Usuari Discussió:Vriullop

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Per quan tinguis temps i/o interès geogràfic

30
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Feia temps que pensava com podriem guardar a WD una llista de coordenades per dibuixar una ruta, per exemple, amb el draw. Doncs bé, potser ja ho he trobat, però com que no és el meu tema, no sé que caldria fer per a que encaixi amb el map draw.

Mira Great Eastern Highway (Q1544264) que té la propietat Fitxer KML (P3096) per indicar-li on té guardada la seqüència. Fins aquí la meva part. Et deixo que m'il·lustris sobre les possibilitats del tema i que cal fer, si és que es tracta del que em penso. Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

El que té és un enllaç a una plantilla de l'anglesa a la que no hi podem accedir directament. Caldria copiar la plantilla en local. Si no vols que sigui local i que sigui compartida caldria copiar-la a commons:Data:Daixonses.map. Navegant per Wikidata em sembla que vaig veure una propietat que enllaçava als Data: de Commons, i a això sí que hi podem accedir. No n'he fet publicitat, però amb el darrer canvi al mòdul ara es pot accedir als Data map de Commons. Mira l'últim exemple de Plantilla:Map_draw/ús/exemples. Aquests fitxers .map tenen el mateix format JSON que map draw. Com transformar un XML a JSON no ho sé, però es pot copiar la llista de coordenades del xml en un map draw. Amb l'opció debug=yes et mostra el codi JSON. Només cal afegir-hi algunes etiquetes de llicència, font... Es pot agafar qualsevol exemple de c:Special:AllPages/Data: o mirar l'ajuda mw:Help:Map Data. Al final es tractar de dibuixar un mapa, però és compartit, és una forma de desar un conjunt complex de coordenades, es pot definir a Wikidata (crec, caldria verificar-ho) i deixant-lo amb allò bàsic es pot complementar amb altres objectes amb map draw.

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Interessant. Aniré pensant en el procediment. Has respost tan ràpid que no estic preparat. Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hi ha alguna limitació en el map draw per tipus d'espai VP?. Mira Categoria:Barris de Nova York, en previsualització funciona, però quan guardes perd el zoom i l'escalabilitat dins el frame. Si que funciona quan expandeixes.

Vriullop (discussiócontribucions)

En previsualització i expandit és mapa dinàmic (amb les icones +/-), desat és mapa estàtic (sense +/-), funcionen diferent. Justament per això cal un munt de tractaments al mòdul que no eren necessaris a Wikivoyage, l'original, on tots són dinàmics. El resultat no depèn de l'espai de noms sinó de l'element associat de Wikidata. Pel mapa estàtic el mòdul calcula el zoom en base a les dades de Categoria:Barris de Nova York (Q9116696), no en troba cap i posa el zoom per defecte. Cal definir-lo manualment. Ja m'estudiaré si cal revisar el tractament del zoom en el cas d'usar commons.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Dins el JSON (d'aquest cas, si més no) hi ha un zoom informat per l'autor. En aquest cas és 11 que seria acceptable.

Per cert, li he posat el paràmetre zoom i no fa cas.

Vriullop (discussiócontribucions)

Arreglat afegint el nou paràmetre item, en aquest cas el de Manhattan. Tenia tela la cosa. Les pàgines de Commons només funcionen en dinàmic, en estàtic li cal com a mínim les coordenades i sense accés a Wikidata no en trobava cap. Del zoom definit a Commons no en fa cas en estàtic, depèn de la mida de la finestra.

Se suposa que el mateix mapa en la pàgina Manhattan funcionaria bé sense l'ítem. No ho he provat perquè cal desar per veure el mapa estàtic i tinc confiança de que serà així. Tenint l'ítem, el definit o el de la pàgina associada, pot obtenir les coordenades centrals i calcular el zoom en base a l'àrea. Ara surt una mica descentrat. Pots modificar-lo definint unes noves coordenades o el zoom que vulguis que ara funcionarà. En aquest cas ja no li caldria l'ítem.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tens el nostre primer .map a Segre. De moment a pèl, mentre penso com ho poso a la infotaula agafant WD.

Per cert, aquest també surt mal centrat perquè no té una coordenada, sinó dues i només agafa la primera. Si no li veus solució, sempre podem posar una coordenada central sense qualificador. No seria un sacrilegi en coses allargassades com rius o carreteres.

