Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Articles sobre banderes municipals que no es veuen

5
Enric (discussiócontribucions)

Bon dia, he vist que a la infotaula de Cervera i de la Pobla de Montornès no hi ha l'accés als articles sobre la bandera corresponent, però sí als de l'escut. He intentat arreglar-ho però no me'n surto.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Enric em sembla que el @Pcm ja ho ha afegit a WD.

Potser abans sortia perquè la infotaula tenia una instrucció per cercar si existia un article anomenat "bandera de nnnnn", però la varem treure perquè consumia molts recursos. Vaig fer uns centenars de càrregues creuant la informació que teníem a WD desaparellada entre items de banderes i entitats sense la Bandera (P163), però segur que alguna se'm va passar.

Enric (discussiócontribucions)

Gràcies!

Pcm (discussiócontribucions)

Cert. Ho he afegit, però no he pogut contestar aquí. Eren pàgines relativament noves i una d'elles no estava donada d'alta a wikidata.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

ara s'entén. Abans, tot i no estar a WD, la infotaula l'agafava, però amb el canvi que he explicat més amunt, o està a WD o s'ha de posar com a paràmetre manual. Merci @Pcm

Resposta a «Articles sobre banderes municipals que no es veuen»
Helena Femina (discussiócontribucions)

Hola! He escrit el meu primer article i no sé com afegir la infotaula de continguts i la infotaula biogràfica.

Abans de publicar-lo he escrit una prova a la meva subpàgina d'usuari i m'ha aparegut sola la infotaula de continguts. Des de la meva subpàgina no he sabut com publicar l'article i quan l'he creat de nou des d'un link vermell la taula de continguts no ha aparegut. Com podria crear-la? També voldria afegir-hi una infotaula de biografia.

Si ara visito la pàgina em suggereix que enllaci a wikidata per obtenir les dades globals... com ho faig?

He llegit les recomanacions per a membres novells de viquipèdia però no ho he trobat!

La pàgina que he creat és sobre Maria Sunyer.

Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)
ESM (discussiócontribucions)

Hola Helena! Et responc telegràficament:

  • Les taules de continguts es generen soles a partir del moment que l'article té un determinat número de seccions.
  • Bona feina treballant prèviament l'article a la teva pàgina de proves. El més recomanable de cara a properes ocasions, en lloc de copiar i enganxar el redactat en un article nou, és reanomenar-lo. Així es conserva l'historial de tota la feina feta.
  • No pateixis excessivament pel tema Wikidata. En tot cas, i tambe de cara a properes ocasions, els articles de la Viquipèdia s'enllacen a Wikidata des de l'últim apartat del menú del marge esquerre de la pantalla.

Ara, per acabar de rematar l'article sobre Maria Sunyer, seria genial si poguessis referenciar la informació que presentes. Ànims, demana el que convingui sense por!

Helena Femina (discussiócontribucions)

Moltes gràcies als dos!

Helena Femina (discussiócontribucions)

Hola! Us escric de nou per exposar-vos dos dubtes:


- Sobre reanomenar les pàgines de prova: No aconsegueixo trobar l'opció reanomenar. He llegit com fer-ho però on m'hauria d'aparèixer aquesta opció tan sols hi apareix "Refresca". No sé què dec fer malament!

- Sobre modificar una pàgina ja existent: Vull ampliar la informació d'aquesta pàgina. No sé quina és la praxis de Viquipèdia al respecte. La modifico directament o creo una discussió abans, per tal d'avisar a les persones que l'han creat i involucrar-les en la modificació? La meva intenció és ampliar la informació i no pas contradir-la.


Gràcies altra vegada!

ESM (discussiócontribucions)

Pel que fa a reanomenar pàgines crec que se t'habilita la funció a partir d'un determinat número d'edicions, però no sabria dir-te quantes (no són gaires). Si et cal reanomenar alguna pàgina i encara no et surt l'eina m'avises a la meva pàgina de discussió i ja te la reanomeno jo, si vols. Ànims!

Barcelona (discussiócontribucions)

Pots editar directament la pàgina per ampliar-la! Celebro molt que facis dones del passat, que ens falten moltes entrades al respecte. Benvinguda!

