Viquipèdia:La taverna/Novetats

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Novetats

A les Novetats es publiquen propostes i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes

[19a setmana] El diumenge de les referències

7
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. La setmana passada, 14 articles sobre mangues que no tenien fonts van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 469 articles de diferents temes.

La dinovena edició comença demà, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Xile. Podeu consultar aquí els articles sense referències sobre el tema (42 en el moment d'escriure aquestes línies).

Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo: i @Jordi escarre:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Castellbo (discussiócontribucions)
Jordi escarre (discussiócontribucions)
Resposta a «[19a setmana] El diumenge de les referències»

[18a setmana] El diumenge de les referències

14
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. La setmana passada, 34 articles sobre Sardenya que no tenien fonts van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 455 articles de diferents temes.

La divuitena edició comença demà, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Mangues. Podeu consultar aquí els articles sense referències sobre el tema (48 en el moment d'escriure aquestes línies).

Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs: i @Pallares:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Sorenike (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

En portem 8/48, una sisena part ja de bon matí. Gràcies per la vostra feina i som-hi!

Laurita (discussiócontribucions)
Ivan Avz F (discussiócontribucions)

He afegit alguna referència a One Piece, però queda feina per fer.

Jordi escarre (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Vam aconseguir afegir 14 referències malgrat que sembla que el tema d'aquesta setmana no va tenir el mateix èxit que d'altres. Amb això, és factible arribar al total de 500 articles referenciats la setmana que ve. Gràcies per la vostra participació!

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre. Aquests 27 inclourien articles que no han estat referenciats, sinó, per exemple, fusionats o simplement redireccionats. Els 14 són els que consten expressament com a referenciats satisfactòriament en aquest fil.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Entesos, merci.

Resposta a «[18a setmana] El diumenge de les referències»

Viquiprojecte Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

1
Catalaalatac (discussiócontribucions)

Hola a tothom,

El desembre passat vaig crear el Viquiprojecte:Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, un parc natural força conegut per la gent del Vallès Occidental i del Bages i un pulmó verd a tocar de l'àrea metropolitana que és un dels parcs naturals més visitats de Catalunya.

L'objectiu final del viquiprojecte és simple: ampliar i millorar el coneixement i la informació disponible dels articles relacionats amb el parc. Hi podeu col·laborar escrivint articles nous o ampliant els que ja tenim o, si voleu, també podeu contribuir-hi penjant fotografies d'elements del parc: indrets, flora i fauna, edificis, etc.

Si hi voleu participar, pot ser un molt bon espai de trobada per unir forces i coordinar-nos. Podeu apuntar-vos-hi aquí.

Moltes gràcies. Salut i muntanya!

Resposta a «Viquiprojecte Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Segur que algun cop heu vist alguna cosa millorable a {{infotaula persona}} que documenta 174.158 articles (25% del total). Molts ho heu expressat a la seva pàgina de discussió; ben fet!.

Actualment estic treballant en un canvi important, en aspectes de presentació, però majoritàriament en temes de funcionament tècnic.


Podeu veure la llista de canvis i un exemple de cada cas a Plantilla:Infotaula persona/proves.

Us animo a que feu propostes de millora, d'estètica o de contingut, que així li fem fer un salt qualitatiu. Per exemple, els que navegueu en altres WPs, heu vis quelcom que us agradaria que tinguéssim nosaltres?.

Per facilitar i enriquir el debat, podeu fer les respostes aquí i, quan acabi, ja ho recolliré a la seva pàgina de discussió.


Vinga, va !!

Resposta a «Modificacions a Infotaula persona»

Wikimania 2021: Individual Program Submissions

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Dear all,

Wikimania 2021 will be hosted virtually for the first time in the event's 15-year history. Since there is no in-person host, the event is being organized by a diverse group of Wikimedia volunteers that form the Core Organizing Team (COT) for Wikimania 2021.

Event Program - Individuals or a group of individuals can submit their session proposals to be a part of the program. There will be translation support for sessions provided in a number of languages. See more information here.

Below are some links to guide you through;

Please note that the deadline for submission is 18th June 2021.

Announcements- To keep up to date with the developments around Wikimania, the COT sends out weekly updates. You can view them in the Announcement section here.

Office Hour - If you are left with questions, the COT will be hosting some office hours (in multiple languages), in multiple time-zones, to answer any programming questions that you might have. Details can be found here.

