Viquipèdia:La taverna/Propostes

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona de propostes de la taverna

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia

Element de Wikidata

By clicking "Afegeix el tema", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
Paputx (discussiócontribucions)

Hola quina infotaula creieu que s'ha d'utilitzar pels camps de refugiats?

- Infotaula indret, per exemple Camp de Gurs

- Infotaula geografia política: Camp de refugiats de Nong Chan

- O bé Infotaula edifici: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Camp_de_refugiats_de_Nong_Chan&diff=prev&oldid=18713106

Personalment trobo més adient Infotaula geografia política entès com a assentament humà

Pau Colominas (discussiócontribucions)

I {{Infotaula organització}}, entenent l'espai que ocupa com la seva seu?

Resposta a «Camps de refugiats»
Darth vader 92 (discussiócontribucions)

He llegit que el departament de cultura vol crear un fons audiovisual amb els materials sobre l'1 d'octubre. No sé fins a on arriba la col·laboració entre Viquipèdia/Amical Wikimedia i el Govern de la Generalitat (ni si existeix). Podria estar bé d'arribar a un acord pel qual quan la gent signés la cessió del material al departament de cultura, pogués marcar una casella permetent carregar-lo a Wikimedia commons o a la Viquipèdia directament. Com ja he dit abans, no sé ni si tan sols seria possible, a veure si algú pot explicar pros i contres o si realment és possible fer-ho. Gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

D'acord amb la proposta de @Darth vader 92.

En tot cas, siguem conscients que volen fer-ho recollint tot el material que puguin sigui quin sigui l'autor per a evitar que es perdi per les xarxes. Vol dir que, com acostuma a passar, no podran alliberar de forma genèrica els continguts que tinguin, dificultant poder arribar a un acord general.

PS: jo no vaig entendre perquè feien aquesta crida tan genèrica (tot el que tinguis tot i que ho hagis trobat a les xarxes, etc..) fins que vaig llegir un tuit que advertia d'una campanya per esborrar els continguts d'imatges aparegudes aquests dies. Afanyeu-vos a preservar els vostres continguts media en suports físics.

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Entenc que per a recopilar material, el Departament de Cultura necessitarà una autorització de l'autor, seria en aquest moment quan es podria proposar l'opció d'alliberar el material, en el qual l'autor signés una autorització. El que si que hauriem de fer és contactar amb el Dep. de Cultura, hi ha cap protocol per fer-ho, des de l'Amical potser?

En relació en aquest tema, jo tinc material relacionat amb la jornada de l'1-O, la vaga, els dies previs, etc. En les imatges es veu la cara de diferents ciutadans; per a penjar-les a commons seria convenient pixelar les cares o no és necessari?

També es podria fer una crida via xarces socials per a que la gent pengés els continguts directament a Wikimedia commons; des d'allà seria fàcil també per a la Generalitat de preservar-los.

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Ok jo parlaré amb departament de cultura. :-)

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! Digue'ns quelcom quen ho tingueu llest, si us plau! :D

Resposta a «Arxiu de Cultura sobre l'1 d'octubre»
Paucabot (discussiócontribucions)

Ara mateix tenim uns 13000 ítems (un 2% del total) a Wikdata que no tenen ni una sola declaració. Si qualcú s'avorreix molt, posar almanco una declaració (instància de (P31), estat (P17), subclasse de (P279), etc) ajudaria a anar completant la base de dades.

L'enllaç a la tasca.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Entraria com a tasca a la QQ17, o la QQ queda limitada a cawiki?

Paucabot (discussiócontribucions)

Nosaltres podem decidir el que hi entra, no? Si interessa, jo crec que la hi podem afegir.

A més, no deixa de ser una millora substancial de la Viquipèdia en català que cada article tengui coses a Wikidata (per exemple, a l'hora d'afegir infotaules sense paràmetres).

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho veig com vosaltres. Els temes de la QQ han anat canviant segons necessitats. Penso que el nostre estimat organitzador @Panotxa haurà de fer una renovació (o ampliació) de temes amb l'entrada de inconsistències o mancances a WD. Si tenim suggeriments li podríem anar passant.

