Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona d'ajuda de la taverna

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
Metralleta95 (discussiócontribucions)

He anat molt ràpid i pel costum no he fet cas i resulta que m'ha sortit una pantalleta que em demanava algo així com modificar o modificar còdi o altres i suposo que he seleccionat modificar còdi ja que ara només em deixa modificar còdi i no modificar només, m'agradaria poder fer-ho, com puc slucionar-ho de nou? Gracies!

KRLS (discussiócontribucions)

Preferències > Caixa d'edició > Edició > Pestanyes d'edició.

Metralleta95 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Resposta a «Modificar/Modificar Còdi»
Jmrebes (discussiócontribucions)

Acabo de treure un parell de consulta ={{CURRENTDAY}} {{del mes actual}} de {{CURRENTYEAR}} de un parell d'articles, òbviament com a data de consulta de referències. Aquesta mena de paràmetres falseja la data de consulta, que sembla ser sempre la de la data del sistema informàtic des del que es llegeix l'article. No es pot incorporar a un "bot" que elimini això?. Salut.

Paucabot (discussiócontribucions)

Pots demanar-ho a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds, però darrerament no hi ha molts botaires actius.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Fet, gràcies!

Resposta a «Currentday»

Afegeix enllaços a Wikidata no funciona

8
Resum per Vriullop

Resolt per phab:T180704

Walden69 (discussiócontribucions)

Quan intento enllaçar un article nou amb els interwikis de wikidata em surt un missatge d'error, però no em passa si ho faig des de la wiki anglesa o francesa. Em passa només a mi o és que hi ha algun problema tècnic ?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

A mi em passa el mateix des d'aquest matí.

Vriullop (discussiócontribucions)

Reportat a phab:T180704.

Walden69 (discussiócontribucions)

Ara tampoc es pot editar en la pàgina de wikidata en anglès. No es poden editar interwikis.

Vriullop (discussiócontribucions)

En quina pàgina?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Ara mateix quan s'intenta editar Wikidata surt un avís que diu "the wiki is currently in read-only mode"

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok, segons diuen a Phabricator han blocat la base de dades a partir del report de l'error. Esperem que sigui temporal mentre el busquen, cosa que els interessa. Ahir van instal·lar la nova versió del Mediawiki a la Viquipèdia en català i avui estava previst instal·lar-la a la resta de Viquipèdies.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Argh, no puc viure sense Wikidata. Me'n vaig a fer una altra cosa, editar a la Viquipèdia sense poder-ho fer paral·lelament a Wikidata és un infern :p

Bernat Crosas (discussiócontribucions)

què es recomana posar: nordamericana o estatunidenca?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Estatunidenca

Vriullop (discussiócontribucions)

El gentilici preferent és nord-americà i estatunidenc és un sinònim complementari. Depèn del context si cal evitar ambigüitat.

Resposta a «criteris de gentilicis»
Josep Esquer (discussiócontribucions)

Per què no surt l'enllaç a aquest article en català als articles corresponents en altres llengües (menys en letó)? ~~~~

Vriullop (discussiócontribucions)

Refresca la pàgina en el teu navegador: VP:REFRESCA

Josep Esquer (discussiócontribucions)

Creu d'extinció . Ja és el segon article en que l’enllaç al català des de l’article en anglès no surt. El primer Cadena de rodets està enllaçat a la manera antiga. Els enllaços són molt importants i, si el sistema automàtic falla, cal trobar solució al problema. Moltes mercès.

Josep Esquer (discussiócontribucions)

No puc enllaçar l'article Panela a altres wikis. Em surt una pestanya que diu "Error desconegut".

Vriullop (discussiócontribucions)

El mateix que Tema:U21l6li6lql15ioz.

Resposta a «Cadena de rodets»
Eskimo127 (discussiócontribucions)

Hola, volia traduir de l'anglès la pàgina d'en Vagn Holmboe però al ser una pàgina de la Viquipèdia mateixa no acabo d'entendre com haig d'incorporar les referències i fonts a la pàgina en català. Apunto les mateixes?

Gràcies.

Barcelona (discussiócontribucions)

Sí, les referències poden ser les mateixes que la llengua d'origen

Eskimo127 (discussiócontribucions)

D'acord, gràcies.

Resposta a «Referències i fonts a les traduccions»
Jmrebes (discussiócontribucions)

Trobo certa falta de coherència en el nom de les pàgines dels emperadors i emperadrius del Japó (he de suposar que també en altres casos). Alguns articles contenen la paraula "emperador"/"emperadriu" en el títol (Emperador Kōmei, per exemple), altres -la majoria- no (per exemple Go-Uda). La llista es troba a la Categoria:Emperadors del Japó. Crec que estaria bé canviar el nom dels articles que contenen el càrrec imperial al nom de l'article, de la mateixa manera que les pàgines dels reis no es diuen "Rei Ferran el Catòlic", etc. L'únic cas excepcional és Uda, per l'ambigüitat del nom (Uda = santuari hurrita / Uda (emperador) = emperador Uda). Si no trobeu cap inconvenient canviaré els títols dels articles. Opinions?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Com en parlen, les fonts?

