Viquipèdia:Bots/Sol·licituds/2016

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Coordinades duplicades

S'haurien d'eliminar les coordenades d'aquests articles. Pau Cabot · Discussió 08:33, 21 jul 2016 (CEST)

@Paucabot:. Fa un temps en joutbis va fer unes passades amb el seu bot i les va eliminar, però com que he seguit reconvertint infotaules, han aparegut de nous. Ara està full busy amb el canvi de nom dels paràmetres d'infotaules eliminades dins els articles i ja em va comentar que quan acabéssim d'aquest tema tornaria a atacar les coordenades. No tanquem aquest fil per a recordar-ho. Merci,--amador (disc.) 08:51, 21 jul 2016 (CEST)
Perfecte! Pau Cabot · Discussió 09:02, 21 jul 2016 (CEST)
@Paucabot: El bot ja està en marxa, i, per haver parlat, et toca feina. Hi ha una discrepància de 424 metres entre wikidata i la viquipèdia sobre la ubicació de la seu de l'Obra Cultural Balear. Al seu propi web hi ha contradiccions. En algun lloc se situen davant de la plaça de toros, i en algun altre al carrer del Pare Bartomeu Pou. Pots desfer l'embolic? el comentari anterior sense signar és fet per Joutbis (disc.contr.)
Gràcies, @Joutbis:. Respecte de l'OCB, crec que varen canviar de seu i ara estan al carrer Jaume Ferran. Ja ho he canviat. Pau Cabot · Discussió 12:02, 6 ago 2016 (CEST)

Fet Fet! @Paucabot: @Amadalvarez: Després faré una segona passada, per si n'hi ha alguna que s'ha colat, però el més gros ja està.--Joutbis (disc.) 22:40, 10 ago 2016 (CEST)

Traslladar Commonscat locals a Wikidata

És fàcil traslladar el paràmetre de {{Commonscat}} a Wikidata dels articles d'aquesta categoria? Crec que la resposta aquesta vegada no és fer-ho amb l'Autolist ... Pau Cabot · Discussió 10:54, 16 ago 2015 (CEST)

@Paucabot: Diria que per això caldria un bot i després QuickStatements, potser amb l'afegit del creador d'items de Wikidata. No sé si ens podem fiar que les categories de Commons existeixen o si cal comprovar-ho perquè això allargaria el programa.--Pere prlpz (disc.) 11:32, 16 ago 2015 (CEST)
El primer que estic veient és que aquesta categoria està desactualitzadíssima, amb subcategories que fa dos anys ja no haurien de sortir-hi. No sé si fent un touch a cada categoria (que seria llarg) s'arreglaria.--Pere prlpz (disc.) 13:05, 16 ago 2015 (CEST)
Idò no sé perquè no s'actualitza correctament. N'he arreglat uns quants a mà i alguns s'han actualitzat i d'altres no. Com es fa un touch? Pau Cabot · Discussió 15:03, 16 ago 2015 (CEST)
Jo el sé fer amb bot, però porta el mateix temps que fer una edició a cada article. Crec que hi havia un bot estàndard que també ho feia. A mà es pot fer editant l'article i crec que fins i tot obrint per editar i desant sense fer res, però això és inviable per fer-ho amb una categoria gran sencera.
M'estic trobant també que tenim categories amb paràmetres erronis, sobretot amb el paràmetre buit com ara a Categoria:Actors de cinema neerlandesos. Si veig que val la pena ja miraré de recollir-ne una llista, tot i que si no aquestes categories són les que quedaran a la categoria de Commonscat locals quan l'hàgim buidada.--Pere prlpz (disc.) 16:37, 16 ago 2015 (CEST)
Estic pujant molts paràmetres commonscat a Wikidata. En aquesta categoria hi havia moltes categories de temes locals que s'ha de pujar el paràmetre a Wikidata, i sovint també crear l'item a Wikidata, però també hi ha un bon grapat de categories que haurien de tenir interviquis i no en tenen. Algunes d'aquestes sortiran de la categoria, però d'altres hi romandran i serà fàcil trobar-les.
A més, tenim un altre bon grapat de categories amb la plantilla sense paràmetre que apunta a una categoria inexistent a Commons. Aquestes també es quedaran a la categoria i seran fàcils de trobar.
@KRLS: Crec que vas buidar la Categoria:Categories amb enllaç commonscat igual que Wikidata. Si hi tens interès, s'està tornant a omplir.--Pere prlpz (disc.) 21:02, 16 ago 2015 (CEST)
Jo vaig començar a buidar el paràmetre local de Commonscat, però a Wikidata em van posar molt problemes i em van estar revertint. Per això vaig desistir. Un dels principals problemes eren les espècies fusionades en gèneres que implicava falsos positius. Pere, vaig fent passades periòdicament quan hi ha un bon grapat. Faré una passada a finals de l'estiu.--KRLS , (disc.) 21:45, 16 ago 2015 (CEST)
En aquest cas es tracta només de treure el paràmetre en local (si és que cal). Copiar-lo a Wikidata ja ho estic fent jo, i és veritat que en tenim uns quants de mal posats. Sembla que de vegades el criteri ha estat posar la plantilla commonscat enllaçada a la categoria de Commons que més s'hi assembli, encara que no coincideixi gaire.--Pere prlpz (disc.) 23:09, 16 ago 2015 (CEST)
He buidat la categoria Categoria:Pàgines amb enllaç commonscat igual que Wikidata. Recordo que el codi replace.py que utilitzo està al principi de la pàgina Usuari:KRLS/codi/importaCommonscatAWikidata.py.--KRLS , (disc.) 12:11, 30 ago 2015 (CEST)

