Usuari Discussió:Vriullop/Arxiu 16

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

JavaScript i altres romanços

Primer que res el romanços, intentaré averiguar que li passa al meu arxivador, perquè en teoria deuria arxivar, ja que s'activa tots els dies a les 0:00. Supose que li cal alguna actualització, perquè error no me n'ix, i és Python :) no l'incomprensible i enrevessat JS.

Tema Viquiestris estic fent unes cosetes que amb una mica de sort, inspiració, experiència i santguglisme, pareix que van sorgint efecte. Si me'n surt, i sembla que serà que sí, aniré investigant altres àrees com les metacaixes i tota la pesca que pequen totes d'obsolescència. –Cœt · mascletà · blablabla 21:31, 19 nov 2013 (CET)

Per cert, encantat de conéixer-te en viu. A vore si en una altra ocasió podem xerrar una mica més ;) –Cœt · mascletà · blablabla 11:04, 20 nov 2013 (CET)
@Coet: Desprès de tant de temps de xatejar ja en tenia ganes, ets un dels meus fans:-) Llàstima que no vam tenir temps. --V.Riullop (parlem-ne) 11:17, 20 nov 2013 (CET)

Unificació de comptes

Hola, primer de tot gràcies pel canvi de nom d'usuari. Ara ja tinc el meu nom de pàgina personal i nom d'usuari iguals. A més, ara accedeixo a la Viqui amb el nou nom així que crec que no hi ha confusió. Ara bé, estic intentant unificar perfils i no em deixa. Estic llegint la pàgina d'ajut però hi ha una frase que no entenc "cal anar a Special:MergeAccount en un wiki on ja tinguis un compte actiu" i és aquest espai que no sé on és a la Viquipèdia, no el trobo. Saps on ho puc trobar?

Gràcies, -- Vàngelis Villar

@Vàngelis Villar: És a les teves preferències on diu "Administració del vostre compte global", o bé amb accés directe Special:MergeAccount. A Commons veig que tens 23 edicions, relativament recents. Si vols mantenir-les amb el nou compte ho pots demanar a commons:Commons:Changing username/Current requests. --V.Riullop (parlem-ne) 21:45, 20 nov 2013 (CET)
@Vriullop: Gràcies! Ja ho he aconseguit. Les fotografies que havia pujat a Commons només eren per il·lustrar uns articles que havia redactat, res més -- Vàngelis Villar

Millorant ajudes referències

Vicenç. Seguint el meu compromís a la Viquitrobada, he començat a pensar com fer una bona ajuda en el món de les referències i he començat per mirar de treure totes les complicacions que només s'utilitzen en ocasions excepcionals (o experimentals..) i que un novell se sent com si l'haguessin posat davant d'una cabina d'avió (com a mínim). Com que pensava proposar fer servir plantilles per a totes les situacions (habituals), m'he posat a revisar les que tenim i a fer una certa neteja:

  • He vist que vas redireccionar la {{amaga ref}} i, lògicament, la {{amaga Ref2}}. Hi havia alguna raó consensuada i/o hi havia algun opositor-defensor de la seva existència?. Ho dic perquè si tothom estava d'acord o es va veure que era un embolic o ningú mai l'ha trobada a faltar, potser que l'eliminem i tindrem una rampoina menys.
  • En la mateixa línia, jo liquidaria {{referències2}}, ja que si quan hom la crida és perquè vol posar dues columnes, que més li dóna posar el "2" darrera de la barra i fer servir {{referències}} ?
  • A la categoria:Plantilles de referències li pensava fer una "subcategoria:Plantilles de referències per compatibilitat", on ubicar totes aquelles que la única cosa que fan és traslladar paràmetres, i hi posaria un avís de que no es facin servir. Així a la categoria principal ens quedarien les eines d'ús habitual.
  • Per últim, si les teves respostes animen a l'eliminació, et demanaria si tens o em dius on trobar un bot de substitució (amaga ref --> Referències, etc....). merci,--amador (disc.) 07:45, 24 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez: L'historial de la col·lecció "amaga" es pot veure a Plantilla:Referències2 on al final han anat a parar totes les redireccions. Crec que en un principi era un intent de posar les referències en una navbox amagada, però com que és una informació essencial no convé amagar res. Es pot tractar igual que totes les redireccions de plantilles: primer, substituir-les; segon, deixar en la documentació només aquelles que puguin ser útils com a dreceres; tercer, deixar passar un temps prudencial i eliminar les redireccions no usades de nou. La Referències2 també és una mena de redirecció. En les pàgines d'ajuda n'hi hauria d'haver només una, la Referències. La substitució per bot és senzilla, alguna vegada ho he fet, només falta que ho recuperi entre tot el merder desorganitzat que tinc. Millor posa-ho a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds, pàgina que hauríem de dinamitzar més. --V.Riullop (parlem-ne) 11:44, 24 nov 2013 (CET)
D'acord en concentrar en {{referències}} les explicacions. Estic pensant en fer una ajuda molt simple per a fer les coses normals que en molts casos s'haurien de fer amb plantilles sense paràmetres. A les pàgines d'ús de les plantilles faria dues parts: la versió exprés on expliqui el que correspongui amb les pàgines d'ajuda i una segona clarament identificada com "àrea per a experts" on descriuria les altres opcions disponibles. En paral·lel amb referències vull endreçar les notes i aquí ve la pregunta: Li tens un especial carinyo a {{Llista de notes}} ? El funcionament és similar, però més complert que {{Notes}}, però crec que el nom més idoni és "Notes", per paral·lelisme amb "Referències". Que em dius ?--amador (disc.) 20:38, 24 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez: Per a la documentació de les plantilles molt usades o complexes està bé fer una guia ràpida. Pot servir el format usat a {{coord}}. Per les notes no tinc cap carinyo, al contrari crec que són a evitar, només a usar en casos concrets com notes al peu d'una taula. En general, tot el que sigui informació hauria d'estar en el propi text. Vist per sobre diria que les dues plantilles s'haurien de fusionar, acaben fent el mateix de diferent forma. --V.Riullop (parlem-ne) 21:00, 24 nov 2013 (CET)
Bé, discrepem en lo de les notes. Jo ho faig servir quan hi ha una informació complementària molt interessant però que s'allunya del fil argumental i dins el text seria tediós. (Ex.: les descripcions sobre les hipòtesi del lloc de naixement conflictius o poc documentats, com a Roseta Mauri. Dit això, quan dius "notes al peu d'una taula", vol dir que potenciaries la parella {{nota}} i {{ref}} ?. Jo les he descobert ara i, si qui les fa servir és curós, poden donar molt de joc.--amador (disc.) 21:20, 24 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez: Doncs en l'exemple que poses jo traslladaria la nota a l'apartat de biografia. És informació interessant. Per "notes al peu d'una taula" vull dir per exemple Jocs Olímpics#Seus i edicions on es fan aclariments necessaris que no es poden posar dins la taula. Aquestes dues darreres plantilles són obsoletes, a substituir i eliminar. Es pot fer el mateix amb el sistema actual. --V.Riullop (parlem-ne) 21:55, 24 nov 2013 (CET)
Ja, però a l'exemple dels JJOO es fa servir el sistema std per a les notes, on la {{llista de notes}} presentaria també les {{efn}} que hi hagués prèvies a la taula. Ara bé amb la combinació {{nota}} i {{ref}} fas el que vols, perquè determines nota a nota on vols que aparegui. Mira aquesta taula de Renfe. Que faries ?, si apostem perquè siguin obsoletes, hauríem de ser capaços de substituir-les amb els altres mitjans.--amador (disc.) 22:16, 24 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez: Amb {{referències|group= }} o {{referències|tanca}} també les poses on vols. En la mateixa pàgina Plantilla:Referències/ús hi ha exemples múltiples de referències o notes en diversos llocs. Les he substituint a l'article de la Renfe. --V.Riullop (parlem-ne) 00:04, 25 nov 2013 (CET)

