Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Vallue (Discussiócontribucions)

Crec que a la plantilla Traduït de hi ha algun problema perquè dona error

Plantilla:Traduït de/ús

dona error quan intento aplicar-la a:

Per altra banda, quan vull enllaçar un interprojecte commons tampoc en dona bon resultat:

https://ca.wikisource.org/wiki/Plantilla:Interprojecte

Plantilla:Interprojecte

Paucabot (Discussiócontribucions)

{{Traduït de}} s'ha de posar a la pàgina de discussió.

La plantilla equivalent a interprojecte és {{Projectes germans}}.

Vallue (Discussiócontribucions)

Gràcies !

Resposta a «Plantilles taduït de i interprojectes:»

Problemes amb els desplegables de la caixa d'edició

4
FranSisPac (Discussiócontribucions)

Les opcions "Cita ref" i "Avançat" de la caixa d'edició m'obren els respectius desplegables ("Plantilles" i "Encapçalament") "amagant-los" darrere el quadre d'edició i no puc accedir-hi; no em serveixen i el primer sí m'afecta sovint. Diria que en altres moments ja m'havia succeït; com si fos un problema que va i ve. Algú en sap (la raó i) la solució? Gràcies.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Utilitzes l'aparença monobook o la vector?

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Sempre he tingut "Vector" però he provat passant (transitòriament) a "MonoBook" i el resultat era exactament el mateix. Gràcies.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Ho deia per descartar problemes amb Usuari:FranSisPac/monobook.js. Té tota la pinta d'algun problema local amb el javascript.

Resposta a «Problemes amb els desplegables de la caixa d'edició»
SiscoGarcia (Discussiócontribucions)

Hola, volia crear una pàgina de desambiguació pel concepte celler i m'he equivocat en algun pas: he reanomenat Celler (vi) i voldria crear una pàgina genèrica titulada "Celler" on hi hagués la desambiguació de Celler (vi), Celler (restaurant) i el Celler (estança), que seria l'espai que tenen algunes cases per emmagatzemar vi i aliments. M'ajudeu? Estic al Wiki Loves wine i l'ESM no se'n surt tampoc, gràcies!

Isidre blanc (Discussiócontribucions)

Ja està fet. Observeu com ho he deixat. Només heu d'afegir el concepte a cada significat. També cal modificar totes les pàgines que enllaçen amb "Celler". Quasi res!

Resposta a «Pàgina de desambiguació»

Pàgines que usen etiquetes HTML autotancades no vàlides

3
Peprovira (Discussiócontribucions)

Hola, he vist que apareix aquesta Categoria:Pàgines que usen etiquetes HTML autotancades no vàlides en un article que fins ara no la tenia (Joan Fernández i Garcia). L'article no té cap etiqueta HTML estranya (tret del <br/> que en teoria és correcte). No he sabut veure què fa que aparegui aquesta curiosa categoria, que de fet apareix només en 2 articles més... En canvi, la Categoria:Pages using invalid self-closed HTML tags sí que existeix en molts articles però és oculta. Sabríeu dir-me d'on ve? Gràcies.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Aquesta és una de les categories de seguiment del Mediawiki: Especial:TrackingCategories. El fet que ara aparegui en català i abans en anglès és perquè just el dia anterior es va traduir a Translatewiki MediaWiki:Deprecated-self-close-category. L'he reanomenat i ara hi estic hi passant el bot per fer una edició nul·la i forçar l'actualització de la categoria.

Hi he afegit la informació per explicar de què es tracta. L'exemple que poses és un dels casos provocats per una plantilla. He anat eliminant les plantilles de l'article una a una amb previsualització fins trobar quina ho provocava: Especial:Diff/17472226. Per netejar la categoria caldria començar millor per les plantilles.

Peprovira (Discussiócontribucions)

D'acord gràcies, molt bona feina!

Resposta a «Pàgines que usen etiquetes HTML autotancades no vàlides»

Error de Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..

8
Walden69 (Discussiócontribucions)

Quan importo algunes referències a articles com Cheetos em surt aquesta llufa i no sé perquè. Sap algú que vol dir.

Castellbo (Discussiócontribucions)

el format correcte de la data de consulta de la referència és: dd-mm-aaaa, he canviat els dos primers.

