Viquipèdia:La taverna/Propostes

Sobre aquest tauler

Propostes

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

Estàs d'acord en utilitzar la interfície actualitzada?

18
SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

Ho sabies?

Segons les nostres dades, el 88% d'editors actius a les 13 wiki pilot han decidit seguir amb les nostres millores.

Hola,

t'agradaria que la Viquipèdia en valencià/català tinguera la interfície ajustada a les necessitats de lectors i editors ?

Per què ho estem fent?

Estem canviant Viquipèdia per fer d'ella un lloc web més amigable. Quan acabem, la nova interfície d'escriptori serà més fàcil d'utilitzar, més acollidora, i més intuïtiva. També continuarà funcionant com un taller per als col·laboradors. Gradualment estem desplegant les millores en més i més wikis. Ens agradaria que la Viquipèdia en valencià/català també disposara de les millores.

Com funcionen els canvis?

 • Si hi ha acord, les característiques millorades estaran visibles per defecte tant per a aquells amb sessió iniciada com per a qui ens visita sense usuari.
 • Aquests canvis són per Vector només (és la interfície per defecte). Tots els usuaris de Monobook o altres interfícies no experimentaran cap diferència.
 • Els usuaris identificats podran tornar a la interfície actual de forma individual.
 • No canviarà el contingut de cap article (com es pot vore al gràfic de la dreta). No se suprimeix cap funcionalitat.
 • Es canvia una característica a cada moment. Cada canvi és parlat, desenvolupat, i desplegat per separat.
 • Després de millorar totes les característiques, millorarem la interfície global. No tenim cap visió concreta de l'efecte final.

Quins canvis farem a l'inici?

Per ara, hem desplegat:

 • El logotip reconfigurat - que ens permetrà de fer l'encapçalament sticky (fixat a dalt de tot de la pantalla). L'encapçalament sticky inclourà l'apartat de cerca, tabuladors d'article, i el menú d'usuari.
 • Barra lateral desplegable - que permet centrar-se en el contingut. En alguns wikis, això ha estat un gadget.
 • Amplada limitada de contingut en articles i pàgines similars (no pàgines especials o altres pàgines que contenen registres) - que fa que la lectura i l'aprenentatge siguen més senzills. Per a saber més sobre els canvis, podeu llegir el nostre FAQ.
 • Cerca millorada - que permet buscar més de pressa i eficaçment (proporciona quadres i descripcions dels termes cercats).
 • Botó de llengües exposat - ajuda a identificar els enllaços d'interllenguatge i permet canviar entre les llengües més sovint. Canviar llengües és fins a 4 voltes més ràpid!
 • Menú consolidat d'usuari - que fa més fàcil d'entendre el context dels enllaços. També, això ens permetrà implementar posteriorment la capçalera sticky.
 • Capçalera sticky - enfocada a permetre l'accés a funcionalitats importants (loguejar, història, planes de discussió, etc.) sense que siga necessari fer scroll fins al capdamunt de la pàgina.
 • Taula de continguts - que fa més senzill d'entendre el context de la pàgina, la part de la pàgina que s'està veient, i saltar entre seccions sense requerir que la gent faça scroll fins al capdamunt de la pàgina.

Desplegarem més característiques en els mesos pròxims.

Com col·laborem amb les comunitats?

Aprenem sobre els lectors i les preferències de les comunitats utilitzant una varietat de mètodes. Pots trobar tots els informes importants a la nostra pàgina de Repositori.

 • Abans de construir qualsevol característica, fem recerca amb lectors i editors. Identifiquem els problemes amb la usabilitat, i basem les nostres decisions en les troballes d'aquesta recerca (exemple).
 • També fem recerca d'usuari en prototips dels nostres canvis proposats fins estar segurs que adrecen els problemes identificats (exemple).
 • Hem corregut tres prototips d'escala en tres rondes (primer, segon, tercer). En aquests, els editors podrien obtenir un enteniment de les nostres idees, i compartir el que els agrada o troben confús.
 • Poc després del desplegament de cada canvi, recollim dades sobre com els lectors i els editors utilitzen les noves funcionalitats. Depenent de la característica, podem dividir els usuaris en dos grups on sols uns poden vore els canvis. Després del test, comparem els resultats i establim quines són les interfícies que millor funcionen.
 • Els voluntaris han compartit la retroalimentació a les planes de discussió. Això ha tingut lloc a la plana de discussió del projecte, però també en la Taverna.
 • A la Wikimania del 2019, tinguérem una conversa de taula redona (outcomes). També vam tenir una sessió similar l'últim any.

