Viquipèdia:La taverna/Novetats

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Novetats

A les Novetats es publiquen propostes i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa.

(Vegeu els arxius anteriors i l'arxiu de l'historial)

La taverna:
Novetats | Propostes | Ajuda | Multimèdia | Tecnicismes
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Hola

L'equip que treballa en l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat ens agradaria convidar-vos a una trobada en línia amb nosaltres. Tindrà lloc el 30 de novembre (dimarts), 18:00 Europe/Berlin a Zoom i durarà una hora. Feu clic aquí per unir-vos-hi.

Ordre del dia

  • Canvis a l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat de 2022. Ajuda'ns a decidir-los.
  • Convertiu-vos en Ambaixador de l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat. Ajudeu-nos a difondre la notícia sobre l'Esquesta a la vostra comunitat.
  • Preguntes i respostes

Format

La videoconferència no es gravarà ni es reproduirà en directe. Les notes sense atribució es prendran i es publicaran a Meta-Wiki. La presentació (tots els punts de l'ordre del dia excepte les preguntes i respostes) es farà en anglès.

Podem respondre preguntes en anglès, francès, polonès, castellà, alemany i italià. Si voleu enviar prèviament algunes preguntes, afegiu-les a la pàgina de discussió de l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat o envieu-les a sgrabarczuk@wikimedia.org.

Natalia Rodriguez (directora de Tecnologia Comunitària) acollirà aquesta trobada.

Enllaç d'invitació

Esperem veure-us! SGrabarczuk (WMF) (disc.) 01:13, 27 nov 2021 (CET)

Resposta a «Trobada amb Tecnologia Comunitària»

Debat a Viquitext de com visualitzar els textos que tenen àudio lectures

1
Paputx (discussiócontribucions)

Hola,

Us convido a passar pel debat a viquitext sobre com visualitzar els textos que tenen la seva àudio lectura a wikimedia commons.

Arrel del treball espontani de voluntaris i del projecte Donants de Veu realitzat amb la UOC i Ommium Cultural ja tenim forces gravacions lliures. I ara potser caldria pensar com visualitzar-ho.

Als articles de les obres ja surt a la infotaula, com ara La Papallona.

Resposta a «Debat a Viquitext de com visualitzar els textos que tenen àudio lectures»

Nou premi cultural per a la Viquipèdia! Qui el recull?

10
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

He rebut la informació que aquest inici de desembre, la Viquipèdia en català (com a projecte) serà guardonada per la seva trajectòria amb un nou premi cultural. Des de l'organització m'han demanat quina és la millor manera de recollir el premi per tal que la comunitat s'hi senti més o menys còmoda, atès que saben que és difícil.

Per això voldria comentar per aquí quina creieu que és la manera més adequada i representativa de recollir-lo. Jo havia pensat que una manera prou justa és que hi atengui i el reculli una comitiva de 3-4 viquipedistes que en tinguin ganes i prou bon discurs públic del top-20 o top-30 de Viquipèdia:Llista de viquipedistes per nombre d'edicions. L'acte serà cap al gener.

Què en penseu? L'enhorabona a tothom!

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

A mi em representaria un grup de 3-4 persones qualsevols d'aquests top 30, siguin o no d'Amical.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

A mi em resulta igual de representatiu un grup com descriu en @Xavier Dengra, com que ho reculli Amical Wikimedia què, de fet, és un enllaç entre la Viquipèdia (i els viquipedistes) i les institucions.

És cert que el premi no és "específic" per una iniciativa d'Amical, però també va recollir el Premi Nacional de Cultura com a representant del conjunt de l'activitat dels voluntaris, socis i no socis, actuals i els que ja no hi són, però han deixat edicions,..


En tot cas, felicitem-nos pel reconeixement que ens fan col·lectivament.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta, @Amadalvarez! Sí, a mi em sembla bé també òbviament! Ho proposava aquí simplement perquè el premi va cap al projecte concretament i m'havien demanat que ho consultés amb la comunitat en termes generals. A veure si hi ha més opinions al respecte.

Medol (discussiócontribucions)

Que bé que ens donin un premi! El que decideixi la comunitat estarà bé. En qualsevol cas, vagi qui hi vagi, és molt bona notícia.

