Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

About this discussion

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Taules

Aquest tema de discussió ha estat tancat per CarlesMartin
Motiu: Solucionat pel Vriullop.
3
CarlesMartin (Discussiócontribucions)

He vist que des de fa alguns dies en alguns articles no es visualitzen correctament les línies de les taules, per exemple a Olimpíada d'escacs de 1992 . Es mostra al començament de cada taula el codi class="wikitable", que no s'hauria de visualitzar. És que ja no existeix aquesta mena de taula?. Alguna cosa deu haver canviat, però no sé què.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Corregit Special:Diff/15284152. És una plantilla obsoleta usada només en 95 articles i que s'hauria de substituir.

CarlesMartin (Discussiócontribucions)

Ah, gràcies, Vriullop!.

NO puc crear un article nou amb editor visual

3
Pacopac (Discussiócontribucions)

Hola! Intente crear un nou article sobre el Tancat de la Pipa.

A https://ca.wikipedia.org/wiki/Parc_Natural_de_l%27Albufera_de_Val%C3%A8ncia#Fauna al peu de la foto de la dreta hi ha l'enllaç roig que si intente usar-lo em porta sols a la Creació de la pàgina «Tancat de la Pipa» amb l'editor de codi.

Llavors ho intente fent una cerca de "Tancat de la Pipa" i ací sí que em dóna dues opcions: Crea la pàgina en aquest wiki: «Tancat de la Pipa» amb editor de codi o «Tancat de la Pipa» amb editor visual. Seguint l'enllaç per crear l'article des de l'editor visual, m'ix un avís, que un cop acceptat, no hi manera de seguir. Alguna idea de com resoldre-ho? Treballe amb Ubuntu i Firefox. Gràcies!

KRLS (Discussiócontribucions)

En principi no he tingut cap problema. T'he creat l'article perquè no més hagis de prémer modifica Tancat de la Pipa i fer-lo (tot teu). Has clicat sota el títol? Si has amagat l'avís és perquè t'ha carregat l'editor, cosa que em fa pensar que no és problema de tenir el Javascript deshabilitat.

Pacopac (Discussiócontribucions)

Gràcies, però jo crear-lo mitjançant l'editor de codi ja sé ;-)

El que volia era experimentar i saber com anava crear articles amb l'editor visual, que mai abans m'havia eixit l'opció, i que és molt més senzilla per explicar a novells. I ara que ho prove de nou amb Firefox segueix sense funcionar-me; amb el Chrome sí que va perfectament. Revise el meu Firefox i si segueix fallant ja us dic.

Resposta a «NO puc crear un article nou amb editor visual»

No compleix els criteris d'admissibilitat

Aquest tema de discussió ha estat tancat per Pere prlpz
Motiu: Petició d'ajuda atesa
10
Aquesta petició d'ajuda ja ha estat atesa.

Coronel Fenymore (Discussiócontribucions)

Bon dia, mestres,

han posat, en l'article sobre el llibre «Croquis pirinencs» que vaig fer abans d'ahir, l'etiqueta que falta cobertura significativa per part de fonts fiables i independents del subjecte.

L'article ja té una referència independent del propi llibre, que és la introducció que en fa Enric Faura per l'editorial Cossetània. Algú pot indicar-me què és el que pot fallar?

Paucabot (Discussiócontribucions)

He estat jo el que t'he posat l'avís. A l'avís, hi tens un enllaç a Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat, on bàsicament diu que, per poder fer un article sobre el llibre, has de citar fonts publicades i externes que parlin de manera significativa sobre el llibre. El propi llibre no pot ser usat per referenciar-se a ell mateix, vaja.

Coronel Fenymore (Discussiócontribucions)

gràcies, Pau, per respondre.

Jo, per exemple tinc un Hamlet de Shakespeare amb intro de victor Hugo. Victor Hugo és independent de Hamlet.

