Usuari Discussió:Docosong

  Sobre aquest tauler

  Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Docosong/Arxiu 1 en data 26-01-2016.

  Capsot (discussiócontribucions)

  Bon vespre company,

  Espere que et vaja tot molt bé! Probablement ja ho saps però vinc a insistir/emprenyar, organitzem amb companys viquipedistes i membres d'Amical Wikimedia, una trobada el 27 d'agost d'enguany a Calonge (Viquiprojecte:VENI VIDI VIQUI). Vaja, t'hi necessitem (amb Amper si pot ser) i si pots venir ens faria molt de goig poder comptar amb la teua presència! :) Ja ens ho comentaràs, molt bon cap de setmana i tant de bo continues tenint el gran dinamisme que has demostrat durant tant de temps ajudant la Viquipèdia i Amical! Una gran abraçada! Fins ben prompte! Claudi/~~~~

  Resposta a «Ep, com anem?»

  Marcel Riera

  6
  Darrera edició del resum per Pica-soques 17:42, 1 ago 2022 fa 10 dies

  Veig que heu esborrat, entre d'altres coses, la llista sencera de traduccions d'en Marcel Riera i Bou. Atès que es presenta com a traductor, a banda d'escriptor, em sembla molt estrany, i certament, desencertat. Jo mateix hi havia incorporat les darreres, prou correctament. I ara anava a afegir-n'hi una altra... Jo puc entendre que elimineu certs enllaços externs, però no que ho esborreu tot d'una volada. Podríeu, si us plau, dar-me'n les raons, si és que n'hi ha alguna de pes que jo desconec ? ~~~~Pica-soques

  Pica-soques (discussiócontribucions)

  D'acord, Docosong. Entenc part dels teus arguments. També he vist ara que Sorenike ha adaptat el meu insert d'una manera moderadament satisfactòria.

  Docosong (discussiócontribucions)

  Suposo que et refereixes a Especial:Diff/26626515. Els articles enciclopèdics, per definició, han de sintetitzar l'obra del biografiat. És a dir, no ha de ser un curriculum del biografiat i ni molt menys han d'incloure tota la seva obra publicada. Sinó destacar aquelles obres més rellevant o importants. De fet, la seva faceta de traductor queda bastant ben recollida al text de l'article.

  Pica-soques (discussiócontribucions)

  Però en altres biografies d’autors catalans bé s’hi troba l’obra sencera; i de fet, en altres ‘Wikis’, com l’anglesa o la francesa, les llistes solen ser exhaustives. Com més completa sigui la informació, millor, no? Quin sentit hi veieu en retallar; i encara més, fer-ho així a l’engrós. Jo no n’hi veig cap, la veritat. @Pica-soques

  Docosong (discussiócontribucions)

  Viquipèdia:Com el meu, n'hi ha d'altres. Crec que comparar biografies de diferents escriptors o autors no és pertinent perquè s'ha de regir per la seva rellevància de cadascun. Per exemple, estareu d'acord que l'article enciclopèdic de Quim Monzó i de Marcel Riera i Bou no poden ser iguals en contingut o estructura. En una enciclopèdia es prioritza el més important o rellevant, si es vol fer un article exhaustiu aleshores és un currículum. Les wikis angleses o franceses tenen les pròpies seves normes.

  Per altra banda, si teniu més dubtes, serà millor que pregunteu a l'autor de l'edició.

  Pica-soques (discussiócontribucions)

  Em pensava que l'autor de l'edició éreu vós... Em podríeu dir, doncs, qui va ser ? @Pica-soques

  Docosong (discussiócontribucions)
  Resposta a «Marcel Riera»
  MNPMN (discussiócontribucions)

  Bona nit, aquest matí he fet una petita modificació per tal de de millorar la definició del terme "catalans". Els catalans poden ser definits com a grup ètnic ja que compleixen totes les característiques necessàries. No entenc per què es prefereix usar el terme "poble" en comptes de "grup ètnic".

  Docosong (discussiócontribucions)

  Bona nit. No és qüestió de preferències, sinó del que diguin les fonts fiables i del consens assolit pels editors de l'article. Aquest assumpte se n'ha parlat bastant a la discussió de l'article: Discussió:Catalans. Si voleu proposar un canvi, és millor que abans ho proposeu a la discussió. Salutacions!

