Usuari Discussió:Vriullop

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Bon dia, Vicenç: Sòcol és una pàgina de desambiguació. Potser caldria enllaçar-lo amb basament.

Vriullop (discussiócontribucions)

Afegit al bot, espero que en els propers surti bé.

Resposta a «Bot de creació d'articles»
DoriyakiSan (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Ja ho ha fet Arnaugir. Pots fer-ho també tu mateix clicant a "desfés".

DoriyakiSan (discussiócontribucions)

Ostres, gràcies, no ho sabia, pensava que havies de ser reversor o algo així. Fins la propera

DoriyakiSan (discussiócontribucions)

Hola de nou,


Ara he trobat una pàgina que s'hauria d'eliminar i, crec que no ho puc fer jo.

Riu Tananà

Gràcies de nou !

PD : Ja he provat el tema de desfer els canvis

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet. Aquests casos els pots demanar a VP:PA, pàgina que segueixen tots els administradors. Sobre el que pots fer o no, simplement prova-ho, si el programari t'ho permet doncs endavant, si no ja t'ho dirà.

Resposta a «Revertir canvis»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Cal estar a l'aguait amb això. Està en pausa, però es reobrirà.

Vriullop (discussiócontribucions)

L'accés als lexemes va per llarg i la seva creació sense importacions està en una fase inicial.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

ens agafarà grans !!

Tiputini (discussiócontribucions)

què voleu dir amb això de 'forma femenina'?

Vriullop (discussiócontribucions)

En les infotaules que xuclen de Wikidata ens hem preocupat que les etiquetes surtin en femení quan toca, en lloc de l'etiqueta genèrica en masculí. Per exemple Carme Forcadell diu presidenta, diputada, professora, etc. Això és possible perquè Carme Forcadell i Lluís (Q2681411)Sexe (P21)=Dona (Q6581072) i President del Parlament de Catalunya (Q26000995) té una propietat Forma femenina de l'etiqueta (P2521) definida en català. Si en algun cas no surt bé es tracta d'omplir la corresponent P2521. Això és possible que canviï a Wikidata en el futur, però ho mantindrem amb l'alternativa que sigui.

2A01:C50E:212C:A300:3DD9:C68D:EC59:1566 (discussiócontribucions)

Això ja ho havia vist i la veritat és que això podria ajudar a eliminar l'etern debat sobre les categories.@Tiputini

Resposta a «forma femenina»

Municipis de la província de Girona

10
Davidpar (discussiócontribucions)

Bon dia Vriullop. L'altre dia vaig "wikidatitzar" la Llista de municipis de la província de Girona. El problema és que, com explica Província_de_Girona#Comarques, la meitat de municipis de la Baixa Cerdanya (Q12787) formen part de la província de Lleida, 1 municipi de la Selva pertany a BCN i tres d'Osona pertanyen a la província de Girona. Creus que hi ha manera de solucionar aquest embolic a Wikidata? Ho he intentat solucionar amb Conté la subdivisió administrativa (P150) de Província de Girona (Q7194) però no sé si me'n surto: pel cas del municipi de la Selva he posat No té en compte (P1011) i els tres d'Osona els he posat directament. És problemàtic perquè -per exemple- a Viladrau (Q13858) he posat situat a la unitat administrativa: Osona i província de Girona, però com que l'item Osona diu que és a BCN, és contradictori...

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Davidpar Alguna intervenció he tingut jo, tot que després de fer-ho no ho he vigilat i algú ho pot haver alterat. M'explico:

A) Pel motiu que tu expliques de que no coincideix el total d'alguna comarca dins una província i per promocionar la nostra estructura territorial, vaig treure la província de la sèrie de P131 fent que el nivell superior d'una comarca fos la vegueria o àmbit territorial de Catalunya. D'aquesta forma evitava que les infotaules dels municipis sortís malament.

B) Per a que no m'acusessin de "haver eliminat la província" que és una estructura decimonònica, la vaig posar on tocava, és a dir, com a segon valor de les comarques totalment incloses dins la província o com a segon valor de cada municipi que no la podia heretar via la seva comarca.

C) tots els municipis de CAT haurien de ser -només- Municipi de Catalunya (Q33146843), ja que és aquest genèric el que consta com a Instància de (P31) de Municipi d'Espanya (Q2074737)

D) La meva proposta de solució del problema original és bescanviar aquesta article per l'equivalent de l'estructura territorial catalana, és a dir, un per cada àmbit territorial, amb les seves comarques.

