Usuari Discussió:Vriullop

Salta a: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Amadalvarez (discussiócontribucions)

M'he trobat en un parell de situacions on m'interessa detectar que el retorn d'un formatting=table de wikidata conté el valor d'un dels seus paràmetres repetit. Ex.: la llista de càrrecs, quan hom ha ocupat el mateix càrrec en diferents períodes, no cal que repeteixi el nom del càrrec. És una qüestió estètica.

Ara estic treballant amb les estacions de tren i una de les dades a tractar és una taula de "propera/anterior estació" per cada línia. En aquest cas si no s'estalvia la repetició, resulta incomprensible el resultat. He fet uns quants exemples a Usuari:Amadalvarez/proves plantilla1 on el que cal és no repetir el nom de la línia. Per moltes voltes que li he donat, no poder comptar amb variables on guardar el valor anterior per poder comparar m'ho fa impossible. Algun suggeriment ??

Vriullop (discussiócontribucions)

No ho veig possible si no és amb Lua. En la funció getParentValues sí que ho vaig fer amb el paràmetre labelshow, però és que allà és una taula simple d'estructura fixa. Caldria fer la infotaula amb Lua, o com a mínim el tractament del camp complex, en un mòdul específic on tens totes les variables. Aquest seria el proper pas, a fer potser en una altra vida: crear l'estructura o les funcions per obtenir les mateixes dades del mòdul Wikidata a passar a un altre mòdul que les tracti. M'ho apunto però amb una prioritat baixa mentre no hi hagi demanda per part d'algun Lul·lista.

Resposta a «algun suggeriment per detectar duplicitat»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola. Pots fer un cop d'ull a Usuari:Amadalvarez/proves/llistes ?.

Tinc dos problemes:

  • Quan no faig servir row-template, la data surt invertida i només en surt una quan és multivalor (tots 3 municipis trenen dues dates).
  • Quan he posat row-template per mirar de ajuntar la URL i el codi, em trobo que no sé com indicar-li la propietat, perquè a diferència d'altres casos que tenim aquí no tinc una "P", sinó un nom de variable i no l'entén.

A veure si estàs més il·luminat que jo.

Merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

Vaig peix amb SPARQL i poc et puc ajudar. L'únic que veig és que no pots passar les variables sparql com a paràmetres del rowtemplate. Per tant caldria refer l'sparql.

Resposta a «barellant-me amb Listeriabot»
Davidpar (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)
Davidpar (discussiócontribucions)

Val, merci!

Resposta a «Infotaula càrrec»
Lohen11 (discussiócontribucions)

Hola Vicenç! Les imatges de cantants que apareixen als programes de mà del Liceu per exemple de la Temporada 1930-1931 del Liceu (a les referències) ja són lliures, les puc utilitzar?

Vriullop (discussiócontribucions)

Sent obres anònimes publicades fa més de 80 anys són de domini públic a Espanya, a no ser que algú descobreixi qui n'era l'autor. Per saber si també són de domini públic als EUA és més complicat, però molt probable. Les pots carregar amb c:Template:PD-old-80-1923 o c:Template:PD-old-80-1996 segons l'any.

Resposta a «Imatges cantants Liceu»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, m'han enviat un mail els de l'equip de desenvolupament d'aquest prototip. Jo al seu dia ho vaig mirar, però em va semblar massa elemental.

Com que han vist la pàgina demo que varem fer pel WikidatCon, em demanen el meu feed-back per millorar el prototip i que pensi de quina forma ens facilitaria la nostra feina. Ja li respondré i si hi penses alguna cosa, ja saps.

Però també em demanen una altra cosa que no conec tant com tu. Volen feed-back d' aquest phabricator que, suposo que coneixies, però es veu que hi ha poc moviment. Entenc que deus tenir la teva llista de "si es pogués fer això...." i t'animo a posar-les. Jo hi pensaré algunes funcionalitats que "m'agradaria demanar-te" des de la perspectiva que, per a mi, el mòdul:wikidata és el meu "proveïdor de continguts", però que entenc que sobrepassen les capacitats de les funcions de que disposes i que "t'ho hauries de muntar internament". Per exemple: igual que hi ha el list= all, first i firstrank, perquè no tenir el vigent en certa data o el que tingui un cert valor en un qualificador. Salut,

Vriullop (discussiócontribucions)

La veritat, no hi tinc gaire cosa a dir. Una vegada estan resolts els casos segur que es podria fer millor amb funcions més potents, però això suposa reescriure-ho per acabar tenint la mateixa funcionalitat i per ara no em ve de gust.

Sense pensar-ho amb més deteniment, el que trobo a faltar són funcions gramaticals de suport per a diferents llengües. Per exemple, el cas femení no m'acaba d'agradar via mòdul local. Ho hauria de resoldre Wikidata amb una doble consulta fàcil. En el seu moment vaig descartar solucionar-ho així per a) estalviar-me una doble consulta, b) segurament caldria omplir molts femenins buits. La solució d'unitats amb plurals o amb codi també és millorable. En general és millorable tot el que tenim en submòduls.

