Tema de Usuari Discussió:Docosong

Anna289 (discussiócontribucions)

Hola!

Et volia fer una consulta sobre uns dubtes que tinc, els he intentat buscar però no he acabat de trobar resposta.

D'una banda, si estic fent un article sobre una persona i tinc la data de defunció (1991) i edat (77), però no la del naixement, quina seria la manera correcte de posar-ho a l'article? I també, com es posaria la dada a la wikidata?

Llavors, també, si vull fer un article sobre una col·lecció, en concret de fotografies, quina seria la infotaula adient? He intentat buscar altres exemples però no m'ha quedat clar, alguns no tenen infotaula, algun altre utilitza la de "organització", però estava pensant si podria ser la de "obra artística".

Moltes gràcies!

~~~~

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia @Anna289, et responc per parts

  • Sobre la data de naixement, normalment se sol posar una data probable o en el seu defecte la dècada més probable de naixement, mira't el següent exemple Mercè Solsona Llansamà. En el cas que proposes seria 1914, amb només posar l'any crec que és suficient. Però si no estàs del tot convençuda, pots afegir a la data la propietat presumiblement. A l'article normalment s'utilitza la convenció ca. (circa).
  • El problema de la col·lecció de fotografies és si mereixen un article independent. No discuteixo si són rellevants sinó si poden merèixer un article enciclopèdic. No conec gaire casos. Més aviat, l'article l'integraria al fons i/o autor on pertanyen. Per exemple, el cas més paradigmàtic és el fons Centelles i està integrat dins de l'article del fotògraf Agustí Centelles i Ossó

Espero haver resolt els teus dubtes. Bona feina!

Anna289 (discussiócontribucions)

Sí, moltes gràcies! Ho faré així amb l'article de la persona, millor.