Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Sobre aquest tauler

Imatges amb |enllaç= a l'eina de traducció

14
Resum per Paucabot

Problema definitivament resolt

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia. He detectat que l'eina de traducció des de fa poc genera uns paràmetres |enllaç= estàtics que no hauria de generar (si la imatge s'actualitza, l'enllaç apuntarà a la versió antiga). Sembla que ja s'ha informat de la incidència a Phabricator, però mentre s'arregla, mirau d'eliminar aquesta part quan faceu una traducció.

Per trobar tots els errors d'aquest tipus, aquest és l'enllaç.

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Gràcies, Pau. No et pensis que sàpiga gaire a què et refereixes... (no sé pas de què em parles, verament), però ho indagaré. I procuraré no donar feina, sinó més aviat fer-ne. Gràcies, com sempre!

Alzinous (discussiócontribucions)

@Pilardenou999: el que jo entenc és que hi ha un error (recent) a l'eina de traducció. Quan aquesta eina tradueix el codi que serveix per inserir i mostrar una imatge afegeix això: |enllaç=. Aleshores, aquest text afegit fa que, quan vas a l'article i cliques damunt la imatge, el comportament no sigui l'esperat. Així, quan facis una traducció, hauries de revisar la part del codi relativa a les imatges. Si veus que apareix aquest text, l'hauries d'esborrar. I diu el Pau que si no ho fas, no passa res, perquè alguna altra persona passarà l'escombra i ho acabarà arreglant. En quant a Phabricator és un web col·laboratiu de desenvolupament de programari que fa servir la Fundació Wikimedia (entre d'altres) i on es poden reportar problemes com el que es detalla en aquest fil.

Pilardenou999 (discussiócontribucions)

Gràcies, Alzinous... Aquesta teva 'traducció' m'és molt útil! Merci

Paucabot (discussiócontribucions)

Si ho pots solucionar tu mateixa, perfecte. Si no, no et preocupis, sempre passa l'escombriaire a arreglar-ho. fa l'ullet

Paucabot (discussiócontribucions)

Com que no sembla que la solució a aquest problema sigui imminent, utilitz aquest fil com a recordatori i faig ping als usuaris que potser no se n'havien adonat: @Pallares, Mcapdevila, Pdecaltoni:.

Mcapdevila (discussiócontribucions)

Igual q en Pallares.. ho intento eliminar, però de vegades em passa per alt.. Estaré al tanto

Pallares (discussiócontribucions)

Ho intento eliminar. De vegades em passa per alt. Vigilaré

Paucabot (discussiócontribucions)

Ara fa dos dies que sembla que no passa. Creuem els dits i que ja ho hagin arreglat.

Pallares (discussiócontribucions)

Avui he vist que ja no passava. Avui (o ahir) també han resolt un parell de problemes que vaig denunciar: la (no) traducció dels paràgrafs que començaven per cquote, etc; i la (no) inclusió del títol en les referències "cite news". Que duri!

Paucabot (discussiócontribucions)
Mcapdevila (discussiócontribucions)

Dons a mi em funciona bé .. les darreres ja no em posa l'enllaç

Paucabot (discussiócontribucions)
Pallares (discussiócontribucions)

En quatre casos que he fet ahir i avui, no s'ha donat. Seguiré observant

Traducció ''Reply''

4
Resum per Paucabot

Ja està traduit

Paucabot (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

No ho deus haver trobat perquè just ho vaig traduir ahir: translatewiki:MediaWiki:Discussiontools-replybutton/ca. Es pot trobar amb el truc uselang=qqx: https://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Institut_de_Recerca_i_Tecnologia_Agroaliment%C3%A0ries?uselang=qqx. Vist el nom del missatge el poso en la caixa de cerca: MediaWiki:Discussiontools-replybutton. Modificant-lo en local ofereix l'enllaç directe a la "pàgina corresponent de Translatewiki". En la caixa d'edició a Translatewiki segueixo l'enllaç de definició per tenir-lo amb la interfície de traduccions. Una vegada traduït comprovo altres missatges del mateix grup "sense traduir" o "desfasats". Voilà.

Vriullop (discussiócontribucions)

He de dir que el procés és vàlid per a administradors i editors de la interfície. Altres traductors hauran d'anar directament a Translatewiki cercant "MediaWiki:" + nom del missatge + "/ca".

