Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
Josep a11 (discussiócontribucions)
Lohen11 (discussiócontribucions)
Resposta a «No em troba l'article wikipedia amb wikidata»
Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Algú pot revisar aquesta edició? Ja posats a canviar el nom, potser és més adient Chaise-Dieu.

Resposta a «Revisió de reanomenament»

Laia Films vs Laya Films

2
Resum per Paucabot

Reanomenament

Mapintanel (discussiócontribucions)

El nom correcte de la productora de la pàgina Laia Films és Laya Films, com es comenta a la discussió i en una de les edicions. Com ja hi ha una redirecció de Laya Films a Laia Films preferiria que fes els canvis algú amb més coneixements que jo, ja que no acabo de veure el procediment correcte.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Fet!

Categories del Patrimoni de la Humanitat

5
Resum per Paucabot

Patrimoni de la humanitat "a"

Yeza (discussiócontribucions)

Submergida dins les declaracions com a Patrimoni de la Humanitat m'he trobat dins les categories relacionades amb una petita diferencia, però substancial, en fer servir les preposicions. Com creieu que és correcte «Patrimoni de la Humanitat a Cuba» o «Patrimoni de la Humanitat de Cuba»?

Això passa amb un munt de països (fer servir a o de aleatòriament) i m'agradaria saber la vostra opinió abans de començar a unificar-les totes sota un mateix criteri. Merci!‎

Paucabot (discussiócontribucions)

Potser Enric ens pot ajudar ...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Fent servir el [meu] sentit comú mentre el mestre Enric no es pronuncii, jo diria que és "a" per al Patrimoni material (el monumental), ja que "és de la Humanitat i està a ...", i seria "de" per al Patrimoni immaterial, ja que és -habitualment- propi d'una cultura més que d'un lloc.

Enric (discussiócontribucions)

Trobo que el més adequat és "a", ja que es tracta dels elements patrimonials de la humanitat que es troben en un lloc (en aquest cas, un estat) determinat; la preposició "de", de tota manera, faria una funció semblant, però com que "Patrimoni de la Humanitat" ja en porta una, amb "a" queda menys repetitiu. El patrimoni material, efectivament, només es troba radicat en un lloc determinat, però també hi ha elements que engloben més d'un estat o territori, i l'immaterial és més de tipus cultural i no arquitectònic o paisatgístic, com els altres, però també està estructurat per estats, per tant la preposició "a" s'hi escau igualment bé, ja que no sempre hi ha coincidència entre cultures i estats.

Yeza (discussiócontribucions)

Mercis nois! Doncs en principi si no hi han d'altres opinions diferents, els aniré unificant a mida que els trobi i/o busqui, amb el "a" (això en quan al material).

En quan a l'immaterial, no hi ha de moment tanta divergència, només hi ha una subcategoria ara mateix però perfecte també esmentar-lo pel demà.

Ajuda pel text WASP-3

2
Resum per Paucabot

Problemes en una plantilla

Albert SN (discussiócontribucions)

Necessito ajuda en l'article traduït de l'anglès WASP-3. Em surt un error quan poso al radi i la massa de la plantilla Estrella.

Us adjunto l'enllaç: WASP-3

Ssola (discussiócontribucions)

Arreglat utilitzant el caràcter guionet - en comptes del signe negatiu − (U+2212). Per poder utilitzar el signe negatiu necessitaríem actualitzar la plantilla {{val}} com a enwiki (que ara funciona amb un mòdul).

Embolic a !Kung, Ju i !Xun

14
Resum per Paucabot

embull entre la llengua i l'ètnia

Hienafant (discussiócontribucions)

L'article ǃKung (un article de la categoria Grups humans d'Angola ) dirigeix molt equivocadament a l'article sobre la llengua parlada per aquest grup humà, redirigit com a Ju. Podria algú solucionar-ho?

Per a entendre l'embolic heu de tindre dos articles oberts alhora:

  • 1er: Cerqueu !Kung al cercador. Vos reenvia a Ju. Deixeu oberta la pàgina de reedirecció.
  • 2on: Entreu a la categoria Grups humans d'Angola i cliqueu a l'article !Kung.

Aleshores veureu dos pàgines amb el mateix nom amb contingut distint.

Paucabot (discussiócontribucions)
Hienafant (discussiócontribucions)

No exactament...

Fixa't en l'article Societat acèfala#Exemples on t'envia quan cliques a !Kung. Tenint en compte que l'article de la categoria Grups humans d'Angola es diu igual que la redirecció a la llengua !kung suposa un embolic.

Ara m'he explicat millor?

Paucabot (discussiócontribucions)
Hienafant (discussiócontribucions)

Un reanomenar-lo com a !Kung (grup humà) i un altre com a !Kung (llengua).

Paucabot (discussiócontribucions)

I no en podem deixar un dels dos com a !Kung, que ho fa tot més simple? Quin és el significat més estès, el poble o la llengua?

Hienafant (discussiócontribucions)

Bona pregunta, crec que estan igual d'estesos: el poble és d'interès per als antropòlegs culturals i la llengua per als lingüistes... No sóc cap expert, tot s'ha de dir.

Paucabot (discussiócontribucions)

A :en, :it i a :pt ho tenen més o manco com proposes tu. A :es i :fr, té prioritat el poble.

