Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Bona nit a tothom!

He creat un nou Viquiprojecte anomenat Viquiprojecte Calendari amb l'objectiu d'ampliar per sobre els 50.000 octets aquells articles que són molt consultats de manera recurrent però en períodes molt concrets i acotats, sobretot per estar relacionats amb qüestions vinculades al calendari. Per exemple, l'article de Diada de Sant Esteve sol ser el més consultat el dia 26 de desembre de cada any però només és un esborrany de 3.000 octets; també els articles Antoni Abat i Setmana dels barbuts solen estar al top 5 de visites entorn del 17 de gener però també són esborranys d'uns 3.000 octets.

La gràcia d'aquest projecte és per una banda ampliar aquesta mena d'articles que, en bona part, es troben directament vinculats amb tradicions i festivitats de l'àmbit catalanoparlant i, per altra, sabem que són molt consultats puntualment i poden ser una porta important a nous lectors que trobin informació completa i de context a diades marcades al calendari.

Com és lògic, la llista actual està esbiaixada des de totes les vessants possibles (geogràfica, cultural, religiosa, etc.) ja que l'he anat afegint tot sol, és per això que crec que seria molt positiu que hi col·laboressin viquipedistes de diferents origens i s'afegissin nous articles a la llista. El criteri que he fet servir -tot i que pot canviar-se sense problema- és que els articles a afegir tinguin almenys un dia l'any unes visites de més de 450 usuaris o que en un mes concret superin les 3.000. Això fa que articles com Ramadà o Any nou xinès hagin quedat fora, tot i que podrien formar part d'una segona fase del projecte.

No sé si hi ha antecedents de projectes similars però agrairia molt si hi volguéssiu col·laborar i fer les aportacions que considereu.

Moltes gràcies!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Em sembla una idea fantàstica.

Barcelona (discussiócontribucions)

Em sembla una iniciativa molt bona

Resposta a «Viquiprojecte Calendari»