Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Dafne07 (discussiócontribucions)

Per favor qui hagi fet canvis en Wokingham, Sandwich (Kent) que els desfaci perquè han perdut les dades de l'extensió del territori; i en la pàgina Aylesbury s'ha perdut la referència del cens del 2011.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Dafne07 Aylesbury, arreglat. No veig l'error que comentes de Wokingham, Sandwich (Kent). Si que es mostra la superfície. Si et refereixes a altra dada, ja m'indicaràs quina és. Gràcies per avisar.

Dafne07 (discussiócontribucions)

Gràcies. Tot resolt.

Resposta a «Errors en infotaules de ciutats d'Anglaterra»
Walden69 (discussiócontribucions)

Estic fent els municipis i comunes d'Angola, i m'he trobat que molts d'ells no tenen dades a la wikidata (i alguns les tenen errònies). Jo he intentat posar les dades a la wikidata, però el resultat és que he esborrat (no sé com) algunes de les dades que ja hi havia. Ja me n'estic atipant, perquè trobo que no m'ajuda gaire.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Paciència. Totes les coses noves tenen una corba d'aprenentatge. Què creus que costa més: aprendre a caminar o a conduir un cotxe ?. El tema és que, quan ja sabem, només li veiem les avantatges i no ens en recordem del que ens va costar.

Diga'm on has tingut problemes i miro d'ajudar-te. He intentat veure les teves contribucions a WD per mirar que havies esborrat i no he trobat res. Amb quin usuari has entrat ?

Vinga, ànims !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Bé, amb l'ajuda d'en Pau he trobat que has fet a WD. No he vist aquest error que dius, però si queda clar que estàs fent modificacions de dades que habitualment ja ens trobem emplenades (interwikis, nom en català, nous elements per enllaçar allò que no tenia,..). És a dir, estàs fent una feina "absolutament bàsica" i, per tant, molt i molt important i un xic avorrida, em consta. No defalleixis i, reafirmo la meva oferta d'ajuda.

Paucabot (discussiócontribucions)

No és 96, és 69. S'assemblen, però es veu que no són exactament el mateix:

Walden69 (discussiócontribucions)

El que m'agradaria és que m'expliquessin com quins set sous posar el mapa i les coordenades a la nova infotaula si no estan al wikidata, ja que a la majoria de comunes (i a alguns municipis) d'Angola no hi són.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Tens la informació ?, doncs, posa-la a WD. Ja et vaig dir que temps nous, eines noves. Costa el mateix escriure a WD que a l'article i l'aprofitament és molt més gran. Les dades entrades manualment a l'article, ningú les actualitzarà des de la WP-anglesa o portuguesa o xinesa, però si ho poses a WD i el temps el fa canviar (com la població, p. exemple) algú ho canviarà en algun altre lloc i nosaltres ens beneficiarem, sempre i quan ho estiguem agafant des de WD.

Els paràmetres manuals es conserven, o bé per informar dades per les quals no està prevista la propietat a WD, o per compatibilitat de tot el que ja tenim informat (no esborrarem i perdrem el que altres editors han posat durant molts anys, si no està a WD).

Si estàs aportant contingut nou, NO TÉ SENTIT que ho posis manualment a la infotaula.

Per exemple, les coordenades per dibuixar el mapa són exclusivament les de WD. Les que s'aporten manualment només serveixen per a que apareguin visualment a l'article, però no s'utilitza en càlculs, perquè tècnicament és molt complex o fins i tot impossible, ja que la plantilla coord està pensada per posar un títol, però no per fer servir la Lat-Long en càlculs cartogràfics.

Diga'm quin problema en concret tens i en quin personatge en concret i miro d'ajudar-te. Si em dius "no me'n surto" o "no m'acaba de quedar bé" i no em dius ni de que parles ni en quin article tens el problema, l'únic que puc apreciar és que estàs enfadat, però no sé quina solució donar-te.

Vinga, va. Tingues paciència, concreta, prova i no et rebotis que s'ofusca la vista i el senderi.

Salut !

