Usuari Discussió:Docosong

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Docosong/Arxiu 1 en data 26-01-2016.

CaixaEnginyers (discussiócontribucions)

Hola, no entenc perquè no puc crear una pagina que segons vosaltres té un conflicte d'interessos. Em pots ajudar? De quin conflicte parlem? Què puc fer per recuperar-la i per fer-ho correctament? Moltes gràcies

Docosong (discussiócontribucions)
Resposta a «Conflicte pàgina»
Vinyetpb (discussiócontribucions)

Hola Docosong, i gràcies per les teves indicacions.

La modificació darrera hi estic ben d'acord.

El que intento és anar posant la meva bio a Viquipèdia al dia, ja que és la principal font d'info sobre mi. També intento posar-hi els enllaços pertinents, com he fet en aquest darrer.

Si consideres que he de canviar el redactat ho faré, però això em portaria més temps que ara mateix no tinc.

M'agradaria, també, que al requadre de la dreta on hi ha el resum de la meva bio i activitats treiessis lo de "política" ja que dels quaranta i escaig d'anys de vida professional, de política només en vaig ser tres i mig. La resta de tot el meu temps l'he dedicat a la cultura, tant com a professional com des del vessant de la creació.

Quedo a l'espera de la teva resposta, quan puguis, i de les teves indicacions.

Salutacions cordials,

VP

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda @Vinyetpb, us intento respondre punt per punt:

  1. Us recomano que llegiu allò que no és Viquipèdia. Entendreu que la Viquipèdia no és una plataforma de promoció, currículum, etc, ja que s'intenta construir una enciclopèdia neutral i fiable.
  2. En relació a l'apartat anterior, recomanem als editor que evitin el conflicte d'interessos, és a dir, NO és recomanable editar el vostre propi article enciclopèdic perquè, tot i la bona predisposició, difícilment serà un article neutral. Qualsevol aportació o canvi que vulgueu esmenar del vostre article enciclopèdic, l'heu de fer a Discussió:Vinyet Panyella i Balcells
  3. Entenc les vostres bones intencions per actualitzar la biografia però més aviat veient les vostres edicions Especial:Diff/19470422 o Especial:Diff/21040472, i segons la meva opinió, heu afegit informació que és més pròpia d'un currículum que no pas d'una enciclopèdia. Si heu rebut cobertura de diverses fonts fiables (i així és) serà més practic sintetitzar l'article. Vegeu com a exemple el vostre article enciclopèdic a l'Enciclopèdia Catalana (https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0243015.xml)
  4. Pel que fa a l'ocupació, no acabo de veure gaire clar això d'amagar política en el camp de professió. Si es que és cert que moltes fonts no fan menció d'aquesta professió. Malauradament, no tinc una opinió bastant clara i és preferible consultar a altres editors per veure que n'opinen.

Salutacions!

Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona

2
MarcCDOC CAATEEB (discussiócontribucions)

Bona tarda @Docosong

He rebut el missatge però no sé trobar la discussió i/o conversa per respondre. Ho haig de fer aquí?

Entenc que el comentari que em fas és perquè he modificat el nom del president de la institució on treballo i potser tinc un conflicte d'interessos? He pensat que com el canvi era petit i no implicava una gran acció, no hi hauria problema. Als canvis realitzats he posat la modificació feta perquè es pugui comprovar que el canvi no és important. Disculpa les molèsties ocasionades. Si cal esborrar el canvi, ho faig

També he vist que ens han posat una nota dient que cal millorar el format i que sembla un currículum. En principi, en una Viquimarató que vam organitzar, vam arreglar els problemes que teníem. Mirarem de prendre nota i a la següent solucionar-los.

Si hi ha alguna altra cosa, m'ho podries dir?

Gràcies

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda,

Teniu raó que el canvi no és molt important, però la política d'interessos recomana que NO editeu els articles amb els quals teniu un relació directa. Recordeu que disposeu de la discussió del propi article per proposar les modificacions que considereu oportunes, també podeu editar les dades de l'entrada a Wikidata.

Pel que fa als avisos i revisant l'historial de l'article, veig que té bastant antecedents de conflicte d'interessos, recordeu que la Viquipèdia intenta construir una enciclopèdia neutral i fiable. Per exemple, cal evitar afegir enllaços externs al cos de l'article, evitar un to promocional i fins i tot, evitar la col·lecció indiscriminada d'informació.

