Usuari Discussió:CarlesMartin

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca<<A aquest usuari li agrada traduir articles per a la Viquipèdia en català.>>[modifica]

Hola. Ho he vist en la teva pagina d'usuari. Hercai és una teleserie fantastica. Llegir. És un dels meus series favorites i desitges de l'Any Nou (verho en català. :) Jo puc fer-ho però no faig traducciones (només escreig jo; curt i dolent però no traduir, menys amb Google). Would you like to give me a New Year's gift by doing this? No problem if you say no. Take care. --E4024 (disc.) 21:33, 2 gen 2021 (CET)

Página Alfonç Gadea Llorenç[modifica]

Hola, crec que intenta ocultar informació que deu ser coneguda per la gent amb la reversió dels canvis que ha fet a la pàgina citada - Disculpe si hi ha alguna falta d´ortografía, preferisc no fer-ne amb l´Espanyol o l´Anglès ja que aquells tenen mes profit.el comentari anterior sense signar és fet per Locasho (disc.contr.)

Referències[modifica]

Hola. Al escriure Lerzan Bengisu (correcciones benvingudes) he utilitzat referencies de las antigües ediciones del diari Milliyet que es poden veure a l'internet previa inscripció (lliure i gratis); o és millor escriure, com a referència, "Milliyet, data tatata, pàgina tatata" entre uns {ref-ref} ? --E4024 (disc.) 15:14, 21 gen 2021 (CET)

@E4024: Bon any!. No sé què és millor, realment. Suposo que els enllaços a webs que no es poden veure lliurement perquè cal inscriure-s'hi (i pagar) no són massa adients. Segurament és millor "Milliyet, data tatata, pàgina tatata" entre uns {ref-ref}.--Carles (enraonem) 14:13, 23 gen 2021 (CET)

infotaula club esportiu[modifica]

Ei, company !. Que fas amb la infotaula equip esportiu, encara ?. Que no mires els meus missatges a la taverna?. Ja està obsoleta. A més, oblida't dels paràmetres en anglès que ja no els entén. Però ara el resultat és més cuqui, amb millors mapes i gestioant clubs multiesport. Mira Santutxu_FC i copia com fer-ho. Si dubtes, no dubtis, pregunta. Ah. També pots llegir la documentació i els exemples que m'he currat. Apalis !. Salut, amador (disc.) 21:29, 25 gen 2021 (CET)

Translation notification: Project wiki representatives[modifica]

Hello CarlesMartin,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to català on Meta. The page Project wiki representatives is available for translation. You can translate it here:


The deadline for translating this page is 2021-02-14.

The five year old strategy process has resulted in recommendations. After Global Conversations the number one priority is to establish an Interim Global Council, who will draft a Movement Charter, which will lead to the formation of a Global Council. Please help in translating the concise page "Project wiki representatives" which asks contributor to select for each project wiki a representative, who will help in implementing the first strategic priority.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 13:09, 6 feb 2021 (CET)

pagina Consol casals genover[modifica]

Bona dia ja se que es ma germana, per aixó no podia penjar la informació , però una altre persona ha creat la pagina. a i jo només he afegit informació. El proper 6 de març s'inaugurara una glorieta sobre el parc Guell amb el nom de la meva germana, ja que l'ajuntament de Barcelona va acordar-ho així, he afegit una referencia sobre el tema. Volia que tot hom que vagi a la glorieta i vulgui saber qui és ho tingués fàcil amb un article a la viquipedia. crec que no s¡em pot titllar de poc parcial. pero si es aixi m'ho dieu i ja veure com ho faig. gracies Montserrat Casals

Infotaula esportista, què és això ?[modifica]

My friend, Aquesta és la solució. Si copies de la enwiki i has de traduir tots els paràmetres i, encara et deixes algun (que ha donat error i així m'he assabentat del teu pecat....), a la humanitat li surt més a compte que entris a WD allò que no està. Salut ! --amador (disc.) 22:45, 8 feb 2021 (CET)