Com pots participar-hi?

El projecte que s'acaba d'introduir s'anomena Millores d'Escriptori, ha estat desenvolupat per l'equip de Web de la WMF, i el meu nom és Szymon.

Estàs d'acord en utilitzar la interfície actualitzada?

Translation by TaronjaSatsuma

Paucabot (discussiócontribucions)

Uns canvis ben necessaris. Endavant!

KRLS (discussiócontribucions)

Per mi també Endavant.

Arnaugir (discussiócontribucions)

Per mi, endavant. Evolucionem!

Tiputini (discussiócontribucions)

Ja fa dies que la utilitzo i em sembla molt còmoda.

Paucabot (discussiócontribucions)

L'acab de configurar a Especial:Preferències#mw-prefsection-rendering [seleccionau Vector (2022)] i és molt agradable visualment.

L'única cosa de les que es va anunciar que a mi no em mostra és la taula de continguts lateral. A qualcú li funciona?

Arnaugir (discussiócontribucions)

a mi tampoc m'ho fa.

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

La taula de continguts lateral will be released later this month. This is why it's not working yet.

Paucabot (discussiócontribucions)

Un problema que li veig a aquesta nova interfície és que ha desaparegut l'opció de relacionar (via Wikidata) l'article amb d'altres articles equivalents en altres llengües. Està previst incloure també aquesta funcionalitat?

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

@Paucabot, Afegeix enllaços interlingües and Modifica enllaços interlingües are in the Eines section of the sidebar (menu on the left side). This is temporary.

We (Web team) are responsible for the most part of the interface, and Language team works on language-related links such as the Wikidata link.

We have received research revealing that readers and new editors don't know that the language links exist. For example, when trying to find "Barcelona" in English, they would go to Google and type "Barcelona English Wikipedia". We suspected that putting this link on top of the page would be an improvement. It was impossible to move all language-related links because we only could do our part. Language have been planning to move the Wikidata link to the menu with interwiki links. When they do their part, the improvement will be complete.

Paucabot (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Ja em sembla bé, sempre que l'opció de «tornar a la interfície actual de forma individual» no s'acabi eliminant després d'un temps.

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

Okay, it seems the change will be made this week!

Tiputini (discussiócontribucions)

Trobo a faltar l'opció de traduir una pàgina directament. M'explico: si la pàgina no estava en català, t'oferia la possibilitat de traduir-la i ja t'enviava directament al traductor. Ara això no passa o no ho sé fer.

Wecoc (discussiócontribucions)

Vaig tard (i potser quan ho vas dir aquesta opció no hi era), però per si de cas, ho dic aquí. Aquesta opció sí que hi és, el que passa és que es troba força amagada.

Has d'anar a la finestra emergent de selecció dels idiomes disponibles de l'article, i clicar al botó "..." a l'extrem inferior dret.

SGrabarczuk (WMF) (discussiócontribucions)

I'd like to apologize for the delay. Since the end of April, we've added more improvements to the table of contents (here you'll find the details). The changes will be made next week. Please tell me if you have any questions.

Manlleus (discussiócontribucions)

Bona per a lectors, no tan per editors, sort que no és l'única aparença d'interfície

Wecoc (discussiócontribucions)

L'únic canvi de funcionalitat que m'ha molestat una mica per ara és que ja no es marqui si has visitat altres idiomes del mateix article. Quan revisava articles sovint ho trobava útil.

Abans quedaven marcats en lila com qualsevol enllaç interwiki, però com que ara surten a aquella finestra emergent, .uls-language-block a té un color blau que sobreescriu aquella funcionalitat.