Salutacions!

Unió Esportiva Sarrià

1
Resum per Docosong

Edicions nous usuaris

Dourx Zegri (discussiócontribucions)

Gràcies pels comentaris i aportacions @Docosong i @Paucabot. Espero anar millorant per poder aportar més a l'article i a la Viquipèdia. M'aniria bé més formació (Tallers) i coneixement però, de moment, no veig res presencial per terres gironines. Un altre cop, gràcies!

PicecUAB (discussiócontribucions)

Bona tarda Docosong. He afegit més referències a l'article per tal de demostrar-ne la rellevància. Sobre la qüestió del CI, tota la informació que consta en aquest moment està referenciada i la considero neutral, però si hi tens alguna objecció concreta quedo a la teva disposició per discutir-la. Fes-hi un cop d'ull i si creus que cal res més abans de retirar la plantilla m'ho indiques sense problema. Gràcies per endavant per totes les gestions, PicecUAB (disc.) 15:54, 16 set 2019 (CEST).

Docosong (discussiócontribucions)

Simplement la política de conflicte d'interessos us recomana que si teniu un relació directa amb el biografiat/da no sou la persona més adient per fer el seu article enciclopèdic. Recordeu que la Viquipèdia intenta construir una enciclopèdia basada en la neutralitat i la fiabilitat. Salut

PicecUAB (discussiócontribucions)

Ben lluny de la meva voluntat qualsevol intent d'introduir biaixos a l'article. En la seva redacció he procurat cenyir-me a les polítiques de la Viquipèdia i imitar l'estil d'articles d'acadèmics similars. Si veus algun motiu concret per a mantenir la plantilla, fes-m'ho saber i procuraré esmenar-ho al més aviat possible. En cas contrari, t'agrairia que m'indiquessis la manera de retirar-la o de demanar-ne la retirada. Moltíssimes gràcies pel teu temps una altra vegada, PicecUAB (disc.) 19:43, 16 set 2019 (CEST).

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre, no nego les vostres bones intencions en l'edició de l'article de la biografiada. Però potser no us adoneu que teniu un cas evident de conflicte d'interessos. Us poso un exemple, si jo fes l'article enciclopèdic d'un membre del meu equip de treball seria poc neutral perquè tinc un vincle directe encara que no me n'adonés. En aquest cas, la biografiada és membre del PICEC de la UAB i comprendreu que l'article pot ser poc neutral.

PicecUAB (discussiócontribucions)

Bon dia Docosong. Comprenc el que em dius. M’he llegit el contingut de conflicte d’interessos, i entenc que fas referència a un conflicte d’interessos per relacions estretes. Però, la mateixa normativa de Viquipèdia a la qual m’has conduit indica que:  “La vinculació amb el subjecte no vol dir que sigueu incapaços de ser neutrals, però us pot inclinar cap a alguns biaixos. Guieu-vos pels consells d'altres editors. Si en una pàgina de discussió els editors suggereixen de bona fe que podeu tenir un conflicte d'interessos, intenteu identificar i minimitzar els vostres biaixos i considereu abstenir-vos de modificar l'article”. He procurat identificar biaixos, però, després de llegir l’article diverses vegades, considero que la informació del mateix és neutral, ja que ofereix dades de fonts administratives i periodístiques (afegides els darrers dies) i no he trobat cap judici de valor o informació no contrastada en el redactat. Per tant, et prego que si creus que hi ha algun biaix en el contingut de l’article o que falten més referències m’ho facis saber per esmenar. Tanmateix, si trobes el redactat neutral i ben referenciat et demano, si us plau, que retiris les plantilles sobre referències i CI o que m’indiquis la manera de retirar-les o de demanar-ne la retirada. Novament, moltes gràcies per la teva atenció.

Docosong (discussiócontribucions)

Ací rau el problema, que considereu que l'article és neutral (i segur que ho és) però, insisteixo, no us adoneu que editant l'article i afegint referències vinculades amb la pròpia institució, UAB, queda en clar evidència el conflicte d'interessos. Suposo que estareu d'acord que els articles d'una enciclopèdia han d'estar revisats per una font tercera i externa, i en l'article no es dóna aquest cas.

