Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Hola, crec recordar que antigament existia, potser m'equivoco o potser es va eliminar quan es va fer el canvi de les infotaules. El cert és que he cercat una infotaula per a elements geològics (volcans, llacs alcalins, terratrèmols, tsunamis, rifts, falles...) i no l'he trobat. Es podria crear de zero? I si és així, algú sabria explicar-me com? Moltes gràcies!

Pcm (discussiócontribucions)

Bona tarda. Per a volcans i toma mena de llacs es fa servir l'infotaula indret, igual que per a rifts i falles. Per a terratrèmols, tsunamis emprem la d'esdeveniment. Una altra cosa és que parlis del terme genèric: volcà, llac alcalí, terratrèmol... Llavors diria que no tenim infotaula, o com a mínim els articles no la duen.

Paucabot (discussiócontribucions)
Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta. No em referia a un volcà en concret com pugui ser el Krakatoa o l'Etna, sinó a l'article volcà; així com a l'article tsunami genèric, terratrèmol... Sabries com fer una infotaula des de zero?

Paucabot (discussiócontribucions)
Darth vader 92 (discussiócontribucions)

D'acord, gràcies! Per a posar la (hipotètica) infotaula d'element geològic en articles com a volcà o tsunami, previament s'hauria de passar algun tipus de votació?

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

De totes maneres, he vist que és força complex el fet de crear una infotaula i dubto que ho sàpiga fer, així que crec que aquests articles seguiran com fins ara.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No és imprescindible que sigui prèviament ni cal que sigui una votació (de fet, aquí les votacions són el darrer recurs), però si hi ha objeccions pot ser que es manifestin a la discussió de l'article. Per no haver de desfer una feina per manca de consens, jo miraria de parlar-ne abans.

Jo tampoc entenc què aniria a una infotaula de l'article volcà ni quina utilitat tindria. Què hi vols posar?

Paucabot (discussiócontribucions)

Fer una infotaula no requereix cap votació, però la idea és que quan fas una infotaula, la puguis fer servir per almanco algunes desenes o centenars d'articles. Fer una infotaula per una dotzena d'articles no té molt de sentit.

Addicionalment, una bona idea per fer infotaules és mirar les versions en altres idiomes. Però, diria que aquest tipus d'infotaula no la té cap altra versió lingüística de la Viquipèdia.

Si, així i tot, vols fer-la, demana'm ajuda.

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Estic mirant una mica les infotaules, i crec que en podria fer alguna de senzilla. Hi apareixeria la imatge i paràmetres tals com "Etimologia"; "Format per"; "Produeix"; "tipologia" (subclass of); "causat per"; "causa de"...

Trobo que podria ser interessant que aquests articles genèrics (que tots tenen en comú que són elements geològics o factors geològics) també tinguessin infotaula on es pogués trobar informació ràpida sobre el tema.

Per exemple: Tsunami

 Etimologia: ona de port (japonès)
 Format per: onades / onada gegant
 Tipologia: desastre natural
 Causat per: terratrèmol / bomba de tsunamis / explosió /    detonació / impacte de meteorit
 Causa de: inundacions / onades gegants...


La idea de la infotaula és aplicar-la a cada un dels articles de factors/agents geològics, així com catàstrofes geològiques genèriques i elements geològics; de ben segur que hi ha un parell o tres centenars d'articles sobre aquests temes i de ben segur que encara en queden uns quants centenars més per fer.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo no ho acab de veure gaire definit. Un tsunami està format per onada gegant i a la vegada és causa de onada gegant? Normalment les infotaules s'usen per coses que tenen propietats ben definides com (2826) Ahti. Per coses que segurament es poden explicar millor en text, no fan falta infotaules. De les cinc propietats que anomenes, les que veig més clares serien tipologia, etimologia i causat per i, tot i així, les dues darreres, en molts casos serien difícils d'omplir.