Barcelona (discussiócontribucions)

em sembla bé introduir una categoria de wd com a tasca

Resposta a «Ítems de Wikidata buits»

Confusió multilingüe al kudzu en pols

4
Resum per Paucabot
QuimGV (discussiócontribucions)

Hola companys,

M'agradaria afegir kudzu en pols (kuzuko) a la Viquipèdia (igual que tenen en anglès i francès), però resulta que hi ha una confusió entre kudzu en pols (midó de kudzu) i got fan (plat) segons l'idioma.

Potser sóc jo el que estic confós.

Algú em pot donar un cop de mà?

Yuanga (discussiócontribucions)

Si ho he entès bé, pots crear l'article kudzu en pols i després canviar l'enllaç a wikidata al nou article. És això?

QuimGV (discussiócontribucions)

Si, segurament. Encara no estic familiaritzat amb wikidata.

També faltaria decidir si anomenar-lo kudzu en pols o midó de kudzu.

Yuanga (discussiócontribucions)

Fes el que creguis més adient. Sempre estem a temps de reanomenar-lo a posteriori, si cal.

Viquiprojecte:La Setmana del Llibre en català

1
Resum per Paucabot

Anunci

ÀlexHinojo (discussiócontribucions)

Hola! Demà comença el Viquiprojecte:La Setmana del Llibre en català. Esperem que us hi apunteu i entre tots millorem els articles inclosos a la llista. Salut!

Sobre acrònims i categories

3
Resum per Paucabot

Els noms de les categories han de ser els llargs o els acrònims. Ex: CONCACAF.

Voraviu (discussiócontribucions)

Bona tarda a tothom. Sóc relativament nou a la Viquipèdia i és la primera vegada que passo per la taverna. Ja em disculpareu si faig o dic res que no toqui. Us poso ràpidament en antecedents abans de plantejar la meva proposta.

Des del passat mes de maig estic traduint o creant pàgines relacionades amb la corrupció al món del futbol i, més concretament, amb la corrupció a la FIFA i totes les seves organitzacions filials. Mentre anava creant i traduint pàgines, em va semblar convenient afegir categories per facilitar la recerca d'aquestes pàgines. Per analogia amb la categoria FIFA, creada per l'usuari @CarlesMartin, vaig crear les categories CONCACAF i CONMEBOL, que són organitzacions del continent americà vinculades a la FIFA. A resultes de crear la pàgina de la Unió Centreamericana de Futbol, també vaig donar d'alta la categoria UNCAF amb el mateix criteri que les anteriors. Criteri que va se qüestionat per l'usuari @Paucabot ja que no coincidia el títol de l'article principal (nom sencer) amb el títol de la categoria (acrònim).

Després d'intercanviar unes quantes opinions a la pàgina de discussió de la UNCAF, hem arribat a la conclusió que calia plantejar-ho a la taverna, doncs no hi ha una casuística concreta a l'hora de titular les pàgines quan es tracta d'organitzacions que tenen acrònim consolidat. A tall d'exemple: de 117 pàgines sobre la FIFA (Federació Internacional de Futbol Associació), 95 estan titulades amb l'acrònim FIFA i la resta amb el nom sencer. A la Viquipèdia està amb el nom sencer, però hi ha pàgines similars que estan titulades amb l'acrònim. No hi ha un criteri únic a l'hora de titular en català. La NBA i la NHL estan titulades amb l'acrònim, mentre la FIBA, l'OMS o l'ONU estan titulades amb el nom sencer.

En general, a la majoria de Viquipèdies predominen més els títols amb l'acrònim que no pas amb el nom sencer. En el cas de la Viquipèdia hi ha de tot, però llegint els diversos llibres d'estil, no sé veure cap recomanació al respecte.

Personalment crec que, en general, és més útil i pràctic titular i categoritzar a partir dels acrònims que no pas des del nom sencer, però...

No sé com ho veieu vosaltres.

Paucabot (discussiócontribucions)

Antecedents: Categoria Discussió:UNCAF.

Voraviu (discussiócontribucions)

Sobre el tema de marres... després de llegir i observar sobre com s'haurien de tractar els acrònims, he vist que, en general, predomina el criteri que la PRIMERA VEGADA que ens referim a alguna organització o institució que també té acrònim més o menys conegut, SEMPRE ens hi hem de referir amb el nom sencer, per molt conegut que sigui l'acrònim. A partir d'aquest primer cop, ja ens hi referirem successivament amb l'acrònim.

