Usuari Discussió:Yuanga

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Yuanga/Arxiu 1 en data 31-03-2016.

Kowalskyn (discussiócontribucions)

Hola,

Aquest matí estavem treballant en un viquiprojecte docent i em sembla que l'usuari margra99 ha creat per accident la pàgina enlloc de treballar a la seva pàgina de proves i l'has bloquejada per unes hores. Després na mrinsss99 no tinc massa clar que ha fet amb Súrya, però està bloquejada durant dues setmanes. Ha estat culpa meva que no he estat prou pendent, però tot plegat forma part d'un projecte, n'estan aprenent i no hi ha cap intenció de vandalisme. Podries desbloquejar a na mrinsss99 si us plau? Dilluns tornem a tenir una sessió al matí.

Gràcies,

Beusson (discussiócontribucions)

@Kowalskyn a mrinsss99 ja l'he desbloquejat jo. A margra99 no l'ha bloquejat pas. Si et fa falta alguna cosa dels administradors millor demanar-ho a la plana Viquipèdia:Petició als administradors , on sempre és més fàcil que algú ho vegi.

Gràcies per venir a la viquitrobada!

Kowalskyn (discussiócontribucions)

Gràcies @Beusson!

M'ho vaig passar de conya i vaig aprendre molt!! :)

Yuanga (discussiócontribucions)

Em sembla que ja no cal la meva intervenció. Molta sort amb els nous viquipedistes! :)

Tiputini (discussiócontribucions)

Hola soc la mentora d'quest curs i no sé veure el motiu pel qual s'ha bloquejat mrinsss99. Quin error ha comès?

Yuanga (discussiócontribucions)
Tiputini (discussiócontribucions)
Beusson (discussiócontribucions)

edito per que ja ha contestat en @Yuanga i no ho havia vist


Beusson (discussiócontribucions)

Jo no he dit que no fos vandalisme, crec que bloquejar per posar hola és potser excessiu per una única contribució. Encara que ja sé que el tema dels bloquejos depèn de cada administrador, i això ja dic que és una opinió meva. De la mateixa manera opino que fas una molt bona feina com admin. i que no se t'agraeix prou.

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies. Després d’una edició vandàlica impune acostuma a venir una altra... normalment fins que s’acaba la classe o el professor se n’adona :) No vol dir que sempre sigui així, però per aquest motiu és que bloco a la primera. La solució en casos com aquest és fàcil: desbloquejar.

Resposta a «Bloqueig mrinsss99 / margra99»
Cristina040316 (discussiócontribucions)

Hola,

Em podries explicar per què has eliminat moltes de les referències de l'article? No entenc el problema que hi ha amb elles.

Gràcies.

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Cristina040316, les creacions pròpies no es consideren referències vàlides ni fonts fiables. Fes una ullada a Viquipèdia:Fonts_fiables, i si continues tenint dubtes en seguim parlant :)

Cristina040316 (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta!

He buscat fonts que "justifiquessin" el que dic a l'article i sí, clar, algunes coses són escrites per ell mateix. Però és que ara veig que també m'has tret fonts d'altres autors que han escrit sobre ell i encara vaig més perduda.

Aprofito, si no t'importa per preguntar-te pel llenguatge enciclopèdic, a mi em semblava que ho estava fent prou neutre.

Com veus dubtes en tinc molts, sí! Hehe!

Gràcies pel teu temps!

Yuanga (discussiócontribucions)

Si he tret alguna d'altres autors disculpa, ho he fet des del mòbil i potser se m'ha passat alguna.

Pel que fa a l'avís de "currículum" indica que el que s'explica a l'article (no tot, evidentment) són coses més pròpies d'una autobiografia o d'un cv que d'un article enciclopèdic. Mirem per exemple el primer paràgraf de "Vida personal i acadèmica":

  • Que va nèixer el 1950 ja es diu abans.
  • "una àrea rural tocant la ciutat de Barcelona" no aporta gens, i s'hauria d'especificar l'indret de naixement a la introducció, no pas aquí (a menys que sigui rellevant com a context pel que vindrà més endavant).
  • "Va créixer en contacte amb la natura i volia estudiar biologia. De fet, les seves dues primeres publicacions científiques a revistes internacionals eren sobre mol·luscs marins." El que volgués fer no és rellevant, ni si va escriure coses sobre mol·luscs si no van tenir rellevància.
  • "No obstant això, circumstàncies familiars van fer que estudiés gestió." L'únic destacable d'aquest paràgraf és el que realment va estudiar, però canviant el redactat, potser a quelcom semblant a "Diplomat/llicenciat en...".

