Viquipèdia:Bots/Sol·licituds/2023

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

__NOTOC__

Amb la nova interfície Vector 2022, diria que la paraula màgica __NOTOC__ ja no és necessària, ja que la taula de continguts ara és a l'esquerra de l'article. Si no hi ha inconvenient que m'hagi passat per alt, va bé que passi el bot a aquests 1060 articles? Pau Cabot · Discussió 16:39, 21 gen 2023 (CET)

I pels que fem servir altres interfícies? :-) —Leptictidium (digui) 16:42, 21 gen 2023 (CET)
Tens raó. Tot i així, estam xerrant només de 1000 articles i no estic segur que el __NOTOC__ fos cap millora important en els articles ni tenim una política per decidir quan hauria d'usar-se aquesta excepcionalitat, sobretot tenint en compte que la majoria dels lectors usaran la nova interfície. Pau Cabot · Discussió 16:48, 21 gen 2023 (CET)
Al primer de la llista, Pieter Bleeker, la paraula màgica no té cap funció perquè només hi ha tres encapçalaments. El segon, Le Ponchel sí que en té quatre, però no veig el motiu per llevar-li la taula de continguts. Pau Cabot · Discussió 16:51, 21 gen 2023 (CET)
Mirant la llista, n'hi ha molt pocs on NOTOC tingui algun efecte raonablement positiu amb la interfície vella d'ordinador. Amb la interfície de mòbils diria que NOTOC no té influència (fa alguna cosa?) i amb la nova més aviat és contraproduent perquè la taula de continguts a l'esquerra no fa mai nosa i sempre pot fer servei.
Aleshores jo crec que es poden treure.--Pere prlpz (disc.) 18:59, 21 gen 2023 (CET)
Doncs som-hi, per mi endavant.—Leptictidium (digui) 19:24, 21 gen 2023 (CET)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 14:59, 22 gen 2023 (CET)
No estic d'acord. Encara hi ha molta gent que faci servir l'ordenador, i a la pantalla d'ordenador (no està prohibit fer-la servir) la taula de contingut sí que molesta, tothom no treballa amb maquinari portàtil. Articles amb molts encapçalements i paràgrafs curtes, la taula de contingut si que molesta. La paraula NOTOC no molesta a ningú i evita taules de contingut gairebé més llargues que l'article. Demano que s'anul·li l'acció d'aquest bot. No hi ha cap prova sobre "la majoria dels lectors" @Paucabot, Leptictidium, Pere prlpz: Faig servir aquesta paraula i vull continuar utilitzant-la. No és una qüestió personal com preten Paucabot «La teva preferència personal amb una interfície antiga no ha de passar per davant de la usabilitat de la immensa majoria dels nostres lectors.», no veig com aquest sistema podria reduir al usabilitat, ans al contrari, augmenta la lisibilitat. No gosaria parlar «en nom dels nostres lectors», quan és només l'opinió d'un viquipedista, que parla en nom de tots. En aquest cas, la meva opinió té el mateix pes que la de qualsovol altre persona. --Flamenc (disc.) 17:31, 15 maig 2023 (CEST)
Segurament no n'hauríem d'estar parlant en un arxiu. Ara bé, la qüestió no és d'ordinador o no. La qüestió és que la manca de NOTOC només és un inconvenient pels usuaris registrats (o sigui, editors) que fan servir la interfície vella. No sé si aquests són molts o pocs dins del conjunt dels editors, però està clar que la immensa majoria dels nostres lectors fan servir la interfície nova perquè és la que surt per defecte als no registrats.
Aleshores la qüestió és si optimitzem l'aspecte de les pàgines pensant en com les veuran els lectors o si estem fent una enciclopèdia només per llegir-la els que l'editem.
Jo ho tinc clar.--Pere prlpz (disc.) 17:39, 15 maig 2023 (CEST)
Mireu l'article Weyer (Baix Rin), n'hi ha milers com aquest. La taula de contingut hi és ridícul, sigui damunt a l'esquerra o a la dreta de l'article. @Pere prlpz: el comentari anterior sense signar és fet per Flamenc (disc.contr.)

Netejar els falsos positius a la llista de pàgines no connectades a Wikidata

Especial:UnconnectedPages té un munt de falsos positius, fet relacionat amb Bug 53562 - Special:UnconnectedPages lists connected pages. Allà expliquen que la solució és extreure la llista de falsos positius (hi ha un script al comentari #1) i llavors utilitzar un bot per a fer un null edit a cadascun d'aquests articles (la instrucció per a pywikibot està definida al mateix comentari). Si algú ho pot fer li ho agrairé. Aquesta llista està resultant molt útil per a trobar articles duplicats a ca.wiki, i entrades no del tot correctes de ca.wiki a Wikidata. Però trobar-se tots aquests falsos positius pel camí incrementen la mandra a provar noves entrades a la llista. Moltes gràcies.--QuimGil (disc.) 10:41, 26 gen 2014 (CET)

