Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Modifica la descripció
Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Dubda raçonable per Jaume Carner i Ribalta / Josep Carner i Ribalta

1
Emilio Luque (discussiócontribucions)

creo que son el mismo personaje

[[Jaume Carner i Ribalta]] / [[Josep Carner i Ribalta]]

@Emilio Luque

Resposta a «Dubda raçonable per Jaume Carner i Ribalta / Josep Carner i Ribalta»
Daerun (discussiócontribucions)

Existeixen uns quants articles anomenats d'una manera o una altra "Riot" (una cançó, una empresa de videojocs, un mobiment musical...), però la cerca remet directament a l'article de la cançó. Com es podria canviar aquest comportament i fer que la cerca remetés a una pàgina de desambigüació?

QuimGil (discussiócontribucions)

Hola @Daerun, Ajuda:Pàgina de desambiguació hauria de respondre la teva pregunta. Si no, torna aquí i t'ajudem.  :)

Daerun (discussiócontribucions)

Bé, segueixo tenint el dubte de si creant la página Riot (desambigüació) una cerca de Riot remetria a ella o continuaria remetent a Riot, la cançó, que és el comportament per defecte actual... :P

Resposta a «Desambigüació de "Riot"»

Vídeo com a referència?

4
Resum per Daerun

Confirmació de la possibilitat de fer servir un vídeo de Youtube (o similars) com a referència.

Daerun (discussiócontribucions)

Tinc intenció de crear un article sobre Riot Wrestling, una associació barcelonina dedicada a la lluita lliure (pressing catch, per entendre'ns). En una part de la seva història van escollir un dels seus lluitadors per participar en un torneig europeu. Existeix a Youtube un vídeo del combat en el que es va guionitzar la victòria del lluitador que finalment hauria de ser el seu representant, i em preguntava si té sentit fer servir aquest vídeo com a referència que demostri que efectivament va ser ell l'escollit; és una referència, digue'm, "menor", perquè té poca rellevància de cara al contingut important de l'article, però de totes maneres és una referència.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Daerun Jo he fet servir reportatges o entrevistes aparegudes en mitjans televisius com a referència, indicant dins la citació el minut, igual que en un llibre posaríem la pàgina. Com sempre, la validesa o no com a referència, és la solvència de la font.

QuimGil (discussiócontribucions)

@Daerun, recorda que pots fer servir Plantilla:YouTube, utilitzada a un grapat d'articles.

Daerun (discussiócontribucions)

Fantàstic, no sabia que existia. Gràcies a tots dos.

Jmrebes (discussiócontribucions)

S'estan suprimint un cop rere un altre parts de l'article Josep Vila i Sivill sense cap justificació, sense capo missatge, sense cap discussió, i des de un usuari IP, sense nom d'usuari. Demano l'atenció dels bibliotecaris sobre aquest fet. Salut!

Paucabot (discussiócontribucions)

De moment, l'he protegit per a usuaris autoconfirmats.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Ara ja tinc clar el per què d'algunes de les correccions, que m'estimo més no dir públicament. Modificaré l'article jo mateix quan rebi una documentació que estic esperant m'arribi.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo he rebut un correu d'un familiar del biografiat. Li he dit que no ha d'esborrar res, que el que hagi de comentar, ho ha de fer aquí i que ell no seria la persona més indicada per escriure l'article.

Jmrebes (discussiócontribucions)

És la mateixa persona, he parlat amb ell per telèfon. No ho escriurà ell, m'ho envia i ja veurem que fem amb el que estigui prou referenciat.

Resposta a «Supresions sense justificar en article»
Yuanga (discussiócontribucions)

Crec recordar que hi havia en marxa un procés per estandaritzar i "wikidatificar" les infotaules relacionades amb els esports, però no sóc capaç de trobar-ho. Algú em pot passar l'enllaç?

Paucabot (discussiócontribucions)

Viquiprojecte:Adaptació de plantilles a Wikidata/infotaules d'esport

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Yuanga Està aturat, no abandonat !. Primer calia identificar la/les infotaules que havien de sobreviure per a cada bloc temàtic i, a continuació, normalitzar-les i wikidatificar-les. I em vaig canviar a la de geografia política i ho vaig deixar congelat.

