Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Esdevenir autopatrullat[modifica | modifica el codi]

Voldria esdevenir usuari autopatrullat per a poder fer servir el giny cat-a-lot, em trobo actualment modificant i ordenant les categories i subcategories d'obres artístiques i audiovisuals, i sovint necessito aquesta eina. En parlem, gràcies! --Houjou (disc.) 17:24, 2 març 2016 (CET)

Canviar el nom d'una pàgina[modifica | modifica el codi]

He reanomenat la pàgina "Ca la Vila" com a "Torre de Sant Joan del Clot", perquè són dos edificis diferents. Quan busco per Google "Torre de Sant Joan del Clot" m'envia a Ca la Vila, des de la qual em reenvia a la Torre de Sant Joan del Clot. Voldria que sotís directament la "Torre de Sant Joan del Clot". el comentari anterior sense signar és fet per Jbarberà (disc.contr.)

Permís de reversor[modifica | modifica el codi]

Amb els popups ja vaig fent però crec que l'eina de reversió és més eficient (i no te el límit de reversions).--Kette~cawiki (disc.) 13:37, 14 ago 2016 (CEST)

Autopatrullatge[modifica | modifica el codi]

Sol·licito l'autopatrullatge d'en Canaan. La seva tasca és ben valuosa, crec que no cal supervisar-ne les edicions. Gràcies! --Xavier Dengra (MISSATGES) 14:54, 14 ago 2016 (CEST)

Reanomenat especial[modifica | modifica el codi]

La pàgina Institut Va­lencià d'Investigacions Agràries té un caràcter estrany al títol. Sembla que funciona tot igualment, però potser s'hauria de netejar.--Joutbis (disc.) 20:50, 19 ago 2016 (CEST)

Fet Fet! És un reanomenament simple sense necessitat d'administrador. En ocasions es colen caràcters de control ocults quan es copia i enganxa d'editors de text externs, tipus Word. --V.Riullop (parlem-ne) 11:03, 22 ago 2016 (CEST)

Vandalisme des de 83.32.178.218[modifica | modifica el codi]

Especial:Contribucions/83.32.178.218. Insistent amb Arnaldo Otegi Mondragon i Guillermo Toledo.--Kette~cawiki (disc.) 23:31, 21 ago 2016 (CEST)

Fet Fet! --Panotxa (disc.) 11:51, 22 ago 2016 (CEST)

Protecció temporal de Dalmau Ciurana[modifica | modifica el codi]

Hi ha una persona que de forma insistent afegeix un enllaç a un hare-krishna-cercador de no sé què de famílies a l'article de referència. En necessitar un registre previ i un usuari per accedir-hi, li reverteixo l'afegitó i ell hi torna un i altre cop. Potser podríem protegir una mica l'article uns dies? Gràcies d'avançada Papapep (disc.) 18:07, 22 ago 2016 (CEST)

