Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti al contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Canviar el nom d'una pàgina[modifica | modifica el codi]

He reanomenat la pàgina "Ca la Vila" com a "Torre de Sant Joan del Clot", perquè són dos edificis diferents. Quan busco per Google "Torre de Sant Joan del Clot" m'envia a Ca la Vila, des de la qual em reenvia a la Torre de Sant Joan del Clot. Voldria que sotís directament la "Torre de Sant Joan del Clot". el comentari anterior sense signar és fet per Jbarberà (disc.contr.)

Protecció temporal de Dalmau Ciurana[modifica | modifica el codi]

Hi ha una persona que de forma insistent afegeix un enllaç a un hare-krishna-cercador de no sé què de famílies a l'article de referència. En necessitar un registre previ i un usuari per accedir-hi, li reverteixo l'afegitó i ell hi torna un i altre cop. Potser podríem protegir una mica l'article uns dies? Gràcies d'avançada Papapep (disc.) 18:07, 22 ago 2016 (CEST)

Doncs jo crec que a qui s'hauria de revertir és a tu. Li dono la raó a l'anònim, estic d'acord amb els seus arguments i crec que és una referència perfectament vàlida.--Mbosch (会話) 21:55, 22 ago 2016 (CEST)
@Papapep, Mbosch: Atès que no es pretén justificar cap contingut de la biografia, i només afegir-lo com a enllaç extern, optaria per la prudència i no afegiria l'enllaç fins que no tinguem clar que està inclòs en Viquipèdia:Fonts fiables, i com es tracta d'una pàgina col·laborativa, crec que no és el cas. --Panotxa (disc.) 06:38, 23 ago 2016 (CEST)
A la viquipèdia en anglès, el concepte FamilySearch surt fins a 3696 vegades. L'enllaç inclou informació que no és a la Viquipèdia, com un retrat seu i una foto de la seva tomba on hi diu on va morir, on va néixer i quins eren els seus pares. En tot cas, l'enllaç era a la secció de bibliografia, no pas a la de referències, Si es prefereix es pot posar al d'enllaços externs on és molt comú afegir-hi informació complementària que no justifiqui el que hi hagi en el text sinó que en doni de més. Amb aquest argument caldria eliminar tots en els enllaços al Viccionari, Commons, Viquitexts, Viquiespècies, etc... que es troben normalment a la secció d'enllaços externs?--Mbosch (会話) 11:07, 23 ago 2016 (CEST)
Ho deixo a les vostres mans, a mi hi ha coses que encara se m'escapen i em fan dubtar molt sobre quins criteris seguir en segons quines situacions, suposo que és cosa de temps i pràctica. Salut. Papapep (disc.) 15:18, 23 ago 2016 (CEST)
@Mbosch: El tema no és si hi ha enllaços o no a la viqui anglesa, el tema és si és o no una font fiable (veure Viquipèdia:Com el meu, n'hi ha d'altres per al tema dels precedents). Per mi una viqui col·laborativa, si no diu d'on es treu la info, com és el cas, equival a recerca inèdita, però si s'accepta de manera àmplia la web de referència com a fiable, cap problema. --Panotxa (disc.) 22:08, 23 ago 2016 (CEST)
Entenc que parlem d'agefir-ho a enllaços externs, no pas com a referència. Crec que un web col·laboratiu no hauria de ser una ref, però pot anar molt bé com a EE. --Pau Colominas (t'ajudo?) 08:38, 24 ago 2016 (CEST)
Vaja, o sigui que aquí és on seguia la discussió. He de dir que defugir una discussió sobre un assumpte amb diferents punts de vista per simplement revertir sense avís i tot seguit anar a un altre lloc a demanar amb adjectius insultants que es faci un bloqueig, no sembla la millor manera de donar la benvinguda a novells ni d'empènyer-los a participar ni molt menys a registrar-se.
