Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Paucabot (discussiócontribucions)

Petscan, aquesta gran eina, falla moltíssim darrerament. Us passa també a vosaltres? Sabeu a què és degut? Hi ha ja qualque tiquet a Phabricator?

Resposta a «Problemes amb Petscan»

No apareixen els articles Bandera del Rourell i Bandera de les Borges Blanques.

3
Cameta (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Cameta (discussiócontribucions)

Ja ho he aconseguit. Moltes gracies.

Resposta a «No apareixen els articles Bandera del Rourell i Bandera de les Borges Blanques.»

Connexió amb altres wikis i dubte amb Wikisource

5
Xaviaranda (discussiócontribucions)

Bona tarda

Tinc un parell de dubtes, crec que tècnics.

A Internet trobem altres projectes que són sistemes wikis fets amb Wikimedia i què són enciclopèdies molt temàtiques, d'un tema molt concret. Voldria saber si hi ha alguna forma de connectar els articles d'aquestes wikis amb la Viquipèdia. És a dir, que els articles estiguin a les dos wikis, a la temàtica i a la Viquipèdia. Crec que a wikidata s'agafen referències d'altres bases de dades.

Per altra banda, Wikisource és una extensió de Wikimedia? O és una instal·lació pròpia?

Moltes gràcies!

Vriullop (discussiócontribucions)

Primer, el MediaWiki és el programari que hi ha darrere d'un wiki. A peu de pàgina, en versió escriptori, pots veure una caixeta que diu powered by MediaWiki. Aixó és un programari obert que un es pot instal·lar per fer el seu propi wiki. Al costat hi ha una altra caixeta que diu a Wikimedia project. Aixó vol dir que és un projecte de la Fundació Wikimedia. Sí, és una confusió inexplicable d'origen. Els projectes que són de la Fundació Wikimedia els pots veure a la portada. Entre ells hi ha Wikisource, en català Viquitexts, una altra confusió de noms. Una de les coses que tenen en comú els projectes de Wikimedia és que la informació és lliure. Un article de la Viquipèdia es pot reutilizar en un altre wiki o en qualsevol altre lloc o mitjà amb dues condicions: citar l'origen i citar la llicència CC-BY-SA-3.0. Per reutilitzar d'un altre wiki a la Viquipèdia cal primer que ells tinguin una llicència lliure compatible amb la nostra. A més, cal que sigui compatible amb els nostres estàndars de neutralitat i referències. Per concretar caldria saber en quins wikis estàs pensant.

Xaviaranda (discussiócontribucions)

D'acord @Vriullop , tema connexió amb wikis, ho he entès.

El que no sé si acabo d'entendre bé, és el tema Wikisource. Pel que em comentes, és només un Mediawiki? Amb una configuració diferent a la Viquipèdia?

Moltes gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)
Xaviaranda (discussiócontribucions)
Resposta a «Connexió amb altres wikis i dubte amb Wikisource»
Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia. Sabeu qualque manera d'accedir a les estadístiques de bloquejos i reversions de la Viquipèdia? A Wikistats no hi són.

Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)
Resposta a «Estadístiques de bloquejos i reversions»
Vriullop (discussiócontribucions)

Els enllaços a l'inventari arqueològic IPAPC estan trencats. S'usa en articles, en llistes de monuments i a Wikidata Identificador del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya (P5957). Per exemple Llista de l'art rupestre de l'arc mediterrani a Catalunya només té aquest enllaç.

El format de l'enllaç és el mateix que per l'inventari arquitectònic IPAC, però aquest funciona... de moment i creuant els dits. Quan es fa una consulta a http://invarque.cultura.gencat.cat/CercaAvancada per a una fitxa genera un enllaç com http://invarque.cultura.gencat.cat/Fitxa?index=0&consulta=MCU2KzQzMDAxNyU=&codi=730 El paràmetre consulta és provisional i acaba caducant. Mentre no caduca serveix per qualsevol altre fitxa posant qualsevol valor a index i posant el codi de la fitxa corresponen. Per generar un enllaç estable a una fitxa deixem el paràmetre consulta buit: http://invarque.cultura.gencat.cat/Fitxa?index=0&consulta=&codi=730. Fins ara, i des de fa força temps, ha estat funcionant, encara que molt més lent sense tenir un id de consulta, però avui intentant modificar els antics enllaços a patmapa trencats veig que els de l'IPAPC també estan trencats.