Walden69 (discussiócontribucions)

Ho he intentat i NO EM SURT. Si demano ajuda és perquè no ho sé fer. NO TINC NI PUNYETERA IDEA DE COM GRAVAR ELS PARÀMETRES A LA INFOTAULA. A més em fa perdre la paciència i el temps. On dimonis hi ha un manual d'instruccions intel·ligible ? Si, tornaré a usar les infotaules antigues, m'hi entenia força bé.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Veig que havia encertat en el diagnòstic. Enfadar-te (amb mí o amb WD) no et treurà del problema. Tranquil que no s'acaba el món. Si vols saber com va, igual que passa en totes les coses de la vida, cal dedicar un temps a llegir les instruccions i practicar. Si vas a la secció "Participeu-hi" de la home de WD trobaràs nocions bàsiques que, tot i que et puguin semblar massa elementals, sovint tenen la clau d'on t'estàs equivocant.

Dius "no tinc ni punyetera idea..." i en canvi has fet un grapat d'edicions a WD. O sigui, alguna cosa saps i en algun punt t'atasques. Doncs, diga'm "el problema específic que tens".UN, només UN. m'ho miro, et guio i quan ho entenguis anem pel següent.

Va intenta-ho.

Walden69 (discussiócontribucions)

1. No sé ni on ni com posar les coordenades. Tot està en anglès i no em diu com afegir-les. 2. Si vull afegir una foto que no està a wikidata, no tinc ni idea de com editar-la. No veig els paràmetres. No pot aparèixer escrit en un idioma cristià i no en anglès, per variar ?? 3. Estic llegint l'introducció a wikidata però tampoc m'ajuda gaire, em diu com n'és de meravellós però no em diu com editar el que vull editar. Estic a un dit de tornar a les antigues plantilles. Miraré el tutorial i li donaré una última oportunitat. Si no me'n surto, tornaré a les plantilles antigues, perquè sembla que si no està ja editat a wikidata no es pot fer res. jo almenys no sé com.

Walden69 (discussiócontribucions)

Acabo de posar les coordenades a la comuna de Funda (Angola) però no he aconseguit que es vegin a la infotaula. he tornat a entrar al wikidata un altre cop i !oh! ha desaparegut tot, tot i que ho he gravat. Sabeu qué us dic ? Que ja n'estic tip. Torno a les infotaules tradicionals. Això és una presa de pèl.

Walden69 (discussiócontribucions)

Ara sembla que tot i posant la infotaula antiga, em surt la nova i no em surt el mapa amb les coordenades. Ho sento, em rendeixo. Posaré la nyapa "infotaula de geografia" i que algú altre ho faci. Renuncio !!

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que posaves les coordenades com a qualificador de l'estat (). Les has de posar com un paràmetre independent: fixa't com estan ara.

Resposta a «Infotaules geografia política»
Walden69 (discussiócontribucions)

Estic fent articles sobre Angola (com abans he fet els de Moçambic i Guinea Bissau). Revisant l'article president d'Angola he vist que no visualitzat l'estandart presidencial (insígnia). he vist que a l'article sobre el president de Moçambic tampoc es visualitza. Com és això.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 perquè no està informat imatge del segell (P158) al seu WD

Walden69 (discussiócontribucions)

I no es pot posar informació que no hi sigui al wikidata ?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 en aquest cas no en fa cas dels valors manuals. Abans posava la bandera i el segell una imatge sota l'altra. Quan es va cridar la subplantilla que posa les imatges una al costat de l'altra es va agafar només els continguts de wd. Et semblarà surrealista, però tenir en consideració els paràmetres manuals complicaria força el codi. Creus que si tenim les imatges no s'haurien de posar a WD ?.

KRLS (discussiócontribucions)

El millor seria introduir la instància a Wikidata i llestos, no? És la potencialitat de Wikidata.

Walden69 (discussiócontribucions)

Ja ho he intentat, però des d'aquesta infotaula no em dona opció.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 la dada s'ha de posar en el WD del personatge al qual s'arriba o bé clickant el llàpis que apareix avall a l'esquerra de la infotaula o a "element de wikidata" del menú de l'esquerra.

Walden69 (discussiócontribucions)

Ho he intentat i no em queda bé. No sé com fer-ho. Em caldria un manual.