Best regards,

MediaWiki message delivery (disc.) 06:18, 16 juny 2021 (CEST)

On behalf of Wikimania 2021 Core Organizing Team

Resposta a «Wikimania 2021: Individual Program Submissions»

Notícies sobre el Codi Universal de Conducta – Número 1

1
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Notícies sobre el Codi Universal de Conducta
Número 1, juny de 2021Llegeix tot el butlletí


Benvingut al primer número de Notícies sobre el Codi Universal de conducta. Aquest butlletí ajudarà als wikimedistes a mantenir-se involucrats en el desenvolupament del nou codi i distribuirà notícies, investigacions i esdeveniments rellevants relacionats amb el UCoC.

Tingues en compte que aquest és el primer número del butlletí sobre el UCoC que s'envia a tots els subscriptors i projectes com a anunci de la iniciativa. Si vols que es publiquin els futurs números a la teva pàgina de discussió, a les tavernes o a qualsevol pàgina específica que consideris adequada, t'has de subscriure aquí.

Pots ajudar-nos traduint els números del butlletí en els teus idiomes per difondre les notícies i donar a conèixer la nova conducta per mantenir segura la nostra estimada comunitat per a tots nosaltres. Afegeix el teu nom aquí si vols ser informat prèviament de l'esborrany del número. La teva participació és valorada i agraïda.

  • Consultes als afiliats – Els afiliats de Wikimedia de totes les mides i tipus van ser convidats a participar en la consulta als afiliats sobre el UCoC durant el març i l'abril de 2021. (continua llegint)
  • Consultes clau de 2021 – La Fundació Wikimedia va celebrar consultes sobre qüestions clau sobre l'aplicació del codi l'abril i el maig de 2021 per sol·licitar a la comunitat Wikimedia més àmplia aportacions sobre l'aplicació del UCoC. (continua llegint)
  • Taules rodones – L’equip de facilitació del UCoC va acollir dues taules rodones públiques de 90 minuts de durada el maig del 2021 per debatre les qüestions clau sobre l'aplicació del UCoC. Se n'han programat més. (continua llegint)
  • Comitè de redacció de la Fase 2 – El comitè de redacció de la fase 2 del UCoC va començar la seva feina el 12 de maig de 2021. (continua llegint)
  • Publicacions al Diff – Els facilitadors del UCoC van escriure diverses publicacions al blog basades en interessants descobriments i idees de cada comunitat durant la consulta de projectes locals que va tenir lloc el primer trimestre del 2021. (continua llegint)

--

Resposta a «Notícies sobre el Codi Universal de Conducta – Número 1»
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per si algú li fa gràcia buidar-la, la categoria d'articles duplicats està tornant a créixer i ja n'hi tenim més d'un centenar.

Notifico en @Solde perquè un grapat dels darrers detectats són muntanyes. Probablement a d:User:Pere prlpz/punts propers/muntanyes hi ha algunes muntanyes duplicades més que encara no són a la categoria, entre altres errors.

Isidre blanc (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

No sé què dir-te. La llista la puc actualitzar fàcilment i potser és més ràpid no esborrar-los i recordar-me que la vagi actualitzant i ja desapareixeran sols, perquè fusionar alguns duplicats o arreglar alguns d'aquests errors és relativament ràpid i haver d'anar esborrant-los de la llista pot suposar més temps que fer la feina.

El dubte en tot cas vindria pels elements que són correctament al mateix lloc, però tampoc crec que valgui la pena anotar-los. De tota manera, si veig anotacions a la llista, quan l'actualitzi puc mirar de conservar les dues versions.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Pere: Actualitza la llista, si us plau. A veure com queda. Hi ha una dotzena ben bona de casos que tenen bé les coordenades, però els cims estan mol a prop un de l'altre. Aquests, segons el grau de precisió en què treballis, poden continuar sortint.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Isidre blanc: Bona feina.

He actualitzat la llista. Hi poden sortir molts parells de cims correctes perquè ara la llista recull els que estan separats fins a 150 metres. El número que hi ha al costat de les muntanyes és la distància en quilòmetres, i ara ja només hi queden tres parells de cims separats per menys de 10 metres, que suposo que són errors però tot podria ser. Els altres deuen estar bé, excepte uns casos sospitosos en que dos cims propers es diuen igual.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

@Pere prlpz: Revisat. N'he fusionat uns quants, però la majoria estaven bé. He anotat les incidències a la llista per si et pot ser d'utilitat.

Resposta a «Articles duplicats»
Paputx (discussiócontribucions)

Hola!