Dubtes, els que vulguis!

Cristina040316 (discussiócontribucions)

He tingut en compte els teus suggeriments i he fet alguns canvis.

També et volia comentar que he revisat altres biografies molt variades i totes tenen com a referència obres de la persona de la qual parlen. En realitat molta de la informació que he posat se sustenta en el que he llegit d'ell, i no poder posar les seves obres li treu a l'article molta informació totalment fiable. Jo entenc que "font pròpia" seria alguna cosa escrita per mi, però no per la persona de qui faig la biografia (i també ho entenc així de l'enllaç que em passes).

Gràcies!

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Cristina040316, el fet que a articles es faci no vol dir que estigui ben fet. Si es detecta en altres llocs el procés serà el mateix que en aquest article.

Pel que fa a les fonts pròpies has d'enfocar-ho des d'un altre punt de vista. Els articles no són teus ni meus, són de la viquipèdia. Una font vàlida no pot ser mai una escrita per la persona o entitat que es vol referenciar. Aquí també s'explica.

Després si tinc una estona em passo per l'article a fer una ullada.

Gràcies pel teu temps per millorar la viquipèdia!

Resposta a «Eliminació referències Ferran Casas»
Amaialozano (discussiócontribucions)

Hola!

Has eliminat la meva pàgina de Xamfrà. Què estava malament?


Yuanga (discussiócontribucions)
Resposta a «Eliminació pàgina Xamfrà»
ESM (discussiócontribucions)

Hola Yuanga! Com va? T'escric perquè el 27 de novembre celebrarem el 150è aniversari de la taula periòdica a l'Institut d'Estudis Catalans tot fent una viquimarató amb l'objectiu de millorar aquells articles més coixos sobre elements. T'animes a participar-hi? No són ben bé minerals però crec que és una cosa propera al teu àmbit d'interès i expetesa! Què me'n dius?

Una abraçada, fins aviat!

Yuanga (discussiócontribucions)

@ESM Participaré, però no hi podré assistir. Gràcies per l'avís :)

Resposta a «Viquimarató taula periòdica»
TRADCAT (discussiócontribucions)

Hola Yuanga,

Sóc TRADCAT. Em pots dir per què m'has revertit un enllaç que havia posat a l'article d'aquest compositor amb traduccions al català d'algunes de les seves cançons?

Yuanga (discussiócontribucions)
Resposta a «MOZART»
Dagocreativo (discussiócontribucions)

Hola.

Somos los responsables de la biografía de Merxe Banyuls. Cambiamos la fecha de defunción al día 25 (el día correcto), pero volviste a cambiarlo al 26. Esa fecha es un error. Puedes consultarlo en su página web: https://labanyuls.org/biografia/

En muchos medios está errónea.

Gracias.

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Dagocreativo, com em sembla que ja us han explicat, un canvi de data sense referències és molt sospitòs d'haver-se efectuat de manera aleatòria o malintencionada. Si aporteu la referència que ho confirma, com ja heu fet, el canvi serà permanent. Gràcies per col·laborar!

Resposta a «Cambios Merxe Banyuls»
Ventadorm (discussiócontribucions)

Hola,

Has esborrat pràcticament tot aquest article. És un article fet per una alumna meva, d'una escola de Secundària de Barcelona. No ho discuteixo, però voldria saber-ne els motius per poder-li explicar. Gràcies.

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Ventadorm, va ser un moment amb un pic molt gran de vandalisme i segurament el vaig confondre amb un més. L'article, tot i que té mancances, no està gens malament. Caldrà rectificar/millorar coses, imagino que no està acabat encara. Aquesta/es edicions pertanyen a algun viquiprojecte? Hi ha més articles que estigueu editant, i podem saber quins són?

