Usuari Discussió:Vriullop

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Jmarchn (discussiócontribucions)

Hola! En fer una ajuda me n'he adonat que en aquesta plantilla faltava (per dir-ho d'alguna manera) el text de dalt |dalt= (amb el seu estil). He vist que no estava en Lua i m'hi he posat. Després de feines i treballs (doncs alguna funció del Lua de la versió anglesa no funciona igual en la catalana) l'he aconseguit: {{Caixa_lateral/proves}}.

A més de resoldre el problema, he afegit dues petites millores més: el missatge quan no hi ha res que ocupi l'espai principal i la possibilitat que aquest espai sigui ocupat per una imatge solament.

He creat l'ajuda (traducció i collita pròpia).

Podries actualitzar la plantilla?.

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet. Bona feina.

Resposta a «Plantilla:Caixa lateral»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

S'han disparat els missatges de temps exhaurit per l'execució d'scripts. Ex.: Estats Units d'Amèrica.

Pot tenir a veure amb el canvi d'ahir de Wikidata ? La infotaula no s'ha tocat des del 3/8. Ja sé que va justeta, però ara envia 20 missatges seguits

Vriullop (discussiócontribucions)

Possiblement, quantes més coses afegeixen més justos anem.

Substituint {{Taula d'estat}} per {{Infotaula geografia política}}, sense paràmetres, entra la infotaula i l'error de temps exhaurit surt més avall. Caldrà migrar d'una a l'altra.

En una previsualització, l'apartat "Elements Wikidata utilitzats en aquesta pàgina" espanta. La darrera vegada que ho vaig comprovar, per treure "Etiqueta" no consumia recursos, però sí els accessos arbitraris on diu "Declaració".

Caldrà pensar en fer retallades dràstiques. D'entrada em carregaria totes les llistes amagades. Si s'amaguen no són del tot útils. En versió per a mòbils surten desplegades i cal tirar molt avall per trobar la introducció.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si el canvi només ha incrementat, doncs res, el que cal mirar és la infotaula. Només era per prudència que no estigués en bucle.


El tema etiquetes, la meva idea era tenir replicades les etiquetes locals a /labels i només accedir a WD si lang no local. Però això no evitaria l'expansió de la plantilla GetLabelFix.


El tema dels desplegable, hem de demanar un consens amb la comunitat on jo proposaria tallar la llista (no sé encara com) si és superior a X i treure sempre desplegades les inferiors. Treure els desplegables és suportable si són llistes "normals", però cal tenir una solució per les llargades patològiques.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hi ha forma barata de saber quantes instàncies hi ha d'una propietat abans de tractar-lo ?. Estava mirant que USA té una brutalitat de "conté", "fet significatiu" i "membre de". Crec que podríem "penalitzar els excessius", sense haver de penalitzar tothom.

Vriullop (discussiócontribucions)

He creat una funció:

 • {{#invoke:Wikidata/proves|numStatements|P463|item=Q30}}: 43
 • {{#invoke:Wikidata/proves|numStatements|P463333|item=Q30}}: 0
 • {{#invoke:Wikidata/proves|numStatements|P463|item=Q300000000}}: 0
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ara he vist el que passa amb les pre-infotaules. Quan vaig crear infotaula geografia política, hi havia centenars de infotaules amb noms diferents. Les que tenien menys articles les vaig migrar a mà i les grans, vaig encarregar un bot al @Joutbis que, si bé va ser exitós en altres migracions, en les d'aquesta infotaula mai hem trobat el moment per executar-lo i fer net, perquè el control de qualitat posterior roba temps. Intuint que el 80% dels paràmetres manuals no servirien per res, vaig posar en les pre-infotaules un accés a la property equivalent en tots els candidats a inútils i, si existia contingut a WD, no copiava el paràmetre manual per a que quan entrés la infotaula de veritat, ho agafés de WD. Per tant, tenim un grapat de dobles accessos.

Com que no compto que el @Joutbis s'hi animi a dedicar el seu agost a fer aquesta feina, modificaré les preinfotaules per a què posin en una categoria tots aquells articles que no tenen res a aprofitar i així ja sabrem que en aquests podem entrar a sac a eliminar-les.

Això del numStatements gasta poc, oi?, perquè en el 90% dels casos serà una pregunta estèril, ja que seran pocs i, per tant, li vindrà darrera l'accés al contingut.

Merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

En aquest cas dels EUA ja pots fer la migració manual, continua donant error però es recupera una mica. Així es pot anar delimitant el problema.

El numStatements és una consulta simple amb una funció de wikibase. Estic per posar-la al Mòdul:Wikibase com a subproducte. Com tot, no gasta si no s'usa amb accés arbitrari, amb un item diferent al de la pàgina.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Als EUA ja li he tret la infotaula estat i he anul·lat manualment el "fet_clau" i "part_de" que tenien un munt d'entrades, i encara dóna error.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Vriullop (discussiócontribucions)

Provant en l'article dels EUA, hi ha tres infotaules: la política, la d'economia i la de demografia. La política gasta:

 • 8,7 s, 29.2M, getEntity 7,9%

Suposo que les crides a getEntity són accessos arbitraris. En aquest cas: Mont McKinley, Donald Trump i Economia dels EUA. L'altitud del McKinley no crec que variï i es pot evitar amb un paràmetre altitud_màxima=6.190 o bé afegint-ho com a qualificador tal com està el punt més baix.

