Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Nom d'article[modifica]

Be, ara sembla que se'n diu Sant Ginièis però encara existeix amb el nom anterior, Sant Ginièis de Fountarecho que te una plantilla de destrucció perquè s'ha fet un canvi de nom «a mà». Aquest article ha canviat moltes vegades de nom: creat com a Saint-Geniès-de-FonteditSant GinièisSant Ginièis de MurvièlhSant Ginièis de Fountarecho I ara torna a Sant Ginièis. Cap canvi de nom ha estat justificat. Demano que desfeu les últimes edicions per deixar-lo com estava per obrir un tema de discussió i acabar amb tant de «moviment de nom». No cal ser administrador per fer-ho «a mà» però es tracta de consolidar els historials. Gràcies. --Kette~cawiki (disc.) 15:40, 4 gen 2018 (CET)

Aprofitant que Jey ha retirat la petició de destrucció inserida a l'article al que es volia canviar el nom he desfet l'edició a l'article destí deixant-lo com el que era abans, una redirecció per un reanomenament previ. He convidat a l'usuari Jiròni a obrir un tema pel canvi de nom a la pàgina de discussió corresponent. Quan acabi demanaré que mireu d'endreçar els Historials. Gràcies. --Kette~cawiki (disc.) 23:15, 4 gen 2018 (CET)
Ha passat força temps i l'usuari Jiròni no ha dit res. Soli-cito la fusió d'historials d'aquestes pàgines. --Kette~cawiki (disc.) 22:01, 12 març 2018 (CET)

Usuari corporatiu no declarat[modifica]

Fa setmanes vaig demanar a l'usuari Eritopower a la seva pàgina de discussió si era un usuari corporatiu representant de les empreses —vinculades entre si— Som Energia, Som Connexió, Som Mobilitat i/o Generació Kwh ; li vaig demanar el mateix a WP:ES, on sóc més actiu. No va contestar, però consta que va llegir els meus missatges, perquè després va entrar i editar a WP:ES (1 de gener). Per una consulta meva als administradors de VP:ES respecte al que es feia en aquests casos, he sabut que el seu nom d'usuari coincideix amb el nom d'usuari del gestor del compte de YouTube de Som Energia i membre del consell de la cooperativa. Aclareixo que jo també edito l'article Som Energia i sóc un dels 40.000 socis que té la cooperativa; entenc que això no em converteix en un usuari corporatiu, però ho declaro per si s'escau. --Pompilos (disc.) 23:50, 8 gen 2018 (CET)

Pàgina d'usuari[modifica]

Deman empara als administradors per Usuari:Peprovira. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 07:52, 12 feb 2018 (CET)

@Paucabot: és respecte al redactat actual o al que tenia fa unes hores? És únicament per la darrera discussió a la teva pàgina d'usuari o n'hi ha alguna més? Gràcies! --Jey (disc.) 19:26, 12 feb 2018 (CET)
Era per l'anterior redactat. Ara, almanco no acusa amb noms d'usuari. Gràcies, Jey. Pau Cabot · Discussió 19:40, 12 feb 2018 (CET)

Fusionar historials[modifica]

S'ha reanomenat Casa del Servei Forestal (Sant Martí d'Empúries) a Casa forestal de Sant Martí d'Empúries. Sense entrar en la pertinència del reanomenament, s'han de fusionar els historials.--Pere prlpz (disc.) 21:23, 3 març 2018 (CET)

