Viquipèdia:La taverna/Propostes

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona de propostes de la taverna

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia

Element de Wikidata

En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Dvdgmz (Discussiócontribucions)

Algú amb coneixements de llengües semítiques a la sala? He creat Dialecte arameu de Palmira fent-ne una traducció des de l'anglès. La pàgina original ja és molt molt bàsica. Suposo que algú amb accés a la bibliografia adequada podria millorar-la i ampliar-la molt. D'altra banda mai havia fet servir la infotaula llengua, si algú la pot revisar. Bé, això és per al repte Khaled!

Resposta a «Arameu»
FranSisPac (Discussiócontribucions)

Estic revisant l'article La fi del món (Doctor Who, 2x13) (article del dia) i em trobo que utilitza la plantilla {{cite episode}} que dóna error per no existir. Veig que sí hi és, a part de l'anglès, en bastants altres idiomes. Tindria sentit que, algú que en sàpiga, en faci la versió catalana? Si no la tenim expressament per algun motiu, què la substitueix?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Fet!. La {{citar ref}} és prou versàtil i es va fer per no inflacionar les plantilles de referències minoritàries com aquesta.

Per cert, hi ha 50 articles més que la reclamen. Si t'hi vols entretenir....

KRLS (Discussiócontribucions)

Jo vaig esborrar la redirecció que hi havia a la plantilla perquè on apuntava no disposava dels camps bàsics requerits. Crec que caldria adaptar-la de l'anglès però ho no disposo d'aquest temps.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Fet! Només he fet la translació de valors per compatibilitat, però no he creat una plantilla "ad-hoc". De moment consta coma obsoleta, però, al menys, els articles existents no tenen error.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Ara detecto que existeix una plantilla {{Citar episodi}} creada per Walden69 desembre passat, però el meu desconeixement del món de les plantilles fa que se m'escapi com encaixa en tot això i si se n'hauria de fer alguna cosa en relació amb la "nova obsoleta".

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Fet!. Eliminada per obsoleta la {{Citar episodi}}. Canviat l'únic article que la feia servir. Gràcies per avisar.

Resposta a «Plantilla "Cita episodi" (ref-episodi?)»
Davidpar (Discussiócontribucions)

L'organisme regulador de les telecomunicacions de Rússia ha decidit bloquejar la Viquipèdia a Rússia després que un tribunal demanés esborrar l'article charas i que la comunitat s'hi negués. Per augmentar la conscienciació s'ha fet una crida internacional per traduir els articles en:Federal Service for Supervision in the Sphere of Telecom, Information Technologies and Mass Communications i en:charas. Voluntaris?

Yeza (Discussiócontribucions)

Ja tenim un, Servei Federal de Supervisió de les Telecomunicacions, Tecnologies de la Informació i Mitjans de Comunicació!

QuimGil (Discussiócontribucions)

... i desbloquejada, segons Wikipedia. ;) https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Russian_Wikipedia&type=revision&diff=677761702&oldid=673519131

Resposta a «Bloqueig de Rússia a la Viquipèdia»
Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

No se ben bé si aixó va aquí. La qüestió és que al finals d'any acaba el viquirepte dels 500 mil articles. Com a conseqüència del viquirepte, s'han creat molts articles nous, en molts casos esborranys. La idea seria de fer un viquirepte per al 2016 d'articles de qualitat, amb els objectius d'arribar al 1200 o 1500 articles d'aquest tipus. D'aquesta manera es podria compensar la creació d'esborranys. Es podria proposar una llista d'articles que haurien de ser de qualitat o bons com per exemple regions i capitals de província dels territoris de parla catalana o països de l'ONU. Suposo que tot això s'hauria de debatre, jo només faig la proposta.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Bona idea, si la condició és que acabin els anteriors, mínim a partir del 2016, com dius. Ara tothom va estressat i, a més, a finals d'any tindrem l'anual "Gran Quinzena de la Qualitat" que trenca més famílies que la independència, segons el ministre de l'Interior.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

Sí, la intenció és començar-lo al 2016, un cop acabat el viquirepte dels 500 mil articles.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Em sembla una bona idea. Un cop arribem a la xifra de mig milió podem encetar un nou projecte centrat en la qualitat, coincidint amb el 15è aniversari de la Viquipèdia en català

Manlleus (Discussiócontribucions)

Totalment d'acord, primer al pel mig quilo, i després a l'atac pels articles de qualitat!

