Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Catalaalatac (Discussiócontribucions)

De fa uns dies que amb alguns companys estem revisant i arreglant la Llista de colles castelleres (vegeu Discussió). Paral·lelament, també vaig començar a afegir les coordenades del local o lloc d'assaig de cada colla i m'agradaria aconseguir que el lector les pogués visualitzar en un mateix mapa interactiu amb la Plantilla:Mapa llista coordenades. Com es pot aconseguir visualitzar totes aquestes coordenades (ara cada una en el seu article corresponent) en un mateix article i sense haver-les d'inserir a la taula de colles? Gràcies.

Vriullop (Discussiócontribucions)
Mapa de tots els punts
OSM, Google, Bing
Descarrega format KML

{{mapa llista coordenades | pàgina=Categoria:Colles castelleres |sub=2 }}

Catalaalatac (Discussiócontribucions)

Perfecte! És just això el que volia. El que passa és que hi ha alguns problemets.

Com que tots els articles de colles no estan a una mateixa categoria, visualitzant el mapa no m'apareixen totes. A més, apareixen altres articles amb coordenades que no són colles. Això em passa amb OSM i amb Bing, i amb Google directament no ho puc obrir (em diu "502 Bad Gateway"). Alguna idea de com solucionar-ho? Gràcies!

Vriullop (Discussiócontribucions)

No hi ha alternatives, o estan en una pàgina o en una categoria més subcategories. O es posen totes les coordenades en la llista o bé es poden recopilar en una subpàgina del viquiprojecte. Una solució seria una subpàgina només amb els enllaços a les colles i usar {{mapa llista coordenades | pàgina=Viquiprojecte:Castellers/Colles |linked=sí }}

Per Google ja fa dies que no funciona. S'ha canviat diverses vegades però continua tenint problemes. Caldrà esperar si es troba alguna solució.

Resposta a «Mapa de coordenadas»
Miquel Girones (Discussiócontribucions)

Fa un temps que la plantilla del Patrimoni de la Humanitat, quan omples el camp de "en perill" el camp queda desplaçat, no sé com arreglar-ho.

Per exemple: Parc Nacional dels Virunga

Fins ara

Alvaro Vidal-Abarca (Discussiócontribucions)

Fet! Arreglat (crec). Salutacions!

Resposta a «Patrimoni de la Humanitat en perill»

Penjar article a la Viquipèdia? Molt agraït.

16
Dapuear (Discussiócontribucions)

Hola a tothom: Mireu, he fet un article sobre un productor de cinema. El tinc fet a la meva pàgina de proves. Com puc fer ara per penjar-lo  a la Viquipèdia?  Molt agraït.

Prismetz (Discussiócontribucions)

L'article de Michael Shamberg ja l'has creat.

Dapuear (Discussiócontribucions)

Si, però ha estat eliminat. Ara tinc fet un altre més rigorós.

Usuari:Dapuear/proves

Es aquest el que vull penjar.

Merci

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Com que ja existeix (no ha estat eliminat, només proposat per esborrar) el que has de fer és:

 • Editar el contingut de la pàgina de proves i copiar tot el text
 • Eliminar tot el contingut de la pàgina Michael Shamberg, fins i tot el missatge que demana la destrucció,
 • Pegar el contingut copiat de la pàgina de prova.

Seria bo que li polissis alguns errors importants que té, per a evitar que t'ho tornin a "etiquetar" amb avisos. Per exemple:

 • Les referències no tenen format i hi ha una que es repeteix i s'hauria d'ajuntar. Mira Viquipèdia:Guia per referenciar que t'ajudarà a fer-ho correctament.
 • La referència 6 és una imatge. Revisa-la
 • La bibliografia cal concretar-la. "Material docent" és com dir "alguns llibres"; no ajuda al lector a saber on ha d'anar per verificar i/o ampliar coneixements. Els 3 noms de la segona bibliografia, què són ? Les autores de l'article, les autores de la "documentació docent" ?.
 • Cal posar-li un categoria a l'article. Què tal "Productors de cinema" ?
 • Les seccions no van en majúscules. Abuses de les negretes, els subratllats el nom del personatge. Ja sabem que estem en una biografia de Shamberg, no cal posar-ho a cada paràgraf.
 • L'entradeta és la part més visible d'un article; és allò que tothom que obri l'article llegirà. SI no li agrada, saltarà a un altre article. Pregunto: L'inventari matrimonial, creus que és el més significatiu i important dels sr. Shamberg ?