Paucabot (discussiócontribucions)

Gràcies, Vicenç.

Flamenc (discussiócontribucions)

En la infotaula de l'article Festa del Mercat a la plaça d'Amposta no em surt introduir per wikidata la periodicitat de l'esdeveniment, que és: «cada any a la segona meitat de maig». És una propietat fixa de l'esdeveniment. Algú en sap més?

La propietat freqüència dona resultats no gaire macos: «1 any» per que hauria de ser anual, trimestrial, setmanal, bianual o que més…

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Flamenc arreglat arreglat.

En general, cal estalviar l'ús del qualificador De (P642) quan la propietat permeti un item que tingui el text complert.

En aquest cas, estem en el límit, ja que Dia de l'any de l'esdeveniment periòdic (P837), està pensada majoritàriament per a fets d'un dia específic. Ara bé, el fet que la P837 no sigui de format "data", sinó "entitat" és per poder encabir dates variables i, circumstancialment, períodes com: Tercer cap de setmana de febrer (Q64008399), Novè dia del novè mes del calendari xinès (Q840325) o 19-26 de setembre (Q106462423).

Per tant, quan calgui una data o un període com a valor de la P837 i no existeixi, es pot crear tal com he fet amb Segona meitat de maig (Q115395540).

Respecte al terme «1 any», coincideixo amb tu que no és massa maco si ho comparem amb "anual". Però tenir un gadget que declini text a partir xifres en diferents llengües, queda fora del meu abast.

Gràcies per avisar.

Resposta a «wikidata - segona meitat de maig»
Flamenc (discussiócontribucions)

Aquesta plantilla converteix unitats, però fa servir en les conversions el signe decimal anglosaxó (.) en lloc del decimal europeu (,), me l'he mirat, però no veig com canviar, algú té una idea?

Vriullop (discussiócontribucions)

Això passa quan es copien plantilles i mòduls anglesos sense adaptar-los ni mantenir-los. La recomanació per usar quantitats és:

  • Fer tots els càlculs amb punts decimals.
  • Mostrar el resultat amb coma decimal.
  • Permetre l'entrada tant amb punt com amb coma decimal.

A més, en aquest cas el format de sortida hauria de ser disp=out per defecte, només la unitat convertida, no ens cal saber-ho amb unitats angleses. Solucions:

  • Directament: {{convert|2.2|cuyd|m3|disp=out}}: 1.7 m3
  • Sortida amb coma decimal: {{formatnum:{{convert|2.2|cuyd|m3|disp=out}}}}: 1,7 m3
  • Entrada amb possible coma decimal: {{convert|{{puntdecimal|2,2}}|cuyd|m3|disp=out}}: 1.7 m3
  • Tot combinat: {{formatnum:{{convert|{{puntdecimal|2,2}}|cuyd|m3|disp=out}}}}: 1,7 m3
Flamenc (discussiócontribucions)

Gràcies, però no existeix una solució més senzilla? A una plantilleta de conversió automàtica de mètrics americans o britànics vers una pàgina europea continental, no li podem explicar que cal sempre el decimal en forma de coma?

Resposta a «Plantilla:Convert»

Desactualitzacions en pàgines clau: bots del Coet

6
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

En @Coet fa 4 anys que és inactiu i això ja vol dir un període prou llarg com per considerar què fem amb totes aquestes pàgines més o menys rellevants (exemple) sobre estadístiques o amb bots que ens eren molt útils i que altrament quedaran en un calaix indefinit.

N'hi ha que malgrat ho hem provat, som i seguim llecs en matèria botaire, però estaria bé si entre els més àvids tècnicament podeu copiar-ne els codis més significatius: sobretot el @CobainBot i l'@OrtoBot. Desconec la dificultat de la tasca.

Yuanga (discussiócontribucions)

El bot que arxiva les peticions realitzades a VP:PA és el mateix?

Vriullop (discussiócontribucions)
Coet (discussiócontribucions)

Estic pensant en tornar. Vull fer-ho poc a poc, però torne.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Al teu ritme, faltaria més. Si tornes serà una notícia magnífica, i si al final no és el cas, no dubtis que aquí et seguirem tenint molt present igualment per la tasca tècnica i humana que vas deixar feta durant tants anys.

