Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Vulcano (Discussiócontribucions)

Com potser que aquest home naixés el 1943 i la seva filla Teresa Ramonet y Gas ja anés a la universitat el 1936??. vulcano

E4024 (Discussiócontribucions)

Bona pregunta.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Mai heu vist dos personatges amb coincidència en el nom i el primer cognom? Algú ha trobat el segon cognom del pare de Teresa Ramonet i Gas de qui, per cert, es referencia una data de naixement tant precisa com "segle xx"? Sisplau, no perdem el temps ni el fem perdre!

Resposta a «Ignacio Ramonet Míguez»
Lalpino (Discussiócontribucions)

He creat les pàgines de les banderes de les províncies de Bèlgica i m'he trobat que a l'hora d'enllaçar-les des de la taula d'informació que hi ha a la pàgina de la província, a algunes hi apareix l'enllaç sota la bandera (com en cas de la pàgina Brabant Flamenc) però en d'altres aquest enllaç no existeix (cas de la pàgina: Flandes). Com puc arreglar-ho? Gràcies

Resposta a «Banderes regions belgues»
Jolle (Discussiócontribucions)

L'article Parakou (dos línies), que no vaig escriure jo sino Lepticidium, tenia mitja pàgina amb avisos, un d'ells "pot no complir els criteris d'admissibilitat" que evidentment era un error ja que és una ciutat important d'Àfrica de 200.000 habitants. Vaig ampliar 10 línies l'article (basat en la traducció de l'article "Parakou" del diccionari històric de Benín, accessible on line a Google books) i li vaig afegir la referència i vaig treure l'advertència sobre inadmissibilitat per improcedent i la de referències per que ja fou inclosa. Però l'usuari Nobita, que havia posat les advertències, ha tornar a posar la FR amb un avis que diu "No esborrar-ho, l'avis es imprescindible, perquè una Referencia no es suficient". Suposo que simplement Nobita intenta defensar la seva interpretació, però si té raó volia saber quan es va establir aquesta norma que jo no coneixia i si d'aquí en endavant tots els articles han de tenir més d'una referència (i quantes?).

E4024 (Discussiócontribucions)

Estic d'acord amb Nobita. Som jovenes i donc idealistes. Volem una VP com ha de ser, cada article amb multiples referencies.

Jolle (Discussiócontribucions)

La resposta no contesta a la pregunta. Això de que som joves és subjectiu: jo tinc 60 anys i quan només tinc una referència sòlida per un article de 10 línies, no m'invento altres referències per complaure als "joves".

En tot cas no es tracta del que un vulgui o no vulgui; si es obligatori posar més d'una referència s'ha d'establir com a norma imperativa general i no establir-ho per un sol cas i sobtadament ... Si la norma imperativa existeix no se perquè s'ha mantingut en secret fins ara; i si no existeix s'hauria de treure la advertència del article.

Nobita931 (Discussiócontribucions)

El Sergi m'ha aclarit a la meva discussio el per que jo estava equivocat, pero si que es necesien les referencies, si un article té 0 referencies,s'ha de posar l'avis.Ará bé, si es que es un article amb 1 referencia, no es necesari.

Ho sento molt el error que he comés amb el avis de referencies.

I respecte l'avis de manques d'admisibilitat, també ho hem aclarit que l'avis potser haruia de ser "esborrany!"

SergiMM (Discussiócontribucions)

@Nobita931, t'he dit que un article curt, quasi esborrany, amb una referència admissible i correcte, si és llarg, FR.

Hi han articles que necessiten FVA, no esborrany.

Respecte a en @E4024, jo també sóc jove, però, s'han de llegir els pilars de la VP.

E4024 (Discussiócontribucions)

Estic d'acord, Sergi.

Resposta a «Multiples referències»
Cameta (Discussiócontribucions)

Davant l'aparició d'un brot d'enterovirus 68 amb un símptomes semblants als de la pòlio i que de moment ha afectat a uns quaranta nens he decidit crear aquest article a partir de la versió en anglès degut a la inexistència total d'informació en català. Confio no haver fet massa errades.

Resposta a «Enterovirus 68»
Catalaalatac (Discussiócontribucions)

De fa uns dies que amb alguns companys estem revisant i arreglant la Llista de colles castelleres (vegeu Discussió). Paral·lelament, també vaig començar a afegir les coordenades del local o lloc d'assaig de cada colla i m'agradaria aconseguir que el lector les pogués visualitzar en un mateix mapa interactiu amb la Plantilla:Mapa llista coordenades. Com es pot aconseguir visualitzar totes aquestes coordenades (ara cada una en el seu article corresponent) en un mateix article i sense haver-les d'inserir a la taula de colles? Gràcies.

Vriullop (Discussiócontribucions)
Mapa de tots els punts
OSM, Google, Bing
Descarrega format KML

{{mapa llista coordenades | pàgina=Categoria:Colles castelleres |sub=2 }}

Catalaalatac (Discussiócontribucions)

Perfecte! És just això el que volia. El que passa és que hi ha alguns problemets.

Com que tots els articles de colles no estan a una mateixa categoria, visualitzant el mapa no m'apareixen totes. A més, apareixen altres articles amb coordenades que no són colles. Això em passa amb OSM i amb Bing, i amb Google directament no ho puc obrir (em diu "502 Bad Gateway"). Alguna idea de com solucionar-ho? Gràcies!