Ànim que començar -com a tot arreu- sempre és dur. I, ja saps, quan dubtis, pregunta, tal com has fet.

Dapuear (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies per l´aclariment. He imprès la teva proposició i m´hi fico amb la correcció.

No dubtaré en posar-me en contacte amb vosaltres per tal de fer les correccions que calgui i penjar una bona feina.

Salut.

Daniel

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bones Dapuear! n'Amadalvarez t'ha donat diversos conselles. Molta sort amb els primers dies, que sempre costa una mica :-)

Dapuear (Discussiócontribucions)

Hola Amadalvarez: He fet alguns canvis seguint les tevés indicacions. Pel que fa a les referències haig de posar-me a fer-les. El tema de la bibliografia crec que ja està solucionat.

Si em pots ajudar on s´ha de posar la categoria t´ho agraïria.

gràcies.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Benvolgut. No seguir les instruccions quan un és novell, té un preu: cal arreglar els errors. M'explico. Et vaig dir "copiar el contingut de la pàgina de proves" i "pegar-ho sobre la pàgina JA EXISTENT de Michael Shamberg". NO et vaig dir que fessis un "reanomenament". Ara has creat una pàgina d'un "usuari fictici" anomenat usuari:Michael Shamberg. Ja he vist que després ho has traspassat a on tocava. L'article creat accidentalment no té sentit i s'ha d'eliminar. Ja ho he demanat jo per no atabalar-te.

Anem a l'article:

 • T'he posat una etiqueta "en construcció" que farà que no t'emprenyem els altres Viquipedistes mentre acabes de polir-lo. L'hauries de treure en qüestió de dies.
 • Afegir categoria: sense editar, ves avall de l'article i, on habitualment es mostren les categories, veuràs que hi ha un signe +. Cliques sobre i a la finestra que s'obrirà escrius la categoria que vulguis posar. Veuràs que és un text predictiu per ajudar-te a encertar.
 • Has fet una cosa amb les referències que no havia vist mai. Has creat un enllaç cap a la teva pàgina de proves (que ja no existeix perquè l'has reanomenat). La primera de totes està ben feta. Doncs, com aquesta, totes.
 • Ha millorat moltíssim el contingut. Felicitacions. Vaig pensar, després de l'altra missatge, que potser t'ajudaria fer una llegida a aquesta guia d'estil. No totes les parts d'un article que descriu la guia són necessàries en tots els articles, però si les has de posar, ajuda a saber on van.
 • Diria que li falten enllaços a la primera part on esmentes institucions o conceptes que -algun dia- estaran a la VP (contracultura, Raindance Corporation, premi DuPont-Columbia,...) No t'importi que es quedin en vermell perquè encara no existeixen. Això animarà a un futur lector a crea l'article.
 • Crec que li falten referències. Jo soc una mica obsessiu en això, ja em perdonaràs. Per exemple: quan fas servir una cita textual (En paraules de Shamberg,...) has de dir sempre, on es pot trobar. No cal posar una ref. a cada frase, però tens paràgrafs molt densos d'informació que no en tenen cap, com el que comença per "Per Shamberg el concepte de..."
 • La llista de pel·lícules, estaria bé que poses l'any i que miressis si tenim article per a enllaçar-la (em sé 3 que les tenim !). Si la peli ha tingut versió en català, cal posar-li el nom que va tenir, si no, es fa servir l'original.

Salut i ànims

Dapuear (Discussiócontribucions)

Hola estimat::

Sobre els apunts que em fas et diré:

"En paraules de Shamberg,..." i "Per Shamberg el concepte de..." provenen de la bibliografia a la cual faig referencia al final de l´article sobre el material docen de la UOC

Sobre la llista de pel.licules el nostre consultor de la UOC ens ha aclarit que:

A viquipèdia els enllaços són escassos..