Resposta a «Estàs d'acord en utilitzar la interfície actualitzada?»

Persones sense foto a Wikidata però amb foto a la Viquipèdia

8
Quelet (discussiócontribucions)

És possible fer alguna consulta senzilla per saber si algú té foto a la Viquipèdia, però no pas a Wikidata? Molts de premiats (e.g.: Medalles Monturiol) no tenen foto a WD, però potser en tenen a la Viquipèdia. El mateix per a Commons, encara que potser és més fàcil. Quelet (disc.) 19:48, 12 juny 2022 (CEST)

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Quelet (discussiócontribucions)

Gràcies. Seria possible limitar això a algun tipus de categoris, per exemple premiats amb Creu de Sant Jordi?

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Quelet (discussiócontribucions)

Gràcies Amador! Tinc una altra pregunta: on puc trobar el codi font d'aquesta plantilla per veure com funciona? Per curiositat, per aprendre'n. No he sapigut trobar-la (em cal encara aprendre moltes coses).

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No és ben bé una plantilla, més aviat una mena de ping, fent servir una plantilla.

La {{Rastreig}} serveix per generar una crida falsa cap a rastreig/parametre1/parametre2. Aquest paràmetres poden tenir qualsevol valor que t'inventis; acostuma a posar-se "nom de la infotaula", "nom del cas".

La crida a rastreig es posa dins el codi de les infotaules vinculat a una condició normalment complexa o que no apareix a les utilities estàndards. En aquest cas, vaig posar una condició dins la infotaula persona que deia el teu encàrrec inicial: IF foto manual AND no P18, crida a Rastreig/Infotaula persona/imatge per WD.

Com que les crides a Rastreig mai existeixen, apareixen a la pàgina especial de "pàgines reclamades" i, fent la cerca de "què enllaça a" (que és l'enllaç que et vaig passar) et mostra la llista.

Sembla esotèric, però no ho és tant: condició >>> crear traça >>> consultar qui s'ha apuntat a la traça.

Es podria fer exactament igual fent: condició >>> posar categoria falsa >>> consultar la categoria. La diferència és que les "categories reclamades" si que tenen seguiment i roba temps innecessari als patrulladors.


Segona part:

Quan em demanes de creuar-lo amb categories, estàs demanant una condició que SÍ que la tracta el Petscan. Per tant, combinant la categoria que vols amb la llista inicial (hem quedat que era una "crida a una plantilla", oi?, doncs l'escrivim a la secció "Has any of these templates:"), ja ho tenim.


El punt més delicat és el primer, ja que cada cop que es toca el codi d'una infotaula (per petit que sigui), s'arranca un batch que refresca tots els articles que la fan servir. Per això és millor ser restrictiu amb el seu ús i mirar de resoldre tot allò que es pugui amb el Petscan, que sap fer moltes coses. Lamentablement, tot allò que tingui a veure amb paràmetres manuals no ho sap tractar. Per això els hi tinc tanta mania i faig apologia de la seva incorporació a WD i eliminació, tal com tu també intentes ara.

Salut !

Quelet (discussiócontribucions)

Ostres Amador, ets un pou de ciència! Moltes gràcies, intentaré assimilar això que em dius... ja saps que soc novell.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pregunta'm sobre química i veuràs com canvia la teva valoració.

Resposta a «Persones sense foto a Wikidata però amb foto a la Viquipèdia»

Biografies dels concursants d'Eufòria

18
Dgilso (discussiócontribucions)

Bon dia,

poso en debat la conveniència o no d'iniciar biografies dels concursants d'Eufòria, vist l'impacte mediàtic que ha tingut el programa, i l'anunci de la celebració d'una segona edició.

Ho debatem?

 • El meu vot és que si, però el que decideixi la comunicat.
 • Aprovació
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Estaria bé fer un repàs de com han anat els articles de concursants d'Operación Triunfo i de Oh Happy Day, per tenir un punt de referència.

Ara bé, qualsevol usuari sense conflicte d'interessos pot fer un article sobre el tema que li sembli sempre que hi hagi referències suficients a fonts fiables independents que en facin una cobertura significativa.

