Viquipèdia:La taverna/Propostes

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona de propostes de la taverna

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia

Element de Wikidata

En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Paucabot (Discussiócontribucions)

Tenim uns 1500 articles que haurien de dur {{Infotaula d'organització}} i no la duen. He començat a afegir la plantilla a aquests articles però hi ha una feinada. La feina consisteix a afegir la plantilla sense paràmetres als articles. Normalment, si són entitats estrangeres, sol recuperar bastantes dades de Wikidata. Si són entitats de per aquí, s'ha de fer la feina inversa: afegir dades a Wikidata (clicau al llapisset) perquè la infotaula tengui un mínim de contingut.

Crec que és una tasca interessant perquè o bé omple de dades provinents de Wikidata la infotaula o bé facilita l'addició de dades a Wikidata (que es poden utilitzar per totes les altres viquipèdies).

La llista d'articles susceptibles de dur aquesta plantilla és aquesta

Pau Colominas (Discussiócontribucions)

No ho pot fer un bot? De manera que nosaltres només haguem de fer la part de Wikidata per entitats "nostres".

Paucabot (Discussiócontribucions)

Potser sí, però almanco hi veig uns quants inconvenients. De major a menor importància:

  • He demanat una tasca similar per les persones i no hi ha molts de candidats per fer-la.
  • La llista que he posat té organitzacions i coses que no ho són i no veig immediat discernir les entitats de les altres coses.
  • Amb la feina manual es pot revisar que no quedin imatges o coordenades duplicades, per exemple.
Jey (Discussiócontribucions)

Bona! Portava un temps intentant fer una consulta semblant però la teva és més acurada. De moment no crec que un bot ho pugui fer pels punts que comentes més amunt, però en unes poques setmanes amb ajut ens ho polim. Salut!

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Gràcies! M'hi poso aniré fent algunes cada dia

Paucabot (Discussiócontribucions)

La consulta no recull totes les entitats que haurien de dur la plantilla. Almanco falten un miler d'entitats catalanes, un centenar de fundacions Fet!, un altre centenar d'organitzacions armades Fet! ...

Paucabot (Discussiócontribucions)
Paucabot (Discussiócontribucions)
Resposta a «Infotaula d'organització»
Paucabot (Discussiócontribucions)

Segons el comentat aquí, he fet una prova a Binibassí. Sembla una bona eina. (Pàgina d'ajuda)

Kippelboy (Discussiócontribucions)

He fet una prova des d'un telèfon i es veu un espai en blanc a la pantalla. Des de l'escriptori es veu perfecte, però potser caldria incorporar-ho dins d'una plantilla. Bona feina!

Paucabot (Discussiócontribucions)

Efectivament, no funciona amb l'app, però sí que es pot veure amb la versió mòbil del navegador. Diria que hauríem d'obrir una incidència a Phabricator.

El tema de la plantilla, ja ho he comentat a Plantilla Discussió:Infotaula edifici#Mapes dinàmics. Sembla una bona idea substituir els mapes estàtics per dinàmics, però supòs que, per fer-ho, haurem d'anar amb molt de compte.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Avís als que no han manifestat opinió més amunt (perquè aquest ja ho saben...):

Mireu com queden els mapes dinàmics dins la infotaula als articles d'edificis Patrimoni de la Humanitat i deixeu comentaris a la discussió de la plantilla:infotaula edifici. Gràcies !

Resposta a «Kartographer»

Proposta actualització automàtica padró municipal de població

3
Micalet89 (Discussiócontribucions)

Desconec si s'està fent alguna cosa al respecte perquè porte molt de temps sense estar molt actiu per ací, però em sembla que no. Seria molt interessant poder actualitzar les dades de població de les ciutats, comarques, districtes, barris que tenen articles a la Viquipèdia d'una forma automàtica. No pot ser que hi haja articles amb dades de població del 2011, per dir un any. No soles parle de la Infotaula del municipi, No hi ha cap bot que puga revisar aquestes dades? Ho hem de fer de manera manual cada any en cadascun dels articles? Crec que és massa feina. Què en penseu?

Salutacions cordials.

