Viquipèdia:Petició als administradors/Arxiu 57

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Protecció d'Esteban Trancón Ejarque

Des que he creat Esteban Trancón Ejarque fa 9 hores, ja ha estat vandalitzat dos cops. Serà un dels més llegits d'avui, ja duu >500 clics via Twitter; millor si la gent no el troba empastifat. Amb una protecció d'uns dies contra anònims n'hi hauria d'haver prou. Gràcies! Xavier Dengra (MISSATGES) 09:09, 10 des 2023 (CET)

@Xavier Dengra: Fet Fet! -- Brunnaiz (disc.) 16:37, 10 des 2023 (CET)

Autopatrullat per a Guillem Carreras

Voldria proposar la bandera d'autopatrullat per a @Guillem Carreras; edicions culturals provades de bona fe i ha participat també en diversos viquiprojectes. Gràcies. Xavier Dengra (MISSATGES) 11:50, 10 des 2023 (CET)

Fet Fet! aLZiNous: deixa'm un missatge. 00:41, 11 des 2023 (CET)

Charles Robert Darwin porta un matí mogut de vandalisme escolar. Si hi ha algun administrador en línia seria bo semiprotegir-lo per una estona. Pere prlpz (disc.) 11:50, 12 des 2023 (CET)

Fet Fet!, un mes, modificació permesa només per autoconfirmats -- Jmrebes (discussió) 11:56, 12 des 2023 (CET)

Reanomenar República d'Irlanda a Irlanda

Segons el Tema:Vywr556kk8krsyjj iniciat fa 3 anys per KajenCAT i el debat a la Discussió:República d'Irlanda si no m'he descomptat ja hi ha fins a 7 usuaris a favor del reanomenament. En altres articles ja es va aplicar aquest reanomenament de condicions similars. Mcsmp (disc.) 03:55, 14 des 2023 (CET)

Fet Fet!, amb la corresponent redirecció canviada de sentit. -- Jmrebes (discussió) 07:54, 14 des 2023 (CET)

Usuari:Conjunt

Un editor maldestre ha mogut la pàgina Conjunt a un espai d'usuari. Ho podeu revertir, si us plau? És un dels articles dels 10.000 i caldria que estigui resolt avui dia 15, ja que demà de matí faran el recompte mensual. Moltes gràcies. Cataleirxs (disc.) 12:28, 15 des 2023 (CET)

Fet Fet! -- Jmrebes (discussió) 12:36, 15 des 2023 (CET)

Protecció permanent de Frida Khalo

L'onada persistent de vandalismes escolars a Frida Kahlo és tan agressiva i sostinguda en el temps que, entre reversions constants de diversos patrulladors, s'hi havien escolat algunes edicions no legítimes que hi havien perdurat durant massa mesos. És un AdQ molt llarg i és difícil detectar segons quins canvis si passen tan sovint. N'he hagut de recuperar i matisar una edició intermèdia de l'historial de fa any i mig per assegurar que l'article estava "net". Proposo una protecció indefinida contra anònims, però també contra usuaris no autoconfirmats. Xavier Dengra (MISSATGES) 17:49, 16 des 2023 (CET)

Fet Fet!Leptictidium (digui) 17:52, 16 des 2023 (CET)

Reanomenar sobre una redirecció que abans era una pàgina de desambiguació d'articles no existents encara. Mcsmp (disc.) 03:18, 20 des 2023 (CET)

Fet Fet! -- Jmrebes (discussió) 07:36, 20 des 2023 (CET)

Reanomenar Tonquín (Vietnam) a Tonquín sense esborrar la redirecció Tonquín (Vietnam)

Ha esta proposat uns dies al que ara és Discussió:Tonquín (desambiguació). Tots els enllaços venen pel mateix significat, que és l'únic significat de Tonquín sense qualificatius que té article. Cal un administrador per acabar els reanomenaments.

El reanomenament s'ha de fer sense esborrar la redirecció perquè Tonquín (Vietnam) és útil i hi ha enllaços que hi van. Pere prlpz (disc.) 12:03, 20 des 2023 (CET)

Fet Fet!, deixant redirecció. -- Jmrebes (discussió) 12:10, 20 des 2023 (CET)

Reanomenar gessamí blanc a gessamí sense esborrar la redirecció gessamí blanc

Com els anteriors. Acordat a Discussió:Gessamí. Pere prlpz (disc.) 11:48, 21 des 2023 (CET)

Fet Fet! -- Jmrebes (discussió) 11:51, 21 des 2023 (CET)

Encara més reanomenaments

Com els anteriors, acordats a la discussió de la desambiguació:

Fet Fet!Leptictidium (digui) 16:17, 26 des 2023 (CET)

Nous articles unes poques línies i sense referències

Podeu mirar els últims articles sobre temes mexicans publicats per un usuari anònim. que consisteixen en un sol i breu paràgraf, sense referències, ni infotaula? Els podeu veure a través de la pàgina de contribucions de l'IP. Mercè Piqueras (disc.) 14:52, 8 des 2023 (CET)

Gràcies per l'avís @Mercè Piqueras. Freqüentment hi ha aquestes croades vandàliques. L'editor anònim 69.117.10.47 (discussió contribucions registre) ja està blocat, pêrò, malauradament, és molt probable que torni amb una altre IP.-- Docosong (disc.) 09:02, 9 des 2023 (CET)
@Docosong, no sé si deu ser el mateix usuari, des d'un altre IP, però publica un article que no té ni una línia ni referències. Mercè Piqueras (disc.) 11:27, 11 des 2023 (CET)

Ajuda en un cas de guerra d'edicions

Bon dia. Si us plau, us demano ajuda.

L'usuari Jove reverteix els meus canvis quan mantinc els títols originals de les pel·lícules segons el costum i el consens assolit al Portal Cinema fa molts anys i que sempre hem respectat. En les biografies on hi apareix filmografia i en els articles de premis, es conserva sempre el títol original de l'obra entre parèntesi quan la pel·lícula ja té un títol en català. Ell elimina el títol original de manera sistemàtica, saltant-se aquest consens, tot i haver-li advertit a través de diverses edicions en els resums d'edició i en alguna ocasió en les pàgines de discussió. Avui m'està revertint com si fos un vandalisme qualsevol.

Podeu donar un cop de mà, si us plau? Els títols originals cal respectar-los, i tampoc ha d'actuar d'aquesta manera.

Gràcies. Judesba (digues...) 10:56, 2 ago 2022 (CEST)