Això és el que havia pensat jo i per això ho vaig donar per bo. Però vaja, ja en cercaré més referències.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Hamlet és admissible perquè hi ha milers de fonts addicionals externes (a part del prologuista) que parlen de l'obra. Segurament, precisament perquè moltes fonts externes havien xerrat de Hamlet, Víctor Hugo féu aquella intro. Passa el mateix amb Croquis pirinencs? Si no passa, una bona solució seria fusionar aquest article amb el del seu autor Jaume Massó i Torrents. Més informació a Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat#Admissibilitat com a raó de fusió.

Coronel Fenymore (Discussiócontribucions)

Gràcies, queda aclarit.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

En general, que un llibre es publiqui no és indici de notabilitat, perquè clarament el llibre no és independent de qui l'ha escrit i publicat. Ara bé, que un llibre es torni a editar al cap d'un segle, sobretot si és amb un estudi introductori, sí que pot ser indici de notabilitat, perquè ara sí que els que l'editen són independents del llibre original. Seria un contrasentit que la introducció publicada com a article en el butlletí d'un centre excursionista la consideréssim cobertura significativa mentre que la mateixa introducció publicada en una edició actual del llibre no ho sigui.

Ara bé, en el cas d'un article no massa llarg com aquest, sobre un llibre d'un autor que no té gaires llibres, el dubte és si la informació està més bé separada o si és més útil en forma de secció a l'article de l'autor.

77.228.129.48 (Discussiócontribucions)

jo crec que Croquis pirinencs és un clàssic desconegut. Pot anar separat o junt, no és una qüestió matemàtica. Jo el vaig fer separat perquè no tenia informació de la seva narrativa en general, tan sols d'aquesta obra.

Per fusionar-lo amb el de Jaume Massó i Torrents hauria de posar-me d'acord amb algú?

Coronel Fenymore (Discussiócontribucions)

Aquest d'aqui dalt sóc jo.

Paucabot (Discussiócontribucions)

D'acord amb en Pere respecte de l'admissibilitat. No és el mateix un pròleg contemporani que un pròleg d'una reedició un segle després. Respecte de si s'ha de demanar permís per fusionar, Viquipèdia:Llanceu-vos-hi!.

Coronel Fenymore (Discussiócontribucions)

Res més i moltes gràcies a tots dos.

Pacopac (Discussiócontribucions)

Hola! Des d'este matí estic tenint problemes en editar amb l'editor visual, en intentar desar els canvis m'ix l'error: parsoidserver-http: HTTP 500 ho he provat en ordinadors diferents al matí i de vesprada i segueix igual. Algú més té problemes similars? Gràcies!

Pacopac (Discussiócontribucions)

He provat amb un altre article i cap problema :| L'error m'ix en editar Voluntariat ambiental, estava copiant part de Voluntariat#Voluntariat_ambiental per afegir-ho al primer i no hi ha manera. Gràcies.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Jo acabo d'editar voluntariat i voluntariat ambiental sense cap problema.

Pacopac (Discussiócontribucions)

Amb el meus canvis..

Alguna cosa no ha funcionat

parsoidserver-http: HTTP 500

Descarta

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

A mi també em funciona correctament. Mira si et falla amb més pàgines, si et falla en pàgines que no siguin del mateix espai de noms i si també et passa en wikipedies amb altres idiomes. Pots provar de netejar la memoria cau. Prova també de fer una edició com anònim (completament voluntària, si no vols revelar la teva ip no ho facis) o tancar sessió i tornar a entrar. Si tens un altre navegador (quin fas servir?) prova-ho des de l'altre. Teòricament segons el número d'error (HTTP 500) ens hauria de passar a tots perquè normalment vol dir "Error intern del servidor" i fer tot el que t'he posat a dalt no hauria de funcionar, tot i així com que només et passa a tu de moment i no fa cap mal provar-ho....

