Viquipèdia:Petició als administradors/Arxiu 30

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Partit Valencià Nacionalista i Esquerra Valenciana

Voldria demanar que revisareu la manera d'actuar de l'usuari Coentor, en els articles Partit Valencià Nacionalista i Esquerra Valenciana perquè no és la primera vegada que actua així. Després de deixar una edició consensuada, al cap d'uns dies torna a desfer una edició consensuada i a més a més amb actuacions força irregulars des del meu punt de vista, a saber, l'esborrat de referències quan ell em demanava constanment quan ho editava i el que és més greu falsejant referències que ell aporta, com en el cas de l'article del PVN quan s'inventa el terme llengua valenciano-catalana que no apareix a la referència que ell mateix aporta (només cal comprovar-ho) o en eixe mateix article que aporta una referència del PVN com a interclassista que la pròpia referència no diu i per contra a mi em demanava quan ho editava una referència com a que era un partit de centre i la pròpia referència seua així ho deia i ell ho amagava. Només es dedica a boicotar l'edició de certs articles quan no són del seu agrat ideològic, fent un mal ús del que deuria ser una enciclopèdia--Editant (disc.) 21:30, 6 des 2014 (CET)

Aquesta vegada no vull entrar en el tema, tot i que us he estat seguint la pista, perquè com altres vegades, si per mi fos, acabareu blocats doncs ja teniu un historial i esteu sempre igual vosaltres dos @Coentor: i @Editant:, i si un altre administrador ho intenta amb ulls nous, potser aconsegueix el que jo no. --Panotxa (disc.) 07:16, 8 des 2014 (CET)

Bloquejar 95.20.245.120

Guerra de reversions, ignorant el missatge que li he deixat de per quins motius ho fa.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 12:31, 12 des 2014 (CET)

Gegants del Pi

Demano reanomenar Els gegants del Pi a Gegants del Pi, nom sense l'article. Gràcies.--Medol (disc.) 10:20, 19 gen 2015 (CET)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 10:25, 19 gen 2015 (CET)

Qui controla els controladors?

He estat fent una mica de navegació per la Vp en català per buscar si hi havia algun precedent de fixar una política formal de control dels administradors. Veig que hi ha propostes de 2009, 2010, 2011. I totes tenen en comú que no han tirat endavant, amb els argument de que ara no és prioritari, ara no toca (ehem!), som pocs i no ens "matxacarem" a nosaltres mateixos, fem pinya...

Si mires les pàgina de Viquipèdia Administradors veus que realment no hi ha cap procediment formal establert per a, ja no dic revocar un administrador, sinó per avisar, blocar, arbitrar en conflictes. L’única via és l’anomenat consens/discussió dins el reduït grup d’administradors. I és clar, sempre és més agradable fer normes sobre el que han de fer els altres i executar-les (fer de legislador i jutge), que fer una llei sobre què hauria de fer jo i que hi hagi algú que em pugui jutjar.

Curiosament, a altres Viquipèdies sí que existeixen aquests mecanismes, i m’he permès de fer-ne un recull de l’edició anglesa, cap d'ells adaptat encara a la nostra Viquipèdia:

Entenc les limitacions humanes que té la VP, i que fa que els administradors són abans que res els principals contribuïdors, uns pencaires mesells sense rellotge i un bé indiscutible per a fer avançar el projecte, alhora que fixen les directrius, línies d'avanç i a més els toca fer d'administradors. I entenc que propostes com la meva poden interpretar-me en sentit negatiu, però per a mi no és així: aquestes polítiques de control constitueixen una base positiva de confiança perquè els usuaris puguin construir amb llibertat i amb la seguretat que el seu treball voluntari i esforçat, potser més modest i petit que el del menys pencaire dels administradors, no serà objecte de decisions arbitràries per part d’algun administrador, o que algun administrador es pugui sentir impune fent accions o afirmacions que serien objecte d’intervenció si l’usuari no fos un administrador. --Rcomellas (disc.) 17:18, 19 gen 2015 (CET)

@Rcomellas: Em feia mandra intervenir aquí, i me n'escaquejava fins ara aprofitant que aquesta pàgina és per demanar ajut als administradors i no als que no ho som, però aporto un parell de comentaris per si poden ser útils:
  • Els administradors fan d'administradors quan fan servir les eines d'administrador, directa o indirectament (per exemple, amenaçant amb fer-les servir). Si no, són editors exactament iguals que qualsevol altre, i un administrador que sigui torracollons, mal educat, prepotent, desagradable i/o massa llençat però que no està fent servir les eines d'administrador, no pot estar fent un abús de les eines d'administrador, de manera que difícilment pot ser un motiu per retirar-li aquestes eines. A més, el fet de retirar-li les eines no serviria de gran cosa, si és que ja està essent torracollons sense fer-les servir.
  • Que no hi hagi un procediment formal establert no vol dir que no es pugui retirar la condició d'administració. El principi és el consens, i igual que es pot aprovar una política sobre procediments formals si hi ha consens, si hi ha consens també es podria aprovar treure els botons d'administrador a algú, fins i tot no havent-hi un procediment formal aprovat prèviament. Quan no hi ha procediments específics, sempre queda Viquipèdia:presa de decisions que pot servir per qualsevol cosa, i la taverna, que és el lloc ideal i visible per discutir sobre qualsevol cosa i, si fos el cas, preparar el camí a una presa de decisions formal. A més, recorda que qui pren les decisions importants és la comunitat i no els administradors.
  • I per últim, crec que t'agafes massa seriosament que algú altre editi els mateixos articles que tu (tant si és un bot com si és un administrador). Que algú altre editi el mateix article que tu no vol dir que hagis fet errors ni és un atac, sinó que és una col·laboració, perquè la Viquipèdia la fem entre tots. Una altra cosa és que algunes col·laboracions són poc encertades, intempestives o semblen pensades amb els peus, però això es resol parlant a la discussió de l'article, i al final l'únic que s'hi perd és temps. La gràcia de la Viquipèdia és que hi podem fer entre tots grans coses que tot sols no faríem, però el peatge és que no estem tan amples com estaríem sols. Veient els pros i contres (torracollons inclosos), per mi encara és molt més satisfactori seguir contribuint a una obra col·laborativa com aquesta que fer un bloc tot solet on no m'emprenyés ningú.--Pere prlpz (disc.) 18:02, 19 gen 2015 (CET)
  • I per últim (bis): en general, les discussions personals sobre com és de bo o malvat cada viquipedista tendeixen a encallar-se i a interessar a molt poca gent. Les discussions concretes sobre el contingut dels articles solen ser molt més profitoses.--Pere prlpz (disc.) 18:07, 19 gen 2015 (CET)
(Conflicte d'edició) Estimat Rcomellas, la resposta a la pregunta de dalt és la comunitat d'editors (i no només els altres administradors). Jo crec que no és necessari ni ho ha estat fins ara tenir un procés formal de retirada de drets d'aministrador ni tota la burocràcia esmentada a dalt. Entenc que la tinguin a una wikipedia com l'anglesa que té una comunitat de 1367 administradors, però sincerament crec que aquí no cal. No estaria de més ampliar una mica Viquipèdia:Administradors seguint l'article de enwiki, però no aniria més enllà. --gerardduenasparlem-ne 18:04, 19 gen 2015 (CET)
gràcies @Gerardduenas: i @Pere prlpz: pels comentaris. Pere, potser sí que m'he agafat massa seriosament les modificacions en un sòl article (veure més amunt ADF), però en cap altra de les moltes edicions fetes per ningú més (ni usuari ni bot) sobre articles en que he contribuït m'he queixat (com a molt he demanat d'on venia per a entendre-ho, com a novell que sóc), i entenc bé la diferència entre un blog i un treball col·laboratiu, però gràcies per recordar-m'ho. Però com que no vull entrar en el meu cas personal, torno, com bé dius, a discutir sobre el contingut d'aquest post i no sobre edicions o editors concrets. El tema és que a la Viquipèdia en català no hi ha un procediment formal digueu-ne de queixa, reclamació o defensa enfront potencials actuacions incorrectes d'algun administrador, com sí que existeixen a altres viquipèdies, a part de la ja mencionada discussió en aquesta pàgina. Penso que no és suficient. Gerard, això de la Comunitat d'editors està molt bé, però un cop superada aquesta fase sense acord, què fas? I entenc que hi ha el component humà d'un grup d'editors veterans que us coneixeu i que al final sou els que tireu el projecte endavant, però també heu d'entendre que per a un editor novell crea indefensió poder-te veure sotmès a arbitrarietats sense mecanismes formals de defensa. Els administradors han de tenir privilegis tècnics per a la funció tècnica que fan, d'acord, però fins aquí; per a la resta haurien de poder ser blocats, avisats, revocats, com qualsevol altre usuari, i aquesta política no existeix a la VP catalana. És una opinió. --Rcomellas (disc.) 19:28, 19 gen 2015 (CET)
TancatNo és tasca dels administradors elaborar ni decidir normes o polítiques. Fes la teva proposta a Viquipèdia:La taverna/Propostes. --V.Riullop (parlem-ne) 19:38, 19 gen 2015 (CET)