@Judesba i @Jove:
No sé a quin acord del Portal Cinema fa referència Judesba, estaria bé incloure l'enllaç corresponent. En tot cas, veig pàgines com ara Allò que el vent s'endugué amb el títol en català i l'original en la descripció inicial de l'article i com a subtítol a la infotaula. Com aquesta pel·lícula moltes altres.
Per facilitar l'anàlisi del problema, indico aquí les contribucions dels usuaris Especial:Contribucions/Jove i Especial:Contribucions/Judesba.
Per últim, si hi ha una discussió (en el sentit de diàleg) entre vosaltres, potser seria millor traslladar-la a la Taverna en el sentit de consensuar què s'ha de fer, evitant tot d'una:
  • Discussions entre vosaltres
  • Guerra d'edicions
  • Modificacions no consensuades de pàgines
Són els meus 5 cèntims. Salut. Jmrebes (discussió) 11:15, 2 ago 2022 (CEST)
Bon dia. De fet jo mateix estic patint les reversions constants d'aquesta usuària a un nivell de guerra d'edicions infantil. A l'article BAFTA a la millor direcció, d'acord amb el Viquipèdia:Llibre d'estil per a pel·lícules el títol de doblatge o subtitulació al català preval, sempre i quan existeixi referenciat (i, en defecte, el títol en llengua original). Agrairia que es fessin aturar les reversions d'acord amb les normes de la comunitat. Gràcies --Jove (disc.) 11:19, 2 ago 2022 (CEST)
@Jmrebes: són discussions de fa anys dels integrants del Viquiprojecte Cinema, en el Portal i en les discussions de pàgines d'usuari i de pel·lícules. Amb el pas al Flow no puc accedir a les discussions antigues del Viquiprojecte. Són en les pàgines de discussió d'usuaris diversos, també, no agrupades. Però el consens estava assolit i així actuàvem tots. // D'altra banda, l'usuari Jove està pujant el to dels seus atacs tant aquí com en la seva pàgina de discussió i el tracte no és gens correcte; demano mediació. Gràcies. --Judesba (digues...) 11:49, 2 ago 2022 (CEST)
@Judesba i @Jove: traslladeu el tema, si us plau, a la Taverna, on tothom podrà intervenir, no només vosaltres i els administradors. Rebaixo tons, deixeu d'editar de moment aquestes pàgines en conflicte i si, com diu Judesba, el tema ha estat tractat nombroses ocasions i hi ha consens no caldrà llavors més que aplicar aquest consens. Jo no vaig participar en el consens anterior, millor que altres hi diguin la seva.
I per sobre de tot, cordialitat, si us plau, totes les aportacions són bones si no ens les prenem com a qüestions personals. Jmrebes (discussió) 11:55, 2 ago 2022 (CEST)
@Jmrebes: no és un tema de taverna sinó d'administradors. He demanat als administradors una mediació en un conflicte entre dos usuaris per un tracte inadequat per part de Jove i una incipient guerra d'edicions. --Judesba (digues...) 12:06, 2 ago 2022 (CEST)
En aquest cas jo m'he d'abstenir, no tenint prou coneixements del tema. Salut. Jmrebes (discussió) 12:11, 2 ago 2022 (CEST)
Ambdós usuaris us heu saltat la VP:R3R a l'article BAFTA a la millor direcció. En ser usuaris experimentats no veig sentit que apliquem el bloqueig d'ambdós usuaris, donat que no crec que aquest correctiu tingués cap efecte positiu en vosaltres. Jo us remeto al que ha proposat en Jmrebes i us redirigiu a la pàgina de discussió de l'article o a la mateixa Taverna per tal que aclariu quin és el consens actual. De moment, deixaríem la versió del Jove donat que sembla que és el consens més recent aportat: Viquipèdia:Llibre d'estil per a pel·lícules. Els debats anteriors al Flow es poden recuperar en les subpàgines de cada article. En el cas que ens ocupa, Viquiprojecte Discussió:Cinema/2016/Arxiu 1.--KRLS, (disc.) 12:43, 2 ago 2022 (CEST)
Gràcies, KRLS. Sí, aquesta que enllaces deu ser una de les discussions a què em referia, però no he trobat aquí els comentaris que buscava. De tota manera, novament dic el que ja he dit abans: una cosa és el Llibre d'estil per a pel·lícules (que, tal com es pot veure en l'exemple, fa referència als articles de pel·lícules) i una altra cosa és quan es fa referència als títols de pel·lícules en apartats de filmografia. De la mateixa manera que fem amb la llista d'obres literàries d'algú: títol original sempre, i títol en català amb el títol original entre parèntesi en cas que hi hagi una versió en català. Aquesta és la manera més respectuosa, a més, de fer referència a una obra i no contravè cap llibre d'estil ni cap convenció de res ni cap norma del català. Les obres tenen els títols que tenen, i en un llistat d'obres (pintures, pel·lícules, novel·les, etc) cal mantenir-lo, sense detriment d'emprar també el títol en català si existeix. Judesba (digues...) 02:42, 3 set 2022 (CEST)
Dispenseu que m'hi posi, però em fa l'efecte que tots dos teniu raó: probablement el consens al Portal del Cinema era tal com el recorda Judesba (és a dir, mantindre sempre els títols originals), i ara la norma és emprar el títol en català quan aquest hagi estat traduït, com remarca Jove d'acord amb el Llibre d'estil per a pel·lícules (almenys des d'aquesta edició del 2016). Al meu parer és més pràctica la segona opció: més fàcil de recordar i més fàcil de pronunciar. AlbertRA (disc.) 12:45, 2 ago 2022 (CEST)
Perdoneu que no disposi de temps suficient per exercir de mediador, però tinc entès que pel que fa a l'ús del títol de pel·lícula, sempre s'usa el títol en original, excepte quan aquest hagi estat traduït al català. KajenCAT (disc.) 15:35, 2 ago 2022 (CEST)
A veure, en aquest debat en aquest debat s'estan barrejant dos aspectes: un de contingut i un de relacional. Personalment, i com a part implicada, la meva apel·lació als administradors només era que per la de contingut així que intentaré segmentar el debat.
  • Sobre el contingut: hi ha una política clara a Viquipèdia de com gestionar la informació publicada seguint els criteris establerts als llibres d'estil, en aquest cas concret, el Viquipèdia:Llibre d'estil per a pel·lícules. Com a contraargument, Judesba ha plantejat que uns viquipedistes (qui?) fa uns anys (quan?) en un portal van decidir el contrari (on consta?). La qüestió a resoldre és què preval. En gairebé 7 anys d'edició temàtica de cinema no m'havia trobat amb aquest problema amb ningú. Ans al contrari. De forma tàcita s'han generat sinergies de comunitat en aquesta mateixa direcció.
  • Sobre el relacional: he sentit que si mediació, que si bloquejos, que si xats ad hoc. Ull viu que el debat real no quedi eclipsat. Podria recopilar desqualificacions i menysteniments per evidenciar males praxis, però no en trauré res. Cadascú és esclau de les seves paraules i amo dels seus silencis. A partir d'aquí, el meu interès és poder seguir editant en diligència amb les normes d'edició de les que disposem.--Jove (disc.) 17:38, 2 ago 2022 (CEST)
Gràcies, AlbertRA. Com he dit a en KRLS una mica més amunt: una cosa és el Llibre d'estil per a pel·lícules (que, tal com es pot veure en l'exemple, fa referència als articles de pel·lícules) i una altra cosa és quan es fa referència als títols de pel·lícules en apartats de filmografia. De la mateixa manera que fem amb la llista d'obres literàries d'algú: títol original sempre, i títol en català amb el títol original entre parèntesi en cas que hi hagi una versió en català. Aquesta és la manera més respectuosa, a més, de fer referència a una obra i no contravè cap llibre d'estil ni cap convenció de res ni cap norma del català. Les obres tenen els títols que tenen, i en un llistat d'obres (pintures, pel·lícules, novel·les, etc) cal mantenir-lo, sense detriment d'emprar també el títol en català si existeix. Judesba (digues...) 02:44, 3 set 2022 (CEST)
El consens actual és el que està descrit a Viquipèdia:Llibre d'estil per a pel·lícules. Si es vol replantejar alguna cosa, molt probablement, el lloc adient seria la Taverna. --aLZiNous: deixa'm un missatge. 21:07, 2 ago 2022 (CEST)
@Alzinous: el mateix que he dit a en KRLS i AlbertRA una mica més amunt: el consens actual de què parles és el dels articles de pel·lícules i jo parlo dels apartats de filmografia. En qualsevol cas, aquí hi havia un problema d'atacs personals per part d'aquest usuari i la meva petició d'intervenció per part dels administradors anava en aquesta línia. Judesba (digues...) 02:49, 3 set 2022 (CEST)
TancatPer inactivitat.--Docosong (disc.) 22:01, 26 des 2023 (CET)

Reanomenar l'article Auriana per Orellana

Demano a un administrador que canviï l'article "auriana" per "orellana", que és el nom en català més emprat . Podeu verificar-ho en CUELLO SUBIRANA J., 2007: Els noms dels bolets. Lynx Edicions, Bellaterra (Barcelona) .496 p; en VIDAL FRIGOLA JM, BALLESTEROS SEGARRA E., 2013: Bolets dels Països Catalans i els seus noms populars, Brau Edicions SL, 512 p; GRACIA E. 2021: La Clau dels Bolets. Identifica'ls de la mà d'Enric Gràcia. Editorial Efadós, Vol. I., 137 p. Bolets.cat (disc.) 20:12, 13 gen 2023 (CET)

Bon vespre. Més enllà de ser més o menys emprat, el nom actual és correcte?—Leptictidium (digui) 20:49, 13 gen 2023 (CET)
El terme "auriana" no es troba al DIEC, ni al TERMCAT ni a la GEC, però el recull el dcvb procedent d'en Mascalans. Jo comparteixo la idea d'utilitzar la denominació més generalitzada (primer el diccionari normatiu, DIEC, que en aquest cas seria orellana), i mai el que el TERMCAT denomina "formes complementàries", però malauradament no tenim una política clara i precisa que ajudi a evitar els conflictes. Potser es tractaria de proposar-ho a la discussió de la pàgina i si no hi ha oposició procedir al canvi, que en aquest cas podria ser "orellana (bolet)" atès que "orellana" és una pàgina de desambiguació. --LouPeter (discussió) 12:35, 14 gen 2023 (CET)
No em sembla pas malament si l'única font que el recull és el DCVB, que té uns criteris molt... generosos, però el fet de passar a un títol que requereix desambiguació em tira enrere.—Leptictidium (digui) 17:13, 14 gen 2023 (CET)
Una altra opció, seria moure la pàgina de desambiguació a "Orellana (desambiguació)" i reutilitzar orellana per al bolet, que és l'única accepció del DIEC amb article. --LouPeter (discussió) 12:57, 15 gen 2023 (CET)
Em sembla bé.—Leptictidium (digui) 12:31, 19 gen 2023 (CET)

Edicions escolars

Llisto algunes IP amb edicions vandàliques sostingudes en el temps: 85.192.71.114, 188.87.109.94 i 77.230.207.92. AlbertRA (disc.) 12:38, 13 juny 2023 (CEST)

Vandalisme reincident

185.188.209.15 (discussió contribucions registre) Gràcies. Marraco (disc.) 10:58, 14 juny 2023 (CEST)

Reversions a Àrabs del Khuzestan

L'usuari Solman9 va editar l'article Àrabs del Khuzestan, afegint una llista de noms mal formatats, mal traduïts i referenciats només amb enllaços a wikis en altres idiomes. A l'historial de l'usuari només hi havia aquestes edicions, així que també podría tractar-se d'spam. Doncs, vaig suprimir les edicions, amb el pertinent resum explicant-hi els motius. Ara em trobo que l'usuari ha reaparegut per revertir la meva acció desfer els meus canvis.

