Usuari Discussió:Vriullop

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Astur (discussiócontribucions)

Bones Vriullop,

tinc un dubte .... Si recordes, a la ast:wiki es va posar un petit llapis en els elements de Wikidata que faltaven per traduir.

El problema és que ara, en alguns casos, com aquesta pàgina ... https://ast.wikipedia.org/wiki/Charles_Simonyi

El llapis surt mui gran.

La solució és fàcil: traduir aquest element de Wikidata. (https://www.wikidata.org/wiki/Q16410 ) Però ... és possible fer que en aquests casos el llapis no es mostri tan gran?? Sinón, tampoco nun pasa un res ;)

Vriullop (discussiócontribucions)
Resposta a «Iconu grande de wikidata»

Si et va agradar fer el gadget de les dimensions....

25
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Crec que tinc un encàrrec que encaixarà en els teus gustos. Està relacionat amb el tractament de les estacions de trens, metros i tramvies i no ho puc solucionar amb el formatting table, per més que ho he intentat. Abans de que et llencis, has de saber que comparteix el mateix problema que tenim amb els càrrecs successoris quan la gent repeteix mandat (veure exemples de Merkel i Rubalcaba a Usuari:Amadalvarez/proves4). La meva voluntat seria comptar amb informació com per poder fer un IF actual = anterior .... però això no és possible i, per tant, he pensat a fer-te una proposta.

Els ítems d'estació contenen la Estació adjacent (P197) amb qualificadors per a indicar quines són les estacions següents per cada línia i en ambdues direccions. Això no és un problema, però estèticament cada línia ocupa dues línies, una per cada costat. Tens exemples a special:permalink/20400916.

Si agafem el darrer cas, el de la Sagrera, es tractaria d'obtenir una construcció (no em preocupa l'estètica final, sinó el concepte d'estructura) com el que apareix al seu article, Estació_de_la_Sagrera#Serveis_ferroviaris, és a dir, una entrada (i no dues) per cada línia.

A l'exemple veuràs que surt metro i rodalies. Aquesta funció s'hauria de fer de forma que es pogués cridar més d'un cop amb un itemID diferent, ja que les estacions intermodals allotgen més d'un servei ferroviari des de la perspectiva WD, però es poden mostrar en un d'unificat.

Un altre requeriment és que voldria poder fer la composició estètica en el codi wiki que invoke per a tenir més llibertat de manteniment de les icones, les fletxetes i el colorins, perquè voldria poder-la posar dins la infotaula i ja es veu que amb el disseny que té ara, no seria possible.

Bé, aquest missatge només és per escalfar motors perquè sé que ara no t'hi posaràs. Aniré mirant de perfilar més l'encàrrec i així treballaràs sobre segur, si decideixes acceptar, és clar.

PD:Quan deia que tenia relació amb els càrrecs successoris és perquè potser trobes i/o t'estimes més una solució via retornar en cada cicle del table els valors obtinguts en el cicle anterior. Llavors -no de forma fàcil- la infotaula estaria en condicions de decidir si ajunta amb l'anterior o fa una línia nova.

Bé, fins aquí per avui. Me'n vaig de manifestació. Salut i bon viatge

Vriullop (discussiócontribucions)

Ho vaig deixar aparcat perquè no ho veia clar. Rellegint avui amb més calma i prenent l'exemple de la Sagrera, entenc:

  1. Agrupar per qualificador Línia (P81). Cas Línia 1: Navàs direcció Hospitalet i Sant Andreu Arenal / Fabra i Puig direcció Fondo. Aquí cap problema, és similar al Mòdul:Dimensions amb l'agrupació per qualificador.
  2. Agrupar per estació. Cas Onze de Setembre: L9 i L10. Aquí interfereix amb l'agrupació anterior. Serveix fer aquesta agrupació primer? Llavors no s'agruparà quasi mai amb l'anterior.
  3. Terminal. Entenc que sense valor i/o destinació=ella mateixa equival a estació terminal. Correcte? En aquest cas té dues línies L9 i L10 que s'han d'agrupar amb el punt anterior Onze de Setembre prèviament agrupat.
  4. Rodalies. Com sé que cal afegir Q5846530 (Q5846530)? Només veig Estació d'intercanvi (P833)=Q2711916 (Q2711916) i no ho entenc. Potser són dos ítems a fusionar? Dius que cal cridar la funció dues vegades. Millor una sola vegada amb dos ítems, però sembla que la connexió hauria d'estar definida a Wikidata.

