Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Modifica la descripció
Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Anunci: Viquipèdia congelada breument el 19 abril i 3 de maig

2
KRLS (discussiócontribucions)

S'ha comunicat per llista que totes les viquipèdies estaran en mode només lectura al voltant de 20-30 minuts els dimecres 3 de maig i el 19 d'abril des de les 14:00 UTC. Aquest congelament permetrà fer proves en un segon datacenter tal com s'explica a meta:Tech/Server switch 2017.

Sng (discussiócontribucions)

Hola,

Només per complementar la informació ja aportada i per evitar confusions. Que em corregeixin si vaig errat, però diria que les 14:00 UTC, serien les 16:00 hora catalana. Com que a la primavera s'avança una hora i ja de per si, el nombre fus horari és UTC+1, els dies que s'han dit correspondrien a UTC+2. Això no sabia, ho he hagut de consultar perquè no tenia clar quina hora era per nosaltres.

Resposta a «Anunci: Viquipèdia congelada breument el 19 abril i 3 de maig»

Versió amagada (collapsed) de la plantilla "Capmuncat"

15
Resum per Vriullop

Descartat amagar contingut en els articles. Com a alternativa es poden fer llistes seguint el model Llista de municipis del Maresme.

FranSisPac (discussiócontribucions)

He creat la plantilla {{Capmuncat amagada}}, versió "collapsible collapsed = amagable amagada" de la {{Capmuncat}}. Ja la he incorporat a la plantilla {{Taula:Osona}} que utilitza l'article Osona, on n'he detectat la necessitat, ja que resultava una llista de municipis massa llarga per a l'estructura de la pàgina. Com no domino la tècnica de les plantilles, si algú veu millores a fer-hi, benvingut i gràcies. També invito qui tingui "tirada" a treballar aquesta família d'articles, a que n'avaluï la possible utilització.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@FranSisPac Estic una mica en contra de plantilles que només es fan servir en un article i que requereixen manteniment manual d'un contingut volàtil. Mira la solució de Plantilla:Taula:Pla de Mallorca i plantejat si paga la pena aplicar-lo a Taula:Osona.

Vriullop (discussiócontribucions)

No és recomanable amagar informació en els articles, amb un navegador amb javascript desactivat no es pot desplegar, per altres usuaris passa desapercebut i en versió mòbil surt sempre desplegat, justament quan més necessita que la informació estigui condensada. Si la informació és excessiva cal fer com qualsevol altre cas, crear un nou article en aquest cas "Llista de municipis d'Osona".

Sng (discussiócontribucions)

@FranSisPac: Estic d'acord amb Amadalvarez. Fer una plantilla per un sol article no té gaire sentit. Si es pot reutilitzar una d'existent, molt millor. Per altra banda, hauries de considerar seriosament el que diu Vriullop pel que fa a les versions de navegador i mòbil. Em sap greu per la feina que has fet, però crec que hauries de fer marxa enrere i fer un nou article que fos una llista de municipis. És el que es sol fer en aquests casos.

Vriullop (discussiócontribucions)

Com a ampliació del collapsed, pel cas de les plantilles de navegació, vegeu Tema:Tjio94zdv478vly6, per si algú té ganes de deixar-ho tot plegat escrit en algun lloc per a futura referència, igual que en:MOS:DONTHIDE.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Benvolguts @Amadalvarez i @Vriullop, gràcies pels vostres comentaris (no així @Sng: el teu m'ha semblat més aviat impertinent, si més no per innecessari!)

Començaré per deixar clar que la "meva" plantilla, com la {{Capmuncat}}, no "seria d'un sol ús" ja que, substituint a aquella, la cridarien més d'un centenar d'articles.

Com vaig dir, tan sols vaig pretendre resoldre el cas d'Osona, on el fet de cridar la plantilla de municipis de la comarca contribuïa a una estructura de l'article bastant caòtica, amb una solució que també fos aplicable a altres casos similars, que fos generalitzable. Ja ho he desfet, tot i que, com podeu veure en el resultat (que és com estava abans aquest punt concret), no queda particularment bé.

