Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Redireccions associades amb un element de Wikidata

4
Pau Colominas (discussiócontribucions)

Hola. Veig que hi ha algunes redireccions associades amb elements de Wikidata. No obstant, no sé com fer-ho per afegir-ne de noves. Vull associar la redirecció Repte de la canyella a d:Q420721, però m'apareix el missatge "The link cawiki:Desafiament Saltine is already used by item Q1583316. You may remove it from Q1583316 if it does not belong there or merge the items if they are about the exact same topic" (el sistema creu que vull enllaçar l'ítem amb la destinació de la redirecció, no amb la redirecció en si).

Algú podria explicar-me com ho he de fer? Gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tal com diu el @Vriullop, no s'ha de fer i no té (per ara) futur.

Però si vols que t'ensenyi a saltar-te la llei, m'ho dius.

Vriullop (discussiócontribucions)

No es pot enllaçar una redirecció, està protegit expressament. Els que existeixen a la categoria són residuals desprès d'una fusió o d'un reanomenament estrany no actualitzat. En principi són a eliminar, tot i que hi ha opinions diverses. Discussió prèvia: Tema:Uiqq60q3gdneye79.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

D'acord. Si es desaconsella fer-ho, millor no n'aprenc :p

Resposta a «Redireccions associades amb un element de Wikidata»
Vriullop (discussiócontribucions)

Avís per a editors de plantilles.

Fa unes setmanes es va anunciar la disponibilitat de la nova extensió TemplateStyles. Fent-ne 5 cèntims: el CSS d'una plantilla es pot desar en una subpàgina. Avantatges, entre d'altres:

  • separar el contingut de la presentació, simplificant el codi wiki i podent editar la presentació sense perdre's pel codi de la plantilla
  • disposar d'un editor CSS
  • evitar un copienganxa d'estils
  • simplificar l'ús de pàgines com Mediawiki:Common.css, que es carreguen en totes les pàgines i només les poden editar els administradors de la interfície.

Per a més informació: mw:Help:TemplateStyles i en:Wikipedia:TemplateStyles (norma d'estil).

Actualment no tenim cap pàgina *.css a l'espai Plantilla: cerca per "contentmodel:sanitized-css". He fet el meu primer intent al Viccionari que pot servir d'exemple: wikt:Plantilla:àudio/styles.css, en aquest cas un css que serveix per a dues plantilles similars diff, diff.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Resposta a «TemplateStyles»
Paputx (discussiócontribucions)

A l'article de Ramon Berenguer III les infotaules polític i comtes es col·loquen de costat. Com ho puc solucionar? En canvi a l'article Alfons el Cast, es col·loquen una sobre l'altre.

Vriullop (discussiócontribucions)

Només hi hauria d'haver una infotaula. La segona, la dels comptes o dels reis, té un contingut de navegació per articles relacionats, no d'informació bàsica sobre el tema de l'article. S'hauria de refer com a navbox a peu de pàgina.

Per la qüestió tècnica, {{Reis de la Corona d'Aragó}} té "class=infobox" i en canvi {{Comtes de Barcelona}} no ho té. Això fa que funcioni alineat, però conceptualment no ho hauria de tenir.

Paputx (discussiócontribucions)

Gràcies, quan tingui una estona miraré a veure si me'n surto a passar-les a navbox

Paputx (discussiócontribucions)

Ja he fet que {{Comtes de Barcelona}} estigui a sota. Però m'he mirat de passar-ho a navbox però no se per on començar perquè no entenc com estan fetes ni d'on treuen la informació aquestes antigues taules. Si algú em dona un cop de mà per estructurar-ho, jo puc fer la feina de picatge.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paputx (discussiócontribucions)

Bona aquesta, a mida que vaig afegint la infotaula persona també afegiré aquestes dades que proposes a WD.

Jey (discussiócontribucions)

@Paucabot@Paputx@Vriullop He trobat aquesta discussió antiga. Només comentar-vos que he començat la substitució entenc que segons el consens que expressàveu

Resposta a «Conflicte entre infotaules»
Mariusmm (discussiócontribucions)

hola, estic preparant una consulta per tenir el llistat de guanyadors del premi hugo fent servir wikidata list i em trobo que elimina items repetits: faig la consulta per autors que han guanyat el premi per poder llistar l'any i la novel·la guanyadora i em mostra només una entrada per cada autor, treient les repeticions.

Sabeu com arreglar-ho o com donar-li la volta al tema? No me'n surto gaire amb les consultes SPARQL.

Tinc proves aquí i aquí.

Gràcies!

KRLS (discussiócontribucions)
Mariusmm (discussiócontribucions)

Gràcies Carles, però quan ho integro a la plantilla llista fa el mateix, només treu la primera entrada de cada autor (veure prova aquí).

