Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

 • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
 • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
 • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
 • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
 • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Verds Equo[modifica | modifica el codi]

(títol anterior: CPP i síntesi) Tinc una IP fent síntesi per a utilitzar una definició de Verds Equo diferent a la que diuen els propis estatuts de la formació. CPP i edicions esbiaixades heretades de :es.--Coentor (disc.) 22:45, 13 nov 2014 (CET)

(títol anterior: Blanquejat permanent) L'article Verds Equo es blanquejat sistematicament. He modificat el text, deprés de la guerra d'edicions per deixar un text neutre i per això he copiat literalment el text de les referències i es boicota sistematicament l'edició de l'article.--Editant (disc.) 20:47, 14 nov 2014 (CET)

Conducta hostil[modifica | modifica el codi]

L'usuari Pompilos ha deixat un missatge a la meva pàgina de discussió bastant desagradable, perquè he fet un canvi que no li ha agradat a Carles Miralles i Solà. Sense entrar en el fons de la qüestió, i a despit que el meu canvi era correcte segons les fonts que consten a l'article i el seu no, opino que no són formes, i que aquesta actitud és conducta hostil. No vull deixar-ho passar perquè no em sembla correcte que algú vagi amb aquesta prepotència i violència verbal. Jo estic aquí perquè m'agrada la viquipèdia, no pas perquè m'insultin. Per això demanaria que algun administrador intervingués per dir-li que aquesta mena de missatges no van a l'hora. Gràcies.--Edu Rne (disc.) 22:03, 3 feb 2015 (CET)

Com a referència:
@Pompilos: és reincident en actuar en contra de la viquietiqueta. L'adverteixo per darrer cop abans de blocar. --Panotxa (disc.) 07:09, 4 feb 2015 (CET)

Edu, et demano disculpes per haver estat desagradable i reconec que no tinc tota la raó. Prenc nota, la vida no deixa de donar-nos lliçons. Primer pel que fa al fons. Sóc professor de grec i sempre he estudiat i llegit el nom d'aquest autor com Herodas (amb la variant Herondas). Així l'anomenen les fonts especialitzades: el manual universitari d'Albin Lesky (pàg. 778), l'enciclopèdia Pauly-Wissowa (vol. 15, pàg. 1080) i el diccionari d'en Howatson (pàg. 423). Per ser sincer, quan vaig canviar el nom a l'article d'en Carles Miralles no em va caldre consultar aquestes fonts. Em va bastar confirmar el que ja sabia a l'Enciclopedia Britannica online, que també diu Herodas, i al Wikidata, on totes les WP l'han anomenat Herodas o Herondas. Quan vas revertir la meva edició per primera vegada, em va estranyar, i per si de cas vaig fer més cercas a Google. La cerca "Miralles Bernat Metge Mimiambs" em va portar a aquesta catalogació erronia de WordCat on la mateixa edició surt en tres versions: Herodas (3 vegades), Herodes Atico (2), un error evident perquè es tracta un escriptor diferent ben conegut, i Herodes (2) que sembla el mateix error simplificat. A més a més, GoogleBooks m'ho va acabar d'aclarir: també ho ha catalogat com Herodas amb "a", traduït per Carles Miralles a la Bernat Metge. Donat que totes les fonts coincidien amb el que ja sabia, i havent comprovat que el nom Herodes era un error de catalogació, no em va quedar cap dubte de que tenia raó. Només ara, quan has aportat la referència de la GEC (gràcies a que jo he començat la conversa, no abans), he trobat que efectivament en Miralles va escollir, i la GEC va adoptar, una variant del nom que només dóna una font (Plini Epístoles 4.3.4). Sorprenent com a poc.

Però com dius tu, Edu, l'important en aquest cas són les formes. Et vaig escriure emprenyat perquè per dues vegades vaig fer el canvi explicant-ho mínimament al resum d'edició, que és la forma educada de fer-ho perquè reconeix el dret dels altres a saber. I per dues vegades vas revertir el meu canvi sense dir gens ni mica, ni al resum d'edició, ni a la pàgina de discussió meva o de l'article, el qual és una falta de consideració. Em vaig trobar en la disjuntiva de fer una nova reversió (amb o, com has fet tu, sense resum) o obrir una discussió, cosa que tampoc has fet tu. He optat pel millor, començar la discussió, però emprenyat per la teva actitud i pels antecedents: això ha passat després que m'hagués pres amb humor que forcessis la veritat per tal de tenir raó en una guerra d'edicions anterior. Òbviament, qui té boca (que és el que s'ha de tenir) s'equivoca, i qui com tu reverteix i no diu res, mai no es pot equivocar en el to (malgrat que ja s'está equivocant en la forma).

