Viquipèdia:La taverna/Propostes

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona de propostes de la taverna

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia

Element de Wikidata

En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Proposo treure l'hora de la plantilla de portada de Viquipèdia. Potser en la dècada anterior tenia sentit, però ara no té gaire sentit i només dóna problemes d'actualitzacions. He mirat la resta de wikis veïnes (EN, ES, DE, FR) i l'hora només apareix a ESwiki. Com veuríeu si eliminem aquest paràmetre?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

ok

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Si no trobem d'un cop una manera que l'hora s'actualitzi automàticament, d'acord a treure-la d'un cop. L'hora d'ara no fa cap nosa, però l'hora que era fa vint minuts (que és el que sortia ara mateix) no té cap interès.

Jey (Discussiócontribucions)

OK! No m'havia fixat mai que dona tants problemes però si és per això hi estic d'acord. Perquè en la dècada anterior tenia sentit? :)

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Per assimilació dels llavors anomenats "portals web", que feien de porta d'entrada a internet i on et deien el dia, l'hora, les darreres notícies (tipus Terra o similars)

Davidpar (Discussiócontribucions)

+1

FranSisPac (Discussiócontribucions)

+1

Arnaugir (Discussiócontribucions)

Hi estic d'acord.

Resposta a «Treure l'hora de la portada»
Syum90 (Discussiócontribucions)

Hola, us proposo afegir això com a giny, a mi em resulta molt còmode i útil; aquí no ho faig servir molt, però en altres projectes m'és gairebé imprescindible.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Ens en fas 5 cèntims (en llenguatge no tècnic)? Gràcies,

Unapersona (Discussiócontribucions)

M'he l'he posat al common.js i he vist que :

  • a la majoria de pagines, apareix un text a dalt de tot, sota el titol (amb font petita) que diu: Destrucció: [Vandalisme] [Proves] [Publicitat] [Plagi] [Altre motiu]". Fent clic al motiu que creus, afegeix {{destruccio|<motiu que has triat>}}
  • Addicionalment, a les discussions dels usuaris, afegeix un a altra llinia, Altres: [Advertència]. Fent clic deixa l'advertencia de vandalisme que tries a la finestra emergent.

El veig molt util, especialment pels patrulladors.

Nomes una cosa, syum, no podries fer que als avisos de vandalisme aparegues un encapcalament abans de l'avis? ara mateix, surt enganxat amb el missatge anterior ()

Syum90 (Discussiócontribucions)

Hola Oneperson :-) , és molt més fàcil afegir els encapçalaments a les plantilles d'avís, de fet la majoria ja tenen. Amb aquest giny només cal anar amb compte amb això, encara que tampoc passa res, es torna a esborrar la pàgina i ja està. Podeu llegir més sobre l'eina aquí. D'altra banda he vist que has afegit tot el codi al teu Common.js, cosa que no és una bona idea perquè s'embruta molt la pàgina i perquè d'aquesta manera no reps les actualitzacions que jo li pugui anar fent; el millor és posar només això:

importScript('Usuari:Syum90/FastButtons.js');

Una altra cosa, podeu activar aquest giny a les vostres preferències a Viquinotícies.

Unapersona (Discussiócontribucions)

Tens rao, no havia pensat en l'importscript.

Arnaugir (Discussiócontribucions)

Està bé, ja me l'he instal·lat.

Syum90 (Discussiócontribucions)

@Arnaugir Crec que seria una bona idea afegir els FastButtons com a giny perquè tothom els pugui activar fàcilment en les seves preferències. Si vols prova'ls durant un temps abans.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Sí si us plau, afegiu-ho com a giny que la gran majoria de mortals ens fa por tocar codi #mamapor :P

Resposta a «Nou giny»
Dvdgmz (Discussiócontribucions)

Algú amb coneixements de llengües semítiques a la sala? He creat Dialecte arameu de Palmira fent-ne una traducció des de l'anglès. La pàgina original ja és molt molt bàsica. Suposo que algú amb accés a la bibliografia adequada podria millorar-la i ampliar-la molt. D'altra banda mai havia fet servir la infotaula llengua, si algú la pot revisar. Bé, això és per al repte Khaled!