Vriullop (discussiócontribucions)

En aquest cas, de les dues coordenades de Segre (Q23145) pren la primera i ho centra en el naixement. Sort que a més té la longitud i així fa bé el zoom. Caldrà afegir a map draw les coordenades centrals.

Atenció, no pots copiar de la Viquipèdia CC-BY-SA a Commons CC0. Per a Wikidata es fa la vista grossa suposant que les simples dades no estan protegides. El Segre justament el vaig dibuixar jo. Anoto que l'allibero.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Això ja ho tenim fucnionant. Mostra Segre, ara agafant-ho des de WD.

Tanco fil.

Vriullop (discussiócontribucions)

Perfecte. Amb els dos punts ja calcula el punt central i el zoom.

Per cert, m'ha sorprès en el camp d'afluents que sortien separats "riu ,riu", el primer espai provocat per un rowsubformat buit i la falta del segon pel "separator=,". Ho he arreglat usant . És com   però amb espai separable. És una forma de posar un espai al principi o al final d'un paràmetre sense que el wiki se'l mengi.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No m'hi havia fixat. Merci pel retoc.

Per acabar (o no), això del data està una mica verd i tant ho fan servir per mapes de "geografia política" (barris) o "física" (rius), sinó que també hi ha informació de context com a Central railway station (Q1585639): special:permalink/20385720, un mapa molt maco, per cert, però estrany per ubicar l'estació en el territori. Vaig a mirar si hi ha algun qualificador previst per indicar que hi ha dins el map data.

Vriullop (discussiócontribucions)

M'ha agradat la idea de c:Data:Avignon Roman Wall.map. Milloraria molt la presentació a Bàrcino i d'altres. Recordo un llibre d'història de Barcelona ple de mapes històrics sobreposats al mapa actual i queda força bé. Potser encara el tinc per casa si no l'he llençat :-( La qüestió és, ampliar Plantilla:Map draw/ús/ajuda explicant que els mapes complexos es carreguin a Commons. Por servir d'ajuda la mateixa plantilla amb debug=yes per copiar i enganxar en un model JSON per a Commons. Potser millor traslladar la pàgina a "Ajuda:Dibuixar mapes". Desprès, buscar gent i idees.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. Ara la passo a exemples.

Jo ho he fet seguint el que em vas dir del debug i copiar-pegar. Quan crees un data:cccc.map ja t'obre l'esquelet del JSON i només has d'emplenar les dades obligatories (coord, descrpció,..) i pegar les dades al lloc que ja té preparat entre claudàtors. Delicat, però fàcil

Ara bé, igual que hi ha les eines per generar el contingut per al draw, hauríem de fer una documentació amb eines que generin directament el JSON

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez ha amagat aquest apunt (historial)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Una reflexió sobre el tema: Per què s'ha fet això tenint les dades de l'OSM ?. Amb els estris de wikivoyage com les plantilles mapshapes o el mapframe ni hauria prou per millorar moltíssim els articles. Creus que és una vocació d'autonomia de dades ? Rendiment ? Altre...

Vriullop (discussiócontribucions)

Vols dir per què usar Data Commons si tenim OSM? Són complementaris. Imagina que pots descarregar dades lliures de l'ICGC. Per què no desar-les a Wikimedia? Desprès pots escollir. Per altra banda, hi ha problemes amb les dades lineals d'OSM perquè usen super-relacions, ho divideixen en trams i no és senzill reconstruir-ho en la base de Kartographer. Hi ha algun ticket a Phabricator sobre això. Veient els exemples de Wikivoyage sembla que ho van arreglant, amb feines, per les línies de transport.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per cert, ara que començaré a mirar-me amb les coses líneals i en xarxa (carreteres, recorreguts, transports, trens, etc.) ens aniria molt bé tenir la mapshapes. Pots fer-li un cop d'ull al Mòdul a veure si és factible ?