Panotxa, no tinc cap inconvenient en què consideris el meu comentari a l'Edu una actitud reprensible perquè, malgrat les explicacions que acabo de donar, ho és. Ara bé, no tinc clar a quins incidents anteriors et refereixes. Els pots enumerar, sisplau, perquè tingui clar el compte? Ho dic perquè confio en què no confonguis l'ús exercit educadament de la llibertat d'expressió amb una actitud hostil; si ho fas, ho haurem d'aclarir finalment. Per cert, ho vaig deixar passar en el seu moment, però quan vas manipular un comentari meu, vas perdre aquí una gran ocasió de demanar disculpes. Salutacions. --Pompilos (disc.) 20:29, 7 feb 2015 (CET)

@Pompilos:, com ja saps, el tema comentat a Discussió:Olite està parlat a Viquipèdia:La taverna/Ajuda/Arxius/2014/11#Demano empara davant un abús de poder de l'administrador Panotxa, Usuari Discussió:Panotxa#Re: Conducta hostil i Usuari Discussió:Pompilos#Conducta hostil. Ningú t'ha recolzat en la teva demanda del suposat abús de poder que he comés en contra teu, ni has esborrat els comentaris com t'he demanat ni t'has retractat, de manera que la conducta hostil persisteix. Com et vaig dir en el seu moment, no et penso seguir el joc. --Panotxa (disc.) 22:04, 7 feb 2015 (CET)
Yes check.svg Tancatper inactivitat. Pau Cabot · Discussió 10:18, 21 juny 2015 (CEST)

Demano empara: l'administrador Panotxa penalitza l'expressió d'un desacord amb ell[modifica | modifica el codi]

Antecedents i fet[modifica | modifica el codi]

 • L'administrador Panotxa va restringir amb aquest missatge el meu dret a traslladar determinats articles, reconegut a tothom a Llançeu-vos hi. Vaig denunciar aquest acte com un abús de poder. Tothom qui ha participat en aquesta discussió li ha donat la raó a ell, però ningú m'ha convençut a mi. Segueixo pensant el mateix per les raons que exposo allí en les meves darreres intervencions.
 • Més tard, quan he volgut canviar el títol de l'article Olite, he aclarit que no feia jo mateix el canvi perquè Panotxa m'havia restringit aquest dret "a parer meu incorrent en un abús de poder" (amb enllaç inclòs).
 • Panotxa va considerar la menció de la seva acció i del meu desacord una conducta hostil per "ofensiva" e "inoportuna". Li he raonat que el meu desacord estava expressat en termes correctes i era oportú. Ell va manipular el meu missatge inicial de manera que digués el contrari del que vaig dir jo, i finalment, per mediació de VRiullop vaig acceptar una redacció més impersonal del meu missatge. Ell no va dir res en sentit contrari i vaig suposar que amb això el desacord estava resolt.
 • Ara, amb motiu d'una discussió un enfrontament meu amb l'Edu Rne, em diu que segueix considerant la menció del meu desacord amb ell un acte hostil, perquè no me n'he retractat, i que el té en compte per un eventual bloqueig.

Raonament[modifica | modifica el codi]

 • Llibertat d'expressió. Per cortesia, abans de fer la denúncia del seu (a parer meu) abús de poder, vaig comunicar a Panotxa que la faria, i ell no va posar inconvenient. Per la seva actitud ara sembla que només em reconeix el dret a expressar el meu desacord una vegada (en plantejar la discussió) i que, si "perdo" la discussió, mai més puc fer ni tan sols menció del que ha passat (si no és pas amb el seu permís, suposo).
 • Veritat. En la meva afirmació "se m'ha imposat (a parer meu incorrent en un abús de poder) que (…) abans he de proposar el canvi a la pàgina de discussió" tots els extrems són certs. Em diu Panotxa que "la resta d'usuaris que han comentat en les pàgines corresponents diuen que no hi ha cap abús de poder". Qui sap llegir entén que a parer meu significa a parer meu, cap altra cosa, i que la inclusió de l'enllaç a la discussió (on qualsevol pot comprovar com tothom li dóna la raó a ell) descarta qualsevol intenció de manipular. I l'expressió de fets veridics no pot ser penalitzada.
 • Oportunitat. Després de denunciar el seu (a parer meu) abús de poder, he participat en quatre discussions: he mencionat el meu desacord amb ell aquí i aquí, és a dir, en dues discussions que tractaen justament del canvi de nom de municipis navarresos castellanoparlants, que és el dret que Panotxa m'ha restringit. En canvi no l'he mencionat ni aquí ni aquí, perquè aquestes discussions no tenen relació amb la restricció. El meu respecte d'un suposadament obligatori principi d'oportunitat és obvi.
 • A més a més, Panotxa ha qualificat en diferents intervencions l'expressió de la meva opinió de "malintencionada" (una vegada), de "provocació" (altra) i de "joc" (dues), fet que vulnera la directriu Pressuposeu bona fe. Jo l'he acusat de cometre errors, mai de fer-ho amb mala fe o segones intencions.