Resposta a «Nou Viquirepte (Articles de qualitat)»
Joutbis (Discussiócontribucions)

Algú està d'humor per traduir això? És un article que ja existia i que s'ha ampliat molt, però en castellà.

Ja que hi som, algú sap si aquests dels jaciments arqueològics són d'algun viquiprojecte universitari? En cas afirmatiu, demano que es posin normes per aquestes col·laboracions, exigint que part de la nota depengui d'una avaluació dels viquipedistes. Estic fart de corregir faltes de suposats universitaris, i això només s'arregla amb una bona carbassa.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Si en aquestes alçades de curs estan escrivint l'article i a la viquipèdia equivocada, la carbassa ja se la trobaran sols. La nota és una cosa que no depèn de nosaltres sinó dels criteris del professors que sigui. Nosaltres el que sí que podem fer és, del que facin en aquests projectes, conservar el que sigui bo per la Viquipèdia i esborrar la resta. Per exemple, aquest article en castellà és un candidat evident per un esborrat directe. I posar normes prèvies és rebutjar bona part d'aquests projectes, i la veritat és que n'hi ha que han aportat molt de contingut prou bo. Pot estar bé coordinar-nos tant com sigui possible amb els professors, en benefici de tots, i mirar que estiguin ben informats d'on es fiquen, però més que posar barreres el que hauríem de fer es esborrar tot allò que no valgui la pena corregir. De fet, el que toca fer amb els articles dels universitaris que aboquen aquí els seus treballs sense ni mirar l'idioma no és gaire diferent del que hem estat fent amb els articles dels traductors automàtics compulsius que de bona fe han fet nyaps inaprofitables a centenars.

Joutbis (Discussiócontribucions)

Home, les edicions van ser a finals de juny, ja podria ser.

No em queixo dels que ho fan de bona fe, però els d'aquests projectes ho fan per la nota de l'escola, i aquesta és l'única brúixola que els guia. No demano aturar-los, però sí assegurar-nos que els criteris d'avaluació estan alineats amb el que necessitem. Aquest article no es fa en dos minuts, aquí hi ha feina, i ves què li hauria costat fer-lo en català. Possiblement ha tret bona nota i tot, i això és el que no hauria de passar.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Relacionat: Viquiprojecte Discussió:Arqueopèdia#Revisió d'articles

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

@Vàngelis Villar: per al·lusions.

Vàngelis Villar (Discussiócontribucions)

Gràcies per la informació. Cova de Can Sadurní en concret no entrava dins el projecte docent ja que de moment feien períodes cronològics anteriors. De la mateixa manera, el vincle més proper amb institucions relacionades amb el projecte seria Museu de Gavà i aquest no volia tocar, de moment, aquest jaciment en concret. Miraré si puc arribar a esbrinar qui n'és l'autor.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

He tret la part sense traduir i he deixat l'article com estava abans de l'afegit. Si algú vol fer-ne alguna cosa (per exemple, copiar-lo a la viquipèdia en castellà), el trobarà a l'historial.

Resposta a «Article castellanitzat»
Syum90 (Discussiócontribucions)

Hola, us proposo afegir això com a giny, a mi em resulta molt còmode i útil; aquí no ho faig servir molt, però en altres projectes m'és gairebé imprescindible.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Ens en fas 5 cèntims (en llenguatge no tècnic)? Gràcies,

Unapersona (Discussiócontribucions)

M'he l'he posat al common.js i he vist que :

  • a la majoria de pagines, apareix un text a dalt de tot, sota el titol (amb font petita) que diu: Destrucció: [Vandalisme] [Proves] [Publicitat] [Plagi] [Altre motiu]". Fent clic al motiu que creus, afegeix {{destruccio|<motiu que has triat>}}
  • Addicionalment, a les discussions dels usuaris, afegeix un a altra llinia, Altres: [Advertència]. Fent clic deixa l'advertencia de vandalisme que tries a la finestra emergent.

El veig molt util, especialment pels patrulladors.