La d'economia gasta:

 • 2,7 s, 25.1M, getEntity 27.4%

Aquí és on dóna ara l'error, el temps sumat ja supera els 10s, la memòria els 50M. Sorprèn que gasti tanta memòria i crides a getEntity. D'entrada, la {{Infotaula economia país}} té un paràmetre item que no s'usa i un paràmetre item_pais que l'obté suposant que estem en l'article Economia dels Estats Units i no en l'article del país. Tal com està definit no puc fer proves en una altra pàgina, no puc veure quins són els accessos arbitraris. (He descobert que l'apartat "Elements Wikidata utilitzats en aquesta pàgina" no mostra les dades de la previsualització sinó les dades de l'article desat, cosa que em feia tornar boig). De fet, sembla que la infotaula sigui redundant tenint un article principal. La mateixa infotaula en l'article de l'economia i amb dades més completes només gasta:

 • 0,1 s, 2,5M

El més fàcil serà carregar-se-la en lloc d'intentar caçar mosques. Dels 10 articles de països on s'usa en 3 exhaureix el temps Lua. Tot i així, repassa com usa els paràmetres item.

Per completar l'anàlisi, la de demografia gasta:

 • 0,9s, 15.2M
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mira aquesta prova de la subplantilla de generació de codis estadístics. Segur que podré rascar alguna cosa (algun if then show..).

Això està en el primer bloc

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Lo d'economia és kafkià, i suposo que haig d'assumir la paternitat perquè així ho diu l'historial, tot i que em sembla que ja m'ho devia trobar mig muntat. Anyway.

Per entendre com es compten en aquest cas els accessos arbitraris: Tenim que els accessos es fan des d'una subplantilla; si jo li passo un valor en "item" i als invoke no els hi poso res, compten com a normals, tot i que l'item de l'article sigui un altre ?. Si és així, l'invent dels dos items s'ha de muntar al revès, ja que el nombre d'accessos a dades de l'article d'economia són mínims.

Tot i pensar que està al revès, el seu lloc original era l'article de l'economia. La presència en una secció dels articles de l'estat, quan una part de les dades ja s'ha mostrat a la infotaula principal, no té sentit.

Vriullop (discussiócontribucions)

Les dades d'economia són a l'item del país, no a l'item d'economia. Es faci com es faci, en l'article del país seran accessos directes i en l'article d'economia seran accessos arbitraris.

Tant a l'article dels EUA com el d'economia, es queda amb item_pais buit perquè cap dels dos no té la Aspecte de (P1269). Amb el paràmetre item no en fa res perquè la subplantilla /prepara no l'usa, les invocacions es fan amb item_pais i com que està buit pren per defecte l'item de la pàgina. Fixa't que en l'article d'economia la plantilla sense cap paràmetre treu una infotaula buida, no treu cap dada de Wikidata.

En l'article dels EUA sospito que gasta tant per culpa del formatting=unitcode, però no puc provar res sense un paràmetre que em permeti provar-ho en una altra pàgina.

Suposo que es tracta de quedar-se només amb un paràmetre item, el corresponent a l'economia, i consultar en aquest cas Estat (P17) o el que toqui. Caldrà veure com està estructurat, per exemple a Economia de Catalunya (Q2879009) no hi ha cap P. Amb això empitjorarà aquesta infotaula amb accessos arbitraris i per això cal provar què passa als EUA amb accessos directes.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pots provar-ho cridant directament {{Infotaula economia país/presenta|item_pais=Qnnnnn}}. De fet, {{Infotaula economia país}} només fa un trasllat literal de paràmetres. Em penso que me la carregaré, perquè no aporta cap valor excepte el d'intentar infructuosament passar-li la Q del país. Per cert, la propietat més adient seria la Jurisdicció (P1001). M'espero que em diguis alguna cosa per començar amb els canvis.

Merci

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok, doncs no acabo d'entendre que l'economia gasti quasi tanta memòria com la política, tot i que sigui més ràpida. No són accessos arbitraris, no és el getEntity que ara veig que és % de temps i per tant és menor en valor absolut. No és la quantitat d'invocacions, l'economia en té la meitat. Només em queda pensar que l'economia consulta molts qualificadors. Comprovar la diferència entre consultes de propietats i consultes de qualificadors, en les mateixes condicions, resultarà complicat. Una altra possibilitat és que la previsualització m'estigui enganyant perquè hi hagi implicats cachés de Lua que no es netegen.

En qualsevol cas, tira endavant. Canvia-la com vulguis i fora infotaules d'economia en estats que tinguin article principal.

Resposta a «exhaurit temps excució»
KRLS (discussiócontribucions)

Hola! No estic molt segur dels canvis que he fet a Wikidata sobre aquest element: Torre de Monnars (Q56401135). Estàs d'acord amb l'identificador vincular ambdós element patrimonials?

