Vés al contingut

Usuari:VriuBot/Arxivador

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Informació de la plantilla

Aquest és un bot per arxivar pàgines de discussió. És una modificació de mw:Manual:Pywikipediabot/archivebot.py, fet per en:User:Misza13, adaptada al format de la Viquipèdia en català.

No cerqueu el codi en aquesta pàgina. Només té informació i s'utilitza per saber què hi enllaça.

Funcionament[modifica]

Llegeix una pàgina de discussió, separant les seccions, i comprova la data més recent de cada fil de conversa. Arxiva els fils de discussió inactius durant el temps especificat (amb un nombre mínim per evitar masses edicions d'arxivament) i deixa la resta (amb un nombre mínim per no deixar-ho buit). La pàgina d'arxiu, que ha de ser necessàriament una subpàgina, es numera automàticament incrementant-se quan arriba a la mida màxima especificada.

Configuració[modifica]

Poseu la següent plantilla al principi de la pàgina que voleu arxivar automàticament. Avís: Aquest és un codi genèric per mostrar l'estructura. No funciona; vegeu més avall els exemples amb possibles opcions.

{{Usuari:VriuBot/Arxivador
|algo = (algoritme)
|archive = (Nom de la pàgina d'arxiu)
[altres paràmetres - vegeu més avall]
}}

El bot espera trobar exactament aquest format, amb un paràmetre per línia i els claudàtors de tancament }} en la seva pròpia línia. No hi ha d'haver espais abans de les barres.

A més, la plantilla s'ha de posar:

 1. abans del primer encapçalament ==de segon nivell== de la pàgina,
 2. en la pròpia pàgina i no en altres plantilles o subpàgines incloses (capçaleres, etc.)

Exemples[modifica]

Exemple 1 - bàsic[modifica]

Exemple bàsic d'arxiu d'una pàgina de discussió d'usuari amb les opcions per defecte. Vegeu més avall les diferents opcions. Atenció: Canvieu «Exemple» pel vostre nom d'usuari exacte

{{Usuari:VriuBot/Arxivador
|archive    = Usuari Discussió:Exemple/Arxiu %(counter)d
|algo      = old(31d)
|counter    = 1
|maxarchivesize = 70K
}}

El bot arxivarà els fils de discussió (seccions) més vells de 31 dies (old(31d)), deixant com a mínim els 5 més recents (minthreadsleft per defecte) de la pàgina «Usuari Discussió:Exemple» a «Usuari Discussió:Exemple/Arxiu 1» fins que s'ompli amb 70 kilobytes (maxarchivesize = 70K) i a partir de llavors ho farà a l'arxiu següent, «/Arxiu 2», actualitzant el comptador counter. Fixeu-vos que «%(counter)d» s'ha de deixar tal qual. Recordeu especificar la mida màxima de l'arxiu (vegeu Viquipèdia:Mida dels articles) si no s'omplirà indefinidament. A més, al principi de cada pàgina d'arxiu que creï hi afegirà per defecte l'avís {{discussió arxivada}}.

Exemple 2 - discussions resoltes[modifica]

Arxiu d'una pàgina del projecte amb marques {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}}. Les opcions de configuració de l'arxiu cal que estiguin consensuades.

{{Usuari:VriuBot/Arxivador
|archive      = Viquipèdia:Exemple/Arxiu %(counter)d
|algo        = fet(10d)
|counter      = 5
|maxarchivesize   = 80K
|minthreadsleft   = 2
|minthreadstoarchive= 3
|archiveheader   = {{arxivada}}
}}

El bot arxivarà sol·licituds o preguntes (seccions) resoltes fa més de 10 dies (fet(10d)) de la pàgina «Viquipèdia:Exemple» a «Viquipèdia:Exemple/Arxiu 5» fins que s'ompli amb 80 kilobytes. Només considerarà les dates dels comentaris que incloguin les plantilles {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}}, i no actuarà fins que en tingui com a mínim 3 per arxivar (minthreadstoarchive= 3) deixant-ne com a mínim les 2 més recents (minthreadsleft = 2). A més, al principi de cada pàgina d'arxiu que creï hi afegirà l'avís {{arxivada}}.

