Usuari:Quelet

  De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
  Etiquetes d'usuari
  Informació Babel de l'usuari
  ca-N Aquest usuari és un parlant natiu de català.
  es-4 Esta persona tiene un conocimiento casi nativo del español.
  en-3 This user has advanced knowledge of English.
  fr-3 Cet utilisateur dispose de connaissances avancées en français.
  de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
  Viquipedistes per llengua
  Viquipedistes de Catalunya Aquest viquipedista és originari de Girona.

  Coses que voldria fer algun dia entre Wikipedia, Wikidata i Wikicommons, en el meu àmbit local i comarcal:

  f(R)

  f(t)

  f(R,t)

  • Història de les carreteres

  Accessos directes:

  Totes les pàgines de proves meves https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Especial:Cerca_per_prefix&prefix=Quelet&namespace=2

  Coses que faig a Wikidata, el meu perfil - https://www.wikidata.org/wiki/User:Quelet

  CV

  Sóc editor ocasional de la Viquipèdia, quan tinc temps i en tinc ganes. Senzillament i franca. Sobretot en català, però pot ser en altres llengües també. Sóc membre d'Amical Wikimedia i vocal de la seva Junta Directiva.

  He participat en Viquitrobades, Viquimaratons, ... i també hi he fet alguna xerrada relacionada amb la ciència i la viquipèdia, per exemple

  Per anar ràpid, el meu microperfil de twitter:

  "University professor. Research in Quantum Chemistry. Digital Science Communication, Magic and Science, MOOCs, TEDx events, Open Knowledge"

  I aquí un petit CV informal però seriós:

  Sóc professor de química física de la Universitat de Girona i investigador en química teòrica i computacional. Des de petit em vaig interessar per l'ús d'Internet a la comunicació científica i la docència, però va ser un curs d'il.lusionisme el que em va obrir un món meravellós per connectar màgia i ciència, i fins i tot per esdevenir mag aficionat. Entre d'altres coses que m'engresquen, organitzo la sèrie d'esdeveniments TEDxUdG, promoc el coneixement obert, em declaro científic amic dels MOOC, i vaig en BTT per conèixer món. Sembla mentida que la meva frase preferida sigui de "Le Petit Prince": “Tu sais, quand on est tellement triste, on aime les couchers de soleil”. De fet, el que és realment estrany és que vagi diguent en públic que "Jo sóc i jo i les meves circumstàncies digitals". Deu ser que màgia, Ciència i Internet estan ben trabades.

  I aquí un petit CV més formal:

  És doctor en Química per la UAB, va ser postdoc a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, i és catedràtic de la Universitat de Girona des de 1992. La seva investigació en el marc de l'Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG ha portat a més de 200 articles de recerca en química quàntica, centrada en l'estudi de les interaccions moleculars febles, les densitats moleculars biolectròniques, i les propietats elèctriques no lineals de les molècules.

  Dedica atenció primordial a la utilització intel·ligent de les tecnologies de la informació i les comunicacions i de les eines de la Web 2.0 en l'àmbit universitari i en la comunicació científica. Va impulsar el projecte LaQuímica.Net per acostar la química de la universitat a l'ensenyament secundari i a la societat, i actualment promou diversos projectes comunicatius digitals i divulgatius en el marc de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG.

  Relacionat amb la innovació a l'educació superior organitza la sèrie d'esdeveniments TEDxUdG, pren part activa en promoure el coneixement obert, està implicat en el disseny i impartició de MOOCs, i treballa per un ús eficient de la Internet en la docència i la recerca. Coordina el MOOC "Investigació científica 2.0.1: processos clau en una societat digital" implantat a la plataforma Miriada X i prepara un MOOC sobre ciència i màgia "Magia, Ciencia y Secretos Confesables".

  En diverses etapes, ha estar director del Departament de Química de la UdG, Vicerector de Professorat, Vicerector de Política Científica i Planificació Estratègica, i  Comissionat per al Programa UdG 2.0.