Viquipèdia:La taverna/Novetats

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Sobre aquest tauler

Icona novetats de la taverna

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

Aquesta pàgina incorpora el format de discussió Flow. Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial (podeu recuperar els fils actius del darrer arxiu).

La taverna: Novetats | Propostes | Ajuda | Tecnicismes | Multimèdia
En clicar «Afegeix el tema», esteu acceptant les nostres Condicions d'ús i esteu alliberant irrevocablement el vostre text sota la llicència CC BY-SA 3.0 i la GFDL
Ferran Mir (Discussiócontribucions)

Hola a tots: A la infotaula científic, no apareixen les coordenades del "lloc de sepultura" encara que estiguin informades en el codi. Fins fa uns quants dies si que apareixien... suposo que algú ha fet algun canvi que les ha fet desaparèixer. Vegeu articles com Joseph Louis Lagrange, Carl Friedrich Gauß o David Hilbert. Si algú sap com arreglar-ho seria un detall.

Paucabot (Discussiócontribucions)

@Amadalvarez:

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Ferran Mir Arreglat. Disculpa però estic endreçant totes les infotaules de persones de cara a una racionalització de noms de paràmetres, i ningú és perfecte. Gràcies per avisar.

Resposta a «Infotaula científic»

New Wikipedia Library accounts available now (August 2016)

1
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)


Hello Wikimedians!

The TWL OWL says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing signups today for free, full-access, accounts to published research as part of our publisher donation program. You can now sign up for new accounts and research materials from:

 • Nomos Primarily German-language publisher of law and social sciences books and journals - 25 accounts
 • World Scientific Scientific, technical, and medical journals - 50 accounts
 • Edinburgh University Press Humanities and social sciences journals - 25 accounts
 • American Psychological Association Psychology books and journals - 10 accounts
 • Emerald Journals on a range of topics including business, education, health care, and engineering - 10 accounts

Many other partnerships with accounts available are listed on our partners page, including Project MUSE, EBSCO, DeGruyter, Gale and Newspaperarchive.com.

Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects: sign up today!
--The Wikipedia Library Team 20:38, 30 ago 2016 (CEST)

You can host and coordinate signups for a Wikipedia Library branch in your own language! Please contact Ocaasi (WMF).
This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.
Resposta a «New Wikipedia Library accounts available now (August 2016)»
Millars (Discussiócontribucions)

Bona vesprada. Al setembre, a més del Repte dels monuments i de Wiki Loves Monuments, també podeu participar en un nou concurs: el repte dels castells, que a més a més està rel·lacionat. Es tracta d'un concurs d'edició sobre castells d'Armènia i Espanya. Podeu trobar més informació a la pàgina de coordinació a meta. Gràcies!

Resposta a «Repte dels castells»

Ja és aquí Wiki Loves Monuments 2016 (objectiu omplir forats articles i fotos)

1
Kippelboy (Discussiócontribucions)

Hola, ja tenim aquí una nova edició de Wiki loves Monuments, podeu apuntar-vos-hi aquí

L'objectiu enguany és aconseguir fer articles pendents i fotos sobre aquells elements que encara manquin, més que no pas repetir fotografies que ja tenim. Us hi esperem a tots!

Resposta a «Ja és aquí Wiki Loves Monuments 2016 (objectiu omplir forats articles i fotos)»
Enric (Discussiócontribucions)

Hi ha hagut alguna croada espanyolitzadora en aquesta infotaula? O ja és així d'origen? Vegeu, per exemple, la infotaula a l'article sobre el Balneari de Vallfogona de Riucorb.

Townie (Discussiócontribucions)

No ben bé. Ara s'agafa aquest paràmetre des de Wikidata des de la propietat "Estat". Allà hi ha un usuari que s'ha dedicat a omplir aquest paràmetre per tal que surti. Amb una mica de sort això canviarà aviat, però ;) Pinguejo els experts en el tema @Amadalvarez @Joutbis @Paucabot

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Enric, En part és el que diu en @Townie, però sobre tot és que si no hi ha "pais" informat manualment, ja saltem a l'estat de WD. No és el cas aquest, però si comencem a posar crides a la infotaula sense paràmetres manuals, serà inevitable l'espanyolització.

Potser podríem pensar en una solució per "calcular" la comunitat a partir de la coordenada, tot i que sabem que dóna algun fals positiu a la Catalunya nord/Andorra i al País Valencià/Terres de l'Ebre.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Aquest article en concret posa Situació dins Espanya Catalunya. Donat que els mapes de localització aquests solen donar problemes i que sembla que els mapes dinàmics del patrimoni de la humanitat no n'han donat, perquè no feim el canvi també a {{Infotaula patrimoni cultural}}?