Resposta a «Crear infotaules en un nou article»
Xavierona3 (discussiócontribucions)

Hola

¿Com ho faig per penjar una foto meva, feta amb el meu mòbil, a l'article que parla de mi?

Tot el què intento, el sistema no m'ho deixa fer.

Em diu que el fitxer ja està duplicat, suposu perquè ho he intentat diverses vegades.


Gràcies!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Ja està fet, però cal que donis un cop d'ull a VP:CI

Resposta a «Penjar una foto al meu article»

Eina de traducció de textos per a Meta i altres espais

3
Amadalvarez (discussiócontribucions)

A la darrera Viquitrobada, el @Toniher ens va fer una píndola de l'eina que mostrava textos dels continguts tècnics i missatges per anar-los traduint.

Algú em pot recordar com s'hi entrava ?. De moment no crec que em calgui ajuda sobre com funciona, perquè espero recordar-ho o intuir-ho, però no descrito una segona sol·licitud d'ajuda quan em posi.

merci

Townie (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Merci

Resposta a «Eina de traducció de textos per a Meta i altres espais»

Consulta per pujar una imatge externa que és del domini públic

5
Josepvmarin (discussiócontribucions)

Hola, doncs aquesta és la consulta. Estic editant la entrada sobre un partit polític, i vull afegir el seu logotip. Que a més fa referència a la simbologia de la que es parla en l'article. No en sé molt d'edició a viquipèdia, em podeu ajudar? :) Front Nacional Identitari Si no és treball propi com puc pujar-lo, i específicament en aquest cas? Gràcies

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El títol del fil parla d'una imatge que "és del domini públic". Si es pot justificar que és de domini públic es pot pujar a Commons sense problema. Ara bé, què et fa pensar que és de domini públic? Fa més de 80 que va morir l'autor del logotip? És tan simple que no és un dibuix? L'autor l'ha alliberat al domini públic per que qualsevol el faci servir pel que vulgui sense cap limitació?

Josepvmarin (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta, el logo és una runa cèltica, per això parlo de domini públic, un símbol molt antic, penso que en aquest cas es pot aportar a la entrada?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si realment és una runa cèltica coneguda, suposo que el logo es pot considerar igual que un logo format només per lletres i ser de domini públic per no ser prou original (commons:Commons:Threshold of originality). Ara bé, t'hauries d'assegurar que realment és una runa antiga i no un dibuix inventat per que recordi una creu gammada amb l'excusa que és una runa antiga, perquè jo no he sabut trobar aquesta runa entre les imatges de runes que hi ha a commons:category:Runic writing.

Per aquests fitxers crec que la plantilla és commons:Template:PD-ineligible.

Josepvmarin (discussiócontribucions)

Gràcies, obres una línia interessant, el fet que sigui una runa cèltica 'inventada'. La pujaré, però també faré recerca per contrastar-ho. D'altra banda, no en sé pràcticament res de la simbologia nazi i d'ultradreta, ni ganes. El meu interès en aquests cas és descriure un grupuscle neonazi concret, vinculat al 'mainstream' que fa pràctiques electorals. Gràcies,

Josep

Resposta a «Consulta per pujar una imatge externa que és del domini públic»
Walden69 (discussiócontribucions)

El wikimerda la té botada amb mi. Articles que he fet jo m'han desaparegut del wikidata (o bé no són visibles per a mi). No em surt l'opció modificar el codi (a les altres viquipèdies sí, però a la catalana no). Que caram passa !! Aquí sí que puc editar, però als meus propis articles no, i al wikidata hi ha coses que surten i coses que no. Que carai passa ??

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si quan vas al metge per què et trobes malament t'expliques de la mateixa forma, no milloraràs...... i molt menys, si dius que estàs així per culpa de la sanitat pública. Va, ho provem ?

  • Posa un exemple d'article desaparegut per a que puguem mirar d'esbrinar que passa
  • Modificar el codi: Si no et surt com a opció al menú, ves a Preferències --> Caixa d'edició --> busca "Pestanyes d'edició:" i hi trobaràs un desplegable --> Posa-hi "Mostra'm les dues opcions d'editor"
  • Posa un exemple de quines coses no et surten a WD ? (quin article, item, dada, .....) per poder mirar-ho.

Vinga, va !