No demano la vostra opinió sobre la primera restricció dels meus drets, que es pot discutir allí, ni sobre els evidents i nombrosos mérits de Panotxa o els meus errors. Demano opinió sobre si a Viquipèdia i en aquest cas concret es pot penalitzar l'expressió d'una opinió feta de forma correcta i oportuna. Salutacions. --Pompilos (disc.) 23:01, 24 feb 2015 (CET)

És mentida que hi hagi hagut una discussió amb mi. Pompilos no va discutir res amb mi, es va limitar a insultar-me, com es pot veure a la meva pàgina de discussió. Jo vaig anunciar aquesta conducta hostil del Pompilos, i en Panotxa el va advertir. No veig que en Panotxa hagi fet res malament en aquest cas.--Edu Rne (disc.) 23:12, 24 feb 2015 (CET)
@Pompilos: Podries dir quina és la teva petició concreta? Podries dir d'on surt que nego el reanomenament? He donat suport explícit al reanomenament d'Olite i Sangüesa, Peralta i Lumbier, que has proposat i argumentat en lloc i forma correctes, tal com se t'ha recomanat no per mi, sinó per la comunitat en general, així que deixa de mentir i retira les teves calúmnies. Per mi, la teva intervenció d'avui és més conducta hostil envers mi, i absolutament infundada. --Panotxa (disc.) 23:48, 24 feb 2015 (CET)
Edu, canvio "discussió" per "enfrontament meu". Però sembla que no hagis llegit bé, no demano empara per res que tingui relació amb això. --Pompilos (disc.) 19:58, 27 feb 2015 (CET)
Panotxa, llegeix més acuradament la meva intervenció, sis plau. El que has contestat, a més d'inexacte, respon més bé a aquest altre fil. Crec que la meva petició, que va dirigida a la resta d'administradors, és prou clara i, amb l'últim que dius, encara més justificada: de debò tot el que no sigui obediència és hostilitat contra tu? Em sembla preocupant i òbviament inacceptable. --Pompilos (disc.) 20:01, 27 feb 2015 (CET)

Agrairé, sis plau, que algun administrador m'aclareixi què comporta el fet que en dues setmanes no hi hagi hagut cap resposta del 13 administradors actius als quals ha anat dirigida la meva petició. Significa això que accepteu la meva sol·licitud per silenci administratiu? O, ben al contrari, que valideu la interpretació de Panotxa segons la qual l'expressió d'un desacord amb ell, expressada en forma correcta i ocasió oportuna, és un acte hostil envers ell i que, a més a més, la meva demanda d'empara és un altre acte hostil envers ell? Gràcies per l'aclariment. --Pompilos (disc.) 17:07, 12 març 2015 (CET)

Yes check.svg Tancatper inactivitat. Pau Cabot · Discussió 10:17, 21 juny 2015 (CEST)

Blocatge d'articles per evitar Guerres d'edicions[modifica | modifica el codi]

Diada del 25 d'abril, Blaverisme, Diada Nacional del País Valencià, Unitat del Poble Valencià i possiblement, Agustí Cerdà i Argent i Valerià Miralles i Ortolà. Guerra d'edicions cíclica. Si algú vol res, a la discussió dels articles, que per això estan. Veure també els casos de Poble Lliure i Esquerra Independentista.--Coentor (disc.) 12:40, 14 abr 2015 (CEST)