Resposta a «Arameu»
FranSisPac (Discussiócontribucions)

Estic revisant l'article La fi del món (Doctor Who, 2x13) (article del dia) i em trobo que utilitza la plantilla {{cite episode}} que dóna error per no existir. Veig que sí hi és, a part de l'anglès, en bastants altres idiomes. Tindria sentit que, algú que en sàpiga, en faci la versió catalana? Si no la tenim expressament per algun motiu, què la substitueix?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Fet!. La {{citar ref}} és prou versàtil i es va fer per no inflacionar les plantilles de referències minoritàries com aquesta.

Per cert, hi ha 50 articles més que la reclamen. Si t'hi vols entretenir....

KRLS (Discussiócontribucions)

Jo vaig esborrar la redirecció que hi havia a la plantilla perquè on apuntava no disposava dels camps bàsics requerits. Crec que caldria adaptar-la de l'anglès però ho no disposo d'aquest temps.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Fet! Només he fet la translació de valors per compatibilitat, però no he creat una plantilla "ad-hoc". De moment consta coma obsoleta, però, al menys, els articles existents no tenen error.

FranSisPac (Discussiócontribucions)

Ara detecto que existeix una plantilla {{Citar episodi}} creada per Walden69 desembre passat, però el meu desconeixement del món de les plantilles fa que se m'escapi com encaixa en tot això i si se n'hauria de fer alguna cosa en relació amb la "nova obsoleta".

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Fet!. Eliminada per obsoleta la {{Citar episodi}}. Canviat l'únic article que la feia servir. Gràcies per avisar.

Resposta a «Plantilla "Cita episodi" (ref-episodi?)»
Davidpar (Discussiócontribucions)

L'organisme regulador de les telecomunicacions de Rússia ha decidit bloquejar la Viquipèdia a Rússia després que un tribunal demanés esborrar l'article charas i que la comunitat s'hi negués. Per augmentar la conscienciació s'ha fet una crida internacional per traduir els articles en:Federal Service for Supervision in the Sphere of Telecom, Information Technologies and Mass Communications i en:charas. Voluntaris?

Yeza (Discussiócontribucions)

Ja tenim un, Servei Federal de Supervisió de les Telecomunicacions, Tecnologies de la Informació i Mitjans de Comunicació!

QuimGil (Discussiócontribucions)

... i desbloquejada, segons Wikipedia. ;) https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Russian_Wikipedia&type=revision&diff=677761702&oldid=673519131

Resposta a «Bloqueig de Rússia a la Viquipèdia»
Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

No se ben bé si aixó va aquí. La qüestió és que al finals d'any acaba el viquirepte dels 500 mil articles. Com a conseqüència del viquirepte, s'han creat molts articles nous, en molts casos esborranys. La idea seria de fer un viquirepte per al 2016 d'articles de qualitat, amb els objectius d'arribar al 1200 o 1500 articles d'aquest tipus. D'aquesta manera es podria compensar la creació d'esborranys. Es podria proposar una llista d'articles que haurien de ser de qualitat o bons com per exemple regions i capitals de província dels territoris de parla catalana o països de l'ONU. Suposo que tot això s'hauria de debatre, jo només faig la proposta.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Bona idea, si la condició és que acabin els anteriors, mínim a partir del 2016, com dius. Ara tothom va estressat i, a més, a finals d'any tindrem l'anual "Gran Quinzena de la Qualitat" que trenca més famílies que la independència, segons el ministre de l'Interior.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

Sí, la intenció és començar-lo al 2016, un cop acabat el viquirepte dels 500 mil articles.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Em sembla una bona idea. Un cop arribem a la xifra de mig milió podem encetar un nou projecte centrat en la qualitat, coincidint amb el 15è aniversari de la Viquipèdia en català

Manlleus (Discussiócontribucions)

Totalment d'acord, primer al pel mig quilo, i després a l'atac pels articles de qualitat!

Resposta a «Nou Viquirepte (Articles de qualitat)»
Joutbis (Discussiócontribucions)

Algú està d'humor per traduir això? És un article que ja existia i que s'ha ampliat molt, però en castellà.

