Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
Resum per Kette~cawiki

Plantilla:Ill als diferents espais de noms

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Aquesta plantilla, {{Ill}}, afegeix un enllaç interviqui. El meu dubte és si es pot afegir dins del cos d'un article o quedaria restringida a pàgines de discussió, viquiprojectes... o, com el cas d'enllaços externs, també pot anar a taules. El meu parer és que si no es poden afegir enllaços interviqui al text aquesta plantilla tampoc es pot inserir.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Kette~cawiki Desconeixia la seva existència i dubto de la seva validesa a l'espai principal. Pel que he vist es fa servir a llistes que tenen enllaços vermells, per indicar en quina altra WP hi ha article, però tenir enllaços a una altra WP dins els articles és un error. Penso que s'hauria d'ajustar el codi per a que no funcioni dins l'espai principal, per evitar usos indeguts. També hauriem de fer neteja dels articles que la tenen. Bona feina !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquesta plantilla deu tenir consens en Viquipèdies on es fa servir molt, com a la Viquipèdia en francès. Aquí, de moment, la política és que els interviquis van al marge. Si es volgués fer servir aquesta plantilla s'hauria de discutir primer si canviem de política.


I d'acord a eliminar-la de l'espai principal o a fer que no hi funcioni.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Pere, no és una plantilla per interviquis. És una plantilla per indicar, per exemple en un Viquiprojecte, articles que manquen per fer i que existeixen en una altra Viqui. Per exemple Homologia de Floer (en).

Totalment d'acord amb l'Amador.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, però això no és més que una altra manera de posar un interviqui dins del text. No és l'interviqui de l'article, però és un enllaç a una altra viquipèdia, altrament dit interviqui. I els enllaços a altres viquipèdies dins del text van en contra de les polítiques existents.

Potser la paraula interviqui és massa polisèmica i per això no ens entenem, però estem d'acord.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

D'acord, ara ho veig :) Ja ens hem entès.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ja estan retirades totes les que hi havia a l'espai principal. També s'afegit un avís a la plantilla sobre el seu ús a l'espai principal.

AlbertRA (discussiócontribucions)

El viquitraductor ha deixat de traduir, hi heu detectat cap problema?

Mercès per endavant.

Resposta a «Problemes traductor»

pregunta/ajuda sobre categoritzar una secció

3
ReginaManresa (discussiócontribucions)

Vaig crear una categoria "Llibres d'hores". En l'article Jean Fouquet hi ha tota una secció dedicada al llibre d'hores d'Etienne Chevalier (https://ca.wikipedia.org/wiki/Jean_Fouquet#Llibre_d'Hores_d'%C3%89tienne_Chevalier). Crec que estaria bé que aparegués en la categoria perquè els lectors el puguin trobar. Però no sé fer-ho des del punt de vista tècnic. Potser no es pot, però no ho sé. Si no, suposo que la solució és categoritzar tot l'article "Jean Fouquet"

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A la categoria:llibres d'hores hi ha llibres. El que es pot fer és crear un article sobre el llibre d'hores d'Etienne Chevalier (on digui més que el que s'ha de dir a l'article de l'autor) i categoritzar-lo. Una altra possibilitat és expandir l'article llibre d'hores per esmentar aquest llibre i el seu autor, i fins i tot posar-lo al vegeu també.

De fet, de totes les solucions la bona és crear l'article sobre el llibre.

ReginaManresa (discussiócontribucions)

Ok. Gràcies. De moment, faig el més ràpid que és afegir una anotació al "vegeu també" de l'article principal. Sí que es podria separar en un article a part (a la francesa hi ha un article llarguíssim i també està present a l'anglesa, alemanya i italiana). A veure si un dia ho faig

Resposta a «pregunta/ajuda sobre categoritzar una secció»
Resum per ESM

Problemes d'inici de sessió

Vikiprat (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

En el segon missatge ja diu que hi ha hagut una pèrdua de dades de la sessió. Això passa de tant en tant. Segueix les instruccions, finalitza la sessió i torna a iniciar-la. Sospito que el primer missatge no és l'apropiat.

