Viquipèdia:La taverna/Propostes

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona de propostes de la taverna

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia

Element de Wikidata

En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Paucabot (Discussiócontribucions)

Començ un nou fil amb la proposta de Pere prlpz a Tema:Swpmf1222knofhwi d'invisibilitzar certes plantilles que demanen ampliació. La idea és, com es fa en la presentació plegada de plantilles de navegació molt grosses, destacar més la informació pròpia de l'article respecte del que no ho és. Els editors seguiríem tenint a mà les categories per fer-hi feina. La proposta seria invisibilitzar:

Què en pensau?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

D'acord a (quasi) totes.

Penso que la Esborrany podria convidar -encara més- a l'ampliació i eliminar la sensació de precarietat del contingut, per a evitar un efecte negatiu.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Penso que amagar el problema no l'elimina ni el corregeix. El primer pas per a resoldre un problema és assumir que hi ha un problema. Negar-ho o dissimular-ho és netament improductiu i molt més negatiu que el que s'està plantejant.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

D'acord que per esborranys molt curts l'etiqueta encara ajuda a omplir la pàgina.

Ara bé, en general totes aquestes etiquetes no aporten informació al lector i és molt dubtós que algú se senti impulsat a contribuir en veure una etiqueta d'aquestes (a algú li passa gaire sovint?). De fet, posar a cada article uns quants anuncis d'aquests està entre la publicitat i l'spam.

Actualment, les plantilles de les famílies cal coor i cal foto tenen més funcions que mostrar l'etiqueta, i per això en comptes de convertir-les en categories valdria més modificar-les perquè fessin la mateixa funció (categoria inclosa) però fossin invisibles. Les altres tant es poden modificar per fer-les invisibles com substituir-les per categories.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

¿Publicitat?¿Spam? Apa! Digues-li a un professor que les anotacions que fa quan corregeix un examen o treball està fent spam i publicitat. A veure que diu! Va home, va. No traguem les coses de polleguera.

Unapersona (Discussiócontribucions)

Jo, en general, ignoro aquestes plantilles (les FR, FVA i d'aquest tipus no les ignoro en el sentit que vaig més en compte quan busco informació, però tampoc m'animen a modificar l'article). Quan vull arreglar coses d'aquestes em guio per les categories, ho trobo més útil.

Estic a favor d'invisibilitzar-les totes, perquè no proporcionen res útil al lector. Tot i així, tampoc tinc res en contra en deixar la plantilla esborrany tal com està ara, no ho veig malament perquè ocupa una posició discreta, és petita i pot animar a col·laborar a alguns lectors.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Acab de descobrir aquesta meravella: una línia de text i set plantilles! Si no l'esborram, l'enllaç permanent és Special:Permalink/16356388.

Arnaugir (Discussiócontribucions)

fascinant!

Manlleus (Discussiócontribucions)

Això guardem-lo, Record Guiness de la Viquipèdia!

Jey (Discussiócontribucions)

FVA i FR son redundants, no?

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Indiquen coses diferents. Un aplica a la política de verificabilitat Viquipèdia:Citau les fonts (respon a la pregunta "on es pot trobar publicada la informació?") mentre que l'altra respon a la directriu Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (respon a la pregunta "són les fonts prou diverses i subjectes a un editor no implicat en l'objecte de l'article?"). Evidentment la manca de referències porta associada una possible manca d'admissibilitat, però no necessàriament a la inversa.

Paucabot (Discussiócontribucions)

La manca de referències no implica una manca d'admissibilitat (en realitat hi ha milers d'articles que duen FR que són completament admissibles), però si manquen referències que en verifiquin la seva admissibilitat és segur que manquen referències.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Jo entenc que sí. Un article podria tenir moltes referències i, així i tot, tenir {{FVA}}, però si té l'avís de manca d'admissibilitat, ja estam demanant més referències.