Quant al tema de debat, em sembla que no s'ha entès la raó de l'afegit i crec que els exemples donats van molt bé. No crec que s'estigui enllaçant el projecte Viquispècies perquè sigui la font original ni perquè sigui una font respectable/fiable, sinó perquè aporta informació complementària rellevant per a un públic especialitzat però que podria ser excessiu d'afegir a la pàgina en qüestió.
Aquí som en un cas semblant. A mi em sembla molt interessant poder entrar a una pàgina de la Viquipèdia i trobar la genealogia d'aquell individu o poder saber en un moment si en sóc parent seu (la fitxa de Dalmau Ciurana a FamilySearch està lligada a 1080 parents consanguinis introduïts a l'arbre i a milions de no consanguinis) o si com sospitava aquell personatge era cosí segon de tal altre personatge, però em sembla que per a la majoria de lectors de la Viquipèdia aquesta informació no és tan rellevant i posar-la tota aquí faria nosa, pel que més val externalitzar-la com es fa per exemple, també, amb Viquidites. La Viquipèdia, de fet, també té articles amb extenses genealogies, pel que dono per descomptat que posseeixen valor enciclopèdic, malgrat per una qüestió de tradició se solguin introduir només en el cas de nobles (però no sempre).
Crec que hi ha hagut una mala impressió del que és FamilySearch. Aquest projecte del que se n'ha parlat aquí insultant-lo, és el projecte genealògic més monumental que ha dut mai a terme la humanitat aquesta infografia dóna xifres sobre el que era l'any passat i aquesta altra sobre el que es pretén. La intenció és fer un sol arbre genealògic on cada persona tingui una fitxa i les discussions es resolguin citant informació com ara de la Catedral de Girona dels arxius notarials d'Igualada o el Registre Civil de Barcelona, per posar uns pocs exemples entre els moltíssims més que es podrien posar. Aquesta informació és indexada (catalogada) per cents de milers de voluntaris i enllaçada a dins de l'arbre per a demostrar-ne els parentescs. A cap altre web podreu trobar tanta informació d'aquesta mena reunida i a l'abast de forma gratuïta.
Crec, sincerament, que FamilySearch i la Viquipèdia no es resten sinó que sumen i es complementen. I deixeu-me anunciar-vos que anirà a més. Que el nombre de col·laboradors i persones afegides a l'arbre no paren d'augmentar, per tant augmentaran les interaccions amb la Viquipèdia. Fins i tot goso pronosticar que en un futur acabareu derivant cap a FamilySearch com a projecte més adient a aquells usuaris entestats en afegir a la Viquipèdia informació irrellevant sobre coneguts seus irrellevants. Ara mateix, la genealogia mundial passa per aquesta web, s'ha acabat de fer-se'n cada un la seva, arribarà un punt que estarà tota feta i només caldrà afegir-ne les noves generacions així que vinguin. Ha estat una manera de portar la filosofia Viqui a la genealogia i ara la Viquipèdia no li pot girar l'esquena, sinó que hauria de treure'n tot el suc possible. Per mi és obvi que entrellaçar-les és adient en la mateixa mesura que els altres projectes esmentats.
Crec que aquí el principal problema ha estat: No conec aquesta pàgina, l'han fet quatre gats, fora que no val res. I s'ha usat el mateix argument que utilitza la gent per riures de la Viquipèdia: Però si això ho pot editar qualsevol, la seva fiabilitat no val res! Veient aquests números, que petits no són, a mi també em dona que les interaccions entre aquestes dues pàgines aniran a més. No editaré l'article, però crec que si s'haurien de permetre aquest enllaç i els altres que vulgui posar en un futur.--Mbosch (会話) 13:21, 24 ago 2016 (CEST)

Bé, doncs si sembla que està tot aclarit i que no hi ha més oposició, revertiré el canvi i afegiré més enllaços a genealogies que em sembli que ja estan madures.