Vriullop (discussiócontribucions)

Pel que fa a aquesta llista, només cal afegir la província als municipis de la Cerdanya. Si Viladrau (Q13858) funciona haurien de funcionar als altres.

El problema el veig en les infotaules amb el getParentValues.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Les infotaules naveguen pel primer valor i no mostren la resta, d'aquí la importància que la província sigui el segon valor, cas de tenir-ho.

Davidpar (discussiócontribucions)

Ok amb les infotaules, crec que ho he solucionat. El problema és que la query em segueix mostrant tots els municipis de la Baixa Cerdanya i tots els de la Selva (no exclou Fogars de la Selva). Amb els tres d'Osona no tinc problema. Suposo perquè Selva (Q12778) i Baixa Cerdanya (Q12787) diuen estar situats a la unitats administratives de Província de Girona (Q7194) i ho pren tot. En canvi, Osona (Q12793) no diu pas estar situada a la unitat administrativa de Província de Girona (Q7194). Alguna solució? O ho converteixo en Llista de municipis de les Comarques gironines (prenent de referent la vegueria)? No em sembla mala idea...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

L' SPARQL tria els que tenen Girona directament a la P131 de l'item o en algú dels seus parents. Com que la comarca (Selva i Baixa Cerdanya) tenen P131=Girona també enganxa els municipis que estan a Barcelona. La solució consistiria a eliminar el valor de "prov. Girona" a les comarques partides i posar-lo, com a segon valor de P131, a cadascun dels municipis que estan a Girona. Una feinada amb un resultat que serà difícil d'entendre i algú ho canviarà qualsevol dia, tot i ser estructuralment correcte. L'altra solució -per deixar-ho més homogeni- seria posar-li la província com a segon valor a tots els municipis enlloc d'assumir que ho hereten des de la comarca. No sé que és pitjor.

Per mi la solució és abandonar el concepte de província enlloc de perpetuar-lo. La Llista de municipis de les Comarques gironines és una solució que m'agrada més, tot i que tindrà els detractors previsibles.

Davidpar (discussiócontribucions)

A mi també m'agrada més aquesta proposta (reanomenaré l'article), tot i que també crec que hauria de ser possible per si mai algú fa la cerca per província. Creieu que seria massa fer -per exemple- items separats anomenats "Cerdanya a la província de Girona" i "Cerdanya a la província de Lleida" per posar a la P131 dels municipis?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

jo crec que no. La pertinença a una o altra prov. és del municipi, no de la comarca.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Un detall que pot ajudar és afegir a la descripció del municipi la província a la qual pertany, si aquesta és diferent de la que té assignada la seva comarca a P131. Com he fet, per exemple:Fogars de la Selva (Q13083) o Viladrau (Q13858). Això, qui ho vegi, molt probablement ho interpretarà com un senyal d'anomalia i no eliminarà el nom de la província a Instància de (P31) com hauria fet jo a Viladrau abans de seguir la vostra conversació. Por cert, seguint els vostres comentaris, he arreglat Gósol (Q15518).

Resposta a «Municipis de la província de Girona»
Jordi G (discussiócontribucions)

Bon dia. Un dubte que com a expert en el tema potser em podràs aclarir. Veig que a Llista de monuments de Reus no hi surt Taller d'Hipòlit Montseny que segons l'article és BCIL. Mirant al Cercador del patrimoni, trobo CASA D'HIPÒLIT MONTSENY tot i que la descripció i la foto més aviat corresponen a EDIFICI D'HABITATGES AL CARRER AMPLE, 57 que sí que surt a la llista de monuments de Reus amb aquest nom. Sabeu com aclarir-ho una mica? Suposo que al cercador de patrimoni hi deu haver hagut una confusió, però sembla que Taller d'Hipòlit Montseny hauria d'estar inclòs a la llista. Gràcies.

Jordi G (discussiócontribucions)

Veig que has fet alguns canvis. No entenc perquè estan duplicats amb els números 9567 i 9769. Però i el taller? Potser no és BCIL i llavors és a l'article que està malament quan es posa que sí que ho és? Però m'estranya que no sigui BCIL un edifici modernista força singular.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ahir ho vaig deixar a mitges sense explicacions a falta de més comprovacions. Mirant l'historial de la llista de Reus, la Casa d'Hipòlit Montseny la vaig donar de baixa en una de les actualitzacions. En el seu moment havia desaparegut de l'inventari i ara hi torna a ser, símptoma de que algun problema té. Clarament és un duplicat i potser s'han embolicat amb el taller modernista del costat. El taller està registrat com a BCIL per la Diputació de Tarragona amb referència a una publicació al DOGC, però en el DOGC indicat està en l'apartat de proteccions C quan els BCIL són els de protecció B.

