Usuari Discussió:CarlesMartin

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cercaFaus[modifica]

Hola Carles,

Avui he vist que has revertit les modificacions fetes per l'usuària Laura Salazar MCP a la pàgina del Xavier Faus Santasusana. Crec que l'article inicial va ser en anglès i que la tal Laura ja hi va fer aportacions. Desprès tu el vas traduir al català i jo el vaig ampliar afegint la secció controvèrsies. Després el vaig traduir al castellà i vaig actualitzar la versió anglesa. Crec que no hi ha cap motiu per esborrar la secció controvèrsies i per això t'agraeixo que l'hagis revertit.

Sóc relativament nou a la Viquipèdia i no conec massa bé com funciona tot plegat, però et volia comentar detalls que he observat de la tal Laura a la versió anglesa que no tinc clar si es poden o no revertir o què es pot o no retocar, etc. etc. T'agrairia si també hi pots donar una mirada i deixar l'article en condicions. Suposo que després també li tocarà el rebre a la versió espanyola.

A la versió anglesa ha esborrat totes les referències i he vist que ha posat links externs dins el text de l'article que no apunten a la vikipedia. Crec que això no és correcte, oi?

Diria que he vist alguna cosa més que ara no recordo, però la veritat és que encara em costa navegar per l'historial de modificacions de les pàgines.

Confio en el teu bon criteri per deixar els articles en condicions.

Moltes gràcies per tot.

Voraviu (disc.) 17:14, 2 ago 2019 (CEST)

Hola, @Voraviu:. Segurament és una persona amb un evident conflicte d'interessos, ja que és treballadora de l'empresa del biografiat, l'MCP del seu nom d'usuari significa "Meridia Capital Partners" ni més ni menys. Per tant, no hauria d'editar aquest article en cap idioma, en la meva opinió. De tota manera, jo només controlo la viquipèdia en català. Si t'interessa controlar les versions en altres llengües cap problema, les polítiques són semblants en totes les versions. He vist que l'has revertit en anglès, i has fet bé. Salut!.--Carles (enraonem) 10:34, 5 ago 2019 (CEST)
Hola @CarlesMartin: la veritat és que aquest MCP canta bastant, tot i que segon Linkedin ja no hi treballa. Vaig revertir la secció controvèrsies a la versió anglesa, peró no he gosat fer-ho amb les altres modificacions per por de complicar-ho més. Aniré afegint manualment (quan pugui) les referències esborrades i, de passada, les actualitzaré. Vaig revertir sense esperar la teva resposta... però és que estava 'impacient' per 'recuperar' l'article. Moltes gràcies per tot. Voraviu (disc.) 11:10, 6 ago 2019 (CEST)

Aforament vs capacitat[modifica]

Hola, Carles, bona nit! He vist aquest canvi. Aforament no és correcte? Porto tota la vida utilitzant-lo, i m'agradaria saber si ho faig de manera incorrecta. Gràcies. --Judesba (digues...) 02:57, 30 ago 2019 (CEST)

Joan Colom[modifica]

Joan Colom ja estava mort al 1484. No hi ha cap dubte. L'INH no es una font seriosa.el comentari anterior sense signar és fet per 37.135.140.46 (disc.contr.) .

Nogensmenys no hi ha cap mal en citar ponderadament punts de vista divergents, en qualsevol article.--Carles (enraonem) 11:09, 4 set 2019 (CEST)

Has d'incloure el terraplansme en qualsevol article sobre la astrofisica, oi?

En tot cas, perque la data de mort 1506? Es nomes perque Cristoforo Colombo va morir el 1506. On es el document que diu que Joan Colom va morir el 1506? No hi ha cap. Dons com a minim hem de respectar c. 1479 com la data de mort.el comentari anterior sense signar és fet per 37.135.140.46 (disc.contr.)

Reverteixo edicions quan suprimeixen text referenciat sense explicació, o amb explicacions unilaterals, com és el cas. No sé què és el "terraplansme" ni en quina data va morir el personatge. Però sí que sé que no has de modificar l'article unilateralment. Pot ser que hi hagi informacions controvertides; en aquest cas, sempre pots incloure altres informacions, referenciades.--Carles (enraonem) 20:02, 5 set 2019 (CEST)

pàgina discussió[modifica]

He vist que hi ha un comentari a l'entrada Marta Giné Janer. Miro de fer les correccions indicades a la pàgina d'estil. Gràcies per confirmar que hi esteu d'acord. Marta Giné el comentari anterior sense signar és fet per Marta Giné i Janer (disc.contr.)

Sí, però si fossis la mateixa persona de la qual es parla a l'article, no l'hauries d'editar, ni hi hauries d'intervenir. La Viquipèdia és un enciclopèdia que pretén ser neutral i fiable, està totalment desaconsellat que un biografiat/da editi el seu propi article enciclopèdic.--Carles (enraonem) 17:07, 11 set 2019 (CEST)

Rosegaferro[modifica]

Querido Carles, como estàs? Quanto tiempo!!!

Por favor, tendrias algun minuto por un contextito en esta nueva pagina que he abierto ahora? Muchissimas gracias por todo y hasta luego!

