Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Canvi del títol de la pàgina i de la plantilla

4
Renovellar (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola. Ens podries indicar la referència (URL o similar) del canvi de denominació?.

A la descripció del col·legi a la seva web, figura com Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona que és la denominació aprovada el 2009 i que hi consta a la memòria del mateix any.

Gràcies

Res. Ja he trobat el DOGC. Sembla que a la web només han canviat el logo, però no els continguts

Amadalvarez (discussiócontribucions)

reanomenat a eswiki i afegida referència al nou nom.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Bon dia @Renovellar

El nom de la pàgina ja està canviat. Això ho pot fer qualsevol: en la part de dalt de l'article, just sota el títol, hi ha diversos botons i un diu Reanomena. A més d'aquest canvi, es crea automàticament una redirecció entre el nom antic i el nou, això és molt important per no trencar els enllaços existents en altres articles i que van dirigits cap a aquest.

Per últim, si amb "la plantilla" et refereixes al quadre de la dreta amb la foto i dades resum, això es diu Infotaula. Tret que s'indiqui el contrari, hi apareix el mateix nom que la pàgina, per tant també ha quedat resolt.

Gràcies per les edicions.

Resposta a «Canvi del títol de la pàgina i de la plantilla»
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Resposta a «Cita automàtica des de Worldcat»
Joandrés (discussiócontribucions)

Hi ha algunes torres de guaita que estan descrites dins d'una pàgina d'indret, com és el cas de la Torre d'Illetes, que està dins de la pàgina Illa de la Torre. Creieu que en aquests casos val la pena fer una pàgina específica per la torre, i així tindrà la infotaula d'edifici, o es pot incloure en la infotaula d'indret a més del tipus illot (en aquest cas) el tipus torre de sentinella?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

He fet la prova d'afegir la infotaula de la torre al mateix article. Si no us agrada la podeu revertir.

Jo crec que estaria bé fer articles més llargs de l'illa i de la torre, però si per ara el que en podem dir és només el que hi ha a l'article de l'illa, jo no separaria els dos temes.

I aprofitant el fil, @Amadalvarez, en posar les dues infotaules i treure-li el mapa a la segona (perquè seria redundant amb l'altra) la infotaula d'indret queda una mica més ampla que la d'edifici. Es poden arreglar per que quedin iguals?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

(conflicte d'edicions), ratllo allò que ja ha fet el @Pere prlpz, Gràcies!

La torre ha de tenir un item propi a WD. No es poden barrejar conceptes i cadascú té la seva estructura i diccionari de dades.

Dit això, els articles de la VP no han d'estar estructurats com WD i sembla molt raonable que amb tan poc contingut per fer un article exclusiu de la torre, la seva descripció s'inclogui aquí.

No està previst que la Indret inclogui dades edifici, perquè, habitualment un indret no està relacionat només amb un edifici i, per tant, de poc serviria.

Si ho consideres interessant, un cop tinguis creat l'item de la torre a WD, pots afegir {{infotaula edifici | item=el Qid de l'item creat}} darrere l'altra infotaula. Quedarà una mica llarg, però no em sembla greu.

Salut !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Veig que hem escrit a la vegada. Els dos items a Wikidata ja hi eren, tot i que s'ignoraven mútuament. L'article de l'illa i la torre tampoc estava enllaçat des de la llista de monuments de Calvià.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Però no hem escrit coses contradictòries !!

Joandrés (discussiócontribucions)

Gràcies! Ha quedat molt original amb les dues infotaules ;-)

Joandrés (discussiócontribucions)

Aprofito el fil per preguntar: He trobat a la wikipedia en castellà les pàgines de diverses torres de guaita de Mallorca: Torre de Cap Andritxol, Torre de Cala Figuera,Torre de Portals Vells, Torre de Sa Porrassa, que tenen bastanta informació però d'una única referència, que és la declaració de Bé d'Intrerès Cultural al BOE. De les 2 darreres n'he fet la versió en català, amb la referència del +Calvià, a més de la del BOE.

És suficient la referència del BOE? Per altres temes vaig entendre que no. Per exemple, a la pàgina Torre de Son Durí hi ha un avís de que falten referències, mentre que en castellà Torre de Son Durí no hi ha cap avís, amb l'única referència del BOE.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquesta vegada la plantilla està posada amb una certa raó: a Torre de Son Durí no hi ha cap referència.

