Usuari Discussió:Townie

Jump to navigation Jump to search

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Townie/Arxiu 1 en data 01-12-2017.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Segur que has seguit això de les infotaules multilingües. Ara tinc unes pàgines de prova amb diversos casos en diferents idiomes. Però cada cop que vull canviar d'exemple i/o de llengua, s'ha d'editar, canviar i guardar. Preguntes:

  • es poden passar paràmetres a un article WP dins la seva URL ?
  • Podríem tenir una eina (ni que sigui fora de WP) que se li pugui teclejar un item i una llengua i invoqui l'article que agafa les variables i mostra la infotaula

Bé, o altra fórmula que te'n pensis. Merci,

Townie (discussiócontribucions)
  • Em sembla que malauradament no es pot. Pel tema llengua existeix el paràmetre "&uselang=xx" (exemple), però l'únic que fa és canviar la llengua de la interfície. Si vols, busco si hi ha alguna manera de fer que canviï també la llengua de les infotaules.
  • No ho acabo d'entendre. Et refereixes a escriure "Douglas Adams, en xinès", i que amb això xuclem el contingut de la pàgina en xinès afegint-hi la teva nova infotaula? O fer el mateix que al Reasonator però amb el teu format?
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Townie (discussiócontribucions)

Amb un bot podria crear una pàgina amb el contingut que tu vulguis parametritzat al teu gust; al final seria com el que deies de fer una URL personalitzada, l'únic que es cridaria mitjançant python. T'aniria bé fer això?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

mmmm. No era la idea.

No em preocupa haver de crear pàgines com les que has vist per fer les proves. Vull tenir una zona demo on els interessats puguin comprovar fàcilment com es veurien ítems que els interessin.

No en penso que crear pàgines sigui ergonòmic, imaginava una cosa interactiva, que es pugui fer al mig d'una presentació, per exemple. I que, a més no ens deixi pàgines innecessàries.

Quan deia lo de cridar via URL em referia a tenir una única pàgina ja creada que aniria mostrant casos diferents. Però si no pot ser, ja seguirem pensant.

Una altra opció. No es pot fer un gadget que:

  • el cridem dins una pàgina wiki.
  • Pregunta la variable
  • cridem des de la mateixa pàgina a una altra pàgina que té la infotaula passant-li la variable entrada com a paràmetre.

Merci

Townie (discussiócontribucions)

Ara crec que ho he entès. Em miro les dues opcions i et dic. Merci!

Townie (discussiócontribucions)

Em sembla que el gadget es pot fer. Abans de posar-m'hi, què et sembla aquesta maqueta que n'he fet? Hi afegiries/trauries alguna cosa?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé, però com que les icones s'han de clicar, et podria servir de "GO". Em surt amb un estrany trencament de línia però deu ser cosa del meu zoom o de l'ampla de caixa. Ja ho afinarem.

Lo important és el que has posat.

Endavant

Resposta a «vols una feineta ?»
Resum per Townie

Actualització de canvis a Wikidata

Eli Moretó (discussiócontribucions)

hola! Quan canvies una cosa a la wikidata, pot ser que trigui en actualitzar-se la infotaula? De moment Itaya Kanzan continúa sent terrisser :)

Townie (discussiócontribucions)

Sí, acostuma a passar. Una manera ràpida de solucionar-ho és editar la pàgina, fer-ne una previsualització i desar-la. Ara a mi ja em surt bé.

Per cert, gràcies per cobrir aquest tema a la Viquipèdia. Si necessites res, no dubtis en deixar-me un missatge!

Eli Moretó (discussiócontribucions)

Sí! Ara ja també em surt!! Quantes coses a aprendre!! Gràcies!! :)

Resum per Townie

Actualització rànquing PESCAR

Barcelona (discussiócontribucions)

Vas primer, mira el rànquing actualitzat ahir pel KRLS, ànims i a seguir col·laborant amb el concurs

Ignasi (discussiócontribucions)

"Aquest article tenia importants deficiències de traducció".