Resposta a «Infotaula de càrrec polític»
Yuanga (discussiócontribucions)

Hola, ja portem unes quantes edicions a l'article àrbitre sobre qüestions de gènere. L'usuària Slastic vol canviar àrbitre per àrbitra, però no em sembla el canvi més adient. Potser la millor opció seria posar àrbitre/a o quelcom similar. Abans de decidir això m'agradaria saber si existeix ja alguna normativa al respecte a la viquipèdia.

Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo diria que la teva és l'opció correcta, però millor que ens ho confirmi (o no) Enric.

Enric (discussiócontribucions)

Vejam, això no és un diccionari, sinó una enciclopèdia, i a les entrades de les enciclopèdies no es posen mai les flexions de gènere, que jo sàpiga. Per tant, d''àrbitre/a ni parlar-ne, si no és que a totes les paraules que tenen flexió la hi posem també. No sé per què és més una àrbitra que una pintora, una escriptora o una directora d'orquestra, per exemple. Qualsevol parlant de català sap que hi ha noms que tenen versió masculina i femenina, i d'altres una versió invariable per als dos gèneres, i que la masculina és la no marcada (és a dir, àrbitre inclou els àrbitres i les àrbitres, però àrbitra no inclou els àrbitres). No és qüestió de masclisme, sinó de com funciona la llengua. Si tan necessari es veu, es pot posar al començament de l'article una fórmula similar a aquesta: "Un àrbitre (en femení àrbitra) és una persona que [...]", ja que certament la forma femenina no és gaire coneguda (mentre que ningú dubtaria a l'hora d'escriure escriptora o pintora), així com també seria interessant afegir l'aclariment de la forma femenina en entrades com ara metge o jutge, que poden ser invariables o tenir un femení marcat (la metge, la metgessa; la jutge, la jutgessa).

Barcelona (discussiócontribucions)

totalment d'acord amb Enric en les seves consideracions, al títol res i si cal, indicar-ho a la definició inicial

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies a tots pels vostres comentaris!

Yuanga (discussiócontribucions)

Aquesta és la versió proposada per la usuària en qüestió. La veieu correcte?

Paucabot (discussiócontribucions)

Enric dixit: a les entrades de les enciclopèdies no es posen mai les flexions de gènere. Perquè ho hauríem de fer en aquesta enciclopèdia i, a més, només en aquesta entrada?

Resposta a «àrbitre/a»
Jmrebes (discussiócontribucions)

Veig que la pàgina Amadis (Lully) conté una redirecció a la pàgina Amadis, i em fa l'efecte de que s'hauria de canviar això. Acabo de crear Amadis (Massenet) i a més existeix la pàgina Amadís de Gaula, sent les dues òperes (la de Lully i la de Massenet) adaptacions per a l'escena de l'Amadís de Gaula (per cert, Amadís o Amadis?). Crec que caldria crear la pàgina de desambiguació Amadis, des de la qual es pugui accedir a les 2 obres (llibre i òperes). O sigui, passar el contingut de "Amadis" a "Amadis (Lully)", i convertir "Amadis" en pàgina de desambiguació. Esteu d'acord? Salutacions.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Redirigit Amadis a Amadis (Lully). Ja pots fer la desambiguació.

Resposta a «Amadis»
Mr. Fulano (discussiócontribucions)

Olá, como faço para propor curiosidades para o Sabíeu que?

Vriullop (discussiócontribucions)

Es pot comentar a Viquipèdia Discussió:Anècdotes seleccionades. Hi ha una plantilla per dia que de fet no estan protegides tot i sortir en portada: Categoria:Plantilles d'anècdotes seleccionades de la portada.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Em faig un tip de corregir i/o eliminar "anècdotes" que, o bé fan afirmacions clarament incorrectes, o bé no se'n troba justificació en els corresponents articles de Viquipèdia. Tot just acabo d'eliminar, per aquest fet, la que hi havia avui i ahir en vaig eliminar una de les dues! @Mr. Fulano: prudência por favor.

Per cert que l'entrada més recent a la discussió de la pàgina és del 2009... i l'anterior del 2006: Viquipèdia Discussió:Anècdotes seleccionades/Arxiu 1

Mr. Fulano (discussiócontribucions)

Minha única dúvida é onde que devo colocar a curiosidade e qual é a predefinição precisa ser usada.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Mr. Fulano: no voldria ser descortès, però com a editor que, sense que ningú m'ho hagi demanat, dedico bastant esforç a mantenir "neta" la Portada, que és on apareixen les "curiosidade", quasi en permeto suggerir: "não, obrigado".