Peprovira (Discussiócontribucions)

Hola. Havia informat del mateix cas a Tema:Taza79ncq4c9h21d. El problema és que hi ha centenars d'articles afectats, i anar-los canviant un per un serien setmanes de feina. No es podria corregir d'alguna manera la plantilla perquè formatés la data només si està ben informada?

Paucabot (Discussiócontribucions)

Segons Google, en tenim 667. Si no es pot modificar la plantilla, convendria demanar la feina a un botaire: Viquipèdia:Bots/Sol·licituds.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Solucionats dos aspectes a Mòdul:Data:

  1. eliminats els enllaços en les dates de les referències, l'article del dia de l'any en que es va consultar no ens diu res
  2. anul·lat l'error que donava en casos bimensuals com "juliol-agost 2016"

Amb això la Categoria:Pàgines amb errors de script s'ha reduït de 1.029 pàgines a 99. Diria que els casos que queden són realment errors. El que no he aconseguit és canviar el missatge d'error per a que no surti una llufa.

Vriullop (Discussiócontribucions)

El missatge d'error ara és: "Error de Lua a Mòdul:Data a la línia 68: No s'ha pogut interpretar la data."

Vriullop (Discussiócontribucions)

Traslladats a la Categoria:Pàgines amb error de referències per les dates amb el text d'error "Data incorrecta". Ja no és un error de Lua on calgui revisar l'script sinó un problema de paràmetres a corregir en el text.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Molt bona eina. N'he corregit uns quants que eren errors tipogràfics com Special:diff/17472735.

Resposta a «Error de Lua: bad argument #2 to 'formatDate' (not a valid timestamp)..»
Agencialecturabiar (Discussiócontribucions)

Hola. Ja he vist que s'han fet més vegades la mateixa pregunta. Jo no puc trobar el desplegable "Anomenar", que diuen alguns, o "+", i a continuació, el botó "Anomenar". Per tant, tinc, de moment, l'article inactiu Usuari:Agencialecturabiar/proves/Agència de Lectura Ricardo Martínez Guillén de Biar Em podei ajudar? Gràcies.

Kette~cawiki (Discussiócontribucions)

A la part superior de l'article que vols publicar veuràs unes pestanyes: Mostra, Modifica, Modifica el codi, Mostra l'historial, una estrella per afegir la pàgina a favorits i a continuació està «reanomena», aquesta última és la que has de pitjar. En el quadre de diàleg que et sortirà has de canviar en la primera caixa Usuari per (Principal) i a la segona deixes només el nom que l'hi vols posar, es a dir, has d'eliminar «Agencialecturabiar/proves/» del nom.

Agencialecturabiar (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies per respondre'm. A l'article consta la seqüència de les pestanyes tal com m'has indicat, és a dir: Mostra, Modifica, Modifica el codi, Mostra l'historial, l'estrella per de favorits i, després, ve "Més" amb l'opció "Refresca" i, per últim, el cap "cerca". Enlloc apareix "Anomena". No sé què passa. Pot ser que des de l'administració ho puguien impedir? Agraït.

Kette~cawiki (Discussiócontribucions)

No és anomena, és reanomena. Ja t'ho faig jo. Fet!

Agencialecturabiar (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies pel teu ajut!!!

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Us recomanem també llegir això: Viquipèdia:PMF/Articles sobre un mateix

Agencialecturabiar (Discussiócontribucions)

L'he llegida, moltes gràcies. L'article té com a intenció historiar, com es fa amb altres institucions, el que és l'agència de lectura de Biar. Es fa dins d'un interès de fer conèixer les activitats de la institució al públic. Els estem nolt agraïts.

Paucabot (Discussiócontribucions)

També hauries de llegir Viquipèdia:Conflicte d'interessos.

Kette~cawiki (Discussiócontribucions)

Del primer dia l'hi he deixat l'avís d'usuari corporatiu a la seva plana d'usuari i de discussió, ja està avisat sobre la neutralitat.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Potser sí, però malgrat això, havia fet un article gens enciclopèdic i molt publicitari: Special:Permalink/17452154.