Ignorava la recomanació del "DONTHIDE" i evidentment la meva intenció era de promoure una millora formal general a partir d'aquest article concret amb el que em vaig topar. A continuació demano l'esborrat de la plantilla en qüestió (de la "meva").

Ja he "replicat" a n'en @Paucabot per "abraonar-se" particularment amb el cas d'Osona, ja que, com li dic, tota la col·lecció de plantilles de municipis de comarques són, o d'un sol ús, o de cap. Potser s'hauria de revisar la feina feta en el Viquiprojecte:Comarques de Catalunya? (mira-t'ho, Sng; a mi no se m'hi ha perdut res personal en aquest tema de la "Categoria:Plantilles d'informació de comarques")

Sng (discussiócontribucions)

Lamento que t'hagi sembla impertinent. No pretenia ser-ho. Veig que el meu comentari t'ha molestat. Tampoc ho pretenia. Només pretenia ajudar i, sincerament, creia que ho feia. Em sembla que m'has interpretat malament. En fi, ho sento.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Sng, disculpa, potser tenia que haver aplicat VP:PBF, però em reconeixeràs que tant el "hauries de considerar seriosament el que diu..." com el "crec que hauries de fer marxa enrere..." et van quedar amb un cert to, diguem-ne, "paternalista", sense aportar res nou al que ja s'havia dit. Tot plegat ha estat una mena de malentès, reiterat en el teu segon comentari ja que insisteix en la idea de "fer un nou article" quan jo tant sols havia creat una alternativa formal a la plantilla existent (capçalera de muninicipis de Catalunya) d'utilització bastant general! Bé, per mi podem passar pàgina. Una salutació cordial,

Sng (discussiócontribucions)

No pretenia semblar paternalista. Tot el contrari. A mi em va passar i vaig haver de fer marxa enrere. La idea era oferir recolzament perquè entenia, equivocadament, que t'havia passat com a mi, que t'havies fet un fart de pencar i que no havia servit de res. Ja veig que no va ser el mateix. Passem pàgina doncs. Salutacions

Vriullop (discussiócontribucions)

Els intents fallits no són en va, posen en evidència alguna cosa a millorar. De moment he reduït una mica la taula. Tret d'algunes comarques més petites, aposto per fer articles de llistes de municipis aprofitant el model Plantilla:Taula:Pla de Mallorca ampliable amb alguna introducció i un mapa automàtic dels municipis a l'estil Plantilla Discussió:Infotaula geografia política#Mapes dinàmics.

Vriullop (discussiócontribucions)

Mostra: Usuari:Vriullop/listeria/Maresme

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop, molt xulo. No funciona l'enllaç a IDESCAT, perquè el codi que hi ha a WD és el de l'INE (5 xifres). La plantilla:CodiIDESCAT converteix de INE a IDESCAT. Pots mirar d'incorporar-la ?. No tinc ni pajolera idea de com fer-ho. merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet, ben trobat. Funciona amb una plantilla de filera Usuari:Vriullop/listeria/Maresme/filera que pot servir per tots els municipis de Catalunya. Per cert, a banda d'afegir algunes dades que no hi eren n'he hagut de corregir d'altres imprecises importades d'it.wiki. El fet de fer-ho amb el bot listeria assegura l'actualització anual de la població. Una alternativa seria preparar amb Lua una consulta directa a Wikidata, però és més elaborat i amb molts accessos arbitraris per una simple actualització anual, al contrari de listeria que ho fa sobre un dump i se li pot definir la periodicitat d'actualització.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@FranSisPac Ja sé que la teva intenció no era arregla les llistes de municipis, sinó poder posar la funcionalitat d'amagar, però aprofitant la deriva que ha tingut el tema, com veus la proposta feta pel @Vriullop ?

