Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Element a Wikidata
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Jmrebes (Discussiócontribucions)

He modificat la plantilla Plantilla:Infotaula esdeveniment per tal de fer visible a les infotaules d'accidents un possible segon avió, com en el cas de l'accident Desastre de Tenerife. Les dades de la segona aeronau en aquesta pàgina del desastre de "Los Rodeos" ja hi eren, només he fet que siguin visibles modificant la plantilla. No tinc molt clar si aquesta modificació hauria d'haver-se consensuat abans, si és així demano disculpes.

Resposta a «Infotaula accident aeri»
Jmrebes (Discussiócontribucions)

Em trobo una pàgina (potser n'hi ha més) amb la categoria "accidents d'aviació" però que tracta de la biografia d'un home mort en accident d'aviació: Tomás Torres Mercado. Crec que no és correcta aquesta categoria, sinó potser una possible "morts en accident d'aviació". Què us sembla?

Metralleta95 (Discussiócontribucions)

Sí tens raó, que et sembla millor "Víctimes d'accidents d'avió" o aeris...?

Jmrebes (Discussiócontribucions)

"Víctimes d'accident aeri" em sembla prou correcte, tenint en comptes que es pot tractar d'avions, helicòpters, globus aerostàtics ...

Resposta a «Categoria accidents d'aviació»

Paràmetre no informat a infotaula i apareix en article

3
Capsella01 (Discussiócontribucions)

Dubte sobre paràmetre que no consta en infotaula i en canvi apareix en mostrar la pàgina de l'article

Exemple: infotaula periodista Agnès Marquès no hi ha dades sobre el seu twitter ni lloc web, en canvi en mostrar la pàgina aquests dos paràmetres hi consten. Gràcies

Castellbo (Discussiócontribucions)

La informació es troba a wikidata, pots accedir-hi clicant el llapisset al peu de la infotaula.

Townie (Discussiócontribucions)

Bones,

El paràmetre apareix perquè es troba a Wikidata. Wikidata és un gran repositori d'informació comú entre totes les viquipèdies, i algunes infotaules extreuen informació d'allà automàticament per facilitar les infotaules o per completar la informació.

Resposta a «Paràmetre no informat a infotaula i apareix en article»

Doctor honoris causa

6
Resum per Amadalvarez

explicació de com fer fusions a Wikidata

ReginaManresa (Discussiócontribucions)

Algú que ho sàpiga fer, pot unificar els enllaços entre viquipèdies? L'article català "doctor honoris causa" enllaça amb una (petita) sèrie de viquipèdies. El castellà, enllaça amb una altra sèrie (més llarga). Sembla obvi que tots haurien d'anar junts. Gràcies

Castellbo (Discussiócontribucions)

A la mateixa wikidata hi ha una opció molt senzilla per fusionar, des de qualsevol de les dues indicar el nombre de l'altre fitxer a unificar.

ReginaManresa (Discussiócontribucions)

Val, serà senzill però no ho trobo. Si em dius on he d'anar i què he de clicar ...

Castellbo (Discussiócontribucions)

Si, entra a l'element de wikidata des de la página en català, pots arribar clicant a l'element sota el títol de la pàgina ,si ho tens activat, o des del menu de l'esquerra "element a wikidata". Una vegada estiguis a la pantalla de wikidata has de seleccionar a la segona fila de menus "Merge with" i afegir l'element amb que vols fusionar-ho, si no estic equivocat seria el num Q209896. Una vegada confirmat es fa la fusió de forma automàtica.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@ReginaManresa és una mica complicat perquè hi ha un conflicte en la fusió. En 3 llengües tenen articles assignats a cadascun dels dos elements i no es pot fusionar. Arreglat !.

ReginaManresa (Discussiócontribucions)

Doncs gràcies a tothom! Ja està arreglat, però així l'explicació em servirà per arreglar-ho jo la propera vegada que m'hi trobi.

Walden69 (Discussiócontribucions)

He creat una nova infotaula com a plantilla {{catolicisme per estat}}. L'he posat a Catolicisme a Cap Verd i se'm posa a l'esquerra. Com he de fer perquè se'm quedi aliniada a la dreta ?

Paucabot (Discussiócontribucions)

He refet la plantilla usant {{Infotaula}}. Mira si hi ha qualque cosa que no ha quedat bé.

Walden69 (Discussiócontribucions)

No, ha quedat perfecta.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Walden69 doncs així sempre. No facis infotaules artesanals que després les hem de convertir al format normalitzat d'{{infotaula}}. Merci,

Resposta a «Aliniació d'infotaula»
Jmrebes (Discussiócontribucions)

Tal com he indicat a l'article Nicolau Manent i Puig crec que el veritable segon cognom d'aquest compositor era Nicolau Manent i Maurant. A ambdues pàgines està indicat que "s'ha proposat fusionar aquesta pàgina amb" l'altra. El cas és que el diari "El Diluvio" en data 23 de maig de 1887 inserta l'esquela contractada suposadament per la família, on el compositor surt amb el nom "Nicolau Manent i Maurant". Podeu veure el diari anant al dia 23 aquí (edició de tarda, pàgina que té en la part superior el nombre 4194. El problema és que n'hi ha un món d'enciclopèdies, entre elles la Enciclopèdia Catalana, que donen Puig com a segon cognom.