@Pere prlpz: doncs jo crec que sí hauríem d'entrar en aquest reanomenament. Només cal mirar la fitxa del Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. De fet no ha estat un reanomenament, ha tallat/copiat el contingut de la primera en un article nou, per aquest motiu no estan els historials fusionats. Reverteixo el canvis. --Kette~cawiki (disc.) 22:40, 3 març 2018 (CET)
Sí, és clar. Ha fet un reanomenament tallant i enganxant, i després ha fet més canvis. Si no és que aquests canvis són incorrectes, el primer és fusionar els historials, cosa que només pot fer un administrador, i aleshores deixar l'article on sigui millor, encara que sigui provisionalment. Si revertim primer, perdem els canvis que es s'han fet després i encara que els copiem en perdem l'atribució.--Pere prlpz (disc.) 23:40, 3 març 2018 (CET)
Si que ha fet canvis però son tres que pot tornar a fer sense gaire problema a l'article inicial, per això no he afegit aquest contingut nou, espero que el torni a editar perquè quedi constància de què és una aportació seva. --Kette~cawiki (disc.) 00:53, 4 març 2018 (CET)

Fusionar pàgines de discussió[modifica]

Podríeu si us plau fusionar Discussió:Freeciv i Discussió:FreeCiv, inclosos els seus historials? FreeCiv és redirecció a Freeciv. Gràcies. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:16, 17 abr 2018 (CEST)

No sé com actuar en aquests casos en que en tots dos hi ha contingut a preservar. --Yuanga (disc.) 20:06, 18 abr 2018 (CEST)

Trasllat[modifica]

Si us plau, moveu aquesta pàgina Embèu a Ambel (Isèra). En la Wikipedia en occità també té el nom de Ambel. --Vivaelcelta (disc.) 10:32, 6 maig 2018 (CEST)

Si creieu què és oportú aquest canvi, heu d'afegir un article més: Lo Monestièr d'Embèu.--Kette~cawiki (disc.) 13:00, 6 maig 2018 (CEST)

Fusió d'historials[modifica]

Caldria fusionar els historials de Teoria de la bastida i Andamiatge, han fet un «reanomenament a mà».--Kette~cawiki (disc.) 13:30, 15 maig 2018 (CEST)

Usuari traductor[modifica]

L'usuari tenienteramires (discussió contribucions registre) es dedica a traduir articles escrits en català a altres variants de la llengua acceptades. Ho fa sistemàticament, i em demano si això és acceptable des del punt de vista del respecte a la feina de llurs autors. No sempre ho fa respectant Viquipèdia:Llibre d'estil/Variants lingüístiques i sovint dona força feina desfer-ne els canvis. Salut. --Marraco (disc.) 10:39, 26 juny 2018 (CEST)

D'acord amb Marraco. Jo, darrerament he revertit algunes intervencions d'aquest usuari. Afegir, a més, que aquest usuari, no fa cas dels avisos a Usuari Discussió:Tenienteramires. Pau Cabot · Discussió 10:51, 26 juny 2018 (CEST)

Toc d'atenció[modifica]

Bon dia, algun administrador podria donar un toc d'atenció a les edicions/traduccions de Christian Mas Garcia. S'agraeix la feina però la majoria dels articles estan sense revisar, referències, etc. Per altra banda, ja està més que avisat. Gràcies!--Docosong (disc.) 12:38, 8 ago 2018 (CEST)

@Docosong: Fet Fet! Aviam si llegeix aquest avís --Townie (discussió) 16:02, 9 ago 2018 (CEST)
Un parell d'avisos més i com si sentís ploure. Personalment, sóc partidari de deixar d'usuarificar els seus articles i esborrar-los directament. Cap part del que fa és aprofitable, i usuarificar porta massa temps. --Townie (discussió) 21:00, 12 ago 2018 (CEST)
Em sembla bé. Combinat amb un bloqueig d'una setmana, potser li fa qualque efecte. Pau Cabot · Discussió 21:06, 12 ago 2018 (CEST)
A favor ja que hi torna, crec que voreja el vandalisme... --Docosong (disc.) 17:37, 14 ago 2018 (CEST)
Fet Fet! Faig neteja també dels articles creats pendents d'usuarificar. --Townie (discussió) 18:06, 14 ago 2018 (CEST)

Request for renaming a page[modifica]

Hello wikipedians,

First, excuse me because I will speak in English.

I would like to rename the page USB-C to USB Type-C for two reasons :

  • it's the official name (see the official site)
  • USB-C is only a shorten name for USB Type-C.

