Viquipèdia:La taverna/Propostes

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia
Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia
Icona de la Pluja d'Idees de la Taverna de la Viquipèdia.png
A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | RefrescaAmunt | Inicia un nou tema

Joanjoc ?[modifica | modifica el codi]

Sorry to write in English and French here, but I don't know Catalan.
(en)I just want to know if someone know if Joanjoc is still contributing under another username or wiki ? We have a problem with one of his/her tool and we want to know if it'll be taken in charge.
(fr) Désolé de vous écrire en anglais et en français ici, mais je ne maîtrise pas votre langue. Je voulais savoir si quelqu'un sait comment contacter Joanjoc ? Nous avons tenté de le faire sur sa page de discussion pour lui souligner un problème avec l'un de ses outils, mais il ne semble plus contribuer depuis 2011.
Thank you/Merci ! --Simon Villeneuve (disc.) 12:32, 20 feb 2015 (CET)

He announced his withdrawal long ago and he is not active anymore. Pinging Coet and Joancreus, maybe they know something about his tools. --V.Riullop (parlem-ne) 14:52, 20 feb 2015 (CET)
Ok, thank you ! Simon Villeneuve (disc.) 20:49, 20 feb 2015 (CET)
It will be very sad if nobody take over this very useful tool... --Simon Villeneuve (disc.) 22:27, 21 feb 2015 (CET)
Still nobody there ? Simon Villeneuve (disc.) 19:08, 24 feb 2015 (CET)

Plantilla:Moure a Wikidata[modifica | modifica el codi]

No estic segur de si aquest és el millor lloc per discutir el tema, però s'ha creat la plantilla {{Moure a Wikidata}} que ara conté:

I que categoritza els articles a la Categoria:Moure a Wikidata. Ara està posada a quatre llistes.

Ara bé, entenc que aquesta plantilla:

  • És una plantilla de supressió ràpida no emparada en Viquipèdia:Criteris de supressió ràpida. Si es posés en algun lloc s'hauria de buscar primer el consens, i de moment no hi ha cap consens per esborrar les llistes pel sol fet de ser llistes, ni aquí ni en cap altra viquipèdia.
  • Diu que l'article s'ha d'importar a Wikidata, però Wikidata no és un projecte per penjar-hi llistes. Com a molt, es podria aprofitar informació de la llista per omplir els items de Wikidata sobre els elements de la llista, però no es podria importar a Wikidata ni que aquí tingués consens.
  • Diu que La Viquipèdia no és una base de dades ni un conjunt de llistes enllaçant amb Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és, però aquesta pàgina de política no ho diu pas això, i que la Viquipèdia conté i pot contenir llistes, si no està explicitat en alguna política, com a mínim és una cosa acceptada pacíficament des de fa més d'una dècada.

Aleshores, proposo esborrar la plantilla {{Moure a Wikidata}}. No ho proposo directament a VP:EP/P perquè m'ha semblat que la taverna tenia més possibilitat de debatre i d'acabar fent alguna cosa útil amb la plantilla, si és el cas, i perquè el problema de fons no és la plantilla sinó la política que pressuposa el seu ús.

Notifico en Xavier Dengra.--Pere prlpz (disc.) 23:43, 10 feb 2015 (CET)