Ho dic, perquè ara que estem endreçant totes les infotaules geogràfiques, podríem considerar endreçar aquestes "infollistes" que són de formats molt heterogenis i amb dades dubtosament actualitzades.

Bé, ja ens diràs la teva opinió. Merci,

FranSisPac (discussiócontribucions)

Gràcies @Amadalvarez. (*) Recullo el teu oferiment d'opinar, tot i que, pel que fa a treballar-hi (i déu n'hi do la feinada d'endreçar que hi veig), em temo que no podreu comptar amb mi. Si pot tirar endavant (em sembla una proposta molt ambiciosa amb algun risc de quedar-se en uns pocs casos), la mostra d'en @Vriullop em sembla magnífica. Hi veig un munt d'avantatges: resultat vistós, més ric en informació, actualitzable automàticament, permet substituir les invocacions actuals de les plantilles per un "AP", etc. Ànims!

(*) Per coherència amb comentaris que algun cop he fet, quasi suggeriria "treure" aquesta "deriva" d'aquest tema, amb un encapçalament tan específic, i passar a un altre fil. Cordialment,

F3RaN (discussiócontribucions)

Hola a tots i totes! Us informo que a partir d'aquest dijous, 30 d'abril, començem la 4a edició del viquiprojecte del còmic, que coincideix amb la inauguració del 35è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. El Viquiprojecte durarà una setmana, fins el dijous 6 d'abril. Si us interessa, us animo a participar-hi i a escriure i millorar tota mena d'articles relacionats amb el món del còmic. Pels primers classificats hi haurà un lot de còmics a guanyar. Si podeu, feu-ne també difusió. Gràcies!

Resposta a «Viquiprojecte Saló del còmic»
Paucabot (discussiócontribucions)

He creat una nova infotaula per als éssers vius que és capaç de mostrar automàticament la taxonomia de l'animaló. Podeu veure'n exemples a Soca 121, Sargantana gimnèsia, Mercierella o Caulerpa racemosa.

Encara necessita acabar, però de moment ja és una eina ben útil pels articles que no tenen infotaula taxonòmica. Si li pegau una ullada i pensau quines coses es poden millorar, podríem acabar de retocar-la per poder-la usar arreu.

De moment l'he posada als articles que usaven {{Automatic taxobox}}, un altre intent de fer infotaules automàtiques per part d'un anònim però que tenia l'inconvenient (enorme, al meu parer) d'haver de fer una plantilla per a cada tàxon de l'arbre.

Si em donau el vist-i-plau, aniré esborrant els centenars de plantilles que va crear l'anònim i que ara ja no s'usen. En realitat, moltes d'elles no s'havien usat mai.

Manlleus (discussiócontribucions)

@Leptictidium i què en diu el nostre mamiferoide per excel·lència? què en fem de la plantilla Taxocaixa mamífer ?

Sng (discussiócontribucions)

Arribats a aquest punt, intueixo dos possibles camins:

Camí 1: - "Fusionar" les infotaules de mamífers, ocells, peixos, etc... amb la nova i eliminar-les.

Camí 2: - Adaptar les existents (mamífers, ocells, etc...) per a que recuperin automàticament la taxonomia de l'esser viu en qüestió i dotar de la infotaula corresponent a tots els articles d'éssers vius que no en tenen i eliminar la nova.

Personalment em decanto pel segon camí. El primer camí és una feinada, amb el perill de perdre informació específica pel camí. És com tornar enrere. A més el manteniment d'una infotaula monstruosa com seria una taula única per tots els éssers vius és molt més complex. Com a expert recomano tenir infotaules petites fàcils de mantenir enfront d'una única. Aquesta batalla ja la he viscut amb els elements hidrogràfics i malgrat que tinc raó, la he perdut. Espero no perdre aquesta també.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo som més aviat de poques infotaules com Amadalvarez però, a més, en aquest cas, crec que les diferents infotaules de mamífers, amfibis, mol·luscs, etc. no tenen gairebé coses específiques, més enllà del color, que, si no acabam posant el mateix per tots els éssers vius, es podria gestionar a {{Colors infotaules}} (corregiu-me si m'equivoc).