Pau Colominas (Discussiócontribucions)

En contra d'invisiblitzar les categories taronges i grogues que van a l'inici (FVA, FR, millorar traducció, etc.) i tampoc les d'esborrany. Aquestes plantilles demostren al lector no editor que hi ha algú darrere els articles que és conscient de quan les coses no s'estan fent bé, i fan l'efecte que s'està controlant i que l'enciclopèdia sap discernir el que està en bones condicions i el que no.

Penseu que hi ha moltíssima gent que no sap que la gent revisa articles i que hi ha una estructura d'editors pendent d'aquestes coses. Aquestes plantilles fan que el lector desinformat confiï més en la Viquipèdia, al meu parer.

Per tant, a favor d'invisiblitzar només les plantilles poc importants (cal coordenades, cal foto, orfe, cal infotaula).

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

I perquè invisivilitzar unes si i les altres no? Les que dius que són "poc importants" també demostren al lector que hi ha algú darrere pendent d'aquestes coses.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Força d'acord amb en Pau Colominas. A més d'avisar els lectors, crec que aquestes plantilles ajuden a assegurar-nos que la possibilitat d'esborrat o fusió no passi desapercebuda als interessats, tot i que sovint aquí es defensa (directa o indirectament) esborrar els articles sense que els autors se n'adonin per no mossegar els nous. Per això proposava invisibilitzar les plantilles verdes i les grogues poc importants que posem a baix, com {{orfe}}, i s'hi podria afegir {{traduir imatge}} que és blava però podria ser verda.

Ara bé, aquest exemple que ha posat en Paucabot em sembla un cas clar que l'ús de les plantilles es pot racionalitzar. Una plantilla de problemes múltiples potser n'hagués estalviat un parell amb menys espai, i la plantilla d'en construcció després de quinze dies de l'única edició de l'autor ja no hi fa res.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Si no hi ha més intervencions, propòs invisibilitzar les que tenen consens, que són:

Pau Colominas (Discussiócontribucions)

Suport

Yuanga (Discussiócontribucions)

+1

Arnaugir (Discussiócontribucions)

d'acord.

Manlleus (Discussiócontribucions)

Invisibilitzar però deixar ocultes (que ja ho són) les categories respectives. Per tan, d'acord!

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

En contra Desincentiva encara més l'edició en mancances que poden ser resoltes per experts en les matèries però no experts a la Viquipèdia. Així la única manera de adonar-se que tenen determinades mancances només serà a través de les categories de manteniment que no són visitades pels usuaris no experts en la Viquipèdia.

Jey (Discussiócontribucions)

A favor en el cas d'aquestes quatre

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Perquè aquestes i no unes altres? La majoria de visualitzacions inclouen enllaços a pàgines que indiquen com millorar les pàgines. Com millora la Viquipèdia blanquejant aquestes plantilles?

Jey (Discussiócontribucions)

En el cas d'aquestes 4 considero que la millora que demanen no justifica la invasió en el contingut. En els casos d'esborrany i similars, sí. Les categories ocultes ens permeten seguir agrupant els articles per fer-ne manteniment.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Per què unes si i d'altres no? No respons la pregunta més que des d'un punt de vista estètic. Les plantilles que s'han blanquejat fins ara ja es col·locaven al capdavall dels articles per a no "envair el contingut". A més en la versió per a mòbil ja no apareix cap plantilla de manteniment. Trobo que són molt més invasives les de FR, FVA o MT, incomplet o neutralitat.

Aquest blanquejat que s'està perpetrant ara com creieu que milloraran els articles?

Creieu incrementarà la possibilitat que millorin els articles en els aspectes que marquen o que les disminuirà?

Jey (Discussiócontribucions)
Aquest comentari va ser amagat per Pau Colominas (historial)
Paucabot (Discussiócontribucions)

Per començar he invisibilitzat {{Cal foto}}, {{Cal foto bal}}, {{Cal foto val}} i {{Cal foto cat}} i {{Cal foto geo}}. En queden bastantes de la mateixa família a Categoria:Plantilles cal foto.