  Resposta a «Catalans com a grup ètnic.»

  Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

  3
  Resum per Docosong

  Restauració article esborrat

  Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

  Hola @Docosongng, aquesta tarda he vist a Canvis recents que algú havia editat l'article sobre la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara i hi he fet un cop d'ull perquè és un tema que conec i m'interessa. He vist que l'article tenia moltes mancances, començant per la manca de referències i he començat a fer-hi algunes esmenes i posar la plantilla FR. Pensava després pujar a Commons alguna foto de la meva visita a la FIL el 2008. Però en anar a publicar els primers canvis m'he trobat que havies esborrat l'article. Hi ha manera de recuperar-lo? Penso que és un article que val la pena tenir a la Viquipèdia; al cap i a la fi, la Fira de Guadalajara és una de les fires de llibre més destacades que se celebren i la Viquipèdia té altres articles dedicats a fires de llibre, algunes no tan importants com aquesta.

  Docosong (discussiócontribucions)

  D'acord el recupero però abans caldria establir el títol de l'article ja que l'editor va crear dos articles similars amb problemes

  Docosong (discussiócontribucions)
  Magrovela (discussiócontribucions)

  Perquè no és vàlida l'edició que vaig fer sobre l'article?

  Docosong (discussiócontribucions)
  31.221.153.246 (discussiócontribucions)

  Tio deja de hacer el troll. Colau es española y estás investigada actuamente de corrupcion, no se xq insistes y borrar esto.

  Dejad de sectarismos y ajustaos a la REALIDAD

  un saludo

  Docosong (discussiócontribucions)
  Yuanga (discussiócontribucions)
  Docosong (discussiócontribucions)

  En principi, Findagrave no és considera una font fiable perquè és una base de dades editada per usuaris, semblant a Imdb o la pròpia Viquipèdia: :en:Wikipedia:Reliable sources/Perennial sources#Find a Grave. Pot utilitzar-se per extreure informació o enllaç extern, però no com a referència. Salut!

  Yuanga (discussiócontribucions)

  Merci!

  The STB (discussiócontribucions)

  Bona tarda. He vist que has fets grans canvis a l'article que he publicat. Més enllà de que no estic d'acord amb la majoria del que has fet, tinc una pregunta: perquè has tret totes les referències al web d'en Xavier Flórez? (http://xaviflorez.org/) És un reputat investigador de la història dels autobusos a Catalunya, i el seu web és operatiu. Quin és el motiu que ho hagis tret tot? Moltes gràcies. Salutacions.

  Docosong (discussiócontribucions)

  Bon dia @The STB no dubto de la reputació de l'autor però malauradament la seva web no és pot considerar pròpiament una font fiable com indica la política Viquipèdia:Fonts fiables. Si puc estar d'acord en referenciar alguna dada puntual però no la base principal de l'article. Salutacions!

  The STB (discussiócontribucions)

  D'acord. @Docosong. Llavors, és millor deixar el text sense referenciar? No és una de les bases de l'edició, la referència? I qui decideix què és i què no és fiable? Si estiguessis ficat en el món de la història dels autobusos, on malauradament no hi ha gairebé res publicat, sabries que sí que és fiable, i molt, aquella font. Però, en fi: res a fer, oi? Viquipèdia sembla cada dia més una dictadura, controlada per alguns escollits que tenen el dret inqüestionable de decidir pels altres què està bé i què no. Entenc que ha d'haver-hi un control dels continguts i de l'estil; però, caram!, se us està escapant de les mans. S'em van passar les ganes de col·laborar a la Wiquipedia espanyola pel eterns conflictes amb el català, i poc a poc els "escollits" m'esteu fent passar les ganes de col·laborar també a la Viquipèdia. Així són les coses. Salutacions cordials.

  Docosong (discussiócontribucions)

  Crec que he deixat les referències que poden ser fiables i parlen de l'empresa. Si no n'hi ha de suficients potser es pot debatre si el tema és admissible o no. Malauradament, no crec pas que a la Viquipèdia li correspongui el paper de solucionar la mancança de publicacions de llibres sobre la història dels autobusos.