Bloqueig 81.47.131.74

Vandalisme excessiu --Pdg (disc.) 12:11, 21 gen 2015 (CET)

Fet Fet! --Mafoso (Mani'm?) 15:46, 21 gen 2015 (CET)

Vàndal Trolorca

Proposo blocar Trolorca (discussiócontribscontribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

Registrat per vandalitzar, ja són dos dies de contribucions.--Carles (enraonem) 11:52, 22 gen 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 12:02, 22 gen 2015 (CET)

La pàgina dedicada a les xifres es diu Xifra (matemàtiques) i crec que s'ha de dir Xifra, ja que no n'hi ha cap altra amb aquest nom. Era una pàgina de desambiguació una mica absurda, que tanmateix he reanomenat Xifra (desambiguació). Dic una mica absurda perquè actualment no hi ha cap altra pàgina fora de la que voldria reanomenar que es digui així. --Txebixev (disc.) 13:27, 24 gen 2015 (CET)

Fet Fet! Possiblement inicialment l'article era una traducció de la versió castellana, doncs és la única que inclou la desambiguació entre parèntesi. --Panotxa (disc.) 13:42, 24 gen 2015 (CET)
Gràcies! Hi ha més caos del que caldria, amb els noms... --Txebixev (disc.) 14:20, 24 gen 2015 (CET)
Un altre cas en què caldria recuperar el nom original seria el de Octava (música). Ho he posat a discussió. --Txebixev (disc.) 17:20, 24 gen 2015 (CET)

Torneu-me l'honra, per favor

Avui he descobert que a la Wikipedia en anglès m'han bloquejat. M'envien un missatge [1] dient que podria ser que algú ha fet servir la meva IP per fer vandalisme i que si sóc innocent i vull reclamar escrigui un missatge a la meva pàgina de discussió, però com que estic bloquejada no puc escriure res. Per favor, podeu fer alguna cosa davant aquesta injustícia, si un altre ha fet servir el meu ordinador per fer vandalisme he de ser jo qui pagui amb la culpa?--Dafne07 (disc.) 10:44, 25 gen 2015 (CET)

@Dafne07: No hi entenc gaire de blocatges, però a https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Special%3ALog&type=block&user=&page=User%3ADafne07&year=&month=-1&tagfilter= no veig que el teu usuari estigui blocat, i a mw:Special:CentralAuth/Dafne07. Podria ser que hagis entrat a la viquipèdia en anglès sense registrar-te (o sigui, com a anònima) i el que estigui blocat sigui només la IP en que estaves? Si hi entres com a usuària registrada t'hauria de deixar editar.--Pere prlpz (disc.) 11:02, 25 gen 2015 (CET)
Tampoc veig cap registre d'abusos, cap advertència ni cap bloqueig en les darreres IP que han editat aquest article. Imagino que el missatge rebut deu ser en:MediaWiki:Blockedtext. Caldria saber què diu en el motiu. Si diu alguna cosa com "Autoblocked because your IP address was recently used by..." llavors és un efecte col·lateral d'algú altre que ha usat la mateixa IP, no necessàriament el teu ordinador, sinó una coincidència tècnica. Normalment, encara que estiguis blocada, podràs escriure en la teva pàgina d'usuari. Posa-hi al final {{unblock|motiu}} i intenta explicar el motiu en anglès. Alternativament, segurament podràs enviar un correu electrònic a l'administrador i li pots demanar que t'ho expliqui millor. --V.Riullop (parlem-ne) 15:24, 25 gen 2015 (CET)
No estic donada d'alta en la Wikipedia perquè nomes faig aportacions esporàdiques, de tota manera em surt una pàgina "Talk", en la qual no puc escriure res perquè m'han blocat. El missatge diu exactament:«  You are currently unable to edit pages on Wikipedia due to an autoblock affecting your IP address. This is because someone using this internet address or shared proxy server was blocked. The ability of all users on this IP address to edit pages has been automatically suspended to prevent abuse by the blocked party. Innocent users are sometimes caught in an autoblock. It may be the case that you have done nothing wrong. A user of this IP address was blocked by NawlinWiki for the following reason (see our blocking policy): Autoblocked because your IP address was recently used by "DylanMcnutt". The reason given for DylanMcnutt's block is: "spambot". This block has been set to expire: 06:17, 26 January 2015. The block ID is: 5485958. Note that you have not been blocked from editing directly. Most likely your computer is on a shared network with other people.»Si algú ha fet servir el meu IP només per estar connectat a la xarxa, com puc demostrar la meva innocència?--Dafne07 (disc.) 15:47, 25 gen 2015 (CET)
I si no, la millor manera d'evitar aquestes coincidències és que et registris a la viquipèdia on vols escriure, tal com has fet a la catalana. Llavors només tu seràs el responsable del compte.--Lohen11 (disc.) 16:21, 25 gen 2015 (CET)
@Lohen11: L'autobloc és l'opció de bloqueig: "Bloca l'adreça IP d'aquest usuari, i totes les subseqüents adreces des de les quals intenti registrar-se". Això afecta a tots els usuaris registrats que enganxin alguna d'aquestes IP subseqüents.
@Dafne07: L'alta en els diferents projectes és automàtica. Una vegada registrada en la Viquipèdia en català quedes registrada en altres projectes només entrant-hi. Tractant-se d'un spambot és fàcil explicar i entendre que no hi tens res a veure. Malauradament està blocada també l'edició de la pàgina d'usuari. Pots apel·lar a en:WP:UTRS o bé deixar-ho córrer fins demà que expira aquest bloqueig automàtic. No pateixis per la teva honra ja que no hi ha cap registre que t'afecti amb el teu nom. Normalment aquests bots de spam rastregen la xarxa per trobar IP amb forats de protecció per poder usar-los anònimament. Si tens una IP dinàmica, el més probable, el forat de protecció deu ser en el teu servidor d'Internet. Prova d'apagar l'ordinador i el mòdem i torna'ls a engegar, a veure si hi ha sort i agafes una altra IP no compromesa. --V.Riullop (parlem-ne) 16:46, 25 gen 2015 (CET)
@Vriullop: Sí, però expira demà.--Lohen11 (disc.) 16:55, 25 gen 2015 (CET)
Gràcies pels vostres comentaris, avui ha desaparegut el blocatge. Tant de bo si torna a passar només bloquin al culpable i no a mi.--Dafne07 (disc.) 09:09, 26 gen 2015 (CET)

