Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Utilització de l'espai d'usuari

7
Resum per Paucabot

Esborrades dues pàgines d'usuari per publicitat. Demanat l'esborrat de la imatge també a Commons.

Papapep (Discussiócontribucions)

Volia demanar-vos si això és una forma admesa d'utilització de l'espai d'usuari, per què flaira a utilització com a mini-site publicitari, o així ho veig jo. Gràcies d'avançada!

Paucabot (Discussiócontribucions)

Jo diria que clarament incompleix VP:PU. Més informació: Viquipèdia:Esborrar pàgines/Historial/2012/04#Xavier Conesa Lapena.

Papapep (Discussiócontribucions)

Completament cert. Això corrobora el què pensava. I com es procedeix en un cas així? Tocant el contingut, avisant l'usuari i esperant a veure si ho arregla? Considerant que va crear-lo un dia i mai més l'ha editat ni ha fet cap més contribució, sembla que tingui poc futur fer-ho així.

Paucabot (Discussiócontribucions)

És un cas clar de supressió immediata. L'esborraré demà. No ho faig ara mateix per si qualcú més el vol veure.

Papapep (Discussiócontribucions)

Perfecte, moltíssimes gràcies.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Per la imatge amb les dades de contacte, he començat c:Commons:Deletion requests/File:Xavier Conesa Lapena Psicologo.jpg.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Fet! Esborrades Usuari:Xavier Conesa Lapena Psicologo i Usuari:Xavier Conesa Lapena Psicologo/proves.

Jordi G (Discussiócontribucions)

Bona nit.

Us sembla adequada la imatge que s'ha posat a l'article Abu Mussab al Zarqauí?

A mi em sembla fora de lloc que el primer que vegis quan entres en un article sigui la imatge d'un home mort i ensangonat. Però potser són manies meves... No sé si hi deu haver alguna normativa que hi digui quelcom al respecte, però a mi em sembla més aviat de mal gust

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Com a referència: les alternatives són posar una imatge del cadàver o no posar-hi cap imatge, perquè a c:Category:Abu Musab al-Zarqawi és l'únic que hi ha.

Altres viquipèdies (no gaires, però incloent enwiki i dawiki) fan servir la foto a l'apartat de l'article on parlen de la mort. En el nostre cas, l'article té dos paràgrafs, de manera que fins i tot si la movem seguirà estant gairebé al principi.

Com a foto inicial les altres viquipèdies o fa servir una imatge no lliure o no hi posen foto.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

D'acord amb en Pere. És la única imatge en obert que es té. Jo no l'hagués posat, però em falten arguments per treure-la, més enllà de l'opinió sobre el mal gust, que comparteixo.

Jordi G (Discussiócontribucions)

Jo crec que hi hauria d'haver alguna normativa sobre aquest tipus d'imatges, però és una opinió...

Resposta a «Política d'imatges en articles»
Lilium2015 (Discussiócontribucions)

Bon dia,

He fet una nova entrada que es veu que està publicada des del passat 4 de novembre, però quan la busco a Google no em surt. Algú em podria dir per què?

L'entrada és aquesta: https://ca.wikipedia.org/wiki/Calendari_de_l%27Ermit%C3%A0

Moltes gràcies.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Ei moltes gràcies per l'article. Google triga una mica (segons, hores o dies, no sé exactament de què depen) en indexar els articles nous. Torna-ho a cercar d'aquí una estona o un parell de dies i segur que et surt. :-)

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Tu, personalment, tens alguna cosa a veure amb l'editorial ? Ho dic perquè l'article és un copyvio (copy-paste directe) de la seva web que té un copyright patent.

Resposta a «Nova entrada que no surt a Google»
FranSisPac (Discussiócontribucions)

Crec que podria fer-ho jo mateix (*), però per ser terreny delicat, prefereixo que ho faci algun "expert". He vist dues pàgines "estranyes" dins la [[Categoria:Normes d'estil de la Viquipèdia]] i resulten venir de dues (en realitat tres perquè una està duplicada) de les 7 edicions d'un usuari "no registrat" en pàgines de discussió on va incloure, com a plantilla, el contingut de Viquipèdia:L'article perfecte. Entenc que s'haurien de treure de la categoria. Potser el que caldria és editar les corresponents discussions.

(*) Per aprendre: el que jo anava a fer és posar el <noinclude></noinclude> en l'última línia (de categoria) de Viquipèdia:L'article perfecte. Seria correcte? També he vist la possibilitat "<includeonly>{{#if:{{{NAMESPACE}}} | | [[Categoria:XXX]]}}</includeonly>", però no tinc tant clar què en resultaria.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Aquesta pàgina no hauria d'estar inclosa. Simplement cal canviar per un enllaç, encara que sigui en discussions d'usuari: Especial:Diff/13311030

Resposta a «Algun "expert" per tocar norma d'estil»
Albert SN (Discussiócontribucions)

Bona nit a tothom,

He traduït una imatge vectorial . svg al català i em surt un requadre negre a l'hora de penjar a la viquipèdia.