Paucabot (Discussiócontribucions)

També invisibilitzades {{Orfe}}, {{Cal}} i {{Cal coor}}. A part de la categoria que ja vaig dir, crec que només queden Categoria:Plantilles de manca d'infotaula.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Crec que totes aquestes plantilles fomenten l'edició activa dels articles. Crec que invisivilitzar-les desincentiva l'addició o solució de les mancances detectades.

Manlleus (Discussiócontribucions)

No crec jo que fomentin tan, al contrari desmotiva i fa mal d'ulls veure les plantilles repetides en tans articles..

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Com a mínim fomenten que et facin mal els ulls. Això fomenta que intentis millorar-ho. No ? Si no et fan mal els ulls no fomenten gaire més. I l'única manera de localitzar-los és navegar per les categories de manteniment. Francament no freqüentades per usuaris no avesats a la viquipèdia. ;-)

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

En una discussió sobre eliminar una d'aquestes plantilles hi va haver diversos usuaris que es van manifestar contraris a l'esborrament per la seva capacitat de fomentar l'edició d'altres usuaris Viquipèdia:Esborrar_pàgines/Historial/2009/10#Plantilla:Cal_foto. Entre ells @Leptictidium:, @KRLS:, @Vriullop:, els quals no s'han manifestat al respecte. Estaria bé que diguessin la seva després de sis anys.

Penso que la ubicació d'aquestes plantilles al final de l'article no envaeixen ni interfereixen en la lectura de l'article, ja que la ubicació suggerida a la pàgina d'ús és al final de la pàgina (corol·lari: després d'haver llegit l'article). Les accions de blanquejat estan limitant les activitats de manteniment i millora a una elit força experimentada en l'ús de les categories de manteniment (normalment ocultes als usuaris no registrats i per defecte en els registrats que no han modificat les seves preferències). La veritat no em sembla un esperit gaire obert ni que indueixi a la participació de tercers. Els missatges presents a les plantilles, normalment limitats a una frase pot induir a altres persones a animar-les a interessar-se com participar a la Viquipèdia. A més els hipervincles i sintaxis presents a les plantilles ajuden a la resolució de les mancances dels articles molt més fàcilment que si no hi són o a adreçar als lectors/editors a localitzar pàgines del projecte que li ajudaran a trobar ajuda tècnica. El seu blanquejat ha eliminat aquesta possibilitat ràpida (wiki) i fàcil de trobar com fer-ho.

"Els viquipedistes més actius vam crear, fa cinc o sis anys, una associació perquè vam veure que necessitàvem més usuaris" (Àlex Hinojo, bondia.ad, 2014). Em costa imaginar com es fomenta la millora dels articles més galdosos de la Viquipèdia després d'aquesta decisió o com s'aconseguiran nous editors. Per tot el que he dit crec que és un error estratègic fer aquests blanquejats. Som pocs i a sobre no volem que altres s'hi apuntin a millorar alguns articles proposats que es troben en una fase incipient i que en general és més fàcil que s'arreglin que no pas empitjorin si s'editen de nou. @Kippelboy: la Viquipèdia es fa entre tots? o només entre uns quants?

Yuanga (Discussiócontribucions)

Què tal una cosa intermitja, en què no s'amaguin del tot, però tampoc hi siguin tan a la vista? Us en faig una proposta, una mica barroera, només per agafar la idea.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Gràcies, Yuanga. A veure si podem filar més prim: 1. Jo veig això encara més intrusiu que les plantilles pelades. 2. No tots aquests avisos de baix són mancances: almanco esborrany i orfe, segur que no. Si s'hagués de cercar una paraula que millor descrivís això seria ampliació o millora.

Yuanga (Discussiócontribucions)

Tan sols és una proposta, el text es pot canviar per un més adient, estem d'acord. Més intrusiu? La idea és agrupar totes les plantilles en un únic bloc desplegable.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Amb només una plantilla, la cosa no es fa molt més petita. L'amplada del desplegable és del 100%, més ampla que les plantilles. I finalment, el color groc viu el fa menys discret que les plantilles.