Yes check.svg TancatPer inactivitat. Pau Cabot · Discussió 07:49, 18 set 2016 (CEST)

Canvis injustificats d'expressions[modifica | modifica el codi]

Bon dia. Demano als altres administradors que discuteixin i emprenguin les mesures que creguin convenients respecte a l'usuari @Jpgine:. Tot i haver estat avisat moltes vegades per diversos membres de la comunitat, segueix substituint expressions perfectament correctes per d'altres que personalment li agraden més (en el cas més recent, «intentar» per «tentar de» i «trencar» per «rompre»). Notifico igualment usuaris que l'havien avisat anteriorment: @Amadalvarez:, @FranSisPac:, @Xavier Dengra:, @Pau Colominas: i @Barcelona:.—Leptictidium (digui) 08:36, 26 ago 2016 (CEST)

Antecedents: Tema:T65pjcwv05sruf37. Pau Cabot · Discussió 08:54, 26 ago 2016 (CEST)
És una llàstima que una persona que podria enriquir tant el projecte, es dediqui a fer cas omís a la comunitat i emprengui una croada particular pel seu català pur i genuí. Aquests darrers casos crec que són el detonant perquè els administradors prenguin alguna mesura. --Xavier Dengra (MISSATGES) 10:13, 26 ago 2016 (CEST)
Special:diff/17411196. Pau Cabot · Discussió 14:47, 30 ago 2016 (CEST)
Segueix com si sentís ploure. Demano l'input de @Vriullop:, @Barcelona:, @KRLS:, @Beusson:, @Bestiasonica:, @Panotxa:, @Coet:, @Arnaugir: i @Flamenc: (així com el Pau, que ja ha contribuït a aquesta discussió). —Leptictidium (digui) 17:46, 31 ago 2016 (CEST)
El bloqueig una setmana mentre en parlam. Amb la resta d'administradors decidirem si s'allarga el bloqueig. Pau Cabot · Discussió 17:59, 31 ago 2016 (CEST)
El bloqueig preventiu em sembla correcte. Esperem que @Jpgine: reflexioni --Panotxa (disc.) 20:48, 31 ago 2016 (CEST)
Coincideixo amb les paraules d'en Xavier, i per tant estic d'acord amb l'actuació d'en Paucabot.--Arnaugir (discussió) 22:19, 31 ago 2016 (CEST)

L'usuari ha fet unes quantes edicions des de que ha s'ha acabat el bloqueig i no ha reincidit. De moment, ho deixam així? Pau Cabot · Discussió 07:52, 18 set 2016 (CEST)

Si @Jpgine: no ha reincidit, ja està bé no restringir-li els drets d'usuari, ara bé, si hi torna, s'haurà d'actuar de nou. --Panotxa (disc.) 09:09, 18 set 2016 (CEST)
Hi estic d'acord.—Leptictidium (digui) 08:22, 19 set 2016 (CEST)
Reincidència: [1], [2], [3].—Leptictidium (digui) 18:19, 27 set 2016 (CEST)

Mediació[modifica | modifica el codi]

Partint de la base que hi ha una línia molt fina per dir qui és dictador i qui no, trobo que Mikhaïl Gorbatxov no hauria de considerar-se com a tal. Crec que estem en el mateix cas en quant a Lenin. Doncs be, hi ha una IP (83.55.216.138 (discussió contribucions registre)) que es dedica a afegir qualsevol dirigent comunista o «similars» a la categoria «dictadors comunistes». De fet, ha revertit una edició de CommonsDelinker a Mikhaïl Gorbatxov. Es deixa així, o comença una gerra d'edicions?.--Kette~cawiki (disc.) 18:51, 4 set 2016 (CEST)

Jo desfaria el canvi i ho comentaria a la discussió. Si hi ha més intervencions d'aquestes, la discussió comandarà. Pau Cabot · Discussió 16:54, 5 set 2016 (CEST)
Yes check.svg TancatPau Cabot · Discussió 07:52, 18 set 2016 (CEST)

Autopatrullats[modifica | modifica el codi]

Feu-me el favor de posar a 19Tarrestnom65 com a autopatrullada, que ja duu molt de temps així.--TaronjaSatsuma (disc.) 23:05, 5 set 2016 (CEST)

Impossibilitat de publicar article fet a Proves - no hi ha desplegable "Anomenar"[modifica | modifica el codi]

Hola. Ja he vist que s'han fet més vegades la mateixa pregunta. Jo no puc trobar el desplegable "Anomenar", que diuen alguns, o "+", i a continuació, el botó "Anomenar". Per tant, tinc, de moment, l'article inactiu Usuari:Agencialecturabiar/proves/Agència de Lectura Ricardo Martínez Guillén de Biar Em podei ajudar? Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Agencialecturabiar (disc.contr.)

