Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Nom d'article[modifica]

Be, ara sembla que se'n diu Sant Ginièis però encara existeix amb el nom anterior, Sant Ginièis de Fountarecho que te una plantilla de destrucció perquè s'ha fet un canvi de nom «a mà». Aquest article ha canviat moltes vegades de nom: creat com a Saint-Geniès-de-FonteditSant GinièisSant Ginièis de MurvièlhSant Ginièis de Fountarecho I ara torna a Sant Ginièis. Cap canvi de nom ha estat justificat. Demano que desfeu les últimes edicions per deixar-lo com estava per obrir un tema de discussió i acabar amb tant de «moviment de nom». No cal ser administrador per fer-ho «a mà» però es tracta de consolidar els historials. Gràcies. --Kette~cawiki (disc.) 15:40, 4 gen 2018 (CET)

Aprofitant que Jey ha retirat la petició de destrucció inserida a l'article al que es volia canviar el nom he desfet l'edició a l'article destí deixant-lo com el que era abans, una redirecció per un reanomenament previ. He convidat a l'usuari Jiròni a obrir un tema pel canvi de nom a la pàgina de discussió corresponent. Quan acabi demanaré que mireu d'endreçar els Historials. Gràcies. --Kette~cawiki (disc.) 23:15, 4 gen 2018 (CET)
Ha passat força temps i l'usuari Jiròni no ha dit res. Soli-cito la fusió d'historials d'aquestes pàgines. --Kette~cawiki (disc.) 22:01, 12 març 2018 (CET)
No fet No fet! Cap de les redireccions té historial significatiu a fusionar, només reanomenaments i reversions. --V.Riullop (parlem-ne) 09:21, 11 oct 2018 (CEST)

Usuari corporatiu no declarat[modifica]

Fa setmanes vaig demanar a l'usuari Eritopower a la seva pàgina de discussió si era un usuari corporatiu representant de les empreses —vinculades entre si— Som Energia, Som Connexió, Som Mobilitat i/o Generació Kwh ; li vaig demanar el mateix a WP:ES, on sóc més actiu. No va contestar, però consta que va llegir els meus missatges, perquè després va entrar i editar a WP:ES (1 de gener). Per una consulta meva als administradors de VP:ES respecte al que es feia en aquests casos, he sabut que el seu nom d'usuari coincideix amb el nom d'usuari del gestor del compte de YouTube de Som Energia i membre del consell de la cooperativa. Aclareixo que jo també edito l'article Som Energia i sóc un dels 40.000 socis que té la cooperativa; entenc que això no em converteix en un usuari corporatiu, però ho declaro per si s'escau. --Pompilos (disc.) 23:50, 8 gen 2018 (CET)

Pàgina d'usuari[modifica]

Deman empara als administradors per Usuari:Peprovira. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 07:52, 12 feb 2018 (CET)

@Paucabot: és respecte al redactat actual o al que tenia fa unes hores? És únicament per la darrera discussió a la teva pàgina d'usuari o n'hi ha alguna més? Gràcies! --Jey (disc.) 19:26, 12 feb 2018 (CET)
Era per l'anterior redactat. Ara, almanco no acusa amb noms d'usuari. Gràcies, Jey. Pau Cabot · Discussió 19:40, 12 feb 2018 (CET)

Fusionar historials[modifica]

S'ha reanomenat Casa del Servei Forestal (Sant Martí d'Empúries) a Casa forestal de Sant Martí d'Empúries. Sense entrar en la pertinència del reanomenament, s'han de fusionar els historials.--Pere prlpz (disc.) 21:23, 3 març 2018 (CET)

@Pere prlpz: doncs jo crec que sí hauríem d'entrar en aquest reanomenament. Només cal mirar la fitxa del Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. De fet no ha estat un reanomenament, ha tallat/copiat el contingut de la primera en un article nou, per aquest motiu no estan els historials fusionats. Reverteixo el canvis. --Kette~cawiki (disc.) 22:40, 3 març 2018 (CET)
Sí, és clar. Ha fet un reanomenament tallant i enganxant, i després ha fet més canvis. Si no és que aquests canvis són incorrectes, el primer és fusionar els historials, cosa que només pot fer un administrador, i aleshores deixar l'article on sigui millor, encara que sigui provisionalment. Si revertim primer, perdem els canvis que es s'han fet després i encara que els copiem en perdem l'atribució.--Pere prlpz (disc.) 23:40, 3 març 2018 (CET)
Si que ha fet canvis però son tres que pot tornar a fer sense gaire problema a l'article inicial, per això no he afegit aquest contingut nou, espero que el torni a editar perquè quedi constància de què és una aportació seva. --Kette~cawiki (disc.) 00:53, 4 març 2018 (CET)
Aquests canvis no s'hi han tornat a afegir després de 7 mesos. Torno a demanar que es fusionin els historials a menys que la feina de fusionar-los sigui desproporcionada.--Pere prlpz (disc.) 21:24, 10 oct 2018 (CEST)
Fet Fet! No és cap feina desproporcionada, el que passa és que Viquipèdia:Guia per a administradors#Fusionar historials d'una pàgina necessita una actualització. --V.Riullop (parlem-ne) 08:47, 11 oct 2018 (CEST)