Pel què a mi respecta, @Editant: i @Coentor: ja us vaig blocar en 2013 per exactament les mateixes raons que ara, i el meu parer és blocar-vos a ambdós per un any per reincidència, doncs entre els dos sumeu quatre blocatges, i revisar les vostres aportacions en els articles de referència (i alguns altres que no son a la llista), que quedarien restringits a les modificacions per part dels administradors. M'espero a la opinió de més administradors abans de procedir. --Panotxa (disc.) 14:59, 14 abr 2015 (CEST)
No vaig a entrar en la decisió que prengueu, però com a mínim als articles on ha hagut guerres d'edicions, supose (i espere que siga el criteri perquè és allò més lògic) es deixe amb la versió anterior, que és la que ha estat mesos sense modificar-se fins que s'ha provocat la "guerra d'edicions" esborrant text, (només cal mirar l'historial, NOMÉS CAL FER AIXÒ) i veure qui HA ESBORRAT text escrit. Seria molt hipocrita deixar que un usuari una vegada HA ESBORRAT text i ha deixat la seua versió demane el bloqueig de l'article (molt curiós tot plegat) i se li deixe la seua modificació.Si no és així, sincerament la decepció serà grandíssima i deixarà en evidència aquesta enciclopèdia. Recordem que aquest usuari no ha deixat cap missatge en la pàgina de discusssió, simplement després de mesos de text consensuat (perquè ningú l'ha modificat) decideix canviar-ho. Repetisc, sense cap missatge a la pàgina de discussió--Editant (disc.) 16:48, 14 abr 2015 (CEST)
I com a exemple el cas de l'article de Blaverisme, la meua darrera aportació és del desembre del 2014, fins i tot l'usuari en concret la va modificar després gener 2015 sense modificar el text esborrat ara en litigi (una manera de donar-li consens ja que a més a més no va respondre al meu darrer missatge en la discusió, per tant es suposa que donava el vist-i-plau) i MÉS DE DOS MESOS I MIG després, el març de 2015 l'usuari esborra el text en litigi que s'havia consensuat sense cap mena de consulta. Com penseu que he d'actuar jo? Deixant-ho passar i que la viquipèdia en convertisca en un lloc on només editors que es passen tot el dia en ella puguen editar amb els seus criteris? En això consisteix l'objectivitat d'aquesta enciclopèdia? En estar tots els dies pendents dels editors compulsius?--Editant (disc.) 17:14, 14 abr 2015 (CEST)
@Editant: i @Coentor:, mireu si voleu posar de la vostre part per trobar un punt d'equilibri. Pel que respecta a l'article que comentes, blaverisme, la meva idea és restablir la que vaig haver de fer en desembre de 2013 i anar revisant les revisions de llengua i comprovant els afegits en text i referències d'ençà. Una feina feixuga, però que sembla que sou incapaços de consensuar, quan el més evident és que el punt intermig entre les vostres dues postures és una cosa semblant a Entre les característiques del seu discurs, hi trobem elements com el populisme, el regionalisme, el conservadorisme, i sobretot l'anticatalanisme que els portarà a practicar el secessionisme lingüístic del valencià respecte al català, i el què alguns autors consideren el feixisme. (afegint les referències que corresponen en cada cas i cada adjectiu). Aquesta versió posa de relleu que hi ha qui considera que feixisme és una de les característiques d'aquest moviment, però no tothom. Si no us agrada aquesta forma, busqueu una altra, però l'article ha de contenir les vostres dues maneres de veure la realitat. I el mateix per als altres articles. --Panotxa (disc.) 17:28, 14 abr 2015 (CEST)
Amb el mateix criteri et recorde que el blaverisme és considerat com a reacció al catalanisme, per ALGUNS AUTORS, en concret només un: Vicent Flor (i que curiosament té antecedents en eixe moviment, font gens imparcial per tant). No s'hi val posar per alguns autors en algunes referències (com vols fer respecte al feixisme) i no per a altres. Aquest és el quid de la qüestió. De fet jo no li esborre a ell cap referència però ell esborra sistemàticament tot allò en el que no està d'acord, INCLOSES LES REFERÈNCIES.--Editant (disc.) 18:05, 14 abr 2015 (CEST)
@Editant: Jo he posat sobre la taula un exemple. Si hi ha més parts discutibles perquè les coses que es diuen com certes només ho son per una part dels qui han parlat sobre el tema, cal fer aquest aclariment si hi ha discrepàncies entre els autors, però repeteixo, les coses que estan referenciades, s'han de quedar tret que les referències no siguin vàlides d'acord al criteri de VP. I si cal contextualitzar el contingut o les referències, es fa. Si el tema si és o no una reacció al blaverisme ho diu un o més autors, és el mateix cas que l'anterior, poseu fil a l'agulla que fa anys que dura aquest tema. --Panotxa (disc.) 20:12, 14 abr 2015 (CEST)
Si anem a Diada del 25 d'abril, vorem que les referències esborrades eren... Una nota de premsa d'ACPV i Un bloc d'internet.--Coentor (disc.) 20:49, 14 abr 2015 (CEST)

Panotxa El problema és que tot això ja es va parlar a Discussió:Blaverisme quan tocava i allò acabà amb la callada per resposta. El redactat anterior a la guerra d'edicions ja diu, al tercer paràgraf, és a dir, a l'immediatament posterior al que es vol modificar, que existeixen grups socials i polítics que consideren el blaverisme un tipus d'ultradreta (referència: Flor). Sobre les referències que justificarien col·locar el "fexisme" com un tret característic d'este moviment sols es van aportar assajos. Sobre la "reacció al catalanisme": Bodoque (223). Viadel, a la introducció del seu "No mos fareu catalans", qualifica el moviment de "reaccionari" (no diu contra què, però) i enumera alguns trets que, pam amunt, pam avall, coincideixen amb Flor, i no n'esmenta el feixisme, tampoc. També diu que el blaverisme modern va ser una contestació [...] a la nova cultura política de la democràcia, que incloïa reivindicacions de caire nacionalista, identitari que en certa manera representava Fuster. Insistisc: Jo no he esborrat res, perquè la consideració del blaverisme com a feixista ja estava reconeguda en el redactat inicial, just al paràgraf següent, però crec perfectament justificat donar preferència a estudis de sociòlegs o politòlegs (Flor o Bodoque, potser Ariño també, no tinc treballs seus davant) abans que assajos (opinió).--Coentor (disc.) 18:23, 14 abr 2015 (CEST)

@Coentor: No pots dir que no has esborrat text i referències quan les edicions i els resums d'edició son clars en aquest aspecte, i no has fet cap comentari previ a l'esborrat de contingut dels darrers dies en la pàgina de discussió.
En resum de tot, queda clar que en el referent a Blaverisme a grans trets hi ha dos estats d'opinió respecte el què és el blaverisme, per una el de Flor i Bodoque, i per altra el de Bello, Gisbert i Viciano. Doncs les dues han de conviure en l'article, i com més integrals, millor, però sempre amb viquipèdia:fonts fiables. A la viquipèdia no opinem, cosa que voleu fer ambdos incorrent en un cas de llibre de viquipèdia:conflicte d'interessos, cada un des del seu punt de vista, el què hem de fer és reflectir tots els punts de vista, amb els arguments suficients (llegiu referències) i el lector és qui ha de fer-se la opinió (si vol). Res que no se us hagi dit nombroses vegades amb anterioritat. --Panotxa (disc.) 20:12, 14 abr 2015 (CEST)

