Usuari Discussió:Docosong

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Docosong/Arxiu 1 en data 26-01-2016.

Avaluació de Ràdio Cornellà

1
Resum per Docosong

Avaluació d'article

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bona nit i Bon Any Nou! Espero que tot vagi prou bé. Et contacto perquè he proposat l'article de Ràdio Cornellà a l'avaluació per AdQ. Tu ja en coneixes el rerefons, la cosa avança al mateix ritme després de tants anys! D'aquest no m'esperava trobar-ne tanta cosa i al final sembla que podria donar prou de sí per la distinció. M'agradaria saber si t'hi pots passar a deixar-hi comentaris o valoracions. Gràcies!

Presa de decisions sobre IA

1
Resum per Docosong

Presa de decisions

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Avui és l'últim dia de participació en la fase de debat de Viquipèdia:Presa de decisions/2023/Política sobre l'ús d'intel·ligència artificial al text dels articles, en cas que vulguis aportar-hi més esmenes o altres comentaris.

A partir de demà i fins al 15 de març, tindrà lloc la fase de votació. T'encoratjo a participar-hi, ja sigui amb noves idees fins aquesta nit o amb un vot de posicionament que permeti donar valor a la presa de decisions i ratificar-la o no dins d'un consens ampli. Moltes gràcies.

Divadusthegreat (discussiócontribucions)

Docosong a tret els pronoms d'Elon Musk ell/ell. Perque ho has fet, si mho expliques ho entendre pero aixo em semla molt important.

Docosong (discussiócontribucions)

Això s'ha d'afegir a wikidata, no a la Viquipèdia

Divadusthegreat (discussiócontribucions)

perfecte graciès

213.148.201.205 (discussiócontribucions)

Per motius ideològics, Docosong està abusant de la seva autoritat només per afegir el Feminisme com un tipus de discriminació sexista, quan he argumentat i he posat a les discussions que són visibles per a tothom els perquès de les modificacions, i anava a afegir una cita, ja no se m'ha deixat.


Aquest usuari ha marcat les meves accions com a vandalisme quan clarament no ho són i a més han rebut la resposta adequada. Com que queda registre, està a l'abast de tothom aquest abús d'autoritat per defensar un moviment polític. Una persona amb autoritat no hauria de cometre tals abusos.


Crec que la wikipedia és un lloc acadèmic i hauria de ser imparcial. Desgraciadament amb actituds com aquestes s'està convertint més en un lloc d'opinió o un pamflet polític que en un lloc acadèmic.


Es podria haver requerit una firma com es fa en tants altres articles, per exemple. Però aquí la política pesa més.

Docosong (discussiócontribucions)

Viquipèdia:Viquietiqueta i per altra banda, si miréssiu l'historial de l'article veuríeu que no sóc l'únic que us ha revertit l'edició.

213.148.201.205 (discussiócontribucions)

Això no invalida el que dic, però no puc "espamejar" tota la wikipedia.

Docosong (discussiócontribucions)

Ho invalida les vostres formes, insisteixo en Viquipèdia:Viquietiqueta, La Viquipèdia no és un lloc acadèmic, no ho posa enlloc, i acusar gratuïtament d'abús d'autoritat sense conèixer les normes de la casa, no és una bona carta de presentació. Ho deixo ací.

213.148.201.205 (discussiócontribucions)

No acuso gratuïtament d'abús d'autoritat, he argumentat i explicat quins abusos d'autoritat has fet. I conec les normes de la casa i no n'he infringit cap. Digues quina norma he infringit? Feia falta una cita? podies posar "cita requerida" que és el mecanisme habitual.

Dir que la wikipedia no és un lloc acadèmic demostra una ignorància feridora. Una enciclopèdia, un lloc on s'han de posar coneixements citats, fiables, rigorosos, científics, etc...

Així s'entén el teu comportament. Primer, abans d'exigir coses als altres les hauries d'aplicar tu primer. Estàs degradant una enciclopèdia a bloc personal. Et felicito.

213.148.201.205 (discussiócontribucions)

Per cert, no penso fer cap més contribució (i n'he fet unes quantes ja) i tampoc penso donar més a la fundació wikimedia. No tinc perquè finançar un bloc personal que serveix de pamflet polític. Et felicito fent comunitat.

213.148.201.205 (discussiócontribucions)

No tens vergonya, a sobre editant les meves respostes. No escriuré més, no pateixis.

