Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Hienafant (Discussiócontribucions)

Cal enllaçar https://ca.wikipedia.org/wiki/Estat_de_tr%C3%A0nsit amb https://en.wikipedia.org/wiki/Trance però wikidata no em deixa.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Fet! Quin era el problema?

Hienafant (Discussiócontribucions)

No sé com funciona del tot, però intentaré explicar-t'ho:

quan intentava enllaçar des de l'element de l'entrada en anglès, no em deixava guardar perquè ja existia una entitat (no recorde les paraules existents però és com si haveren creat una entitat per al que relaciona l'espanyola, l'anglesa,etc i una altra entitat per a la catalana de tal manera que havia de "merge" o destruir una de les dos per a enllaçar-ho i permetre que es guarde). I jo mirava de si es podia "merge" (mesclar) o eliminar la catalana.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

La manera més senzilla d'evitar aquest problema és enllaçar des de l'article que no té interviquis (el català, en aquest cas) cap al que sí que en té. En aquest cas el programari entén que ha de fer un merge (o sigui, una fusió dels dos elements) i la fa bé.

L'alternativa seria fusionar fent servir la pestanya que hi ha a Wikidata, i que ara no recordo si ve per defecte o és un giny, però que sempre és més llarg i que només val la pena quan hi ha com a mínim un interviqui a cada un dels articles que vols enllaçar entre ells.

Resposta a «No sé enllaçar amb wikidata»

Popups

13
Resum per Vriullop

Solucionat carregat l'original anglès

Lohen11 (Discussiócontribucions)

No em funcionen els popups. És general?

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Potser té relació amb el que explicava en Vriullop a Tema:Smhep1tf4savc9hd.

Vriullop (Discussiócontribucions)

No, encara que és una de les conseqüències dels canvis que s'estan fent. A Especial:Gadgets diu que no s'ha carregat perquè cal migrar el giny a ResourceLoader. Ping Coet (s'acumula la faena pendent, o et quedes sense vacances o busques una clonació).

Coet (Discussiócontribucions)

Ups, això del ResourceLoader és nou per a mi...

Sí que s'acumula, sí xD Anirem fent...

Syum90 (Discussiócontribucions)

Hola, no sé si podeu utilitzar els popups perquè jo els utilitzo de forma global, però m'imagino que no perquè veig que no els heu migrat a ResourceLoader. Si efectivament els popups no funcionen, escriviu: Navigation_popups[ResourceLoader]|navpop.css|popups-strings-ca.js|popups.js

Copiat de Tema:Smoez2tpkbvk6rrf

Vriullop (Discussiócontribucions)

Faltava una actualització de MediaWiki:Gadget-popups.js que teníem força desactualitzat. Ara torna a funcionar, amb el ResourceLoader afegit.

Syum90 (Discussiócontribucions)

Pots posar simplement:

mw.loader.load( '//en.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-popups.js&action=raw&ctype=text/javascript&smaxage=21600&maxage=86400' );
Vriullop (Discussiócontribucions)

Doncs sí. Hi havia algun canvi en local, però si no es troba a faltar i ningú ho actualitza, és més pràctic carregar l'original.

Syum90 (Discussiócontribucions)

Bé, els paràmetres estan ja obsolets, pots posar només:

mw.loader.load('//en.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-popups.js&action=raw&ctype=text/javascript');

Pel que fa al css el millor és posar:

@import url('//en.wikipedia.org/w/index.php?title=MediaWiki:Gadget-navpop.css&action=raw&ctype=text/css');
Vriullop (Discussiócontribucions)

Fet.

Lohen11 (Discussiócontribucions)

Gràcies!

Coet (Discussiócontribucions)

Ara m'hi he fixat i hem perdut les contribucions. Va ser una regexp que vaig modificar, ja que l'enllaç de les contribucions a la Viquipèdia i altres projectes Viquimèdia en català és Especial:Contribucions i el codi espera trobar Special:Contributions. Senc haver hagut de reobrir el tema, però em sembla important.

Més exactament es tracta d'esta diff=12344669&oldid=12343947 actualització

Vriullop (Discussiócontribucions)

Tu mateix, si és necessari recupera-ho, però caldrà fer un seguiment de canvis en l'original per mantenir-ho sincronitzat.

Resposta a «Popups»
Dafne07 (Discussiócontribucions)

He vist que quan en un article hi ha una frase o una paraula en grec de vegades estan escrits dins d'una plantilla amb la paraula "polytonic", però si s'esborra aquesta plantilla el resultat, després de desar els canvis, és el mateix, per tant no veig quina és la seva funció. Algú em pot explicar per què es fa servir aquesta plantilla si el resultat aparentment és el mateix que si no es fa servir?

