Tema de Viquipèdia Discussió:Celebrem els tres quarts de milió

Pallares (discussiócontribucions)

Parlem del tema de qualitat i del milió d'articles. Fa una mica de feredat veure que hi ha ha prop de 200.000 ítems* pendents a la llista de la quinzena de qualitat. Gairebé tant com falta per arribar al milió. Òbviament, no tot té la mateixa transcendència, però deunidó. Jo veig que si tothom que fa un article nou es compromet a abordar un d'aquests ítems, doncs ja ho tenim. És un projecte a llarg termini, vuit anys hem trigat del mig milió als tres quarts, o sigui que. És una idea, si algú la vol convertir en viquiprojecte... He agafat els qui han escrit darrerament articles nous per si voleu donar la vostra opinió o alternatives, òbviament no hi som tots. Kippelboy, Rocafera, Walden69, Pcm, TaronjaSatsuma, Nelo, Independència, VoltaQantic, Lohen11, Pilardenou999, Beusson, Socialdilema, Leptictidium, CarlesMartin, Maria Fullana de València, Herodotptlomeu, Joandrés, Mbosch, Cataleirxs, Mcapdevila, Davidpar, Montesita, Indpcatll, VerusPhoebusApollo,...

  • 46.000 referències; 83.000 enllaços externs no actius; 1000 format, 1000 obsolets i incomplerts; 1400, fusions; 2.000, llengua; 60.000, manteniment general. Gairebé un total de 200.000 actuacions.
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Opinió impopular(?): posaria el focus en els articles recents creats amb errors abans de centrar-me en reparar els antics. Així, els editors actuals no reproduiríem errors contínuament, no creixeria el nombre d'articles per revisar i la gent que es dedica a fer neteja seria més eficient.

Montesita (discussiócontribucions)

Sempre és bo treballar per a millorar la qualitat dels articles. Pallarès, no tinc clar d'on treus les dades que esmentes. Pots posar un enllaç on es pugui veure la llista d'aquests 200.000 ítems? Així serà més fàcil saber què podem fer-hi els qui hi vulguem/puguem col·laborar.

Kippelboy (discussiócontribucions)

La feina és inacabable. Hi ha una idea que em balla pel cap que és, igual que fem QQ al final d'any, apadrinar una de les tasques pendents del QQ al llarg de l'any. Jo vaig fent tongades per anar reduint això Categoria:Articles amb càrrecs manuals i P39, així quan arribi el desembre el nombre a baixar durant la campanya és menor. Si poguéssim apadrinar alguna de les tasques al llarg de l'any, penso que podríem anar millorant els ràtios. Ja sabem que és feina feixuga, però si ho anem fent entre tots i totes, potser podem fer un impuls. Salut!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Les tasques que he agafat en QQ i he aconseguit buidar (referències amb errors de format), les tinc marcades en seguiment i les reviso tot sovint. Quan hi cauen nous articles, els repaso i trec la plantilla. També m'encarregava dels EE, fins que en Paucabot els va començar a treballar, com comenta més avall.

Pallares (discussiócontribucions)

jo he agafat des del desembre els articles amb problemes de format. Però n'hi ha tants!!!

Ferinancat (discussiócontribucions)

Jo amb el poc temps que tinc, passo per la pàgina de la QQ i vaig repassant les seccions. És poc, però si tothom hi dediques una petita part del temps, rebaixaríem la feinada que hi ha.

Paucabot (discussiócontribucions)

Crec que el company Pallares usa dades de Viquipèdia:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2023. També pot ser d'utilitat per veure el quadre sencer Viquipèdia:Articles per millorar.

Ah, i una darrera cosa: no té perquè esser necessàriament un problema tenir enllaços externs no actius. Una de les coses que pot voler dir és que hem usat referències que ara ja no es troben en línia i això no tendria perquè ser dolent. El que sí que seria un problema és que aquestes enllaços es trobassin a la secció d'enllaços externs, cosa que passa bastant sovint (i ho sé perquè n'he estat esborrant milers i encara en queden molts més).

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

En molts d'eixos casos, simplement, es pot recuperar l'enllaç caigut de "The Wayback machine".

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí. Si l'enllaç és una referència, no s'ha d'eliminar i alguns, amb The Wayback Machine, fins i tot es poden consultar.

Però si l'enllaç és a Enllaços externs, no té gaire sentit mantenir-lo, ja sigui perquè no s'hi pot accedir o ja sigui perquè és obsolet.

Paucabot (discussiócontribucions)
Pallares (discussiócontribucions)

doncs si.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

La pàgina va agafant forma: Viquipèdia:Manteniment. Ajudau a millorar-la i, sobretot, apuntau-vos a qualque tasca!

Resposta a «Cap al milió amb qualitat»