Tampoc veig clar el tema de la composició amb codi wiki. Un mòdul retorna un text, quin text vols? Necessitaràs descompondre'l per tornar-lo a compondre. Una solució pot ser deixar el format en un submòdul amb codi Lua que formata HTML i és prou intuïtiu.

Bé, tot és començar i ja s'anirà veient. El primer pas, com tot, és recollir totes les dades en una taula per poder remenar-les.

Vriullop (discussiócontribucions)

Primera versió Special:Permalink/20528698. Sóc conscient que hi ha coses a millorar, però volia veure si l'estructura de base funciona. L'estació d'intercanvi la deixo per més endavant, serà afegir el mateix amb altres dades. He intentat reproduir el format de Estació de la Sagrera#Serveis ferroviaris. Tenint les dades aquest format es pot modificar a Mòdul:Railway/format. Són tags HTML amb codi Lua. A veure si t'hi animes sense por. L'ajuda és mw:Extension:Scribunto/Lua reference manual#HTML library.

Diga'm coses, abans no segui massa tard.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

És el resultat que imaginava.

M'agrada que hagis modularitzat el format, amb provocació per entrar en LUA inclosa.

Haig de buscar algun exemple que (no sé on) havia vist a veure si m'inspiro en l'estètica.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Je Je. Ja he vist que estàs millorant el look.

Mira special:permalink/20530317. He afegit un parell de casos amb "altres tipus de qualificadors". Casquen perquè no tenen logo de línia.

Però el tema que m'interessava que veiessis són dues casuístiques força comunes:

  • no tenir línia, però tenir direcció. També hi ha que tenen les dues coses, però no m'amoïna.
  • tenir servei de connexió com a qualificador (en combinació. En aquest cas, podríem decidir tractar-lo o no, però no estic segur d'entendre que volen dir, a jutjar per l'exemple que t'he posat de Maryland, on fa la sensació que línia i servei de connexió fossin equivalents.

Pel que fa a l'estètica, mira l'article (en) d'aquest darrer exemple que ho té dins la infotaula amb dignitat.

Vriullop (discussiócontribucions)

Anem avançat. Afegides alternatives al logo. "No tenir línia destinació, però tenir direcció": és un cas per qualificador P5051 OR P560 en proves. Per cert, per treure el logo havia pensat usar el parent, però resulta que és un parent d'un qualificador. Al final no l'he usat però en proves he afegit obtenir un parent d'un qualificador. Mostra:

{{#invoke:Wikidata/proves | claim | item=Q2140013 | property=P197 | qualifier=P81/P154 | formatting=table | rowformat=[[File:$1|20x20px]] | separator= }}       

El servei de connexió no l'he entès, sembla el mateix que l'estació d'intercanvi.

Per l'estètica, he compactat la taula i li he afegit el color de la línia, quan no hi ha logo.

Veig que hi ha molta casuística: Keiō-Katakura Station (Q4251056) té les destinacions però la línia està com a propietat; Estació de London Euston (Q800751) té una estació bé però la resta amb l'avís de restricció de que li falta la destinació.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja he entès lo de servei de connexió en College Park–University of Maryland Station (Q3563737). Per alguns, la línia és l'equivalent a les vies per sobre de les quals circulen serveis. És com dir que la línia BCN - Portbou té serveis de rodalies i mitjana distància. En aquest cas, "capital subdivision" no és significatiu per a un viatger, per això a l'article mostra el servei de connexió en lloc de la línia. La capçalera hauria de contenir el gestor (FGC / Metro / Renfe,..) a l'estil de en:Plaça_de_Catalunya_station, tot i que no sé d'on treure "Metro" enlloc de "transports metropolitans de Barcelona".

Una altra cosa, podríem provar de canviar "estació direcció destí" per "estació destí" ?.

Parlant de Estació de Plaça de Catalunya (Q800447), té una construcció de qualificadors multivalor que, com vaig explicar dissabte, no és funcional. No t'hi capfiquis que ja l'arreglaré.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok, línia com a infraestructura i servei. Així, doncs, millor poso com a línia Servei de connexió (P1192) OR Línia (P81) donant preferència a la primera.