Algun admin pot revisar el cas, si us plau, abans d'iniciar una guerra d'edicions? Gràcies -- Cataleirxs (disc.) 14:43, 28 juny 2023 (CEST)

Tal com dius, sembla que la llista afegida no ha estat prou rigorosa. A més, les referències no provenen de fonts externes, sinó de pàgines de la mateixa Viquipèdia catalana i d'altres en altres idiomes. És curiós veure que aquest usuari és sospitosament actiu a moltes Viquipèdies i altres projectes germans (hi conto fins a 15). Pel que fa als Àrabs del Khuzestan he revertit les edicions de Solman9 i amb l'objectiu de mantenir la integritat de la pàgina, he decidit protegir-la durant 3 mesos de manera què només els administradors puguin editar-la. Si algú pensa que és un pel radical aviseu i ho tiro enrera. aLZiNous: deixa'm un missatge. 06:56, 29 juny 2023 (CEST)
Gens radical, em sembla correcte. -- Jmrebes (discussió) 07:36, 29 juny 2023 (CEST)
@Alzinous: Jo també ho trobo correcte. --Brunnaiz (disc.) 20:15, 29 juny 2023 (CEST)
Caldria deixar-li un avís a la pàgina de discussió de l'usuari.-- Docosong (disc.) 13:50, 30 juny 2023 (CEST)

Esborrar l'article "Ramon López de Mántaras"

Ho acabo de consultar amb un advocat de la fundació FIDE i m'ha confirmat que tinc tot el dret a exigir que s'esborri la meva pàgina biogràfica sense, de fet, haver de justificar cap motiu. Simplement per que així ho he decidit. Tot i així, òbviament pesa molt el fet de que he perdut la confiança amb Viquipèdia. És una página sobre la meva persona i no s'em pot impedir. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 17:43, 19 jul 2023 (CEST)