Doncs jo crec que a qui s'hauria de revertir és a tu. Li dono la raó a l'anònim, estic d'acord amb els seus arguments i crec que és una referència perfectament vàlida.--Mbosch (会話) 21:55, 22 ago 2016 (CEST)
@Papapep, Mbosch: Atès que no es pretén justificar cap contingut de la biografia, i només afegir-lo com a enllaç extern, optaria per la prudència i no afegiria l'enllaç fins que no tinguem clar que està inclòs en Viquipèdia:Fonts fiables, i com es tracta d'una pàgina col·laborativa, crec que no és el cas. --Panotxa (disc.) 06:38, 23 ago 2016 (CEST)
A la viquipèdia en anglès, el concepte FamilySearch surt fins a 3696 vegades. L'enllaç inclou informació que no és a la Viquipèdia, com un retrat seu i una foto de la seva tomba on hi diu on va morir, on va néixer i quins eren els seus pares. En tot cas, l'enllaç era a la secció de bibliografia, no pas a la de referències, Si es prefereix es pot posar al d'enllaços externs on és molt comú afegir-hi informació complementària que no justifiqui el que hi hagi en el text sinó que en doni de més. Amb aquest argument caldria eliminar tots en els enllaços al Viccionari, Commons, Viquitexts, Viquiespècies, etc... que es troben normalment a la secció d'enllaços externs?--Mbosch (会話) 11:07, 23 ago 2016 (CEST)
Ho deixo a les vostres mans, a mi hi ha coses que encara se m'escapen i em fan dubtar molt sobre quins criteris seguir en segons quines situacions, suposo que és cosa de temps i pràctica. Salut. Papapep (disc.) 15:18, 23 ago 2016 (CEST)
@Mbosch: El tema no és si hi ha enllaços o no a la viqui anglesa, el tema és si és o no una font fiable (veure Viquipèdia:Com el meu, n'hi ha d'altres per al tema dels precedents). Per mi una viqui col·laborativa, si no diu d'on es treu la info, com és el cas, equival a recerca inèdita, però si s'accepta de manera àmplia la web de referència com a fiable, cap problema. --Panotxa (disc.) 22:08, 23 ago 2016 (CEST)
Entenc que parlem d'agefir-ho a enllaços externs, no pas com a referència. Crec que un web col·laboratiu no hauria de ser una ref, però pot anar molt bé com a EE. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:38, 24 ago 2016 (CEST)
Vaja, o sigui que aquí és on seguia la discussió. He de dir que defugir una discussió sobre un assumpte amb diferents punts de vista per simplement revertir sense avís i tot seguit anar a un altre lloc a demanar amb adjectius insultants que es faci un bloqueig, no sembla la millor manera de donar la benvinguda a novells ni d'empènyer-los a participar ni molt menys a registrar-se.
Quant al tema de debat, em sembla que no s'ha entès la raó de l'afegit i crec que els exemples donats van molt bé. No crec que s'estigui enllaçant el projecte Viquispècies perquè sigui la font original ni perquè sigui una font respectable/fiable, sinó perquè aporta informació complementària rellevant per a un públic especialitzat però que podria ser excessiu d'afegir a la pàgina en qüestió.
Aquí som en un cas semblant. A mi em sembla molt interessant poder entrar a una pàgina de la Viquipèdia i trobar la genealogia d'aquell individu o poder saber en un moment si en sóc parent seu (la fitxa de Dalmau Ciurana a FamilySearch està lligada a 1080 parents consanguinis introduïts a l'arbre i a milions de no consanguinis) o si com sospitava aquell personatge era cosí segon de tal altre personatge, però em sembla que per a la majoria de lectors de la Viquipèdia aquesta informació no és tan rellevant i posar-la tota aquí faria nosa, pel que més val externalitzar-la com es fa per exemple, també, amb Viquidites. La Viquipèdia, de fet, també té articles amb extenses genealogies, pel que dono per descomptat que posseeixen valor enciclopèdic, malgrat per una qüestió de tradició se solguin introduir només en el cas de nobles (però no sempre).
Crec que hi ha hagut una mala impressió del que és FamilySearch. Aquest projecte del que se n'ha parlat aquí insultant-lo, és el projecte genealògic més monumental que ha dut mai a terme la humanitat aquesta infografia dóna xifres sobre el que era l'any passat i aquesta altra sobre el que es pretén. La intenció és fer un sol arbre genealògic on cada persona tingui una fitxa i les discussions es resolguin citant informació com ara de la Catedral de Girona dels arxius notarials d'Igualada o el Registre Civil de Barcelona, per posar uns pocs exemples entre els moltíssims més que es podrien posar. Aquesta informació és indexada (catalogada) per cents de milers de voluntaris i enllaçada a dins de l'arbre per a demostrar-ne els parentescs. A cap altre web podreu trobar tanta informació d'aquesta mena reunida i a l'abast de forma gratuïta.
Crec, sincerament, que FamilySearch i la Viquipèdia no es resten sinó que sumen i es complementen. I deixeu-me anunciar-vos que anirà a més. Que el nombre de col·laboradors i persones afegides a l'arbre no paren d'augmentar, per tant augmentaran les interaccions amb la Viquipèdia. Fins i tot goso pronosticar que en un futur acabareu derivant cap a FamilySearch com a projecte més adient a aquells usuaris entestats en afegir a la Viquipèdia informació irrellevant sobre coneguts seus irrellevants. Ara mateix, la genealogia mundial passa per aquesta web, s'ha acabat de fer-se'n cada un la seva, arribarà un punt que estarà tota feta i només caldrà afegir-ne les noves generacions així que vinguin. Ha estat una manera de portar la filosofia Viqui a la genealogia i ara la Viquipèdia no li pot girar l'esquena, sinó que hauria de treure'n tot el suc possible. Per mi és obvi que entrellaçar-les és adient en la mateixa mesura que els altres projectes esmentats.
Crec que aquí el principal problema ha estat: No conec aquesta pàgina, l'han fet quatre gats, fora que no val res. I s'ha usat el mateix argument que utilitza la gent per riures de la Viquipèdia: Però si això ho pot editar qualsevol, la seva fiabilitat no val res! Veient aquests números, que petits no són, a mi també em dona que les interaccions entre aquestes dues pàgines aniran a més. No editaré l'article, però crec que si s'haurien de permetre aquest enllaç i els altres que vulgui posar en un futur.--Mbosch (会話) 13:21, 24 ago 2016 (CEST)

