Usuari Discussió:Docosong

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Docosong/Arxiu 1 en data 26-01-2016.

Vicotmirabet (discussiócontribucions)

Hola Docosong. Sóc nebot de la biografiada. Entenc que és un grau de parentiu de 3r grau i per tant no hauria de suposar cap problema. He intentat referenciar tot el que he pogut i suposo que hi ha errors (és el primer cop que faig una entrada a la wikipedia). Per altra banda a l'article apareix el següent missatge: "Aquest article o secció es presenta en forma de llista però s'hauria de redactar en forma de prosa.". És estrany ja que en casos similars, com per exemple a l'entrada d' Anna Casassas i Figueras, aquest comentari no hi apareix.

Docosong (discussiócontribucions)

Tot el contrari, esteu en un cas clar de conflicte d'interessos i se us recomana no continuar editant l'article. Pel que fa a les fonts aportades, només se'n salva la d'AELC i lleugerament la referència d'El País. Que hi hagi articles similars no vol dir que siguin un model que segueixi les pautes del llibre d'estil de Viquipèdia. Salut!

Resposta a «Núria Mirabet Cucala»
Jazz IV (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)
Jazz IV (discussiócontribucions)

Hola bona tarda.Gràcies per contestar. L'article de Sant Boi i el rugbi el vaig fer fa poc quan feia 2 dies que havia començat un curs on line de vikipèdia. Jo ja intuia que seria fusionat. Jo el que demanava era millorar el fusionat, afegint-hi aquest article del Periódico i donar format a les a les 2 referències.

En quant a l'article de UE Santboiana, jo no ho he fet. M'ho mir-ho i si em doneu permís per a fer quelcom aportació doncs m'hi poso.

El llibre del conill: el conejo enano, està complicat. He posat 2 referències de la enciclopèdia catalana, i aquí a casa tinc la Larousse, i anem fent. En definitiva , hi ha 3 articles on m'hi ficat sent un pardillo de nassos. Repeteixo, gràcies.

Jazz IV (discussiócontribucions)

Sí. L'article de UE Santboiana no té referències. Si em doneu permís, busco i modofico. Insisteixo , permís. I perdò per l'insistència.

Docosong (discussiócontribucions)
Resposta a «Sant Boi de Llobregat i el rugbi.»

Bon dia Docosong, soc Jordi Moragues Penella

9
Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)

T'escric per l'article que estic redactant sobre les biblioteques LGTBI. Ja he reformat la introducció i els enllaços externs. Ho veus ara millor?. Què li falta o sobra?. Gràcies per la teua ajuda.

Docosong (discussiócontribucions)

Et responc les tres consultes en una:

 • Com t'he comentat a la teva discussió, dóna-li un cop d'ull al llibre d'estil de la Viquipèdia
  • La introducció ha de contenir un resum del més important que es tracta al llarg de la pàgina, per exemple, no apareix cap definició sobre què és una biblioteca LGBTI. Pensa que és un article enciclopèdic i normalment es sol definir el terme en una primera frase o apartat. Pots trobar un exemple en bibliobús
 • No s'enllaça a pàgines webs externes o d'altres viquipèdies (VP:EE), pots afegir una secció al final sobre enllaços externs
 • Les referències i la bibliografia s'han de centrar en el contingut de la pàgina, aportes molta bibliografia i referències però no es veu clarament la relació de bibliografia i article. Recorda que la Viquipèdia no és un dipòsit d'enllaços.
 • Et recomano llegir l'estructura d'un article a la Viquipèdia
 • Veig que estàs fent una selecció de biblioteques LGBTI, però aleshores quin criteri fas servir? Faràs un llistat de totes les biblioteques LGBTI del món? Les més importants, les més especialitzades o notòries? Per dir-ho en altres paraules, no sé fins a quin punt pot ser útil un llistat si a l'article no n'hi ha cap definició del terme. Aleshores s'hauria de canviar l'encapçalament de l'article: Llistat de biblioteques LGBTI
 • Per últim, des del meu punt de vista, crec que et centres massa en la definició o llistat de termes relacionats amb el LGBTI i en parles poc del servei o organització, recorda que ja hi ha un article que en parla, LGTB, i pots ampliar-lo aportant referències de fonts fiables.

