Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Paracel63 (discussiócontribucions)

Bon dia! A Ever Given, la infotaula presenta la mànega i el calat amb coma com separador decimal (correcte). Però l'eslora es presenta amb punt decimal (no correcte). Com fer per corregir aquest error? {{Infotaula vaixell}} és una mica tècnica…

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Resposta a «Infotaula vaixell (, i .)»
Medograd (discussiócontribucions)

Bones! He vist que a la Viquipèdia en anglès tenen una eina molt útil que consisteix en una única plantilla anomenada Template:Europe topic. En ella apareix una llista d'estats sobirans o territoris dependents, i quan es vol tenir una taula que parli d'un tema específic, el que es fa és adjuntar el tema a la plantilla, i d'aquesta forma no cal crear 10000 plantilles, sinó que només s'afageix el tema que es necessita a la sintaxi de la plantilla principal (per exemple: {Africa topic |Geography of}, {Europe topic |Covid-19}, etc.) i s'obté una plantilla personalitzada que s'adapta a cada tema concret, sense la necessitat de tenir 100000 plantilles, segons quin subjecte.

Us deixo aquí la proposta, per si algú tindrà temps d'ocupar-se'n algun dia. Jo no són pas un tècnic i no tinc ni la més mínima idea de com funciona aquest tipus de coses, però penso que una eina com aquesta seria molt útil per la Viquipèdia en català, ja que a part de les plantilles actuals, també anirant sorgint nous temes amb el temps i estaria molt bé de tenir una plantilla universal en aquest sentit. Gràcies!

Resposta a «Infotaula única de països»
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)
Resposta a «Maintenance operation»

Improvements to the color scheme in syntax highlighting

6
Johanna Strodt (WMDE) (discussiócontribucions)

Hello!


1) A few weeks ago, the bracket matching feature was deployed to Catalan Wikipedia, and we hope you like it. A few people had reported back to us that the highlighting color is too dark, making it hard to see the cursor, so this will be improved a bit, probably this week.

2) There is another change planned for syntax highlighting: Probably on March 22, we will deploy a few improvements to the color scheme in syntax highlighting. We would be happy to once again have Catalan Wikipedia among the first wikis to get these improvements. So our question is: Can we deploy these changes to Catalan Wikipedia around March 22? It would be great to hear from you in the course of this week.

Here is the project page with more info: Meta:WMDE Technical Wishes/Improved Color Scheme of Syntax Highlighting

Have a good day, and thank you for your efforts,

Johanna

Amadalvarez (discussiócontribucions)

It's OK to me !

Vriullop (discussiócontribucions)

Nice job. I'll be happy to test it.

Johanna Strodt (WMDE) (discussiócontribucions)

Hello again!

Just wanted to let you know that the changes from 1) are now active on Catalan Wikipedia.

About 2): Should we wait for more replies, or do you think it's fine to go ahead and plan for a deployment here on Catalan Wikipedia on March 22?


Thanks a lot,

Johanna

Vriullop (discussiócontribucions)

No explicit objection is implicit acceptance. It's fine to go ahead.

Johanna Strodt (WMDE) (discussiócontribucions)

Thanks a lot! That's great news.

Resposta a «Improvements to the color scheme in syntax highlighting»
Medograd (discussiócontribucions)

Bon dia! Necessito una ajuda tècnica per a la Plantilla:Infotaula nom coreà. He traduït el text, però veig que surten missatges d'error com "S'ha detectat un bucle de plantilla: Plantilla:Infotaula nom coreà". No sé si cal afegir o ampliar alguna coseta. Obert a propostes i sugerències. Moltes gràcies a tots qui puguin ajudar.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Des d'on dius que l'has traduït ?

En realitat el que has traduït és només la documentació i, tot aquest text, l'has de col·locar a plantilla:Infotaula nom coreà/ús

El codi de la plantilla NO l'has agafat encara.

Medograd (discussiócontribucions)

l'he traduït a partir de la mateixa pàgina en anglès. Jo és que no sóc un tècnic i no sé com va això de codis i coses molt tècniques. Podries ajudar, sisplau?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ara no puc. Tinc una llista d'espera de mesos.

En quants articles tens previst posar aquesta plantilla ?. Si és a menys de 50, m'esperaria a tenir més experiència per decidir si paga la pena l'esforç.

Salut !