Medol (discussiócontribucions)

Dels concursants que hi hagi almenys una font fiable aliena que en parli de manera significativa, endavant!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tenim futbolistes amb molt menys mèrits que els aconseguit aquests artistes. Amb referències, endavant.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Si són referències externes a la pròpia CCMA (ens intrínsicament vinculat) i que analitzen la trajectòria o vida del participant com a tal i no de la gala número X en qüestió, Assumible.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb que les referències han de ser independents de la CCMA però si només analitzen la trajectòria en relació amb el programa aleshores el notable és el programa i les seves gales i ens dóna peu a explicar tant del que ha fet cada concursant en cada gala com facin les fonts.

I compte que la cobertura no té gaire a veure amb el mèrit personal, professional o artístic.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ara entenc perquè quasi no tenim científics contemporanis. Com que s'han dedicat a treballar en projectes que, o bé han servit per aprendre allò que no s'ha de fer, o bé han salvat la humanitat, el mèrit és del projecte.

Torno als futbolistes. Si les fonts només parlen del resultat del partit o de la seva actuació, hauríem d'esborrar el 90% de les biografies d'esportistes.

Subscric la darrera frase d'en Pere, potser per raons diferents. Per això defenso les bio de gent amb un destacable mèrit personal, professional o artístic, i poca cobertura mediàtica.


Si volem que tinguin moltes referències independents d'allò que -fins ara- han fet, ens hauríem d'esperar a veure com evoluciona les trajectòries personals de cadascú. Potser només acabaríem incorporant 1 o 2 d'aquests joves d'aquí a mesos. Com a enciclopèdia, perdríem la frescor de fenòmens que interessen aquí i ara la societat. I, si finalment, es queden en "flor d'estiu", no estaran pitjor que molts terroristes que tenim amb l'únic mèrit d'haver participat en 1 fet singular a la seva vida.

Salut !

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Tots sabem que les biografies de futbolistes o de segons quins Pokémons són una mancança fruit de no aplicar bé les polítiques en el passat, o bé un resultat col·lateral de la pròpia política, però no sé fins a quin punt hem de fer-les servir cada cop que parlem seriosament de l'admissibilitat fent ús del whataboutism. No ens podem flagel·lar com a viquipedistes per no tenir segons quins articles només pel que no fan prou bé les fonts fiables (expressió de la societat), que és documentar millor totes les realitats socials, ètniques i culturals.

És evident que la guanyadora i potser algun finalista han tingut una cobertura mediàtica rellevant, que serà força significativa fora dels mitjans de la CCMA. Però basar noticies d'una gala o d'un episodi televisiu per a justificar la presència d'aquestes biografies separades de l'article del programa (on només s'hi podria parlar de la trajectòria al programa a banda de dades de Wikidata tals com el lloc de naixement, edat i ofici/estudis), ens fa entrar en un calaix de sastre de micro- o pseudoarticles encara pitjor que els dels futblosites. Insisteixo, Fusió com a primera opció per assegurar una pàgina d’arribada excel·lent i Assumible per a finalistes o guanyadors en què hi hagi teca de sobres i es pugui dessaturar l'entrada principal.

Dgilso (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra El contingut de la VP és asimètric per naturalesa. Ja sabem que hi ha temes que apassionen i altres que són un erm. La meva obsessió en l'ús dels futbolistes no és whataboutism per manca d'arguments, sinó fer palès que si estem plens de incoherències pròpies de la idiosincràsia del projecte i que, lluny de ser un error esdevé sovint una riquesa, per què som uns croats en l'aplicació de certes normes quan el tema no ens del nostre pal ?.

Ni he vist Eufòria, ni m'agrada aquests gèneres musicals, ni probablement seguiré mai a cap dels seus participants. Tampoc he proposat mai esborrar o fusionar un futbolista ni un Pokémon. Però considero que si han estat importants per la societat de forma explícita i noticiable, com si ho han estat a la foscor d'un centre d'investigació per salvar vides, o han lluitat per aconseguir canvis socials importants, són mereixedors d'aparèixer si algú hi mostra interès a escriure un article sobre ell.