Per qualsevol consulta o dubte, resto a la teva disposició. Salut.

Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)

Hola Docosong, moltes gràcies per ajudar-me.

1.-Ja m'he llegit el llibre d'estil, gràcies. Entenc que la introducció te que ser breu i clara. Però en l'actual introducció explique que vol dir l'acrònim LGBT, i el tipus de fons que podem trobar. I sobre què tracta aquesta entrada. De fet m'ha ajudat el meu professor Ferran Santonja de la Universitat de València, on estic estudiant el grau de Informació i Documentació, que també treballa a la Biblioteca Valenciana i escriu en la viquipèdia.

2.- En el llibre d'estil explica que no puc fer enllaços a la viquipèdia en la secció de "Enllaços externs". Per altra banda jo veig moltes definicions en la viquipèdia com "Bibliobus" plena d'enllaços a altres entrades de la viquipèdia. Per què jo no puc fer enllaços a la viquipèdia en la introducció?. Jo no tenia enllaços externs en la introducció, només enlla

Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)

enllaços interns.


Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)
 1. D'acord amb el teu punt de vista, però no estas redactant l'article LGBTI, estàs redactant un article que es diu Biblioteques LGBTI (potser seria millor Biblioteca LGBTI). Posa't en el paper del lector, quan vulgui trobar una definició ràpida i breu del concepte, ara mateix no la trobarà pas en les primeres línies.
 2. Al cos de l'article es permet fer enllaços interns d'articles de la pròpia Viquipèdia en català, com per exemple LGBT o biblioteca, no es recomana posar enllaços interwikis d'altres llengües, per exemple o . En aquest cas, no trobaràs pas l'article en català perquè no està traduït, si el trobes necessari, anima't a traduir-lo.

Salutacions!

Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)

1.-Tens raó. He de canviar el títol. Al cap i a la fi tracta també d'arxius. Però encara no sé com titular-ho definitivament. No sé si dir "Unitats informacionals sobre temes LGBT" (no m'agrada de cara a les cerques més freqüents). O "Centres de documentació sobre temes LGBT". Tampoc sé si és millor dir LGBT que és com es coneix en anglés, o LGTBI com es coneix ací.

2.-Ja no tinc enllaços a wiki en altres llengües que siga en català i a més li he afegit cites als llibres on vaig trobar la informació sobre història, perquè puguen ampliar més informació. D'això es tracta. De fomentar l'interés per la lectura científica i contrastada. I quan aprenga a traduir a l'anglés, ho faré amb l'entrada de viquipèdia sobre Evelyn Hooker, perquè ella va ser molt important en la despatologització de l'homosexualitat del llistat de CIE de la APA en 1973.

Perdona que tinga tantes errades, però és la primera vegada que escric en la viquipedia.

Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)

Hola Docosong, soc Jordi Moragues Penella. T'escric per l'entrada sobre les biblioteques LGTBI. He estat mirant la wikidata, però jo no sé com fer-ho. Li ho he preguntat al meu professor de la Universitat, però tampoc sap. Jo ara estic a prop dels exàmens i no tinc temps de fer tota eixa feina, malgrat seria ideal. He mirat en you tube uns tutorials de la wikidata, però els bons estan en anglés (jo només conec l'Esperanto). Però quan s'acaben els exàmens, a l'estiu em vull dedicar a buscar més biblioteques, arxius, museus, i centres de documentació LGTB per tot el món per afegir-los a aquesta entrada. I ampliar la secció sobre la funció social d'aquestes biblioteques especialitzades. Ara no tinc temps de fer tantes cosetes, pels exàmens finals del grau d'informació i documentació. Però moltes gràcies per la teua ajuda constant. I perdona si t'he donat molta faena, però jo mai havia escrit en la vikipedia i tot açò és nou per a mi. Gràcies per tot.