Medograd (discussiócontribucions)

Si la plantilla funciona correctament, posaria a més de 50 articles. Uns 300 com a mínim. Hi han moltes pàgines on estaria bé posar aquesta platilla.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Medograd (discussiócontribucions)

Exemples: Juche, Yi Sun-sin, Gyeongsang Province, Daegu, Korean yang, Hanja, Gojoseon, etc. Només cal tenir aquesta plantilla ben parametrada en català amb tots elsparàmetres anglesos, i ja es podrà posar aquesta platilla en tots els articles on és necessari. En quan al seu ús, la plantilla hauria de ser configurada de tal forma que sigui adaptable a totes les situacions, i no pas a una o dues en concret.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Medograd Suposo que no m'has entès quan preguntava com la volies fer servir. No hi ha problema.

En tot cas, quan vas a comprar unes sabates o un cotxe, suposo que no dius "que sigui adaptable a totes les situacions", perquè sortiràs amb les mans buides.

Amb les mostres que m'has passat queda clar que:

  1. la plantilla d'enwiki genera un bloc que el posen en algun lloc de l'article, habitualment darrera de la infotaula principal. Només en el cas de les infotaules de biografies pot aparèixer integrat dins d'ella, en lloc d'estar independent a fora. Preveu múltiples aplicacions de "nom", com nom habitual, nom de naixement, nom de ploma, nom de cortesia, nom artístic,... A cawiki es contemplen les 3 primeres dins la infotaula persona si està a WD. Aquest plantilla és extremadament complexa i molt orientada, exclusivament amb paràmetres manuals i repetitiva per poder atendre les diferents tipologies de noms. És la típica plantilla que es feia fa 15 anys.
  2. la plantilla d'eswiki és més lleugera i es limita a editar estructuradament el que li posem als paràmetres. Tampoc fa servir WD.
  3. Per carregar els valors a WD, caldria poder assignar-los el codi de llengua hanja, ja que la hangul és la que s'aplica quan la llengua és la "ko". Això s'hauria de demanar i desconec el procediment.

La meva opinió:

  • Entre l'anglesa i la castellana, optaria per seguir el model de la castellana.
  • Si algú sap coreà, que miri com han resolt ells el tema de les dues llengües. Si ells ho han pogut resoldre, copiem-ho. Si no ho fan servir, ...en fi, sense comentaris.
  • Els que em coneixeu, sabeu que em produeixen urticària els paràmetres manuals. Tenim +300 WPs i posar la mateixa dada arreu, es perdre massa energia.
  • Per tant, si no es pot posar aquesta informació a WD, jo no la faria. Ara bé, ets lliure d'invertir la teva energia allà on vulguis. Això és la Wiki !.

Salut !

Medograd (discussiócontribucions)

Vale. Si pots, fes que almenys es puguin mostrar els paràmetres de WikiData, i si es pot, que hi hagi la possibilitat d'afegir-ne dades manualment, però si veus que no es pot o et requereix molt d'esforç, deixa simplement una versió "bàsica" i ja anirem tirant amb aquesta. Moltes gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No voldria ser descortès, però si llegeixes la darrera línia de les meves opinions, diu que "jo no la faria" i que "si tu vols, la pots fer".

Que m'hagi interessat a centrar el problema i les possibles solucions, era per entendre de que parlàvem, però lamentablement continuo tenint una cua de temes a resoldre de mesos.

Sort !

Resposta a «Plantilla:Infotaula nom coreà»
Paracel63 (discussiócontribucions)

Bon dia! Avui vaig crear una sol·licitud aquí. Potser algú ho trobi. La meva sol·licitud de setembre l'any passat no ha rebut cap comentari, però crec que també aquella modificació seria pràctica. Que en penseu vosaltres?

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Hi ha alguna cosa que se m'escapa, potser perquè no uso l'editor visual. No costa tant posar "suec" en lloc del codi. Són necessaris els codis de variants?, com ca-ES o sv-FI, surten d'algun lloc? Una solució per no haver de posar una llista completa de codis és usar {{#invoke:llengua|nom|{{{llengua}}}}}. Si no és un codi retorna el mateix text. Ping Arnaugir que és qui ho va introduir.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola, ho vaig posar per cobrir les llengües més habituals. El suec no sol ser utilitzat com a font a la nostra enciclopèdia, per tant els casos en què a la referència es veurà ''en sv'' en comptes d'''en suec'' seran molt pocs. Per contra, el català, castellà, anglès, etc. són molt més freqüents i almenys aquests casos estan coberts.