Pel que fa a l'hora de titular els articles, a diferència del que deia en el meu primer comentari, crec que s'hauria de titular SEMPRE amb el nom sencer i que hi hauria d'haver SEMPRE redirecció des de l'acrònim. El cas de la FIFA de la Viquipèdia en seria un clar exemple.

Crec que, en general, és com s'està fent a la Viquipèdia, però juraria que he vist articles titulats NOMÉS amb l'acrònim ( NBA, NHL o AMD, per exemple) i, òbviament, sense cap tipus de redirecció.

Pel que fa a les categories, ja no ho tinc tan clar. Potser es podria seguir el mateix criteri que amb els articles, però no sé si es poden fer redireccions entre categories tal com es fa amb els articles. El que sí crec, en canvi, és que utilitzar l'acrònim a l'hora de categoritzar es més pràctic i operatiu. Penso que no hauria de ser un impediment o una incompatibilitat que la categoria es donés d'alta NOMÉS amb l'acrònim considerant que l'article principal i l'acrònim sempre estarien redireccionats.

En fi...no sé si hauré escrit moltes incongruències, però tot just fa poc que navego per la Viquipèdia i encara em falta molt per aprendre.

Gràcies per la paciència.

Moure Viquipèdia:Plantejament de preguntes a Viquipèdia:La_taverna/Ajuda?

10
Resum per QuimGil

Fet!

QuimGil (discussiócontribucions)

Avui dia sembla que Viquipèdia:Plantejament de preguntes i Viquipèdia:La_taverna/Ajuda compleixen essencialment la mateixa funció. S'ha parlat de convergir aquests dos espais en un de sol?

Si ho fem, tindria més sentit concentrar-nos en La_taverna/Ajuda, pel fet que Flow és més senzill per a novells i la resta de La Taverna és més a la vista.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

em sembla una bona idea.

Unapersona (discussiócontribucions)

Hi estic d'acord.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ídem.

Darth vader 92 (discussiócontribucions)

Bona idea!

QuimGil (discussiócontribucions)

Gràcies per la primera ronda d'opinions. Mentre arriben més, podem parlar sobre les passes concretes.

 • A Viquipèdia:Plantejament de preguntes, es podria afegir una plantilla (quina?) indicant que aquesta és una pàgina històrica i redireccionant a Viquipèdia:La_taverna/Ajuda. Totes les preguntes serien arxivades.
 • Caldria repassar les pàgines que hi enllacen. Especial:Enllaços/Viquipèdia:Plantejament_de_preguntes té bàsicament tres tipus de pàgines: plantilles (on l'enllaç es podria actualitzar fàcilment), pàgines específics als espais de nom Viquipèdia i Ajuda (on es podria fer el mateix) i pàgines d'usuari (arran d'una benvinguda utilitzada fa anys sense cap plantilla, on penso que és millor no tocar res per a no crear notificacions innecessàries).
Vriullop (discussiócontribucions)

Antecedents: Viquipèdia Discussió:Plantejament de preguntes/Arxiu 1. Fa deu anys ja es posava en dubte.

QuimGil (discussiócontribucions)

Moltes gràcies pels comentaris.

Bé, doncs sembla que no hi ha cap problema en fer aquest canvi. A veure si aquest vespre o demà m'hi poso.

QuimGil (discussiócontribucions)

El primer pas està fet: Viquipèdia:Plantejament de preguntes. Si hi ha alguna plantilla o categoria que es puguin utilitzar per a millorar el resultat, endavant.

Em pregunto si caldria moure la pàgina? No hi he vist una gran necessitat. Tampoc no he fet un redireccionament per a mantenir un accés clar als arxius.

He començat a editar plantilles i pàgines que hi enllacen. En alguns casos no tinc permisos suficients i he sol·licitat el canvi. En realitat la llista no és tan llarga com sembla (com a mínim ara mateix) perquè moltes de les pàgines llistades contenen una plantilla que ja ha estat modificada.

QuimGil (discussiócontribucions)

Bé, penso que aquesta feina és complerta.  :)

Com potenciar les tasques de manteniment

8
Resum per Paucabot

Les estadístiques poden ajudar

Paputx (discussiócontribucions)

Fa temps que em volta pel cap una idea i no se si és factible o si ja existeix.