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda Jordi Moragues Penella, en relació a l'article Biblioteca LGTBI assenyalo que les seccions Biblioteques i arxius especialitzats, Biblioteques i arxius digitals LGBTI, notícies, articles, etc són un recull d'informació. Entenc que has fet una llista relacionada amb les biblioteques LGBTI però aquesta informació no necessàriament és enciclopèdic, l'abús de llistes sense context no són recomanables en qualsevol article enciclopèdic. Salut!

Resposta a «Bon dia Docosong, soc Jordi Moragues Penella»
Jazz IV (discussiócontribucions)

Gràcies per l'avís. Estava intentant arreglar-ho , però quelcom he tocat, inconscienment i ho que queda no té massa sentit. Han desaparegut seccions senseres, però en canvi en el mode codi viki si que es mostra tot, però no es visualitza.

Si mireu l'ultima secció "higiene"", veureu que no té sentit. Com a novell que sóc ja no sé que fer.

Gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda, els avisos que t'hem deixat a la teva discussió és que facis servir fonts fiables per referenciar l'article. No serveix nomś les pàgines web per referenciar un article, a més hauries de trobar fonts fiables, de tercers, i publicades. Per exemple, no hi ha cap llibre especialitzat que parli del Conill bélier? Entenc que si consultes aquest llibre la teva biblioteca més propera trobaràs informació fiable.

Salut!

Jazz IV (discussiócontribucions)

Gràcies. Trobo que he fet alguna progressió, però haig d'acabar-ho. Tens raó, em costa trobar fonts. En quant al llibre potser que el compri. Enguany tinc poblemes de mobilitat i anar a una biblio és fomut.

Aquest matí li he demanat a en Paucabot si podia afegir un article d'avui del periódico de Catalunya. És per ampliar un article meu i fusionat. El nom és Sant Boi de Llobregat i el rugbi.

A veure si puc aconseguir el llibre. Gràcies.

Jazz IV (discussiócontribucions)

El llibre que dius no està disponible a les biblioteques d'on visc. He mirat on line a el corte inglés i tampoc, però tenen un altra de la mateixa autora i amb un títol semblant. Intueixo que el que m'has dit ha de ser més complet. A veure què puc fer.

Si us plau, no l'esborreu, doneu-me una mica de temps pel motiu que he dit abans.

Docosong (discussiócontribucions)

Hola, no dic que aquest llibre sigui el millor o l'únic disponible, em refereixo a llibres de la mateixa temàtica que puguis tenir disponible o accés. També pensa que una enciclopèdia com l'Enciclopèdia Catalana o semblants poden servir.

Salut!

Resposta a «Referències.»
Resum per Docosong

Ajuda editors nous

Gattuso47 (discussiócontribucions)

Hola @Docosong,

Gràcies per ajudar-me a millorar l'article que he estat escrivint. T'ho agraeixo. Em vas posar uns comentaris a la meva pàgina de discussió, crec que per respondre ho he de fer al teu.

- Primerament em proposes una discussió sobre les majúscules al títol. Ho vaig posar així en un inici (i després vaig canviar-ho, equivocant-me en el procés, de pas) perquè a la seva pàgina oficial, al seu logo i arreu on mencionen l’empresa, ho fan en majúscules. Potser sí que tens raó i s’hauria de posar només APLI en majúscules i després Paper, no ho sé, la veritat.

- He afegit noves referències que he anat trobant a la web. Crec que n’hi ha algunes que són menys “neutrals” que d’altres, la veritat, però pensava en un nombre mínim de referències. N’hi ha que al meu punt de vista sí que tenen més valor, com articles als diaris o un llibre.

- De moment no he trobat cap referència externa a la web de l’empresa sobre el tema de la història. El llibre que anteriorment comentava sí que fa referència a que es una empresa familiar dels anys 30. Continuaré la meva recerca!