Ho deixo anotat a Viquiprojecte:Monuments/Revisió del registre per a futura referència de discrepàncies entre la llista i l'inventari. En el seu moment sé que la gent de patrimoni mirava aquesta pàgina per a fer revisions de l'inventari, però ara no n'estic segur. Si ho vols acabar d'aclarir t'hi pots posar en contacte per l'enllaç indicat a http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/

Resposta a «Llista de monuments de Reus»
Astur (discussiócontribucions)

Bones Vriullop,

tinc un dubte .... Si recordes, a la ast:wiki es va posar un petit llapis en els elements de Wikidata que faltaven per traduir.

El problema és que ara, en alguns casos, com aquesta pàgina ... https://ast.wikipedia.org/wiki/Charles_Simonyi

El llapis surt mui gran.

La solució és fàcil: traduir aquest element de Wikidata. (https://www.wikidata.org/wiki/Q16410 ) Però ... és possible fer que en aquests casos el llapis no es mostri tan gran?? Sinón, tampoco nun pasa un res ;)

Vriullop (discussiócontribucions)
Resposta a «Iconu grande de wikidata»

Si et va agradar fer el gadget de les dimensions....

25
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Crec que tinc un encàrrec que encaixarà en els teus gustos. Està relacionat amb el tractament de les estacions de trens, metros i tramvies i no ho puc solucionar amb el formatting table, per més que ho he intentat. Abans de que et llencis, has de saber que comparteix el mateix problema que tenim amb els càrrecs successoris quan la gent repeteix mandat (veure exemples de Merkel i Rubalcaba a Usuari:Amadalvarez/proves4). La meva voluntat seria comptar amb informació com per poder fer un IF actual = anterior .... però això no és possible i, per tant, he pensat a fer-te una proposta.

Els ítems d'estació contenen la Estació adjacent (P197) amb qualificadors per a indicar quines són les estacions següents per cada línia i en ambdues direccions. Això no és un problema, però estèticament cada línia ocupa dues línies, una per cada costat. Tens exemples a special:permalink/20400916.

Si agafem el darrer cas, el de la Sagrera, es tractaria d'obtenir una construcció (no em preocupa l'estètica final, sinó el concepte d'estructura) com el que apareix al seu article, Estació_de_la_Sagrera#Serveis_ferroviaris, és a dir, una entrada (i no dues) per cada línia.

A l'exemple veuràs que surt metro i rodalies. Aquesta funció s'hauria de fer de forma que es pogués cridar més d'un cop amb un itemID diferent, ja que les estacions intermodals allotgen més d'un servei ferroviari des de la perspectiva WD, però es poden mostrar en un d'unificat.

Un altre requeriment és que voldria poder fer la composició estètica en el codi wiki que invoke per a tenir més llibertat de manteniment de les icones, les fletxetes i el colorins, perquè voldria poder-la posar dins la infotaula i ja es veu que amb el disseny que té ara, no seria possible.

Bé, aquest missatge només és per escalfar motors perquè sé que ara no t'hi posaràs. Aniré mirant de perfilar més l'encàrrec i així treballaràs sobre segur, si decideixes acceptar, és clar.

PD:Quan deia que tenia relació amb els càrrecs successoris és perquè potser trobes i/o t'estimes més una solució via retornar en cada cicle del table els valors obtinguts en el cicle anterior. Llavors -no de forma fàcil- la infotaula estaria en condicions de decidir si ajunta amb l'anterior o fa una línia nova.