Indpcatll (discussiócontribucions)

Hola @Docosong t'ho dic a tu perquè és amb qui he interactuat més, però l'usuari 70.161.39.142. ahir va tornar a canviar les pàgines de sempre afegint fins i tot a Jabberjaw una referència que suposadament confirmava el repartiment català però portava a la pàgina d'Els Picapedra (i alhora treient referències que jo havia trobat i afegit a la pàgina del K3). Com que una opció no era blocar l'usuari, saps si es poden blocar les pàgines o fer-hi alguna altra cosa? M'esgotaré si cada 2 dies he d'anar revertint les seves edicions (perquè molts cops fa 3 edicions seguides i no les puc desfer fàcilment...)

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia@Indpcatll, el procediment habitual és deixar-li un darrer avís perquè aturi les seves edicions que no tenen referències verificables. Si no hi ha interacció o continua amb les mateixes edicions se li blocaria preventivament. Sé que l'editor dóna problemes però hem d'aplicar curosament Viquipèdia:Pressuposeu bona fe i Viquipèdia:No mossegueu els nous

Docosong (discussiócontribucions)

@Indpcatll Ara he vist que en @KajenCAT ja ha blocat l'anònim durant una setmana. Només caldrà revisar les seves últimes edicions: Mona la vampira, que no em sona que s'hagi emès en català, i Oum, el dofí blanc, que si bé la sèrie original no sembla que s'hagi emès mai, la versió de 2014 s'emet actualment al SX3: amb el nom de Zoom, el dofí blanc

Indpcatll (discussiócontribucions)

Hola @Docosong, Mona la vampira sí que s'ha emès, jo recordo haver-la vist. Ja en buscaré alguna referència per posar-la-hi. Sobre Zoom el dofí blanc, fa temps que tinc pensat crear un article diferent per diferenciar les sèries, però diria que no existeix en altres llengües i hauré de veure si puc trobar-ne prou informació. A l'article de la llista d'anime a la viquipèdia diu que la versió antiga es va doblar per al circuit català de la tv2, també miraré si en puc trobar alguna informació.

@KajenCAT sobre aquesta revisió que dius, proposes que es busquin referències per totes les sèries que hi ha afegides a l'article del K3 o Super3? També he vist una pàgina de la viquipèdia que es diu Llista de programes de Televisió de Catalunya i allà hi ha bastantes referències (bé, algunes ja no valen perquè porten a la llista de sèries que té tv3 que van canviant i potser s'hauria de fer servir la wayback machine o buscar altres referències). No sé si potser hauríem de traslladar totes les sèries a aquella pàgina per centralitzar-ho o crear un article específic per les sèries de cada canal o què...

KajenCAT (discussiócontribucions)

Bona nit als dos!

L'usuari en qüestió vandalitzava constantment malgrat la meva reversió i la d'Indpcatll. Aquest cop ha utilitzat una tècnica més «intel·ligent», ja que utilitzava referències per semblar que estava ben referenciat. No obstant això, quan les miraves, no diu res del que afirmava...

S'hauria de fer una revisió exhaustiva de sèries que suposadament s'han emès a CCMA perquè aquest usuari ha anat escrivint els darrers mesos informació falsa.

Indpcatll (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

Bona feina en revertir. De moment, sembla que s'ha aturat.

Article Claudia Montero

5
Resum per Docosong

Mentorització d'editos. Tanco fil per inactivitat

Annacostal (discussiócontribucions)

Bona tarda, @Docosong! Soc l'Anna Costal, professora a l'Esmuc. Des de fa quasi 10 anys portem a terme un viquiprojecte amb els estudiants de diverses assignatures: Viquiprojecte:Esmuc/Història de la música dels segles XX i XXI

Molts d'ells són novells i malgrat intenten fer-ho al màxim de bé possible, sempre poden fer error o accions qüestionables. Per això estem el professorat i tota la comunitat viquipedista, per ajudar-los.

En el cas que ens ocupa, un estudiant segurament va posar massa citacions, probablement perquè els reforço molt la idea que cal referenciar bé i amb fonts fiables. L'article és el de Claudia Montero. El que intentarem, doncs, és tornar a una edició anterior i eliminar algunes de les cites per tal que no quedi tan atapeït, però amb la idea de tornar a posar-hi la informació que hi havia.

Gràcies!

Docosong (discussiócontribucions)

Hola @Annacostal, gràcies pel missatge. Tens raó que @Ignacio Baeza García havia aportat molta informació rellevant, però vaig trobar que havia afegit massa referències, tendint cap a la sobrereferenciació. Per altra banda, també és necessari una síntesi del text per evitar un excés d'informació, ja que és un article enciclopèdic.

