Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Modifica la descripció
Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Albert SN (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. En el seu moment vaig traduir i penjar a la viquipèdia l'article Llac Barsakelmes i crec i investigant una mica i traduint de la viquipèdia russa l'article Tusxibas (que l'acabo de penjar) i crec que és el mateix article. Necessito consell professional.

Aquí us deixo els enllaços dels dos articles: https://ca.wikipedia.org/wiki/Llac_Barsakelmes

https://ca.wikipedia.org/wiki/Tusxibas

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Albert SN Només com especulació: Suposo que són diferents però propers. Si mires el mapa interactiu on marca la coordenada (en tots dos articles) mostra la mateixa porció d'aigua, però observa que més al sud hi ha (en la grafia del OSM) un altra porció d'aigua amb una illa al mig, que podria ser l'illa Barsakelmes a la que es fa referència a l'article. Quan ho compares amb la foto satel·lital dels articles, aquesta porció d'aigua ja sembla haver desaparegut totalment. És a dir, sembla com si el mapa d'OSM fos basat en una imatge anterior a 2010 en base a aquesta progressió:

En resum, opino que el llac barsakelmes ja no existeix amb aigua i que qui va posar les coordenades va errar perquè pensava que havia d'apuntar a un lloc amb aigua i l'únic que veia a les vistes reals era Tusxibas. Si vols veure un mapa antic amb la topografia a veure si encaixa, mira Reserva Natural de Barsakelmes.

Si tenim un geògraf a la sala, que es manifesti.

Resposta a «Llac Barsakelmes»
Dafne07 (discussiócontribucions)

En la infotaula persona, es podrien unificar les seccions "ciutadania" i "nacionalitat" en una sola? o que si s'escriu una l'altra no cal que aparegui? És que em sembla redundant el que ha sortit a Roger de Wendover o a Simeó de Durham.

Paucabot (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: ...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Paucabot@Dafne07 És una dada que està en discussió perquè genera mal rotllo, especialment en els de la zona de països catalans. Els casos que em passes són similars als catalans: No és el mateix Regne Unit que Anglaterra.

La meva opinió és senzillament no recuperar "ciutadania" de WD. És com estava abans del canvi de la infotaula, però algunes veus discrepen per no perdre una informació útil en el 80% dels casos que no és ni conflictiva ni redundant. Si vols aportar llum sobre una possible solució consensuada, passa't per l'altra discussió i a veure si ens desembusses !!.

Merci

Dafne07 (discussiócontribucions)

Crec que la solució seria donar prioritat al que estigui escrit en la pàgina de vikipèdia i que les dades de la WD només actuïn en les pàgines en les quals estigui la plantilla "infotalula persona" buida. Tal com està ara apareixen les dades que ha escrit algú que no sap gaire d'història, perquè en l'època de Simeó de Durham el Regne Unit encara no existia, i si es substitueix per "Anglaterra", queda repetitiu. També evitaríem que en pàgines com Ceol de Wessex apareguin dades en francès.En els exemples que poso si només es veiessin les dades escrites des de la pàgina i no es veiessin les que arriben des de WD, aquests problemes desapareixerien.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Dafne07 Les dades manuals ja tenen prioritat sobre les de WD. L'aparició de "ciutadania" és perquè manualment no la tenim a cap article. No podem resistir-nos a incorporar WD, sinó que hem de treballar per a que sigui millor. Ho serà per nosaltres i per a tothom.

Agafant els teus exemples: Si alguna cosa l'ha escrit algú que no té ni idea, hem d'actuar igual que ho faríem a la VP, és a dir, canviar el que estigui malament per una cosa que està millor. Si els textos surten en francès (o castellà o anglès) és perquè aquell ítem no té escrita la descripció en català, la qual cosa no és un problema de WD sinó una mancança de la comunitat catalana en la seva presència a WD.

Podem fer totes les consideracions que vulguem sobre si convé o no que una dada surti, però no podem dir "que surti si està bé". Per dos motius: 1) la infotaula no sap que és o no correcte i 2) la regla d'or de la VP és "allò que està malament, cal arreglar-ho; no ignorar-ho".

Per no tenir dues discussions obertes sobre el mateix tema, si us plau, trasllada la teva conversa a l'altra discussió que és anterior i així jo podré traslladar aquesta resposta.

Merci

Dafne07 (discussiócontribucions)

Gràcies, continuo on tu em dius.