Bloquejar 80.32.80.220

Per vandalisme --Unapersona (Sóc tot orelles!) 14:47, 25 gen 2015 (CET)

No fet No fet! sembla que ha parat--Arnaugir (discussió) 21:40, 27 gen 2015 (CET)

Potser l'adjectiu "funcional" queda mono, però en matematiques usualment diem composició de funcions o composició d'aplicacions, segons el cas. Per tant la pàgina crec que s'hauria d'anomenar Composició de funcions. Ho vaig plantejar a la secció de discussió però no va suscitar interès. --Txebixev (disc.) 23:05, 25 gen 2015 (CET)

OMG! Em pensava que no existia, però comprovant ara resulta que fa poc temps algú va crear la pàgina Composició de funcions amb un contingut irrellevant. S'hauria d'esborrar. Etc. --Txebixev (disc.) 23:09, 25 gen 2015 (CET)
I mirant més, em sembla inferir que ja existia Composició de funcions com a redirecció a Composició funcional, i un administrador la va esborrar per encabir la cosa que algú altre va fer amb el nom de Composicio de funcions (sic). Total, cinc o sis persones perdent un grapat de temps ... per no res? :-( --Txebixev (disc.) 23:16, 25 gen 2015 (CET)
I per rematar-ho composició de funcions té la plantilla d'orfe però hi arriben 24 enllaços de l'espai principal, tots els quals hi van pel significat de matemàtiques i no per aquest.
D'acord amb el canvi, però caldria trobar-li un nom nou a l'actual article composició de funcions, com ara composició de funcions (informàtica) o composició de funcions (programació).--Pere prlpz (disc.) 01:00, 26 gen 2015 (CET)
Entenc el que dius. Per mi, l'article s'hauria d'esborrar, no s'aguanta ni pel contingut ni per la forma. O s'hauria de millorar. Millor que ho decideixin els interessats. L'he reanomentat Composició de funcions (informàtica), que és la traducció de l'article anglès d'on es va traduir un trosset de la introducció. Un cop fet això, crec que ja podeu fer el reanomenament. --Txebixev (disc.) 15:31, 26 gen 2015 (CET)
Fet Fet! --Arnaugir (discussió) 21:43, 27 gen 2015 (CET)

Bloquejar 77.227.121.8

Per vandalisme. Probablement és d'una escola.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 11:34, 26 gen 2015 (CET)

Fet Fet! pel Lohen--Arnaugir (discussió) 21:39, 27 gen 2015 (CET)

Bloquejar 85.192.81.225

Per vandalisme--Unapersona (Sóc tot orelles!) 14:12, 26 gen 2015 (CET)

No fet No fet! sembla que ha parat... de moment...--Arnaugir (discussió) 21:39, 27 gen 2015 (CET)

Redenominar Francesc d'A. Planas Doria

Proposo redenominar Francesc d'A. Planas Doria a Francesc d'Assís Planas Doria, per posar el nom complet i eliminar l'abreviació. Jo no ho puc fer, perquè amb aquest nom ja hi ha una redirecció que ha estat modificada dues vegades. Jordi Roqué (Discussió) 17:13, 26 gen 2015 (CET)

Fet Fet!--Arnaugir (discussió) 21:38, 27 gen 2015 (CET)

Redenominar Pere de Cardona (desambiguació) a Pere de Cardona

Ja tenim tres Pere de Cardona amb extensió: (bisbe), (arquebisbe) i (cardenal). Fins ara, un dels Pere de Cardona tenia el nom sense extensió, precisament el de l'article més curt (se suposa que el menys conegut), i l'he mogut a Pere de Cardona (bisbe). Proposo moure Pere de Cardona (desambiguació) a Pere de Cardona, però jo no ho puc fer. Jordi Roqué (Discussió) 18:13, 27 gen 2015 (CET)

Fet Fet!--Arnaugir (discussió) 21:38, 27 gen 2015 (CET)

Segons Denominacions del País Valencià, aquesta última és la oficial a la comunitat. Per tant trobo que hauria de reanomenar-se.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 20:38, 27 gen 2015 (CET)

Les peticions aquí s'han de fer si hi ha consens. A Discussió:País Valencià no sembla haver-hi el consens necessari per tal de fer aquest canvi, més aviat sembla haver-hi el consens en el nom actual. Pau Cabot · Discussió 21:02, 27 gen 2015 (CET)
D'acord amb en Paucabot. Està explicat a la discussió de l'article, per començar--Arnaugir (discussió) 21:36, 27 gen 2015 (CET)
No fet No fet! Pau Cabot · Discussió 15:52, 30 gen 2015 (CET)

Reanomenar passerell comú a passerell

Demano reanomenar passerell comú a passerell, d'acord amb l'Enciclopèdia i el DIEC. Ha estat proposat a la discussió durant gairebé un any sense objeccions. Cal un administrador perquè passerell té historial.--Pere prlpz (disc.) 11:05, 30 gen 2015 (CET)

Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 15:51, 30 gen 2015 (CET)

Reanomenar Cabra com a Capra (gènere)

Motius:

D'acord amb el canvi, ja que tant el diccionari de l'IEC com el de l'AVL donen la cabra domèstica (Capra hircus) com a significat de la paraula "cabra". A més, sembla que la gran majoria dels enllaços van per la cabra domèstica. Ara bé, els canvis que cal fer són:
--Pere prlpz (disc.) 15:24, 18 des 2014 (CET)
Hola @Pere prlpz:, d'acord. No és aquí on he de demanar el canvi? --Rcomellas (disc.) 16:32, 18 des 2014 (CET)
@Rcomellas: En aquest cas sí que cal passar per aquí, perquè aquest canvi l'ha de fer un administrador per raons tècniques. El debat sobre quin ha de ser el nom de cada article sol ser més recomanable fer-lo primer a la pàgina de discussió de l'article i un cop hi ha consens demanar el canvi aquí, si cal administrador, i si no cal el pot fer qualsevol amb la pestanya de reanomenar.
En aquest cas diria que podem seguir aquí perquè sembla un cas clar, sobretot si en Leptictidium, que va crear l'article cabra i el va reanomenar al seu nom actual, hi està d'acord. Si es veiés que el tema és polèmic sempre podem continuar la discussió en un lloc més adient.--Pere prlpz (disc.) 16:53, 18 des 2014 (CET)
@Rcomellas, Leptictidium, Pere prlpz: No us ofengueu, però crec que caldria fer les discussions de fons a les pàgines de discussió respectives en comptes d'arribar aquí amb els paper mullats i fer la discussió aquí en comptes d'on pertoca. Així quan a algú li sobrevingui una diatriba de nomenclatura ja tindrà una perspectiva grupal a la pàgina de discussió corresponent sense haver de gratar pels arxius de la viquipèdia profunda. :-b Bestiasonica: enraonem? 16:47, 4 gen 2015 (CET)
@Bestiasonica: D'acord que cal fer les discussions on toca, i especialment d'acord en que no s'han de fer segons quins reanomenaments sense discussió, com passa sovint. Ara bé, creus que en aquest cas cal tornar la discussió a la discussió de l'article o és prou clar per que un administrador ja pugui fer el reanomenament?--Pere prlpz (disc.) 23:08, 4 gen 2015 (CET)
No ho sé. A mi em sembla complicar la cosa. No es pot anomenar simplement Capra que és a hores d'ara una redirecció? Bestiasonica: enraonem? 23:17, 4 gen 2015 (CET)
@Bestiasonica: Completament d'acord. Per això vaig demanar fa tres setmanes en aquest mateix fil reanomenar cabra a Capra i en Rcomellas hi va estar d'acord.
A més, s'hauria de reanomenar cabra domèstica a cabra. Pels dos canvis cal un administrador.--Pere prlpz (disc.) 20:10, 9 gen 2015 (CET)
@Pere prlpz, Bestiasonica: En @Leptictidium: no ho acabava de veure clar. Per a mi queda més clar anomenar el gènere Capra i la Cabra domèstica com a Cabra, de forma semblant a com ho fan altres VP (fr, en, es). --Rcomellas (disc.) 21:29, 9 gen 2015 (CET)
Enllaço Usuari_Discussió:Leptictidium#La_cabra_de_mon_ve.C3.AD_t.C3.A9_m.C3.A9s_llet_que_la_meua. on també s'ha parlat del tema.--Pere prlpz (disc.) 22:38, 9 gen 2015 (CET)
@Pere prlpz: Confio en el criteri del @Rcomellas:. —Leptictidium (digui, digui) 08:34, 10 gen 2015 (CET)

Donat que en aquesta conversa tothom està d'acord en reanomenar cabra a Capra i cabra domèstica a cabra, cal alguna cosa més per que un administrador faci el reanomenament?--Pere prlpz (disc.) 23:53, 14 gen 2015 (CET)

Ei, pot fer-ho algú o és que no veieu el consens clar?--Pere prlpz (disc.) 01:15, 26 gen 2015 (CET)
Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 08:02, 26 gen 2015 (CET)
Gràcies, però falta reanomenar Capra (gènere) a Capra, que és una redirecció amb historial. Aquesta part la vam canviar durant la discussió tot i que no vam canviar el títol d'aquesta secció.--Pere prlpz (disc.) 16:51, 26 gen 2015 (CET)
Fet, també. Faltaria reanomenar també la Categoria:Cabres, no? Pau Cabot · Discussió 17:19, 26 gen 2015 (CET)
Gràcies, Pau.
Sí, per coherència s'hauria de traslladar categoria:cabres a categoria:Capra i categoria:cabres domèstiques a categoria:cabres, tot i que és un cas menys greu que el de l'article (només hi havia tres articles fora de lloc). @Rcomellas, Leptictidium: Alguna objecció?--Pere prlpz (disc.) 18:05, 26 gen 2015 (CET)
@Paucabot, Pere prlpz, Leptictidium: Gràcies pels canvis. Estic d'acord amb els canvis en les categories que comenta en Pere, tot i que com diu no és tan greu. He posat l'interwiki a Capra enllaçant amb articles sobre el gènere --Rcomellas (disc.) 11:01, 27 gen 2015 (CET)
Fets els canvis de categoria Fets els canvis de categoria, també.--Pere prlpz (disc.) 10:48, 3 feb 2015 (CET)

Vàndal Wikiprimo99

Proposo blocar indefinidament Wikiprimo99 (discussiócontribscontribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

autoconfirmat, registrat per vandalitzar.--Carles (enraonem) 17:22, 2 feb 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 08:22, 3 feb 2015 (CET)

Viquipèdia:AutoWikiBrowser

Estaria interessat en fer servir l'AWB. He escrit la petició a Viquipèdia Discussió:AutoWikiBrowser/CheckPage, però en deixo nota aquí perquè em sembla que aquella pàgina no la veu ningú.--Carles (enraonem) 20:13, 29 gen 2015 (CET)

Fet Fet! per en Lohen11, gràcies!.--Carles (enraonem) 17:06, 30 gen 2015 (CET)
@CarlesMartin: Veient la quantitat d'edicions que estàs fent amb AWB, suggereixo que les facis amb un altre compte amb marca de bot, per facilitar que es puguin filtrar als canvis recents.--Pere prlpz (disc.) 01:08, 3 feb 2015 (CET)
@Pere prlpz: Ah!. És que jo gairebé sempre amago les edicions patrullades. Cap problema en això que dius, no sabia que es podia demanar una marca de bot si un no és un bot!. Com ho faig, simplement creo un compte nou i ho demano a Viquipèdia:Petició de marca de bot?. De tota manera, no sé si llavors caldria donar d'alta aquest nou compte a l'AWB (@Lohen11:?). En qualsevol cas, no queda massa d'edicions supermassives com les que he fet aquests dies, és que els tenia "ganes" als articles de la categoria:Futbolistes, que són centenars i tots amb els mateixos defectes repetits una i altra vegada.--Carles (enraonem) 10:11, 3 feb 2015 (CET)
@CarlesMartin: Crec que en algun lloc he llegit que sí que es pot demanar el flag de bot per edicions massives amb AWB i que en casos així convé, i de fet la marca de bot és per edicions massives amb qualsevol eina. Per demanar-ho, s'ha d'anar a Viquipèdia:Petició de marca de bot, tot i que si no has de tornar a inundar els canvis recents i les llistes de seguiment amb feinades massives potser no cal.
Sobre el donar d'alta el bot a l'AWB, suposo que cal però ho pot fer el mateix buròcrata que et doni el flag de bot.
Notifico els buròcrates actius @Vriullop, Paucabot:.--Pere prlpz (disc.) 10:21, 3 feb 2015 (CET)
Un bot és un compte d'usuari que fa canvis massius automàtics que no cal supervisar, sigui amb l'eina que sigui. Per tant, depèn de si continuaran sent canvis massius i depèn de si realment no cal supervisar-los. L'eina és indiferent i diferents tasques amb la mateixa eina es poden fer amb compte normal o amb bot, segons els dos punts "depèn". Sobre donar d'alta a l'AWB, si ho he entès ja que no està explicat, només cal afegir-se a la pàgina i ho pot fer qualsevol usuari autoconfirmat, cosa que em sorprèn. --V.Riullop (parlem-ne) 11:36, 3 feb 2015 (CET)
L'AWB va molt bé quan necessites una verificació. Quan són canvis massius no té massa sentit per la pèrdua de temps. Jo el que faig llavors és aprofitar per introduir tants canvis com pugui i si pot ser que requereixin una revisió. Jo no sé fer bots i per tant no sé la feina que hi ha per muntar-ne un per posem unes 100 edicions automàtiques.--Lohen11 (disc.) 12:55, 3 feb 2015 (CET)
Sí, segurament en Lohen11 té raó. Em sembla que (a banda que encara m'he de mirar a fons el manual de l'AWB) optaré per fer servir el programet per editar els articles i fer els canvis menors avorrits (espais de més i de menys, substitució d'errors ortogràfics simples, enllaços interns, etc) però llavors aprofitaré per fer els canvis manuals que calguin, com si estigués editant sense el programa. D'aquesta manera aprofitaré l'AWB però no faré l'enormitat de canvis massius que inundava els canvis recents. Faré unes proves així aviam què tal.--Carles (enraonem) 21:29, 3 feb 2015 (CET)
Per si de cas, consti que no pretenia fer una crítica als canvis massius, sinó al contrari.
@Lohen11: Fins on he vist, fer un programa per 100 edicions senzilles no sol estalviar temps, a menys que un ja tingui un programa molt semblant i el pugui adaptar ràpid. Un altre tema que pot ser més divertit jugar a fer programes que fer edicions repetitives. Jo reconec que una vegada vaig fer un bot per fer només aquesta edició, que a mà hagués estat avorridíssima però realment hauria trigat menys.
Suposo que els canvis de 100 edicions són el camp ideal per l'AWB, que no he fet servir mai.--Pere prlpz (disc.) 23:17, 3 feb 2015 (CET)
@Pere prlpz: per si de cas el "per si de cas" anava per mi, don't worry: els teus comentaris són sempre constructius i molt benvinguts, només faltaria!. L'AWB ha estat tota una descoberta per a mi, encara em falta bastant tros de manual per llegir (m'ho miro a la viqui anglesa), però realment és molt potent. Gràcies a aquest programet estic finalment podent fer molts canvis que feia temps que volia fer però no podia (caldria un bot, però no en sé gens). Realment no havia pensat en l'efecte colateral que mencionaves al principi de que les edicions massives destorben a les llistes de seguiment o els canvis recents. Ara mateix estic fent servir el programet al ralentí, m'hi fixo més en cada canvi i aprofito per fer canvis accessoris a mà, de manera que la "qualitat" dels canvis augmenta i el ritme d'articles canviats baixa.--Carles (enraonem) 23:29, 3 feb 2015 (CET)