Fusionar pàgines de discussió[modifica]

Podríeu si us plau fusionar Discussió:Freeciv i Discussió:FreeCiv, inclosos els seus historials? FreeCiv és redirecció a Freeciv. Gràcies. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:16, 17 abr 2018 (CEST)

No sé com actuar en aquests casos en que en tots dos hi ha contingut a preservar. --Yuanga (disc.) 20:06, 18 abr 2018 (CEST)
Fet Fet! Pel procediment antic de fusions d'historial i fusionant manualment el contingut. --V.Riullop (parlem-ne) 08:54, 11 oct 2018 (CEST)

Trasllat[modifica]

Si us plau, moveu aquesta pàgina Embèu a Ambel (Isèra). En la Wikipedia en occità també té el nom de Ambel. --Vivaelcelta (disc.) 10:32, 6 maig 2018 (CEST)

Si creieu què és oportú aquest canvi, heu d'afegir un article més: Lo Monestièr d'Embèu.--Kette~cawiki (disc.) 13:00, 6 maig 2018 (CEST)
No fet No fet! El títol que ha de tenir un article no és decisió dels administradors, només si hi ha consens en una discussió prèvia i no és el cas. Una altra cosa seria demanar la supressió d'una redirecció amb historial no significatiu per a que ho pugui fer el propi editor sota la seva responsabilitat. --V.Riullop (parlem-ne) 09:12, 11 oct 2018 (CEST)

Fusió d'historials[modifica]

Caldria fusionar els historials de Teoria de la bastida i Andamiatge, han fet un «reanomenament a mà».--Kette~cawiki (disc.) 13:30, 15 maig 2018 (CEST)

Fet Fet! --V.Riullop (parlem-ne) 09:02, 11 oct 2018 (CEST)

Usuari traductor[modifica]

L'usuari tenienteramires (discussió contribucions registre) es dedica a traduir articles escrits en català a altres variants de la llengua acceptades. Ho fa sistemàticament, i em demano si això és acceptable des del punt de vista del respecte a la feina de llurs autors. No sempre ho fa respectant Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques i sovint dona força feina desfer-ne els canvis. Salut. --Marraco (disc.) 10:39, 26 juny 2018 (CEST)

D'acord amb Marraco. Jo, darrerament he revertit algunes intervencions d'aquest usuari. Afegir, a més, que aquest usuari, no fa cas dels avisos a Usuari Discussió:Tenienteramires. Pau Cabot · Discussió 10:51, 26 juny 2018 (CEST)

Request for renaming a page[modifica]

Hello wikipedians,

First, excuse me because I will speak in English.

I would like to rename the page USB-C to USB Type-C for two reasons :

  • it's the official name (see the official site)
  • USB-C is only a shorten name for USB Type-C.

The target page has two edits (it's a redirect) so this rename will require an admin.

Cordially. --Niridya (disc.) 21:58, 8 ago 2018 (CEST)

Done.—Leptictidium (digui) 12:31, 10 ago 2018 (CEST)
Thanks Leptictidium ! --Niridya (disc.) 12:39, 10 ago 2018 (CEST)
Leptictidium, Niridya is a liar. USB-C is also an official name [1], so "official name" cannot be a reason for renaming the article. His actions have been reverted in several Wikipedias. After a request in frwiki was made to change to the common name, he decided to change the name in several Wikimedia projects to the long name of the specification. He even moved pages away from their former names that had been reached after talk and he completely deleted "USB-C" from the Wikidata item labels in any language. And inserted the English specification long name even in labels for languages where it is not the common name at all. 77.14.94.108 (discussió) 04:49, 11 ago 2018 (CEST)
He fet una cerca al respecte i sembla ser que es fan servir de manera indistinta tots dos termes, tot i que és cert que podria haver una certa prevalència per "USB-C".--Yuanga (disc.) 16:47, 11 ago 2018 (CEST)
I have tentatively undone the renaming. Please continue the discussion on the relevant discussion page. On the other hand, please abstain from personal attacks such as calling other users "a liar". It is entirely possible for a user to simply be mistaken or simply have a different point of view.—Leptictidium (digui) 09:41, 14 ago 2018 (CEST)
Yes check.svg Tancat--V.Riullop (parlem-ne) 09:13, 11 oct 2018 (CEST)

Jacint Barrau i Cortès[modifica]

No sé el per què no m'apareix Jacint Barrau i Cortès a la meva llista de seguiment. Algú que en sàpiga més pot mirar les entranyes de l'article? Galazan (disc.) 08:38, 29 ago 2018 (CEST)