No se si faig algo malament o la plantilla aquesta no està pensada per aquest tipus de consultes o què.

KRLS (discussiócontribucions)

El problema que hi havia era al definir "item". Aquell element que és únic és l'obra premiada i no l'autor com havies posat (fet que evitava que només aparegués un cop l'autor). Canvis fets

Mariusmm (discussiócontribucions)

Ara ho veig! Però aquesta mena de llista sempre filtra duplicats a "item"?

A més, ara no se com fer que la columna ?author posi l'etiqueta de l'item (el nom de l'autor) i link a wikidata o en vermell si no existeix, etc...

Em sembla que aquesta eina no és el que buscava.

KRLS (discussiócontribucions)

@Davidpar:És l'expert a l'hora de modificar les propietats d'aquesta plantilla. Penso que ara ja surten en vermell.

Resposta a «Problemes amb una llista (Wikidata list)»
TTPrats (discussiócontribucions)

Bon dia

Volia editar la infotaula de programari de l'article 'World Community Grid'. Concretament volia afegir 'Computació distribuïda' a la categoria de tipus, que ja conté altres elements.

El problema és que quan edito la pàgina, aquest camp no m'apareix.

Com ho puc fer?

També m'agradaria relacionar l'article amb Wikidata, concretament amb el registre https://www.wikidata.org/wiki/Q826776

Gràcies i fins aviat

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Pel que veig l'article està relacionat amb l'entrada de Wikidata des d'ahir.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

L'article ja ho tens enllaçat a WD i és allà on s'ha de posar la informació que comentes. Vas a WD (click al llapis del peu de la infotaula) i l'afegeixes a la propietat Instància de (P31) i et sortirà automàticament a l'article. Salut !

TTPrats (discussiócontribucions)

Gràcies!

Resposta a «Editar infotaula de programari»
Bohdan Bondar (discussiócontribucions)

Raion de Gorniat es tracta d'un error fet amb una mala traducció. L'article va ser escrit amb fonts russes. I així es van espatllar el nom. El nom correcte és Hirnitski Veure

Makíivka

La cartografia europea moderna d'Ucraïna utilitza noms d'Ucraïna, escrits en lletres europees, com els principals. Els noms russos, escrits en lletres europees, són ara només alternatius i menys importants. Ara els noms russos es transformen en traduccions europees en lletres europees.

.

Resposta a «Raion de Gorniat (Makíivka)»

Enabling a helpful feature for Template editors

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

CKoerner (WMF) (talk) 23:28, 6 ago 2018 (CEST)

Resposta a «Enabling a helpful feature for Template editors»

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS

19
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)
ESM (discussiócontribucions)

Traducció ràpida:

S'està preparant un canvi sobre qui tindrà drets per editar pàgines de CSS i Javascript de mediawiki, que s'executen directament al navegador de tots els usuaris. Fins ara, tots els administradors tenien drets sobre aquestes pàgines, fet que suposa un risc innecessari, i aviat es crearà un grup d'usuaris que es responsabilitzarà d'aquestes tasques. La comunitat decidirà qui formarà part del grup, i això no hauria de suposar canvis notables a l'experiència general d'usuari. Es demana feedback a la pàgina corresponent a Meta, i es fa una crida a la gent que estigui implicada en el manteniment de CSS i Javascript o que es dediqui a redactar polítiques sobre administradors per a que hi facin una ullada.

Vriullop (discussiócontribucions)

És un canvi notable. Els administradors ja no podrem editar pàgines javascript globals, com MediaWiki:Vector.js o els ginys MediaWiki:Gadget-*.js. Els buròcrates locals podrem assignar usuaris al nou grup d'"administradors tècnics" (denominació provisional). Quan s'hagi acabat de discutir i es tiri endavant, necessito/necessitem (ping Paucabot) una política d'assignació per aquest nou grup d'usuaris.

Per començar ja faig una proposta transitòria. Aquells administradors actuals que hagin editat alguna vegada ginys, Vector.js/css, Common.js/css, Mobile.js/css (i relacionats per si me'n deixo algun), i que sol·licitin pertànyer al nou grup, se'ls assigna de forma ràpida.

Per aquells usuaris que no siguin administradors i que desitgin pertànyer a aquest nou grup tècnic, cal definir els requisits necessaris i el procés de discussió.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda, no crec que pugui contribuir gaire als scripts, així que no cal que m'hi inclogueu.

Jey (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb la proposta d'en Vriullop, però per transparència jo faria públic qui són els administradors que passarien a aquest grup inicial d'administradors tècnics, pel cas improbable que algú hi tingués una objecció.