Altres llengües tindran altres necessitats gramaticals. Per exemple les dates són un maldecap quan depenen de la precisió, del calendari, de subtileses com circa, i a més cal formatar en la llengua local. Més o menys funciona, però es donen errors i fer càlculs com l'edat implica considerar moltes variables. El format de dates basc no és gens evident i cal un submòdul local. Ara bé, això és assenyalar un problema, no sé quina hauria de ser la solució.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

T'animes a afegir-lo ? ho explicaràs millor que jo, òbviament.

Pensava apuntar la possibilitat d'accedir de forma nativa a doble consulta que ara estem fent des de les plantilles. No tant per una qüestió de comoditat, com de respecte del model de dades. Evitaríem coses com que certs ítems tinguin les coordenades de l'ítem en el que estan instal·lats (les organitzacions i els edificis, els alcaldes i el seu municipi, el premi d'una persona i el logo/emblema del premi, etc.). Si això no és fàcil, el model es carregarà de redundàncies lògiques difícils de mantenir coherentment. Altres funcionalitats són les que ja et comentava al primer missatge, com les seleccions més fines del conjunt retornat. Com ho veus ?

Vriullop (discussiócontribucions)
Resposta a «funcions Lua»
Toniher (discussiócontribucions)
Resposta a «Prehackathon Orlandai - dissabte 10 de març»
Barcelona (discussiócontribucions)

Sí, em surten dues opcions

Resposta a «infotaula gene»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, again. he provat aquesta eina que dibuixa timelines a partir de WD. Ofereix utilitzar el resultat com embed en dues opcions: com un executable cada cop que es visualitzi ficat dins un <iframe>, o com una imatge construïda amb valors (JSON?) dins un <svg > (que no havia vist mai). Cap de les dues solucions funcionen dins un article. Si executes el link que t'he passat, a dalt-dreta on diu "embed", pots veure el codi generat en les dues opcions.

Saps que ens (o em) manca ?.

Tema low (but not null) priority. Gràcies, mestre.

Vriullop (discussiócontribucions)

Amb el Mediawiki no es poden "embebar" continguts externs, ni iframe ni res. Qüestió de seguretat i control de la privadesa. Fora de Commons i Wikidata, però això es pot considerar contingut intern i el que vols està al toollabs. Una altra excepció són els mapes d'OSM, però crec que ho fan amb importacions periòdiques en local.

Si no havies vist mai un svg, doncs obre'l amb un editor de text, té aquest aspecte.

L'única opció és el download del svg i upload a Commons. Alternativament demanar a l'autor el format del tag wiki timeline.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Aquesta darrera opció m'agrada.

Lo de fer servir la imatge via commons té sentit per a informacions estàtiques, tot i que perdem el link. Miraré de contactar a veure si li sedueix la proposta.

Merci

Resposta a «<iframe> / <svg>»
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

La mateixa explicació que altres vegades. Caldrà emmarcar-la en algun lloc. Primer s'executa el parser wiki, desprès el parser Lua. En que retorna Lua no torna a passar pel parser wiki. Per expandir la plantilla cal que ho faci Lua. A més, en aquest cas m'he trobat amb un problema, solucionat. Es poden expandir plantilles o funcions parser, són funcions separades. Si conté dos punts s'interpreta funció parser, per exemple {{#time:...}}. Si és una plantilla, no pot tenir dos punts en el nom. Ja he solucionat que en aquest cas elimini el prefix "Plantilla:"

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Jo. Que ruc que soc !!. posar el codi en el formatting, com en un link extern. Merci.

Resposta a «Com es fa per fer còrrer una plantilla ?»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola. Felicitacions per l'escriptor ibèric. Com els hi hauria agradat als pobres ibers si t'haguessin conegut ?.

Estava mirant d'ajudar al que diu l'Àlex a Tema:U6maidy7syhuznyw per simplificar la construcció de la taula de Viquiprojecte:Viquidones/Heritage Floor i pensava fer una plantilla similar a la Filera-IPA on a partir de la Q construís les 6 primeres columnes de la taula i que les dues darreres fossin paràmetres.

No he sabut trobar (segurament perquè no existeix) com recuperar amb wikibase (label i page) el valor en una determinada llengua.

Algun suggeriment / alternativa ?. Merci,

PD: Hi ha un lloc de proves amb un parell de casos

Vriullop (discussiócontribucions)

Fàcil perquè existeix en el paquet de funcions Lua per Wikidata. He afegit un segon paràmetre a label pel codi de llengua, i un segon paràmetre a page per codi del wiki (enwiki, cawiktionary, etc.)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

gràcies.

Resposta a «Wikibase o similar»