A la versió en castellà hi ha una sola referència que és un enllaç que no funciona i que sembla que només devia referenciar el número de BIC. Tampoc és que estigui gaire bé de referències, però també ens passa que aquí tenim companys que posen la plantilla FR amb molta més prodigalitat que a les altres viquipèdies. En aquest cas la plantilla, tot i estar ben posada, serveix perquè els lectors vegin que el nostre article no és de fiar perquè té la plantilla FR i vagin a llegir-lo en castellà on sí és de fiar perquè no té cap plantilla, encara que el text sigui la traducció del nostre.

Els articles que fan servir el BOE com a referència, si tot el que diu ha sortit del BOE, no tenen cap problema de referències. El que jo faria diferent de com ho fan en castellà és posar la referència puntual a cada frase, cosa que és útil per saber d'on ha sortit cada cosa si mai s'amplia l'article amb alguna altra font. A més, ara és fàcil posar referències puntuals amb l'editor visual.

Paucabot (discussiócontribucions)

M'estranyaria que no es poguessin trobar més referències d'aquestes torres. Jo he cercat la Torre de Son Durí a la Gran Enciclopèdia de Mallorca i apareix, però només en diu que és del segle XVII a l'entrada de Son Durí, la possessió. Això sí, jo no tenc molta bibliografia de patrimoni a ca meva ...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per mi el BOE és autoritat en temes de protecció patrimonial.

Potser algun editor no està d'acord per allò de que és "font primària". Però, se'ls pot perdonar, perquè errar és humà.

Joandrés (discussiócontribucions)
Joan Gené (discussiócontribucions)

Una font molt bona per aquest tema és Aparicio, Àngel; Sastre, Vicenç. Mallorca. Torres i talaies costaneres, 2019. ISBN 84-17389-98-7. . Ara no el tenc a mà, però l'he pogut consultar i conté prou informació de cada una de les torres.

Joandrés (discussiócontribucions)

Sí, gràcies @Joan Gené, indirectament he trobat informació d'aquest llibre. Estaria bé poder consultar-lo.

Joan Gené (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Us felicito per la feina ben feta.

Joandrés (discussiócontribucions)

Molt bé @Joan Gené, doncs, sí, efectivament aquest llibre té molta informació útil sobre les torres de Mallorca. Jo ja he fet algunes pàgines de diferents torres mallorquines, però no tinc accés a aquest llibre. Vols seguir tú amb les altres, o vols que jo vagi fent i tú les amplies? Com prefereixis. Jo puc seguir amb les torres d'altres illes. Ja n'he fet bastantes de Menorca, Eivissa, Formentera, Còrsega, Sardenya,...

Joan Gené (discussiócontribucions)

Tot i que el puc anar consultant, no tenc el llibre a casa, i tampoc no tendré gaire temps durant una temporada. En poder milloraré la llista de torres a Sistema de vigilància i defensa de la costa de Mallorca per tenir una bona guia, però no sé si podré ser gaire constant creant pàgines.

Joandrés (discussiócontribucions)

Val, jo aniré fent, de Mallorca i de les altres illes, i tota ampliació o millora serà ben rebuda. Gràcies!

Joandrés (discussiócontribucions)

Tinc un dubte en el número de registre de Bé d'Interès Cultural de la Torre de Son Galceran. No sé si és el RI-51-0008530, que correspon a Son Garceran, a Valldemossa (https://www.culturaydeporte.gob.es/bienes/buscarDetalleBienesInmuebles.do?brscgi_DOCN=000010696&brscgi_BCSID=f65b2d54&language=es&prev_layout=bienesInmuebles&layout=bienesInmuebles), o si és el RI-51-0008400, que correspon a Son Galceran, a Deià (https://www.culturaydeporte.gob.es/bienes/buscarDetalleBienesInmuebles.do?brscgi_DOCN=000010565&brscgi_BCSID=c33bc578&language=es&prev_layout=bienesInmuebles&layout=bienesInmuebles).

No sé si en el primer hi ha un error en el nom, o en el segon un error en el municipi. Algú ho sap esbrinar?

Joan Gené (discussiócontribucions)

És el primer, el 8530. La torre està situada a Valldemossa i és BIC. La possessió no ho és. Si diu Son Garceran, és un error en el nom.

Joandrés (discussiócontribucions)

Gràcies!

Resposta a «Torres dins de pàgines d'indret»
Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Bon dia,

Fa un parell de mesos que estic interessant-met per la categoria sociolingüística de la Viquipèdia.