Pacopac (Discussiócontribucions)

@Gerardduenas: gràcies! Crec que he trobat l'error encara que no entenc el perquè. A Voluntariat#Voluntariat_ambiental la referència final l'estava copiant amb l'editor visual d'un article a un altre i fent-ho és quan apareixia l'error en desar. Ho he fet amb l'editor de codi i ha funcionat (ací treballe amb Ubuntu i Firefox).

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

Com ho has copiat exactament? Et continua passant? Com ho puc reproduir? Perdó per l'interrogatori però caldria comunicar l'error.

Pacopac (Discussiócontribucions)

El problema segueix tal i com he explicat adés. Prove de nou (amb Ubuntu, Firefox i l'editor visual):

. A l'apartat Voluntariat#Voluntariat_ambiental la referència final sobre l'ORDRE de 10 de juny... la copie (ctrl+c) tal qual.

. A Voluntariat ambiental l'enganxe (ctrl+v), i en desar m'ix una mena de finestra emergent d'error:

Alguna cosa no ha funcionat

parsoidserver-http: HTTP 500

Descarta

A manar!

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Notifico en QuimGil per si convingués notificar en algun lloc aquest error amb l'editor visual.

QuimGil (Discussiócontribucions)

Ho he reportat indirectament a phab:T41057. Per a temes Parsoid està bé avisar en @Marcoil:

Marcoil (Discussiócontribucions)

Sembla que hi ha qualque problema entre VE i Parsoid a l'hora de copiar referències. Ja s'havia obert phab:T100209, així que he afegit la informació allà.

Moltes gràcies per la informació!

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

Ups havia creat jo també una tiquet... Ara el fusiono

Resposta a «parsoidserver-http: HTTP 500»
Panellet (Discussiócontribucions)

Hola a tothom! A la secció de Bases de Dades Taxonòmiques de l'article ''Centropogon australis'' apareix un enllaç a Plantlist tot i que jo no l'he inclòs a l'article en qüestió... Em semblaria bé si enllaçés amb l'espècie tractada a l'article però no és el cas ja que es tracta d'una espècie vegetal que porta el mateix nom que el peix... Com es podria solucionar això?

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Fet! La causa del problema és un conflicte d'interviquis amb l'article homònim en vietnamita que va sobre la planta que té el mateix nom científic.

Panellet (Discussiócontribucions)

Gràcies, Pere! Ets un crac!

Hola! A l'article Paracentropogon rubripinnis i a la secció de Bases de Dades Taxonòmiques apareix un enllaç a FishBase que no hi hauria d'aparèixer ja que no l'he inclòs... A què podria ser degut?

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

L'enllaç apareix perquè si la plantilla no té la dada per alguna base de dades, mira si hi és a Wikidata i l'agafa d'allà (no amb totes, però si amb unes quantes que són a Wikidata). La {{autoritat}} fa el mateix, i tenim altres plantilles que també agafen dades de Wikidata si no les tenen en local, com ara les taxocaixes per la foto, les plantilles de projectes germans, i les plantilles de manca de coordenades.

A Plantilla:Bases de dades taxonòmiques, on hi ha la taula amb la llista de bases de dades, les que tenen ple el camp "Propietat" són les que agafa de Wikidata si no la té (si està actualitzada la informació d'ús).

Un altre tema és que sembla que l'enllaç a FishBase no funciona. Veig que el format de l'enllaç que genera la nostra plantilla (i que no funciona) no és el mateix que es genera directament des de la pàgina de Wikidata (que sí que funciona). Potser és que a FishBase han canviat les URL.

Notifico en Paucabot.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Només m'ho he mirat per sobre, però crec que abans usaven un ID (http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?ID=4590.html) i ara usen el nom científic (http://www.fishbase.org/summary/Paracentropogon-rubripinnis.html): Si és així, seria una mala notícia ...