Vikiprat (discussiócontribucions)

Ara si m'ha deixat. QUin lio això de la vikipedia. Tiro amb el que volia preguntar. Hi ha una guia que diu que hi ha d'haver un boto "modifica" però a mi només em surt un "modifica el codi"

ESM (discussiócontribucions)

Aquí la cosa ja se m'escapa, però és possible que estiguis utilitzant un navegador no actualitzat o no compatible. L'editor visual (el que funciona amb el botó "modifica" funciona amb els navegadors habituals, però convindria que estiguessin actualitzats. Un altre focus del problema és que tinguis desactivat el javascript, que és necessari per a que l'editor visual funcioni. Et diria que provis d'editar amb un navegador alternatiu, o que comprovis que el javascript té els permisos necessaris.

Vikiprat (discussiócontribucions)

gràcies...

Vriullop (discussiócontribucions)

Comprova en les teves preferències "Caixa d'edició/Pestanyes d'edició". Hi ha les opcions per l'editor visual (modifica) i l'editor de codi (modifica el codi).

Vikiprat (discussiócontribucions)

arreglat! gràcies! no sabia que això de la vikipèdia era tan complicat!

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Duquesa d'Alba, 1797 (quadre)

3
Resum per ESM

Consulta arran error generat en no existir l'ítem a WD d'un article a la VP

Vulcano (discussiócontribucions)

Per quin set sous l'infotaula quadres no m'obre la fotografia de commons. Si algú hem pot dir quelcom li ho agrairé. @Vulcano

Paucabot (discussiócontribucions)

Faltava crear l'ítem a Wikidata i omplir-lo. Ja ho he fet.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ara he vist que l'ítem ja existia. Els he fusionat.

Resum per ESM

Petició de resolució d'interviquis erronis a WD

Vulcano (discussiócontribucions)

Hem trobo que aquest compositor, (Carlo Angeloni) no se perquè està lligat amb les Viquis, en. i it. amb el compositor Gaetano Luporini, i naturalment ara vull penjar Gaetano Luporini i no hem deixa perquè el seu lloc l'ocupa malament Carlo Angeloni. Algú hem pot ajudar i netejar aquest error. Gracies anticipades. Vulcano.

Paucabot (discussiócontribucions)

Fet!

Resum per ESM

Petició d'edició a WD

Vulcano (discussiócontribucions)

Sis plau, algú m'hauria d'arranjar a la Wikidata el decés d'aquest compositor, que va morir el 1964, i com que aquesta data no hi està posada, resulta que CharlesHoudret encara viu i té 113 anys. Gracies anticipades.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Fet!

Vikiprat (discussiócontribucions)

Hola. Sembla que el sistema no em detecta la sessió. Ara mentre escric em surt "No heu iniciat cap sessió. Per rebre l'atribució amb el vostre nom en lloc de l'adreça IP, podeu registrar-vos o crear un compte." i quan intento crear una pàgina d'usuari m'envia a com a una IP. Però sí he iniciat sessió (sóc Vikiprat)

Vikiprat (discussiócontribucions)
Vikiprat (discussiócontribucions)
ESM (discussiócontribucions)

És curiós, però no tinc ni idea de què pot causar-ho. Com a primer pas, mira de netejar la memòria cau i reiniciar el navegador, a veure què passa.

Vikiprat (discussiócontribucions)

Diria que ja em funciona. Gràcies :)

Canviar el nom de Lluís Marquina i Pichot

3
Mapintanel (discussiócontribucions)

Revisant l'entrada de Lluís Marquina i Pichot he vist que el nom de la seva necrològica és Luis Marquina i Pichot, així que entenc que el seu nom familiar és en castellà. Seria correcte redirigir l'entrada al nom en castellà?

Salut i gràcies

Vriullop (discussiócontribucions)

La necrològica de l'ABC està en castellà, evidentment. Hi ha altres referències en català a l'article amb Lluís, també en castellà a La Vanguardia. El nom ha de ser el més comú en fonts en català.

Mapintanel (discussiócontribucions)
Resposta a «Canviar el nom de Lluís Marquina i Pichot»