No és necessari citar, donc, totes les fonts consultades. A l´apartat bibliografia, només cal referir aquelles que hom considera generals i indispensables.

Tot i això agrain-te la col.laboració teva amb la qual no podría haver endegat aquest article d´una manera rigorossa, continuem en contacte per tal d´enllestir-lo i de ben segur que faré més col.laboracions amb més autors.

Salut.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

No sé si t'he entès bé.

 • 1) Vols dir que posaràs les referències de les cites literals quan hagis indicat la biblio que faltava concretar, oi?
 • 2) El teu consultor, què vol dir: que els enllaços són escassos perquè els alumnes col·laboradors son assessorats per consultors com ell ? o ha volgut dir que "millor que siguin escassos" ?
 • 3) Desconec la fiabilitat docent de qui diu que "No cal citar totes les fonts". A mi em sembla una falta de respecte cap els autors que han fet un treball previ de recerca, creació o mera compilació per a que nosaltres ho trobem. Recentment vaig sentir un debat a la ràdio sobre els mitjans que retransmeten exclusives d'un altre sense citar-lo, la qual cosa fa pensar al lector / oient que la informació és pròpia. Les facilitats d'accés i difusió de la informació des de l'aparició d'Internet anima als mediocres i vividors a empobrir professionalment els mitjans. Espero que no sigui aquest l'esperit que el vostre consultor us vol transmetre.
 • 4) Gràcies per voler deixar l'article amb la màxima dignitat. És més, confio i t'animo a que no sigui l'últim que escriguis.

A disposar,

Dapuear (Discussiócontribucions)

Hola Amadalvarez:

Literalment diu així: No és necessari citar, doncs, totes les fonts consultades. A l´apartat bibliografía, només cal referir aquelles que hom considera generals i indispensables. Però crec que ho diu per les fonts de bibliografía. Si bé, ens comenta que "a viquipèdia les referències son sempre obligades."

Ara m´hi posso a seguir polint l´article.

A disposar. Salut

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Ningú et criticarà mai per excel·lir més del requerit. Si algú ho fa, potser és algun mediocre que t'enveja.

Gràcies per voler fer-ho bé.

Salut !

Dapuear (Discussiócontribucions)

Em sento molt bé fent i contribuint amb aquest article i de pas t´agraeixo a tu i a la comunitat els apunts que em feu. Jo sempre dic que tots som un.

Si vas seguint l´article d´en Shamberg veuràs la seva evolució. Tot i que de mica a mica...

M´agradaria dedicar-hi més temps però la meva filosofía em diu que cal fer esgraons cada dia i al final s´arriba allà on un vulgui.

Som hi.

Salut!

Dapuear (Discussiócontribucions)

Hola companys:

Un cop fetes les referències i polir l´article m´agradaria si algú em pot donar un cop de mà per penjar-lo com a article enllestit. Tot i que de ben segur que més coses li afegiré.

salut i espero les vostres respostes.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Ja estava penjat a l'espai d'articles definitius, només tenia un avís de "en construcció" per a advertir els lectors. Es treu i ja està (ja t'ho he fet jo). Li he pegat uns retocs, però trobaràs més propostes gramaticals en aquesta pàgina. Quan la vulguis fer servir a qualsevol article, la pots trobar al desplegable que hi ha dalt-dreta, al costat de la caixa de cerca. On diu WikiCheck.

Felicitacions i bona Diada de Sant Jordi !

Dapuear (Discussiócontribucions)

M´ho miro amb carinyo. Estic molt agraït per les teves aportacions Amadalvarez i dels companys de Viquipèdia pel recolçament que m´heu donat. No només continuaré polint l´article sino que miraré de fer més col.laboracions.

Salut per a tots.

Resposta a «Penjar article a la Viquipèdia? Molt agraït.»

