Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Sobre aquest tauler

Jspko (discussiócontribucions)

Fa un temps vaig començar a utilitzar aquesta ferramenta per tal de graficar la demografia dels pobles del País Valencià, però ara ja no s'hi mostra cap gràfica i llança el missatge "El gràfic que hauria de sortir aquí està desactivat temporalment per motius tècnics.". Això passa des de fa prou temps. Cap de vosaltres sap a qué es degut?

Gràcies de bestreta.

PD. Podeu vore-ho a Les Useres

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La causa és que l'extensió chart tenia un bug que ponia en risc la plataforma i és va anul·lar a totes les WPs.

Desconec l'estat actual de cerca d'una solució alternativa.

Jspko (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho desconec.

Vriullop (discussiócontribucions)

Van detectar bugs de seguretat en el programari extern Vega: phab:T334940. La reacció immediata va ser desactivar-ho tot mantenint els detalls en confidencialitat. Hi estan treballant. La solució implica saltar de versió Vega 2 a Vega 5 però cal mantenir la compatibilitat dels gràfics identificats a Categoria:Pàgines amb gràfics desactivats. Encara trigaran a tenir-ho a punt: mw:Extension:Graph/Plans.

Jspko (discussiócontribucions)

@Vriullop El més important és que ho solucionen. Moltes gràcies per l'explicació, i continuaré aguardant. :)

Resposta a «Sobre {{Graph:Chart... }}»

Reducció de l'amplada de la columna de l'article

9
Antoni Salvà (discussiócontribucions)

Hola. Avui s'ha reduït la columna on hi ha l'article i a la dreta em surt una columna en blanc. És cosa meva (em passa a diferents ordinadors) o és un canvi d'estil? Si és un canvi d'estil, afecta negativament molts d'articles amb una infotaula llarga. En sabeu res?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

en quin article ?

Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, però moure'l a la barra lateral no amplia l'espai per l'article. Jo també diria que s'ha reduït l'ampada de l'article, i que a enwiki s'aprofita molt millor l'espai.

Docosong (discussiócontribucions)

En el meu cas, també hi ha una pèrdua considerable del marge lateral dret. De moment, l'opció amaga no recupera espai com ho fa amb el marge lateral esquerra. Sembla una visualització orientada per tablets o mòbils però poc eficient per pantalles d'ordinador

Masoud.h1368 (discussiócontribucions)

@Antoni Salvà Jo també. Després de finalitza la sessió, no hi ha aquest problema, per tant sembla una error de programari

Antoni Salvà (discussiócontribucions)

Veig que s'ha arreglat. Sembla que algú ho ha corregit perquè jo no he tocat res. Gràcies!

Resposta a «Reducció de l'amplada de la columna de l'article»
Flamenc (discussiócontribucions)

Treballem en l'article sopa, un dels 10.000 en manca d'octets. En la infotaula generada per wikidata @Amadalvarez apareix com si l'origen d'aquest plat universal fos originari de Bielorússia i Rússia. No puc imaginar-me que aquest plat universal –em sembla que qualsevol poble o regió té les seves sopes amb història ancestral– provingués d'aquest dos països. És un plat típic del món mundial. Potser que el borsx provingui d'aquestes regions, tot i ser ucraïnés també, però la sopa? Els romans i els germànics ja menjaven sopa. Fa part de la gastronomia de qualsevol país, doncs al meu modest parer, no té sentit mencionar només dos països. A més, que la gastronomia és molt regional, i rarament nacional.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com que el problema ve de la propietat "part de" de Wikidata, per tal d'estimar la magnitud de la tragèndia he mirat quins altres plats tenen "part de". Els teniu a https://w.wiki/8KRH

Hi ha alguna altra assignació semblant a aquesta de la sopa, com les migas a la gastronomia d'Almeria però no n'hi veig cap de tan remarcable.

En el fons entenc que el problema rau en què vol dir que un plat sigui part d'una gastronomia, si és rellevant, i com es mostra a la infotaula.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc Problema solucionat. El text de la capçalera portava a confusió.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Crec que el problema no és el camp "origen" (que als articles que m'he mirat hi sortien coses raonables com a origen) sinó el camp "gastronomia". Diria que a l'article sopa no ha canviat res.