Kette~cawiki (Discussiócontribucions)

Sí, això volia dir, que ja estava avisat, que no és desconeixedor del concepte de neutralitat.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Sí, tu i jo el vàrem avisar a la seva pàgina de discussió, jo també a Viquipèdia:Petició als administradors#Impossibilitat de publicar article fet a Proves - no hi ha desplegable "Anomenar" i Kippelboy aquí mateix. Quan un no vol escoltar ...

Resposta a «Com publicar un article des de Proves?»

Com publicar un article un cop ja el tinc fet a Proves?

7
Cementiris de Barcelona (Discussiócontribucions)

Hola,

Em trobo en el moment en què ja tinc l'article a punt i no sé com fer-ho perquè pugui ser una entrada a la Viquipèdia. Seguint els consells que he pogut trobar, no me n'he sortit. Ja l'he reanomenat amb el nom de l'article des de l'espai de proves de l'usuari, tal i com indica que s'ha de fer, però no tinc l'opció de veure la previsualització i confirmar que tot estigui bé per penjar-lo. Em podeu aconsellar? Gràcies

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Cementiris de Barcelona Veig que ja t'ho han arreglat, oi?

Has entès el que havia passat ?

Cementiris de Barcelona (Discussiócontribucions)

Hola, sí, ja està arreglat, tot i que falten forces fotografies que havia preparat en la pàgina de proves que ara no hi surten.

Crec que ho he entès, segons el que m'han dit ho havia enllaçat a un lloc que no estava registrat, per tant primer tocaria registrar-ho i després enllaçar-ho.

Gràcies per l'interès.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

No exactament.

La Viquipèdia té diversos espais on guarda la informació. L'espai principal és on estan els articles publicats. Hi ha un altre espai per les categories, per les plantilles, pels usuaris, etc.

Quan es fa un canvi de nom dins del mateix espai, per exemple si ara al teu nou article el volguessis reanomenar "Col·lecció de Carrosses Fúnebres de Barcelona", indicant el nou nom n'hi hauria prou perquè no canvia d'espai. Però si a més de canviar-li el nom, l'has de canviar d'espai (com que eren proves ho tenies a "Usuari:Cementiris de Barcelona/proves") aleshores has de tenir la precaució de dir-li dins la mateixa pantalla de canvi de nom (hi ha un desplegable per a que triïs l'espai de destí).

No entenc el que dius de les fotos, perquè quan es canvia de nom (i/o d'espai) no es fa una còpia, sinó que es passa al nou destí i es deixa una redirecció de l'antic al nou per tal que els articles que apuntaven al nom antic segueixin trobant la informació ara canviada de nom. Per tant, tot el contingut que haguessis posat a proves ha d'haver passat al definitiu.

Cementiris de Barcelona (Discussiócontribucions)

Hola,

Gràcies per les explicacions, ara em queda més clar.

Referent a les fotos, volia dir que a la pàgina de proves havia preparat una sèrie de fotos en format de "galeria d'imatges" entre els textos, i no al costat dret, i ara només hi apareixen unes poques...

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Mira l'historial de la nova pàgina que em sembla que el @paucabot t'ha endreçat coses a l'article. Potser n'havies posat massa densitat.

Cementiris de Barcelona (Discussiócontribucions)

Sí, això sembla que ha estat modificant coses de la galeria de fotos. M'agradaria saber de quina manera es podrien mostrar totes les fotos, ja que en molts articles se n'hi ensenyen moltes i no és un problema... Ja li he escrit, espero que m'ho expliqui.

Resposta a «Com publicar un article un cop ja el tinc fet a Proves?»
Walden69 (Discussiócontribucions)

Acabo de fer una Plantilla:Infotaula de lloc fictici en la meva campanya particular de referenciar articles antics (hi ha alguns sobre el món de Tolkien) i alguna cosa no m'acaba de quedar bé, ja que no es veu res.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Walden69 d'on has tret aquests noms de paràmetres ?

Si mires les instruccions de la {{infotaula}} veuràs que els paràmetres són en anglès.

Un altre tema: és realment necessari fer una plantilla nova per això ?. No tindries prou (o amb una mínima adaptació) amb {{infotaula lloc}}, {{infotaula de lloc antic}} ?