Hienafant (discussiócontribucions)

Faria cas a l'anglesa per tindre més persones col·laborant, per tant, s'infereix que el criteri de l'anglesa tindrà més consens.

Paucabot (discussiócontribucions)

Execut, idò.

Paucabot (discussiócontribucions)

Podries pegar una ullada a {{Llengües d'Angola}}? Surten el ju i el kung com dues llengües diferents ...

Hienafant (discussiócontribucions)

Jo no sé de llengües africanes, solament sé coses sobre el poble !kung: com que tradicionalment s'han organitzat socialment com a societats acèfales i que són part de l'ètnia san. Necessitem un expert en llengües ací!

Paucabot (discussiócontribucions)

Faig ping a Pitxiquin, que va fer la plantilla.

Socors! VisualEditor

5
Resum per Paucabot

Problema amb una instal·lació de Mediawiki

Jmarchn (discussiócontribucions)

Ja fa temps vaig tirar endavant un wiki sobre temes sanitaris (http://saniwiki.cat), amb l'esperança que s'adoptés en la intranet de l'hospital junt amb les ABS de la nostra zona. Però hi ha molta inèrcia. Finalment un grup de metges (uns 18), per tal d'elaborar una guia sobre ecografies, l'utilitzaran. La qüestió és que volia instal·lar el VisualEditor del que ja disposa la Viquipèdia, per tal de facilitar-ne el seu ús (tot i que ja tinc muntat el wikEd, força metges són una mica negats amb això de la informàtica). Si la experiència fos bona es tindria un motiu de pes per implementar un wiki per a tota la intranet (Hospital-ABS, del SSIBE depenent del SCS).

Amb una amiga informàtica hem anat instal·lant els diversos elements (l'extensió, Parsoid); a poc a poc, doncs la instal·lació no és fàcil i la informació no massa completa. Ara en provar d'editar apareix "Error en carregar dades des del servidor qpierror-visualediror-docserver-http-error: (curl error:7)." Error ja documentat però que no acabem de trobar-ne la solució.

Qui em podria ajudar -aviat- en el trajecte final de la posada en marxa?.

Jmarchn (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Jo no en tenc ni idea. Fa temps que no he fet cap instal·lació.

Paucabot (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)
Resum per Paucabot

Falten mans

Manema17 (discussiócontribucions)

Com és que a la Viquipèdia en Català no hi ha la distinció d'article recomanat a més dels AdQ i AB?

Gràcies

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Suposo per que prou feina tenim a revisar les distincions de les dues categories que tenim com per pensar a dedicar-nos a una tercera.

Aprofito per comentar que sempre hi ha una cua d'articles per avaluar i per votar com a AdQ i AB i que qualsevol col·laboració en aquest camp serà molt benvinguda.

Resum per Paucabot

Persona molt longeva

Flamenc (discussiócontribucions)

La Mini Cerrí, tot i tenir ins episodis interessants en la seva vida, iqueda «persona viva» per Wikidata, encara que va viure al segle II bC :-)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Aquest ja està mort. Per la resta, he respost més avall. Gràcies, per despertar la meva mala consciència amb temes aparcats.

Vriullop (discussiócontribucions)

Tots els nascuts fa més de 150 anys els hauríem de matar donar per morts.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Vaig començar a fer-ho i ho tinc a mitges. Doneu-me de coll fins final de febrer'18, please.

Vriullop (discussiócontribucions)

Solució alternativa Special:Diff/19670454 només afegeix persona viva si es pot calcular l'edat. Si ho necessitaves per completar Wikidata, doncs reverteix-ho però a la llarga és més coherent així. Per cert, els que tinguin infotaula de persona no haurien de tenir la plantilla de persona viva per poder actualitzar immediatament via Wikidata.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop Ets genial. M'havia embolicat pensant en un codi complex per analitzar el retorn de l'edat i poder evitar la crida a persona viva i per això ho tenia aturat. Posar-lo directament condicionat és brillant. Pel que dius de "no tenir" plantilla de persona viva, em sembla que es van netejar els articles quan varem canviar les plantilles de dat+edat des de WD. Li faré un cop d'ull a veure si trobo alguna. Merci

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

ja me'ls estic carregant amb l'AWB

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Flamenc (discussiócontribucions)

Com dirien certs, no tinc cap font fiable independent del subjecte que atesti que Mini Cerrí és mort :-)

Plantilla "Traduit de"

4
Resum per Paucabot

S'ha d'usar a la discussió de l'article

Vallue (discussiócontribucions)

Hola Veig que la plantilla "Traduit de" Plantilla:Traduït de dona errors. Es del 2016 i crec que no s'ha actualitzat correctament. O potser ja no s'utilitza ?? Comenteu ... Merci

Paucabot (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vallue. Es queixa perquè només funciona a les pàgines de discussió, tal com explica a la seva documentació:

"Plantilla a posar en la pàgina de discussió d'una pàgina creada a partir d'una traducció d'una altra Viquipèdia."

Això es deu a que serveix per deixar una constància de l'origen i per això no està dins el contingut.

Si el que vols és avisar que s'està traduint i encara no s'ha acabat, pots posar la Plantilla:Traducció al començament del cos de l'article.

Si vols alguna ajuda més, aquest és el lloc.

Salut !

Vallue (discussiócontribucions)

Gràcies i disculpeu ! Això de llegir en diagonal sense parar compte en les descripcions ... Salut !