Resposta a «Sabíeu que?»

Una vegada he fet una pàgina nova de prova la vull penjar definitivament a la viquipedia i no sé com fer-ho.

2
Menasanch (discussiócontribucions)

Com ho he de fer per passar d'una pàgina de prova a una pàgina real? On haig d'anar?

ESM (discussiócontribucions)

Hola @Menasanch, a la part superior dreta de la pàgina de proves, al costat de l'espai en blanc per fer cerques a la Viquipèdia hi ha un botó desplegable que es diu "Més". Si hi poses el ratolí a sobre et donarà l'opció de reanomenar la pàgina. Aquesta opció sempre és preferible a la solució que has emprat tu, de copiar i enganxar la feina feta a un article nou, perquè es manté tot l'historial de feina feta.

Espero que et serveixi de cara a properes contribucions!

Resposta a «Una vegada he fet una pàgina nova de prova la vull penjar definitivament a la viquipedia i no sé com fer-ho.»
Jmrebes (discussiócontribucions)

Bon dia. Estic traduint la pàgina de enwiki de l'òpera "A Quiet Place" (un lloc tranquil). El títol que li he donat a la pàgina en cawiki és el seu original anglès, em fa l'efecte que és el més adient mirant pàgines d'òperes franceses, italianes, etc. Algun comentari al respecte? Salut!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

En pel·lícules i òperes s'estan respectant el nom original i la traducció al català es subordina, cas que existeixi. A més en aquest cas a totes les WPs l'han mantingut en anglès.

Ping @Lohen11

FranSisPac (discussiócontribucions)

Si se'm permet una observació, jo diria que seguint "Viquipèdia:Traducció de noms#Cultura", en el cas de les pel·lícules, com per a les obres de teatre, «s'utilitza el títol amb el que ha estat representada o projectada, en català si ha estat adaptada o doblada», tenint com a referent per a les pel·lícules l'ésAdir de la ccma.

En relació amb les obres musicals, en la mateixa secció de la norma d'estil s'esmenta el cas concret de La flauta màgica, però entenc que això no invalida la posició de, en aquest cas, mantenir el títol original.

Ho dic tan sols "perquè consti". Cordialment,

Jmrebes (discussiócontribucions)

Const i és la meva opinió també. Aquesta òpera és de les poc programades, i sempre ho ha sigut amb el títol en anglès. Si no he passat encara l'article de la meva zona de proves a definitiu és perquè no vull equivocar-me. Cordialment

ESM (discussiócontribucions)

Jo apostaria per mantenir el títol original, ja que aparentment la versió refeta va mantenir el títol en anglès quan es va estrenar a La Scala.

Lohen11 (discussiócontribucions)

A Viquiprojecte:Òpera, varem decidir: els títols de les òperes es traduiran sempre al català menys en els casos de llengües "properes" com el francès (Les pêcheurs de perles), l'italià (Un ballo in maschera), o l'espanyol (La vida breve). També es traduiran aquelles òperes que per la seva fama té tradició el seu nom en català (El barber de Sevilla) encara que siguin de llengües properes.

Això fa temps que ho varem decidir. En anglès hi ha molt poques òperes i tot i no ser proper, l'entén molta més gent que la resta. En alemany, en canvi, hi ha un munt d'òperes i no és ni proper ni l'entén gaire gent. El mateix i més exagerat passa amb el txec i encara més amb el rus (tots dos amb una gran cultura d'òpera).

És un bon tema per discutir-lo bé. En el seu dia es va tractar però amb poques intervencions.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Ja veig que sí que s'havia parlat del tema. De vegades em perdo buscant temes antics. Bé, en el cas de les (poques) òperes angleses (com a idioma, no pas nacionalitat) penso que el títol pot sonar molt bé en anglès, com West Side Story (musical) que el tenim amb el títol en anglès (no és òpera, però és gènerc líric). El mateix passa amb altres musicals de fama, com Cats (musical), Hair (musical), etc. El renom internacional d'aquest títols ajuda a crear les pàgines amb el títol en anglès (que és com les tenim). El cas d'aquest "A Quiet Place" és diferent perquè no és tan coneguda com a obra, però amb més motiu traduir el títol no ajudaria a trobar-la a la Viquipèdia, els pocs que la cerquin faran servir el títol en anglès (o jo ho faria). És una opinió.