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

També mirant-m'ho per sobre, clicant des de Wikidata (d:Q2114265) l'enllaç surt http://www.fishbase.org/summary/4590 i funciona. Crec que només han canviat la manera de posar l'ID.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Fet! Gràcies, Pere.

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

Apunto que això ho fan moltes webs per obtenir millor posició als cercadors, als quals no els agrada gens el tema de pàgines dinàmiques com SpeciesSummary.php?ID=4590.html

Resposta a «Bases de dades taxonòmiques»
Pere prlpz (Discussiócontribucions)

A Especial:Contribucions/185.38.128.236 hi ha unes desenes d'edicions als articles d'anys, aparentment fetes amb bona fe, però que necessiten una revisió (noms erronis, faltes d'ortografia i tipografia, enllaços mal posats, frases a la secció equivocada, etc.). Ho deixo aquí per si algú té ganes i temps de mirar-s'ho.

CarlesMartin (Discussiócontribucions)

@Nknudsen: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Usuari_Discussi%C3%B3%3ACarlesMartin&type=revision&diff=15253569&oldid=15253405 em va dir que és un taller que està perpetrant!. La gran majoria d'edicions contenen molts errors ortogràfics, enllaços erronis, i defectes formals diversos, però he vist que ell en va arranjant. Jo també n'he arreglat bastants, i seguiré fent-ho. Ja m'està bé, estic segur que val la pena permetre que alguns usuaris novells "juguin" així amb els articles d'anys si encara que sigui només un s'acaba "enganxant" al vici viquipedista!.

Afegeixo que bàsicament el que fan és traslladar contingut des dels articles d'anys corresponents a la viquipèdia en castellà, que és on vaig per arreglar els enllaços que no funcionen!.

Nknudsen (Discussiócontribucions)

Sí totes són amb bona fe. Si no estan totes revisades ja m'ho miraré i ho arreglaré. A veure si engresquem a més gent!

Resposta a «Edicions per revisar als anys»

Com sé que ningú més està treballant en els mateix article?

Aquest tema de discussió ha estat tancat per Gerardduenas
Motiu: Ja ho té bastant més clar
9
Coronel Fenymore (Discussiócontribucions)

Hi ha alguna manera de saber en què estan posats els altres, per no treballar en va i , per exemple, no crear el mateix article en què estava treballant un altre usuari? Possiblement teniu algun mètode que jo desconec.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Hola @Coronel Fenymore:: Hi ha diverses plantilles de manteniment per a indicar que algun usuari està treballant activament a editar un determinada pàgina (p.ex.: plantilla:editant, plantilla:inacabat o plantilla:traducció) . Així mateix sol ser més freqüent que una pàgina recentment editada (consulta l'historial) sigui editada que una que fa molt temps que no ho ha estat. En l'historial pots saber quins usuaris són els que han fet aquesta edició. Pots contactar individualment amb cadascun dels usuaris per coordinar la feina directament a les discussions de les seves pàgines d'usuari. També pots iniciar un fil de discussió específica en la pàgina de discussió de la pàgina concreta per si vols explicar les teves intencions i coordinar-te amb altres usuaris.

Paucabot (Discussiócontribucions)

No hi ha manera de saber quins articles s'estan editant en un moment determinat. Si ho dius per no crear un article ja existent amb nom diferent, el millor que pots fer és usar el cercador i afinar el més que puguis abans de crear l'article.