  No acabo d'entendre del tot l'argument de dictadura i/o "escollits" perquè s'aplica la política de Viquipèdia:Fonts fiables que funciona des de l'inici del projecte, on diu clarament que el material ha de ser revisat per terceres parts. No m'ha semblat pas que la pàgina web de la que parlem segueixi aquesta norma, simplement perquè no hi he pogut trobar cap criteri d'edició o revisió de continguts.

  Sento molt que tinguis aquesta sensació. Si trobo que es pot reformular l'article amb la informació bàsica i fiable. Per exemple, consultant una referència veig que la data de fundació és 1919 (https://www.castellbisbal.cat/totes-les-noticies/2017-06-16-18-anys-de-transport-urba.html) mentre que a l'article és 1985, i a continuació es parla de la història de l'empresa des de 1927, tot sembla una confús.

  The STB (discussiócontribucions)

  Bona tarda.

  Entès. Llavors, com que sembla que és més important el format que el contingut, aquí tens tots els articles que he escrit o modificat, per tal que els revisis, modifiquis o esborris directament: Usuari:The STB#Treballs realitzats

  Au, que us vagi bé a la Viquipèdia.

  Adeu-siau.

  Processó del Dijous Sant a Badalona

  7
  Resum per Docosong
  Chiutti (discussiócontribucions)

  Soc novell en el tema (1er cop) i no se com arreglar els vostres avisos. Em pots ajudar? Us ho agrairia. La nostra unica intenció és donar un coneixement més acurat de la Processó, pel seu valor històric, cultural i popular.

  Docosong (discussiócontribucions)
  Chiutti (discussiócontribucions)

  Sincerament he llegit el clonficte d'ineteressos i no se que fer. No se com solucionar-ho. Si heu de borrar l'article feu-ho. Jo no en tinc idea de com fer-ho bé. Si em pots ajudar em faries un favor, sino feu el que tingueu de fer. L'intenció es bona.. Gracies... espero resposta siusplau.

  Docosong (discussiócontribucions)

  Malauradament no sóc gaire entès en el tema de les processons. Crec que en primer lloc, hauríeu d'aportar fonts fiables publicades que parlin d'aquest acte religiós. Si té quatre-cents anys d'història, entenc que se n'ha escrit molts llibres parlant d'aquest tema. D'aquesta forma es pot valorar si el tema pot ser admissible o no a la Viquipèdia. Per altra banda, si desitgeu, podeu col·laborar aportant imatges de llicència lliure a Wikimedia Commons. Us adjunto un petit tutorial

  Faig ping a @Sorenike per veure si vol donar la seva opinió.

  Chiutti (discussiócontribucions)

  Desgraciadanent i encara que sembli extrany no s'han publicat llibres al resoecte. Com a molt articles en diaris locals fent referencia a la edicio d'aquell any de la processó. L'unic llibre que hi ha va estar editat fa uns anys per uns excol·laboradors. És l'unica referencia que tenim a part de les orals que s'han anat trasmetent generacio a generació. I per descomptat l'arxiu parroquial.. Per tant si us sembla podem referenciar-ho amb aixó. Ja direu...

  Docosong (discussiócontribucions)

  Malauradament, les fonts orals i fonts primàries no són suficients per fer admissible cap article. Recordeu que esteu editant un article enciclopèdic, no un treball inèdit. Tota la informació ha de ser verificada per fonts publicades i revisades. Fent una consulta a catàlegs de biblioteques poden haver llibres que parlin d'aquest acte religiós: https://aladi.diba.cat/record=b1676890~S171*cat, https://aladi.diba.cat/record=b1927504~S171*cat, https://aladi.diba.cat/record=b1447111~S171*cat, https://aladi.diba.cat/record=b1167118~S171*cat, entre d'altres

  Sorenike (discussiócontribucions)

  @Docosong: Gràcies pel ping. @Chiutti: He estat revisant i ja existeix un article sobre la Processó dels Misteris de Badalona. En tot cas, si heu afegit nova informació a l'article nou, seria millor posar-lo a l'article existent i fer una redirecció de l'article nou a l'existent.

