Viquipèdia:Autobiografia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Les autobiografies són un conjunt d'articles que demanen molta cura. És responsabilitat individual i comunitària complir estrictament la legislació vigent, tant dels Estats Units, seu de la Fundació, com de la legislació local dels implicats.

En aquestes autobiografies cal un compliment escrupolós de les nostres polítiques bàsiques:

Per prevenir disputes prolongades sobre el significat, precisió dels fets o la neutralitat del material en temes en què vostè està personalment vinculat, és una bona idea esperar fins que altres usuaris de Viquipèdia hagin treballat en ell abans de crear-los o modificar-los. Això és especialment cert per a les autobiografies .

Si vostè crea un nou article sobre vostè mateix, molt probablement serà col·locat a la llista de pàgines per esborrar podent donar lloc a un fort debat. Això no vol dir que serà esborrada, per descomptat, però hi ha gent que creu fermament que almenys no ho hauria d'haver començat l'interessat, no importa la importància que es doni a si mateix. Tot això és perquè la creació independent fomenta la validació independent tant en significat com en veracitat.

Si vostè és objectivament important o significatiu, algú crearà un article sobre vostè tard o d'hora. Alguns creiem que fins i tot hauria d'evitar la modificació de l'article, sota els mateixos principis. Si ho fa, si us plau només col·loqui informació verificable i sigui especialment curós amb respectar el punt de vista neutral. De vegades és millor anotar objeccions i correccions a la pàgina de discussió.

Principis similars s'apliquen a articles sobre treballs dels que vostè pugui ser responsable, de l'empresa que vostè dirigeix, algun lloc web que vostè hagi començat, o un llibre que vostè hagi escrit. Utilitza el sentit comú.

També recordi que qualsevol cosa que vostè publiqui Viquipèdia pot ser editada. Molts articles autobiogràfics han estat la font de disgustos per als seus autors originals després d'un període d'edició realitzat per la comunitat i fins i tot s'ha demanat la seva eliminació per part dels seus autors originals. En alguns casos l'article és mantingut tot i que l'autor ha sol·licitat el contrari.

Vegeu també[modifica]