Usuari Discussió:Vriullop

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé, haurem de crear el perfil de la llengua din. Ho fas tu o h demano a VP:PA?.

Passa per la meva discussió que l'Amir m'ha respost i dona pistes sobre el tema de triar idioma que, a més, ens implica els mapes.

Merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

Abans de res s'ha de fer el canvi dels femenins, i això depèn de la revisió via rastreig per traslladar els que ja usem a Wikidata. Una vegada revisats faig el canvi dels femenins via Wikidata, esperant no perdre'n cap pel camí, i immediatament activo el paràmetre lang. La idea és usar la llengua del wiki per defecte i poder canviar amb un paràmetre lang a nivell de plantilla, és a dir, usar {{infotaula de persona|lang=din}} o bé lang={{int:lang}}, per a proves o demos. El següent pas serà decidir si usem int:lang per defecte en alguns espais de noms.

El Mediawiki:Lang/din ja l'he creat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Totalment d'acord. Ja he anat fent canvis. He atacat les esportistes perquè quan arregles una, en cauen(cauran) 10 més de la llista.

Vriullop (discussiócontribucions)

Com que els femenins va per llarg, fa dos dies n'hi havia 2000 en rastreig, ahir 1500, he començat a fer tirant de femenins de Wikidata i introduint el paràmetre lang. Mira les proves a Special:Permalink/20013123. Els valors ja surten en la llengua demanada, o la fallback (anglès pel dinka), excepte dates i edat amb format fixat en subplantilles. Està fet via Plantilla:Infotaula persona/proves/lang on només he canviat l'invoke a Mòdul:Wikidata/proves/lang. Com puc provar les etiquetes?

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

No em canvia l'idioma a les etiquetes pel sol fet de tenir lang=din a la primera crida. Pots confirmar que el invoke:wikidata/proves/lang/getLabel que tinc a infotaula persona/labels és com ha de ser ?

Vriullop (discussiócontribucions)

De moment m'he centrat en que funcioni amb un paràmetre lang definit. Que funcioni per la llengua de les preferències no és prioritat, tot i que sempre es pot definir lang={{int:lang}}.

El paràmetre lang, igual que l'item, és una definició global però s'ha d'anar passant com a mínim fins la plantilla que fa l'invoke. Ja ho he fet. És el que intentava explicar per item, ens el podem estalviar en l'invoke però ha de ser un dels paràmetres passats a la plantilla que fa l'invoke.

Si t'hi has fixat, he afegit un llapis en els valors que no són en la llengua demanada o per defecte la local del wiki. A notar que en aquest cas utilitza les llengües fallback, per dinka és anglès, per occità és ca-fr-en, per català és oc-en. El llapis facilita fer la traducció enllaçant a l'ítem corresponent. Serà útil també en català quan estigui tot actiu. Miraré d'afegir-lo també en les etiquetes.

La introducció d'etiquetes codificades amb T suposaran un problema per a una internacionalització ràpida. No tothom està avesat a trobar les plantilles a traduir, pocs tenen alguna idea de dinka, i d'entrada només es veuen codis estranys. Sempre que sigui possible seria millor una Q. Per exemple, per "T17=altres dades" es pot usar other (Q55107540) i en tot cas afinar-ho en català en local.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Sobre el tema dels literals, ja estic fent molta poda, però hi ha coses inexistents "nou càrrec", "pares", etc. Per mi la traducció d'aquests conceptes forma part del setup de la nova WP que, en tot cas, serà més suau que ara perquè estarà concentrat. La meva idea era que les plantilles "labels" tinguessin només dues llengües: l'anglès per a fer de llengua neutral a partir de la qual traduir i la local on cadascú fes una traducció inicial massiva i, si després hi ha alguna etiqueta de les recuperades de WD que no li acaba d'encaixar, pot afegir una excepció i li agafarà prioritàriament; però ja serà la seva còpia.

