Viquipèdia:Bots/Sol·licituds

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Escriviu ací sota les vostres sol·licituds per a feines concretes que desitgeu que realitzi algun bot a la Viquipèdia en català. En cas que ja estigui a Viquipèdia:Bots/Tasques periòdiques, indiqueu-ho ja que segurament algú ja ho té programat.

A continuació es mostren les sol·licituds pendents. Marqueu-les amb les plantilles {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} per al seu arxiu automàtic al cap de 10 dies.

Taula de continguts

Eliminació d'enllaços d'una plantilla[modifica | modifica el codi]

Seria possible programar un bot perquè elimini tots aquells enllaços dins de les plantilles {{capentcat|}}, i que apuntin a redireccions circulars? – Leptictidium (pm!) 16:37, 16 abr 2008 (CEST)

Hi afegeixo que crec que en tota mena d'articles tenim redireccions circulars (enllaços a redireccions que apunten al mateix article on hi ha l'enllaç), i aniria molt bé localitzar-los tots d'alguna manera i fins i tot arreglar-los automàticament. Si s'arreglen directament, les contribucions del bot poden servir per comprovar si en algun d'ells hi havia algun altre error que causava la redirecció circular.--Pere prlpz (discussió) 16:42, 16 abr 2008 (CEST)
Jo entenc per redirecció circular, aquella pàgina de redirecció, o sèrie de pàgines de redirecció, que contenen com a redirecció final la mateixa pàgina inicial, i per tant no duen enlloc (A → A, A → B → A, etc.) Aquells articles que tenen la plantilla {{capentcat}}, solen tenir més text i per tant ja no són redireccions i menys encara redireccions circulars.
En principi no crec que cause cap problema tècnic tenir un enllaç de la mateixa pàgina dins d'esta, tipus Viquipèdia:Bots, sembla que el MediaWiki l'ignore, tal com passa si introduïm un interwiki ca: a esta pàgina ca:Viquipèdia:Bots. No sé fins a quin punt afecta el programari, però no em sembla útil posar en marxa un bot per això. –Pasqual · discussió 03:01, 20 abr 2008 (CEST)
Crec que hem fet servir malament el terme redirecció circular, perquè no estem parlant del mateix. El problema és quan en un article A hi ha un enllaç cap a un article B que és una redirecció cap a A. Aleshores, a l'article A l'enllaç cap a B es veu en blau però quan el cliquem tornem al mateix lloc on érem (o al principi de la pàgina). Com que, a més, la majoria d'aquests enllaços solen estar en llistes d'enllaços en que hi ha redireccions d'aquesta mena i enllaços a articles "bons", i el lector no té manera de saber quins són els bons i quins els inútils.--Pere prlpz (discussió) 11:12, 20 abr 2008 (CEST)

Categories redundants[modifica | modifica el codi]

Hola, volia preguntar una cosa. No sé si seria molt complicat d'implementar, però jo ho deixo anar...:

Es podria crear alguna mena d'eina per detectar els articles que tenen categories redundants?

No sé com s'hauria de fer la programació però haviam si m'hi acosto. De cada articles s'hauria de fer:

 1. Mirar totes les categories de l'article (llista inicial)
 2. Per a cada categoria s'hauria d'anar avançant i mirar les subcategories (i d'aquestes subcategories les seves subcategories i així succesivament). Si alguna de les seves subcategories coincideix amb alguna categoria de la llista inicial doncs esborrar la categoria més general (la que s'ha començat a buscar).
 3. Realitzar això per a totes les categories de llistat inicial.

El que no sé és com s'hauria d'encarar això. Mirar TOTS els articles de la viquipèdia? No sé si el bot quedaria una mica saturat xD...Potser més una eina per consultar coses concretes (exemple: dir de tots els articles que estan a dins de catalans quins tenen categories redundants i esborrar aquestes categories redundants). Dic això de catalans perquè a l'apartat de biografies és on més categories hi ha per article i és més possibles que hi hagi redundància.

Gràcies...--Schizodelight (discussió - xat) 19:00, 5 set 2008 (CEST)

Compte que hi ha categories que deixem redundants per sistema, i seguiran així fins que trobem un sistema millor. Per exemple, tenim categories de poetes dins de les categories d'escriptors, però no tenim categories de prosistes ni d'assagistes (de novel·listes sí, però no gaires); aleshores els que han escrit en prosa i en vers solen acabar a la vegada en una categoria de poetes i en una d'escriptors, redundants entre elles. Amb els éssers vius crec que també hi ha algun cas de redundància buscada entre la categorització taxonòmica i d'altres categoritzacions. Sí que estaria molt bé tenir un llistat d'articles amb categories redundants per veure quins sí que s'han d'arreglar.--Pere prlpz (discussió) 16:32, 2 oct 2008 (CEST)
Amb bot es poden buscar categories redundants i també cadenes circulars de categories (categories incloses en si mateixes indirectament). Això, més que buscar-ho, els bots s'ho troben perquè acaba provocant errors en treballar amb categories.--Pere prlpz (disc.) 19:22, 2 gen 2013 (CET)
Pere prlpz Ara que ho veig, idò, estaria bé fer una llista a Viquipèdia:Categories redundants, per exemple. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 12:23, 29 nov 2013 (CET)
@Paucabot: Miraré què hi puc fer. No estic segur de si serà viable mirar la Viquipèdia sencera (per temps d'execució). Hi ha algun suggeriment de per quines categories començar?--Pere prlpz (disc.) 14:03, 29 nov 2013 (CET)
Ui, no. Supòs que n'hi deu haver repartides per totes les categories ... Per fer una prova, comença per una categoria qualsevol que tengui un nombre d'articles significatiu. Pau Cabot · Discussió 15:02, 29 nov 2013 (CET)
Primera prova a Usuari:PereBot/categories_redundants#Categoria:Palmesans. Si el resultat està bé, n'han sortit més dels que em pensava.--Pere prlpz (disc.) 10:50, 30 nov 2013 (CET)
Fa pinta de ser correcta. Hi ha la redundància típica dels escriptors, però les altres s'havien de corregir. Pots tornar-lo a passar per si els he fet tots (excepte els escriptors)? Un cas no evident de redundància és el Josep Massot i Muntaner: hi deu haver una redundància que jo no he vist a primera vista... Pau Cabot · Discussió 13:50, 30 nov 2013 (CET)
PS. Si alliberes el codi (a Viquiprojecte:Grup Tècnic/Codis o similar) i el bot és senzill d'engegar (una microrecepta a Viquiprojecte:Grup Tècnic), potser no t'hauria de molestar tant quan ja tenguem un codi funcional ...
@Paucabot: La redundància de Josep Masot és Premis 31 de desembre>Grup Vives d'Universitats>Universitat de Barcelona>Alumnes (i professors) de la Universitat de Barcelona. Aquí el que veig dubtós és que la categoria del Grup Vives hagi d'anar dins la dels premis. Crec que jo només hi posaria l'article del Grup, perquè el premi el devien donar al Grup i no a cada un dels membres, centres i edificis de les universitats que formen part del grup.
Després penjo el codi i les instruccions, tot i que encara s'ha de millorar molt, i l'engegada no és gaire user-friendly (algun dia he d'aprendre a fer robots que s'engeguin des de la línia de comandes).--Pere prlpz (disc.) 14:16, 30 nov 2013 (CET)
@Pere prlpz: M'ho semblava que la redundància havia de ser cosa dels premis, però no he tengut la paciència de cercar-ho. Gràcies, Pere. Pau Cabot · Discussió 14:22, 30 nov 2013 (CET)
@Paucabot: El codi és a Usuari:PereBot/robot categories redundants, però s'ha de millorar.--Pere prlpz (disc.) 16:04, 30 nov 2013 (CET)
Potser estaria bé evitar que sortissin casos com els actors, periodistes i escriptors, que solen tenir categories redundants que no ho són exactament. Pau Cabot · Discussió 12:34, 1 des 2013 (CET)
Moltes de les categories redundants que surten tenen una certa explicació, que no probablement tampoc és una justificació suficient (per exemple, algunes muntanyes entre dos municipis, un dels quals no té categoria de muntanyes, les trobo sovint redundantment a la categoria de muntanyes de la comarca). Potser això és símptoma d'un problema mal resolt del sistema de les categories, tot i que no se m'ocorre una bona solució que no produeixi microcategories per tot arreu (fins i tot a les categories sense problemes de redundància).
Els escriptors i actors no els vaig a buscar expressament, però tampoc els trec, perquè poden tenir categories redundants de veritat i distingir-les de les no exactament redundants no és una cosa evident que pugui fer el bot.
Crec que el problema del temps està una mica resolt, i la veritat és que ara sí que veig viable acabar repassant una part més o menys gran de la Viquipèdia, o fins i tot tota.--Pere prlpz (disc.) 12:51, 2 des 2013 (CET)
@Paucabot: De moment vaig repassant categories. Avisa'm si vols fer servir el bot tu mateix perquè calen unes instruccions extra (o una modificació) perquè no et demani un fitxer el primer cop que facis servir el programa.--Pere prlpz (disc.) 16:48, 4 des 2013 (CET)
@Pere prlpz: Tenc vigilada la pàgina i miraré d'anar-hi passant de tant en quant. De moment no faré servir el meu bot, m'hi posaré quan tengui una mica més de temps. Pau Cabot · Discussió 18:04, 4 des 2013 (CET)
@Paucabot:@Pere prlpz: Potser es podria tancar el tema, no? Jo posaria les instruccions al principi del codi, perquè qui el vulgui utilitzar ho pugui fer i llestos.--KRLS , (disc.) 09:06, 24 gen 2014 (CET)

Feines de manteniment[modifica | modifica el codi]

Aquest fil, i alguns altres, són feines de manteniment que no acaben mai. No sé si el millor sistema per coordinar-nos és deixar el fil obert o hi ha una manera millor.--Pere prlpz (disc.) 11:13, 24 gen 2014 (CET)

(Obro subsecció nova, tema genèric) Els fils s'han de tancar algun dia, sigui fet o no fet. Jo entenc aquesta pàgina com una petició tècnica als botaires de casos no controvertits o ja consensuats. Potser alguna discussió s'hauria d'iniciar o traslladar a Viquipèdia:Manteniment i potser haurien de repensar la pàgina Viquipèdia:Bots/Tasques periòdiques, morta des de la seva creació. --V.Riullop (parlem-ne) 11:48, 24 gen 2014 (CET)

Bot per a infocat[modifica | modifica el codi]

Estaria bé que un bot detectés si hi ha un article de igual nom que les categories, i afegís la plantilla de l'infocat.

També estaria bé que un bot detectés en eixe mateix article si la categoria està, per exemple [[categoria:Catalunya]] i canviar-la per [[categoria:Catalunya| ]]. Ferbr1 (discussió) 15:15, 5 gen 2009 (CET)

No és evident per un bot com s'ha de posar la plantilla (per exemple, {{infocat|economia|l'economia}} però {{infocat|Mallorca}}) i probablement tampoc és evident quin és l'article. Si hi ha interès, es podria fer una llista de categories que no tenen infocat i fins i tot proposar una plantilla, però s'haurà de revisar i acabar a mà.--Pere prlpz (disc.) 22:36, 15 nov 2014 (CET)

Redireccions noms[modifica | modifica el codi]

Ja es va fer fa temps però segur que ara n'hi ha molts més. Fer les següents redireecions a la Categoria:Persones de l'àmbit catalanoparlant:

 • Si actualment apareix com nom cognom i cognom
  • nom cognom → nom cognom i cognom
  • nom cognom cognom → nom cognom i cognom
 • Si actualment apareix com nom cognom cognom
  • nom cognom → nom cognom cognom
  • nom cognom i cognom → nom cognom cognom

Fer una llista amb els nom cognom que el bot no hagi pogut crear perquè ja ho està, per fer les desambiguacions.--Lohen11 (discussió) 16:34, 10 abr 2009 (CEST)

tancat|La majoria ja estan fetes, i si no es poden fer manualment. --Arnaugir (discussió) 13:29, 19 maig 2013 (CEST)}}
El deixo obert. Crec que és una feina que s'hauria de repassar amb bot. Segurament n'hi ha milers de fets però centenars per fer, i trobar-los tots a mà és inviable.
Més aviat crec que la feina s'hauria d'ampliar a fer les redireccions XXX (riu) on hi hagi riu XXX o riu de XXX, i el mateix per papes, reis, turons i unes quantes coses més.--Pere prlpz (disc.) 13:37, 19 maig 2013 (CEST)

Secció d'enllaços externs sense enllaços externs[modifica | modifica el codi]

He vist que hi ha milers d'articles que tenen el codi indicant que a sota hi ha enllaços externs però que en realitat no en tenen cap. Crec que no és correcte deixar-ho "per així ja tenir-ho" i que un bot hauria de detectar-los i eliminar-los. 193.152.140.239 (discussió) 13:58, 12 oct 2009 (CEST)

Algun exemple?--KRLS , (disc.) 14:06, 12 oct 2009 (CEST)
Neolamprologus olivaceous, Copadichromis atripinnis o Cathorops aguadulce. 193.152.140.239 (discussió) 15:03, 12 oct 2009 (CEST)
Poder-se fer, es pot fer. Ara bé, convé fer-ho?--Pere prlpz (disc.) 11:42, 15 des 2013 (CET)
Crec que no convé. L'enllaç a Commons ja és un enllaç extern, tot i que formatat amb plantilla. Ara bé, és una opinió.--Kippelboy (disc.) 07:22, 17 des 2013 (CET)
Tècnicament no és un enllaç extern, és interwiki. Segons VP:EA, "els enllaços als projectes germans haurien d'aparèixer al final de l'article, al començament de l'última secció complementària, normalment la secció d'Enllaços externs si existeix." --V.Riullop (parlem-ne) 08:30, 17 des 2013 (CET)
D'acord amb en Vriullop. A més, a la plantilla {{Commonscat}}, les altres derivades de la {{sister}} i la {{projectes germans}}, no els fa falta un encapçalament de secció, pel seu disseny. Estaria d'acord amb en Kippelboy si aquí féssim servir sistemàticament la {{Commonscat-inline}} com fan en alguna altra viquipèdia.
Ara bé, tenim molts articles amb l'encapçalament de la secció d'enllaços externs sense res al darrera. Cal veure si s'ha de fer-hi alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 09:59, 17 des 2013 (CET)
A favor de treure-ho. --Judesba (digues...) 11:28, 17 des 2013 (CET)
Això no creieu que estaria recollit ja pel Check Wikipedia # Hi ha una secció entre dos encapçalaments sense contingut. El tanquem?--KRLS , (disc.) 09:13, 24 gen 2014 (CET)
Els 3 exemples que van posar encara estan pendents i no surten a Check Wikipedia. Són dos casos:
 1. Secció EE seguida d'una categoria, cal eliminar la secció.
 2. Secció EE seguida d'una commonscat (o altres projectes germans) més una categoria: cal traslladar la plantilla a la secció anterior si és una de les seccions finals tipificades (Referències, Bibliografia...) i eliminar la secció.
El primer cas és més senzill, pel segon cal una elaboració més complicada. A més caldrà treballar sobre un dump per revisar tots els articles. --V.Riullop (parlem-ne) 09:42, 24 gen 2014 (CET)

Redireccions a objectes astronòmics[modifica | modifica el codi]

Tenim centenars d'articles d'objectes astronòmics, però la majoria d'ells només en la forma d'un nom, i la majoria en poden tenir dotzenes. No sé com de complicat pot ser, però estaria bé que un bot creés els milers de redireccions que falten. És massa cansat per esperar que ho faci algú manualment. Telescopi (disc.) 17:56, 5 gen 2010 (CET)

Posa algun exemple per entendre què cal fer. --V.Riullop (#keepitfree) 19:12, 25 nov 2010 (CET)
Per exemple, (90377) Sedna. 90377 Sedna hi redirigeix, però també hi hauria de redirigir Sedna (planeta menor), 2003 VB12 i algunes variants que no conec. D'acord amb l'anònim que és una tasca que s'hauria de fer, però una gran part serà difícil d'automatitzar.--Pere prlpz (disc.) 19:30, 2 gen 2013 (CET)
Els noms alternatius d'objectes astronòmics són fàcils d'obtenir a Internet a través de llistes, com per exemple el Minor Planet Center, JPL Small Body Database, etc. Clar que cal tenir clares quines designacions o catàlegs en prenem els noms, tots?--Manlleus (disc.) 11:12, 9 març 2014 (CET)
Hi ha alguna manera fàcil de trobar una llista de noms i sinònims?--Pere prlpz (disc.) 16:03, 9 març 2014 (CET)

Viquipèdia:Manteniment/Enllaços externs trencats[modifica | modifica el codi]

Algú podria actualitzar aquesta llista? Merci! --Davidpar (disc.) 17:23, 18 abr 2011 (CEST)

I ja de pas aquesta també Viquipèdia:Enllaços incorrectes a pàgines de desambiguació :P --Davidpar (disc.) 17:25, 18 abr 2011 (CEST)

URAA[modifica | modifica el codi]

Aniria bé tenir una llista d'artistes espanyols (fotògrafs, pintors, escultors...) morts entre 1916 i 1932, especialment els que tinguin categoria a Commons o una imatge a la seva pàgina per revisar quins fitxers de Commons necessiten una data de publicació per estar en domini públic als Estats Units.--Pere prlpz (disc.) 12:51, 20 gen 2012 (CET)

Importar plantilles Taxonomy:[modifica | modifica el codi]

S'acaba de fer funcionar aquí les plantilles de taxocaixa {{Espècie}} i {{Autocaixa}}. Per a treure'n el màxim potencial sense esforçar-se els d'aquí estaria bé traslladar de la Viquipèdia en anglès aquí totes aquelles plantilles que comencin per Taxonomy/ (nosaltres tenim, per exemple {{Taxonomy/Animalia}}) i Template:Child taxa/ (com aquí {{Child taxa/Trachymedusae}}). Es poden importar en massa sense haver d'adaptar res. La Viquipèdia en català entén el seu format. Ignoro si només n'hi ha cents o si n'hi ha milers. 88.19.143.203 (discussió) 19:21, 23 feb 2012 (CET)

Encara cal, això?--Pere prlpz (disc.) 00:58, 17 des 2013 (CET)
Jo crec que sí. Fent servir el codi detallat a Plantilla_Discussió:Automatic_taxobox se n'importaran milers de vàlides.