  Maria de la Concepció Martí fuster - Ada Martí

  6
  Resum per Docosong

  Edició d'articles

  Anna maria batalla (discussiócontribucions)

  Hola, m'acabo d'adonar ara mateix de la discussió generada a la pàgina de Maria de la Concepció Martí Fuster.....Jo em vaig basar en les referències que cito, si no et semblen correctes i disposes de dades més fidedignes, modifica el que creguis convenient. Vull aclarir que no estic condicionada per cap interès partidista, ni afinitat ideològica amb aquest personatge, tot i que va tenir una vida apassionant, com la majoria de dones que he biografiat fins ara. Gràcies.

  Docosong (discussiócontribucions)

  Bon vespre @Anna maria batalla més aviat feia referència a algunes parts de l'article que, segons el meu parer, s'assemblen molt al safareig o a una opinió subjectiva. Crec que val la pena sintetitzar allò més important o rellevant quan cal fer un article enciclopèdic sobre una persona. Agafo com a exemple el següent text:

  Lectora voraç, es va interessar per l'existencialisme, freqüentava el Cafè de Flore, Édith Piaf i la bohèmia parisina. Recomanava les lectures de Sartre, Albert Camus, Simone de Beauvoir, etc. Es va enamorar del rus Boris, un llibreter benestant que li va comprar una "boite" (parada de llibres d'ocasió) al costat del Sena. Van conviure al Boulevard Raspail i el 1952 va néixer la Clàudia, Boris però, també les va abandonar.

  No nego la importància del text però potser el més enciclopèdic es que va tenir la Clàudia el 1952.

  Pel que fa a la resposta de la discussió no l'acabo d'entendre del tot, si t'he de ser sincer...

  Vaig posar l'avís per tal de fer una revisió de l'article (crec que li cal), en cap cas he pensat que tinguessis una afinitat ideològica o política. Tot el contrari, penso que fas molt bona feina descobrint noves biografies de dones. Si convé recordar que cal sintetitzar allò més important o rellevant perquè la comunitat sempre pot demanar la referència d'allò que s'afirma. Si ho veus bé, es pot canviar la plantilla de l'article per {{Millorar}}

  Salutacions!

  Anna maria batalla (discussiócontribucions)

  Gràcies per l'aclariment, fa molt que vaig fer aquesta biografia,ha estat casualitat que m'adonés del cartellet. Potser si que vaig fer un text molt novelesc, però no em vaig inventar res, tot ho vaig llegir en diverses biografies i artícles que definien l'Ada Martí com una dona molt inestable i passional, per tant no crec que sobrin aquests detalls de la seva ideologia i els seus gustos, les amistats, l'existencialisme, els amants, les crisis nervioses,la misèria, l'abandó que la va portar al suicidi etc etc. Era un personatge molt atormentat, a l'estil de la Duncan o Edith Piaf, per posar un exemple. Et demano, si et plau, que retallis el que creguis convenient i ho deixis a l'estil enciclopèdic i així veuré com ha de ser i de mica en mica n'aniré aprenent. Moltes gràcies.

  Anna maria batalla (discussiócontribucions)

  He tret molt de text superflu. Necessito que la persona que ha indicat que Maria de la Concepció Martí Fuster, no és "la seva" Ada Martí, ens faci arribar el document o prova autèntica de filiació i podrem canviar tot el què cregui convenient, o molt millor, ho podrà corregir ell mateix. Els viquipedistes no som historiadors i ens basem en textos ja publicats. Em sap molt greu si hi ha un error, però quan vaig crear la pàgina, apareixia a tot arreu com Maria de la Concepció Martí Fuster. Espero que aviat ho podrem resoldre. Gràcies.

  Docosong (discussiócontribucions)
  Anna maria batalla (discussiócontribucions)

  Tal com em suggereix la Mercè Piqueras, potser fora bona idea canviar el nom de la pàgina Maria de la Concepció Martí Fuster, per el de Ada Martí, i així evitariem la polèmica generada,fins que algú demostri amb documentació fidedigna quins eren els cognoms reals. (Però jo no sé com es fa...)