Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL

Noves normes d'ortografia

4
Resum per Paucabot

Els canvis encara no són definitius.

Jaumellecha (Discussiócontribucions)

Ja tenim més de 500.000 articles i ara canvien algunes normes ortogràfiques!!

-> vegeu : http://www.iec.cat/activitats/noticiasencera.asp?id_noticies=1768

Es pot fer algun bot que vagi a la cacera d'antics accents diacrítics? (la resta de canvis ja es veurà com es pot fer)

Bestiasonica (Discussiócontribucions)

De moment esperem a veure que acaben decidint a l'IEC i com es concreten els canvis un cop facin i ho aprovin definitivament.

Rauletemunoz (Discussiócontribucions)

Encara no hi ha res definitiu tot i que ahir va ser un "dia crítc".

TaronjaSatsuma (Discussiócontribucions)

I l'AVL tampoc no s'ha pronunciat al respecte.

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bon dia, us anuncio que diumenge a mitjanit comença un nou petit concurs a la Viquipèdia, aquesta vegada sobre biografies d'inventors. Tota la informació aquí: Viquiprojecte:Inventors 2016.

Us hi esperem!

Resposta a «Viquiprojecte:Inventors 2016»
Paputx (Discussiócontribucions)

Hola, a wikidata moltes biografies de catalans només tenen com a llengua parlada el castellà. No sé com es pot solucionar però si més no poden estar atents i anar afegint de mica en mica aquest ítem.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Sí. Jo ho havia detectat. Fins i tot catalans del 1300 parlaven castellà. Supòs que ho va fer qualque bot i ho va fer a l'engròs.

En el nostre cas, també podríem fer-ho amb qualque bot, però abans hauríem de tenir ben clar quines condicions li hem de posar.

ESM (Discussiócontribucions)

Crec que és cosa d'algun joc del distributed game (el P1412, em sembla que és), que si la persona és nascuda a un territori proposa per defecte l'idioma d'aquest, prenent l'idioma oficial i ignorant la resta (i amb l'idioma, la nacionalitat i altres coses que a nosaltres no ens funcionen). Suposo que es podrien automatizar accions per evitar aquests bonys, i que no deu ser una cosa que ens passi només a nosaltres. No sé fins a quin punt es podria avisar al creador del joc per a que suggereixi el català quan un ítem compleixi determinades condicions.

Paucabot (Discussiócontribucions)

He mirat qui va posar a Anselm Turmeda, Ausiàs March i Ramon Llull que parlaven castellà. El primer va ser un bot: d:User:ShonagonBot i el segon i el tercer va ser l'usuari d:User:CEM-air amb una eina que fa canvis semiautomatitzats (duen l'etiqueta Widar [1.4]).

Jey (Discussiócontribucions)

Podem començar molt fàcilment per tots els articles de la categoria Escriptors en català, seleccionar tots els que llengua parlada (P1412) diferent de català (Q7026) i afegir-los a tots. Aquests dos últims punts no sé com es fan, suposo que amb eines com wikidata query o quick statements

Paucabot (Discussiócontribucions)

Jo diria que això ja està fet pels escriptors i pels cantants. La manera més fàcil de fer-ho és dir-li que els faci tots amb el Petscan i ell mateix ja es bota els que ja tenen la propietat. Però ja dic que me sembla que això està fet. Queden la majoria de biografies catalanoparlants que no són escriptors ni cantants.

Jey (Discussiócontribucions)

Gràcies paucabot! Es pot fer aquesta consulta amb PetScan? PetScan fa les edicions automàtiques?

Paucabot (Discussiócontribucions)

No era amb Petscan, era amb Autolist2:

Paucabot (Discussiócontribucions)

Amb PetScan també es pot fer:

Paputx (Discussiócontribucions)

Desconec aquestes dues eines, quina és la més fàcil per fer les edicions automàtiques?

Paucabot (Discussiócontribucions)

Les dues són molt senzilles. Només has de fer clic i el programa ja es dedica a posar les declaracions. Però ja dic que crec que precisament aquests dos casos ja estan fets.