Resposta a «ciutadania i nacionalitat»

Mal funcionament de la infotaula sistema d'escriptura

8
Enric (discussiócontribucions)

Ara que he traduït l'article sobre l'alfabet tai per al viquiprojecte PESCAR, veig que hi ha un paràmetre de la «infotaula sistema d'escriptura» que no funciona, en concret l'anomenat «iso15924». No només passa en aquest article; a ciríl·lic, per exemple, en el qual m'he basat per fer la infotaula del tai, passa el mateix.

Paucabot (discussiócontribucions)

Diria que és degut a que falten unes quantes plantilles auxiliars que no es varen crear quan Xbosch va crear la infotaula.

Enric (discussiócontribucions)

La veritat és que amb tot això de les infotaules jo m'hi perdo...

Paucabot (discussiócontribucions)

L'usuari que va crear la plantilla sembla que encara és actiu. Si quan torni, no acaba la plantilla (en el sentit de crear també les cinc plantilles auxiliars que falten), miraré de crear-les jo mateix.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que Xbosch s'ha pres unes viquivacances. Crec que he arreglat el tema fent unes quantes redireccions. Enric, m'ho podries confirmar?

Enric (discussiócontribucions)

Sembla que ara no surt una cosa tan estrambòtica com abans. De tota manera, a alfabet tai, dins el paràmetre ISO15924, ara hi diu «Thai, Thai alphabet - Thai, Thai alphabet», que no sé ben bé si és el que hauria de dir-hi. En la taula anglesa diu «Thai, 352», i en la francesa, simplement, «Thai». Per cert, si consultes l'article ISO 15924 per veure com funciona realment, veuràs que està construït d'una forma estranya. He intentat corregir-lo una mica, ja que hi havia moltes paraules directament en francès, però hi ha moltes construccions que no entenc, i no sé d'on ha sortit la font original. També el va crear l'Xbosch.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que {{Infotaula Sistema d'escriptura}} no hauria de fer això, però jo tampoc no acab de veure clar què he de fer. Esperarem que torni l'usuari.

Enric (discussiócontribucions)

Doncs sí. Esperem.

Resposta a «Mal funcionament de la infotaula sistema d'escriptura»
Vriullop (discussiócontribucions)

A Tema:Ttqoldejd8nkfjia tenim una discussió terminològica interessant. Em sona que fa molts anys ja se n'havia parlat però no he trobat els antecedents. Seria interessant tenir més perspectives.

Resposta a «Blocar/bloquejar i blocatge/bloqueig»
83.55.48.255 (discussiócontribucions)

Hola, a la consulta de Cal Conco, la descripció es correcte però la fotografia pertany a una casa que és al costat però no es la de cal Conco. Com ho puc fer per enviar foto o canviar-la?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Notifico l'Enric, que va fer la foto que hi ha ara.

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola, fes un cop d'ull a Ajuda:Carregar imatges i altres fitxers multimèdia.

Enric (discussiócontribucions)

Cal Conco / Casa Ubach és exactament aquesta casa que hi ha fotografiada, tot i que la masia originària ha estat molt reformada al llarg dels anys. Mireu-vos això. Si més no, aquesta seria l'entrada que té actualment pel Camí Fondo. Si dins l'interior de l'illa hi ha un altre edifici que s'assembli més a la descripció que en dóna Patmapa (i que coincideixi amb aquesta foto) ho desconec, perquè no sé pas com accedir-hi si no és entrant per aquí (segurament es deu veure des del pis modern del costat, de la plaça Verdaguer, si hi ha balcons o finestres que donin a la part de darrere). Al final ja em fa malpensar, no sigui que Cal Conco sigui el mas que presumptament hi ha a l'interior de l'illa (el Google Maps fa pensar que aquí dins hi pugui haver una masia, tot i que també podrien ser unes naus industrials, vés a saber, ja que només se'n veu la teulada), i la Casa Ubach (antic Registre de la Propietat) sigui la que dóna al Camí Fondo. Aniria bé que el Vicenç s'ho miri amb els seus ulls detectivescos, vejam què hi veu...