Yuanga (discussiócontribucions)

En quin punt estem? Com puc ajudar?

Paucabot (discussiócontribucions)

Feines senzilles que es podrien fer per començar:

Si el cos et demana feina més tècnica, la cosa consistiria en començar a normalitzar paràmetres (esport=sport, deporte, modalitat esportiva, modalitat_esportiva, etc) per, a continuació, anar fusionant plantilles. Per anar bé, al final, les infotaules d'esports haurien de ser les mínimes:

i potser qualcuna molt específica com {{Infotaula país als Jocs Olímpics}} o {{Infotaula d'obertura d'escacs}}.

Yuanga (discussiócontribucions)

El primer dels punts no el faré perquè no ho veig clar (al llistat em surten articles tan diferents com "Barcelona" o "Caiac").

En el segon punt ens podem estalviar molta feina. No és més senzill "rescatar" els paràmetres de cada plantilla i posar-los en la plantilla definitiva? Per exemple, per a la primera plantilla del llistat, la de {{Jugador de bàsquet}}, hauríem de rescatar els paràmetres que encara no existeixin a la Infotaula d'esportista, no? I després reemplaçar la plantilla en els articles.

Paucabot (discussiócontribucions)

Respecte del primer punt, d'acord que no s'ha de posar a tots. Si es fa manual, es va fent la selecció. Si es fa amb bot, s'haurà de fer una revisió posterior. Sempre es pot millorar la consulta ...

Respecte del segon, també d'acord. Es pot fer aquesta feina i la que et propòs més avall a la vegada. Segons la meva experiència, però, t'he de dir que infotaules amb codi infernal dificulten molt el procés d'integració.

Paucabot (discussiócontribucions)

Primer punt: Dels primers 200 resultats, la majoria no són competicions esportives perquè precisament ja s'han afegit les infotaules als articles de competicions esportives que no la tenien. Si comences a partir del número 218, veuràs que la majoria sí que són competicions esportives.

Yuanga (discussiócontribucions)

Entesos. Començo a adaptar la plantilla "Infotaula d'esportista" a la meva pàgina de proves. Si creieu que no faig bé, atureu-me! :D

Paucabot (discussiócontribucions)

Aquesta segurament s'hauria de fer com a {{Infotaula de polític}}, és a dir, fer que cridi la general {{Infotaula persona}}.

Yuanga (discussiócontribucions)

No tinc clar si he entés com funciona. He de copiar el codi aquest:

{{Infotaula persona
| child   = {{lc:{{{child}}}}}
| color_capçalera      = {{{color_capçalera|}}} 
...

a dins de la nova infotaula i afegir els paràmetres nous a continuació?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Yuanga @Paucabot Perdó que arribi ara i us desmunti algun pla. Els esportistes i les seves variants, ja els enganxaré directament quan abordi la nova infotaula persona.

La de Organització és la ideal per a clubs, federacions, etc. Si li falten paràmetres, fem la llista i preparem l'actualització. No tinc tan clar (que no vol dir no, sinó no sé) que valgui per a equips i seleccions, perquè aquests tenen resultats, competicions, etc. No s'ha de confondre "el Barça" que és un club, amb el primer equip de futbol del Barça. (a la taula de la pàgina d'adaptació està explicat).

La que s'ha de treballar és la de competicions esportives perquè és molt variada. No és el mateix una lliga que un campionat; no és el mateix si juguen equips que si juguen esportistes individuals; etc. També s'ha de pensar si fem servir (com ara passa) la infotaula esdeveniment per esdeveniments singulars (Catalunya-Euskadi per Nadal). Crec que aquí hi ha recorregut per a dissenyar una bona solució i es pot mirar com ho han fet altres o les possibilitats que dóna WD amb les propietats que existeixen.

Altre camp per avançar és la infotaula d'esports que em sembla que no té gaire WD. Aquí s'ha de ampliar perquè planteja els esports com "monodisciplina". Per exemple, parla d'equip i de durada del partit, sense considerar que hi ha esports amb múltiples disciplines (natació, atletisme, gimnàstica, esgrima,...). Haver de preveure espai per les disciplines i les característiques més destacades, no és un tema menor.