Jmrebes (discussiócontribucions)

Les fonts històriques afegeixen habitualment el sufix "-tenno", que equival a "emperador/emperadriu". Per exemple, Genmei-tenno. El títol es sempre utilitzat en anglès, per exemple Empress Genmei, i molt poques vegades es fa servir el nom sol. De fet, el nom el tenen només mentre assumeixen el càrrec, el nom "familiar" abans d'arribar al tron és un altre i si abdiquen el nom canvia a un altre.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Però això és com el títol de "rei" per a nosaltres, podem dir "Carles I", però sovint fem servir "rei Carles I"

Jmrebes (discussiócontribucions)

De fet d'una de les emperadrius tenim l'article amb el sufix -tenno: Koken Tenno, amb aquest títol sense l'escriptura habitual, què és tennō

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La resposta sobre les fonts històriques es refereix als llibres d'història escrits en català? O als llibres antics escrits en japonès?

Resposta a «Emperadors del Japó»
Paputx (discussiócontribucions)

Hola, de l'article Ferran López i Cisneros he volgut passar a wikidata la informació que reemplaça en Josep Lluís Trapero. I no me'n surto. Ni amb remplaça ni precedit de. Gràcies!

Castellbo (discussiócontribucions)

Hola, a wikidata he actualitzat la informació de "càrrec" i crec que ara ja ho agafa be.

Paputx (discussiócontribucions)

Gràcies

Castellbo (discussiócontribucions)

El que no tinc clar és si el càrrec de «Major» seria correcte. Encara que substitueix al Major Trapero, s'en parla d'ell com a «comissari en cap» o «cap» dels Mossos. Salut!

Resposta a «Consulta infotaula persona»
Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Sí, i de les seves infotaules: {{infotaula d'enzim}} i {{proteïna}}. Sovint, actualitzant infotaules perquè importin dades de WD, apareixen problemes tècnics i, de tant en tant, problemes de concepte, aquest és el cas.

Tots els enzims són proteïnes? En cas afirmatiu la infotaula d'enzim hauria d'anar incrustada a la de proteïna i fer-la servir en cas que la proteïna fos un enzim. Però en alguns articles trobo que hi ha més d'una plantilla de proteïna i mostraria informació duplicada.

Arribat a aquest punt hauríem de decidir com continuar: incrustem taules? les fusionem? per les pàgines amb més d'una plantilla de proteïna, creem diversos blocs dins d'una infotaula per no repetir informació?

Es necessita l'opinió de qui fa aquest tipus d'article. Si és necessari i creix el tema el podem traslladar a la pàgina de discussió de la plantilla proteïna.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Kette~cawiki Pel que fa a la pregunta central, no puc respondre.

Pel que fa a l'efecte duplicat en articles amb més d'un enzim que comparteixen proteïna, jo ho tractaria com un bloc desactivable per paràmetre manual (tipus NOenzim = s) com es fa a infotaula organització quan no es vol que aparegui el seu edifici.

En tot cas, convido a intervenir al @Mariusmm: que està fent la infotaula de gen (en obres com {{Gene2}}) perquè ell també ha d'associar una proteïna a un gen i hauríeu de compartir la part de codi comú, la qual cosa ja dóna pistes de la solució.

En tot cas, pregunta: Els articles dels enzims han de tenir infotaula ?.

si la resposta és afirmativa, inclou info de la proteïna?.
si la resposta és afirmativa, seria igual el contingut mostrat a l'enzim i a la seva proteïna ?
FranSisPac (discussiócontribucions)

Per si li afecta, aviso en @AleixCarrascull (no sé si als que no tenen activada pàgina d'usuari els arriba) ja que tractava el tema a Discussió:Pa#Enzims en la producció del pa.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Jo m'he trobat en moltes ocasions dubtes sobre si fer servir infotaula d'enzim, de proteïna, de compost químic o de fàrmac. Com desconeixedor de la matèria (no pun intended) apostaria per fusionar totes les plantilles a la dels compostos químics, però potser els entesos teniu una altra opinió.

Resposta a «Va d'enzims i proteïnes»
Yuanga (discussiócontribucions)

Hola! L'altre dia vaig revertir una edició en la pàgina del Rafa Nadal d'un usuari que havia canviat la nacionalitat del tennista per "Japó". He vist que al revertir s'ha restaurat el text "Illes Balears". Em podeu ajudar a trobar a on es va acordar el tema aquest? Gràcies!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Entenc que ve de Viquipèdia:Presa de decisions/2009/Qüestió de banderes

Yuanga (discussiócontribucions)

No és ben bé això... no parlo de mostrar o no una bandera, sinó de posar "Illes Balears" a "Nacionalitat".

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Que jo sàpiga, el consens actual consisteix en indicar, per les persones del nostre àmbit lingüístic, si són catalans, balears, valencians, andorrans, nord-catalans....

Ja sabem que els balears contemporanis són espanyols, però hi indiquem balears per consens, perquè així precisem més, no?. I no és el mateix nacionalitat que ciutadania.

Yuanga (discussiócontribucions)

Però cal indicar-lo a "nacionalitat"? Ens porta força mal de caps. A on puc consultar la pressa de decisions al respecte?

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

D'acord amb el tema de les nacionalitats però en el cas de les banderes, què fem de VP:LE#Icones_de_banderes que recomana no posar-ne?

Resposta a «Nacionalitats»