Viquipèdia:Petició de marca de bot

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquesta plana és per demanar la marca de bot. Indicau el nom del bot i signau si us plau, recordau que abans heu de crear un compte d'usuari pel bot amb un nom que contengui, precisament aquestes 3 lletres (bot). A la pàgina d'usuari del bot heu d'identificar qui és l'usuari operador, per exemple amb la plantilla:Bot. Feu algunes proves d'edició i sol·liciteu l'aprovació.


BotIFarra, TromBot i CobainBot[modifica | modifica el codi]

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Coet, Anskar, Gerardduenas, equip tècnic

Programa utilitzat: pywikibot

Observacions: Desde l'equip tènic ens veiem que hi ha vegades que ens demanen fer córrer scripts des de wmlabs amb tasques puntuals. La última l'actualització del viquirepte pel 10è aniversari de viquidites. La proposta és crear dues marques de bot per aquells scripts que demana o aporta la comunitat i que no es demanarà una marca de bot per cada un dels scripts i és força feixuc si s'ha de fer anar pel wmlabs que qui tingui un bot l'afegeixi a la llista user-config. Per tant la petició consta de dues marques de bot un de proves i un de consolidat. El de proves servirà per fer les edicions de prova i passar-lo al bot consolidat un cop es vegi que el funcionament de l'script és estable. Els bots servirien única i exclusivament per aquells scripts puntuals i no per una tasca de manteniment.

La petició vol ser extensible a tots els projectes germans proves del bot edicions consolidades

--Anskar (disc.) 13:32, 22 ago 2014 (CEST)

Comentaris

A causa de un problema amb internet l'Anskar no es pot connectar i amb el Coet hem creat el CobainBot per substituir el TromBot mentre no tinguem accés al compte. Després aquests dos comptes seran fusionats. --gerardduenasparlem-ne 22:20, 11 des 2014 (CET)