Dear @Amadalvarez:: discrepo, em sap greu.
Com saps, el meu amor per tu i les teves infotaules és infinit.... fins a un límit. He de reconèixer que la teva tasca en la matèria és impagable i que mereixes un monument. Però: en el cas dels futbolistes en actiu actualment no serveix. Jo copio les infotaules de la wiki anglesa perquè sempre estan més actualitzades que a WD, perquè els anglesos posen les dades manuals i no a WD, perquè com molt bé vas dir en algun moment, tenen fòbia al progrés wikidater.
Això va així: actualment ningú a casa nostra excepte jo manté regularment dades de futbolistes. Les dades estan actualitzades a la viqui anglesa. A WD no. Així que si la meva infotaula té el mateix format que l'anglesa, jo puc en un moment copiar les dades que hagin canviat de l'anglesa, posar-les a la nostra, i llestos. Trigo molt menys que posant les dades a WD.
És per això que Aquesta no és la solució per a mi. Abans de fer això, tu has hagut de fer un munt d'actualitzacions a WD. Estic d'acord que sí és la solució pel Pelé, el Maradona, o el Kubala, les dades dels quals no canvien. Però no és la solució per l'Aarón Escandell perquè quan canvïi el nombre de partits jugats, no s'actualitzarà a WD, i tu tampoc no hi aniràs per actualitzar-ho. I jo tampoc. En canvi, jo sí que vaig passant pels articles de futbolistes en actiu, almenys els de la lliga espanyola, i actualitzant les dades. El tema és que trigo molt menys en actualitzar dades a una infotaula nostra que a WD. Tu, que ets un crack del WD, has trigat un mínim de 16 minuts en actualitzar el jugador a WD. Jo hagués trigat una mica més segurament. En canvi en copiar/enganxar la infotaula des de l'anglesa i traduir els paràmetres amb l'AWB trigo menys de 30 segons.
Ja sé que teòricament és millor posar les dades a WD, no m'has de convèncer d'això. Però jo et dic que a la pràctica jo no puc mantenir a WD les dades dels futbolistes en actiu mentre que sí que ho faig (encara que sigui tard) amb les infotaules, amb l'ajuda de la wiki anglesa i l'autowikibrowser. Copio les dades de l'anglesa, les enganxo a la nostra, i després hi passo l'autowikibrowser un parell de cops i queda fabulós. L'error que dius que havies vist en aquesta infotaula és perquè no m'havia donat temps de passar novament l'autowikibrowser per l'article perquè he tingut uns dies de desconnexió, però normalment no haguessis vist l'error perquè l'AWB l'hagués arreglat abans.
Exemple d'això que dic. Ves a qualsevol futbolista en actiu del València CF i mira'n l'historial: segur que veuràs que en algun moment TaronjaSatsuma ha eliminat la infotaula (i potser fins i tot en aquell moment les dades a WD estiguessin actualitzades, no ho sé). Però l'usuari no manté les dades a WD, de manera que queden desactualitzades ràpidament (són futbolistes en actiu, recordem-ho). Jo, (que sí que mantinc les dades) he de tornar a posar la infotaula novament quan vull posar les dades actualitzades. Una pena, perquè perdo temps si algú m'ha esborrat la infotaula abans.
Que sí, que ja sé que podria posar les dades a WD i seria teòricament millor per la humanitat. Però és que si tinc 30 minuts, en aquesta estona puc actualitzar quinze jugadors amb les infotaules i el meu sistema que ja tinc après. Mentre que en la mateixa estona no podria actualitzar més de dos o tres jugadors a WD, segurament en part perquè no controlo WD, però també perquè és molt més lent ficar dades allà manualment que copiar / enganxar de l'anglesa a la nostra i passar-hi l'AWB semiautomatitzadament.
Això que has fet estaria molt bé si les dades a WD s'actulitzessin. Per exemple si hi haugés un bot que ho fes, seria meravellós. Però mentre no sigui així, i suposo que no passarà mentre els anglesos segueixin tenint infotaules manuals....
En conclusió, quan vulgui actualitzar les dades d'aquest futbolista, hauré de tornar a posar la infotaula sencera copiant-la de l'anglesa. Perquè trigaré molt menys que entrant a WD i posant-hi dades manualment. Salut!.--Carles (enraonem) 23:25, 8 feb 2021 (CET)