El canvi direcció per → te'l deixo a tu, està a /format.

Sobre la capçalera, ho puc agrupar per Part de (P361) de cada línia. A Línia 1 del metro de Barcelona (Q1348946) em diu Metro de Barcelona (Q237189) on tinc el logo i sitelink. He comprovat Rodalies de Catalunya (Q3322422) que té els "format per" però no a la inversa els "part de". Caldrà completar-ho.

De la Sagrera, em sembla que caldrà fusionar Estació de la Sagrera - Meridiana (Q5846530) i Q2711916 (Q2711916) a més de completar-ho.

Sobre Plaça de Catalunya, és correcte Estació d'Arc de Triomf (Q800445)? Té una estació adjacent amb dues línies i dues destinacions. Em suposa un problema: Special:Permalink/20532411.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Afegida la capçalera. Problemes: alterna Rodalies de Catalunya i Rodalia de Barcelona, a més el logo és massa gran. Hi ha una alternativa a File:Rodalies de Catalunya símbol.svg. No estic segur de com arreglar-ho tot plegat. Anava a canviar el valor preferent a Catalunya, però no és del tot correcte. Potser seria millor al revés, afegir Rodalia de Barcelona a totes les línies, com a valor preferent, i posar-li el logo simple.

Ara ho pots veure en format infotaula. He simplificat els labels traient "Estació de", però només funciona en català. L'alternativa seria usar la propietat de nom curt però cap estació la té.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Rodalies de CAT i de BCN són nivells heterogenis. Veient Rodalies_de_Catalunya, només tenim 1 Rodalies de Girona que, per més inri, comença a L'H; a més tenim 2 rodalies de TRG, aquestes més locals. O a cadascuna li posem el seu nivell local o a totes li posem el nivell CAT. Personalment, opto per posar CAT, perquè les no BCN són molt poques.


El logo el canviaré pel petit, perquè a molts llocs (serveis d'estació, taules de correspondències entre línies, etc.) que ara són manuals, ja s'està fent servir.

Corregeixo: Mirant Plantilla:Proves estació he vist que ja ho havia previst això. El que cal mostrar és P2910 OR P154

Vriullop (discussiócontribucions)

Afegit icon OR logo. A més, com que línia no és una restricció per a estació adjacent, he afegit la línia definida com a propietat en lloc de qualificador. Tot plegat he fet una clau de volta a les proves amb OR i /. A més d'afegir proteccions, a més del que deia més amunt de treure un parent d'un qualificador, ara he trobat la necessitat de qualifier = P81 OR /P81. Això vol dir que /P81, com a parent ell mateix, és una segona propietat posada com a qualificador en la taula. No sé si al final ens aclarirem amb aquestes sintaxis, però facilita molt les coses. A Mòdul:Railway faig dues consultes amb require("Module:Wikidata/proves"), molt més fàcil de tractar que la resta fetes amb mw.wikibase.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Sempre ho dic que tenir modul:wikidata com a font és el millor que hi ha.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per cert canviar rodalia de BCN per CAT no és tant elemental. Resulta que Rodalies de BCN és un conjunt format per les línies de Renfe + les línies de FGC que es conideren rodalies. Igualment el Metro de Barcelona conté línies de TMB i de FGC,

Vriullop (discussiócontribucions)

Afegida l'estació d'intercanvi, cas de la Sagrera. Queda alguna cosa pendent pel mòdul?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Quasi... He afegit el cas Cornellà centre on tenim tren+metro+tram cadascuna amb les altres dues com a estació d'intercanvi. tens les 3 entrades al començament. Em sobta que al tram no li surt capçalera.

Quan estigui quadrades les tres, seran iguals i penso que convindria indicar quins d'aquests continguts són "d'intercanvi", és a dir que no li són propis a l'ítem que estem veient, sinó que "t'has d'atansar". Algun suggeriment ?

També estava pensant com s'hauria de tractar els casos de estacions que tenen una línia (a P81) sense contingut a la llista d'estacions adjacents


Bona feina

Vriullop (discussiócontribucions)

Capçalera del tram arreglada d:Special:Diff/804762298.