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

@Paucabot Els mapes no donen problemes, perquè són els de tota la vida. El que és poc sòlid és el codi de determinació del millor mapa, especialment amb la conya del nom de la ubicació (que estic per treure-ho). Igualment de poc sòlids poden ser encara els dinàmics i lo fotut és que depenem d'uns tercers. Per exemple, encara no han arreglat que apareguin a l'APP i això si que ens generaria soroll. Deixam que acabem de polir-los (ni que sigui per jubilar-los al poc temps) i que, pel camí, també ens familiaritzem amb el codi dels dinàmics, cosa que jo no puc afirmar ara, ja que em vig limitar a copiar-traduir de wikimedia, sense entendre gaire com va.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Idò potser sí que almanco podríem llevar Situació dins XXXX, no?

Vriullop (Discussiócontribucions)

En aquest exemple ja té un paràmetre "mapa_peu = Localització a Catalunya" i no li fa cas. Per altra banda, si té el paràmetre "lloc" ja és suficient i no caldrien altres de comarca o estat.

Amadalvarez (Discussiócontribucions)

Dues coses:

 • tractat el mapa_peu quan també s'informa el mapa_nom, és a dir, s'ha forçat el mapa que es vol. Quan el mapa es dedueix, el peu, també.
 • Quan no hi ha país / estat informat, calcula el territori corresponent de parla catalana segons coordenada. Si està fora, posa el estat (P17). Tot i que sóc poc amic de descripcions prolixes de la geografia política, penso que fora del nostre entorn comptar amb l'estat on pertany és una ajuda important pels no experts en geografia.

Espero que us agradi i, si hi ha falsos positius, Ja sabeu mapa_nom=nom del mapa que vulgueu.

Enric (Discussiócontribucions)

Gràcies a tots pel vostre interès. I més a les portes del WLE, que comença dijous...

Resposta a «Infotaula Patrimoni Cultural»

Compact Language Links enabled in this wiki today

5
MediaWiki message delivery (Discussiócontribucions)

Si us plau, ajudeu a traduir-ho al vostre idioma

Screenshot of Compact Language Links interlanguage list

Compact Language Links has been available as a beta-feature on all Wikimedia wikis since 2014. With compact language links enabled, users are shown a much shorter list of languages on the interlanguage link section of an article (see image). Based on several factors, this shorter list of languages is expected to be more relevant for them and valuable for finding similar content in a language known to them. More information about compact language links can be found in the documentation.

From today onwards, compact language links has been enabled as the default listing of interlanguage links on this wiki. However, using the button at the bottom, you will be able to see a longer list of all the languages the article has been written in. The setting for this compact list can be changed by using the checkbox under User Preferences -> Appearance -> Languages

The compact language links feature has been tested extensively by the Wikimedia Language team, which developed it. However, in case there are any problems or other feedback please let us know on the project talk page. It is to be noted that on some wikis the presence of an existing older gadget that was used for a similar purpose may cause an interference for compact language list. We would like to bring this to the attention of the admins of this wiki. Full details are on this phabricator ticket (in English).

Due to the large scale enablement of this feature, we have had to use MassMessage for this announcement and as a result it is only written in English. We will really appreciate if this message can be translated for other users of this wiki. Thank you. On behalf of the Wikimedia Language team: Runa Bhattacharjee (WMF) (talk)-04:26, 15 jul 2016 (CEST)

SMP (Discussiócontribucions)

Per desactivar-ho: al final de tot de la pàgina Preferències>Aparença

Davidpar (Discussiócontribucions)

Vaig a desactivar-ho.

Paucabot (Discussiócontribucions)

A mi tampoc no em funciona gens bé. M'agradaria veure sempre l'enllaç a :en, però normalment me l'amaga.

Paucabot (Discussiócontribucions)
Resposta a «Compact Language Links enabled in this wiki today»

Per si qualcú s'avorreix molt

9
Resum per Paucabot

Propostes de feina.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Un parell de feines fàcils de fer i que potser no sabíeu que existien a la Viquipèdia (o sí):

Millars (Discussiócontribucions)

Gràcies per la info. Ja m'hi he posat.

Paputx (Discussiócontribucions)

He començat amb Bacteris que necessiten una foto‏‎, però no se treure la categoria ja que està dins la infotaula.

Paucabot (Discussiócontribucions)

Justament aquest no era dels fàcils. En el cas de les categories de manteniment, en comptes d'eliminar-les, s'haurien de crear encara que no tenguin cinc articles. En aquest cas, s'ha de penjar de Categoria:Éssers vius que necessiten una foto.

Paputx (Discussiócontribucions)

El 2009 es va eliminar. Al començar a crear la categoria apareix aquest missatge. Que es sol fer en casos com aquest?

Aquesta pàgina ha estat prèviament esborrada.