Context: Discussió:Ramon López de Mántaras i Badia i Discussió:Jordina Biosca Soler
Precedent: Viquipèdia:Petició als administradors#Esborrar pàgina Isabel Helena Martí
-- Docosong (disc.) 17:53, 19 jul 2023 (CEST)
Ningú no pot impedir que una enciclopèdia (ja sigui la Viquipèdia o qualsevol altra), un llibre o un mitjà de comunicació publiqui un article o reportatge sobre una persona o un tema determinat, si la informació que s'hi inclou és correcta i està basada en fonts fiables. Seria diferent si el text no fos objectiu i s'hi fessin afirmacions falses. Jo hauria continuat fent edicions a la vostra biografia per poder treure la plantilla de "citació necessària" i treure-li l'aspecte de currículum que encara té, però ara l'article està protegit i no s'hi poden fer canvis. Mercè Piqueras (disc.) 18:54, 19 jul 2023 (CEST)
Les polítiques implicades: Viquipèdia:Autobiografia i Viquipèdia:Biografies de persones vives. A :en tenen una cosa una mica més concreta: en:Wikipedia:Biographies of living persons#Dealing with articles about yourself. Pau Cabot · Discussió 18:58, 19 jul 2023 (CEST)
L'nteressat sempre té el dret de ser esborrat. Si fos una enciclopèdia en paper òbviament no sería possible però digitalment és molt senzill i per això cal fer-ho. Hi ha una informació falsa en la meva biografia però aquest no és obviament el motiu pel que vult que s'esborri. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 19:24, 19 jul 2023 (CEST)
@Ramon Lopez de Mantaras: Quina informació falsa hi ha? Us ho hem demanat moltes vegades a la discussió però no sembla que hagueu concretat.--Docosong (disc.) 19:27, 19 jul 2023 (CEST)
era la data de naixement. Ara acabo de veure que està corregida Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 19:30, 19 jul 2023 (CEST)
Segons m'informa l'advocat, un cop presa la decisió per part meva de ser esborrat, tot el context anterior que m'ha portat a prendre la decisió és, jurídicament parlant, irrellevant. El que compta és la meva decisió irrevocable de que s`esborri l'article biogràfic sobre la meva persona. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 19:17, 19 jul 2023 (CEST)
@Ramon Lopez de Mantaras: sobre quin article i quin codi legal es basa l'advocat vostre? Jo també podria dir que el meu advocat m'ha dit que el seu s'equivoca, i així continuaríem discutint in aeternum. No havent-hi injúries, calúmnies, ni altres fets constitutius de delicte ni d'un possible dret de rèplica o d'oblit, a quin dret -legalment parlant- (text legal, si us plau) us acolliu? Més que res per posar en context legal una petició vostre que sembla basada en un dret legal, i que vostè vol que, sense dir-nos en quin article legal us baseu, s'hagi d'aplicar tant sí com no. Jmrebes (discussió) 08:29, 20 jul 2023 (CEST)
Bon dia. Aquest article és fruit d'un treball col·lectiu iniciat per @Kippelboy l'any 2016. Des de llavors, unes 14 persones han contribuït al seu desenvolupament. Això significa que aquest article pertany a tota la comunitat i representa el nostre esforç conjunt. Malgrat el sentiment anti-viquipèdia que pugui tenir @Ramon Lopez de Mantaras, aquest sentiment no és una raó vàlida per demanar l'esborrament de l'article.
La Viquipèdia és un projecte obert i inclusiu, i la llibertat d'expressió i la diversitat d'opinions són valors que volem mantenir. En aquest sentit, l'article no incompleix cap dels requisits per ser eliminat segons les polítiques de la Viquipèdia.
Respecte a les preocupacions i insistències manifestades per la persona biografiada, crec que és important escoltar les seves inquietuds amb comprensió. Tot i així, les amenaces de portar el tema als jutjats no són la millor via per resoldre aquesta qüestió. Penso que cal interpretar-les com a una mostra de desconeixement o desinterès per comprendre plenament el funcionament de la Viquipèdia i les seves polítiques. aLZiNous: deixa'm un missatge. 08:33, 20 jul 2023 (CEST)
No em consta que hi hagi jurisprudència favorable al dret de l'oblit —tal com el defineix l'RGPD— com a motiu d'esborrat d'un article de la Viquipèdia. Sí que n'hi ha en relació a desindexar enllaços a la Viquipèdia des dels cercadors, però això són figues d'un altre paner i la petició hauria de ser adreçada als cercadors en qüestió, no a la Viquipèdia.—Leptictidium (digui) 10:15, 20 jul 2023 (CEST)
Perdoneu que m'hi fiqui. Si és qüestió de drets legals ja no és qüestió d'administradors, que el que apliquen són les polítiques de la Viquipèdia i que l'afectat ja ha dit que són irrellevants. Si és qüestió de drets legals, amb qui ha de contactar l'advocat és amb la Fundació Wikimedia, que és qui té la responsabilitat legal del lloc, i els serveis legals de la Fundació ja prendran la decisió que creguin oportuna i si és el cas esborraran l'article per Viquipèdia:Criteris_de_supressió_ràpida#G9.--Pere prlpz (disc.) 10:50, 20 jul 2023 (CEST)
https://www.borrardatosinternet.com/se-suprime-un-articulo-de-wikipedia-por-el-derecho-al-olvido/ Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 10:50, 20 jul 2023 (CEST)
Aquest enllaç és una bona mostra que el dret a l'oblit no implica esborrar un article de la Viquipèdia, sinó altres coses, tot i que sigui irrellevant per aquest fil.--Pere prlpz (disc.) 10:53, 20 jul 2023 (CEST)
D'acord amb @Pere prlpz, crec que administrativament hem fet el que hem pogut. Si es vol traspassar l'assumpte a l'àmbit legal cal contactar amb la Wikimedia Foundation (https://wikimediafoundation.org/about/contact/).-- Docosong (disc.) 10:57, 20 jul 2023 (CEST)
Jo llegeixo: "se suprime un artículo de wikipedia por el derecho al olvido". Sembla clar, no? Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 11:02, 20 jul 2023 (CEST)
@Ramon Lopez de Mantaras: Llegeix la resta de la pàgina i veuràs que no diu que s'hagi suprimit cap article de la Viquipèdia sinó que ha deixat d'estar indexat en alguns buscadors. Aquest és un web publicitari d'una empresa que es dedica a esborrar coses d'Internet i el títol sembla un pescaclics no gaire exacte per inflar les expectatives dels potencials clients i enganxar-los aprofitant que llegeixen massa ràpid.--Pere prlpz (disc.) 11:08, 20 jul 2023 (CEST)
Jo ja vaig començar demanant flexibilitat i comprensió. No tenia cap intenció d'anar per la via legal i tant de bo ho poguéssim resoldre amistosament. Però la resposta d'algun dels seus companys editors va ser de reiteradament revertir l'esborrat de l'article i aquest editor va escriure el comentari de que ja n'estava fart i va demandar el bloqueig de l'article per impedir que jo el continués esborrant. Això, obviament em va fer sentir maltractat i molt enfadat. Per aquest motiu vaig contactar amb un advocat. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 11:00, 20 jul 2023 (CEST)
AlZINous diu: "Respecte a les preocupacions i insistències manifestades per la persona biografiada, crec que és important escoltar les seves inquietuds amb comprensió". Malhauradament això no ha estat així. Enlloc d'això inmediatament alguns editors s'han tancat en banda revertint totes les meves acciones d'esborrar i bloqueant l'article. Cap intent de comprensió! Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 11:13, 20 jul 2023 (CEST)
L'editor que us referiu és na @Mercè Piqueras que correctament va revertir les vostres edicions aplicant les normes de la casa. Tanmateix, i entenent que això us va fer sentir maltractat i molt enfadat, això no justifica que l'haguéssiu respost amb un comentari fora de lloc i en el límit de la viquietiqueta. Comprensió tota, falta de respecte cap ni una.-- Docosong (disc.) 11:17, 20 jul 2023 (CEST)
Perdò però aquest commentari al que us referiu, que suposo que és: "Sra. Piqueras, vol ver el favor de no revertir la meva decisió d'eliminar la meva biografia? Altrament ho hauré de posar en mans d'un advocat. Gràcies Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 14:49, 19 jul 2023", no és gens insultant i sí que és un comentari justificat després de que la Sra. Piqueras hagués revertit una pila de cops la meva acció d'esborrar i hagués dit que estava farta. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 11:29, 20 jul 2023 (CEST)
Per al·lusions. @Ramon Lopez de Mantaras, vaig dir que estava tipa (no 'farta') de fer reversions d'una acció (esborrar tot el contingut d'un article) que a la Viquipèdia es considera vandàlica i em referia que no tenia ganes de continuar una guerra d'edicions, que no porta enlloc. Per això vaig fer la petició als administradors, perquè ells decidissin què fer. (Per cert, @Docosong, @Paucabot, sabríeu per què no veig a la pàgina de Discussió de la biografia els comentaris posteriors a les 13.53 d'ahir? Un d'ells era aquest en què el biografiat em demanava que no revertís els seus esborraments i m'amenaçava a posar-ho en mans d'un advocat.) Mercè Piqueras (disc.) 12:20, 20 jul 2023 (CEST)
@Ramon Lopez de Mantaras, sembla com si una altra vegada haguéssiu llegit mol de pressa. Dieu: «…va demandar el bloqueig de l'article per impedir que jo el continués esborrant» El que jo vaig escriure és això: «Algun administrador o administradora pot fer-hi un cop d'ull i decidir si cal protegir l'article o blocar aquest usuari o prendre alguna altra mesura en relació a la seva actitud?» Vaig demanar que algun administrador o administradora decidís què calia fer i vaig esmentar la possibilitat de blocar l'usuari o protegir l'article (però no vaig demanar què es fes), perquè són decisions que se solen prendre quan algú esborra reiteradament el contingut d'un article o hi fa canvis no adients (per exemple, escriure-hi bretolades, insults o posar-hi contingut esbiaixat o no objectiu). Mercè Piqueras (disc.) 12:32, 20 jul 2023 (CEST)
@Mercè Piqueras, no s'ha esborrat res de la discussió, el comentari de les 17:15 ja diu això que comentes. Jmrebes (discussió) 12:32, 20 jul 2023 (CEST)
@Jmrebes, doncs quan obro la pàgina, per un instant veig que hi ha uns comentaris posteriors al de les 13.53, però no puc ni llegir-ne una línia, em desapareixen immediatament i l'últim que queda fixat és el de les 13.53. Mercè Piqueras (disc.) 12:42, 20 jul 2023 (CEST)
Si ho consultes a un PC, fes Ctrl+R o Mayus+F5 per recarregar la pàgina completament, a veure si així la veus bé. Jmrebes (discussió) 12:52, 20 jul 2023 (CEST)
Gràcies, @Jmrebes, ho he provat i segueixo amb el mateix problema. Però he entrat a la pàgina des d'un altre navegador i hi puc veure també els comentaris que no veig des del navegador que uso habitualment (des d'on ara escric). Quins misteris! Mercè Piqueras (disc.) 13:37, 20 jul 2023 (CEST)
Jo diria que "fart" i "tip" son sinònims, no? Sugerir la possibilitat de blocar és una manera subtil de demanar-ho. Per altra banda fora vandalic esborrar un article aliè a la meva persona, però no crec que aquest terme s'apliqui quan esborro la meva propia biografia encara que no l'hagi escrit jo, tot i que, per desconeixement de que no era recomendable fer-ho, sí que vaig afegir alguna informació molt rellevant en algun moment donat que altrament mai s'hauria afegit. Aprofito per fer una consulta: Si un biografiat rep, per exemple, un premi o reconeixement molt important, com ha de proceder per tal que s'afegeixi a la seva biografia? Entenc que ell no pot fer-ho ni tampoc pot demanar algú més que ho faci. Quina és la solució? Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 12:44, 20 jul 2023 (CEST)
@Ramon Lopez de Mantaras: Si algú té un suggeriment o una informació a aportar per un article que no hauria d'editar per conflicte d'interessos, pot deixar un missatge a la pàgina de discussió de l'article, preferiblement amb un enllaços a les referències.--Pere prlpz (disc.) 13:05, 20 jul 2023 (CEST)
@Ramon Lopez de Mantaras El que trobo curiós, o si més no simptomàtic, és que la decisió d'esborrar el seu article comença tan bon punt se li plantegen dubtes sobre el contingut de les seves edicions de la pàgina de na Jordina Biosca Soler, que es poden llegir a la pàgina de discussió corresponent a l'article d'ella. A les 11:33 vostè es mostra indignat a la pàgina de discussió de na Jordina Biosca i tres minuts més tard comença a esborrar compulsivament (totalment) l'article que dur el seu nom, tot indicant "la meva pàgina" en el comentari de l'esborrament. Bé, vostè pot esborrar el contingut de la seva pàgina d'usuari (que està buida), però no pot dir que la pàgina que duu el seu nom en l'espai principal sigui seva. No ho és pas, no hi té cap dret ni tan sols a editar-la, donat que existiria, en el cas que l'editi vostè mateix, un conflicte d'interessos. A més, ha esborrat reiteradament el contingut de l'article, i encara no l'hem blocat, tot i que em pregunto per què no ho hem fet, les seves accions són vandàliques des del punt de vista de les normes de la Viquipèdia i hauríem d'haver-ho fet. És clar que podria al·legar censura si a més li bloquem les edicions, però recordi que tots els usuaris estem sotmesos a les normes del col·lectiu, i que vostè està anant en contra de les normes. Li recomano que reflexioni una mica sobre el que està fent, pel camí que ara transita no arribarà enlloc. Jmrebes (discussió) 12:48, 20 jul 2023 (CEST)
per blocada em referendo a això:
No teniu permís per a modificar aquesta pàgina, pel motiu següent:
Aquesta pàgina està protegida per evitar modificacions. Comproveu la pàgina de discussió per si el tema que voleu modificar ja s'ha discutit. En cas contrari, exposeu la qüestió i assegureu-vos d'arribar a un consens sobre els canvis a fer. Si es tracta d'un canvi menor o no controvertit, podeu demanar la modificació clicant l'enllaç a continuació i explicant els canvis i els motius de forma que pugui ser atès per algú sense coneixements del tema. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 12:52, 20 jul 2023 (CEST)
Per blocar-li a vostè em refereixo al fet que no pugui editar vostè en X mesos (o indefinidament) amb el seu usuari actual, només en discussions com ara aquesta. La pàgina que duu el seu nom (i que no és seva segons el dret de les persones) està blocada, efectivament, per tal d'evitar més vandalismes, per exemple l'esborrament total o parcial per part de vostè. Vostè no pot intervenir en la pàgina directament (conflicte d'interessos), tot i que pot intervenir en la pàgina de discussió, on pot dir el que vulgui sempre que segueixi les normes més elementals de correcció personal. Jmrebes (discussió) 12:57, 20 jul 2023 (CEST)
Blocada per que jo no pugui esborrar el contigut després de primer demandar que ho fèssin vostès i en no fer-ho va ser quan vaig fer els intents d'esborar jo el contingut Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 12:54, 20 jul 2023 (CEST)
Torno a dir: vostè no la pot tocar de cap de les maneres, ni per afegir ni per suprimir informació. Si aixè li ha quedat clar és que ja anem avançant una mica. Jmrebes (discussió) 12:58, 20 jul 2023 (CEST)
Ja ho vaig deixar clar que el detonant de la meva decisió fou la discussió de la pàgina de Jordina Biosca. En cap moment ho he amagat. Hom pot tenir conflicte d'interesos i malgrat tot proporcionar informació objectiva i neutra sobre l'altra persona. Que per defecte es consideri que no soc neutre per mi és una desconsideració cap a la meva honorabilitat. Això és el meu sentiment i no se'm pot negar que em senti així. Consequentment això va provocar la meva pèrdua de confiança envers Viquipèdia i per tant la meva solicitud de no formar-ne part. Espero que, tot i la negativa a eliminar la meva biografia, respecteu el meu sentiment. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 13:46, 20 jul 2023 (CEST)
@Ramon Lopez de Mantaras:
Els sentiments no formen part de la Viquipèdia, no almenys del redactat dels articles, tot i ser molt respectables. Així doncs, podem tancar aquest tema, que queda com segueix:
- No s'esborra res de l'article que duu el seu nom.
- Qualsevol afirmació de qualsevol pàgina de la Viquipèdia ha d'estar sotmesa a verificació des d'una font rigorosa i objectiva (no valen pàgines de blogs, recerques de cercadors, etc., no són considerades prou rigoroses des del punt de vista de la Viquipèdia).
- Vostè no pot editar la pàgina que duu el seu nom.
- Vostè no pot editar la pàgina de na Jordina Biosca, per conflicte d'interessos demostrats per la seva implicació personal amb ella.
- Vostè pot aportar la informació que vulgui en pàgines de discussió, però això no equival a què el que digui sigui dut a terme sense més anàlisi.
Si està d'acord amb aquests punts llavors tanquem el tema. si no ho està també tanquem el tema, perquè és el que hi ha, són les regles de la Viquipèdia.
Cordialment, Jmrebes (discussió) 13:55, 20 jul 2023 (CEST)
Perdó però els sentiments formen part de qualsevol organització, inclosa la Viquipèdia, on hi hagi humans implicats. El día que els administradors diguin substituïts per agents d'IA aleshores tindreu raó dient que els sentiments no formen part de la Viquipèdia. Esperava com a minim una petita disculpa per haver-me fet sentir afectat en la meva honorabilitat. Jo sí que em disculpo pel meu deconeixement del funcionament intern I, per tant, admeto la llista d'afirmacions que m'envieu, excepte el primer punt que ja veurem com acaba lo de que "no s'esborra res de l'article que duu el seu nom". Pel que fa doncs a vostès, els administradors, queda tancat. Gràcies Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 14:12, 20 jul 2023 (CEST)
Sento molt la situació en què ha anat a parar tot això. @Ramon Lopez de Mantaras és un referent de la intel·ligència artificial, no únicament a Catalunya i Espanya, sinó internacionalment, i penso que mereix un espai en qualsevol enciclopèdia generalista (no entenc que encara no hi sigui a la Wikipedia en castellà i a l'anglesa, com a mínim). Per altra banda, la Viquipèdia és consultada per molts milers de persones, però ell desitjaria no ser-hi per uns motius que intenten fer d'aquesta enciclopèdia una obra objectiva, sense biaixos i basada en fonts fiables. Moltes persones, de manera voluntària, dediquen moltes hores a procurar que els principis de la Viquipèdia es compleixin. Potser si, en comptes de fer aquests debats per escrit, els haguéssim fet personalment, ens hauríem pogut explicar tots millor i no s'hauria arribat a una situació tan tensa. Jo no tinc res contra el senyor @Ramon Lopez de Mantaras; al contrari, admiro el seu coneixement i expertesa en el seu camp de recerca. Però hauria d'entendre que la Viquipèdia té unes normes que tothom que hi vulgui col·laborar i vulgui participar del projecte ha de respectar i li agrairia que es repensés la seva petició de no existir a la Viquipèdia. I amb això dono per tancada la meva participació en aquest debat. Mercè Piqueras (disc.) 15:09, 20 jul 2023 (CEST)
@Mercè Piqueras. Bona observació la de que en persona ens hauriem pogut explicar millor i possiblement no hauriem arríbat a aquesta tensa situació. L'empatia juga un paper significatiu quan es parla cara a cara. Em comprometo a donar-li unes voltes al tema de la meva petició. Tenia concertada una reunió online a les 4 amb l'advocat José Antonio Orgaz però li acabo de dir que eventualment li diré alguna cosa d'aquí a uns dies. Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 15:51, 20 jul 2023 (CEST)

