Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
Yuanga (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Film i pel·lícula són sinònims correctes tots dos, i canviar sinònims sense un bon motiu no és correcte.

Aleshores, el que està fent en @Veixineta s'ha de revertir.

Vriullop (discussiócontribucions)

No són del tot sinònims, només en el sentit de cinta de suport. Com a obra cinematogràfica és un calc del castellà. Justament els canvis són en sentit incorrecte.

Veixineta (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Està clar que en Bibiloni preferix un calc anglès que un de castellà, i exposa bons motius, però les coses són com són al DIEC i al DNV, la resta són opinions de com haurien de ser.

Veixineta (discussiócontribucions)

Aquests diccionaris són plens de castellanades. Cal mirar altres parers, com el que t'he donat. Aquest sí que cal seguir, pas el Diec, ben catanyol!


Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquests diccionaris són els normatius. La resta són opinions molt respectables que potser algun dia acabaran incorporades als diccionaris normatius.

Yuanga (discussiócontribucions)
Judesba (discussiócontribucions)

@Yuanga en català sempre és preferible fer servir pel·lícula a film (calc del francès o de l'anglès).

Veixineta (discussiócontribucions)

A l'inrevés. Sempre FILM. Pel·lícula és una castellanada.Cap llengua europea ho fa servir, tret del castellà. Consulteu el professor Bibiloni: http://bibiloni.cat/blog/?p=954

Judesba (discussiócontribucions)

Et repeteixes més que l'all. Ja t'han dit els companys que els diccionaris normatius són els que cal emprar. La resta són opinions. Per tant, pel·lícula, per bé que et desagradi a tu i al senyor professor.

Vriullop (discussiócontribucions)

Matiso. Com a cinta de suport és un préstec de l'anglès consolidat des de principi del segle XX. Com a obra és un calc recent del castellà que alhora ho és de l'anglès, no admès pel DIEC ni pel DNV, tot i que usat en catanyol.

Yuanga (discussiócontribucions)

Si us plau @Veixineta, deixa de fer aquests canvis.

Veixineta (discussiócontribucions)

Si et plau, no toquis els meus canvis.

Resposta a «Film o pel·lícula»
Paucabot (discussiócontribucions)

A veure si ens podeu ajudar en un tema en que no ens posam d'acord Manlleus i jo mateix.

Arran de la discussió Tema:Tsx7oa5o4pzraw8w, vaig fer neteja de centenars (diria que de milers) d'enllaços propagandístics als portals.

L'únic usuari que no estava d'acord amb el consens majoritari, Manlleus, ara ha començat a afegir massivament de nou els enllaços a determinats portals. I massivament vol dir a centenars d'articles. Crec que no va de cap manera en la línia del que parlàrem en aquella discussió, però ell argumenta que no vàrem arribar a cap conclusió i que no ho diu a cap política.

Podríem concretar el consens i, si s'escau, afegir-ho a qualcuna de les pàgines de polítiques que tenim?

Gràcies, Pau.

Manlleus (discussiócontribucions)

Són 100 articles exactes afectats que enllacen a 4 portals diferents (dels que he editat recentment). Mantenim l'espai de portals per alguna cosa i es permet sense consens en cap cas mantenir enllaços a articles genèrics/relacionats o amb importància del portal que penja. L'únic que tenim parlat és una pluja d'idees entre usuaris, però en cap cas un consens per ser executat pels administradors i que per excés de poder de drets ja ho han eliminat i reverteixen sense fi en noves edicions. En el meu parè, acció incorrecta i ofensiva vers usuaris normals

Paucabot (discussiócontribucions)

Les meves accions en aquesta disputa no les he efectuades com a administrador, les he efectuades com a usuari normal i sense usar cap de les eines d'administrador. Aquí no hi té res a veure el meu rol d'administrador ...

Manlleus (discussiócontribucions)

cert que el manteniment ho pot fer qualsevol fins a cert punt però la teva autoritat "per se" administrativa delata que les teves edicions unilaterals sense consens van en contra de la meva, pintis com ho pintis

Paucabot (discussiócontribucions)

Gràcies per reconèixer que la teva acusació era falsa. Que hi ha una discrepància d'opinions, ja ho sabíem.

Manlleus (discussiócontribucions)

Una cosa lliga bastant a l'altre, és un detall només, irrellevant al que estem parlant. És un CI de llibre i punt

Paucabot (discussiócontribucions)
Manlleus (discussiócontribucions)

La pàgina que afegeixes és extensa, recomano rellegida

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Proposo deixar estar aquesta apassionant discussió sobre qui ha fet què i centrar-nos en si s'han d'enllaçar massivament els articles als portals. De moment, la primera pantalla que es veu en aquesta discussió dissuadeix a qualsevol de participar-hi.

Manlleus (discussiócontribucions)

@Pere prlpz No és enllaçar massivament com es volia en el de cinema sinó entre 10-30 articles per portal més rellevants. Res més. En Paucabot ha revertit uns quants més que ja no considero tan rellevants així que no he re-revertit.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Sobre aquesta secció de la discussió, el que ha fet en Paucabot no em sembla CI en cap cas, ni tampoc ús del seu rol d'administrador.