Les tasques de manteniment i revisar els canvis recents són molt necessàries però hi ha pocs voluntaris que ho facin. Jo mateix a vegades ho faig però molt esporàdicament. Per tal de potenciar aquestes tasques podria ser interessant que quedessin reflectides. Per exemple, que jo conegui no hi ha cap llistat de vegades que un viquepedista ha "marcat com a supervisa" una pàgina, o bé ha revertit edicions, o ha ajudat un novell, ...

En el seu moment a mi, i sobretot al meu ego, m'agradava visitar la llista de viquipediestes per nombre d'edicions. Potser es podria fer quelcom així, ja sigui per potenciar aquestes tasques o bé reconèixer als usuaris que excel·leixen en aquest camp. Quan fas un article de qualitat, aquest rep un distintiu. Quan corregeixes a vegades t'emportes males paraules.

Reconec que la satisfacció personal d'una tasca ben feta no necessita cap empenta ni reconeixement. Però a vegades pot ajudar. Que en penseu?

Pau Colominas (discussiócontribucions)

I tant que existeixen aquestes dades! Potser no en una llista "general", però podeu veure aquí que jo he patrullat més de 22.600 edicions i podeu veure aquí quines són, clicant a "Mostra el registre de patrulla".

De tota manera, a favor de fer que un bot creï la llista de viquipedistes per nombre d'edicions patrullades si serveix per activar la tasca.

Barcelona (discussiócontribucions)

Si la gent vol "competir" per patrullar més i això incentiva, sens dubte a favor

Paputx (discussiócontribucions)

@Coet, @Gerardduenas seria molt complicat adaptar Cobainbot per fer-ho?

Gerardduenas (discussiócontribucions)

M'agrada la idea i trobo que podria funcionar. Malauradament ni en Coet ni jo disposem del temps per programar. Si trobo el moment ho intentaré fer, però vaig bastant liat últimament :)

Coet (discussiócontribucions)

M'ho puc mirar a l'estiu.

Manlleus (discussiócontribucions)

jo també faig una mica de manteniment de tan en tan, però si es vol incentivar aquests tipus d'edicions tenint un rànquing de patrulladors per edicions crec que seria insuficient, clar que s'hauria de reformular ja que el paper que fa cada usuari a la Viquipèdia pot ser diferent i igual de reconeixement.

Mcsmp (discussiócontribucions)

És una bona idea, si s'acaba portant a terme, considero que només s'haurien de comptar els patrullatges manuals (i no els patrullatges automàtics deguts a que un usuari autopatrullat fa una edició).

 Deploying InternetArchiveBot and/or its tools on cawiki

4
Resum per Paucabot

Sembla que interessa, però no hi ha hagut resposta del proponent

Cyberpower678 (discussiócontribucions)

Hello everyone on the Catalan Wikipedia. I am Cyberpower678, an administrator on the English Wikipedia and a bot operator. I have come here to ask if the Catalan community would welcome m:InternetArchiveBot and/or the tools that come with it. Before just asking the question, I will offer some background on the bot and the motifs for deploying this onto other wiki.

What is InternetArchiveBot?

InternetArchiveBot is a very sophisticated bot designed for the sole purpose of combating the ongoing problems of links dying. The bot is able to fully autonomously crawl through Wikipedia's article space and analyze links, that are formatted in various methods, and appropriately modify the wiki markup to preserve the sources used on articles. It uses a very reliable algorithm to determine if sites are dead or not. In addition to the advanced algorithms used to parse reference formatting, and checking websites, the bot is highly configurable to suit the needs of the wiki. I will touch more on this later. However, the bot does not have to be fully autonomous. IABot comes with a bunch of tools that editors can use, which can be found here. These tools let users report bugs found with the bot, help the bot improve it's reliability by letting users report issues with the bot's link checking abilities, finding more suitable archives the bot should use, and most importantly, provide tools where users can run the bot on a single page immediately as well queue the bot on a collection of user specified pages. So if the fully autonomous is not desired, these tools can still be a way to allow users to combat link rot.

Why deploy InternetArchiveBot?

The IABot project was started when the community wish list survey of 2015 had a proposal to introduce a global bot to repair broken links. The proposal made number 1 on the wishlist and thus this Phabricator ticket was created. This ticket is to track if there is consensus and it's deployment progress on this wiki. As of June of 2017, this project hit the 2 year mark in its development.