Vriullop (Discussiócontribucions)

Té dues funcions:

  1. Tot text que no sigui en català hauria de tenir la marca de llengua. Penseu en els que tenen dificultats visuals, els lectors de pantalla ho poden llegir si saben en quina llengua ho han de fer.
  2. Assegurar que el navegador escull el tipus de font adequat pel sistema d'escriptura. No tots ho saben detectar automàticament.

Seria suficient indicar en tots els casos {{lang|grc|...}}, amb el codi corresponent per a tota llengua no catalana. Aquesta plantilla es podria migrar a "lang". Per altra banda, si es marca el text, tothom ho pot configurar a la seva conveniència o gust, per exemple jo hi tinc que ho marqui en verd, simplement per saber si s'utilitza o no.

Dafne07 (Discussiócontribucions)

Gràcies Vriullop per l'explicació sobre la plantilla polytonic, però ara m'han sorgit dues preguntes més. Pel que fa a la plantilla "lang|grc|..." veig que sí que afecta al text que es llegeix perquè surt l'expressió "en grec antic" al davant de la frase en caràcters grecs. Què s'hauria d'escriure per a que surti "en grec" en lloc de "en grec antic"? Si es tracta d'un text del segle XI, què és més correcte posar "en grec" o "en grec antic"?

Vriullop (Discussiócontribucions)

Això ho fa la plantilla {{lang-grc}} que és diferent a la general amb paràmetre {{lang|grc}}. La similitud és un embolic, però la primera té una funció addicional. Per a que surti només grec (entès com grec modern) existeix {{lang-el}}.

Sobre la diferència entre grec modern (codi el) i grec antic (codi grc), segons en:History of Greek és grec antic fins la caiguda de Constantinoble, incloent en la darrera etapa el grec bizantí de l'Edat Mitjana.

Resposta a «plantilla polytonic»
Resum per Amadalvarez

Ja tenen l'avís corresponent els dos articles afectats.

Superchilum (Discussiócontribucions)

Por favor, podeis ajuntar Charles Morris y Charles William Morris, que tratan sobre la misma persona? Gracias :)

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Ho pots fer tu directament. No és una funció exclusiva de ningú.

Si ara no pots, no et preocupis, perquè ja té una etiqueta de fusió i algú ho farà.

Però si pots i no saps, pots seguir aquesta guia:

  • Incorpores, d'una forma coherent, el text del més petit o el menys correcte dins l'altre. (crec que Charles Morris hauria de ser l'emissor)
  • Quan estigui, fas una "redirecció" de l'emissor de contingut cap al receptor. Aquí trobaràs les instruccions de com fer-ho. És molt fàcil. D'aquesta forma els dos noms (amb William i sense) esdevenen sinònims
  • Si tens dubtes, pots demanar ajuda aquí mateix.
Superchilum (Discussiócontribucions)

Gracias por la respuesta y perdonadme si escribo en espanol, pero... no conozco el catalan :-) y es por eso que prefiero no hacer yo esta union. No podria ajuntar bien las informaciones si no hablo el idioma.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

OK. Tranquil que algú ja ho farà. Gràcies per avisar.

Resum per Vriullop

Hi ha unes limitacions en la mida de les pàgines

Yuanga (Discussiócontribucions)

Bones! L'article Llista de minerals triga molt a carregar-se degut a què pesa molt el seu contingut. Quina solució creieu que pot ser la millor? Dividir-la en articles per lletra?

KRLS (Discussiócontribucions)

Segons Viquipèdia:Enllaços externs#Nota_prèvia no s'hauria d'afegir enllaços internsexterns en el cos de l'article. Crec que s'hi es lleven i es posa una referència global acompanyat d'un text com "el llistat s'ha extret de les següents 3 bases de dades" s'alleugeria molt el pes de l'article.

QuimGil (Discussiócontribucions)

Jo treuria les imatges, i potser això ja resol el problema de la càrrega de la pàgina. És una llista, i la seva funció principal ha de ser la localització eficient d'articles de minerals.

Els enllaços directes encara serien útils com a referències. Sense ells, els lectors han de buscar manualment allà on no hi hagi article propi.

Vriullop (Discussiócontribucions)

La pàgina té actualment 721.399 octets. Viquipèdia:Mida dels articles recomana que no en tingui més de 100.000, a partir d'aquí qualsevol pot tenir problemes per carregar-la segons la connexió que usi. La solució és fer una llista més esquemàtica i comprensible, sense enllaços a bases de dades ni imatges, com en:List of minerals, de:Liste der Minerale o fr:Liste de minéraux, més una llista completa separada per lletres, com en:List of minerals (complete) o la mateixa versió francesa.

Yuanga (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies pels vostres comentaris!

Aquesta petició d'ajuda ja ha estat atesa.
Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

Crec que la millor opció és crear una pàgina per lletra amb una pàgina inicial que es tituli "Llista de minerals" i des d'on es pugui enllaçar a la resta de pàgines.