QuimGil Potser te serveixi aquest fil: #Pàgines sense interwikis. Pau Cabot · Discussió 12:42, 26 gen 2014 (CET)
Si ho estic entenent bé les dues llistes són complementàries. Especial:UnconnectedPages són articles sense element a Wikidata, mentre que http://users.atw.hu/sanyi4/lonelylinks.php?site=ca són articles que sí que tenen un element a Wikidata però que no té altres interviquis (només tenen el català).--Pere prlpz (disc.) 23:30, 26 gen 2014 (CET)
Sí, la meva motivació és trobar pàgines que encara tiren d'interwikis vells i no de Wikidata, corrent el risc d'oferir enllaços interwiki obsolets i ser invisibles per als projectes en altres idiomes. Concretament vaig al darrere d'aquesta llista: [1]. M'he polit l'A i la B, però de sobte a la C hi ha molts més falsos positius, requerint més dosi de paciència en els meus vespres...  :) --QuimGil (disc.) 03:26, 27 gen 2014 (CET)
Aleshores potser et pot ser útil usuari:PereBot/interviquis romanents/detall.--Pere prlpz (disc.) 12:50, 27 gen 2014 (CET)
Ah, aquesta URL no la coneixia. Moltes gràcies! El que és interessant de [2] és que aquestes pàgines no només tenen enllaços interwiki vells, sinó que a més no tenen entrada a Wikidata i, per tant, les seves veïnes en altres idiomes no tenen constància de la seva existència. D'altra banda, amb freqüència aquestes pàgines no van ser modificades pel bot perquè apuntaven a entrades de Wikidata que ja havien estat reclamades per altres articles de ca.wiki. Per això de les diverses llistes que tenim prefereixo poser el meu temps humà i manual en aquesta, perquè la possibilitat de trobar problemes que un bot sol no sabrà solucionar és més alta.--QuimGil (disc.) 06:57, 28 gen 2014 (CET)
En multichill s'ha enrotllat i ha creat la llista d'articles que declaren no estar connectats a Wikidata tot i que ho estan. Algú podria fer córrer un bot que simplement "toqui" (faci un null edit a) aquests articles? Això netejarà Especial:UnconnectedPages. Moltes gràcies per endavant.--QuimGil (disc.) 21:57, 25 feb 2014 (CET)
Fet. En la propera actualització de la pàgina especial haurien de desaparèixer els falsos positius. Però he vist també en la llista falsos falsos positius degut a l'existència d'etiquetes a wikidata però sense enllaç. Això passa en reorganitzar enllaços interwiki, traslladant-los però sense traslladar també l'etiqueta i la descripció, o bé sense actualitzar-ho. En bastants casos també m'he trobat amb vandalismes que han esborrar l'enllaç cawiki però deixant el títol de l'etiqueta. Semblen vandalismes sistemàtics, fets entre setembre i octubre, per anònims amb una sola edició. Caldrà estar pendent d'aquest nou tipus de vandalisme indirecte sobre cawiki, seguint els canvis recents amb l'etiqueta apropiada: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Special:RecentChanges&tagfilter=new+editor+removing+sitelink. Aquests canvis també apareixen aquí, però només si no s'activa en les preferències l'opció avançada d'agrupar els canvis per pàgina. Es podria investigar si es pot crear un filtre d'abusos similar. Ara, faltaria que algú que en sàpiga generi de nou la llista per veure aquests casos. --V.Riullop (parlem-ne) 20:15, 27 feb 2014 (CET)
Moltes gràcies! La llista funciona ara de meravella. Vaig comentar el tema del vandalisme al bug report i he rebut aquesta resposta: d:User:LinkRecoveryBot is doing that for us. example: d:Special:Diff/106570700/108694713--QuimGil (disc.) 07:52, 2 març 2014 (CET)
Sembla que la majoria que he trobat són anteriors al funcionament del bot, a mitjan octubre, més algun que se li ha escapat i més algun potser de bona fe però incomprensible. Es pot veure els que he recuperat últimament. Però la llista és massa llarga amb molts falsos positius ja recuperats i ho he deixat córrer. --V.Riullop (parlem-ne) 10:30, 2 març 2014 (CET)
TancatJa es va netejar en el seu moment. --V.Riullop (parlem-ne) 07:43, 1 feb 2023 (CET)

Subpàgines de Plantilla:Taxonomy

No entenc molt bé com funcionen aquestes taxocaixes, però estaria bé categoritzar els diferents taxons dins una mateixa categoria, ja que ara apareixen moltes d'elles a Especial:Plantilles sense categoria. Es podria fer? Com és que algunes apareixen a la llista i d'altres, malgrat no estar categoritzades, no? Algú sap en quin punt es troba aquest projecte? Pau Cabot · Discussió 17:43, 1 gen 2015 (CET)

Aquestes plantilles finalment les vaig eliminar perquè les vàrem substituir totes per {{Infotaula ésser viu}}, que ja agafava els paràmetres de Wikidata. Pau Cabot · Discussió 11:40, 14 abr 2018 (CEST)
TancatPlantilles esborrades. --V.Riullop (parlem-ne) 07:46, 1 feb 2023 (CET)

Plantilla Referències

D'acord amb l'automatització de les columnes de les referències, es podria fer un bot que canviàs