De totes maneres, crec que em decantaria més per la proposta d'en Vicenç.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Moltes gràcies a tots per encetar aquest debat. Dic la meva:

  • Wikidata: Al meu parer la gestió de coordenades i el "Manca foto" serà o hauria de ser centralitzada en breu a través de Wikidata de manera que podrem saber fàcilment quan manquen les coordenades d'un lloc o una imatge de referència. Ara per ara aquestes plantilles ens serveixen per fer unes tasques de manteniment i migració important, però comparteixo la idea que no aporten "utilitat" al lector.
  • Mancances greus vs millores pendents: Jo estaria a favor de deixar ben visibles les plantilles que indiquen mancances greus (FR, FVA, Neutralitat...) ja que ajuden al lector, i ocultar aquelles que presenten propostes de millora (orfe, cal coor, manca foto). de fet, si pensem en les plantilles que podríem afegir tot indicant les coses "que es podrien millorar" en un article...no acabaríem mai (Manca context, manca informació històrica, manca x, y o z) .
  • Esborrany: En aquest cas penso que hauríem de tenir una discussió paral·lela per definir que és un esborrany i què no, però això queda fora del fil de la conversa. Jo definiria un paràmetre (p.ex: 2.000 octets i 2 refs) i tot el que quedés per sota ho marcaria com a esborrany amb categoria ocult (per facilitar tasques de manteniment. Però entenc que és un punt de vista molt personal.

A veure si entre tots podem arribar a un bon consens en aquest tema.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Desprès de llegir el que vaig escriure fa sis anys, continuo pensant el mateix. Hi ha plantilles que de millores menors que no van adreçades als lectors i que poden anar a la pàgina de discussió. La inclusió de múltiples avisos no fomenta l'edició, més aviat desanima als novells. Què fan a l'anglesa al respecte?

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

També tenen molt més ben desenvolupada la plantilla:MM. Penso que caldria facilitar-ne l'ús i incloure tota la resta de paràmetres que usen.

Jo no m'hi he embrancat perquè té una sintaxi massa complexa per les meves habilitats i no goso modificar-la per por de causar algun despropòsit.

Penso que la versió plegada semblant a la que fan servir a en:wiki (en:Template:Multiple issues) seria tolerable per als usuaris que s'oposen a afegir altres plantilles de manteniment. M'equivoco?

Paucabot (Discussiócontribucions)

D'acord amb Kippelboy en gairebé tot.

Només concretar que un esborrany només s'hauria de referir a la mida de l'article. Per indicar manca de referències, s'hauria d'usar l'altra plantilla ({{FR}}). Dit d'una altra manera: un article de dos paràgrafs o menys és un esborrany amb referències o sense. Més informació a Tema:Swul5wa0fofzebkc.

Pau Colominas (Discussiócontribucions)

D'acord amb en Kippel excepte en com definir un esborrany (però d'acord en que és un tema a part). Hi ha per exemple molts personatges antics dels quals no se'n sap més de dues frases (no a la Viquipèdia sinó a la humanitat, perquè només apareixen citats en una única font primària). En aquests casos no tindria sentit parlar d'esborranys, independentment de l'extensió de l'article.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Respecte de què és un esborrany, i per centralitzar-ho al lloc més adequat, millor continuar a Viquipèdia Discussió:Esborrany. Més que res, perquè és un tema recurrent que encara no hem resolt i que deu estar repartit en moltes discussions arreu de la taverna...

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Si creieu possible definir quin és el llindar d'esborrany és possible tenir en compte la mida present a l'historia però hi ha no pocs articles com Chaetostoma fischeri amb un cos d'article brevíssim (56 paraules) i un recull bibliogràfic desmesurat que fan que l'article superi els 3.000 octets.

