Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Sobre aquest tauler

Ajuda

Si teniu alguna pregunta sobre la Viquipèdia, vegeu primer les preguntes més freqüents.

Aquí atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Si voleu fer una consulta enciclopèdica aneu al Taulell de consultes. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà.

Quan una petició d'ajuda ja ha estat atesa, podeu posar la plantilla {{respost}} en el resum del tema.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Hola a tothom

He vist aquesta categoria fantasma en algunes pàgines. Es pot saber què significa?

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Errors sense etiqueta Harv i Sfn»
Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones, fa uns dies vaig traduïr l'article de Jermuk i a wikidata he d'actualitzat les dades de població al 2011 amb la refèrencia de https://www.citypopulation.de/en/armenia/vayotsdzor/ però al requadre segueixen apareixent les dades de població del 2001. Veig que en altres poblacions apareix la ultima dada de població en color verd, però no trobo com fer-ho i que aparegui la ultima dada de població

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Bernatargentona. Bona feina amb els canvis! A Wikidata, al costat de la nova dada que has introduït, veuràs que hi ha tres puntets. Quan hi fas clic et permet atorgar-los rangs concrets: "obsolet" o "preferit". Quan afegeixis una data temporal, procura activar-li el rang preferit perquè sigui la primera que es mostra a les infotaules.

Ja ho he fet amb la població de Jermuk i ja apareix actualitzat correctament a l'article. Salut!

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies @Xavier Dengra, una cosa més que ja conec sobre el funcionament de Wikidata

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bona nit a tots, Veient articles sobre diversos models de càmeres fotogràfiques, m'han vingut ganes de començar a crear o traduir articles sobre càmeres reflex com la Canon EOS 2000D.

El meu dubte ve de si a Viquipèdia podria anar afegint diversos models d'aquestes o no és un tema de prou valor enciclopèdic per tenir un article per cada càmera (reflex).

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com qualsevol altre tema: la política és Viquipèdia:Admissibilitat i la qüestió clau és si pots escriure l'article sobre una càmera fent servir fonts fiables independents del subjecte (en aquest cas independent del fabricant i dels distribuïdors).

Abans hagués dit que de cada model que sortia se'n podia trobar alguns articles de revista. Ara no sé com està, però segur que de molts models se'n pot trobar coses.

Pots veure a l'historial de CANON EOS 2000D que ningú l'ha marcat en cap moment com a mancat de referències, cosa que és un bon precedent. A més, en anglès tenen un bon grapat d'articles de càmeres, que no és garantia de res però també és un indici que les referències deuen existir.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

A dia d'avui molta informació sobre càmeres la podem trobar a "revistes digitals" com xatakafoto, photolari, dzoom o d'altres. En aquest cas les podriem considerar fonts fiables i utilitzar-les com a referències?

Yuanga (discussiócontribucions)

Jo penso que sí. Per mi, endavant! Molts ànims.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per mi són fonts fiables.

Vigila no fer servir pàgines que requereixi tenir subscripció, per tal que siguin lliurament accessibles.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Perfecte, doncs m'hi posare en breus. Mirare que cap de les webs siguin lliures.

Moltes gràcies per l'ajuda

Amadalvarez (discussiócontribucions)

volies dir que "totes les webs siguin lliures" ?

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Això mateix, volia posar que totes les webs siguin lliures, no que cap d'elles.

Disculpa, lapsus

Docosong (discussiócontribucions)

Recordar també que serveixen les revistes especialitzades en fotografia publicades només en paper

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Gràcies, si hi ha suficients referències es podria crear dins l'article, personatges famosos com fotografs que han utilitzat aquell model concret?

Com es faria en ciutats amb els fills il•lustres?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si hi ha fotògrafs famosos que han fet servir un model de càmera se'n pot parlar a l'article de la càmera i al del fotògraf. Només és cosa de veure què va a cada un. Si s'esmenta a l'article de la càmera estaria bé que el que es digués sobre la relació entre el model i els fotògrafs fos més que una llista de fotògrafs pelada.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Comprenc, en lloc de posar només el nom es podria esmentar per exemple quin tipus de fotografies va fer amb la mateixa i/o en quines esdeveniments famosos?

Merci per tot

Judesba (discussiócontribucions)

Jo ho faria tipus: "la fotògrafa X sol utilitzar les càmeres X i Y" (amb referències, i ampliant-ne la informació si es té) o "aquesta càmera és utilitzada habitualment pels fotògrafs X, Y i Z" (amb referències, i ampliant-ne la informació si es té). Res de llistes com les ciutats agermanades o els fills il·lustres.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

A l'article de la Canon EOS C300 està així esmentat com dius. Millor que llistat, tens rao.

