Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

 • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
 • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
 • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
 • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
 • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Angelets de la Terra[modifica | modifica el codi]

He canviat els pocs enllaços que apuntaven cap a revolta dels angelets de la terra de cara a moure Angelets de la terra (associació) a Angelets de la Terra, ja que a més en molts casos hi havia duplicitat d'enllaços amb revolta del Vallespir; en acabant ja m'encarregaré jo de refer els vincles que apunten cap a l'associació per a poder esborrar Angelets de la terra (associació) i, si escau, Angelets de la terra (desambiguació), que hi hauria prou amb una Plantilla:Redirecció o Plantilla:Vegeu en cada un dels dos articles, a banda que també existix la desambiguació Angelets. --Arnandis (parle vosté...) 09:06, 12 nov 2016 (CET) P.S: curiosament, l'entrada de la revolta ja enllaça Angelets de la Terra cap a l'entitat.

@Arnandis: Per esborrar l'article Angelets de la terra (associació) caldria passar pel procés ordinari d'esborrat, i personalment no mouria Angelets de la terra (associació) a Angelets de la terra atès que el nom de l'associació dels nostres dies està inspirada en el col·lectiu armat del segle XVII, bastant més important que l'actual, de manera que els usuaris potencials que consultin l'article segurament volen llegir sobre els nostres avantpassats. --Panotxa (disc.) 09:46, 12 nov 2016 (CET)
El cas és que angelets de la terra ja redirecciona cap a revolta dels angelets de la terra, com revolta del Vallespir i la forma capitalitzada Angelets de la Terra, que no té lloc dins de l'article sobre el fet històric, per això faç la proposta, ja que Angelets de la terra (associació) és incorrecte i poc funcional i Angelets de la terra (desambiguació) pot ser substituït perfectament per sengles plantilles a cada article. --Arnandis (parle vosté...) 10:05, 12 nov 2016 (CET)
@Arnandis: El procés d'esborrat i fusió, si fos el cas el tenim determinat, no te l'has de saltar, així tots els usuaris podran opinar, si ho creuen convenient (la pàgina on som és més restringida). --Panotxa (disc.) 10:24, 12 nov 2016 (CET)

Potser no m'he explicat prou bé; no és un procés d'esborrat ni de fusió, sinó una petició de reanomenament que necessita executar un administrador:

 1. Revolta dels angelets de la terra és el nom de l'entrada sobre els fets històrics
 2. Revolta dels Angelets redirigix cap a l'anterior
 3. Revolta del Vallespir també redirigix cap a 1
 4. angelets de la terra (en minúscula) també, que és com apareix en el text d'1
 5. Angelets de la Terra (en majúscula) també, però no escau l'ús de les majúscules en referència als revoltats
 6. Angelets de la terra (associació) és un títol incorrecte i massa llarg per a l'entitat homònima, anomenada Angelets de la Terra (amb majúsucules)

Per tant, jo el que demane és moure Angelets de la terra (associació) a Angelets de la Terra (que ara mateix no rep cap altre enllaç que un de l'article 1 referent a l'associació hodierna) i, en acabant, orientar els lectors amb les plantiles adients i, si escau, esborrar la pàgina de redirecció resultant (6), que ja no serà necessària, i potser també la plana de desambiguació, substituïble pels avisos de cada article. En qualsevol cas, si t'estimes més no esborrar res, amb el reanomenament de 6 a 5 hi hauria prou. Gràcies per l'atenció, en qualsevol cas. --Arnandis (parle vosté...) 23:19, 12 nov 2016 (CET)

Potser m'ha confós la teva frase per a poder esborrar Angelets de la terra (associació). Respecte als reanomenaments, estic en contra pels arguments ja exposats. --Panotxa (disc.) 21:03, 13 nov 2016 (CET)

Usuari vàndal problemàtic expulsat de la wikipedia en castellà[modifica | modifica el codi]

Voldria donar l'avis que tinc la certesa que l'usuari Maurici23, que també utilitza la IP 93.156.90.225, és l'usuari AndreuNin1937 expulsat de la Wikipedia en castellà per nombrosos vandalismes i guerres d'edicions inacabables i que fins i tot té una pàgina amb la llista dels seus comptes titella (més de 24) amb que ha tractat d'eludir les seves sancions i la seva expulsió definitiva. No parla català i probablement utilitza el traductor de Google per a participar a la Viquipèdia en català. No té cap voluntat de diàleg amb la resta d'usuaris. Arriba a la Viquipèdia per continuar-hi aquí la seva guerra personal i propagandística. Per tractar de recolçar la seva teoria de que el carlisme ha estat sempre un moviment d'esquerres, recentment ha suprimit paràgrafs sencers i referenciats dient simplement "No estic d'acord".--Bradoman (disc.) 14:13, 14 nov 2016 (CET)