Molt bé. Ara només cal decidir si ho canviem arreu o ho deixem així. Una altra pregunta: quin nom t'agrada més {{efn}} o {{Nota ref}} ?. Per coherència amb {{sfn}}, jo diria la primera, si bé em sembla una mica travallengües pels nous i fàcil de confondre amb "sfn",a més que només és una compatibilitat amb l'anglesa on tampoc queda clar que vol dir la "e". Bé, les teves sàvies opinions són benvingudes en un moment com aquest. Per cert, tot i que reorientem el funcionament cap a la {{Referències}}, hauràs vist el meu interès per les notes. Penso que de cara a fer unes ajudes simples per als novells, millor separar els dos mons i mirar d'evitar fer-los entrar en el funcionament del |group=. Si vols fes un cop d'ull al full de ruta que m'estic muntant, on pots fer canvis, si veus que m'he deixat alguna cosa. Merci,--amador (disc.) 07:13, 25 nov 2013 (CET)

@Amadalvarez: "Efn" vol dir "explanatory footnote", és a dir "nota explicativa al peu" amb el sentit de notes amb una referència inclosa. Potser "Nota amb ref" seria un nom més clar, deixant dreceres. Igualment, "sfn" també resulta misteriós d'entrada. És millor poder explicar les coses amb noms més intuïtius. Tens raó que tot el sistema de notes i referències amb group és per un nivell 2, després d'haver assimilat el nivell 1 bàsic. --V.Riullop (parlem-ne) 09:21, 25 nov 2013 (CET)
I si els anomenem "notapeu" i "refpeu" aprofitant el moment de canvi per a fer un exercici de clarifcacio? amador (disc.) 11:52, 25 nov 2013 (CET)
Tu mateix, m'és igual. Tinc la impressió que hi ha molts noms similars per fer coses diferents. Cal tenir una visió de conjunt per veure si els noms són prou entenedors. --V.Riullop (parlem-ne) 12:15, 25 nov 2013 (CET)

07:40, 25 nov 2013 (CET)

Dubte plantilla

Hola mestre: A la meva discussió tinc una petició vers el senyal de la generalitat històric i com es mostra l'actual en tots els presidents d'aquesta. {{President de la Generalitat}}. Voldria modificar la plantilla per tal de posar-hi el senyal antic als presidents anteriors al 1931 i el "modern" d'en Companys en amunt. Però no tinc ni flors de com fer-ho. M'ho expliques?--Mafoso (Mani'm?) 09:13, 26 nov 2013 (CET)

@Mafoso: Una tema interessant pels plantilleros. La clau està en el paràmetre "inici de mandat" per si és anterior o posterior al 1931. El problema és que aquest paràmetre no està normalitzat per extraure la data. Però... per això tenim Lua. Amb:
{{#invoke:string|match|s={{{inici de mandat|}}}|pattern=%d%d%d%d|match=-1|nomatch=2013}}
es pot extraure el patró de quatre xifres que se suposa serà l'any. Per exemple, provat a Especial:ExpandTemplates:
{{#invoke:string|match|s=[[14 de desembre|14 de des.]] de [[1932]]|pattern=%d%d%d%d|match=-1|nomatch=2013}}
em dóna 1932. Si no ho hagués trobat retornaria 2013 per evitar errors. El match=-1 és perquè retorni l'últim si troba més d'una cadena de 4 xifres, cas rar en principi. Comprova que no hi hagi problemes amb altres formats del paràmetre. Si és així, doncs ja ho tens:
{{#if: {{#invoke...}} >1931 | senyal nou | senyal vell}}
--V.Riullop (parlem-ne) 10:00, 26 nov 2013 (CET)

Aix ... Ho he provat i no rutlla (diff). He provat a Especial:ExpandTemplates:
{{#invoke:string|match|s=[[1359]]|pattern=%d%d%d%d|match=-1|nomatch=2013}} >1931

{{#if: {{#invoke:string|match|s=[[1359]]|pattern=%d%d%d%d|match=-1|nomatch=2013}} >1931 | nou | vell}}

{{#invoke:string|match|s=[[1359]]|pattern=%d%d%d%d|match=-1|nomatch=2013}} <1931

{{#if: {{#invoke:string|match|s=[[1359]]|pattern=%d%d%d%d|match=-1|nomatch=2013}} <1931 | nou | vell}}

Retorna:
1359 >1931

nou

1359 <1931

nou
Hi ha un problema al IF ... que no sé veure (les dues condicions retorna "verdader")--Mafoso (Mani'm?) 11:19, 26 nov 2013 (CET)

@Mafoso: Aps, ho interpreta com a cadena de text, no números. Cal usar ifexpr:
{{#ifexpr: {{#invoke:string|match|s=[[1359]]|pattern=%d%d%d%d|match=-1|nomatch=2013}} >1931 | nou | vell}}
--V.Riullop (parlem-ne) 11:35, 26 nov 2013 (CET)
fet. Mil gracies. --Mafoso (Mani'm?) 11:58, 26 nov 2013 (CET)

Dubte sobre les dades a Platja des Cavall d'en Borràs

L'eufemisme irònic del topònim s'explica per la reivindicació popular de les salines des de l'expropiació el 1715 per Felip V.