Merci

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones, he començat amb l'articlde de la 4000D i em ve un dubte.

Tota la informació sobre les especificacions de la càmera l'estic introduint a la infotaula.

Però pel que estic veient en altres articles de càmeres s'ha de fer manual i no per wikidata? Ja que per exemple els modes de balanç de blanc en cada idioma seran diferents o es tradueix automaticament?


Gràcies

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La norma general: tot el que es pugui posar a Wikidata, va a Wikidata, i això en uns quants temes vol dir directament tot a Wikidata i la infotaula sense res en local.

Ara bé, veient el codi de la plantilla, la informació que hi has posat i el poc que surt afegint a l'article {{infotaula càmera}} em temo que molts paràmetres de la infotaula no es poden posar encara a Wikidata, de manera que moltes coses hauran de ser manuals.

Sobre la traducció: moltes de les coses que es posen a la infotaula tenen la seva traducció a Wikidata.

Em grinyola una mica que en aquesta infotaula hi ha molts camps que són un paràgraf, cosa que fa difícil que es puguin posar a Wikidata però per altra banda em fa dubtar si són informacions adients per la infotaula, on tot hauria de ser esquemàtic.

Notifico en @Amadalvarez, que és l'entès en infotaules i la seva automatització.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho miro, tot i que sospito que tenim poques propietats relacionades amb càmeres fotogràfiques.

Donarà més feina, però podrem millorar els continguts.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Veig que s'ha introduit informació sobre el sensor d'imatge a wikidata, pero no apareix a la infotaula. Veig que el format APS-C apareix com a format del fitxer, però més aviat seria mida del sensor o format del sensor no?

Suposo que encara esteu acabant d'arreglar el tema, si puc ajudar en alguna cosa, encantat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per ara, no. Estic treballant només amb la 580D per mirar de crear un prototip/model a WD el més complert possible.

Soc conscient que això és una reflex digital i que ens faltarà per definir aspectes propis de càmeres amb objectius fixos i/o amb pel·lícula, però de moment comencem per aquí.

Tinc dubtes de modelitzar a WD conceptes com "Modes d'exposició", "Mesurament de l'exposició" i "Balanç de blancs", no només perquè no hi ha cap propietat que els tracti (que té solució), sinó perquè ni tant sols els conceptes (ex.:Escena intel·ligent automàtica, sense flaix, Creative Auto, SCN (retrat, pell suau, paisatge, primers plànols, esport, foto de grup, retrat nocturn, escena nocturna sense trípode, control contrallum,.....avaluativa per punts, parcial, etc...) existeixen com a item dins WD. Es podrien crear, però a mida que avancem aquestes característiques esdevenen comuns per a tots els equips i perd valor informatiu, excepte en les històriques o les automàtiques. Dóna-li una volta i em dius si es pot abreujar d'alguna forma.

En qualsevol cas, els paràmetres manuals han de tendir a desaparèixer..

Seguim,

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Crec que lo més adient seria suprimir els següents aspectes, ja que serien iguals en la inmensa majoris de càmeres i no donen detalls importants sobre la mateixa més enlla de configuracions internes. Jo suprimiria de les taules: - modes d'enfocament - modes d'exposició - mesurament de l'exposició - flaix - bràqueting del flaix - balanç de blanc - bràqueting del balanç de blanc

Les altres si que les inclouria a WD Com ho veus?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Estic d'acord. Podem mantenir el paràmetre manual per explicar les excepcions quan arribem a les històriques. Per exemple: flash, en lloc de dir quines tenen, podem dir "no té connexió" en aquelles que no tenien ni intern ni sincronitzable.

Mira aquesta nota i aquesta altra per familiaritzar-te amb com acordar canvis de criteri a WD.

Salut !

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Perfecte, doncs dels articles que he creat eliminare les dades que hem comentat. El temps d'exposició si no vaig errat surt a WD pero no a la infotaula automaticament. Tots els demés parametres ja estan inclosos a WD?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

El Temps d'exposició (P6757) està pensat per les fotos, per això hi ha tan pocs casos, perquè les imatges que tenen item propi, no estan tan ben documentades.

Per això he demanat d'aprofitar-la ampliant el domain d'aplicació.