Davidpar (discussiócontribucions)

Quina gran notícia!!

Resposta a «Desactualitzacions en pàgines clau: bots del Coet»
Leptictidium (discussiócontribucions)

Mirant l'historial de Plantilla:Ritme, he vist que no s'actualitzava des de feia mesos i, comprovant les edicions del CobainBot, ara veig que fa setmanes que no fa cap edició. Algú sap què ha passat amb el bot?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aprofitant el fil hi afegeixo que l'ArxivaBot també està aturat. Fa un any que no edita i en algunes pàgines se'l troba a faltar.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Coet (discussiócontribucions)

Torne, aniré posant ordre, a poc a poc.

Resposta a «CobainBot»
Bsckr (discussiócontribucions)

Bon dia, he vist que hi ha moltes edicions vandàliques fetes per anònims que segueixen uns mateixos patrons (posar hola, text en majúscules, eliminar tot el contingut, etc.) el que hauria de ser fàcilment identificable per un bot sense massa falsos positius. A diferència de versions de la viquipèdia en altres idiomes, però, no sembla que hi hagi bots actius que reverteixin aquests vandalismes evidents, és per algun motiu?

Gràcies.

Townie (discussiócontribucions)

Fa uns anys corria el BotPatrulla fet per en Coet, però des que és inactiu ningú no se n'ha ocupat, suposo que per falta de motivació. Ara tenim els filtres d'ORES als canvis recents que van bé, però realment un bot seria d'agrair.

Coet (discussiócontribucions)

Aviat torne, a poc a poc, però esta vegada serà definitiva.

Resposta a «Bots antivandalisme?»
Anskar (discussiócontribucions)

M'ha arribat una invitació per afegir-me a un grup de desenvolupador de programari Wikimedia. Fa molt de temps que estic desconnectat, però potser és una bona excusa per tornar-me a enganxar. Algú en pot fer 5 cèntims de què es tracta?. Hahaha, ja ni recordo com es signava. Anskar (disc.)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

no tinc ni idea, però li faig un ping al @QuimGil que igual té algun suggeriment.

T'animo a apuntar-te. Qualsevol excusa per tornar, és bona idea.

Salut !

QuimGil (discussiócontribucions)

Ho sento però sense més pistes jo tampoc no sé de què va. Com es diun el grup i tenen algun enllaç?


PS: aquí no cal signar, el programari ho fa per tu, meravelles de la tècnica!  ;)

Anskar (discussiócontribucions)

El missatge és aquest:

This is a friendly reminder that StrikerBot invited you to join the toolforge-repos / cobain project as a owner.

Li he deixar un missatge a @Coet, que em sembla que sí hi té alguna cosa a veure, però tampoc m'ha respost.

Coet (discussiócontribucions)

@Anskar, m'he de posar al dia. Torne molt aviat!

Resposta a «Wikimedia developer»
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia! Algú em podria ajudar a arreglar el problema amb aquesta plantilla? El missatge d'error em diu que hi ha un problema a la línia 482, però quan obro el mòdul només em surten nou línies. Moltes gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que el problema no era al mòdul.

I m'imagino que quan parlava de la línia 482 es devia referir al Mòdul:Location map.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Gràcies. Ara ha desaparegut el missatge d'error, però continua sortint el mapa del món sencer en comptes del de Suècia del Sud. Com ho puc arreglar?

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Així que era un simple error de cercar i reemplaçar, he fet una mica el préssec. :-)

Resposta a «Mòdul Lua»
Robertgarrigos (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

No em sona.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdó. Heu aconseguit entendre de què va, per a què pot servir i per què en la documentació surt una enorme llista de plantilles, de les quals n'és tan sols una més?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Massa no ho he entès, però en tot cas, no crec que tinguem res similar. Potser el @Robertgarrigos ens pot explicar-ho o dir que li ha inspirat.

Sobre perquè surt al mig d'un munt de plantilles, té a veure amb el costum dels anglesos a fer una pàgina de documentació compartida entre diverses plantilles de temàtica similar.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Pel que veig, serveixen per posar en taules i marcar les files amb estats/etiquetes diferents. Buscava algun cosa similar, no específicament per a taules. De moment m'he espavilat amb una plantilla de prova meva, perquè no era per posar en una taula.

Resposta a «Tenim quelcom semblat a això?»