Vriullop (discussiócontribucions)

L'extensió Kartographer de Wikivoyage és diferent a la versió de la Viquipèdia, bàsicament en dos punts: allà tot són mapes dinàmics i tenen una funció group que agrupa tots els POI de la pàgina en el mateix mapa. El mòdul mapshapes no funcionaria a la Viquipèdia perquè aprofita aquesta funció d'agrupació. El podria refer de nou aprofitant la idea, però la mala notícia és que geotype=geoline no funciona en mapes estàtics, per phab:T155924. He intentat reproduir l'exemple de Viena de voy:en:Template:Mapshapes adaptant-lo al format map_draw Special:Permalink/20411037 i funciona en previsualització però no apareix res en desar-lo. A la documentació de Plantilla:Map draw ja vag anotar: "geoline ... per a objectes lineals funciona en pocs casos". Ara veig per què. Pots oblidar-te de coses lineals d'OSM ja que el ticket de Phabricator fa mesos que està aturat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mala sort. Quan m'hi posi, ja veurem si ho fem de forma artesanal. Moltes gràcies,

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs mira-ho com una eina per fer un data.map: Special:Permalink/20413881. És una versió simplificada del mòdul. Ara treu els punts però podria treure també una línia.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bona feina. Aquesta llista l'has fet manualment o està industrialitzada ?

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Resposta a «Per quan tinguis temps i/o interès geogràfic»

Si et va agradar fer el gadget de les dimensions....

1
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Crec que tinc un encàrrec que encaixarà en els teus gustos. Està relacionat amb el tractament de les estacions de trens, metros i tramvies i no ho puc solucionar amb el formatting table, per més que ho he intentat. Abans de que et llencis, has de saber que comparteix el mateix problema que tenim amb els càrrecs successoris quan la gent repeteix mandat (veure exemples de Merkel i Rubalcaba a Usuari:Amadalvarez/proves4). La meva voluntat seria comptar amb informació com per poder fer un IF actual = anterior .... però això no és possible i, per tant, he pensat a fer-te una proposta.

Els ítems d'estació contenen la Estació adjacent (P197) amb qualificadors per a indicar quines són les estacions següents per cada línia i en ambdues direccions. Això no és un problema, però estèticament cada línia ocupa dues línies, una per cada costat. Tens exemples a special:permalink/20400916.

Si agafem el darrer cas, el de la Sagrera, es tractaria d'obtenir una construcció (no em preocupa l'estètica final, sinó el concepte d'estructura) com el que apareix al seu article, Estació_de_la_Sagrera#Serveis_ferroviaris, és a dir, una entrada (i no dues) per cada línia.

A l'exemple veuràs que surt metro i rodalies. Aquesta funció s'hauria de fer de forma que es pogués cridar més d'un cop amb un itemID diferent, ja que les estacions intermodals allotgen més d'un servei ferroviari des de la perspectiva WD, però es poden mostrar en un d'unificat.

Un altre requeriment és que voldria poder fer la composició estètica en el codi wiki que invoke per a tenir més llibertat de manteniment de les icones, les fletxetes i el colorins, perquè voldria poder-la posar dins la infotaula i ja es veu que amb el disseny que té ara, no seria possible.

Bé, aquest missatge només és per escalfar motors perquè sé que ara no t'hi posaràs. Aniré mirant de perfilar més l'encàrrec i així treballaràs sobre segur, si decideixes acceptar, és clar.

PD:Quan deia que tenia relació amb els càrrecs successoris és perquè potser trobes i/o t'estimes més una solució via retornar en cada cicle del table els valors obtinguts en el cicle anterior. Llavors -no de forma fàcil- la infotaula estaria en condicions de decidir si ajunta amb l'anterior o fa una línia nova.

Bé, fins aquí per avui. Me'n vaig de manifestació. Salut i bon viatge

Resposta a «Si et va agradar fer el gadget de les dimensions....»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, ja he vist que estàs travelling. No és un tema molt urgent, però el @Mariusmm ens ha detectat un bug al canvi que vas fer a la plantilla:circa per a que treballes amb el format de dates per defecte. Doncs, bé el formatting que opcionalment se li pot passar, no l'agafa. He mira't d'arreglar-ho i encara ho he espatllat més. Ara està la versió que vas deixar. Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

Separa-ho en dues invocacions, if formatting amb el colformat0, else sense colformat0.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

resolt. Merci

Resposta a «Problemilla amb la Circa»

llengua cy a la llista de mediawiki:lang/

2
Amadalvarez (discussiócontribucions)

He volgut afegir cy a Especial:Cerca_per_prefix/MediaWiki:Lang/ i he creat mediawiki:lang/cy. El motiu és el missatge que li he enviat al Llywelyn2000 on estàs esmentat.

Dec haver fet alguna cosa malament perquè no funciona quan em poso llengua gal·lès al meu perfil per mirar infotaules en espai usuari (sense paràmetre lang, és clar).

NO urgent. De moment, té el paràmetre lang a la pàgina de prova.