Ara esperem 10 dies i "no news, good news". Amb una propietat tan misèrrima, suposo que ningú respondrà.

Em queda mirar d'arreglar la forma de presentació de la velocitat d'exposició, perquè ara surt en segons (0,00025) en lloc de fracció 1/4000 i polir algun detall més dels paràmetres que no estaven a la llista d'abans.

Faré un repàs d'algunes coses rares a veure com s'estan fent servir. Per ex.: "Rang de velocitat d'obturador" vs "Velocitats de l'obturador" o "Ràfega" vs "Imatges/seg"....

Si no estan clars i no els fa servir ningú, els eliminaré de la infotaula. No la coneixia gaire però fa pinta de ser una traducció acrítica de la versió anglesa.

Salut !

Bernatargentona (discussiócontribucions)

De la Canon EOS 250D i la EOS 850D ja he reduit la plantilla com vam acordar i he introduit tota la informació a WD com vas fer a la 850D.

Ara en manual, si no vaig errat, només apareix: Model, Àrea d'enfocament, Visor i Processador

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Crec que aquests els podrem posar també.

Suposo que acabes de començar a editar WD, oi?. Si vols t'explico alguns gadgets per anar més de pressa. Per començar, ajustat les preferències (de WD) segons això:

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Si, és dels primers cops que edito WD, ho he fet correctament?. He activat les opcions que em comentes, hi havia alguna més activada que la he deixat activa.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Veuràs que ha canviat el format de l'edició. Amb les fletxes en corba a la dreta de les declaracions pots copiar o traslladar aquell contingut específic a un altre item. Per exemple, pots copiar la dada de les muntures a totes les càmeres de la sèrie, fàcilment

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, així és molt més senzill de omplir les especificacions a WD.

Veig que ha canviat el mini-conector HDMI de transmissió de dades a connectar AV, ho he canviat també als altres articles

Bernatargentona (discussiócontribucions)

A l'article de la Canon EOS 850D diria que tot el que pot anar a Wikidata ho he posat allà. Les altres opcions no m'han sortit i he posat manual. Si es posen noves o m'he deixat alguna, siusplau comenta'm i ho canvio. Moltes gràcies

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Els camps de la infotaula també els puc reduir, però llavors hi haurà molta informació faltant, si que és veritat que en molts camps el text és força llarg, ja que són modes fotogràfics o de configuració amb forces aspectes on escollir dins la càmera.

Quedo a l'espera pel tema infotaula a veure quina seria la millor opció

De moment he creat el de la Canon EOS 4000D i la Canon EOS 250D, si hi ha algun error o millora encantat de poder millorar l'article.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Compte que a aquesta darrera li has posat Cànon amb accent, a diferència de totes les altres, i per això l'enllaç no funciona.

A dalt a la dreta tens la pestanya de reanomenar la pàgina.

Bernatargentona (discussiócontribucions)
Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bona tarda,

He estat retocant els articles de Canon EOS, Muntura Canon RF i Muntura Canon EF-M i mirant els de Muntura Canon EF i Muntura Canon EF-S.

A l'article de Canon EOS, hi ha totes les càmeres d'aquesta serie, llistades per models i gamma, però a l'article de la Muntura Canon EF-S, torna a apareixer un llistat de "totes" les càmeres compatibles amb aquesta mateixa muntura.

La meva pregunta és: Com s'hauria d'organitzar això? és correcte que a l'article de Canon EOS, s'indiquin les càmeres organitzades per gamma i model, sense fer menció als objectius i després a cada muntura indicar els objectius sense indicar les càmeres?

Gràcies i salut

Yuanga (discussiócontribucions)

El que jo faria és: treure la taula de l'article Canon EOS, el que hi ha a la secció sobre muntura EF-S, i posar una plantilla {{AP}} que enllaci amb l'article.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones, aviam si ho he entes bé, elimino el llistat d'objectius EF-S de l'article Canon EOS, que ja esta a l'article Muntura EF-S? El tema de plantilla AP, intentare fer-ho però soc molt nou aqui i nose si sabre molt bé com fer-ho. Mirant de nou els articles, no seria també millor que les taules amb els models de càmeres estiguessin als respectius articles sobre muntures? Per exemple: La taula de càmeres amb muntura EF-M, en lloc d'anar a l'article Canon EOS, fos a l'article Muntura Canon EF-M. Merci

Yuanga (discussiócontribucions)

Em sembla bé la proposta. La idea és fer a l'article mare (Canon EOS) un petit resum sobre les càmeres amb muntura EF-M (o RF) i afegir-hi la plantilla {{AP}}, de manera que qui vulgui aprofundir sobre alguna de les muntures tingui un article més extens on consultar-les més detalladament.