Hola VRiullop, he llegit el teu article i estic sorprès amb aquesta frase. Segons tenc entès sí que el fet d'anomenar Cavall a aquella platja sí que té un origen eufemístic però no aconseguesc trobar la relació entre això i l'expropiació de les salines amb els Decrets de Nova planta del 1715. Esper que pugues aclarir-m'ho ja que és un tema que m'interessa bastant. Moltes gràcies! 15:21 29nov2013 (CET) Casteví

@Casteví: Quan ho vaig escriure hi havia el mal costum de no anotar les referències. Deu ser en algun dels llibres que tenc a mà. De totes formes, l'eufemisme és clar. Borràs i Cia. era la companyia propietària de les salines. Cavall és un eufemisme per carall usat en diferents topònims. Pots veure per exemple Cavall Bernat i Carall Bernat. --V.Riullop (parlem-ne) 17:24, 29 nov 2013 (CET)

Més sobre Vilafranca

He trobat un parell més de bunyols a Vilafranca, però no a la llista, sinó a dues de les fotos, que no corresponen amb la casa que pretenen il·lustrar. Mira't la discussió... --Enric (discussió) 01:45, 30 nov 2013 (CET)

Molt agraït. --Enric (discussió) 12:36, 30 nov 2013 (CET)

Jaciments Paleontològics

Hola mestre: Avui he tingut un xic de temps. A Usuari:Mafoso/proves#JACIMENTS PALEONTOLÒGICS tens un primer bolcat dels Jaciments paleontològics que surten a l'inventari ... Surten al Arqueodada però no a pat.mapa. Desconec si amb bot pots treure les dades de la fitxa, i encara més com fer-ho per trobar les coordenades. Les dades les he tret fent un poc de cerca via codi de pàgina ([4]) però no he trobat com "treure" la capa o les dades de coordenades... Si no he comptat malament son 313 jaciments inventariats. --Mafoso (Mani'm?) 17:04, 27 nov 2013 (CET)

@Mafoso: Enhorabona per la llista. Suposo que amb això podré treure les dades de la fitxa igual que amb els monuments. Llàstima que la informació és escassa sense res a patmapa. Les coordenades no les veig enlloc, a banda d'x-y al mapa amb el punter. --V.Riullop (parlem-ne) 19:07, 27 nov 2013 (CET)
@Mafoso: Tinc el bot preparat per treure la llista, a falta d'alguns detalls que potser deixo per corregir a mà. Una mostra Special:Permalink/12459058. Falta veure com es poden separar els 313. Per comarques seran pocs i no se m'acut res. En el camp de protecció només surten 5 BCIN. --V.Riullop (parlem-ne) 17:27, 2 des 2013 (CET)
Donada la manca de dades (i el desconeixement del tema per part d'un servidor) sols se m'acut una divisió administrativa. Cada cop veig més clar que per avançar en aquest tema dels Jaciments caldrà posar-se en contacte amb els del ICP ... --Mafoso (Mani'm?) 18:51, 2 des 2013 (CET)
@Mafoso: Bé, ja ho tinc, només al Pallars Jussà n'hi ha 95. Em temo que amb l'ICP passarà com els jaciments arqueològics. Arqueodada és una excepció que se'ls ha colat. És més habitual que no es facin públics els jaciments pel perill d'espoliació. La majoria no estan protegits físicament o estan en treballs o pendents de prospeccions. Tot el que es pot treure, com va passar a Menorca, serà una llista dels visitables o museïtzats. Tampoc estic segur si es pot considerar patrimoni natural o més aviat cultural, tot i que no és producte d'intervenció humana. --V.Riullop (parlem-ne) 20:01, 2 des 2013 (CET)
Aquest Document adreçat a museus (pag.13 i 14) parla de tema ubicant els jaciments en el camp del Patrimoni Natural.
Efectes col·laterals: Cercant més dades m'he topat amb: Base de dades Holotips Museu de Geologia del Seminari de Barcelona (MGSB) i amb un munt de cartografia geològica de l'ICG. No em vull desviar del tema però potser es pot "aprofitar".--Mafoso (Mani'm?) 09:15, 3 des 2013 (CET)
@Mafoso: Ben trobat. Té sentit considerar la paleontologia com a patrimoni geològic. Quasi que estic per ajuntar-ho a {{Llistes de patrimoni natural de Catalunya}}. Sobre els mapes geològics no veig com aprofitar-ho. És molt especialitzat. --V.Riullop (parlem-ne) 10:11, 3 des 2013 (CET)
«És Patrimoni Geològic cada un dels elements que conformen el substrat rocós i el registre fòssil que caracteritza la seva edat.»[5]. Ja pots ajuntar-ho a {{Llistes de patrimoni natural de Catalunya}}. :). He fet una crida a en Vàngelis Villar per si ens pot donar un cop de mà.--Mafoso (Mani'm?) 13:24, 3 des 2013 (CET)

Hola Senyor Vriullop

Hola Sr. Vriullop, el motiu per sol·licitar un canvi de nom del meu compte anomenat "Gylatshalit", es degut a que aquest nom va en contra de la politica oficial de Viquipèdia, respecte als noms d'usuari, a petició d'un administrador, he decidid sol·licitar al canvi de nom, jà que Gylat shalit es una persona real i aquest no es pas el meu nom , bé com vostè jà sap es cert que he estat bloquejat a la Wikipedia en anglès, però també es cert que he fet valuoses contribucions a la Viquipèdia Catalana, respecte al tema de les comptes titella, es també cert que en tinc varies però voldria cancel·lar-les totes i editar solament amb una, actualment no estic interesat en editar en anglès, donçs prefereixo editar en català. Si vol enviar-me un missatge pot fer-ho a la meva pàgina d'usuari. Fins aviat Senyor Vriullop.Gylatshalit (disc.) 17:31, 30 nov 2013 (CET)

Hola de nou, Senyor Vriullop

I am glad you answered my message mister vriullop, I agree to cancel my other accounts on wikipedia, and focus only in one account, I'll be glad to make useful contributions to the catalan wikipedia.