Bé, penso que la feina a fer la tenim endarrerida en aquest dos darrers punts i, en menor mesura, en desplegar la infotaula d'organització allà no calgui i es pugui.

merci

Paucabot (discussiócontribucions)

Millor que la de les biografies la deixem per a n'Amador, que ja ho té més de per mà.

Organització per a equips i seleccions: Crec que es podria integrar a organització afegint uns quants camps més. Per exemple: {{Equip de l'NBA}} només suposa afegir devers cinc camps més i a córrer. A més, en molts de casos, no està clara la diferència equip/club.

Les infotaules de competicions esportives efectivament duran feina d'integrar, ja que hi ha molt poca cosa a WD i la majoria de camps hauran de ser en local. Si les competicions s'han de fusionar a {{Infotaula esdeveniment}}, ho decidiria al final quan ja ho tenguem tot fusionat i normalitzat.

Confirm que la {{Infotaula esport}} no té gaire cosa per importar de WD. Si un esport com l'atletisme conté diverses modalitats, supòs que s'hauria d'informar a WD usant conté (P527) i a la pàgina atletisme no fa falta posar els detalls dels 100 metres llisos. Aquests ja aniran a la infotaula específica.

Yuanga (discussiócontribucions)

Com veieu aquest plantejament, per començar?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Yuanga Bon començament. Mira't Plantilla:Infotaula grup de cultura popular que fa una adaptació particular per a colles castelleres, etc. fent servir "estrictament" la infotaula d'organització com a base.

La vaig fer per respectar el llenguatge que es fa servir en aquell sector per determinats conceptes que són comuns amb altres coses. Ex.: no tenen capità, tenen cap de colla; no tenen samarreta, tenen camisa; no tenen punts, tenen figures; no tenen aliats, tenen penyes, etc.

D'aquesta forma, no cal putinejar la infotaula amb sinònims i no obliguem a la gent a anomenar-li "aliats" a les penyes.

Per cert, hi ha fundació / extincio / refundacio /redissolucio, però no aparecen documentats a la documentació (fallo).

A veure que et sembla.

Yuanga (discussiócontribucions)

Crec que la puc adaptar. Però a on? M'invento una {{Infotaula equips esportius}}?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si, per exemple.

També podria ser "Infotaula organització esportiva" ja que ens cabrien les federacions i els comitès olímpics que ara van directament a infotaula d'organització i potser ens pot fer falta si volem fer algun retoc de noms.

T'ho deixo triar

Yuanga (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Trio aquesta darrera. Ara m'hi poso. Una qüestió: quin és el destí de {{Infotaula club esportiu}}? Vull dir, potser és aquesta la plantilla base sobre la que afegir les federacions i els comitès olímpics. Sembla prou treballada, no?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Yuanga Òndia. Ni me'n recordava !

Ben vist. Gràcies,

Resposta a «Esportistes»
Vulcano (discussiócontribucions)

Quan poso la plantilla automàtica de compositors, ballarins etc. del segle XX, hem surt Persones vives, i no se com treure-ho. Són els articles d'avui.e

Lohen11 (discussiócontribucions)

Això vol dir que els camps de naixement i mort no estan informats a Wikidata. Els pots entrar o bé tu mateix (preferible, així se n'aprofita tothom, jo t'ho explico) o els entres directament a la infotaula (com abans).

Lohen11 (discussiócontribucions)

Agafo com a exemple el darrer que has fet Giovanni Battista Borghi:

  • Primer busques si existeix a WD, vaja en aquest cas ja existeix i posant els interwikis (enllaços a altres wikipèdies) ja apareix
  • Si no apareix, el crees tu mateix aportant totes les dades que coneixem i a baix ho enllaces a la viquipèdia catalana
Lohen11 (discussiócontribucions)

A la infotaula no cal que posis res (ni el nom) ja el va a buscar a la base de dades. Quan et trobis amb algun que no estigui informat, m'avises i ho fem junts.