Alguna idea per recuperar l'enllaç directe a una fitxa?

Resposta a «Hotlink a IPAPC»
Coet (discussiócontribucions)

Fa un temps que estic intentant tornar. Algú em pot tirar una maneta? He intentat entrar al Toolforge mitjançant el PuTTy i no hi he pogut accedir. Estic de nou per l'IRC. @Gerardduenas, Vriullop, KRLS, Lohen11, Toniher:, algú que conega un(a) dels que estan mantenint els bots...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Molt bona notícia. No et puc ajudar en la teva demanda, però estic molt content de tornar a sentir l'escalfor dels teus bots acompanyant-nos. Sigues bentornat !

Lohen11 (discussiócontribucions)

Amb això que demanes no et puc ajudar. Molt content de tornar a veure't per aquí.

Coet (discussiócontribucions)

Heh, encantat de tornar per ací jo també. Bé, pero necessite contactar amb algú que estiga fent coses al Toolforge i em puga tirar una mà, ja que no m'ha estat possible i els bots funcionen allà. @KRLS, Arnaugir: ja no és si podeu tirar-me una mà sinó si sabeu qui està manipulant els bots CobainBot i EstatBot. Algú deu de saber alguna cosa :/ (I no sóc jo, ni crec que tampoc Gerardduenas).

Toniher (discussiócontribucions)

Ep, amb en @Townie i en @Joutbis vam estar remenant amb Toolforge. Si no recordo malament, és possible crear un compte compartit per a una eina (tool / bot)... Tens un compte ja? Més documentació a: https://wikitech.wikimedia.org

Arnaugir (discussiócontribucions)

@Coet parlem aquesta tarda, Jo tinc compte (i bot funcionant) a toolsforge. Addicionalment crec que em vas donar permís pel projecte cobainbot.

Coet (discussiócontribucions)

Sí Toniher, com diu Aurnagir, jo li vaig compartir el projecte... Tinc compte. @Arnaugir:, estaré a casa apartir de les 19:30

Coet (discussiócontribucions)

Ja he pogut entrar, ara sols em queda saber qui és a càrrec dels bots... Com és que han estat tant de temps solts, algú els ha hagut d'engegar quan des del Toolforge els aturen...

Coet (discussiócontribucions)

@Townie, Joutbis: si voleu qualsevol cosa o creieu que em podeu aportar alguna info d'utilitat, endavant.

Joutbis (discussiócontribucions)

@Coet:: nosaltres només hem estat fent bots des del PC de casa amb JoRobot. Ara em vull començar a posar amb el github i tinc accés a toolforge, però de moment no hi he fet res. Si et podem ajudar en alguna cosa, encantats de fer-ho, encara que sospito que aviat serà al revés :-).

Toniher (discussiócontribucions)

Hola, he tingut accés al bot i he activat el crontab de nou amb uns mínims canvis. Cal estar a l'aguait que no trenqui res en els propers dies...

Resposta a «Reprendre l'activitat»
Pau Colominas (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

De moment he convertit els enllaços per a que surtin en la infotaula en lloc d'enllaços interwiki que anul·len els enllaços de Wikidata. Afectava a tots els articles que inclouen aquesta plantilla. S'hauria de revisar si és procedent enllaçar a un article en anglès, normalment és preferible un enllaç vermell.

Jmarchn (discussiócontribucions)

He posat a minúscules la primera lletra de les denominacions en català i en espanyol de mescalina de wikidata (la primera taula, de dalt de tot), ja que no hi sabia trobar cap error, i després d'això (com si s'hagués refrescat o purge) funciona correctament. Perquè?: Misteri.

Vriullop (discussiócontribucions)

Cap misteri. El problema era Special:Diff/21027933, no a Wikidata i no només a mescalina sinó a tots els articles que inclouen aquesta plantilla. En lloc d'un enllaç en el text estava afegint un enllaç interwiki. Ara funciona correctament després de refrescar la pàgina, però pel canvi en la plantilla no per cap canvi a Wikidata.

Resposta a «Interwiki erroni»
Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia. M'agradaria saber si hi ha qualque manera de dir-li al replace del pywikibot que usi el nom de la pàgina que està editant. Era per eliminar de les infotaules | nom = si coincideix amb el nom de l'article.

Gràcies.