Sng (discussiócontribucions)

Per a mi, no és una qüestió de poques o moltes, si no de les necessàries. Però bé, en aquest cas, veig que té sentit i que es podria fer diferenciant per colors. Si no recordo malament cadascuna ja té un color propi, així que es podria aprofitar la coloració actual. Em sembla bé. Si necessiteu alguna col·laboració, m'hi apunto.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si t'animes i saps com fer-ho, estaria bé que intentassis arreglar els temes que queden pendents: Plantilla Discussió:Infotaula taxonòmica.

Paucabot (discussiócontribucions)

Per cert, mirant articles que no tenien infotaula, he trobat aquesta curiositat: Fitxer:Puça de la rata oriental (Xenopsylla cheopis).v02.tif. Ja l'he substituïda per {{infotaula taxonòmica}} a Xenopsylla cheopis.

Manlleus (discussiócontribucions)

una imatge d'infotaula, original

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda. Si us sembla bé unificar colors, per mi cap problema. D'altra banda, els noms dels tàxons al cos de les taxocaixes haurien d'estar en llatí (p.ex. Animalia > Chordata > Sauropsida > Squamata) i no pas en forma catalanitzada (Animal > Cordat > Sauròpsid > Escatós). Això és perquè en les taxocaixes es fan servir els noms científics ("llatins") i a la resta del text es fa servir el nom catalanitzat.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, ho havia detectat. Està a la llista del to-do. La cosa supòs que seria usar nom científic (P225) en lloc de l'etiqueta de lítem de Wikidata.

Sng (discussiócontribucions)

M'ho he estat mirant i em sembla massa complicat per mi. Tot i així, ho he intentat. Només intentant veure perquè no es veia el PAGENAME m'he tornat boig, i no he entés perquè no és veu, perquè per mi és correcte el codi. És millor que no toqui res que encara ho trencaré. Quan em vaig oferir a ajudar, pensava que seria quelcom més senzill. Quan hi ha accessos a dades de Wikidata és massa complicat el codi. Crec que és millor que ho faci algú que tingui més domini que no pas jo.

Sng (discussiócontribucions)

He fet una prova amb l'exemple de la pàgina d'ús i això |nom={{PAGENAME}} funciona, però si es treu el paràmetre, no fa servir automàticament el nom de l'article. No sé perquè.

Paucabot (discussiócontribucions)

Si no hi ha més intervencions, començaré a esborrar el complex de la infotaula taxonòmica automàtica antiga i incompleta que està formada per centenars de plantilles.

Paucabot (discussiócontribucions)

La plantilla diria que està ja bastant bé. He mirat de solucionar les coses que quedaven pendents i ara ja importa més i millor.

Com a següent pas, estaria bé fer una primera substitució d'aquesta infotaula de cent organismes a l'atzar per tal de detectar possibles problemes.

Respecte de la infotaula antiga, començ l'esborrat.

Sng (discussiócontribucions)

Si et cal ajuda per fer la substitució, per provar la infotaula, m'avises i et dono un cop de mà.

Paucabot (discussiócontribucions)

Podries fer-ne unes quantes desenes de diversos tipus d'éssers vius i anam revisant com queden i miram de corregir problemes.

Sng (discussiócontribucions)

D'acord. Ara m'hi poso.