Vriullop (discussiócontribucions)

Per "nou càrrec" podria ser n/a (Q929804). Per "pares" existeix progenitor (Q7566) però aquí entrem en el problema dels plurals. Clar que sempre en quedaran d'intractables. Llavors a {{Infotaula persona/labels}} canvio anglès per default. El que es pot fer és afegit el llapisset, quan la llengua no sigui la local ni l'anglès, i que enllaci a la plantilla de traduccions.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hi ha molts aprofitables que apareixen com a àlies i tampoc vull desvirtuar els labels de WD amb risc que algú ho canvii. Els conceptes han de ser prou invariables si no volem tenir sorpreses posteriors. Per exemple: "especialitat" està referit a esports. Si agafo el concepte genèric especialitat (Q1047113) ningú assegura que en una altra llengua el concepte "especialitat esportiva" es digui seguint la mateixa base. Ja anirem polint. El que dius del llapiset apuntant a la plantilla labels pot estar bé, però no em sembla prioritari. Ara estic acabant lo de les proteccions patrimonials que és bàsic per atacar la traducció de plantilla:infotaula edifici. He fet una millora que compatibilitzarà la recuperació de WD amb les entrades manuals dels "béns inventariats" que no estan a la P1435 de WD (i que tenim centenars). A vegades coincideixen amb BCILs o BCINs i, tal com està ara, o tot és manual o tot és WD per evitar inconsistències o duplicats. Ja ho descriuré amb detall a la documentació.

Resposta a «Ja tenim client.»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Em pots ajudar a deixar una caixa amb una mida fixa dins una {{infotaula}} ? Recordes les caixes de les proteccions patrimonials dels edificis que tu vas fer amb {{designació}} i dues subplantilles pel color i el text. Doncs estic reformant tot el codi de les proteccions per fer-lo menys barroc (gràcies a les grans prestacions del mòdul:wikidata !!) i no aconsegueixo fer el més fàcil de tota l'operació.

El codi està a {{Protecció patrimonial/publica}} i tens un joc de proves executant Usuari:Amadalvarez/asteroide. Fàcil, fàcil...

Gràcies

Vriullop (discussiócontribucions)

Cal traslladar l'span style del data5 a datastyle. Ho he fet per provar però ara falta separar-ho en una infotaula child per a que no afecti a la resta de la infotaula.

Vriullop (discussiócontribucions)

Bé, no cal la child, ho he traslladat a headerstyle.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Idea genial !!. Per cert, tens opinió de la nova estètica ?. He fet una mica de compressió per fer-la més curta, però en essència, no ha canviat.

Per cert, vaig a fer un experiment de recuperació selectiva segon el valor del qualifier a veure si me'n surto. Ja t'informaré.

Resposta a «Fixar mida caixa»
Discasto (discussiócontribucions)

Hola, ante todo, perdón por no emplear el catalán. No lo hablo y traducirlo automáticamente puede dar, posiblemente, resultados indeseados. Te escribo por esta edición del bot: https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Llista_de_platges_de_Menorca&type=revision&diff=19959919&oldid=19953355. Si mi escaso conocimiento del catalán no me engaña, Afegint es "añadiendo" y, en este caso, no se ha añadido nada, más bien se ha borrado. Entiendo que tu bot (no sé en qué está programado, ¿pywikibot?) mira si la categoría existe y, si no, la elimina. Sin embargo, en al menos tres de los casos, la categoría era una redirección, así que sí que existía. Vamos, más que nada es una sugerencia para que mejores el código del bot para que, al verificar si una página es una categoría, mire también si es una redirección. Un cordial saludo (por cierto, ya he arreglado las ediciones)

Discasto (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Saludos. Tienes razón. Es un bot, en pywikibot, reutilizado de WLM donde está más trillado. Para WLE hace mucho tiempo que no lo utilizava. El propósito bàsico es detectar categories nuevas (afegir) y de paso comprueva que todas existan. Ahora mismo veo que ni detecta las nuevas ni detecta redirecciones. Tomo nota para dejarlo aparcado de momento.

Discasto (discussiócontribucions)

Me alegro de haberte ayudado. Creo que tengo el código para detectar redirecciones por ahí:

page = pb.Page(commons_site, 'File:Nombre de la imagen.jpg')
if page.isRedirectPage():
   target_page = page.getRedirectTarget()

Pero, como ves, lo he aplicado a páginas, nunca a categorías. Lo vuelvo a mirar y te cuento.