Vriullop (discussiócontribucions)

Arreglat refrescant la pàgina. Es veu que en reanomenar-la encara no la detectava com de l'espai MediaWiki.

Resposta a «llengua cy a la llista de mediawiki:lang/»
Llywelyn2000 (discussiócontribucions)

Kaixo lagun! I'm from the Welsh Wicipedia, and I request help. I've tried to copy your Wikidata templates eg Txantiloi:Mapa marraztu on Txantiloi:Galesko udalerri infotaula automatikoa so that the new live map can be viewed on our new Template:Locations (Nodyn:Gwybodlen lle) - data=60 is Txantiloi:Mapa marraztu. I can't see why it's not appearing. Any help please? Llywelyn2000 (disc.) 11:33, 15 oct 2018 (CEST)

Llywelyn2000 (discussiócontribucions)

All done! Don't worry!

Vriullop (discussiócontribucions)

Hi, nice to see the maps in your infoboxes. Just to note that it does not appear in the template documentation examples as there is no data in the associated Wikidata page. In newer versions of Module:Map you can use a parameter "item" for arbitrary access to Wikidata. Right now I am traveling. In the next few weeks I will update your module ensuring compatibility with the current version. Do not hesitate to ask if you have any questions.

Resposta a «Egun on!»

Listas de monumentos de la provincia de Castelló

17
83.61.204.193 (discussiócontribucions)

Hola Vicenç, estoy trabajando en los bienes de relevancia local de la Comunitat Valenciana. La cosa surgió en Wikidata para ver si podíamos añadir los códigos a los items en Wikidata pero, ya puestos, he extraído la información de la web de la Generalitat y en unos pocos días tendré más o menos finalizada la generación de anexos comarcales para la wikipedia en castellano. Los listados allí (municipales) están, por lo que me ha comentado @B25es:, bastante alineados con las listas comarcales que tenéis aquí. Sin embargo, me he percatado de que hay como 600 monumentos más (fundamentalmente retablos cerámicos). La idea es tener un CSV o similar con la información necesaria para generar cualquier cosa. Me gustaría que las listas estuviesen actualizadas aquí también, pero ni hablo catalán (leo con soltura) ni conozco las normas aquí, así que si alguien tiene o puede programar un bot para regenerar las listas, pues todos salimos ganando. Dime qué te parece, con quién puedo hablar o cómo os puedo ayudar. Un saludo

Discasto (discussiócontribucions)

Firmo, que estaba desconectado

Vriullop (discussiócontribucions)

En su momento cargamos todos los BRL de la categoría monumentos. El año pasado empezamos a cargar BRL de la categoría espacio etnológico pero no ha tenido continuidad y solo estan en algunas comarcas. La diferencia pueden ser estos etnológicos (con muchos retablos cerámicos).

¿Estamos hablando de los BRL monumentos o también de los etnológicos? En cualquier caso los monumentos estan pendientes de actualizar y los etnológicos de completar. Por supuesto toda ayuda es bienvenida.

La carga inicial de los monumentos lo hizo JoRobot (ping Joancreus, Joutbis). Si no se animan podría mirarlo yo mismo que cargué los de Cataluña.

Discasto (discussiócontribucions)

Hola, estoy con todos los BRL. Exactamente estoy hablando de 565 espacios etnológicos de interés local (como mencionas), pero también de 50 espacios de protección arqueológica, 39 monumentos de interés local y 5 núcleos históricos tradicionales. Trataré de incluir también la información en catalán (si existe en la web de la Generalitat) y, en cuanto lo tenga, te lo paso y ve(i)s como podéis proceder. Si necesitáis ayuda, lo dicho. La idea es seguir con los BRL de València y Alacant, pero eso llevará más tiempo, posiblemente.

Vriullop (discussiócontribucions)

Perfecto. Una cuestión a resolver con los etnológicos es que muchos tienen un código numérico, cosa incompatible en WLM que exige un código único. En contacto con el Museo Valenciano de Etnología decidimos seguir el mismo patrón de código que los monumentos. Por ejemplo http://eduwp.edu.gva.es/patrimonio-cultural/ficha-inmueble.php?id=17588 tiene código=1 y lo adaptamos a 46.16.022-E1 siguiendo el patrón de código de este municipio, sin colisión con el monumento 46.16.022-001.

Sería bueno tener los mismos códigos en ca.wiki y es.wiki, sea con este criterio u otro.