Catgirl (discussiócontribucions)

Això dit, ens encantaria anar a recollir el premi des d'Amical en representació de la comunitat viquipedista, si ho veieu bé. ;)

FranSisPac (discussiócontribucions)

D'entrada, autofelicitació general! Soc poc amic del mèrits quantitatius, però si la logística permetés que ens "representés" el primer de la llista, en @Paucabot, en semblaria perfecte (hi ha qui ha fet moltes edicions i també ha creat molts problemes; quin seria el segon criteri?). La recollida per part de la Junta d'Amical (millor un grup, en ser un premi col·lectiu) pot ser la millor alternativa.

F3RaN (discussiócontribucions)

Moltes felicitats! A mi, el criteri quantitat no em representa necessàriament. Si el premi no és per cap viquiprojecte específic, normalment l'interlocutor hauria de ser en primer lloc Amical. Ara bé, tema recollida de premi i discurs, això estaria bé concensuar-ho entre viquipedistes socis o no d'Amical. Tampoc crec que la junta ho hagi de monopolitzar sempre tot.

KRLS (discussiócontribucions)

Jo estic d'acord amb en @Amadalvarez:. Amical ens ha representat en la recollida d'altres premis que ha rebut la comunitat com el Premi Martí Gasull i quan ha estat necessari, ens ha custodiat el guardó.

Paputx (discussiócontribucions)

Em sumo la proposta que Amical reculli el premi. Ara, per mi es indiferent si el premi el reculli el seu president o qualsevol altre voluntari.

Resposta a «Nou premi cultural per a la Viquipèdia! Qui el recull?»

[41a setmana] El diumenge de les referències

20
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada, 41 articles sobre Turquia que no tenien referències van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 1.288 articles de diferents temes.

La quaranta-unena edició comença demà, 21 de novembre, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Camp de Tarragona. Podeu consultar aquí els articles sense referències sobre el tema (61 en el moment d'escriure aquestes línies).

Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar: i @Mercè Piqueras:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

No sé què he fet malament, que veig el meu nom repetit. Però en intentar corregir-ho, quan clico a «modifica» i es posa en mode d'edició, ja no el veig repetit.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Mira si t'agrada com ho he deixat. Diria que el que passava és que el primer cop que surt el nom, surt tot sol com a encapçalament del missatge i tu l'hi estaves afegint un segon cop dins del cos del missatge.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Gràcies, @Pere prlpz. Era tan senzill com això (que ruca he estat!).

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Pcm (discussiócontribucions)
Sorenike (discussiócontribucions)
Jordi escarre (discussiócontribucions)
Mercè Piqueras (discussiócontribucions)
Magenri (discussiócontribucions)
Amortres (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

31 de 61, ja més de la meitat, de bon matí. Fem via!

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sembla que hem acabat tots els articles tret de les masies i similars, que en el passat ja han estat difícils de referenciar. Notifico en @Solde: per si ens pot ajudar.

Vallue (discussiócontribucions)
Laurita (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

43 de 61, més de dos terços, no està gens malament! Ens veiem diumenge que ve.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Leptictidium, si fossin 43 de 61, a la llista en quedarien 18, però jo només en veig 3. On han anat a parar els 15 que falten?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Sempre passa. Alguns es retiren de la llista quan es veu que la ja tenien referències des de bon principi, alguns es fusionen i d'altres són referenciats per usuaris que, per motiu A o B, no solen deixen constància dels articles que han fet aquí. Per això, el recompte sempre es basa en el nombre d'articles que els usuaris registren en aquest fil.

Resposta a «[41a setmana] El diumenge de les referències»

Mapes de localització de comarques de Catalunya i País Valencià

1
Jmarchn (discussiócontribucions)

En la feina (que ja vaig enllestint) d'actualització de plantilles a mòduls per a mapes de localització de punts, m'he trobat amb dues plantilles errònies pel fet que els mapes de comarques: estaven discretament girats el que feia que les posicions que es marcaven fossin força errònies. Això probablement ha fet que no s'utilitzessin aquestes plantilles...

Ja n'he arreglat els mapes (commons:File:Mapa de localització a les comarques catalanes2.png i commons:File:Mapa de localització a les comarques valencianes.svg) i les plantilles: {{Location map Catalunya}} (afectant 34 articles) i {{Location map País Valencià}} (afectant 37 articles, i 34 del Portal:Wiki Loves Monuments ara redireccionats).

Resposta a «Mapes de localització de comarques de Catalunya i País Valencià»
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Suposo que alguns ja ho estareu al cas que, al WikidataCon 2021, han premiat la {{infotaula eleccions}} com a millor integració de Wikidata amb altres plataformes.