Un saludo

Vriullop (discussiócontribucions)

Bueno, estas las categorias no son redirecciones wiki sino softredirects. Lo que intenta el bot es leer la plantilla "Category redirect". He corregido un error en el regexp "{{[cC]at(?:egory)? ?redir(?:ect)?\|Category:(.+)}}". Ahora funciona: Special:Diff/19960131

Discasto (discussiócontribucions)

Gracias, me apunto la expresión regular :-)

Resposta a «VriuBot»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

hola, ja fa temps que no et marejava amb noves funcionalitats perquè vaig entendre el missatge de que no convenia seguir creixent en complexitat evitable des de les plantilles.

Tinc una proposta, encara no urgent, però que acabarà sent necessària. Ara bé, sospito que si les eines d'accés que fas servir ho contemplessin, potser t'arribaria mig resolt. Com que estic a la hackathon, potser ho podem plantejar i veure si trobem algú que agafa el tema, tant si ho fa ara com si s'ho emporta a la motxilla.

Tema: Cada cop més les propietats recullen un contingut "versàtil", a concretar via qualificadors. Ex.: persona rellevant (P3342) + té el paper de (P3831) Això comporta que amb les actuals funcions recuperem tots els resultats encara que no siguin significatius pel que es vol amb la crida. Un altre exemple són els multivalors històrics. Tenir el rang preferit és útil quan vols tractar la informació actual, però no et permet saber quin era el valor vigent en un determinat moment. De moment ho he trobat a faltar en la gestió de la bandera de la institució quan mostro els càrrecs d'una persona. No ha de ser l'actual, sinó la que era vigent en la data que el personatge va ocupar el càrrec. Hi ha algun altre situació que m'he trobat amb el món dels esports, que ara no recordo.

Són dos exemples que, a mida que avancem i que el contingut WD millora, esdevindran necessàries.

La pregunta és: que haurien de millorar i en quins dels recursos que fas servir per a que la implantació al mòdul fos més fàcil o amb menor impacte en el seu propi codi ?

Ja em diràs.

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs ara mateix no sé. Se'm fa difícil trobar temps per temes wiki que necessitin un mínim de mitja hora d'atenció. El que demanes requereix una immersió profunda i ara simplement surfejo.

Pels casos que presentes intueixo que caldria un mòdul específic. No via plantilles ni el mòdul:Wikidata amb noves funcions sinó una solució ad-hoc recuperant les dades i remenant-les per treure el resultat desitjat. Crec que ja vaig dir que el següent pas havia de ser poder aprofitar les funcions del mòdul:Wikidata des d'un altre mòdul.

Pels temes resolts potser es podria haver fet millor amb d'altres funcions Lua més potents, però una vegada resolts no ve de gust tornar-los a obrir. Pels temes a resoldre caldria treballar sobre casos concrets per veure les necessitats sobre la marxa, però per ara no puc obrir nous temes complexos. Per exemple, he trigat quasi 1/2 hora en escriure això amb 5 interrupcions.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Merci per la resposta. Espero que no sigui per temes indesitjats la teva sobreocupació.

He trobat la persona de WD que manega les llibreries i pot generar noves funcions. Li he explicat els dos casos i els ha entès a la primera i, com era de preveure, ha dit que lo de detectar el "vigent en una data" és complicat. En tot cas, ho agafa i ha obert un ticket en phabricator amb tu com a persona de referència.

Seguim.

Vriullop (discussiócontribucions)

Dona'm una Q i una P a recuperar en una data. Miraré de jugar-hi quan pugui.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Proves: Special:Permalink/19932354. La base està feta i a nivell d'any és més fàcil. Prova-ho amb diferents casos. Em temo que el problema serà tractar diferents formats de data.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

El parell arreglat Special:Permalink/19932879. Cal pensar que és una funció nova, diferent a claim i sense les opcions i proteccions d'aquella. He fet una primera integració per tractar el format entity per defecte, a més del format string.

Resposta a «noves funcions wikidata»
Helmoony (discussiócontribucions)

Hola Vriullop, my name is Helmi and I'm active on Arabic Wikipedia. I'd like to know if you have some article formats and data bases that you can share with other wikis to create bot articles. Thank you.

Vriullop (discussiócontribucions)

I create articles by bot only from a specific source with a compatible license. It is a text source, not a data base, and the bot is not usuful for other sources.