Vriullop (discussiócontribucions)

Avanço la llista d'administradors que alguna vegada han editat alguna d'aquestes pàgines, els potencials administradors tècnics inicials, a l'espera d'engegar el nou grup i a l'espera de la seva confirmació: Arnaugir, Barcelona (1 edició), KRLS, Leptictidium (ja hi ha renunciat), SMP, Vriullop.

Arnaugir (discussiócontribucions)

@Vriullop gràcies, a mi sí que m'interessa formar part del grup.

SMP (discussiócontribucions)

A mi també.

KRLS (discussiócontribucions)

Quan l'altre dia vaig redirigir tot el trànsit a una única pàgina de la Viquipèdia manipulant el Javascript global vaig plantejar-me aquesta qüestió per l'alt risc que exposem la comunitat. Aquest risc s'accentua en comunitat amb un gran nombre d'administradors. Així que em sembla una mesura interessant.

Em sembla bé la proposta de'n @Vriullop:, però potser afegiria que hi hauria d'haver almenys dos "administradors tècnics" en actiu per raons de seguretat, com passa amb els verificadors de comptes.

Vriullop (discussiócontribucions)

No és el mateix problema que els checkuser ja que les accions d'aquests no són públiques i les dels administradors tècnics són visibles per tothom. Els casos en els que puc pensar són:

  1. Que algú se li vagi l'olla, cosa que no puc descartar no em passi a mi mateix un mal dia.
  2. Que un administrador accepti de bona fe una petició problemàtica.
  3. Que quedi compromès el compte d'un administrador amb insuficient seguretat en la contrasenya. Aquest era un dels motius per iniciar les baixes per inactivitat.

Si hi ha algun problema pot ser més fàcil trobar un steward que no pas un altre administrador tècnic actiu en aquell moment. Cal pensar també en els projectes germans. En general en els projectes petits serà difícil trobar administradors tècnics. Per la simple importació d'un giny caldrà una petició als stewards. Seria bo que administradors tècnics d'aquí donin suport també als projectes germans. Que n'hi hagi només un no veig que sigui cap problema.

KRLS (discussiócontribucions)

D'acord entenc el teu raonament.

Vriullop (discussiócontribucions)

Més propostes de política:

  • Per altes d'administradors tècnics es requereix el mateix nivell de confiança comunitària demanat als administradors, si no ho són prèviament. Addicionalment uns requisits tècnics a definir.
  • Serà d'aplicació la mateixa política Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors substituint el punt 2 que defineix la inactivitat administrativa per inactivitat general, és a dir, edicions. Una baixa d'administrador implica la baixa també dels grups de buròcrata o d'administrador tècnic si fos el cas.
Vriullop (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)

Té lògica que siguin funcions diferents

Vriullop (discussiócontribucions)

A partir d'avui està activat el nou grup. Durant 30 dies es mantindrà provisionalment aquesta funció als administradors. Si no hi ha cap inconvenient, en uns dies assignaré al nou grup: Arnaugir, KRLS, SMP i jo mateix Vriullop.

Resposta a «Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Acaben d'aprovar una nova propietat a WD anomenada Fons (P5524) o profunditat horitzontal. Se suma a les tradicionals Amplada (P2049), Alçada (P2048) i Longitud (P2043), però també a Gruix (P2610), amb la que guarda una similitud que pot generar confusions en el seu ús. He modificat la plantilla {{bloc dimensions}} que gestiona la presentació a moltes infotaules. Pel moment, tracta de forma sinònima la longitud, gruix i fons com a 3a. dimensió, si bé s'haurà de perfeccionar per permetre l'ús -en combinació amb altres tres- de Gruix (P2610), ja que està pensada per indicar el grossor del material, per exemple en una estàtua de bronze, i no per indicar les mides de l'objecte.

Caldrà ser curosos quan les fem servir per evitar efectes indesitjats.

Resposta a «Nova propietat WD sobre dimensions»

EsportpèdiaCat — Enciclopèdia de l’esport català

6
Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia, algú podria afegir l'EsportpèdiaCat (EEC) com a identificador a Wikidata? Està especialitzada en temes esportius de l'àmbit català. En determinats casos, complementa l'article de la GEC, per exemple, Club Esportiu Europa (GEC, EEC); en altres, l'article només està disponible en l'EEC, Circuit de Barcelona-Catalunya

Gràcies!

Paucabot (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

Exacte, no sabia com fer-ho.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdó, ja existeix des del 8 d'abril del 2016! És "enciclopèdia de l'esport català (Q23759491)". No entenc per què hauria de ser una propietat? Si algú hi té interès, el que hauria de fer és l'article corresponent.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ja he fusionat els dos ítems. Gràcies, FranSisPac.

La propietat servirà per posar l'identificador a cada ítem de Wikidata i relacionar aquesta base de dades amb la de la web de l'EEC.

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «EsportpèdiaCat — Enciclopèdia de l’esport català»