A Felix Romuliana i a unes 500 pàgines més apareix la categoria en vermell Categoria:Pages with image sizes containing extra px. És volgut o sense voler? S'ha de crear aquesta categoria amb el nom en anglès? De quina situació de manteniment informa?
Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes
Aparença
Com que els enllaços en vermell dins del flow no funcionen, deixo la url sencera per poder veure què conté la categoria https://ca.wikipedia.org/wiki/Categoria:Pages_with_image_sizes_containing_extra_px
A en:Category:Pages with image sizes containing extra px hi ha una petita explicació i alguns enllaços que no acabo d'entendre. El que he vist és que a la Viquipèdia no tots els articles de la categoria tenen galeries, de manera que el que s'ompli no és només perquè interpreti malament la sintaxi de les galeries.
Entenc que és una categoria de manteniment més. Per traduir-la al català, s'ha de modificar aquí.
La descripció és MediaWiki:Double-px-category-desc. Totes aquestes categories es poden veure a Special:TrackingCategories.
No he detectat cap cas així als articles que apareixen a la categoria. Hi ha, això sí, moltes de mides definides per a les galeries i bastants articles amb {{Infotaula malaltia}} ...
Amb aquest canvi, la categoria ha desaparegut.
Tenim bastants widths i heights però no sé si està justificada una edició per arreglar una cosa que no és un error.
Mirant-ne alguns de la infotaula malaltia, crec que els que surten en aquesta categoria són els que tenen imatge de Wikidata com ara Grip aviària, mentre que els que tenen la imatge de la infotaula en local no hi surten.
Fent servir Especial:Expansió_de_plantilles amb la infotaula malaltia i el context de qualsevol article que tingui foto a Wikidata, la mida de la foto surt com 300x300pxpx.
O sigui, en el cas d'aquesta infotaula, l'error és real.
Notifico en @Jmarchn.
A la categoria, ara ja hi tenim uns 1400 articles, incloent-hi moltes malalties.
Hello, I recently imported missing coordinates to Wikidata from various wikis and on ca wiki there is some strange thing: Articles about events or seasons have coordinates, and are in Categoria:Articles amb coordenades sense coordenades a Wikidata, but these corrdinates are nowhere in this page and are not useful for import. Some examples: Holocaust, Expedició_Discovery or Nastri d'argento 1979. Probably are these coordinates inserted via {{Infotaula esdeveniment}}. Please, repair this template not to categorise these articles which are not suitable for having coordinates (At least on Wikidata)
@JAn Dudík @Vriullop @Pere prlpz Fixed special:diff/33722106
Thanks
Thanks for noting this problem.
Ping Amadalvarez, quan {{GetLatLon}} obté valors indirectes, com P276/P625, i {{Two maps block}} ho inclou en plantilla coord amb display=title, llavors el mòdul de coordenades detecta que no existeix P625. No estic segur de com arreglar-ho. Una opció és no usar title en aquesta infotaula, sembla raonable, però també podria passar amb d'altres i llavors caldria detectar els casos indirectes.
Veig el que passa, però no sé on es trenca. Vull dir, al coord li arriba una coordenada correcte (que la mostra) i un title,inline (que és on es mostren). Què té a veure d'on s'ha obtingut la coordenada ? En els exemples, la sortida del GetLatLon és correcte i es mostra bé.
Cert que si es treu el title posant el paràmetre manual (v_coord_display=inline), desapareix la categoria, però estic com tu, no sé què o on arreglar.
Si tens alguna inspiració més,...
La categoria l'afegeix el mòdul de coordenades comprovant P625 pels display title. Si aquests tipus de coordenades no haurien d'anar en l'ítem de Wikidata, implica que haurien de ser display inline. De fet un esdeveniment no té coordenades sinó una o diverses localitzacions.
Entesos . Ho arreglarem per forçar inline.
Pot haver-hi casos de tot, però molts esdeveniments han de tenir coordenades. Per exemple, l'assassinat de Carrero Blanco té coordenades al lloc on va passar, i el mateix de moltes batalles, manifestacions, concerts, etc.
És cert que hi ha casos dubtosos com l'Holocaust que hi ha més amunt, però el dubte és sobretot per la dispersió de llocs, i no és gaire diferent al dubte que suposa assignar un punt a un objecte geogràfic extens com un país, un continent o una carretera.