Bé, fins aquí per avui. Me'n vaig de manifestació. Salut i bon viatge

Vriullop (discussiócontribucions)

Ho vaig deixar aparcat perquè no ho veia clar. Rellegint avui amb més calma i prenent l'exemple de la Sagrera, entenc:

  1. Agrupar per qualificador Línia (P81). Cas Línia 1: Navàs direcció Hospitalet i Sant Andreu Arenal / Fabra i Puig direcció Fondo. Aquí cap problema, és similar al Mòdul:Dimensions amb l'agrupació per qualificador.
  2. Agrupar per estació. Cas Onze de Setembre: L9 i L10. Aquí interfereix amb l'agrupació anterior. Serveix fer aquesta agrupació primer? Llavors no s'agruparà quasi mai amb l'anterior.
  3. Terminal. Entenc que sense valor i/o destinació=ella mateixa equival a estació terminal. Correcte? En aquest cas té dues línies L9 i L10 que s'han d'agrupar amb el punt anterior Onze de Setembre prèviament agrupat.
  4. Rodalies. Com sé que cal afegir Q5846530 (Q5846530)? Només veig Estació d'intercanvi (P833)=Q2711916 (Q2711916) i no ho entenc. Potser són dos ítems a fusionar? Dius que cal cridar la funció dues vegades. Millor una sola vegada amb dos ítems, però sembla que la connexió hauria d'estar definida a Wikidata.

Tampoc veig clar el tema de la composició amb codi wiki. Un mòdul retorna un text, quin text vols? Necessitaràs descompondre'l per tornar-lo a compondre. Una solució pot ser deixar el format en un submòdul amb codi Lua que formata HTML i és prou intuïtiu.

Bé, tot és començar i ja s'anirà veient. El primer pas, com tot, és recollir totes les dades en una taula per poder remenar-les.

Vriullop (discussiócontribucions)

Primera versió Special:Permalink/20528698. Sóc conscient que hi ha coses a millorar, però volia veure si l'estructura de base funciona. L'estació d'intercanvi la deixo per més endavant, serà afegir el mateix amb altres dades. He intentat reproduir el format de Estació de la Sagrera#Serveis ferroviaris. Tenint les dades aquest format es pot modificar a Mòdul:Railway/format. Són tags HTML amb codi Lua. A veure si t'hi animes sense por. L'ajuda és mw:Extension:Scribunto/Lua reference manual#HTML library.

Diga'm coses, abans no segui massa tard.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

És el resultat que imaginava.

M'agrada que hagis modularitzat el format, amb provocació per entrar en LUA inclosa.

Haig de buscar algun exemple que (no sé on) havia vist a veure si m'inspiro en l'estètica.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Je Je. Ja he vist que estàs millorant el look.

Mira special:permalink/20530317. He afegit un parell de casos amb "altres tipus de qualificadors". Casquen perquè no tenen logo de línia.

Però el tema que m'interessava que veiessis són dues casuístiques força comunes:

  • no tenir línia, però tenir direcció. També hi ha que tenen les dues coses, però no m'amoïna.
  • tenir servei de connexió com a qualificador (en combinació. En aquest cas, podríem decidir tractar-lo o no, però no estic segur d'entendre que volen dir, a jutjar per l'exemple que t'he posat de Maryland, on fa la sensació que línia i servei de connexió fossin equivalents.

Pel que fa a l'estètica, mira l'article (en) d'aquest darrer exemple que ho té dins la infotaula amb dignitat.

Vriullop (discussiócontribucions)

Anem avançat. Afegides alternatives al logo. "No tenir línia destinació, però tenir direcció": és un cas per qualificador P5051 OR P560 en proves. Per cert, per treure el logo havia pensat usar el parent, però resulta que és un parent d'un qualificador. Al final no l'he usat però en proves he afegit obtenir un parent d'un qualificador. Mostra:

{{#invoke:Wikidata/proves | claim | item=Q2140013 | property=P197 | qualifier=P81/P154 | formatting=table | rowformat=[[File:$1|20x20px]] | separator= }}       

El servei de connexió no l'he entès, sembla el mateix que l'estació d'intercanvi.

Per l'estètica, he compactat la taula i li he afegit el color de la línia, quan no hi ha logo.

Veig que hi ha molta casuística: Keiō-Katakura Station (Q4251056) té les destinacions però la línia està com a propietat; Estació de London Euston (Q800751) té una estació bé però la resta amb l'avís de restricció de que li falta la destinació.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ja he entès lo de servei de connexió en College Park–University of Maryland Station (Q3563737). Per alguns, la línia és l'equivalent a les vies per sobre de les quals circulen serveis. És com dir que la línia BCN - Portbou té serveis de rodalies i mitjana distància. En aquest cas, "capital subdivision" no és significatiu per a un viatger, per això a l'article mostra el servei de connexió en lloc de la línia. La capçalera hauria de contenir el gestor (FGC / Metro / Renfe,..) a l'estil de en:Plaça_de_Catalunya_station, tot i que no sé d'on treure "Metro" enlloc de "transports metropolitans de Barcelona".

