Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

 • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
 • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
 • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
 • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
 • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Angelets de la Terra[modifica | modifica el codi]

He canviat els pocs enllaços que apuntaven cap a revolta dels angelets de la terra de cara a moure Angelets de la terra (associació) a Angelets de la Terra, ja que a més en molts casos hi havia duplicitat d'enllaços amb revolta del Vallespir; en acabant ja m'encarregaré jo de refer els vincles que apunten cap a l'associació per a poder esborrar Angelets de la terra (associació) i, si escau, Angelets de la terra (desambiguació), que hi hauria prou amb una Plantilla:Redirecció o Plantilla:Vegeu en cada un dels dos articles, a banda que també existix la desambiguació Angelets. --Arnandis (parle vosté...) 09:06, 12 nov 2016 (CET) P.S: curiosament, l'entrada de la revolta ja enllaça Angelets de la Terra cap a l'entitat.

@Arnandis: Per esborrar l'article Angelets de la terra (associació) caldria passar pel procés ordinari d'esborrat, i personalment no mouria Angelets de la terra (associació) a Angelets de la terra atès que el nom de l'associació dels nostres dies està inspirada en el col·lectiu armat del segle XVII, bastant més important que l'actual, de manera que els usuaris potencials que consultin l'article segurament volen llegir sobre els nostres avantpassats. --Panotxa (disc.) 09:46, 12 nov 2016 (CET)
El cas és que angelets de la terra ja redirecciona cap a revolta dels angelets de la terra, com revolta del Vallespir i la forma capitalitzada Angelets de la Terra, que no té lloc dins de l'article sobre el fet històric, per això faç la proposta, ja que Angelets de la terra (associació) és incorrecte i poc funcional i Angelets de la terra (desambiguació) pot ser substituït perfectament per sengles plantilles a cada article. --Arnandis (parle vosté...) 10:05, 12 nov 2016 (CET)
@Arnandis: El procés d'esborrat i fusió, si fos el cas el tenim determinat, no te l'has de saltar, així tots els usuaris podran opinar, si ho creuen convenient (la pàgina on som és més restringida). --Panotxa (disc.) 10:24, 12 nov 2016 (CET)

Potser no m'he explicat prou bé; no és un procés d'esborrat ni de fusió, sinó una petició de reanomenament que necessita executar un administrador:

 1. Revolta dels angelets de la terra és el nom de l'entrada sobre els fets històrics
 2. Revolta dels Angelets redirigix cap a l'anterior
 3. Revolta del Vallespir també redirigix cap a 1
 4. angelets de la terra (en minúscula) també, que és com apareix en el text d'1
 5. Angelets de la Terra (en majúscula) també, però no escau l'ús de les majúscules en referència als revoltats
 6. Angelets de la terra (associació) és un títol incorrecte i massa llarg per a l'entitat homònima, anomenada Angelets de la Terra (amb majúsucules)

Per tant, jo el que demane és moure Angelets de la terra (associació) a Angelets de la Terra (que ara mateix no rep cap altre enllaç que un de l'article 1 referent a l'associació hodierna) i, en acabant, orientar els lectors amb les plantiles adients i, si escau, esborrar la pàgina de redirecció resultant (6), que ja no serà necessària, i potser també la plana de desambiguació, substituïble pels avisos de cada article. En qualsevol cas, si t'estimes més no esborrar res, amb el reanomenament de 6 a 5 hi hauria prou. Gràcies per l'atenció, en qualsevol cas. --Arnandis (parle vosté...) 23:19, 12 nov 2016 (CET)

Potser m'ha confós la teva frase per a poder esborrar Angelets de la terra (associació). Respecte als reanomenaments, estic en contra pels arguments ja exposats. --Panotxa (disc.) 21:03, 13 nov 2016 (CET)

Usuari vàndal problemàtic expulsat de la wikipedia en castellà[modifica | modifica el codi]