Discasto (discussiócontribucions)

Buena idea. Hay 598 espacios etnológicos que tienen ese código numérico y 66 que tienen el código "regular". Lo que no sé qué hacer es con los que tienen ese código numérico y no son espacios etnológicos. Son apenas 21 pero no sé qué hacer con ellos (hablo solo de Castelló, pero supongo que en resto será igual)

Discasto (discussiócontribucions)

(en todo caso, y aunque no se llegó a culminar, la solución obvia al código único es usar el id de Wikidata cuando no haya código; es una idea)

Joutbis (discussiócontribucions)

Si és qüestió de fer scrapping d'un web i pujar-ho a Wikidata, sí que us ho puc fer. M'hauríeu d'explicar com, però,

Discasto (discussiócontribucions)

El scrapping ya está hecho. Se trataría más bien de ampliar las listas de monumentos aquí.

Vriullop (discussiócontribucions)

Joutbis, si tenim un CSV o similar es tracta d'omplir {{Filera BIC Val}} i generar les llistes valencianes en un espai provisional per comparar amb les existents i actualitzar-les/completar-les.

Discasto (discussiócontribucions)

Puedo intentarlo, aunque tengo que hacer algo de trabajo con el idioma. Ahora mismo el CSV tiene la descripción y nombres en castellano, así que tendré que hacer algo más. De todas formas, ya casi he terminado con la versión en castellano. En Wikidata he dejado algunas preguntas sobre qué hacer con los códigos numéricos y si debemos transformarlos al formato estándar (y cómo). ¿Qué opina(i)s?

Vriullop (discussiócontribucions)

Pienso que en Wikidata no se pueden hacer inventos con los códigos. Los numéricos no los pondría. En todo caso los transformados serían más bien un "código WLM". No se si está previsto pero más útil es el id para enlazar a la ficha del inventario, como el "código IPAC".

Discasto (discussiócontribucions)

Hola de nuevo, he seguido trabajando y sigo lidiando con el tema de los códigos. La opción que propusisteis para los bienes de naturaleza etnológica me vale y la ha utilizado ya. Sin embargo, sigue habiendo un puñado de bienes que tienen un código de una, dos o tres cifras y que no sé cómo gestionar. Te pongo un ejemplo: en Llista de monuments de l'Alcoià puedes ver la Fàbrica Tèxtil del Xurro (ficha). Puedes ver que tiene un 39 como código. Sin embargo, aquí se le asigna como código 03.27.009-073, algo que no tiene ninguna relación con el original. A mí se me ocurren distintas opciones:

 • 03.27.009-0039 (con cuatro ceros; así se evitan duplicidades manteniendo de alguna forma el identificador original)
 • 03.27.009-L039 (parecido a lo de los bienes etnológicos, con una 'L' de local o cualquier letra que acordemos)
 • Alcoi-39 (nombre de localidad y código... feo, pero el menos inventado).

¿Qué opinas (u opináis)? Un saludo

Vriullop (discussiócontribucions)

Viendo el historial ese lo añadí yo en una actualización de hace más de 2 años. Si no me equivoqué, diría que lo han cambiado de ficha y de código.

Sigue siendo de la categoría de etnológicos y aplicable el criterio para los numéricos: 03.27.009-E39. No veo cual es el problema.

Discasto (discussiócontribucions)

Hola, no me había percatado de que era etnológico. Sin embargo, solo en Castelló, tenemos cinco casos (ejemplo) de bienes que, sin ser etnológicos, tienen un código "corto". ¿Qué propones?

Vriullop (discussiócontribucions)

Solo en Puebla de Arenoso veo que hay 7 casos de monumentos de interés local con código numérico. Todos tienen en común la categoría BRL en tramitación. Hasta ahora solo me había encontrado códigos numéricos en la categoría de espacios etnológicos de interés local con categoría BRL genérico porque no había considerado los BRL en tramitación.

Creo que hay que establecer un criterio de inclusión. Para tener una noción global, usando la búsqueda avanzada para toda la provincia de Castellón sale:

 • Estado = todos: 1376
 • Estado = BRL: 241
 • Estado = BRL aceptado: 4
 • Estado = BRL en tramitación: 243
 • Estado = BRL genérico: 734
 • Estado = BRL incoado: 0
 • Estado = BRL inscrito: 28
 • Estado = BRL inscrito D: 126

Misteriosamente suman 1373, hay 3 que estan en "todos" y no salen en los desglosados. Viéndolo por categoría:

 • Todas: 1376
 • ARH: 0
 • Espacio de protección arqueológica: 138
 • Espacio de protecció paleontológica: 0
 • Espacio etnológico de interés local: 664
 • Jardín histórico de interés local: 0
 • Monumento de interés local: 552
 • NHT: 0
 • NHT-BRL: 30
 • Núcleo histórico tradicional: 8
 • Sitio histórico de interés local: 0

En este caso suman 1392, inexplicable.