Resposta a «Nova infotaula d'éssers vius»

infotaula ciclista o persona

3
Resum per Manlleus

no canviar infotaula generalista a wikidata per infotaula local

Manlleus (discussiócontribucions)

@Paucabot @Amadalvarez@Herodotptlomeu

Últimament que porto fent una mica de bios, he observat que es suprimeixen les plantilles infotaula de persona, que agafen les dades de wikidata per plantilles específiques i només locals com la plantilla taulaciclista , és correcte? per exemple en Catharine Pendrel s'ha substituït la plantilla per una que només actua en local i té el mateix resultat, dades biogràfiques. Penso que a no ser que la plantilla específica realment aporti més doncs que es mantingui la generalista de persona

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord amb Manlleus. En general, s'haurien de mirar de migrar les infotaules que importin dades de Wikidata i, a ser possible, exportar els paràmetres en local a Wikidata. Deixar les plantilles antigues als articles que ja les tenen és una cosa, però substituir les plantilles noves per les antigues no crec que sigui el més adequat.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Paucabot@Manlleus estic d'acord, tot i que si s'han fet molts canvis no cal que us amoïneu a revertir-los perquè la taulaciclista l'acabarem integrant en persona i el problema s'arreglarà sense gaire esforç.

Elecció de verificadors de comptes d'usuari 2017

2
KRLS (discussiócontribucions)

És un càrrec que segons el procediment ha de ser renovat anualment, encara que el darrer procés de renovació va ser el 2012. Així doncs, i arran de la necessitat de tenir almenys dos checkusers actius al projecte per tal que es puguin prevenir males pràctiques en la seva activitat, s'obre el període de renovació a Viquipèdia:Elecció de verificadors de comptes d'usuari/2017.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ping als actuals, per si opten a la renovació Góngora i Coet. Independentment s'hi poden presentar nous candidats.

Resposta a «Elecció de verificadors de comptes d'usuari 2017»

Columnes a les referències

7
Resum per Vriullop

Columnes responsives aplicades per defecte a {{referències}}. Per l'etiqueta references pendent de phab:T161307.

Lluis tgn (discussiócontribucions)

Hola, recent sortit del forn, es pot demanar d'activar una cosa que fa que cada cop que es posi </references> les referències es posaran en columna/es de forma automàtica sense haver de posar cap número. S'ha de demanar que s'activi. https://www.mediawiki.org/wiki/Editing/Projects/Columns_for_references

Vriullop (discussiócontribucions)

Em sembla perfecte. En resum, si hi ha més de 10 referències la idea es mostrar-les automàticament en 1, 2 o 3 columnes segons l'amplada de la pantalla de cada lector. Massa sovint he vist canvis a {{referències|2}}, o la seva eliminació, sense gaire sentit o bé per només un parell de referències o bé pel simple gust d'un usuari. La proposta és de la Viquipèdia en alemany que durant anys han estat discutint l'aplicació de columnes i ho han estat rebutjant pels problemes d'accessibilitat i d'estètica.

Primer, caldrà esperar que s'activi la nova funció, probablement aquesta setmana. Segon, provar-ho usant <references responsive />. Tercer, veure com se soluciona el problema amb {{referències}} que usa #tag: mw:Topic:Tmmrl9u2yvpat2nx. Quart, demanar-ho que s'apliqui per defecte sempre que s'usi <references/>, però l'efecte important serà quan es pugui aplicar a la plantilla referències.

Kippelboy (discussiócontribucions)

Em sembla una proposta genial. Tot el que faciliti la lectura en diversos dispositius i simplifiqui la tasca dels editors, endavant.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ja està disponible. Passem al punt 2 de proves: previsualitzeu amb <references responsive />. En qualsevol pàgina que tingui més de 10 referències, si teniu una pantalla ampla veureu com canvia fent la finestra més gran o petita.

La solució per {{referències}} està en marxa, pendent d'una qüestió menor. Si no hi ha cap inconvenient la modificaré quan estigui clar, ignorant el paràmetre de columnes o mida, així com les altres de Categoria:Plantilles de llistes de referències.

Manlleus (discussiócontribucions)

Amb references responsive: si feu tecla Ctrl (Strg en el meu cas ;-) i mantenint-lo) + moveu la roda del ratolí veureu com dinàmicament canvia les columnes en funció de la mida de la finestra. Ho heu provat en smartphones o tablets? almenys en PC és genial. Suposo que una bona pràctica en escriure articles és mantenir la plantilla referència sense valors de columna donats, perquè en un futur proper aquesta característica serà implementada per defecte sobre el codi HTML de references i la plantilla local i general de referències.

