Usuari Discussió:Vriullop

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Amadalvarez (discussiócontribucions)

dins una plantilla, podem fer servir un Regex ?.

Li he preguntat al @Joutbis (que és qui m'ho ha fet) i sembla que fa falta aquesta extensió.

Pregunta: Hi ha alguna altra forma que funcioni de forma nativa ?. Si la resposta és SI: Com es fa ?. En concret em cal fer un match per veure si acompleix el pattern.

Si la resposta és NO:

Té sentit que instal·lem aquesta extensió ?.
La pots instal·lar ?
Serà un requeriment estrany per futurs usuaris de les infotaules ?

Gràcies

Vriullop (discussiócontribucions)

No puc instal·lar res, una extensió caldria demanar-la a phabricator i, sí, seria un requeriment massa dur per altres wikis.

Però ja tenim opcions: Mòdul:String funció match. Lua rocks! El paràmetre pattern accepta un string o un pattern que és un regex adaptat a Lua segons les especificacions de mw:Extension:Scribunto/Lua reference manual#Patterns. El paràmetre plain per defecte cerca amb pattern, amb plain=true només string.

{{#invoke:String|match|P1234|%d+}} dóna 1234

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Fet !.

és a dir, un SÍ a la primera pregunta. Mmmmmm, una nova joguina per simplificar (o no) el codi les infotaules !!

Moltes gràcies, mestre Vicenç.

cc:@Joutbis@ESM, per al·lusions

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Aprofito la conversa per informar que he creat {{MatchRegex}} amb la finalitat de comparar si un text s'ajusta a un patró, amb un codi més senzillet.

Té una sintaxi similar al #ifeq, és a dir, {{MatchRegex|<valor>|<patró>|<acció si quadra>|<acció si no quadra>}}

Només és útil per plantillers regexfíilics.

cc:@Joutbis@ESM @Paucabot

Vriullop (discussiócontribucions)

A notar que també serveix sense regex, pel match d'un string sempre que no inclogui cap caràcter interpretat com a pattern.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No ben bé. Tal com ho he fet és per validar el format total del text inicial

Joutbis (discussiócontribucions)

Molt bo! L'únic que hi trobo a faltar és la capacitat de parsejar, a base de capturar parts de la regexp entre parèntesi, i després referir-s'hi com a $1, $2, etc. Que aniria de conya per allò que volia l'Amador de les dates. Però suposo que ens en podem sortir igualment fent múltiples crides a aquest String::match. O sigui que molt bé.

Amador, fixa't que amb sintaxi Lua, l'expressió regular passa a ser [PQ]%d+

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho sé, però si la cosa és més complexa, paga la pena fer servir el mòdul amb totes les seves funcionalitats, com diu el Vicenç. Però quan el que cal fer és molt simple, m'apunto al minimalisme de codi.

Vriullop (discussiócontribucions)

Llavors és la funció replace amb la mateixa sintaxi que la mw.ustring.gsub de Lua:

{{#invoke:String|replace|2019-12-10|(%d+)-(%d+)-(%d+)|%3-%2-%1|plain=false}} dóna 10-12-2019

Si només es vol el match també hi ha captures:

{{#invoke:String|match|2019-12-10|^(%d+)}} dóna 2019

Joutbis (discussiócontribucions)

Uau, potència!!

ESM (discussiócontribucions)

Marededew, vinc aquí "por ilusiones" i m'he perdut a les tres línies de conversa. Gràcies per la feinada, necessitaré un tutorial!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@ESM què vol dir "necessitaré un tutorial" ?, què esperes rebra'l o que tu crearàs un per fer divulgació.

Resposta a «Regex»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Un cop conegudes les posicions en el debat sobre noms vaig començar a treballar a partir d'una guia que recollia algunes de les peticions i orientava la solució seguint la idea que havíem comentat en algun lloc.

Ara mateix tinc construïda (en cartró-pedra) una solució basada en una preinfotaula que fa tota l'adaptació dels inputs que li arriben a la "infotaula global", això inclou l'adaptació dels noms de paràmetres, els valors de les etiquetes a mostrar i qualsevol altre contingut textual que hi hagi dins la infotaula i siguin personalitzables, des dels headers a les unitats de conversió o el nom de la categoria per no tenir imatge. És a dir, un candidat a i18nInput.

Arribat a aquest punt, em pregunto quina importància tenen els noms dels paràmetres, internament ?. En principi, assumint el principi de "no paràmetres manuals", només han de servir per fer la blacklist d'allò que no es vol tenir, tot i estar previst a la infotaula global, és a dir, forma part de la localització.

D'altra banda, la pre-infotaula es genera amb la combinació de dues taules (ja en parlarem del format i la seva gestió quan el puzzle estigui muntat) d'igual format: una amb tota la informació de la versió std. o global (que només canviem nosaltres, com el codi de la infotaula) i una altra amb tot allò que cadascú vulgui personalitzar. Doncs bé, la clau d'accés a aquesta taula és la propietat perquè em resultava més còmode amb tot el que ve darrere, com la documentació o fins i tot pensant en el bridge project.