Ja ha començat les guerres d'edicions a la pàgina carlisme. No respecta el treball dels altres viquipedistes i es permet esborrar paràgrafs ben escrits i referenciats.--Bradoman (disc.) 14:34, 14 nov 2016 (CET)
Especial:Contribucions/Maurici23. Ha començat amb bastanta força. De moment, li he revertit unes quantes edicions i l'he advertit a Usuari Discussió:Maurici23. També li ho ha dit Panotxa. Aquí tenia l'oportunitat de començar de bell nou, però sembla que ha començat de bell vell. L'anirem seguint. Pau Cabot · Discussió 18:47, 14 nov 2016 (CET)
Hola, Paucabot. Abans que res bon any nou! Després d'un temps de tranquil·litat, l'usuari Maurici23 torna a fer guerres d'edició/bizantines. El que em molesta particularment es que sempre que inicia alguna discussió no es per a consensuar res, sinò per a fer-me acusacions ad hominem, dient que si sóc un militant de no se què. M'agradaria saber si això es tolerable, ja que ho fa permanentment i sense cap provocació per part meva. Salutacions.--Bradoman (disc.) 21:26, 1 gen 2017 (CET)

Comentari Comentari A títol informatiu: també Especial:Contribucions/Duquedearanjuez (1, expulsat a es), Especial:Contribucions/Bradoman (2, expulsat a es) i Especial:Contribucions/Raderich (3, el registre amb resums d'edició i diff), per exemple, són la mateixa persona. No sé fins a quin punt aplica la norma de titellaires o si ho ha d'indicar d'alguna manera com a enwiki. Salutacions! --Yeza (disc.) 13:38, 12 des 2016 (CET)

L'usuari Duquedearanjuez fa gairebé un any que no l'utilitzo a la Vikipèdia en català. L'altra titella, Raderich, està ja indicada com a segon compte. No estic expulsat a la Wikipedia en castellà, on continuo participant amb el nom de Raderich, però m'han prohibit tenir altres comptes. Maurici23, que utilitzava el nom d'AndreuNin1937, sí que està expulsat de la Wikipedia en castellà, i els seus 24 comptes titella han estat utilitats per a tractar d'eludir l'expulsió. No obstant, ara estic tractant de consensuar continguts amb ell, tot i que no parla català, per la qual cosa algú hauria de fer un seguiment de totes les seves contribucions i corregir els errors que no detecta el traductor de Google. Ho podria fer jo mateix, si no es dedica a esborrar el meu treball i crear polèmica.--Bradoman (disc.) 22:49, 15 des 2016 (CET)

Sembla clar que hi ha un viquipèdia:Conflicte d'interessos de @Maurici23: i @Bradoman: i no haureu d'intervenir en els articles relacionats amb el carlisme tret que hi hagi consens previ. --Panotxa (disc.) 08:50, 2 gen 2017 (CET)