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

En el cas del tsunami està format per onada gegant i és causa d'inundacions. Poso l'exemple del que em surt amb la infotaula que estic fent com a prova per a l'article tsunami:

Tsunami (dades carregades directament des de Wikidata):

 Tipologia: catàstrofe natural
 Causat per: terratrèmol
 Causa de: inundació
 Imatge: Tsunami by hokusai 19th century.jpg

Tsunami (dades afegides a mà que posteriorment podràn ser introduïdes a Wikidata):

 Etimologia: Japonès (ona de port)
 Estudiat per: Ciències del Mar / Geofísica
 Exemples: Terratrèmol i tsunami del Japó del 2011

Són diferents paràmetres que des del meu punt de vista poden ser interessants; també ho he provat amb volcà i glacera. He copiat ràpid les dades, però segur que se'n poden trobar d'altres també interessants.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si la pregunta és si se'n pot fer un ítem a Wikidata, la resposta clarament és sí. Si la pregunta és si tendria utilitat posar això com a infotaula en un article enciclopèdic, jo diria més aviat que no.

Si feim una infotaula com aquesta, no veig el motiu per no afegir-ne també a taula, hotel, roca, telèfon, cassola, Calendari japonès, Història del Pakistan‎, Escultura romànica‎, bioindicador i, en realitat, als 600 000 articles de la casa.

Si ho volem així, jo faria una infotaula genèrica a l'estil de la que tenen a Commons: commons:Category:Mallorca, que tant serveix per una illa, com per un objecte com per un concepte filosòfic.

Paucabot (discussiócontribucions)

Definitivament jo no obriria la caixa de Pandora. Mira que jo som molt de les infotaules, però també som molt de no embrutar l'article amb coses que no siguin estrictament necessàries ...

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Bé, potser sí que és cert que no cal afegir infotaula a aquests articles. Avui després de llegir uns quants articles he vist molt clar que eren imprescindibles, ara no ho tinc tant clar. D'aquí uns dies hi faré un altre cop d'ull a veure com ho veig!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Poder-se fer, es podria fer una infotaula amb qualsevol article que tingui alguna cosa a Wikidata. Ara bé, després d'estar-me una estona clicant articles a l'atzar i mirant pàgines de Wikidata, diria que tot i poder-se fer la infotaula no aportaria res d'interessant als articles genèrics, que són els únics que encara no en tenen. De fet, algunes de les coses que he vist a les infotaules que ja tenim tenen un interès molt relatiu.

I de la infotaula pels 600.000 articles de la casa que deia en Pau, la immensa majoria ja en tenen. Més de mig milió tenen la plantilla infotaula i sospito que la majoria de la resta tenen infotaules no estandarditzades.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord amb en Pere que les infotaules no aportarien gaire als articles genèrics, que són els únics que no en duen.

I també d'acord que hi ha molts pocs articles ara mateix que no duguin infotaula, però precisament per això em semblaria forçar la màquina posar-la als articles genèrics per cobrir-los absolutament tots.

I Pere, si hi ha infotaules que siguin sobreres o paràmetres de les infotaules que siguin sobrers, en podries posar uns quants exemples? Potser ha arribat el moment d'esporgar després del moment de descobriment de l'eina. Ara, a part d'eliminar paràmetres, ja en sabem ocultar, amb la qual cosa podem jugar una mica més amb la seva presentació.

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Per exemple, un cas on si que seria útil la infotaula seria en el cas de les formacions geològiques?

Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)
Darth vader 92 (discussiócontribucions)

L'inconvenient en aquest cas concret és que una formació geològica no té res a veure amb un indret. Per exemple la Fm. Guixos de Barbastre comprèn més de 100 km de formació que en molts casos no és contínua i es troba dispersa. Hi ha formacions que apareixen salpicades en diferents països i fins i tot continents diferents (per la deriva continental), per tant no té gaire sentit la infotaula d'indret, per molt que com és lògic carregui les dades de Wikidata de forma correcta.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi ha indrets petits i indrets grans i escampats. Si la plantilla edifici pot servir per coses com ara fageda verge dels Carpats i d'altres regions d'Europa, la plantilla indret pot ser útil pels guixos de Barbastre. Fins i tot si per algunes formacions geològiques cal amagar les coordenades o la localització, perquè no tinguin sentit, crec que fent servir la plantilla indret portarà menys feina i serà més fàcil de mantenir.

Ara, això potser ho haurien de dir els que ho muntin.

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Al meu parer, no és lògic que una fageda tingui la infotaula d'edifici, havent-hi en aquest cas la d'indret (que es tal i com està en molts altres articles sobre boscos). El mateix passa amb una unitat geològica; no és lògic que tingui la infotaula d'indret ja que no és un indret (en alguns casos una unitat pot estar representada per una muntanya a Catalunya i Alemanya; aquesta mateixa unitat pot estar 300m sota terra a Àustria i Polònia i existir virtualment en zones de Suïssa per que hagi estat erosionada); si hi posem la infotaula d'indret pot passar que es causi confusió als lectors.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si unes fagedes discontínues situades en diferents països europeus trobes adient la infotaula d'indret, encara hauria de ser més adient per una formació geològica en les mateixes circumstàncies.

Pel cas de les fagedes, suposo que es pot canviar mentre seguim mantenint la informació de patrimoni de la humanitat. De fet, no hi ha res a la infotaula que indiqui que és una infotaula d'edifici, fora dels camps mal omplerts a Wikidata.

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Bé, a la infotaula hi apareix una icona d'edifici, i en passar el cursor per damunt hi apareix el nom d'infotaula d'edifici.

Una fageda o vàries no deixen de ser indrets (un o varis); una unitat geològica o litològica no és un indret per sí mateixa. Una unitat geològica són estrats o roques amb unes mateixes característiques que poden ser des d'un estrat de 2 cm de gruix en només un aflorament en tot el món des de capes de 10 metres en serralades de tota Europa; també pot ser que una unitat geològica no existeixi físicament però hagi estat extrapolada, per això no són indrets.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Indret és el nom de la plantilla, que no es veu. El que importa és el que es mostra, i això ja és diferent per un riu, un cim o una comarca. De fet, és dubtós que un riu o una carretera siguin un indret, i la plantilla funciona bé.

Ara bé, que el que ho faci ho faci com li vagi millor de fer i mantenir.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Sobre les plantilles en articles genèrics, em sumo a l'opinió del Pau i el Pere. No ho acabo de veure.

Resposta a «Infotaula element geològic»
Xaviaranda (discussiócontribucions)

Bona nit!

Perdoneu la pregunta, potser és molt bàsica. Aquests dies estic mirant les plantilles infotaules de Cultura Popular, i veig alguns camps que no em concorden o camps que hi falten. Com es pot fer per modificar una plantilla infotaula? Com puc fer per crear una nova plantilla infotaula? Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Xaviaranda (discussiócontribucions)

Hola @Amadalvarez

Per exemple, a la infotaula Diables, del grup de Cultura Popular, vull afegir el camp "color vestit" o "any primera referència". També m'agradaria crear una infotaula específica anomenada "Ball de diables" ja que hi han diferències entre "Ball de diables" i "Colla de Diables".

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Xaviaranda Des de fa uns anys que les infotaules es concentren per temàtiques en lloc de tenir una per cada cosa. els castells, diables, etc. es gestionen amb la {{Infotaula grup de cultura popular}} que és amb la que hem de tractar el que comentes.

Si em descrius la llista d'elements que fan falta, faré l'adaptació per recollir les especificitats del Ball de Diables. Per exemple: sobre el color de vestimenta, ara tenim camisa, samarreta o faixa. Si et fa falta que hi hagi "vestit", com a concepte específic, l'afegirem. Si mires a la pàgina de la plantilla, veuràs l'inventari de tots els paràmetres previstos i com apareixen. A partir d'aquí, et serà més fàcil identificar "què falta".