Gràcies per contestar el meu missatge Senyor Vriullop, estic d'acord en cancel·lar totes les meves "contes titella", que tinc a Viquipèdia, i editar només amb una. Gylatshalit (disc.) 19:57, 30 nov 2013 (CET)

Contestat a VP:CNU. --V.Riullop (parlem-ne) 21:25, 30 nov 2013 (CET)

Quin format t'agrada més

Estava fent proves per millorar el format de les pàgines d'ajuda de referències amb la idea de tenir-ho tot en una única pàgina que funcionés per pestanyes. Com que la {{metacaixa}} no funciona i sembla que està demodé, he fet aquesta prova amb {{Caixa de navegació amb grups plegables}}. Però cercant per wikimedia he arribat a aquesta ajuda dels anglesos, que està en vertical enlloc d'horitzontal i té un look més modern. Que n'opines?.--amador (disc.) 17:53, 30 nov 2013 (CET)

@Amadalvarez: Molt millor l'anglesa, sens dubte, millor que la metacaixa o la {{pestanyes}} o la caixa de navegació que no és adequada per contingut. --V.Riullop (parlem-ne) 18:22, 30 nov 2013 (CET)
Doncs em llenço a la piscina i li donarem una sorpresa a la comunitat. Ara falta saber si serà positiva o negativa. merci, --amador (disc.) 20:00, 30 nov 2013 (CET)
Tot i que la {{pestanyes}} segueix la mateixa lògica però amb botons a dalt. A banda de l'estètica (que a mi em sembla massa bàsica),perquè altra cosa no t'agrada ?.--amador (disc.) 20:40, 30 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez: La pestanyes està bé, per això la vaig crear :-) Una altra versió d'estètica millorada és amb bàner i botons com a Viquiprojecte:WLPA Barcelona 2013/capçalera, o sense bàner. Però m'ha sorprès la simplicitat efectiva del model d'introducció anglès, segurament més adequat per a novells. Potser millor amb una amplada menor per no menjar-se el contingut, tot i que si ha massa contingut per pàgina al final un no s'ho llegeix. --V.Riullop (parlem-ne) 20:56, 30 nov 2013 (CET)
Bé, tenim una versió beta per si vols fer un cop d'ull. Et deixo una nova feina per al bot a la pàgina de sol·licitud. Revisant les altres plantilles rares, he descobert que hi ha gent que es complica la vida més que jo. Salut ! --amador (disc.) 23:19, 1 des 2013 (CET)

Enllaç AdQ

Hola! Que potser saps per què no es mostra l'estrelleta al costat de l'idioma en el qual l'article és de qualitat (ex. a Urani). {{enllaç AB}} sembla que funciona correctament, però {{enllaç AD}} no.--Arnaugir (discussió) 22:57, 3 des 2013 (CET)

@Arnaugir: Aix, error meu. Havien desaparegut tots i vaig actualitzar la part dura a Common.js però deixant després un error tonto. --V.Riullop (parlem-ne) 08:28, 4 des 2013 (CET)
Ups, mira que havia mirat les teves modificacions i no me n'havia pas adonat. Gràcies!--Arnaugir (discussió) 09:39, 4 des 2013 (CET)

Monuments de Falset

Un parell de bunyolets al carrer del Castell de Falset, actualment Bonaventura Pascó. Aquí ho explico. --Enric (discussió) 01:28, 6 des 2013 (CET)

09:38, 9 des 2013 (CET)

Agraïment Paleontològic

Sols t'ho he agraït per que el programari no permet notificar un "T'ESTIM" !!!!. Moltíssimes gracies!.--Mafoso (Mani'm?) 10:48, 9 des 2013 (CET)

@Mafoso: Ha estat fàcil amb bot, però les coordenades cal trobar-les una a una a partir de la indicació del mapa. Com que és pesat, he començat amb els paisatges. Digue'm si vaig bé. --V.Riullop (parlem-ne) 12:33, 9 des 2013 (CET)
Vicenç: lo dels paisatges: collonut! (em meravella la teva capacitat de concreció en els trets distintius). --Mafoso (Mani'm?) 09:41, 10 des 2013 (CET)

Dubte OTRS | Entrega premis WLM

Hola Vicenç, com va? Tinc uns dubtes, a veure si em pots ajudar:

  • OTRS: a la Miró m'estic dedicant a localitzar i seleccionar llibres i articles per a alliberar amb la pertinent autorització:
    • Va bé si faig que els autors signin una autorització model que els enviaria (amb membret de la Miró i tot plegat) i llavors us la faig arribar en pdf? Ho dic per no enredar-los a enviar mails i tot plegat, que només m'hagin de fer una firmeta i jo m'encarrego de tot.
    • Suposo que amb la descripció del text que s'allibera (títol, data, editorial, ISBN…) n'hi ha prou, oi? És que probablement molts no els tinguem encara en format digital, i un cop signada l'autorització ja miraria la manera de digitalitzar-los.
    • D'aquells textos alliberats que disposem la versió digital (el word, sense imatges), què en faig? La carrego a viquillibres? Com la poso a disposició dels xucladors?
  • Entrega de premis WLM: hi aniràs? Tinc les dues totxanes de llibres que et toquen per haver participat al Wiki Takes Mollerussa. Pesen bastant, et va bé que te's porti dimecres? Si algun dia (fins cap d'any) voltes per Barcelona i tens temps, jo normalment a partir de les 7 de la tarda ja sóc al pis i els podries passar a recollir.