Vriullop (discussiócontribucions)

Punt 3 fet: la {{referències}} ara usa el format responsiu per defecte ignorant el primer paràmetre de columnes. Per si hi ha algun cas problemàtic hi he deixat provisionalment l'opció de fixar les columnes (de forma no responsiva) amb el paràmetre col=.

Manlleus, amb mòbils funciona bé, sempre amb una columna.

Si no hi ha cap inconvenient, properament demanaré el disseny responsiu per defecte per l'etiqueta <references /> usada directament.

Manlleus (discussiócontribucions)

perfecte! merci Vriullop pel suport tècnic

Resposta a «Columnes a les referències»

Quan tindrem la "infotaula geografia política" ?

14
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Alguns companys s'estan "infotaulejant a sobre" i volen començar JA a millorar els tradicionals articles de geografia.

Arrel d'unes converses (i algunes reversions) on han participat @Iarik, CarlesMartin, Jey, Docosong, Pcm:@Walden69, Dafne07: i algú més que segur que em deixo, us situo a tots plegats on som i quan queda.

L'estat actual d'aquesta plantilla és el següent:

  • Estable en tot allò que fa; pendent d'incorporar la gestió de codis estadístics (IDESCAT, INSEE, etc..); pendent d'arreglar 3-4 peticions (complexes) de la discussió ; no recupera -perquè no existeixen- certes dades que són habituals al nostre entorn com és el patró, l'estructura de càrrecs polítics (si recupera el cap d'estat i de govern).
  • Que falta per començar a migrar?. Estic preparant una pre-infotaula que anirà substituint les 135 actuals plantilles per adaptar els noms dels paràmetres antics als nous. A diferència d'altres cops que una pre-infotaula és una tirallonga deI nom_nou = nom_antic, aquesta farà servir l'esquema de migració descrit a la pàgina del projecte. D'aquesta forma només es traspassaran aquelles dades que no existeixen a WD i que han de ser manuals. Quan la tingui, l'aplicarem -una a una- a les 135 plantilles actuals. Amb tot, com que aquesta pre-infotaula no canvia el contingut dels articles antics, ni aprofita els contingut vàlids per carregar-los a WD (tal com preveu l'esquema de migració), caldrà passar un bot que ho faci. L'amic @Joutbis ja hi treballa en el tema.
  • Per què tan a poc a poc? Perquè dins de cadascuna de les infotaules actuals hi ha tractament específic de dades locals que cal determinar si l'incorporem a la nova plantilla o si el tractem com a dada manual, i com ha d'actuar la pre-infotaula en cada cas específic.
  • Mentre tot això és fa, ON PODEM APLICAR actualment la nova infotaula?
    • Es pot posar a qualsevol article de geografia política que NO tingui infotaula
    • Es pot posar a canvi d'una de les antigues sempre que es compari amb el resultat actual i les dades que teníem i ara no apareguin s'introdueixin -per tal de no perdre-les-, bé sigui a WD, bé sigui com a paràmetre manual. És una feina molt artesanal que consumeix temps i que farà tard o d'hora el bot que està preparant el @Joutbis.
  • Que podem fer amb les dades que no existeixen com a property a WD ?. Fer servir els paràmetres manuals de tota la vida. El procés de petició d'una nova property a WD és llarg i ha d'estar molt justificat i ben argumentat. Si algú vol fer-ho, endavant, però aviso perquè gestioneu les vostres expectatives.
  • Que podem fer amb les dades que no hi són informades a WD ?. Anar a WD i emplenar-les.