Crec que primer hauries de llegir Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat i les que ja us havia recomanat a la teva discussió: Viquipèdia:Conflicte d'interessos i a Viquipèdia:Nom d'usuari#Noms d'usuari que impliquen ús compartit. Pau Cabot · Discussió 21:28, 7 set 2016 (CEST)
Yes check.svg TancatPer inactivitat Pau Cabot · Discussió 07:53, 18 set 2016 (CEST)

Vàndal Pepmetralleta69[modifica | modifica el codi]

Creat per vandalitzar, Pepmetralleta69 (discussió contribucions registre)--Xamil (disc.) 10:25, 19 set 2016 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 11:22, 19 set 2016 (CEST)

Vàndal Nigaswag69[modifica | modifica el codi]

Caldria blocar Nigaswag69 (discussió contribucions registre), registrat per vandalitzar, autoconfirmat. --Carles (enraonem) 10:08, 20 set 2016 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 10:18, 20 set 2016 (CEST)

Consulta[modifica | modifica el codi]

Davant el dubte de l'interès públic ho pregunto aquí. Si ho considereu, podeu passar-lo a la Taverna:

Un conegut em pregunta quines passes seguir per actuar jurídicament contra una edició injuriosa contra una persona. No es tracta de debatre si és o no injuriosa, o si té raó o no; això ja s'aclarirà si decideix tirar endavant la denúncia. Vols saber a qui i com adreçar-se per a conèixer l'autoria de l'edició i tenir un subjecte que denunciar. O si la denúncia ha de ser contra la wikipedia. Suposo que en algun lloc de meta deu haver un protocol o un posicionament davant les responsabilitats de cadascú. Doncs, si algú sap on està, perfecte. Merci --amador (disc.) 09:58, 21 set 2016 (CEST)

No hi entenc gaire de lleis, però nosaltres no podem saber qui hi ha darrera una IP o un nick. Ni tan sols els verificadors de comptes ho poden saber.
També te pot servir: Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat i Viquipèdia:PMF/Articles sobre un mateix#Us vull demandar per mentir en el meu article. Com procedeixo?. Pau Cabot · Discussió 12:35, 22 set 2016 (CEST)
En casos anteriors, la Fundació Wikimedia només ha accedit a revelar la identitat d'un usuari si hi ha una ordre de citació emesa per un tribunal estatunidenc.—Leptictidium (digui) 14:36, 22 set 2016 (CEST)
Ho miro, merci,--amador (disc.) 17:58, 22 set 2016 (CEST)
Yes check.svg TancatPau Cabot · Discussió 07:35, 23 set 2016 (CEST)

Bloqueig per vandalisme Putoamohdxd[modifica | modifica el codi]

Si us plau.--General Basset (disc.) 12:09, 21 set 2016 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 13:32, 21 set 2016 (CEST)

Bloqueig a 81.184.87.236[modifica | modifica el codi]

Si us plau.--General Basset (disc.) 12:00, 22 set 2016 (CEST)

Fet Fet!. Mira de posar els hipervincles per facilitar la feina als administradors. Gràcies. Pau Cabot · Discussió 12:21, 22 set 2016 (CEST)
ok. Gràcies.--General Basset (disc.) 12:23, 22 set 2016 (CEST)

Embolic de redireccions[modifica | modifica el codi]

Algú pot endreçar aquest embolic? El nom original tenia dos errors tipogràfics, però els he vistos d'un en un i m'he embolicat tot arreglant-ho. Ara el nom bo està "al mig"; crec que els altres dos haurien d'esborrar-se del tot.--Joutbis (disc.) 22:45, 22 set 2016 (CEST)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 07:05, 23 set 2016 (CEST)

canviar el títol d'una pàgina[modifica | modifica el codi]

Hola, no sé com canviar el títol d'una pàgina. La pàgina cuboctàedre hauria de ser cubooctaedre o cubooctàedre, tal com he canviat en el contingut de l'article. Referència: http://dlc.iec.cat Gràcies. el comentari anterior sense signar és fet per Bufalilull (disc.contr.)