@CarlesMartin: Doncs tenim un problema. Perquè sempre he defensat que cal fer coses per deixar de treballar, és a dir, no fer jo allò que pot fer una màquina. I, tal com ho expliques, el mínim esforç s'aconsegueix agafant la informació des d'enwiki. Coincideixo que la solució passa per un bot que agafi la informació de la font i la posi allà on volem. Et faig algunes preguntes per veure que hauria de fer el bot:
  • On és la font d'informació ?: enwiki no és la font, és un intermediari que resulta còmode, però que no controlem. Curiosament els anglesos diuen que no agafen de WD "perquè no la controlen i desconfien de la qualitat", però en comptes de dipositar allà la seva bona feina de cerca, s'estimen més quedar-se-la. Ara bé, la en:Linus's law que es produeix a WD, no és tant intensa a enwiki.
  • Com t'assabentes que has d'anar a cercar canvis ?. Imagino que no mires cada dia/setmana els 7.000 futbolistes que tenim a veure si ha canviat alguna cosa. Tens alguna sistemàtica ?. Tampoc es tracta de fer treballar el bot sense motiu.
Ja deus intuir que el que opino és que, si hem d'encarregar un bot, ha de ser crònic per a què garanteixi l'actualitat de la informació, ha d'anar a la font més oficial de les dades i, per descomptat, ha de carregar WD.
Fer un bot que agafi d'una wiki per passar a una altra wiki és pot fer per corregir algun error puntual o per agafar continguts no WD, com es fa amb l'eina de traducció. Però fer traspàs de dades, si és fa, cal fer-ho cap a WD.
Estaria bé que ens arremanguem entre els qui enteneu d'això dels esports, i algun botaire de referència i mirem de trobar una solució per la humanitat. Si després d'això els enwiki volen seguir fent-ho a mà, serà perquè volen, no perquè WD no sigui de qualitat.
Compto que t'impliques en aquest projecte, començant per les respostes que ens ajudaran a ubicar-lo i dimensionar-lo ?.
(cc.@Felato, Joutbis, KRLS, Toniher, Paucabot:) Gràcies, --amador (disc.) 07:53, 9 feb 2021 (CET)
Hola bon dia,
com sempre aquest és un tema de debat en el que tots dos teniu raó. L'ideal és tenir-ho tot a WD però per una persona que actualitza molts articles és molt lent. Jo ja em vaig trobar amb aquest problema fa temps. Jo donava d'alta molts jugadors i m'anava de conya poder copiar metadades de la wiki anglesa. Com la majoria dels jugadors que jo dono d'alta són jugadors històrics, ja retirats, ara faig l'esforç de donar-ho d'alta a WD, doncs, tot i que trigo més, són dades molt estables, que no solen canviar. Però, per suposat es triga molt més.
L'ideal seria que un bot fes la feina. @Amadalvarez:, fa un temps vam estar parlant de fer una pujada massiva de dades de futbolistes a WD? Al final com va quedar el tema? Sobre les fonts d'informació, jo no tindria molts dubtes. En general, les millors respecte als futbolistes són l'anglesa i la italiana. I respecte als futbolistes catalans i espanyols (ja retirats) la millor font és la nostra wikipedia. Jo no tindria problema en seguir aquest criteri:
  • Futbolistes catalans i espanyols històrics o sense pàgina a la wiki anglesa: WPCAT
  • Futbolistes en actiu o no catalans i espanyols: WPENG
Després s'haurà de veure com i quan llençar el bot.
Una segona opció. Que en Carles copiï la medatada a la wiki en català i que el bot simplement pugi metadades de la nostra wiki dels articles que nosaltres decidim.
En resum. Tots dos teniu raó i hem de buscar la millor opció per nosaltres.--Felato (disc.) 10:10, 9 feb 2021 (CET)
Gràcies, Felato. El tema que vàrem començar està aturat esperant que algú (no em facis dir qui, perquè potser sóc jo mateix) mogui fitxa. En tot cas, si ho acabem fent, només posarà WD al dia fins avui i a partir de cawiki. No és poc, i com dius, és el millor pels jugadors catalans, però el que li preocupa al Carles és el manteniment del dia a dia. Quan jo parlava de "fonts bones" excloïa específicament a enwiki. Si aconseguim que algú faci un bot, no per un cop com el que treballàvem amb el Joutbis, sinó perquè cada dia passi el rasclet, hem d'anar a les fonts de les que veuen els anglesos i qualsevol altre, les webs de la FIFA, les especialitzades als esports, que tenen resultats setmanals, etc. M'ha agradat el teu comentari de que vas carregant a WD els històrics. La família t'ho agrairà algun dia. --amador (disc.) 13:08, 9 feb 2021 (CET)