Tanmateix molts microarticles com p.ex.: els que hi ha a Categoria:Khútors de Rússia o Categoria:municipis de Karlovac (com a exemple, però també s'ha suggerit en alguns articles sobre granotes) són 1. molt breus, 2. difícils de trobar (orfes). La brevetat és un motiu de fusió. Pel que fa al fet ser citats només en una font primària també és un motiu de fusió (no sembla haver-hi cobertura significativa).

Resposta a «Invisibilitzar plantilles»
Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Les notes desplegables que hi ha a etiquetes com ara {{FR}} o {{FVA}} i que diuen coses com ara "Informeu els editors principals a les seves pàgines de discussió d'usuari afegint-hi {{subst:AvísFR|Cobla-Orquestra Antiga Pep}}--Pere prlpz (disc.) 17:19, 18 gen 2016 (CET)" i que pretenen ser una ajuda per a l'editor que ha posat la plantilla es presten a confusió, perquè els novells i els autors dels articles les entenen com una instrucció per ells per respondre a l'etiqueta i acaben enganxant la plantilla a Viquipèdia Discussió:Pàgines de discussió o en altres llocs.

No sé què hauríem de fer, però si hem de mantenir aquestes instruccions desplegables les hem de posar més clares.

Pau Colominas (Discussiócontribucions)

Potser n'hi hauria prou amb canviar el text per afegir-hi a l'inici "si heu estat vós qui heu posat aquest avís, informeu [...]".

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

I potser també caldria canviar "editors principals" per alguna altra cosa, que els editors principals deuen entendre que els principals no són ells sinó els que manen i posen plantilles i per això els "informen" seguint les instruccions.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Addicionalment, qualcú trobava que aquests recordatoris eren ofensius pels usuaris als quals es volia indicar la mancança. Crec que és per això que gairebé no s'usen. Potser tenint en compte una cosa i l'altra es podrien eliminar els desplegables cosa que faria les dues plantilles mencionades sensiblement més petites i menys intrusives.

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

D'acord amb en Pau

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

D'acord amb eliminar els desplegables si no es fan servir. Ara bé, si el problema és que els missatges són ofensius potser el que cal és canviar-ne el redactat.

Paucabot (Discussiócontribucions)

No crec que sigui problema de redactat. Els recordatoris en general eren considerats poc amables amb els nouvinguts i es demanava que es fes l'esforç d'escriure una frase original cada vegada, malgrat que precisament les plantilles recordatori estaven pensades per no haver de repetir el mateix text cada vegada.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Demanar que facin feina els altres costa poc. Ara bé, diria que en el fons el problema dels recordatoris és que no diuen el que diem quan deixeu un missatge personalitzat, ni amb el mateix to.

En qualsevol cas, de cara a treure aquest desplegable o deixar-lo el que compta és si algú els està fent servir gaire. Crec recordar que en Bestiasonica havia dit en alguna ocasió que els feia servir i havia insistit en conservar-los, fins i tot quan no s'amagaven.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Si el problema no és el recordatori en sí sinó el to, la feina és clara: millorar els recordatoris .

I sí, jo diria que encara qualcú els utilitza (jo mateix de tant en quant). El que hauríem de mirar és si compensa tenir aquestes plantilles tan grosses pel poc ús que en feim. Jo diria que hauríem de mirar d'empetitir plantilles de manteniment (sobretot les que no indiquen problemes greus com {{FR}}).

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

D'acord que hauríem de reduir les etiquetes, sobretot les que no són avisos al lector, però potser el primer seria veure com és d'important la FR i quan la fem servir, perquè per alguns sembla un problema importantíssim del qual cal avisar al lector i mentre que d'altres la posen en articles en que la manca de referències no passa de ser un problema formal.

Les que potser sí que han de tornar-se invisibles deixant només les altres funcionalitats de la plantilla i la categoria però sense mostrar l'etiqueta, són les plantilles que demanen ampliacions, com les de manca de coordenades, manca de fotos, articles orfes, esborranys, manca d'infotaula, etc.

