Usuari Discussió:Docosong

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Docosong/Arxiu 1 en data 26-01-2016.

Aina Barri (discussiócontribucions)

Bon Dia, per començar t’agraeixo haver-me avisat de no usar majúscules, no sabia que era una falta de respecte, només les emprava perquè fossin més vistoses i que la gent no borrés el meu article. El segon punt que tenia intenció de comunicar-te es que les imatges que vostè m’ha borrat, han estat adherides a la pàgina sense cap problema de copyright. Si hagués sigut així, no m’haurien deixat inserir-les. Per tant et demanaria que no me les tornessis a barrar. I tercer punt i últim, les discussions que altre editors m’envien les puc eliminar si crec que no son necessàries, al cap i a la fi, si volen fer una edició que la fagin ells mateixos sense comentar-m’ho, tal com has fet tu. Salutacions! Aina Barri (disc.) 09:55, 17 oct 2018 (CEST)

Docosong (discussiócontribucions)

Molt bé! @Aina Barri

Però veig que encara continues fent servir les majúscules...

Wikia no és cap font fiable, per moltes referències que afegeixis d'aquesta web no dóna cap validesa i admissibilitat a l'article

Tema imatges, en el historial de la discussió se t'ha comentat que les imatges que has afegit estan en copyright i la Viquipèdia no admet imatges protegides per drets d'autor. Si t'han esborrat les imatges és perquè estan en copyright. Si vols donar un cop d'ull a l'estat del material que has penjat, la majoria està pendent de supressió:

:commons:File:WBSTL PM rowena ravenclaws diadem horcrux.jpg

commons:File:Harry-potter-diario-tomo-riddle.jpg

commons:P1bo2jhg0bkbg15ap1hmi1n461ltn4.gif

La Viquipèdia és un espai de treball on tothom pot col·laborar i també cadascú pot fer la seva, però recorda, com en tots els llocs, hi ha una normes d'edició i de comportament.

Salut!

Aina Barri (discussiócontribucions)

Bon dia,

Si, perdó, he escrit el comentari abans de llegir la teva recomanació. L’únic problema es que no puc inserir les imatges que necessito ja que estan tretes d’internet i el que em demanen a la Viquipèdia es que siguin imatges fetes per mi. Moltes gràcies per recomenar que no usi fonts Wikia però per tal de realitzar aquest projecte, son les fonts que he utilitzat. Com ja havia dit anteriorment, aquest es un projecte d’escola i ens exigeixen una sèrie de coses, una d’elles és afegir les referencies que hem fet servir i aquestes son les meves.

Salutacions!

Docosong (discussiócontribucions)

Pots fer servir aquest material per il·lustrar articles sobre el món de Harry Potter

Pel que fa a les fonts, hi ha llibres publicats que parlen de Harry Potter i el seu món, potser els trobaràs la biblioteca més propera. També et recomano que consultis les referències de l'article Harry Potter, potser alguna et resulta útil.

Resposta a «Article Horricreus»
WikiDaniB (discussiócontribucions)

Hola @Docosong, estic fent un article de Viquipèdia com a part d'un Treball de Recerca.

L'article és sobre el Teorema de Pick. Em preguntava si podries ajudar-me a donar forma al meu article de manera que no hi haguessin problemes al publicar-lo.

Gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)
WikiDaniB (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!

Ho tindre en compte.

WikiDaniB (discussiócontribucions)

Bona nit @Docosong!

Acabo d'acabar el meu article sobre el Teorema de Pick en la meva pàgina de proves. Em seria útil saber si hi veus algun aspecte a millorar abans d'intentar publicar l'article.

Moltes gràcies un altre cop!

Docosong (discussiócontribucions)

Bona nit, trobo que encara manca aportar més referències a l'article que estàs fent (sobretot a la introducció), o almenys contextualitzar les referències que estas fent servir. Et recomano que llegeixis Viquipèdia:Citau les fonts i Viquipèdia:Verificabilitat, com també utilitzar el format normalitzat de referències, exemple: {{ref-llibre}} o {{ref-publicació}}

Per altra banda, has de revisar el redactat d'algunes parts poc enciclopèdiques. per exemple,

Aquesta demostració està molt bé explicada per Àngel Juanpere al seu treball final de grau.