Vriullop (discussiócontribucions)

Està en els dos inventaris, per mi és correcte.

@Amadalvarez: Com veus afegir l'enllaç IPAPC a la infotaula.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Es comporta com Identificador Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya (P1600) o és un inventari autònom ?.

Vull dir que si no té correlació amb altres proteccions, tot i que pugui coincidir en alguns jaciments, se li fa una entrada a P1435 i ja funcionarà arreu.

Si m'ho confirmes, li faré un quickstatement avui. Si l'haig de tractar com el P1600, és una excepció i haig de tocar codi.

Una altra cosa. Li surt un constrain quan no és "jaciment arqueològic" perquè així es va definir. Aquí tens els valors que ara tenim. Ja em dius que et sembla que hem de fer.

Vriullop (discussiócontribucions)

L'inventari IPAPC és estrany perquè s'hi barregen jaciments protegits i simples fitxes tècniques de prospeccions que acaben dient que no han trobat res. Per exemple tinc entès que un BCIN-MH té protegit també el subsòl. L'exemple de la Torre de Monnars no és cap jaciment, forma part d'un conjunt BCIN-CH i només hi ha descripció arquitectònica complementària a IPAC. Diferents casos que ens podem trobar:

 • BCIN-ZA, inclosos en les llistes de BCIN.
 • EPA (espai de protecció arqueològica). No són molts, en total 103 i no els tenim en llistes, però segur que tenim algun article.
 • Cap protecció, imagino que serien equivalents a bé inventariat. Poden ser inclosos també a IPAC, o bé pel subsòl arquitectònic o bé per un camp arqueològic al voltant d'una masia.
 • BCIN-MH-ZA, amb doble protecció com a monument i arqueològic.
 • BCIN-MH, s'indiquen a IPAPC, però no en podem fer cas perquè qui mana és IPAC.
 • Conjunts detallats, com l'exemple de la Torre de Monnars. Poden arribar a un nivell exhaustiu de detall. Recordo una muralla amb unes 10 fitxes per cada pany de muralla trobat.

Per resumir, el que s'ha anat afegint a Wikidata són majoritàriament dos casos:

 • BCIN-ZA, per exemple Abric de Can Castellví (Q17586690). Ja té estatus=BCIN. A la infotaula li falta el codi BCIN i el codi IPAPC
 • Monuments BCIL o BI, amb fitxa IPAPC. És informació complementària i li falta l'enllaç a IPAPC. No estic segur que sempre li calgui un P1435 diferent.
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Pel que em dius al resum, sempre els trobarem acompanyant a una altra protecció.

Mira com queda l'Abric de Can Castellví (Q17586690). Abans no sortia a la infotaula perquè tenia paràmetres manuals que anul·len el tractament WD.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Que vols que fem amb això ?. Jo li hi posaria P1435 com a l'Abric de Can Castellví (Q17586690) i avall. En tot cas, no és cap mentida. P1435 és només un directori de proteccions, més o menys pomposes, però mentre provinguin d'una autoritat i no del tripadvisor, no estem fent cap sacrilegi.

Vriullop (discussiócontribucions)

No em convenç, un inventari no és un estatus patrimonial. És un BCIN-ZA tal com diu l'apartat de protecció de la fitxa d'IPAPC. Fent paral·lelisme amb els arquitectònics, tal com s'explica resumidament a https://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgpc/temes/patrimoni_arqueologic/Proteccio-Legal/, tenim:

Problema, un BCIN pot estar en un inventari, en l'altre o en tots dos. A més, un BCIN-MH no implica que sigui BCIN-ZA, però n'hi ha que són dobles BCIN-MH-ZA. Com gestionar això en plantilles? Estic per recuperar la idea del mòdul Spain is a pain. Si penso com faria la infotaula manualment doncs sota BCIN hi hauria d'haver el codi BCIN i els id dels inventaris. A més, em carregaria la protecció BIC, és un id més, no cap protecció diferent.

Pels altres casos, d'entrada tots els que tinguin Identificador Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya (P5957) i no tinguin Codi de Bé Cultural d'Interès Nacional (P1586) acabat en "ZA" se'ls pot afegir a P1435 una nova Q de "bé integrant d'IPAPC".

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. Miro això últim a veure que tenim i la resta no en fem res. Tractar codis que no estan en P1435 s'ha de fer a mà i ja tinc un apanyo pels P1600 que no voldria incrementar.

Resposta a «Dubte»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, he perdut un munt de temps mirant perquè no em funcionava el codi i, com cada cop em passa més, són les dades.

El problema ho tinc a Plantilla:Protecció patrimonial/prepara a qui no li arriba una URL que li passen des d'un table amb expansió de la crida.


Mira la pseudo-mostra preparada a special:permalink/21628298. On diu "genera string" no cal que ho miris, és la generació dels paràmetres que li passarà a la subplantilla. M'ha servit per veure que no tenia un problema amb el cicle de l'expansió de la table i mostra els dos strings dels dos valors que té la propietat. El primer és el problemàtic perquè a la Plantilla:Protecció patrimonial/prepara no li entra (confirmat amb un debug en previsualitzar).