Per raons d'autoria ha sortit el meu nom, però vull reconèixer dues coses:

  • que a la descripció del producte, la presentadora ha esmentat específicament que "ha estat creada a cawiki i d'aquí ha passat a WD", on tothom la pot provar i mirar. Un fet no menor en una edició que està sent molt reivindicativa de les small WP i encara més de la diversitat cultural i de llengües.
  • que no l'hauria pogut fer sense la provocació, primer, i el suport, a continuació, de molts companys especialment el @KajenCAT que ha dedicat moltes hores a fer-me d'sparring fins aconseguir el producte que ara recull fruits.

Amb els que vingueu a la Viquitrobada, podrem compartir algunes característiques al taller d'infotaules que farem.

Salut !

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Enhorabona Amador i tots els companys!

Jordi escarre (discussiócontribucions)

Enhorabona, pel premi!! A tu i a tots els qui ho heu fet possible. Moltes gràcies per tota la feina que feu.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Doncs sí, són molts els que aconsegueixen mantenir la il·lusió i la capacitat, des de l'omnipresent @Vriullop sense el qual no podríem ni tant sols accedir a WD i que sempre està disposat a construir les eines tecnològiques que fan falta per a que tot rutlli; i també al @KRLS i al @Davidpar amb els que fa anys que veníem acaronant la idea i acumulant coneixements i a molts més que m'han animat quan estava a punt de deixar-ho córrer perquè a WD no hi havia res definit prèviament i corria el risc de tirar per un camí equivocat.

Em sembla que és la primera infotaula que pot arribar a agafar les dades de fins a 5 items simultàniament, de fet, això ha estat part del mèrit reconegut, perquè trenca el la inèrcia d'altres WPs que tenen infotaules que només mostren informació de l'item principal de l'article.

En fi, gràcies a tots i espero que algú més es decideixi a ficar-se en aquest món. Modo publicitat=on A la Viquitrobada tenim un taller, no hi falteu!!. Modo publicitat=off

AlbertRA (discussiócontribucions)

Gràcies per la informació company, i enhorabona a tu i a tothom que trasteja i programa aquestes pedres precioses que són les infotaules perquè feu que llueixin a cawiki primer que enlloc. Orgull de ser "small WP"!

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Estic molt content de que hagis tingut aquest reconeixement. Molt merescut.

Amortres (discussiócontribucions)

Enhorabona per la gran feina!

KajenCAT (discussiócontribucions)

Enhorabona, Amador!! Molt content que d'aquella idea (de fa quasi un any i mig) que vaig proposar d'una manera certament innocent no només hagués resultat d'una gran utilitat per nantros, sinó sobretot per tota la Viquipèdia.

M'és un honor haver-hi pogut contribuït una mica, però sens dubte res d'això haguera estat possible sense tu amb el teu enorme interès i experiència. A més, n'he après moltíssim arran d'aquest projecte (com la Wikidata en si) sempre amb la teva companyia (virtual).

T'ho mereixes i, de nou, moltíssimes gràcies!

Pau Colominas (discussiócontribucions)

Un gran èxit. Enhorabona als qui l'heu fet possible!

FranSisPac (discussiócontribucions)

Benvolgut @Amador, i per extensió també @KajenCAT et al., una gran felicitació i disculpes per haver trigat (diàriament em sortia el recordatori que ho tenia pendent!). Amb tota cordialitat.

P.S.: El suggeriment que acabo de posar en la discussió de la plantilla sols pretén ser una humil contribució de millora.

Resposta a «Infobox election»

[40a setmana] El diumenge de les referències

16
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada, 32 articles sobre entitats de Catalunya que no tenien referències van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 1.247 articles de diferents temes.

La quarantena edició comença demà, 14 de novembre, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Turquia. Podeu consultar aquí els articles sense referències sobre el tema (90 en el moment d'escriure aquestes línies).

Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar: i @Mercè Piqueras:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Pallares (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)
Laurita (discussiócontribucions)
Rocafera (discussiócontribucions)
Pcm (discussiócontribucions)

Articles referenciats per Pcm (1):

Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
Castellbo (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Comencem el dia amb 22 articles fets, pràcticament un quart tot i que aquesta vegada n'hi ha més. Som-hi!