Et dono la raó en alguns aspectes però en d'altres. Tots els articles als que he col·locat aquesta plantilla és perquè prèviament tenien la plantilla {{Moure a Viquillibres}}, projecte en el qual hi tenien encara menys sentit. Per les nocions que tinc sobre Wikidata, allò és un banc de dades i aquests articles, en tant que són llistes de persones ordenades de la A a la Z o de dades segons any, crec que corresponen a un projecte d'aquelles dimensions més que no pas d'aquestes. Potser s'hauria de repensar la política del què la Viquipèdia no és, però jo no entraré en aquest assumpte. Tanmateix, el fet d'exportar informació a un altre projecte no té perquè excloure de mantenir-ne informació aquí. En qualsevol cas, feu el que cregueu convenient. Tampoc hi posaré pegues si creieu que s'ha d'esborrar. Quan vaig crear aquesta plantilla ho vaig fer per acondicionar i facilitar el procés d'importació a qualsevol projecte germà que ho requereixi, i la vaig afegir a les pàgines en què algú, prèviament a mi, havia considerat que s'havien de moure de projecte (no sent Viquillibres la destinació adient, i suggerint-ne jo un de nou). --Xavi Dengra (MISSATGES) 00:08, 11 feb 2015 (CET)
D'acord en que aquestes llistes no s'haurien de moure a Viquillibres. Algunes d'aquestes llistes podrien formar part d'algun llibre (per exemple, un catàleg de monedes), però el que a la Viquipèdia és una llista més o menys aprofitable a Viquillibres no seria més que una pàgina aïllada d'un llibre que ningú farà.
Ara bé, no se m'ocorre cap pàgina de la Viquipèdia que pugui ser traslladada a Wikidata, que al seu espai principal no té ni pàgines wiki (bé, si que en té, però no es poden llegir ni editar directament). És per això que proposo esborrar la plantilla.--Pere prlpz (disc.) 00:42, 11 feb 2015 (CET)
Justament pel mateix motiu que tu creus que les llistes podrien formar part d'algun llibre, jo havia pensat que podrien formar part d'un grup de dades vàlides a Wikidata. És com si s'extrapolen totes les dades dels articles dels asteroides, i d'allà són útils i actualitzables per a totes les Viquipèdies; jo tinc entès que és factible. Si més no, si en general es considera que no serà aprofitable i no es farà servir, estaré d'acord amb l'esborrat. --Xavi Dengra (MISSATGES) 11:47, 11 feb 2015 (CET)

Trending topic el 16 de març[modifica | modifica el codi]

Hola a tothom! Arrel d'una conversa d'ahir al grup de WhatsApp de l'Amical Wikimedia, va sorgir la idea d'unir-nos tots els que tinguem compte a Twitter i fer que la Viquipèdia en català esdevingui trending topic, com a mínim a escala nacional. La idea bàsica seria que els tuits tractessin sobre coses, útils, curioses, interessants o inverosímils, que hàgim après gràcies a la Viquipèdia, així com anècdotes de com la Viquipèdia ens ha «salvat la vida» més d'una vegada. Es podria fer el dia 16 de març, data propera i aniversari de la creació de la Viquipèdia en català.

Idees, crítiques, feedback, reflexions?

PS: Si algú no està al grup de WhatsApp i hi vol estar, que m'enviï un correu electrònic. —Leptictidium (digui, digui) 10:53, 14 feb 2015 (CET)

Absolutament d'acord. De moment hauríem de fer-nos followers de @Viquipedia i el gestor del compte que ens vagi estimulant de tant en tant. --amador (disc.) 10:24, 23 feb 2015 (CET)
+1 --Yuanga (disc.) 18:55, 23 feb 2015 (CET)
Preferiria Telegram!!--Manlleus (disc.) 15:16, 24 feb 2015 (CET)

Infotaules biogràfiques de religiosos[modifica | modifica el codi]

Com alguns de vosaltres sabeu o haureu detectat, fa un temps que estic homogeneïtzant Infotaules biogràfiques, una feina que està completada al 70% aprox. Ara he d'abordar les Infotaules biogràfiques de religiosos: {{infotaula líder religiós}}, {{infotaula Papa}}, {{Infotaula Antipapa}}, {{Infotaula Cardenal}} i {{Sant}}, i com que els canvis són destacables, vull conèixer la vostra opinió abans de llençar-m-hi. He preparat aquesta pàgina que ho explica, concreta què espero de vosaltres i mostra exemples. Convido a tots els que hi pugui interessar, i especialment invoco a: Jarashi, Bocachete, RR, Xamil, Arnaugir, Gerardduenas, Barcelona que han estat editors importants i/o temàticament involucrats que segur que fareu aportacions importants. Si us plau, deixeu els comentaris a la pàgina esmentada (a la discussió o directament a la pàgina). Merci,--amador (disc.) 10:27, 23 feb 2015 (CET)