About InternetArchiveBot

IABot uses intelligent algorithms to parse wiki text as humanly as possible. That means it will handle formatting differently when inside <ref> tags, as compared to when outside. It's able to detect citation templates and handle those correctly. When inside a reference, provided this Wikipedia uses them, IABot adds {{wayback}} or equivalent appropriate archive templates to plan external links. For unbracketed, or untitled external links, it can convert those to citation templates. When outside of references, IABot can directly replace the external link with an archive URL to avoid disrupting the final rendering of the article. It can still handle citation templates normally. IABot avoids editing URLs inside unknown templates, or URLs hidden inside <nowiki> and HTML comment tags. IABot maintains a massive database of URL metadata that helps it to efficiently do its job. The tools mentioned above can also access this database, where users can immediately fix any issues they discover that IABot will then immediately make use of. Essentially the bot will learn as more users help it to become more reliable. The error rate is very low (<0.01%) of the edits are error prone.

Different configurations of IABot

As mentioned above, IABot is very configurable to suit the wiki as needed. IABot is {{nobots}} compliant, and offers a run page in case of malfunction. Because different language Wikipedias have different cultures and work methods, this ideology was considered during IABot's initial development. When IABot is making its run, it can be instructed to make the needed fixes on the main article and report those changes to the talk page. Alternatively, the talk messages can be switched off, or the bot can be instructed to only leave talk messages alerting editors to dead URLs it found on the respective article. IABot can proactively add archive URLs to all URLs, including the non-dead, or simply restrict its changes to the URLs tagged as dead, or even URLs it sees as dead that are untagged. IABot can be instructed to restrict its operations to only links inside <ref> tags or the entire article. A complete description of InternetArchiveBot, including the configuration options can be found at m:InternetArchiveBot.

Supported wikis

InternetArchiveBot is approved to run on the following wikis:

 1. English Wikipedia
 2. Swedish Wikipedia
 3. Norwegian Wikipedia
 4. Dutch Wikipedia
 5. Chinese Wikipedia
 6. Wikispecies

The big question

Would InternetArchiveBot, and/or its tools be a welcomed addition to the Catalan Wikipedia? Keep in mind that if the bot's full autonomy is not desired that these tools exist to give user control over the bot operation. Here are some examples. Showing examples from different wikis to demonstrate the cross wiki compatibility.—CYBERPOWER (disc.) 03:14, 3 jul 2017 (CEST)

Fully autonomous edits

 • Enwiki:
 • Svwiki:

User summoned bot edits

Take note that the edit summaries link to the requesting user for attribution.

 • Enwiki:
 • Svwiki:

Direct page analysis with the tools

These are edits made using the single page analysis tool mentioned above. The tool offers some options that are not available when summoning the bot. These options override the wiki set configuration the bot uses when running. Logically these options can be set for single page edits since the edit is made from the user account directly and they are responsible for the edit. Such disruption is harder to manage when the bot is being executed on a collection of pages with disruptive options.

Jey (discussiócontribucions)

A mi em sembla bé desplegar-ho però ignoro quin hauria de ser el procediment. Per mi cobreix una necessitat important, en el seu moment vaig votar pel requeriment i sembla ben desenvolupat. Què en penseu? (Looks ok to me to deploy just not sure what the procedure is. It covers an important need to me, I voted for the project back in 2015 and looks thoroughly developed to me.)

Unapersona (discussiócontribucions)

Jo veig bé utilitzar-lo fent que automàticament substitueixi els URLs "morts" pels arxivats, tant els que estan marcats com a tal com els que no.

Barcelona (discussiócontribucions)

A mi em sona més que bé, a veure què hi diuen els més tècnics

Transcripció del grec modern

14
Resum per Paucabot

Sobre aquestes transcripcions

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda.

Fa unes setmanes, en MALLUS i jo vam tenir una discussió amistosa sobre quin criteri hauríem de seguir per a la transcripció del grec modern i, més concretament, del nom Κωνσταντίνος.

En MALLUS apunta que la proposta de transcripció de l'Associació Catalana de Neohel·lenistes encara no té valor normatiu. Per aquest motiu, prefereix seguir el criteri de la grafia més habitual, que en molts altres idiomes i la gran majoria de versions lingüístiques de la Viquipèdia és "Konstantinos".