Insistic: al redactat ja hi deia, i hi diu actualment: "Aquesta denominació tenia originalment una connotació negativa —que encara es manté entre els grups socials i polítics que consideren al blaverisme com un tipus d'ultradreta". La existència de corrents que consideren que el blaverisme és/te elements/el que siga relacionat amb la Ultradreta era una cosa que ja estava recollida, i sempre ho ha estat, al redactat de l'article.--Coentor (disc.) 20:40, 14 abr 2015 (CEST)

Panotxa, campeó, mentre revises edicions i tot això, digues... què se suposa que hem de fer si a un usuari ja li va bé que els articles de :ca estiguen "bloquejats" mentre aparega el seu redactat. Ens esperem a que es digne a argumentar el perquè dels seus canvis? deixem blocs d'internet i notes de premsa com a referències en nom de "fer vore tots els punts de vista"?--Coentor (disc.) 20:13, 16 abr 2015 (CEST)
@Coentor: Les propostes de modificació, a les discussions dels articles. Els dos teniu viquipèdia:conflicte d'interessos i us hauríeu d'abstenir d'intervenir en els articles. Si no us poseu d'acord perquè passa el temps i no feu propostes de consens, els articles acabaran blocats i algun administrador (suposo que em tocarà, com les altres vegades), haurà de fer-ho. Si creus que pots fer un redactat més neutral i que reflecteixi tots els punts de vista, proposa'l, que encara no ho has fet (el seu dia vaig crear una pàgina d'usuari). I si un proposa i l'altre no contesta o no ho fa constructivament, ho entendré com un intent de bloqueig i acabarà blocat igualment. Els dos ho feu malament i n'estic més que cansat de la vostre intransigència, que no du enlloc. I per cert, la darrera reversió que has fet és eliminar una referència d'un llibre publicat per Columna i un altre de la Universitat de València, res de blocs i notes de premsa. --Panotxa (disc.) 22:10, 16 abr 2015 (CEST)
Entenc que qui estava en desacord amb el redactat inicial no era jo. He de proposar un redactat alternatiu? I en qualsevol cas, en quina part de Viquipèdia:Fonts fiables diu que els assajos d'opinió (Toni Gisbert, Vicent Bello o -este sí, historiador- Pau Viciano) s'han de posar al mateix nivell que les fonts acadèmiques (Flor i Bodoque)? En qualsevol cas continuar ací.--Coentor (disc.) 22:19, 16 abr 2015 (CEST)
Yes check.svg Tancatper inactivitat. Pau Cabot · Discussió 10:19, 21 juny 2015 (CEST)

Tancar el compte[modifica | modifica el codi]

Hola, m'agradaria tancar el meu compte Viquipèdia. No esborrar els articles que he escrit, sinó tancar el meu compte. Esborrar-lo. Torno a dir, no els articles, sinó el compte. És possible, com es fa?--Boigandorra (disc.) 18:55, 17 abr 2015 (CEST)

@Boigandorra: Llegeix primer m:Dret a desaparèixer i digues després què vols que fem. --V.Riullop (parlem-ne) 10:03, 18 abr 2015 (CEST)

Hola, perdona per haver respost tard. Per tant, si entenc bé, puc ocultar el meu usuari, no s'elimina els articles que he creat, puc eliminar les meves discussions i prou. La meva pregunta és, suposo que tampoc es pot eliminar la IP? Però vaja, de manera general està bé. Canviaria el nom d'usuari, els articles que hi enllacen (això m'hauries de dir tu com ho fas) i després les meves discussions. Com ho veus?--Boigandorra (disc.) 19:32, 3 maig 2015 (CEST)

@Boigandorra: Quan vulguis pots demanar el canvi de nom d'usuari. Hi ha diferents canals explicats a VP:CNU. Amb això desapareixerà el nom vell en l'historial d'edicions i es canviarà el registre amb el nom nou. La teva pàgina de discussió es traslladarà al nom nou, però es pot buidar i deixar en blanc. El que no quedarà modificat són les signatures en pàgines de discussió, com aquesta. Si has fet edicions com anònim, aquestes no es poden modificar ja que no hi ha manera d'assegurar a quin usuari corresponen la IP. --V.Riullop (parlem-ne) 10:50, 4 maig 2015 (CEST)
Yes check.svg Tancatper inactivitat. Pau Cabot · Discussió 10:19, 21 juny 2015 (CEST)

esborrar el meu compte[modifica | modifica el codi]

Voldria esborrar tot el que està relacionat amb l'usuari que vaig crear temps enrere: "intersarsi"

Que recordi, amb ell no he creat cap article. El que si em vaig adonar és que hi ha alguna pàgina pública de discussió (https://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari_Discussi%C3%B3:Intersarsi) que també voldria que fos esborrada. el comentari anterior sense signar és fet per Intersarsi (disc.contr.) 10 maig 2015‎ 16:49 (CEST)

Demane un nou administrador que faça de moderador en l'article Diada del 25 d'Abril[modifica | modifica el codi]

Voldria demanar un altre administrador que es faça càrrec d'administrar la moderació en l'article Diada del 25 d'Abril i altres relacionats a partir d'una guerra d'edicions, davant de la flagrant subjectivitat i parcialitat del moderador Panotxa, fins i tot comence a pensar que l'usuari Coentor i aquest moderador Panotxa són la mateixa persona o en tot cas són amics i coneguts.--Editant (disc.) 21:21, 28 maig 2015 (CEST)