Dvdgmz (Discussiócontribucions)

En tot cas no hi ha problema per treballar amb el mateix, al contrari, que si hi ha més gent se sol millorar. A la pestanya Historial de cada pàgina pots veure totes les edicions, comparar-les per parelles, clicar per veure què ha fet un usuari (dif) o contactar amb ell a la seva pàgina de discussió. És difícil que editis exactament al mateix temps que algú altre, quan això passa fent servir l'editor visual normalment si treballeu en diferent paràgraf ni te n'adones. Si realment estiguéssiu editant exactament el mateix l'últim que desa rep un avís de conflicte d'edició amb el que ha escrit ell i l'altre i ha de mirar d'integrar-ho.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Per més informació, Ajuda:Historial de la pàgina.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Un consell "no oficial" fruit de la meva experiència personal: si estàs preparant documentació per fer un article, pot ser bo crear-lo amb un mínim d'informació, per no trigar a deixar constància pública de que hi estàs treballant, incloent-hi al principi la plantilla {{editant}}.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Més consells "no oficials": la plantilla {{editant}} indica que no vols ajuda ni col·laboracions sinó que vols treballar tot sol tot i que això és una enciclopèdia col·laborativa, i si no estàs editant indica que és un article abandonat a mitges que s'hauria d'esborrar, a menys que estigui prou presentable per esborrar només la plantilla.

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

Encara més consells "no oficials": També pots fer servir la plantilla {{Inacabat}} si has de passar-te uns dies o setmanes editant l'article

Coronel Fenymore (Discussiócontribucions)

Gràcies a tothom. Ja ho tinc bastant més clar

Com puc pujar imatges?

Aquest tema de discussió ha estat tancat per Gerardduenas
Motiu: {{respost}}
7

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

No se com pujar imatges. Em fa una mica de por el tema dels drets d'autor. No se si existeix cap tipus de base d'imatges propietat de vikipèdia per cercar-les i adjuntar-les als articles que vagi escrivint.

Paucabot (Discussiócontribucions)

La base de dades d'imatges lliures que demanes existeix i es diu Commons: https://commons.wikimedia.org. I aquí t'explica com inserir-les: Ajuda:Ús d'imatges.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

D'acord! Moltes gràcies!

QuimGil (Discussiócontribucions)

Si fas servir l'editor visual, afegir imatges es fa clicant a "Insereix" -> "Fitxer multimèdia".

Encara no tenim instruccions traduïdes al català, però si t'espabiles en anglès, tenim mw:Help:VisualEditor/User_guide/ca#Editing_images_and_other_media_files.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

En anglès ja m'està bé! Moltes gràcies!

Dvdgmz (Discussiócontribucions)

Al "Insereix" -> "Fitxer multimèdia" pots fer cerques dins de Wikimedia Commons, poses una paraula i vas trobant el que hi ha. Si has buscat directament a Wikimedia Commons llavors agafes el nom del fitxer i el poses dins el buscador de "insereix". D'altra banda si vols pujar imatges a Commons tens la opció "Carrega un fitxer" al menú lateral. Pots pujar imatges creades per tu alliberant-ne els drets. O pots pujar imatges que ja estiguin al domini públic o que el seu autor hagi alliberat explícitament amb una llicència compatible (CC-by, CC-by-sa, GFDL; però cap amb restriccions comercials o ND). Si una imatge no porta informació de llicència no la pots pujar. Per pujar imatges en Domini Públic tingues en compte que ho ha d'estar tant als EUA (on estan els servidors i la fundació) com a Espanya (des d'on ho puges).

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

D'acord! Moltes gràcies!

Dafne07 (Discussiócontribucions)

Algú sap què vol dir "plantilla Quoi"?, L'he trobat a la referència 183 de Lluna .

i sembla que no està activada, potser s'hauria de suprimir.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Es veu que prové de la traducció de :fr:Lune#Croyances et mythologies. La plantilla en sí és :fr:Modèle:Quoi i sembla ser equivalent a Plantilla:Text imprecís o a Plantilla:Què.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Podria ser una plantilla de la fr.wiki? https://fr.wikipedia.org/wiki/Mod%C3%A8le:Quoi potser no s'ha traduït o s'ha agafat info d'allà

Dafne07 (Discussiócontribucions)

Gràcies a tots. Com que he vist que estava substituint el títol d'un llibre, he localitzat aquest llibre i l'he posat a la referència.