Si tens qualsevol dubte sobre l'ús de la plantilla esmentada o sobre qualsevol altra cosa ja saps on trobar-me!

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones, aviam si ho he fet correctament, espero que si, a l'article Canon EOS he eliminat les dades sobre objectius i càmeres i he posat la plantilla AP, la qual redirigeix a l'article de Muntura Canon EF-S i igual amb la Muntura Canon EF.

Si és correcta, faig igual amb els esquemes de càmeres? Els elimino de l'article Canon EOS i les trasllado a les muntures respectives? Enllaçant a l'article Canon EOS totes elles?

Espero haver fet correctament, sinó tiro enrere els canvis.

Yuanga (discussiócontribucions)

Ben fet :) No cal eliminar-ho tot (de fet les seccions estan per això), només si el contingut és massa extens i/o pot esdevenir un article propi.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Havia pensat en moure les taules de càmeres a les muntures adients i deixar només la plantilla AP amb poder una petita descripció a la secció, redirigint cap a l'altre artícle. Que et sembla? Merci per l'ajuda

Yuanga (discussiócontribucions)

A quines taules et refereixes?

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Em refereixo a les taules de les càmeres (esquema de noms de les càmeres), els tres que hi ha a l'article Canon EOS Merci

Yuanga (discussiócontribucions)

No em sembla pas malament del tot. He estat revisant aquest article en altres idiomes i una gran part mantenen taules (simplificades sembla ser) a l'article principal. Això no vol dir que els copiem, però ens poden servir com a inspiració per a determinats canvis.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Si, jo també he revisat altres viquipèdies, buscant informació sobre el tema. Sobretot ho comentava, per que em sembla més entendor tenir-ho tot en un article, i el principal (Canon EOS) un petit resum del que ed trobara als altres articles. Intentare fer una edició i aviam que us sembla, de no ser correcte, tiro enrere les edicions. Merci

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones, a l'article Muntura Canon EF-S volia enllaçar una part de l'article Canon EOS, la part de: Esquema de noms de les càmeres DSLR amb muntura EF/EF-S. Però usant el codi de la plantilla AP em redirigeix al principi de l'article Canon EOS, no a l'apartat corresponent. Que he fet malament? O és que no es pot fer el que esmento amb aquesta plantilla? Merci

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Prova-ho ara. Hi havia un espai de més després de #

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, no veia on tenia l'error, ara si funciona com volia.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

A manar :)

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Una font oficial com per exemple, la web oficial de l'ajuntament d'Argentona o la web oficial del fabricant de productes fotografics Canon, poden ser referències valides?

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo diria que tant l'una com l'altre podrien ser fonts fiables, almanco en la majoria de situacions. Recoman la lectura de Viquipèdia:Fonts fiables.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre @Bernatargentona! Depèn molt del context. El web de l'ajuntament d'Argentona pot ser útil per complementar informació demogràfica, però no és gaire bona per explicar la trajectòria biogràfica d'un batlle o els motius de reforma en l'article d'un edifici.

El web de Canon pot anar bé per ajudar a explicar un article generalista d'un procés de fotografia, però no el faria mai servir per referenciar l'entrada d'un producte o d'un model de càmera de Canon, perquè en aquests darrers casos no és externa ni prou objectiva. Espero que sigui d'ajuda!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ajuntaments: si són notícies que expliquen les grans inauguracions dels polítics, NO, llevat que sigui per aprofitar la data d'inauguració de l'edifici.

Canon: Si els continguts són tècnics/funcionals, SÍ. Si són valoratius dient que les seves càmeres són les millors, NO.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, dubtes aclarits, llegiré l'article en qüestió

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Addicionalment, encara que des de la verificabilitat els fets pelats i no controvertits que expliqui el web de l'Ajuntament sobre la biografia de l'alcalde o el web de Canon sobre els seus productes poden ser útils per com a referència, està clar que des del punt de vista de l'admissibilitat un fet de l'alcalde no esdevé admissible per sortir al web de l'Ajuntament i una càmera de Canon no esdevé admissible per sortir al web de Canon.

Previsió d'usuaris fugaços per al curs escolar 23-24

6
Castell (discussiócontribucions)

Hola, companys.