Ventadorm (discussiócontribucions)

Hola, gràcies per la resposta. La redacció d'articles no forma part de cap viquiprojecte, sinó d'un treball de classe (Escola Sadako), els fem elaborar un article com a treball del trimestre a l'aula. És per això que sovint tenim alertes de vandalisme, suposo, perquè són inexperts i cometen errors i tots us arriben d'una mateixa IP. Ja n'hem parlat alguna vegada amb l'Àlex Hinojo i el Carles Martín. Ara mateix la llista d'articles que estan fent és aquesta:

Proto scooters
Àngela Mármol
Skone
Daniel el Rojo
Aymar Navarro
Jorja Smith
Bioiberica
Shawn Mendes 3rd Album
The Weeknd
Cas Asunta Basterra (Operació nenufar)
Bodyguard
Moradillo de roa
Carlos Sadness
Anier
Love, Simon
Registre de xiulet
Lil peep
Abe Hiroki
Betty cooper
La Dragonera
Cas McMartin
Wos
esplai: Movi de sarria
Sha Yaa Bin Abraham-Joseph (21 savage)
Magic Card Market
Concert per Clarinet d’Artie Shaw
No me pises que llevo chanclas
Pablo Ibar
Lil skies
Ceptrot
Fms Espanya
Isabelle (Canela)
Karamoko Dembele
Pokemon Sword and Shield
Tessa Young
Carol y tuesday
Jaden Newman
Draymond Green
Stiles Stilinski
Minerva McGonagall
Auggie Pullman
King K. Rool
Serena Van Der Woodsen
Dorothy Rhone
Miles "Tails" Prower
Maz Kanata
Surfaces
Tommy Shelby
Hardin Scott
Peoople
Concurs Complert Equitació
Doma natural
Charles Martinet
Mulligan de Londres
Dani Ribba
Gotics Rugby club
Katie Angel
Andrés de Fonollosa Gonzalves (Berlin)
Dr. Eggman
21 buttons
Noaln Gould

Lògicament uns ho fan millor que els altres, però sempre intentem que almenys quedi un article digne que compleixi el màxim possible el format de la Viquipèdia.

Yuanga (discussiócontribucions)

Gràcies @Ventadorm, em sembla que he participat en més d'un d'aquests, hehe. Potser estaria bé que els alumnes afegissin la plantilla {{inacabat}} al començament de l'article. La resta de viquipedistes sabran que algú hi està treballant i no s'entrarà a fer grans canvis o reversions amb la plantilla posada.

Ventadorm (discussiócontribucions)

Sí, en principi tots l'han de posar, però alguns se'ns escapen. Gràcies.

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Ventadorm. Hem creat la platilla {{escolar}} per protegir els articles que pertanyen a projectes amb alumnes. Et recomano el seu ús als articles que editeu.

Resposta a «Article Lil Skies»
Toniher (discussiócontribucions)

Benvolgut,

per la rellevància del tema i, com a viquipedista actiu que sou, m'agradaria aprofitar l'avinentesa per a convidar-vos que pugueu donar el vostre parer i, votar si  s'escau, en la presa de decisió sobre el canvi de marca que es vol portar a terme des de la Fundació Wikimedia:

Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Marca de la WMF

Cordialment,

Resposta a «Canvi de marca de la WMF»
Sabridiaz (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Estem editant l'article per tal de millorar-lo per un treball de la universitat (UAB), per això estem realitzant canvis. Gràcies.

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Sabridiaz, hi ha algun viquiprojecte (o algun indret) que indiqui quins articles esteu editant?

Sabridiaz (discussiócontribucions)

Si, VP:MDA UAB

Resposta a «Ciguatera»
Solelh (discussiócontribucions)

Hola, a Mallorca tracidicionalement s'havia dit sempre 'esponja' per referir-se a la llaminadura, el marshmello o nube en castellà. Igualment a Mallorca es dificil que es pugui difondre nube, tot i que ho prescrigui el Termcat perquè en mallorquí no s'utilitza la paraula núvol, sinó nigul. Per això crec que s'hauria d'acceptar com a sinònim

Yuanga (discussiócontribucions)

Hola @Solelh! L’explicació és convincent. Però, hi ha fonts que en parlin? És a dir, es pot justificar l’addició del text d’alguna manera?

Resposta a «Núvol»