Jo, en canvi, defenso que cada idioma té els seus propis criteris de transcripció i, per tant, el que facin en altres idiomes és poc rellevant per a la Viquipèdia en català. Tot reconeixent que la proposta de l'ACN encara no té valor normatiu, subratllo que es tracta tanmateix d'una font fiable i, per tant, hauríem de seguir el seu criteri (Konstandinos) mentre no hi hagi una font encara més fiable que la contradigui.

En MALLUS i jo vam acordar dur el tema a la comunitat per tal d'assolir un consens que serveixi no només per a aquest article en concret, sinó per a tots els articles en situació similar. Gràcies pels vostres comentaris.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No us enfadareu si opto per l'abstenció, oi. Confesso que em supera. Disculpeu.

Pau Colominas (discussiócontribucions)

A mi també em va gran el tema, però intentaré opinar. Per fer-ho, necessito saber...

1. MALLUS, quines són les fonts (en català) que sostenen el teu punt?
2. Leptictidium, se sap per què la proposta de l'ACN, tot i ser de 2009, encara no ha estat aprovada?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia. Fins on he pogut esbrinar, és degut purament als tempos organitzatius de l'IEC. De fet, quan vaig enviar un correu electrònic per preguntar-ho fa un mes o així, em van respondre que està prevista la votació de la proposta per l'IEC, sense que em poguessin donar més informació quant a terminis.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El cas d'Andonis/Antonis Samaràs és el mateix? Si ho fos, aquest té l'avantatge que podem mirar què fan habitualment les fonts fiables en català i ens pot servir de guia.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sí, es tracta de la transcripció del dígraf ντ en posició intervocàlica, per tant és el mateix cas.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em pensava que amb aquest ho podríem resoldre, però com a mínim al Punt-Avui sembla que no es decideixen, perquè hi ha resultats amb d i amb t.

Leptictidium (discussiócontribucions)

És veritat que els mitjans de comunicació no solen ajudar gaire amb aquestes coses perquè el mateix diari pot publicar el mateix nom de manera diferent segons el periodista que escrigui l'article. Mireu els noms dels esportistes de l'espai postsoviètic, per exemple.

L'única font en català que em consta que ha establert uns criteris consolidats per a la transcripció del grec modern és, precisament, l'ACN.

Envio també una consulta a l'Optimot a veure si ens poden ajudar a treure'n l'entrellat.

Leptictidium (discussiócontribucions)

La meva pregunta a l'Optimot, i la resposta que m'han enviat:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Benvolguts,

Quan transcrivim noms propis del grec modern al català, com es transcriu el dígraf "ντ" en posició intervocàlica (per exemple, en els noms Αντώνης, Κωνσταντίνος o Αντύπας)?

El transcrivim com a "nt", com a "nd", o d'una altra manera?

Moltes gràcies.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En la transcripció del grec modern al català, el dígraf que consulteu es transcriu nd quan és en posició intervocàlica.

L'Optimot és un servei de resolució de consultes que ofereix la Direcció General de Política Lingüística conjuntament amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT. Per les característiques de la vostra consulta, en la resolució de la resposta hi ha intervingut l'Institut d'Estudis Catalans, que té, entre altres funcions, la d'acadèmia de la llengua catalana, i n'estableix la normativa per mitjà de la seva Secció Filològica.

Barcelona (discussiócontribucions)

Sembla llavors que haurem de posar ND , tot i que la forma tradicional NT és més freqüent

MALLUS (discussiócontribucions)

Podem posar un altre exemple: Demis Roussos Normativament, aquesta "ou" hauria de ser "u", perquè és tal com sona el dígraf. Però el personatge era conegut com a "Roussos", i es va acordar de mantenir aquesta forma (la discussió va sorgir en el moment de la mort del personatge, no fa pas tant). Potser Andonis Samaràs és més usual que "Antonis", però "Konstandinos" no ho veig pas tant usual. En tot cas, com ja vaig dir, la qüestió resta oberta, i no veig problema a mantenir "Konstantinos" com a "forma usual", tot remarcant que "Konstandinos" és la forma recomanada de transcripció del nom grec.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El cas de Demis Roussos és força diferent, perquè no fem servir la transcripció del seu nom grec sinó el nom artístic que ha fet servir a occident.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Aleshores, a quina conclusió arriba la comunitat?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Potser valdria la pena obrir una presa de decisions al respecte.