Vulcano (discussiócontribucions)

Val, Josep

Resposta a «Persones vives»
Pcm (discussiócontribucions)

He vist que no és visible la data de naixement que genera la plantilla Infotaula persona. Algú en sap el motiu?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pcm Pots indicar el cas ?. Hi ha 95.000 articles amb aquesta infotaula i tots els que jo he vist, estan bé. Merci,

ESM (discussiócontribucions)

La dada està introduïda a Wikidata? O et refereixes a la dada introduïda manualment a la infotaula? D'això qui en sap un niu és @Amadalvarez (corregeix-me si fico la pota!) però jo miraria si la dada és a Wikidata; si no hi és, l'afegiria i refrescaria l'article per veure si es visualitza. En teoria la infotaula persona hauria de funcionar posant només el codi de la plantilla, sense afegir dades manualment des de la pàgina de la Viquipèdia. Espero haver-te ajudat!

Pcm (discussiócontribucions)

Ja està. Ara em surt bé @Amadalvarez:@ESM: Em passava en totes les biografies i ja havia comprovat que les dades estessin incloses a wikidata. Misteris. Em sortia el lloc de naixement, però no la data

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pcm Fa un parell de dies varem estar bescanviant la plantilla de càlcul d'edat per una nova funció de WD que la càlcula automàticament. Potser vas enganxar el canvi que triga una bona estona en "refrescar-se" a tots els articles afectats. Gràcies per avisar !.

Resposta a «Data de naixement»
Mr. Fulano (discussiócontribucions)

Hola, poderiam apagar o redirecionamento Rhaebo, para poder mover o artigo Andinophryne para lá? Pois era um subgênero, virou um gênero e se fundiu com o Andinophryne e os dois estão com o nome Rhaebo.

Vriullop (discussiócontribucions)

@Panellet, Leptictidium: Com autors d'un i de l'altre, algun comentari?

Mr. Fulano (discussiócontribucions)

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola. No em consta que sigui l'autor de cap dels dos articles.

Vriullop (discussiócontribucions)

https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Rhaebo&action=history

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ah, sí. Però només la redirecció, no el contingut de l'article en si.

Mr. Fulano (discussiócontribucions)

Só para dizer, aqui está uma fonte que prova isso.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Fet.

Mr. Fulano (discussiócontribucions)

Já movi

Resposta a «Rhaebo»
Desesser (discussiócontribucions)

He comprovat amb estupor que, segons una categoria al peu de l'article sobre Bartomeu Gerp, aquest misteriós personatge del segle XV continua viu. No he sabut com suprimir aquesta cat., que no es deixa veure en editar el codi; si us plau, que algú altre més savi tinga la bondat de rematar aquesta pobra ànima en pena.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Desesser Molt fàcilment. Dient quan es va morir !. Ves a WD (clicant el llapiset que hi ha al peu de la infotaula) i li afegeixes la propietat "data de defunció" amb la data que es conegui. Si no hi ha data, el més raonable és posar-li el mateix segle en que va néixer. Salut !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La solució és bona, però potser hauríem de fer que la categoria de persones vives no sortís automàticament als personatges que fa més de 120 anys que van néixer, per molt que a Wikidata no consti si s'han mort.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Potser en el cas de persones vives tens raó, però l'antiga plantilla de càlcul d'edat tenia un avís de edats estranyes on sortien alguns personatges bíblics que figura que van viure segles. D'altra banda no sé si hi ha altres éssers vius que tinguin data naixement/defunció i siguin més longeus.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Em referia a la categoria de persones vives, que és el entenc que es referia també en Desesser.

Resposta a «Suprimir cat errònia»
Jaumellecha (discussiócontribucions)

Utilitzar les dades de la wikidata en una plantilla més o menys ja ho tinc controlat, però em faria falta un petit ajut per enllaçar el P625 (coordenades) amb la plantilla de {{Cràter mercurial}}, que no m'acabo de sortir (o em dona error o m'apareix el mapa de la Terra enlloc de Mercuri). Gràcies i perdoneu les molèsties.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Jaumellecha Ni idea de tot allò que està fora d'aquest planeta. Jo començaria per mirar Categoria:Plantilles_de_coordenades que com a mínim hi ha una per la lluna i estirant d'aquest fil potser trobes la clau.