Resposta a «plantilla Quoi»

No em deixa editar res

Aquest tema de discussió ha estat tancat per Pere prlpz
Motiu: Bug arreglat
11
Cgranadino (Discussiócontribucions)

Bona tarda,

Fa una estona que estic editant l'article de Vicenç Carbonell i Virella sense problemes, però de cop i volta, tant amb el Mozilla com en el Chrome, quan clico a "Modifica" per afegir contingut, m'ha aparegut un missatge en anglès sobre llicències que no entenc què vol dir. Ni he posat cap imatge, ni he fet menció de res. Què pot ser? Gràcies! Us enganxo el missatge. De moment no puc seguir editant a causa d'això.


DescriptionHarbor Beach Lighthouse historic.jpg

English: The Harbor Beach Lighthouse at Harbor Beach, Michigan, United States is listed on the US National Register of Historic Places (NRHP).Date Unknown2008-05-06 (original upload date)


Source http://www.uscg.mil/hq/g-cp/history/WEBLIGHTHOUSES/harborbeach.JPGTransferred from en.wikipedia; transfer was stated to be made by User:Werewombat.


Author United States Coast GuardOriginal uploader was Asher196 at en.wikipedia


Permission(Reusing this file)

PD-USGOV.
License information


Public domainPublic domainfalsefalse


This image or file is a work of a United States Coast Guard service personnel or employee, taken or made as part of that person's official duties. As a work of the U.S. federal government, the image or file is in the public domain (17 U.S.C. § 101 and § 105, USCG main privacy policy and specific privacy policy for its imagery server).

English | italiano | македонски | മലയാളം | +/−


Original upload log The original description page is/was here. All following user names refer to en.wikipedia. 2008-05-06 22:40 Asher196 430×356×8 (30094 bytes)

Descripció

Image of the Harbor Beach Lighthouse

Origen

http://www.uscg.mil/hq/g-cp/history/WEBLIGHTHOUSES/harborbeach.JPG

Data

No consta

Autor

Desconegut

Permís

Vegeu l'apartat Llicència

Template:ImageUpload

Medol (Discussiócontribucions)

No ho sé, jo puc editar sense problemes i a l'historial d'aquesta pàgina no apareix res estrany. No sé què dir-te.

Cgranadino (Discussiócontribucions)

Bona tarda,

Estic editant ara l'editor de codi HTML i em deixa fer canvis, però amb l'editor visual no hi ha manera, segueix apareixent-me el missatge en anglès. Seguiré provant o em posaré en un altre ordinador. Gràcies.

Vriullop (Discussiócontribucions)

El que et surt és la pàgina Fitxer:Harbor Beach Lighthouse historic.jpg.

Cgranadino (Discussiócontribucions)

Sí, no sé què vol dir la pàgina aquesta... de totes maneres, al cap d'una estona ja em torna a funcionar l'editor visual. Gràcies.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Hi ha hagut una edició d'aquesta tarda que pot estar relacionada amb el mateix problema , tot i que també podria ser un error humà. Ho deixo aquí per si passés més cops i notifico en QuimGil per si en sap alguna cosa i en Biblioaprenent per al·lusions.

Dvdgmz (Discussiócontribucions)

No sé què pot ser això. Però últimament també em passen coses rares amb l'editor visual. Abans anava molt bé. Des de fa uns dies hi ha parts del paràgraf on no puc anar a editar si no ho faig recorrent el text amb la fletxa de teclat, o sigui que no hi puc posar el cursor directament amb el mouse. També em passa que a vegades no em deixa desar i he de tornar enrera i tornar-ho a clicar o que hi ha camps d'un formulari de referències que no em deixa omplir.

Elitre (WMF) (Discussiócontribucions)

The issue was https://phabricator.wikimedia.org/T97155, and it's been fixed.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Per si a algu li interessa, https://wikitech.wikimedia.org/wiki/Incident_documentation/20150424-Parsoid