Afegides més d'una estació d'intercanvi, ja surten les 3 iguals.

Per indicar que són d'intercanvi m'ho haig de pensar, cal modificar la taula i l'ordre.

Línia sense adjacents... vols dir sense cap estació adjacent, o bé adjacents sense indicar la línia?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

El primer. És a dir quan a P81 té línies que no s'esmenten a P197. Penso que es podria (però no em sembla transcendent) fer una entrada només amb el nom de la línia i sense info de'estacions ni destinacions

Ara bé, si té P197 amb estacions i sense línies, entenc que no es pot construir, perquè no hi ha arguments per emparellar-les.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Lo de la diferenciació, em referia a algun detall visual al costat de la capçalera que sigui de transferència. P. Ex: posar una icona com o o o .

Vriullop (discussiócontribucions)

Més fàcil perquè només cal un flag. Fet. La icona està a /format per si vols provar de canviar-la.

Vriullop (discussiócontribucions)

Si té P81 sense P197, ja és un altre tipus de taula. Sempre es pot fer {{#if:{{#property:P197}} | {{#invoke:Railway...}} | llista de línies P81}}

Si té P81 i té P197 sense les línies, deia més amunt que uso qualifier = P81 OR /P81 usant la propietat com a qualificador. Trobo acceptable quan només hi ha una línia que no cal repetir-la en cada estació adjacent. És el darrer cas de les proves. Si hi ha més d'una línia sortiran totes amb cada estació adjacent, cosa que pot ser correcta o no. Cal provar-ho però no trobo cap cas. Si l'adjacent no té línia com a qualificador és habitual que tampoc tingui destinació i aquesta és una condició per a que surti en la taula.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Vaja, el tenia ben aprop. Doncs amb qualifier = P81 treu tots els valors definits amb el mateix qualificador, cas de Estació de la Sagrera (Q2140013) en l'estació "sense valor". Amb qualifier = /P81 només treu el primer. Em resulta una complicació desfer l'OR i consultar-ho per separat per saber si hi ha incoherències. L'alternativa seria desestimar els casos que no tinguin línia definida com a qualificador.

El cas de Cornellà l'he arreglat a Wikidata. Repeteixo les estacions però amb línies i destinacions diferents.

Una altra qüestió és que les destinacions poden ser múltiples. Per anar de Barcelona a casa, fins l'estació d'Ocata, puc agafar el tren amb destinació Mataró, Arenys de Mar, Calella, Blanes o Maçanet-Maçanes. Tots 5 poden ser terminals. Posar només el darrer no és prou informació, a no ser que hi hagi algun criteri sobre el terminal de la línia, no els terminals de servei. A Trenscat hi ha un gràfic amb tots els serveis que he usat per Cornellà. Veig que caldran moltes revisions de Wikidata.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Em sembla bé que calgui tenir ben construïda l'estructura a WD. Que ho puguem deduir en el mòdul no vol dir que estigui bé. Per tant, els qualificadors de P197 han de ser la P81 i P5051, i si no estan, doncs que surti malament.

Les destinacions múltiples em semblen bé. Per ser ortodox, la R1 seria la línia i les combinacions que es mostren a Trenscat (A,B, C,...G) serien els serveis, però això en l'entorn de rodalies és una bogeria.

Bé, ara sembla que ja ho tenim, oi?. Ara podré acabar la {{proves estació}} i segur que aniran explotant més mines amagades.

Merci,

PD: ara toca documentar-lo.......

Vriullop (discussiócontribucions)

Documentat.

Resposta a «Si et va agradar fer el gadget de les dimensions....»
Rodamón4 (discussiócontribucions)

Bones, m'agradaria parlar d'un tema que ja es va tractar fa molt de temps (segons la discussió). És tracta de l'article sobre Santa Cruz de Moya. El topònim és en castellà i per motius que desconec no es va establir el topònim català tradicional (Santa Creu de Moia). La pregunta es: perquè topònims com Conca si que poden ser en català (com a de ser segons normativa) i el d'aquest municipi no. A més a més si tenim en compte que va formar part del Regne de València i per tant del seu passat català.