Enric (discussiócontribucions)

Per cert, ja es veu que la informació que dóna l'Ajuntament de Terrassa al Catàleg de Béns Protegits sobre l'adreça de l'edifici R-2 és absurda: és impossible que sigui alhora al número 16 del Camí Fondo (per molt que sigui a l'interior de l'illa) i al 18-20 de la plaça Verdaguer. Sempre que no faci referència a dos edificis diferents, és clar. L'illa de l'edifici número 16 del Camí Fondo és l'emmarcada per aquest carrer a l'oest, la placeta de Saragossa al sud, el carrer Nou de Sant Pere a l'est i el carrer del Passeig al nord, mentre que l'illa de l'edifici de la plaça Verdaguer és emmarcada al nord pel carrer de Sant Isidre, a l'est per la plaça esmentada i el Camí Fondo, a l'oest pel carrer de Sant Llorenç i al sud per la placeta de Saragossa. No sé pas com es menja això.

Vriullop (discussiócontribucions)

A vista d'ocell es veu la masia a l'interior de l'illa: https://binged.it/2tFPRzB. Vés a saber per on s'entra. En el cadastre té el número 12, però no està clar de què: http://www.icc.cat/vissir3/index.html?1JweZwtL7. Amb vista de satèl·lit es veuen cotxes a dins, per si serveix de pista.

Enric (discussiócontribucions)

Vist des de dalt, sembla que l'entrada dels cotxes al pati interior on hi ha la masia es faci des del carrer de Sant Llorenç, pel portal gran que hi ha al costat del número 36. Jo diria que aquest element protegit inclou dos edificis, la masia antiga (Ca l'Obac, o Ca l'Ubach) i la casa del Camí Fondo 35, que és Cal Conco i on abans hi havia el registre de la propietat. Segons diu aquesta pàgina, «El mes d'octubre de 1911, al clos de la masia de ca l'Ubach, s'instal·laren les oficines del Registre de la Propietat (edifici de Cal Conco), que havien estat al carrer de Sant Pere des de l'any 1861». Per tant, l'edifici on hi havia el registre és Cal Conco i era «al clos de la masia», és a dir, la casa que tancava el terreny del mas, que és la que hi ha al Camí Fondo i la que apareix fotografiada ara. L'únic que ens falta és la foto del mas originari de l'interior de l'illa de cases.

Enric (discussiócontribucions)

He reformulat del tot l'article i l'he reanomenat. He canviat també la descripció del mas que donava Patmapa, ja que si inicialment coincidia després es feia un garbuix; m'he basat en la foto que ells mateixos afegeixen i en el poc que es percep en la foto a vista d'ocell.

Resposta a «Cal Conco»
Jaumellecha (discussiócontribucions)

Utilitzar les dades de la wikidata en una plantilla més o menys ja ho tinc controlat, però em faria falta un petit ajut per enllaçar el P625 (coordenades) amb la plantilla de {{Cràter mercurial}}, que no m'acabo de sortir (o em dona error o m'apareix el mapa de la Terra enlloc de Mercuri). Gràcies i perdoneu les molèsties.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Jaumellecha Ni idea de tot allò que està fora d'aquest planeta. Jo començaria per mirar Categoria:Plantilles_de_coordenades que com a mínim hi ha una per la lluna i estirant d'aquest fil potser trobes la clau.

Vriullop (discussiócontribucions)

Et falta afegir el paràmetre globe a la plantilla coord. Per la plantilla cràter mercurial pots afegir-lo directament globe:Mercury. Per a una plantilla més genèrica no és immediat poder obtenir-lo en anglès de Wikidata, cal una doble consulta per la P376: {{coord | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=latitude}} | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=longitude}} | globe:{{#invoke:wikidata|ViewSomething|labels|en|value|item={{#invoke:wikidata|claim|property=P376|formatting=raw}}}} }}

Vriullop (discussiócontribucions)

Més fàcil: {{coord | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=latitude}} | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=longitude}} | globe:{{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=globe}} }} La tercera consulta no està documentada. Depèn d'una taula que caldrà anar omplint Especial:Diff/18205049.

Vriullop (discussiócontribucions)

Bah, ja no cal anar omplint la taula, l'he afegit al Mòdul:Mapa cos celeste/dades i ho he documentat. Si hi ha interès es poden crear i traduir les plantilles de en:Category:GeoTemplates. En clicar sobre unes coordenades celestials ara mateix surt en anglès per no existir l'equivalent en català.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Brutal !!