Vriullop (Discussiócontribucions)

En les infotaules dels municipis d'Espanya està actualitzat al 2014 gràcies a Plantilla:Padró INE. Falta actualitzar el 2015. Una altra opció és actualitzar-ho a Wikidata que estan al 2013.

Imagino que et refereixes a les entitats de població de Catalunya. Caldria refer i sistematitzar la plantilla:entcat per poder baixar i actualitzar fàcilment les dades de Municat (2013) o de l'Idescat per seccions censals.

Micalet89 (Discussiócontribucions)

Em referia més bé a les del País Valencià. Es podria fer el que tu comentes, i a banda crear una plantilla específica del País Valencià. Les dades es poden extraure de l'Institut Valencià d'Estadística (IVE).

Resposta a «Proposta actualització automàtica padró municipal de població»
Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Les modes canvien i el que un dia ens feia gràcia, ara resta rònec.

Tot normal. Els cementiris estan plens de bones intencions que no van arribar a concretar-se.

La Viquipèdia no és diferent i per això tenim portals abandonats com ara Portal:Catalunya del Nord que si han de donar informació desactualitzada i incomplerta més valdria treure'ls de circulació.

Com que han costat moltes hores a molta bona gent, potser podríem fer una campanya "Adopta un portal" per si algú descobreix una nova passió cap a un tema desconegut.

Que us sembla.? Opinions o adoptants voluntaris ?

Unapersona (Discussiócontribucions)

Si hi ha voluntaris, endavant! Ja miraré si hi ha algun portal que m'interessi.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

A títol personal, crec que la gran part dels portals van morir a mitjans de la dècada passada. D'altres wikis els tenen com a barreja entre portal i viquiprojecte, però si feu una cerca simple pel que fa a nombre de visites, podreu veure que tenen un impacte molt poc destacat. Jo no els tancaria, però tampoc els promocionaria especialment. Són unes pàgines que van servir durant un temps per promoure uns continguts específics, però que actualment es fan servir molt poc. Si algú te ganes de dedicar-se a algun, això és un wiki, cap problema, però no faria una campanya específica. Prefereixo més que fem un "adopta un FR" o similar, que impacta directament en l'espai principal, que no "adopta X" sobre espais de gestió.

Resposta a «portals abandonats»
Jmrebes (Discussiócontribucions)

Donant que en molts articles es confonen els termes "orde" i "ordre" proposo que en algun dels BOT lingüístics es revisin les expressions "Ordres del Nèrit" i es canviïn a "Orde del Mèrit" (per posar un exemple només d'alguna de les formes trobades). Estic fent canvis a mà, però em temo que són més articles dels que puc canviar sense cansar-me ;-) Salutacions cordials.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Pots demanar-ho a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds, encara que darrerament no tenim molts botaires voluntaris.

Leptictidium (Discussiócontribucions)

L'@EVA (bot) ja hi treballa.

Jmrebes (Discussiócontribucions)

Gràcies a tots dos

Resposta a «Orde versus Ordre»

Proposta d'admissió article Josep Pich Mitjana

2
Josep Gibert (Discussiócontribucions)

Voldria sotmetre a discussió i a contrast d'opinions l'admissibilitat o no de la pàgina Josep Pich Mitjana. Des del meu punt de vista hauria de ser-ho. Gràcies per les vostres aportacions.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Antecedents: Tema:T7hrmm5r6t6juxom.

Resposta a «Proposta d'admissió article Josep Pich Mitjana»
Jmrebes (Discussiócontribucions)

Un comentari sobre la pàgina Cop d'Estat del 18 de juliol: al començament es diu que '"el cop d'estat del 17 i 18 de juliol de 1936...'' i en la taula de la dreta s'indica ''18 de juliol al 20 de juliol''. A l'article es diu, més endavant, que l'aixecament es va iniciar el 17 de juliol al Marroc. Per resumir-ho: l'aixecament militar (inici d'un intent de cop d'Estat) es va produir el 17 de juliol, no pas el 18 de juliol. La redacció en castellà és més lògica, indicant "cop d'Estat de juliol de 1936" com a títol de la pàgina, encara que a la taula de la dreta s'indica ''17-23 de juliol'', sent el 23 de juliol una data no rellevant. Proposo canviar el nom de l'article, traient la data del 18 del títol (a l'estil de la pàgina castellana) i revisant detalls menors de la redacció en aquest sentit. Ho he indicat en la pàgina de discussió de l'article, però crec oportú fer-ho més públic fent servir la taverna.