Tot i que, amb la millor de les meves intencions, veig que he començat "com un elefant a una cristalleria".

El cas és que vull recomençar, tractant d'evitar erros en l'esdevenidor.

Tinc detectats uns 300 articles vinculats amb la sociolingüística, puc posar la llista aquí si escau, però són

varies pàgines. Aquest articles ja estan a la Viquipèdia i tenen molts encerts i són fruit de moltes hores de treball que s'hauria de rendibilitzar. També tinc identificats unes 100 entrades de articles que manquen i que estaria ben que s'anessin omplint. Però, evidentment, això és impossible per una persona sola.

Per això, havia pensat d'establir un projecte de sociolingüística dins la Viquipèdia.

Com seria la millor manera de fer-ho?

Jo crec que hi ha molta gent que podria interessar-se per la sociolingüística, ja que per a molts la llengua catalana és un tema molt estimat i sensible, però trobeu que el projecte és l'eina més eficaç per conjuminar esforços?

Esper que m'accepteu en la vostra comunitat wiki,

és el meu desig contribuir a la millora d'aquesta temàtica que he mencionat.

No tinc altre interès personal.

Moltes Gràcies

Joan Miquel Planells

Paucabot (discussiócontribucions)
Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Moltes Gràcies, Paucabot.

Per cert, vostè em va editar algun dels articles. :)

En afegit als exemples, hi ha alguna pàgina en què s'expliqui com s'inicia un viquiprojecte?

Moltes gràcies, per endavantit.

Paucabot (discussiócontribucions)
Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Moltes gràcies

Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Pau, té vostè algun suggeriment?

Viquiprojecte:Sociolingüística

Les pàgines que enllacen categories i subcategories, es poden editar?

Puc entrar als articles que considero de sociolingüística i afegir un enllaç temàtic a la categoria de sociolingüística?

o He d'anar entrada per entrada i proposar un canvi en la discussió?

Perdoneu tanta pregunta.

Ja veieu que sóc "novato".

Paucabot (discussiócontribucions)

Les categories a la Viquipèdia crec que són una mica més estrictes que el que tu consideres que hi hauria d'anar. A Categoria:Sociolingüística hi tenim llistats tots els articles que caurien dins aquesta disciplina, però no hi haurien d'anar articles com Estatut d'Autonomia de Catalunya de 2006, Falsterbo Marí, Fundació Enciclopèdia Catalana o filologia romànica, que podrien tenir alguna relació amb la sociolingüística, però no és directa.

Respecte de la pàgina del projecte, fa bona pinta. Potser una mica ambiciosa pel número d'articles involucrats però això dependrà de la feina que aconsegueixin fer els voluntaris. T'hi he fet quatre retocs per millorar-ne la forma i la funció.

Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Sí, tens tota la raó.

Deixeu-me explicar com apareixen els termes.

El treball que estic realitzant parteix d'un TFG d'una alumna de la UOC anomenada Olalla. En el seu treball apareixen estudiats (molts d'ells els va realitzar ella i la resta de companys de curs) una cinquantena d'articles de la Viquipèdia.

Jo havia de llegir aquests 50 articles i anar apuntant tots els links que hi havia. I llegir els articles que menaven. I anotar els links que apareguessin en aquesta segona onada. Els havia d'apuntar tots. Efectivament, la relació d'alguns articles amb la sociologia, a voltes, és molt superficial.

L'Estatut d'autonomia: Marca el que s'anomena MARC JURÍDIC de la llengua (aquest és fonamental)

Falsterbo Marí (no em queda clar que és: però el tinc apuntat com un pseudònim utilitzat per un grup de sociolingüistes; a la Viquipèdia m'apareix un grup de música (?))

La Fundació Enciclopèdia Catalana: m'ha aparegut moltes vegades en l'àmbit de publicacions que contribueixen a la normalització i estandardització de la llengua catalana. I el marc editorial és crucial. S'han d'incloure totes les editorials que aposten pel català.

Però efectivament, hi ha moltes entrades que no els posaria jo dins la categoria de Sociolingüística. Per això vaig preguntar com es poden editar les categories. En la de sociolingüística apareixen un centenar d'entrades i algunes sí que no tenen sentit: joc de paraules, adagi, etc..

Si teniu alguna proposta més, ja m'ho fareu saber.

Ja veieu que estic interessat a col·laborar, amb bona intenció.

Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Falsterbo Marí està relacionat amb la sociolingüística només perquè és el grup de música d'Isidor Marí, un sociolingüista eivissenc.

Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Ah, Gràcies.

A L'Isidor el conec personalment, jo som d'Eivissa!!!

Paucabot (discussiócontribucions)

Els teus llinatges et delaten, sí.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Deixo un comentari una mica aixafa-guitarres, per si pot ser servir.

La pàgina del viquiprojecte pot ser útil per organitzar-se la feina un mateix, com ho podria ser tenir la llista d'articles a la pròpia pàgina d'usuari, i pot ser útil per coordinar un grup d'editors interessats. Ara bé, compte que en general l'existència de la pàgina del viquiprojecte no fa aparèixer un grup d'interessats.

Com que som voluntaris cadascú pot dedicar-se al que li vingui de gust, incloent fer pàgines de viquiprojectes, però si no tens el grup d'interessats jo em plantejaria què és més efectiu des del punt de vista de la millora de la Viquipèdia però sobretot de la satisfacció personal: si editar la pàgina del viquiprojecte o si directament començar a crear i editar articles de sociolingüística.

Pot ser il·lustratiu fer un cop d'ull a Categoria:Viquiprojectes inactius per la banda negativa, o per la banda positiva al darrer viquiprojecte amb èxit, que no només no té pàgina de viquiprojecte ni es diu viquiprojecte sinó que tan sols té un fil a la Taverna cada cap de setmana.

Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Sí, potser una explicació més detalla podria ajudar.

Es tracta de bastir un projecte que, si convenç a l'equip pedagògic de la UOC, es pot proposar als estudiants que participen de les assignatures de Sociolingüística, Sociologia, i Sociolingüística catalana. Podeu creure que allí hi ha una munió d'estudiants.

Per això necessito posar un viquiprojecte en marxa i per això demano ajuda per fer-lo el millor possible. Als estudiants se'ls ha d'oferir un projecte a què incorporar-se, no es pot fer d'altra manera.

Per tot això m'he encarregat d'analitzar la presència d'entrades de sociolingüística a la Viquipèdia i he de fer un judici/proposta respecte de la conveniència de dedicar-se a aquest projecte o no. I tot i que estic convençut de la importància de millorar els conceptes de la Viquipèdia, la contínua correcció que s'hi aplica pot desencoratjar a dedicar-hi esforços.

No és gens fàcil entrar en aquest món, i a vegades ho compliqueu de més (em refereixo, per exemple, al rebuig de l'article de Lamuela, que tot i ser millorable era infinitament millor que el que hi ha penjat. Tot i perquè us vaig comentar que per actualitzar la bibliografia ens havien posat en contacte amb Xavier Lamuela mitjançant Acamedia.edu)

Parleu clar, trobeu que això us interessa o no?

Si és així, podeu indicar-me com millorar la proposta. El dia 27 de Maig he de lliurar el treball

Paucabot (discussiócontribucions)
Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

Bon dia Pau Cabot i Bonin,

Aquest any reprendré el projecte de sociolingüística vinculat a la Viquipèdia i a la UOC. Ara he mirat d'entendre millor com funciona la Viquipèdia i et voldria demanar si t'importaria fer de mentor dels articles (uns 6-8) que pensava escriure al voltant de conceptes de sociolingüística.

De la mateixa manera, alguns dels que ja he publicat tenen etiquetes d'elements erronis que m'agradaria resoldre.

Trobes que puc comptar amb la teva ajuda?

Gràcies per endavantit.

Joan Miquel

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Jm. No tenc cap problema en respondre't dubtes ni en fer de mentor dels teus alumnes, però potser seria més efectiu que cada estudiant teu demanàs ajuda a un mentor diferent: Viquipèdia:Sistema de mentorització.

Ja diràs com et puc ajudar.

Jmplanellstorres (discussiócontribucions)

No, no m'he explicat bé.

Soc jo, només qui demana la teva mentoria.

He escrit ja tres articles i pensava fer-ne 6 més.

La teva ajuda no afecta tant al contingut (que també) com al format i altres qüestions vinculades a l'edició de la viquipèdia.


Dels articles de la Viquipèdia s'encarregaran els professors de la UOC. En tot cas que això vagi endavant.


Gràcies.

aquest és el el meu email personal:

joanmiquelpt@gmail.com

Paucabot (discussiócontribucions)

Sigui com sigui, a la teva disposició.

Ja pots demanar-me el que faci falta a la meva discussió.