Resposta a «Bot articles»
Konkordia (discussiócontribucions)

Hola Vriullop, vull saber com pujar a Commons una foto o imatge l'autor de la qual jo puc contactar per demanar-li que alliberi el copyright i la faci de public domain. Com funciona aquest procediment? He estat navegant i navegant a les pàgines de Help a Commons sense aclarir-ho. Suposo que he de demanar-li un mail (o una carta correu postal) a l'autor alliberant el copyright (i a quin nivell) però no sé a qui li he de dir que envii el text ni quin model, si n'hi ha un, s'ha d'omplir. Em sembla que hi ha un formulari però no sé on trobar-lo. Em pots ajudar? Gràcies (sóc editor esporàdic) @Konkordia, també conegut com Ricard.

Vriullop (discussiócontribucions)

Està explicat a c:Commons:OTRS/ca amb el procediment, el model recomanat i l'adreça de correu.

Resposta a «Ajuda per pujar imatges»

Acceptes encàrrec d'una funció feta en LUA?

7
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola mestre, he tornat a les infotaules del món esportiu que estan poc treballades. Un dels temes que no sabia com resoldre és la forma de representar l'uniforme. Manualment està resolt (a totes les WPs) en base a la {{Futbol kit}} i {{Bàsquet kit}} a la que se li passen 10 paràmetres: 5 amb el layout + 5 amb el color per les parts de l'uniforme (leftarm, body, rightarm, short, socks).

Doncs bé, pots veure com l'han resolt a WD a l'exemple de primera equipació del Real Madrid F.C. (Q28199035).

El problema que tinc és que per a cridar la plantilla Futbol kit amb els valors de WD, o per fer-la nova amb les crides WD dins, em cal recuperar instàncies amb un valor específic per posar-la al lloc que toca, cosa que no es pot fer amb les crides que respon el mòdul actual (no puc demanar "passa'm els qualificadors de la Pnnn amb Qmmmmm"). He provat a recuperar tot el contingut i tractar-lo com un string, però em passa el mateix, perquè no tinc forma de fer un do sobre la pseudotaula que he recuperat.

Com que no em sembla raonable complicar el mòdul:wikidata per a fer coses excepcionals, et proposo fer una funció que recuperi aquests continguts i els retorni d'una forma tractable, bé sigui a) en una taula de format posicional (layout+color LA, layout+color BODY, etc..) de forma que se sàpiga que tractes en funció de la posició, b) indicant-li quina dada es vol recuperar i que la retorni. En el primer cas, només hi ha una crida+un codi per agafar l'enèsima posició de la taula i en el segon cas requeriria fer 10 crides per obtenir tota la informació.

S'accepten altres solucions més lúcides.

Ja em diràs, gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

El que tocaria és fer tota la plantilla amb Lua, és prou complex i una vegada obtingudes les dades ja no costa fer el dibuix. Mirant els que tenen vestimenta (P3828), d:Special:WhatLinksHere/Property:P3828, només veig el Madrid i la selecció del Iemen. És un muntatge nou?, té futur i estabilitat?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

D'acord a fer-ho tot plegat. No volia demanar massa, però és el millor.

Respecte al futur, ho desconec. Crec que el que ha creat això (amb el que estic en contacte i li puc preguntar més) ho va fer seguint el model inventat en l'època manual.

Tal com funciona ara, amb un set relativament petit de imatges es poden fer moltes combinacions que "no ocupen lloc" perquè estan dins els articles. Ara bé, a WD haurem de tenir un ítem per cada equipament (de 1 a 3) de cada temporada de cada equip, tant se val si dins tens una imatge complerta de l'uniforme com si tens la filigrana que han proposat en el cas del Madrid.

Penso que, a banda de la mandra de fer noves imatges vectoritzades de tots els equips, la millor solució seria treballar amb imatges complertes de l'equip i posar-les directament com a valor de la propietat vestimenta. Se t'ocurreix alguna fórmula fàcil i/o mecànica de salvar una imatge a partir de la composició generada ?

Li preguntaré.