Bé, jo crec que no m'he deixat res. Si algú està neguitós, sempre pot passar per la pàgina del projecte i fer alguna de les coses que s'hi descriuen i estan pendents; o pot fer un petscan per cercar poblacions sense infotaula i posar-li, etc. però no cal fer un "triple salt", si ens deixem pel camí coses que ens obligaran a tirar enrere i fer la feina dos cops.

Salut i keep calm !

Joutbis (discussiócontribucions)

Espero tenir un primer prototipus aviat, però aquesta vegada no vull repetir els errors d'altres vegades i he estat rumiant més en el disseny. L'objectiu és que sigui més fàcil fer modificacions i adaptar-se als nous requisits que segur que aniran sortint sobre la marxa. Però hi estic a sobre.

Iarik (discussiócontribucions)

Una cosa. No vaig trobar la manera per afegir a WikiData el nom (o els noms) antic(s) d'una ciutat. Algú sap com fer-ho?

Joutbis (discussiócontribucions)

Pels qui s'infotaulegin a sobre, aquí i aquí hi ha llistes d'articles amb els tags <big> i <font>, molts dels quals són d'entitats geogràfiques amb infotaula "patillera", que demana a crits ser substituïda per una com Déu mana.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Iarik Observo que continues posant la infotaula geografia política tot i que et vaig demanar que DEIXESSIS DE FER-HO fins que estigui operativa. El @CarlesMartin també t'ha advertit a la teva pàgina de discussió i tu, com si sentissis ploure. De veritat que no et pots reprimir ?. Has tornat a canviar Girona després que ho parléssim a la discussió i en Carles ho revertís.

Et pensaràs que fas una bona acció, però és una autèntica bretolada. Molta gent estem perdent el temps corregint el que tu fas, millor dit, desfàs.

Pensa que, com he explicat més amunt, canviarem els articles a centenars quan comencem a migrar. Per què perds el temps i les energies en una feina estèril ?. Si et fa il·lusió veure tot el que surt quan la fas servir, dedicat a posar-la als articles que no tinguin cap, perquè aquests no els tractarem en la migració. Això si que serà una bona acció.

De debò, si no pares, demanaré formalment que et bloquegin fins que tinguem la infotaula acabada.

Iarik (discussiócontribucions)

Val. O sigui, el que em vols dir, és que més endavant ja la canviareu aquesta infotaula, i que ara és millor no tocar cap article que ja en tingui una infotaula feta, no? Si és així, deixaré de fer-ho. (Per cert, quan penseu fer-la, més o menys? d'aquí a un més, dos, tres, mig any...?).

Però tot i així, les últimes edicions que vaig fer ja són amb infotaules que tenen totes (o gairebé totes) les dades que hi havien a la infotaula original. Per què vàreu revertir aquests canvis? (En particular el articles Melitòpol, Donetsk-Krivoi Rog, El Caire i Girona). A més les dades que jo vaig corregir que no reflectien la realitat, ara no hi són, sinó que tornen a haver-hi les dades antigues!!!!!!

A més m'has comentat que les pàgines que no en tenen d'infotaula, posar-n'hi una. Ho he entès bé?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Iarik Si llegeixes atentament el llarg missatge que vaig posar al començament d'aquest fil per a que TOTHOM i tu sabéssiu quan faltava i que es podia fer, obtindràs les respostes a les teves preguntes.

Pel que fa a les reversions, he fet totes aquelles que, amb el teu canvi es perdien dades, i he respectat aquells que -per casualitat- no es perdien. Si t'haguessis molestat en veure si amb el canvi es perdia (ni que sigui una dada) o es millorava, ens hauries estalviat feina a molta gent. Quan estarà acabada ?. Mentre m'hagi de dedicar a arreglar el que altres espatllen, no podré dedicar-me a acabar-la. D'acord ?.

On vas "corregir dades que no reflectien la realitat" ?. a WD ? als articles ? en quins articles ?. Totes les reversions que t'he fet eren de crides a la infotaula sense cap paràmetre. Ja em diràs.

