Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Reanomenament Piotr Ilitx Txaikovski[modifica]

Hola, Piotr Ilitx Txaikovski s'ha de reanomenar a Piotr Txaikovski. El patronímic no es fa servir en el nom d'article, excepte si hi ha dues o més persones que porten el mateix nom i cognom. Gràcies. Buxareu (disc.) 09:09, 15 gen 2020 (CET)

Bon dia. Sembla que hi ha com a mínim cinc persones amb rellevància enciclopèdica que es deien «Piotr Txaikovski», incloent-hi l'avi i l'oncle del compositor, que aparentment eren notables pels seus propis mèrits.—Leptictidium (digui) 09:55, 15 gen 2020 (CET)
Cap problema, doncs. El podem deixar tal qual, tot i que les altres persones són molt poc conegudes avui. Buxareu (disc.) 10:30, 15 gen 2020 (CET)
A més, la política en aquesta viquipèdia és fer servir els noms sencers, i diria que el patronímic és tant part del nom rus com ho és el segon cognom en un nom català.--Pere prlpz (disc.) 14:22, 15 gen 2020 (CET)
A mi em sembla que això depèn del costum i del gust. Unes wikis fan servir el patronímic, i altres no. O encara pitjor: a la wiki italiana unes persones (p.e., Ieltsin) estan escrites amb al patronímic, però altres (p.e., Putin) sense. Per cert, a la wiki russa fan servir el patronímic per persones russes, però mai no escriuen el segon cognom per catalans o espanyols. Jo crec que que el patronímic es pot indicar en l'article, tant com es fa ara (i tant com fan els russos amb noms catalans: reciprocitat). No cal complicar coses. Buxareu (disc.) 18:49, 15 gen 2020 (CET)
Discussió prèvia sobre patronímics.—Leptictidium (digui) 08:17, 16 gen 2020 (CET)
Gràcies. Els arguments contra l'ús dels patronímics són molt vàlids per a mi. Jo afegiria que els russos no fan servir els patronímics sempre. De cap manera. Per exemple, no els fan servir en els noms d'autors en llibres (mai). No els fan servir als portals web de cinema (mireu l'actor Andrei Miagkov aquí o aquí). Sonen massa formal i es fan servir només en ocasions solemnes. S'escriuen en passaports i altres documents oficials. També els fa servir la Gran enciclopèdia soviètica. Però l'ús pràctic és mínim. Buxareu (disc.) 10:29, 16 gen 2020 (CET)
O sigui, com els nostres noms complets, que només fem servir en situacions molt formals i per anomenar entrades d'enciclopèdies.
Diria que sobre aquest tema fa molts anys que tenim pendent fer una discussió seriosa per arribar a una conclusió i aplicar-la uniformement.--Pere prlpz (disc.) 11:09, 16 gen 2020 (CET)
Tingueu en compte que els russos sí que fan servir els patronímics en noms russos, però NO utilitzen els segons cognoms catalans o espanyols (pràcticament ningú no ho fa). Una cosa no implica l'altra. P.S. Jo crec que un dels motius pels quals els russos fan servir els patronímics en enciclopèdies "grans" és el fet que hi hagi moltes persones amb el mateix nom i cognom amb "rellevància enciclopèdica" a Rússia. Però a l'estranger la gran part d'aquestes persones no són "rellevants" i no apareixen en enciclopèdies. Aquest també podria ser el perquè de l'ús dels segons cognoms a enciclopèdies catalanes. Buxareu (disc.) 12:26, 16 gen 2020 (CET)
Yes check.svg TancatTraslladat a Discussió:Piotr Ilitx Txaikovski. Aviseu quan hi hagi consens si cal fer alguna cosa. --V.Riullop (parlem-ne) 10:49, 23 gen 2020 (CET)

Radio Watt[modifica]

Hola, Vaig crear la pàgina de Radio Watt que se'm va esborrar per falta de bibliografia. Però abans d'esborrar, de fet, la pàgina me la van posar a proves. De proves la vaig tornar a publicar, però me la van tornar a esborrar i me la van posar en un enllaç que ara no trobo per enlloc. Com puc recuperar l'article de Radio Watt? ara ha sortit un article en un diari sobre Radio Watt i és bibliografia que pot ajudar a fer l'article apte per a ser publicat. Gràciesǃel comentari anterior sense signar és fet per Dvbotet (disc.contr.)