Vriullop (discussiócontribucions)

La idea del futbol kit és reutilitzar els patrons i unificar el format. A la llarga veig que hi ha tendència a personalitzar els uniformes per equip i fer-los nous cada temporada, almenys així estan en la majoria de la primera divisió espanyola.

Des del punt de vista Wikidata seria més lògic fer una imatge única per no haver de reconstruir-ho amb plantilles tipus kit. Com a "base de dades" seria reutilitzable més fàcilment. No és difícil fer una captura de pantalla per generar la imatge completa. El mateix Firefox té una opció de captura de pantalla en png, i la majoria d'editors d'imatges també. L'únic problema seria canviar el fons blanc per un de transparent.

Quan pregunto per l'estabilitat és per no fer una reconstrucció via Lua que sigui provisional i després es canviï d'idea.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Responent al darrer punt, així ho he entès. De fet, he hagut de contactar amb un parell d'usuaris (que m'ha costat trobar) perquè hi ha conceptes esportius que no tenen definida cap ontologia i els ítems corresponents als articles existents a WPs tenen la P31 i poca cosa més. Parlo per exemple de "temporada d'un equip esportiu" o "temporada d'una lliga" o "edicions d'un campionat", per exemple. A més el "wikidata:Wikiprojecte Sports" està pràcticament abandonat de fa un parell d'anys.

És a dir, allò que no està definit serà pel primer que les ocupi. Un usuari m'ha explicat al chat (taverna WD) que es deu a la varietat de característiques entre esports, però em sembla que és manca d'interès en picar pedra de definició, i s'han focalitzat més en tenir continguts d'allò que és més fàcil: persones, equips, estadis i poc més.

Jo crec que el tema equipament ha estat una prova d'un pioner (greco-xipriota) i ho té aparcat.

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs el més pràctic serà mantenir els paràmetres d'equipament en local.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

m'estic endinsant en el tema i sembla que el greco-xipriota havia creat l'item del real madrid com a mostra per demanar "10 noves propietats" !!! per poder entrar els valors a passar a la plantilla de tota la vida. No li van aprovar i van dir que semblava una cosa poc realista. A partir d'aquí s'ha quedat suspès. Ara miraré de fer-li una proposta per a fer imatges complertes (cosa que ja existeix: Category:Football kit templates/Real Madrid CF) que simplificarien molt la seva utilització i, és una solució menys voluminosa i barroca per guardar a WD.

Resposta a «Acceptes encàrrec d'una funció feta en LUA?»
Isidre blanc (discussiócontribucions)

L'auxiliar de càrrega m'està donant problemes i no sé per què: Si pretenc pujar una foto des de la llista de monuments, tot va bé fins que arribo al pas de "Descriviu". Llavors l'única dada que surt a la pàgina és la categoria. Ni tan sols apareix el nom (ni la miniatura) del fitxer que acabo de pujar. He d'avortar la pujada. Llavors he provat pujar les fotos cridant l'auxiliar des del giny "carrega un fitxer" de qualsevol pàgina de Commons. Si pujo les fotos d'una en una, tot va bé, però si en pujo dos alhora (per aprofitar copiar les dades d'una a l'altra), en arribar al pas "Descriviu", només em presenta la primera foto que ha pujat, i si, després d'omplir les dades clico a "Endavant", es bloqueja. No sé què pot passar. Has tingut alguna altra queixa al respecte?

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs no ho sé. Fa dies que no pujo cap imatge i no he sentit res de cap problema.

Pel que dius sembla un problema de javascript-navegador. Prova de reiniciar el teu ordinador, o prova amb un altre navegador.

84.126.133.132 ha amagat aquest apunt (historial)
Resposta a «Auxiliar de càrrega»
Mcapdevila (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Vrrificat, no he vist cap problema.

Resposta a «Error en editar Generador de guspira»
Pallares (discussiócontribucions)

no acabo d'entendre perquè no elimines tots els "span" d'aquests articles. Ho he fet i no passa res, crec.

Una abraçada,

Vriullop (discussiócontribucions)

M'he limitat a eliminar els errors de codi, sense profunditzar més. Tens raó, sembla que l'eina de traducció no tracta bé la plantilla {{japonès}} i repeteix el mateix codi. Amb aquesta plantilla n'hi hauria prou.

Resposta a «els barris japonesos»