A les pàgines que no tenen cap infotaula SI que li pots posar. Ho deia al primer missatge, t'ho vaig dir ahir i t'he fet un "agraït" a totes les pàgines on has actuat d'aquesta forma. Et cal alguna cosa més ?.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Iarik He vist que t'has posat a tope amb els articles que no tenien cap infotaula. Bona feina !

Si en algun moment vols canviar de rutina i fer una feina una mica més "delicada", pots mirar el que comento al següent missatge, merci.

Iarik (discussiócontribucions)

Crec que no ho faré, almenys per ara, perquè comportaria molt de temps, i no en tinc tant. De moment faig els districtes de Turquia, i més endavant potser d'algun altre país també.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Novetats i feina:

S'han convertit totes les comarques que feien servir la plantilla:infotaula de comarca i les seves derivades. Amb això ja hi ha 2600 articles que la fan servir. Si trobeu algun problema, aviseu.

Us animo a passar per Viquiprojecte:Adaptació_de_plantilles_a_Wikidata/infotaules_de_geografia_política#Feines_prèvies_a_la_migració, on vaig apuntant petites feines que costen més de fer amb un bot que a mà. Si teniu algun dubte amb les instruccions, m'ho pregunteu. Merci,

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Novetats, feina i errors

S'han integrat totes les plantilles que parlaven de territoris de Rússia (subjectes federals) i hem començat amb els municipis: balears i suïssos. A partir d'ara, sembla que anirem més depresa.

Continua la llista de feinetes prèvies allà quietes, esperant algú que les faci !!

Estan apareixen errors "de contingut" que alarmen alguns editors. Recordeu la regla d'or de la VP: "Si alguna cosa està malament, no rondinis, arregla-ho". És correcte que m'aviseu quan veieu alguna cosa malament per si de cas la infotaula no va bé, us ho agraeixo. Però molts dels errors corresponen simplement a continguts de WD que - com a la resta de WPs o projectes germans - cal corregir i res més. Segur que molts companys no estan familiaritzats amb WD i els animo a superar aquesta barrera i agafar pràctica, perquè comença a ser tant important tenir cura d'aquells continguts com dels que tenim al nostre corpus. Ja anuncio que hi havia un grapat de "Mayor of xxx" referit als municipis que els he traduït massivament a partir del nom anglès. Doncs, ànims, que això vol dir que quan es va crear WD, algú va pensar que els municipis tenien alcalde i que caldria fer un ítem. Ara només cal posar el nom en català. Fàcil, oi ?. Segur que hi ha algun nom no catalanitzat que caldria corregir.

Si algú té dubtes sobre com fer la catalanització de textos a WD, pot fer un cop d'ull a unes instruccions que hi ha en una resposta a la meva discussió.

Salut !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Continuo amb el missatge anterior. Ja tenim tots els municipis catalans, balears i valencians. Si alguna cosa no va ja m'avisareu. Aprofito per informar que a la llista de feinetes que ningú visita, hi ha una que afecta a la bona imatge dels municipis valencians, per tant, convido a @Pacopac, @TaronjaSatsuma i altres editors del País Valencià a que s'enrotllin i deixin els articles impol·luts ! . Salut

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Reporting setmanal. Ja hi ha unes 70 plantilles que apunten a la nova infotaula. En total, una mica més de 56.000 articles. Recordeu que tenim deures per fer abans que acabi de migrar totes les plantilles. Salut !

Resposta a «Quan tindrem la "infotaula geografia política" ?»

We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

06:09, 18 març 2017 (CET)

Resposta a «We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)»
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda! El dia 3 d'abril al vespre, el @Xavier Dengra:, la @Laurita: i jo portarem una viquimarató sobre la Unió Europea a la representació de la Comissió Europea de Barcelona.

Hi participaran igualment membres d'entitats i associacions. Espero que també pugueu venir força viquipedistes, tant si sou contribuïdors habituals al VP:UE com si no.

Ens veiem!

Resposta a «Viquimarató Unió Europea»