Amb això que dic, no et trec la raó en el teu punt de vista sobre la manca d'interès mostrat sovint pels mitjans que haurien de documentar la societat o els avenços tècnics. Tens raó que hi manca, però no hauríem de ser víctimes de la superficial documental amb que estan caient els mitjans tradicionals i la manca de rigor i contrast de certes informacions. Saps que bona part de les fonts dels mitjans considerats "fonts fiables" beuen sovint de la VP.

Tema 2: fonts. Qui ha dit que la CCMA no és una font vàlida per parlar d'aquestes persones ?. Altre cop el rigor d'aplicar la norma al peu de la lletra ens fa un flac favor. Hi ha informació ABSOLUTAMENT objectiva i sense biaix (posem per cas, lloc i data de naixement) que, un cop aparegui a la font de l'entitat, totes les futures fonts (terciàries) l'agafaran d'aquí i a nosaltres ens assemblarà més bona que l'original. Crec que les fonts mal anomenat "primàries" o amb possible CI, s'haurien de considerar segons el contingut en sí. Per saber quin premi ha guanyat una persona, és molt millor confiar en l'entitat que l'atorga que en una entrevista que li ha fet un periodista que no verificarà res del que li digui el propi interessat. Per contra, per saber "com es va sentir algú després d'un esdeveniment/accident" o "perquè va fer una mala acció", prefereixo la veu pròpia que la interpretació d'un tercer. Sempre aplico el criteri d'anar a les fonts primàries per "informació objectiva i que no li beneficia", i anar a fonts independents quan es tracta de "jutjar mèrits o fer una interpretació de les seves accions"

Per tant, considero que:

 • són admissibles el participants i, d'aquí un any, qui vulgui proposi fusionar d'aquells que hagin desaparegut professionalment.
 • utilitzar la CCMA per allò que no sigui engrandir, opinar, valorar subjectivament o fer-se autobombo.

Salut !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Celebro que hi hagi qui li agradi la frase que el mèrit no té res a veure amb la cobertura, perquè el que té a veure amb l'admissibilitat és la cobertura i no el mèrit. De fet, està bé recordar de tant en tant que sortir a la Viquipèdia no és un premi ni un reconeixement (i que no sortir-hi no és un demèrit) perquè la Viquipèdia i els seus principis hi són per ser útils als lectors, no per ser útils a la gent que hi surten.

I em sembla indubtable que podem fer servir les fonts de la CCMA per referenciar dades sobre els participants. Pel que no podem fer servir aquestes fonts és per valorar l'admissibilitat dels participants.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

I per comparar, dels grups concursants d'Oh Happy Day, només quatre tenen article, i dos d'ells sense cap edició de contingut dels del 2016. A més, veient el que diuen aquests quatre articles (i especialment dels dos que van quedar en tercer lloc), no sembla que dels que hagin quedat més avall hi hagi d'haver gaire cosa per explicar (amb referències).

No sé quants ordres de magnitud més gran és l'impacte dels participants d'Euforia, però em temo que de la majoria de concursants el que es podrà escriure s'acostarà més al fan fiction que a un article enciclopèdic.

En qualsevol cas, d'acord a arribar a on arribin les referències independents i les ganes d'escriure (el que s'acabi abans).

Dgilso (discussiócontribucions)

Si no recordo malament, hi havia ja uns quants participants que tenien una formació prèvia en música, per exemple la Mariona o el Triquell, i penso que aquest també podria ser un factor més a tenir en compte alhora d'elaborar un article el més enciclopèdic possible. Vull dir, que ja tenien formació musical prèvia serien els qui amb més probabilitats segueixin una certa carrera musical més duradora en el temps.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No es tracta de que endevinem si un subjecte esdevindrà notable en el futur. Del que es tracta és de que fem articles sobre subjectes que ja han rebut cobertura significativa per part de fonts fiables.

Tots els estudiants de conservatori són músics admissibles en potència, però per fer l'article ens esperem a quan ho siguin.

Dgilso (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Cal reconèixer que referències no n'hi falten.