Voldria donar l'avis que tinc la certesa que l'usuari Maurici23, que també utilitza la IP 93.156.90.225, és l'usuari AndreuNin1937 expulsat de la Wikipedia en castellà per nombrosos vandalismes i guerres d'edicions inacabables i que fins i tot té una pàgina amb la llista dels seus comptes titella (més de 24) amb que ha tractat d'eludir les seves sancions i la seva expulsió definitiva. No parla català i probablement utilitza el traductor de Google per a participar a la Viquipèdia en català. No té cap voluntat de diàleg amb la resta d'usuaris. Arriba a la Viquipèdia per continuar-hi aquí la seva guerra personal i propagandística. Per tractar de recolçar la seva teoria de que el carlisme ha estat sempre un moviment d'esquerres, recentment ha suprimit paràgrafs sencers i referenciats dient simplement "No estic d'acord".--Bradoman (disc.) 14:13, 14 nov 2016 (CET)

Ja ha començat les guerres d'edicions a la pàgina carlisme. No respecta el treball dels altres viquipedistes i es permet esborrar paràgrafs ben escrits i referenciats.--Bradoman (disc.) 14:34, 14 nov 2016 (CET)
Especial:Contribucions/Maurici23. Ha començat amb bastanta força. De moment, li he revertit unes quantes edicions i l'he advertit a Usuari Discussió:Maurici23. També li ho ha dit Panotxa. Aquí tenia l'oportunitat de començar de bell nou, però sembla que ha començat de bell vell. L'anirem seguint. Pau Cabot · Discussió 18:47, 14 nov 2016 (CET)
Hola, Paucabot. Abans que res bon any nou! Després d'un temps de tranquil·litat, l'usuari Maurici23 torna a fer guerres d'edició/bizantines. El que em molesta particularment es que sempre que inicia alguna discussió no es per a consensuar res, sinò per a fer-me acusacions ad hominem, dient que si sóc un militant de no se què. M'agradaria saber si això es tolerable, ja que ho fa permanentment i sense cap provocació per part meva. Salutacions.--Bradoman (disc.) 21:26, 1 gen 2017 (CET)

Comentari Comentari A títol informatiu: també Especial:Contribucions/Duquedearanjuez (1, expulsat a es), Especial:Contribucions/Bradoman (2, expulsat a es) i Especial:Contribucions/Raderich (3, el registre amb resums d'edició i diff), per exemple, són la mateixa persona. No sé fins a quin punt aplica la norma de titellaires o si ho ha d'indicar d'alguna manera com a enwiki. Salutacions! --Yeza (disc.) 13:38, 12 des 2016 (CET)

L'usuari Duquedearanjuez fa gairebé un any que no l'utilitzo a la Vikipèdia en català. L'altra titella, Raderich, està ja indicada com a segon compte. No estic expulsat a la Wikipedia en castellà, on continuo participant amb el nom de Raderich, però m'han prohibit tenir altres comptes. Maurici23, que utilitzava el nom d'AndreuNin1937, sí que està expulsat de la Wikipedia en castellà, i els seus 24 comptes titella han estat utilitats per a tractar d'eludir l'expulsió. No obstant, ara estic tractant de consensuar continguts amb ell, tot i que no parla català, per la qual cosa algú hauria de fer un seguiment de totes les seves contribucions i corregir els errors que no detecta el traductor de Google. Ho podria fer jo mateix, si no es dedica a esborrar el meu treball i crear polèmica.--Bradoman (disc.) 22:49, 15 des 2016 (CET)

Sembla clar que hi ha un viquipèdia:Conflicte d'interessos de @Maurici23: i @Bradoman: i no haureu d'intervenir en els articles relacionats amb el carlisme tret que hi hagi consens previ. --Panotxa (disc.) 08:50, 2 gen 2017 (CET)