Walden69 (discussiócontribucions)

Per raons que desconec el navegador m'ha canviat les opcions d"edició. Ara puc editar però a la Viquipèdia en català segueix sense aparèixer-me "editar codi" (a la castellana i a la francesa sí, a l'anglesa tampoc). Després d'entrar a l'opció "modificar" he optat en configuració per la no visual i puc editar amb normalitat. El que no comprenc és perquè de cop i volta m'ha modificat a mí les opcions d'edició ja que sembla que ningú més s'ha queixat. I durant una estona també em deia que els navegadors noe eren autoritzats (???). Saps si a algú més li ha passat quelcom semblant ?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No he sentit res d'això. La crisi d'ahir amb els enllaços a WD va ser grossa però res apunta a que es poguessin veure afectades les preferències.

Lo dels canvis i desaparicions a WD, s'ha arreglat, o continua ?. Si és així, mira de passar-me algun cas i faig investigació.


Salut !

Resposta a «Problemes amb edició i viquidada»
DoriyakiSan (discussiócontribucions)

Bon dia,

Tinc un dubte, estic treballant biografies d'abadesses catalanes i em trobo en que existeix la

Categoria:Abats cistercencs catalans - dels quals 3 de 10 son dones i de

Categoria:Abadesses cistercenques - les 13 son abadesses cistercenques catalanes

En la meva opinió, el més lògic seria crear una Categoria:Abadesses cistercenques catalanes que sigués subcategoria d'Abadesses i de Abadesses cistercenques

però aleshores la Categoria:Abadesses cistercenques quedarà buida amb tan sols una subcategoria.

És això correcte ?

Gràcies

Yuanga (discussiócontribucions)

Sí, és correcte. No obstant això la categorització per sexe es troba sota debat (ara mateix aturat), i és possible que tot això canvïi.

DoriyakiSan (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això no és incorrecte, tot i que per complir amb la normativa sobre categories buides i per no fer donar al lector més voltes de les necessaris amb categories que només continguin una categoria, la pràctica habitual és agafar la categoria més concreta que s'hagi de crear (abadesses cistercenques catalanes) i posar-la al lloc on hauria d'estar la categoria superior buida, que eliminem.

Per exemple, tenim categories d'autors per origen i per llengua, amb la seva intersecció per origen i llengua (per exemple, : categoria:escriptors valencians en llatí que penja, directament o no, de les categories d'escriptors valencians i d'escriptors en llatí). Ara bé, en algun cas passa que tots els escriptors en una llengua són del mateix lloc o a l'inrevés. Això passa a : categoria:escriptors irlandesos en gaèlic irlandès, que són tots els escriptors en gaèlic irlandès que tenim, de manera que aquesta categoria en comptes d'anar a una inexistent categoria d'escriptors en gaèlic irlandès va directament a la categoria d'escriptors per llengua.

Aleshores, si no és que tenim alguna abadessa cistercenca que no sigui catalana o preveiem que crearem aviat l'article, el que caldria fer és reanomenar la categoria d'abadesses cistercenques a abadesses cistercenques catalanes i posar-la tant a abadesses per ordre com a abadesses catalanes.

Sobre el tema de categoritzar per gènere, les abadesses estan en una zona grisa, perquè es pot veure no com una classificació de persones per sexe (de moment sense consens) sinó una classificació de les ordes entre masculines i femenines (que pot tenir debat però té més motius). Amb els esportistes passa una cosa semblant, perquè encara que els classifiquem pel seu sexe, si els classifiquem per les competicions en que participen estem classificant-los per categories masculines i femenines.

DoriyakiSan (discussiócontribucions)

Moltes gràcies també @Pere prlpz doncs així ho faré, reanomenaré la categoria ! Estic molt d'acord amb lo de la zona grisa en aquest cas.

Resposta a «Categories»
Walden69 (discussiócontribucions)

No puc modificar ni editar. Ha estat un plaer mentre ha durat. Passi-ho bé.

Vriullop (discussiócontribucions)

No ho està pas, bé que has pogut editar aquest comentari.

Walden69 (discussiócontribucions)

Doncs no puc editar els meus propis articles. No ho entenc. No m'apareix l'opció "modificar el codi" ni a chrome ni a firefox. I a modificar no em deixa editar, no sé pas perquè. M'han expulsat de la viquipèdia.