Per curiositat, quina és la diferència entre ball i colla de diables ?, perquè ara mateix comparteixen article.

Bona feina !

Xaviaranda (discussiócontribucions)

@Amadalvarez Ostres genial! Doncs les reviso totes i et dic alguna cosa! Entenc que les plantilles només les poden editar els editors?

Dins el món dels diables, dimonis, hi han moltes classificacions de colles de diables, balls de diables etc... Diguèssim que les colles de diables beuen de la influència que va tenir l'espectacle "Dimonis" de Comediants i els Balls de Diables, beuen d'una influència més tradicional, tenen dansa desenvolupada, acte sacramental etc.

Bé, reviso les infotaules de cultura popular i et dic quelcom!

Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Xaviaranda Si només els editors. Recorda, però, que tu ets un editor. La meva oferta és perquè les infotaules no són un article més, és programació i està molt reglada la seva estructuració i estil. No és difícil, però poc recomanable per començar per aquí.

Pel que fa als diables, el que expliques pot ser fonamental per determinar si ha d'haver un únic article o un per cada cosa. Afecta a la història i els orígens, etc. Vull dir que és un tema de contingut que només sabeu els entesos, ara bé, de cara a la infotaula el que hem de saber són "les característiques de la cosa", no pas "el valor de la característica" i gràcies a això tenim 1 infotaula per a persones, siguin de la professió que siguin, 1 per municipis, regions i països, 1 per geografia tant se val si són muntanyes o rius, etc.

Bé, ja t'ho pensaràs. Salut !

Xaviaranda (discussiócontribucions)

Hola @Amadalvarez!

Amb una mica de retard, et descric els camps que he trobat a faltar a l'infotaula Diables. També he dissenyat la infotaula "Bèstiari", pensada per bèsties com dracs, víbries, àligues, tarasques etc. Ja em diràs a veure què et sembla!


DIABLES

any_1a_referencia: hi han colles les quals tenen referències molt antigues però molt difoses en el temps.

color_samarreta: hi han colles que porten samarreta.

color_vestit: hi han colles que només porten una peça de vestir tipus mono.

color_cassaca: hi han colles que porten una espècies de camisa amb la caputxa.

color_pantaló: hi han colles que porten uns pantalons.

color_capa: hi han colles que porten una capa.

ball parlat: hi han colles que representen un ball parlat, una espècies d'obra de teatre.

coreografia: hi han colles que utilitzen punts de dansa.

Instagram: compte d'Instagram.


BESTIARI (Dracs, àligues, vibries, guites, tarasques, cucaferes etc).

[tipus_infotaula = bestiari

|nom= |alies= |escut= |mida_imatge= |peu= |tipus bestia= |any_1a_referencia= |data_creacio= |data_bateig= |extincio= |refundacio= |redissolucio= |material construccio= |punts de foc= |guardons= |monuments= |socis= |color_samarreta= |color_vestit= |color_cassaca= |color_pantalo= |color_capa= |coreografia= |seu              =   |localitzacio_seu1 =   |municipi_seu1     =   |estat_seu1        =   |lat_dec_seu1      =    |lon_dec_seu1      =   |coord_display_seu1 = |seu2              =   |localitzacio_seu2 =   |municipi_seu2     =   |estat_seu2        =   |president        = |any_inici_president    = |cap_colla        = |any_inici_cap_colla    = |cap_tabalers     = |any_inici_cap_tabalers =   |millor_actuacio  = |lloc web         = |facebook         = |twitter          = |instagram   =

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Xaviaranda comencem pels diables, que lo del bestiari té altres connotacions i no vull obrir dos fronts.

any_1a_referencia. Es pot considerar que és el "debut" ?.

les diferents vestimentes: són complementàries o excloents ?. No és el mateix haver de preveure espai per una que per totes. Són úniques (com la camisa dels castellers) o poden tenir més equipacions, com els futbolistes ?.