Nomes una cosa, syum, no podries fer que als avisos de vandalisme aparegues un encapcalament abans de l'avis? ara mateix, surt enganxat amb el missatge anterior ()

Syum90 (Discussiócontribucions)

Hola Oneperson :-) , és molt més fàcil afegir els encapçalaments a les plantilles d'avís, de fet la majoria ja tenen. Amb aquest giny només cal anar amb compte amb això, encara que tampoc passa res, es torna a esborrar la pàgina i ja està. Podeu llegir més sobre l'eina aquí. D'altra banda he vist que has afegit tot el codi al teu Common.js, cosa que no és una bona idea perquè s'embruta molt la pàgina i perquè d'aquesta manera no reps les actualitzacions que jo li pugui anar fent; el millor és posar només això:

importScript('Usuari:Syum90/FastButtons.js');

Una altra cosa, podeu activar aquest giny a les vostres preferències a Viquinotícies.

Unapersona (Discussiócontribucions)

Tens rao, no havia pensat en l'importscript.

Arnaugir (Discussiócontribucions)

Està bé, ja me l'he instal·lat.

Syum90 (Discussiócontribucions)

@Arnaugir Crec que seria una bona idea afegir els FastButtons com a giny perquè tothom els pugui activar fàcilment en les seves preferències. Si vols prova'ls durant un temps abans.

Resposta a «Nou giny»

Articles del dia que incorporin les edicions fetes

1
FranSisPac (Discussiócontribucions)

De tant en tant, es pot comprovar que el que mostren les plantilles {{Article mes dd}} no es correspon amb l'inici "actual" (o amb la imatge) de l'article, si aquesta part s'ha editat des que es va crear la plantilla d'article seleccionat. El tema és més greu quan s'hi han corregit errors o s'hi han fet millores significatives.

Quina possibilitat hi hauria de substituir les plantilles en qüestió per un giny (plantilla?) que actués de manera similar a com ho fan els quadres emergents, capturant l'article actual?

Resposta a «Articles del dia que incorporin les edicions fetes»

Proposta per a la llista blanca d'enllaços de Youtube

1
Hienafant (Discussiócontribucions)

Ho sent si no tocava aquest assumpte ací.

M'agradaria proposar per a incloure a la llista blanca d'admissions d'enllaços a aquests vídeos que són una conferència organitzada per Nèriumm grup botànic de la Universitat de Valencia on parla un botànic mallorquí. Incloure l'enllaç de la Llista de vídeos més l'enllaç de cada vídeo que forma la llista.

L'enllaç de la llista de vídeos:

https://www.youtube.com/watch?v=ZPNLkVdTdkc&list=PLawd2HhZ_OuP2V7kumMhxlcbpK7K3jgZ1

Resposta a «Proposta per a la llista blanca d'enllaços de Youtube»

Presa de decisions per la Modificació dels criteris per usuaris autopatrullats

1
Panotxa (Discussiócontribucions)

Tal com s'ha sugerit en una petició als administradors, obro una presa de decisió per modificar els criteris per usuaris autopatrullats

Resposta a «Presa de decisions per la Modificació dels criteris per usuaris autopatrullats»
Joutbis (Discussiócontribucions)

Ahir vaig veure un article de qualitat "sospitós". Vaig indagar una mica, i vaig adonar-me que la distinció de qualitat havia estat unilateral per part del mateix autor (de fet, en cinc minuts, va passar d'article normal a article bo i article de qualitat. Abans de revertir-ho, vaig decidir investigar una mica la llista oficial d'articles, a veure si n'hi havia més casos, i sí. De moment, no he revertit res: us explico el que he esbrinat, a veure si entre tots ho podem solucionar.

Si vols saber la llista d'articles de qualitat, tens quatre fonts possibles (ja comencem malament):

Aquestes són les que he trobat jo, i malauradament, cap de les fonts encaixa amb les altres. Les categories són importants, perquè s'utilitzen per comptar els articles. Quan a la pàgina diu que n'hi ha 665, el número surt d'aquí.

Els articles que tenen la plantilla i no surten a les altres llistes són:

Els que surten a les llistes i no tenen la plantilla són:

Els que tenen plantilla temàtica i no surten a les llistes són:

Els que surten a les llistes i no tenen plantilla temàtica són:

O sigui, que és un embolic, i com veieu, hi ha de tot: des d'usuaris llançats que no coneixen les normes, a distraccions dels usuaris que posen la distinció, o potser fins i tot vandalismes, no m'he entretingut a mirar-ho.

He fet aquesta revisió de forma mig automàtica, i segurament ho podria automatitzar una mica més, però m'aniria bé si hi hagués alguna llista segura del tot i no manipulable (potser amb wikidata?).