Resposta a «Projecte de sociolingüística»

Com es fa per fusionar 2 articles (o per proposar-ho)?

2
Annadecorts (discussiócontribucions)

Ecologisme i moviment ecologista. Proposat a la discussió de la pàgina de moviment ecologista des del 2007.

(He començat a modificar ecologisme, sorpresa que no arribés ni a 10.000 octets, fins que m'he adonat d'això.)

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Com es fa per fusionar 2 articles (o per proposar-ho)?»
Alzinous (discussiócontribucions)

He marcat l'article Migdia amb la plantilla de millores múltiples. Diria que és un article important. Potser algu llegeix aquest missatge i s'anima a millorar-lo.

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Hola Alzinous,

L'he refet en part. Hi havia continguts i referències procedents d'altres llengües -anglès, portuguès- que en algun cas eren erronis. Per exemple, el terme migdia no ve de l'expressió 'hora nona', com es deia, però això sí que és cert per a 'noon', que és d'on devia provenir la traducció.

(però jo ja no hi he trobat plantilles)

Ja seguireu... una o altre, oi?

Alzinous (discussiócontribucions)
Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Gràcies a tots dos, doncs.

Continuarà...

Resposta a «Migdia»
KajenCAT (discussiócontribucions)

Algú sap com s'inclou la següent plantilla en la imatge de la Portada de la Viquipèdia?

{{Css Image Crop|Image=2022 Russian invasion of Ukraine.svg|bSize=2800|cWidth=300|cHeight=400|oTop=440|oLeft=2150|Location=center|Description=|Link=|Alt=}}

En un article normal em deixa, però a la Portada no pas.

Resposta a «Plantilla "Css Image Crop" a la Portada»
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Volia millorar breument l'article sobre les característiques de l'estrella de mar, però m'he trobat una situació una mica enrevessada entre nom popular i taxonomia: l'article estrella de mar és aquell que descriu els asterozous (subfílum) i l'article asteroïdeus fa referència a la classe (pertanyent als asterozous). Ara bé, sembla que és el segon (asteroïdeus en català) el que s'associa més a les estrelles de mar i permet explicacions més llargues que no pas el primer (?). Però potser és una impressió meva equivocada. Em fa patir perquè comparant-lo amb altres idiomes hi ha força heterogeneïtat en quin rep el nom comú i pot semblar que el nostre sobre l'estrella de mar (atorgat al subfílum) és manifestament incomplet mentre que el tàxon immediatament inferior que ja no duu el nom comú (i per tant menys visitat) és aquell més complet i explicat. Però dubto que molts lectors vagin a parar a l'entrada asteroïdeus; es quedaran a estrella de mar amb menys informació.

Què recomanaríeu? No m'acabo d'aclarir i no veig clar moure info de l'un a l'altre, ampliar-ne més el que podria ser que tingui molta menys rellevància o reanomenar per error. Gràcies.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola Xavi, jo ho veig bé tal com està ara. Si vols ampliar alguna cosa més general sobre el subfilum edita l'article 'Estrella de mar' i, si vols ampliar alguna cosa més concreta sobre la classe, l'article 'Asteroïdeus'. No hi veig més problema, encara que entenc el que vols dir. Imagino que algú que tingui veritable interés, després de visitar l'article 'Estrella de mar', podrà continuar navegant seguint els enllaços que trobi a la pàgina. Comparant amb altres wikipèdies, en altres idiomes, tampoc soc capaç de veure moltes diferències.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que el principal problema és que el nom comú "estrelles de mar" es refereix a dos grups que segons els mateixos articles no és ni segur que estiguin gaire relacionats, de manera que deu haver-hi poca cosa interessant a dir sobre les estrelles de mar que no sigui específica d'un dels dos grups o general de tots els equinoderms.

Aleshores si el que volem és que no passin desapercebuts els articles on hi ha la informació (asteroïdeus i en menor mesura ofiuroïdeus) el que podem intentar és que aquests enllaços quedin més visibles a l'article estrella de mar. Si els noms d'estrelles de mar veritables i estrelles de mar falses tinguessin referències es podrien fer servir clarament encara que fos com a descripció per que el lector sabés què hi pot trobar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fer que l'article "estrella de mar" sigui una desambiguació o un article explicatiu que sintetitzi els tres tàxons que cobreix seria una possibilitat?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Síntesi sí però desambiguació no, tot i que la funció s'hi pot assemblar.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola de nou, veig que a les pàgines de discussió dels dos articles en qüestió, fa temps @Bestiasonica: i @Xvazquez: van deixar comentaris en la línia del que deia el Xavi. D'altra banda, he vist que en els articles es fa servir com a nom vulgar "estel de mar". Tinc dubtes que aquest nom sigui correcte. Ni el termcat ni l'optimot ho recullen...