Ja que hi som, algú sap si aquests dels jaciments arqueològics són d'algun viquiprojecte universitari? En cas afirmatiu, demano que es posin normes per aquestes col·laboracions, exigint que part de la nota depengui d'una avaluació dels viquipedistes. Estic fart de corregir faltes de suposats universitaris, i això només s'arregla amb una bona carbassa.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

Si en aquestes alçades de curs estan escrivint l'article i a la viquipèdia equivocada, la carbassa ja se la trobaran sols. La nota és una cosa que no depèn de nosaltres sinó dels criteris del professors que sigui. Nosaltres el que sí que podem fer és, del que facin en aquests projectes, conservar el que sigui bo per la Viquipèdia i esborrar la resta. Per exemple, aquest article en castellà és un candidat evident per un esborrat directe. I posar normes prèvies és rebutjar bona part d'aquests projectes, i la veritat és que n'hi ha que han aportat molt de contingut prou bo. Pot estar bé coordinar-nos tant com sigui possible amb els professors, en benefici de tots, i mirar que estiguin ben informats d'on es fiquen, però més que posar barreres el que hauríem de fer es esborrar tot allò que no valgui la pena corregir. De fet, el que toca fer amb els articles dels universitaris que aboquen aquí els seus treballs sense ni mirar l'idioma no és gaire diferent del que hem estat fent amb els articles dels traductors automàtics compulsius que de bona fe han fet nyaps inaprofitables a centenars.

Joutbis (Discussiócontribucions)

Home, les edicions van ser a finals de juny, ja podria ser.

No em queixo dels que ho fan de bona fe, però els d'aquests projectes ho fan per la nota de l'escola, i aquesta és l'única brúixola que els guia. No demano aturar-los, però sí assegurar-nos que els criteris d'avaluació estan alineats amb el que necessitem. Aquest article no es fa en dos minuts, aquí hi ha feina, i ves què li hauria costat fer-lo en català. Possiblement ha tret bona nota i tot, i això és el que no hauria de passar.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Relacionat: Viquiprojecte Discussió:Arqueopèdia#Revisió d'articles

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

@Vàngelis Villar: per al·lusions.

Vàngelis Villar (Discussiócontribucions)

Gràcies per la informació. Cova de Can Sadurní en concret no entrava dins el projecte docent ja que de moment feien períodes cronològics anteriors. De la mateixa manera, el vincle més proper amb institucions relacionades amb el projecte seria Museu de Gavà i aquest no volia tocar, de moment, aquest jaciment en concret. Miraré si puc arribar a esbrinar qui n'és l'autor.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

He tret la part sense traduir i he deixat l'article com estava abans de l'afegit. Si algú vol fer-ne alguna cosa (per exemple, copiar-lo a la viquipèdia en castellà), el trobarà a l'historial.

Resposta a «Article castellanitzat»

Articles del dia que incorporin les edicions fetes

1
FranSisPac (Discussiócontribucions)

De tant en tant, es pot comprovar que el que mostren les plantilles {{Article mes dd}} no es correspon amb l'inici "actual" (o amb la imatge) de l'article, si aquesta part s'ha editat des que es va crear la plantilla d'article seleccionat. El tema és més greu quan s'hi han corregit errors o s'hi han fet millores significatives.

Quina possibilitat hi hauria de substituir les plantilles en qüestió per un giny (plantilla?) que actués de manera similar a com ho fan els quadres emergents, capturant l'article actual?

Resposta a «Articles del dia que incorporin les edicions fetes»

Proposta per a la llista blanca d'enllaços de Youtube

1
Hienafant (Discussiócontribucions)

Ho sent si no tocava aquest assumpte ací.

M'agradaria proposar per a incloure a la llista blanca d'admissions d'enllaços a aquests vídeos que són una conferència organitzada per Nèriumm grup botànic de la Universitat de Valencia on parla un botànic mallorquí. Incloure l'enllaç de la Llista de vídeos més l'enllaç de cada vídeo que forma la llista.

L'enllaç de la llista de vídeos:

https://www.youtube.com/watch?v=ZPNLkVdTdkc&list=PLawd2HhZ_OuP2V7kumMhxlcbpK7K3jgZ1

Resposta a «Proposta per a la llista blanca d'enllaços de Youtube»

Presa de decisions per la Modificació dels criteris per usuaris autopatrullats

1
Panotxa (Discussiócontribucions)

Tal com s'ha sugerit en una petició als administradors, obro una presa de decisió per modificar els criteris per usuaris autopatrullats

Resposta a «Presa de decisions per la Modificació dels criteris per usuaris autopatrullats»