Flamenc (discussiócontribucions)

El problema roman la categorització. Plats líquids, calents o freds, n'hi ha una pila arreu al món: brou, escudella, sopa, gaspatxo, arrós bullit, minestra, minestrone… Aparentment, han triat el mot "sopa" com a mot general, per posar-lo a la 10.000. Però si és típic per a totes les cuïnes del món, no cal precisar cap país (una llista de tots els països del món no portaria informació) i encara no hem parlat de la Sopa de Cabra! :-).Penso que en el terme general, no hem de precisar la regió. Per a receptes particulars, ans al contrari sí.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc Doncs, si no és un problema de "com ho presenta la infotaula", sinó de com s'ha documentat a WD, l'has de treure de WD.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Penso que dir que és "gastronomia de ..." no diu que sigui el seu origen, sinó que forma part de la gastronomia.

Dir-ho dins la secció "Origen", ho interpreto com "és originari de la gastronomia de ....".


Bé que ens digui el @Flamenc que li ha fet mall d'ulls.

Flamenc (discussiócontribucions)

Si forma part de totes les gastronomies, té sentit precisar-ne uns pocs? No he trobat cap «país de la sopa». No em sembla, serà força incomplet, i la llista completa serà avorrida i no duu informació.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les relacions a Wikidata cal mirar-les des dels dos extrems. Entenc que aquí algú ha volgut ser molt exhaustiu posant quins plats formen part de la gastronomia russa, i segurament incloure-hi la sopa és excessiu. Mirant la resta del que hi ha inclòs (https://w.wiki/8KVa) no veig cap altre cas tan exagerat, tot i que em temo que de xucrut i de farcellets de col en fan a molts llocs.

Resposta a «sopes de bielorússia?»

Traduir l'auxiliar de càrregues de Commons

8
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

La traducció de l'auxiliar de càrregues de Commons /Upload Wizard) sembla que ha quedat desfasada perquè ara apareixen les cadenes de text en anglès (pas d'indicar si és foto pròpia o aliena).

On puc trobar aquests missatges al Translatewiki per traduir-los el més aviat possible? Algú els podrà revisar per accelerar el procés? Obro concurs fotogràfic el 1r de desembre a un públic més aviat sènior i que la interfície ja no estigui del tot en català és una puntada a l'entrecuix que només ho complica encara més.

Gràcies!

Vriullop (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Com l'has trobada? Sempre em costa encertar on buscar quan navego el Translatewiki, i mira que hi duc anys.

Vriullop (discussiócontribucions)

En l'enllaç de la barra lateral "carrega a Commons" he canviat ?uselang=ca per ?uselang=qqx. Amb això mostra els missatges MediaWiki i veig que tots comencen per mwe-upwiz. En cerco un qualsevol a translatewiki amb prefix MediaWiki: i subpàgina /ca. En editar-lo tens a la capçalera un enllaç "user interface" amb tots els del mateix grup.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Ostres moltíssimes gràcies, provo de traduir-los el més aviat possible.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Fet Fet! El 100% dels 372 missatges ja estan traduïts i, el 50%, ara també revisats. He unificat alguns criteris de nomenclatura i arreglat alguns errors; caldrà que algú els marqui com a supervisats i ja ho tindríem.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Vriullop tens constància de la periodicitat amb què s'actualitzen aquests missatges en la interfície? Sembla que passen dies i no s'implementen els canvis. Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

No, és variable segons l'extensió. Caldrà preguntar-ho a translatewiki.

Resposta a «Traduir l'auxiliar de càrregues de Commons»
Sorneguer (discussiócontribucions)

Bona tarda, he vist que tenim a dia d'avui 1.759 usuaris actius aquest mes, dada que em sembla molt positiva i de les més altes que recordo haver vist en els darrers temps sinó mai (potser vaig errat). Hi ha alguna manera de saber com ha anat evolucionant aquest indicador al llarg dels anys? hi ha algun tipus de seguiment d'això? moltes gràcies

Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

En qualsevol cas, sembla que un màxim al novembre és habitual. Quan acabi el mes i s'actualitzi veurem si aquest novembre és excepcional.

Sorneguer (discussiócontribucions)

Bon dia! gràcies per les respostes. Sembla que a wikistats hi ha algun tipus d'infrarepresentació respecte el que apareix a la portada de la wiki, però suposo que deu mantenir certa proporcionalitat... ens mantenim amb una mica de tendència a la davallada... No m'havia fixat que el novembre era un mes de màxims, interessant. Esperem que aquest sigui un dels millors! Salut,

Resposta a «Usuaris actius»
Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Avui mirant artícles de càmeres a altres viquipèdies he vist que hi ha aquesta plantilla on ordenen totes les càmeres d'un mateix "sistema". Pel que veig a tots els artícles de càmeres hi ha aquesta plantilla per així veure de forma ràpida i senzilla totes les càmeres que formen aquest sistema.