Per la meva part no hi ha cap conflicte d'interessos. Fa temps que participo a la Vikipèdia en català i no he tingut cap problema amb cap altre usuari, fins que ha arribat Maurici23, que ha estat expulsat per sempre de la Wikipedia en castellà per aquests mateixos motius, no vol consensuar res i és capaç de passar-se dies o messos fent guerres d'edicions per a donar una versió propagandística del Partit Carlí, o només per treure o matisar la paraula "tradicionalista", que tot i que era l'adjectiu que més utilitzaven els carlins, no li agrada, perque defensa un "Partit Carlí" no tradicionalista. Vegeu l'actual guerra d'edicions a Carlisme que ha iniciat ell solet. Això sembla una bogeria. A més, continuament afegeix enllaços als seus blogs vinculats al Partit Carlí (1970), encara que li han dit molts cops que no són fonts fiables i ho sap molt bé. Moltes vegades no utilitza cap font, i tot i així li he respectat tota la informació no referenciada que no era descaradement parcial i propagandística. També ha mentit dient que parla català, quan la realitat és que no en sap ni una paraula i utilitza sempre el traductor de Google. Un dia és capaç de consensuar i un altre decideix de fer mil guerres d'edicions que inicia ell solet. No vull continuar amb això, però aquest usuari és capaç de passar-se la vida així.--Bradoman (disc.) 22:18, 23 gen 2017 (CET)
He escrit a Discussió:Carlisme sobre la guerra d'edicions en curs. Prego que no hi hagi noves reversions mútues entre Bradoman i Maurici23. Us esteu saltant la regla de les tres reversions, i podeu ser blocats en conseqüència. He estat mirant una mica els antecedents i més antecedents i la veritat, estic una mica desanimat pel que fa a l'esperança d'un acord. Però vaja, per intentar-ho (novament) que no quedi. No us revertiu mútuament. Consensueu els canvis a les discussions dels articles i no feu canvis no consensuats, Gràcies.--Carles (enraonem) 01:18, 25 gen 2017 (CET)
Apart d'AndreuNin1937, que està expulsat per sempre, a la Wikipedia en castellà només he tingut problemes amb un altre usuari, que és l'únic que m'ha denunciat i ell mateix també té uns quants "antecedents" i "enemics". Amb la resta d'usuaris, siguin de la tendència o ideologia que siguin, no he tingut fins ara cap problema, i fa dos anys que hi contribueixo. Què puc fer si sóc l'únic que a qui Maurici23 "ataca"? És ell qui inicia les baralles i qui no respecta les normes, com Viquipèdia:Citau les fonts o Viquipèdia:Punt de vista neutral. Per exemple, s'obstina a qualificar una de les meves fonts (que he utilitzat poc) com a "militant neo-tradicionalita" (per suposat sense recolçar aquesta informació) però ell utilitza Josep Carles Clemente, que va militar en el Partit Carlí, com a font preferent en la majoria dels articles en que participa. Si jo fos com ell, hauria d'afegir sempre "militant neo-carleshuguista", però jo no faig això. Segueixo les normes de la Vikipèdia. En la Wikipedia en castellà també pasava això, un dia es podia consensuar amb ell, però un altre s'aixeca amb mal peu i ja no hi ha manera. És evident que busca la confrontació, ja que és ell qui inicia les guerres d'edicions inacabables, sovint per questions ridícules. Podria cedir i deixar-li fer el que vulgui, però em molesta que menyspreï d'aquesta manera el meu treball. Jo he respectat el seu, fins i tot quan no hi havia cap refència. L'únic que no es pot admetre són pamflets.--Bradoman (disc.) 02:20, 25 gen 2017 (CET)

Guerra d'edicions[modifica | modifica el codi]

Dos editors, Maurici23 (discussió contribucions registre) i Bradoman (discussió contribucions registre), i tres articles, Carlisme, Carles Hug de Borbó i Parma i Comunió Tradicionalista Carlista son l'escenari d'una guerra d'edicions amb punts de vista molt diferents. Continuen esborrant o afegint contingut sense referències però no arriben a VP:R3R. Podeu afegir protecció completa temporal als articles abans que vagi a més? Els articles crec que s'haurien de revertir als punts d'inici del conflicte.--Kette~cawiki (disc.) 21:54, 15 des 2016 (CET)