Proposo fusionar sobre la Manent i Maurant, no obstant deixant la Manent i Puig redireccionada a la Manent i Maurant.

Cerco consens, òbviament, no m'agradaria fer-ho i trobar-me desprès una reversió del canvi. Salutacions.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Això és el que dóna força a la VP. Que nosaltres quan canviem alguna cosa és perquè l'hem referenciat, no perquè ho ha un erudit que en sap molt, però no diu d'on ho ha tret.

El que has de fer és: fusionar com indiques, copiar aquesta explicació que has exposat a la pàgina de discussió de Nicolau Manent i Maurant per a què quedi documentat, indicant especialment que "tot i que altres fonts diuen Puig", són les altres les equivocades. Si vols, també ho pots posar com a nota dins l'article. Mira el cas de la data de naixement de Roseta Mauri i Segura. Per últim, quan acabis la fusió, fas la redirecció de Puig a Maurant i s'eliminarà el text antic automàticament.

Salut !

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Tot i que ho digui un erudit que diu el nom d'algú ... Hahahaha, "tot i que penso" per on vas ... :-) Som-hi doncs, farem els canvis

Paucabot (Discussiócontribucions)

Discussió:Nicolau Manent i Maurant.

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Gràcies @Amadalvarez i @Paucabot, fusió terminada mantenint la informació correcta d'ambdues pàgines. He fet una edició llarga i crec que acurada que inclou:

- Conservar els títols d'obres indicades a ambdues pàgines, verificant per d'altres mitjans els noms de les obres (no tots eren correctes) i l'any de l'estrena (no tots eren correctes)

- Classificar per any les obres indicades, eren en desordre

- Crear la redirecció a la pàgina Nicolau Manent i Puig

Salut!

Resposta a «Nicolau Manent»

Canvis injustificats d'expressions correctes

14
Leptictidium (Discussiócontribucions)

Bon dia. Malgrat que diversos usuaris ja l'han avisat que no convé canviar una expressió perfectament correcta per una altra simplement perquè ens agradi més, i que aquests usuaris li van demanar fa temps que no ho continués fent, l'usuari @Jpgine segueix substituint l'expressió "tot i que" per formes de significat similar.

Com que la primera vegada va passar olímpicament, agrairia que la comunitat viquipedista li deixés clar que, si no hi ha un molt bon motiu per no fer-ho, cal respectar l'opció estilística de l'autor original d'un article. Gràcies.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@jpgine A la VP, millorar o ampliar. Qui pinta sobre la feina d'un altre perquè la consideren de mal gust, poden autoanomenar-se amants de l'art efímer o bé denotar una visió egocèntrica, impròpia d'aquest col·lectiu.

Jpgine (Discussiócontribucions)

 "tot i que" és catanyol, qui ho vol veure ho veurà

FranSisPac (Discussiócontribucions)

@Jpgine: et recomano aquesta consulta a l'Optimot. Hi trobaràs unes quantes entrades del DIEC, del TERMCAT i de fitxes del mateix OPTIMOT, amb "tot i que". Deu ser que els de l'Institut d'Estudis Catalans i la resta de filòlegs o tècnics són catanyols? Ah, si vols no comptis les quatre entrades del Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana, que sí incorpora, de tant en tant, alguna catanyolada. Cordialment,

P.S.: Em permeto "posar en còpia" @Maria Fullana de València, a qui he pensat fer la mateixa observació, sobre edicions de coses correctes, en més d'una ocasió (entre moltes altres edicions sense cap crítica); amb tot l'afecte.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

Totalment d'acord amb el posicionament dels usuaris @Leptictidium, FranSisPac, Amadalvarez:. Fer canvis d'aquest tipus que no aporten cap benefici a l'enciclopèdia perjudica la llibertat d'estil (i per tant d'expressió) de la resta d'usuaris, per la qual cosa @Jpgine: et pregaria que poguessis contribuir a la Viquipèdia en altres aspectes realment importants i que no ferissin la sensibilitat d'atres usuaris (ni els fessis perdre el temps a través d'avisos) quan aquests ho estan fent bé i respecten plenament la normativa lingüística.

Exemples del "tot i que" en publicacions de l'Institut d'Estudis Catalans: , o ... Podria seguir, però penso que queda palès que no pots sobreposar la teva concepció de puresa lingüística per damunt dels de l'entitat normativa. Espero que ho puguis entendre, salutacions.

Leptictidium (Discussiócontribucions)

No es tracta de sensibilitats ferides, que per la meva banda no n'hi ha cap, sinó d'evitar que es faci una llista negra d'expressions suposadament "catanyoles" sense base en la realitat.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Sense entrar en personalismes i amb l'objectiu de fer un projecte el més neutral possible, seguint l'estil wiki m'agradaria veure quines són les referències o publicacions que argumentin que "tot i que" és incorrecte, més enllà de l'apreciació d'un usuari.