Filòlegs, medievalistes i gent culta com vosaltres

3
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Enguany es celebra l'Any Llull i l'inquiet @Kippelboy em va suggerir que l'article del gran pensador Ramon Llull hauria de ser Article de Qualitat. És actualment un llarg article fruit de la bona feina de molts editors. Em caldria ajuda per determinar si és complert o hi ha llacunes informatives a omplir. Per a que els que més sabeu d'aquesta branca del coneixement em pugueu guiar (jo ja faré la feina) sobre que cal ampliar, l'he posat en avaluació. Soc conscient que ara mateix tenim un embús d'articles a avaluar i que estic fent una mica d'spamming "promocionant" l'avaluació a la Taverna, però penso que el personatge el moment ho permet. Gràcies,

Manlleus (Discussiócontribucions)

Totalment d'acord. Tot i que el nostre article és millor que en la majoria de viquipèdies (tot i la importància i l'interès) crec que aquí el podríem millorar més. Salutacions

Barcelona (Discussiócontribucions)

m'ho miro, estem d'acord que essent aniversari és un article prioritari. A veure si passeu tots i avalueu un article i es desfà una mica l'embús dels adq!

Resposta a «Filòlegs, medievalistes i gent culta com vosaltres»
Laura Golanó (Discussiócontribucions)

Hola,

Tinc un dubte,

No trobo pas com afegir categories a un article o d'una categoria ja creada, modificar-ne el contingut.

Algú em podria ajudar?

Gràcies,

Laura

Jordi Roqué (Discussiócontribucions)

Pots afegir categories a un article bé editant el codi font i posant al final [[Categoria:Nom de la categoria]]; o bé clicant el símbol "+" que hi ha al final de la llista de categories i omplint la casella que s'obri.

No entenc prou què vols dir quan dius modificar el contingut d'una categoria: seria treure articles que ja hi són o posar-ne de nous, o seria alguna altra cosa diferent ?

Laura Golanó (Discussiócontribucions)

Si els poso directament a l'article ja em sortiran ubicats, no?

Aquesta tarda faré una prova o veure si ja m'apareix. Per exemple: la categoria professors de la url, que està subdivida per lletres alfabètiques, no sé si això ho puc modificar.

Jordi Roqué (Discussiócontribucions)

La subdivisió alfabètica es forma sola. Mira't A:CAT per a més informació.

Laura Golanó (Discussiócontribucions)

Gràcies Jordi!

Laura

Resposta a «Categories»
Resum per Jordi Roqué

Resolt

Panellet (Discussiócontribucions)

Hola a tothom! Ahir vaig editar l'article The Gay Desperado i a la secció de "Llengües" no n'apareixen les altres versions idiomàtiques. En canvi, si entres a les versions castellana i anglesa, hi pots observar que la versió catalana és disponible... No sé a què és degut, encara que sí que sé que quan el vaig penjar a la Viqui va coincidir amb l'estona en què s'hi van efectuar tasques de manteniment... Hi té alguna cosa a veure? Algú ho pot solucionar? Gràcies per endavant!

Jordi Roqué (Discussiócontribucions)

Em sembla que ja està. He anat a wikidata i he esborrat i tornat a introduir l'enllaç, i sembla que s'ha reindexat bé.

Panellet (Discussiócontribucions)

Gràcies, Jordi!

Walden69 (Discussiócontribucions)

No sé com posar les coordenades al mapa localitzador de la infotaula de la Badia d'Ana Chaves. Algú m'ho pot dir, si us plau ?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Walden69, desconeixia el funcionament d'aquesta plantilla. La posició X Y no és la coordenada, sinó la distància en pixels des de la cantonada superior esquerra de la imatge, fins on vols que aparegui el punt (veure instruccions a , la plantilla que fa servir la plantilla "Element hidrografia". Ho sento, algun dia li ficaré mà i serà com la resta, però ara està fora de la meva agenda.

Resposta a «Ajut per coordenades en una taula»
Walden69 (Discussiócontribucions)

Ja està durant massa el manteniment, no ?

QuimGil (Discussiócontribucions)

La cosa ha anat com estava prevista: Tema:T2aklys71jbgciwk.

Resposta a «Ja està durant massa el manteniment, no ?»
Walden69 (Discussiócontribucions)

Ja està durant massa el manteniment, no ?

Resposta a «Ja està durant massa el manteniment, no ?|»
Walden69 (Discussiócontribucions)

Ja està durant massa el manteniment, no ?

Resposta a «Ja està durant massa el manteniment, no ?|»