Per demostrar-ho, he posat el resultat de la feina que fa aquesta subplantilla, amb la URL completa i amb la URL retallada on hi ha l'? , tal com es mostra a par.11.

Alguna solució, gran mestre ?. Merci


Vriullop (discussiócontribucions)

No és l'interrogant, és l'igual en un paràmetre sense nom Especial:Diff/21630429. Interpretava:

 • nom del paràmetre: https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action
 • valor: fitxa&documentId=481408

Crec que ja ho havíem comentat, és una bona pràctica posar sempre noms o números als paràmetres per evitar ensurts.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Sort que tens més memòria que jo. Confesso que defujo de posar noms quan s'ha d'expandir, però si cal fer-ho, es farà. Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mmmmm. Lamento comunicar-te que en Real Life no funciona.

La versió de proves amb que treballaven ja estava expandida, però quan ha d'expandir, s'atura al (=). Mira special:permalink/21631916, els segons exemples són els d'abans, amb l'string a pèl. Però els primers exemples són amb l'invoke real i, tot i posar-li número al paràmetre, s'atura. No sé si tindrà alguna cosa a veure, però aquestes maleïdes URLs de Gencat tenen dos (=), !!

Merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs sí, en expandir plantilles el mòdul es menja els =. Ho he solucionat en proves, caldrà provar-ho en casos reals amb expansions complexes. Crec que el problema, o alguna cosa semblant, ja havia sortit sense resposta. Potser del Theklan.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Merci. Prepararé un joc de proves i t'aviso.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

He preparat una llist a Plantilla:Infotaula persona/esports/manuals, però deus haver tocat alguna cosa perquè ara no funciona. Mostra la URL de una colla de P793 (amb % ? = etc. ) en directe i passada a una subplantilla després d'expandir. Espero et serveixi.

Vriullop (discussiócontribucions)

Actualitzat

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Merci

Resposta a «URL amb ?»
Medol (discussiócontribucions)

He trobat això. Entenc que segons aquest text es pot utilitzar el text dels monuments d'Andorra. Això vol dir que es podrien crear els articles com aquest, no? Com ho veus? Creus que seria factible automatitzar-ho o els creo un a un? En total n'hi han 59 per fer a la llista.

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs sí, el BOPA és lliure. Ara estic embolicat en diferents coses que hauria d'acabar, i encara tinc pendent preparar el bot per les fitxes arqueològiques i de la diputació. Cal tenir en compte que no totes les fitxes d'Andorra tenen l'enllaç al BOPA i potser no és el text publicat.

Medol (discussiócontribucions)

Com que n'hi ha poques, potser m'animo i les vaig fent manualment. Millor que et centris en les fitxes arqueològiques i de la dipu. Gràcies!

Medol (discussiócontribucions)

Problemes. Estava a punt d'acabar el primer article i m'he fixat que l'enllaç que et vaig passar no es referia al domini cultura.ad. Els edictes sí que són lliures, però la web d'on pengen les fitxes, la de cultura, no ho són. O sigui que res. Abans caldria demanar-los que ho alliberin.

Vriullop (discussiócontribucions)
Medol (discussiócontribucions)

Jo en tinc dubtes. Per què el fet que tinguin enllaç al BOPA els fa lliures? Al BOPA el text és un altre. El que ens serviria per fer els articles sempre està al domini cultura.ad, que no és lliure. Potser se m'escapa alguna cosa.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ups, ho he dit massa ràpid. No sé d'on havia tret la idea de que el mateix text estava publicat al BOPA.

Resposta a «Andorra»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Amb la infotaula esdeveniment he mirat de dibuixar el mapa quan té més d'un punt.

Ja vaig fer-ho a infotaula vial per traçar una línia amb un seguit de coordenades

Ara ho he provat posant geotype=MultiPoint i no hi ha problema a representar diversos punts. Però no he sabut com fer per passar-li altres valors com el title o el marker.

Repte 1: poder passar valors.

A més volia poder barrejar punt i línies. Punts quan cada instància té només 1 coordenada i línies quan una instància té més d'una coordenada.

L'exemple ideal ja el teníem a Atemptats de Catalunya de 2017 (Q37001445) i he estat fent diverses proves sense reeixir.

A special:permalink/20954586 hi ha la col·lecció complerta. Des del mapa amb punts identificats + 1 línia dibuixat amb els paràmetres, fins com retorna els multivalors de qualificadors que retornen fets un nyap pels meus interessos (passa primer totes les latituds i després totes les longituds i no posa el separador (;) sinó una coma). També he provat (innocentment) de generar-li els paràmetres de la draw_map, però no li ha agradat gens.

Repte 2: Tenir un formatting per recuperar les coordenades emparellades lat,lon enlloc de separades. Amb això evitaríem tenir malament les coordenades.

Repte3: fer que el draw map entengui una sintaxi sense paràmetres, sinó amb separadors per poder generar un string. Això ens permetrà passar-li informació de les dades complementàries.