Xkcd --> xkcd

Podeu reanomenar Xkcd a xkcd? I si ho veieu convenient deixar-hi la redirecció? Gràcies! -- Jordi Gran (missatges) 13:06, 5 feb 2015 (CET)

@JordiGran:Per motius tècnics, els títols a la Viquipèdia són tots en majúscules. El que sí que es pot fer és que el títol es mostri en minúscules (o de qualsevol altra manera) a la pàgina, i això ja ho ha fet en Pau Colominas fa una estona: [2].--Pere prlpz (disc.) 21:55, 5 feb 2015 (CET)
TancatEl que es demana no ho pot fer ni un administrador, i per fer el que més s'hi assembla no ha calgut administrador.--Pere prlpz (disc.) 21:55, 5 feb 2015 (CET)

Wer nur den lieben Gott läbt walten, BWV 93

M'he embolicat amb l'editor visual i s'ha nomenat una nova pàgina com a: Usuari:Wer nur den lieben Gott läbt walten, BWV 93 i s'hauria de treure usuari i quedar : Wer nur den lieben Gott läbt walten, BWV 93 Gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Jsalescabre (disc.contr.) 20:43, 3 feb 2015 (CET)

Fet Fet! per algú altre, i he esborrat la redirecció.--Arnaugir (discussió) 23:10, 5 feb 2015 (CET)

Semiprotegir Charlie Rivel

Potser estaria bé semiprotegir Charlie Rivel durant un temps.--Carles (enraonem) 20:29, 5 feb 2015 (CET)

Fet Fet!--Arnaugir (discussió) 23:08, 5 feb 2015 (CET)

Un cop acordat en reanomenament entre les parts en discussió (Veure: Viquipèdia:La_taverna/Novetats#Transcriure al català o no transcriure al català, heus aquí la qüestió), el sistema no em permet dur-ho a terme i em porta a fer-ne la petició. És evident que l'article pren el nom del redireccionament existent Demis Roussos i que el nom actual de l'article, Demis Russos, passa a ser-ne redireccionament, així com s'haurà d'ajustar el redireccionament Demis Rusos. Quan tingui notícia que s'ha fet, ja puc ocupar-me d'aquest i d'altres ajustos d'enllaços. Gràcies a qui correspongui,--FranSisPac (disc.) 16:51, 5 feb 2015 (CET)

Fet Fet!. Ara caldria modificar la introducció de l'article segons acordat a la taverna.--Àlex (Discussió) 11:26, 7 feb 2015 (CET)
@Àlex: Fet Fet!.--FranSisPac (disc.) 06:08, 9 feb 2015 (CET)

Fusió d'historials

Hola, no hablo catalá, sólo español. Pude notar que Villa Medici y Vil·la Mèdici es un mismo artículo. Realicé una fusión de los artículos. Si estuvo mal, no hay problema en revertirme. Sin embargo, sí sería bueno que estuviese todo en un sólo artículo. Así que solicito la fusión de Vil·la Mèdici dentro de Villa Mèdici. SaludosBlackBeast (disc.) 02:23, 7 feb 2015 (CET)

Fusió d'historials feta Fusió d'historials feta.--Àlex (Discussió) 11:03, 7 feb 2015 (CET)

IP 54.187.244.98 en GlobalBlockWhitelist

54.187.244.98 és la IP del servidor des d'on executo el bot Langtoolbot. Ha quedat bloquejada globalment, no sé ben bé per quin motiu. No hi ha res que faci pensar que l'adreça o el servidor tenen problemes de seguretat. Totes les funcions del bot es fan via terminal SSH, no es fa res via web pública. Discussió prèvia a la Taverna. Per això, sol·licito que s'afegeixi l'adreça a la GlobalBlockWhitelist. --Jaumeortola (disc.) 19:22, 8 feb 2015 (CET)

Fet Fet! per la discussió. --V.Riullop (parlem-ne) 10:41, 9 feb 2015 (CET)

Vàndal Ericmaster02

Proposo blocar Ericmaster02 (discussiócontribscontribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

,Registrat per vandalitzar, ja duu diversos dies contribuüint.--Carles (enraonem) 09:50, 9 feb 2015 (CET)

Fet Fet!, per en Lohen11.--Àlex (Discussió) 21:38, 10 feb 2015 (CET)

Esborrar Teoria de los colors

Hola, Per error he creat la pàgina Teoria de los colors quan hauria d'haver estat Teoria dels colors. Podrien els administradors esborrar la pàgina Teoria de los colors . Gràcies--Xbosch (disc.) 16:40, 10 feb 2015 (CET)

Fet Fet! --Arnaugir (discussió) 19:39, 10 feb 2015 (CET)

Reanomananent

Hola, Segon error del dia, avui sembla que no tinc el dia massa fi. He creat la pàgina Societat Americana de Matemàtiques i desprès l'he renombrat a American Mathematical Society. Crec que el llibre d'estil de la Viquipèdia diu que el nom de la pàgina hauria de ser Societat Americana de Matemàtiques i American Mathematical Society hauria d'estar redireccionada a aquesta. Discuples. --Xbosch (disc.) 17:37, 10 feb 2015 (CET)