Resposta a «La modificació està bloquejada»
Walden69 (discussiócontribucions)

Què passa amb el viquidata. Estic intentant enllaçar el meu article amb el Mostra de Venise 1961 i ni tan sols em deixa. En cap de les viquipèdies.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Walden69 (discussiócontribucions)

Efectivament. Què passa ? Mai m'ha fet massa gràcia el viquidata i coses com aquestes no ajuden a que hi confiï més.

KRLS (discussiócontribucions)

Un bug a nivell de software es podria haver produït tant al Mediawiki core que usa Viquipèdia com a l'extensió de Mediawiki Wikibase que usa Wikidata. Així doncs, la teva desconfiança no crec que sigui realment a nivell de programari, sinó d'un altre tipus com de governança, multilingüisme, etc. Recordo que fa uns mesos l'editor Visual es penjava a la Viquipèdia en català i no es va generar aquesta desconfiança.

Yuanga (discussiócontribucions)

L'acabo d'afegir, però sembla que no va gaire fi wikidata ara mateix...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

s'han desconnectat WD i WP. Seu ser un problema gors, però no he trobat cap avís

Walden69 (discussiócontribucions)

A més veig que els dos articles que he fet i he deixat en stand-by fins que torni a funcionar algú els ha connectat a wikidata com articles nous. Sembla que no sols no funciona sinó que fica les grapes als articles creats i els fa nous sense tenir en compte si poden enllaçar amb altres. Això no fa que millori la meva opinió sobre wikidata, abans el contrari.

Yuanga (discussiócontribucions)

M'he perdut una mica. En primer lloc, de quins articles parles? No entenc això de "fica les grapes als articles creats i els fa nous sense tenir en compte si poden enllaçar amb altres". Ens ho pots aclarar?

Walden69 (discussiócontribucions)

Le mostres 22a i 10a de la Mostra de Venècia.

Yuanga (discussiócontribucions)

La 22a la he afegit jo mateix, perquè era la teva pregunta principal, o al menys el que es desprén de la teva resposta al comentari de @Kette~cawiki. La 10a ho ha fet un bot.

Per què acabes d'eliminar els enllaços a wikidata?

Walden69 (discussiócontribucions)

Jo no he eliminat res. Sembla que ara ja funciona. Només he eliminat un enllaç posat a l'antic ús per poder enllaçar almenys amb la wikipèdia anglesa.

Yuanga (discussiócontribucions)
Yuanga (discussiócontribucions)

I l'article continua sense estar enllaçat a wikidata...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

A mi m'ha desaparegut un enllaç de WD a WP després de fer un canvi en una propietat en aquell item (no a l'àrea d'enllaços). Potser és el que li ha passat al @Walden69

Yuanga (discussiócontribucions)

He eliminat l'interwiki de dins de l'article; ara només s'enllaça des de wikidata.

Ignasi (discussiócontribucions)
Yuanga (discussiócontribucions)

Ah! Si necessites ajuda amb wikidata només l'ha de demanar! :)

Yuanga (discussiócontribucions)

@Ignasi No he vist cap desastre :) L'acabo d'afegir també!

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Estem tots igual! Ja fa una estona que m'ha passat, però ara mateix he pogut enllaçar toril (tauromàquia) amb la wiki francesa. Vaig a veure si puc enllaçar alguna cosa més.

Jaumellecha (discussiócontribucions)

Encara va la cosa a mitges!! Des de dins de la wiquidata no puc enllaçar, però ho poc fer des de l'article català -> anglès

Mcapdevila (discussiócontribucions)
Resposta a «Problemes amb el viquidata»
Walden69 (discussiócontribucions)

Com és que ha desaparegut de Chrome i Firefox l'editor ? No em deixa editar. Ha desaparegut el mostrar codi i l'editor no em deixa escriure res. Ja continuem amb les viquimerdes ? Començo a estar-ne tip,

Walden69 (discussiócontribucions)

Em passa al editors de les medalles del CEC. Puc editar en castellà però en català no. Que carall passa ?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A mi sí que em surt l'editor de codi, amb Chrome.

General Basset (discussiócontribucions)

A mi també

Resposta a «Modificacions sense avís»