Per la meva part no hi ha cap conflicte d'interessos. Fa temps que participo a la Vikipèdia en català i no he tingut cap problema amb cap altre usuari, fins que ha arribat Maurici23, que ha estat expulsat per sempre de la Wikipedia en castellà per aquests mateixos motius, no vol consensuar res i és capaç de passar-se dies o messos fent guerres d'edicions per a donar una versió propagandística del Partit Carlí, o només per treure o matisar la paraula "tradicionalista", que tot i que era l'adjectiu que més utilitzaven els carlins, no li agrada, perque defensa un "Partit Carlí" no tradicionalista. Vegeu l'actual guerra d'edicions a Carlisme que ha iniciat ell solet. Això sembla una bogeria. A més, continuament afegeix enllaços als seus blogs vinculats al Partit Carlí (1970), encara que li han dit molts cops que no són fonts fiables i ho sap molt bé. Moltes vegades no utilitza cap font, i tot i així li he respectat tota la informació no referenciada que no era descaradement parcial i propagandística. També ha mentit dient que parla català, quan la realitat és que no en sap ni una paraula i utilitza sempre el traductor de Google. Un dia és capaç de consensuar i un altre decideix de fer mil guerres d'edicions que inicia ell solet. No vull continuar amb això, però aquest usuari és capaç de passar-se la vida així.--Bradoman (disc.) 22:18, 23 gen 2017 (CET)
He escrit a Discussió:Carlisme sobre la guerra d'edicions en curs. Prego que no hi hagi noves reversions mútues entre Bradoman i Maurici23. Us esteu saltant la regla de les tres reversions, i podeu ser blocats en conseqüència. He estat mirant una mica els antecedents i més antecedents i la veritat, estic una mica desanimat pel que fa a l'esperança d'un acord. Però vaja, per intentar-ho (novament) que no quedi. No us revertiu mútuament. Consensueu els canvis a les discussions dels articles i no feu canvis no consensuats, Gràcies.--Carles (enraonem) 01:18, 25 gen 2017 (CET)
Apart d'AndreuNin1937, que està expulsat per sempre, a la Wikipedia en castellà només he tingut problemes amb un altre usuari, que és l'únic que m'ha denunciat i ell mateix també té uns quants "antecedents" i "enemics". Amb la resta d'usuaris, siguin de la tendència o ideologia que siguin, no he tingut fins ara cap problema, i fa dos anys que hi contribueixo. Què puc fer si sóc l'únic que a qui Maurici23 "ataca"? És ell qui inicia les baralles i qui no respecta les normes, com Viquipèdia:Citau les fonts o Viquipèdia:Punt de vista neutral. Per exemple, s'obstina a qualificar una de les meves fonts (que he utilitzat poc) com a "militant neo-tradicionalita" (per suposat sense recolçar aquesta informació) però ell utilitza Josep Carles Clemente, que va militar en el Partit Carlí, com a font preferent en la majoria dels articles en que participa. Si jo fos com ell, hauria d'afegir sempre "militant neo-carleshuguista", però jo no faig això. Segueixo les normes de la Vikipèdia. En la Wikipedia en castellà també pasava això, un dia es podia consensuar amb ell, però un altre s'aixeca amb mal peu i ja no hi ha manera. És evident que busca la confrontació, ja que és ell qui inicia les guerres d'edicions inacabables, sovint per questions ridícules. Podria cedir i deixar-li fer el que vulgui, però em molesta que menyspreï d'aquesta manera el meu treball. Jo he respectat el seu, fins i tot quan no hi havia cap refència. L'únic que no es pot admetre són pamflets.--Bradoman (disc.) 02:20, 25 gen 2017 (CET)

Guerra d'edicions[modifica | modifica el codi]

Dos editors, Maurici23 (discussió contribucions registre) i Bradoman (discussió contribucions registre), i tres articles, Carlisme, Carles Hug de Borbó i Parma i Comunió Tradicionalista Carlista son l'escenari d'una guerra d'edicions amb punts de vista molt diferents. Continuen esborrant o afegint contingut sense referències però no arriben a VP:R3R. Podeu afegir protecció completa temporal als articles abans que vagi a més? Els articles crec que s'haurien de revertir als punts d'inici del conflicte.--Kette~cawiki (disc.) 21:54, 15 des 2016 (CET)

A Comunió Tradicionalista Carlista sembla que han arribat a un entente i ho han deixat estar. En aquest cas, llevo la plantilla {{neutralitat}} i aviso a la discussió que no tornin a la guerra.
A Carles Hug de Borbó i Parma també sembla la cosa calmada, hi ha una última edició de Maurici, però que no modifica res de les edicions de Bradoman, deixo la plantilla de neutralitat de moment.
A Carlisme és on s'ha centrat el conflicte aquests dies. En aquest cas la plantilla la va llevar en Panotxa avisant que no hi tornessin, però no li han fet cas. Ja he escrit a la discussió de l'article aviam si trobem un consens. Torno a posar-hi la plantilla de neutralitat.
Estic d'acord amb Kette~cawiki en el que proposa, i si hi tornen caldrà protegir, però prefereixo confiar en els implicats i donar una altra oportunitat sense protegir els articles encara, ja que sembla que fan també algunes aportacions no discutides.--Carles (enraonem) 09:47, 4 gen 2017 (CET)

Consulta sobre IP[modifica | modifica el codi]

88.8.39.40 (discussió contribucions registre) Canvis sistemàtics a les entrades dels articles sobre municipis del País Valencià i Castella. ¿Què fer?--TaronjaSatsuma (disc.) 11:42, 22 feb 2017 (CET)