Bé, doncs si sembla que està tot aclarit i que no hi ha més oposició, revertiré el canvi i afegiré més enllaços a genealogies que em sembli que ja estan madures.

bloqueig[modifica | modifica el codi]

Sinmiedo76 (discussió contribucions registre). Les seves contribucions ho diuen tot.--Kette~cawiki (disc.) 13:32, 25 ago 2016 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 14:53, 25 ago 2016 (CEST)

Canvis injustificats d'expressions[modifica | modifica el codi]

Bon dia. Demano als altres administradors que discuteixin i emprenguin les mesures que creguin convenients respecte a l'usuari @Jpgine:. Tot i haver estat avisat moltes vegades per diversos membres de la comunitat, segueix substituint expressions perfectament correctes per d'altres que personalment li agraden més (en el cas més recent, «intentar» per «tentar de» i «trencar» per «rompre»). Notifico igualment usuaris que l'havien avisat anteriorment: @Amadalvarez:, @FranSisPac:, @Xavier Dengra:, @Pau Colominas: i @Barcelona:.—Leptictidium (digui) 08:36, 26 ago 2016 (CEST)

Antecedents: Tema:T65pjcwv05sruf37. Pau Cabot · Discussió 08:54, 26 ago 2016 (CEST)
És una llàstima que una persona que podria enriquir tant el projecte, es dediqui a fer cas omís a la comunitat i emprengui una croada particular pel seu català pur i genuí. Aquests darrers casos crec que són el detonant perquè els administradors prenguin alguna mesura. --Xavier Dengra (MISSATGES) 10:13, 26 ago 2016 (CEST)
Special:diff/17411196. Pau Cabot · Discussió 14:47, 30 ago 2016 (CEST)

Petició de bloqueig[modifica | modifica el codi]

62.83.199.33 (discussió contribucions registre) Edicions vandàliques persistents. Moltes gràcies, – Townie (Discussió) 12:10, 26 ago 2016 (CEST)

Fet Fet! per un mes. Pau Cabot · Discussió 12:19, 26 ago 2016 (CEST)

Bloqueig per vandalisme[modifica | modifica el codi]

Justinandrew815 (discussió contribucions registre) l'agafada amb els municipis suïssos, ja porta uns dies.--Kette~cawiki (disc.) 22:58, 27 ago 2016 (CEST)

i també Migtorben (discussió contribucions registre), aquest és menys creatiu.--Edu Rne (disc.) 09:21, 30 ago 2016 (CEST)