The target page has two edits (it's a redirect) so this rename will require an admin.

Cordially. --Niridya (disc.) 21:58, 8 ago 2018 (CEST)

Done.—Leptictidium (digui) 12:31, 10 ago 2018 (CEST)
Thanks Leptictidium ! --Niridya (disc.) 12:39, 10 ago 2018 (CEST)
Leptictidium, Niridya is a liar. USB-C is also an official name [1], so "official name" cannot be a reason for renaming the article. His actions have been reverted in several Wikipedias. After a request in frwiki was made to change to the common name, he decided to change the name in several Wikimedia projects to the long name of the specification. He even moved pages away from their former names that had been reached after talk and he completely deleted "USB-C" from the Wikidata item labels in any language. And inserted the English specification long name even in labels for languages where it is not the common name at all. 77.14.94.108 (discussió) 04:49, 11 ago 2018 (CEST)
He fet una cerca al respecte i sembla ser que es fan servir de manera indistinta tots dos termes, tot i que és cert que podria haver una certa prevalència per "USB-C".--Yuanga (disc.) 16:47, 11 ago 2018 (CEST)
I have tentatively undone the renaming. Please continue the discussion on the relevant discussion page. On the other hand, please abstain from personal attacks such as calling other users "a liar". It is entirely possible for a user to simply be mistaken or simply have a different point of view.—Leptictidium (digui) 09:41, 14 ago 2018 (CEST)

Reanomenament de les comarques valencianes[modifica]

S'haurien de reanomenar les següents pàgines:

--Macondo (disc.) 08:40, 17 ago 2018 (CEST)

@Macondo: Des del desconeixement: això no és el mateix que amb les comarques de Catalunya? E. g. el Baix Llobregat ([2]), el Maresme ([3]). Vull dir, el topònim sempre va acompanyat d'article (en el cas de Catalunya, en totes les comarques excepte Osona). Però no veig clar que aquest article l'haguem d'incloure al títol de l'entrada. En tot cas, no s'ha de discutir a VP:PA. Salut, --Pau Colominas (t'ajudo?) 09:17, 17 ago 2018 (CEST)
@Pau Colominas:Jo crec que, com això és una enciclopèdia hem de seguir criteris ortogràfics, i com que es un topònim (es a dir, un nom propi) i l'article forma part del nom..., sempre s'ha d'escriure amb l'article... com es fa amb la resta de topònims (la Corunya, la Seu d'Urgell, la Font de la Figuera, etc). Fer-lo d'una altra forma és una falta d'ortografia, especialment greu en el cas del nom d'un article. L'Enciclopèdia Catalana, per exemple, ho fa així. I en cap text de l'AVL trobaràs el nom de les comarques sense l'article. La invenció de llevar l'article sembla més una ocurrència dels informàtics per a indexar (i ordenar alfabèticament) les comarques en les seues bases de dades que cap altra cosa... --Macondo (disc.) 10:07, 17 ago 2018 (CEST)
@Macondo: El dic és que, en aquest cas, cal aplicar-ho també a les comarques de Catalunya. --Pau Colominas (t'ajudo?) 19:08, 17 ago 2018 (CEST)

@Pau Colominas:Penso que també s'hauria de fer amb les comarques catalanes. --Macondo (disc.) 08:26, 20 ago 2018 (CEST)

No fet No fet! Aquests articles fa molts anys que tenen el títol actual. Caldria plantejar una discussió oberta per analitzar-ho i fer la petició quan hi hagi alguna conclusió. --V.Riullop (parlem-ne) 09:15, 20 ago 2018 (CEST)

Comentari Comentari Aquest canvi s'ha fet amb totes les comarques valencianes que es podien reanomenar sense administrador, que són la gran majoria. Si es fa una discussió sobre el tema s'haurien d'incloure en aquesta discussió.--Pere prlpz (disc.) 09:29, 20 ago 2018 (CEST)