Els casos en que la localització és més descriptiva que les coordenades és quan l'esdeveniment passa en una zona extensa que coincideix amb un element amb nom, com les eleccions en un país, un concert en un teatre o un partit o en un estadi.
Un altre problema és que aquesta categoria no s'hauria d'afegir manualment: Viquipèdia:Bots/Sol·licituds#Categoria de manteniment de coordenades.
Crec que el problema de la categoria manual ja està resolt.
@JAn Dudík I think those examples and most of the category are borderline cases on whether they should have coordinates and judgement should be exercised when deciding to copy those coordinates to Wikidata. If I were to import them, I would check Instància de (P31) to include or exclude some values.
Some years ago, that category used to have tens of thousands of articles, but the most clear cut cases were uploaded to Wikidata long ago.
Edit: Never mind. The examples you mentioned don't have coordinates entered as wikicode and they shouldn't be on that category.
Probablement la categoria ja no té sentit. S'omple per infotaules que obtenen les coordenades de Localització (P276), és a dir que ja són a Wikidata on toca i no cal duplicar-les en esdeveniments diversos que tenen lloc allà mateix. Si no en queda cap amb coordenades manuals doncs serà millor tancar-la.
Ho he dit massa ràpid, n'hi ha 158 a revisar. Per exemple, no veig per què el president de la GV ha de tenir coordenades.
Amador, a banda de revisar les infotaules si haurien de ser title o inline, serà més pràctic revisar aquests 158 manuals i eliminar aquesta categoria.
@Vriullop @Pere prlpz Aquesta llista ja està buida. Ara bé, la categoria continua plena perquè, al meu entendre, el control és massa elemental.
La idea del control entenc que era aprofitar informació manual aportada per carregar-la a WD. Fins aquí, bé.
Però hi ha casos on la "localització geogràfica" no es troba a l'item del tema tractat, sinó al lloc que físicament ocupa (seu d'organitzacions), o on succeeix l'esdeveniment (estadi). Podem qüestionar si la coordenada a d'anar a "title" o només "inline", però no serà fàcil trobar un criteri ferm. Les empreses, clubs esportius, museus o entitats públiques com els parlaments o els governs són organitzacions que tenen l'adreça de la seva Seu (P159). Els campionats que es juguen en un únic estadi, podem dir exactament on han tingut lloc, amb la coord de l'estadi. Això no justifica carregar les coordenades a l'item de l'esdeveniment o de l'organització.
Ara hi ha 1357 entrades a la categoria. Les haig de revisar perquè hi ha casos que no encaixen en el que acabo de dir, però confio que són una minoria.
Com ho veieu?
Una opció és afegir el paràmetre "source:wikidata" a la plantilla coord i llavors el mòdul les pot ignorar per a aquesta categoria. L'alternativa és eliminar la categoria.
Veig que a Wikidata no hi ha un criteri clar per tots aquests casos. Alguns esdeveniments esportius tenen coordenades, amb totes les edicions al mateix lloc, i d'altres no en tenen. Se m'ocorren casos on totes aquestes coordenades em fan nosa a Wikidata (per començar em compliquen l'ús del Wikishootme) però també se m'ocorren casos on són útil (per exemple, el mapa dels campionats de tennis del 2023).
Aleshores, crec que val el que deia i vaig ratllar fa uns dies: no es poden pujar automàticament a Wikidata ni esborrar automàticament dels articles. Una altra cosa és si la categoria és útil actualment o no, perquè no veig ningú la faci servir per pujar coordenades a Wikidata. Suposo que la utilitat que compta és la relativa a quanta feina porti mantenir-la.
Em sap greu que no estic donant una resposta gaire útil perquè no tinc gens clar què hem de fer amb aquestes coordenades i aquesta categoria.
@Vriullop@Pere prlpz No em costa gaire treure-la de title,.... sempre que després ningú es queixi perquè no surt.
Precisament al title és on menys nosa fa. Jo no l'hi trauria.
però és on mira el mòdul, oi?, perquè els inline poden ser d'informacions complementàries i no justifica voler aprofitar-lo per carregar WD.
No estic segur d'entendre el comentari.