Vriullop (Discussiócontribucions)

No hi ha alternatives, o estan en una pàgina o en una categoria més subcategories. O es posen totes les coordenades en la llista o bé es poden recopilar en una subpàgina del viquiprojecte. Una solució seria una subpàgina només amb els enllaços a les colles i usar {{mapa llista coordenades | pàgina=Viquiprojecte:Castellers/Colles |linked=sí }}

Per Google ja fa dies que no funciona. S'ha canviat diverses vegades però continua tenint problemes. Caldrà esperar si es troba alguna solució.

Catalaalatac (Discussiócontribucions)

@Vriullop: He creat aquesta subpàgina on he recopilat totes les coordenades de colles: Viquiprojecte:Castellers/Coordenades. Des de la Llista de colles castelleres es poden visualitzar bé els punts (amb Google ja va també), però un cop al mapa, els enllaços em porten a "Viquiprojecte:Castellers/Coordenades". Què he de fer per què m'enllaci a l'article de cada colla, des del mapa? Gràcies.

Catalaalatac (Discussiócontribucions)

El mapa per coordenades de la Llista de colles castelleres segueix tenint el mateix problema que comentava just a sobre. Des del mapa s'hauria de poder enllaçar amb l'article de cada colla, però tots porten a Viquiprojecte:Castellers/Coordenades. Algú em pot donar un cop de mà siusplau?

Resposta a «Mapa de coordenades»
Yuanga (Discussiócontribucions)

Hola! No em surten els enllaços a wikidata a sota dels títols dels articles. A algú més li passa el mateix o és cosa meva?

Nobita931 (Discussiócontribucions)

A mi em pasa quan edito en mode text, i per solucionar-ho edito amb el mode visual on apareix la taule amb les dades i les pots canviar. Recorda: MODE VISUAL

Salutacions

Yuanga (Discussiócontribucions)

No es veia de cap manera. Ara ja funciona novament :)

SergiMM (Discussiócontribucions)

Estem a les mateixes... Problemes tècnics?

Nobita931 (Discussiócontribucions)

No son problemes tecnics, a vegades a mi em pasa i el que faig es editar EN MODE VISUAL.

Salutacions

Paucabot (Discussiócontribucions)

A mi també em passa.

E4024 (Discussiócontribucions)

Parlem de l"Element a Wikidata" o dels enllacos IW? No hi ha problema amb l'article Doraemon. Salut!

Nobita931 (Discussiócontribucions)

ARTICLE DORAEMON! XD

Bueno, el meu suggeriment es fer servir el mode visual on apareix la taula i pots canviar les dades.

L'ARTICLE DORAEMON XD

SergiMM (Discussiócontribucions)

Tens raó, @E4024.

Sergi

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

De quin article parleu ?. Per centrar i tenir un cas de prova del problema, més que res.

Yuanga (Discussiócontribucions)

Ara ja apareixen, haurà sigut quelcom temporal.

Vriullop (Discussiócontribucions)

És el giny Wikidatainfo que carreguem directament de Wikidata: MediaWiki:Gadget-WikidataInfo.js.

Aquest comentari va ser amagat per Nobita931 (historial)
Resposta a «No surt l'enllaç a wikidata»
Docosong (Discussiócontribucions)

Bon dia! Revisant el format de les referències i la bibliografia d'alguns AdQ i ABo, he trobat que moltes referències a pàgines webs o blogs no existeixen (el famós error 404 not found). La meva qüestió és què s'hauria de fer, ja que trobo incoherent que un AdQ/ABo tingui enllaços trencats. Normalment intento buscar l'enllaç correcte i actualitzar-lo, però en el cas d'alguns webs personals o blogs resulta més complicat, i no crec pas que buscar-los a l'Internet Archive sigui una mesura eficient...

Per altra banda, he trobat aquesta discussió del 2011 sobre aquest tema, encara continua vigent aquesta pauta? Gràcies!

Resposta a «Enllaços trencats d'AdQ/ABo»
MabiSalinas (Discussiócontribucions)

Bona tarda! sóc novella creant articles i us volia fer una consulta: he creat l'entrada de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça i volia penjar algun dels vídeos que tenim a YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=A8_F0KW0hBk) o la pàgina de Facebook (https://www.facebook.com/bibliocalella/) però no sé si és permès a Viquipèdia. He consultat entrades d'altres biblioteques i no he vist aquests enllaços.

Espero les vostres indicacions i gràcies per endavant!

Paucabot (Discussiócontribucions)

Hola Mabi. No es recomana. Si ja hi ha el blog, ja fa el fet. I tampoc no es recomana editar pàgines amb les quals hi poguem tenir un conflicte d'interès.

Resposta a «Enllaços externs»
Resum per Amadalvarez

resposta amb categoria on trobar-los

Metralleta95 (Discussiócontribucions)

Voldria saber si existeix un lloc o algún enllaç per poder veure els articles que hi ha col·locades les plantilles d' {{Inacabat|Metralleta95}} ja que alguns els tinc controlats evidentment, però no vui tenir articles amb plantilles i no estar-los millorant o realitzant, per tant podria procedir a treure-les. Si existis un lloc on sortissin tots per tenir controlat i em podeu ajudar, ho agrairia. Salut!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

El més proper seria això

Metralleta95 (Discussiócontribucions)

Em serveix, moltes gràcies!

Jolle (Discussiócontribucions)

La plantilla "Image label" hi és en angles i en català. No obstant copiant i enganxant aquesta plantilla de la wiki anglesa en un article de la catalana, sembla que els noms del mapa queden desplaçats, mentre tota la resta és correcte. Jo no tinc idea de com arreglar-ho. Si algú li pot donar un cop d'ull, es a l'article Shantou, una ciutat de més de cinc milions d'habitants que ens faltava. Jolle

Resposta a «Plantilla: Image label»