Puc revertir les meves edicions sense cap problema, però trobo necessari solucionar aquestes qüestions anteriorment descrite. Em sap greu si hi ha hagut un cap malentès i us demano disculpes.

Salutacions!

Ignacio Baeza García (discussiócontribucions)

Hola @Docosong, gràcies per la teua aportació. Sóc novell i estic intentant començar a fer articles a partir de la iniciativa de Viquiprojecte:Esmuc/Història de la música dels segles XX i XXI. Simplement volia millorar l'article i intentar que fora de qualitat aportant més referències que les que hi havia (ja que l'article abans es reforçava en mitjans de comunicació generalsites). Per aixó he aportat articles publicats a revistes musicals, altres pàgines web amb entrevistes de la compositora i alguns videos i enregistraments d'obres seues per a que qualsevol usuari puga accedir més fàcilment a la seua música. A més, com bé ha indicat @Annacostal, he intentat recolçar l'article amb moltes referències per tal de que totes les frases estigueren be justificades i que no eixien de no res.

De totes maneres, tens raó que tendeix a la sobrereferenciació i agraisc la teua aportació. Al llarg d'aquest dies intentaré millorar l'article el màxim possible. Gràcies a més per retorna-ho al estat en el que estava en l'anterior edició i disculpar les molèsties.

Salutacions!

Docosong (discussiócontribucions)

Gràcies per la teva resposta @Ignacio Baeza García. En el cas que comentes, sempre és millor aportar poques referències de qualitat que no pas afegir-ne una quantitat excessiva, normalment una o dues per cada paràgraf o secció. A banda de la síntesi de l'article, que t'he recomanat abans, llevaria alguns enllaços interns que has marcat ja que, de moment, els articles corresponents encara no existeixen. Tingues en compte que l'article és visible per tothom i convé tenir present que cal facilitar la lectura als lectors. Salutacions!

Docosong (discussiócontribucions)

He afegit els avisos pertinents ja que no hi ha hagut cap millor de l'article durant les dues últimes setmanes. Salutacions!

El darrer llibre de l'escriptor Marc Monzó Berdún no és autoeditat.

2
Resum per Docosong

replicació d'article esborrat per consens

95.125.84.192 (discussiócontribucions)

Estaría bé no fer difamacions ni dir mentides.

Docosong (discussiócontribucions)

El llibre del Círculo Rojo si. Us recomanem que seguiu les normes de la Viquipèdia i modereu la vostra actitud. Salutacions!

Vambrosbesa (discussiócontribucions)

Benvolgut/da, fa temps em vas donar un cop de mà (de fet, vas arreglar una mica el que jo havia fet de pressa i corrents) en relació amb l'article del Josep Riera i Herms, poeta d'Oristà. Ara m'he plantejat fer l'article d'una altra autora, Imma Fuster i Tubella. N'he recollit dades, en tinc una fotografia i crec que es pot fer un article raonablement correcte d'aquesta persona, que té 7 poemaris editats i es quatre vegades mestra en gai saber, entre altres reconeixements. Podria fer un esborrany de l'article i que hi donessis un cop d'ull abans de publicar-lo? Gràcies per endavant!

Docosong (discussiócontribucions)
Vambrosbesa (discussiócontribucions)

Bon dia,

Hi ha alguna manera de validar l'article que vaig preparar la setmana passada o de despublicar-lo si no és correcte? El cas és que es veu amb el meu usuari de proves. Gràcies per endavant!


Vicenç

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia @Vambrosbesa, disculpa el retard de la resposta. Trobo a faltar una referència al primer paràgraf de l'article. Per altra banda revisaria la qualitat d'algunes fonts ja que són blogs i normalment no són considerats fonts fiables, i altres que no parlen de la biografiada de forma àmplia. Per premis, la biografiada sembla admissible però també és recomanable fer una síntesi del contingut ja que tendeix al to curriculumesc, sobretot a l'apartat del premis. Cal destacar els més importants o rellevants. Salutacions!

Vambrosbesa (discussiócontribucions)

Hola de nou! En relació amb l'article d'Imma Fuster i Tubella, he inclòs alguna referència al primer paràgraf. També he suprimit els blogs que citava com a fonts, concretament el blog de l'Emigdi Subirats i el de Tèrbol Atzur (aquest últim és de la Júlia Costa, a qui conec personalment i em consta que fa molt bona feina, però si és preferible evitar els blogs, doncs els evitem). També he esporgat la llista de premis (al capdavall, el més rellevant són els 4 mestratges en gai saber). Fets aquets canvis, com cal procedir? És possible publicar l'article fora de l'entorn de proves? Cal despublicar aquest i publicar-lo de nou fora d'un espai de proves? Gràcies!!!