{{Referències|[elquesigui]}}

per

{{Referències}}

? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 12:27, 19 abr 2017 (CEST)

No "elquesigui", que la plantilla podria tenir paràmetres vàlids amb un nom, només el primer paràmetre sense nom, sense un =, normalment amb un número 1, 2 o 3. --V.Riullop (parlem-ne) 19:33, 6 març 2018 (CET)
D'acord. Volia dir els casos en que hi hagi un número de columnes o una amplada, per exemple. Pau Cabot · Discussió 16:43, 28 des 2018 (CET)
De moment, he netejat tots els casos en què s'especificava el nombre de columnes:
1, 2, 3, 4, 5, 6. Pau Cabot · Discussió 07:57, 9 ago 2019 (CEST)
Fet també la mida de les columnes: 20em, 25em, 26em, 27em, 28em, 30em, 32em, 33em, 35em, 40em, 45em. Pau Cabot · Discussió 09:29, 9 ago 2019 (CEST)
Més fets: Referències amplada, Referències colwidth, Refbegin colwidth. Pau Cabot · Discussió 13:29, 9 ago 2019 (CEST)
Més: Referències col. Pau Cabot · Discussió 14:08, 11 ago 2019 (CEST)

Bot arxivador

L'ArxivaBot porta mesos aturat i en Coet no està gaire actiu. Hi ha algú que el pugui engegar o fer la mateixa tasca amb un altre bot? A la seva pàgina hi ha un enllaç al codi.--Pere prlpz (disc.) 14:16, 15 març 2021 (CET)

Si només és executar el codi, ho puc fer jo, però caldria saber amb quins paràmetres ho feia en Coet per no ficar la pota. Per exemple, no estic del tot segur del valor que ha de tenir python pwb.py archivebot [OPTIONS] TEMPLATE_PAGE.—Leptictidium (digui) 12:26, 17 març 2021 (CET)
@Leptictidium: Suposo que és Usuari:ArxivaBot/Arxivador, però és molt antiga. Potser valdria la pena crear-ne una de nova, si més no per fer proves.--Pere prlpz (disc.) 19:15, 23 abr 2021 (CEST)
@Pere prlpz, Leptictidium: El primer bot era Usuari:VriuBot/Arxivador adaptat de l'anglès per incloure els fils tancats, alhora una versió adaptada de l'archivebot de MediaWiki. Després d'uns anys ara no el sabria recuperar ni sé trobar la versió original anglesa. Com que l'havia d'executar manualment quan me'n recordava, el va reprendre en Coet per instal·lar-lo a l'antic labs programant-lo d'execució diària. Desaparegut en Coet el va recuperar crec que Townie. Amb la migració al toollabs ja no sé on para.
Si no es pot recuperar i cal començar des de zero, el TEMPLATE_PAGE que usa archivebot originalment era Usuari:VriuBot/Arxivador. La versió d'en Coet no l'usava sinó que va centralitzar les configuracions a la pàgina Usuari:ArxivaBot/Arxivador. Caldria revisar quines pàgines cal arxivar, quina plantilla tenen i quina configuració: Especial:Enllaços/Usuari:VriuBot/Arxivador. V.Riullop (parlem-ne) 08:41, 3 maig 2021 (CEST)
@Vriullop: no el vaig recuperar jo, i tampoc recordo qui el va acabar recuperant (potser en @KRLS?). Crec que el codi era aquí, però com dius, amb la migració sembla ser que ha deixat de funcionar. Townie (discussió) 08:52, 3 maig 2021 (CEST)
Doncs deu ser algun dels mantenidors d'aquest compte. V.Riullop (parlem-ne) 08:57, 3 maig 2021 (CEST)
Jo no he estat. Veig més probable que hagi estat en Toniher.--KRLS, (disc.) 09:43, 3 maig 2021 (CEST)
Segurament sí. Aquest cap de setmana m'ho miro i el torno a activar si és possible. --Toniher (disc.) 20:20, 4 maig 2021 (CEST)
@Toniher: Vas poder activar el bot arxivador?--Pere prlpz (disc.) 10:37, 17 juny 2021 (CEST)
Perdoneu el silenci. Ho vaig mirar i vaig veure que no el podia activar perquè hi ha hagut canvi d'APIs i caldrà actualitzar el codi. Suposo que cap al juliol tindria un temps per a poder actualitzar-ho. En defecte, si algú s'hi vol posar abans, que m'ho comenti... --Toniher (disc.) 13:34, 20 juny 2021 (CEST)
Em temo que encara no ho ha pogut fer ningú. Tot i sabent que és abusar, torno a notificar en @Toniher: a veure si pogués activar el bot arxivador.--Pere prlpz (disc.) 16:41, 4 juny 2022 (CEST)
Buf! Ha passat un any! Tinc força coses pendents a nivell d'actualització de bots. Miro de documentar el que vagi fent per aquí, perquè com a mínim hi hagi més visibilitat... Toniher (disc.) 18:13, 5 juny 2022 (CEST)

Fet Fet! Gràcies, Coet. --V.Riullop (parlem-ne) 07:50, 1 feb 2023 (CET)