Per tant, quin problema veuries si els paràmetres internament responen a un nom relacionat amb la propietat ?. Per exemple, el contingut de les etiquetes, ja les he batejat com lbl_Pnnn ; perquè no anomenar-los val_Pnnn, per exemple?.

Un dels arguments del debat era la comprensió del codi que havia reduït la participació de més persones en el seu manteniment. A l'escenari plantejat això no seria un problema, ja que el codi seria molt sintètic. Ara bé, cal acostumar-se a entendre que la P18 és una imatge i la P106 és l'ocupació, un aspecte que, per cert, està documentat dins el codi cada cop que faig servir la GetLabelFix.

Que en penses ?.

Ara em toca reformular la infotaula global, adaptant-la a la nova situació i cal tancar el tema.

Merci,


Vriullop (discussiócontribucions)

Els noms interns dels paràmetres només tenen el propòsit de comprensió del codi i de facilitar la feina als editors de plantilles. El que puc dir és que quan cerco alguna cosa en una plantilla a vegades ho faig per nom i a vegades per Pnnn. Segons el cas potser em resulta més còmode cercar "naixement". Si està en anglès potser ho faig igual o potser tindré més dubtes. Imagino que la preinfotaula ja em dirà la traducció de "naixement" a val_Pnnn. Entenc que queda més clara la relació amb Wikidata, tot i que ja es veu amb l'invoke. Per altra banda en casos de taules, getparents i subplantilles la relació no és directa.

No sé, caldrà preguntar-ho als editors.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Prepararé una explicació abans de preguntar. En tot cas, no sé si tenim pocs editors perquè és críptic el codi, per la complexitat de les infotaules o per la comoditat del servei rebut. Sigui el que sigui, si que ens cal incrementar les vocacions o no ens podrem jubilar mai.

Resposta a «Nom intern dels paràmetres»
Jey (discussiócontribucions)

En editar Ken Kavanagh amb editor de codi, se'm carrega una versió antiga de la foto de WD (de fa 6 mesos)!! A tu també et passa? Deu ser un bug de l'editor de codi, no? Una curiositat més que altra cosa... :) Salut! ]

Vriullop (discussiócontribucions)
Jey (discussiócontribucions)

Tens raó, el canvi era de feia unes hores, i no de 6 mesos. Ho devia mirar malament. Tema de caché doncs. Gràcies!

Resposta a «Curiositat»
Jmarchn (discussiócontribucions)

Del Mòdul:CreateStatement. No sé com recuperar els qualificadors restrictius d'una propietat.

Posem un exemple, a wikidata:Property:P20:

De "restricció", i de dins d'aquest "restricció de qualificadors permesos" la llista (o taula) de qualificadors {estat, localitzat a l'entitat territorial administrativa, afirmació detallada a,...} però, i a més com a P {P17, P131, ...}

És per crear el contingut de la documentació accessòria de forma facilitada i automatitzada. En la línia de Viquiprojecte:Documentació_estructurada_infotaules/doc/P119/Case_1_(Hébuterne)

Merci!

Vriullop (discussiócontribucions)

La consulta és require("Module:Wikidata").claim{item='P20', property='P2302', qualifier='P2306', formatting='table', whitelist0='Q21510851', rowformat='$1', colformat1='raw'}. Com a item també admet una propietat. El formatting=table permet més opcions per jugar amb els resultats. El whitelist0 defineix quin valor de la propietat (0) volem. El rowformat=$1 defineix el format de la fila de la taula amb només el qualificador (1). El colformat1 és el formatting dels valors del qualificador (1).

El resultat amb invoke és: P17, P131, P805, P1480, P969, P625, P1932, P670, P6375. Ja només queda convertir-ho en una taula amb mw.text.split(resultat, ', ')

Resposta a «Llista de qualificadors de WD»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hi ha forma de recuperar via LUA una versió anterior d'un item ?, és a dir obtenir el contingut que obtindries amb un permalink ?

No és una pregunta de trivial ni vull fer-te perdre el temps, però si ho has d'averiguar, tu sabràs on/a qui fer la pregunta millor que jo?

Et prometo que és per una bona causa

Merci

Vriullop (discussiócontribucions)

Via Lua no hi ha forma ni res que permeti intuir alguna possibilitat. El millor lloc per resoldre problemes Lua en general és en:Wikipedia talk:Lua, però ni m'atreveixo a fer aquesta pregunta. Si vols pots anar directament al mantenidor del mòdul Wikidata anglès, en RexxS que coneix alguns dels desenvolupadors. Segurament t'enviaran a demanar una nova funcionalitat a Phabricator.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Long way to me.

Ho volia per tenir versions congelades de documentació. Està relacionat amb allò que et vaig preguntar (i anul·lar) sobre com obtenir en raw el resultat expandit.

En resum, estic fent servir mostres d'infotaules dins la documentació amb el codi que correspon al costat i m'haig d'assegurar que si hom canvia contingut a WD, no m'espatlli la mostra.