El "ca". per exemple, es genera en fer servir la generació automàtica de cita amb l'editor visual. El "ca-ES", conretament, me'l devia trobar en algun cas concret i vaig pensar en afegir-lo.


Evidentment s'hi poden afegir més llengües. Idealment la conversió hauria de ser automàtica al moment de generar la referència, però millor això que res...

Paracel63 (discussiócontribucions)

@Arnaugir: Gràcies per la resposta. Veure també el meu aclariment a baix. Sí, entenc que les llengües al codi són les llengües més freqüents. Però no costa res fer el codi una mica més complet, no? :-)

Paracel63 (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta. Sí, els variants són utilitzats, de vegades. Aquesta pàgina es presenta com escrit en la llengua "pt-br", mitjançant l'eina de referenciar de l'Editor visual. El codi per les llengües corresponents a svwp és aquí. No costa tant afegir el text complet, sí, però si sigui possible facilitar el procès amb una eina de conversió automàtica, podria accelerar el treball de referenciar els articles.

És el mateix amb la meva sol·licitud de poder afegir les valors del paràmetre "autor", funcionant com Nom/Cognom. Si l'autor d'un text és una agència o entitat, l'estil "Cognom, Nom" no és sempre pràctic. Salutacions. :-)

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok, és Zotero que extreu les etiquetes de la pàgina web. He modificat el Mòdul:llengua per a que tracti el codi de llengua IETF. Les combinacions amb regions, variants i scripts poden ser múltiples, totes vàlides en l'html d'una pàgina web. Es tracta de destriar la combinació usada i quedar-se només amb el codi de llengua. Ara amb "sv-FI" es queda amb "sv" i ho tradueix a "suec", o bé "sr-Cyrl" és serbi ignorant l'afegit de ciríl·lic. Hi he posat un rastreig per si hi ha codis que no pot tractar: Especial:Enllaços/Plantilla:Rastreig/langname.

Paracel63 (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta, i per les modificacions (millores). Si entenc correctament, el mòdul sigui important per aquesta conversió d'abreviació fins a paraula. I gràcies per aquesta categoria de manteniment. Hi vaig descobrir variants com "(en espanyol)", "(en en, it)", "(en va-es)", "(en (francès))" i més. Crec que molts d'aquests són amb un format d'edició erroni, i que ha de solucionar-ho manualment a l'article.

Paracel63 (discussiócontribucions)

Ara vaig processar la categoria, i vaig trobar unes solucions. Ara la categoria només conté 12 articles, però no puc trobar els errors que queden. Vaig notar qu'el valencià no ha un codi IETF, i aquells errors necessiten retocs manuals. Per contre, a svwp utilitzem també un altre mètode de treballar, amb aquestes plantilles (valencià). Salutacions!

Vriullop (discussiócontribucions)

Els 12 que quedaven hi havien entrat per un error previ. Després de refrescar han desaparegut.

El codi per valencià és ca-valencia (ref). El codi va-ES realment apareix en el codi font de la web de Burjassot. Bé, no podem evitar que una web s'inventi codis que no existeixen, per això el rastreig dels intraduïbles.

Resposta a «Sol·licituds»
Joseppujol (discussiócontribucions)

Hola, he penjat algunes imatges a Commons amb la finalitat d'enllaçar-les a les fotos que encara falten a la taula Llista de l'art públic a Girona, però no me'n surto. Alguna ajuda?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

intentes modificar amb l'editor visual ? (pestanya "modifica"). Si és així, no podràs fer-ho perquè la taula està construïda a base de plantilles i l'editor visual no ho sap gestionar.

Hauries d'entrar amb l'editor de codi (pestanya "modifica el codi"), cercar el bloc del monument on vols afegir la foto i escriure el nom de la imatge (només nom.xxx) al paràmetre imatge=

Si tens problemes, ja avisaràs

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquí en tens la mostra. Bàsicament, és molt fàcil amb l'editor de codi perquè només cal buscar el monument i posar-li el nom de la imatge al camp "imatge".

Una altra manera seria enllaçar la imatge a l'element del monument a Wikidata per que la plantilla l'agafi automàticament.

Joseppujol (discussiócontribucions)

Ja me n'he sortit, és molt senzill, tal com m'heu explicat. Moltes gràcies!

Resposta a «Enllaçar imatges a una taula»

Colors de fons i lletres en infotaula

8
Resum per Amadalvarez

Canviat color barres resultat candidates a "silver"

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. N'@Amadalvarez: i un servidor estem cercant una solució, que fins ara ens ha eludit, per a un tema d'usabilitat.