No he fet res, el que busques està aquí.--Medol (disc.) 22:13, 15 gen 2020 (CET)

BOn dia, Com puc publicar l'article següentː https://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Dvbotet/Radio_Watt

Gràcies, David el comentari anterior sense signar és fet per Dvbotet (disc.contr.)

Bon vespre, David. Pots copiar i enganxar el contingut de la teva pàgina de proves a Radio Watt.—Leptictidium (digui) 19:40, 19 gen 2020 (CET)
Abans de fer-ho recorda el que et comentàrem a Tema:Vesl2hkkof7923m6 i a Tema:V3t0kttik76sed5h. Pau Cabot · Discussió 20:11, 19 gen 2020 (CET)
@Dvbotet: Estava rellegint tots els fils i he vist que fa set anys que intentes escriure aquest article i que ja llavors vares reconèixer ser nét del fundador i fill del propietari. Te sembla que ho podries deixar anar ja? Se t'ha explicat del dret i del revés que no hauries d'escriure aquest article i sembla que, així i tot, no et dones per vençut. De veres, la Viquipèdia no és el lloc per fer publicitat de la teva empresa familiar. Pau Cabot · Discussió 20:19, 19 gen 2020 (CET)
Yes check.svg Tancat Continua (encara que no ho hauria de fer) a #Radio Watt. Pau Cabot · Discussió 10:23, 21 gen 2020 (CET)

Fusió historials[modifica]

Hola. He fusionat Capsaspora amb Capsaspora owczarzaki, cal que algun administrador fusioni els historials? Gracies. Xvazquez (disc.) 12:40, 20 gen 2020 (CET)

He provat a fer-ho amb l'eina però no em deixa. A veure si algún altre administrador pot. --Yuanga (disc.) 22:56, 20 gen 2020 (CET)
Fet Fet! amb el mètode manual.—Leptictidium (digui) 10:12, 22 gen 2020 (CET)

Bloqueig d'IP[modifica]

Bon dia. Podeu bloquejar aquesta IP? Totes les seves edicions són així. --Judesba (digues...) 05:55, 21 gen 2020 (CET)

Fet Fet! --Yuanga (disc.) 09:08, 21 gen 2020 (CET)

Radio watt[modifica]

Hola Pau, obro entrada nova perquè no sé com contestar al que em dius. Sí, soc el net del fundador, i...? on és el problema? Radio Watt fa anys que va tancar i no en queda res, per tant no és propaganda de cap tipus de res. Ni jo ni cap familiar meu ni tan sols ens dediquem al sector de l'electrònica. Era una botiga històrioa de Barcelona, àmpliament coneguda no només a Barcelona, sinó a Catalunya i fora d'aquesta. Als anys 50 es va fer famosa perquè la gent hi anava, posava la mà al vidre de la'aparador i se sentia la ràdio. La gent gran del barri i de molts llocs encara se'n recorden. A més, el meu avi va patentar diversos aparells. Ell mateix surt a l'enciclopèdia. La Viquipèdia és plena de comrços històrics com Radio Watt, per tant? Quan originalment vaig pulbicar l'article no hi havia referències externes, ara n'hi ha i són del tot independents. A més, no fa 7 anys que intento publicar l'article. Ho vaig intentar ara fa 7 anys, i ho he intentat dues o tres vegades més de forma puntual, però no hi havia cap referència externa. Espero que aquesta vegada sigui la bona si enlloc de posar-hi pegues, m'hi ajudeu. Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Dvbotet (disc.contr.)

@Dvbotet: Per favor, llegeix atentament Viquipèdia:Conflicte d'interessos i Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat. Si després de tot el que ha passat i de que tornis a llegir aquestes dues polítiques (o les llegeixis per primera vegada, no ho sé), encara no ho entens, jo ja tiraré la tovallola.
Per si de cas, et faig un darrer consell de manera gratuïta: si el que vols és explicar la història del comerç de la teva família, el millor lloc per fer-ho és en un blog. De veres que no té perquè ser precisament aquí. Pau Cabot · Discussió 10:19, 21 gen 2020 (CET)
I tanc aquest tema. Aquest no és el lloc adequat per xerrar d'això:
Yes check.svg TancatPau Cabot · Discussió 10:21, 21 gen 2020 (CET)

Pau, Sí, ja m'ho he llegit tot i de forma resumidaː

- Ja no és un treball inèdit, hi ha un article publicat en un diari. - No hi ha conflicte d’interessos econòmics, el negoci fa anys que és tancat. - No m’hi cito i com que el negoci ja no existeix ja no és que citi una organització meva ni res ni de ningú. - No hi ha conflictes legals, - No és cap autobiografia meva ni de cap familiar meu - No hi ha autopromoció - No s’hi fa campanya - Això sí, hi tinc relacions estretes (o n'hi tenia)... però només és en aquest punt on pot fallar.