Demà des d'Amical Wikimedia, conjuntament amb la UOC, Ómnium Cultural i una trentena més d'entitats, iniciem el projecte Donants de veu. Té com a propòsit crear una xarxa de 100 persones voluntàries, enregistrar i editar 100 audiolectures dels nostres clàssics catalans i publicar-les a espais web i plataformes obertes perquè tothom qui ho vulgui pugui escoltar-les i gaudir-ne. El repte durarà 100 dies i acabarà el 30 de juliol de 2021:

https://ca.wikisource.org/wiki/Viquitexts:Donants_de_veu


Alhora, des d'Amical Wikimedia ens sumem a la campanya per impulsar l'alliberament i l'accessibilitat de les obres clàssiques catalanes mitjançant el tradicional viquiconcurs de Sant Jordi:

https://ca.wikisource.org/wiki/Viquitexts:Donants_de_veu_de_Sant_Jordi_2021


Animeu-vos a participar per tenir aquestes obres en format audio llibre (wikimedia commons), text transcrit (viquitext), i articles de l'autor i l'obra àmpliament desenvolupats (Viquipèdia). Hem d'aprofitar el tradicional viquiconcurs de Sant Jordi per sumar-nos als esforços de totes aquestes 30 institucions. Hem fet una aposta enguany per fomentar el projecte germà Viquitexts gràcies al qual es dona accés al text de moltes obres lliures de drets.

83.61.94.21 (discussiócontribucions)

Hola!

Des del Centre de Sarrià, proposem sumar-nos al projecte de veu de donants de veu, amb la lectura conjunta, per diferents seccions de l'entitat, de 'Tirant lo Blanc'!

Esperem que accepteu aquesta proposta, i com procedir.


Moltes gràcies,


Centre de Sarrià

comunicacio@centredesarria.cat

932039772

www.centredesarria.cat

Paputx (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per afegir-vos. Quina il·lusió. El més eficaç seria que envieu un correu a lletra@uoc.edu que coordinen les lectures. A priori no hi ha ningú que estigui llegint Tirant lo Blan.

Resposta a «Viquiprojecte Donants de veu»

[17a setmana] El diumenge de les referències

14
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon vespre a tothom. La setmana passada, 33 articles sobre directors d'orquestra que no tenien fonts van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 421 articles de diferents temes.

La dissetena edició comença demà, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Sardenya. Podeu consultar aquí els articles sense referències sobre el tema (44 en el moment d'escriure aquestes línies).

Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs: i @Pallares:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Laurita (discussiócontribucions)
Pcm (discussiócontribucions)
Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)
Pallares (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia! Comencem el diumenge amb 11/44 articles fets, exactament un quart. Som-hi!

Leptictidium (discussiócontribucions)
Castellbo (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Arribem a l'hora de dinar amb 23/44 articles. Ja passem de la meitat!

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

En portem 27/44 (un 61%). Bona feina!

Leptictidium (discussiócontribucions)

Vam acabar referenciant-ne 34 de 44, més de tres quartes parts. Bona feina i ens veiem la setmana que ve!

Resposta a «[17a setmana] El diumenge de les referències»

Acord denominació primera legislatura Parlament de Catalunya

5
Docosong (discussiócontribucions)

El passat 2 de juny, el Parlament de Catalunya va aprovar el canvi de la denominació de les legislatures, és a a dir, la primera legislatura serà considerada la 1a Republicana, la segona la 1a Autonòmica i així successivament. Veig que hi ha discrepàncies de criteris (república, autonomia) però tanmateix penso que caldrà homogeneïtzar-lo, amb els respectius reanomenats i canvis a wikidata. A dia d'avui, el decret-llei no està encara aprovat oficialment i no cal anar de pressa com ha fet un editor.

Bé, espero les vostres opinions per saber com procedirem, ja que implica uns quants canvis. Salut!

Willy31igd (discussiócontribucions)

Jo penso que com que es troben en règims diferents ja ho tenim bé tal com està.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Jo diria que, de moment, no es tracta d'emetre opinions sinó d'esperar a que s'aclareixi oficialment com afecta, l'acord adoptat sobre la primera legislatura, a la denominació de les següents.

Docosong (discussiócontribucions)
FranSisPac (discussiócontribucions)

Tot i que el Twitter "no és ben vist" com a referència, en qualsevol cas també podem baixar el document del BOPC. Ara bé, el text de la resolució diu: «El Parlament de Catalunya manifesta la voluntat que la legislatura iniciada el 6 de desembre de 1932 sigui considerada la primera legislatura i que l’actual passi a denominar-se catorzena legislatura a partir de la publicació d’aquesta resolució.» Es a dir, "manifesta la voluntad", no diu què passa amb la legislatura que va anar del 10/04/1980 al 20/03/1984, presidida per Heribert Herrera ("I Legislatura"), ni amb les onze següents.

De moment, a

la pàgina "legislatures anteriors" del web del Parlament tot segueix on era. Wait and see.

Resposta a «Acord denominació primera legislatura Parlament de Catalunya»