Espero que amb això el @Jaumellecha faci un cum laude d'una Plantilla:Accident geogràfic extraterrestre digna, unificada, amb paràmetres normalitzats i accés a WD.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Ara em miro amb calma totes aquestes dades i provaré de crear una pantilla "tot terreny" per a qualsevol accident geogràfic de qualsevol planeta/lluna, amb WD i mapa.

Paucabot (discussiócontribucions)

@Jaumellecha: Com està el tema de la integració de les plantilles de geografia extraterrestres que també parlàrem aquí?

Jaumellecha (discussiócontribucions)

De moment va tot bé (he vist que val per cràters, foses, quadrangles, planes, canons, crestes....), sempre i quan estigui bé la wikidata (si no, no apareix en la plantilla). Encara no he sortit de Mercuri, però crec que em valdrà per la resta de planetes i llunes (el mini-mapa està més limitat, nomès per a uns quants planetes i llunes, però de moment va bé).

...s'hauria de canviar el nom Cartografia de Mercuri per algun nom més general.

Paucabot (discussiócontribucions)

Què et falta per implementar-ho a a la resta de cossos a {{AGE}}?

Jaumellecha (discussiócontribucions)

La plantilla Cartografia de Mercuri és més completa que la AGE. Quasi surt millor copiar el codi de Cartografia de Mercuri i enganxar-lo al AGE (substituir-lo). De funcionar, funciona bé per tots el planetes i llunes (asteroides, cometes i altres cossos ja són altra cosa).

I si pel que sigui s'ha de ampliar, només cal afegir el que es vulgui en el codi en un moment.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí. Aquesta seria la idea: aprofitar el nom, que és el més genèric i res més. En realitat, si ja funciona, basta que facis un reanomenament.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Fes una ullada a aquest cràter de la lluna (Mare Serenitatis), amb la plantilla de Mercuri. Les dades surten bé, però el mapa és de Mercuri (tinc que veure com es canvia de mapa de forma automàtica quan es canvia de cos).

Paucabot (discussiócontribucions)

Prova amb Switch

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Ho provaré de fer... però si està a prop @Vriullop, millor!!

Paucabot (discussiócontribucions)

Per començar, t'he reanomenat la plantilla.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Bé, ara és Accident geogràfic extraterrestre (ara miro lo del mapa, que això ja ha arribat fins a Júpiter -> Gomul Catena)

Jaumellecha (discussiócontribucions)

@Paucabot, mapa arreglat!! (Mare Serenitatis -> Lluna; Gomul Catena -> Cal·listo; Abedin (cràter) -> Mercuri). Ara aniré afegint la resta de mapes disponibles i faré una ullada a veure si apareix algun error.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

@Paucabot, al final la plantilla es queda en AGE o en Accident geogràfic extraterrestre?

Paucabot (discussiócontribucions)

{{AGE}} és només una redirecció (molt còmoda). El nom és {{Accident geogràfic extraterrestre}}.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Molt bones!! Després de fer tots els cràters de Mercuri, començo amb els de Venus, però m'ha sorgit un petit imprevist amb el mini-mapa de la plantilla. Amb els cràters de l'hemisferi nord no tinc cap problema (Aftenia (cràter)), però els dels hemisferi sud m'apareixen a l'hemisferi nord (Abigail (cràter)). Crec (però no estic segur), que la plantilla interpreta +N=Nord i -N =Nord, en lloc de +N=Nord i -N=Sud, però no veig el codi per canviar-lo. Algú em pot orientar cap a on li tinc que ficar mà per corregirlo. Gràcies.-

Vriullop (discussiócontribucions)

Contestat a Plantilla Discussió:Accident geogràfic extraterrestre#Coordenades locals. Tanco aquest tema que és molt vell, en tot cas se n'obre un de nou.

Jmrebes (discussiócontribucions)

A la pàgina 27 de novembre algú, des d'una IP, intenta crear una línia d'una persona sense rellevància i sense enllaços, ni interns ni externs. Després de googlear l'Ernest Cabré (la persona de la línia) trobo que no en té cap rellevància. He avisat a l'usuari IP i he indicat a la pàgina de discussió del 27 de novembre que no sembla tenir cap sentit la línia, però l'única resposta sembla ser la de continuar afegint la línia, tant des de la IP com per part de l'usuari @Nestcab. Què cal fer?

Nestcab (discussiócontribucions)

Estic pendent de crear la pagina.

Nestcab (discussiócontribucions)

Agraeixo la teva feina.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Doncs, si et plau, comença pel començament i acaba pel final, estalviaràs feina i problemes. Salut.