A Comunió Tradicionalista Carlista sembla que han arribat a un entente i ho han deixat estar. En aquest cas, llevo la plantilla {{neutralitat}} i aviso a la discussió que no tornin a la guerra.
A Carles Hug de Borbó i Parma també sembla la cosa calmada, hi ha una última edició de Maurici, però que no modifica res de les edicions de Bradoman, deixo la plantilla de neutralitat de moment.
A Carlisme és on s'ha centrat el conflicte aquests dies. En aquest cas la plantilla la va llevar en Panotxa avisant que no hi tornessin, però no li han fet cas. Ja he escrit a la discussió de l'article aviam si trobem un consens. Torno a posar-hi la plantilla de neutralitat.
Estic d'acord amb Kette~cawiki en el que proposa, i si hi tornen caldrà protegir, però prefereixo confiar en els implicats i donar una altra oportunitat sense protegir els articles encara, ja que sembla que fan també algunes aportacions no discutides.--Carles (enraonem) 09:47, 4 gen 2017 (CET)

Síndrome de Penèlope[modifica | modifica el codi]

Si feu una ullada a l'historial d'aquest article veureu un cas clínic digne d'estudi, perquè presenta un quadre que s'esdevé de tant en tant en la viquipèdia, però poques vegades amb una intensitat semblant. Es tracta d'un usuari (en aquest cas, anònim) obsedit amb un únic article, en el qual introdueix modificacions des del seu mòbil amb un ritme de deu o dotze vegades al dia de mitjana, arribant alguns dies a més de vint. En general, però no sempre, aquestes modificacions són detalls menors (ací una coma, allà una preposició, o un article, o un adjectiu, etc.), dubitatius (ara fa un canvi, ara el desfà, ara el torna a fer, ara el torna a desfer…), benintencionats (no crec que això meresca ser qualificat de vandalisme) i sovint maldestres (hi ha intents fallits de pujar directament una imatge, per exemple). Fàcilment s’hi endevina una relació personal amb l'assumpte, perquè introdueix informacions familiars difícilment referenciables, i fa un poc de pena intervenir-hi i destorbar-lo d'aquest passatemps que li ompli matins i vesprades, i això des de fa mesos, dia rere dia. En fi, algun administrador experimentat deu saber si cal aturar-lo, i la millor i més delicada manera de fer-ho. --Desesser (disc.) 15:11, 26 feb 2017 (CET)

Sí que és un cas curiós. De fet, una per una, totes les edicions són bones. Hi va haver un altre cas en el què quedava clar que era ell mateix i que només ho feia per fer-se publicitat.--Lohen11 (disc.) 14:18, 27 feb 2017 (CET)

Els valencians, des de quan són valencians?[modifica | modifica el codi]

Article esborrat (redirigit) dos vegades. Arguments que contradiuen les polítiques de Be Bold i els criteris d'admissibilitat de llibres.--TaronjaSatsuma (disc.) 10:57, 20 jul 2017 (CEST)

Context: Discussió:Els valencians, des de quan són valencians?. Pau Cabot · Discussió 11:11, 20 jul 2017 (CEST)

Seguiment[modifica | modifica el codi]

Hi ha uns quants editors que es limiten a fer edicions entre ells, a les seves pàgines de discussió, no entenc el seu sentit, quina mena d'objectiu tenen, de fet dubto que sigui res de profit per «la Viqui». Son proves amb bots? Els usuaris que he trobat amb aquest comportament són: Etonkovidova (discussió contribucions registre), Zilant13 (discussió contribucions registre), Zilant17 (discussió contribucions registre) i Zilant63 (discussió contribucions registre).--Kette~cawiki (disc.) 00:11, 27 jul 2017 (CEST)