@TaronjaSatsuma: entenc que el primer és deixar-li un missatge a la pàgina de disucssió si no estàs d'acord amb les seves edicions.--Jey (disc.) 17:49, 22 feb 2017 (CET)
Sí, clar, però a nivell de llibre d'estil i tal quines pautes hi ha sobre les capçaleres d'estos articles?--TaronjaSatsuma (disc.) 17:04, 23 feb 2017 (CET)
L'usuari 83.41.25.147 (discussió contribucions registre) fa el mateix, amb les mateixes paraules moltes vegades.--General Basset (disc.) 13:59, 13 març 2017 (CET)

Síndrome de Penèlope[modifica | modifica el codi]

Si feu una ullada a l'historial d'aquest article veureu un cas clínic digne d'estudi, perquè presenta un quadre que s'esdevé de tant en tant en la viquipèdia, però poques vegades amb una intensitat semblant. Es tracta d'un usuari (en aquest cas, anònim) obsedit amb un únic article, en el qual introdueix modificacions des del seu mòbil amb un ritme de deu o dotze vegades al dia de mitjana, arribant alguns dies a més de vint. En general, però no sempre, aquestes modificacions són detalls menors (ací una coma, allà una preposició, o un article, o un adjectiu, etc.), dubitatius (ara fa un canvi, ara el desfà, ara el torna a fer, ara el torna a desfer…), benintencionats (no crec que això meresca ser qualificat de vandalisme) i sovint maldestres (hi ha intents fallits de pujar directament una imatge, per exemple). Fàcilment s’hi endevina una relació personal amb l'assumpte, perquè introdueix informacions familiars difícilment referenciables, i fa un poc de pena intervenir-hi i destorbar-lo d'aquest passatemps que li ompli matins i vesprades, i això des de fa mesos, dia rere dia. En fi, algun administrador experimentat deu saber si cal aturar-lo, i la millor i més delicada manera de fer-ho. --Desesser (disc.) 15:11, 26 feb 2017 (CET)

Sí que és un cas curiós. De fet, una per una, totes les edicions són bones. Hi va haver un altre cas en el què quedava clar que era ell mateix i que només ho feia per fer-se publicitat.--Lohen11 (disc.) 14:18, 27 feb 2017 (CET)

no puc veure[modifica | modifica el codi]

vull un comte siusplau el comentari anterior sense signar és fet per 87.125.62.32 (disc.contr.) 10:48, 14 març 2017 (CET)

Hola Usuari:87.125.62.32! Pots crear-te un compte d'usuari fent clic aquí. Cordialment, --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:22, 14 març 2017 (CET)

Reversor[modifica | modifica el codi]

Gostaria de pedir o estatuto de reversor, pois sou bastante ativo no combate ao vandalismo nesta wiki, e com a ferramenta, posso revertê-los mais facilmente. Mr. Fulano (disc.) 21:24, 30 març 2017 (CEST)

Bloqueig 95.39.195.72 (discussió contribucions registre)[modifica | modifica el codi]

Vandalisme.--General Basset (disc.) 15:23, 28 maig 2017 (CEST)

62.83.182.105 (discussió contribucions registre)[modifica | modifica el codi]

Ja s'ha calmat, però avui ha estat força actiu vandalitzant. --Mcsmp (disc.) 00:05, 1 juny 2017 (CEST)

Gabinet d'un polític editant la seva bio[modifica | modifica el codi]

Hola, l'usuari Usuari:Jmc1990 ha admès treballar pel gabinet d'un polític i no para de revertir canvis en la pàgina de l'actual conseller de cultura. L'hem intentat comentar com procedir en Docosong i jo, però continua revertint edicions. Prego procediu a gestionar el cas.--Kippelboy (disc.) 14:56, 1 juny 2017 (CEST)

Entenc que l'usuari mereix un ultimàtum per evitar que segueixi editant l'article amb CI i no trobo acceptable que es dediqui a revertir edicions després que se l'hagi avisat. També s'hauria de marcar la pàgina com {{usuari corporatiu}}. Salut! --Jey (disc.) 13:30, 3 juny 2017 (CEST)

Autopatrullat[modifica | modifica el codi]

Proposo donar el flag d'autopatrullat a Macondo (discussió contribucions registre)--Carles (enraonem) 10:04, 7 juny 2017 (CEST)

Reanomenar pàgina[modifica | modifica el codi]