Barcelona (Discussiócontribucions)

Queda clar que si no és incorrecte, s'ha de respectar el criteri del primer redactor. Es pot millorar la redacció o canviar coses d'estil en un article, però no fer canvis massius no consensuats. De vegades els correctors, tan necessaris, canvien massa cosa per deixar una prosa fluïda, això pot ferir sensibilitats dels autors inicials, per tant, caldria evitar els canvis que poden molestar si no es justifiquen amb la normativa vigent

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Institut d'Estudis Catalans: "Amb tot i això: malgrat això. Però amb tot y amb axò, és vera y ben revera, Roq. 12. Amb el mateix valor s'usa la forma reduïda tot i: «Tot i que no estiguis malalt, t'has de cuidar»"

Potser es pot argumentar en contra, però els arguments a favor són inqüestionables.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

@Jpgine: Per què passes olímpicament del que es diu i segueixes fent els canvis de sempre?

Jpgine (Discussiócontribucions)

A l'article Castell de Montesquiu d'Albera són correccions encertades (altura per alçada) i destil: per a evitar repeticions del mateix mot o expressió en el mateix paràgraf per ex.

Xavier Dengra (Discussiócontribucions)

La qüestió és que en un mateix article has canviat dues vegades el "tot i que" i altres mots que són igualment correctes. Entendria que eliminessis un dels "tot i que" per evitar duplicacions d'expressió, però la teva actuació es basa en violar sistemàticament el consens i seguir cabut sense atendre res ni ningú.

Jpgine (Discussiócontribucions)

 d'aquí poc us citaré un llibre de Ruaix en el qual estudia el cas de "tot i que"

Leptictidium (Discussiócontribucions)

Digui el que digui Ruaix, les fonts aportades per diversos usuaris més amunt són prou solvents per demostrar sobradament que "tot i que" és, com a mínim, igual de correcte que les alternatives.

Resposta a «Canvis injustificats d'expressions correctes»
Jmrebes (Discussiócontribucions)

Desprès de crear la pàgina Lamel·làfon el TERMCAT m'indica que la forma correcta en català seria Lamel·lòfon (amb "o").

Pot algú canviar el nom de la pàgina, si us plau? Desprès s'ha de canviar un enllaç a la pàgina de l'instrument Ilimba que ara apunta a lamel·làfon.

Gràcies.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Jmrebes. Pots fer-ho tu directament. Ves a "reanomena", al costat de la caixa de cerca (dalt-dreta) i segueix les instruccions. És fàcil.

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Tens tota la raó, només és inexperiència, però som-hi!

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Només s'aprèn fent-ho i equivocant-se molts cops. Cap problema !

Resposta a «Lamel·lòfons»
Jmrebes (Discussiócontribucions)

Bon dia, desprès de crear la pàgina Concertina (instrument) tenim ara dues pàgines relacionades amb la paraula "Concertina", l'altre és Concertina. I encara existeix una altra: Concertino, i cap de les tres té res a veure amb les altres. No tinc molt clar si això vol dir que hauríem de crear una pàgina de desambiguació. Plantejo aquí la pregunta.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Jmrebes. Efectivament. Hauries de crear una pàgina de desambiguació. També hauries de posar una plantilla {{Confusió}} al començament de concertina per advertir a qui arribi allà cercant l'instrument.

Edu Rne (Discussiócontribucions)

Ho he vist i he inserit una plantila Plantilla:Vegeu3 als articles.

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Gràcies @Edu Rne i gràcies @Amadalvarez . En quant a la pàgina de desambiguació passaria per canviar el nom a Concertina i que "Concertina" fos una pàgina de desambiguació que apuntés a "Concertina (defensa)" i "Concertina (instrument)". M'hi poso de seguida si estem d'acord en el nom de la pàgina "Concertina (defensa)" (com en castellà) o "Concertina (filferro)" com en francès.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

D'acord, @Jmrebes

Resposta a «Desambiguació Concertina»
ReginaManresa (Discussiócontribucions)

Si algú pot arreglar la infotaula de persona de Sylvia Pankhurst. He creat l'article però no sé fer això de la infotaula i surten coses molt estranyes. Gràcies.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Fet. Aquestes coses s'han d'arreglar a Wikidata. Pots modificar-ho clicant sobre el llapis que hi ha a la infotaula.

ReginaManresa (Discussiócontribucions)

Gràcies. Sí, això he fet perquè sortien coses que no eren (poeta i periodista o alguna cosa semblant) i, en fer-ho, ho he espatllat encara més amb aquelles coses vermelles. Bé, gràcies!

Paucabot (Discussiócontribucions)

El problema venia de que antiimperialista redirigia a antiimperialisme (i el mateix per sufragista i sufragisme). A la Viquipèdia té sentit, però a Wikidata, han de ser dues coses diferents. Hi ha molta feina a fer, a Wikidata.

Resposta a «arreglar infotaula»