Ball parlat i coreografia: Quin és el valor, un nom de ball preexistent o una descripció del que ballen ?. En el cas de coreografia, no imagino una cosa que no sigui una descripció. M'equivoco ?

merci

Xaviaranda (discussiócontribucions)

Hola @Amadalvarez !

M'explico:

any_1a_referencia: Et poso un exemple. El Ball de Diables de Vilafranca té referències escrites del 1600, però no sabem si aquells diables tenien la mateixa estructura que ara o no. El debut dels diables vilafranquins va ser el 1815, per Festa Major de Vilafranca, i aquest debut ha tingut continuïtat fins el dia d'avui. Són referències històriques, que per manca d'informació, no podem assegurar que sigui l'any de debut.

El tema vestimenta. Hi han colles de diables que utilitzen una samarreta. Ok. Però també hi han moltes altres colles de diables que no utilitzen samarreta, i que utilitzen pantalons amb cassaca, o mono, o capa... Per posar un exemple, no imagino descriure el color de la vestimenta dels diables de l'Arboç, que utilitzen pantaló i cassaca, amb "color_samarreta". Crec que també hauríem de posar un camp que descrigui el color del calçat. Per exemple, el color del calçat del Ball de Diables de Vilafranca és vermell i negre.

El tema coreografia, hi han colles de diables que tenen coreografies de "punt de galop" o "punt d'espolsada". També hi han colles de diables que no utilitzen una coreografia concreta i només corren amunt i avall.

Bé, espero no haver enredat massa la troca! Tot sigui per millorar.

PD: del tema bestiari, em referia a bèsties de foc que s'utilitzen a les cercaviles i processons de Festes Majors o altres festes.

Fins ara!


Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Anem en compte, cal recordar que les infotaules són un resum de l'article i no cal que continguin tota la informació, els elements dubtosos no cal afegir-los. On s'ha de desenvolupar tota la casuística és al cos de l'article, no pas a la infoatula, sinó acabem amb articles que tenen infotaules amb molta més informació que al cos de l'article, dues línies de contingut i una infotaula que no hi cap a la pantalla.

Xaviaranda (discussiócontribucions)

Agraeixo aclariment @Kette~cawiki!

De fet, ja veia que hi havien masses camps. Si en cas valoreu el que he comentat i decidiu.

Per altra banda, he proposat la infotaula bestiari festiu. El mateix, si en cas valoreu si és corresponent o no.

Fins ara!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Xaviaranda Veig que en @Kette~cawiki se m'ha avançat en el comentari de que la infotaula ha de ser un resum de dades claus on els valors no haurien de ser mai un text, per evitar fotre un rotlle, i perquè si apunta a un altre article, millora la connexió en xarxa de l'article amb el seu entorn.

Tema 1a. referència: No hi ha problema, si està documentat, perquè cal indicar el text on hi apareix.

Tema vestimenta: Jo crec que en aquest tema cal anar a buscar "el color", ja que és un element identificatiu per la gent que els veu. Tant se val si és la samarreta o la capa. Això s'arregla amb l'etiqueta. No soc partidari de posar una descripció prolixa de la vestimenta, hauria d'anar al cos de l'article.

Tema coreografia: si només s'ha de posar "punt de galop", "punt d'espolsada" o similar (els que no tenen res específic, no es posa valor) em sembla raonable, però ni tant sols tenim aquests articles, o sigui que et convido a fer-los. M'ha estranyat no tenir espolsada.

Ball parlat: No m'has dit res.

Et sembl raonable ?

Xaviaranda (discussiócontribucions)

@Amadalvarez

Tema vestimenta -> ok!

Tema coreografia -> perfecte, faré article!