@Paucabot: A Usuari:PereBot/categories sense commonscat a Wikidata tens els que no he pogut pujar, una mica classificats. Alguns potser són causats per categories reanomenades i molts són categories que haurien de dur interviquis i no en tenen. A més, hi ha una colla de paràmetres mal posats o senzillament oblidats (potser Wikidata ha fet pensar a alguns editors que el paràmetre apareix sempre tot sol).--Pere prlpz (disc.) 23:30, 17 ago 2015 (CEST)

@Paucabot: Ja està purgada la categoria. Ha passat de 3000 a 300 categories, que haurien de ser les que hi ha a Usuari:PereBot/categories sense commonscat a Wikidata i que cal revisar manualment. Pels que no tenen item a Wikidata faig servir el Wikidata Item Creator, i els que queden són els que l'eina detecta que poden ser possibles duplicats d'items existents i demana confirmació.--Pere prlpz (disc.) 21:26, 18 ago 2015 (CEST)
Bona feina, Pere. Miraré d'anar arreglant les que queden. Pau Cabot · Discussió 21:26, 19 ago 2015 (CEST)
Es podria fer el mateix amb els commonscat dels articles Categoria:Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata? Pau Cabot · Discussió 07:12, 21 ago 2015 (CEST)

Buidada Categoria:Categories sense enllaç commonscat a Wikidata. Té sentit actualitzar ara Usuari:PereBot/categories sense commonscat a Wikidata? Pau Cabot · Discussió 13:28, 27 ago 2015 (CEST)

@Pere prlpz: Tens per alguna banda el codi? Per cert, molt bona feina als dos. Algun dia m'haureu d'ensenyar a editar Wikidata utilitzant l'aplicactiu aquell de Queries.--KRLS , (disc.) 14:52, 27 ago 2015 (CEST)
@Paucabot: M'he de mirar que feia exactament el bot, però crec que buidava el que es podia buidar automàticament de Categoria:Categories sense enllaç commonscat a Wikidata. Aleshores si ja està buida el programa no farà res més fora de deixar en blanc la pàgina d'incidències, que és realment el que és Usuari:PereBot/categories sense commonscat a Wikidata.
Per fer amb els articles el mateix que hem fet amb les categories m'ho miro també.
@KRLS:El codi ja miraré de penjar-lo aquest vespre si me'n recordo.--Pere prlpz (disc.) 15:30, 27 ago 2015 (CEST)
@KRLS: El codi és a Usuari:PereBot/robot puja commonscat a Wikidata. Considera'l una versió alfa perquè l'he modificat amb la opció que treballés els articles o les categories i fins que no acabi no sabrem si ha funcionat bé. Ara, que el que fa no és gaire més que el que ens vas ensenyar tu a la darrera trobada tècnica.--Pere prlpz (disc.) 22:57, 27 ago 2015 (CEST)
@Paucabot: El programa s'ha penjat abans d'acabar (cosa gens sorprenent com deia fa una estona) però si vols començar a fer feina amb els que no ha pogut pujar són a Usuari:PereBot/Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata. La propera vegada el programa exclourà de la llista les pàgines de l'espai d'usuari.--Pere prlpz (disc.) 00:27, 28 ago 2015 (CEST)
@Paucabot: Ja està fet tot el que es podia fer amb bot i la categoria actualitzada. A Usuari:PereBot/Pàgines sense enllaç commonscat a Wikidata hi ha el que no s'ha pogut fer.--Pere prlpz (disc.) 23:18, 29 ago 2015 (CEST)
Bona feina. Crec que n'hi havia més de 4000 i ara només en queden 1938. Així i tot, són uns quants si s'han de fer manualment. Encara me'n queden 759 a Categoria:Pàgines amb enllaç commonscat diferent de Wikidata ... Pau Cabot · Discussió 12:07, 30 ago 2015 (CEST)
Els que queden són menys, perquè molts són proves i pàgines d'usuari que no han de tenir element a Wikidata. Si la llista del bot és exhaustiva, que ho hauria de ser, els que queda per arreglar són al voltant de 1000, "només". Potser les pàgines de l'espai d'usuari s'haurien de categoritzar a banda o no categoritzar.--Pere prlpz (disc.) 23:46, 30 ago 2015 (CEST)
@Pere prlpz: Podries tornar-lo a posar en marxa? Pau Cabot · Discussió 10:46, 25 ago 2016 (CEST)
@Paucabot: Si al vespre me'n recordo m'ho miro, però ja no ni me'n recordo de què feia el programa ni sé si encara serà compatible amb el Mediawiki i les plantilles actuals.--Pere prlpz (disc.) 19:43, 25 ago 2016 (CEST)
@Paucabot: El que demanaves era això?--Pere prlpz (disc.) 00:34, 26 ago 2016 (CEST)
@Pere prlpz: Crec que sí. Pau Cabot · Discussió 07:33, 26 ago 2016 (CEST)

Fet Fet!

Graus de l'escala de Richter

A la Viquipèdia podem trobar molts articles amb la frase "... graus en l'escala de Richter", una expressió segurament heretada del castellà i incorrecta. La famosa Escala de Richter no es mesura en graus, sinó en magnituds. CORRECTE: magnitud 6,2 de l'escala de Richer; INCORRECTE: 6,2 graus a [de] l'escala de Richter. Es pot corregir amb un BOT? --Jmrebes (disc.) 15:19, 25 ago 2016 (CEST)

@Jmrebes: He corregit uns 80 casos de "graus" de l'escala Richter amb el Langtoolbot. La revisió no és exhaustiva perquè es pot escriure de diferents maneres. En anàlisis posteriors en poden aparèixer més. Tampoc no s'han canviat els casos en què no apareix explícitament el terme "Richter". --Jaumeortola (disc.) 19:10, 25 ago 2016 (CEST)
Tancat