Cap objectiu enciclopèdic. Per mi, es poden esborrar i bloquejar els usuaris. Pau Cabot · Discussió 11:32, 27 jul 2017 (CEST)
I do periodic testing for Flow pages and Notifcation user interactions. Of course, if it interferes in any way with general wiki workflows or anything - you may delete the pages/users. The mentioned users never do any changes in Article namespace. Etonkovidova (disc.) 22:28, 27 jul 2017 (CEST)
@Etonkovidova: It would be a great idea to edit user pages to explain that you are doing tests and to explain why these tests are made. Pau Cabot · Discussió 22:33, 27 jul 2017 (CEST)
Pau Cabot Thanks. Yes, I'll describe the purpose of testing on Etonkovidova and Zilant17 user pages (for testing I need two users sending messages to each other). I also will keep pages as clean as possible, i.e. deleting unnecessary content. Etonkovidova (disc.) 19:55, 28 jul 2017 (CEST)

Bloqueig 213.143.51.209[modifica | modifica el codi]

213.143.51.209 (discussió contribucions registre) per vandalisme reiterat.--Kette~cawiki (disc.) 00:12, 6 ago 2017 (CEST)

Bloquig Gazpaxo[modifica | modifica el codi]

Gazpaxo (discussió contribucions registre) creat per vandalitzar.--Kette~cawiki (disc.) 00:08, 7 ago 2017 (CEST)

Gazpaxo respon: Viquipèdia no és un pamflet de propaganda nacionalista. Estan fent malbé l'espai que se li ha donat a la llengua catalana. Kette~cawiki no està interessat en recol·lectar i compartir coneixement, només vol fer ús de Viquipèdia per als seus propis objectius propagandistes nacionalistes. La informació que està modificant és correcta. La que ell posa és falsa. Ell és el que hauria de quedar bloquejat de per vida.el comentari anterior sense signar és fet per Gazpaxo (disc.contr.) 00:25, 7 ago 2017‎

Bloquejar Kette~cawiki[modifica | modifica el codi]

Per vandalisme continuat actualitzant articles amb informació falsa. Kette~cawiki no està interessat en recol·lectar i compartir coneixement, només vol fer ús de Viquipèdia per als seus propis objectius propagandistes nacionalistes. La informació que està modificant és correcta. La que ell posa és falsa. Ell és el que hauria de quedar bloquejat de per vida. --Gazpaxo (disc.) 00:36, 7 ago 2017 (CEST)

Totalment d'acort en Gazpaxo, Kette~cawiki no està interessat en divulgar informació o coneiximents imparcialsel comentari anterior sense signar és fet per 217.251.85.246 (disc.contr.) 15:10, 7 ago 2017‎
No fet No fet! —Leptictidium (digui) 09:39, 8 ago 2017 (CEST)
Estic d'acord amb la decisió de @Leptictidium:. Les reversions de @Gazpaxo: que ha fet @Kette~cawiki: estan plenament d'acord amb les polítiques vigents. Que es poden canviar, si es creu oportú. --Panotxa (disc.) 14:19, 8 ago 2017 (CEST)

Correcció lingüística[modifica | modifica el codi]

Algú amb coneixement de la varietat lingüística valenciana (valencià) l'hi pot donar un cop d'ull a Joc del truc? Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 16:53, 8 ago 2017 (CEST)

Jo em disposava a fer-ho, però en veure-hi la denominació "Comunitat Valenciana" m'he fet arrere. No la puc pair. Ho sent. --Desesser (disc.) 03:53, 9 ago 2017 (CEST)
@Desesser: Era un vandalisme. Ja ho he revertit. --Townie · discussió 04:27, 9 ago 2017 (CEST)

@Desesser: gràcies però ja no cal. Finalment he revertit l'article al punt inicial de tot plegat.--Kette~cawiki (disc.) 14:43, 10 ago 2017 (CEST)

Yes check.svg TancatKette~cawiki (disc.) 14:46, 10 ago 2017 (CEST)

Bloqueig 83.46.70.112[modifica | modifica el codi]

83.46.70.112 (discussió contribucions registre) Sant tornem-hi amb els canvis de denominació dels territoris.--Kette~cawiki (disc.) 19:53, 9 ago 2017 (CEST)