Tema ball parlat -> seria més una descripció, per tant entenc que aniria dins l'article. No cal afegir camp.

Ja em diràs algo del Bestiari Festiu. Salut!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

A Ball de Diables de Vilafranca tens una mostra dels nous paràmetres per recollir la "vestimenta", com a tema genèric a més de samarreta, la "coreografia" i la primera referència.

A la plantilla de mostra ja estan inclosos per a que la propera vegada que hom l'agafi, ja els tingui.

|color_vestimenta =

|coreografia =

|etiqueta_historia1 = Primera referència

|nom_historia1 =


Revisa el valors que he posat, perquè són inventats.

Quan tinguis això desplegat als articles afectats, parlem del bestiari.Fins avui només portes 22 edicions, 3 d'elles dedicades a articles de diables i 7 a aquesta petició. Ara és l'hora de posar-s-hi a treballar en els continguts.

Salut !!

Resposta a «Modificar plantilla infotaula»

Problemes per enllaçar un article fusionat

4
Lluismdies (discussiócontribucions)
Panotxa (discussiócontribucions)

No has posat quin article necessites enllaçar, he revisat intenant veure què et cal però no me n'he sortit

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Lluismdies No estaven fusionats a WD on també hi havia dos articles. Fet !

Per cert, no es veia el nom de l'article en anglès. Per a que és vegi un enllaç de fora de la VP li has de posar : al davant.

Salut !

Lluismdies (discussiócontribucions)

Gràcies a tots dos. En realitat, el que he traduït és :es:Plazas de soberanía, en castellà.

Resposta a «Problemes per enllaçar un article fusionat»

Infotaula en nou article i problema en categoria

7
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

He publicat l'article Eva Mameli Calvino i he volgut posar-hi la infotaula. He escrit al principi {{infotaula persona}}, però no apareix la infotaula, així que ho he esborrat. Per altra banda, he volgut posar la categoria "botànics italians", però crec que ho he fet malament perquè em surt 'botànica' i 'italians', separat. O potser ha de ser així?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Mercè Piqueras Fet! Per a que la infotaula mostri contingut, l'article ha d'estar enllaçat a Wikidata.

La forma més fàcil per articles que ja existeixen a d'altres llengües (previsible en biografies de famosos) es fa clicant a "modifica enllaços" al menú de l'esquerra, abaix. T'obre una finestra per demanar-te el nom de l'article en alguna de les altre wikis on està i llavors ja ho enllaça directament.

En el cas que tinguis dubtes si existeix, ves directament a Wikidata (WD) clicant a "element a WD" també al menú de l'esquerre. Com que no estaria enllaçat encara, et deixaria al menú principal de WD i allà cerques (com a la VP) fins trobar-lo.

Si tens més dubtes, ja saps.

Vriullop (discussiócontribucions)

Amador, és una qüestió recurrent en articles nous. A Mòdul:Infobox hi he afegit l'avís a peu de taula "Enllaceu a Wikidata per obtenir les dades globals", en lloc de la icona. Sortirà quan 1) no existeix element Wikidata associat 2) no hi hagi cap dada 3) sigui l'espai principal. S'accepten suggeriments, tant pel text com per les condicions de quan ha de sortir. Es pot provar creant qualsevol pàgina, afegint una infotaula i previsualitzant.

Vriullop (discussiócontribucions)

Per cert, hi he corregit un error. Abans sortia sempre la icona i si no existia element enllaçava a d:cap.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

@Mercè Piqueras En aquest cas, tot i estar enllaçat a WD, no s'hagués mostrat la infotaula. Has intentat inserir la infotaula amb l'editor visual escrivint directament el codi: {{infotaula persona}}. Aquest editor no està preparat per inserir plantilles (les infotaules també són plantilles) afegint el codi directament, i per que no doni errors les limita amb la etiqueta <nowiki>, això fa que no s'executin les plantilles.