El Felato és un crack amb els jugadors històrics. Amadalvarez, el tema dels futbolistes en actiu no té solució ara per ara perquè caldria algú que faci un bot que sàpiga anar a les webs de les lligues professionals i xuclar-ne les dades i passar-lo periòdicament. Segurament és possible fer-lo, però jo no en sé, per això dic que mentre els anglesos no s'hi posin.... malament. Mentretant, les infotaules en local a mi em van bé.--Carles (enraonem) 18:24, 9 feb 2021 (CET)
Ja, però Carles, quines són les webs especialitzades que s'actualitzen contínuament i que consideres fonts fiables que ens permetrien carregar directament ?. Ja buscarem qui fa el bot, però li hem de passar la matèria primera: fonts i format de càrrega. Si tu i el Felato ens il·lustreu en el primer punt, jo aporto el segon. I creuarem els dits per trobar un botaire.amador (disc.) 00:46, 10 feb 2021 (CET)
Vaig llegint el tema. He mirat els historials de diversos jugadors del València com en:Jasper Cillessen, en:Patrick Cutrone i en:José Gayà i hi ha diversos usuaris que es repeteixen i que actualitzen les estadístiques. Potser podríem xerrar amb ells per demanar-los d'on les treuen i si usen qualque eina semiautomatitzada (bots m'ha semblat que no). Pau Cabot · Discussió 07:35, 10 feb 2021 (CET)
@Amadalvarez, Paucabot: Hi ha diversos llocs web amb estadístiques fiables, com ara BDfutbol: José Gayà, que suposo que agafen dades periòdicament de llocs "oficials" com LaLiga en el cas de José Gayà. Se m'escapa una mica com es fa per agafar les dades automatitzadament. Sóc massa vell per a això.--Carles (enraonem) 08:03, 10 feb 2021 (CET)
Gràcies, Carles. Et sembla bona idea la proposta d'en Paucabot de contactar amb els mantenidors habituals d'enwiki com a primer pas?. Si falla, ja passarem a la segona opció. amador (disc.) 08:29, 10 feb 2021 (CET)
@Amadalvarez, Paucabot: Naturalment!.--Carles (enraonem) 08:33, 10 feb 2021 (CET)
Voluntaris x contactar ?. No sé si és millor que et vegin un futboler, un botaire o un WDfever. --amador (disc.) 08:37, 10 feb 2021 (CET)
Bdfutbol és una molt bona web amb dades molt bones però que no té tota la informació. Si Gayà marxa l'any que vé a jugar a Bèlgica, a bdfutbol se li perd la pista perquè no manté la lliga belga (només manté les lligues més importants). La meva opinió pels jugadors actuals. Font fiable la wiki anglesa (per suposat que pot tenir errors però es fiable). I dues possibilitats (repeteixo pels jugadors en actiu). Un bot on com a paràmetre es pugui posar una llista de jugadors que volem actualitzar i pujar les les dades a WD des de WIKIENG. O un pas més llarg, l'usuari que vulgui actualitzar un jugador a WikiCAT, que copiï les medatades a la nostra wiki i llenci el bot amb el llistat de jugadors que vol actualitzar, i que el bot copiï a WD i esborri de WIKICAT. Aviam, res serà perfecte, però la wiki anglesa és mooolt fiable. I fonts fiables externes que actualitzin totes les lligues mundials poden existir (transfermarket potser o d'altres) però no sé si és el que necessitem. La idea seria que la feina que faria un usuari de donar d'alta les dades a WD pel jugador que vol actualitzar, ho faci el bot. No em complicaria més. Com ho veieu?--Felato (disc.) 14:54, 10 feb 2021 (CET)
@Amadalvarez, Felato: Felato, estic d'acord amb tu que les dades que posen a les infotaules de futbolistes de l'anglesa ens les podem creure, i de fet és exactament el que jo faig, perquè sempre que ho he comprovat, eren bones. Però com ja ha suggerit l'Amador, el més canònic és buscar les dades en fonts fiables externes. Passa però que jo actualment no m'hi puc dedicar. Podria mirar de contactar amb els dels historials dels futbolistes a l'anglesa, com suggereix l'Amador, però no sé ben bé si entendria el que em diguin perquè com em comencin a parlar de processos massius d'importació de dades o de bots, jo no en sé res d'això.--Carles (enraonem) 21:08, 10 feb 2021 (CET)