Paucabot (Discussiócontribucions)

D'acord amb en Pere prlpz que segurament n'hauríem d'invisibilitzar qualcunes. Les que ell comenta em semblen bones candidates.

Pau Colominas (Discussiócontribucions)

Potser estaria bé tenir plantilles diferenciades entre les manques greus de referències (quan el contingut se sospita fals o no neutral) i les lleus (quan sembla cert i ben intencionat però no hi ha referències).

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

D'acord amb en Pau Colominas tot i que la part difícil és posar-nos d'acord en quines manques de referències són lleus, que sol ser el problema.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Penso que les etiquetes són prou útils per evidenciar qüestions bàsiques de l'article. Tenint en compte que només apareixen en la versió per a escriptori no em sembla gens greu que es vegin. Hi ha recopilades dades de visites separades per versió escriptori/mòbil?

No estic gens d'acord amb el que diu Paucabot sobre la manca de referències no és un problema greu. Per mi la manca de referències em sembla un violació flagrant de Viquipèdia:Citau les fonts un dels cinc pilars de la Viquipèdia. Altra cosa és que la majoria d'usuaris actius pensin que aquesta política no ha de ser seguida. Això si que em sembla greu.

Paucabot (Discussiócontribucions)

M'agradaria precisar que no he dit que la manca de referències no sigui un problema: ho és. El problema és que si a això ho qualificam de greu, necessitarem adjectius com terrorífic o mortal per a d'altres tipus de problemes.

L'adjectiu greu potser el podríem deixar per a coses flagrants o urgents com un copyvio, un supressió ràpida o una proposta d'esborrat. Vegeu la coloració dels avisos que vàrem decidir a Viquipèdia:Caixes d'avís per a articles/Llista.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Crec que les operacions de manteniment no són en general temes urgents (excepte les violacions de copyright). La plantilla:Copyvio i plantilla:supressió ja tenen mides més "escandaloses". Penso que l'objectiu a mitjà o llarg termini és eliminar les plantilles resolent el problema que descriuen. La comunitat activa de viquipedistes és la que és. No crec que cresquem tant en nombre d'editors actius com en el nombre d'articles.

Blanquejar les plantilles de manteniment i millora limita la localització dels articles a visitar les categories de manteniment. És a dir que queda limitat també la seva edició a visites eventuals d'editors més o menys experimentats que tenen configurat el seu compte d'usuari per accedir a les categories ocultes. La presència d'una plantilla de manteniment visible per qualsevol lector de la versió d'escriptori permet la seva localització visual per lectors d'aquell article que simplement visiten l'article perquè hi tenen interès. Així doncs, amb la justa mesura, augmenta lògicament la possibilitat que altres persones no interessades específicament en les tasques de manteniment s'adonin que poden col·laborar amb la viquipèdia.

Penso que blanquejar les plantilles de manteniment augmenta la dificultat en resoldre les millores plantejades a l'article limitant-la, sobretot, a la quinzena de la qualitat.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

A mi em sembla que la mida de les plantilles de manteniment és proporcionada. Però a alguns de vosaltres us fan mal a la vista per alguna estranya raó com d'avergonyiment o alguna cosa per l'estil. Per a que veieu com ho fan a altres viquipèdies no hi ha una gran diferència de mides. La qüestió és que es podria programar algun bot per a que canvies les plantilles per la plantilla:MM quan apareixen diverses d'aquestes plantilles en una mateix pàgina. Tanmateix els assumptes que tracten les plantilles que heu postulat per a blanquejar no apareixen a MM com a paràmetre. Per exemple a https://en.wikipedia.org/wiki/Helen_Mayfield

Pel que fa al redactat dels recordatoris cap problema a canviar-los si es manté el fons canviant la forma.

Paucabot (Discussiócontribucions)

D'acord en això del bot si qualcú ho sap i ho pot fer.