Resposta a «wikidata i llengua parlada»
Oranies (Discussiócontribucions)

Segons la GEC (Gran Enciclopèdia Catalana) i les fonts secundàries que he trobat, la numeració dels comtes Ramon del Pallars comença amb (1) Ramon I de Tolosa i segueix amb (2) Ramon II de Pallars i Ribagorça, (3) Ramon III de Pallars, (4) Ramon IV de Pallars Jussà, (5) Ramon V de Pallars Jussà i (6) Ramon VI de Pallars Jussà. El canvi de Ramon 5 a 6 ja el fiu el 19:07, 17 oct 2016‎, però per poder fer el canvi de Ramon 4 a 5 (amb la seva història) cal primer esborrar l'antiga pàgina de Ramon V de Pallars Jussà (que ara només conté un redireccionament i no hi ha cap pàgina que hi enllaci). Quan estigui esborrada (si no hi ha objeccions) faria el canvi de Ramon IV a Ramon V (en aquest moment impossible). Respectivament: (1) «Ramon I de Tolosa». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (2) «Ramon II de Pallars-Ribagorça». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (3) «Ramon III de Pallars». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.,(4) «Ramon IV de Pallars Jussà». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana., (5) «Ramon V de Pallars Jussà». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana. i (6) «Ramon VI de Pallars Jussà». L'Enciclopèdia.cat. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.. Si no és problema Seguidament esborro la pàgina i quan estigui disponible faig el canvi de nom. Treballant per posar ordre als Ramons del Pallars.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

d'acord

Paputx (Discussiócontribucions)

Em sembla bé.

Resposta a «Ramon V de Pallars Jussà»
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Us informem que, per motius aliens a l'organització, hem hagut de canviar les dates i la ubicació de la Viquitrobada d'enguany. Finalment se celebrarà els dies 26 i 27 de novembre al Museu Valencià d'Etnologia. Esperem que aquestes noves dates facilitin la vostra presència i us preguem disculpes per les molèsties que us hagin pogut ocasionar. Quedem a la vostra disposició per a resoldre qualsevol dubte al respecte. Cordialment Amical Wikimedia.

Apunteu-vos-hi!

Resposta a «Canvi de dates i lloc Viquitrobada 2016»
Paucabot (Discussiócontribucions)

He llegit que es fa una exposició sobres les escriptores valencianes a l'Octubre CCC. He mirat de trobar la llista però no l'he trobada. Estaria bé escriure'ls per demanar-los la llista. Si poguessin alliberar la informació, ja seria ideal. @Kippelboy:

Kippelboy (Discussiócontribucions)

@Paucabot li he demanat a en taronjasatsuma a veure si la pot obtenir ell. Si no, ho provaré jo. Gràcies pel ping!

TaronjaSatsuma (Discussiócontribucions)

El "recao" va de camí. La primera resposta ha estat positiva.

Resposta a «453 escriptores valencianes»
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

19:49, 15 oct 2016 (CEST)

Resposta a «Editing News #3—2016»
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Hello! I'm writing from the Wikimedia Foundation to invite you to give your feedback on a proposed move from CC BY-SA 3.0 to a CC BY-SA 4.0 license across all Wikimedia projects. The consultation will run from October 5 to November 8, and we hope to receive a wide range of viewpoints and opinions. Please, if you are interested, take part in the discussion on Meta-Wiki.

Apologies that this message is only in English. This message can be read and translated in more languages here. Joe Sutherland (talk) 03:34, 6 oct 2016 (CEST)

Resposta a «Creative Commons 4.0»
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Benvolgudes i benvolguts! El Project Grants program (beques per a projectes) està actualment acceptant noves propostes per a ser desenvolupades. Queda menys d'una setmana per a enviar les propostes, el termini acaba el dia 11 d'octubre. Si tens idees sobre software, projectes fora de línia, recerca, projectes en línia comunitaris o altres projectes que desenvolupin la tasca dels voluntaris del projecte Wikimedia, comença la teva proposta avui! Si us plau animeu a altres companys i companyes que tenen idees molt bones per a que sol·licitin el suport econòmic. Si tens una bona idea et donarem el suport i l'ajuda per a que la duguis a terme.

I JethroBT (WMF) (talk) 22:10, 30 set 2016 (CEST) O contacteu amb Lluis_tgn.

Resposta a «Grants to improve your project»

Viquiprojecte:Roald Dahl 100

1
Resum per Kippelboy

Concurs finalitzat

Kippelboy (Discussiócontribucions)

Bona tarda, des d'Amical Wikimedia convidem a tothom a celebrar el centenari de Roald Dahl participant al Viquiprojecte:Roald Dahl 100. És un petit concurs d'una setmana de durada per traduir al català articles de les seves obres més destacades. Us hi esperem a tots!