Gràcies! --ESM (disc.) 16:32, 9 des 2013 (CET)

@ESM: Un document signat també serveix, no cal que sigui e-mail. S'allibera l'obra, independentment del format. Si hi ha versió digital es poden carregar a viquitexts, no viquillibres, però això ja no sé com va, pregunta al Carles. En principi aniré al WLM, pots portar els totxos. --V.Riullop (parlem-ne) 16:44, 9 des 2013 (CET)
@ESM:Vicenç, la qüestió és que els llibres tenen fotografies d'obres amb copyright que no poden ser alliberades. En aquest cas, si s'especifica que només s'allibera el text, no hi hauria problema (crec jo). ESM jo podria deixar-te l'escànner de mà que tinc a casa. Per facilitar la feina dels xucladors és essencial tenir una versió digital (encara que sigui privada entre els membres). Respecte Viquitexts, la tendència habitual és penjar pdf d'obres publicades i utilitzar l'extensió Proofreading per transcriure, però donat que no podem alliberar fotografies, potser haurem d'optar per la de penjar el text del llibre (sense escaneig). Es pot parlar quan ens trobem el cas.--KRLS , (disc.) 17:35, 9 des 2013 (CET)

Proposicions deshonestes

Hola master, com vas?. Ja has vist que he emprés una creuada per la simplificació plantillera arran d'haver fet la guia per referenciar i mirar d'explicar que el 90% es pot fer amb plantilles i no cal saber codi wiki si no vols ser sofisticat. Bé, anava a modificar la descripció de la {{ref-llibre}} (on explica "Múltiples referències") i m'he adonat que seria molt útil que a la {{sfn}} se li pogués subministrar un paràmetre amb el nom que vols que posi com a enllaç (enlloc que generi el CITEREF...). D'aquesta forma podriem eliminar l'ús de l'expresió [[#Ref|cognom any]] quan fas servir un |ref= específic a les plantilles de la família "citar ref". Si no m'equivoco, això és el que fa la {{note}}, però m'aniria molt bé poder unificar a la parella {{sfn}} - {{citar ref}} i companyia, totes les instruccions per a referenciar. De fet les instruccions condueixen a aquest ús sense ni esmentar el |ref=, però quan tens dues bibliografies del mateix autor i any, cal diferenciar-les d'alguna forma i jo en faig servir el |ref=, que és el que pensava explicar. Com ho veus ?. M'ho podries fer, que no m'atreveixo?. awaiting reply.--amador (disc.) 05:59, 10 des 2013 (CET)

@Amadalvarez: O bé avui estic espès i no he entès res o bé el títol m'ha posat en guàrdia. Vols dir afegir un paràmetre ref a la sfn? Em sembla que s'hauria de fer tot de nou a partir de en:Module:Footnotes. Digue'm abans si el que vols funciona a l'anglesa. --V.Riullop (parlem-ne) 08:57, 10 des 2013 (CET)
No conec (ni entenc gaire) el llenguage. Si, volia dir afegir un paràmetre ref que si s'omple seria el nom de l'enllaç enlloc del que ell genera. Quan dius "fer tot de nou", vol dir "totes les templates de la família?. A mi em fa vertígen. No aspira a tant.--amador (disc.) 22:58, 10 des 2013 (CET)
@Amadalvarez: Ho deia perquè en la versió anglesa sfn m'ha semblat que tenen el paràmetre ref. Posats a fer seria millor actualitzar amb el nou mòdul per tenir-ho sincronitzat. Per això, si el que necessites funciona a l'anglesa, serà més fàcil adaptar-ho. --V.Riullop (parlem-ne) 07:40, 11 des 2013 (CET)
He fet la prova aquí, per si ho vols mirar o fer més proves. La única cosa que tenim nosaltres a més a més, és que |ref= sigui "harv" per defecte. Per cert, sabies que les plantilles de format de fonts (cite book i família) validen els paràmetres i calculen l'ISBN ?. S'ha acabat tenir porqueria a les plantilles !. Ja em diràs. Merci,--amador (disc.) 06:29, 12 des 2013 (CET)
@Amadalvarez: Ok, diverses coses:
1) Nova versió en proves a Usuari:Vriullop/proves/Plantilla:Sfn. Sembla que funciona bé, però millor que provis diferents casos a veure si s'ha trencat res. Vés a Especial:TemplateSandbox. En lloc de "Prefix de proves: Usuari:Amadalvarez/proves" posa-hi "Usuari:Vriullop/proves" per usar la meva plantilla. A "Pàgina a generar" pots posar qualsevol pàgina per veure com queda amb la plantilla de proves. Per exemple, a Usuari:Vriullop/proves hi ha una còpia de la teva pàgina anglesa i funciona, la referència 1 amb harv per defecte i la 4 amb ref=xxx.
Fa patxoca. He fet alguns canvis de prova per comprovar els altres valors del darrer paràmetre i sembla tot OK. Quan vulguis, endavant.
2) Per la validació dels paràmetres de la família ref-, sí que suposa fer-ho tot nou amb Lua. Calculo un mes com a mínim de feina per fer adaptacions, traduccions i comprovacions. Era la meva primera prioritat fins que m'he entretingut amb altres temes.
No ve d'un pam; a més caldria avaluar si tindrem una munió d'errors històrics. És cert que la teva campanya de fa uns mesos va eliminar molts paràmetres erronis, però per exemple l'isbn no sabem si està ben calculat, etc. Quan puguis posar-te, compta amb el meu suport com a escombriaire.
3) Pensant en el nom sfn, això té la seva pròpia nomenclatura. Per exemple, la UOC en diu "referències internes". Però el que em sembla més clar és la UB on separa "referència bibliogràfica" (seria la plantilla ref-xx) i "citació bibliogràfica" (la sfn) que la norma ISO explica com a "referència curta" que remet a la referència completa. Si s'aclareixen els conceptes serà més fàcil anomenar les coses. --V.Riullop (parlem-ne) 10:59, 12 des 2013 (CET)
Doncs de moment vaig a incorporar aquest lèxic a la "guia per referenciar" per anar fent cultura.--amador (disc.) 19:04, 12 des 2013 (CET)

Canvi d'usuari

Hola Vriullop, sóc en kippelboy. Estic intenant canviar el nom d'usuari de l'usuari Usuari:Elaf13 per Usuari:Elaf88. És una de les viquipedistes del Balaguer. Ho he fet be? He deixat un missatge a la seva pàgina tal i com es recomana. Contesta'm a la pàgina del Kippel,ok? --Elaf13 (disc.) 12:59, 12 des 2013 (CET)

@Kippelboy, Elaf13: Ho he traslladat a VP:CNU. La recomanació de deixar un missatge a la seva pàgina suposo que és en cas de voler usurpar un compte existent. És un avís de gentilesa però les peticions estan centralitzades en aquesta pàgina. He contestat allà mateix. Hi ha dos comptes, Elaf i Elaf13, que cal aclarir què en fem. --V.Riullop (parlem-ne) 13:30, 12 des 2013 (CET)