Bona tarda. Quan cliques al menú desplegable «Més» de dalt de tot de la pàgina, una de les opcions que surt és «Reanomena». En aquest cas, ja he canviat el títol de l'article.—Leptictidium (digui) 14:02, 23 set 2016 (CEST)

Vandalisme des de IP 92.54.140.117[modifica | modifica el codi]

92.54.140.117 (discussió contribucions registre) Pot ser ja toca: bloqueig d'IP o protecció de la pàgina Intensity fading MALDI-TOF mass spectrometry.--Kette~cawiki (disc.) 19:28, 23 set 2016 (CEST)

Fet Fet! Dues setmanes de blocatge a la IP i dues de semiprotecció a l'article. De totes maneres, té un patró d'edicions estrany. Podria ser benintencionat? Si es registra, supòs que podrem ajudar-lo més ... Pau Cabot · Discussió 19:38, 23 set 2016 (CEST)
@Paucabot: sí, queda sense revertir la seva última edició. En Xavier Dengra comenta a la pàgina de discussió que farà una adaptació d'aquests fragments.--Kette~cawiki (disc.) 19:41, 23 set 2016 (CEST)
@Paucabot, Kette~cawiki: recupero la meva darrera edició tot afegint la referència i l'enllaç extern de l'anònim, amb alguns petits detalls. Hi havia quelcom benintencionat en les seves edicions, però després de la lectura de la seva font (el resum, perquè és de pagament) em mantinc en què l'estructura de l'article és la correcta i que els seus canvis responen a un perfil massa marcat i propi. --Xavier Dengra (MISSATGES) 20:29, 23 set 2016 (CEST)

Bloquejar 37.15.172.194[modifica | modifica el codi]

Insisteix en voler saber com em van les vacances, reobrint el tema cada vegada que l'esborro. --Unapersona (Missatges | xat) 12:16, 24 set 2016 (CEST)

Fet Fet!. 1 mes. Mirau de posar els enllaços (utilitzau la plantilla {{utot}}) per facilitar la feina als administradors. Gràcies. Pau Cabot · Discussió 16:39, 24 set 2016 (CEST)

Article sobre mi[modifica | modifica el codi]

Voldria demanar l'esborrat de l'article sobre mi que va fer Laura.Girona. No havia dit res fins ara perquè mirava de no ficar-me amb un tema amb el qual tenc un conflicte d'interessos màxim, però avui un company ha fet dues edicions a l'article Special:diff/17531119 i Special:diff/17531121 per castigar-me perquè pos en dubte l'admissibilitat d'un biografiat. Primer, diria que no som admissible segons VP:ADMS i segon, vull poder editar sense que s'usi el meu article per guerres paral·leles. Antecedents: Usuari Discussió:Davidpar/Article. Pau Cabot · Discussió 18:25, 27 set 2016 (CEST)

A favorA favor Suport per Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat (biografies) però no pels motius personals encara que els entenc. Podria ser un cas de VP:CSR#A5 (sense desmerèixer la significació :-)) però com que hi ha diferents editors implicats millor passar per VP:EP/P. Ho vols proposar tu mateix? --V.Riullop (parlem-ne) 10:23, 28 set 2016 (CEST)
Em feia bastanta peresa dur això a VP:EP/P però si no hi ha més remei ... Pau Cabot · Discussió 11:30, 28 set 2016 (CEST)

spam[modifica | modifica el codi]

Dzophoto (discussió contribucions registre) Les seves contribucions son, únicament, la inclusió d'enllaços a http://dzophoto.blogspot.com.es. Crec que és un compte creat exclusivament per aquesta tasca. Demano el bloqueig temporal del compte--Kette~cawiki (disc.) 20:51, 27 set 2016 (CEST)

Vàndal Lance747[modifica | modifica el codi]

Proposo blocar Lance747 (discussió contribucions registre), registrat per vandalitzar.--Carles (enraonem) 10:02, 28 set 2016 (CEST)

També Vicenç del aguila (discussió contribucions registre), registrat per vandalitzar--Carles (enraonem) 10:48, 28 set 2016 (CEST)