Una altra cosa, podríem provar de canviar "estació direcció destí" per "estació destí" ?.

Parlant de Estació de Plaça de Catalunya (Q800447), té una construcció de qualificadors multivalor que, com vaig explicar dissabte, no és funcional. No t'hi capfiquis que ja l'arreglaré.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok, línia com a infraestructura i servei. Així, doncs, millor poso com a línia Servei de connexió (P1192) OR Línia (P81) donant preferència a la primera.

El canvi direcció per → te'l deixo a tu, està a /format.

Sobre la capçalera, ho puc agrupar per Part de (P361) de cada línia. A Línia 1 del metro de Barcelona (Q1348946) em diu Metro de Barcelona (Q237189) on tinc el logo i sitelink. He comprovat Rodalies de Catalunya (Q3322422) que té els "format per" però no a la inversa els "part de". Caldrà completar-ho.

De la Sagrera, em sembla que caldrà fusionar Estació de la Sagrera - Meridiana (Q5846530) i Q2711916 (Q2711916) a més de completar-ho.

Sobre Plaça de Catalunya, és correcte Estació d'Arc de Triomf (Q800445)? Té una estació adjacent amb dues línies i dues destinacions. Em suposa un problema: Special:Permalink/20532411.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Afegida la capçalera. Problemes: alterna Rodalies de Catalunya i Rodalia de Barcelona, a més el logo és massa gran. Hi ha una alternativa a File:Rodalies de Catalunya símbol.svg. No estic segur de com arreglar-ho tot plegat. Anava a canviar el valor preferent a Catalunya, però no és del tot correcte. Potser seria millor al revés, afegir Rodalia de Barcelona a totes les línies, com a valor preferent, i posar-li el logo simple.

Ara ho pots veure en format infotaula. He simplificat els labels traient "Estació de", però només funciona en català. L'alternativa seria usar la propietat de nom curt però cap estació la té.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Rodalies de CAT i de BCN són nivells heterogenis. Veient Rodalies_de_Catalunya, només tenim 1 Rodalies de Girona que, per més inri, comença a L'H; a més tenim 2 rodalies de TRG, aquestes més locals. O a cadascuna li posem el seu nivell local o a totes li posem el nivell CAT. Personalment, opto per posar CAT, perquè les no BCN són molt poques.


El logo el canviaré pel petit, perquè a molts llocs (serveis d'estació, taules de correspondències entre línies, etc.) que ara són manuals, ja s'està fent servir.

Corregeixo: Mirant Plantilla:Proves estació he vist que ja ho havia previst això. El que cal mostrar és P2910 OR P154

Vriullop (discussiócontribucions)

Afegit icon OR logo. A més, com que línia no és una restricció per a estació adjacent, he afegit la línia definida com a propietat en lloc de qualificador. Tot plegat he fet una clau de volta a les proves amb OR i /. A més d'afegir proteccions, a més del que deia més amunt de treure un parent d'un qualificador, ara he trobat la necessitat de qualifier = P81 OR /P81. Això vol dir que /P81, com a parent ell mateix, és una segona propietat posada com a qualificador en la taula. No sé si al final ens aclarirem amb aquestes sintaxis, però facilita molt les coses. A Mòdul:Railway faig dues consultes amb require("Module:Wikidata/proves"), molt més fàcil de tractar que la resta fetes amb mw.wikibase.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Sempre ho dic que tenir modul:wikidata com a font és el millor que hi ha.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per cert canviar rodalia de BCN per CAT no és tant elemental. Resulta que Rodalies de BCN és un conjunt format per les línies de Renfe + les línies de FGC que es conideren rodalies. Igualment el Metro de Barcelona conté línies de TMB i de FGC,

Vriullop (discussiócontribucions)

Afegida l'estació d'intercanvi, cas de la Sagrera. Queda alguna cosa pendent pel mòdul?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Quasi... He afegit el cas Cornellà centre on tenim tren+metro+tram cadascuna amb les altres dues com a estació d'intercanvi. tens les 3 entrades al començament. Em sobta que al tram no li surt capçalera.

Quan estigui quadrades les tres, seran iguals i penso que convindria indicar quins d'aquests continguts són "d'intercanvi", és a dir que no li són propis a l'ítem que estem veient, sinó que "t'has d'atansar". Algun suggeriment ?