De fet, Viquipèdia explica açò mateix al mapa del Regne de València; aquest (si et fixes vora Ademús surt Santa Creu de Moia). També he trobat una breu explicació històrica externa; aquesta.

En fi; abans de fer cap canvi m'agradaria saber la teua opinió sobre aquest tema.

Atentament,

Vriullop (discussiócontribucions)

Fa 12 anys demanava referències perquè ho desconec. Si aquesta és la denominació habitual en català no hi tinc cap problema.

Resposta a «Santa Creu de Moia»

Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata

2
Isidre blanc (discussiócontribucions)

Hola, Vicenç: com has vist estic treballant sobre la Categoria:Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata. Gràcies per eliminar les pàgines d'usuari.

Una de les tasques que faig és crear o completar les dades a WD. Per fer-ho he de tenir a la vista, en posició d'edició, la pàgina de la corresponent llista de monuments, i com que a la categoria les pàgines estan ordenades per ordre alfabètic, he de saltar d'una llista de monuments a una altra. Per a evitar aquest inconvenient caldria tenir les pàgines de la categoria ordenades per Comarca+Municipi. Com ho veus?

Vriullop (discussiócontribucions)

No és possible. La categoria és de propòsit general, no només monuments, i la plantilla Commonscat no té cap informació sobre comarca i municipi.

De totes formes, pels articles de monuments creats amb el bot, tota la informació de les llistes està en la infotaula.

Resposta a «Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata»

Problemes amb la imatge de l'evolució de la bicicleta (29/10/17)

5
Resum per FranSisPac

Problema, resolt, de caché

FranSisPac (discussiócontribucions)

La setmana passada vaig detectar problemes amb la "imatge del dia d'avui" del 29 d'octubre de 2018, que s'agafa de Mòdul:POTD/2017: les xifres “6” i “7” del peu de foto no es corresponien amb les imatges. Per l’historial de commons:Special:History/File:Bicycle evolution-numbers.svg vaig veure que l'edició feta el passat 21 de juny va incloure una imatge assignant-li el número 6 i l'any 1960, però canviant els números i les dates de les dues últimes, que de 6-1960 i 7-1970 passaven a 7-1970 i 8-1980 sense cap justificació.

En lloc de modificar el peu d'imatge que hi vas posar, fent quadrar números, em va semblar que havia de revertir l'edició esmentada (també una altra posterior "sense sentit").

La situació que va quedar, i que ara puc comprovar, és:

  1. Tot i que al revertir a Commons em va dir que passava a la «version as of 12:45, 15 November 2007 (UTC)», i així queda reflectit en la secció ”Historial del fitxer” (que, per cert, no sé com accedir-hi directament), la imatge que apareix tant en aquest apartat com en la invocació del fitxer és la que hi havia abans i que jo pretenia que desaparegués.
  1. Si entro a Mòdul:POTD/2017 i a la finestreta de prova hi poso “29/10” es genera la imatge “correcta” (la anterior a l’edició “errònia”) i el peu de foto aleshores quadra!

Com és un terreny en el que em perdo una mica i que tu, crec, domines, pots mirar que cal fer per endreçar -ho? Jo no ho tinc clar. Ja me’n diràs alguna cosa. Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

Està tot correcte. Si no veies immediatament la darrera versió és per un problema de caché. A Commons pots usar en la pestanya "Més" l'opció "Purge". Si no t'apareix, activa en les preferències de Commons el giny "EstraTabs2". A la Viquipèdia hi ha un Més/Refresca amb el giny "Afegeix una pestanya «Refresca» que permet refrescar la memòria cau de la pàgina."

FranSisPac (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, però un cop refrescat seguint les teves indicacions o obrint-ho a ca-wiki (última opció que ara em surt al"Més") i també refrescant-ho aquí, sempre veig la imatge de les 8 bicis, tant a dalt com en la primera línia , l'"actual", de la secció "Historial del fitxer". Enlloc em surt la de 7 bicis «as of 12:45, 15 November 2007 (UTC)». Ho he provat tot, també reiniciar l'ordenador, i no hi ha manera. A tu et surt la imatge de les 7 bicis?