Entenc que has tret molta informació d'aquest treball acadèmic, però és més adient que facis servir les referències pertinents indicant, si és possible, la pàgina. Recorda que pots repetir les referències tantes vegades com ho trobis convenient. La diversitat de fonts fiables milloren la qualitat i veracitat de l'article enciclopèdic. Salut!

WikiDaniB (discussiócontribucions)

Bona nit, ja he afegit totes les cites que trobo adient, a més de concretar les pàgines en les quals es pot trobar la informació dins de la publicació). També he esborrat les parts poc enciclopèdiques.

Estaria ja llest per publicar lo?

Gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

Perfecte, ara et recomano que donis un cop d'ull al llibre d'estil de Viquipèdia, sobretot pel que fa a l'apartat de referències, bibliografia i enllaços externs, veig que hi ha una barreja que cal diferenciar.

Per altra banda, no tinguis por a publicar-ho ja que altres editors t'ajudaran a arreglar problemes, corregir ortografia, afegir informació, redactar acuradament, etc. No sóc cap expert en matemàtiques però trobaràs editors especialitzats en aquest camp, com per exemple, @Pau Colominas

Salut!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Hola WikiDaniB! Com diu en Docosong, endavant amb la publicació de l'article. Fent un primer cop d'ull sembla que està força bé, amb només alguns problemes menors en el llibre d'estil (els títols de secció no porten punt al final, diferenciació entre enllaços externs i referències, etc.). Et recomano que el passis de la secció de proves a l'espai principal (si no saps com fer-ho avisa'm i ho faig per tu!) i a partir d'allà l'acabem de polir.

Salut i gràcies per la feinada que has fet!

Resposta a «Mentor»
Braislo14 (discussiócontribucions)

Hola @Docosong,

Com has vist durant els últims dies, estem modificant l'entrada de Lliçà de Vall ja que estem duent a terme una Viquimarató per tal de tenir una entrada complerta i seriosa del nostre poble.

Tenim un dubte a l'hora de fer-ho i, veient les teves modificacions, ens n'adonem que no ho estem fent correctament.

L'article que intentem penjar sintetitza informació de diferents llibres que parlen del nostre municipi, però en cap cas fem citacions directes. Aleshores, cal que referenciem els llibres? Després de llegir el llibre d'estil, entenem que caldria posar-ho a la bibliografia i no a les referències.

Ens pots donar alguna orientació per tal de fer-ho correctament?

Gràcies d'avantmà.

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre, el llibre d'estil recomana els apartats de referències i bibliografia, com també Viquipèdia:Citau les fonts

Citar les fonts a la bibliografia no és cap error, però l'article perd precisió i verificabilitat si no poseu les cites dels llibres en el seu context. És a dir, s'ha de facilitar al lector contrastar qualsevol informació que afegiu a l'article amb una referència adequada.

Per exemple, en un llibre d'història local normalment si solen afegir notes al peu per donar validesa a la informació publicada:

Goméz Sánchez, 1989, p. 34-35;

i al final, es fa una relació de referències bibliogràfiques utilitzades:

Gómez Sánchez, Emili. Història de Lliçà. Lliçà: Garriga, 1989

La Viquipèdia segueix el mateix patró. Podeu agafar com a model Castellar del Vallès o Llagostera

Per altra banda, us recomano que diversifiqueu les fonts perquè l'article guanyarà qualitat. Per exemple, us recomano que busqueu l'article de Lliçà de Vall a l'Enciclopèdia Catalana.

Salut!

Resposta a «Consulta»

El col·leccionista d'estampes

2
Resum per Docosong

Seguiment alumne ESM

ESM (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

De res, a disposar ;)

Acn.cer.llissadevall (discussiócontribucions)

Sóc nou, però espero poder aportar unes quantes cosetes a la Viquipèdia.

Em guiaran una mica durant les primeres edicions i introduccions, però conscient de que no sé qüasi res, tota ajuda serà benvinguda!

Salutacions!

Resposta a «Hola @Docosong»
Gattuso47 (discussiócontribucions)

Hola @Docosong,

Gràcies per ajudar-me a millorar l'article que he estat escrivint. T'ho agraeixo. Em vas posar uns comentaris a la meva pàgina de discussió, crec que per respondre ho he de fer al teu.