I sobre com saber si són coordenades per un punt o per una línia, et deixo triar a tu com fer-ho, tot i que amb l'opció de passar-li valors, ja quedarà clar que totes les coordenades entre valors formen un conjunt


Bé, fes-li un cop d'ull que potser trobes alguna cosa més senzilla.

Vriullop (discussiócontribucions)

L'únic punt solucionable via mòdul Wikidata és el 2). En proves he activat formatting=coord que retorna "lat,lon", però hi ha un problema addicional: cal activar un separador per a subllistes, per a un qualificador amb múltiples valors, per defecte és una coma. Però el problema de fons és que no es tracta d'un objecte MultiPoint sinó de diferents objectes Point més un LineString per acabar-ho de matar.

Amb un objecte MultiPoint només tens un valor title i marker. Per posar diferents títols has de generar diferents objectes Point.

Per generar tots els paràmetres de map draw amb un string cal que el mòdul expandeixi la plantilla. És allò de que primer fa les plantilles i després els invoke, per tant ja no entén els nous paràmetres afegits. Ho he intentat a Special:Permalink/20956550 amb una fórmula rebuscada. Surt la línia de la Rambla però és inapreciable.

Tot plegat estàs demanant un mòdul específic que interpreti un format de coordenades de Wikidata per generar el mapa. No estic segur si és una bona idea, els mapes complexos fan de mal definir a Wikidata. Per casos específics com aquest sempre es pot carregar un .map a Commons. Vols dir que hi ha gaires més casos?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

1) Començo pel final. Segurament no hi ha gaires casos. Però si que volia mirar d'automatitzar quan diverses coordenades han de ser punts (multipoint) i quan han de fer una línia. Ara bé, si assumim com a premissa que no es poden barrejar, llavors crec que ho podré arreglar des de la plantilla, si m'indiquen que volen fer línies, com a {{infotaula vial urbà}}, o punts com a la prova que he posat.

2) El format "lat,lon", si no menja pa, la podries deixar en explotació, ja que si no el tenim cal fer una crida que no és evident, tot i que ho vaig superar a l'esmentada infotaula vial.

3) La prova mola. No entenc perquè no mostra els continguts, tot i que has fet l'intent de passar-li els paràmetres. Ja entenc que no es poden passar dades al multipoint, per això intentava generar els paràmetres. Per tant, això si que seria interessant.

4) Tema a part és la mida de la línia. Que la línia sigui petita és una qüestió de mala sort, però pensa en rutes que tenen punts entremitjos. Però bé, ja he dit que és assumible no barrejar.


Subratllo les meves conclusions òptimes.

merciVriullop (discussiócontribucions)

Què vols dir que la prova no mostra els continguts?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ah si. Perdona, no havia clicat sobre la icona.

Si us plau, deixa-ho uns dies al congelador que provaré casos on no hi hagi coordenades com a qualificador a veure si em funciona amb el mòdul actual.

Vriullop (discussiócontribucions)

Si t'hi has fixat hi ha el nou paràmetre separator2. Això permet separar la llista de coordenades de la Rambla amb punt i coma, diferent del separator de la taula. Per tant, sí que es poden barrejar. El problema del multipoint, a banda de que només té un títol, és que té el mateix format de coordenades que LineString. O s'usa un o l'altre, a no ser que es dupliqui en dos objectes amb les dues opcions.

Sobre formatting=coord, pensant-ho millor es pot deixar obert amb paràmetres a substituir: formatting=$lat,$lon.

Sobre el truc de fer un invoke fictici només per usar el formatting amb una plantilla a expandir, si és útil es pot fer en una nova funció, tipus {{#invoke:Wikidata|expand|{{((}}map draw{{!}}...}}

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. Jo deia de provar amb l'actual mòdul per no enredar, però si ja t'està bé, millor. Ara em pensaré com triar icona per passar-li.

Em sembla bé el nou format per les coordenades via substitució.

Lo del mòdul d'expansió, no cal de moment, perquè tinc molt concentrades les crides i quan calgui fer-ho estarà fàcilment controlable.

Vaig a provar-ho !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

He provat el formatting=$lat,$lon. En principi funciona bé, però no funciona el separator2.

Tens un mostrari a special:permalink/21459662 amb Point o Multipoint de "properties" i dues proves multipoint de qualificadors.

Les dues de qualificadors són del Atemptats de Catalunya de 2017 (Q37001445).

 • La primera ja era coneguda, llevat que ara només pinta punts perquè he tret les multicoordenades que havien de pintar una línia. En el seu lloc, he creat la línia amb Forma geogràfica (P3896) i l'agafa i queda bé.
 • La darrera mostra és l'invent que havies fet per passar-li dades. Li he afegit el nom de la icona que ha de dibuixar dins del qualificador Llegenda (P2096). Aquí tenim un problema que ja no recordo com funcionava. És un monolingual text que l'he declarat que estava en anglès. Però no he sabut fer que em retorni el text si no li dic que està en català (com he fet en el cas de Barcelona). He provat amb colformatn = text i colformatn = $text però no ho he aconseguit. Pot ser que els darrers canvis d'aquest format no estan en aquesta versió de proves ?. Per últim, en aquesta prova no he incorporat la P3896 perquè no tinc forma automàtica de saber quin número de geotype li haig de posar. Ja pensaré alguna cosa.

