificar la redirecció seria canviar l'enllaç de l'efemèride per tal que apunti directament a "la vaga", però no m'agrada posar a la Portada un enllaç cap a una pàgina "qüestionada". Què es pot fer amb aquesta duplicitat (inutilitat) de l'article de la vaga?

KRLS (Discussiócontribucions)

Quan vaig fer aquella redirecció (febrer de 2013) no existia l'article principal Vaga de La Canadenca (9 de març de 2016). Així doncs, la redirecció hauria d'anar a l'article de la vaga. Penso que demanar l'esborrat de la vaga no seria adient donada l'admissibilitat; si hi ha solapament es podria escurçar una mica la secció a l'article sobre l'empresa. Sens dubte, animo a qualsevol a ampliar l'article sobre la vaga.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

@KRLS, el problema amb la redirecció és que "La Canadenca" és un àlies de "Barcelona Traction, Light and Power Company Limited" (veure, per exemple) i no té sentit assimilar el nom amb una particularitat de l'entitat. Passo a canviar-ho, redirigint a l'article de l'empresa, no a la secció de la vaga, ni a l'article específic d'aquesta.

KRLS (Discussiócontribucions)

Jo penso que un concepte s'ha menjat l'altre, però em sembla bé el que dius.

Paucabot (Discussiócontribucions)

He llegit el teu text complet tres vegades i me perd una mica. Quin problema hi ha en redirigir Vaga de La Canadenca a Barcelona Traction, Light and Power#La vaga del 1919 i La Canadenca a Barcelona Traction, Light and Power?

FranSisPac (Discussiócontribucions)

@Paucabot, perdona (perdoneu també els altres) que la meva explicació sigui llarga i poc entenedora. Deixant de banda les redireccions i els enllaços (veure resposta a n'en KRLS... i ja m'ocupo de l'efemèride Fet!), el problema que hi veig és que tenim dues peces, una secció i un article, "pràcticament idèntiques", amb l'afegit que l'"article principal" és més deficient que la secció que l'invoca, Ja sé que la solució bona és la que apunta en KRLS (millorar l'article i reduir la secció), però, hi ha alguna manera "estàndard" de resoldre aquestes situacions de duplicitat de continguts? (també ho he trobat, en més d'una ocasió, en seccions "antecedents", que pràcticament reprodueixen un article anterior)

Paucabot (Discussiócontribucions)

La solució al problema que l'article principal sigui més curt que la secció és clarament la que ja havia comentat: redirigir Vaga de La Canadenca a Barcelona Traction, Light and Power#La vaga del 1919. Això, clar, si no s'amplia ...

FranSisPac (Discussiócontribucions)

@Paucabot, ara sóc jo qui no t'havia entès. De fet proposes "matar" l'article de la vaga (a més, entenc que si passa a redirecció "desapareix" de Vaga de La Canadenca (Q4242356) a Wikidata) i suprimir l'{{AP}} de l'article. És això?

Paucabot (Discussiócontribucions)

Sí, encara que, més que matar seria redirigir l'article cap al lloc on hi ha més informació. Matar és una mica despectiu i aquí el que estam fent és mirar de donar més informació al lector.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

@Paucabot: li pots dir com vulguis. Si no tingués entitat pròpia, sí seria una redirecció més de la Viquipèdia, però no és el cas. D'aquí venen els meus comentaris sobre la seva presència a Wikidata, cosa que lliga amb el comentari d'en KRLS i que, crec, canvia la situació. Si es tracta de convertir-lo en redirecció, prefereixo deixar-ho com està i esperar a que algú pugui (puguem) aplicar la "solució bona". Gràcies. Ho poso en el meu TTD (Things To Do).

Paucabot (Discussiócontribucions)

No entenc que prefereixis deixar-lo com està tot i sabent que així donam menys informació al lector. Sobre el tema de Wikidata, hi ha milions (literalment) de coses que tenen ítem a WD però que no tenen article aquí. Segons jo, això no canvia res ...

Resposta a «Petit "lio" a "La Canadenca"»
El millor (Discussiócontribucions)

Hola, he vist que hi ha uns viquiestris per ajudar-te a fer certes tasques, no els ginys de les Preferències, parlo dels quals (sembla) que s'anomenen "Viquiestris". Com puc activar-los/fer-los servir? Salutacions! ;)

CarlesMartin (Discussiócontribucions)

La resposta és a Usuari:Coet/viquiestris. Salut!.

Resposta a «Viquiestris?»

com canviar un redireccionament de wikidata

5
Resum per Pacopac

Resolt el tema

Pacopac (Discussiócontribucions)

Hola, a proposta de @Vicent maso he canviat la redirecció de Aqüeducte dels Arcs deixant aquest com a principal i Aqüeducte dels Arquets redirigit al principal, però les dades de Wikidata estan trabucades, l'ítem (Q5657038) hauria de ser el de l'Aqüeducte Els Arcs i no sé com fer-ho. Algú m'ajuda?Wikidata: Aqüeducte Els Arcs Gràcies!

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Ja està arreglat. Només calia posar el nom de la pàgina nova al final. Si haguessis fet un reanomenament (ja ho saps fer) de "Aqüeducte dels Arquets" per "Aqüeducte dels Arcs" les dades a Wikidata s'hairien corregit automàticament. No s'han de fer reanoments editant les pàgines.

Pacopac (Discussiócontribucions)

Clar que sé fer reanomenaments, però el que hi havia era que "Aqüeducte dels Arcs" era una Pàgina de redirecció a "Aqüeducte dels Arquets" i tenia por de fer una doble redirecció...

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Podies fer-ho amb tota tranquil·litat. Equival a desfer un reanomenament. N'estic tip de fer-ho. Exemple a L'Alzina d'Alinyà

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

I si una redirecció no et deixa fer un reanomenament (que passa si té historial), només cal demanar-ho als administradors.