És a dir[modifica | modifica el codi]

Fer servir el bot sèquit/seguici per a implementar les recomanacions d'ortografia que proposa diàriament l'ésadir. Es podria dissenyar el bot de manera que et demani : text incorrecte i text correcte? i llavors fer-ho servir per diverses paraules?--Kippelboy (disc.) 17:07, 27 oct 2012 (CEST)

@Kippelboy: Això es podria fer amb el Replace.py i fer-lo passar per tota la Viquipèdia. Et recomano que facis una llista de replace i parlis amb en @Leptictidium: per què faci els canvis o comentar-li a en @Jaumeortola: perquè els afegeixi al seu bot semiautomàtic.--KRLS , (disc.) 09:22, 24 gen 2014 (CET)

Topònims amb articles[modifica | modifica el codi]

Hola, segons la discussió de la pàgina Ús_dels_articles_dels_topònims, els topònims catalans (o catalanitzats) amb article que apareixen en llistats, haurien d'aparèixer en minúscula. Algú pot fer un bot que canviï els topònims dels llistats i, ja que hi som, verifiqui els enllaços a tota la VP? Estic segur en en més d'un text trobem coses com "a El Prat de Llobregat", quan hauria de ser "al Prat de Llobregat". Sóc un maniàtic dels articles en majúscula, :) Gràcies. --Unjoanqualsevol (disc.) 20:22, 14 maig 2013 (CEST)

Algunes pàgines on començar: Categoria:Municipis_de_Catalunya, Categoria:Llistes_de_municipis_del_País_Valencià, Categoria:Municipis_de_les_Illes_Balears, Llista_de_poblacions_d'Andorra, Llista_de_municipis_catalanoparlants_d'Aragó, Llista_dels_municipis_del_País_Valencià.
Fer aquest canvi a les llistes que has posat és fàcil amb l'eina de substituir. A les categories, no sé pas com es pot fer. Més enllà, entenc que el bot hauria d'agafar tots els noms de municipis de les llistes de més amunt que comencin per "el ", "la ", "els ", "les " i passar per tota la Viquipèdia canviant la primera lletra de l'article per minúscula, excepte en els casos en que comencin frase. No és fàcil. Cal tenir en compte que hi poden haver parelles de noms iguals de dos llocs diferents, només un dels quals està catalanitzat. Això també s'aplica a les infotaules? Hem de canviar el títol dels articles en aquestes poblacions?--Salvi "Ssola" (discussió) 16:45, 15 maig 2013 (CEST)
És complicat automatitzar. Dins un text està clar que ha de ser minúscula i amb contracció quan calgui, però és complicat detectar el context i detectar si és un topònim adaptat o no. Els títols comencen amb majúscula i entenc que l'encapçalament d'una taula és un títol. En les categories és una impossibilitat tècnica mostrar les pàgines amb minúscula inicial. En les llistes depèn de si és una enumeració, per exemple substituïble per una llista separada per comes, o bé és una llista amb frases amb puntuació o verbs. En una taula pot acabar sent opcional segons l'estructura de la taula. Caldria delimitar més bé què és el cal fer, amb alguns exemples i si pot ser un ordre de magnitud. --V.Riullop (parlem-ne) 17:04, 15 maig 2013 (CEST)
Entenc que és complex. Per mi, llevat inici de frase, els topònims fan sempre en minúscula. Jo havia pensat que es podria fer de la següent manera. Donada una llista d'articles de topònims catalans (els catalanitzats els podríem afegir més endavant a una categoria si la cosa rutlla). Per a cada article (de la VP) veure quins articles (de la VP) l'enllacen, aleshores, revisar aquelles pàgines. Exemple, per a l'article del Prat de Llobregat, tenim que l'enllacen 334 articles de la VP. Caldria revisar cada una d'aquests articles i mirar l'enllaç al Prat de Llobregat. Si és la primera paraula d'un paràgraf, deixar-ho El_Prat_de_Llobregat, altrament, mirar si l'article es contrau, segons el que hi hagi al davant, etc. Ara mateix, hi ha un garbuix en l'estil, cal posar-hi ordre. Per exemple, mireu els municipis de >100.000 habitants i els de <100.000 al peu de Lleida.
Diria que el que es pot corregir amb bot són els que surten dins d'una frase. Els altres els veig complicats, i a més crec que tampoc tenim gaires llistes i plantilles amb llistes, de manera que es podrien corregir a mà, si més no els municipis.
En qualsevol cas, el primer pas hauria de ser compilar una llista de topònims catalans que duguin article i que no puguin confondre's amb cap topònim forà, perquè posats a canviar és igual treballar amb una llista de cinquanta topònims que amb una de cinc-cents.--Pere prlpz (disc.) 19:34, 15 maig 2013 (CEST)
He fet una prova amb els 67 articles que tenim de la Garriga i d'aquests 67 el bot n'ha trobat una dotzena (sobretot fora del cos de l'article), més alguns falsos positius que he d'arreglar. O sigui, que sembla que hi ha molts articles per arreglar.
Com deia, necessitaré una llista amb tots els topònims que s'hagin de revisar, preferiblement en el format "el Papiol",u"la Garriga",u"el Masnou",u"la Panadella",u"la Barceloneta",u"les Corts",.--Pere prlpz (disc.) 00:09, 20 maig 2013 (CEST)
De moment ho deixo estar perquè en Jaumeortola ja té previst fer-ho amb el Langtoolbot.--Pere prlpz (disc.) 12:40, 28 des 2013 (CET)

Eliminar nom complet de l'article en enllaços interns cap a seccions[modifica | modifica el codi]

Fa poc vaig aprendre que quan s'enllaça una paraula a una secció no cal tornar a escriure tot el nom sencer de l'article. Vegeu la meva correcció, per exemple. [1] No hi podria haver un bot que ho corregís? Gràcies. --Catalaalatac 20:39, 26 juny 2013 (CEST)

Que no calgui no vol dir que s'hagi de corregir. Tant vàlid és un com l'altre. De totes formes, tampoc és recomanable fer enllaços entre articles amb àncora. Primer, quan un enllaç et porta al mig d'una pàgina en lloc del principi pot despitar al lector sense saber realment on es troba. Segon, qualsevol modificació en un títol de secció trenca l'enllaç sense possibilitat de crear redireccions ni de saber si existeixen. Quan és necessari, sobretot fora d'articles, és millor usar un id per enllaçar l'àncora o bé enllaçar a través de dreceres per saber quins són tots aquests enllaços. En qualsevol cas, és una qüestió a definir en el llibre d'estil per saber què caldria fer realment. --V.Riullop (parlem-ne) 09:28, 9 gen 2014 (CET)
No fet No fet!--Pere prlpz (disc.) 17:09, 23 jul 2015 (CEST)

Interwikis[modifica | modifica el codi]

Per tal de mirar d'enterrar els interwikis, he pensat que ens aniria molt bé una una llista d'articles que encara tenen interwikis. En tenir-la, ja miraríem si es pot actuar manualment o s'ha de robotitzar la cosa ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 18:10, 25 nov 2013 (CET)

Em sembla una bona idea. --Judesba (digues...) 18:20, 25 nov 2013 (CET)
@Paucabot: Articles amb interviquis cap a EN: (588) Aquil·les, (624) Hèctor, .bu, 10a etapa del Tour de França 2008, 10a etapa del Tour de França de 2009, 10a etapa del Tour de França de 2010, 10a etapa del Tour de França de 2011, 10a etapa del Tour de França de 2012, 11a etapa del Tour de França 2008, 11a etapa del Tour de França de 2009, 11a etapa del Tour de França de 2010, 11a etapa del Tour de França de 2011, 11a etapa del Tour de França de 2012, 12a etapa del Tour de França 2008, 12a etapa del Tour de França de 2009, 12a etapa del Tour de França de 2010, 12a etapa del Tour de França de 2011, 12a etapa del Tour de França de 2012, 13a etapa del Tour de França 2008, 13a etapa del Tour de França de 2009, 13a etapa del Tour de França de 2010, 13a etapa del Tour de França de 2011, 14a etapa del Tour de França 2008, 14a etapa del Tour de França de 2009, 14a etapa del Tour de França de 2010, 14a etapa del Tour de França de 2011, 14a etapa del Tour de França de 2012, 15a etapa del Tour de França 2008, 15a etapa del Tour de França de 2009, 15a etapa del Tour de França de 2010, 15a etapa del Tour de França de 2011, 15a etapa del Tour de França de 2012, 16a etapa del Tour de França 2008, 16a etapa del Tour de França de 2009, 16a etapa del Tour de França de 2010, 16a etapa del Tour de França de 2011, 16a etapa del Tour de França de 2012... De moment us deixo aquests per no inundar-vos amb feina, quan els hagueu resolt digueu-m'ho i en posaré més. – Leptictidium (digui, digui) 22:11, 25 nov 2013 (CET)
Gràcies, Lepti, però potser aniria més bé tenir la llista completa per veure quina és la casuística, quants n'hi ha i com ens podem organitzar. Seria possible? Pau Cabot · Discussió 06:19, 26 nov 2013 (CET)
Ara que hi pens, seria possible fer la llista dels qui tenen wikidata i interwikis repetits? (588) Aquil·les, el primer, per exemple, tenia un interwiki redundant amb Wikidata. Aquesta llista, per exemple, es podria passar a un bot perquè els elimini directament ... Gràcies, Pau Cabot · Discussió 06:21, 26 nov 2013 (CET)
@Leptictidium: Com has fet la llista?--Pere prlpz (disc.) 16:05, 30 nov 2013 (CET)
replace.py -start:! "[[en:" "[[prova:" i, cada vegada que sortia un article, en copiava el títol manualment en aquesta pàgina. Una mica cutre, sí. – Leptictidium (digui, digui) 16:22, 30 nov 2013 (CET)

Estic fent la llista a Usuari:PereBot/interviquis romanents. Amb els primers cent mil revisats, el que veig és que n'hi ha molts (potser un 3% de la Viquipèdia) i que molts són enllaços a seccions. De redundants amb Wikidata també n'hi ha, i de conflictes d'interviquis mal resolts també.--Pere prlpz (disc.) 21:21, 14 des 2013 (CET)

Els altres casos són més complicats, però els redundants amb Wikidata, es podrien eliminar amb bot? Teníem bots que feien aquesta feina però no sé si la completaren o els que queden són només els nous ... Si eliminam aquests i en separam els que fan enllaços a seccions, potser podrem posar-nos amb els que requereixen acció humana. Pau Cabot · Discussió 07:01, 15 des 2013 (CET)
Crec que el robot que treia els interviquis era l' interwiki.py , en la seva versió actualitzada. Això ho podríem demanar a qualsevol dels que el feia servir per arreglar interwikis abans de Wikidata, o si no als que teniu per la mà això de fer servir els bots estàndard del pywikipediabot.--Pere prlpz (disc.) 11:38, 15 des 2013 (CET)

Afegit: el tema també afecta a les categories: Usuari:PereBot/interviquis_romanents#Categories_amb_interviquis_locals.--Pere prlpz (disc.) 11:57, 20 des 2013 (CET)

Molt bona feina, Pere. Es podrien eliminar els interwikis que ja siguin a Wikidata? He mirat tres categories i a dues d'elles, els interwikis es podien eliminar sense més. La tercera era un cas en que es necessitava intervenció humana. Si només hem de repassar els darrers, la cosa serà més curta. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 15:24, 20 des 2013 (CET)
Es podria. És només que preferiria que ho fes algú amb un bot estàndard en comptes d'haver d'aprendre jo com s'actualitzen i es fan servir els bots estàndard, o de fer un bot a mida. L'altra cosa que em fa venir mandra de posar-m'hi és que si no trobo una manera d'optimitzar-ho em temo que caldrien alguns dies executant el programa per repassar tots els interviquis dels articles (depèn de si hi ha gaires articles enllaçats a seccions, on el bot no cal que faci res).--Pere prlpz (disc.) 15:52, 20 des 2013 (CET)
Aquestes vacances miraré si ho pot fer el meu bot estàndard. Però potser el que sí podries implementar seria fer-ho a llistes curtes com Usuari:PereBot/interviquis romanents#Categories amb interviquis locals. Pau Cabot · Discussió 16:18, 20 des 2013 (CET)

De moment, el que estic fent és Usuari:PereBot/interviquis romanents/detall és ampliar la llista anterior amb el detall de quins són els interviquis de cada article, per veure millor la casuística. Mirant els primers, el que hi veig són bastants conflictes d'interviqui. Si copiant i enganxant (o esborrant) d'aquestes llistes algú prepara una llista d'articles dels quals es puguin treure tots els interviquis, puc mirar de treure'ls amb bot. Per fer-ho fàcil, com a llista pot servir qualsevol pàgina en que tots els enllaços que hi hagi a articles de ca-wiki siguin elements de la llista, i la resta es pugui ignorar.--Pere prlpz (disc.) 00:35, 31 des 2013 (CET)

Neteja de plantilles[modifica | modifica el codi]

Estic endreçant tot el món de les plantilles vinculades amb referències i notes. Hi ha algunes plantilles que estan obsoletes i que només estan redireccionades.

Voldria liquidar-les, però abans cal deixar-les sense ús. Caldria fer els següents canvis:

Merci,--amador (disc.) 10:09, 26 nov 2013 (CET)

Segurament no costa gaire de fer amb bot, i d'acord que es poden substituir per uniformitat i per facilitar la feina a l'editor visual, però cal "liquidar-les"? Les redireccions segueixen essent útils per trobar-les.--Pere prlpz (disc.) 15:46, 26 nov 2013 (CET)
En general, totes les plantilles redirigides s'haurien d'anar canviant per claredat, millor manteniment i evitar futures redireccions dobles. Les redireccions útils, com dreceres o noms en anglès, es poden indicar en la documentació de la plantilla. Les redireccions no útils, que no s'hagin usat al cap d'un cert temps de netejar-les, es poden esborrar sense problema. Quan dic redireccions hi incloc també les plantilles que només fan de pont. --V.Riullop (parlem-ne) 18:06, 26 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez: Has pensat amb {{Listaref}}? Pau Cabot · Discussió 06:57, 27 nov 2013 (CET)
@Paucabot:. Se m'havia passat. la poso a la llista. @Pere prlpz: liquidar no necessàriament vol dir eliminar, però si fer-les desaparèixer dels articles, perquè hi ha editors que "mal aprenen" i perpetuen l'obsolescència.--amador (disc.) 09:34, 27 nov 2013 (CET)

M'hi poso:

 • reflist: 750 inclusions
 • listaref: 282
 • referencies: 140
 • referències2: 6838
 • amaga Ref2: 50
 • amaga ref: 1922
 • amaga: 3997

--V.Riullop (parlem-ne) 10:01, 27 nov 2013 (CET)

Fet. --V.Riullop (parlem-ne) 12:04, 29 nov 2013 (CET)
Una molt bona idea i molt bona notícia! Ara cal buscar si eren mencionades a alguna pàgina d'ajuda o similar per a que no es facin servir més. Bona feina companys!--Kippelboy (disc.) 14:18, 29 nov 2013 (CET)
@Kippelboy: @Paucabot: @Pere prlpz: @Vriullop:: aprofito el vostre interès per a demanar que li feu un cop d'ull el full de ruta que m'he construït per explicar els canvis que vull fer. Us demano que feu les modificacions o comentaris que vulgueu dins la mateixa pàgina). Quan tingui una proposta de contingut de pàgines d'ajuda i d'instruccions de plantilla, ho penjaré a la taverna per a concurs popular de suggeriments. Merci,--amador (disc.) 15:45, 29 nov 2013 (CET)
Enhorabona per la feina, Amadalvarez! Pau Cabot · Discussió 09:48, 1 des 2013 (CET)

Nou trasllat:

 • On hi hagi {{Nota ref}}, bescanviar-ho per {{efn}}, respectant els paràmetres que tingui. merci, --amador (disc.) 23:15, 1 des 2013 (CET)
Estàs segur que és millor un nom amb sigles críptiques en anglès? (explanatory footnotes) --V.Riullop (parlem-ne) 23:28, 1 des 2013 (CET)
M'havia semblat entendre que t'era igual quan t'ho vaig preguntar. A la mini-enquesta que us vaig fer dins el meu full de ruta, l'Arnau i el Kipple són de l'opinió de mantenir efn-sfn «mentre no estigui més clar». Però saps que la meva primera idea era posar uns noms més entenedors. O sigui que: Anul·lo aquest encàrrec fins que no acabi amb la resta de feina i ja farem una votació com il faut sobre els punts oberts. Merci,--amador (disc.) 06:30, 2 des 2013 (CET)
(Canvio la plantilla fet per evitar l'arxiu automàtic, segueix obert) @Amadalvarez: Quan vaig dir m'és igual calia entendre-ho com "fes el que vulguis" :-) però si em plantejo fer-ho jo, m'ho haig de pensar dos cops. Nota ref té 104 inclusions i efn 262. Una opció és canviar-ho de moment a efn per fusionar-les i deixar la qüestió de noms efn-sfn per discutir-ho on toqui i ja farem el que calgui quan sigui. --V.Riullop (parlem-ne) 08:32, 2 des 2013 (CET)
És una solució, però si finalment s'acorda anomenar-li "Nota ref", ja seria trist haver de tornar enrere el que haguem canviat. Ara prefereixo m'estimo més centrar-me en esbrinar quina de les rares em de "reciclar". Aquesta ja sabem que són sinònimes i tindrem temps de posar-nos-hi. Merci, --amador (disc.) 13:39, 2 des 2013 (CET)

Categories amb menys de cinc articles[modifica | modifica el codi]

També ens aniria bé un bot que ens fes una llista de les categories que tenen menys de cinc articles. En Joancreus en va fer un (Usuari:JoRobot/Logs/Cat menys 5), però no s'ha anat actualitzant. Si es pot millorar, no fa falta que surtin les categories no creades, ja que aquestes ja les tenim a Especial:Categories demanades. Pau Cabot · Discussió 09:45, 1 des 2013 (CET)

He fet la llista a Usuari:PereBot/categories petites, però està dividida i se m'hi han colat unes quantes categories no enciclopèdiques que no hi haurien de ser. Per arreglar-les serveix, però si cal comptar-les s'hauria d'esporgar i comptar bé més o menys a mà.--Pere prlpz (disc.) 10:19, 11 des 2013 (CET)
Molt bona feina, Pere. He fet la neteja. En teníem 293, però a hores d'ara ja n'hi ha unes quantes que s'han esborrat. Pau Cabot · Discussió 11:52, 14 des 2013 (CET)
Bona feina als 3! Si no és ja a la Quinzena de la qualitat, es podria afegir com una tasca a fer.--Kippelboy (disc.) 07:24, 17 des 2013 (CET)
Me sembla que hem fet neteja a Usuari:PereBot/categories petites (a excepció de les categories de monuments). Pere, es podria actualitzar la pàgina? Pau Cabot · Discussió 20:04, 2 gen 2014 (CET)
Ja està el bot en marxa.--Pere prlpz (disc.) 23:00, 2 gen 2014 (CET)
@Pere prlpz: ja es pot tancar?--KRLS , (disc.) 08:49, 24 gen 2014 (CET)
És una feina d'anar renovant de tant en tant. No sé si cal deixar-la oberta o tancar-la.--Pere prlpz (disc.) 16:28, 23 jul 2015 (CEST)

Articles curts[modifica | modifica el codi]

Un altre bot que aniria bé per detectar errades en redireccions o possibles articles a fusionar seria un que fes una llista dels 1000 articles més curts de la Viquipèdia. Pau Cabot · Discussió 09:47, 1 des 2013 (CET)

Crec que això es podria fer a la vegada que s'actualitza la llista de pàgines que encara tenen interviquis. De fet, estaria bé mirar d'agrupar totes les feines que requereixin mirar el text viqui de totes les pàgines de la Viquipèdia, perquè carregar la pàgina és una operació llarga, i un cop carregada es poden fer tantes comprovacions com es vulgui en un temps relativament molt curt.
Aleshores intento recordar-me'n per quan algú hagi passat l'interwiki.py.--Pere prlpz (disc.) 15:12, 16 des 2013 (CET)

Íbid. > ibid.[modifica | modifica el codi]

M'adono avui, gràcies a l'eina màgica de l'Arnaugir ({{Consell lingüístic}}), que no és Íbid. sinó ibid. (del llatí ibidem), i que cal escriure-ho en minúscula i sense accent. Jo no sé quants "Íbids" dec haver escampat ja... algun bot podria corregir el meu error, si us plau? Gràcies! --Judesba (digues...) 23:52, 2 des 2013 (CET)

Aquesta també sembla de l'especialitat d'en Leptictidium.--Pere prlpz (disc.) 23:56, 2 des 2013 (CET)
Una cosa: si apareix a principi de frase, també va en minúscula? – Leptictidium (digui, digui) 09:58, 3 des 2013 (CET)
S'utilitza per a les dates de biografies; exemple: (Canet de Mar, Maresme, 12 d'abril de 1935 - ibid., 23 de desembre de 2001). És sempre a la segona meitat de les dates, així que no hi haurà problema amb això del "començament" de frase. ;-) --Judesba (digues...) 10:05, 3 des 2013 (CET)
@Leptictidium:@Judesba: Quin és el consens que s'ha arribat. @Leptictidium: S'ha fet el canvi o no?--KRLS , (disc.) 09:25, 24 gen 2014 (CET)
KRLS, no sabia que havíem d'arribar a un consens. Pensava que ja estava correctament demanat i que algun bot faria la tasca. Hi ha alguna discrepància, Lepti? --Judesba (digues...) 09:42, 24 gen 2014 (CET)
Com que no s'ha seguit la conversa, no sabia si havia caigut en sac trencat.--KRLS , (disc.) 09:46, 24 gen 2014 (CET)
Segurament ho faré aquest vespre o, si no, aquest cap de setmana.– Leptictidium (digui, digui) 16:51, 24 gen 2014 (CET)

Wikidata[modifica | modifica el codi]

Tot fent neteja de plantilles obsoletes, m'he trobat un article amb {{Metadades persona}} i em pregunto si això no s'hauria d'eliminar dels articles ara que hi ha wikidata. Si la resposta és si, un bot seria benvingut.--amador (disc.) 07:32, 6 des 2013 (CET)

Sí que és obsolet perquè Wikidata fa el que havien de fer les metadades (en:Wikipedia_talk:WikiProject_Persondata#Wikidata), i a més ara Wikdata ja té un tipus de dada per les dates. El dubte és si hi pot haver dades a les metadades que valgui la pena importar a Wikidata. Del primer exemple que he mirat, Matthew Carter, a Wikidata no hi ha el lloc ni la data de naixement. Li notifico a en Micru que, si no recordo malament, a la viquitrobada va dir que estava interessat en pujar dades a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 12:40, 14 des 2013 (CET)
@Pere prlpz:Si, em sembla que era ell. Merci,--amador (disc.) 12:46, 14 des 2013 (CET)
@Pere prlpz: Com està la situació?--KRLS , (disc.) 09:30, 24 gen 2014 (CET)
@KRLS: Ni idea. En Micru està desaparegut i no sé de ningú més que estigui ficat en el tema. Suposo que no val la pena mantenir les metadades.--Pere prlpz (disc.) 22:08, 24 gen 2014 (CET)

25-100 edicions mensuals[modifica | modifica el codi]

Hola, volem preparar una campanya per animar a editar més a aquells viquipedistes que fan entre 25 i 100 edicions al mes. Al llistat http://stats.wikimedia.org/EN/TablesWikipediaCA.htm es menciona que són entre 100 i 200 aproximadament depenent del mes. La idea seria intentar que "pugin un esglaó" animar-los amb la intenció que passin a ser del grup de 100 edicions o més mensuals. La meva pregunta és: Em podrieu generar un llistat o-en cas que existeixi- dir-me on puc trobar aquesta informació? Hi ha un llistat de viquipedistes actius, el que caldria és fer un filtre pels que fan entre 25 i 99 edicions mensuals. ÉS possible? Gràcies per endavant.--Kippelboy (disc.) 10:09, 17 gen 2014 (CET)

Hauria de ser fàcil, però no aconsegueixo trobar cap llibreria que permeti recuperar la llista de contribucions d'un usuari per mirar-los la data. L'API permet fer-ho (mw:API:Usercontribs) però no trobo el codi per fer-ho amb python, i si s'ha d'escriure de zero pot ser complicat (complicat pels que no en sabem).--Pere prlpz (disc.) 22:22, 24 gen 2014 (CET)
Jo la idea la vaig treure d'aquí, on apareixen els números però no pots clicar per veure els noms. Suposo que l'Eric Zachte hi té accès. Podrieu parlar amb ell.--Kippelboy (disc.) 08:41, 25 gen 2014 (CET)
És una tasca per algú que tingui compte al labs, més que per un bot. --V.Riullop (parlem-ne) 10:49, 25 gen 2014 (CET)
Si algú m'escriu la consulta a l'API, jo faré córrer el bot. :-) --Arnaugir (discussió) 23:02, 29 gen 2014 (CET)
Està explicat a mw:API:Usercontribs. Diria que la consulta és https://ca.wikipedia.org/w/api.php?action=query&list=usercontribs&ucuser=Pere_prlpz&uclimit=100&ucdir=older&ucprop=timestamp (anant canviant el nom de l'usuari i posant 25 en comptes de 100 quan calgui). Segons com ho vulguis tractar pots fer la consulta a l'inrevés i en comptes de demanar-li les darreres 25 i les darreres 100 per veure si 1 mes queda entremig, pots demanar-li les edicions del darrer mes i veure si n'hi ha entre 25 i 100, però amb aquesta no me n'he acabat de sortir.--Pere prlpz (disc.) 23:59, 29 gen 2014 (CET)

Netejar els falsos positius a la llista de pàgines no connectades a Wikidata[modifica | modifica el codi]

Especial:UnconnectedPages té un munt de falsos positius, fet relacionat amb Bug 53562 - Special:UnconnectedPages lists connected pages. Allà expliquen que la solució és extreure la llista de falsos positius (hi ha un script al comentari #1) i llavors utilitzar un bot per a fer un null edit a cadascun d'aquests articles (la instrucció per a pywikibot està definida al mateix comentari). Si algú ho pot fer li ho agrairé. Aquesta llista està resultant molt útil per a trobar articles duplicats a ca.wiki, i entrades no del tot correctes de ca.wiki a Wikidata. Però trobar-se tots aquests falsos positius pel camí incrementen la mandra a provar noves entrades a la llista. Moltes gràcies.--QuimGil (disc.) 10:41, 26 gen 2014 (CET)

QuimGil Potser te serveixi aquest fil: #Pàgines sense interwikis. Pau Cabot · Discussió 12:42, 26 gen 2014 (CET)
Si ho estic entenent bé les dues llistes són complementàries. Especial:UnconnectedPages són articles sense element a Wikidata, mentre que http://users.atw.hu/sanyi4/lonelylinks.php?site=ca són articles que sí que tenen un element a Wikidata però que no té altres interviquis (només tenen el català).--Pere prlpz (disc.) 23:30, 26 gen 2014 (CET)
Sí, la meva motivació és trobar pàgines que encara tiren d'interwikis vells i no de Wikidata, corrent el risc d'oferir enllaços interwiki obsolets i ser invisibles per als projectes en altres idiomes. Concretament vaig al darrere d'aquesta llista: [2]. M'he polit l'A i la B, però de sobte a la C hi ha molts més falsos positius, requerint més dosi de paciència en els meus vespres...  :) --QuimGil (disc.) 03:26, 27 gen 2014 (CET)
Aleshores potser et pot ser útil usuari:PereBot/interviquis romanents/detall.--Pere prlpz (disc.) 12:50, 27 gen 2014 (CET)
Ah, aquesta URL no la coneixia. Moltes gràcies! El que és interessant de [3] és que aquestes pàgines no només tenen enllaços interwiki vells, sinó que a més no tenen entrada a Wikidata i, per tant, les seves veïnes en altres idiomes no tenen constància de la seva existència. D'altra banda, amb freqüència aquestes pàgines no van ser modificades pel bot perquè apuntaven a entrades de Wikidata que ja havien estat reclamades per altres articles de ca.wiki. Per això de les diverses llistes que tenim prefereixo poser el meu temps humà i manual en aquesta, perquè la possibilitat de trobar problemes que un bot sol no sabrà solucionar és més alta.--QuimGil (disc.) 06:57, 28 gen 2014 (CET)
En multichill s'ha enrotllat i ha creat la llista d'articles que declaren no estar connectats a Wikidata tot i que ho estan. Algú podria fer córrer un bot que simplement "toqui" (faci un null edit a) aquests articles? Això netejarà Especial:UnconnectedPages. Moltes gràcies per endavant.--QuimGil (disc.) 21:57, 25 feb 2014 (CET)
Fet. En la propera actualització de la pàgina especial haurien de desaparèixer els falsos positius. Però he vist també en la llista falsos falsos positius degut a l'existència d'etiquetes a wikidata però sense enllaç. Això passa en reorganitzar enllaços interwiki, traslladant-los però sense traslladar també l'etiqueta i la descripció, o bé sense actualitzar-ho. En bastants casos també m'he trobat amb vandalismes que han esborrar l'enllaç cawiki però deixant el títol de l'etiqueta. Semblen vandalismes sistemàtics, fets entre setembre i octubre, per anònims amb una sola edició. Caldrà estar pendent d'aquest nou tipus de vandalisme indirecte sobre cawiki, seguint els canvis recents amb l'etiqueta apropiada: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Special:RecentChanges&tagfilter=new+editor+removing+sitelink. Aquests canvis també apareixen aquí, però només si no s'activa en les preferències l'opció avançada d'agrupar els canvis per pàgina. Es podria investigar si es pot crear un filtre d'abusos similar. Ara, faltaria que algú que en sàpiga generi de nou la llista per veure aquests casos. --V.Riullop (parlem-ne) 20:15, 27 feb 2014 (CET)
Moltes gràcies! La llista funciona ara de meravella. Vaig comentar el tema del vandalisme al bug report i he rebut aquesta resposta: d:User:LinkRecoveryBot is doing that for us. example: d:Special:Diff/106570700/108694713--QuimGil (disc.) 07:52, 2 març 2014 (CET)
Sembla que la majoria que he trobat són anteriors al funcionament del bot, a mitjan octubre, més algun que se li ha escapat i més algun potser de bona fe però incomprensible. Es pot veure els que he recuperat últimament. Però la llista és massa llarga amb molts falsos positius ja recuperats i ho he deixat córrer. --V.Riullop (parlem-ne) 10:30, 2 març 2014 (CET)

Netejar CANTIC a Autoritat[modifica | modifica el codi]

Per Viquipèdia:La taverna/Novetats#Novetats registre d'autoritat CANTIC cal netejar el paràmetre CANTIC de la plantilla:autoritat. S'usava un doble paràmetre CANTIC=xxx/xxx, separats per una barra, i ara només s'usa el primer. Per exemple, a Ricard Viladesau i Caner {{autoritat|CANTIC=a10248407/14102|BNE=XX1724962}} ha de passar a ser {{autoritat|CANTIC=a10248407|BNE=XX1724962}}. --V.Riullop (parlem-ne) 10:58, 7 maig 2014 (CEST)

Si ningú ho fa abans, me'n puc encarregar quan acabi exàmens, d'aquí un mes.--Arnaugir (discussió) 21:58, 7 maig 2014 (CEST)

Infotaules a pobles dels EUA[modifica | modifica el codi]

Caldria fer una passada de bot per a corregir alguns aspectes a les infotaules en articles d'entitats de població dels EUA especialment en els articles creats via amicalbot fa uns quatre anys.

 1. Esborrar el paràmetre | país= ja que no és un paràmetre acceptat en la {{infotaula de municipi}} (posats a fer també es podria fer també per als articles de municipis de França que crec que també hi és, i eventualment a tots els articles que el continguin)
 2. Corregir els enllaços interns de la infotaula [[Comtat (divisió administrativa)|Comtat]] per [[Comtat dels Estats Units|Comtat]] (ep! només en els article de pobles dels EUA), ja que representa un article específic per a l'àmbit dels EUA.

Penso que és una feina per a bot. Gràcies per l'interès si decidiu fer-ho. Bestiasonica: enraonem? 17:27, 7 maig 2014 (CEST)

Si ningú ho fa abans, me'n puc encarregar quan acabi exàmens, d'aquí un mes.--Arnaugir (discussió) 21:58, 7 maig 2014 (CEST)
Suposo que després de quatre anys no corres una pressa excessiva. Bestiasonica: enraonem? 09:24, 11 maig 2014 (CEST)
@Arnaugir, Bestiasonica: Està fet això? Podem tancar el fil?--Pere prlpz (disc.) 01:13, 25 oct 2014 (CEST)
@Arnaugir, Pere prlpz: Fa unes setmanes encara no estava fet. Algun botaire hi podria implementar una rutina però ningú ho ha pogut/volgut/sabut fer. Bestiasonica: enraonem? 08:22, 25 oct 2014 (CEST)
@Bestiasonica: Per al·lusions. Aquests articles em motiven poc, i la tasca que si de cas hi faria amb bot és una que per ara no té consens. Notifico en Arnaugir per si encara hi té interès.--Pere prlpz (disc.) 00:31, 17 gen 2015 (CET)
Notifico a @Gomà: que és l'usuari que administra el bot que va crear la majoria d'aquest articles. Bestiasonica: enraonem? 09:47, 17 gen 2015 (CET)

Si es fa, s'hauria d'aprofitar per, a part de retocar la infotaula, fer uns canvis també en el text (crec que calia arreglar alguna referència trencada, a part de treure tot el paràgraf amb dades estadístiques superflues).--Arnaugir (discussió) 12:35, 17 gen 2015 (CET)

Completar procés de correcció (neteja) "Congrés dels Diputats"[modifica | modifica el codi]

Després de detectar l'ús profús de la denominació incorrecta Congrés de Diputats en les seves variants (hauria de ser "dels"), vaig iniciar un procés de reanomenament, correcció i neteja en el que ja han intervingut alguns administradors. La justificació està a Discussió: Congrés dels Diputats. He anat tant lluny com he pogut manualment (i laboriosament), però queden uns 260 enllaços a la pàgina de redirecció Congrés de Diputats i penso que es podria fer el canvi ("Congrés de Diputats" > "Congrés dels Diputats") amb algun bot (EVA?, Langtoolbot?, altre?). De fet, és una correcció que es podria aplicar no tant sols als enllaços actuals, sinó també al textos i mantenir-se en el temps, ja que evitaria futures denominacions incorrectes. Puc comptar-hi i, a més, estalviar-me la "feinada"? Gràcies,--FranSisPac (disc.) 19:20, 8 maig 2014 (CEST)

Actualitzar Viquipèdia:Enllaços incorrectes a pàgines de desambiguació[modifica | modifica el codi]

Algú podria actualitzar Viquipèdia:Enllaços incorrectes a pàgines de desambiguació per tal que es refresqui l'ordenació? Gràcies. Bestiasonica: enraonem? 23:12, 11 maig 2014 (CEST)

Catalogue of Life[modifica | modifica el codi]

Fusionant microarticles de subespècies d'en Panellet, me n'he adonat que la majoria d'enllaços a http://www.catalogueoflife.org (que són molts) són incorrectes. Pel que he vist, el que abans era http://www.catalogueoflife.org/show_species_details.php?record_id=5193940, ara és http://www.catalogueoflife.org/annual-checklist/2008/show_species_details.php?record_id=5193940. He fet la plantilla i tot: {{Catalogue of life}}. Algú podria subtituir les antigues URLs per les noves (i encara millor si ho fa amb la plantilla)? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:37, 3 jul 2014 (CEST)

Evidentment, també ha deixat de funcionar {{Catalogueoflife taxon}}. Pau Cabot · Discussió 19:52, 3 jul 2014 (CEST)
Aquesta segona ja és més difícil d'arreglar: [4]. Pau Cabot · Discussió 20:01, 3 jul 2014 (CEST)
He modificat la plantilla [5], i crec que funciona, perquè no ha canviat el número. El que també he trobat és que hi ha articles que enllacen el tàxon que no és.--Pere prlpz (disc.) 20:18, 3 jul 2014 (CEST)
Hi ha moltíssims articles amb este enllaç. No tots estan a la secció enllaços externs. Dubtes:
 1. Us interessa substutuïr-ho també quan està en plantilles? Exemple: Cinetodus carinatus: * ''Arius carinatus '' {{mida|85%|(Weber, [[1913]])}}<ref>[http://www.catalogueoflife.org/show_species_details.php?record_id=6192465 Catalogue of Life] {{en}}</ref>
 2. En alguns casos tenim (per exepmple a Sardinella atricauda#Enllaços externs: Catalogue of Life), és correcte o es vol que el segon paràmetre de la plantilla siga el (sub)gènere (o com es denomine)?
–Cœt · mascletà 21:13, 3 jul 2014 (CEST)
L'script ja està enllestit, només cal que em doneu llum verda. Vegeu: el codi font. –Cœt · mascletà 21:20, 3 jul 2014 (CEST)
L'script usa la plantilla? Pau Cabot · Discussió 21:22, 3 jul 2014 (CEST)
Sí. –Cœt · mascletà 21:25, 3 jul 2014 (CEST)
Perfecte. Podries fer unes quantes edicions de prova per comprovar que funciona? Pau Cabot · Discussió 21:31, 3 jul 2014 (CEST)
En faré unes 10. El que no m'has contestat és el meu dubte: al segon paràmetre ha de figurar l'espècie (o subespècie o el que siga això) o simplement respectar el que hi havia, per exemple:
Sardinella atricauda#Enllaços externs: [http://www.catalogueoflife.org/show_species_details.php?record_id=6202907 Catalogue of Life] ha de posar {{Catalog of life|6202907|Catalogue of Life}} o ha d'aparéixer l'espècie/la subespècie? –Cœt · mascletà 21:36, 3 jul 2014 (CEST)
Estaria bé que hi fos, encara que ara, en la majoria dels casos no hi és. Pau Cabot · Discussió 21:42, 3 jul 2014 (CEST)
N'he fet 10. Treuré l'espai que posa de més. El tema de la subespècie, m'ho mire. –Cœt · mascletà 22:12, 3 jul 2014 (CEST)
Té més casuística del que sembla.
En primer lloc compte que el bot afegeix un asterisc (no sé això si és l'espai de més que comentaves).
En segon lloc, posar "Catàlogue of life" com a segon paràmetre deixa una cosa estranya. No sé si modificar el bot o la plantilla perquè en aquests casos posi "Aquesta espècie" o potser pagename. L'ideal seria posar com a paràmetre el nom de l'espècie segons la pàgina on va a parar, però això és complicat i suposo que amb pagename aconseguirem el mateix el 99% dels casos. Quan a l'enllaç actual hi hagi un nom, aleshores es pot fer servir perfectament aquest nom.--Pere prlpz (disc.) 22:25, 3 jul 2014 (CEST)
Digueu-me quin paràmetre de la plantilla és. He suposat que és familia, si és així ja ho tinc programat. –Cœt · mascletà 22:48, 3 jul 2014 (CEST)
En faig deu més a vore què us sembla. –Cœt · mascletà 22:58, 3 jul 2014 (CEST)
Bé, jo crec que ja funciona com cal. El que faré serà que en cas de no trobar el paràmetre familia de la taxocaixa, pel motiu que siga, i el text de l'enllaç no és un altre que "Catalogue of life" el deixe buit i que siga la plantilla la que complete amb el que cregueu convenient. –Cœt · mascletà 23:53, 3 jul 2014 (CEST)
(conflicte d'edicions) Alguns no funcionen, però no sé si és perquè abans ja no anaven.
Si l'article és sobre una espècie, que són tots els que he vist, el paràmetre no és la família sinó el nom binomial. No sé si n'hi ha algun que no sigui una espècie, perquè podria ser que el nom binomial, si hi és, sigui el paràmetre adient per tots o gairebé.--Pere prlpz (disc.) 23:58, 3 jul 2014 (CEST)
He tornat a fer-ne 20 més. Les primeres 10 contenies errors ja que agafaven les cometes de l'itàlica. Els següents 10 els corregeix. (Les d'hair, les bones haveren sigut les edicions a partir de les 23:19. Ara he canviat el camp familia pel de binomial o trinomial. De nou, a l'espera d'una aprovació. –Cœt · mascletà 09:20, 4 jul 2014 (CEST)
Especial:Contribucions/TronaBot. Sembla que encara falla això de les cursives. A més, incomprensiblement segueix funcionant en només segons quins casos ... Pau Cabot · Discussió 09:32, 4 jul 2014 (CEST)
Doncs no entenc res. Voleu el bi/tri-nomi sense cursiva? Jo ho veig perfecte. –Cœt · mascletà 10:15, 4 jul 2014 (CEST)
De les darreres deu edicions què hi ha mal? –Cœt · mascletà 10:39, 4 jul 2014 (CEST)
A la darrera edició, Maravichromis sphaerodon, no funciona la cursiva.
A la penúltima, Bryconacidnus ellisi, passa el mateix i, a més, l'enllaç no funciona. Pau Cabot · Discussió 10:47, 4 jul 2014 (CEST)
OK, entenc que s'han de treure les cursives, que les posarà la plantilla, ja que el text serveix per a l'enllaç. –Cœt · mascletà 11:53, 4 jul 2014 (CEST)
Bé, he de dir que jo corria el bot però no em fixava en el resultat, ni sabia com funcionava la plantilla. Ara diria que estes darreres deu edicions sí que s'adeqüen a les expectatives. Que n'opineu? –Cœt · mascletà 15:43, 4 jul 2014 (CEST)
Entenc que tot està en ordre. Vaig a polir-me els 8993 articles. Després començaré al la plantilla {{Catalogueoflife taxon}} –Cœt · mascletà 18:55, 4 jul 2014 (CEST)
Els que he mirat els veig bé. N'hi ha alguns que donen l'error "Error: invalid or missing record ID", però això entenc que és un problema que l'enllaç que hi havia ja devia estar malament. Si algú se'ls ha de mirar, es podrien recollir amb bot els erronis.--Pere prlpz (disc.) 19:10, 4 jul 2014 (CEST)
Ja ficats intentaré fer una cerca en eixa web i mirar d'enllaçar correctament. L'he aturat momentaniament, a la que en duia 115 fets. –Cœt · mascletà 19:19, 4 jul 2014 (CEST)
Crec que són dues coses distintes, ja ho faré en una altra tongada, ja que inclou modificar la plantilla taxocaixa. –Cœt · mascletà 19:41, 4 jul 2014 (CEST)
Seria fantàstic arreglar aquests enllaços. Ara bé, si el bot els pogués marcar com a trencats ja seria una molt bona millora respecte la situació actual.--Pere prlpz (disc.) 22:27, 4 jul 2014 (CEST)
Ja està en marxa. El bot compara l'id de la wiki amb l'id de la web i si no coincideix, el canvia. De moment no està en mode d'edició, només obtindré un registre i miraré els deu primers i algun més a l'atzar si els encerta. Si és així procediré als canvis. De moment de 1200 que du analitzat n'ha troba 22. No crec que siga un percentatge molt alt. –Cœt · mascletà 19:27, 6 jul 2014 (CEST)
Al final n'ha trobat 5105, molts existeixen i són correctes tant amb un id com amb l'altre. S'haurà de firlar més prim ja només amb eixe registre. –Cœt · mascletà 12:05, 7 jul 2014 (CEST)
Ja he acabat de polir l'script per a que corregisca els ids erronis i ja els està canviant. Hi ha alguns que segurament s'hauran de revisar a mà si no són molts i sinó seguiré buscant una solució automàtica. –Cœt · mascletà 18:15, 12 jul 2014 (CEST)
Havia aturat el projecte de la secció següent per a dedicar-me a solucionar este problema i ara he pogut constatar que el PereBot ja ha trobat i arreglat les malifetes del TronaBot. Tot això demostra la mala comunicació que hi ha entre nosaltres i es traduïx en pèrdua de temps i malbaratament dels nostres recursos. Per això seguisc pensant que una comunicació més directa per IRC és important. L'altre assumpte com les estadístiques que es va resoldre en tres dies, s'haguera pogut solucionar en un quart d'hora si estem connectats i disponibles o com a molt en un parell d'hores entre pregunta/suggeriment i resposta tardana. Això és una crida d'atenció tant a Pere prlpz com a Micru. Espre que pugueu apreciar l'autèntic valor de l'IRC algun dia. –Cœt · mascletà 18:54, 28 jul 2014 (CEST)

Més pàgines taxonòmiques[modifica | modifica el codi]

Estaria bé simplificar i estandarditzar també aquests altres enllaços:

que són EE que en Panellet usa amb freqüència. Pau Cabot · Discussió 08:55, 5 jul 2014 (CEST)

He integrat tots aquests EE a una plantilla: {{Bases de dades taxonòmiques}}. Podeu veure com queda de moment a Gall fer#Enllaços externs. Coet, es podrien substituir seccions com Pinsà#Enllaços externs per la plantilla? Pau Cabot · Discussió 16:23, 5 jul 2014 (CEST)
Supose que sí, m'ho estudie. –Cœt · mascletà 02:07, 6 jul 2014 (CEST)
Hi he afegit unes quantes bases de dades més. Potser seria interessant per a Wikidata? Pau Cabot · Discussió 08:57, 6 jul 2014 (CEST)
Sí que sembla que el final d'una cosa així hauria de ser acabar amb les dades de cada enllaç a Wikidata. Caldria veure si algú ja ha començat a pujar-ne. En qualsevol cas, a nosaltres ens afecta poc, si en Coet canvia els enllaços actuals per la plantilla, perquè així ja funcionarà. A partir d'aquí algú podria agafar aquestes dades de les plantilles i pujar-les a Wikidata (notifico Micru) i nosaltres podríem fer que la plantilla, si no té dades en local, agafés les de Wikidata, com fa la {{Commonscat}}.--Pere prlpz (disc.) 09:45, 6 jul 2014 (CEST)
He fet una mica de recerca. La plantilla equivalent a :en és en:Template:TaxonIds. També he trobat que algunes d'aquestes bases de dades ja són a Wikidata com a propietats: d:Wikidata:WikiProject Taxonomy#Databases. Pau Cabot · Discussió 10:37, 6 jul 2014 (CEST)
@Pere prlpz, Paucabot: Convindria que proposareu les propietats que necessiteu a la pàgina de propostes. També s'hauria de mirar d'importar les dades directament a Wikidata per no tenir que repetir esforços. A mi personalment m'agrada més el format horitzontal de la plantilla {{Autoritat}}, però pot ser sols perquè estic acostumat a veure-la.--Micru (disc.) 10:34, 7 jul 2014 (CEST)
Li he posat el mateix format que a {{Autoritat}}. Qualcú sabria modificar-la perquè agafàs paràmetres de Wikidata? Pau Cabot · Discussió 10:59, 9 jul 2014 (CEST)
Tal com has fet la plantilla és fàcil de fer aquesta modificació. Aquí en tens una mostra. Hi he posat que un parell de bases les agafi per defecte de Wikidata i crec que funciona. Ara falta buscar quines són les altres que són a Wikidata i fer el mateix canvi.--Pere prlpz (disc.) 12:33, 10 jul 2014 (CEST)
Gràcies, Pere prlpz. N'he afegit sis més. Pau Cabot · Discussió 15:03, 10 jul 2014 (CEST)
He afegit sis propietats més que es poden agafar de Wikidata. Pau Cabot · Discussió 15:37, 10 jul 2014 (CEST)

Per sintetitzar: amb les noves plantilles creades, la feina que queda és:

 1. Substituir les URLs pelades per les plantilles de la Categoria:Plantilles d'enllaços externs taxonòmics
 2. Simplificar els EE que estiguin a l'epígraf Enllaços externs amb la plantilla {{BDT}}
 3. Fer la importació dels paràmetres de {{BDT}} a Wikidata (abans s'haurien de crear unes quantes propietats)
 4. Posar la plantilla sense paràmetres a tots els tàxons que tenguin qualque propietat d'aquestes a Wikidata

És fàcil de fer això amb un bot? Pau Cabot · Discussió 15:51, 10 jul 2014 (CEST)

La 4 (posar la plantilla) és fàcil (ara ho estic fent amb la plantilla {{Autoritat}} i això ve a ser el mateix). El problema és que si no es fa abans tota la resta la plantilla serà en bona part redundant. No sé si és més adient començar posant-la només on no sigui redundant (i a la resta d'articles ja la posarem quan es facin les tasques 1 i 2), o si val més posar-la directament a tot arreu. De tota manera segur que el detector de redundàncies serà imperfecte.
La 2 (simplificar) no ha de ser difícil si prèviament s'ha fet la 1.
Sobre la 3 (pujar a Wikidata) no sé si realment la millor manera és importar des dels nostres articles, o si hi ha alguna font més de fiar. Els problemes que s'està trobant en Micru amb la GEC són una bona mostra del que ens podem trobar, i els errors que em trobo jo amb la propietat Commonscat i les coordenades, una altra. En qualsevol cas, el que ens afecta a nosaltres no és si portem a Wikidata les dades que ja tenim sinó si algú hi porta les que no tenim.
La 1 (canviar enllaços per plantilles) ja l'havia començat a fer en Coet. Si el format dels enllaços és prou uniforme pot no ser difícil. Si hi ha molta varietat i si a més cal comprovar si els enllaços funcionen, aleshores es va complicant (això de comprovar-los, com que no ho he fet mai, no sé fins a quin punt és complicat).--Pere prlpz (disc.) 16:59, 10 jul 2014 (CEST)
@Pere prlpz: jo diria que el més fàcil es contactar abans amb l'organització de la que voleu tenir els identificadors, perquè en general qualsevol organisme vol estar representat a la Viquipèdia. Evidentment com a ca-wp no tindriem molt de pes en organitzacions internacionals, però parlant en nom de Wikidata, és a dir, de totes del viquipèdies hagudes i per haver, la cosa ja canvia. A banda tenim eines potents per a importar un nombre elevat d'identificadors, com el Mix-n-match.
Els de CANTIC estigueren contents de que els enllacem i crec que molts altres també, és més, estic pensant en escriure a la gent de la GEC a veure que en pensen. Si ho veuen com a una eina per lluitar contra el copivio i per atraure visites, pot ser ens ajuden (i així m'estalviaria prou feina).--Micru (disc.) 17:17, 10 jul 2014 (CEST)
(off-topic) @Micru: Potser el millor lloc per xuclar els enllaços a la GEC és el CANTIC, que crec que té enllaçats molts autors locals a la GEC.--Pere prlpz (disc.) 17:36, 10 jul 2014 (CEST)
(off-topic) @Pere prlpz: Ja ho ferem aixi, però mira també ells tenen errades.--Micru (disc.) 19:49, 11 jul 2014 (CEST)

Estic afegint la plantilla als articles que no tenen cap enllaç redundant amb els que la plantilla agafa automàticament de Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 23:50, 10 jul 2014 (CEST)

Aleshores en quin punt estem? –Cœt · mascletà 18:44, 12 jul 2014 (CEST)
Si no ho he entès malament, en Pere està fent el punt 4 del que demanava jo, almanco parcialment. Pau Cabot · Discussió 18:50, 12 jul 2014 (CEST)
Bé doncs jo mire de recercar el tema dels enllaços i simplificar-los a la plantilla {{BDT}} que se suposa, segons entenc que inclou els enllaços de la categoria plantilles d'enllaços externs taxonòmics, així cobrisc els punts 1 i 2. Si ja no existeixen, si s'han de substiuir, també ho intente fer. Si després amb el que s'ha fet ho podem passar a Wikidata doncs també m'hi posaria, però crec que és un altre pas, ja que no ho he tocat molt, més bé gens. A mi em sembla més factible així tot i que de saber com importar les dades directament a Wikidata, ens estalviariem però sent que ho fan els bots... –Cœt · mascletà 19:03, 12 jul 2014 (CEST)
Ok. Potser s'hauria de revisar la darrera passada del bot que va fer edicions com aquesta que s'haurien de corregir. Pau Cabot · Discussió 19:37, 12 jul 2014 (CEST)
Ups, doncs primer m'ocupe d'això... –Cœt · mascletà 19:59, 12 jul 2014 (CEST)
Confirm el bug: Duc (ocell). Pau Cabot · Discussió 08:46, 14 jul 2014 (CEST)

Responc amb retard. Com diu en Pau, el que estic fent és el punt 4 (posar la plantilla de bases de dades), però només als articles que no tinguin cap enllaç ni plantilla cap a bases de dades. La versió que està funcionant ara del programa és a Usuari:PereBot/robot posa plantilles variades i fa algunes coses més.

No estic posant la plantilla on ja hi ha algun enllaç cap a les mateixes bases que ja són a Wikidata per no deixar articles redundants i perquè m'imagino que pot ser contraproduent a l'hora d'incorporar aquests enllaços a la plantilla, però si convé ho puc fer també.--Pere prlpz (disc.) 20:49, 12 jul 2014 (CEST)

Bé, vaig fent, ahir vaig aprendre a modificar les dades a Wikidata i agafar-ne, realment no m'he mirat si puc editar o si ho faig sense autorització m'arrisque a un bloqueig. Quant als enllaços d'estes pàgines el bot n'ha recopilat sobre els 130.000. Com que hi ha 30 pàgines i cada una funciona d'una manera serà una mica pesadet posar-lo en marxa de manera que sàpia si l'enllaç és correcte o està trencat.
D'altra banda també s'ha de diferenciar que en ocasions l'enllaç s'incorpora dins de la taxocaixa com a referència i d'altres sí que apareix als EE. El bot podria substituir l'enllaç per la plantilla de la pàgina corresponent quan és una referència, o bé afegir-lo com a paràmetre de la plantilla {{BDT}} quan es tracta d'un enllaç extern.
Ara el repte és saber com manipular i organitzar tots els enllaços que he obtingut... A poc a poc... –Cœt · mascletà 13:18, 13 jul 2014 (CEST)
Coet, per a fer correr un bot en Wikidata s'ha de demanar permís a: d:Wikidata:Requests for permissions/Bot (pots llegir més aquí). Sols cal que descrigues les dades que vols importar, i fer una mostra d'edicions (unes 50-100) amb el compte del bot per a que vejen que funciona. Dis-me quines propietats necessites i a veure si llancem el procés de creació aviat.--Micru (disc.) 13:35, 13 jul 2014 (CEST)
Micru, de moment crec que em concentraré en substituir les url pels paràmetres de la plantilla. En tot cas comentar que m'estic trobant amb casos en que tenim l'id de l'ITIS, metre que no figura a wikidata com en Megalebias wolterstorffi. I ja parlant del tema, el que no sé és si podem importar i extreure dades de qualsevol pàgina o primer s'ha de demanar. És a dir, si vas a {{Bases de dades taxonòmiques}} voràs les pàgines amb propietat i les que no en tenen, crec que amb temps podria extreure qualsevol dada. Si vols més endavant, concretem i es demana la propietat (no sé com es fa) conforma anem extraent d'un o altre banc de dades. –Cœt · mascletà 21:57, 14 jul 2014 (CEST)
@Coet: És una bona idea començar substituint urls per plantilles, perquè sense plantilla (o millor dit, sense categoria), no es poden fer interseccions en Autolists i per tant no es pot saber quines dades tenim que no estan a Wikidata. Per cert, com es poden fer estatistiques de quines propietats taxonòmiques són les més emprades? M'agradaria anar creant propietats a Wikidata, però crec que és millor començar amb les que utilitzem més frequentment.--Micru (disc.) 09:16, 15 jul 2014 (CEST)
Amb les dades que he recol·lectat de les 100.000 url disseminades podrfia elaborar eixes estadístiques. –Cœt · mascletà 10:01, 15 jul 2014 (CEST)
@Coet: D'acord, m'espere a les estadístiques. Per cert molt de compte amb {{Catalogue of life}}, que els identificadors utilitzats no són estables, ni funcionen amb edicions més modernes. Per no funcionar, ni tan sols allò que ells anomenen LSID funciona (veure aquesta pàgina). Jo personalment no els utilitzaria quan podem utilizar identificadors més fiables, com per exemple de la font original.--Micru (disc.) 23:46, 15 jul 2014 (CEST)
banc de dades enllaços adreça web té #property?
wikidata 72891 https://wikidata.wikimedia.org
ITIS 23513 http://www.itis.gov
Biolib 21848 http://www.biolib.cz
NCBI 11282 http://www.ncbi.nlm.nih.gov
Ubio 10185 http://www.ubio.org
Catalogue Of Life 8782 http://www.catalogueoflife.org
zipcodezoo 5902 http://zipcodezoo.com
WoRMS 5396 http://www.marinespecies.org
EOL 3776 http://www.eol.org
IUCN 2583 http://www.iucnredlist.org
MSW 2459 http://www.departments.bucknell.edu
Zipcode Zoo 1403 http://zipcodezoo.com
Plantlist 1177 http://www.theplantlist.org
Fishbase 1130 http://www.fishbase.org
Fauna Europaea 734 http://www.faunaeur.org
Aquatab 654 http://www.aquatab.net
ADW 532 http://animaldiversity.ummz.umich.edu
Barcodes Of Life 55 http://www.boldsystems.org
AviBase 50 http://avibase.bsc-eoc.org
IBC 45 http://ibc.lynxeds.com
GRIN 45 http://www.ars-grin.gov
AnimalBase 35 http://www.animalbase.uni-goettingen.de
Marine Species 14 http://species-identification.org
IF 9 http://www.indexfungorum.org
MycoBank 4 http://www.mycobank.org
Zoobank 2 http://www.zoobank.org
Algaebase 2 http://www.algaebase.org
Xeno-canto 1 http://www.xeno-canto.org
GBIF 1 http://www.gbif.org

–Cœt · mascletà 01:13, 16 jul 2014 (CEST)

Noves propostes de propietats en Wikidata[modifica | modifica el codi]

Gràcies a la llista que en Coet ha fet, he proposat dos noves propietats Ubio i zipcodezoo. Vejau d:Wikidata:Property_proposal/Natural_science#uBio_namebankID i doneu suport si ho cregueu convenient. Quan aquestes estiguen aprovades, proposaré les seguents. "Catalogue Of Life" no l'he suggerida pels problemes que ja he mencionat abans.--Micru (disc.) 15:32, 16 jul 2014 (CEST)

Redundants[modifica | modifica el codi]

He tornat a engegar el bot i de moment ha afegit la plantilla de bases de dades taxonòmiques a uns quants milers d'articles més. El bot segueix comprovant si hi ha algun enllaç a la pàgina alguna pàgina de les que la plantilla enllaça, i si n'hi troba algun en aquests casos no posa la plantilla, per evitar redundàncies. Ara bé, això deixa sense plantilla una pila de pàgines que tenen només un dels enllaços que la plantilla posaria, cosa que fa perdre informació. En aquests casos tenim diferents opcions:

 • Deixar aquests articles sense plantilla.
 • Analitzar la casuística, veure quins enllaços dels que ja existeixen s'haurien d'incloure a la plantilla i fer que passi un bot i els hi posi. Per exemple, caldria distingir si l'enllaç és una referència o un enllaç extern. Això és una feina complicada que no sé si val la pena fer.
 • Posar la plantilla perquè aquesta redundància no és tan greu.

La solució ideal seria la segona si hi ha ganes, temps i traça, però essent realista jo preferiria la tercera. Mentrestant i fins que hi hagi consens, aplico la primera.--Pere prlpz (disc.) 17:50, 22 oct 2014 (CEST)

@Paucabot, Coet: Notifico el missatge anterior.--Pere prlpz (disc.) 01:14, 25 oct 2014 (CEST)
Es podria fer una llista dels redundants per després arreglar-los a mà, però sabem que no estam xerrant de desenes sinó de milers d'articles. Potser jo ho faria així i deixar la llista per si mai qualcú s'hi anima ... Pau Cabot · Discussió 09:42, 25 oct 2014 (CEST)

Crec que la majoria de casos d'enllaços redundants deuen ser referències (per exemple, he vist uns quants peixos amb una referència a Fishbase). He començat a tirar pel dret i afegir la plantilla de bases de dades taxonòmiques sense tenir en compte les redundàncies amb altres enllaços que hi ha hi hagi, perquè als casos que he vist són molts més els enllaços que afegeix la plantilla que els redundants que ja hi són.--Pere prlpz (disc.) 23:05, 28 maig 2015 (CEST)

Un bot (enllaços de pel·lícules a l'Esadir)[modifica | modifica el codi]

Acabo de descobrir que els enllaços antics de la web Esadir, on hi ha els títols catalans de les pel·lis, s'han desconectat. Exemple: El lladre de paraules. Sabeu si hi ha alguna manera automàtica d'arreglar-ho? Potser amb algun bot? Gràcies.--Aylaross (disc.) 18:33, 5 jul 2014 (CEST)

@Aylaross: els he enviat un correu preguntant-los. A veure que ens diuen. --Micru (disc.) 10:09, 10 jul 2014 (CEST)
Pels que he vist sembla que l'enllaç es pugui construir a partir del títol de la pel·lícula, però me n'he mirat molt pocs.--Pere prlpz (disc.) 17:38, 10 jul 2014 (CEST)
@Aylaross, Pere prlpz: Em dieuen que canviaren el sistema en octubre de l'any passat i que, efectivament, l'enllaç es pot construir a partir del títol de la pel·lícula. Els he demanat a veure si internament tenen un identificador segons els principis del Linked Open Data i si estan interesats en un creuament de registre masiu per a fer servir Esadir com a (quasi) registre d'autoritat. Ja us diré el que em responen.--Micru (disc.) 11:50, 11 jul 2014 (CEST)

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Normalment, les traduccions d'articles deixen enllaços vermells a la secció de Vegeu també que no tenen cap sentit. Seria possible eliminar-los tots amb un bot? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 06:20, 10 jul 2014 (CEST)

Tècnicament, no veig que hagi de ser difícil.
Ara bé, la pega que hi veig és que pot haver-hi uns quants enllaços vermells posats a mà per algun motiu que, com a mínim, entenia l'humà que els va posar, i que jo no trauria amb bot. Aleshores, crec que una cosa així s'hauria de parlar a la taverna abans de llençar-s'hi, i a més jo seria partidari de treure'ls només en articles que tinguin plantilles de millorar traducció, a menys que la comunitat sigui molt més bold que jo (cosa que passa sovint).--Pere prlpz (disc.) 17:45, 10 jul 2014 (CEST)
No em sembla malament demanar-ho a la taverna, però els enllaços vermells no són posats a mà: majoritàriament són posats a màquina a través de traduccions automàtiques. L'humà que els va posar, majoritàriament, ni se'n va adonar, ja que quan edites l'article no veus si l'article és blau o vermell. I si se'n va adonar, desconeixia la política, que crec que és bastant clara. Pau Cabot · Discussió 07:07, 11 jul 2014 (CEST)

ORDENA incorrectes[modifica | modifica el codi]

Es podrien llistar els articles de Categoria:Biografies que contenguin <!--ORDENA generat per bot--> i que segurament tenen la clau d'ordenació incorrecta? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:35, 11 jul 2014 (CEST)

@Paucabot: N'he començat una llista a Usuari:PereBot/ordena posat per bot. No és una llista exhaustiva ni sistemàtica, perquè el bot no els busca sinó que són els que es troba mentre va afegint plantilles al final dels articles. Entre els primers no n'hi veig de gaire incorrectes.--Pere prlpz (disc.) 00:26, 24 jul 2014 (CEST)
@Paucabot: Continuo a Usuari:PereBot/ordena posat per bot/arxiu2. És aquesta la llista que demanaves? Serveix? Val la pena que segueixi?--Pere prlpz (disc.) 00:12, 26 jul 2014 (CEST)
D'ORDENA incorrectes n'hi ha molts, però jo mirava de cenyir-los a la categoria biografies on el bot els posa malament gairebé sempre. Seria possible separar aquests casos? Pau Cabot · Discussió 00:42, 26 jul 2014 (CEST)
Miro de recollir-los. Si aquesta nit el bot funciona, una llista serà a Usuari:PereBot/ordena posat per bot/biografies.--Pere prlpz (disc.) 02:06, 26 jul 2014 (CEST)
He arreglat els que han aparegut. Ja que el bot fa aquesta feina, potser li podries dir també que cercàs:
 • Les biografies que tenen indexació per categoria del tipus [[Categoria:Equilibristes|Llull, Ramon]]. Aquests s'haurien de substituir per l'ORDENA.
 • Les biografies que no tenen ORDENA. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:05, 26 jul 2014 (CEST)
He recollit uns 7000 ORDENA posats amb bot abans que es pengés el programa. La gran majoria semblen correctes perquè són articles que no tenen el títol amb l'estructura de nom i cognom dels occidentals moderns, però entremig n'hi ha uns quants per arreglar.
Les altres dues cerques miraré de fer-les (i de pas acabar la que feia), però el que no veig viable és arreglar la primera amb bot, si no és revisant primer la llista a mà, perquè hi ha excepcions en que aquestes indexacions poden ser correctes. A més, com ens sol passar, dintre de les categories grans se'ns hi colen coses inesperades, i entre les biografies hi ha quadres, cançons i obres literàries i les categories de la UNESCO, Luxemburg i la Corona d'Aragó senceres, que no necessiten les mateixes correccions que les biografies.
En qualsevol cas, crec que sortirà molta feina per fer a mà, del tipus de tasca que es podria accelerar si mai algú fa l'aplicació-concurs que l'Amador demana més avall.--Pere prlpz (disc.) 00:16, 27 jul 2014 (CEST)
Bona feina, Pere. És cert que la feina s'haurà de fer a mà, però la llista ja la simplifica molt. Pel que he vist, hi ha bastants noms àrabs, orientals de nobles i altres casos grisos que s'haurien de deixar tal qual (almanco si no consensua un criteri clar d'indexació abans). Pau Cabot · Discussió 00:28, 27 jul 2014 (CEST)
He fet una mostra de les tres llistes a Usuari:PereBot/ordena posat per bot/biografies. Només amb els balears en surten una bona colla. Si la llista et serveix tal com és i t'hi veus amb cor, en faig una de més gran.
El que no tinc gens clar és que valgui la pena arreglar les categories indexades, perquè als que veig, si hi ha ordena, la indexació de cada categoria és redundant però no incorrecta.--Pere prlpz (disc.) 01:24, 31 jul 2014 (CEST)
Gràcies Pere, per les llistes. Miraré de fer els balears. Si els acab, ja mirarem de fer les llistes totals. És cert que serien llistes infinites, però jo les faria igualment per tenir el problema detectat, malgrat que no es resolgui immediatament.
Les indexacions redundants, es podrien arreglar amb bot? Les que s'haurien de fer a mà serien les incorrectes, però si no les separam de les correctes, la cosa es complica massa ... Pau Cabot · Discussió 09:41, 31 jul 2014 (CEST)
Si es tracta de separar-les, el que puc fer és que el bot compari l'índex de les categories amb l'ORDENA i llisti només els que siguin diferents (o llisti per separat els iguals i els diferents). Treure-les, fins i tot si realment no hi ha cap cas en que una indexació redundant pugui ser útil ara o en el futur, no acabo de veure que mereixi una edició. Com a molt ho incorporaria als programes que arreglen altres coses (plantilles d'autoritat o coordenades, per exemple) perquè de pas arreglin l'ORDENA.
Una cosa que potser es podria automatitzar és el copiar els ORDENA d'altres viquipèdies, perquè un ORDENA coincident en francès i anglès (per exemple) és molt probable que sigui millor que un ORDENA nostre posat amb bot en una biografia. Ara bé, això requeriria molta revisió manual. Com a mínim caldria que el bot fes una llista de canvis proposats perquè algú la revisés (eliminant els que no calguin) abans d'executar-los.--Pere prlpz (disc.) 10:44, 31 jul 2014 (CEST)
D'acord que la feina d'eliminar claus d'ordenació redundants no és una feina importantíssima, però de ben segur es pot fer mentre es fan altres tasques de manteniment. A més, servirà per clarificar el tema i fer les properes llistes més curtes.
La proposta del segon paràgraf també me sembla bé. Ho podem fer manual o ho podem fer amb el joc que proposava n'Amador. Si qualcú s'anima a programar-ho ... Pau Cabot · Discussió 12:14, 31 jul 2014 (CEST)

@Paucabot:He anat fent més llistes i més detallades. El que hi veig:

 • Els problemàtics i abundants són els que tenen un ORDENA incorrecte posat per bot i els que no tenen ORDENA i n'haurien de tenir.
 • Els ORDENA redundants (exactament iguals als índexs de les categories) són molt pocs. A més, n'hi ha que no són exactament iguals però donen el mateix resultat, i que un bot no detectaria. Amb tots aquests jo no faria gran cosa. Ara bé, si vols revisar-los i fer-ne una llista, els podria treure els índex amb bot. Diria que la manera més pràctica per tots dos és copiar la llista del bot en una pàgina deixant-hi només els articles on s'hagin de treure índex, amb les categories d'on s'hagin de treure.
 • Els que tenen una indexació incorrecta a les categories són molt pocs.--Pere prlpz (disc.) 22:54, 1 ago 2014 (CEST)
Ok. Bona feina feina, Pere. Miraré de començar amb els balears, per exemple, i te dic coses. Pau Cabot · Discussió 11:29, 2 ago 2014 (CEST)
Si agrupes en una pàgina una llista d'articles que es pugui trobar l'ORDENA amb un mateix criteri (per exemple, gent amb noms de dues o tres paraules en que el nom de pila sigui la primera i les altres siguin els cognoms), puc intentar fer-los amb bot. La llista pot tenir qualsevol format mentre tots els enllaços siguin els articles a indexar de la mateixa manera.--Pere prlpz (disc.) 22:08, 2 ago 2014 (CEST)

Bot o Joc ?[modifica | modifica el codi]

Hola, Jugant una estona al Wikidata he pensat a fer alguna cosa similar (potser no cal que sigui tant engrescadora, però si pràctica) per a certs errors. Primera proposta: Presentar els articles que tenen {{format ref}} amb mitja pantalla amb el contingut de la pàgina que apunta l'URL i l'altra meitat amb un formulari amb els paràmetres de {{citar ref}}. Així vas omplint a base de copy-paste d'una meitat a l'altre. Hauria de tenir botons de "ignorar", per passar al següent {{format ref}}, "desar ref", per bescanviar l'enllaç original per la {{citar ref}} construïda, i "desar article", per acabar i desar definitivament. Algun valent ?--amador (disc.) 08:04, 12 jul 2014 (CEST)

Jo també havia pensat que fer un joc-concurs com el de Wikidata podria ser una gran eina per fer manteniment. Se m'acudeixen diverses "feinetes" que podrien participar al concurs:
Crec que seria una molt bona idea fer un programet com aquest (Amical, potser?) a partir del codi de Wikidata. La diferència amb el simple manteniment que feim molts d'usuaris dia a dia podria ser la simplicitat de la interfície però, sobretot, el concurs. Si hi hagués premis (mensuals o similars), ja seria increïble... Pau Cabot · Discussió 08:33, 12 jul 2014 (CEST)
Bona idea, però compte amb els concursos per quantitat en que és fàcil augmentar molt la quantitat a base de fer-ho malament.--Pere prlpz (disc.) 09:04, 12 jul 2014 (CEST)
Sí. Al joc de Wikidata varen haver de tancar provisionalment un apartat perquè la gent feia desastres per pujar de rànquing i nosaltres també hem patit el mateix en viquiprojectes nostres amb premis per quantitat. Tot i aquest hàndicap, crec que valdria la pena intentar-ho i fer-ne un seguiment minuciós sobretot al principi per tal d'evitar les edicions defectuoses. El mateix que feim ara amb la patrulla dels canvis recents, vaja. Pau Cabot · Discussió 09:12, 12 jul 2014 (CEST)
El problema dels casos que proposeu és que no entenc com preteneu fer-ho automatitzat i que siguin feines de tres tecles: 1, 2 o 3.--KRLS , (disc.) 15:36, 12 jul 2014 (CEST)
En alguns casos, com Categoria:Categories amb enllaç commonscat diferent de Wikidata sembla més o manco senzill: 1=deixar enllaç local, 2=eliminar enllaç local i agafar el de Wikidata 3= no ho tenc clar. En altres casos com els de coordenades o de check wikipedia, també sembla senzill. I en d'altres, és cert que la cosa no és immediata, però jo crec que almanco val la pena estudiar-ho amb d'altres formats com el del joc de les dates de naixement de Wikidata. Pau Cabot · Discussió 16:34, 12 jul 2014 (CEST)
Més aviat hauria de ser com el joc de les dates de Wikidata, que has d'omplir uns camps, més que com el del persona/no persona o el d'home/dona.--Pere prlpz (disc.) 16:38, 12 jul 2014 (CEST)
Exacte, ho imaginava com diu el Pere. El cas que jo posava i alguns dels del Pau són una entrada de dades basada en alguna cosa que veus a la mostra que t'ensenya i tu has de repicar fent servir neurones. Quan fem la Quinzena de la Qualitat hi ha moltes feines mecàniques que requereixen tenir més d'una pàgina oberta, o anar a mirar la informació a una altra font i el 90% estàs canviant de pantalla i/o copiant entre elles. Si en una única pantalla tinguéssim la font i la pàgina destí, guanyaríem molt temps. --amador (disc.) 20:22, 12 jul 2014 (CEST)
@Amadalvarez, Pere prlpz, Paucabot: Aquí Teniu una versió beta (més aviat alfa) del bot. El que fa és buscar les referències amb {{format ref}} i fa una serie de preguntes per anar omplint els paràmetres. Si el feu servir aneu molt en compte. Comproveu els canvis que s'han fet perquè encara està a una fase molt inicial. Tinc en procés un programa similar per {{commonscat}}--gerardduenasparlem-ne 19:18, 18 set 2014 (CEST)
@Gerardduenas:. Merci avançada per la feina, tot i que no l'he vista. Disculpa la meva incultura: com s'engega ?--amador (disc.) 20:12, 18 set 2014 (CEST)
@Amadalvarez: Ho sento m'ho he deixat. Cal tenir instal·lat el pywikibot (i tenir una conta de bot). El que s'hauria de fer ara és passar-ho a pàgina web però no en sé tant ni tinc prou temps com per fer-ho sense ajuda fa l'ullet. Potser el Coet o l'Anskar ho saben fer (el que dubto es que tinguin temps). --gerardduenasparlem-ne 20:50, 18 set 2014 (CEST)
@Gerarduenas: jo no sóc cap fiera, però a simple vista cal tenir en compte que una cosa és programar un bot amb python i una altra és visibilitzar els resultats per web, ja que cal un altre programa. en cas de fer concursos d'aquest tipus (dic concursos pels tipus de prova, no per donar premis ni res similar) es podria intentar fer algun script web i anar-ho provant al labs --Anskar (disc.) 21:55, 18 set 2014 (CEST)

@Gerarduenas, Anskar, Pere prlpz, Arnaugir: Re-animo aquest fil per demanar als tècnics si podeu fer un cop d'ull a aquesta eina i veure si es pot adaptar a la nostra wiki. Si més no sembla que serviria per a la primera idea que vaig proposar. Si ho tinguéssim ens seria molt útil per a la Gran Quinzena Anual de la Qualitat, on tenim 4.800 pàgines per corregir. Si ?. --amador (disc.) 21:34, 30 nov 2014 (CET)

La cosa interessant que veig en aquesta pàgina és que sembla que es pot fer funcionar un programa de Python des d'una pàgina web. Això podria ser útil perquè qualsevol els pugui executar, sobretot pels programes que tornen informació en comptes d'editar.--Pere prlpz (disc.) 23:49, 1 des 2014 (CET)

Articles més demanats[modifica | modifica el codi]

Arran del comentari de Leptictidium a Usuari Discussió:Paucabot#Top 10 de les Balears, he pensat que estaria bé tenir una pàgina a l'estil de Especial:Pàgines demanades però que obviàs les demandes provinents de plantilles. Amb això, ens podríem fer una idea molt més clara de quins són els vermells més demanats a la Viquipèdia. Qualcú ho sabria programar? Pau Cabot · Discussió 12:25, 3 ago 2014 (CEST)

@Paucabot:No sé si es això el que busques... A part ens han activat la eina Red Link Recovery Live tool per la Viquipèdia en català.--gerardduenasparlem-ne 22:24, 22 set 2014 (CEST)
@Gerardduenas: Com està feta aquesta llista? Obvia efectivament les plantilles? Pau Cabot · Discussió 22:39, 22 set 2014 (CEST)
Aquest és el problema Paucabot, no l'he feta jo. Aquí tens la discussió.--gerardduenasparlem-ne 22:43, 22 set 2014 (CEST)
@Paucabot: Efectivament. Només agafa pagines de l'espai de noms principal. --gerardduenasparlem-ne 20:19, 1 oct 2014 (CEST)
@Gerardduenas: Sí, però la llista destria si l'enllaç de la pàgina prové d'una plantilla o no? Pau Cabot · Discussió 20:28, 1 oct 2014 (CEST)
@Paucabot: Només busca enllaços provinents de l'espai principal (ni plantilles ni pàgines de discussió). - - gerardduenasparlem-ne 20:37, 1 oct 2014 (CEST)
@Gerardduenas: Ok. Idò és una informació molt útil i que caldria divulgar per tal d'anar creant els més demanats ... Pau Cabot · Discussió 20:45, 1 oct 2014 (CEST)
@Paucabot: Faré difusió per irc. Vaig crear un fil a la taverna però va passar desaparceput. Viquipèdia:La_taverna#Red_Link_Recovery_Live_tool gerardduenasparlem-ne 21:33, 1 oct 2014 (CEST)

@Gerardduenas: M'acab de tornar a mirar la discussió i la llista i, efectivament, no cerca a plantilles ni categories, però tampoc no destria si els enllaços vermells provenen de l'article o d'una plantilla inclosa en aquest (que era el que jo demanava). Pau Cabot · Discussió 15:27, 2 gen 2015 (CET)

@Paucabot: M'he tornat a mirar el codi sql. Es molt difícil d'enfocar des del punt de vista de la base de dades perquè la base de dades on ho busca no fa cap mena de distinció entre els dos links (és una taula només dels links, sense el text de la pàgina). Suposo que és pot fer però jo no arribo ni a principiant amb sql. Espero que trobem una altra solució, - - gerardduenasparlem-ne 18:52, 2 gen 2015 (CET)

Bot de càrrega d'imatges de diferents autors[modifica | modifica el codi]

Això és una petició concreta per fer un bot que carregui a Wikimedia Commons imatges de l'edició de l'any passat del permi Il·lustraciència. Però entenc que al fer el bot es podria fer de manera generalista i que servís per a casos similars. Vaig a explicar el context i què fa falta:

 • 'Context
  • En la 2a edició de Il·lustraciència l'ACCC que el promou en un acord amb Amical Wikimedia va incloure en el formulari d'inscripció la opció que els participants acceptessin publicar la il·lustració amb la que concorren al premi a Wikimedia Commons amb una llicència lliure copyleft CC-BY-SA 3.0.
  • Uns 200 participants van escollir aquesta opció
  • Les il·lustracions estan publicades en baixa resolució en un blog de Wordpress i l'ACCC les té també en alta resolució però no online
 • Petició. Cal fer un bot que:
  • Permeti d'una manera fàcil pujar totes les il·lustracions d'un cop, introduint les dades de:

Això no es pot fer ni amb Commonist (que no permet diversos autors), ni amb UploadWizard (tampoc), ni amb GWToolkit (li cal tenir les imatges finals online i un XML amb les metadades).

Tenim pendents de pujar les imatges de l'edició anterior i ja està en marxa la nova convocatòria. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 16:41, 17 des 2014 (CET)

@Dvdgmz: Quantes desenes de milers d'imatges són, que cal un bot? Al blog només hi veig un grapadet d'il·lustracions.
Per pujar quantitats petites d'imatges a Commons pel WLM (pocs milers) els concursants més prolífics hem fet servir programes com el Vicuna i el Commonist. Pots veure commons:Commons:VicuñaUploader. Si les dades les has d'introduir manualment, amb aquests programes en tens prou, però si les tens en un fitxer de text et pots preparar les plantilles amb Excel. El problema amb l'autor no l'entenc: al camp autor de la descripció pots posar-hi el que vulguis, tant si el programa el posa automàticament com si poses una altra cosa a la descripció. Per coses complicades o per fer via, sempre pots posar-ho tot a la descripció, que no queda gaire maco, però funciona. A més, si volies fer servir l'UploadWizard (que no és mala opció si només es tracta de pujar poques desenes d'imatges) i no et funciona pel que vols, sempre pots fer servir el formulari clàssic.--Pere prlpz (disc.) 19:16, 17 des 2014 (CET)
@Pere prlpz: Són unes 200 imatges, cada una d'un autor diferent. El Commonist només accepta que totes siguin del mateix autor (els altres paràmetres els pots posar independents, però no l'autor), igual que el Wizard. El clàssic és fitxer a fitxer. No conec el Vicuña, m'ho miraré. Cal trobar una manera fàcil perquè ho puguin fer ells, i per si va pujant el nombre d'imatges en cada edició. --Passavolant apunta clr gruix7 x25px.png Dvdgmz(Escriu-me) 19:52, 17 des 2014 (CET)
@Dvdgmz: El que jo faria depèn de si les dades les tens en alguna mena de fitxer o si les tens has d'entrar a mà. Si les tens a mà, és igual quantes imatges carreguis cada cop, perquè no t'afectarà el temps (vas obrint pestanyes i vas descrivint més imatges mentre es carreguen les anteriors). Si les dades les tens en un fitxer, pots convertir-les en una plantilla d'informació amb qualsevol cosa (jo, per costum, faria servir un full de càlcul d'Excel) i copiar-les i enganxar-les al formulari.
Tot i això, diria que tant el Vicuna com al Commonist (i a l'UploadWizzard també) al camp de l'autor hi pots posar el que vulguis. Si no tingués una solució millor, hi posaria "veure descripció" i a la descripció explicaria cada autor.
Amb bot també deu ser possible (si n'hi algun d'escrit i no s'ha de fer de nou per pujar 200 imatges), tot i que això no seria una manera fàcil perquè ho facin ells, sinó més aviat el contrari.--Pere prlpz (disc.) 20:12, 17 des 2014 (CET)

Subpàgines de {{Taxonomy}}[modifica | modifica el codi]

No entenc molt bé com funcionen aquestes taxocaixes, però estaria bé categoritzar els diferents taxons dins una mateixa categoria, ja que ara apareixen moltes d'elles a Especial:Plantilles sense categoria. Es podria fer? Com és que algunes apareixen a la llista i d'altres, malgrat no estar categoritzades, no? Algú sap en quin punt es troba aquest projecte? Pau Cabot · Discussió 17:43, 1 gen 2015 (CET)

Comparar Viquipèdia i OSM[modifica | modifica el codi]

Antecedent: Viquipèdia:La_taverna/Propostes#Relacions_d.27OpenStreetMap_a_les_infotaules_.28i_m.C3.A9s.29

Entre els articles de la Viquipèdia i els elements d'OpenStreetMap relacionats es poden fer comparacions interessants, que poden ser útils per millorar els dos projectes i sobretot els mapes WIWOSM dels nostres articles.

 • Articles de la Viquipèdia que no tinguin cap element OSM enllaçat (amb el tag wikipedia). Això s'hauria de fer per grups d'articles de topònims (articles amb coordenades o coordenades demanades, articles amb infotaules de rius, muntanyes, etc., articles en categories d'edificis o monuments...) i probablement començant pels més importants (municipis, comarques, entitats de població, edificis Patrimoni de la Humanitat...), perquè la situació actual és que hi ha tan pocs articles enllaçats que pel conjunt dels topònims gairebé no calen llistes.
 • Articles de la Viquipèdia i elements OSM que estiguin enllaçats i tinguin noms diferents. Això podria treure a la llum elements mal enllaçats i noms erronis.
 • Articles de la Viquipèdia i elements OSM que estiguin enllaçats i tinguin coordenades diferents (amb les toleràncies que calguin segons el tipus d'element). Pot servir per detectar errors (elements mal enllaçats i errors de coordenades).

Pot ser que alguna d'aquestes coses les acabi fent jo mateix (després de la quinzena de la qualitat), però de moment les poso aquí per si hi ha algú més interessat a fer la feina, per si hi ha comentaris i sobretot per saber si un cop recollides les dades hi haurà algú interessat a fer-les sevir.

Notifico en Konfrare i en KRLS que havien participat a la conversa de la taverna.--Pere prlpz (disc.) 12:32, 2 gen 2015 (CET)

Entenc que calen 2 bots, un per a Wikidata/Viquipèdia i l'altre per a OSM. Hi afegeixo alguna idea, per la banda de l'OSM.
 • Elements sense etiqueta "wikidata", importar-ne el valor.
 • Elements sense etiqueta "wikipedia:ca", importar-ne el valor.
 • Si no existeix l'etiqueta "name:ca" crear-la. Amb quin valor? pot ser el valor "name" o el valor català de Wikidata.
 • Comparar l'etiqueta "name" amb la "name:ca", i extreure'n conclusions. A Andorra, Principat (menys Vall d'Aran) i Illes Balears haurien de coincidir. Cal tenir en compte les zones del País Valencià, Franja de Ponent, Vall d'Aran, Catalunya Nord i l'Alguer on els topònims oficials no són els catalans.
--Joan Montané (parlem-ne) 13:23, 2 gen 2015 (CET)
Sobre el name:ca, probablement es podria mirar de treure de la Viquipèdia els noms en català de tots els topònims del món que tinguin article i pujar-los, no només per la nostra àrea.
Per editar sí que calen dos bots molt diferents. Per només treure dades, suposo que n'hi hauria prou que un programa en python com els habituals a la viquipèdia llegís el resultat de l'API d'OverPass (si es tracta de fer una comanda html i llegir el resultat en json no ha de ser gaire diferent de llegir les API del Mediawiki).--Pere prlpz (disc.) 13:42, 2 gen 2015 (CET)

Hi afegeixo una quarta tasca: elements d'OSM enllaçats a redireccions (de la viquipèdia que sigui). Llistar l'element, la redirecció enllaçada i el destí de la redirecció.--Pere prlpz (disc.) 18:16, 16 gen 2015 (CET)

Cinquena tasca: fer servir el tag wikipedia per trobar o comprovar el tag wikidata.--Pere prlpz (disc.) 13:42, 17 gen 2015 (CET)

Actualitzar dades municipis[modifica | modifica el codi]

Hola! Avui s'han publicat les dades del INE amb les noves dades de població de l'estat espanyol [6]. @Vriullop: ja existia un bot que actualitzés les infotaules no? --Lluis_tgn (disc.) 16:06, 20 gen 2015 (CET)

@Lluis tgn: No és cap bot. Les dades i les instruccions són a {{Padró INE}}. Cal descarregar un Excel comprimit amb el detall municipal i adaptar-lo al format de la plantilla. --V.Riullop (parlem-ne) 19:18, 26 jul 2015 (CEST)

Caldria programar un bot per modificar una plantilla[modifica | modifica el codi]

Hola a tothom. He demanat ajut a en Coet per programar un bot perquè no coneixia aquesta pàgina, i sembla que està molt ocupat. Caldria programar un bot per modificar una plantilla de municipis navarresos com explico aquí. Gràcies. --Pompilos (disc.) 21:57, 21 gen 2015 (CET)

@Pompilos: Si només són 150 articles no tinc gens clar que s'acabi gaire abans programant un bot que copiant i enganxant, tot i que potser algú té un codi per una feina semblant que pugui adaptar ràpid.--Pere prlpz (disc.) 22:30, 21 gen 2015 (CET)

Reanomenar paràmetres infotaules als articles[modifica | modifica el codi]

Torno amb un fil anterior iniciat amb l'@Arnaugir:, que es va aturar i finalment arxivar. No el recupero perquè val la pena fer un reset. Objecte: regenerar la infotaula dins els articles per aquelles infotaules que s'estan homogeneïtzant. Accions a fer:

 • Format: bescanviar dins els articles la infotaula actual amb la que apareix a la documentació corresponent, per tal que tots tinguin els mateixos paràmetres, tot i no estar emplenats, s'alineen els textos i incorporin els nous noms de paràmetres.
 • Continguts:recuperar els contingut canviant-los-hi el nom del paràmetre segons les regles de conversió que hi figuren al codi de la plantilla original. En alguns casos cal afegir nous paràmetres i, fins i tot canviar el nom de la plantilla quan l'original ha quedat integrada i serà candidata a l'eliminació.
 • Errors: Llistar els articles que tenen un paràmetre amb contingut que no estigui previst al codi de conversió, per a ser revisats manualment. Mantenir el paràmetre erroni dins l'article i sense convertir.

Passo un parell per anar començant; vindran més:

 • {{director d'orquestra}} (103 articles). Es canviarà per {{infotaula músics}} afegint-li el paràmetre |colorprofessio=director d'orquestra, tal com es mostra a la documentació.
 • {{infotaula persona}} (16.000 articles). Aplicar a tots els articles la versió curta de la documentació, afegint-li els altres paràmetres que l'article utilitzi i existeixen al codi de conversió. Si l'article té paràmetres emplenats no previstos a la conversió, es llistarà l'article com erroni.

Fi de la llista del 29/1/2015. Gràcies.--amador (disc.) 13:43, 29 gen 2015 (CET)

Amadalvarez començaré per la de Director d'orquestra. El que no sé trobar i tanmateix comentes és les "regles de conversió" (i.e. "indret de naixença"->"indret de naixement"). Es poden trobar totes les equivalències en algun lloc?--Arnaugir (discussió) 15:55, 29 gen 2015 (CET)
@Arnaugir:, En el cas de {{director d'orquestra}} és el codi de la plantilla, què és una simple translació de totes les opcions de sinònims que existeixen, si bé en alguns casos hi ha alguna transformació. En el cas de {{infotaula persona}}, com que és una mica més farragós, t'he preparat una llista de conversió i la deixo comentada dins. Quan acabi ja farem net de paràmetres antics i de pas l'esborrarem--amador (disc.) 16:29, 29 gen 2015 (CET)
@Arnaugir:, Per cert, s'entén que també s'han d'arreglar els articles amb infotaules redirigides. En el cas de {{director d'orquestra}}, no hi ha, però a {{infotaula persona}} hi ha una colla: {{Infobox Person}}{{Infocaixa persona}}{{Infotaula de persones}}{{Infotaula Persona}}{{Infobox person}} {{Fitxa de persona}} {{Infotaula de persona}} {{Persona}}. Merci,--amador (disc.) 18:29, 29 gen 2015 (CET)

@Amadalvarez: he fet les proves amb els directors d'orquestra i sembla que va bé: [7]. A Usuari:ArnauBot/Articles editats hi ha els articles que ha retocat. Pel que fa a paràmetres que no tenia contemplats, els tens llistats a sota. N'hi ha que són correctes perquè, com que són iguals i no s'han de migrar, no estan al "diccionari de traduccions". Per exemple, "nom imatge" sí que sembla que manca. Només es llista el primer cop que es troba que falta, et seria més útil si es llistés tots els cops o amb el primer n'hi ha prou?

Et sembla que ha anat tot bé?--Arnaugir (discussió) 12:03, 30 gen 2015 (CET)

@Arnaugir: Prou bé, tot i que alguna cosa me l'havia imaginat diferent:
 • quan deia "[posar la infotaula] que apareix a la documentació corresponent, per tal que tots tinguin els mateixos paràmetres, tot i no estar emplenats, s'alineen els textos i incorporin els nous noms de paràmetres", pretenia que el resultat final tingués un aspecte similar al que hi ha a la documentació de {{Director d'orquestra/ús}}, on estan els "més factibles de ser utilitzats". És cert que molts estaran buits perquè mai havien estat previstos, però quan hom revisi l'article li resultarà molt fàcil extreure la dada del text i posar-la a la infotaula. Si no li apareix -en blanc- potser ni sap que es pot fer servir o li fa mandra anar a la documentació a veure com s'anomena el paràmetre. A més me'ls imaginava alineadets (fa l'ullet.
 • Pel que fa als errors, si el paràmetre és igual al nom futur, no cal llistar-lo perquè "és bo" (per això els he posat també a la dreta del = per a que quedés clar que és un nom previst. Ara bé, els que no estan a la llista (no hi havia cap en aquest cas) i tenen contingut, cal llistar-los tots, perquè són per arreglar a mà i em cal la llista d'articles. Els paràmetres amb nom erroni i buits es poden eliminar sense més. Si mires aquesta eina dóna els noms de paràmetre que hi ha, tot i que no indica si son plens o buits. Com veuràs són anecdòtics i molts ja els he anat arreglant. Dubtes?. Merci,--amador (disc.) 13:02, 30 gen 2015 (CET)
Hmm. Jo m'he limitat a traduir els paràmetres, però això d'afegir els més "típics" no sé ben bé com puc fer-ho perquè a més quedin ordenats... m'ho hauré de mirar però no ho acabo de veure. Pel que fa a alineadets, això ja et dic que no es pot (o no ho sé) fer (ni ho considero necessari).
Els errors ja funcionen bé, el que passa és el que t'he dit i que tu comentes, els "bons" els llista igual alguns cops, simplement ignora'ls. No ho sé fer millor :-(--Arnaugir (discussió) 13:27, 30 gen 2015 (CET)
Sobre els paràmetres aliniadets, crec no fa gaires mesos vam tenir un editor eliminant els espais que deixaven aliniadets els paràmetres (crec que amb bot i deixant al resum d'edició una cosa així com "evitar que l'article sembli més gran del que és") i un altre que feia més o menys sistemàticament el contrari. Abans de posar-nos a posar i treure espais de les infotaules crec que cal una discussió general a la taverna o algun lloc equivalent per saber com volem els codis.--Pere prlpz (disc.) 13:47, 30 gen 2015 (CET)
@Arnaugir:, Vist el comentari del Pere, accepto que no estiguin alineadets. Lo d'afegir els paràmetres més típics si que és important. Si no ho veus, potser podríem demanar ajudaa altres botaires.Com que els Directors d'orquestra ja estan convertits, si vols la següent tongada (quan sàpigues com fer lo dels típics), la podries fer amb {{infotaula banda}}. Per cert, ara demanaré un altre bot per a preparar els articles de {{infotaula de polític}} que estic depurant abans de que sigui el teu proper encàrrec. Merci,--amador (disc.) 20:22, 31 gen 2015 (CET)
A petició de l'Amador, comento:
Paràmetres alineats, imagino que vol dir posant espais per deixar els iguals en la mateixa columna. Per mi és innecessari i tabular amb espais en blans és una mala pràctica, però no sabria explicar per què. Ara bé, considero molt més clar deixar sempre un espai en blanc, per exemple:
{{Infotaula músics
 | nom = Karel Ančerl
 | imatge = KAncerl.jpg
}}
En altres plantilles no infotaules en una línia, també: {{ref-llibre | cognom = Daixonses | nom = Pep}}. Com a mínim no els traieu amb el bot.
Afegir paràmetres buits i ordenats. La tècnica és llegir tota la plantilla, desant tots els paràmetres utilitzats, i tornar-la a escriure amb la nova ordenació i format de paràmetres.
--V.Riullop (parlem-ne) 22:15, 7 feb 2015 (CET)
@Arnaugir: Que, Arnau, Com ho veus ? T'animes a provar-ho ?. Va que se m'està acumulant la feina !!. --amador (disc.) 15:56, 19 feb 2015 (CET)
@Vriullop:. Merci, disculpa el retard en respondre, però no havia mirat la pàgina confiant en un ping. (ens tornem còmodes).--amador (disc.) 15:56, 19 feb 2015 (CET)


@Amadalvarez: he reprès el tema amb la plantilla de Banda, però estic pendent de saber fer la plantilla ordenada perquè mira com em queda... [8] vaig investigant--Arnaugir (discussió) 21:05, 30 jul 2015 (CEST)

separar el contingut d'un paràmetre d'infotaula en dos[modifica | modifica el codi]

A les {{infotaula de polític}}, {{polític}} i {{Infotaula President}} hi ha un paràmetre anomenat |càrrec=, |order= o |office=, segons versions, dels quals pot haver més d'una ocurrència diferenciada per un número del 2 al 9 al final (càrrec2, càrrec3, etc.). En aquests paràmetre es situa el nom del càrrec ocupat pel polític que pot anar: sol (només text, enllaç intern, amb una referència,..), precedit o seguit per una imatge d'escut amb un salt de línia entre el nom del càrrec i la imatge. Alguns exemples:

Manuel Fraga Iribarne: (amb imatge prèvia / amb referències)

 • office3 = President de la [[Xunta de Galícia]]<br>[[fitxer:Escudo Xunta de Galicia.svg|20px]]
 • office = [[Ministeri d'Informació i Turisme]]<ref name="GOBIERNOS">[https://archive.is/20120629144018/www.terra.es/personal/mothman/spain3.htm Governs d'Espanya 1931-2008]</ref><br>[[fitxer:COA Spain 1945 1977.svg|30px]]

Leopoldo Calvo-Sotelo Bustelo: (amb imatge prèvia / amb imatge posterior)

 • order= [[Fitxer:Escudo de España (mazonado).svg|30px|Escut de l'estat espanyol]]<br /> 74è [[President del Govern d'Espanya]] <br /> {{mida|1= 2n des de la Democràcia (1977) }}
 • office4 = [[Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya|Ministre de Comerç]]<ref name="GOBIERNOS">[https://archive.is/20120629144018/www.terra.es/personal/mothman/spain3.htm Governs d'Espanya 1931-2008]</ref><br>[[fitxer:COA Spain 1945 1977.svg|30px]]

Montserrat Tura i Camafreita: (amb imatge prèvia). Canviat a mà

 • càrrec = [[Mesa del Parlament de Catalunya|Secretària segona del Parlament de Catalunya]]<br>[[Fitxer:Seal of the Generalitat of Catalonia.svg|40px|Senyal de la Generalitat de Catalunya]]

José Luis Olivas Martínez: (amb imatge prèvia + 1 títol + 2 títols)

 • order = [[Fitxer:Escudo de la Comunidad Valenciana.svg|30px|Escut del País Valencià]]<br/>5è [[President de la Generalitat Valenciana]]<br/>{{mida|1=4t de l'Etapa Autonòmica}}
 • order2 = [[Fitxer:Escudo de la Comunidad Valenciana.svg|30px|Escut del País Valencià]]<br/>6é [[Conselleria d'Economia i Hisenda de la Generalitat Valenciana|Conseller d'Economia i Hisenda]]

Josep Maria de Porcioles i Colomer: (sense imatge)

 • office2 = [[Llista de presidents de la Diputació de Lleida|President de la Diputació de Lleida]]

L'objecte del bot és:

 • extreure el nom de la imatge (sense cap altre dada: mida, alt, etc. !), ubicant-lo en un nou paràmetre a crear just darrere anomenat |escut càrrecn= on "n" és el mateix número que té el paràmetre d'on s'ha extret.
 • eliminar del paràmetre analitzat totes les dades de la imatge i el salt vinculat a la imatge.

Merci, --amador (disc.) 21:26, 31 gen 2015 (CET)

@Amadalvarez: He fet un grapat d'edicions de prova. Mira't les últimes contribucions del SalviBot i si està tot bé segueixo.--Salvi «Ssola» (discussió) 01:33, 29 jul 2015 (CEST)
Bé, més que res que estem perdent la descripció i la mida de la imatge, i em volia assegurar que ja s'havia tingut en compte.--Salvi «Ssola» (discussió) 01:38, 29 jul 2015 (CEST)
@Ssola:Ha funcionat perfecte. Quan vulguis fot-li a tota la llista. Respecte al comentari que m'has deixat als "papes", no em penso que sigui fàcil (en aquest cas, jo ho sabria fer), si no que, de tant en tant, s'han de sacsejar les consciències, perquè tenim masses front (viquiprojectes, maratons, votacions de qualitat, 500mil, etc.) i això dels bots es va adormint de mica en mica. Moltes gràcies !!. Si t'animes, recorda que tinc una altra petició pendent (en la que l'Arnau va treballar i s'hauria de veure si es pogués continuar. Salut !--amador (disc.) 05:37, 29 jul 2015 (CEST)
@Amadalvarez: He hagut d'aturar el bot després d'alguns errors en articles en que no hi havia <br/> entre l'escut i el càrrec. Costa fer aquest tipus de canvis perquè hi ha molta casuística i has d'anar supervisant el bot. Repassant que no hi haguessin més errors m'he trobat amb el cas de Joan Coscubiela i Conesa, en què les imatges desapareixen quan utilitzes el nou paràmetre. Potser això passa amb tots els que fan servir {{polític}}. Què fem?--Salvi «Ssola» (discussió) 18:29, 29 jul 2015 (CEST)
Arreglat Arreglat, no comptava amb aquest paràmetre en la {{polític}}, perquè cap article ho tenia, però, és clar, ara si que ho tenen. Lo del <br/> no m'ho havia trobat. Gràcies per la paciència.--amador (disc.) 21:04, 29 jul 2015 (CEST)

Fet Fet!

@Amadalvarez: Caldrà repassar a mà els següents articles:

Per referència futura:

 • pwb.py replace -regex "(( ?)\|( ?)(càrrec|order|office)([2-9]?)\s*=\s*)\[\[([Ff]itxer|[Ff]ile|[Ii]matge|[Ii]mage):([^\n\[]*?)\|[^\n\[]*?\]\] *<br */? *> *([^\n]*)" "\1\8\n\2|\3escut càrrec\5 = \7" -transcludes:"Infotaula de polític" -transcludes:"Polític" -transcludes:"Infotaula President" -ns:0
 • pwb.py replace -regex "(( ?)\|( ?)(càrrec|order|office)([2-9]?)\s*=\s*[^\n]*?) *<br */? *> *\[\[([Ff]itxer|[Ff]ile|[Ii]matge|[Ii]mage):([^\n\[]*?)\|[^\n\[]*?\]\] *\n" "\1\n\2|\3escut càrrec\5 = \7\n" -transcludes:"Infotaula de polític" -transcludes:"Polític" -transcludes:"Infotaula President" -ns:0
 • pwb.py listpages -format:4 -grep:"\|( ?)(càrrec|order|office)([2-9]?)\s*=[^\|]*((fitxer|file|imat?ge):|\.(jpg|png|svg|gif))" -transcludes:"Infotaula de polític" -transcludes:"Polític" -transcludes:"Infotaula President" -ns:0 (per trobar els articles que quedaven amb imatges en aquest paràmetre)

--Salvi «Ssola» (discussió) 01:29, 31 jul 2015 (CEST)

Wikivoyage[modifica | modifica el codi]

He adaptat {{Wikivoyage}} al format estàndard usant {{Sister}}. Abans, però, aquest enllaç anava inline i solia dur un bullet a davant. Hi hauria una manera senzilla de fer aquests canvis? N'hi ha menys de 250. Pau Cabot · Discussió 18:20, 29 maig 2015 (CEST)

Treure l'asterisc hauria de ser fàcil. Moure la plantilla i deixar-la al lloc correcte és una mica més difícil de fer amb bot. Ara bé, hi ha consens per posar viquivoyage en anglès com posem els projectes germans en català?--Pere prlpz (disc.) 18:46, 29 maig 2015 (CEST)
En això no hi havia caigut. Supòs que seria un cas similar a {{Wikibooks}} o {{Wksource}}, que fa temps que existeixen i sobre les quals ningú no havia fet cap objecció.
Respecte de moure la plantilla al lloc correcte, si és molt complicat, no fa falta que es faci. En la majoria dels casos no afectaria a la visualització (encara que sí a la coherència del codi). Pau Cabot · Discussió 12:15, 30 maig 2015 (CEST)
Fet Fet! Amb el Pywikibot: replace.py -regex "((\*.*\n)*)\*(\ )*({{[Ww]ikivoyage(\|[^\{]*)?}}\n)" "\4\1" -transcludes:wikivoyage. No ha quedat un format perfecte en totes les pàgines però és el que he sabut fer. Podem discutir si s'ha d'esborrar a la pàgina de discussió o a propostes d'esboorrats. Esborrar és un moment.--Salvi «Ssola» (discussió) 18:39, 30 maig 2015 (CEST)

Sol·litud de traduccions en curs[modifica | modifica el codi]

Caldria programar de les traduccions que he fet de diferents idiomes al català i canviar Traducció per Traduït de Categoria:Traduccions en curs. --Albert SN (disc.) 20:15, 18 juny 2015 (CEST)

@Albert SN: Vols dir que s'ha de treure la plantilla {{traducció}} de l'article per posar la {{traduït de}} a la discussió? A quins articles? Als de Categoria:Traduccions en curs que hagis creat tu?--Pere prlpz (disc.) 20:20, 18 juny 2015 (CEST)
Sí, dels articles que hagi creat jo en la versió catalana. Cal treure {{traducció}} de cada article, pel {{traduït de}}--Albert SN (disc.) 20:29, 18 juny 2015 (CEST)
Jo crec que no perdríem gaire si feim el canvi per a totes les pàgines de l'espai principal. Si només feim les de n'Albert, encara ens en quedaran moltes. I si de les 491, n'hi ha qualcuna de veres en curs, la persona que fa la traducció, ja la hi tornarà a posar. I en el cas que no la hi posi, la cosa no seria gaire greu ...
Arran d'això, potser estaria bé reanomenar {{Traducció}} a {{Traduint}} (i redireccionar la primera a {{Traduït de}}). Pel que he anat vegent, molts usuaris diferents han comès el mateix error que n'Albert. Pau Cabot · Discussió 21:02, 18 juny 2015 (CEST)
Ha comprovat algú que entre els articles que tenen {{Traducció}} no n'hi hagi a mig traduir? El que no em fa gràcia de treure la plantilla automàticament és que podem deixar articles amb mancances com aquesta.--Pere prlpz (disc.) 23:15, 18 juny 2015 (CEST)
Jo no ho he comprovat a tots els articles, però he canviat l'avís a més d'una vintena d'articles i tots havien de ser {{Traduït de}}.
M'imagin que els pocs que siguin d'una traducció en curs deuen dur la redirecció {{traduint}} (Especial:Enllaços/Plantilla:Traduint) i que molt d'ells la duen des de fa massa temps: Peso uruguaià des del març passat, Thrash metal des del febrer del 2014, Fernando Pessoa des del 2013, Fage des del 2011, Mevgal des del 2011, Premi Renaudot des del 2012, Norman Ross des del 2012, Gustavo Uzielli des del 2012, Gustav Radde des del 2012, Poliadenilació des del 2013 i Virgin Galactic, del mes passat.
Fet el recompte, l'única que es podria considerar realment en curs és Virgin Galactic (essent generosos, fa més d'un mes que no es toca) i n'hi ha dues que tenen text en altres idiomes i on potser hauríem de substituir {{traducció}} per {{MT}} (o simplement eliminar el text). Són: Gustavo Uzielli i Poliadenilació. Pau Cabot · Discussió 07:35, 19 juny 2015 (CEST)
Si perdem qualque article amb text amb altres idiomes, sempre podem fer una cerca ad hoc per cercar articles d'aquest estil. Jo he cercat begins as i he trobat tres articles que tenien parts de l'article sense traduir i que no tenien cap tipus d'avís: 63rd Street Line (IND), procés de combustió del silici i al·losaure (també ha sortit poliadenilació, clar). Pau Cabot · Discussió 07:48, 19 juny 2015 (CEST)

Articles que Wikidata no sap que són[modifica | modifica el codi]

Arran de les estadístiques d'aquesta pàgina, vaig veure que tenim gairebé 100 000 articles que no tenen P31 ni P279, cosa que em sembla molt. No en sé gaire del tema, i supòs que aquest bot s'hauria de fer córrer a Wikidata, però es podrien usar les categories de la Viquipèdia per tal d'il·luminar Wikidata? Ja que feim la feina ingent de categorització, que es pugui basededaditzar, no? Pau Cabot · Discussió 15:15, 22 jul 2015 (CEST)

Les nostres categories tenen el problema de sempre, que és que la pertinència de categories i subcategories no sempre vol dir el mateix i, per exemple, dins de les categories d'edificis hi ha tant articles sobre edificis individuals (instàncies d'edifici, en vocabulari de Wikidata) com articles sobre tipus d'edificis (subclasses d'edificis, també en vocabulari de Wikidata). A més, ens trobem amb coses com que les categories de municipis tenen subcategories que contenen articles de municipis i subcategories que contenen coses agrupades per municipi (persones, per exemple), i és difícil que un bot distingeixi els uns dels altres. Aleshores, les categories són, en general, una cosa poc fiable per decidir què és una cosa, i les categories grans, que són les que permetrien arreglar milers d'items de cop, són les menys fiables de totes (com més gran la categoria, més fàcil que tingui una branca que se'n vagi del tema).
Ara bé, si algú vol afegir una propietat a tots els articles d'una categoria, o a una tria manual d'articles d'una categoria, per això no cal un bot, sinó que es pot fer amb Autolist: https://tools.wmflabs.org/autolist/ i personalment li recomanaria que comencés amb categories petites o com a mínim d'estructura senzilla (o sigui, sense gaires nivells de subcategories encara que tinguin molts articles).
El que sí que es podria fer amb bot (o bot + QuickStatements) és posar la propietat P31 a partir de les plantilles, i especialment de les infotaules, perquè si (per exemple) a les categories de muntanyes podria ser que hi hagués de tot, entre els articles que porten la infotaula de muntanya és poc probable que hi hagi alguna cosa que no sigui una muntanya.--Pere prlpz (disc.) 15:34, 22 jul 2015 (CEST)
Gràcies, Pere. És cert que hi ha una petita part dels continguts de les categories que no són el que les categories diuen que són. Però la majoria, sí, i això es podria aprofitar per omplir aquests 100 000 buits i, en tot cas, després revisar els que s'haguessin de revisar. Una altra cosa que es podria fer és evitar les categories més conflictives com les de municipis o només fer-ho per categories sense subcategories.
Amb les infotaules, els encerts supòs que serien propers al 100%, però el número total d'ítems de Wikidata arreglats es faria molt enfora dels 100 000.
Me miraré això de l'autolist i, és clar, miraré de fer les proves amb gasosa. Pau Cabot · Discussió 15:49, 22 jul 2015 (CEST)
(conflicte d'edició)
Poso un exemple amb Autolist:
Per cert, mentre escrivia ho he provat amb les platges de Formentera i ha anat prou bé.--Pere prlpz (disc.) 15:52, 22 jul 2015 (CEST)
Com a referència, ara mateix segons https://tools.wmflabs.org/autolist/?language=ca&project=wikipedia&category=&depth=12&wdq=(claim%5B31%5D%20or%20claim%5BP279%5D)%20and%20link%5Bcawiki%5D&statementlist=P31%3AQ5&run=Run&mode_manual=or&mode_cat=or&mode_wdq=or&mode_find=or&chunk_size=10000 tenim 407,188 articles amb les propietats instància o subclasse.
He estat provant de pujar instàncies amb Autolist a partir de les categories. No va malament, però com que s'ha de revisar la llista tampoc és molt ràpid, i a més tampoc m'atreveixo a enviar paquets de centenars d'articles que segur que se me n'escaparien molts a la revisió. La millor manera que he trobat és tenir unes quantes pestanyes obertes amb Autolist i anar fent cerques noves a mida que cada pestanya acaba d'editar. Com és d'esperar, on més articles per pujar es troben és als articles que no tenen a les altres viquis, que són els temes locals i els d'en Jolle.--Pere prlpz (disc.) 20:00, 22 jul 2015 (CEST)
468 178 (articles que tenim) - 407 188 (articles amb les propietats instància o subclasse) = 69 990 articles sens instància o subclasse. Perquè la diferència amb les dades de Wikidata, que posa 98 127? PS. A Wikidata les dades són de quan teníem 462 277 articles. Pau Cabot · Discussió 22:13, 22 jul 2015 (CEST)
Gràcies per la recepta, Pere. Ara l'he provada i funciona molt bé. Per evitar que Categoria:Edificis d'Osona inclogui coses com Carme Colomina Saló, que es troba a la Categoria:Universitat de Vic, li he posat depth 2. Perd uns quants articles (103 concretament), però puc fer-ne 199 sense passar pena... Els he afegit d: Q41176. És una molt bona eina, però no és molt ràpida. En tot cas, es pot fer això de les pestanyes. Pau Cabot · Discussió 22:52, 22 jul 2015 (CEST)
Acab de posar en marxa també els 259 edificis de la Garrotxa. Per completar els edificis d'Osona, només hauria de deseleccionar els articles de Categoria:Universitat de Vic que és l'única conflictiva. Quan acabi, ho faré. Pau Cabot · Discussió 23:03, 22 jul 2015 (CEST)
(conflicte d'edició)
Això de les estadístiques s'hauria de mirar bé, però tampoc estic segur d'estar mesurant exactament el mateix. A més, compte que hi deu haver més gent pujant dades, tot i que per pujar-ne 30.000 calen dies.
Per filtrar coses que no són una eina útil és el camp "label", per deixar només els que tingui una paraula a l'etiqueta. A mi m'ha anat bé per pujar museus anomenats "Museu" i teatres anomenats "Teatre". Ara bé, que en general l'única manera que he pogut fer servir per la majoria de coses ha estat mirar-me la llista i treure els que no toquen. Una cosa que ajuda és trobar categories "fàcils": de moment estic fent via amb les llistes i amb algunes categories de masies.
I sobre la velocitat, amb unes quantes pestanyes aquesta tarda he estat fent unes 20 edicions per minut (ara mateix, amb dues pestanyes, 10 edicions per minut).--Pere prlpz (disc.) 23:06, 22 jul 2015 (CEST)
Jo havia pensat fer els edificis de Catalunya per comarca. Si ens solapam, l'eina no es bota els articles ja fets i la cosa es fa més llarga del que ja és. Per tant, estaria bé de mirar de coordinar-nos. I una darrera cosa: cada quant es deu actualitzar d:Wikidata:Statistics/Wikipedia/Type of content? Pau Cabot · Discussió 23:42, 22 jul 2015 (CEST)
Jo he estat fent també edificis. He fet el que he pogut de teatres i museus, he engegat engegat els castells i algunes masies, i aquesta nit tenia pensat deixar l'ordinador fent totes les masies. Les llistes ja estan fetes i crec que la major part de les persones dels Països Catalans també, i bona part de les obres literàries en català. De persones de fora del nostre àmbit n'he fet poques, però pel que he trobat no n'hi deu haver gaires per fer.--Pere prlpz (disc.) 23:53, 22 jul 2015 (CEST)
L'eina ha fet 554 edicions als edificis d'Osona i de la Garrotxa. No està mal... Pau Cabot · Discussió 00:54, 23 jul 2015 (CEST)
No està mal. Hem pujat 3000 articles en des de les vuit del vespre fins ara i tenim 410.589 articles amb P31 o P279.--Pere prlpz (disc.) 01:12, 23 jul 2015 (CEST)
Ja he trobat la diferència entre els números de Wikidata i els d'Autolist: hi ha 42.000 items a Wikidata que són categories nostres i que tenen la P31 de categoria. Tot i això, hem pujat a 419,291 items amb P31 o P279, que comptant les 42.000 categories i els 468.000 articles que tenim ens deixen i uns 91.000 items sense propietat, que són uns 12.000 menys que ahir.--Pere prlpz (disc.) 00:10, 24 jul 2015 (CEST)

@Paucabot: He preguntat com s'actualitza d:Wikidata:Statistics/Wikipedia/Type of content, i el creador m'ha dit que a mà, suposo que clicant (i potser arreglant) els enllaços que surten a d:Module:Statistical data/by project/classes i aleshores editant el mòdul amb els resultats. El nombre de 462.000 articles pot no ser el dels articles que tenim sinó el dels que tenen item a Wikidata.--Pere prlpz (disc.) 16:15, 25 jul 2015 (CEST)

He fet els edificis de l'Alt Camp‎, l'Alt Empordà‎, l'Alt Penedès, l'Alt Urgell‎, l'Alta Ribagorça‎ i l'Anoia‎. En total, més de 1200 edicions. Pau Cabot · Discussió 19:08, 26 jul 2015 (CEST)
Jo crec que n'he fet unes 45.000 (algunes amb altres propietats, de pas que afegia la P31), però el problema és que se m'estan acabant les coses que es poden fer fàcils de mil en mil o de cinc-cents en cinc-cents. A més hi ha molts articles amb coses més o menys abstractes que són difícils de classificar en massa, i articles que realment no són coses que es puguin definir i que hauria d'esbrinar com es tracten. Ara em surten uns 401.500 articles amb les propietats i 59.600 sense (la resta són articles que no són a Wikidata o no són a la categoria Principal).--Pere prlpz (disc.) 19:46, 26 jul 2015 (CEST)
I jo que me pensava que havia fet un ou de dos vermells ... Pau Cabot · Discussió 22:46, 26 jul 2015 (CEST)
Ei, @Paucabot, Pere prlpz: quina currada !. Us felicito i penseu que tot i que la xifra de no identificats sembla molt gran, estem en línia amb la resta, perquè quan no existeix, no existeix per a ningú. He estat fent uns quants "artesanalment" i no són items "del nostre entorns, sinó que tenen molts IW, per tant, la humanitat sencera us ho deu. Salut !--amador (disc.) 07:06, 27 jul 2015 (CEST)
Els que queden són bastant universals. Ara bé, entre els que hem fet és cert que molts són universals (edicions de competicions esportives, per exemple) però crec que la majoria són nostres (persones, edificis o topònims del nostre àmbit), amb l'afegit dels que només tenim nosaltres i pocs més encara que el tema sigui exòtic (els articles d'en Jolle, bàsicament). Com a mostra, quan agafava una categoria de biografies de catalans hi trobava desenes o centenars d'articles sense instància d'humà, però quan agafava italians, navarresos o càntabres n'hi sortien molt pocs, i el mateix amb edificis i topònims. Suposo que si en comptes d'agafar els càntabres que tenim nosaltres hagués agafat els càntabres amb article a eswiki n'haguessin sortit molts més. Una excepció notable han estat els temes letons, on m'he trobat uns centenars d'articles sense instància, i suposo que això és un reflex de la feina que han estat fent al Viquiprojecte:Unió Europea.--Pere prlpz (disc.) 16:32, 27 jul 2015 (CEST)

Pàgines de Papes[modifica | modifica el codi]

Hola! Després de la monumental reestructuració que Amadalvarez ha fet (entre d'altres) de la Infotaula Papa, el paràmetre de la plantilla

|Papat= [[28 d'octubre]] de [[1958]] - [[3 de juny]] de [[1963]]

genera un text confús ("En el càrrec des de 28 d'octubre de 1958 - 3 de juny de 1963"). S'hauria de canviar aquesta línia (en cadascuna de les pàgines dels Papes) de manera que la paraula "Papat" se substitueixi per la paraula "inici" i el guionet (" - ") per l'expressió "\n|final=". Així:

|inici= [[28 d'octubre]] de [[1958]]
|final=[[3 de juny]] de [[1963]]

No sembla gaire difícil a l'hora de tractar-ho de forma automàtica. Algun crac dels bots podria fer-ho, si us plau? Gràcies! - jarashi (disc.) 01:57, 24 jul 2015 (CEST)

Gràcies Jarashi. La veritat és que he perdut la fe en els botaires i estic per comprar-me un manual de "Fer bots ?, però si és molt fàcil !" i mirar de solucionar els meus traumes per la via de l'autosuperació. Ho dic, perquè hi ha dues peticions històriques per acabar d'endreçar la feina de les infotaules (que ara està una mica embastat tot plegat) i no me'n surto. La primera està abandonada des de gener-15 després d'uns intents de l'arnaugir, i per la segona, també de gener, que és molt similar al que demanes però per un altre paràmetre, no s'ha interessat ningú. I això que he mirat de temptar a alguns dels especialistes, però no estan per la labor. Tant és així que les dates dels papes, les vaig començar a canviar a mà, però em vaig cansar en Adrià I, els anteriors estan canviats. Sort !.--amador (disc.) 19:28, 24 jul 2015 (CEST)
Per si serveix de descàrrega, així és també com vaig començar a fer bots, quan vaig veure que les coses que demanava no les feia ningú. I la llàstima és que tot i que fer bots és fàcil, el manual "Fer bots ?, però si és molt fàcil !" costa de trobar.--Pere prlpz (disc.) 16:08, 25 jul 2015 (CEST)
Doncs, podries ser tu l'autor. Molts t'estaríem agraïts. Mentre no t'hi poses amb el manual, ens podries donar un cop de mà amb l'embús esmentat. T'animes ?--amador (disc.) 19:19, 25 jul 2015 (CEST)
El llibre valdria més que l'escrigués qui en sabés i tingués temps, i per embussos de moment estic amb el del punt anterior, que no ha calgut bot però ahir a Wikidata em van posar la marca de bot (a mi, no al bot).
Un canvi molt semblant el va fer en Ssola de manera senzilla i elegant a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds#Wikivoyage. Jo em complicaria la vida molt més perquè no tinc per la mà el replace.py ni les expressions regulars amb captura. Potser aquí vol fer-hi alguna cosa.--Pere prlpz (disc.) 20:20, 25 jul 2015 (CEST)

Fet Fet!

 • @Jarashi: Caldrà arreglar a mà Papa Benet IX i Papa Teodor II. Fet Fet!, --amador (disc.) 04:59, 29 jul 2015 (CEST)
 • @Amadalvarez: De vegades fer un canvi amb bot costa més temps del que sembla, almenys per gent no experta com nosaltres que no sabem fer moltes coses.
 • Per referència futura: replace.py -regex "( ?)\|\s*[Pp]apat\s*=\s*(.*?)\s*[---]\s*(.*?)\s*\n" "\1|inici = \2\n\1|final = \3\n" -transcludes:"Infotaula Papa" -ns:0

--Salvi «Ssola» (discussió) 21:15, 28 jul 2015 (CEST)

Gràcies, Ssola per la feina i Amadalvarez per la insistència. Anem creixent! - jarashi (disc.) 10:01, 29 jul 2015 (CEST)