Mi propuesta es no considerar los que estan en tramitación, ni los incoados por coherencia aunque no hay ninguno en toda la comunidad. Ya saldrán, o desapareceran, cuando estén tramitados y con el código asignado definitivo. Estos 243 en tramitación desglosados por categoría son: 50 arqueológicos, 145 etnológicos, 42 monumentos y 6 núcleos, algunos con código estándard y otros son numéricos. En caso contrario habrá que inventarse un código provisional. El invento para los códigos numéricos de los etnológicos tiene sentido porque son BRL genéricos. Quizá hubiese sido mejor usar una G de genérico en lugar de una E de etnológico. Solo falta asegurar que no haya ningún código numérico que no sea etnológico ni sea un BRL en tramitación. Tampoco me interesan los BRL arqueológicos y paleontológicos pero en este caso por una cuestión wikipédica. Los BIC arqueológicos y palentológicos no tienen una ficha pública, normalmente es información reservada por motivos de seguridad.

Discasto (discussiócontribucions)

Hola, yo también pensé en los bienes en tramitación, pero me parece recordar que he visto alguno que no estaba en tramitación y sí tenía un código exclusivamente numérico. Lo voy a verificar. Respecto a lo de G en lugar de E, por mí no hay problema. Yo me alineo con lo que me sugieras.

Resposta a «Listas de monumentos de la provincia de Castelló»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pots mirar special:permalink/20253188 ?

La primera versió no té sorting i com què no sempre està ordenat li he volgut posar. Ara bé, com a data manego indistintament la $1=P585 o $2=P580 (que inclou dins el seu formatting la $3=P582), segons em trobi. És a dir, 3 paràmetres.

Per poder aplicar el sorting sobre $1 em cal dir-li que ha d'agafar P580 o P585, i ho faig amb el whichqualifier que ja faig servir a la infotaula persona amb els càrrecs. Doncs bé, el resultat és la segona prova. No només no considera la segona opció -és a dir, sempre agafa P580-, sinó que he posat un debug al whichqualifier i sembla que ni entra. Deu ser tan estúpid com que he comès un error de sintaxi que no veig.

M'ho pots mirar ?. Merci

Vriullop (discussiócontribucions)

La plantilla whichqualifier l'analitza abans d'entrar al mòdul i li passa el valor P580. No hi ha manera de definir un qualificador variable. He afegit en proves tablesortalt pel qualificador alternatiu en l'ordenació: Special:Permalink/20253432. La primera reacció ha estat dir que impossible. La segona ha estat què passaria si... Ha resultat més fàcil del que m'esperava. Estem inflant les opcions, però si són útils i fàcils, cap problema. Aquest tablesortalt només actua quan el valor corresponent al tablesort està buit.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Genial !. Ja avisaràs quan la passes a producció. De moment estic amb les proves d'edificis. Si hi ha alguna cosa t'aviso.

En un món normal no imagino en quines circumstàncies s'ha de voler una clau alternativa. En algun moment vaig pensar a demanar-te una segona clau d'ordenació, però com que vaig intuir que m'engegaries, suposo que vaig trobar una altra solució.

Per cert, parlant de gadgets candidats al mòdul, has vist {{Valuebyqualifier}} ?, si algun dia vols optimitzar recursos, ja saps. Quan tingui una estona faré la {{Qualifierbyvalue}}, per fer-la servir amb la Conté parts del tipus (P2670).

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet.