Això està fora de lloc. No hi ha motius per esborrar res segons les normes internes. Aquí no hi ha advocats, sinó administradors que tracten qüestions d'edició i de funcionament intern. A cada pàgina, en la barra de l'esquerra, hi ha un enllaç "contacte". En concret pel teu cas és Viquipèdia:Contacte/Personal. Pots dirigir la teva petició al correu indicat allà. Si ho consideren necessari, ja contactaran amb els serveis jurídics de Wikimedia Foundation. --V.RiuLlop (parlem-ne) 13:39, 20 jul 2023 (CEST)

Gràcies per la informació. Aprofito per demanar que per favor no se'm tutegi. Gràcies Ramon Lopez de Mantaras (disc.) 13:57, 20 jul 2023 (CEST)

Reanomenaments sense discussió i en contra de VP:AP al Tirol del Sud

S'estàn fent reanomenaments d'articles del Tirol del Sud als noms italians, sense discussió i en contra de VP:AP. He revertit el de Trentino - Tirol del Sud (que a més anava en contra del consens explícit a la discussió de l'article) i he avisat l'editor però hi ha molts més articles afectats. Pere prlpz (disc.) 12:28, 25 jul 2023 (CEST)

@Mai-Sachme ha revertit la resta de reanomenaments. aLZiNous: deixa'm un missatge. 08:01, 26 jul 2023 (CEST)
N'hi ha molts que segueixen en peu. De fet, mirant les seves contribucions, no sembla que aquest usuari n'hagi revertit cap.—Leptictidium (digui) 12:46, 26 jul 2023 (CEST)
Alguns sí que són reversions dels reanomenaments: https://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Seguiment?hidebots=1&hidecategorization=1&hideWikibase=1&target=Categoria%3AMunicipis_del_Tirol_del_Sud&limit=500&days=30&urlversion=2 --Pere prlpz (disc.) 13:12, 26 jul 2023 (CEST)
Ah, que aquí hi havia reanomenaments sobre reanomenaments.—Leptictidium (digui) 13:24, 26 jul 2023 (CEST)

Reig és el bolet, ou de reig la fase de creixement

Crec que caldria reanomenar Ou de reig com a Reig (bolet) pel que fa a Amanita caesarea. Reig és el nom de l'espècie (vegeu Els noms dels bolets de Josep Cuello), mentre ou de reig és la fase de creixement. Bolets.cat (disc.) 07:44, 5 ago 2023 (CEST)

Els cinc noms que apareixen a la primera frase es fan servir indistintament per referir-se a aquest bolet. D'entre aquests, diria que «ou de reig» és una de les formes més emprades, apareixent tant en les guies de bolets com en les guies gastronòmiques. D'altra banda, en el cos de l'article ja s'explica el motiu que hi ha darrere del nom «ou de reig» en particular. aLZiNous: deixa'm un missatge. 08:55, 5 ago 2023 (CEST)

2 reanomenaments

Bon dia, caldria anomenar Ollie a Ol·li d'acord amb el Termcat; així com posar l'accent que manca a Animal carnivor. Mercès per endavant. AlbertRA (disc.) 12:40, 22 ago 2023 (CEST)

Pel que fa a Animal carnivor, és una pàgina sense enllaç a WD i sense existència en altres idiomes, mentre que Carnívors sí que en té ambdues coses. Em fa l'efecte que el que cal és fusionar ambdues pàgines (en la segona), no pas reanomenar la que no està ben accentuada.-- Jmrebes (discussió) 12:46, 22 ago 2023 (CEST)
I pel que fa a Ollie el que cal és decidir si s'esborra o s'arregla, creat fa més de cinc anys i sense referències.-- Jmrebes (discussió) 12:48, 22 ago 2023 (CEST)
A Animal carnivor hi veig 86or enllaços, i pel que fa a Ollie saps tan bé com jo que aquest no és el lloc per a proposar-ne l'esborrat. AlbertRA (disc.) 13:23, 22 ago 2023 (CEST)
Compte! Un organisme carnívor (que menja carn) no és necessàriament un carnívor (un membre de l'ordre Carnivora). En cap cas hem de fusionar aquests dos conceptes. De totes maneres, retorno l'article al seu títol original, «Carnivorisme», atès que el reanomenament de desembre passat, a més de contenir una falta d'ortografia, es va fer sense consens. En principi, també es podria reanomenar a «Organisme carnívor», però em sembla preferible «Carnivorisme» per coherència amb «Herbivorisme», «Omnivorisme», «Insectivorisme», etc.—Leptictidium (digui) 17:04, 22 ago 2023 (CEST)
@Jmrebes, AlbertRA: Aquest comentari no és pertinent a la petició de reanomenament, que ha estat efectuada efectuada per emparar-se en el Termcat. --Brunnaiz (disc.) 20:07, 22 ago 2023 (CEST)

Esborrar article?

Si us plau, feu un cop d'ull a l'article Carles Bricio i Díaz. Només té un breu paràgraf, que no segueix l'estil de la VP i cap referència. Mercè Piqueras (disc.) 23:14, 4 set 2023 (CEST)

Esperem uns dies a veure si algú l'amplia o afegeix alguna referència. aLZiNous: deixa'm un missatge. 07:46, 5 set 2023 (CEST)

Manca de neutralitat a Lee Harvey Oswald

El juliol de 2017 es va posar un avís demanant corregir la manca de neutralitat en aquest article i demanant consens per treure'l. He corregit les més notòries. Konkordia (disc.) 18:20, 9 set 2023 (CEST)

Hola @Konkordia: gràcies per la feina. Segons l'historial, l'avís el va posar una persona que es fa dir @rotxi i que continua activa a la Viquipèdia. Si creus que ja s'han resolt els problemes de neutralitat de l'article hauries d'acordar amb aquesta persona l'eliminació de l'avís. A manera de pista et copio la nota que es va deixar a l'historial quan es va posar l'avís (encara que segurament ja l'has vist): Avís de neutralitat per l'afirmació de proves de balistica sobre la limusina sense que hi hagi referències a fonts fiables. Jo deixaria passar un temps prudencial a veure si algú més deixa la seva opinió ja sigui aquí o a la pàgina de discussió de l'article. aLZiNous: deixa'm un missatge. 08:28, 11 set 2023 (CEST)

Vandalisme reiterat

212.231.185.155 (discussió contribucions registre) Marraco (disc.) 11:30, 15 set 2023 (CEST)

Creació compte Viquipèdia

Bon dia,

Soc un estudiant del grau de biotecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Necessito crear-me un compte degut que a l'assignatura de biotecnologia alimentària ens han encarregat l'elaboració d'un article en català. Per a fer-ho, necessito que m'accepteu la creació d'un compte de Viquipèdia. 158.109.94.83 (discussió) 08:00, 20 set 2023 (CEST)

Si no tinc malentès, has de crear tu mateix el compte a Especial:Registre i entrada amb un correu electrònic (opcional) per confirmar el registre. Més informació a Ajuda:Registrar-se.-- Docosong (disc.) 08:22, 20 set 2023 (CEST)

Reanomenament i canvi de redirecció

L'article Humberto d'Alencar Castelo Branco està mal anomenat, ja que el cognom és "de Alencar", sense apostrofar. Però no puc fer res per que ja hi ha una redirecció creada. S'hauria d'eliminar la redirecció i reanomenar l'article. Un cop fet, no em quedaria amb d'Alencar com a redirecció, però ho deixo a la vostra elecció. Si us plau, quan estigui llest, em fareu ping? Gràcies -- Cataleirxs (disc.) 16:00, 2 oct 2023 (CEST)