Estic preparant una matèria de mig trimestre que va sobre Projectes Col·laboratius, com ara la Viquipèdia. Durant el curs és possible que de 20 a 30 alumnes es donin d'alta. En cursos anteriors hi ha hagut casos de blocatges d'usuari per tenir noms estranys. Per evitar aquests casos, puc parlar amb algun administrador i explicar-li com seran els noms d'usuari dels alumnes i algunes tasques que faran a la viquipèdia?

Salutacions.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, Castell. Que hagis avisat amb antelació ja és una bona pràctica que s'hauria d'imitar més.

Més que informar administradors, jo crearia la pàgina del Viquiprojecte exposant el que fareu i com ho fareu i faria que els usuaris fessin un enllaç de la seva pàgina d'usuari cap al viquiprojecte.

Paucabot (discussiócontribucions)
Castell (discussiócontribucions)

Ara faig una ullada. Gràcies, Paucabot@Paucabot.!

Castell (discussiócontribucions)

Algú em pot ajudar a crear un viquiprojecte docent de secundària? La meva intenció és copiar el codi font d'algun dels projectes penjats a la categoria i modificar-los. No és com crear un article "normal".

Paucabot (discussiócontribucions)

Has de crear un article "normal" amb el prefix "Viquiprojecte", com per exemple Viquiprojecte:elquevulguis i allà copiar-hi el codi del projecte que et faci més gràcia.

Resposta a «Previsió d'usuaris fugaços per al curs escolar 23-24»
Resum per Mercè Piqueras

Resolt. Havia de buscar a la pestanya + on diu "Galeria".

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

He creat l'article Cementiri no catòlic de Roma i li he afegit algunes fotos. Volia posar-les juntes, en una galeria de fotos, però tot i que en algun article anterior ho he fet, no recordo com ho vaig fer (m'ho hauria hagut d'apuntar, com altres coses que em costa recordar si no les faig sovint) i em queden una sota de l'altra. Algú em podria indicar on trobar les instruccions per fer la galeria?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja ho tens. Diga'm si et va bé. Si vols tenir una idea dels models que hi ha ves a Ajuda:Ús_d'imatges#Galeria_d'imatges. Hi ha un tipus on els peus de foto surten quan passes el ratolí per sobre, per exemple.

Ara que ja està creada, la pots modificar amb l'editor visual, per afegir-ne de noves o per canviar el tipus.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Gràcies, @Amadalvarez. Ja m'he adonat per què no ho he sabut fer. En comptes de desplegar la pestanya, em quedava al principi, on diu "imatges i multimèdia".

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si tenim una pàgina d'ajuda deu ser per com posar una galeria amb l'editor de codi.

Per posar una galeria amb l'editor visual hi ha "Inserta", on tries "Més" i el desplegable s'allarga i hi surt el botó "Galeria". A partir d'aquí espero que sigui intuïtiu perquè no ho dec haver provat mai.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Sí, @Pere prlpz, és que jo no ho desplegava i em quedava on diu "Imatges i multimèdia". Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per cert, si no vols haver d'entrar de nou els noms de les fotos i els peus, aleshores em temo que s'hauria de fer amb l'editor de codi. Demana ajuda si és això el que vols.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Hola, tenim l'article Hip-hop però, en canvi, tenim la Categoria:Hip hop i algunes derivades com Categoria:Grups de música de hip hop i Categoria:Músics de hip hop (amb Categoria:Músics de hip hop brasilers, Categoria:Cantants de hip hop i Categoria:Cantants de hip hop estatunidencs). La qüestió és que d'acord amb el Termcat la paraula s'escriu amb guió. Quina és la manera de procedir alhora de reanomenar aquestes categories i que tingui efecte en els articles afectats? Cal donar de menjar a cap bot?

Mercès per endavant.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tenint en compte que no arriba a mitja dotzena de categories afectades, diria que el més pràctic és que t'activis el Cat-a-lot a la secció de ginys de les teves preferències.

La pàgina de cada categoria la pots traslladar reanomenant i aleshores pots traslladar els articles i subcategories amb Cat-a-lot.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Hola Pere, també contem amb vora 300 articles amb el mateix error ortogràfic. Què podem fer?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Compte que això són pàgines que enllacen amb Hip hop, no pàgines on "Hip hop" es mostri en cap lloc del text i les primeres que he provat no tenien cap falta visible (d'altres sí, no sé quantes).