PD. També he actualitzat un enllaç de l'article que tracta sobre l'extinta Junta Permanent de Català. Salut!

Docosong (discussiócontribucions)

La millora és notable però encara li queden diversos aspectes a corregir:

  1. S'ha de treure els enllaços externs al catàleg Aladí, no són admesos al cos de l'article
  2. Treuria la sobrereferenciació dels premis, sobretot pel que fa als Jocs Florals de Calella, només una de qualitat que no pas tres de qualitat discutible
  3. El paràgraf: Ha obtingut diversos premis literari, a continuació citaria en format prosa l'apartat de premis literaris
  4. Eliminaria la part d'antologia, és més que suficient només mostrar la seva obra publicada. Recordeu que s'ha destacar allò més rellevant, no tot
  5. Tinc reserves a la referència de Lo Cantich, perquè encara que sigui una revista en línia històrica, no compleix els criteris desitjats de fonts fiables
  6. Trobo a faltar una referència de qualitat en el primer paràgraf que verifiqui qui és i perquè és rellevant

Per publicar l'article, només cal que facis el reanomenament (menú superior esquerra > eina > reanomena). Ja ho vau fer amb Josep Riera i Herms. Malauradament, com en aquest cas, l'admissibilitat és molt justa i les referències aportades són poc fiables. Altres editors ho poden veure com una manca d'admissibilitat.

Vambrosbesa (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per tota la teva ajuda! He eliminat els enllaços externs al catàleg Aladí, en els premis he eliminat les referències als Jocs Florals de Calella, els premis més rellevants els he posat en prosa a l'apartat que m'indicaves (però posant en primer lloc el fet singular d'aquesta autora, que són els quatre mestratges en Gai Saber), he reduït l'antologia a la meitat (m'ha semblat adient mantenir alguna referència perquè, en algun cas, es pot veure amb quins altres autors/res rellevants ha compartit publicació), mantinc la referència a Lo Cantich però si en trobo una de millor (alguna altra entrevista que li haguessin fet, per exemple) la canviaria i he refet una mica el primer paràgraf. De fet, que hagi estat professora de català té una importància relativa.

Ja he reanomenat l'article. No sé quan en podré elaborar un altre, però tindré en compte les teves indicacions. Moltes gràcies de nou!!!

Vambrosbesa (discussiócontribucions)

Gràcies Docosong. Investigaré alguna font en relació amb el primer paràgraf. Pel que fa a l'esment del blog de l'Emigdi Subirats, el vaig esmentar perquè és molt prolífic i cita obres de l'autora, però potser sí que és millor ometre'l. Per tant, aquesta citació la trauré. Els que parlen més indirectament de l'autora tenen a veure amb el seu principal èxit, que és haver aconseguit ser mestra en Gai Saber en quatre Jocs Florals, un fet bastant insòlit (és l'únic que conec). Pel que fa als premis, en trauré alguns per destacar els més rellevants. T'ho comunicaré quan hagi fet els retocs. Gràcies!

Vambrosbesa (discussiócontribucions)

Gràcies!

Vambrosbesa (discussiócontribucions)

Hola Docosong, he volgut fer l'esborrany a la URL que m'has indicat, però no trobava cap botó per desar els canvis. Davant del risc que no es guardés el treball que he fet, he clicat a publicar per si de cas, i ara em temo que ja és públic. En tot cas, t'ho pots mirar, si us plau? Moltes gràcies!

Resposta a «Cercant un mentor»

Reversions a Denominacions del País Valencià

3
Resum per Docosong

Compte titella Editant

Manel Lakant (discussiócontribucions)

Hola Docosong,

He vist que m'has revertit unes edicions a l'article i crec que és una errada. Les dues primeres denominacions no són d'àmbit de País Valencià i cerc que és prou evident, mentre la denominació de "València" per designar el País Valencià a dia de hui és molt poc habitual i en cap cas mai es fa a nivell escrit.

Salutaions

Docosong (discussiócontribucions)

No heu respost la meva pregunta que us he deixat a la discussió

Manel Lakant (discussiócontribucions)

No l'havia vista i em sembla ofensiva. No, no ho sóc pas

Resum per Docosong

Felicitació Judesba

Judesba (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

Bon any per tu també @Judesba. Espero que aprofitis per descansar i agafar noves forces ;)

Judesba (discussiócontribucions)

Igualment, gràcies!