Per altra banda, us recomano que feu una llegida a Viquipèdia:Fonts fiables, de les referències que aporteu, considero fonts fiables i independents de la biografiada l'entrevista de TV3 i El Pou de la Gallina

PicecUAB (discussiócontribucions)

Bon dia. Gràcies pels consells. He esborrat totes les fonts de la UAB. Tota la informació de biogràfica està explicada a l’entrevista del Pou de la Gallina. Pel que fa a les temàtiques estudiades a més de la predita entrevista tenim la de TV3 i dos fonts noves dels diaris naciodigital.cat i Regió7. A més d’aquestes fonts periodístiques, et demano que reconsideris les següents fonts externes: 1- De cara a documentar les obres publicades com a fonts fiables i externes hi ha Dialnet (Universidad de la Rioja) y el Portal de Recerca de la Generalitat de Catalunya, que són fonts independents de la UAB. 2- De cara a la tesi doctoral, a més de l’entrevista al Pou la font afegida és TDX (Tesis Doctorals en Xarxa), un repositori cooperatiu que conté, en format digital, tesis doctorals llegides a les universitats de Catalunya i d'altres comunitats autònomes, també independent de la UAB. A veure, si amb aquest canvis l’article ha millorat prou com per poder eliminar les plantilles. ~~~~.

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia, dispenseu que us ho repeteixi una altra vegada. No hauríeu d'editar més l'article de la biografiada perquè teniu un cas evident de conflicte d'interessos. S'agraeixen les vostres millores d'aportar algunes fonts però fins que l'article no tingui una revisió d'una tercera persona o neutralització, no se li podran treure els avisos a l'article. Salut!

PicecUAB (discussiócontribucions)

Gràcies per la retirada d'una de les plantilles. Tots els canvis que he incorporat van en la línia del que m'heu indicat i del que he pogut llegir a les polítiques per a millorar l'article: ara entenc que ja està tot correcte i llevat que m'indiqueu alguna deficiència no l'editaré més. Queden dues plantilles més a l'article: la de conflicte d'interessos i la de "llista en comptes de prosa". Sobre la primera, entenc del que em dieu que cal que passi per una revisió d'una tercera persona (cal solicitar-ho en algun lloc o es farà automàticament?), sobre la segona, com que s'ha afegit la informació en prosa suposo que ja no deu ser necessària. Mireu-vos-ho i si cal demanar la revisió en alguna altra pàgina feu-m'ho saber sense problema. Moltes gràcies i salutacions cordials, ~~~~

Fundació Congrés de Cultura Catalana (discussiócontribucions)

Hola

Fundació Congrés de Cultura Catalana (discussiócontribucions)

Hola Docosong, hem llegit ara l'article. Que hauríem de fer?

Docosong (discussiócontribucions)

Simplement, se us recomana que no editeu el vostre propi article enciclopèdic. Encara que les vostres edicions són de bona fe, no us n'adoneu que l'article pot resultar poc neutral. Recordeu que la Viquipèdia intenta construir una enciclopèdia neutral i fiable. Qualsevol canvi que considereu necessari ho podeu comentar a la discussió del mateix article: Discussió:Fundació Congrés de Cultura Catalana

Salutacions!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, mira a veure que tal ha quedat Jaume Claret Miranda, després d'uns retocs que li he fet. Salut !

Resposta a «Jaume Claret Miranda»
Resum per Docosong

Admissibilitat

Compte (discussiócontribucions)

L'article de Tom Davies té tres referències diferents i fiables, m'expliques l'avís?

Compte (discussiócontribucions)
Bé, els detalls menors no deuen importar-te. L'article de Muhamed Bešić no ho havia creat jo i m'has fotut l'advertiment a mi. Són jugadors de futbol amb fitxa professional i molts internacionals, i el 85% dels articles que has marcat tenien referències. No sé quin és el problema, en general, no en un cas particular i aïllat.
Resum per Docosong

Premi Viquiprojecte

ESM (discussiócontribucions)

Hola Docosong! T'escric perquè estàs entre els guanyadors del VP:GEC i si vols et pertoca un llibre d'Edicions 62, el que vulguis. Fes-me arribar quin títol voldries i a quina adreça l'hauria d'enviar a coordinacio@wikimedia.cat. Gràcies!

Resum per Docosong

Millorar introduccions d'article

Annapujolsgrife (discussiócontribucions)

Gràcies! Aquest matí miraré de millorar les entrades. Al principi és un garbuig d'informació i m'hi vaig barallant com puc. Moltes gràcies! @Docosong