Que unes coordenades es mostrin com a title no justifica necessàriament que s'hagin de carregar a Wikidata.
No, és clar. Dic que el mòdul categoritza si hi ha coord a title i no a WD.
Per què no ho fa amb qualsevol coord ?, perquè les coordenades que apareixen a title se suposa que representen la posició de l'item, mentre que les inline poden ser de qualsevol altre punt que s'esmenti dins l'article i, per tant, no es pot assegurar que sigui aprofitable.
Quan proposava de no mostrar coord en title (si més no, en els casos esmentats), de facto, suposava no categoritzar.
Amb tot, la proposta del @Vriullop d'anul·lar la categoria és l'opció més fàcil.
Sí, aquesta categoria va néixer per ajudar a fer una feina que bàsicament està feta. Si no serveix gaire d'ajuda l'únic que porta és feina de manteniment.
Primer, la teoria. Si les infotaules obtenen les coordenades de Wikidata i seguim la mateixa lògica, haurien de ser title si són del mateix ítem i inline si són d'un altre ítem. Si es vol deixar la decisió a cada infotaula, usant el paràmetre source de coord ja sabem que no són dades locals, que han sortit de Wikidata, de l'ítem que sigui, i que es poden tractar a banda.
En la pràctica, si ja no cal aquest manteniment i no cal remenar més les infotaules per meres subtileses, doncs buidem la categoria. Posats a fer, si s'elimina la línia https://ca.wikipedia.org/wiki/M%C3%B2dul:Coordenades#L-518 també es pot considerar desactivar tota la funció makeWikidataCategories per buidar també Categoria:Articles amb coordenades (tots els articles que tenen P625) i les dues altres categories que no hem arribat a crear. Aquesta funció amb les 4 categories prové de l'anglès, no de cap petició local.
Opto per l'eliminació del control donat el nivell de contingut WD que ja fem servir.
No obstant, miraré d'afinar alguns detalls com ara que quan agafa la coordenada de la Localització (P276), aquesta no sempre conté "el lloc de més precisió", sinó que sovint conté un estat. En aquest cas, em limitaria a treure-ho de title i que quedi la coord al costat del valor de la P276, com ara ja fa.
m'hi posaré!
Li he posat una condició per reduir els casos que van a title.
Ho tanco.
Hi, I’m Johannes from Wikimedia Deutschland’s Technical Wishes team. I’m reaching out to your community, because your wiki has been a pilot wiki for previous features we’ve created. We are currently developing a new feature: Sub-referencing.
For many years, community members have requested an easy way to re-use references with different details. Now, a MediaWiki solution is coming. The new sub-referencing feature will work for wikitext and Visual Editor and will enhance the existing reference system.
We are planning to bring this feature to Wikimedia wikis later this year. Now we are looking for wikis who would like to try it first hand, starting in a couple of weeks. As a pilot wiki, you’d be among the few first wikis who can use sub-referencing. During the pilot phase, changes to the feature are expected, and your feedback will help us improve it. We would be happy if you were interested in becoming one of the first wikis using sub-references!
Let us know what you think or if you have any questions. Thanks and best regards!
Fa molt bona pinta. Per mi, endavant.
Sembla una cosa a mig camí del {{sfn}} i del format de referències actual.
Bon dia @Johannes Richter (WMDE), un parell d'apunts:
- Nosaltres que ja tenim la {{sfn}} i que ja funciona amb editor de codi i Visual, quina diferència hi ha amb el vostre nou projecte? A diferència del que diu en @Paucabot, a mi em genera molts dubtes que estigueu anunciant el test d'una nova eina que haurà de ser cross-wiki i que encara no té previst quina pot ser la implementació via Editor Visual, que és el més important tant per a novells com per a estudiants. No pot ser que desplegui una eina començant per la tecnologia del 2005 i no la del 2024 i que es deixi a compte propi dels altres projectes arreglar centenars de milers d'articles sense tenir-ho encara perfectament definit en la fase de promoció o de test beta.