És possible i ja m'ho miraré; però abans d'esborrar l'article d'aquesta manera, haguessis pogut posar l'avís a l'article i enviar-me un missatge a la meva pàgina de discussió.

Jo ja tinc una edat, porto molt temps col·laborant i per això no m'emprenyaré; però amb aquestes accions amb un usuari novell la única cosa que aconseguirem serà desmotivar.

Townie (discussiócontribucions)

Hola, sento que t'ho hagis pres així. L'article duia l'avís des del 3 de juny, i el procediment habitual és traslladar una setmana després que s'afegeixi l'avís. En qualsevol cas, pots acabar de fer els retocs a l'article i tornar-lo a moure a l'espai principal. Si necessites res, envia'm un altre missatge. Gràcies per la feinada que fas cobrint forats en el tema de religió!

Ignasi (discussiócontribucions)

Hola.

Em sembla que no em vaig saber expressar. No m'ho vaig prendre pas malament.

Ni me n'havia adonat que havia un avís. Ja l'havia deixat per tancat i ni m'he n'havia assabentat. Podriem fer que sortís un avís a l'usuari que l'ha fet? (per evitar-nos coses així).

I com ja et vaig dir, me'l miraré amb calma i ja el tornarem a penjar.

Salut!

Townie (discussiócontribucions)

En teoria, els canvis a articles que has creat apareixen a la teva llista de seguiment. També existeix {{Recordatori traduccions automàtiques}}, però sembla que no te'l van afegir a la discussió. Salut!

Resposta a «== Abadia del Mont Saint-Michel==»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si mires aquesta discussió del Vriullop et posarà en contacte de la meva petició:

  1. Necessito que em facis 3 imatges amb el resultat que es veu dels uniformes del Real Madrid a la seva infotaula i que són una concatenació de 5 imatges png. Jo no conec altra fórmula que fer un print de pantalla i retallar la imatge, però això és trampa perquè els transparents esdevenen blancs.
  2. Necessito que pensis una fórmula per convertir massivament els centenars d'imatges que hi ha construïdes d'aquesta forma als articles d'equips esportius.

Estic mirant de convèncer a WD que allà no cal (és molt més complicat) mantenir aquesta via de construir la imatge dels uniformes esportius i paga la pena tenir una única imatge png amb l'equip sencer. Em cal el punt 1 per representar la via alternativa que proposo i em cal el punt 2 per explicar que hi ha un possible procediment de migració del que hi ha ara.

El punt 1 em corre pressa.

Com ho veus ?.

Townie (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Aquí tens el punt 1. És estrany, però a les originals no hi ha transparència; si vols n'hi afegeixo. Em miro el punt 2 i aviat et dic alguna cosa.

Townie (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: La cosa fa bona pinta, amb aquesta eina es poden unir diverses imatges a través d'un script que podríem córrer. Tots els kits són idèntics a nivell de mida en píxels, o sigui, que el punt 2 em sembla que també el tenim cobert.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Townie Graaaaaàcies. Ara M'hi poso a la discussió a veure si els convenço que això de tenir les imatges a trossos i muntar kits no té futur. Per dibuixar uniformes de colors plans té sentit perquè amb N elements podies muntar M combinacions vàlides per Z > M clubs. Però cada cop més els clubs fan dissenys exclusius sense colors plans que fan que cada imatge (si més no del cos) sigui única. Llavors, si una de les imatges és inutilitzable per a cap altre equip, perquè no fem la imatge sencera i ens estalviem fórmules barroques ?

He vist que no hi havia transparència en aquest cas, cert, però altres si en tenen i la solució el punt 2 ho havia de contemplar.

Si me'n surto amb el debat, ja hi pensarem com "industrialitzem" el punt 2.

Salut !!

Townie (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Townie des de la Hackathon ho tinc al congelador. M'he posat de ple a fer les infotaules multilingües. Pots veure proves a https://ca.wikipedia.org/wiki/Plantilla:Proves_persona?uselang=es

Canvia-li el uselang amb la llengua triada i veuràs com funciona. De moment només fa els labels, per a tenir el contingut està treballant el Vriullop.