Com puc solucionar-ho?

Aquest és l'article: https://ca.wikipedia.org/wiki/Especiaci%C3%B3_parap%C3%A0trica

I aquesta és la imatge on em surt el requadre en negre.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Especiaci%C3%B3_parap%C3%A0trica#/media/File:Speciation_modes-ca.svg

Moltes gràcies.

Albert.

Arnaugir (Discussiócontribucions)

Mira c:User:Arnaugir, potser té a veure amb això?

Resposta a «Imatges vectorials .svg»
Jolle (Discussiócontribucions)

Suposo que m'ho he perdut, però pel que veig les referències ara sempre apareixen al final sense necessitat de posar cap indicació. He intentat posar al final per exemple "esborrany" però al guardar sempre apareix situat abans que les referències, potser hi ha un codi per evitar-ho. També veig que els interwikis ja no s'escriuen. Sento molestar, però si algú m'ho pot aclarir em farà un favor.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Els interwikis ja no hi són, els hem "externalitzat" a Wikidata: Viquipèdia:Enllaços entre viquipèdies#Enllaços de Wikidata. Les referències pots fer-les aparèixer exactament allà on vulguis de la pàgina amb el codi <references /> o amb la plantilla {{Referències}} (això és igual que abans).

Jolle (Discussiócontribucions)

Gracies. Ja he vist com es fa. Però m'he equivocat. Els enllaços de la pàgina "Pobles indígenes de Xile" són els que hauria d'haver posat a "Picunxe", i aquí no en puc posar que no ho accepta. Ho sento, he mirat com es feia i quan m'he donat compte ja havia salvat erroniament

Jolle (Discussiócontribucions)

Epp, ja ho he pogut arreglar manualment.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

El que ha canviat és que actualment en comptes de sortir un missatge d'error dient "manca <references/>" que espantava als usuaris novells, apareixen les referències al peu de pàgina, però igualment s'ha de posar l'apartat ==Referències == i el codi corresponent per tal que l'article tingui el format correcte. Per cert, bentornat!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Ei, @Jolle:, si vols refrescar el tema referències, mira't aquesta guia que vaig preparar.

Resposta a «Referencies»

Nom de categoria erroni

3
Resum per Papapep

Arreglat canviant el nom de la pàgina

Papapep (Discussiócontribucions)

Donant una volta per les categories, infotaules i demés sobre programari lliure, he vist que la categoria de Plantilla:Infotaula_de_llicència_de_software no té el nom correcte, que hauria de ser Plantilla:Infotaula de llicència de programari. Quin seria el procediment per regularitzar-ho? Gràcies!

Papapep (Discussiócontribucions)

He reanomenat la pàgina, entenc que devia ser la forma correcta de fer-ho. Ha quedat la redirecció amb el nom anterior, no sé si caldria esborrar-la o no. Salut!

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

No s'ha d'eliminar per dues raons. La primera és que hi ha pàgines que hi enllacen, tot i que això es podria resoldre editant aquestes pàgines per canviar el nom de la plantilla. La segona és que si eliminem la redirecció correm el risc que algú no trobi la plantilla i la torni a crear.

Resposta a «Nom de categoria erroni»
83.59.59.56 (Discussiócontribucions)

Es demanava la fusió entre l'article Liparits-Orbeliani i l'article Lipàrides, i ja està feta. Ara cal suprimir l'article "Lipàrides" i substituirlo per una redirecció cap a Liparits-Orbeliani

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

es més fàcil. S'escriu el codi #REDIRECT [[Liparits-Orbeliani]] com a únic text de l'article i ja està fusionat. Gràcies per la col·laboració.

Resposta a «Fusio»
Dafne07 (Discussiócontribucions)

He creat la pàgina Sèrvia , citat grega, però el punt de les coordenades està marcant molt més cap a l'oest del que hauria d'estar. Algú em pot ajudar?

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Fet! . No era un problema de la plantilla, sinó que les coordenades que hi havia a l'article estaven equivocades.

Resposta a «mapa de Grècia»
Paputx (Discussiócontribucions)

He creat l'article Diccionari sànscrit-català. Tot i que crec que està prou ben referenciat, ara que ja l'he publicat veig que el nom de l'article és molt pretensiós perquè parlo d'una edició en concret però el nom és molt genèric. Com ho veieu? No he sabut trobar d'altres d'exemples que em serveixin de guia.

Salut i fins diumenge

Dafne07 (Discussiócontribucions)

Jo crec que s'hauria d'anomenar "Diccionari sàncrit-català d'Òscar Pujol".

Resposta a «Diccionari sànscrit-català»