Fet Fet! i he deixat la redirecció, però diria que el reanomenament el podies fer tu mateix--Arnaugir (discussió) 19:40, 10 feb 2015 (CET)

Vàndal Incorrecto:3

Demano blocar Incorrecto:3 (discussiócontribscontribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

Registrat per vandalitzar.--Carles (enraonem) 11:44, 11 feb 2015 (CET)

Fet Fet! --Panotxa (disc.) 19:20, 11 feb 2015 (CET)

Demano el seu bloqueig per nom d'usuari inacceptable--Unapersona (Sóc tot orelles!) 17:45, 17 feb 2015 (CET)

Fet Fet! blocat per @Leptictidium: --Panotxa (disc.) 07:20, 18 feb 2015 (CET)

bloquejar 185.13.77.249

Per vandalisme--Unapersona (Sóc tot orelles!) 20:08, 17 feb 2015 (CET)

Fet Fet! --Panotxa (disc.) 07:20, 18 feb 2015 (CET)
@Panotxa: Diria que t'has equivocat de botó, perquè en comptes de blocar l'anònim has blocat l'administrador que va blocar-lo ahir al vespre. M'espero a que algun administrador ho arregli abans de posar-ho a l'anecdotari.--Pere prlpz (disc.) 09:51, 18 feb 2015 (CET)
Arreglat, pobret.--Lohen11 (disc.) 15:21, 18 feb 2015 (CET)
@Leptictidium: Mil disculpes --Panotxa (disc.) 17:30, 18 feb 2015 (CET)
@Panotxa: Ep, que el Leptictidium ja es va extingir una vegada fa 55 milions d'anys, no cal tornar a extingir-lo. :-( —Leptictidium (digui, digui) 18:16, 18 feb 2015 (CET)

Vàndal ‎Oscar ets un primo

Demano blocar ‎Oscar ets un primo (discussiócontribscontribs esborr.ets un primo WHOISblocaregistre de bloquejos)

,Nom inacceptable, registrat per vandalitzar.--Carles (enraonem) 10:22, 18 feb 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 15:18, 18 feb 2015 (CET)

Blocar 85.192.93.205

Proposo blocar 85.192.93.205 (discussió contribucions registre) fins a final de curs.--Pere prlpz (disc.) 13:53, 18 feb 2015 (CET)

  1. Fet Fet! D'acord. Blocat 6 mesos.--KRLS , (disc.) 15:01, 18 feb 2015 (CET)

Semiprotegir interpretació

Proposo semiprotegir Interpretació, que ahir i avui està tenint un historial mogut per vandalisme.--Pere prlpz (disc.) 09:44, 25 feb 2015 (CET)

Fet Fet! Durant una setmana. —Leptictidium (digui, digui) 16:47, 25 feb 2015 (CET)

*Ànfora de Míkonos.

He creat l'entrada Àmfora de Míkonos per substituir *Ànfora de Míkonos, a causa de la falta d'ortografia en aquest últim. No m'havia adonat que els articles es poden reanomenar. ¿Podeu esborrar l'article incorrecte, si us plau? Gràcies. --Alfons Claver (disc.) 19:54, 26 feb 2015 (CET)

Fet Fet! --Panotxa (disc.) 20:34, 26 feb 2015 (CET)
Mil gràcies! --Alfons Claver (disc.) 21:29, 26 feb 2015 (CET)

Bloquejar 109.217.204.35

Per vandalisme en pàgines d'usuari i de discussió d'usuaris.--Unapersona (Sóc tot orelles!) 18:31, 28 feb 2015 (CET)

Fet Fet! per Paucabot--Unapersona (Sóc tot orelles!) 18:45, 28 feb 2015 (CET)

Bloquejar 85.192.77.82

Demano bloquejar la ip 85.192.77.82 per continu vandalisme, no fer cas als avisos i conducta hostil (https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Usuari_Discussi%C3%B3:Docosong&diff=14968557&oldid=14968554). Gràcies! --Docosong (disc.) 11:11, 3 març 2015 (CET)

El mateix per l'usuari VAANDAL2

Nom de compte inacceptable i fet només per vandalitzar. Siau! --Docosong (disc.) 11:13, 3 març 2015 (CET)

Fet Fet! per @Vriullop: --Panotxa (disc.) 06:43, 4 març 2015 (CET)

Bloquejar Pepe22

Per aquesta edició després de rebre un avís. --Joutbis (disc.) 20:45, 3 març 2015 (CET)

Fet Fet! --Panotxa (disc.) 06:42, 4 març 2015 (CET)

Penso que s'hauria de canviar el nom de [[Murcia]]a Múrcia (desambiguació), pq del s'estan fent molts enllaços a Murcia (sense accent), quan s'haurien de fer a Múrcia amb accent, denominació correcta. Obliga a arreglar molts enllaços fets incorrectament,--Rcomellas (disc.) 16:30, 23 des 2014 (CET)

D'acord a fer el canvi, però deixant la redirecció Murcia, tot i que això no fos l'objectiu de la proposta. En general, l'absència d'una redirecció no frena gaire que s'hi facin enllaços, sinó que més aviat correm el risc que es dupliqui l'article, i a més la pràctica habitual és fer redireccions des de la forma local dels topònims, i Murcia és el nom castellà de Múrcia.--Pere prlpz (disc.) 17:50, 23 des 2014 (CET)
@Rcomellas: Penso que és més simple mantenir-ho així per VP:AP (concís), ja existeix un enllaç a Múrcia {{polisèmia}}, a més aquesta pàgina permet corregir l'ortografia dels múltiples enllaços a Murcia sense accent, mentre que la proposta Múrcia (desambiguació) no ho permet corregir. Molts dels enllaços a Múrcia (amb accent) fan referència indistintament i de forma majoritària tant a la ciutat com a la regió. Penso que si cal plantejar reanomenaments s'hauria de discutir abans a la pàgina de discussió, ja que potser caldria arreglar tots els enllaços incorrectes de Múrcia canviant el nom de l'article sobre la ciutat. Bestiasonica: enraonem? 16:26, 4 gen 2015 (CET)
D'acord @Bestiasonica: , ho deixem així, per no embolicar la troca (veig que ja ho has canviat). El motiu de la meva proposta era que no es produïssin tant enllaços incorrectes a la pàgina de desambiguació (cosa que vaig poder comprovar fent la corresponent tasca d'arreglar-ho fa 15 dies, al que li toqui a la propera QQ suposo que tornarà a plantejar el problema). Tot i això, com a concepte, no m'agrada que una pàgina de desambiguació porti com a títol la versió en castellà del nom sense cap accepció per a la versió sense accent. Pel que fa a el tema de discutir abans el reanomenament, sí que ho vaig fer tant a les pàgines implicades com en aquesta Petició als administradors, amb la resposta de @Pere prlpz:. Discusió prèvia que ara no has fet per a tornar-ho a deixar com estava :) Salut --Rcomellas (disc.) 16:47, 4 gen 2015 (CET)

Reanomenar sobre una redirecció.