Yuanga (Discussiócontribucions)

Una altra qüestió: estem dividint l'article llista de minerals en articles més petits per lletres. Un cop acabat, què fem amb l'article original, l'esborrem?

Leptictidium (Discussiócontribucions)

Yuanga, te l'he aprimat de 713.894 octets a 434.256 fent alguns retocs, però conservant el mateix contingut.

Yuanga (Discussiócontribucions)

Sí, ho he vist, moltes gràcies! Un parell de cosetes:

  1. He pensat en reanomenar la plantilla HoB per HBM, que és com es coneix habitualment, si et sembla bé,
  2. Voldria aprofitar les plantilles per als cossos dels articles, i que en lloc d'afegir un enllaç extern pugui afegir una referència. Veus millor que la editi amb un #if o en faig una de nova?
Leptictidium (Discussiócontribucions)

Em sembla molt bé que la reanomenis. Pots fer-hi tots els canvis que vulguis.

Resum per Arnaugir

sembla que resolt!

Lohen11 (Discussiócontribucions)

L'ajuda per citar referències en l'edició ha deixat de funcionar.

Lohen11 (Discussiócontribucions)

Miraculosament ja funciona.

Leptictidium (Discussiócontribucions)

Demano mediació entre l'usuari Jpgine i jo per evitar una guerra d'edicions. Està substituint l'expressió "tot i..." per altres d'equivalents de manera injustificada i basant-se en una font que és contradita tant pel diccionari normatiu com per altres publicacions de l'IEC o la GEC. Gràcies.

Barcelona (Discussiócontribucions)

En aquest cas dono suport al Lepti, tot i que això és un wiki i cadascú pot tocar els articles que li sembli si milloren el resultat final, s'aconsella no corregir qüestions d'estil en ediciones alienes. A mi no em molesta, a altres usuaris sí, per tant millor només canviar allò que sigui incorrecte segons la normativa. Aquí la norma deixa llibertat

Davidpar (Discussiócontribucions)

+1 Barcelona

Leptictidium (Discussiócontribucions)

L'usuari @Jpgine continua fent-ho.

Jpgine (Discussiócontribucions)

Bon dia, no sé a qui comunicar-ho doncs ho faig ací: sóm remarcat l'ús incorrecte en molts articles de 'anclar, anclat(s)', 'anclatge' per a Ancorar, ancorat(s), ancoratge. I de (dents) "incisius" en comptes del correcte 'incisives', amb un vincle intern que no és el bo, ço és  [[incisives|incisiu]]s

Resposta a «Sol·licitud de mediació»

S.O.S he editat malament i no se com solucionar-ho

2
Ruteta (Discussiócontribucions)

Bona tarda, sóc nova ala viquipedia i tinc problemes. em podeu ajudar?

he editat un article sobre Joaquim Falcó, i ar surten publicats dos. un correcte però l'altre surt com a :

Usuari:Joaquim Falcó - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure. podeu esborrar-ho i explicar-me com o feu??'

Lohen11 (Discussiócontribucions)

Esborrat. Mira com es fan els Enllaços interns.

Resposta a «S.O.S he editat malament i no se com solucionar-ho»
Hienafant (Discussiócontribucions)

Aquest és el canal de youtube que sembla un programa de viatges italià https://www.youtube.com/user/Italyzone/about

El vídeo que m'interessa és aquest https://www.youtube.com/watch?v=QOTx2AK4H70 on s'entrevista a un senyor sobre la piràmide.

Seria una font fiable per a escriure un article sobre la Piràmide de Bomarzo?

Resposta a «Aquesta font és fiable?»
Paputx (Discussiócontribucions)

Bon dia, vull fer un article sobre el Catàleg de varietats locals d'interès agrari de Catalunya de la Generalitat de Catalunya. I la Generalitat en la seva explicació l'anomena només Catàleg de varietats locals.

Hi ha algun criteri per utilitzar un o altre nom? Gràcies

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Opino simplement com a usuari. A partir de l'última frase de la resposta a la tercera de les "preguntes més freqüents" de la pàgina web en qüestió, em permeto suggerir: "Varietats vegetals tradicionals a Catalunya".

Paputx (Discussiócontribucions)

També ho havia pensat però la informació que tinc és sobre el catàleg de la Generalitat i no va específicament que és una varietat local (un tema més de biologia o agrari). De fet la necessitat surt que estic fent un article per cada un de les varietats del catàleg. Us deixo el llistat dins l'article d'agricultura

Columbusalbus (Discussiócontribucions)

Vegetals el considero molt ampli. Agrari és més definitori. Podria ser Varietats agràries tradicionals a Catalunya.

Resposta a «Quin nom hi poso?»