Dgilso (discussiócontribucions)

És una primera proposta, en podria haver posat més, però si ho veieu bé ho podriem publicar.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Entre tenir tots els estudiants de música i només els que arriben a ser concertistes internacionals multi-premiats hi ha multitud de grisos.

Allò que considerem "fonts fiables" només donen cobertura als top. Hi ha moltíssims grans músics, concertistes habituals que només apareixen als programes de mà, a les webs dels auditoris on actuen o a alguna web especialitzada en música (i probablement marginada per nosaltres) . El seu públic els coneix i els segueix. Consumeix la seva obra en canals com Youtube o Spotify que no formen part de l'interès dels mitjans que apliquen criteris pre-digitals.

Per tant, SÍ a tenir criteris d'admissibilitat per poder entrar a VP, però NO basats en la pobresa intel·lectual i de criteri que cada cop més tenen les nostres "fonts fiables"

Resposta a «Biografies dels concursants d'Eufòria»
185.242.251.176 (discussiócontribucions)

Salvant les diferencies, hi han situacions correlatives entre catalans, berebers respecte als arabs/castellans.

Crec que seria vol la existencia de entrades en wiki.cat destacant les caracteristiques diferencials (llinguistiques, culturals, ...) dels berebers .

Saluts

Judesba (discussiócontribucions)

A la Viquipèdia ja hi tenim l'article sobre els berbers (que no "berebers", que és en castellà). Si no et sembla prou completa, és ampliable mentre la informació sigui enciclopèdica i estigui referenciada, a banda de ben redactada. Salut!

Jmrebes (discussiócontribucions)

Cadascú és lliure d'editar els articles de la Viquipèdia, respectant certes regles d'admissibilitat. No crec que aquest fil de "La taverna/Propostes" tingui més recorregut.

Resposta a «BEREBERS»

Eliminar plantilla inadmissibilitat

3
Resum per Mercè Piqueras

Resolt. Plantilla retirada.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Quan un article té la plantilla que indica que podria incomplir els criteris generals d'admissibilitat, qui està facultat per retirar-la? Ho ha de fer un administrador? Agrairia que, qui ho pugui fer, revisi l'article Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, recuperat de la paperera i al qual he afegit informació i referències i n'he eliminat fragments no referenciats i, si ho creu oportú, en retiri la plantilla.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ja l'he retirada jo. Aquests avisos els pot retirar qualsevol usuari mentre la decisió tengui consens.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ja l'ha treta en @Paucabot, però una altra vegada si ho veus clar que no ha de ser polèmic, pots retirar-la tu mateixa. Si no està tan clar, pots deixar un missatge a la discussió de l'article o notificar a l'editor que hagi posat la plantilla.

I pel cas de la Fira de Guadalajara, amb una pila de fonts fiables que parlen del subjecte (i moltes més que li han donat cobertura i no són a l'article), no veig cap problema a treure-li FVA. Ara bé, com que jo tampoc veuria motius per dubtar de l'admissibilitat de la Fira de Guadalajara ni que no hi hagués cap referència a l'article, pot ser que no sigui una bona guia.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Sé que hi ha un espai on proposar l'esborrat d'articles, però n'hi ha algun altre on proposar la recuperació d'articles que han estat suprimits?

Ho pregunto perquè avui, quan anava a publicar algunes esmenes i correccions a un article, m'he trobat que mentre hi havia estat treballant, algú havia suprimit l'article. Es tracta de l'article Fira Internacional del Llibre de Guadalajara. Com que el títol de l'article quan l'he consultat estava mal escrit, he pensat que l'error que em donava quan he volgut publicar les meves edicions era perquè algú mentrestant havia canviat el títol de l'article. Però quan he intentat entrar de nou a la pàgina he vist el requadre que diu que ha estat suprimit i el motiu de la supressió és "editor reincident, article sense revisió ni control".