També estava pensant com s'hauria de tractar els casos de estacions que tenen una línia (a P81) sense contingut a la llista d'estacions adjacents


Bona feina

Vriullop (discussiócontribucions)

Capçalera del tram arreglada d:Special:Diff/804762298.

Afegides més d'una estació d'intercanvi, ja surten les 3 iguals.

Per indicar que són d'intercanvi m'ho haig de pensar, cal modificar la taula i l'ordre.

Línia sense adjacents... vols dir sense cap estació adjacent, o bé adjacents sense indicar la línia?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

El primer. És a dir quan a P81 té línies que no s'esmenten a P197. Penso que es podria (però no em sembla transcendent) fer una entrada només amb el nom de la línia i sense info de'estacions ni destinacions

Ara bé, si té P197 amb estacions i sense línies, entenc que no es pot construir, perquè no hi ha arguments per emparellar-les.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Lo de la diferenciació, em referia a algun detall visual al costat de la capçalera que sigui de transferència. P. Ex: posar una icona com o o o .

Vriullop (discussiócontribucions)

Més fàcil perquè només cal un flag. Fet. La icona està a /format per si vols provar de canviar-la.

Vriullop (discussiócontribucions)

Si té P81 sense P197, ja és un altre tipus de taula. Sempre es pot fer {{#if:{{#property:P197}} | {{#invoke:Railway...}} | llista de línies P81}}

Si té P81 i té P197 sense les línies, deia més amunt que uso qualifier = P81 OR /P81 usant la propietat com a qualificador. Trobo acceptable quan només hi ha una línia que no cal repetir-la en cada estació adjacent. És el darrer cas de les proves. Si hi ha més d'una línia sortiran totes amb cada estació adjacent, cosa que pot ser correcta o no. Cal provar-ho però no trobo cap cas. Si l'adjacent no té línia com a qualificador és habitual que tampoc tingui destinació i aquesta és una condició per a que surti en la taula.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Vaja, el tenia ben aprop. Doncs amb qualifier = P81 treu tots els valors definits amb el mateix qualificador, cas de Estació de la Sagrera (Q2140013) en l'estació "sense valor". Amb qualifier = /P81 només treu el primer. Em resulta una complicació desfer l'OR i consultar-ho per separat per saber si hi ha incoherències. L'alternativa seria desestimar els casos que no tinguin línia definida com a qualificador.

El cas de Cornellà l'he arreglat a Wikidata. Repeteixo les estacions però amb línies i destinacions diferents.

Una altra qüestió és que les destinacions poden ser múltiples. Per anar de Barcelona a casa, fins l'estació d'Ocata, puc agafar el tren amb destinació Mataró, Arenys de Mar, Calella, Blanes o Maçanet-Maçanes. Tots 5 poden ser terminals. Posar només el darrer no és prou informació, a no ser que hi hagi algun criteri sobre el terminal de la línia, no els terminals de servei. A Trenscat hi ha un gràfic amb tots els serveis que he usat per Cornellà. Veig que caldran moltes revisions de Wikidata.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Em sembla bé que calgui tenir ben construïda l'estructura a WD. Que ho puguem deduir en el mòdul no vol dir que estigui bé. Per tant, els qualificadors de P197 han de ser la P81 i P5051, i si no estan, doncs que surti malament.

Les destinacions múltiples em semblen bé. Per ser ortodox, la R1 seria la línia i les combinacions que es mostren a Trenscat (A,B, C,...G) serien els serveis, però això en l'entorn de rodalies és una bogeria.

Bé, ara sembla que ja ho tenim, oi?. Ara podré acabar la {{proves estació}} i segur que aniran explotant més mines amagades.

Merci,

PD: ara toca documentar-lo.......

Vriullop (discussiócontribucions)

Documentat.

Resposta a «Si et va agradar fer el gadget de les dimensions....»
Rodamón4 (discussiócontribucions)

Bones, m'agradaria parlar d'un tema que ja es va tractar fa molt de temps (segons la discussió). És tracta de l'article sobre Santa Cruz de Moya. El topònim és en castellà i per motius que desconec no es va establir el topònim català tradicional (Santa Creu de Moia). La pregunta es: perquè topònims com Conca si que poden ser en català (com a de ser segons normativa) i el d'aquest municipi no. A més a més si tenim en compte que va formar part del Regne de València i per tant del seu passat català.