Gràcies per escriure[modifica]

--AlbaHermione (disc.) 14:04, 13 feb 2021 (CET) aLbA

Bon vespre![modifica]

Bon vespre Carles, Espere que et vaja tot molt bé. Gràcies per aquesta dedicacio' i qualitat que contribueixen a millorar la Viquipèdia. Enhorabona! Crec que hauries de participar, arran de les teues tan nombroses contribucions, a la celebracio' del 20é aniversari de la Viquipèdia. Tant de bo puguem ser nombrosos per a desitjar-li un molt bon aniversari a la Viquipèdia mitjançant un vi'deo breu. Et deixe els detalls més importants del missatge que va deixar Sorenike a la Taverna (tens fins al 28 per a enviar alguna cosa si t'abelleix):

"Si esteu interessats a participar-hi, heu de gravar-vos durant uns 10 o 15 segons màxim, explicant molt breument què significa, què en penseu o per què és important per a vosaltres la Viquipèdia i desitjar-li un feliç aniversari, un per molts anys, etc. És important que el vídeo que feu estigui en format horitzontal; pel que fa a la qualitat, no és un requisit indispensable, però és un valor afegit que en tingui un mínim.

Una vegada tingueu el vídeo, el podeu enviar a viquipedia@wikimedia.cat, on el rebrà la persona encarregada de l’edició."

Espere, de tot cor, que podrem comptar amb la teua participacio'. Que et vaja tot molt bé. Fins ben prompte! Claudi/Capsot el comentari anterior sense signar és fet per Capsot (disc.contr.)

PS: De fet, es podrà enviar fins a mitjans de setmana que ve, si hi participes. I de fet m'han dit el Bobby Fischer, el Karpov, el Kasparov, Deep Blue i fins i tot Elisabeth Harmon que sense tu seria incomplet!!! :) Bon diumenge!

Dues coses[modifica]

Hola. 1. Pots des-esborrar la Categoria:Persones d'Isparta, sisplau? Ara tenim una persona més. No sé cuants manquen. Jo la faré (completar a 5). (L'admin inicial no és actiu es fa 2 setmanes.) 2. Aquesta actitut mereixe una bona advertencia; Admin, 3 vegades rv sense llegir els meus resumens... --E4024 (disc.) 16:28, 1 març 2021 (CET)