Veient Valuebyqualifier per sobre, entenc que la necessitat és tractar els qualificadors fora del format taula i a més poder filtrar. Si ho he entès bé, a Aragonès (Q8765) per Nombre de parlants (P1098) en lloc d'usar list=false usar d'alguna manera list=P518/Q36870, amb possibilitat d'ampliar la llista en OR, i possiblement formatting=$0 ($1). En qualsevol cas és una clau de volta més al mòdul i em temo interferències amb la lògica actual. (\me: o no, amb la mateixa lògica de taula aplicant un filtre). Recorda-m'ho a l'hivern.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Lo del filtre a la table ja ho havies esmentat en una altra conversa. Penso que podria ser una via millor perquè, si bé l'ús que has vist és seleccionar en una lectura seqüencial per no disposar d'una de directa (on la resta d'instàncies no importen), a voltes cal operar sobre un tractament table. Exemple: A Esdeveniment significatiu (P793) que has vist com ho estic tractant per a fer la cronologia d'un edifici, em trobo que hi ha un valor que no el vull tractar perquè ja ha aparegut a un altre lloc de la infotaula, com és el cas de les extensions dels Patrimoni de la Humanitat que hom va decidir guardar-ho en aquesta propietat en lloc de posar-ho, per exemple com a qualificador de la protecció o del seu identificador.

Ja en parlarem a l'hivern.

Per cert, vaig començar a fer un cross reference de plantilles i mòduls per fer la migració i estic per la meitat. Ja t'ho passaré quan estigui més avançat. Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

Havia dir a l'hivern? Digue'm malalt. Tal com ho planteges sembla més fàcil. Ahir vaig anar al cinema a veure una peli dolenta i li anava donant voltes. Aquest matí m'he llevat pensant que ara o que desprès seria complicat reprendre-ho: Special:Permalink/20259372. No ha estat tant fàcil però tenia la lògica bàsica. Em temo que es podrà desenvolupar més segons els casos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Wonderfull !.

No et pensis que vull fer un pojaque, però existeix whitelist0 / blacklist0 ?. això em salvaria de molts IFs problemàtics dins el rowformat que sovint no acaben de funcionar bé. Merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

De moment només està previst pels qualificadors. El 0 sempre l'haig de tractar a banda i m'obliga a reorganitzar l'invent. Ho deixo pendent per un altre dia. De moment prova que no s'hagi trencat res per si ho puc passar a producció.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Vaja. Això solucionaria el futur Qualifierbyvalue. Ja ho faré i així tens la mostra d'aplicació.

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet. Ara admet whitelist0 i blacklist0.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Poden conviure whitelistn per dos o més qualificadors ? Fan un AND entre ells o un OR de qualsevol d'ells ?

Vriullop (discussiócontribucions)

En teoria ha de funcionar per més d'un qualificador. No ho he provat. Seria un OR tant en whitelist com blacklist. Usant whitelist en un qualificador i blacklist en un altre possiblement només funcionarà el whitelist.

Vriullop (discussiócontribucions)

Matiso l'ús de whitelist i blacklist en diferents qualificadors, sense haver-ho provat:

 • Si no hi ha ni l'un ni l'altre, aplica whitelist per defecte.
 • Si no hi ha col·lisió, aplica el que trobi
 • Si hi ha col·lisió, aplica el darrer
resultat whitelist1 resultat blacklist2 treu la fila?
no no no (aplica whitelist per defecte)
no sí (aplica whitelist)
no no (aplica blacklist)
no (aplica blacklist, el darrer resultat)
resultat blacklist1 resultat whitelist2 treu la fila?
no no no (aplica whitelist per defecte)
no no (aplica blacklist)
no sí (aplica whitelist)
sí (aplica whitelist, el darrer resultat)

En resum, és un ús estrany i simplement caldrà advertir que hi poden haver resultats inesperats.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja ho provaré.

Ara t'obriré una altre encàrrec per si tornés a anar al cinema tinguis en que pensar.

No és urgent, o sigui que no t'hi posis fins no fer net de les proves en curs. !!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pots passar el tema whitelist/blacklist a producció. Ho he fet servir abastament a la nova versió d'infotaula edifici ({{proves amadalvarez}}. Dóna molt de joc.

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet.

Resposta a «sorting en table»
KRLS (discussiócontribucions)

Idees perquè no funciona el canvi. Suposo que és l'ordre de càrrega de llibreries o div, però no me'n ensurto. Li pots fer una ullada?

Vriullop (discussiócontribucions)
Resposta a «JS»
Paucabot (discussiócontribucions)

Arran de Plantilla Discussió:Tipus infotaula WD, he estat fent proves a {{Infotaula automàtica}} amb aquesta funció de Mòdul:Wikidata per tal de fer (amb un switch) que seleccioni la infotaula adequada basant-se en el P31 (o que vagi pujant amb un P279) Wikidata i l'apliqui. Em funciona si el P31 ja coincideix (ésser humà i tàxon, per exemple) però no si ha d'anar més amunt com als articles de geografia.

