Vés al contingut

Viquipèdia:Signeu els vostres comentaris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Directrius
Normes d'estil
Vegeu també
Modifica

És adient signar els comentaris a les planes de discussió. És un aspecte important de la comunicació aquí. Ajuda als altres usuaris a entendre com evoluciona un diàleg.

Degut a aquesta necessitat, els que van crear la Viquipèdia van crear una manera ben fàcil de crear firmes. Per signar automàticament els vostres comentaris i que quedi constància de la data, afegiu quatre signes com aquests ~~~~ al final del vostre missatge; o afegiu-ne 3 ~~~ per afegir només el vostre nom. A la majoria de teclats en la nostra llengua aquest signe es fa prement la tecla Alt Gr i, sense deixar-la anar, prement el número 4 (com és un diacrític pot caldre escriure un espai per a que es vegi). Una altra manera és prement la tecla Alt i teclejar 0126 amb el teclat numèric. La manera més fàcil de fer-ho, però, és amb l'ordre La vostra signatura amb la data i l'hora/La vostra signatura amb la data i l'hora/La vostra signatura amb la data i l'hora, de la barra d'eines.

Perquè això funcioni heu d'haver entrat a Viquipèdia amb el vostre usuari. Per exemple:

   ~~~~ Produirà: Kingturtle 04:40, 10 Mar 2004 (UTC)
   ~~~ Produirà: Kingturtle

Si decidiu contribuir a la Viquipèdia sense entrar amb el nom d'usuari, podeu firmar manualment amb un pseudònim, o posar-hi --anon.

Personalitzant la signatura[modifica]

Tal com s'explica a viquipèdia:trucs, els usuaris registrats poden personalitzar la seva signatura canviant l'àlies a la pàgina especial:preferences. Tot i que no es considera un requeriment absolut, es considera una bona pràctica tenir una signatura que faci referència d'alguna manera al nom d'usuari que representa.

Normes[modifica]

A la viquipèdia en català les signatures dels usuaris han d'acomplir les següents normes:

  • Es recomana que no s'usin texts amb font de mida gran (<big>) ni salts de línia (<br />).
  • Les signatures hauran de tenir, com a mínim, un caràcter ASCII.
  • Estan prohibits els enllaços a pàgines externes a la fundació Wikimedia.
  • Està prohibit l'ús de plantilles o parserfuctions (evidentment, no substituïdes).
  • Està prohibit que les signatures tinguin més de 300 caràcters (unes 4 línies en la finestra d'edició).
  • Es desaconsella fortament la inclusió d'imatges en les signatures. En qualsevol cas només se'n podrà admetre una en tota signatura i que compleixi ser en format PNG o SVG, de mida no superior als 25 kB, sense text alternatiu i amb menys de 15 píxels d'alçada i no més de 25 d'amplada.

Vegeu també[modifica]