Resposta a «Pàgina del 18 de juliol de 1936»
Jmrebes (Discussiócontribucions)

Cal esborrar la pàgina Karolína Plisková (sense accent a la "i" del cognom), ha sigut una errada crear-la així. Disculpeu.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

No pateixis. Queda com a redirecció i ajuda a que si algú ho escriu al cercador sense accent, el trobi més ràpidament.

Resposta a «Esborrar una pàgina»
E4024 (Discussiócontribucions)

Hem de desenvolupar un desinfectant per a proteger i netejar la Viquipedia del microbi de nacionalismes irredemptistes.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Pots aclarir el significat del teu missatge ?

Resposta a «Desinfectant»
Español34 (Discussiócontribucions)

Hola a totes i a tots, m'agradaria saber (de manera documentada, és a dir, veure on hi apareix eixa norma escrita) quina és la manera de procedir a l'hora d'emplenar la fitxa d'un personatge il·lustre quant a nacionalitat i lloc de naixement es referix. Ho vinc a dir jo estic acostumat a fer-ho com a la Wikipédia en espanyol: nacionalitat indico espanyola amb la bandera d'Espanya davant i lloc de naixement poso Poble, Província, País (La província la ometo si es tracta d'una capital de província). Ací pel que he vist es posa el poble i la comarca a la que pertany. Algú em pot indicar quina és la forma correcta de fer-ho seguint les normes d'aquesta enciclopèdia online. Moltes gràcies. PD: aquest post és només un dubte, no vull dur ni a debats ni res per l'estil. Si aquest no és el lloc per a preguntar dubtes indiqueu-me on puc fer-los.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

Hola @Español34, he estat els últims mesos preguntant-ho; malauradament no he rebut cap resposta satisfactòria. El cert és que no existeix cap normativa, norma, escrit, consens o votació sobre aquest tema. A la Viquipèdia de tota la vida, qui ha gosat dir que una persona a nascuda a Espanya te la nacionalitat (o ciutadania) espanyola ha estat revertit, i si hi ha insistit, ha estat bloquejat. Pots buscar i rebuscar preses de decisions, consensos i votacions, que no en trobarás cap que dongui una resposta a la pregunta que fas. Salut!

Español34 (Discussiócontribucions)

Gràcies per la teua resposta. Efectivament ho vinc a dir perquè m'ha passat, en el mateix moment en què he prés guardar pàgina m'ho han revertit. @Darth vader 92, jo he sigut bloquejat per aquest motiu i m'han acusat de vandalisme per posar coses com aquestes fins que em faig fartar i vaig dir les coses clares, llavors vaig ser bloquejat. Em vaig crear un altre compte per a demanar-li raons a qui me va bloquejar i em va acusar de crear un compte titella, el qual va eliminar de per vida, sense haver incomplit cap norma (Clar que vaig crear un compte "titella", pero no era justament per a continuar fent "el mal", sinó poder continuar contribuint a aquesta pàgina, doncs no va poder ser). Dis-m'ho tu, a veure si jo estic boig, això és o no és censura? Bé, tornant al tema: m'agradaria que algu em mostrés on s'ha debatut això i el consens al que s'ha arribat (clarament imparcial i prou alluny de la realitat) sinó em veuré obligat a continuar col·locant que Artur Mas ha nascut a Espanya o que Empar Moliner té la nacionalitat espanyola. Insistiré amb els canvis fins que algu em mostre la normativa on diu que es PROHIBEIX POSAR QUE UN CATALANOPARLANT HA NASCUT A ESPANYA O TÉ LA NACIONALITAT D'AQUEST PAÍS. Espero la resposta d'algun administrador que tinga constància d'on diu això. Moltes gràcies. PD: sempre que escric sobre aquest tema en la Viquièdia tinc por de que algu em bloqueje per blasfèmia, realment és molt trist.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

Pots esperar i esperar, la resposta no arribarà mai, simplement perquè no existeix tal consens. Si segueixes canviant les coses, tot i estar aplicant les normes, seràs bloquejat; la Viquipèdia funciona així. Aquí els cinc pilars s'apliquen quan i a on els administradors volen, i a on no volen, doncs no s'apliquen. Et recomano que vagis molt en compte si realment vols entrar en aquest terreny; mesura molt les teves paraules i no donis peu a possibles suspencions. Salut!