Vriullop (discussiócontribucions)

Et falta afegir el paràmetre globe a la plantilla coord. Per la plantilla cràter mercurial pots afegir-lo directament globe:Mercury. Per a una plantilla més genèrica no és immediat poder obtenir-lo en anglès de Wikidata, cal una doble consulta per la P376: {{coord | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=latitude}} | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=longitude}} | globe:{{#invoke:wikidata|ViewSomething|labels|en|value|item={{#invoke:wikidata|claim|property=P376|formatting=raw}}}} }}

Vriullop (discussiócontribucions)

Més fàcil: {{coord | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=latitude}} | {{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=longitude}} | globe:{{#invoke:wikidata|claim|property=P625|formatting=globe}} }} La tercera consulta no està documentada. Depèn d'una taula que caldrà anar omplint Especial:Diff/18205049.

Vriullop (discussiócontribucions)

Bah, ja no cal anar omplint la taula, l'he afegit al Mòdul:Mapa cos celeste/dades i ho he documentat. Si hi ha interès es poden crear i traduir les plantilles de en:Category:GeoTemplates. En clicar sobre unes coordenades celestials ara mateix surt en anglès per no existir l'equivalent en català.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Brutal !!

Espero que amb això el @Jaumellecha faci un cum laude d'una Plantilla:Accident geogràfic extraterrestre digna, unificada, amb paràmetres normalitzats i accés a WD.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Ara em miro amb calma totes aquestes dades i provaré de crear una pantilla "tot terreny" per a qualsevol accident geogràfic de qualsevol planeta/lluna, amb WD i mapa.

Paucabot (discussiócontribucions)

@Jaumellecha: Com està el tema de la integració de les plantilles de geografia extraterrestres que també parlàrem aquí?

Jaumellecha (discussiócontribucions)

De moment va tot bé (he vist que val per cràters, foses, quadrangles, planes, canons, crestes....), sempre i quan estigui bé la wikidata (si no, no apareix en la plantilla). Encara no he sortit de Mercuri, però crec que em valdrà per la resta de planetes i llunes (el mini-mapa està més limitat, nomès per a uns quants planetes i llunes, però de moment va bé).

...s'hauria de canviar el nom Cartografia de Mercuri per algun nom més general.

Paucabot (discussiócontribucions)

Què et falta per implementar-ho a a la resta de cossos a {{AGE}}?

Jaumellecha (discussiócontribucions)

La plantilla Cartografia de Mercuri és més completa que la AGE. Quasi surt millor copiar el codi de Cartografia de Mercuri i enganxar-lo al AGE (substituir-lo). De funcionar, funciona bé per tots el planetes i llunes (asteroides, cometes i altres cossos ja són altra cosa).

I si pel que sigui s'ha de ampliar, només cal afegir el que es vulgui en el codi en un moment.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí. Aquesta seria la idea: aprofitar el nom, que és el més genèric i res més. En realitat, si ja funciona, basta que facis un reanomenament.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Fes una ullada a aquest cràter de la lluna (Mare Serenitatis), amb la plantilla de Mercuri. Les dades surten bé, però el mapa és de Mercuri (tinc que veure com es canvia de mapa de forma automàtica quan es canvia de cos).

Paucabot (discussiócontribucions)

Prova amb Switch

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Ho provaré de fer... però si està a prop @Vriullop, millor!!

Paucabot (discussiócontribucions)

Per començar, t'he reanomenat la plantilla.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Bé, ara és Accident geogràfic extraterrestre (ara miro lo del mapa, que això ja ha arribat fins a Júpiter -> Gomul Catena)

Jaumellecha (discussiócontribucions)

@Paucabot, mapa arreglat!! (Mare Serenitatis -> Lluna; Gomul Catena -> Cal·listo; Abedin (cràter) -> Mercuri). Ara aniré afegint la resta de mapes disponibles i faré una ullada a veure si apareix algun error.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

@Paucabot, al final la plantilla es queda en AGE o en Accident geogràfic extraterrestre?

Paucabot (discussiócontribucions)

{{AGE}} és només una redirecció (molt còmoda). El nom és {{Accident geogràfic extraterrestre}}.

Resposta a «Dades wikidata -> plantilla»