Miravet

Hola, Vicenç. M'estava mirant la llista de monuments de la Ribera d'Ebre perquè aquestes festes tinc pensat anar a Miravet i he trobat això, vejam si li trobes l'entrellat. --Enric (discussió) 23:18, 15 des 2013 (CET)

Misteris patrimonials... --Enric (discussió) 09:30, 16 des 2013 (CET)

Quinzena de la qualitat

Bones! Com es va comentar en la viquitrobada, aprofitem el Nadal per ocupar-nos més intensament del manteniment de la viquipèdia en el què s'anomena Gran Quinzena Anual de la Qualitat, que aquest any es celebra de 21 de desembre de 2013 al 5 de gener de 2014, a la que et convido a participar i apadrinar algun dels camps per procurar netejar-lo. Estem en fase de preparació i s'agrairan sugerències i comentaris. --Panotxa (disc.) 00:51, 16 des 2013 (CET)

09:24, 16 des 2013 (CET)

Commonscat-Inline

S'ha desquadrat alguna cosa a la plantilla commonscat-inline. Sospito que el problema és que en aquesta edició van quedar dos }} de més (potser darrera el paràmetre 1?). Hi pots fer un cop d'ull?--Pere prlpz (disc.) 12:00, 16 des 2013 (CET)

Aix, no es pot anar ràpid. Amb la confiança que a la commonscat ja estava bé no vaig parar atenció. --V.Riullop (parlem-ne) 12:47, 16 des 2013 (CET)

Gràcies!

Ja he pogut solucionar el canvi d'usuari a Wikimedia i unificar-ho tot sota un únic compte.

Moltíssimes gràcies per ajudar-me a fer tots els passos!--Elaf88 (disc.) 20:36, 18 des 2013 (CET)

Salutacions

Hola de nou Vriullop. Feia molt de temps que no em passava per la Viquipèdia però ara que tindré uns dies aprofito per saludar-te. Intentaré treballar una mica els articles de la guerra de successió ara que entrem de ple en el tricentenari.--Georg-hessen (enraona'm) 14:53, 22 des 2013 (CET)

@Georg-hessen: Rebenvingut, és un bon tema realment, d'actualitat i de controvèrsies interessades que caldrà anar aclarint. --V.Riullop (parlem-ne) 15:05, 22 des 2013 (CET)

Festes

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona, cada any fan un pessebre realitzats per diferents artistes, escoles d'art etc. Aquest any ha tocat un en "pla modern" i senzill. T'envio el que representa el "portal". Bon Nadal!! --MarisaLR (disc.) 19:19, 22 des 2013 (CET)

09:22, 23 des 2013 (CET)

Tralarí

Feliç felicitat!
Desitjo que tinguis unes molt bones festes, t'ho passis molt bé i que comencis l'any nou amb bon peu! ~ Judesba.

La Pegatina - "Aquí és nadal i estic content!"
Sanjosex - "Polvorons amb mel"
"Quan somrius"
John Lennon - "Happy Xmas (War Is Over)"

--Judesba (digues...) 17:29, 23 des 2013 (CET)

« Que aquest cicle anual que aviat es clou,
sigui el germen del que aviat ens neix.
Que els bons sentiments facin un bon feix.
Tingueu Bones Festes i Bon Any Nou.
»
Bestiasonica: Nadal 2013

Commonscat

Vicenç: Quan tinguis un moment, podríes actualitzar el paràmetre commonscat a les llistes de monuments de: Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà i Pla de l'Estany?. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 20:03, 2 des 2013 (CET)

Fet, bona feina. --V.Riullop (parlem-ne) 10:04, 3 des 2013 (CET)
Quan et vagi bé, prego facis el mateix amb les llistes de: Baix Empordà, la Selva, Gironès i la Baixa Cerdanya. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 18:28, 11 des 2013 (CET)
Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 11:16, 12 des 2013 (CET)

Caldria que actualitzessis commonscat a les llistes de: la Segarra, el Solsonès, el Berguedà, la Noguera, l'Alt Urgell i el Pallars Jussà. Gràcies.--Isidre blanc (disc.) 17:18, 15 des 2013 (CET)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 22:42, 16 des 2013 (CET)
Pots fer el mateix amb les llistes de: Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Vall d'Aran, Urgell, Pla d'Urgell i Segrià. Gràcies i BON NADAL a tú i als teus.--Isidre blanc (disc.) 13:38, 18 des 2013 (CET)
Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 18:41, 27 des 2013 (CET)

Cabacés

Hola, Vicenç. Abans no s'acabi l'any, et passo unes reflexions després de la meva última (i també primera) visita a Cabacés. Que tinguis una bona sortida i entrada d'any. --Enric (discussió) 04:49, 30 des 2013 (CET)

09:40, 30 des 2013 (CET)

Bus turístic

Hola, per tal de que el nom i la cosa tinguin el mateix aspecte i tot agafi una mica de sentit, he començat a retocar les pàgines del Bus turístic. Pel que he vist, hi ha moltes subpàgines però està força ben organitzat amb plantilles et al, pel que un cop més, t'he de felicitat. Ara per ara ho he deixat a mitges (em falten trobar alguns substituts per a alguns elements de disseny, però la idea és adaptar el màxim el projecte al concepte de bus turístic, per tal que sigui més consistent. Si t'animes a modificar cosetes...ja saps. I reverteix tot el que calgui si és que he cagat alguna cosa.... wiki style. :-)--Kippelboy (disc.) 17:46, 2 gen 2014 (CET)

@Kippelboy: Em sembla bé. Hi ha massa avatars extraterrestres i imatges estrambòtiques que cal anar substituint per a que sembli més un bus. He recuperat l'estil de color dels logos, tot i que podrien ser uns altres, penso que cal destacar-ho d'alguna forma. Alguns texts i imatges són en l'espai Mediawiki, però em pots anar proposant els canvis. --V.Riullop (parlem-ne) 00:15, 3 gen 2014 (CET)