Vriullop (discussiócontribucions)

Jo en veig 7. Prova alguna de les opcions de VP:REFRESCA

FranSisPac (discussiócontribucions)

Infinites gràcies! Per fi, amb el bàsic Ctrl+F5 (ara desconfio de certes eines) ha funcionat! «cambio y corto»

Joutbis (discussiócontribucions)

Alguna cosa ha anat malament amb el canvi del mòdul Wikidata? Cerca

Vriullop (discussiócontribucions)

Solucionat. Estava provat que funcionés el canvi però no en altres casos que en principi se suposava que no els havia d'afectar.

Resposta a «Problema amb mòdul»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, ja he vist que estàs travelling. No és un tema molt urgent, però el @Mariusmm ens ha detectat un bug al canvi que vas fer a la plantilla:circa per a que treballes amb el format de dates per defecte. Doncs, bé el formatting que opcionalment se li pot passar, no l'agafa. He mira't d'arreglar-ho i encara ho he espatllat més. Ara està la versió que vas deixar. Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

Separa-ho en dues invocacions, if formatting amb el colformat0, else sense colformat0.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

resolt. Merci

Vriullop (discussiócontribucions)

Vist amb calma, he afegit al mòdul que ignori un colformat buit. Això simplifica la plantilla.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé, ara ja està fet, però en algun moment ens serà útil.

Veig que ja ho has canviat !!. Merci,

Resposta a «Problemilla amb la Circa»

Per quan tinguis temps i/o interès geogràfic

30
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Feia temps que pensava com podriem guardar a WD una llista de coordenades per dibuixar una ruta, per exemple, amb el draw. Doncs bé, potser ja ho he trobat, però com que no és el meu tema, no sé que caldria fer per a que encaixi amb el map draw.

Mira Great Eastern Highway (Q1544264) que té la propietat Fitxer KML (P3096) per indicar-li on té guardada la seqüència. Fins aquí la meva part. Et deixo que m'il·lustris sobre les possibilitats del tema i que cal fer, si és que es tracta del que em penso. Salut !

Vriullop (discussiócontribucions)

El que té és un enllaç a una plantilla de l'anglesa a la que no hi podem accedir directament. Caldria copiar la plantilla en local. Si no vols que sigui local i que sigui compartida caldria copiar-la a commons:Data:Daixonses.map. Navegant per Wikidata em sembla que vaig veure una propietat que enllaçava als Data: de Commons, i a això sí que hi podem accedir. No n'he fet publicitat, però amb el darrer canvi al mòdul ara es pot accedir als Data map de Commons. Mira l'últim exemple de Plantilla:Map_draw/ús/exemples. Aquests fitxers .map tenen el mateix format JSON que map draw. Com transformar un XML a JSON no ho sé, però es pot copiar la llista de coordenades del xml en un map draw. Amb l'opció debug=yes et mostra el codi JSON. Només cal afegir-hi algunes etiquetes de llicència, font... Es pot agafar qualsevol exemple de c:Special:AllPages/Data: o mirar l'ajuda mw:Help:Map Data. Al final es tractar de dibuixar un mapa, però és compartit, és una forma de desar un conjunt complex de coordenades, es pot definir a Wikidata (crec, caldria verificar-ho) i deixant-lo amb allò bàsic es pot complementar amb altres objectes amb map draw.

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Interessant. Aniré pensant en el procediment. Has respost tan ràpid que no estic preparat. Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hi ha alguna limitació en el map draw per tipus d'espai VP?. Mira Categoria:Barris de Nova York, en previsualització funciona, però quan guardes perd el zoom i l'escalabilitat dins el frame. Si que funciona quan expandeixes.

Vriullop (discussiócontribucions)

En previsualització i expandit és mapa dinàmic (amb les icones +/-), desat és mapa estàtic (sense +/-), funcionen diferent. Justament per això cal un munt de tractaments al mòdul que no eren necessaris a Wikivoyage, l'original, on tots són dinàmics. El resultat no depèn de l'espai de noms sinó de l'element associat de Wikidata. Pel mapa estàtic el mòdul calcula el zoom en base a les dades de Categoria:Barris de Nova York (Q9116696), no en troba cap i posa el zoom per defecte. Cal definir-lo manualment. Ja m'estudiaré si cal revisar el tractament del zoom en el cas d'usar commons.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Dins el JSON (d'aquest cas, si més no) hi ha un zoom informat per l'autor. En aquest cas és 11 que seria acceptable.