Tot i així, doncs res. Algú altre ja acabarà fent l'article.

Ostracodes i ostràcodes[modifica]

Tenim la pàgina ostracodes que redirigeix a ostràcodes, on hi ha l'article. Segons el TERMCAT i l'Enciclopèdia Catalana el nom correcte és ostracodes, sense accent. Per tant s'hauria de passar l'article a ostracodes i posar una redirecció a ell a ostràcodes. Gràcies. Antoni Salvà (disc.) 14:43, 21 gen 2020 (CET)

Fet Fet!--Yuanga (disc.) 17:53, 21 gen 2020 (CET)
Ep! Les dues formes són correctes. La forma amb accent és documentada, entre d'altres, a la Història natural dels Països Catalans, una de les fonts més importants sobre la fauna del nostre entorn. Estic d'acord a mantenir el títol a «Ostracode» perquè sembla que l'article es va crear amb el nom sense accent, però si us plau, en altres casos no assumiu que tot el que no apareix al TERMCAT i alguna altra font és necessàriament incorrecte. Gràcies.—Leptictidium (digui) 10:01, 22 gen 2020 (CET)

La Capsa[modifica]

Hola. Podríeu esborrar la redirecció La Capsa per a la creació d'un nou article? Gràcies. --Judesba (digues...) 02:28, 23 gen 2020 (CET)

@Judesba:, tot teu. --Jaumellecha (disc.) 02:31, 23 gen 2020 (CET)
@Jaumellecha: gràcies, però això ja ho puc fer jo. :-/ Em referia a esborrar la pàgina (que és una redirecció), cosa que només poden fer els administradors, per deixar pas a un nou article. --Judesba (digues...) 02:35, 23 gen 2020 (CET)
Fet Fet!--Yuanga (disc.) 08:04, 23 gen 2020 (CET)

Reanomenament de Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison[modifica]

Hola. Caldria reanomenar aquest article a La Bonne, que és el nom que té actualment. Gràcies! --Judesba (digues...) 04:33, 23 gen 2020 (CET)

Fet Fet!--Yuanga (disc.) 08:14, 23 gen 2020 (CET)

Blocar usuari Viquipedia0000[modifica]

Bon dia. Em sembla que seria pertinent blocar l'usuari Viquipedia0000. Nomes ha fet tres edicions però les tres són vandalisme. --Jordi_G (parlem-ne) 09:49, 23 gen 2020 (CET)

Fet Fet! Amb més d'un any de diferència és incorregible. --V.Riullop (parlem-ne) 10:53, 23 gen 2020 (CET)

Bloqueig per a IP reincident[modifica]

Hola. Tenim aquesta IP fent el trol periòdicament. Va ser bloquejada durant dues hores l'any passat, però el seu historial no fa pressuposar bona fe en cap moment. La podríeu bloquejar, si us plau? --Judesba (digues...) 21:25, 23 gen 2020 (CET)

Fet Fet! --Yuanga (disc.) 21:51, 23 gen 2020 (CET)

Protegir The Grefg[modifica]

Continuem amb el vandalisme repetitiu d'aquest youtuber, sembla que està de moda vandalitzar aquest tipus de pàgines. Gràcies!--Docosong (disc.) 21:38, 23 gen 2020 (CET)

Fet Fet! --Yuanga (disc.) 21:49, 23 gen 2020 (CET)

Bloqueig de nous usuaris[modifica]

Hola. M'he topat amb aquests dos usuaris 1, que té un nom inapropiat i 2, que fa publicitat sexual. --Judesba (digues...) 21:24, 25 gen 2020 (CET)

@Judesba: Fet Fet! tots dos. Gràcies! --Townie (discussió) 21:46, 25 gen 2020 (CET)