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

És una mica més complicat que tot això perquè hi ha un cinquè lloc on són els articles de qualitat, que és als "badges" que porten els enllaços a Wikidata i que sé gaire com s'omple. Suposo que un bot deu omplir els badges automàticament des d'algun dels quatre llocs, però no ho sé.

Per ara tampoc sé com baixar de Wikidata la llista d'articles amb badges.

I podem fer llistes més o menys vigilables, però el que és segur que no podem fer són llistes no manipulables.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Per cert, notifico en ChandraHelsinky per al·lusions.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Es podria fer que:

  • La plantilla:article de qualitat podria enllaçar la icona amb la pàgina d'aprovació enlloc de la pàgina genèrica d'AdQ. D'aquesta forma es veuria la seva "fitxa". A més ho hauria de fer construint l'adreça a partir del nom d'article i, cas de no existir, donar un error, mostrar una icona diferent o simplement no mostrar res.
  • Les pàgines d'aprovació s'haurien de bloquejar a canvis només per administradors, un cop arxivades.
  • La categoria "article de qualitat temàtica" la podria generar la plantilla:article de qualitat si se li passa com a paràmetre. D'aquesta forma evitaríem el desquadre entre les dues categories.
  • Lo de WD, se m'escapa com lligar-ho bé.

De moment,....

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Bloquejar les pàgines arxivades no crec que calgui. Per exemple, no bloquegem les discussions d'esborrat ni les eleccions d'administrador i no sé que en cap de les dues hi hagi hagut problemes de manipulacions no revertides.

Joutbis (Discussiócontribucions)

En aquest cas no hi ha hagut mala fe, n'estic segur. Potser sí que no caldria protegir-les (encara que no té cap sentit editar-les un cop ha acabat la votació). De totes maneres, l'existència de la pàgina no es garantia que s'hagi concedit la distinció, per tant tampoc no serveix com a font canònica. I si després es retira, encara menys.

La font més fiable continua sent la cronològica, suposo. Encara que no estigui protegida, s'hi accedeix periòdicament i algú hi detectaria un problema.

És una llàstima, la idea de la plantilla era molt bona. Hi donaré alguna altra volta. Mentrestant, miraré d'automatitzar una mica més la repassada.

Per cert, que la majoria dels articles erronis ja els ha arreglat el mateix usuari. Vaig a fer la resta.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Més que mala fe sembla que va traduir els articles amb les plantilles que tenien a la viqui original, incloent la d'article de qualitat.

Joutbis (Discussiócontribucions)

He estat mirant una mica per wikidata, i en Pere té raó, que és igual de manipulable que les altres fonts. Tenia esperances que fos una autoritat, i només és una llista més a controlar.

M'agraden les idees de l'Amador; si hi ha acord, m'ofereixo a implementar els canvis amb bot. La plantilla "màgica" que proposa és complicada, però possiblement factible. A veure si trobo algun voluntari per casa...

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

El tema de Wikidata de moment és complicat de controlar, perquè ja està fent funcionar les icones dels enllaços però encara no està preparat les operacions normals que es fan amb totes les dades de Wikidata, i no es pot treure una llista d'articles segons el badge ni crec que hi hagi una manera evident de consultar el badge d'un article. Pot ser que sigui viable controlar que tots els articles de qualitat tinguin el badge, però de moment veig complicat comprovar que tots els articles amb badge siguin de qualitat.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Podria ser que amb lua es pugui recuperar si l'article té el badge a Wikidata o no. Això podria servir per implementar una comprovació a la plantilla d'article de qualitat.

Joancreus (Discussiócontribucions)

Entre ahir i avui he fet alguna prova respecte això de Wikidata amb Lua, i he fet una modificació a {{Article de qualitat}} de tal manera que, si l'element corresponent a Wikidata no té la badge d'article de qualitat, l'afegeixi a Categoria:Articles de qualitat pirata. Només n'ha "detectat" un Llista d'amfibis i rèptils de Catalunya que simplement era un article que ningú havia pensat d'actualitzar a Wikidata després de la distinció.

Joutbis (Discussiócontribucions)

Un que s'ha guanyat el sopar.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Posats a modificar, proposo incorporar la meva 3a. proposta:

paràmetre. D'aquesta forma evitaríem el desquadre entre les dues categories (cap AdQ temàtic si no és també AdQ).

Que, ho veieu bé ?

Resposta a «Embolic amb els articles de qualitat»