En resum, el tema estricte del formatting=$lat,$lon és traspassable. El separator2 seria útil tenir-lo, però ara no és vital. El tema del monolingual, ja m'ajudaràs, però és independent del formatting

Vriullop (discussiócontribucions)
 • Actualitzat el mòdul amb $lat i $lon.
 • El separator2 me'l vaig carregar perquè no entenia la seva utilitat. De totes formes aquí no fa falta, el problema és un altre. Mira la pàgina en previsualització, els mapes 2 i 3 surten bé però en desar la pàgina no. Funciona amb mapa dinàmic però no en estàtic. Suposo que és el problema d'ordre entre plantilla i invoke.
 • Les opcions monolingual funcionen amb propietats però no amb qualificadors. Crec que ja era una qüestió coneguda. Ara mateix no veig per què, ni jo mateix entenc la lògica del programa.

Tot plegat repeteixo el meu dubte, no estic segur que sigui bona idea reconstruir mapes a partir de Wikidata, la casuística pot ser complexa i sempre es pot generar un .map específic a Commons.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
 • El separator2 tenia sentit si acceptàvem tenir multivalors en un qualificador, cosa que només tenia sentit per dibuixar una línia i ja vam veure que no. Per tant, queia tot l'argument.
 • Lo del previsualitzar vs estàtic ja ens va passar al començament de tenir mapes i no sé perquè ni com es va arreglar. Pot ser que hi hagi problemes de recursos ?. Fa un parell de dies que casquen algunes infotaules com Canadà. M'he trobat també que no puc refrescar els wikidatalist (el Listeriabot) i en articles amb moltes referències surten el missatge d'exhaurit recursos en l'expansió de les plantilles de cites. De moment, no em preocuparia.
 • Cert, ara ho recordo, lo dels monolinguals en qualificadors es va quedar penjat i varem creuar els dits de que no els necessitaríem. En aquest cas, ha estat una juguesca i podem passar perfectament sense icones. Si que em sembla interessant dibuixar diversos punts directament des de WD. La necessitat ha vingut quan l'he aplicat a "esdeveniments" i els desastres i catàstrofes solen ser multipunt. Els .map no són obvis de fer i no voldria que es rebaixés la qualitat pel fet que els editors no sàpiguen fer-ho.

Ara miraré com puc anar substituint i optimitzant el codi de la plantilla:Lat wd i Lon wd que ara es fan servir generosament

Moltes gràcies !!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

He mirat d'aplicar en un cas real el format $lat,$lon en un colformat i m'ha cascat. Tens la prova als dos primers casos.

L'he provat amb la P625 com a propietat i formatting=$lat,$lon i funciona bé.


Vriullop (discussiócontribucions)

No em donis aquests ensurts diff.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho faig perquè t'engeguis després de les vacances..... Maleïts copy-paste.

Gràcies

Resposta a «Mapes amb dades WD»
Jey (discussiócontribucions)

Pot ser que algun dels darrers canvis al mòdul de WD hagi trencat el format de dates a {{infotaula persona}}? Ara es mostra "setembre 17, 1924". Gràcies!

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs sí, és un efecte inesperat del darrer canvi. L'he revertit parcialment per trobar una altra solució.

Vriullop (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Tinc un problema existencial. Al mòdul:wikidata vaig haver de revertir un truc copiat de l'anglesa per obtenir el títol del mòdul: Especial:Diff/21469367. Es tracta de poder instal·lar el mòdul en altres wikis amb un altre títol i poder accedir als submòduls automàticament sense haver de definir configuracions. Semblava que funcionava fins que van surtin algunes dates en anglès perquè no trobava el submòdul /i18n. El problema el tinc localitzat en la plantilla:if empty, crida un mòdul amb paràmetres del mòdul Wikidata i diu que no ha trobat el Mòdul:If empty/i18n quan hauria de buscar el Mòdul:Wikidata/i18n. Es pot veure en les proves Especial:Permalink/21489771 amb el codi simplificat de les plantilles.

El primer que se m'acut és carregar-me l'if empty quan el resultat és una crida a Wikidata. Trobo que s'usa excessivament quan només ha de comprovar un paràmetre. Mira el rationale de {{if empty}}. Quan el temps Lua va apurat, és un mòdul menys a usar. Ara bé, creus que ens podem trobar altres casos d'una plantilla que cridi un mòdul, que no sigui Wikidata, amb paràmetres de Wikidata?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

entenc tot el contingut excepte la pregunta final (grrr!). Vols dir "una plantilla que cridi un mòdul -no WD- que com a valor d'un paràmetre tingui una crida al mòdul:wikidata ?". Si és això, segur que sí. Cas pràctic: {{convert/variable}} que és una plantilla que acaba invocant el mòdul:convert. Quan s'invoca des de infotaula persona o indret, per exemple, se li passa com a paràmetre un invoke:wikidata.

Era això ?.

No he entès com juga l'if empty ?. Vols dir que, fins ara, només són aquests els que han generat el problema ?.