Per cert, li he posat el paràmetre zoom i no fa cas.

Vriullop (discussiócontribucions)

Arreglat afegint el nou paràmetre item, en aquest cas el de Manhattan. Tenia tela la cosa. Les pàgines de Commons només funcionen en dinàmic, en estàtic li cal com a mínim les coordenades i sense accés a Wikidata no en trobava cap. Del zoom definit a Commons no en fa cas en estàtic, depèn de la mida de la finestra.

Se suposa que el mateix mapa en la pàgina Manhattan funcionaria bé sense l'ítem. No ho he provat perquè cal desar per veure el mapa estàtic i tinc confiança de que serà així. Tenint l'ítem, el definit o el de la pàgina associada, pot obtenir les coordenades centrals i calcular el zoom en base a l'àrea. Ara surt una mica descentrat. Pots modificar-lo definint unes noves coordenades o el zoom que vulguis que ara funcionarà. En aquest cas ja no li caldria l'ítem.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tens el nostre primer .map a Segre. De moment a pèl, mentre penso com ho poso a la infotaula agafant WD.

Per cert, aquest també surt mal centrat perquè no té una coordenada, sinó dues i només agafa la primera. Si no li veus solució, sempre podem posar una coordenada central sense qualificador. No seria un sacrilegi en coses allargassades com rius o carreteres.

Vriullop (discussiócontribucions)

En aquest cas, de les dues coordenades de Segre (Q23145) pren la primera i ho centra en el naixement. Sort que a més té la longitud i així fa bé el zoom. Caldrà afegir a map draw les coordenades centrals.

Atenció, no pots copiar de la Viquipèdia CC-BY-SA a Commons CC0. Per a Wikidata es fa la vista grossa suposant que les simples dades no estan protegides. El Segre justament el vaig dibuixar jo. Anoto que l'allibero.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Això ja ho tenim fucnionant. Mostra Segre, ara agafant-ho des de WD.

Tanco fil.

Vriullop (discussiócontribucions)

Perfecte. Amb els dos punts ja calcula el punt central i el zoom.

Per cert, m'ha sorprès en el camp d'afluents que sortien separats "riu ,riu", el primer espai provocat per un rowsubformat buit i la falta del segon pel "separator=,". Ho he arreglat usant  . És com   però amb espai separable. És una forma de posar un espai al principi o al final d'un paràmetre sense que el wiki se'l mengi.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No m'hi havia fixat. Merci pel retoc.

Per acabar (o no), això del data està una mica verd i tant ho fan servir per mapes de "geografia política" (barris) o "física" (rius), sinó que també hi ha informació de context com a Central railway station (Q1585639): special:permalink/20385720, un mapa molt maco, per cert, però estrany per ubicar l'estació en el territori. Vaig a mirar si hi ha algun qualificador previst per indicar que hi ha dins el map data.

Vriullop (discussiócontribucions)

M'ha agradat la idea de c:Data:Avignon Roman Wall.map. Milloraria molt la presentació a Bàrcino i d'altres. Recordo un llibre d'història de Barcelona ple de mapes històrics sobreposats al mapa actual i queda força bé. Potser encara el tinc per casa si no l'he llençat :-( La qüestió és, ampliar Plantilla:Map draw/ús/ajuda explicant que els mapes complexos es carreguin a Commons. Por servir d'ajuda la mateixa plantilla amb debug=yes per copiar i enganxar en un model JSON per a Commons. Potser millor traslladar la pàgina a "Ajuda:Dibuixar mapes". Desprès, buscar gent i idees.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. Ara la passo a exemples.

Jo ho he fet seguint el que em vas dir del debug i copiar-pegar. Quan crees un data:cccc.map ja t'obre l'esquelet del JSON i només has d'emplenar les dades obligatories (coord, descrpció,..) i pegar les dades al lloc que ja té preparat entre claudàtors. Delicat, però fàcil

Ara bé, igual que hi ha les eines per generar el contingut per al draw, hauríem de fer una documentació amb eines que generin directament el JSON

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez ha amagat aquest apunt (historial)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Una reflexió sobre el tema: Per què s'ha fet això tenint les dades de l'OSM ?. Amb els estris de wikivoyage com les plantilles mapshapes o el mapframe ni hauria prou per millorar moltíssim els articles. Creus que és una vocació d'autonomia de dades ? Rendiment ? Altre...