Si esteu creant una nova pàgina amb un contingut diferent, podeu continuar. Si no n'esteu segur vegeu a continuació el registre d'esborraments i contacteu amb l'administrador indicat per a més informació.

 • 19:13, 3 des 2009 Leptictidium (Discussió | contribucions) ha esborrat la pàgina Categoria:Bacteris que necessiten una foto (C3: Categoria traslladada: el contingut era: «Categoria:Éssers vius que necessiten una foto»)
Paucabot (Discussiócontribucions)

Aquest cas en concret potser no s'hauria de crear. Jo ho parlaria amb Leptictidium, que és qui la va esborrar.

Leptictidium (Discussiócontribucions)

No recordo per què la vaig esborrar. En tot cas, si es creés, caldria fer que aparegués automàticament mitjançant el codi de la taxocaixa i anomenar-la "Eubacteris que necessiten una foto", per coherència amb la definició de "bacteri" i "eubacteri".

Paucabot (Discussiócontribucions)

La degueres esborrar perquè ja existeix aquesta: Categoria:Eubacteris que necessiten una foto.

Paputx (Discussiócontribucions)

No entenc quin és el següent pas a fer. Potser és més fàcil fer-ho que explicar-ho, vosaltres mateixos@Leptictidium@Paucabot

Viquitrobada_informal_Primavera_2016

1
Resum per Paucabot

Queda oberta la inscripció.

Pallares (Discussiócontribucions)

Queda oberta la inscripció.

Alliberat contingut: historia del Pla de l'Estany

2
Resum per Paucabot

Xucladors.

Paputx (Discussiócontribucions)

L'historiador Joan Anton Abellan ha alliberat els articles d'historia local del Pla de l'Estany que ha anat publicant en diferents publicacions i que te recollit en els seu blog Turaris.

Per coordinar-ho, l'Amical ha preparat aquesta llista del viquiprojecte xucladors.

Entreu remeu i xucleu!

Paputx (Discussiócontribucions)

Per cert, en Joan Anton s'ofereix a respondre consultes. A mi em va bé per demanar referències concretes.

Dues interrupcions per a editors aquesta setmana

1
Resum per Paucabot

Això.

Johan (WMF) (Discussiócontribucions)

La Wikimedia Foundation posarà a prova el seu nou centre de dades a Dallas. Això permetrà a Wikipedia i altres wikis de Wikimedia a romandre en línia, fins i tot després d'un desastre. Per assegurar que tot està funcionant, el departament de Tecnologia de Wikimedia necessita dur a terme una prova programada. Aquesta prova mostrarà si es pot passar amb seguretat d'un centre de dades a un altre. Caldrà que molts equips estiguin preparats per realitzar la prova i hauran d'estar disponibles per a solucionar qualsevol problema inesperat.

Ells canviaran tot el trànsit al nou centre de dades a el dimarts, 19 d'abril. El dijous, 21 d'abril, el tràfic canviarà de nou al centre de dades principal.

Malauradament, degut a limitacions de MediaWiki cal limitar la possibilitat d'editar durant aquests dos canvis. Demanem disculpes per aquesta interrupció. Estem treballant per a reduir l'impacte de noves interrupcions en el futur.

Podreu llegir, però no editar, tots els wikis durant una estona.

 • No podreu editar durant uns 15 o 30 minuts el dimarts 19 d'abril i el dijous 21 d'abril, a partir de les 14:00 UTC (16:00 CEST, 10:00 EDT, 07:00 PDT).
 • Si intenteu editar o desar canvis durant aquestes interrupcions, veureu un missatge d'error. Esperem que no es perdi cap edició durant aquests minuts, però no podem garantir-ho. Si veieu el missatge d'error, espereu fins que tot torni a funcionar. Llavors hauríeu de poder desar la vostra edició. Tot i així, us recomanem que primer feu una còpia dels vostres canvis, per si un cas.

Altres efectes:

 • Els treballs automàtics de rerefons aniran més lents, i alguns poden ser aturats. Potser els enllaços vermells no s'actualitzen tan ràpidament com és habitual. Si creeu un article que ja ha estat enllaçat en algun altre lloc, l'enllaç pot mantenir-se en vermell més estona que habitualment. Alguns scripts de llarga durada hauran de ser aturats.
 • Durant la setmana del 18 d'abril no s'admetrà nou codi en els servidors (code freeze). Serà admesa la integració de canvis de codi essencials.

Aquesta prova va ser inicialment planejada per al 22 de març. Les noves dates són el 19 i el 21 d'abril. Podeu consultar les dates a wikitech.wikimedia.org. Qualsevol canvi serà publicat en aquella pàgina. Hi haurà més notificacions sobre aquesta interrupció. Si us plau, difongueu aquesta informació a la vostra comunitat.