Walden69 (Discussiócontribucions)

Els he tret de la plantilla equivalent en castellà. I l'he fet nova perquè m'ha semblat més adequada que la de lloc antic (on no he trobat on posar llibre i autor) o la de lloc (que no sé quins paràmetres té. Ja existeix la de personatge fictici, precisament per a personatges com Tolkien. Ara ho estic intentant amb infotaula lloc i posant els paràmetres en anglès, a veure que surt.

Walden69 (Discussiócontribucions)

L'he fet ara amb infotaula de lloc antic i més o menys puc posar tots els paràmetres, menys la capital i les llengües, que no sé on posar-les. D'ara endavant utilitzaré aquest.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Walden69 quin article és ? Ja ho he vist: Àrnor.

SI vols te la catalanitzo i li afegeixo el paràmetres que et calguin.

Walden69 (Discussiócontribucions)

És el d'Àrnor, i només faltaria la capital del regne i els llengües. M'he trobat sense referenciar articles de Tolkien, però podrien fer-se també per a Joc de Trons, Dune i altres.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Walden69 Ja ho tens.

He afegit:

  • color_capçalera, per poder posar el codi de color que vols que surti a les seccions.
  • descrit, per indicar en quina publicació o sèrie apareix el lloc fictici. Així podràs posar com "fundador" a Elendil (en aquest cas)
  • llengues, tal com has demanat
  • capital, tal com has demanat

He canviat Àrnor per a que vegis com queda. Si et fa falta alguna cosa, demana.

Walden69 (Discussiócontribucions)

Està força bé. Si en torno a fer algun article més de Tolkien ja t'ho diré.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Me n'alegro que et serveixi.

Podràs demanar la eliminació de la que vas crear ?

Així no anem deixant cadàvers sense documentar.

Merci,

Walden69 (Discussiócontribucions)

Ok. A qui li demano ? o com ho demano ?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

T'ho deixat preparat entre "nowiki" "/nowiki".

Li treus els nowiki, signes darrera del que he afegit i guardes. Així constarà que ho ha demanat l'autor i ho fa un administrador sense passar pel procés d'esborrat estàndar.

Resposta a «Ajuda per Infotaula de lloc fictici»

Arxivació d'un Tema de qualitat

3
Resum per Lluis tgn

Resolt

Mbosch (Discussiócontribucions)

Fa més d'una setmana vaig arxivar el tema de qualitat de Star Wars. En el projecte s'explica com presentar un nou tema, però no com arxivar-lo, així que ho he fet mirant els altres.

En més d'un lloc surt el nombre total de temes, ara mateix hi ha 9, però hi figuren 8. Algú cap com es modifica aquest nombre? Gràcies.

Lluis tgn (Discussiócontribucions)

Hola, aquesta plantilla s'encarrega de posar el numeret. Només he hagut de modificar-la i ja està. Salut.

Mbosch (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies, era el que buscava però no trobava.

Error plantilla infotaula personal

5
Resum per Paucabot

Solucionat.

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Des de fa un parell de dies observo aquest missatge d'error al previsualitzar una edició amb infotaula: "Error in template * unknown parameter name (Plantilla:Infotaula persona): '1'". Suposo que estem fent canvis, m'estimo més comentar-ho que intentar corregir-ho, no sigui que trepitgi la feina a algú. Salut!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Jmrebes, "quan es mouen mobles, sempre es trenca alguna pota". Efectivament, estic fent canvis a infotaula persona, polític i la seva família.

No obstant, el que diu el missatge es que dins la taula s'ha fet servir un paràmetre amb un nom incorrecte. En aquests moments, ja m'hi estic encarregant jo perquè vull fer neteja d'errors històrics, però si us surt en alguna infotaula que "acabeu de posar", vol dir que en alguna cosa us heu equivocat. Merci per avisar.

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Doncs en el cas de l darrera pàgina modificada per mi, la del baríton Giuseppe de Luca, he trobat una doble barra, o sigui un paràmetre buit, a una de les línies de la infotaula:

|imatge = Giuseppi de luca.png ||peu = Giuseppe de Lucca, cantant a la ràdio el [[1920]]

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Aquest és el error que surt com "1".

Com que troba un paràmetre sense nom, considera que és el "1r" paràmetre posicional i no està previst, per tant, dóna error. Si l'esborres la barra sobrera, em quedarà un menys. Merci,

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Ja ho havia esborrat quan m'ho has suggerit :-)