@Cataleirxs: he reanomenat l'article, deixo la redirecció perquè et servirà per trobar els enllaços vers el nom incorrecte i canviar-los. Un cop ho facis, pots demanar la seva supressió. LouPeter (discussió) 19:19, 2 oct 2023 (CEST)
@Loupeter no ha sortit bé, ara hi ha un Humberto d'Alcencar. -- Cataleirxs (disc.) 20:33, 2 oct 2023 (CEST)
@Cataleirxs: Diria que ara ho he arreglat. --Brunnaiz (disc.) 23:26, 2 oct 2023 (CEST)
Ara sí. Ja he fet els canvis pertinents; he marcat per suprimir el reanomenament "d'Alcencar"; però crec que serà millor mantenir el "d'Alencar" primigeni, ja que hi ha enllaços que hi arriben des de pàgines arxivades i d'usuaris. Moltes gràcies a tots dos. -- Cataleirxs (disc.) 10:16, 3 oct 2023 (CEST)
:@Cataleirxs: Vaig reanomenar segons el que vas escriure "... ja que el cognom és "de Alcencar" ..." (https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Viquip%C3%A8dia%3APetici%C3%B3_als_administradors&diff=32524942&oldid=32524484). No passa res.
Acabo d'eliminar Humberto d'Alcencar Castelo Branco (hi havia una petició de supressió immediata per error en el nom i no hi enllaçava res). Ara acabo de veure això, si és necessari la restauro. Beusson (disc.) 19:15, 3 oct 2023 (CEST)

bloqueig d'usuari

M'ha sorprès molt que, en una obra lliure i oberta a tothom, hi hagi administradors que bloquegin un usuari sense un motiu contrastat. És el cas de l'usuari nargar, que no pot esmenar una afirmació errònia en un article. Demano als responsables de la Viquipèdia que em tornin a acceptar com a col·laborador de l'obra. Gràcies per endavant. Nargar (disc.) 19:54, 19 oct 2023 (CEST)

@Nargar Us vaig deixar un missatge a la vostra discussió informant-vos que deixessiu d'editar els articles relacionats amb Sant Pere de Rodes. Després dels avisos que se us han donat, heu fet cas omís i seguiu amb la mateixa actitud. Per aquest motiu se us ha bloquejat preventivament d'editar a Santa Creu de Rodes i Monestir de Sant Pere de Rodes temporalment (una setmana). A la resta de la Viquipèdia, podeu editar lliurement. Com us han comentat diverses vegades, seria bo que seguissiu els mecanismes propis del projecte.-- Docosong (disc.) 20:00, 19 oct 2023 (CEST)
L'usuari @Nargar està blocat per editar a un parell de pàgines de la Viquipèdia (les esmentades per @Docosong) per un temps d'una setmana en un gest de benignitat, jo l'hauria blocat un mínim de 3 mesos en tot l'espai de la Viquipèdia, per guerra d'edicions i modificacions fora consens. El meu avís de possible blocatge roman en peu, si en acabar la setmana imposada per Docosong persisteix en la modificació no consensuada de les pàgines esmentades, el bloquejaré per un mínim de 3 mesos a tot l'espai de la Viquipèdia. @Nargar ha d'entendre que ell és un més com a editor, no el posseïdor de la raó, ha d'entendre que la Viquipèdia és una feina col·lectiva, no el camp de batalla personal de ningú, per molt acadèmic que sigui. Jmrebes (discussió) 07:23, 20 oct 2023 (CEST)

Entrada: Pompeu Casanovas

Benvolguts,

Jo no he escrit la meva entrada. No hi ha res que sigui controvertit, però és normal que qui ho hagi fet no domini les qualificacions acadèmiques de la Common Wealth, ni hagi pogut escollir el que és més significatiu de la meva obra d'investigació (bàsicament en anglès). Indiqueu-me si us plau, com puc modificar-ho. Hi ha diverses inexactituds. Gràcies.

Pompeu Casanovas 79.154.237.200 (discussió) 18:48, 30 oct 2023 (CET)

Hola, la veritat és que no podeu modificar un article dedicat a la vostra persona, si us pla llegiu Conflicte d'interessos. Suposo que parleu de l'article Pompeu Casanovas i Romeu, faig ping (aviso) al seu autor @AlbertRA per tal que estigui al cas. Potser voldrà modificar el que calgui si li proporcioneu la informació adient i la manera de verificar-la. El lloc per fer-ho seria la pàgina de discussió de l'article mateix. LouPeter (discussió) 19:13, 30 oct 2023 (CET)
De fet, l'article no deixa de dir el mateix que l'entrada de la GEC. Seguint aquest principi, la GEC també té un problema d'inexactitud.-- Docosong (disc.) 21:46, 30 oct 2023 (CET)

Santa Creu de Rodes/Roda

@Nargar insisteix en canviar "Rodes" per "Roda" a Santa Creu de Rodes i Monestir de Sant Pere de Rodes. Li he suggerit com proposar el canvi i ha aportat fons pròpies. El tema escapa del meu abast i em pregunto què cal fer. AlbertRA (disc.) 03:20, 15 oct 2023 (CEST)

Bé, per començar, no és cert que «"Rodes" no ho ha dit mai ningú"», com escriu @Nargar: a l'historial de discussió. L'IEC i la Generalitat fan servir la forma en plural i l'IEC ha rebutjat expressament la forma en singular per sobre de les objeccions del filòleg Narcís Garolera... que, com indica a la seva pròpia pàgina d'usuari, és el mateix Nargar. El seu historial d'edicions fa pensar que aquest usuari té un problema amb els conflictes d'interessos, car més de la meitat de les seves edicions tenen a veure amb el seu propi article i el d'un tema en el qual ell mateix manté una disputa amb l'IEC. Per tots aquests motius, trobo que: 1) Nargar no és l'usuari més adient per proposar un reanomenament d'aquest article; 2) que la seva exposició d'arguments obvia que l'IEC els hi ha rebutjat expressament; i 3) que l'article hauria de conservar el seu títol actual mentre no hi hagi un consens en sentit contrari, atenent tant al criteri de l'IEC, ens normatiu de la llengua catalana, com al criteri del títol més estable en els últims anys.—Leptictidium (digui) 12:15, 15 oct 2023 (CEST)
@Leptictidium: Secundo el teu parer. --Brunnaiz (disc.) 17:28, 16 oct 2023 (CEST)
Totalment d'acord. LouPeter (discussió) 18:47, 16 oct 2023 (CEST)
Aneu molt errats, benvolguts amics viquipèdics. No tinc cap qüestió personal amb l'IEC ni amb la Generalitat. Senzillament, en un extens estudi, publicat a la revista acadèmica Els Marges l'any 2017, faig costat a Joan Coromines, el qual, al seu Onomasticon Cataloniae, s. v. "Sant Pere de Roda" diu clarament que "Rodes no ho ha dit mai ningú", i corroboro aquesta categòrica afirmació amb centenars de testimonis de Roda, documentats d'ençà del segle XV (fins avui mateix, a pesar dels dictàmens de l'IEC que obliguen a dir i escriure Rodes). En el seu darrer dictamen, però, l'IEC admet que Roda és una variant de Rodes, i, per tant, és lícit d'usar-la. Espero que, ben aviat, l'IEC reconsiderarà l'errònia modificació del nom viu, tradicional i a bastament documentat, del vell cenobi empordanès: Sant Pere de Roda. Nargar (disc.) 01:09, 17 oct 2023 (CEST)
Benvolgut, Viquipèdia:Conflicte d'interessos s'aplica a les persones (no hauríeu d'editar el vostre propi article), però també a la seva feina: no podeu editar la Viquipèdia en contra del criteri explícit dels ens normatius de la llengua catalana per promoure el vostre punt de vista sobre una qüestió concreta. Si l'IEC reconsidera el seu criteri, ja el canviarem en el seu moment, però és una decisió que, pels motius indicats, no podeu prendre sol. Salut.—Leptictidium (digui) 07:44, 17 oct 2023 (CEST)
Aneu bé, si espereu que l'IEC rectifiqui cap criteri. Fins ara, en l'etapa més recent, només comet errors (Rodes n'és un). Els membres de la SF (sobretot els de la Comissió d'Onomàstica) gasten un olimpisme acadèmic quasi ridícul. Els conec molt bé (sóc catedràtic d'universitat i col·lega de la major part dels membres de la SF) i estic en condicions de planye'm dels seus acords, i exclamar, com Joan Coromines: "Pobre Institut!". Tinc dret a mantenir Roda als articles que esmenteu, no pas perquè ho cregui jo (que em remeto als meus articles sobre el tema), sinó perquè ho afirma, categòricament, Coromines al seu OnCat. Nargar (disc.) 11:01, 18 oct 2023 (CEST)
@Nargar: Al que no teniu dret és a contravenir el consens establert per als topònims de la Viquipèdia. Es pot afegir al text la informació que en dona Coromines, però no fer-la prevaldre si aquest no és el modus operandi consensuat. --Brunnaiz (disc.) 11:17, 18 oct 2023 (CEST)
Doncs apliqueu el modus operandi. Contribuireu a mantenir un nom que "no ha dit mai ningú" (Coromines scripsit i jo mateix he demostrat en un extens estudi amb exhaustius testimonis contraris). Veig que el poder acadèmic també esmussa la llibertat d'opinió d'una enciclopèdia que es diu lliure i participativa. Nargar (disc.) 11:24, 18 oct 2023 (CEST)
@Nargar Rebaixem una mica el to de la discussió. Les opinions no tenen cap justificació quan s'entra en la desqualificació, encara que sigui mínima. Per altra banda, val la pena que doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és. Dit això, veient la quantitat de respostes que us han donat els companys i que el tema va escalant-se senses sentit, tanco el fil. Us recomano que seguiu el procediment que us han explicat anteriorment.-- Docosong (disc.) 11:34, 18 oct 2023 (CEST)
Per mi, la discussió s'ha acabat. Feu el que vulgueu. Em dol que la Viquipèdia estigui controlada per "consensos" tan poc liberals. Què hi farem! Nargar (disc.) 11:37, 18 oct 2023 (CEST)
La Viquipèdia no és una publicació de treballs, per molt assenyats que siguin, sinó una enciclopèdia basada en informacions consensuades i de referència. El dia en què Roda sigui el nom de referència consensuar arreu el canviarem, no pas abans. En tot cas, el canvi de nom hauria de passar per un consens, com de costum a la Viquipèdia, no pas per una acció individual d'una persona amb conflicte d'interessos en el tema. A les pàgines de discussió d'ambdós articles no hi ha cap tema obert per Nargar sobre el canvi de nom, que seria el primer pas lògic d'aquesta modificació consensuada. La insistència a editar els articles esmentats sense aquest consens només pot conduir a un bloqueig de l'usuari Nargar. Jmrebes (discussió) 09:34, 17 oct 2023 (CEST)
I tant que és cert! Ho escriu Joan Coromines al seu Onomasticon Cataloniae (vol. II, p. 244b). Nargar (disc.) 19:44, 19 oct 2023 (CEST)
Em fa l'efecte que el tema Roda/Rodes continua que gira que tomba. AlbertRA (disc.) 01:54, 29 des 2023 (CET)
@AlbertRA: S'hauria de comprovar que no fos un compte titella, algú sap a qui s'ha de demanar? -- Brunnaiz (disc.) 02:04, 29 des 2023 (CET)
{{ping|Brunnaiz]] Viquipèdia:Comptes titella.—Leptictidium (digui) 08:37, 29 des 2023 (CET)
D'acord, d'acord. Veig que no accepteu la discrepància documentada. Què hi farem! Jo creia que la Viquipèdia era un fòrum de debat obert a totes les propostes... Nargar (disc.) 20:15, 19 oct 2023 (CEST)
@Nargar: La Viquipèdia no és en primera instància un fòrum de debat, és una enciclopèdia. I em penso que confoneu estar obert a totes les propostes amb acceptar totes les propostes, però no és el mateix. --Brunnaiz (disc.) 20:28, 19 oct 2023 (CEST)
Lo que vós digau, mestre... 79.152.198.163 (discussió) 22:01, 22 oct 2023 (CEST)