Alguna idea de com es pot crear en català?

https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Nikon_DSLR_cameras

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Posar aquesta taula gegant desplegada a cada càmera pot ser excessiu (vegeu en:Nikon F80) però per la resta crec que per que funcioni només cal copiar el codi en una plantilla.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Sino havia pensat en fer una pagina separada de la plantilla i incloure un enllaç intern a cada article de càmera, com si fos el commonscat, però redirigint a la plantilla.

Probare amb el codi aviam si me'n surto, al migdia he fet probes i no ho he aconseguit

Merci

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Bernatargentona (discussiócontribucions)

Disculpa la meva ignorancia Pere, veig que si funciona correctament copiant però desconec com hauria de fer-ho com dius de posar-la a cada article com a plantilla de navegació col·lapsada.

Hauria de copiar tot el codi? O primer hauria de crear una pàgia especial per a aquesta plantilla?@Pere prlpz

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltisimes gràcies, mirare aquests dies de fer probes

Resposta a «Plantilla Càmeres»
Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bon dia, Avui revisant les xarxes socials de grups de musica, veig que a WD hi ha l'identificador de Amazon music però aquest un cop registrat no apareix a la infotaula. Un exemple: Doctor Prats No està enllaçat aquest identificador a la infotaula? Merci i salut

Paucabot (discussiócontribucions)

D'això se n'encarrega {{Identificadors}} i diria que no, que no hi és.

Docosong (discussiócontribucions)
Resposta a «Infotaula grups de musica»
SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)
Before (?vectorzebradesign=0)
After (?vectorzebradesign=1)

Hello everyone. My apologies for not writing in Catalan. Please help me by translating this message.

As part of Zebra #9 prototype, we introduced two kinds of visual changes: color-based area separation, and other CSS modifications. As we reported previously, the A/B test didn't prove that the color-based separation was an improvement. We focused on the other CSS modifications instead, and we're implementing these changes now. To preview the difference, you may use ?vectorzebradesign=0 (without the changes) and ?vectorzebradesign=1 (with the changes). The changes are:

  • Dropdown menus (the sidebar, table of contents, user menu, and tools menu when not pinned) have a lighter outline and drop-shadow.
  • The "move to sidebar"/ "hide" buttons in the dropdown menus have a gray background instead of the square brackets.
  • The main menu no longer has a gray background when it is placed in the side column (when it's pinned). Instead, all menus have the same appearance when placed in the side columns.
  • The left and right columns have equal width.
  • Due to the change above, the content width gets slightly narrower when menus are pinned in both columns.
  • The gap between the table of contents and content area is smaller.

Tuesday evening, we shipped these changes here, as well as on French, Hebrew, and Polish Wikipedias. We are planning on introducing these changes across all the wikis within 2-3 weeks. These will enable future modifications, like the Accessibility for reading menu.

Thank you!

Resposta a «Minor visual changes in Vector 2022»
Lohen11 (discussiócontribucions)

A la capçalera dels articles, a part de l'element a wikidata, hi apareix l'àlies, que no apareixia fins ara i crec que no fa falta

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que sí que hi sortien, però només per als que tenim activat el giny per enllaçar l'element de Wikidata a la capçalera. Entrant com a anònim no hi surt ni l'element ni els àlies.

Podria ser que no te'ls haguessis trobat mai perquè molts elements no tenen àlies.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Estic convençut que no hi sortia. Als que no en tenen, hi apareix "Àlies: Cap" i això és la primera vegada que ho veig. Crec que ha aparegut de fa poc i és un error.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Lohen11, diria que "sempre" he vist els àlies. Sobre això dels que no en tenen, no sabria dir-te si és nou o ja passava.

KRLS (discussiócontribucions)

Sempre ha aparegut l'Àlies.

Lohen11 (discussiócontribucions)

Em foto gran...

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Àlies»
Lohen11 (discussiócontribucions)

La pàgina de l'Orquesta Filarmónica de la Ciudad de México, diu que el text és en "(CC) Atribución (salvo donde se indique)". Mireu aquí per exemple. Això vol dir que es pot copiar lliurament atribuint l'autoria?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La nota no està gaire ben feta però entenc que sí que s'ha d'entendre que estan alliberant el contingut amb una llicència CC-BY.

Resposta a «CC by»