@Editant:, si qualsevol altre administrador ho fa, encantat de retirar-me. I no, no som la mateixa persona, tot i que estaria encantat de conèixer-lo en persona, igual que a tu. --Panotxa (disc.) 22:18, 29 maig 2015 (CEST)
Només comentar que la moderació pot anar a càrrec d'un usuari no administrador si no hi ha necessitat de bloquejar pàgines o usuaris, cosa que esper que no passi. Pau Cabot · Discussió 12:17, 30 maig 2015 (CEST)

Permís de reversor[modifica | modifica el codi]

Fa uns mesos que estic fent reversions de vandalisme quan estic editant. No ho faig sistemàticament, però quan miro els "canvis recents" i veig algun canvi inadequat, intento arreglar-ho, i crec que ja he entès els principis bàsics. M'agradaria tenir el permís de reversor per facilitar-me aquesta feina.--Wgarcia (disc.) 08:54, 29 maig 2015 (CEST)

Vàndal 185.13.202.165[modifica | modifica el codi]

Demano blocar 185.13.202.165 (discussiócontribs contribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

La veritat és que és fins i tot graciós que em titllin a mi de pepero.--Carles (enraonem) 13:58, 29 maig 2015 (CEST)

No fet Es va aturar el mateix dia de la petició. Pau Cabot · Discussió 10:28, 21 juny 2015 (CEST)

Fusionar historials[modifica | modifica el codi]

Caldria fusionar els historials de Rabassa (Alacant) i barri de Rabassa, per un reanomenament fet tallant i enganxant.--Pere prlpz (disc.) 23:14, 31 maig 2015 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 10:06, 21 juny 2015 (CEST)

Semiprotegir Romanticisme[modifica | modifica el codi]

Demano semiprotegir Romanticisme per uns dies, vist l'historial dels darrers dies.--Pere prlpz (disc.) 11:28, 5 juny 2015 (CEST)

Fet Fet! per un mes.--Lohen11 (disc.) 14:26, 5 juny 2015 (CEST)

Minerals arsenats[modifica | modifica el codi]

M'he fet un embolic, ho sento. Podeu fusionar la categoria Arsenats Minerals a Minerals arsenats? Gràcies! --Yuanga (disc.) 07:08, 9 juny 2015 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 08:24, 13 juny 2015 (CEST)

Fusionar més historials[modifica | modifica el codi]

Les edicions d'eritrina (arbre) fins a https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Eritrina_(arbre)&direction=prev&oldid=5487634 (inclosa) s'haurien de fusionar amb seibo, perquè es va fer un reanomenament tallant i enganxant abans de canviar de significat l'article.

A la vegada, hi ha en discussió una proposta de reanomenament a seibo. Per no interferir, no sé si val més que abans de fer-la ens esperem a que hàgiu fet la fusió, o si n'hi ha prou amb avisar aquí si fem el reanomenament abans de la fusió.--Pere prlpz (disc.) 11:43, 9 juny 2015 (CEST)

Fet Fet! el reanomenament i la fusió d'historials. Pau Cabot · Discussió 09:49, 21 juny 2015 (CEST)

vandalisme 95.39.50.124[modifica | modifica el codi]

Sol·licito el blocatge de l'adreça IP 95.39.50.124, com podeu veure amb un llarg historial d'edicions vandàliques i sense cap contribució edificant.
Gràcies,
--A. Diport (discussió) 11:37, 11 juny 2015 (CEST)

Fet Fet! Gràcies. El tercer, per un any. @Andiport: el següent, ja indefinit. --Panotxa (disc.) 17:34, 11 juny 2015 (CEST)

25 d'abril et alii[modifica | modifica el codi]

Com ja sabeu, fa dos mesos (vespres de la Diada del 25 d'abril) es va demanar un blocatge d'articles per guerres d'edicions. L'usuari Panotxa va fer de mediador (ja ho va fer anteriorment) i sols s'ha avançat alguna cosa a l'article blaverisme. Pel que fa al segon dels articles, la situació està encallada sense cap proposta concreta de redactat (sí s'han proposat noves referències, encara no es diu on s'haurien d'aplicar; i sí s'han rebutjat possibles redactats) i com li dic a Panotxa a la seua discussió directament ni entenc el darrer missatge deixat a una discussió que porta oberta dos mesos. Arran de les meues edicions a Agrupament d'Esquerra del País Valencià he estat revertit per Editant i quan he demanat explicacions, s'ha argumentat que si poses "en construcció" dones a entendre que encara vas a tocar-ho més. Pel que fa a la discussió de 25, se m'acusa d'utilitzar bibliografia redactada per una persona (Vicent Flor) que no ha escrit cap referència de cap dels dos articles esmentats (a banda que no veig el problema amb utilitzar eixes fonts ni se'm deuria coartar per fer-ho). Demane mediació, doncs hi ha motius de sobra per a vore que la situació a aquells articles està encallada, i considere que, a més, se m'està impedint editar amb normalitat articles relacionats amb política valenciana, tot i que les referències que he utilitzat en la majoria dels casos (i darrerament sols he editat a PNPV i AEPV) són acadèmiques i perfectament admissibles.--Coentor (disc.) 17:17, 12 juny 2015 (CEST)