L'usuari @Flixvi: em demana de reanomenar Circovirus porcí tipus II (PCV2) a Circovirus porcí tipus 2 (PCV2).--Unapersona (Sóc tot orelles!) 15:40, 17 gen 2015 (CET)

Hola, @Unapersona:. La part entre parèntesis no és redundant? És una mica com si anomenéssim l'article «Organització de les Nacions Unides (ONU)» o «Fórmula 1 (F1)». —Leptictidium (digui, digui) 18:13, 17 gen 2015 (CET)
Ostres, ara que ho dius si que ho és... bé, llavors ja ho puc fer jo. Però esperem, a veure que hi diu en @Flixvi:--Unapersona (Sóc tot orelles!) 19:20, 17 gen 2015 (CET)
Doncs sí, teniu raó, es podrien eliminar els parèntesi ^^' --Flixvi (disc.) 20:11, 17 gen 2015 (CET)
En aquest cas crec que ja podeu fer el reanomenament vosaltres mateixos, ja que no hi haurà conflicte de noms. —Leptictidium (digui, digui) 20:48, 18 gen 2015 (CET)

A message to the local administrators

Tancat

--Arnaugir (discussió) 10:18, 5 març 2015 (CET)

Això diu aquí aquí per si algú s'ho vol mirar. No sabria dir si les contribucions d'aquesta IP són per blocar-la o no, tal i com ve a suggerir Tournesol--Carles (enraonem) 18:39, 3 feb 2015 (CET)

Gràcies per avisar, de moment jo esperaria aviam si la cosa augmenta.--Arnaugir (discussió) 23:11, 5 feb 2015 (CET)

Bloquejar 89.128.224.135

Per vandalisme. --Unapersona (Sóc tot orelles!) 20:27, 18 feb 2015 (CET)

No fet No fet! --Arnaugir (discussió) 10:15, 5 març 2015 (CET)

Reanomenar Dafnis (poeta)

Aquesta pàgina s'hauria de dir Dafnis (mitologia) o Dafnis (personatge) perquè si diem (poeta) implica que va ser un home real, un escriptor de dedicat a la poesia, quan en realitat i segons les referències és un personatge literari.--Dafne07 (disc.) 20:07, 21 feb 2015 (CET)

No fet No fet! @Dafne07: potser fer-ho tu mateixa des dels botons que hi ha al costat de "Mostra l'historial".--Arnaugir (discussió) 10:18, 5 març 2015 (CET)

Semiprotegir Cèl·lula

Proposo semiprotegir indefinidament Cèl·lula, que és objectiu habitual del vandalisme escolar. Segur que les escoles necessiten molt més consultar l'article en condicions que editar-lo sense registrar-se. Ja va estar protegit per uns mesos fa un parell d'anys, pel mateix motiu.--Pere prlpz (disc.) 12:39, 23 feb 2015 (CET)

Fet Fet! --Arnaugir (discussió) 10:17, 5 març 2015 (CET)

Semiprotegir Viquipèdia:Criteris de supressió ràpida

Proposo semiprotegir Viquipèdia:Criteris de supressió ràpida ja que últimament està sent vandalitzada com a represàlia per usuaris vàndals. Al ser una pàgina fonamental de la Viquipèdia, caldria protegir-la convenientment. --Docosong (disc.) 18:59, 23 feb 2015 (CET)

No fet No fet! sembla que s'han aturat --Arnaugir (discussió) 10:16, 5 març 2015 (CET)

Vàndal Xxtrollxx12

Demano blocar Xxtrollxx12 (discussiócontribscontribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

Registrat amb nom inacceptable i per vandalitzar --Docosong (disc.) 19:02, 23 feb 2015 (CET)

Fet Fet! per un altre --Arnaugir (discussió) 10:16, 5 març 2015 (CET)

Amagar edicions

L'edició https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=%C3%93scar_Romero&oldid=14942692 i les anteriors i següents contenen difamació i dades personals (nom i cognoms, escola, curs, i atribució d'una suposada orientació sexual i més biografia). S'hauria d'amagar.--Pere prlpz (disc.) 20:36, 23 feb 2015 (CET)

Fet Fet! --Arnaugir (discussió) 10:16, 5 març 2015 (CET)

Per vandalisme. --Unapersona (Sóc tot orelles!) 15:10, 26 feb 2015 (CET)

Fet Fet! reincident --Arnaugir (discussió) 10:15, 5 març 2015 (CET)

Vàndals a blocar

Proposo blocar

Registrat per vandalitzar, dos dies de contribucions.

Registrat per vandalitzar, dos dies de contribucions.--Carles (enraonem) 10:08, 5 març 2015 (CET)

Fet Fet! gràcies per avisar --Arnaugir (discussió) 10:14, 5 març 2015 (CET)

Vàndal Wikipedio:D 2.0

Proposo blocar Wikipedio:D 2.0 (discussiócontribscontribs esborr.2.0 WHOISblocaregistre de bloquejos)

Registrat per vandalitzar.--Carles (enraonem) 22:31, 5 març 2015 (CET)

Fet Fet!--Beusson (disc.) 22:52, 5 març 2015 (CET)

Usuari inacceptable

Algú ha creat el compte CarlesMartinDesgraciatDeMerda que òbviament és inacceptable. Es pot esborrar?--Prest! (disc.) 09:34, 6 març 2015 (CET)

Fet Fet! Blocat. Pau Cabot · Discussió 09:50, 6 març 2015 (CET)

Bloquejar 85.192.83.73

Podríeu bloquejar l'anònim 85.192.83.73? Totes són vandalismes des d'etiquetes d'escolar. --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:09, 9 març 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 17:34, 9 març 2015 (CET)

Usuari inacceptable

Usuari amb compte Lebron james loko només fet per vandalizar i nom inacceptable. --Docosong (disc.) 17:29, 9 març 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 17:32, 9 març 2015 (CET)

Propostes d'autopatrullat

Proposo que siguin autopatrullats els usuaris següents, que han demostrat compromís amb el projecte i ja una certa experiència editant:

--Arnaugir (discussió) 19:43, 5 març 2015 (CET)

Fet Fet! sense objeccions.--Arnaugir (discussió) 11:01, 10 març 2015 (CET)

Vandalismes en Mitologia romana

Algú ha fet vandalismes en Mitologia romana però com que ha fet cinc edicions seguides no sé com desfer-les.--Dafne07 (disc.) 08:47, 11 març 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 09:25, 11 març 2015 (CET)

Petició d'usuari autopatrullat

Bon dia,
M'agradaria ser un usuari autopatrullat, ja que considero que estic familiaritzat amb VP:VER, VP:ADMS i VP:BPV.
Moltíssimes gràcies.--Mikicat (Parlem!) 19:29, 11 març 2015 (CET)

@Mikicat: El flag d'autopatrullat no té cap efecte sobre el que pots fer a la Viquipèdia sinó que posar-lo o no a un usuari és una eina que fan servir els que patrullen els canvis recents per facilitar-se la feina. Per què vols el flag d'autopatrullat?--Pere prlpz (disc.) 20:00, 11 març 2015 (CET)
@Pere prlpz: Volia estalviar feina als que patrullen, (i per ser sincer també em faria il·lusió), ja que crec que és més pràctic quan mires els canvis recents.