Per inserir una plantilla, qualsevol, has de clicar a la barra de menú «Insereix» → «Plantilla», et sortirà un quadre de text que has d'emplenar amb el nom de la plantilla, ara has de clicar «afegeix la plantilla» i seguidament «insereix». En el cas d'infotaules no has d'emplenar cap camp dels que t'ofereix la plantilla, així agafarà les dades de WD.

Bona feina!

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Sort que per aquí hi ha sempre gent que en sap molt i disposada a donar un cop de mà a les que, com jo, ens veiem desbordades per la tecnologia (i encara bo que ara hi ha l'editor visual). Moltes gràcies! O potser això no ho havia d'escriure perquè ja hi ha la possibilitat de clicar l'agraïment? Si és així, disculpeu, però és que estic MOOOLT agraïda a les persones que poleixen els articles que publico.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Això és la VP:

Tot és comunitari. Ens interessa qualsevol article, no es que fa cadascú.

Regles mínimes: vols fer agraïment expressiu ?, bé. Vols clicar agrair ?, bé.

Bona feina !

Resposta a «Infotaula en nou article i problema en categoria»

Lloc de defunció massa precís a Wikidata

9
Pere prlpz (discussiócontribucions)

A Atal Bihari Vajpayee el lloc de defunció, tret de Wikidata, hi surt com a " All India Institute of Medical Sciences" en comptes de sortir-hi com el més raonable "Nova Delhi", tant a la infotaula com (sobretot) a l'inici de la biografia.

No sé si s'hauria de canviar alguna cosa a Wikidata, si és que cal una modificació complicada a les plantilles o si la solució és substituir la plantilla IniciBio i arreglar manualment el lloc de defunció.

Amb els altres difunts recents que surten a la portada d'avui això no passa (en tots el lloc de naixement i de mort són una ciutat).

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Pere prlpz, @Vriullop (cc:@Amadalvarez):

Fa temps que tenia pendent "entrar" en aquest tema i fer-ne alguns comentaris / preguntes / suggeriments.

Perdó per tota aquesta "perorata". Donat que cal preveure que ens vagin apareixent hospitals, o similar, com a lloc de defunció, crec que seria bo abordar la qüestió. Veig diversos camins:

 1. "Carregar-se" això del lloc més precís (p.e. hospital). Objecció Té afectació "global".
 2. Anar afegint la ciutat, almenys a les etiquetes en català, als noms dels llocs (hospitals) quan se'n presentin casos. Comentari Caldria tenir una via per a recomanar-ho i especificar si fer-ho entre parèntesis o amb una coma de separació.
 3. No sé si ho solucionaria afegir una propietat Separador (P4155), per exemple amb el valor ciutat (Q515), a la restricció de valor singular (Q19474404) de Lloc de defunció (P20). He de reconèixer que no tinc massa clar com funcionaria ni l'impacte que tindria en les infotaules (Amador?). Suport Si no és una idea boja.

Què en penseu? (Val a dir que he tingut més present la infotaula que no pas la plantilla {{IniciBio}}) Cordialment,

Vriullop (discussiócontribucions)

Desconec el criteri de Wikidata, si està ben definit o no, però sempre hi ha l'opció de modificar-ho localment amb un paràmetre, en aquest cas {{Infotaula persona|lloc_defuncio=Nova Delhi}}

Sobre {{IniciBio}} caldria usar-la sempre substituïda amb {{subst:IniciBio}}. La documentació no ho diu. El text generat en el cos de l'article s'ha de poder llegir en mode edició i modificar-lo de forma simple.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

És un protecció posada expressament per evitar cridar el mòdul directament en articles. No estava previst pels subst. He obert una porta falsa. Ho he intentat amb {{IniciBio/proves}} i {{IniciBio/format/proves}}. És una cadena massa llarga de plantilles a substituir i quan he arribat a {{circa}} ja desisteixo..