Doncs a mi m'agradaria proposar en algun lloc que es recuperi l'article, tot i que reconec que tenia moltes deficiències i mancances, començant per la manca de referències. Però és motiu suficient per esborrar-lo? Em sembla que, quan un article té deficiències, abans d'esborrar-lo caldria posar-hi algunes plantilles perquè l'usuari que l'ha publicat --o alguna altra persona-- ho esmeni. Si es tractés d'un tema que pugui ser conflictiu perquè hi pugui haver conflicte d'interès o perquè sembli irrellevant per a una enciclopèdia, encara ho entendria, però em sembla que val la pena comptar amb aquest article. Al cap i a la fi, la Fira del Llibre de Guadalajara és una de les més importants que es fan avui dia i la Viquipèdia compta amb altres articles dedicats a fires de llibres.

Sé que podria crear l'article de novo, però seria una pèrdua de temps perquè encara que l'article que ha estat esborrat tenia molts defectes, també tenia coses aprofitables.

Paucabot (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola @Mercè Piqueras. En aquell missatge de "editor reincident..." també et marca qui ha sigut l'administrador que va suprimir l'article. T'hi pots dirigir directament en la seva pàgina de discussió o en la pàgina de discussió del mateix article (encara que s'hagi esborrat, aquesta segueix visible). Una abraçada.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Fet!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Responent a la pregunta del principi, sí que tenim una pàgina on demanar la recuperació d'articles, i també serveix per demanar qualsevol altra cosa que hagi de fer un administrador. Es diu Viquipèdia:Petició als administradors.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)
Resposta a «Recuperar articles esborrats»
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Porto el tema aquí, perquè no vull entrar en una guerra d'edicions. Aquest matí he revisat l'article Ratolí nude i d'acord amb la definició que en fa el TERMCAT i també el Diccionari Enciclopèdic de Medicina, he canviat dins del text 'nude', per 'nu'. Com que no tenia temps de canviar el títol de l'article, he deixat una nota a la pàgina de discussió indicant que calia fer el canvi.

A la tarda, he trobat a la meva pàgina de discussió una nota de l'usuari anònim que havia creat l'article en què es mostra contrari a traduir el terme 'nude'. He tornat a revisar l'article perquè recordava que hi havia coses que m'havien quedat pendents i he vist que l'usuari anònim havia revertit la nomenclatura que jo havia esmenat, tot i que jo hi havia posat la referència del TERMCAT.

Segons tinc entès, la Viquipèdia en català, pel que fa a terminologia, segueix el que és normatiu i que ha estat aprovat pel TERMCAT. Jo tornaria a corregir-ho, però si aquest usuari torna a la seva versió, què fem?

(Per cert, no sé com es respon a un usuari anònim del qual normés surt l'IP en vermell.)

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Ara veig que @Loupeter ja ha canviat el títol de l'article (gràcies, @Loupeter!). Entenc que puc tornar a corregir el nom del ratolí dins del text?

Loupeter (discussiócontribucions)

De res, però de fet ho podies haver fet tu mateixa. Si vols respondre a l'anònim, fes-ho a sota del seu missatge a la teva pàgina de discussió, si mai hi torna veurà la teva resposta. Escriure a la pàgina lligada a la IP no té massa sentit, és gairebé segur que la propera vegada que es connecti tindrà una altra de diferent, avui dia és l'habitual tret que siguis una institució o empresa.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Entenc que es pot posar tot d'acord amb les referències (això i la resta de la Viquipèdia), tot i que estaria bé seguir esmentant la forma anglesa 'nude mouse' i veient el que troba el Google per "ratolí nude", potser també valdria la pena esmentar que Nude es fa servir com a nom propi (soca Nude) i que també es fa servir ratolí atímic.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

No li escau cap infotaula?

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Cataleirxs, no veig que en tingui en altres llengües.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Hi he fet algunes correccions ortogràfiques puntuals. Hauria de tenir una infotaula pròpia, té entrada a WD (QQ476743) però si s'inclou la plantilla de la "infotaula d'ésser viu" no hi surt res. He afegit la plantilla tot incloent-hi els paràmetres imatge i peu, però el que cal fer és afegir les dades corresponents a WD.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Mirant articles de races de gallines, gossos, gats, oliveres i el que se m'ha ocorregut, diria que la infotaula d'ésser viu no està prevista (per ara) per races i soques. Els articles de races els tenim sense infotaula excepte els gats i gossos que tenen una infotaula específica.