Amortres (discussiócontribucions)
Vallue (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Ja en són 34! Si arribem a la meitat (45), ja seran tants com alguns dies que els hem acabat tots.

Jordi escarre (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

En vam fer 41 en total, aproximadament un 44% del total, però una xifra molt respectable en termes absoluts. Enhorabona al @Jordi escarre:, cinquè participant a arribar als 100 articles referenciats, i ens veiem el diumenge que ve!

Pallares (discussiócontribucions)

41, que jo no sé sumar

Resposta a «[40a setmana] El diumenge de les referències»
Sorneguer (discussiócontribucions)

bona nit, darrerament veig oscil·lacions importants en el nombre d'articles totals de la viquipèdia, en general veig que últimament s'estan reduint. Algú em podria explicar què està passant? pot tenir a veure amb l'eliminació d'articles irrellevants o inadequats? gràcies!

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Resposta a «Reducció del nombre d'articles?»

[39a setmana] El diumenge de les referències

16
Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. La setmana passada, 61 articles sobre artiodàctils que no tenien referències van ser referenciats durant «El diumenge de les referències». En total, la iniciativa ja ha servit per referenciar 1.215 articles de diferents temes.

La trenta-novena edició comença demà, 7 de novembre, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via. La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Entitats de Catalunya. Podeu consultar aquí els articles sense referències sobre el tema (43 en el moment d'escriure aquestes línies).

Notifico els participants anteriors (@TaronjaSatsuma:, @Sorenike:, @Beusson:, @Alvaro Vidal-Abarca:, @Jaumellecha:, @Pere prlpz:, @Pcm:, @Amadalvarez:, @Laurita:, @Townie:, @Medol:, @Willy31igd:, @Cataleirxs:, @Pallares:, @Castellbo:, @Jordi escarre:, @Lluis tgn:, @Vallue:, @Darth vader 92:, @Xavier Dengra:, @Rocafera:, @Davidpar: i @Mercè Piqueras:) i animo tota la comunitat a participar-hi.

Recordeu-vos d'afegir un comentari nou aquí sota amb tots els articles que referencieu!

Pcm (discussiócontribucions)
Jordi escarre (discussiócontribucions)
Vallue (discussiócontribucions)
Pallares (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Comencem el dia amb 11/43, és a dir, més d'un quart. Som-hi!

Laurita (discussiócontribucions)
Amortres (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

23 de 43. A mig dia, ja passem de mitja llista. Bona feina!

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

32 de 43, pràcticament tres quarts. Bona feina i ens veiem la setmana que ve! Enhorabona també a la @Laurita:, tercera participant que arriba a 100 articles referenciats!

Laurita (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! ❤️❤️❤️❤️❤️

Resposta a «[39a setmana] El diumenge de les referències»

Bàner general de l'Asian Month - nova violació de política pròpia

2
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

El bàner actual de l'Asian Month implementat des de Meta a la Viquipèdia és un altre sense sentit que redunda en la violació o ignorància respecte la nostra presa de decisions de 2020.

Malgrat que tenim anunciat aquest concurs a la portada (carrussel, tercera columna) amb un enllaç directe al concurs en català, des del CentralNotice de Meta l'han solapat amb el seu bàner general que redirigeix a la pàgina de Meta (en anglès i sense cap enllaç a la participació en català). És un disbarat que ja s'ha reiterat múltiples vegades i la solució del qual no pot ser duplicar feina constantment traduint pàgines de Meta o afegint-hi enllaços passats dies o setmanes que ens pengen la "llufa" (disculpeu-me l'expressió) a la portada. Aquestes coses ens fan perdre participants i enterren la feina feta pels nostres voluntaris en organitzar els concursos en llengua pròpia i adaptades al nostre context lingüístic.

Ho he fet saber aquí a Meta, però tinc poques esperances que aquest cop algú en faci gaire més cas que en els anteriors. Si algú s'hi vol passar a comentar, matisar o el que sigui, us ho agraïré. Salut.

F3RaN (discussiócontribucions)

Sí, a mi també em va sorprende. No recordo que l'any passat ho féssin. El més estrany, a sobres, és que el banner redirecciona a una pàgina en anglès a la qual tampoc hi troves l'enllaç al viquiprojecte en català. Realment només fa despistar. Si al menys enllacés al nostre viquiprojecte... però no. Llàstima.

Resposta a «Bàner general de l'Asian Month - nova violació de política pròpia»