- Primerament em proposes una discussió sobre les majúscules al títol. Ho vaig posar així en un inici (i després vaig canviar-ho, equivocant-me en el procés, de pas) perquè a la seva pàgina oficial, al seu logo i arreu on mencionen l’empresa, ho fan en majúscules. Potser sí que tens raó i s’hauria de posar només APLI en majúscules i després Paper, no ho sé, la veritat.

- He afegit noves referències que he anat trobant a la web. Crec que n’hi ha algunes que són menys “neutrals” que d’altres, la veritat, però pensava en un nombre mínim de referències. N’hi ha que al meu punt de vista sí que tenen més valor, com articles als diaris o un llibre.

- De moment no he trobat cap referència externa a la web de l’empresa sobre el tema de la història. El llibre que anteriorment comentava sí que fa referència a que es una empresa familiar dels anys 30. Continuaré la meva recerca!

De nou, gràcies per guiar-me en aquest procés!

~~~~

Gattuso47 (discussiócontribucions)

Hola de nou @Docosong,

He anat inserint noves referències que he trobat a llibres i altres. Ho dic pel tema del procès d'esborrament.

Per altre banda, he estat modificant una altre antrada, que no és meva, però només té una referència. Sóc lliure d'anar ampliant i posant referències externes. Ara mateix no té problemes "d'esborrament" per falta d'elles, però no voldria que així fos.

Gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre, s'agraeixen les ampliacions i les referències però com he comentat anteriorment algunes referències fan relació al negoci i la productivitat de l'empresa. És important conèixer les plantes de producció i els seus productes, però continua havent una gran mancança dels seus 85 anys d'història. Pots agafar com a model Roca (empresa).

També et recomano que busquis referències que parlin àmpliament del'empresa i no de manera puntual. Per altra banda, et recomano que donis un cop d'ull a:

Gattuso47 (discussiócontribucions)

D'acord @Docosong, arreglaré això de la història de l'empresa. Pel que he vist a la pàgina de Roca, l'entrada té més explicació de la història, però només té dues referències, llavors podria també esborrar aquelles que al meu parer fossin més publicitàries i així també no caure en "promoció", com comentes. M'ho tornaré a mirar. Gràcies.

Resposta a «Discussió»
Tiputini (discussiócontribucions)

Quan es fa la cerca a Google sobre Conveni d'Istanbul o Convenció d'Istanbul que és com es coneix, no remet a l'article principal Conveni del Consell d'Europa sobre prevenció i lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica. Hauria de ser igual que quan poses Estatut de Sau que t'envia automàticament a Estatut d'Autonomia. Saps com es pot solucionar?

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia. No sé si entenc bé la pregunta, però em sembla més aviat un problema de posicionament. Quan faig una cerca per Conveni d'Istanbul o Convenció d'Istanbul (https://www.google.com/search?q=Convenci%C3%B3+d%27Istanbul&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b) em surt primer la viqui espanyola perquè l'article porta bastant temps fet. L'article de la viqui catalana és nou i trigarà una mica a posicionar-se en els primers llocs, coses del Google.

Per altra banda si faig una cerca per "Conveni d'Istanbul viquipèdia" surt en primer lloc l'article demanat (https://www.google.com/search?hl=ca&source=hp&ei=t3q0W67tBsi2kwWBv72IBw&q=conveni+istanbul+viquipedia&oq=conveni+istanbul+viquipedia&gs_l=psy-ab.3..33i160k1.1326.6478.0.6616.28.19.0.5.5.0.426.2712.0j11j3j0j1.15.0....0...1c.1.64.psy-ab..8.19.2584.0..0j0i131k1.0.Nq1ZOZXdZqc). Com en el cas anterior, més aviat és un problema d'indexació i posicionament i s'ha de donar un marge de temps.

Tiputini (discussiócontribucions)

D'acord, ara ho veig. Gràcies.

Resum per Docosong

Edició article Joan Santacana i Mestre

Judit MB (discussiócontribucions)

Hola! Porto dies intentant fer la pàgina de Joan Santacana i Mestre. He vist que m'has deixat missatges i retocat alguna cosa del text, però hi ha coses de la viquipèdia que no entenc i m'estic fent un embolic monumental. I això que he llegit el llibre d'estil, allò que la viquipèdia no és i tots els manuals que he trobat, però no aconsegueixo que la pàgina no aparegui com un currículum i que desaparegui l'avís de no admissibilitat. Ja no sé què és el que tinc malament, em podries concretar els errors per tal que els pugui corregir? Moltes gràcies!!!