Les plantilles DATA COUNTRY[modifica | modifica el codi]

Hola, estic intentant saber com funcionen les plantilles Country data per intentar uniformitzar-ne una mica el funcionament i tenir una sèrie de plantilles que siguin útils i facilitin la traducció d'articles. El caos que m'he trobat em supera:

  1. Descobreixo una traducció/implementació d'aquest sistema a mig fer que no acabo de saber si és funcional o no...
  2. Detecto aproximacions alternatives que fan molt bé (gran part de) la feina: Plantilla:Bandera i Plantilla:Banderes. Però tampoc sembla que s'incardinin en una estratègia més global i exhaustiva...
  3. Intento replicar eines de la wiki anglesa (Plantilla:fb) i me'n mig surto, però adaptant el codi de Plantilla:Banderes i no de la funció que vull replicar. En altres (Plantilla:fb-rt), no sé ni per on començar...
  4. Hi ha algun bolet tipus Plantilla:flagathlete que és un híbrid molt funcional però difícil de classificar...
  5. També veig les Infotaules Plantilla:Infotaula de bandera i Plantilla:Infotaula bandera, que es podrien unificar en un nou sistema...

Com ho veieu? Val la pena seguir aquesta via? Creieu que hi ha interès en fer alguna cosa per arreglar-ho (començar un viquiprojecte, etc.)? Teniu alguna proposta?

Algú em pot ajudar? QuimGil? Arnaugir? Herodotptlomeu?

Gràcies! - jarashi (disc.) 15:01, 24 feb 2015 (CET)

Jarashi, perdona que no hagi respost abans. Has fet una descripció molt bona del caos de plantilles de banderes existent. No sé si hi ha una estratègia global, però del que estic prou segur és que tot aquest mar de plantilles Country_data i la funcionalitat de mostrar banderetes acabarà essent gestionat de manera centralitzada a Wikidata, on ja hi ha les propietats "flag" i "flag image", que semblen tenir molt bona implantació. Quan vaig crear Plantilla:Banderes ja vaig estar mirant aquesta possibilitat, però tot plegat estava molt verd i bàsicament pendent de phab:T49930 (accés arbitrari a Wikidata des de qualsevol article). Ara aquesta tasca sembla a prop de la seva resolució. Si vols invertir temps en aquest tema estaré encantat d'ajudar en el que pugui, però ja et dic que qualsevol minut estarà millor invertit en la direcció de Wikidata, no de Country_data (excepte en migrar la informació de les plantilles a Wikidata, és clar).--QuimGil (disc.) 09:29, 6 març 2015 (CET)
Volia dir el mateix, però me'n vaig oblidar. Dedicar esforços a aquestes plantilles, ara mateix, és gastar el temps futilment, ja que Wikidata hauria d'entrar en acció en breus.--Arnaugir (discussió) 11:10, 6 març 2015 (CET)
Moltes gràcies, QuimGil i Arnaugir. Molt bones notícies, doncs! A veure com evoluciona i a invertir esforços que valguin la pena... jarashi (disc.) 17:02, 6 març 2015 (CET)

Flow per a la Taverna i Viquipèdia:Plantejament de preguntes[modifica | modifica el codi]

Ja fa un temps que Flow està funcionant com a sistema de discussions a Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes, i potser és temps de parlar de noves pàgines que puguin ser flowificades. Al principi van haver un parell de problemes que els desenvolupadors van resoldre (aquesta era una de les motivacions de la prova: trobar problemes reals), però em sembla que ara és força estable per a l'ús que en fem aquí de les discussions, i els desenvolupadors segueixen treballant en més millores, escoltant especialment usuaris reals com el que tenim aquí.

Què us semblaria portar Flow a la resta de la Taverna (de cop, o apartat rere apartat)? I Viquipèdia:Plantejament de preguntes, on bàsicament tots els usuaris que pregunten són novells?--QuimGil (disc.) 09:16, 6 març 2015 (CET)