@E4024: Per tornar a crear Categoria:Persones d'Isparta cal que hi hagi almenys cinc articles. Tenim cinc persones d'Isparta?. Si és que sí, inclou la categoria als cinc articles, i després la creem. Sobre la Categoria:Alumnes de la Universitat de Marmara, l'he esborrada. Ja existeix la Categoria:Alumnes de la Universitat de Màrmara, i no hauries de crear una categoria duplicada. Ja veig que has dit una cosa a Categoria Discussió:Alumnes de la Universitat de Màrmara, però el fet de proposar el canvi de nom de la categoria no t'habilita per si mateix per a tirar pel dret i crear la nova categoria duplicant-la. Primer cal esperar a veure què diuen els altres. Per exemple, jo no estic d'acord amb el canvi de nom. Si finalment s'arribés a un consens per canviar el nom de la categoria, llavors endavant, però de moment això no passa. Salut!.--Carles (enraonem) 20:41, 1 març 2021 (CET)
Tenim cinc persones d'Isparta? No sé. Tenim? (No tinc com a veure, no soc bibliotecari...) E4024 (disc.) 20:49, 1 març 2021 (CET)
Els administradors no tenen cap eina especial per a això. Una manera aproximada de buscar-ho seria mirant què hi enllaça. Si trobes cinc persones de la ciutat en aquesta llista, llavors en tenim cinc. Jo només n'he trobat quatre, en una ullada ràpida. Salut!.--Carles (enraonem) 03:38, 2 març 2021 (CET)

Enviament màscara Viquipèdia 2021[modifica]

Hola! T'has apuntat per rebre una de les màscares amb motius viquipèdics. Necessitem informació sobre la ubicació on vols que l'enviem. Escriu-nos un correu electrònic a secretaria@wikimedia.cat amb el teu nom i cognoms, usuari a la Viquipèdia i adreça postal. Les teves dades seran usades únicament per enviar-te la màscara i seran eliminades després de l'enviament. El tractament de les dades és a càrrec de l'Associació Amical Wikimedia. Salutacions.--Sorenike (disc.) 18:38, 6 març 2021 (CET)

Correcció errònia del bot[modifica]

Hola Carles, mirant per casualitat les edicions d'un bot teu a un article que vaig crear, he vist que ha traduit d'anglès al català el terme "desembre" en el títol original d'un article que està com a referència. Com que t'escric pel mòbil, desconec com s'enllaça, per tant, et passo així "en brut"; https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Especial:MobileDiff/26580710?diffmode=source No m'estranyaria que no fos l'únic cas.

Salutacions, Kajen KajenCAT (disc.) 12:58, 9 març 2021 (CET)

@KajenCAT: Gracies! ja està corregit. Sí, aquesta mena d'errades passen de vegades, ho repasso, però alguna se m'escapa, tens raó. Salut!.--Carles (enraonem) 14:39, 9 març 2021 (CET)

Benvinguda[modifica]

Moltes gràcies per la benvinguda Carles. Tractaré de fer bon ús de les teves recomanacions.

--Queso y aceitunas (disc.) 17:08, 15 març 2021 (CET)

Cacaolat[modifica]

Pq no proteger Cacaolat uns dies? --E4024 (disc.) 20:43, 15 març 2021 (CET)

@E4024: gràcies, he avisat l'usuari a veure si reflexiona.--Carles (enraonem) 21:40, 15 març 2021 (CET)

Gràcies[modifica]

Gràcies per la benvinguda a la comunitat. --NatalyDAH (disc.) 11:41, 24 març 2021 (CET)

Article Kosovo[modifica]

La modificació que has fet a la página de Kosovo crec que no es correcte.

Eliminar que és un país amb reconeixement limitat a la seva intro fa que a Google no hi aparegui, el que em sembla que és voler desinformar.

Gràciesel comentari anterior sense signar és fet per 37.29.160.19 (disc.contr.)

@37.29.160.19: Jo em limito a patrullar canvis d'anònims i reverteixo canvis no justificats sense explicació. Si vols fer modificacions a la introducció de l'article que puguin ser controvertides, proposa-ho primer a la pàgina de discussió. Salutacions.--Carles (enraonem) 22:43, 1 abr 2021 (CEST)

AWB[modifica]

Compte, hauries de revisar tots els canvis que fas amb AWB, per exemple estàs canviant Fundación March per Fundació març.--Lohen11 (disc.) 14:23, 10 abr 2021 (CEST)