Gràcies--Mikicat (Parlem!) 20:08, 11 març 2015 (CET)

Perdoneu que intercedeixi en l'assumpte, però últimament reviso força els canvis recents i he coincidit algun cop amb el seu patrullatge; sembla que hi està implicat. Últimament el semàfor de vandalisme sembla que subestima una mica l'activitat malintencionada i tampoc hi ha gaires patrulladors a l'aguait, així que un parell més d'ulls no vindrien pas malament. --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:17, 11 març 2015 (CET)
@Xavier Dengra: I això quina relació té amb el flag d'autopatrullat? Un usuari pot patrullar exactament igual si és autopatrullat que si no ho és. Només té incidència en com els altres patrullen les seves edicions, no en com ell patrulla les dels altres.--Pere prlpz (disc.) 21:28, 11 març 2015 (CET)


Off topic:' (i conflicte d'edició). Crec que hauríem de revisar la redacció de Viquipèdia:Usuaris autopatrullats. A més de les coses que fa temps estan comentades a la discussió, hauríem de treure paraules com "dret" i "concedir", i anar més als aspectes pràctics i no a les qualitats que s'espera dels autopatrullats. És natural que a tothom li faci il·lusió que li reconeguin que és un usuari en qui es confia, que regularment crea pàgines, que ha demostrat que estan familiaritzats amb les polítiques de Viquipèdia i directrius i que hagin creat una quantitat notable d'articles nous, com diu la pàgina, però precisament aquesta redacció porta a confondre el flag d'autopatrullat, que és una eina, amb una viquiestrella, que és una condecoració. De fet, que algú demani el flag per ell mateix és una mostra que no ha acabat d'entendre'n el funcionament (probablement no l'hem explicat bé), i en alguns dels casos que hem tingut els darrers mesos sembla lligat a un coneixement limitat d'altres aspectes que hauria de conèixer un autopatrullat.

Sobre el cas de si convindria posar-li el flag a en Mikicat no opino perquè no m'he mirat les seves contribucions.--Pere prlpz (disc.) 21:26, 11 març 2015 (CET)

@Pere prlpz: Uff quina liada, per un moment m'he confós amb el reversor ràpid, perdó. De tota manera, en la línia del què comentava, menys exclamacions en vermell per revisar també és sinònim d'alivi a l'hora de patrullar. --Xavi Dengra (MISSATGES) 21:33, 11 març 2015 (CET)

@Xavier Dengra: Sí, hem coincidit algun cop. Gràcies per donar-me suport!--Mikicat (Parlem!) 22:03, 11 març 2015 (CET)

Fent cas al suggeriment off topic d'en @Pere prlpz:, he ampliat l'explicació (en base al que s'explica a en:Wikipedia:Autopatrolled). Agrairia revisió--Mafoso (Mani'm?) 12:59, 12 març 2015 (CET)
A mi em sembla bé la revisió que has fet. --Panotxa (disc.) 17:45, 12 març 2015 (CET)
A mi també em sembla bé.--Mikicat (Parlem!) 19:20, 12 març 2015 (CET)

Seguint la nova revisió, podria ser un U.A.?--Mikicat (Parlem!) 19:22, 12 març 2015 (CET)

Tot i que la majoria de vegades que patrullo ho faig via IRC o amb el filtre d'anònims dels canvis recents, crec que val la pena donar-li el dret d'autopatrullat (o fer-lo entrar dins del grup d'usuaris autopatrullats, com n'hi volgueu dir).--Unapersona (Sóc tot orelles!) 20:13, 12 març 2015 (CET)

Per desencallar la qüestió, què en penseu, Pere prlpz, Panotxa?--Mikicat (Parlem!) 17:56, 15 març 2015 (CET)

@Mikicat: No tenia previst tornar a intervenir més en aquest fil, i hi torno només per que en Mikicat m'ho demana. Respondre a la pregunta és respondre a tres coses:
  • ¿La quantitat d'edicions d'en Mikicat fa que s'ompli innecessàriament els canvis recents d'una gran quantitat d'edicions per patrullar que suposen un inconvenient pels patrulladors?
  • ¿De les seves contribucions es desprèn que podem donar per fet que les seves edicions compleixen amb el que es demana a Viquipèdia:Patrulla de canvis recents i que fer-hi un cop d'ull no aporta cap benefici que justifiqui el temps esmerçat?
  • ¿Està familiaritzat amb les polítiques i les pràctiques habituals?
Aleshores, Mikicat, n'estàs segur que el que vols és llegir la meva resposta aquestes tres preguntes?--Pere prlpz (disc.) 18:55, 15 març 2015 (CET)
Em sap greu, gràcies per la teva aportació.--Mikicat (Parlem!) 18:12, 16 març 2015 (CET)
@Mikicat: I a mi em sap greu haver estat aixafaguitarres. Posar l'etiqueta d'autopatrullat a algú és una qüestió pràctica que no té gaire a veure amb el mèrit de la seva aportació a la Viquipèdia. Tu mateix aquests dies estàs fent molta feina patrullant. Continua així. Bona feina.--Pere prlpz (disc.) 18:28, 16 març 2015 (CET)
@Pere prlpz: Tranquil, d'aquí un temps (potser menys que més) ja demanaré reversor, quan hagi fet més de tot hahaha--Mikicat (Parlem!) 18:36, 16 març 2015 (CET)
Tancat

--Mikicat (Parlem!) 18:37, 16 març 2015 (CET)

Blocar l'usuari 80.26.22.53

Proposo blocar la ip Especial:Contribucions/80.26.22.53 per vandalisme reiterat--Mikicat (Parlem!) 10:34, 16 març 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 11:05, 16 març 2015 (CET)
@Lohen11: No se li hauria de posar {{proves5}} a la discussió?--Mikicat (Parlem!) 11:10, 16 març 2015 (CET)
@Mikicat: Normalment ningú no posa {{proves5}} a la discussió dels blocats, tot i que de vegades caldria. De tota manera, diria que en aquest cas no és adient, perquè el bloqueig és infinit i no temporal, i la plantilla parla de bloqueig temporal.--Carles (enraonem) 12:36, 16 març 2015 (CET)
D'acord--Mikicat (Parlem!) 12:37, 16 març 2015 (CET)

Vàndal Mistercroquis

Proposo blocar indefinidament Mistercroquis (discussiócontribscontribs esborr.WHOISblocaregistre de bloquejos)

, registrat per vandalitzar, és autopatrullat autoconfirmat, creat fa més d'un mes.--Carles (enraonem) 12:34, 16 març 2015 (CET)

Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 12:56, 16 març 2015 (CET)
Com pot ser autopatrullat, si es va crear fa un mes?--Mikicat (Parlem!) 13:00, 16 març 2015 (CET)
Perdó, volia dir autoconfirmat, he dit una paraula per una altra!.--Carles (enraonem) 13:11, 16 març 2015 (CET)

Autopatrullat (provisional?) User:Quiddity (WMF)

He reportat a MediaWiki un conflicte entre Cat-a-lot i Hovercards (vegeu mw:Topic:Scylgta1pwb3ilko ). Com que per activar el Cat-a-lot aquí cal ser autopatrullat, en User:Quiddity (WMF) em demana què ha de fer per ser autopatrullat i poder provar com funciona. Proposo donar-li el flag encara que sigui provisionalment i notifico en QuimGil per si hi ha algun comentari.--Pere prlpz (disc.) 13:13, 16 març 2015 (CET)

Res a dir, en Quiddity és un cas clar d'editor que no cal que sigui patrullat.--QuimGil (disc.) 13:58, 16 març 2015 (CET)
Fet Fet! Pot ajudar i està clar que és de confiança amb molta experiència. --V.Riullop (parlem-ne) 18:41, 16 març 2015 (CET)