Español34 (Discussiócontribucions)

Gràcies pels teus consells, pero no hi ha dret a que es faça això. Els administradors se suposa que han de ser imparcials, objectius i totalment neutrals. No puc entendre com una enciclopèdia online que visita tantíssima gent, algu (indistintament de la ideologia) siga capaç i tinga la poca vergonya de gastar-ho com a eina política per a IMPOSAR una ideologia d'aquesta manera tant gratuïta. Que es posen en situació, imaginem-nos que ara, per qualsevol motiu, s'arriba l'acord de que Catalunya és un estat independent d'Espanya amb moneda pròpia, nacionalitat pròpia i tot pròpi. Bé, ara ve un català a la Wikipèdia en castellà i posa que l'Artur Mas té Nacionalidad catalana. Vaig jo com a espanyolista radical (cosa que NO sóc) i li revertixo els canvis. Ell es pregunta: per què aquesta persona tan irrespetuosa està revertint els meus canvis que concorden en la realitat, doncs al passaport d'Artur Mas hi apareix que la seua nacionalitat és la catalana. Ara anem al lloc de naixement: Artur Mas. Barcelona, Cataluña. I jo, com a espanyolista radical (cosa que NO sóc), li poso detrás: ESPAÑA. Novament no estic fent cas a la realitat però jo com sóc irrespetuos i m'agradaria que Cataluña tornara a ser Espanya doncs acordem tots els administradors que posarem detras de Cataluña, España i que les nacionalitats posarem Española. Veritat que no té cap tipus de sentit? DONCS AIXÒ ÉS EL QUE PASSA A LA VIQUIÈDIA. JA ESTÀ BÉ DE COMPORTAR-SE COM A PERSONES IMMADURES. SIGUEM SERIOSOS D'UNA VEGADA I AMPLIQUEM-NE LA REALITAT EXISTENT I NO EL QUE A NOSALTRES ENS AGRADARIA QUE PASSARA. Moltes gràcies per la seua atenció, espero que això ho llegixca algun administrador i se n'adone que això no pot continuar d'aquesta manera.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

En un món idilic, els administradors serien imparcials, però la realitat és ben diferent. Aquí tothom té ideologia política i sentiments nacionals (com és normal en la nostra societat). El gran problema és que degut a la sistemàtica persecució de la gent que fa segons quins canvis o diu segons quines coses, la Viquipèdia ha perdut pluralitat. Només cal fixar-s'hi: podem sumar els vots nacionalistes obtinguts en tots els territoris de parla catalana; sumarien entre un 20-25%; en canvi a la Viquipèdia, els usuaris obertament nacionalistes o independentistes (o que editen en aquest sentit) sumen més del 90%. Això és conseqüència de la persecució sistemàtica de la gent que no pensa com ells, ja sigui mitjançant bloquejos o "assetjament" a partir de reversions. No tinguis l'esperança de que cap administrador farà cas a les teves peticions. Com a molt et diràn que facis una presa de decisions (com la que jo tinc iniciada); després de tots els pals a les rodes que t'hi posaran, es podrà votar; no crec que guanyis, però en el cas que ho fessis, et diràn que les votacions a la Viqui no són vinculants. La Viquipèdia és la selva, aquí impera la llei del més fort, i, en aquest cas són certs sectors independentistes/nacionalistes catalans (no tots, ja que jo m'incloc dins del primer grup); qualsevol altra cosa que se surti dels dogmes serà revertida, i qualsevol intent de canviar-ho serà boicotejat.