Brooklyn Bridge

Bones, Vriullop! L'enhorabona pel bus turístic, que em sembla una molt bona idea. :-) Tinc una consulta especial, així que em dirigeixo a tu com faig habitualment ja que segur que en saps la resposta. Vaig fer un reanomenament el dia 31, i Brooklyn Bridge va passar de redirigir a Pont de Brooklyn a ser una pàgina de desambiguació; com sempre, canvio els enllaços als articles que hi apunten, i vaig fer la modificació pertinent a Plantilla:Metro Nova York per tal que sortís l'enllaç correcte als articles del metro. El cas és que estem a dia 2 i encara hi ha molts articles del metro que enllacen a "Brooklyn Bridge", i no ho entenc. Quant de temps ha de passar per a que s'actualitzin els enllaços? No entenc per què no em funciona, ja que sempre que ho he fet ha estat automàtic. Gràcies! --Judesba (digues...) 17:57, 2 gen 2014 (CET)

@Judesba: Normalment no triga tant, però passa a vegades que les inclusions no s'actualitzen. He provat de fer una edició nul·la en un dels articles (modificar i desar sense tocar res) i ha desaparegut de la llista. Suposo que s'haurà perdut en algun lloc la tasca d'actualització d'inclusions, la cua de treballs pendents està buida, i caldrà esperar a una actualització global més dura, o qualsevol modificació en els articles. Com alternativa es pot forçar un a un. És un dels bugs estranys ocasionals. --V.Riullop (parlem-ne) 23:10, 2 gen 2014 (CET)
Gràcies per la resposta! Així, doncs, és millor que deixi passar un temps prudencial, o que faci aquestes edicions article per article? Ho pregunto perque no m'hi he trobat mai abans i no hi entenc, de bugs... --Judesba (digues...) 00:28, 3 gen 2014 (CET)
@Judesba: He intentat una edició nul·la en la plantilla, a veure si es refresca. Si no s'arregla en breu, serà millor forçar l'actualització en els articles, no són tants. En algun altre cas que recordi va passar força temps fins que no hi va haver una actualització global. --V.Riullop (parlem-ne) 01:02, 3 gen 2014 (CET)
Perfecte, moltes gràcies! Deixo passar un dia, i sinó ho faig manualment. Per cert, i ja de pas, quina diferència hi ha (a la pràctica) entre utilitzar "ping", "u" i "resp"?; perque la notificació arriba igual... L'Amador també fa servir el "resp" i m'he oblidat de preguntar-li. Salut! --Judesba (digues...) 01:09, 3 gen 2014 (CET)
La notificació s'activa quan s'enllaça a la pàgina d'usuari, sigui directament Usuari:Judesba o bé amb plantilles com {{u}} o {{Resposta a}} que té com a dreceres {{resp}} i {{ping}} que funcionen igual. --V.Riullop (parlem-ne) 01:17, 3 gen 2014 (CET)
Moltes gràcies per les explicacions, Vicenç! Sempre s'aprenen coses noves! :-) Salut! --Judesba (digues...) 01:24, 3 gen 2014 (CET)

Benvinguts al Bus turístic de la Viquipèdia!

Hola Vriullop! Estem molt contents que hagis volgut participar en el nostre circuit de descoberta sobre la nostra comunitat i missió de forma entretinguda i divertida. Aquests són alguns enllaços que poden ser útils per quan vulguis començar:

Necessito ajuda
Sobre el Bus turístic | Una estona a la Parada d'esbarjo

-- Missatge automàtic enviat durant el circuit del Bus turístic per V.Riullop (parlem-ne) 10:29, 3 gen 2014 (CET)

Wikipetan em sembla una bona opció. Molt millor que el camell o el què sigui que no es veu res de res. Això sí, de cara a una futura edició de wikiars, demanaria una col·laboració o faria un concurs de propostes gràfiques ;). De moment Wikipetan em sembla genial. Ahir vaig estar una estona a Commons buscant alternatives i no vaig trobar res de moment, pel que contractem a la wikipetan a veure com ho fa. Com a mínim els japonesos del bus turístic ho agrairan ;)--Kippelboy (disc.) 06:52, 4 gen 2014 (CET)

Commonscat

Bona tarda, Vicenç: Veig que ja vas actualitzar el paràmetre commoscat a les llistes de les Garrigues i el Maresme. Ben fet. Ara et demano ho facis, quan et vagi bé, a les del Garraf i el Baix Llobregat. He fet una bona ofensiva categoritzant fotos i n'estic una mica cansat. Deixaré els Vallès Oriental i Occidental i el Barcelonès per als que coneixen millor aquells verals. Jo m'hi perdo. Que els Reis et siguin ben generosos (sobretot en salut i benestar).--Isidre blanc (disc.) 18:26, 4 gen 2014 (CET)

@Isidre blanc: Tenia pensat anar fent cíclicament a estones, pel que pugui sortir, però em vaig enredant amb altres coses. Ara ho arranco. Per si vols descansar canviant de tema, encara que no del tot, pots veure unes llistes de temàtica nova a Viquiprojecte:Patrimoni natural. Encara no és segur què en farem, però pot ser una alternativa als monuments. --V.Riullop (parlem-ne) 18:59, 4 gen 2014 (CET)
Ja me n'havia assabentat perquè us segueixo en els vostres projectes. És una temàtica que em va. Molt. I a fé que hi ha molta feina a realitzar: per exemple: el primer enllaç de la llista d'espais d'interès natural de Catalunya Era Artiga de Lin porta a una micro pàgina on diu que és una muntanya quan és un indret (no és bo obrir una pàgina només tenint a la vista el mapa de l'ICC). En definitiva: m'hi apunto amb ganes. Però no descuidaré els monuments, sobretot els del meu abast.--Isidre blanc (disc.) 21:52, 4 gen 2014 (CET)

la Garriga

Hola altre cop, Vicenç. Com a primera excursió de l'any, la setmana entrant tinc pensat anar a la Garriga i m'estic preparant el plànol de monuments. Només n'he mirat més o menys la meitat i mira quina pila de despropòsits que hi ha a la llista. El menys greu és el canvi de nom de la baixada de l'Estació pel passeig dels Til·lers. Hi ha uns balls en la numeració que fan feredat. Sort que les coordenades de tots estan bé i no corresponen, gràcies a Déu, a la numeració errònia de Patmapa. He anat canviant-ho a la llista. Veuràs també que hi ha un parell de cases que jo diria que són la mateixa. Demà espero acabar-ho tot plegat. Bona nit! --Enric (discussió) 02:54, 5 gen 2014 (CET)