Bones, el nou article EL GÈNERE CINEMATOGRÀFIC PÈPLUM crec que s'ha de reanomenar Pèplum i posteriorment afegir una plantilla de {{vegeu}} o {{polisèmia}} que enllacés amb Peple que és l'article on apunta actualment la redirecció. Gràcies. --Mcsmp (disc.) 17:39, 7 juny 2017 (CEST)

Seguiment de AlvaroMolina (discussió contribucions registre)[modifica | modifica el codi]

Les darreres edicions semblen vandalisme per diversió.--Kette~cawiki (disc.) 19:14, 7 juny 2017 (CEST)

@Kette~cawiki: He oblidat revisar les versions anteriors de les pàgines, gràcies per arreglar-ho, però, jo no sé a què es refereix a "vandalisme per diversió", crec que és un argument prou inpreciso ja que no he realitzat vandalisme aquí. Salutacions. —Alvaro Molina ( - ) 19:18, 7 juny 2017 (CEST)
Crec que és un error de l'eina Huggle, ja que no aquesta revertint com hauria. Em disculpo per l'error. Vaig a deixar-la de fer servir aquí i faré servir els canvis recents. —Alvaro Molina ( - ) 19:23, 7 juny 2017 (CEST)

corregir data[modifica | modifica el codi]

bon dia heu de corregir la data de la mort de Joan Llongueres, la data que hi ha a l'article és 1964, i la correcte és 1953 el comentari anterior sense signar és fet per 88.16.220.130 (disc.contr.) 11 juny 2017 10:59 (CEST)

@88.16.220.130: Bon dia. Segons puc veure a Joan Llongueras i Badia hi diu 1953, no pas 1964. No veig on és necessari el canvi. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:29, 12 juny 2017 (CEST)

Moure article[modifica | modifica el codi]

Demano que es mogui Enric V (Shakespeare) a Enric V (obra). Per homogeneïtzar-ho amb totes les altres obres de l'autor com Ricard II (obra), Ricard III (obra), Juli Cèsar (obra), Coriolà (obra),... No és necessari precisar que és de Shakespeare, ja que aquesta és l'única obra de teatre titulada "Enric V".

Gràcies--RR (Què n'has de dir?) 15:38, 12 juny 2017 (CEST)

Fet Fet! He reanomenat a Enric V (obra de teatre), que és com estan les desambiguacions a Categoria:Obres de teatre en anglès, i he aprofitat per fer altres reanomenaments similars, atès que (teatre) es podria confondre amb l'edifici en lloc de la obra en algun cas. --Panotxa (disc.) 15:53, 23 juny 2017 (CEST)

Reanomenament sobre redirecció[modifica | modifica el codi]

Hola, fa un temps es va fusionar transgènere a transgenerisme. No sé si l'any passat alguna d'aquestes paraules estava reconeguda, però actualment el termcat accepta transgènere (com a adjectiu i com a substantiu) però no transgenerisme. Demano que es mogui la pàgina transgenerisme a transgènere. --Unapersona (Missatges | xat) 12:30, 22 juny 2017 (CEST)

Hola. Personalment, no em sembla malament el canvi, però no estaria de més comentar-ho a la pàgina de discussió corresponent per si algú discrepa i vol presentar els seus contraarguments.—Leptictidium (digui) 12:55, 22 juny 2017 (CEST)

Reanomenar la Llosa de la Plana com la Llosa[modifica | modifica el codi]

Només hi ha tres municipis que es diuen la Llosa:

 • la Llosa (a seques). És el nom que proposa l'AVL (1) i, a més, és el seu nom oficial (2). El altres noms que té (de la Plana [4], d'Almenara [?]) són menys significatius o s'utilitzen menys.
 • la Llosa del Bisbe, que per a diferenciar-la (quan cal) afegim "del Bisbe". És el nom que proposa l'AVL (1).
 • i la Llosa de Ranes, que per a diferenciar-la (quan cal) afegim "de Ranes". És el nom que proposa l'AVL (1) i, a més, és el seu nom oficial (3).

--Macondo (disc.) 01:21, 23 juny 2017 (CEST)

@Macondo: Fet Fet! tot i que entenc que en aquest cas no calia intervenció d'un administrador. Salut! --Jey (disc.) 18:25, 23 juny 2017 (CEST)

CONMEBOL Libertadores[modifica | modifica el codi]

Aquest article ha tingut un canvi de nom en un curt temps i voldria que l'hi protegís contra trasllats/reanomenaments perquè l'actual nom és l'oficial del torneig. --2x2leax (disc.) 01:52, 26 juny 2017 (CEST)