Si no els vols arreglar a mà pots demanar-ho a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds. Notifico també en @Jaumeortola i en @Leptictidium per si hi tinguessin interès.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Protocolàriament cal marcar les categories amb {{moure}} i, passades unes setmanes i si no hi ha objeccions, a {{movent}}. Un cop amb aquesta segona plantilla, la veurem els que de tant en tant traslladem categories i ho farem :)

Ja he marcat jo les categories amb la plantilla.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Gràcies Pau, te'n dec una :)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Vosaltres mateixos, però no tinc clar que per una falta d'ortografia amb referències que s'ha comentat a la Taverna calgui per cada categoria una plantilla que després s'haurà de tornar de treure.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Si passats uns dies no hi ha objeccions, Pere prlpz, ja faré el trasllat. Però no està de més uns dies de prudència, que de tot s'ha vist.

Leptictidium (discussiócontribucions)

És un d'aquells canvis que no es poden automatitzar del tot, sinó que requereixen supervisió del bot edició a edició. De moment, no me'n puc ocupar, ja que aquests dies estic molt enfeinat i també tinc altres edicions d'aquestes per fer a resultes del nou Nomenclàtor mundial.

Resposta a «Hip-hop»

Waterpolista vs Jugador de waterpolo

7
Resum per Paucabot
Docosong (discussiócontribucions)

Hola, volia crear una nova categoria, però veig que tenim barrejat les categories de Categoria:Waterpolistes barcelonins i Categoria:Jugadores de waterpolo barcelonines. Fent una consulta a DIEC, waterpolista no existeix, però si al DNV Mentre que el TERMCAT proposa primer jugador/a de waterpolo i després waterpolista. Abans de tirar pel dret, m'agradaria saber la vostra opinió, ja que suposaria una bona feinada per moure categories en el cas de la segona opció.

Discussió precedent: Usuària Discussió:Unapeça#Jugadores o waterpolistes

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El problema de dir igual a les categories és que el masculí i el femení de "waterpolista" es diu igual. Si la categoria general es diu waterpolistes, la categoria femenina no es pot dir waterpolistes.

Aleshores, la barreja sembla expressament, com passa amb velocistes i corredores de velocitat i algunes categories més.

Si la proposta es canviar-ho s'hauria de dir com es proposa que es digui cada una de les categories.

Docosong (discussiócontribucions)

Si entenc bé el que dius, les propostes són:

  • Waterpolistes i Waterpolistes femenines, tal com es fa amb la categoria Futbolistes, o bé;
  • Jugadors de waterpolo i jugadores de waterpolo

Més aviat, per mantenir la coherència de categories, però vaja qualsevol solució em semblarà perfecta.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Només un detallet: estàs proposant reanomenar un bon grapat de categories que porten molts mesos creades. A més, si el criteri general és la coherència, aquest canvi s'ha de fer també amb les altres categories d'esportistes on hi hagi el mateix problema, que com a mínim són totes les de fondistes i les de velocistes, que encara són més.

Aleshores, entenc que t'estàs oferint a fer una feina de reanomenar categories que com a mínim s'hi triga hores.

A més, pot ser que aquesta feina no serveixi per res si un dia decidim començar a categoritzar per gènere i en la mateixa decisió establim com s'han d'anomenar les subcategories per gènere i les categories generals.

Docosong (discussiócontribucions)

De moment, només he proposat aquest cas. No puc parlar de fondistes o velocistes que ho desconec.

No sembla que la feina sigui molt més gran quan es va fer amb hoquei patins/herba a hoquei sobre patins/herba (Tema:Vw4njg0c5sqb9bjq). Estic d'acord que un bot pot ajudar a facilitar aquesta feina. (Potser el fil l'hauria d'haver categoritzat a propostes)

Sigui el que esdevingui el futur, tal com està ara no sembla gaire lògic

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bé, qualsevol nom que englobi millor a tots els gèneres (que no són només dos) en una sola categoria és el que més s'aproxima a la presa de decisions vigents. Per tant, millor waterpolistes (DNV és normatiu, aquí no hi ha cap altra discussió sobre la conveniència lingüística o no) que no jugadors i jugadores en categories diferents.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Estem barrejant coses. El tenir una categoria per jugadores femenines de qualsevol esport fa molt que ho estem fent, amb l'argument que no és una categorització per gènere sinó per categoria esportiva. Les jugadores juguen en competicions diferents que els jugadors masculins.

El que estem discutint en aquest fil és com els diem a aquestes categories que tenim.

Resposta a «Waterpolista vs Jugador de waterpolo»