09:35, 6 gen 2014 (CET)

Traslado

Sugiero trasladar El Paso a El Paso (Texas) y después El Paso (desambiguació) a El Paso. Porque no creo que la ciudad de Texas sea más importante que los otros sitios, y en los demás idiomas también está así. Saludos. --Vivaelcelta (disc.) 10:59, 10 gen 2014 (CET)

@Vivaelcelta: No lo veo claro, para mi existe una acepción más conocida que las otras. Por ejemplo, no lo han hecho así en inglés. Puedes proponerlo en la discusión. --V.Riullop (parlem-ne) 13:33, 10 gen 2014 (CET)
Vale, gracias. el comentari anterior sense signar és fet per Vivaelcelta (disc.contr.) 13:44, 10 gen 2014 (CET) --Vivaelcelta (disc.) 13:45, 10 gen 2014 (CET)

Canvis

He copiat el giny de l'alemanya i sembla que segueix funcionant (canvis).--KRLS , (disc.) 22:07, 12 gen 2014 (CET)

10:32, 13 gen 2014 (CET)

Plantilla:Autoritat

Hola i Bon Any Nou! D'allò que vam parlar fa un parell de mesos a La Taverna sobre incloure el WorldCat, el LCCN o el GND a la plantilla Autoritat, no s'ha fet res, oi? Ho faria jo mateix si en sabés prou... però no és el cas. Ni tan sols sé com editar el mòdul de la plantilla, hehe. --Ferran Mir (disc.) 16:58, 4 gen 2014 (CET)

@Ferran Mir: Fet, ampliat a tots els registres usats a l'anglesa i trets automàticament de Wikidata, si hi són. Prova-ho. Caldrà actualitzar la documentació de la plantilla. --V.Riullop (parlem-ne) 17:51, 4 gen 2014 (CET)
Potser caldria avisar a la comunitat del canvi i que, a partir d'ara, es posi el Registre d'Autoritat quan es pengin biografies de persones. Jo intentaré fer-ho amb totes les que he anat penjant. --Ferran Mir (disc.) 18:21, 4 gen 2014 (CET)
Perdona la molèstia: ho estic provant amb el paràmetre LCCN i no funciona. Quan el poso a l'article Bartholomeo Pitiscus, em surt Identificador LCCNnr93-8368 no vàlid.--Ferran Mir (disc.) 18:36, 4 gen 2014 (CET)
Oblida el comentari anterior: és el format: cal posar nr930008368 enlloc de nr93-8368--Ferran Mir (disc.) 18:43, 4 gen 2014 (CET)
@Ferran Mir: Fa algunes comprovacions de format. Encara millor: posa-hi {{autoritat}} sense cap paràmetre. Sorpresa! --V.Riullop (parlem-ne) 18:46, 4 gen 2014 (CET)
Ostres! ho acabava de provar en l'article Bartholomeo Pitiscus: només li he posat el LCCN i m'han sortit el WorldCat, el VIAF, el GDN, el BNF i tots els demés codis automàticament. És collunut!!!! el comentari anterior sense signar és fet per Ferran Mir (disc.contr.) 18:52, 4 gen 2014 (CET)--Ferran Mir (disc.) 18:52, 4 gen 2014 (CET)
Hola: altre cop amb el tema aquest. Al article Juan de Ortega (mira-t'el) he intentat posar el registre d'autoritat de la BNE XX1315894, però no funciona.--Ferran Mir (disc.) 16:49, 7 gen 2014 (CET)
@Ferran Mir: No hi és a Wikidata perquè em sembla que no l'usa ningú, però l'he afegit. --V.Riullop (parlem-ne) 17:31, 7 gen 2014 (CET) Moltes gràcies!!!--Ferran Mir (disc.) 15:36, 10 gen 2014 (CET)
Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per Ferran Mir (disc.contr.) 20:26, 7 gen 2014 (CET)

Mestre: Aprofito el fil per demanar consell a vos i en @Ferran Mir: : He trobat un autor amb dues autoritats: Pau Gener Galin (sembla "pifia" de la BNE) ... Diexo les dues plantilles?, es pot "avisar" ?. --Mafoso (Mani'm?) 12:11, 13 gen 2014 (CET)

@Mafoso: Té nasos, ha publicat obres amb els dos noms: Galín Gener, Pau i Gener Galin, Pau. A Cantic no hi és, però a la BNC ho tenen bé: un nom acceptat i un relacionat. Justament aquests catàlegs són per resoldre aquest problemes. Jo deixaria només el bo. El que no entenc és que la BNC participa a Cantic i se suposa que el segon havia de substituir al primer. --V.Riullop (parlem-ne) 12:29, 13 gen 2014 (CET)
@Mafoso: Això de les referències duplicades es dona sovint: al VIAF he trobat fins a set registres diferents per a Guillelmus Anglicus. Ja no t'explico el que pot succeir quan l'autor és àrab, xinès, hindú o qualsevol altre llengua que no fa servir caràcters llatins!. Jo normalment quan ho trobo envio un email a la institució dient-los el que he trobat. Pel que va al Wikidata, no sé si hi ha alguna política establerta per aquests casos. De fet, es poden obrir tants VIAF's com vulguis en la fitxa d'una persona, però no sé si això és convenient: en algun moment es donaran compte de la duplicitat i fusionaran les fitxes. --Ferran Mir (disc.) 22:59, 13 gen 2014 (CET)

Per Fi!!! : Desprès de veure uns quants al VIAF amb referencia a la Wikipèdia ... Mira Aquest ... --Mafoso (Mani'm?) 16:06, 15 gen 2014 (CET)

Plantilla image label

Acabo de fer una ampliació de Nicaragua incloent un mapa dinàmic de les subdivisions administratives i m'ha surtit una nyapa en comptes del mapa, i no entenc el perquè. Hi podries fer una ullada, sisplau ?Walden69 (disc.) 23:13, 17 gen 2014 (CET)

@Walden69: Corregit, hi havia un paràmetre en català en lloc d'anglès. És el problema de tenir plantilles en anglès fent el text d'edició incomprensible per novells i provocant errors en veterans. --V.Riullop (parlem-ne) 23:30, 17 gen 2014 (CET)