Reanomenar Rivne (ciutat) a Rivne

Cal un administrador per acabar el reanomenament proposat al que ara és Discussió:Rivne (desambiguació). Pere prlpz (disc.) 00:07, 19 des 2023 (CET)

Veure la meva resposta a la discussió de la pàgina de desambiguació, pel que fa a mantenir-ne la desambiguació. Un poc decidit que farem amb ella ja reanomenaré la pàgina sol·licitada. -- Jmrebes (discussió) 07:38, 19 des 2023 (CET)
Fet Fet! -- Jmrebes (discussió) 07:42, 20 des 2023 (CET)
S'hauria d'haver mantingut la pàgina Rivne (ciutat). Hi ha 40 pàgines que hi enllaçaven. La torno a crear Pcm (disc.) 09:40, 20 des 2023 (CET)
Doncs no n'he trobat cap amb la recerca que he fet. Gràcies! -- Jmrebes (discussió) 11:29, 20 des 2023 (CET)
He tornat a fer la recerca i ara sí que he vist les pàgines. Suposo que abans no he escrit bé els termes de la recerca. Salut! -- Jmrebes (discussió) 11:37, 20 des 2023 (CET)


Més reanomenaments

Com els anteriors, acordats a la discussió de la desambiguació:

Pere prlpz (disc.) 21:48, 25 des 2023 (CET)

Un altre reanomenament

Pere prlpz (disc.) 14:14, 30 des 2023 (CET)

Fet Fet!Leptictidium (digui) 14:48, 30 des 2023 (CET)
{{Qüestió}} Caldria també canviar-ho a la pàgina de desambiguació? -- Quetz72 (disc.) 17:10, 30 des 2023 (CET)
Perdó, ja veig que ho ha plantejat @Pere prlpz i que també ho havia fet a la discussió de la pàgina, res res ;-) -- Quetz72 (disc.) 17:12, 30 des 2023 (CET)
Sí, normalment en aquests casos només cal la intervenció d'un administrador per reanomenar l'article al nom que abans tenia la pàgina de desambiguació. La resta ja la podem fer tots.
I habitualment proposo el canvi a la discussió fins que algú més hi diu alguna cosa o fins que passa un temps prudencial sense que ningú digui res.--Pere prlpz (disc.) 17:16, 30 des 2023 (CET)

Edicions per amagar?

Especial:Contribucions/90.74.129.48. No sé si cal amagar les edicions perquè deu estar parlant de companys de classe que només seran identificables en un cercle petit. Pere prlpz (disc.) 11:44, 2 gen 2024 (CET)

Per començar cal blocar la IP (ja ho he fet). No es pot amagar la teva reversió (és la darrera) i per tant no té sentit amagar els comentaris, que a més, com dius, no poden ser identificats de cap manera per les persones implicades. Salut! -- Jmrebes (discussió) 12:00, 2 gen 2024 (CET)
Sí que es pot amagar. Podeu veure a https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Sofia&action=history com s'ha amagat l'edició vandàlica i això no afecta la meva reversió de després. L'únic que passa és que no es poden veure les diferències entre la meva versió i l'anterior que és la del vàndal perquè la seva (no la meva) està amagada (i és bo que sigui així).
A l'article Lucas jo també amagaria l'edició https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Lucas&diff=prev&oldid=32884269 perquè l'afectat hi surt amb noms i cognoms. Ara, vosaltres mateixos, perquè si aquesta mena de bullying va fer algun efecte ja el devia fer fa una setmana, i això només si els assetjadors fan servir l'historial.--Pere prlpz (disc.) 21:55, 11 gen 2024 (CET)
Fet Fet!-- Docosong (disc.) 22:30, 11 gen 2024 (CET)

Edició per amagar

https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Girona&diff=prev&oldid=32932072

L'insult és una bajanada però està posat amb nom i cognoms. Pere prlpz (disc.) 20:13, 11 gen 2024 (CET)

Fet Fet! -- Docosong (disc.) 21:55, 11 gen 2024 (CET)

Bloqueig vàndal

Caldria blocar aquest usuari que està vandalitzant diversos articles aquesta tarda. -- Quetz72 (disc.) 16:11, 18 gen 2024 (CET)

Fet Fet!-- Docosong (disc.) 16:13, 18 gen 2024 (CET)
Gràcies! Per cert, diu que el nom d'usuari està blocat per 1 dia en lloc d'indefinidament. Es fa així habitualment? Quetz72 (disc.) 16:38, 18 gen 2024 (CET)
@Quetz72 Hi ha diferents períodes de bloqueig. Tot i que sigui improbable, s'ha procurar pressuposar bona fe. No sóc gaire amic de bloquejar indefinidament si no hi ha edicions vandàliques greus (atac personal, insults, etc). Si hi hagués reiteració, aleshores es pot plantejar una bloqueig indefinit.-- Docosong (disc.) 16:50, 18 gen 2024 (CET)
@Docosong D'acord, gràcies, ho entenc. I això és un criteri de cada administrador o bé hi ha en això alguna guia compartida d'actuació? -- Quetz72 (disc.) 16:55, 18 gen 2024 (CET)
Viquipèdia:Vandalisme i Viquipèdia:Bloqueig. "El propòsit d'un bloqueig és de prevenció, no de càstig. La durada s'hauria d'estar relacionada amb la probabilitat que l'usuari repeteixi el seu comportament inadequat."-- Docosong (disc.) 17:00, 18 gen 2024 (CET)
No tenim una regla clara de temps de bloqueig i la frase esmentada explicita l'esperit: el temps mínim possible. En el cas de vandalismes escolars aquest temps pot anar d'una hora a un dia, si és excessiu potser a una setmana. En el cas d'IP fixes (depenent del servidor poden ser fixes durant períodes llargs de temps) poden ser superiors, depenent del tipus de vandalisme. Si es tracta d'usuaris amb nom, dependrà totalment del tipus de vandalisme, però en aquests casos el millor és, a més, deixar un missatge a la seva pàgina de discussió justificant el bloqueig i demanant-li que reconsideri les seves edicions. El bloqueig ad infinitum només ha de ser la conseqüència de salvatjades que demostrin mala fe, on es vegi clarament la intenció de fer mal a persones o a la Viquipèdia. -- Jmrebes (discussió) 07:42, 19 gen 2024 (CET)

Separar historials

Fins el 15 de juny l'article peiot anava sobre el Peiot (Q271937) fins que un novell en va substituir el contingut per un article sobre els Peot (Q769737)s. Cal que un administrador en separi els historials.

Com que veig que dels flocs de cabells el Termcat en diu peots i no peiots, potser caldria restaurar aquesta part de l'historial com a peot.