- Per altra banda, quant a la disseminació d'aquesta nova proposta, haig de lamentar que ho feu primer via uns bàners a tots els wikis abans que haver-ho comunicat i debatut a les respectives tavernes (com aquesta nostra) durant uns dies primer. El teu missatge arriba post bàner i nosaltres tenim un consens contra això, precisament per evitar confondre o saturar lectors i viquipedistes. Especialment quan a la nostra Viquipèdia, com dic al punt anterior, ja tenim una alternativa que funciona via plantilles i Editor Visual (no òptima, però que cobreix quelcom que vosaltres de moment ometeu). Per aquesta raó, tenint en compte els nostres precedents, i perquè pel viquipedista no expert és un producte gens madur, he demanat la retirada del bàner a ca.wiki. Gràcies per la comprensió!
Hi @Xavier Dengra, first of all apologies for displaying the banner to ca-projects, it's deactivated now. I totally forgot about this, even though my volunteer self was involved when you posted your request to deactivate such banners in December 2023. Unfortunately there is no technical mechanism to make sure to remove ca again, after clicking "select all" for the 500+ other languages, so it's quite easy to forget about this for global campaigns.
We are aware that some projects are using {{sfn}} to achieve a similar result to sub-referencing. We've mentioned some issues with sfn at m:WMDE Technical_Wishes/Sub-referencing#The problem we are solving (and more specifically in m:WMDE Technical Wishes/Sub-referencing#Status quo: Re-using references with different details in Visual Editor). While it is possible to edit and create sfn-references using Visual Editor (VE), the process isn't smooth at all, e.g. not related to the citation button typically used for VE referencing. VE doesn't even manage to properly display sfn-references while editing.
You can already test sub-referencing for Visual Editor on betawiki. From a technical point of view our team already has a good understanding of how sub-referencing will work for VE, but we still needed to complete more user tests for VE sub-referencing workflows. We'll add those workflows and other missing features to Visual Editor before starting to work with pilot wikis.
Gràcies un cop més per la resposta i per la comprensió! Tenia previst igualment fer-hi unes proves a veure. De tota manera, @Johannes Richter (WMDE), si el resultat publicat del nou sistema farà que la referència (de cara al lector) es vegi lleugerament diferent a l'actual (com mostreu en la previsualització de mostra), teniu previst crear algun bot massiu que progressivament homogeneïtzi el resultats que ofereixen ara els sfn fins a que quedin en desús? Si el vostre sistema s'aplica i funciona, caldrà deixar enrere els sfn i per tant anar-los reemplaçant perquè no quedin dos sistemes de citació dins un mateix article i confondre els lectors i viquipedistes. Hi ha cap flux de treball en això?
We don't have plans for mass conversion of references, because that should be a decision by local communities and not something we are forcing on to them. Many communities allow editors to use different citation styles and different citation methods, therefore citations already look different in different articles (e.g. {{Rp}} vs. sfn-references). It's up to local communities to decide which citation styles they want to allow and if they want to discontinue certain templates if they feel that sub-referencing should replace those.
We can try to assist communities if they want to convert certain kinds of references to sub-references, e.g. by providing lists of articles potentially affected (we've generated a lot of data on this during our research on referencing).
El problema no crec que sigui tant la capacitat de decisió de les comunitats, sinó la capacitat tècnica d'implementació. Crec que en el vostre flux de treball, si es vol acabar bé, hi hauria d'haver la disponibilitat del codi d'un bot que pugui convertir massivament antics sfn (o altres sistemes freqüents actuals) en sub-referències. I que llavors si un wiki concret decideix reemplaçar-les perquè el nou sistema funciona bé, que tingui les eines per a poder "tancar el capitol" adequadament i no deixar "cadàvers" de codi obsolets en milers d'articles. A ca-wiki el gruix d'usuaris amb coneixement tècnic ha minvat dràsticament i no em vull ni imaginar en wikis amb llengües encara més minoritzades (que no petites, però sí en risc d'obsolescència digital). Take some time to consider about these thoughts as well in your workflow for the tool, please!
Thanks, I will take this idea to our team (like all of your feedback)!
@Docosong sub-referencing is indeed similar to sfn (see also my comment above). We are now offering a MediaWiki solution to improve with some of the issues current template-based workaround like sfn have – especially the option to use sub-references via the Visual Editor citation dialog will be very useful.
Bona tarda,
La Plantilla:Infotaula ésser viu mostra l'estat de conservació de les espècies segons la UICN. La majoria de categories que he mirat funcionen bé, però la d'En perill no.