Respecte de les mides, crec que és molt més discreta la d'esborrany que la de {{FR}} (vegeu Special:Permalink/16356388) i això és degut a la longitud del text però també a un problema tècnic que no hem sabut solucionar.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Francament em faig creus que hi hagi més discussió sobre la mida de les plantilles que no pas sobre les mancances en els articles que estan marcant. Això és fantàstic.

Resposta a «Aviseu els editors principals...»
Vriullop (Discussiócontribucions)

Primer, unes dades curioses. Les notificacions més habituals durant el mes de novembre:

Tipus Nombre Usuaris
flow-new-topic 9569 530
flow-post-reply 1728 77
page-linked 1320 162
edit-thank 1152 225
edit-user-talk 1054 444
mention 518 124
flow-thank 184 42
reverted 177 53
Total 15791 1187

Un bon nombre dels usuaris actius han rebut alguna notificació. Comparant, les més usades en altres wikis:

  • enwiki: edit-user-talk 207662 121172
  • frwiki: page-linked 26611 1174

Segon, hi ha una proposta per reorganitzar les notificacions. Ara són en dos menús: alertes i missatges. Hi ha diferents alternatives, la més probable: urgent i no urgent. Es pot veure un resum a mw:Notifications/Sorting schemes i es pot comentar a mw:Topic:Sw196pvf5vwt6pku.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Personalment m'agradava més l'editor wiki per a les pàgines de discussió. Els avisos que surten en vermell i blau estan ben trobats. Pel que fa les categories/classes n'hi ha algunes que em costa deduir que signifiquen com el page-linked o el flow-thank.

Vriullop (Discussiócontribucions)

Són:

La resta es pot veure igualment amb el mateix prefix

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

No si ja em crec que els números surten d'algun lloc, el que no entenc és que és el que estan quantificant.

Vriullop (Discussiócontribucions)

El total de notificacions personals enviades a tols els usuaris, durant un mes. Amb aquesta mateixa resposta, és una més que has rebut del tipus flow-post-reply.

Resposta a «Reorganització de les notificacions»
Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Hola: Fa diversos dies (no m'atreveixo a dir setmanes) que no s'actualitzen els continguts a l'apartat Feina per fer de Viquipèdia:Portal. Sé que en els darrers mesos era una feina robotitzada però desconec qui s'ocupava de refrescar les operacions del bot. No sé si era @ KRLS o @ Pere prlpz o @Vriullop algun altre operador de bot. Algú sap qui se n'ocupava o pot ocupar-se'n ell mateix. amb el canvi també van desaparèixer els enllaços modifica que permetien fer-ho manualment.

Arnaugir (Discussiócontribucions)

és l'ArnauBot, m'ho miro. Gràcies per avisar. El modifica va desaparèixer perquè perdia el sentit ja que el bot els actualitza cada dia (però si cal es pot tornar a posar).

Arnaugir (Discussiócontribucions)

Ja he trobat l'error, el bot intentava treure articles d'una categoria buida. Ja està arreglat i ja tens més feina per fer :-)

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Ok. Penso que per evitar que el bot vagi actualitzant diàriament es podria recuperar les seccions en blocs de set (vista setmanal), com la que encara hi ha a articles demanats. Suposo que això disminuirà la càrrega d'edicions tant per al bot com per a les respectives pàgines. Pel que fa al modifica potser es pot recuperar deixant un avís a les respectives plantilles o subpàgines per tal d'advertir que aquestes pàgines estan subjectes a una edició robotitzada i el bot (o eventualment bots) que se n'ocupen.

Arnaugir (Discussiócontribucions)

El bot no es cansa, ni les pàgines tampoc :) crec que la rotació diària pot afavorir la participació, i canviar els articles a diari no fa mal a ningú. el que fa al modifica, no hi ha problema en recuperar-lo, però insisteixo: si entren 8 articles diferents al dia, per què algú hauria de voler modificar la llista?

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

No ja m'imagino que el bot no es cansa. Però de vegades perd la pista. D'aquesta manera, si torna a haver-hi un problema tècnic, no hi haurà 8 pàgines fixes sinó 7x8 =56 fixes.