De nou, gràcies per guiar-me en aquest procés!

~~~~

Gattuso47 (discussiócontribucions)

Hola de nou @Docosong,

He anat inserint noves referències que he trobat a llibres i altres. Ho dic pel tema del procès d'esborrament.

Per altre banda, he estat modificant una altre antrada, que no és meva, però només té una referència. Sóc lliure d'anar ampliant i posant referències externes. Ara mateix no té problemes "d'esborrament" per falta d'elles, però no voldria que així fos.

Gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre, s'agraeixen les ampliacions i les referències però com he comentat anteriorment algunes referències fan relació al negoci i la productivitat de l'empresa. És important conèixer les plantes de producció i els seus productes, però continua havent una gran mancança dels seus 85 anys d'història. Pots agafar com a model Roca (empresa).

També et recomano que busquis referències que parlin àmpliament del'empresa i no de manera puntual. Per altra banda, et recomano que donis un cop d'ull a:

Gattuso47 (discussiócontribucions)

D'acord @Docosong, arreglaré això de la història de l'empresa. Pel que he vist a la pàgina de Roca, l'entrada té més explicació de la història, però només té dues referències, llavors podria també esborrar aquelles que al meu parer fossin més publicitàries i així també no caure en "promoció", com comentes. M'ho tornaré a mirar. Gràcies.

Gattuso47 (discussiócontribucions)

Bona tarda @Docosong. He anat fent i retocant altres articles de Wikipedia hi he anat veient els meus errors del meu primer article. L'he anat modificant: he canviat l'ordre, he ampliat la història amb els fets que m'han semblat més ressenyables i que no fossin considerats promoció a imatge i semblança de l'article de Roca que em vas recomanar. Crec també que amb aquest nou ordre és més semblant a tots els articles de la Wiki. Ja em diràs com ho veus, si és suficient per retirar l'avís o si és necessari fer alguna acció més. També desconec si aquest avís té data de caducitat i a partir de cert moment s'esborrarà de forma automàtica l'article si no sóc a temps de modificar-lo. Gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)

El nou plantejat de l'estructura és més idoni, però crec que has de valorar la qualitat de les referències, molts no em semblen fiables.

Per altra banda, parles del grup Caposa, que si no entenc malament, és propietària d'Apli Paper. Potser, es més convenient que parlis d'aquesta empresa primer, ja que, pel que veig, es trobar més informació sobre ella: http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2018/07/20/pagina-55/34191747/pdf.html?search=apli%20paper, http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2008/05/14/pagina-71/34484200/pdf.html?search=grupo%20caposa, http://ccuc.cbuc.cat/record=b5259682~S23*cat Tingués en compte que es demanen fonts fiables publicades.

El problema d'ara és que hi ha molta informació no gaire contrastada amb les referències. Dona-li un cop d'ull a Viquipèdia:Com escriure un bon article

Gattuso47 (discussiócontribucions)

Bon dia @Docosong, he estat treballant un xic més en aquest article (encara que per ser sincer he vagat per altres articles fent petites modificacions) però exposo el que he intentat arreglar/modificar: he retirat referències que podien no ser fiables, n'he posat d'altres per referenciar les dades i he posat alguns hiperenllaços dintre de la mateixa Wiki. Tinc dos dubtes ara mateix: en primer lloc, per fer referència a la foto de l'article, quan es parla del producte he posat "(fotografia)" i no sé si es pot enllaçar d'alguna altre forma. En segon lloc, no sé si l'avís farà que l'article desaparegui o si tinc un temps determinat per arreglar-ho o si creus que ja ho està i es pot retirar. Gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)
 • La funció principal de les imatges és il·lustrar l'article. També és recomana no abusar-ne. Ara mateix trobo que l'extensió de l'article no és prou suficient per afegir-ne gaires. Més aviat trobo urgent afegir una fotografia a la infotaula de la seu social de l'empresa
 • Els avisos no tenen temps determinat. Quan l'editor hagi corregit les modificacions demanades pot treure l'avís. Ara bé, la Viquipèdia busca la neutralitat i per això l'article pot ser subjecte a futures correccions o millores demanades per altres usuaris.