~~~~

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda.

Et responc per parts

  • Els articles tenen aquests avisos per tal de millorar-los. Fins que no solucionin aquestes mancances no es poden manllevar els avisos. Entre tots intentem fer una viquipèdia neutral i fiable.
  • Pel que fa a l'admissibilitat, et recomano llegir Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (biografies)#Científics i universitaris. Però en resum, s'hauria d'aportar fonts fiables, independents i de tercers que parlin del biografiat. A l'article trobo que hi ha moltes referències dels seus projectes i col·laboracions però poca cosa o gens del propi biografiat. Per exemple, hi ha cap font fiable i independent que verifiqui que va nàixer a Calella, és arqueòleg i catedràtic?
  • En la mateixa línia, recorda que la Viquipèdia és un enciclopèdia i per definició només s'hauria ressaltar allò que té més cobertura significativa. En aquest sentit, trobo que a l'article hi ha un llistat exhaustiu de tota la seva obra i projectes i això fa assemblar-lo a un currículum. A la xarxa, trobaràs eines més adients per un currículum, com Linkedin, però la Viquipèda no té aquesta funció. Pots agafar com un possible model l'article Joaquim Font i Cussó

Salut!

Judit MB (discussiócontribucions)

hola Docosong. Ens has fet aquesta modificació: trec les notes explicatives, ja hi un enllaç a l'article enciclopèdic corresponent. Les notes explicatives les vaig posar ja que, a l'enllaç a l'article de "museografia" no explica de que es tracta la "museografia didàctica" ni la "museografia interactiva". Per tant, què hauria de fer? Modificar l'article de museografia i incloure aquests dos tipus?

Disculpa que et faci la consulta per aquí, però és que no he sapigut com respondre't allà on tu has fet la modificació.

Gràcies de nou. Ja em diràs.

Docosong (discussiócontribucions)

En principi, les notes explicatives haurien de fer referència al propi article. He trobat que aquestes dues no tenien cap relació amb el biografiat, per això les he tret. Si trobes que es pot ampliar l'article museografia amb els conceptes que esmentes, endavant! Recorda, però, que has d'aportar les fonts fiables pertinents per validar el contingut.

Salut!

Judit MB (discussiócontribucions)

Hola de nou. Tinc un problema, no em deixa modificar el contingut de la pàgina, només m'apareix l'opció de modifica el codi i no sé com s'utilitza aquesta eina. Què puc fer per tornar-ho a editar com fins ara?

Gràcies

Docosong (discussiócontribucions)

A la banda superior dret de la pàgina veuràs:

Preferències >> Caixa d'edició >> Pestanyes d'edició

Pots triar l'opció que t'agradi més, et recomano més aviat Mostra'm les dues opcions d'editor.

Judit MB (discussiócontribucions)

moltes gràcies

Judit MB (discussiócontribucions)

Perdona per fer tantes preguntes.

Voldria saber, per a un cop la pàgina en català estigui correcta, com he de fer per afegir-la també en espanyol. He estat mirant la configuració al menú de l'esquerra però no veig clar quina opció he de marcar.

Docosong (discussiócontribucions)
Icaparisi (discussiócontribucions)

Hola Docosong. Sóc companya de Judit MB. He estat introduint fonts a l'article de Joan Santacana Mestre, espero que ara estigui tot correcte i l'article deixi de tenir avisos.

També et volia comentar que mentre estava modificant l'article, de sobte m'ha sortit un avís dient que estava editant una versió antiga i que n'hi havia una de més recent. Crec que té a veure amb que al mateix temps tu has canviat algunes categories. Em donava l'opció de mirar la pàgina actual o mirar la nova versió, no sé si ho he fet correctament o sense voler he esborrat alguna de les teves contribucions. Si és aquest cas, et demano disculpes. Ja ens diràs. Moltes gràcies per la teva ajuda.

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda @Judit MB@Icaparisi

Com diu en @Pau Colominas, l'article ha millorat bastant amb l'aportació de fonts fiables i traient allò que era curricular. No obstant, comparteixo amb l'opinió que tendeix cap al currículum. Us recomano que feu una segona lectura de l'article i sintetitzeu allò que és rellevant de la seva obra i del seu camp d'estudi.

També valoreu la possibilitat de fusionar paràgrafs que parlen del mateix i/o traslladar seccions (Adscripcions) al cos de l'article.