De fet, Viquipèdia explica açò mateix al mapa del Regne de València; aquest (si et fixes vora Ademús surt Santa Creu de Moia). També he trobat una breu explicació històrica externa; aquesta.

En fi; abans de fer cap canvi m'agradaria saber la teua opinió sobre aquest tema.

Atentament,

Vriullop (discussiócontribucions)

Fa 12 anys demanava referències perquè ho desconec. Si aquesta és la denominació habitual en català no hi tinc cap problema.

Resposta a «Santa Creu de Moia»

Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata

2
Isidre blanc (discussiócontribucions)

Hola, Vicenç: com has vist estic treballant sobre la Categoria:Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata. Gràcies per eliminar les pàgines d'usuari.

Una de les tasques que faig és crear o completar les dades a WD. Per fer-ho he de tenir a la vista, en posició d'edició, la pàgina de la corresponent llista de monuments, i com que a la categoria les pàgines estan ordenades per ordre alfabètic, he de saltar d'una llista de monuments a una altra. Per a evitar aquest inconvenient caldria tenir les pàgines de la categoria ordenades per Comarca+Municipi. Com ho veus?

Vriullop (discussiócontribucions)

No és possible. La categoria és de propòsit general, no només monuments, i la plantilla Commonscat no té cap informació sobre comarca i municipi.

De totes formes, pels articles de monuments creats amb el bot, tota la informació de les llistes està en la infotaula.

Resposta a «Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata»

Problemes amb la imatge de l'evolució de la bicicleta (29/10/17)

5
Resum per FranSisPac

Problema, resolt, de caché

FranSisPac (discussiócontribucions)

La setmana passada vaig detectar problemes amb la "imatge del dia d'avui" del 29 d'octubre de 2018, que s'agafa de Mòdul:POTD/2017: les xifres “6” i “7” del peu de foto no es corresponien amb les imatges. Per l’historial de commons:Special:History/File:Bicycle evolution-numbers.svg vaig veure que l'edició feta el passat 21 de juny va incloure una imatge assignant-li el número 6 i l'any 1960, però canviant els números i les dates de les dues últimes, que de 6-1960 i 7-1970 passaven a 7-1970 i 8-1980 sense cap justificació.

En lloc de modificar el peu d'imatge que hi vas posar, fent quadrar números, em va semblar que havia de revertir l'edició esmentada (també una altra posterior "sense sentit").

La situació que va quedar, i que ara puc comprovar, és:

  1. Tot i que al revertir a Commons em va dir que passava a la «version as of 12:45, 15 November 2007 (UTC)», i així queda reflectit en la secció ”Historial del fitxer” (que, per cert, no sé com accedir-hi directament), la imatge que apareix tant en aquest apartat com en la invocació del fitxer és la que hi havia abans i que jo pretenia que desaparegués.
  1. Si entro a Mòdul:POTD/2017 i a la finestreta de prova hi poso “29/10” es genera la imatge “correcta” (la anterior a l’edició “errònia”) i el peu de foto aleshores quadra!

Com és un terreny en el que em perdo una mica i que tu, crec, domines, pots mirar que cal fer per endreçar -ho? Jo no ho tinc clar. Ja me’n diràs alguna cosa. Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

Està tot correcte. Si no veies immediatament la darrera versió és per un problema de caché. A Commons pots usar en la pestanya "Més" l'opció "Purge". Si no t'apareix, activa en les preferències de Commons el giny "EstraTabs2". A la Viquipèdia hi ha un Més/Refresca amb el giny "Afegeix una pestanya «Refresca» que permet refrescar la memòria cau de la pàgina."

FranSisPac (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, però un cop refrescat seguint les teves indicacions o obrint-ho a ca-wiki (última opció que ara em surt al"Més") i també refrescant-ho aquí, sempre veig la imatge de les 8 bicis, tant a dalt com en la primera línia , l'"actual", de la secció "Historial del fitxer". Enlloc em surt la de 7 bicis «as of 12:45, 15 November 2007 (UTC)». Ho he provat tot, també reiniciar l'ordenador, i no hi ha manera. A tu et surt la imatge de les 7 bicis?

Vriullop (discussiócontribucions)

Jo en veig 7. Prova alguna de les opcions de VP:REFRESCA

FranSisPac (discussiócontribucions)

Infinites gràcies! Per fi, amb el bàsic Ctrl+F5 (ara desconfio de certes eines) ha funcionat! «cambio y corto»