Un exemple de taula que no mostra correctament l'estat de conservació segons la UICN: Coure violeta
Un exemple de taula que sí que la mostra correctament: Coure de mollera
He estat mirant i els meus coneixements són massa limitats per saber si s'ha de canviar la Plantilla:Infotaula ésser viu o el problema és a https://www.wikidata.org/wiki/Property:P141 o a algun altre lloc.
Algú que domini aquest tema hi podria fer un cop d'ull i arreglar-ho?
Moltes gràcies!
cc @Amadalvarez
Diria que els passa a tots els que tenen Estat de conservació (UICN) (P141) = Espècie amenaçada (Q96377276) a WD (com Conill de bosc). S'hauria d'afegir a {{Infotaula ésser viu/Conservació}}.
Sembla que un bot ha estat canviant En perill (Q11394) per Espècie amenaçada (Q96377276): d:Special:diff/2219787214.
He fet el canvi també a {{Infotaula ésser viu/Conservació}} i a {{Infotaula ésser viu}}, però no apareix la imatge corresponent. Deu faltar qualque cosa, però el codi és una mica esotèric.
Ja he trobat l'error: d:Special:diff/2224566457. Les imatges estaven posades com a Icona (P2910), no com a Imatge (P18), que és el que necessita {{Imagebylang}}.
Gràcies, @Paucabot !
Moltes gràcies per arreglar-ho!
A Meta existeix la plana CampaignEvents, que actualment està implementant-se en alguns wikis.
M'han fet notar la possibilitat de demanar que no implementen a ca nostra. Recentment el @Cataleirxs i jo mateixa vam posar en marxa el Fountain del Viquiprojecte:Jocs Olímpics París 2024, i trobe que actualitzar ens vindria bé.
Perquè vindria bé? doncs a no ser que m'haja perdut alguna cosa, tampoc no tenim a massa gent que entenga com funciona Fountain, per la qual cosa el cost d'actualitzar seria baix (sols m'hauria de reciclar jo) i permetria que nova gent aprenguera la nova ferramenta des del principi de la seua implementació.
Respecte a les Plantilles d'informació d'uniformes, segons la Vestimenta (P3828) al Reial Madrid CF - Wikidata o al Nea Salamina - Wikidata, l'equipació es pot obtenir de WD?
El fil es troba duplicat a Tema:Y95faw6pfy5hqlhl en una altra secció de la Taverna |
Quin dialecte utilitza la Viquipèdia en català? mira això. És possible fer un plantilla semblant?
No sé quin és el consens. A Tribunal de les Aigües de València, i algun més que m'he trobat, s'hi ha afegit un comentari al començament de l'article.
Podeu llegir-ne la normativa aquí: Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques.
Pel que fa a les plantilles, ja les tenim. Vegeu Categoria:Plantilles de varietats lingüístiques.
@Pau Colominas En quin dialecte és l'article FC Barceloní?
Gràcies, Pau.
Personalment, sóc contrari a fer servir aquestes plantilles. I també estic en desacord amb algunes de les afirmacions que es fan en Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques (per exemple, el valencià no és tan uniforme com s'hi fa entendre). Em pareix una mica ridícul haver de protegir amb planatilles les variants dialectals de certs articles; qualsevol parlant normal hauria de ser capaç d'identificar (i respectar) quins dialectalismes són o no són admissibles en un estàndard prou flexible com el nostre sense necessitat de plantilles, i l'intercanvi de variants entre dialectes no hauria de restringir-se: els contagis (en qualsevol direcció) no tenen per què ser sistemàticament indesitjables; el que sí que em pareix indesitjable és el foment de la «puresa dialectal» i els compartiments estancs. L'ideal seria un ús desimbolt de qualsevol variant culta en qualsevol context; això sí: sense abusar de localismes extremats. A mi no em cauen els anells per usar suposats barcelonismes de tant en tant, però no em fa gens de gràcia de veure'm corregits valencianismes ortogràfics, lèxics, morfològics, sintàctics i amb una llarga tradició culta, per editors que, si no els frena una plantilla, no donen per bo res que no els siga familiar en el seu dialecte «central» (per al qual, curiosament, no hi ha cap plantilla), i en alguns casos (com ara l'alternança entre pretèrits simples i perifràstics) m'ho han justificat adduint recomanacions d'autoritat totalment infundades, recollides ací acríticamet. I comprenc que no es pot demanar la lluna en un cove mentre el nivell general de formació lingüística en català no millore substancialment, amb permís de l'Autoritat, però almenys ens hauríem d'estalviar aquestes petites misèries i deixar d'arrimar cadascú la brasa a la seua sardina pensant que fa un bé a la llengua… Bé, no dic més, disculpeu si m'he embalat més del compte.