També he editat a Fusteranisme, on sí utilitze bibliografia de Flor, però no entenc perquè no hauria de poder utilitzar eixa bibliografia.--Coentor (disc.) 17:21, 12 juny 2015 (CEST)
Per la meva part, com he comentat en particular, a Viquipèdia:Petició als administradors#Demane un nou administrador que faça de moderador en l'article Diada del 25 d'Abril s'ha demanat que m'aparti de la mediació, i en atenció a les parts, estic a l'espera que algú faci un pas endavant. Si ho és el cas, ja veurem. --Panotxa (disc.) 19:43, 12 juny 2015 (CEST)

Enllestir ombreig[modifica | modifica el codi]

Per posar en marxa l'ombreig d'imatges a la portada s'haurien de fer dues coses:

 • A MediaWiki:Common.css afegir, dins de .ombreig img, després de les dues línies que ja hi ha (1040–1041), aquestes:
    margin-bottom:7px;
    background:rgb(255,255,255); /* Suport navegadors antics */
    background:rgba(0,0,0,0.02);
    -webkit-border-radius: 5px;
    -moz-border-radius: 5px;
    border-radius:5px;

Gràcies.--Salvi «Ssola» (discussió) 00:30, 13 juny 2015 (CEST)

Fet Fet!, bona feina. --V.Riullop (parlem-ne) 19:19, 13 juny 2015 (CEST)

Veure article esborrat[modifica | modifica el codi]

El març-2014 es va esborrar Amadeu Recasens i Brunet per manca de notabilitat. Des d'avui és el comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona. Volia veure si l'article tenia un contingut digne com per intentar recuperar-lo segons l'evolució del càrrec, perquè tant pot ser que sigui superpopular com que es mantingui en la no admissibilitat. Si voleu m'ho deixeu en una pàgina d'usuari meva. Salut !--amador (disc.) 07:10, 14 juny 2015 (CEST)

@Amadalvarez: Te l'he recuperat. Mira si és admissible. Si no hi veus solució, demana'n la supressió altre cop. Pau Cabot · Discussió 08:56, 14 juny 2015 (CEST)
Yes check.svg TancatPau Cabot · Discussió 09:40, 21 juny 2015 (CEST)

Palamós[modifica | modifica el codi]

Demano que en prenguin les mesures pertinents per aquesta edició --Davidpar (disc.) 09:21, 15 juny 2015 (CEST)

Fet Fet! Gràcies per l'avís. —Leptictidium (digui, digui) 11:54, 15 juny 2015 (CEST)
Yes check.svg TancatPau Cabot · Discussió 09:42, 21 juny 2015 (CEST)

nous autopatrullats[modifica | modifica el codi]

Voldria demanar el flag d'autopatrullat per a:

Aviam què us sembla.--Arnaugir (discussió) 14:32, 15 juny 2015 (CEST)

A favor A favor --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:41, 17 juny 2015 (CEST)
A favor A favor --E4024 (disc.) 10:05, 17 juny 2015 (CEST)
Fet Fet! --Arnaugir (discussió) 16:53, 21 juny 2015 (CEST)

Spam[modifica | modifica el codi]

Aquest anònim s'està dedicant a fer spam. Quina mesura s'hauria de prendre? --Davidpar (disc.) 15:53, 15 juny 2015 (CEST)

És espam o són enllaços potencialment útils? —Leptictidium (digui, digui) 21:27, 15 juny 2015 (CEST)
Yes check.svg TancatPer mi, és spam, però de totes maneres, s'ha aturat. Cap edició més des de fa sis dies. Pau Cabot · Discussió 09:40, 21 juny 2015 (CEST)

Recuperar Mart (mitologia)[modifica | modifica el codi]

No sé com recuperar el contingut que un vàndal ha esborrat de la pàgina Mart (mitologia). Se li pot denegar a aquest usuari l'accés a editar per a que pari de fer això?--Dafne07 (disc.) 21:14, 15 juny 2015 (CEST)

@Dafne07: Pots veure Ajuda:Revertir canvis sobre com revertir fàcilment aquesta mena de vandalisme. A m:Help:Reverting hi ha algunes tècniques més.--Pere prlpz (disc.) 22:11, 15 juny 2015 (CEST)
Yes check.svg TancatPau Cabot · Discussió 09:40, 21 juny 2015 (CEST)

Guerra d'edicions a Xiquets de Copenhaguen[modifica | modifica el codi]

Hola,

Podeu fer una ullada a Xiquets de Copenhaguen? Hi ha dos usuaris (pressumptament el mateix: Nat_qp i 83.91.31.82) que estan modificant la meva versió amb una font menys fiable i afegint informació que no apareix a la font. Sembla que sigui un tema de creació de contingut inèdit, però a mi se m'escapa i preferiria desentendre'm i que algú hi digués la seva a la pàgina de discussió.