Xvazquez (discussiócontribucions)

Si no surt al Termcat ni a l'optimot, s'hauria d'eliminar.

Bestiasonica (discussiócontribucions)

És probable que estel de mar sigui una denominació que pugui ser usada com a sinònim per a anomenar els asteroïdeus i els ofiuroïdeus indistintament en la nostra llengua, encara que obres de caràcter terminològic no les recullin, car és impossible que abastin la totalitat dels llenguatges. Aquesta qüestió de les denominacions vernacles i la taxonomia ja fa temps que va ser resolta prou satisfactòriament per Linné amb el desenvolupament de la nomenclatura binomial de base llatina que l'IEC considera denominacions pròpies també de la nostra parla. En qualsevol cas d'acord a VP:AP recomanen quatre directrius generals per anomenar pàgines: reconegut, fàcil de trobar, precís i concís. Sincerament en articles sobre tàxons no soc partidari d'usar denominacions de caire popular per a anomenar articles llevat en casos molt concrets on no pugui donar-se aquesta homonímia especialment en tàxons de caràcter específic o inferiors, precisament per aquesta qüestió.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sobre la distribució de la informació, em sembla adient la proposta que fa el Pere, amb una puntualització: en algunes altres llengües, és cert que les estrelles de mar solen ser més els asteroïdeus que els ofiuroïdeus, però en català ho són indistintament tant els uns com els altres (DIEC).

Sobre la forma «estel de mar», apunto que «estrella de mar» és un dels exemples clàssics contra l'existència dels sinònims absoluts, igual que «paraula de Déu» (fins i tot alguns dels exemples que se solen donar com a sinònims absoluts, com ara «tindre»/«tenir», només es fan servir en registres o varietats dialectals diferents, o només són sinònims absoluts en una de les seves accepcions, així que estrictament no són sinònims absoluts).

És a dir, «estrella de mar» se cita com a exemple del fet que «estel» i «estrella» no són sinònims absoluts perquè en cap parlar de la llengua es pot dir «estel de mar» per referir-se a l'animal, igual que no es pot dir «mot de Déu» en el sentit religiós habitual del terme «paraula de Déu». Així doncs, no hauríem de recollir «estel de mar» a la Viquipèdia.

Resposta a «Estrella de mar»
KajenCAT (discussiócontribucions)

Bona tarda,

algú sap quina és la llicència sobre el que es publica en la web de la Diputació de Barcelona i així com els informes, dossiers i llibres com aquest?

Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sense voler entrar en temes polítics (no és el lloc), la Diputació de Barcelona i els ajuntament de l'AMB que en general depenen del PSC s'han mostrat reiteradament reacis (amb molt poques excepcions) a obrir llicències de llibres i materials didàctics, a digitalitzar arxius en domini públic per fer-los disponibles o ni tan sols a canviar la llicència de les revistes i butlletins municipals. Al llarg de la darrera dècada diversos voluntaris i des d'Amical ho havíem intentat debades amb Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sabadell o més recentment la pròpia Barcelona amb el seu repositori fotogràfic digital. Algunes reunions, com parlar amb la paret. Potser aquesta dècada canvia, però fins ara ha estat una guerra perduda per golejada.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Moltes gràcies als dos (i pel context Xavier)! És una pena perquè la DIBA té materials molt interessants

Resposta a «Diputació de Barcelona»

Coordenades que interfereixen amb les pestanyes

4
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Des de fa uns dies veig les coordenades de dalt a la dreta dels articles gairebé superposades amb el que abans eren les pestanyes. A les categories també passa. Sabeu si és un problema del nou vector o és una cosa a arreglar a les nostres plantilles coor i mapa llista coordenades?

Paucabot (discussiócontribucions)

A mi també em passa, amb Vector 2022. Crec que és des de que varen arreglar això.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, jo també crec que coincideix amb el temps, tot i que no trobo diferència entre el que veig amb WikidataInfo activat i com anònim, sense WikidataInfo.

De tota manera diria que avui les coordenades als articles ja no se superposen amb els enllaços de les pestanyes (per molt poc) però a les categories encara sí.

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Coordenades que interfereixen amb les pestanyes»