Joutbis (discussiócontribucions)

Suposo que ja has vist hu:Szerkesztő:Bináris/Fixes and functions HOWTO de la documentació. Jo ho acabo de descobrir, i em faig creus de com es pot arribar a complicar el replace aquest. De totes maneres, no veig que t'ajudi en el teu problema, perquè això només treballa sobre l'expressió regular que s'ha detectat, i no permet "pujar" cap a la pàgina que el conté.

Una opció que se m'acut seria generar-te el user-fixes.py cada vegada que fas un article. Seria un script que:

  • llegís el nom de l'article
  • generés un user-fixes.py, amb una part sempre igual, només modificant, dins de la secció "replacements", que surti (ur'\|\s*nom\s*=\s*NOM_ARTICLE\s*\n?', u''), substituint NOM_ARTICLE pel de veritat.
  • Executar el replace només per l'article que acabes de generar.
  • següent article.

O sigui, pràcticament estaríem fent codi automodificable, que va contra tota les normes de programació neta i polida.

Posats a arremangar-se i afegir-hi codi, val la pena partir de zero, i deixar-se del replace del Pywikibot. Agafa l'script base del tutorial, que llegeix el codi de la pàgina i el posa en una variable, i sobre allò pots aplicar-hi les expressions regulars que et convinguin.

Resposta a «Títol de la pàgina a pywikibot»
Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia. Qualcú coneix qualque mecanisme per exportar els resultats d'aquesta cerca (o de qualsevol altra) a un fitxer de text per poder usar els resultats amb el Pywikibot?

Vriullop (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Gràcies. Ara ho acab de provar. El problema és que no em permet usar el paràmetre "insource" per a detectar plantilles, per exemple.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Fa temps que no remeno bots, però suggereixo el que jo intentaria per si serveix, tot i que és una solució molt d'estar per casa.

Si aquesta cerca només surt amb la url manual i no amb pagegenrators, jo faria servir la url per baixar el codi html de la pàgina (per 500 resultats) i aleshores dels enllaços miraria d'extreure el nom dels articles. Del mateix codi html també s'ha de poder treure la url de la següent pàgina de cerca i repetir el procés. Un exemple que feia una cosa semblant (amb un altre web que no és la Viquipèdia) és Usuari:PereBot/robot xucla arbres, però segur que hi ha paquets de Python per treure elements d'una pàgina web d'una manera més sofisticada (googlejant "Python web scrapping" surten milions de resultats).

La solució alternativa (i més bona) és mirar els manuals de l'API com fer una cerca com aquesta, que és probable que es pugui fer amb una url però ningú l'hagi implementat encara al pagegenerators.

Paucabot (discussiócontribucions)

He fet l'extracció dels noms dels articles a partir de la pàgina HTML de 500 resultats amb aquesta eina, que simplifica moltíssim la tasca. Gràcies, Pere.

Resposta a «Exportar resultats d'una cerca»
Jarashi (discussiócontribucions)

Hola! La pàgina President del Brasil utilitza la plantilla {{Infotaula de càrrec}}, però el sistema no recull correctament com a titular al valor més recent. No és que tingui un especial interès en llegir el nom de Bolsonaro, però no deixa de ser l'actual titular del càrrec i, per tant, el nom correcte...

Algú sap què hi passa? @amadalvarez?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ho he arreglat. A Wikidata hi ha tots els presidents, però Michel Temer estava amb rang "preferit" i tots els altres amb rang "normal", incloent Bolsonaro. Ho he canviat i refrescant l'article surt bé.

Una altra cosa és si la nostra plantilla s'hauria de guiar pels rangs o per les dates.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

El criteri estàndard és pels rangs. A les declaracions amb multivalor cronològic (comés el cas), el criteri és tenir tothom com a "normal", llevat del vigent. La selecció per data ni la tenim, ni és fàcil.

Jarashi (discussiócontribucions)

Segurament no et falta raó, però aquest punt ja se m'escapa... De fet, els meus coneixements d'aquest tema (wikidata i com consultar-la) són molt minsos, i la veritat és que trobo a faltar un pèl d'informació sobre com fer aquestes coses...

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Jarashi (discussiócontribucions)

Gràcies. Bé, ja veig que sobre wikidata ja hi ha un bon tutorial… Ara, sobre com usar-ne la infromació, hi ha alguna cosa més que la informació de Mòdul:Wikidata?

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Resposta a «Infotaula càrrec polític»