Exemple 3 - arxiu per dates[modifica]

Exemple d'un arxiu organitzat per dates (per exemple com la Taverna):

{{Usuari:VriuBot/Arxivador
|archive      = Viquipèdia:Exemple/Arxiu/%(year)d/%(monthname)s
|algo        = old(7d)
}}

Amb aquesta configuració s'arxiven els fils en subpàgines organitzades per «/Any/Mes», segons la data més recent del fil. Fixeu-vos que no cal especificar el comptador counter ni la mida de l'arxiu maxarchivesize. L'any i el mes, en aquest cas, són variables que cal deixar tal qual. Vegeu més avall les possibles variables a utilitzar.

Paràmetres[modifica]

{{Usuari:VriuBot/Arxivador 
|archive= 
|algo= 
|counter=
|maxarchivesize=
|minthreadsleft=
|minthreadstoarchive=
|archiveheader=
}}
paràmetre significat
archive arxiu Nom de la pàgina on es posaran les discussions arxivades.
algo algoritme Algoritme per a que el bot decideixi si arxiva o no. N'existeixen dos: old(...) i fet(...). En els punts suspensius cal especificar l'antiguitat màxima de la discussió en hores o dies: 24h, 72h, 5d, 21d etc. L'algoritme fet(...) afegeix com condició addicional que el fil estigui resolt amb una plantilla {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} amb la data corresponent inclosa a la mateixa línia del comentari.
counter comptador El valor actual del comptador. El bot el va incrementant quan és necessari.
maxarchivesize mida màxima de l'arxiu La mida màxima de l'arxiu abans no incrementi el comptador. Els valors utilitzats han de ser amb la lletra majúscula K. Per exemple: maxarchivesize=256K
minthreadsleft mínim de fils a deixar El nombre mínim de fils a deixar en la pàgina per prevenir buidar-la completament. Per defecte és 5.
minthreadstoarchive mínim de fils a arxivar El nombre mínim de fils a arxivar cada vegada, utilitzat per disminuir la freqüència d'edicions d'arxiu. El bot no arxivarà res mentre trobi que el nombre de fils a arxivar sigui menor que aquest valor. Per defecte és 2.
archiveheader capçalera de l'arxiu Contingut que es posarà en la capçalera de les noves pàgines d'arxiu. Utilitzeu una plantilla en una sola línia. Per defecte és {{discussió arxivada}}.

Variables[modifica]

Variable Significat
%(counter)d el valor actual del comptador d'arxius numerats
%(year)d any del fil a arxivar
%(month)d mes (com a nombre 1-12) del fil a arxivar
%(monthname)s nom complet en català del mes
%(monthnameshort)s abreviatura del mes

Això són variables en format del llenguatge python. Algunes coses a tenir en compte:

 • mantingueu la lletra després del parèntesi; és una d per números i s per caràcters;
 • els nombres es poden omplir amb zeros a l'esquerra:
  %(counter)03d dóna 013 si el valor de counter és 13;
  %(month)02d dóna 05 pel mes de maig; etc.

Una vegada configurat[modifica]

El bot està previst fer-lo córrer com a màxim una vegada al dia. La freqüència mínima dependrà de la disponibilitat de l'operador. Simplement espereu i veureu l'activitat en l'historial o la vostra llista de seguiment (sempre que hi hagi res a arxivar).

En el resum d'edició s'hi afegeix un enllaç a la pàgina d'arxiu. És cosa vostra mantenir un índex dels arxius. Vegeu Ajuda:Arxiu de discussions.

Vigileu amb els comentaris sense signar. El bot es guia per la data estampada en la signatura. Si en una secció no hi ha cap data, no s'arxivarà mai. Afegiu-la amb la plantilla: {{subst:sense signar|data}}, vigilant que el format de la data sigui correcte i complet.

En cas de dificultats, pregunteu a la pàgina de discussió.

Vegeu també[modifica]