Molt bona feina! 👍

Judit MB (discussiócontribucions)

Bon dia,

Ja hem reescrit el text seguint les indicacions i consells tant teus com del @Pau Colominas però segueix apareixent que no és un article enciclopèdic. Quin és el problema que persisteix?

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia @Icaparisi@Judit MB

Per la meva part, no hi hauria cap problema en treure l'avís. Hi ha una millora bastant considerable de l'article original. No obstant, queda pendent l'opinió d'altres editors per tal d'arribar a un consens sobre l'article.

Judit MB (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per la teva part. Ens podries dir si rebrem algun tipus de notificació quan hi hagi consens sobre l'article?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Hola altra vegada! Al meu parer l'article ja no sembla un currículum, així que m'he pres la llibertat de llevar-ne l'avís. Salut!

Judit MB (discussiócontribucions)

Moltes gràcies!!!!!!!!!!

En referència al punt de vista neutral, no es pot treure?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Ho estic revisant, fins ara només havia revisat el format. Us dic alguna cosa en breu!

Icaparisi (discussiócontribucions)

pau, a la pàgina de discussió hem deixat comentaris dels canvis que hem fet.

Judit MB (discussiócontribucions)

Moltíssimes gràcies!!!!!!!!!!!!!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Revisat. Molt bona feina! Espero que seguiu col·laborant a l'encilopèdia en el futur :)

Judit MB (discussiócontribucions)

MOLTES MOLTES MOLTES GRÀCIES!!!!!!!

Podrem començar molt millor les vacances!!!!!!:)

Peretdesarria (discussiócontribucions)

Hola Docosong, sent el meu primer intent d'edició d'un article ("Clara Moraleda"), t'agrairia que m'expliquessis per què has eliminat algunes referències a webs externes, que proporcionen informació addicional sobre elements mencionats a l'article, informació que pot interessar a l'usuari, per exemple a la pàgina d'un film o a la d'un musical. Per què et sembla que sobren? On puc trobar la justificació a l'ajuda de Wikipedia? Gràcies!~~~~

Docosong (discussiócontribucions)

Bona tarda,

No he esborrat les referències, he esborrat els enllaços externs que no estan permesos al cos de l'article (Viquipèdia:Enllaços externs). Per altra banda, us recomano que doneu un cop d'ull al llibre d'estil de la Viquipèdia, fonts fiables i admissibilitat. Recordeu que la Viquipèdia no és cap plataforma de promoció i qualsevol contingut s'ha de referenciar amb fonts fiables, de tercers i publicades.

Sent les teves primeres passes a la Viquipèdia, et recomano Viquipèdia:Bus turístic, per a que puguis familiaritzar-te amb l'entorn de la Viquipèdia.

Salut!

Paucabot (discussiócontribucions)

Ho feim o què?

Docosong (discussiócontribucions)

Endavant, doncs. Ja em dius que s'ha de fer. Gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Jo proposava fer-ho a la secció d'esports, però és igual. Pots fer-ho a qualsevol dels dos llocs.

Paucabot (discussiócontribucions)

Pots crear la proposta d:Wikidata:Property proposal/Sports. al principi de la pàgina t'explica com has de fer-ho i al final, tens un exemple similar al teu (identificador legabasket.it). Si tens dubtes, demana'm.

Docosong (discussiócontribucions)

Doncs anirem fent, a veure si me'n surto, gràcies

Docosong (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

Si

Paucabot (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

Si, ho veig, però més aviat hauria d'anar al nivell de Bases d'informació, com el cas de la GEC, no trobes? Gràcies per la teva feina!

Paucabot (discussiócontribucions)

Ja l'he canviat de secció.

Llista de presidents de la Diputació de Barcelona

2
Resum per Docosong

presidents de la DIBA

Jordi Roqué (discussiócontribucions)

Hola! Podries revisar l'article, per favor ? Em sembla que hi ha una mica de lio amb els diputats elegits després de la Guerra Civil que comencen al 1907. Salutacions cordials,

Docosong (discussiócontribucions)

Bon vespre,

He corregit allò que em recomanaves. La intenció es fer que l'article tingui una taula amb tota la llista de presidents, però vaig fent poc a poc per no estressar-me massa. Qualsevol ajuda serà ben rebuda.

Salut!