M'arriscaré o posaré items molt estables.

Gràcies.

Resposta a «treballar amb estats anteriors d'item»
Theklan (discussiócontribucions)

Hola! La propiedad P6670 crea directamente una partitura de la parte más conocida de un tema que puede usarse en las plantillas automáticas. Sin embargo parece que es complicado conseguir que este código funcione. He intentado ponerlo dentro de score y también usando tag:score, pero en ambos casos consigo un mensaje de error.

A ver si puedes echarle un ojo.

cc @Amadalvarez

Amadalvarez (discussiócontribucions)

És un nou tipus de dada !

Vriullop (discussiócontribucions)

Efectivament, "datatype": "musical-notation" Special:Permalink/22425047. També a motiu musical (P6686). Funcionava amb formatting = {{((}}#tag:score{{!}}$1{{))}} però tractant-se d'un nou tipus de dada prefereixo que ho tracti directament el mòdul, igual que ja fem amb 'math', a més que aquest codi score pot incloure caràcters estranys que interfereixin en l'expansió de plantilles. Fet: eu:Special:Permalink/7226696. Theklan, la nova versió inclou valors alternatius a property amb qualsevol separador: "property = P6670 P6686".

Theklan (discussiócontribucions)

Estaría bien añadirle el código vorbis=1 para que cree un autoplay después. No sé si el cambio lo has hecho en el módulo directamente cómo podría añadir esto.

Vriullop (discussiócontribucions)

Hecho opcional con formatting=sound. El atributo vorbis es obsoleto, un alias de sound.

Resposta a «Score de la propiedad P6670»
Doc Taxon (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Thanks for noticing. It is clear to me and I have removed the text.

Doc Taxon (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

For old infractions we usually do not hide the revisions from the infraction until its reversal, with several affected users without being involved, unless requested by the copyright owner. Reviewing the history of this page I've hidden the affected revisions because they are bot edits or minor edits.

Resposta a «Possible copyright violation»
178.195.102.186 (discussiócontribucions)

Abans de res, gràcies per l'article! I de segon, disculpeu si no és aquest el lloc adient on deixar el meu comentari. És el promer cop que comento un article de Wikipedia i no sé si ho estic fent bé.

En l'article hi ha un detall que m'ha sorprès. Hi posa que, després de sortir de la presó de Monblanc, va embarcar en un vaixell italià que hi havia atracat al port de Barcelona. No dic pas que no, però la història tinc entès que fou més aventurosa. A Montblanc el Cardenal fou empresonat junt amb el seu xofer i el seu secretari personal, el capellà i teòleg Dr. Joan Viladrich i Viladomat. Ja fora, els van posar un cotxe a disposició i ells tres sols (o potser amb un quart home que conexia bé la zona) van conduir de nit de Montblanc cap a Salou. A mig camí els va parar un escamot nacionalista (??pot ser, si som al juliol 1936 ho veig improbable??) que no va saber què fer, si detenir-los perquè el Cardenal era a la llista de "trobar i matar" o si deixar-lo passar perquè portava un salconduit emès a títol personal per a ell i el seu secretari personal pel Papa Pius XI. Al final els van deixar continuar però només a ell i al secretari. Al xofer el van matar amb dos trets de pistola i esberlar-li el cap a cops de culata d'una escopeta i deixar a la cuneta de la carretera. Van arribar al port de Salou just a temps de pujar a la barca sardinera que els esperava (però que amb el temps perdut ja era a punt de salpar) i que els va portar a mar obert on allà sí van pujar al vaxell italià que els portà a Itàlia.

Segons tonc entès, mentres visqué PIus XI, el Cardenal i el seu secretari personal es van allotjar al Vaticà en qualitat de convidats del Sant Pare. Amb l'arribada del nou Papa Pius XII van marxar del Vaticà suposo (pel seu article) que cap a vora Lucca i, fugint de la Itàlia faixista, cap a Fribourg (Suissa) on el Cardenal morí. I aleshores el seu secretari Dr. Joan Viladrich tornà al seminari de Tarragona.

Persi em voleu contactar: bibets_ramos@hotmail.com


Vriullop (discussiócontribucions)
Resposta a «Cardenal Vidal i Barraquer»
Jmarchn (discussiócontribucions)

Gràcies! Ja havia llegit el missatge que has escrit, m'ha sortit un avis al mencionar-me. Millor que ho hagis escrit tu, ja que domines el terreny i l'anglès.

Resposta a «Codis no transclosos a WD»
Toniher (discussiócontribucions)

Benvolgut,

per la rellevància del tema i, com a viquipedista actiu que sou, m'agradaria aprofitar l'avinentesa per a convidar-vos que pugueu donar el vostre parer i, votar si  s'escau, en la presa de decisió sobre el canvi de marca que es vol portar a terme des de la Fundació Wikimedia:

Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Marca de la WMF

Cordialment,

Resposta a «Canvi de marca de la WMF»