Nestcab (discussiócontribucions)

Gràcies.

Nestcab (discussiócontribucions)

I demano disculpes, sóc un usuari novell encara.

Paucabot (discussiócontribucions)

Potser estaria bé que llegissis Viquipèdia:Conflicte d'interessos.

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola @Nestcab, Viquipèdia:Bus turístic és un bon punt de partença.

Resposta a «Ernest Cabré»
Garciman73 (discussiócontribucions)

Bon dia, acabo de crear una entrada (Club Deportiu Consell) i no trobo la plantilla per indicar que estic treballant en ella per evitar edicions precipitades que retallin l'article o l'eliminin per considerar-lo mancat de referències. He intentat trobar la plantilla que indica que es troba en procés d'edició, però no la trobo. Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

{{Editant}}

Garciman73 (discussiócontribucions)

Article acabat de perfilar. He tret l'etiqueta si es podia fer. Si cal algun permís, la torno a posar.

Resposta a «Alerta d'article en procés d'edició»
B25es (discussiócontribucions)

Estem editant a l'Eliana i he fet a Wikidata (Q26697578) la llista dels alcaldes (amb referències, com cal). La qüestió és que a ca:wiki la taula d'alcaldes està malament, perquè no reflecteix la dimissió de Vicente Tarrazona (la "rr" l'he confirmada a dos llibres i amb la gent del poble) el 23 de desembre de 1997, ni la de José María Ángel Batalla del 13 de gener de 2015 (quan el van nomenar Director General). A més, pense que caldria fer la taula directament aprofitant-se de Wikidata. Però -hi ha un però- jo no sé fer això. Potser que algú de vosaltres en sap? Gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@B25es Als dos alcaldes que varen acabar abans de final de mandat els hi he afegit causa de finalització (P1534), per a que quedi documentat. Pel que fa a la llista, estic fent unes proves i espero trobar la fórmula.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@B25es Ja ho tens. No és la forma més canònica, però en atenció a la currada que t'has pegat, he fet una plantilla que ho faci.

M'explico: La creació de llistes cronològiques (es pot, però) no s'acostuma a posar al WD de l'objecte. És a dir, els càrrecs consten als ítems de les persones que els han ostentat igual que els premis estan als ítems dels premiats, mentre que l'ítem del premi, no conté la llista de premiats.

Llavors, per a fer la llista s'acostuma a fer servir una eina que rastreja regularment WD i construeix la llista inversa. Pots veure un exemple a Pla de Mallorca, on s'ha construït la llista de municipis de la comarca a partir dels ítems del municipis que tinguin "Pla de Mallorca" com a situat a la unitat administrativa (p131).

Apa,

B25es (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies! Intentaré ensenyar-me!

Pacopac (discussiócontribucions)

Enamorat de la comunitat! Que bons sou!!! Gràcies per fer-ho tan gran :D

Resposta a «L'Eliana»
ReginaManresa (discussiócontribucions)

Algú que hi entengui em sap dir si es podrien utilitzar un parell d'imatges d'aquestes? http://www.e-codices.unifr.ch/en/thumbs/bge/lat0357

En cas que sigui que sí, potser necessitaré ajuda per fer-ho. Gràcies.

ESM (discussiócontribucions)

La llicència de les imatges és BY NC, així que en teoria no. Ara bé, el que representen és domini públic, i estaria bé que es pogués aprofitar aquí. Potser la gent de Wikimedia Suïssa podrien fer un intent de contacte per demanar-los un canvi de llicència, abans de tirar pel dret.

ReginaManresa (discussiócontribucions)

Gràcies. Jo no les entenc aquestes coses (de fet, m'he tornat a llegir la descripció que m'enllaces i jo, d'això, entendria que sí). O sigui que ja faig bé de preguntar. Em quedaré amb la primera part. Això de contactar amb suïssos tampoc ho sabria fer. I sempre es pot posar l'enllaç i que ho miri qui vulgui. Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Independentment del que digui la llicència, aquestes imatges són reproduccions fidels d'obres bidimensionals que estan en domini públic, i a Commons s'entén que aquesta reproducció no genera nous drets d'autor i per tant s'accepten les imatges encara que això contradigui la llei d'alguns països. Podeu veure commons:Commons:When to use the PD-Art tag i commons:Commons:When to use the PD-scan tag.

Resposta a «ús d'imatges»