Español34 (Discussiócontribucions)

UN FORT APLAUDIMENT PER AL SENYOR DARTH VADER 92. Vosté sí que sap veritablement de què tracten les meues queixes i m'entén a la perfecció. Espero gratament que algun dia ho façen esta gent nacionalista. Mentrestant, s'hauran de conformar en ser espanyols com tu i com jo i tenir pardalets en el cap, pensant que LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE CATALUNYA esdevindrà, algun dia, un estat independent. SENYORS INDEPENDENTISTES, CONTINUEN USANT COM A EINA POLÍTICA TOT EL QUE PUGUEN, PERQUÈ ÉS L'ÚNICA COSA QUE PODRAN FER. CATALUNYA ÉS I SERÀ ESPANYA. VISCA ESPANYA I VISCA CATALUNYA, SENYORES I SENYORS!

Panotxa (Discussiócontribucions)

@Darth vader 92: @Español34: us recordo que atès que de moment no es pot acreditar que sigui falsa l'existència de la nacionalitat catalana, doncs les referències que així ho defineixen no s'han pogut rebatre, aquesta és vàlida i acceptada.

De Viquipèdia:Presa de decisions/2013/Llibre d'estil sobre icones de banderes la proposta amb més suport és Proposta 2.c Utilitzar banderes regionals per l'àmbit catalanoparlant, i banderes estatals per la resta del món i d'ella s'ha seguit amb la política que està definida en Discussió:Catalunya i moltes altres discussions, i que és anterior i informal.

Teniu, com qualsevol altre, la oportunitat de canviar aquesta política, i de fet, Darth vader 92 ja ha iniciat el procediment en Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2016/Presa de decisions sobre nacionalitat i ciutadania en infotaules de biografies. Només cal acabar-lo i posar-lo a l'opinió de la Comunitat

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

És clar, i com que tampoc es pot acreditar que sigui falsa l'existència de la nacionalitat i la ciutadania espanyola, aquesta també és vàlida i acceptada. La presa de decisions sobre banderes és, com el seu nom indica, sobre banderes. Extrapolar el resultat d'una presa a una altra és simplement manipulació.

Els arguments que acabes de donar són totalment absurds i no tenen cap mena de coherència; però me'n alegro, així encara es fa més evident fins a quin punt arriba la manipulació. Tenim com qualsevol altre l'oportunitat de canviar la política, i potser tindriem les mateixes opcions de guanyar la presa si durant 10 anys no hagués hagut una persecució sistemàtica de la gent per les seves idees.

Panotxa (Discussiócontribucions)

@Darth vader 92: Et recordo Viquipèdia:Pressuposeu bona fe, cosa que jo faig amb tu. Si et plau, deixa de parlar de manipulacions, conxorxes i persecucions, acaba de muntar la presa de decisió al respecte sobre les bases consensuades i tindràs el resultat fiable del què pensa i vol la comunitat.

Darth vader 92 (Discussiócontribucions)

Pressuposar bona fe acaba en cert punt. Després de gairebé 8 anys a la Viquipèdia, sé de que va la cosa, i si utilitzo aquestes paraules és perque són les adequades per a descriure la situació. La presa de decisió s'acabarà quan es pugui acabar, però crec que ja sabem tots com conclourà.

Español34 (Discussiócontribucions)

M'abstinc de comentar. N'estic molt fart d'aquesta """Viquipèdia""" i dels seus PARCIALS administradors. AQUESTA PÀGINA NO ÉS SERIOSA, JA QUE HI PRIMA LA POLÍTICA I LA IDEOLOGIA ABANS QUE LA REALITAT, L'OBJECTIVITAT I LA NEUTRALITAT. Deixem de comportar-nos com a nens petits i comencem a madurar, que falta fa a molts editors i administradors d'aquesta pàgina. Ja està bé.

Lluis tgn (Discussiócontribucions)

Cridant no tens més raó, si us plau mantinguem la calma tots plegats i intentem arribar a un consens sense que la sang arribi al riu.

Townie (Discussiócontribucions)

@Español34: et recomano que miris tota la discussió anterior per la taverna (enllaç). És un tema que desgasta molt i és repetitiu, però que sempre apareix cada cert temps.

Per mi, és lloable la manera com la viquipèdia en anglès, la de referència, tracta aquest tema en el seu cas de Gran Bretanya: Sir Alex Ferguson és escocès (i no britànic), Gareth Bale és gal·lès i Van Morrison és nord-irlandès. Tenen un llibre d'estil sobre això molt ben redactat que et recomano.

Resposta a «Emplenar fitxes de personatge il·lustres»