Vriullop (discussiócontribucions)

M'ho temia, caldrà descartar el truc. Bé, no és greu, es pot definir via configuració a /i18n. No deixa de ser curiós que en anglès no els doni problemes, no deuen fer tantes filigranes.

Amb les dates s'ha fet més evident pel format anglès. En altres casos pot passar desapercebut. Analitzant quin era el problema amb les dates he arribat a l'if empty, però ja em temia que no seria l'únic cas. De totes formes, simplificar la sintaxi sense l'if empty quan sigui possible pot ajudar a estalviar recursos Lua. A la Categoria:Pàgines amb errors de script van apareixen més casos de temps exhaurit.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Li faré un cop d'ull a Infotaula de vial urbà que veig que surt molt.

Ara estic de revisió i ampliar les multiidioma que em faltaven (de les 6 grans, només) i he millorat alguns accessos. Et volia preguntar: és més barat fer dues crides al wikidata per recuperar dues propietats o un table que recuperi la primera com a property amb un qualifier= /Pnnn amb la segona ?. Ho dic perquè hi ha algun cas en que cal recuperar les dues per acabar estructurant el resultat a mostrar com un string conjunt. I això pot anar a més, ja que ara hi ha un corrent de gent a WD que s'entesta en no posar les dades vinculades a la relació com a qualificador, sinó com a propietat i diuen que és una característica personal. Ex.: director de tesi, consagrador, ..

Pel que fa a l'if empty, a mí m'agrada perquè deixa el codi més net, ja que t'estalvies els else en if's que no tenen perquè tenen comportament de switch. Però miraré de no abusar.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ho gestiona millor amb una única consulta "qualifier=Pxxx OR /Pyyy", això és el qualificador o una segona propietat.

L'if empty el veig innecessari quan només ha de comprovar un sol paràmetre buit.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

bona notícia. Merci.

Resposta a «Format dates»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Obro una llista de coses que et vull preguntar i que no són crítiques. És a dir, segueix gaudint del descans:

 • Pensava tenir alguns paràmetres per tunejar el comportament de les infotaules a nivell d'instal·lació (exemple: escuts als càrrecs, S/N) de forma que altres WP puguin fer certs canvis sense tocar el codi. Havia pensat posar-lo a la /labels com un més dels textos que recupera la GetsLabel. Alguna altra idea?
 • A alguns llocs genero una entrada a una categoria (ex.Articles sense imatge). On puc posar aquest text com a variable per poder fer tunning, com el cas anterior?.
 • A {{infotaula d'organització}} es mostra al peu una caixa plegada amb una infotaula incrustada de l'edifici, quan hi ha, o dels mapa quan no tenim edifici. En un moment indeterminat del temps, el sistema de plegat de la caixa va deixar de funcionar en ell cas de contenir una infotaula (amb child=yes). No ho vaig mirar i ara intento fer net i no ho trobo. Per tenir un escenari més net de codi, pots veure una prova a Usuari:Amadalvarez/barrera. La infotaula central és el cas real on es veu que la infotaula incrustada es veu sempre i el botó de desplegar sembla desplegar una línia en blanc. La prova de la dreta és quan li poso child =no, és a dir quan el que es troba és un bloc tancat; en aquest cas funciona, però estèticament és un nyap. La infotaula de la dreta no està construïda amb infotaula edifici, sinó només amb una versió bàsica de: infotaula + child=yes+ una línia. Tampoc funciona, la qual cosa em fa pensar que el que genera {{infotaula}} té alguna cosa que ho destarota. Algun suggeriment ?
 • ... continuarà ...
Vriullop (discussiócontribucions)

Contesto a les dues primeres qüestions, més fàcils. Per internacionalitzar una plantilla es pot fer com el mòdul, una subplantilla /i18n amb les configuracions locals. Per exemple amb: {{#switch: {{{1}}} | coat_of_arms = no | cat_no_image = Articles sense imatge }} A la plantilla principal pot cridar per exemple {{#ifeq:{{plantilla/i18n|coat_of_arms}} | yes | ..posar escut.. }} o {{#if:{{plantilla/i18n|cat_no_image}} | [[Category:{{plantilla/i18n|cat_no_image}}]] }}

Vriullop (discussiócontribucions)

He començat a mirar els child. Això serà complicat. Que la tercera infotaula surti desquadrada és normal. Si amplies l'amplada surt bé. El que fa el paràmetre child és heretar l'estil de la infotaula superior.

Mirant el codi font surt l'html desordenat, primer amb NavEnd quan hauria de ser al final, i després amb NavContent buit, per això la línia buida en clicar a mostrar. Mirant la informació de la pàgina surten dos errors de lint per etiquetes no tancades en la plantilla:infotaula, precisament en la primera i la segona. He provat el codi de l'anglesa en el Mòdul:Infobox, però no ho soluciona.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per si et pot ajudar.