Resposta a «Títol d'òpera»
Beusson (discussiócontribucions)

Bona tarda. Arran d'una conversa amb en @Bestiasonica he trobat varis enllaços trencats dels articles que es van realitzar pel VP:Xucladors, concretament a la part de zones humides. Suposo que els de la generalitat ho han canviat de lloc i ara alguns donen error 404. Hi ha alguna manera de fer un bot que ho canvii i no s'hagin de repassar un a un tots els articles? Gràcies de bestreta.

Vriullop (discussiócontribucions)

Anotat a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds#Enllaços trencats de zones humides. Cal dir que la pàgina no és gaire activa però si la petició es fa ben detallada té més possibilitats.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Potser ja es té controlat però, per si serveix d'ajuda, la pàgina genèrica on ara es troba l'inventari de zones humides és:

http://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/patrimoni_natural/sistemes_dinformacio/zones_humides/inventari_zones_humides/

i, per exemple, l'enllaç

http://www20.gencat.cat/docs/DAR/MN_Medi_natural/MN14_Inventari_zones_humides/Documents/Besos/Fitxers_estatics/06004002_llacunes_mas_duran.pdf

que actualment dóna error a Llacunes de Mas Duran passaria a ser (va per conques o zones genèriques):

http://mediambient.gencat.cat/web/.content/home/ambits_dactuacio/patrimoni_natural/sistemes_dinformacio/inventari_zones_humides/documents_fitxes/besos/fitxers_estatics/06004002_llacunes_mas_duran.pdf

Resposta a «Enllaços trencats»
Walden69 (discussiócontribucions)

ja estic utilitzant la maleïda infotaula de geografia política per fer els municipis i governacions de Palestina. Sembla que moltes de les dades no estan a wikidata i encara no he descobert com quins set sous m'ho he de fer per posar les subdivisions, perquè el els paràmetres | admin1 = i | admin_tipus1 = no m'apareixen com haurien d'aparèixer. Jo no sé que coi heu fet però no entenc res. Si algun dia us digneu passar les dates a la wikidata us agraïria que no esborréssiu els noms en àrab dels municipis i governacions (com heu fet en molts dels municipis i comunes marroquines).~~~~

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Veig que se t'han travessat els canvis. Diga'm un exemple d'aquests que dius que no està la info a WD i t'explico com fer per a que no tinguis tos aquests mals de cap.

Walden69 (discussiócontribucions)

Per exemple, la governació de Gaza i els municipis que estic creant ara.

Walden69 (discussiócontribucions)

I la desaparició dels topònims en berber, i sovint també en àrab, en els municipis marroquins no és un invent meu, és un fet. Mireu l'abans i el després.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Pots donar-me un article "concret" dels que t'han fet malbé. Aquests que dius "mira l'abans i el després" no sé quins són si no m'ho dius tu. Així podré mirar que ha passat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Ningú ha dit que t'inventis res.

Intento objectivar "què passa" per determinar "com actuar".

Els retrets no ajuden. Quan pugui mirar el que ha passat, ja veurem com i perquè.

Walden69 (discussiócontribucions)

Quan als municipis palestins, al final he aconseguit posar la subdivisió a base de fer proves. Plantar aquesta infotaula sense més està bé si totes les dades de l'infotaula ja estan al wikidata, però hi ha casos en els que no, com en el cas dels palestins, ja que llevat el mapa la majoria de dades les he de posar jo. I el retret es deu al fet que vaig fer vora 500 municipis i comunes marroquines, i a tots hi vaig posar els topònims en berber (alguns no en tenien) i àrab. Si això desapareix hauré treballat per no res.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Walden69 Centrem-nos en els marroquins. Per fer aquestes aportacions que comentes, dedueixo que estaves fent servir {{Infotaula de divisió territorial administrativa}}. És correcte ?. Jo he estat fent consultes a l'atzar de categoria:municipis del Marroc i estan tots a els noms i estan fets per tu. Què és el que s'ha perdut ?.

Resposta a «Infotaula de geografia»