 • Com t'he dit anteriorment, segons la meva opinió l'article justeja en l'admissibilitat, i, encara que ha millorat molt en comparació a la primera versió, continuo veient-lo com promocional.

Salut!

Que pots explicar aquesta reversió?

5
Resum per Docosong

Reversió conflictiva

Pompilos (discussiócontribucions)

Has revertit una ediciò que inclou una referencia i enraonada al resum sense referenciar ni enraonar res. Que ho pots explicar? Gracies. Mentres ho expliques, reverteixo.

Docosong (discussiócontribucions)
Pompilos (discussiócontribucions)

Townie ha dit que Kette~cawiki no ha comès cap falta de procediment, no que s'hagin de revertir les meves edicions, perquè això no s'hi ha tractat. I la referència no l'has d'agrair; l'hauries d'haver respectat, perquè ja hi era quan has revertit tota la meva intervenció. Aquesta edició? Una altra estona, però té a veure amb el que trobo més honest pel personatge biografiat: què si la ideologia dels testimonis és lícita e irrellevant, ho és per tots ells.

Docosong (discussiócontribucions)

Molt bé, però també respecteu les altres referències i no les esborreu com ha passat en aquest segon cas. La honestedat està molt bé, però és més important la verificabilitat.

Salut!

Pompilos (discussiócontribucions)

Més important la verificabilitat que la neutralitat ideológica i la llibertat de pensament. On ho diu això? Al contrari: Els cinc pilars.

Presa de decisió «tancament» de la Viquipèdia

4
Resum per Docosong

presa de decissió + usuari conflictiu

Toniher (discussiócontribucions)

Com a viquipedista molt actiu m'agradaria poder convidar-te a que puguis donar el teu punt de vista en aquesta presa de decisió. Gràcies!

Yuanyanyu (discussiócontribucions)

Una enciclopedia reporta hechos, nos gusten o no. Además, el problema de Cataluña no lo van a resolver con golpes de wikipedia. Pura gesticulación con la que violan los mismos principios de una enciclopedia, y de una enciclopedia. Principio de dictadura el que imponen ignorando la realidad e intentando imponer una verdad inexistente. Menuda manera de hacer la revolución, enhorabuena.

Docosong (discussiócontribucions)

Qualsevol dubte o aclariment de l'article a la discussió pertinent. La resta no m'interessa. Salut!

Yuanyanyu (discussiócontribucions)

No es cierto que no te interese el resto, pues de hecho has cometido una censura. Lo que significa que te interesa.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)
Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Gràcies

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Per cert, el Joaquín Serra va tenir un naufragi abans de retirar-se del servei?

Docosong (discussiócontribucions)

És una mica complex el tema, tal com l'entenc, IANAL es documenta el naufragi però legalment es dóna de baixa quan es fa constar per escrit. Potser no és el millor exemple. Però hi ha determinats casos de naufragis sense data determinada i retirada del servei amb posterioritat

Quan pugui ho consultaré.

Kette~cawiki (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

Molt bones mestre, com tenim el tema? Comentant aquest assumpte amb la bibliotecària del MMB, està interessada en el tema i trobo que seria ideal fer una reunió per veure com podem millorar la plantilla amb els matisos i detalls dels vaixells, sobreto de la marina catalana.

T'aniria bé fer la reunió a partit del maig, digues-me la teva disponibilitat i intento coordinar-ho amb la Biblioteca. Salut!

Resposta a «Infotaula vaixell»
Resum per Docosong

duplicat, resposta en un altre missatge

Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)

Perdona, sóc Jordi Moragues Penella, no entenc que vols dir exactament en el teu comentari de què no puc tindre enllaços externs? A què et refereixes? A quina part? I com tinc que fer-ho?

Perdona, però no t'entenc que me vols dir

1
Resum per Docosong

duplicat, resposta en un altre missatge

Jordi Moragues Penella (discussiócontribucions)

He llegit el llibre d'estil sobre enllaços externs en el cos de l'article... però no se on està el problema de ficar un enllaç a wikipedia en la paraula Yogyakarta per a que se puga llegir que no és només una ciutat, sinò una declariació de la ONU. Igualment en noms d'escriptors del segle XIX i XX ¿puc tindre enllaços a la wikipedia per a que la gent puga vore la biografia i bibliografia de dites autories?. En el cas de que no puga, que tinc que fer?. Gràcies i perdona tantes preguntes, però és que sòc nou ací. Jordi Moragues Penella.