Viquipèdia:La taverna/Propostes

Dreceres ràpides: navegació, cerca
A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
 
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Hienafant (Discussiócontribucions)

Seria interessant un portal de víkings?

Sóc nou.

També: ningun article parla de la Guàrdia Varega, el Knattleikr (un esport), Hnettafl (joc paregut a les dames), Althing (reunions).

Consultar si "Seguint les petjades dels... Víkings" de Choat, Ives; Girart, Estelle; Munch, Philippe. Barcelona: BLUME, 2004. ISBN 84-9801-005-5 es considera bibliografia vàlida/fiable.

També hi ha un llibre interessant: Edda Menor / Snorri Stúrluson ; traducción del islandés y edición de Luis lerate. Madrid : Alianza, [2008]. Està en una biblioteca de València i en Algemesí.

Pere prlpz (Discussiócontribucions)

@Hienafant: Benvingut a la Viquipèdia.

Guàrdia varega existeix. Althing també, però es refereix específicament al parlament d'Islàndia i no sé si tu estàs pensant en un significat més genèric. Els altres estaria bé crear-los, ja sigui a partir de les teves referències o traduint d'una altra viquipèdia.

Del llibre, sense haver-ne vist més que una foto de la portada que he trobat per Internet, només et puc dir que si és un llibre de divulgació és una font perfectament vàlida, tot i que podria ser que per algunes coses una font més acadèmica fos encara millor.

L'Edda menor que esmentes és una font menys adient perquè és una font primària. O sigui, no hauríem d'escriure els nostres articles amb les nostres pròpies conclusions sobre com era el món de fa 800 anys a partir d'un llibre de fa 800 anys, sinó que els nostres articles es basen en les conclusions dels experts actuals a partir d'aquest llibre i de moltes fonts primàries més. Ara bé, a tu et pot ajudar a conèixer el tema i fins i tot de vegades servir d'il·lustració.

Un portal sobre víkings seria interessant. Ara bé, fer un portal i donar-li contingut és molta feina, i no gaire senzilla. L'experiència diu que al cap de poc d'arribar a la Viquipèdia tots hem tingut la temptació de fer un portal i un viquiprojecte, però que poc sovint s'acaben. Aleshores, el meu consell és que no comencis intentant construir un portal sinó ampliant articles de víkings o començant aquests articles que comentaves que ens falten. Ara bé, tu mateix.

Resposta a «Portal:Víkings i altres coses»

Conversió de Viquipèdia:Taulell de consultes a Flow

4
QuimGil (Discussiócontribucions)

Ara que la Taverna funciona tota amb Flow, ens podem plantejar el pas següent: Viquipèdia:Taulell de consultes (i la seva pàgina de discussió). Alguna objecció?

El següent pas en pàgines aïllades de discussió seria VP:PA i VP:SA, però això depèn de la possibilitat d'amagar temes resolts a la taula de continguts (phab:T98606). L'anterior discussió sobre Flow conté més propostes per a més passes, que podem tractar en nous temes específics aquí.

Gerardduenas (Discussiócontribucions)

Endavant!

Resposta a «Conversió de Viquipèdia:Taulell de consultes a Flow»
Planvi (Discussiócontribucions)

(trasllado d'abans de Flow): Seria bo tenir un criteri de consens per anomenar els articles sobre aeronaus. A la viqui en anglès habitualment es posa el nom del fabricant/dissenyador, el codi d'identificació (una combinació de número si lletres) i, si en té, el sobrenom oficial (ex. McDonnell Douglas F-15 Eagle). Per a la viqui també tenim articles com ara AH-64 Apache (al qual redirigeix Boeing AH-64 Apache). El cas és que també hi ha models que han canviat d'empresa productora o de nom comercial, caldria llavors titular l'article conforme a l'empresa/nom més recent?

Resposta a «Criteri pel títol d'articles sobre aeronaus»
KRLS (Discussiócontribucions)

(trasllado d'abans de Flow): Ja fa uns dies que existeix el Moianès com a nova comarca i en uns mesos tindrem possiblement el Lluçanès (26 de juliol). Durant aquests dies s'han fet diversos moviments per actualitzar els articles i en alguns cas s'hi han fet errades per l'emoció. També hi ha hagut canvis en els mapes on han aparegut els límits provincials i que caldria consensuar: File:Localització del Bages.svg. Per això proposo crear el Viquiprojecte:Noves comarques per anar actualitzant els nous mapes i articles amb les noves comarques que floriran en aquests mesos i anys pròxims. Primer caldria fer una radiografia del que s'hauria d'actualitzar i llavors posar-nos mans a l'obra.

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

Pel que fa als arxius relatius a mapes carregats a Commons penso que caldria valorar l'opció de mantenir els existents amb un sentit històric i carregar nous arxius per a les modificacions ulteriors que puguin succeir, més que no pas canviar l'arxiu existent. O si més no consensuar-ho cas per cas. No sigui que perdem els bous per anar a buscar les esquelles. :-)

Ssola (Discussiócontribucions)

Ara hi posaré els canvis que he fet (bàsicament al text dels articles). Estaria bé documentar tots els passos que s'han seguit per quan toqui fer una altra comarca. Ara falta actualitzar els mapes i algun article, i les categories crec que ja s'han corregit totes o quasi totes. El nou mapa a Fitxer:Localització del Bages.svg es podria traslladar a una pàgina pròpia si algú s'encarrega d'actualitzar el mapa amb l'estil anterior. De fet, fins i tot pot ser útil tenir el mapa vell com a Fitxer:Localització del Bages (1987-2015).svg.

Ssola (Discussiócontribucions)

Viquiprojecte:Noves comarques

Resposta a «Noves comarques»
DannyH (WMF) (Discussiócontribucions)

Hola! As we discussed last week, I've turned Flow on for Propostes and Multimèdia. The previous conversations are now in Propostes/Arxius/2015/05 and Multimèdia/Arxius/2015/05.

We're starting work on a couple more features for Flow -- edit patrolling, and a way to hide conversations that have been resolved. Please let me know what you think!

Arnaugir (Discussiócontribucions)

Thank you :) I hove the resolved conversations thing gets sorted out soon so we can "flowify" the rest of the pages.

Resposta a «Més Flow»
Cap més tema anterior