P.S.: @Paucabot: Aquest és un dels articles que a tu et sortia que li calia la plantilla de bases de dades taxonòmiques i a mi no. Era perquè s'havia canviat el contingut de l'article sense canviar el sitelink a Wikidata. Pere prlpz (disc.) 19:25, 20 gen 2024 (CET)

Fet Fet! LouPeter (discussió) 20:03, 22 gen 2024 (CET)

Article vandàlic

Si us plau, podeu esborrar l'article Història de la Viquipèdia? És vandalisme, amb només unes quantes lletres i per un usuari anònim. Mercè Piqueras (disc.) 02:00, 26 gen 2024 (CET)

Fet Fet! per en CarlesMartin.-- Docosong (disc.) 08:17, 26 gen 2024 (CET)

L'amant malalta

Article amb aquest títol, que em sembla que és una cançó del grup Manel, gairebé sense contingut, només el que semblen els títols d'algunes cançons. Suposo que es pot esborrar. Feu-hi un cop d'ull, si us plau. Mercè Piqueras (disc.) 01:58, 3 feb 2024 (CET)

@Mercè Piqueras: Un altre dia, millor si poses l'enllaç a l'article. Ara per ara la pàgina que dius no existeix. Si haguessis posat l'enllaç ara es veuria de color vermell i quedaria clar que algú l'ha esborrada. L'ha suprimit en @Paucabot aquest matí, i no ha posat la plantilla "fet" que ara jo afegeixo. -- Jmrebes (discussió) 12:35, 3 feb 2024 (CET)
Fet Fet! per en Paucabot -- Jmrebes (discussió) 12:36, 3 feb 2024 (CET)
@Jmrebes i @Paucabot, gràcies i disculpeu per no haver posat l'enllac. Mercè Piqueras (disc.) 14:01, 3 feb 2024 (CET)

Esborrar article repetit

Bones! Acabo de crear l'article The Whale (pel·lícula de 2022), però he vist que l'article ja existeix sota un altre nom, podríeu esborrar l'article que he creat? Gràcies! Socialdilema (disc.) 16:53, 4 feb 2024 (CET)

Fet Fet!Leptictidium (digui) 16:54, 4 feb 2024 (CET)
Faig la redirecció per tal d'evitar que a un altre editor li torni a passar el mateix, o que un lector que busqui l'article no el trobi.--Pere prlpz (disc.) 18:44, 4 feb 2024 (CET)

Reanomenaments

Bon vespre. A Discussió:Erix hem acordat el canvi de nom Erix > Èrix, però el segon redirigeix a Èrix (mitologia) i no es pot fer el canvi. D'altra banda, voldria aprofitar per demanar una sèrie d'altres canvis de nom que tenia pendents, en què les formes bones són redireccions a formes excessivament específiques:

Qualcú podria fer els reanomenaments? Moltes gràcies! Joan Gené (disc.) 20:55, 7 feb 2024 (CET)

Hola @Joan Gené: els canvis ja han estat fets. Salutacions. Montesita (disc.) 06:28, 8 feb 2024 (CET)
Fet Fet! per Montesita. -- Jmrebes (discussió) 07:21, 8 feb 2024 (CET)

Problema amb enllaç a altra wikipedia

He publicat l'article Parc de Salburua (parc periurbà de Vitòria) i en intentar fer l'enllaç a la Wikipedia ES, em surt una nota que diu: «La pàgina amb la que voleu enllaçar ja està definida en un element del repositori central de dades que enllaça a Aiguamolls de Salburua en aquest lloc. Els elements només poden estar relacionats amb una pàgina per lloc. Escolliu una pàgina diferent per enllaçar-hi.» Quan he fet l'article del parc, no sabia que existia la pàgina dels aiguamolls. De tota manera, els aiguamolls són només una part —i petita— del parc. Com es pot resoldre això? Mercè Piqueras (disc.) 22:23, 24 feb 2024 (CET)

@Mercè Piqueras: El primer seria decidir si per l'article i el parc calen dos articles o la informació està millor en un de sol. Si millor en un de sol, aleshores s'han de fusionar (o sigui, hauries d'editar l'article vell afegint-hi tot el que convingui del nou) i el nou s'ha de redirigir al vell.
A les viquipèdies en basc i castellà sembla que tenen clar que amb un sol article en tenen prou, i el motiu és a la primera frase: "Salburuko parkea (...) hezegune bat da.", "El parque de Salburua es un humedal (...)". Jo no hi he estat, però veient els mapes sembla que el parc ve a tenir l'extensió de l'aiguamoll, tot i que amb les variacions habituals dels nivells d'aigua algunes zones inundables poden semblar molt seques habitualment (al delta del Llobregat també tenim zones humides que normalment si no t'ho diuen o et mires l'espècie de les herbes que hi creixen no sabries que ets en una zona humida). Entenc que els percentatges de bosc i prat que surten a la referència i la taula de l'article inclouen boscos i prats humits que formen part de la zona humida.
Jo faria un sol article, perquè veig que el contingut dels dos que tenim és molt complementari però va del mateix tema, i perquè la majoria del que hi ha a l'article del parc estaria millor al de l'aiguamoll perquè parla de l'aiguamoll, però si en deixes dos només un d'ells es pot enllaçar amb els articles basc i castellà.--Pere prlpz (disc.) 22:44, 24 feb 2024 (CET)
Gràcies, @Pere prlpz. Si es conserva l'article vell, penso que, després de fusionar-hi la informació que he posat en l'article nou, caldria canviar-li el títol i que s'anomenés «Parc de Salburua», com a les viquipèdies en basc i castellà i el títol vell redirigir-lo al nou. La gent de Vitòria no diu que va a passejar als "humedales de Salburua", sinó al "parque de Salburua". De tota manera, aquesta és la meva opinió i potser no tothom ho vegi de la mateixa manera. Mercè Piqueras (disc.) 12:34, 25 feb 2024 (CET)
@Mercè Piqueras: Si tu el veus bé, per la meva banda cap objecció al canvi de nom, tot i que per fer-lo sí que caldrà un administrador.--Pere prlpz (disc.) 21:14, 25 feb 2024 (CET)
Tancat@Mercè Piqueras, quan facis la fusió ja demanaràs el reanomenament.
LouPeter (discussió) 18:14, 5 març 2024 (CET)
Gràcies, @Loupeter He preguntat a algunes persones de Vitòria perquè jo havia sentit parlar del "parque de Salburua"en , però també diuen només "Salburua" i algú m'ha dit que eren "los Humedales de Salburua". Per tant, potser podria fer la fusió i fer una redirecció des de "Parc de Salburua". Ja us ho demanaré. Mercè Piqueras (disc.) 19:03, 5 març 2024 (CET)

Marcel·lí Coquillat

Pàgina nova, que és vandalisme. Podeu esborrar-la, si us plau? Mercè Piqueras (disc.) 01:35, 16 feb 2024 (CET)

Fet Fet!--Docosong (disc.) 00:04, 19 feb 2024 (CET)

Juan de Cárcer

L'article Juan de Cárcer és vandalisme. Podeu esborrar-lo, si us plau? Mercè Piqueras (disc.) 23:39, 18 feb 2024 (CET)

Fet Fet!--Docosong (disc.) 00:04, 19 feb 2024 (CET)

Un altre article vandàlic

Una altra pàgina nova vandàlica. Mercè Piqueras (disc.) 23:43, 18 feb 2024 (CET)

Fet Fet!--Docosong (disc.) 00:04, 19 feb 2024 (CET)

Reanomenar pàgina

Bon dia, vull reanomenar la pàgina Usuari:83.50.91.254/proves/Noemí Morral a Noemí Morral. Al meu menu d'edició no hi ha l'opció "Reanomenar" on se suposa que hi hauria de ser. Em podeu ajudar? Andricus88 (disc.) 11:16, 4 març 2024 (CET)

@Andricus88: A veure, és un article lligat a una IP i que vols com a usuari pujar a l'espai principal. Vas crear tu la pàgina de proves i després la vas modificar amb nom d'usuari? -- Jmrebes (discussió) 11:59, 4 març 2024 (CET)
Sí, és exactament això. És la primera que creo, vaig tenir problenes amb l'edició i vaig acabar fent-ho d'aquesta manera. Andricus88 (disc.) 12:42, 4 març 2024 (CET)
@Andricus88 L'opció de reanomenar apareix als usuaris autoconfirmats.-- Docosong (disc.) 13:33, 4 març 2024 (CET)
Creada, després d'equivocar-me dues vegades (coses de fer coses amb febre!) -- Jmrebes (discussió) 13:46, 4 març 2024 (CET)
Gràcies!! Andricus88 (disc.) 13:48, 4 març 2024 (CET)

Phenomena

Agrairia que algun administrador fes un cop d'ull a l'article Phenomena, especialment el darrer apartat, Controvèrsies. S'hi fan afirmacions greus de«tracte violent i vexatori de cara a l'espectador» i es parla de «rumors», però no s'hi aporta cap referència (també falten referències en altres llocs, però em sembla que en aquest apartat és on més falta hi fan). No sé si el que s'hi diu és cert o no, però penso que aquell apartat hauria de ser esborrat; no em sembla suficient que l'article tingui una plantilla que avisa de redacció no pròpia d'una enciclopèdia. Salutacions! Mercè Piqueras (disc.) 21:04, 4 març 2024 (CET)

Sembla que tot prové d'aquesta edició del 2021 de l'usuari Natverber. Sembla que tenia referències a tripadvisor i Twitter però no a cap font fiable. Sense cap font fiable que parli d'això, jo eliminaria aquest apartat. Pau Cabot · Discussió 21:14, 4 març 2024 (CET)
És el que anava dir. Pots fer-ho tu mateixa @Mercè Piqueras.-- Docosong (disc.) 21:16, 4 març 2024 (CET)
Fet Fet! Gràcies, @Paucabot, @Docosong -- Mercè Piqueras (disc.) 21:23, 4 març 2024 (CET)

Reanomenar Cala de Margarida

Hola, la pàgina Cala de Margarida hauria d'anomenar-se 'Cala Margarida'. No he trobat cap referència que inclogui el 'de'.

He intentat reanomenar-la, però hi ha una redirecció que ho impedeix. Podeu eliminar aquesta redirecció i reanomenar la pàgina? Gràcies Joandrés (disc.) 17:00, 5 març 2024 (CET)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 17:10, 5 març 2024 (CET)
Gràcies! Joandrés (disc.) 17:23, 5 març 2024 (CET)

Esborrar articles

Hola, demanaria esborrar els articles següents, doncs són un clar exemple de vandalisme:

Gràcies! Socialdilema (disc.) 19:26, 6 març 2024 (CET)

Fet Fet!. Per una propera vegada, recorda que pots usar la plantilla {{Supressió}} i un administrador l'esborrarà. Pau Cabot · Discussió 20:55, 6 març 2024 (CET)

Article nou vandàlic

És l'article Capes. El podeu esborrar? Mercè Piqueras (disc.) 17:45, 11 març 2024 (CET)

Fet Fet! per Docosong. Montesita (disc.) 18:51, 11 març 2024 (CET)