Gràcies! — Jordi Gran (missatges) 18:27, 16 juny 2015 (CEST)

Yes check.svg TancatSembla que s'ha aturat. Cap edició des de fa cinc dies. Pau Cabot · Discussió 09:40, 21 juny 2015 (CEST)

Vàndal FoxesCanFly[modifica | modifica el codi]

Proposo blocar FoxesCanFly (discussiócontribs contribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

Registrat per vandalitzar, dos dies de contribucions.--Carles (enraonem) 09:34, 17 juny 2015 (CEST)

Sembla que s'ha aturat, però Fet Fet!. Pau Cabot · Discussió 09:06, 21 juny 2015 (CEST)

Semiprotecció Reggaeton[modifica | modifica el codi]

Demano la semiprotecció de l'article Reggaeton. De forma més o menys constant rep vandalismes. --Lluis_tgn (disc.) 15:56, 18 juny 2015 (CEST)

Fet Fet! per SMP Pau Cabot · Discussió 09:33, 21 juny 2015 (CEST)

fer lloc per reanomenar[modifica | modifica el codi]

Hola. Podeu eliminar Iconoscopi i reanomenar Usuari:Mcapdevila/Iconoscopi a Iconoscopi ?. Ja li he fet una repassada que el deixa "digne", tot i que àmpliament millorable. Merci,--amador (disc.) 22:01, 22 juny 2015 (CEST)

A favor A favor He fet una segona repassada al text i sembla que ja el podem portar a l'espai principal. Gràcies, Amador. --Pau Colominas (t'ajudo?) 22:35, 22 juny 2015 (CEST)
Fet Fet! No calia administrador.
Aprofito per recordar que en usuarificar la pàgina cal esborrar la redirecció, que a més de no complir les polítiques sobre redireccions entre espais de noms, si no s'esborra esguerra tots els objectius que té usuarificar.--Pere prlpz (disc.) 23:54, 22 juny 2015 (CEST)
@Pere prlpz: Les redireccions a espais personals són de temps pretèrits quan es van reanomenar per treure'ls de circulació. S'hauria d'haver fet llavors, cert. Per què dius que no calia administrador ?, abans de fer el reanomenar d'usuari a principal, cal esborrar l'article principal que tenia la redirecció, oi?.amador (disc.) 19:02, 23 juny 2015 (CEST)
Sí, esborrar la redirecció s'havia de fer quan es va usuarificar. Si no s'esborra la redirecció i no se li treuen les categories a l'article, tant és a quin espai estigui i usuarificar no serveix de res.
Per reanomenar no calia administrador perquè:
 1. Jo ho he provat i m'ha deixat.
 2. El sistema deixa desfer un reanomenament a qualsevol. O sigui, si la redirecció no té hisorial, desapareix sola quan se li reanomena al damunt l'article al qual apunta. Entenc que el motiu que calgui administrador en alguns casos que s'ha de fer alguna cosa amb l'historial, de manera que si no hi ha historial no cal administrador.--Pere prlpz (disc.) 19:28, 23 juny 2015 (CEST)

Ajuda:Redirecció#Reanomenament. Ja fa temps es va habilitar la possibilitat de desfer un reanomenament si la redirecció anterior no té més historial. De totes formes, l'esperit wiki és intentar fer-ho un mateix, sinó ja avisarà. Les redireccions entre diferents espais de noms són a evitar en general per causar confusió, excepte potser entre Viquipèdia i Ajuda per la indefinició que tenim. --V.Riullop (parlem-ne) 19:42, 24 juny 2015 (CEST)

cas Benítez[modifica | modifica el codi]

Segons els criteris de Wikipedia:Notability_(people)#People_notable_for_only_one_event, la pàgina s'hauria de reanomenar a Assassinat de Juan Andrés Benítez. D'altra banda, per error, s'ha reanomenat l'article a Assassinat de Juan Andrés Benítez). Agrairia que es destruís aquest títol per l'error tipogràfic que m'ha succeït. Moltes gràcies.--Jove (disc.) 14:54, 23 juny 2015 (CEST)

Fet Fet! Ara s'anomena Cas Benítez, més per neutralitat que res. S'ha esborrat també l'error. Pau Cabot · Discussió 12:04, 28 juny 2015 (CEST)

Castillejos[modifica | modifica el codi]

Bon dia, he creat la pàgina de desambiguació per a Castillejos, però al títol creat li manca la "s" (Castillejo) final, i em diu que he de demanar permís per canviar-ho!

Moltes gràcies!el comentari anterior sense signar és fet per Darth vader 92 (disc.contr.) 27/06/2015

L'article Castillejos ja existeix, per això no ho pots canviar. Caldria consensuar el canvi de nom de l'article o donar un altre nom a la desambiguació. Feta la desambiguació, caldria afegir la plantilla addient al principi de cada article relacionat.--Àlex (Discussió) 11:30, 28 juny 2015 (CEST)

Semiprotegir[modifica | modifica el codi]

Demano semiprotegir la pàgina Viquipèdia:Llibertat de panorama d'Europa, ja que serà la pàgina d'aterratge del bàner per la llibertat de panorama i rebrà moltes visites. --Davidpar (disc.) 14:37, 2 jul 2015 (CEST)