Rei Momo (disc.) 23:58, 20 set 2019 (CEST)

Grazie mille por el contexto, hasta luego!!! Rei Momo (disc.) 10:13, 23 set 2019 (CEST)

Agraïment[modifica]

HOLA CARLES, MOLTES GRÀCIES PER DONAR-ME LA BENVINGUDA.--CANALS BAYÉ (disc.) 22:57, 4 oct 2019 (CEST)

Torna Maurici23 / Tanufu2 (ara com a Alvo33) i continua igual[modifica]

Hola, Carles. Suposo que te'n recordes de l'usuari Tanufu2 (abans Maurici23), l'usuari que no sap català i utilitza un traductor automàtic per fer edicions polèmiques a les pàgines relacionades amb el carlisme. El vas blocar dos cops perquè provocava guerres d'edicions i li vas escriure això a la seva pàgina de discussió:

Em sap greu, t'he blocat altre cop, ara per un mes. Insisteixes en seguir modificant l'article Carlisme sense proposar els canvis abans a la pàgina de discussió, això provoca guerres d'edicions. Espero que hi pensis i que quan tornis facis més cas.

Bé, ara ha tornat com a Alvo33, i el primer que fa és editar de manera polèmica en la introducció de l'article Carlisme (sembla que posar-hi les seves idees a la introducció és l'única cosa que l'interessa, perquè en el cos de l'article no afegeix res) sense proposar res abans com li vas dir.

Aquesta tàctica de canviar continuament de nom d'usuari per tal de "blanquejar" el seu historial no és cap novetat en ell. A la Wikipedia en castellà (d'on està expulsat) li han descobert 51 comptes titella. No té cap respecte per cap norma ni cap administrador del projecte Wikipedia.--Bradoman (disc.) 00:58, 11 oct 2019 (CEST)

@Bradoman: Avisat a la seva pàgina de discussió. Salut!.--Carles (enraonem) 09:39, 11 oct 2019 (CEST)
Gràcies, Carles. Ara està fent novament guerra d'edicions a Carlisme perquè he restaurat l'estatu quo anterior als seus canvis unilaterals amb la titella.--Bradoman (disc.) 21:13, 12 oct 2019 (CEST)
Hola, Carles. Suposo que aquest tema t'aborreix, però novament et demano la teva mediació. No vull continuar amb les guerres d'edicions, però l'usuari-titella Alvo33 està fent exactament les mateixes edicions que feia Tanufu2 i que generaven guerres d'edicions. Crec que amb unes pautes clares com les que vas posar es podria arribar a acords d'edició fins i tot amb ell, si tingués alguna consideració pel parer dels altres. No respecta el meu treball, perquè sóc l'autor de seccions senceres i en lloc d'ampliar ell l'article si ho considera necessari, fa retocs absurds que vol imposar per la seva voluntat i sense justificació. Per exemple, ha canviat títols de seccions per coses absurdes com "El programa de Leandro Herrero" en comptes d'"El programa de Carles VII" o "l'Àlbum de Joan Maria Roma" substituint la secció "Ideologia". És com si en lloc de posar-hi, per exemple, "la societat carlina" citant llibres de l'historiador Robert Vallverdú (que es podrien utilitzar perfectament, ja que l'article encara es pot ampliar molt), hi posés "la societat de Vallvedrú". Em sembla patètic i res seriós. Un usuari que no parla català hauria de ser més humil. Si tingués interès en treballar realment per a millorar l'article (no només per posar el que a ell li agrada a la introcció i canviar títols de seccions), jo mateix podria corregir i fer més llegible el que escriu. A sobre amaga el seu historial viquipèdic amb nous comptes, com si ell mateix pensés que està vandalitzant.--Bradoman (disc.) 01:53, 15 oct 2019 (CEST)

1) Li demano a Bradoman que vaig deixar de dir-me titella quan he dit molt clar que vaig perdre les claus de la meva anterior compte.

2) Si les meves aportacions a l'agost van ser tan evidentment absurdes ¿perquè Bradoman va callar durant dos mesos? Suposo que era més divertit deixar-me anar treballant a poc a poc i de sobte, quan hi ha coses temporalment ja consolidades, anul·lar-ho tot de cop a partir d'una fal·làcia ad hominen. Per cert, el fullet programàtic ressenyat en certa secció: El gobierno carlista: lo que es en teoría y práctica (1973) ¿qui el signa com a autor? ¿Leandro Herrero o Carles VII? Si Bradoman vol fer una secció sobre el programa polític de Carles VII que recollia documents de Carles VII ... Els textos ideològics de Bardina ¿són representatius del conjunt del carlisme des de 1833 fins avui passant per totes les èpoques? ¿O no és més lògic contextualitzar-los en relació a l'Àlbum on van ser publicats en 1935?

3) Estic intentant arribar a acords amb Bradoman, una vegada que va tornar a aparèixer després d'un any, en pàgines de discussió i passa olímpicament.--Alvo33 (disc.) 16:24, 15 oct 2019 (CEST)

La pàgina de discussió de CarlesMartin no és el lloc per a debatre amb mi. