Viquipèdia:Bots/Sol·licituds/2013

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Importar coordenades

Al principi de funcionar el VP:COOR hi havia algú que amb un bot que es dedicava a copiar les coordenades dels articles de les altres viquipèdies, fent servir els interviquis. Crec que ho feia l'Iradigalesc, que fa dies que no és per aquí, i aniria bé que ho fes algú altre, perquè cada cop hi ha més articles amb coordenades en d'altres llocs i sense aquí.--Pere prlpz (discussió) 20:49, 9 maig 2008 (CEST)

Estic treballant-hi.--Joancreus · 14:57, 2 gen 2009 (CET)
S'havien fet intents fallits perquè havent-hi tantes plantilles es fa difícil importar-les correctament. Pensa que en la Viquipèdia en anglès, si pitges a l'enllaç en blau de les coordenades va a parar a una pàgina amb les plantilles ja fetes. Només cal importar aquelles que comencin per "coor title dms", 83.49.228.88 (discussió) 15:05, 2 gen 2009 (CET)
La plantilla en:Template:Coor title dms està marcada com obsoleta i proposada per esborrar en:Wikipedia:Templates for deletion#Template:Coor title/at d/dm/dms. Ja no la tenen a cap article, i ha estat substituïda per {{coord}}. --V.Riullop (parlem-ne) 11:26, 3 gen 2009 (CET)
Fent-se Fent-se Ja estic important coordenades. Per evitar el problema de les múltiples plantilles, si el bot no troba {{coord}} en cap interviqui, expandeix totes les plantilles i va a buscar directament l'enllaç html cap al toolserver, cosa que és menys segura però està funcionant prou bé. Si algú més s'hi vol posar, una versió força actual del codi és a Usuari:PereBot/robot_copia_coordenades.--Pere prlpz (disc.) 19:18, 2 gen 2013 (CET)

Bots necessaris per al manteniment de les coordenades

Hi ha una sèrie de bots que podrien ser adequats per trobar articles en què calgui acabar de polir i mantenir les plantilles de coordenades, fent llistes d'articles en què:

  • S'hagin oblidat el paràmetre "type".
  • Portin el paràmetre "type:city" però oblidant-se d'indicar la població.
  • Portin el paràmetre "type:mountain" però oblidant-se d'indicar-ne l'alçada.
  • S'hagin oblidat el paràmetre "region".
  • Portin el paràmetre "region:ES" però oblidant d'especificar-ne la comunitat autònoma.
  • Només hi hagi plantilles "extra", però cap de les normals.
  • Articles amb parèntesis en el títol que no tinguin el paràmetre "nom" per a treure'ls en la plantilla de coordenades.

També es podria fer una llista de quines són les pàgines que tenen coordenades, però que no tenen ni imatges ni sol·licitud de tenir-ne.

Des que se'n va anar l'Iradigalesc també cal un bot que importi coordenades d'altres viquis fent servir els interviquis.--Pere prlpz (discussió) 18:39, 24 ago 2008 (CEST)
Però amb el nou mètode descrit a La Taverna.
Tancat

Diria que en Vriullop ja ha fet amb bot el que es podia fer amb bot.--Pere prlpz (disc.) 19:20, 2 gen 2013 (CET)

De fet, és la pròpia plantilla que detecta errors de sintaxi, explicats a Categoria:Manteniment plantilla coord. El que he fet amb bot és netejar de la categoria els repetitius. Amb això, més l'enllaç de manteniment indicat al toolserver, es pot donar per tancat com a sol·licitud per bots. --V.Riullop (parlem-ne) 20:15, 2 gen 2013 (CET)

Traduccions a pywikipedia

Algú sap com i on demanar una traducció dels missatges al resum d'edició del paquet de pywikipedia? Per exemple a m:Redirect.py està en 23 llengües però com que no hi és en català surt per defecte en castellà. Una mostra. --V.Riullop (parlem-ne) 12:56, 23 gen 2009 (CET)

Jo vaig enviar un correu demanant-ho a un dels que gestionaven la llista de pywikipedia, però sembla que no va servir. El que he fet és intentar anar-me canviant els missatges que genera el meu bot, però no és solució, perquè quan s'actualitzi a una versió nova, es tornarà a perdre. També vaig intentar enviar el meu codi modificat (via SVN), però no tenia autorització per modificar-lo, no sé on m'hauria d'apuntar. --Meldor (discussió) 14:46, 23 gen 2009 (CET)
De fet, hi ha errors importants relacionats amb pywikipedia. Per exemple, a featured.py, la direcció en el codi de on estan els articles de qualitat de la Viquipèdia en català està malament, pel que els robots mai posaran marques de qualitat a les altres viquipèdies dient que aquí tenim un article de qualitat (ho he descobert fa poc i per això ara ho estic arreglant amb l'Estirabot). --Meldor (discussió) 14:53, 23 gen 2009 (CET)
És possible que tot això es gestioni a http://sourceforge.net/projects/pywikipediabot Hi ha algú que hi estigui registrat? --V.Riullop (parlem-ne) 16:29, 23 gen 2009 (CET)
Vaig enviar el correu a un dels administradors d'aquesta llista. No obstant, ara m'hi he apuntat, i els hi he enviat un correu amb les traduccions i l'error de featured.py. Esperaré resposta. --Meldor (discussió) 16:55, 23 gen 2009 (CET)
Hi ha un apartat tracker que sembla que és on es poden demanar traduccions, canvis, etc: http://sourceforge.net/search/?type_of_search=artifact&group_id=93107&words=translation. --V.Riullop (parlem-ne) 19:51, 23 gen 2009 (CET)

Sembla que de moment no m'han fet ni cas. Deixo aquí el que vaig enviar per si trobeu la forma de demanar-ho. --Meldor (discussió) 08:38, 27 gen 2009 (CET)

There is an ERROR in featured.py. Catalan featured articles are located in:

'ca': (CAT, u"Llista d'articles de qualitat"),


There are several TRANSLATIONS which need to be implemented:

In featured.py

'ca': u'Bot: %s:%s és un article de qualitat',
'en': u'Bot: %s:%s is a featured article',


In category.py

  'ca':u'Bot:Afegint [[Categoria:%s]]',

'en':u'Robot: Adding [[Category:%s]]',

  'ca':u'Bot:Canviant %s',
  'en':u'Robot: Changing %s',
  'ca':u'Bot:La categoria ha estat moguda a %s',
  'en':u'Robot: Category was moved to %s',
      'ca':u'Bot: Fent un llistat de %s (%d entrades)',
      'en':u'Robot: Listifying from %s (%d entries)',
      'ca':u'Bot:La categoria ha estat eliminada',
      'en':u'Robot: Category was disbanded',
      'ca':u'Bot:Eliminant de %s',
      'en':u'Robot: Removing from %s',
          'ca': u'(també a %s)',
          'en': u'(also in %s)',


In replace.py

     'ca':u'Bot: Reemplaçament automàtic de text %s',
     'en':u'Robot: Automated text replacement %s',
Tancat

Discussió inactiva. No hi sé veure cap petició oberta.--Pere prlpz (disc.) 13:40, 3 abr 2013 (CEST)

Articles orfes

Alguns articles orfes (Especial:Pàgines òrfenes) no tenen la plantilla Plantilla:Orfe i alguns que tenen aquesta plantilla (Categoria:Articles orfes) ja no són orfes... es podria fer algun bot que posés plantilles als articles orfes i les treiés dels que no ho són? -- TheMrJohannesburg · Parlem-ne! ;) 15:55, 5 jul 2011 (CEST)

Ja tinc el bot treballant en treure les plantilles d'orfe, de moment n'ha tret 250 --Castor (disc.) 13:04, 6 jul 2011 (CEST)
Tancat19:38, 2 gen 2013 (CET)

Pel que veig a les contribucions Especial:Contribucions/CastorBot en va treure cap a un miler, de manera que podem donar la feina per feta. Una altra cosa és que una repassada de tant en tant no faria cap mal.--Pere prlpz (disc.) 19:38, 2 gen 2013 (CET)

Proposta pels bots: Punt a la bibliografia

A vegades em trobo coses com aquesta:

=== Bibliografia ===

Tribó, Gemma, (coord.). El Campus Mundet: un entorn per descobrir. Barcelona: Edicions Universitat Barcelona, 2008. ISBN 8447532542. 

Hi falta el punt (*). I també passa sovint a les seccions "Enllaços externs" i "Vegeu també". Per tal de solucionar-ho, no podríem donar l'ordre a un bot d'afegir aquest punt que hi falta automàticament? És a dir, que d'alguna manera (no sé com funcionen) detecti quan hi hagi una d'aquestes 3 seccions que he dit sense el punt i l'hi posi. És possible? Sí ho fos seria de gran utilitat i ajuda, així ens estalviem de fer-ho manualment. Gràcies. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 11:33, 22 des 2011 (CET)

Quin és el punt que falta? En tot cas jo veig que en sobra un a "(coord.)." Per altra banda, a "Vegeu també" normalment sobren els punts. Un punt és el final d'una frase, en una llista no cal tancar cada element amb un punt. --V.Riullop (parlem-ne) 13:26, 22 des 2011 (CET)
Vicenç crec que vols que es posi així:
  • Tribó, Gemma, (coord.). El Campus Mundet: un entorn per descobrir. Barcelona: Edicions Universitat Barcelona, 2008. ISBN 8447532542. 
--KRLS , (disc.) 15:05, 22 des 2011 (CET)
Exacte, el punt que diu en KRLS. És com quan diu, per exemple:
=== Vegeu també ===
Animal
--Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 15:35, 22 des 2011 (CET)
D'acord. Aquestes tres seccions normalment han d'anar en format llista. --V.Riullop (parlem-ne) 15:46, 22 des 2011 (CET)
I es pot automatitzar amb un bot això? Si és així, per què no ho fem? --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 12:55, 23 des 2011 (CET)

M'he passat una estona clicant "article a l'atzar" i no me n'he trobat cap amb aquest error. Encara cal fer-ho això?--Pere prlpz (disc.) 21:08, 6 març 2013 (CET)

Aquesta tarda n'he corregit un mirant altres coses. Però faltaria tenir una noció de la magnitud que pot suposar. Em temo que no seran molts, ja es van corregint perquè normalment tenen altres mancances i no és gaire feina quan t'ho trobes. --V.Riullop (parlem-ne) 21:58, 6 març 2013 (CET)
Tancat

Entenc que no són gaires, que no cal bot, i que és una petició antiga.--Pere prlpz (disc.) 13:38, 3 abr 2013 (CEST)

Crides i signes de puntuació

Ha quedat clar a la taverna que les crides sempre han d'anar darrere el signe de puntuació, però hi ha molts articles que les tenen davant. No sé si un robot les podria anar canviant. Com a mínim als articles de qualitat i repassant-ho, perquè són moltes i per exemple amador ha expressat que és una matada a Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Lluís Domènech i Montaner. Bon vent i gràcies per avançat.--Ssola (discussió) 20:40, 20 gen 2009 (CET)

Tancat
Ja fa bastant de temps que un bot va corregint les puntuacions penjades després de les referències (crec que el JoRobot).--Pere prlpz (disc.) 19:51, 15 maig 2013 (CEST)

{{commonscat|Nom de l'article}}

Potser no és posible a nivell tècnic, però estaria bé que un bot tingués programat el reconeixement de la plantilla {{commonscat|Nom de l'article}} en articles d'altres viquipèdies, i en eixe cas afegir-la als nostres articles. Ferbr1 (disc.) 15:26, 8 juny 2009 (CEST)

Això ja ho estic fent, tot i que probablement jo sol no em podré repassar la Viquipèdia sencera. Si algú més s'hi vol posar, el codi és a Usuari:PereBot/robot copia commonscat.--Pere prlpz (disc.) 20:53, 6 març 2013 (CET)
Tancat
Ja està fet, tot i que s'hauria d'anar actualitzant. Pels darrers ja hi havia Wikidata i el bot no agafa la categoria de les altres viquipèdies sinó que es limita a comprovar si existeix el paràmetre a Wikidata i, si hi és, posa {{Commonscat}}.--Pere prlpz (disc.) 19:47, 15 maig 2013 (CEST)

Categories de Turquia

Demanat a la taverna per Pdg:

--V.Riullop (parlem-ne) 09:31, 4 oct 2011 (CEST)

Diria que això es pot fer millor amb Cat-a-lot que amb bot.--Pere prlpz (disc.) 21:59, 6 març 2013 (CET)

Temes catalans a la VP global

No sé si és possible que un bot rastregi i trobi temes catalans en articles repartits per tota la VP (o, si més no, a en:VP) que no tenen correspondència a ca:VP. Estaria bé tenir un lloc on veure'n la llista per anar traduïnt-los i completar així la nostra informació sobre el que ens pertany. Se m'acut un llistat de barcelones, valències, catalans, montserrats, borges, dalins, llulls, rossellons, mallorques o sabadells en qualsevol llengua, però no tinc ni idea de si això es pot fer o no. Si penseu que no hi ha material, vegeu només es:Solución Barcelona com a exemple.--Climent Sostres (disc.) 00:06, 5 oct 2011 (CEST)

Es pot fer, tot i que pot no ser trivial identificar els articles de tema català, perquè si mires prou avall a les categories sempre t'acaben sortint derivacions estranyes cap a temes que no tenen res a veure amb el que buscaves.
Ara bé, la principal qüestió és si, en el cas que es faci una llista, hi ha un equip interessat a traduir articles o aprofitar-ne la informació.--Pere prlpz (disc.) 21:04, 6 març 2013 (CET)
Tancat
per inactivitat.--Pere prlpz (disc.) 18:21, 18 maig 2013 (CEST)

Interviquis i commons a traves de viquiespècies

M'he trobat alguns articles que no tenen inteviquis ni plantilla {{commons}} però que tenen la plantilla {{wikispecies}}, i a viquiespècies hi ha l'article corresponent amb interviquis i enllaç a commons. Un bot podria repassar els articles amb {{wikispecies}} per posar-hi interviquis i commons amb la informació de l'article de viquiespècies.--Pere prlpz (discussió) 10:51, 13 feb 2008 (CET)

Cens dels mamífers

Hola. Per poder mesurar exactament el progrés del Viquiprojecte:Mamífers, caldria fer un cens de totes les espècies de mamífers vivents que tenim (no els gèneres, ni famílies, ni res més). Seria possible fer un bot que calculés quants articles tenim en total que compleixin totes les condicions següents?

  • L'article té la plantilla {{Taxocaixa mamífer}}
  • Aquesta plantilla conté el paràmetre "binomial"
  • Aquesta plantilla no conté el paràmetre "trinomial"
  • L'article no forma part de la Categoria:Mamífers extints ni de cap de les seves subcategories.

Es pot fer? – Leptictidium (nasutum) 11:50, 4 feb 2011 (CET)

Hi estic treballant, falta poc. --Jo ++ 14:47, 24 feb 2011 (CET)
Està fet, això?--Pere prlpz (disc.) 19:31, 2 gen 2013 (CET)
Tancatper inactivitat de la petició
--Pere prlpz (disc.) 13:45, 19 maig 2013 (CEST)

Les Plus Beaux Villages de France

Les Plus Beaux Villages de France, els pobles adherits s'haurien de posar a la Categoria:Els pobles més bonics de França. No se si es pot fer perquè no sé com va.--Pdg (disc.) 01:27, 1 set 2011 (CEST)

Jo he començat a fer-ho manualment. Si ens hi posem dos o tres, en un no res ho tindrem fet, i no caldrà cap bot.--Climent Sostres (disc.) 01:11, 5 oct 2011 (CEST)
Es podria fer amb bot, però no tinc clar que es vagi més ràpid que amb HotCat. Són uns 150 articles dels quals uns 30 ja són a la categoria.--Pere prlpz (disc.) 20:59, 6 març 2013 (CET)
Fet amb HotCat Fet amb HotCat--Pere prlpz (disc.) 13:43, 19 maig 2013 (CEST)

Plantilla:Variables/dades

Cal reprendre l'actualització de Plantilla:Variables/dades. Fins a 3 bots ho havien estat fent, però cap des del febrer 2011. --V.Riullop (parlem-ne) 10:12, 16 març 2013 (CET)

Fet Fet! per en Coet després que li demanés. :-) [1] --Arnaugir (discussió) 10:09, 19 maig 2013 (CEST)

"va tindre que" i "va tenir que" → "va haver de"

Infinitat d'exemples. Ferbr1 (disc.) 13:22, 26 juny 2009 (CEST)

Aquest és més complicat perquè cal que el bot decideixi si posar "de" o "d'" segons la paraula següent. El deixo per més endavant. – Leptictidium (discussió) 10:58, 25 jul 2009 (CEST)
Pot servir d'ajuda la programació de la plantilla {{deod'}}, o utilitzar-la substituïda. --V.Riullop (parlem-ne) 09:36, 4 oct 2011 (CEST)
Prove amb ur"va (?:tindre|tenir) que (\w+)", "va haver {{subst:deod'|\1}}" –Cœt · mascletà · blablabla 12:39, 19 maig 2013 (CEST)
No m'acaba: este canvi, hauré de modificar el meu codi per a estos casos. –Cœt · mascletà · blablabla 12:55, 19 maig 2013 (CEST)
Ja tinc la modificació al meu codi. No he trobat cap "haver de" + vocal al google, però diria que després d'este assaig funcionarà igualment amb verbs sense consonant inicial. –Cœt · mascletà · blablabla 13:36, 19 maig 2013 (CEST)
Tancat

–Cœt · mascletà · blablabla 11:52, 9 juny 2013 (CEST)

100, 1000, AdQ, AB → Plantilles d'icones coordinades

Els articles que siguin més d'una varietat i que portin plantilles separades, siguin substituïdes per les noves plantilles coordinades (s'alineen millor les icones). Són:

Atenció!

Vigileu programar els bots de manera que canviin també els paràmetres dels articles dels 1000, ja que aquests es divideixen en àrees, per exemple:

Gràcies per tot, espero que un bot ho pugui dur a terme. --Xavier D. (A disposar!) 17:30, 12 des 2009 (CET)

Està fet, això?--Pere prlpz (disc.) 19:34, 2 gen 2013 (CET)
Ja me n'encarregue jo. –Cœt · mascletà · blablabla 13:39, 19 maig 2013 (CEST)
Fet Fet! alguns exemples:
–Cœt · mascletà · blablabla 20:29, 20 maig 2013 (CEST)
Tancat

–Cœt · mascletà · blablabla 11:50, 9 juny 2013 (CEST)

Aprop

Tenim centenars d'aparicions d'aprop [2]. Podria ser que alguna fos la primera persona de present d'indicatiu en català balear del verb apropar (jo aprop, per jo aprope, jo apropo o jo apropi d'altres dialectes), però gairebé totes (o potser totes) s'haurien de canviar per a prop.--Pere prlpz (disc.) 12:03, 25 gen 2012 (CET)

Tancat

–Cœt · mascletà · blablabla 11:49, 9 juny 2013 (CEST)

Està tancat, però no sembla que s'hagi arreglat pas: [3]--83.56.144.222 (discussió) 13:27, 9 juny 2013 (CEST)
Hi afegeixo que els que trobo són tots de la forma "aprop de" (i variants). Crec que aquests es podrien substituir automàticament.--83.56.144.222 (discussió) 13:30, 9 juny 2013 (CEST)
Se n'està encarregant l'OrtoBot, està revisant els articles, d'un en un per ordre alfabètic amb més d'una tasca, no està substituint només esta.
Exepmples:
diff a Can Feliu de Merola.
diff a Can Cabot.
diff a Can Valls (Caldes de Montbui)
diff a Camp Municipal Narcís Sala.
diff a Canal alfa.
diff a Campanya de Guadalcanal.
–Cœt · mascletà · blablabla 16:38, 9 juny 2013 (CEST)

Després de que → després que

Estaria bé fer córrer un bot per canviar aquesta expressió (tot prenent en compte les variacions ortogràfiques que s'estan fent servir: "despres de que"; després de què", etc.). Ferbr1 (disc.) 11:28, 14 jul 2012 (CEST)

L'incloïsc a l'OrtoBot, els casos que agafarà seran:
  • "després de que"
  • "desprès de que"
  • "despres de que"
  • "desprès que"
  • "despres que"
substituïnt-los per "després que", és molt comú confondre el participi de desprendre ("desprès") amb la preposició després. –Cœt · mascletà · blablabla 10:38, 19 maig 2013 (CEST)
Tancat

–Cœt · mascletà · blablabla 11:48, 9 juny 2013 (CEST)

Llista 1000C

Qualcú podria traduir a l'anglès la llista Viquiprojecte:Els 1000 Articles sobre la cultura catalana que tota viquipèdia hauria de tenir? La necessitam per a en:Wikipedia:WikiProject Catalan-speaking countries.

La cosa consistiria a substituir el nom de l'article pel seu nom en anglès (si l'article hi és) tot usant els interwikis. Si l'article no té iw, es podria deixar el nom en català i ja faríem la traducció manual (si s'escau).

Gràcies, Pau Cabot · Discussió 19:44, 22 nov 2013 (CET)

Trobar els 1000 interviquis és possible. Traduir la resta de la pàgina és més complicat (o es fa a mà o ho fa l'AmicalBot). Un cop trobats els 1000 iw, com ho voleu?
  • Preferiu la llista d'interviquis pelada (el més fàcil) o preferiu la pàgina com esta (en català) amb els enllaços traduïts?
  • Els enllaços els deixem en format enllaç intern o interviqui? O sigui: [[Minorca]] o [[:en:Minorca]]?
  • Amb els enllaços anglesos convé deixar els catalans?
  • El resultat el deixem per aquí o en una pàgina d'en-wiki?--Pere prlpz (disc.) 19:56, 22 nov 2013 (CET)
Gràcies, Pere. Responc les preguntes:
El que necessitam és la llista dels 1017 articles. La resta del text es pot traduir a mà.
Crec que ens podria anar bé la llista amb la mateix estructura que aquí.
Cada ítem podria tenir l'estructura [[Minorca]] ([[:ca:Menorca]]), per exemple.
La pàgina ja podria anar directament a :en (en:Wikipedia:WikiProject Catalan-speaking countries/1000C, per exemple). Pau Cabot · Discussió 20:26, 22 nov 2013 (CET)
Mentre hi estic treballant el que he vist és que la llista és plena de redireccions. Ho dic només per si fos un problema per vosaltres. Jo compto amb deixar els mateixos noms que surten a la llista original, però es pot enllaçar directament a l'article on va parar la redirecció.--Pere prlpz (disc.) 00:59, 24 nov 2013 (CET)
@Paucabot: Deixo el bot treballant. Si funciona, que podria ser però no és gens segur, una primera versió de la llista serà a en:User:PereBot/1000/raw d'aquí una o dues hores.--Pere prlpz (disc.) 01:39, 24 nov 2013 (CET)
Gràcies, Pere. Sembla que ha anat bé. Amb això ja crec que es podrien començar a fer coses. Les dues millores que es podrien implementar serien posar el nom real de la pàgina en català (i no la redirecció) i mirar de mantenir les seccions de la llista original. La primera cosa has dit que es pot fer fàcilment. I la segona? Pau Cabot · Discussió 07:16, 24 nov 2013 (CET)
Crec que les dues coses es poden fer. Pot ser que tingui algun problema amb les que redireccionen a seccions: Geografia de Catalunya redirecciona a ca:Catalunya#Geografia física, Geografia d'Andorra redirecciona a ca:Andorra#Geografia, Renaixença valenciana redirecciona a ca:Renaixença#País Valencià i Renaixença catalana redirecciona a ca:Renaixença#Renaixença a Catalunya. No sé com els tractaré aquests, però si ni aquí tenen article propi potser són bons candidats a sortir de la llista dels 1000.--Pere prlpz (disc.) 11:02, 24 nov 2013 (CET)
Torna a estar funcionant. La llista pelada serà a en:User:PereBot/1000/raw i amb l'estructura de la pàgina original a en:User:PereBot/1000/list. Els quatre enllaços que redireccionen a seccions de moment els ignora.--Pere prlpz (disc.) 14:08, 24 nov 2013 (CET)
Seria possible posar el mateix nom que en català pels que no tenguin l'article en anglès? Així m'estalviaria bastanta feina de posar el nom adequat als articles. I una altra cosa seria possible fer una cosa com aquesta que jo he fet manualment? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 17:37, 25 nov 2013 (CET)
A veure:
  • (Pro)Posar el nom català on no hi hagi nom anglès, ha de ser fàcil.
  • Fer una llista "missing" amb només els que no tinguin article anglès, també ha de ser fàcil. Hi poso també els enllaços en anglès amb el mateix nom que en català?
  • Fer la llista amb el nombre d'interviquis actualitzat, també hauria de ser fàcil. Fins i tot s'hi podria afegir l'enllaç a viquidata.
  • Posar els títols de les seccions a la llista, això ho veig més complicat comparat amb fer-ho a mà, sobretot si a la vegada el bot ha d'estar traient elements de la llista. Si el bot s'ha de fer servir més cops per actualitzar les llistes o per fer llistes en més idiomes, aleshores potser val la pena complicar el programa i que faci les seccions.--Pere prlpz (disc.) 18:11, 25 nov 2013 (CET)
El bot torna a estar en marxa. Si funciona, farà tot això excepte posar seccions. Ja em diràs si els enllaços a viquidata serveixen o si fan nosa. en:Special:Contributions/PereBot --Pere prlpz (disc.) 00:17, 26 nov 2013 (CET)
Molt bona feina, Pere prlpz. L'enllaç a Wikidata i el nombre d'interwikis ajuden molt. Potser la llista més interessant és la missing. Seria possible ordenar-los per nombre d'interwikis per ajudar-nos en la priorització? Pau Cabot · Discussió 07:19, 27 nov 2013 (CET)
Fet Fet!--Pere prlpz (disc.) 00:08, 28 nov 2013 (CET)
Gràcies, Pere. Pau Cabot · Discussió 06:09, 28 nov 2013 (CET)

Correcció d'enllaços

Bones! Suposo que aquest tipus de peticions sí es poden fer a un bot... M'he topat amb l'enllaç incorrecte estats units; la intenció era corregir-ho manualment ja que pensava que serien pocs articles, però la llista és molt llarga. Ho pot solventar algun bot passant a Estats Units? Gràcies! --Judesba (digues...) 16:33, 25 nov 2013 (CET)

En Leptictidium passa sovint el seu bot corregint faltes d'ortografia. Potser pot afegir-hi aquesta.--Pere prlpz (disc.) 21:36, 25 nov 2013 (CET)
Fet Fet! @Judesba: – Leptictidium (digui, digui) 22:09, 25 nov 2013 (CET)
Què crack, Lepti! No m'ha donat temps a demanar-t'ho. Gràcies! :-) --Judesba (digues...) 22:16, 25 nov 2013 (CET)

Plantilles de gens i proteïnes

A la Viquipèdia en anglès tenen un sistema avançat de plantilles i bots que els permeten de mantenir milers d'articles sobre gens i proteïnes de forma automatitzada. Aquí no podem establir el mateix sistema per culpa de la barrera lingüística que obliga a què hi hagi algú que tradueixi manualment textos. Però crec que hi podríem guanyar molt si algú que hi entengués estudiés aquestes plantilles i trobes les maneres de treure'n suc i d'actualitzar-ne automàticament parts i d'avisar quan en un article cal introduir-hi canvis. Els articles Col·lagen, tipus XI, alfa 1 i Col·lagen, tipus XII, alfa 1 tenen exemples d'aquestes plantilles. Sembla que tot ho tenen centralitzat des de en:Portal:Gene Wiki. 158.109.210.96 (discussió) 14:55, 21 oct 2009 (CEST)

Diria que aquí hi ha molta feina per fer abans d'engegar els bots. Per començar, entendre com funciona tot plegat, i al final acabar definint què s'ha de copiar exactament i com s'ha de traduir o adaptar. Després de quatre anys d'inactivitat, marco el fil com a tancat, però si hi ha interès podeu esborrar la plantilla i en parlem.--Pere prlpz (disc.) 11:46, 15 des 2013 (CET)
TancatPer inactivitat i per manca de definició de la tasca que han de fer els bots--Pere prlpz (disc.) 11:46, 15 des 2013 (CET)

Afegir icones al Top 150 de visites

Resultaria útil que un bot pogués afegir les icones de si l'article és AdQ, bo, dels 100, dels 1000, a la llista Viquipèdia:Els_100_articles_fonamentals/Top_150_del_2009, tal i com estava a l'any anterior. Si em dieu com fer-ho (el codi en python), si voleu ho faig jo en endavant. Gràcies! --Meldor (disc.) 14:56, 7 gen 2010 (CET)

Està fet, això?--Pere prlpz (disc.) 19:34, 2 gen 2013 (CET)
Tancatper inactivitat. Notifico en Meldor per si vol tornar-lo a obrir.--Pere prlpz (disc.) 11:48, 15 des 2013 (CET)

municat.net → municat.gencat.cat

Sembla que el web municat.net, al que apunten diverses referències, ha canviat d'ubicació (actualment a municat.net hi ha una pàgina en japonès) i ara es troba a http://municat.gencat.cat/, per tant els enllaços que apuntaven a l'adreça anterior ja no són válids. Caldria que un bot els canviés, doncs, si és possible. Gràcies. --Quico (disc.) 11:35, 7 juny 2012 (CEST)

A municat.net només hi ha 3 enllaços irrellevants. A www.municat.net n'hi ha 62. D'aquests, 21 van a la pàgina principal quan la majoria haurien d'anar a alguna pàgina en concret. En els 41 restants, els URL no són equivalents, no es troba la pàgina substituint per municat.gencat.cat/. --V.Riullop (parlem-ne) 12:19, 7 juny 2012 (CEST)
TancatSi ho entenc bé, no queda res per fer amb bot.--Pere prlpz (disc.) 11:50, 15 des 2013 (CET)

Municipis Catalunya

Fa molts mesos que el projecte que pretenia crear mapes de localització dels municipis catalans en svg va finalitzar. A dia d'avui, encara queden molts articles tenen les imatges antigues en png perquè hi ha afegit: |localització = {{Situació del municipi català|fitxer1=[[Fitxer:Localització de les Garrigues.png|85px]]|fitxer2=[[Fitxer:Localització de Fulleda.png|90px]]}} (exemple). S'hauria d'eliminar aquesta secció de la plantilla, perquè automàticament ja aparegui la versió en svg.--KRLS , (disc.) 15:46, 4 oct 2009 (CEST)

Encara cal, això?--Pere prlpz (disc.) 20:54, 6 març 2013 (CET)
Fet Fet! Per TronaBot el novembre del 2009. --V.Riullop (parlem-ne) 09:12, 9 gen 2014 (CET)

Comes, punts i referències

Hi ha un error força comú que és el de posar les comes o punts després de les referències: "[1]." o "[2],"; enlloc de ".[1]" o ",[2]" i crec que no hi ha cap bot que ho supervisi i corregeixi. Es podria donar l'ordre a un bot perquè ho canviés? --Catalaalatac 15:57, 16 maig 2013 (CEST)

Crec que és una de les coses que fa habitualment el JoRobot. Exemple.--Pere prlpz (disc.) 16:35, 16 maig 2013 (CEST)

I en tenim cap que elimini els punts de darrere els articles seleccionats en les seccions de "Vegeu també"? --Catalaalatac 00:38, 21 maig 2013 (CEST)

Que jo sàpiga no, però és una funcionalitat que suposo que no costaria gaire d'afegir al JoRobot.--Arnaugir (discussió) 10:01, 21 maig 2013 (CEST)
Perfecte, doncs. En aquesta secció no hi ha d'haver punts al final dels articles. --Catalaalatac 16:53, 21 maig 2013 (CEST)

També seguint amb les normes d'estil, veig que sovint hi ha poc consens pel que fa a l'ordre de les seccions "Galeria d'imatges, Referències, Notes, Bibliografia, Vegeu també, Enllaços externs, etc.", que sempre van al final. Hem de consensuar un ordre lògic d'aquestes seccions i que un bot s'encarregui de corregir-ho. Fins i tot, suposo que també podria canviar de lloc els "esborranys" i "plantilles". Ahir, per exemple, em vaig trobar la Galeria d'imatges de Fetge a baix de tot. Coses com aquestes són el que em refereixo. --Catalaalatac 17:04, 21 maig 2013 (CEST)

Més o menys d'acord a consensuar un ordre lògic, però en contra d'implementar-lo amb bot. Cada article pot ser una mica diferent, i adaptar-se a l'ordre recomanat pot ser molt més que moure les seccions. I les galeries fotogràfiques del final dels articles potser s'han de moure, potser s'han de retallar o potser s'han de treure. Molt sovint aquestes galeries són poc més que spam fotogràfic.--Pere prlpz (disc.) 17:09, 21 maig 2013 (CEST)
Potser si que tot pot variar una mica, però ara, hi ha d'haver un mínim de consens i d'ordre. Per exemple, si les referències es troben a sota dels enllaços externs, malament. Amb coses concretes com aquestes, no veig perquè un bot no podria fer aquestes feines. --Catalaalatac 15:21, 22 maig 2013 (CEST)
Buscar amb bot els articles amb els enllaços externs abans de les referències pot ser útil, però crec que després s'han de mirar a mà, i que el primer pas és comprovar que hi haurà algú interessat amb mirar-se'ls a mà.--Pere prlpz (disc.) 15:42, 22 maig 2013 (CEST)
Tancatper manca d'interessats en fer servir els possibles resultats de l'acció del bot.--Pere prlpz (disc.) 22:49, 9 gen 2014 (CET)

Població malament repetida

Due to bad copy/paste, there are a lot (about 22,000) of articles about US cities with a bad population in the coordinates link. It always says "type:city(2944)", even though the population is not always 2944. Can you either delete all these buggy values, i.e. set "type:city", or copy the correct value from the població field. Examples: Tully, Wauconda, Oakland City Bonzon (disc.) 13:34, 13 ago 2013 (CEST)

Treure el valor 2944 ha de ser fàcil i posar el correcte una mica menys fàcil però possible. Ara bé, tenint en compte que a Viquipèdia:La_taverna#Municipis_francesos hi ha una proposta per esporgar aquesta mena d'articles potser valdria més fer-ho a la vegada.--Pere prlpz (disc.) 15:49, 26 nov 2013 (CET)
M'hi poso, independentment d'altres coses a fer en aquests articles. El problema és haver de llegir 75.000 inclusions de la infotaula. Seria millor una infotaula més específica de municipi, però la racionalització de plantilles seria una altra tasca més complexa. --V.Riullop (parlem-ne) 11:06, 17 des 2013 (CET)
@Vriullop: Pel problema de llegir les 75.000 inclusions en un temps raonable, no sé si coneixes el generador pagegenerators.PreloadingGenerator, que permet carregar moltes pàgines molt ràpid. El que sí que pot ser un temps molt llarg és que realment s'hagin d'editar 22.000 articles.--Pere prlpz (disc.) 23:55, 17 des 2013 (CET)
Sí, però abans hauré de canviar el bot a la versió Git i actualitzar-lo, cosa que encara no he fet a l'espera d'acabar de configurar el nou PC i fer una instal·lació nova. Amb la versió SVN, PreloadingGenerator dóna error. Fet un primer intent fins que s'ha parat, no estic segur si per tall de connexió o per haver superat algun límit d'intents. --V.Riullop (parlem-ne) 09:29, 18 des 2013 (CET)

Fet Fet! En total 22.101 correccions. Realment qualsevol correcció en aquest bloc d'articles serà penosa. @Bonzon: Thanks for pointing it out and sorry for the delay, it really needed a fix. --V.Riullop (parlem-ne) 11:12, 27 des 2013 (CET)