Des que es va implementar com a opció per defecte l'actual disseny de la portada, m'apareix totalment distorsionada: fotos enormes, que estrenyen el text i desborden la pantalla… No m'he n'he queixat fins ara perquè a mi m'afecta poc, ja que tot seguit, iniciant sessió, me'n vaig a la versió que tinc senyalada en Preferències: la de 2010. Aquesta no és tampoc perfecta, perquè de les fotos corredisses (perdó pel tecnicisme) m'apareixen només fragments irreconeixibles, però almenys veig la portada ben encaixada en la pantalla. Però ara pense que això s'hauria d'arreglar, perquè si això és el que es troba qualsevol lector ocasional en accedir a la Viquipèdia, és prou per a fer-lo fugir i dissuadir-lo de tornar-hi mai més. Aquesta exhibició de floritures tècniques em fa envejar els dissenys més austers i elegants d'altres wikis. Per cert, he pogut comprovar que només em passa amb Firefox, que és el navegador que solc usar, però segurament no sóc l'únic, ni de bon tros.
Anava a fer una captura de pantalla per dir que això no passava, però provant d'entrar com a anònim (tant amb Chrome com amb Edge) veig que la lletra i les imatges em surten més grans que entrant com a registrat, cosa que vol dir que de les imatges se'n veu una tira proporcionalment més estreta. No veig que sigui un gran desastre però sí que les proporcions de tot plegat s'haurien d'afinar amb el que realment es veu i que deu haver canviat des del darrer redisseny de la portada.
En les plantilles {{Fs player amb esquema}}, .... en el cas que utilitzeu tots els paràmetres, l'amplada de la taula supera el quadre de l'article. Algú ho pot arreglar?
Bon dia.
Estic preparant un viquiprojecte i vull provar de portar la puntuació amb el Fountain. Algun expert a la sala? Vaig crear-lo i crec que va sortir tot bé. Si entro al meu menú d'usuari, surt a la secció Created, però si el clico em surt en blanc. La url tampoc funciona: https://fountain.toolforge.org/editathons/jjoo-paris-2024/
Si aconseguim solucionar-ho, sabeu si es pot asignar diferent puntuació a cada article, o forçosament és 1 punt per article? Gràcies
Ping @F3RaN, @TaronjaSatsuma, @Brunnaiz. Gràcies.
Jo tampoc no ho veig. Si em dones les dades proposades (dates, durada, puntuació) puc provar de crear-ho amb tu com admin de la campanya.
Gràcies, demà de matí ho faig.
Bon dia @TaronjaSatsuma. He volgut fer una prova i crear-ne un de nou, però abans m'ha sortit un missatge dient que ja en tinc un pendent d'aprovació per un administrador, el vaig crear la setmana passada. Saps com he de demanar que el validin? Gràcies.
Amb montage sí que ocorria que calia que la Ciell ho fera, però amb Fountain he d'admetre que és la priemra volta que ho escolte.
A Commons he vist que ara a Fountain sí que hi ha Open Requests, sembla que ha canviat el sistema. Cal demanar permís al desenvolupador.
Request form submitted, creuem els dits. Gràcies
He trobat un manual:
- To approve an edit-a-thon, you must have an admin flag in the corresponding language Wiki-project.
- Go to https://fountain.toolforge.org/. Click on "Log-in" and select "Allow" to give OAuth permission to log-in via your Wiki account.
Si us plau, podràs entrar-hi i allowejar-lo? Gràcies.
Jo puc crear una campanya, però necessite saber les dates, el criteri de puntuació, etc.
Moltes gràcies. Només per confirmar: això dels punts (1 a 5, segons quin tipus d'article sigui), funciona bé? N'has fet mai cap així?
Ni idea, però ho descobrirem