Disculpeu el retard en la resposta, però és una petició complexa.
  1. El compte BotIFarra no existeix, està ben escrit? De totes formes, quin és el motiu per tenir un bot de proves diferent?
  2. El bot per TromBot entenc que queda anul·lat i substituït per CobainBot, correcte?
  3. CobainBot no té cap edició. Entenc que les edicions de prova són les de TromBot, per només en té a Viquidites. Es demana marca de bot per la Viquipèdia o per Viquidites?
  4. Qui és/són els operadors responsables dels bots? En la pàgina de CobainBot diu Coet, que no signa la petició, i un indefinit "membres del grup tècnic" que actualment consta de 13 participants. Caldria concretar.
--V.Riullop (parlem-ne) 11:34, 12 des 2014 (CET)
@Vriullop: Entenc la complexitat. M'explico: Al labs tenim un projecte anomenat toollabs:cobain on posem en comú tots els scripts. La llista d'usuaris que hi tenim accés està disponible a [1] a l'apartat cobain, la petició del flag del TrombBot està feta per l'Anskar just abans que es quedés sense internet i el compte del CobainBot el va crear en Coet substituint el TromBot, però no n'ha demanat el flag. Principalment els operadors del bot serem en Coet i jo (i l'anksar quan tingui internet), però potser en alguna ocasió el farà servir una altra persona de la llista anterior.
La idea era tenir un bot (TromBot primer i CobainBot després) per fer correr scripts senzills des d'allà. L'anskar apunta a la proposta que només serien scripts puntuals, però també està previst fer-ne correr de periòdics (per exemple un cop al dia actualitzar alguna pàgina), però no continuus (com seria un bot de revisió ortogràfica). Està clar que cada funció l'hauriem de comentar amb la comunitat abans de fer-la correr, aprofito per demanar autorització per què comenci amb aquest script que actualitza el Viquiprojecte:Discussions desateses, les proves estan fetes amb el GerardBot.
Sobre els comptes, el compte BotIFarra no el comento perquè no n'havia sentit a parlar, jo tampoc crec que sigui necessari. El Trombot, com explico a la petició, no hi tenim accés i mentre no tinguem el password volem fer servir el CobainBot. Aquest compte serà fusionat al TromBot quan tinguem la contrassenya. Per tant de moment només caldria donari-li el flag al CobainBot.--gerardduenasparlem-ne 16:42, 12 des 2014 (CET)
Queden anul·lats, doncs, els dos primers bots. Pots fer unes edicions de proves amb CobainBot? Per no molestar als usuaris amb proves, es poden fer a Usuari Discussió:Exemple. Per altra banda, no em quedo tranquil amb un bot controlat per 11 usuaris. Al final no se sap qui fa què. Entenc que hi poden haver scripts ja preparats que els puguin executar diferents usuaris amb accés, però la responsabilitat del funcionament hauria d'estar més clara i delimitada. S'hauria d'explicar millor en la pàgina d'usuari, per exemple tal com dius més amunt que hi ha 2 operadors, més un possible tercer, i uns altres usuaris amb accés. --V.Riullop (parlem-ne) 21:05, 13 des 2014 (CET)
@Vriullop: Ja he ampliat la pàgina de discussió i he fet una prova a Exemple. És diferent qui hi té accés i qui el farà servir realment. No sé si hi estàs massa el corrent, per si de cas t'ho explico: al labs hi ha un servei de crontab, una mena de graella horària on tu hi afegeixes scripts que vols fer correr periòdicament. La principal funció del CobainBot seria fer correr scripts d'aquests. A part ailladament també es podrien fer correr scripts de recompte de punts d'un viquirepte o similars. Els scripts del cron de moment només els toquem en Coet, l'Anskar i jo i els scripts aillats no es fan servir gaire sovint, per tant qui faríem servir el bot principalment seriem el Coet, l'Anskar i jo. Això no vol dir que altres persones amb accés al grup de labs poguessin fer anar el bot, ja que perquè el crontab funcioni s'ha de tenir un fitxer amb el password del bot. A més a més no crec que ningú del grup tècnic fagi servir el bot sense permís per una acció il·lícita volent passar per desaparcebut, jo personalment crec que hi ha prou confiança amb la gent que en forma part. --gerardduenasparlem-ne 19:08, 15 des 2014 (CET)
La modificació de la pàgina d'usuari em sembla correcta. Les proves no són concloents, però entenc que les bones són les de GerardBot com Especial:Diff/14430695. Caldria evitar les edicions improductives com Especial:Diff/14437589, encara que potser estan forçades per les proves. Vist tot plegat, i a falta d'altres comentaris, ho dono per Fet Fet!. --V.Riullop (parlem-ne) 21:39, 15 des 2014 (CET)

GerardBot[modifica | modifica el codi]

Eines administratives: contrib.SULreg.fes-lo

Operador: Gerardduenas

Programa utilitzat: Pywikibot Observacions: Petició de l'Arnaugir. És un bot que substitueix la plantilla antiga {{avaluat}} per la nova {{historial d'avaluacions}} de la discussió dels articles de qualitat. Aquí teniu dues diffs de proves [2][3]. El codi el teniu aquí

--gerardduenasparlem-ne 12:21, 6 des 2014 (CET)

Comentaris

Fet Fet! Hi ha també altres edicions relacionades amb els articles de qualitat que tenen el vistiplau dels participants. En cas d'altres tasques fora d'aquest àmbit, hauries de proposar-ho bé en la taverna o bé aquí mateix. --V.Riullop (parlem-ne) 11:48, 12 des 2014 (CET)


User:Egmontbot[modifica | modifica el codi]

Please remove the flag from my bot. The bot is retired. --Egmontaz (disc.) 10:25, 17 des 2014 (CET)

Fet Fet! Done. Thanks for your work. --V.Riullop (parlem-ne) 10:58, 17 des 2014 (CET)