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Jo no veig clar que haguem de fer servir subst: amb la plantilla. És freqüent posar-la quan encara no hi ha totes les dades a Wikidata, i d'aquesta manera si en el futur s'introdueix el que falta l'article queda corregit automàticament.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Força d'acord amb en Pau Colominas, tot i que entenc que pot ser un problema per un editor novell que vulgui corregir el nom o alguna altra cosa de l'encapçalament.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

És el mateix problema que quan un novell vol corregir una infotaula. Per mi és el mal menor, perquè el que necessitem és que l'editor (novell o no) corregeixi a Wikidata.

Resposta a «Lloc de defunció massa precís a Wikidata»

Traducció de missatge "inesperat" de WikiData

5
FranSisPac (discussiócontribucions)

Intentant anar a WkiData a partir de la icona de la infotaula de Rafael Juncadella i Urpinas, em surt la pàgina d:Table amb el missatge «Aqueste ensemble de donadas existís pas. Podètz consultar los jornals per mai d’informacions.» Preguntes:

 1. Si l'element Rafael Juncadella i Urpinas (Q11944422) existeix, que fa que surti el missatge?
 2. Si surt en occità, on es pot anar a posar-hi el text català?

Gràcies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ha de ser un error, a mi m'ha passat el mateix amb un altre article. @Amadalvarez: faig una crida a l'Amador que és qui controla el tema.

Vriullop (discussiócontribucions)

Corregit. És pel canvi d'aquest matí comentat a Tema:Utzbwyiut1447vqk. Intentant arreglar l'error d:cap m'havia carregat els enllaços bons.

Vriullop (discussiócontribucions)
Pere prlpz ha amagat aquest apunt (historial)
Resposta a «Traducció de missatge "inesperat" de WikiData»
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Ja he completat les referències de l'article Marie-Anne Libert, que en la traducció s'havien malmès. Algú que tingui poder fer a fer-ho pot comprovar si ja està bé i es pot treure la nota sobre el problema amb les referències?

Medol (discussiócontribucions)

Bona feina!

Resposta a «Referències completades»
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

He posat al dia l'article de Manfred Eigen, després de la seva mort, i hi he posat dues referències (no n'hi havia cap), però no em surten on haurien d'anar, sinó a la part inferior de la pàgina, damunt el requadre de les categories. No sé què he fet malament ni com ho puc corregir. Algú expert/a hi podria fer un cop d'ull i dir-me com solucionar-ho?

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Referències fora de lloc»
Vulcano (discussiócontribucions)

Estic penjant aquesta Batalla i no trobo la manera que el mapa hem surti actualitzat; hem surt com a Guerra civil espanyola any 1937, i no trobo la clau per arranjar-ho. hem podeu donar cop de mà, si us plau. @Vulcano

Paucabot (discussiócontribucions)

He canviat el mapa a un més genèric. És això el que demanaves?

Vulcano (discussiócontribucions)

Molt bé, és això mateix....@Vulcano

Resposta a «Batalla d'Ocaña»
Elenese (discussiócontribucions)

Hola!

Estava remenant una mica, buscant alguna cosa per traduir, i he trobat aquesta plantilla mig traduïda. Puc posar-m'hi sense més i acabar-la, o hi ha alguna cosa important que hagi de tenir en compte? Ja he traduït alguns articles, però no plantilles.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola @Elenese. Veient els pocs articles que hi ha sobre "passaport de...", li veig poca utilitat (quasi tot són enllaços vermells).

Si t'agrada fer millores de traducció, pots passar per Categoria:Articles amb traducció per millorar que hi ha molta feina a fer.

Però recorda que cadascú és lliure de fer la feina que més li agradi.

Si et fa falta ajuda, aquí em tens. Salut !!

Elenese (discussiócontribucions)

Gràcies pel suggeriment! Faré això.

Resposta a «Traducció de Plantilla:Passaports»