He posat {{llista desplegable condicional}} després de modificar-la per a que desplegues o no segons la longitud del text. Doncs bé, quan l'estructura que rep té una construcció preparada per repartir les dades de la llista retornada en dues columnes, tipus

<tr>((#invoke:Wikidata|claim|formatting=table|item=(((item|}}} |property=P2124|qualifier=P518|qualifier2=P585|list=firstrank

|rowformat=$1</td><td class="align=left">$0 $2

|rowsubformat2={{small|($2)}}||separator=</tr><tr>|conjunction=</tr><tr>|colformat2=Y}}</tr>

llavors es comporta igual, és a dir, no plega. En aquest cas, tot i simular l'efecte child, no estic actuant amb la plantilla infotaula, per tant sense efectes derivats d'ella.

Resposta a «Per quan tornis de vacances»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, companys Vicenç i @Paucabot. Us informo que m'han acceptat l'assistència al WikidataCon de l'octubre a Berlín. He proposat (encara pendent d'avaluar si la incorporen al programa) la presentació de les infotaules multilingües. La meva idea per assegurar que serà un producte "comprable" era:

 • concentrar-me en un màxim de 5-6 infotaule
 • reduir al màxim les operacions de set-up (dates, mesures habituals,..)
 • fer un pack dins del Multilingual_Templates_and_Modules per la instal·lació i manteniment.

O sigui que m'haureu de donar un cop de mà per polir coses, en traduir documentació i per afrontar d'altres aspectes que tècnicament em desborden.

Potser, podríem mirar de fer una prova final amb alguna de les WP que ja són usuàries

Merci,

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo tenia pensat proposar un taller presencial per ajudar als companys de la Viquipèdia en gaèlic aquest estiu durant les meves vacances a Irlanda. Potser el podria fer d'això, si podem deixar-ho tot arregladet i fàcil d'implementar ...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Paucabot Bona pensada. Quan de temps tenim ?. Dit d'altra forma, quan marxes ?


Paucabot (discussiócontribucions)

Principis de juliol. És massa prest?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

1 setmana !!.

No sé ni com va el tema del pack. Algú s'ho pot mirar i jo em centro en deixar polides les plantilles ?.

Vriullop (discussiócontribucions)

Hi ha tres problemes:

 1. Estic de vacances, fins d'aquí uns 10 dies no hi sóc tot.
 2. Hi ha algunes actualitzacions que suposen canvi de sintaxi i un rastreig previ. Fins que totes les versions no estiguin sincronitzades no m'atreveixo a posar-ho a Meta.
 3. No està ben solucionat cridar submòduls quan el nom del mòdul base és diferent a Module:Wikidata. Encara haig de trobar-hi una solució.
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val, això impossibilita la idea d'en @Paucabot de fer un taller vagi acompanyat del test del model. Però el taller continua tenint validesa, si ell ho creu útil. També podria mirar de bescanviar manualment la versió que tinguin actualment els gaèlics (que deu estar traduïda a sac) per una de traducció automàtica. Però això és decisió seva i del risc que pugui comportar.

Jo m'afanyaré a polir al màxim les infotaules -per exemple, he estat reduint el nombre de sub-funcions gràcies a les noves funcionalitats del mòdul- i miraré de fer una llista exhaustiva de plantilles, pròpies o estàndards pre-existents, per facilitar les tasques de fer la migració.

Seguim en contacte, però no sentir-vos pressionats fins acabar les vostres merescudes vacances.

Salut !

Resposta a «wikidatacon»

Categories d'un sol fitxer (WLM) a Commons

3
FranSisPac (discussiócontribucions)

Hola Vicenç. M'ha semblat que ets el receptor adequat per a aquest comentari / avís / pregunta.

Casualment he anat a parar a la categoria d'un sol fitxer commons:Category:Làpida al carrer Montserrat, 60. Al marge de l'error en el nom d'aquesta foto, que ja he sol·licitat reanomenar, he detectat que gran nombre de les contribucions del mateix usuari al WLM 2012 (i al WLM 2014), si no totes, generen la mateixa situació, que inicialment jo anava a "corregir".

És fruit d'una recomanació? Té sentit mantenir-ho així?

(Curiositat addicional: la plantilla BIC, detecta automàticament si es troba un una foto o en una categoria? He vist que amb el mateix contingut, el text resultant varia).

Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)

Els criteris de categories a Commons no són el mateixos que a la Viquipèdia. Crec que si corresponen a una estructura raonable són acceptades i és més fàcil omplir-les. L'Isidre blanc que ha anat categoritzant WLM et pot informar millor.

La plantilla BIC detecta l'espai de noms només per seleccionar el text "aquesta és una foto..." o "aquesta és una categoria..." i també per posar certes categories de manteniment.

E4024 (discussiócontribucions)

Me van a disculpar por meterme la nariz. Yo he enlazado varias categorias de VP a categorias de Commons que tienen solo una o dos cates o fitxers, pq existe la material para "omplir" esas categorias de Commons pero me han aburrido de Commons, no deseo hacerlo yo. Echen un vistazo a mis categories de "Jugadores de voleibol per club". Todas esas cates de VP tienen mas integrantes que las cates en Commons (algunas abiertas por este pecho, antes de que me enfriaran de ese ambiente...) Salutacions.

Resposta a «Categories d'un sol fitxer (WLM) a Commons»