@Galazan: Per tal d'entendre el problema: quan entres a la pàgina Jacint Barrau i Cortès et surt l'estrelleta marcada a dalt a la dreta (conforme el segueixes) però després els canvis no queden reflectits a la llista? Si és així: quan vas a la teva llista de seguiment i cliques "mostra i edita" t'apareix l'article? --Pau Colominas (t'ajudo?) 13:53, 29 ago 2018 (CEST)
Sí, efectivament, aquest és el problema. I sí: apareix a la meva llista de seguiment si provo d'editar-la.-Galazan (disc.) 13:56, 29 ago 2018 (CEST)
@Galazan: He provat d'afegir-lo jo a la meva llista i a mi sí que m'apareix. No sóc tècnic, així que més enllà d'això em sap greu però no sé com ajudar-te. De tota manera, et recomano que ho consultis a la Taverna millor que aquí, doncs no em sembla una petició als administradors. --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:21, 29 ago 2018 (CEST)
Per si serveix la informació: jo també l'he afegit a la meva llista de seguiment (amb l'estrelleta) i també m'apareix, com a en Pau Colominas.--Pere prlpz (disc.) 14:22, 29 ago 2018 (CEST)

Nom d'article[modifica]

Reanomenar Castella - la Manxa →‎ Castella-la Manxa. D'acord amb el portal de topònims de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals[1] i la Gran Enciclopèdia Catalana.[2]--Asqueladd (disc.) 23:04, 1 set 2018 (CEST)

Referències
  1. «Castella-la Manxa». ÉsADir. El portal lingüístic de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. [Consulta: 1r setembre 2018].
  2. «Petició als administradors». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.
No fet No fet! Això està discutit, Discussió:Castella - la Manxa, i no hi ha res de nou. --V.Riullop (parlem-ne) 09:06, 11 oct 2018 (CEST)

Edicions a la pàgina Fèlix Larrosa i Piqué[modifica]

Hola! Han editat la pàgina Fèlix Larrosa i Piqué des de un compte d'usuari anomenat @Ajuntamentdelleida:. A banda del conflicte d'interessos que hi podria haver (compte amb el nom de l'"empresa" edita contingut sobre el seu màxim "directiu"), tot l'apartat de bibliografia és com un currículum. Com que sembla ser que l'edició està feta des d'un compte "oficial" no sé com procedir i ho deixo en mans vostres, que segur que sabreu millor que jo que fer. Moltes gràcies!--Darth (disc.) 17:36, 4 set 2018 (CEST)

Veig que algú altre ja s'ho ha mirat. Els canvis semblen més o menys legítims de moment. Deixo un missatge de {{Usuari corporatiu}}. --Jey (disc.) 17:53, 4 set 2018 (CEST)

Bloqueig[modifica]

Demano el bloqueig de l'usuari TrojanP9 (discussió contribucions registre), que ha fet contribucions vandàliques durant diversos mesos. --Pau Colominas (t'ajudo?) 15:09, 4 oct 2018 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 15:24, 4 oct 2018 (CEST)

Rodamón4[modifica]

Hola, el usuario Rodamón4, es un usuario de ideología independentista lo que no generaría problema alguno si no fuera porque en la página principal de Cataluña (Catalunya) especifica que es un "país europeo". Mintiendo así a los visitantes de Wikipedia puesto que Cataluña no es un país sino una "comunidad autónoma del Reino de España". Espero que puedan poner la verdad sin ideologías, una información pública, honesta y verdadera de la que los usuarios de Wikipedia nos sentimos orgullosos. Gracias.el comentari anterior sense signar és fet per Rewere (disc.contr.)

No fet No fet! No és funció dels administradors decidir el contingut dels articles. De fet, Rewere, no hauries de modificar l'article en el sentit que ho has fet sense debatre la qüestió a la pàgina de discussió corresponent i arribar a un consens en tal sentit. L'actuació de Rodamón4 és correcta i la teva no.--Carles (enraonem) 20:26, 10 oct 2018 (CEST)

Toc d'atenció[modifica]

Bona dia, algú podria donar un toc d'atenció formalment a PractiquesMAE (discussió contribucions registre). Ja li he donat diversos avisos de no inserir enllaços externs al cos de l'article sense cap resposta, però sembla que estem en una guerra d'edicions o VP:R3R, que no vull tenir. Gràcies!--Docosong (disc.) 12:03, 11 oct 2018 (CEST)

Fet Fet!--Carles (enraonem) 12:54, 11 oct 2018 (CEST)

afegir llengua cy a mediawiki:Lang[modifica]

Hola he creat lang/cy a l'espai principal i s'hauria de reanomenar per passar-lo al mediawiki, que només és per admins.

La prova és veure que apareix a Especial:Cerca_per_prefix/MediaWiki:Lang/. Merci, amador (disc.) 16:05, 15 oct 2018 (CEST)

@Amadalvarez: Fet Fet! --Townie (discussió) 16:31, 15 oct 2018 (CEST)
@Townie:Doncs no dec haver fet bé la creació perquè no em funciona. No pateixis que li preguntaré al Vriullop que sap com es fa. He intentat emular-lo i ja es veu que no estic al nivell. Merci --amador (disc.) 16:48, 15 oct 2018 (CEST)

Reanomenament de Ruixat a Xàfec, aquest ja existent amb un historial de doble redirecció[modifica]

Segons queda justificat a Discussió:Ruixat#Denominació.