Vés al contingut

Viquipèdia:Recursos lliures

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquesta pàgina és una relació de recursos lliures d'acord amb els termes de la definició d'obres culturals lliures que ha adoptat la Fundació Wikimedia. Això significa que es poden usar a la Viquipèdia per tractar-se o bé de recursos en domini públic, o bé de llicències compatibles amb la CC-BY-SA. S'indiquen preferentment els recursos lliures disponibles en català. Per altres llengües vegeu els enllaços a altres viquipèdies.

Aquest recursos poden ser valuosos, però potser no estan actualitzats, depenen del context, tenen un estil de redacció particular o tenen un punt de vista esbiaixat que faci que en sí mateixos no siguin un bon article enciclopèdic. Si copieu material d'alguna font lliure, no el pugeu aquí literalment. Dediqueu el temps necessari a verificar la informació, a actualitzar-lo o ampliar-lo i editeu-lo d'acord amb el nostre llibre d'estil. Finalment, citeu la font de referència.

Recursos de text[modifica]

Recursos de l'administració[modifica]

  • Disposicions d'organismes públics a Espanya. D'acord amb l'article 13 de la Llei de Propietat Intel·lectual, estan exclosos: disposicions legals o reglamentàries, i projectes, resolucions dels òrgans jurisdiccionals i actes, acords, deliberacions i dictàmens dels organismes públics. En general, es pot considerar d'ús lliure tot document publicat per un mitjà oficial com butlletins o diaris oficials i similars.
  • Web gencat.cat. Segons el seu avís legal, es permet la reutilització dels continguts i de les dades per a tot el món i sense cap mena de limitació temporal ni restricció més enllà de les condicions bàsiques: citació de la font, no alteració ni desnaturalització de la informació i especificació de la data d'última actualització. Aquestes tres condicions són compatibles amb la llicència de la Viquipèdia amb l'ús habitual de les referències bibliogràfiques. Queden exclosos els casos que indiquin una llicència determinada o un avís d'una obra de terceres parts.

Eines lliures[modifica]

Imatges[modifica]

Recursos GFDL[modifica]

Recursos que eren compatibles amb la Viquipèdia fins l'1-11-2008, però que no es poden importar a partir d'aquesta data per ser només GFDL.

Vegeu també[modifica]