Però no m'oblido !!

Resposta a «construcció d'imatges»
Josepko (discussiócontribucions)
Townie (discussiócontribucions)

Gràcies a tu per la feinada que fas tant en anti-vandalisme com en asteroides!

Josepko (discussiócontribucions)

Usuari autopatrullat. Gràcies!

Resposta a «Gràcies...»
Barcelona (discussiócontribucions)

ja vas primeríssim espero que mantinguis el ritme i que ampliïs també els articles tant com puguis

Townie (discussiócontribucions)

Ara que ja he acabat la Selectivitat m'hi posaré de ple!

Resposta a «pescar»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tinc una proposta molt xula.

I no és pica pedra en milers d'articles.

Townie (discussiócontribucions)

Dispara! Per cert, ja m'he començat a mirar el Lua. Si de pas vols començara delegar també...

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Segurament et farà falta.

Suposo que coneixes el Reasonator: A partir d'una Q mostra una pàgina complerta amb tot el contingut disponible amb un disseny prou organitzat i ergonòmic. Doncs bé, avui li he pegat una ullada i he vist un gadget que podríem copiar, ja sigui per a ser invocat des de les infotaules per a mostrar-ho al seu peu, o bé per a crear una mena de {{autoritat}} per a posar al peu de l'article.

Mira en aquest exemple la secció "From related items". Fa una llista inversa de ítems que estan relacionats amb l'actual, on aquest és l'objecte, no el subjecte.

Et deia " ser invocat des de les infotaules" perquè no sé com es pot fer si no és mitjançant el SPARQ i, això em sembla una mica fort per fer-ho des de dins de les plantilles. Ara bé, fer un mòdul podria ser una solució neta i reutilitzable.

Bé, t'ho penses i hem dius si et mola o no.

Townie (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

els timelines són atractius. Hi ha alguna iniciativa que està encara poc madura però que promet. Mira aquest exemple (inacabat)

Townie (discussiócontribucions)

Crec que aquest és un Mr. Garden. He trobat com ho fa el Magnus pel Reasonator (aquesta és la crida que fa a l'API), però em sembla que el tractament d'això en Lua és molt més complicat.

Totes les crides a l'API des de Lua es fan via Wikibase, i Wikibase no té cap funció per trobar "Què hi enllaça". Hi ha aquesta tasca al Phabricator des de fa mesos, però no crec que es resolgui aviat.

Seguiré buscant, a veure què trobo.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

si el Magnus ha pogut, tu no seràs menys !!.

Pot canviar el temps a resoldre-ho, però no dubto de la capacitat

Townie (discussiócontribucions)

Males notícies. La cosa és que he pogut fer la crida a l'API (amb un https com a resultat), però amb Lua no puc obtenir-ne els continguts. Ahir vaig demanar al xat de Mediawiki si hi havia alguna possibilitat alternativa, però sembla ser que no. El Magnus jugava amb avantatge perquè treballava amb JavaScript; la veritat és que el que demanes es pot fer amb qualsevol altre llenguatge que no sigui Lua.

Crec que l'única opció és esperar que els de Wikibase es posin les piles amb la tasca que et vaig comentar.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Serem pacients, doncs. Moltes gràcies.

Ja et deia que era un repte. Jua, jua.

Resposta a «acceptes reptes ?.»

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

1
Resum per Townie

Enquesta, ja feta (part II)

MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

WMF Surveys, 02:49, 20 abr 2018 (CEST)

Geolinares (discussiócontribucions)

xk s'esborra?

Townie (discussiócontribucions)

Falta de fonts fiables (evidentment, tractant-se d'un municipi inventat), propaganda.

Geolinares (discussiócontribucions)

ai quin avorriment q ets...

Townie (discussiócontribucions)

Això és un projecte seriós. Si voleu riure amb el tema, creeu un wiki propi i seguiu allà.

Townie (discussiócontribucions)