@Leptictidium, @Amadalvarez, @Paucabot: Sabeu si està es preveu que la infotaula d'ésser viu (o una altra) acabi servint per races, soques i cultivars? Les infotaules de races de gossos i gats semblen l'excepció després de tot el procés de fusió d'infotaules dels darrers anys.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Jo em pensava que l'actual plantilla s'acabava on és ara.

La fusió de plantilles de races (si més no les actuals de mamífers per recollir els domèstics) està en la meva llista de fusió pel 2025, com a mínim, pel poc volum actual d'articles.

Si @Leptictidium o algun altre expert considera que cal ampliar ésser viu, només cal que parlem de que cal fer i ho planifiquem.

Paucabot (discussiócontribucions)

A tall informatiu:

Pel que fa a les races de cans, moixos i cavalls i a les varietats de vinya, he vist que tant a :en, com a :es, :fr, :pt, :de i :it, tenen una taula específica (una per cada grup, vull dir), com nosaltres. Les altres solen anar sense.

En canvi, nosaltres tenim algunes varietats amb {{IEV}} com Tomàquet Cherry, Bledera, Col verda o Bròquil xinès.

Loupeter (discussiócontribucions)

Aquestes que cites són formalment subespècies (tàxon inferior a l'espècie) o varietats (tàxon inferior a la subespècie), en canvi les races no són considerades de manera formal dins dels sistemes de classificació.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sí, és això que diu el Loupeter.

Resposta a «Nomenclatura»
Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Anònim curiós»

Creus que a la comunitat li interessaria "Afegeix una imatge"?

2
Trizek (WMF) (discussiócontribucions)

Hello

Sorry to write in English. Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma!

The Growth team has created a feature called "Add an image". It helps newcomers to add an image to an unillustrated article. You can test it at test.wikipedia.org or at any other wikis where it is deployed.

Of course, newcomers won't import a random images: we suggest one image, based on the same topic articles that have an image, or the Wikidata item image. Only articles without any image (or without any infobox) are suggested. Newcomers have to check if the image is correct, and then write a caption based on the article content and the image. At pilot wikis where we test this feature, the revert rate is quite low.

Do you think your community would like to test this feature in advance? The images suggestions with image suggestions will be available at Special:Homepage, for a 50% of newcomers. The test would start mid-June.

Let me know! :)

Jmrebes (discussiócontribucions)

Traducció:


Hola

Em sap greu escriure en anglès. Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma!

L'equip de desenvolupament ha creat una funció anomenada "Afegeix una imatge". Ajuda els nouvinguts a afegir una imatge a un article no il·lustrat. Podeu provar-lo a test.wikipedia.org o en qualsevol altre wiki on s'hagi inclòs.

Per descomptat, els nouvinguts no podran importar imatges aleatòries: es proposa una imatge, basada en els articles del mateix tema que tinguin una imatge, o la imatge de l'element de Wikidata. Només estarà operatiu en articles sense cap imatge (o sense infotaula). Els nouvinguts hauran de comprovar si la imatge és correcta i després escriure un títol basat en el contingut de l'article i de la imatge. A les wikis pilot, a les quals s'està provant aquesta nova funció, la taxa de reversió és força baixa.

Creus que a la teva comunitat li agradaria provar aquesta funció amb antelació? Els suggeriments d'imatges amb les imatges suggerides [sic: a l'original la redacció tampoc és gaire reeixida] estaran disponibles a Especial:Pàgina d'inici, per al 50% dels nouvinguts. La prova començaria a mitjans de juny.

Fes-m'ho saber! :)

Resposta a «Creus que a la comunitat li interessaria "Afegeix una imatge"?»

Feines d'actualitat

3
Resum per Paucabot

Divulgació de tres més dels milers de tasques de manteniment que s'han de fer.

Paucabot (discussiócontribucions)
Pau Colominas (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Ho feia. Ara ja no.

Resposta a «Feines d'actualitat»