M'ensum que he fet unes quantes coses malament: la recursivitat crec que no em funciona (ara ho tenc a upto=1), no sé com dir-li que agafi el P279 després del P31, etc. Te pareix que em podries tirar un cable? Gràcies, Pau.

Vriullop (discussiócontribucions)

getParentValues està pensat per treure una taula. El processament d'una taula via plantilles és gairebé impossible, caldria fer-ho amb Lua. Per upto=1 i rowformat=$0 funciona igual que la bàsica claim.

La recursivitat és possible amb dues plantilles que es cridin una a l'altre amb un paràmetre canviant. El problema és que no hi ha control dels nivells de recursivitat i és molt possible que acabi donant error o que salti alguna limitació de protecció.

Ho he provat cridant una subplantilla que consulta la P279 amb l'item obtingut. Es podria ampliar amb una segona o tercera subplantilla fins el nivell de recursivitat que necessitis.

Paucabot (discussiócontribucions)

La idea era implementar el mateix que vaig fer per saber si un ésser viu era un animal:

{{#ifeq:{{#invoke:Delink|delink|{{#invoke:Wikidata | getParentValues | property=P171 | label=P105 | upto=Regne | labelshow=Regne | item=Q2704353 | rowformat=$1 }} }} | animal | És un animal | No és un animal }}

però veig que no és tan fàcil. En el cas dels animals, vaig aconseguir pujar més amunt, però amb P31 no aconseguesc moure'm del primer escaló. Fins i tot he provat de fer dos invokes encadenats i no m'ha funcionat.

Vriullop (discussiócontribucions)

És que la P171 té una estructura controlable però la P31 és massa oberta sense saber què et pots trobar. Possa'm un exemple d'on vols que funcioni.

Paucabot (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Ok. Provo amb Palma (Q8826). La consulta de P31 em dóna Municipi d'Espanya (Q2074737) que no és cap de les instàncies controlades. Cal fer una segona consulta sobre Q2074737 amb P279. Primer provo de veure tota la llista {{#invoke:Wikidata|getParentValues|item=Q2074737|property=P279|label=P279}}. Al 8è bucle ja troba "element geogràfic". Ja només falta afegir-li labelshow perquè el tregui, o no.

A {{infotaula automàtica}} hi he deixat només la primera consulta. És una forma d'obtenir un paràmetre i no haver de repetir-ho. La subplantilla fa el mateix switch anterior sobre la instància. Si no el troba fa la segona consulta recursiva sobre P279 però a partir de l'item obtingut, no el de la pàgina.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Perdó que em fiqui.

La pregunta és: hi ha alguna funció que retorni si un ítem pertany a una determinada classe ?. Aigües amunt, és clar. no la Subclasse de (P279). Quan a WD entres un valor que no acompleix una constrain d'aquest tipus, ho detecta immediatament, o sigui que probablement deu haver una funció de WD.

Vriullop (discussiócontribucions)

Que sigui accessible a l'usuari no hi és. Segurament hi deu haver alguna petició a phabricator perquè s'inclogui al paquet wikibase. No ho havíem comentat?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No em sona, però tot pot ser.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si això funciona, és el principi del fi dels paràmetres manuals. En sou conscients, oi ?

Vriullop (discussiócontribucions)

És una ajuda d'edició. Jo crec que hauria d'actuar fent substitució per a no dependre de tantes consultes prèvies. Llavors ja s'hi podrien afegir paràmetres. Però cada vegada que m'hi he posat amb plantilles complexes, el subst acaba sent un misteri per mi.

Resposta a «getParentValues»
Quimpuig12 (discussiócontribucions)

Hola, veig que has fet les modificacions a la llista de monuments de Puig-reig i a la Torre Nova i Torre Vella de Cal Pons, coma baixa de l'IPA: No tinc cap dubte que ho has fet basant-te en informacions fiables, però és que no em lliga gens amb les notícies que vam conèixer fa un mes:

https://www.regio7.cat/bergueda/2018/07/25/govern-declara-cal-pons-cultural/489086.html

Més aviat, en lloc de baixar la protecció, ha pujat, de Bé Local a Bé Nacional. Que no ha estat publicat, encara? Tu que domines el tema, pots comprovar-ho? Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ho han unificat en una única fitxa. El que se m'ha passat és que sigui BCIN.

Quimpuig12 (discussiócontribucions)

D'acord, moltes gràcies.

Resposta a «Baixes IPA de Puig-reig»