Vriullop (discussiócontribucions)

Vols dir per què usar Data Commons si tenim OSM? Són complementaris. Imagina que pots descarregar dades lliures de l'ICGC. Per què no desar-les a Wikimedia? Desprès pots escollir. Per altra banda, hi ha problemes amb les dades lineals d'OSM perquè usen super-relacions, ho divideixen en trams i no és senzill reconstruir-ho en la base de Kartographer. Hi ha algun ticket a Phabricator sobre això. Veient els exemples de Wikivoyage sembla que ho van arreglant, amb feines, per les línies de transport.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per cert, ara que començaré a mirar-me amb les coses líneals i en xarxa (carreteres, recorreguts, transports, trens, etc.) ens aniria molt bé tenir la mapshapes. Pots fer-li un cop d'ull al Mòdul a veure si és factible ?

Vriullop (discussiócontribucions)

L'extensió Kartographer de Wikivoyage és diferent a la versió de la Viquipèdia, bàsicament en dos punts: allà tot són mapes dinàmics i tenen una funció group que agrupa tots els POI de la pàgina en el mateix mapa. El mòdul mapshapes no funcionaria a la Viquipèdia perquè aprofita aquesta funció d'agrupació. El podria refer de nou aprofitant la idea, però la mala notícia és que geotype=geoline no funciona en mapes estàtics, per phab:T155924. He intentat reproduir l'exemple de Viena de voy:en:Template:Mapshapes adaptant-lo al format map_draw Special:Permalink/20411037 i funciona en previsualització però no apareix res en desar-lo. A la documentació de Plantilla:Map draw ja vag anotar: "geoline ... per a objectes lineals funciona en pocs casos". Ara veig per què. Pots oblidar-te de coses lineals d'OSM ja que el ticket de Phabricator fa mesos que està aturat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mala sort. Quan m'hi posi, ja veurem si ho fem de forma artesanal. Moltes gràcies,

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs mira-ho com una eina per fer un data.map: Special:Permalink/20413881. És una versió simplificada del mòdul. Ara treu els punts però podria treure també una línia.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bona feina. Aquesta llista l'has fet manualment o està industrialitzada ?

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Resposta a «Per quan tinguis temps i/o interès geogràfic»

llengua cy a la llista de mediawiki:lang/

2
Amadalvarez (discussiócontribucions)

He volgut afegir cy a Especial:Cerca_per_prefix/MediaWiki:Lang/ i he creat mediawiki:lang/cy. El motiu és el missatge que li he enviat al Llywelyn2000 on estàs esmentat.

Dec haver fet alguna cosa malament perquè no funciona quan em poso llengua gal·lès al meu perfil per mirar infotaules en espai usuari (sense paràmetre lang, és clar).

NO urgent. De moment, té el paràmetre lang a la pàgina de prova.

Vriullop (discussiócontribucions)

Arreglat refrescant la pàgina. Es veu que en reanomenar-la encara no la detectava com de l'espai MediaWiki.

Resposta a «llengua cy a la llista de mediawiki:lang/»
Llywelyn2000 (discussiócontribucions)

Kaixo lagun! I'm from the Welsh Wicipedia, and I request help. I've tried to copy your Wikidata templates eg Txantiloi:Mapa marraztu on Txantiloi:Galesko udalerri infotaula automatikoa so that the new live map can be viewed on our new Template:Locations (Nodyn:Gwybodlen lle) - data=60 is Txantiloi:Mapa marraztu. I can't see why it's not appearing. Any help please? Llywelyn2000 (disc.) 11:33, 15 oct 2018 (CEST)

Llywelyn2000 (discussiócontribucions)

All done! Don't worry!

Vriullop (discussiócontribucions)

Hi, nice to see the maps in your infoboxes. Just to note that it does not appear in the template documentation examples as there is no data in the associated Wikidata page. In newer versions of Module:Map you can use a parameter "item" for arbitrary access to Wikidata. Right now I am traveling. In the next few weeks I will update your module ensuring compatibility with the current version. Do not hesitate to ask if you have any questions.

Resposta a «Egun on!»