Com podeu veure en els resultats de Convergència i Unió a «Eleccions al Parlament de Catalunya de 2012», per exemple, hi ha certs colors de formacions polítiques que tenen un contrast molt pobre amb el text corresponent. El resultat és que les xifres costen molt de llegir fins i tot per a una persona sense problemes de visió, així que no em vull ni imaginar com de difícil deu ser per a persones amb discapacitats visuals.

Teniu idees per arreglar aquest problema tècnic? Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

Fàcil: no usar colors. Els colors de cada partir ja estan identificats en les barres de separació i sobre els números es pot usar un gris lleuger. A en:Wikipedia:Manual of Style/Accessibility/Colors hi ha una taula d'ajuda amb la màxima foscor a usar en diferents casos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

L'opció de no posar colors és la més segura, però ara em costaria més perquè no dibuixa línia de divisió, sinó una caixa de color.

El tema dels contrastos segons color, ja ho varem estar provant amb el @Jmarchn quan estava fent la infotaula, aprofitant unes fórmules que tenia ell per calcular el contrast òptim, però el problema és quan la xifra surt encavalcada entre el color i el blanc.

El cas que va detectar en @Leptictidium és d'autèntica mala sort, ja que just en el canvi coincideix un 1 i és molt difícil identificar-lo.

He preparat una prova monocolor amb un blau molt suau i poc compromès. Igual per a tothom. He provat amb un gris que és mes neutre, però molt avorrit.

Si us agrada, també l'aplicaria a la barra de participació que ja era blava, però estaria bé homogeneïtzar-la.

Opinions ?

Vriullop (discussiócontribucions)
Papapep (discussiócontribucions)

Com a idea alternativa: i treure les xifres de la barra? desconec totalment la complexitat de fer-ho, però elimina el problema d'arrel.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Papapep Les xifres estan dins la barra per estalviar una línia i reduir llargada de la infotaula.

Pensa que tenim eleccions amb +20 candidatures i si són eleccions a dues voltes o dobles, com Congrés i Senat, cal estalviar d'allà on es pugui.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Bon dia,

Potser us complico una mica la vida, però i posar el text a la dreta de la part acolorida? És a dir, dins la barra mateix però sense que travessi un canvi de color. En resultats per sobre del 50%, es podria incloure dins la part acolorida però en blanc. És una solució que fora de la Viquipèdia es troba a força infografies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bon suggeriment, @Pau Colominas.

Disculpa que abans no he posat la pàgina de proves en que estàvem treballant això juntament amb un canvi d'icones que també havia demanat en @Leptictidium.

Està a Usuari:Amadalvarez/traduccions 3.2. Si observes, la cosa no depèn només del +/- 50% per ubicar-la, sinó de la llargada de la xifra i de la caixa. A les proves, a més del cas que ha generat el debat, hi ha la de les eleccions a l'Índia, on passe de centenars de milions i no hi ha lloc bo on situar-la.

Penso que amb el canvi a gris es veu força bé i podrem tancar aquest punt.

Ens quedarà el tema icones que, si voleu passar per la pàgina de proves, ens podeu ajudar. cc.@Papapep @Vriullop Tema resolt.

Filtrar articles per traduccions i nº cerques

1
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola a tothom.

Voldria saber si hi ha alguna forma de filtrar els articles que tenen i no tenen traduccions en idiomes concrets. Un cop fet aquest filtre, voldria poder ordenar-los per nº de cerques fetes des de Catalunya (o Espanya, en el seu defecte).

Pel meu cas, voldria saber quins són els articles més cercats (els últims 15 ó 30 dies) des del nostre territori sense versió cat/esp i que sí tinguin versió en portuguès (preferiblement, que l'article original fos en pt).

Moltes gràcies.

Resposta a «Filtrar articles per traduccions i nº cerques»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop @Pere prlpz. Mireu aquesta proposta de propietat: d:Wikidata:Property proposal/hierarchy switch. M'ha semblat curiosa i compta amb una oposició considerable que ha suposat 1 any de discussió. Us ho comento perquè ens pot ajudar en alguns dels problemes que hem tingut amb les comarques vs províncies, però no sé quin impacte tindrà en funcions com la GetParentValue, ni quants canvis suposarà a les dades. Ho parlem,

Resposta a «nova propietat WD»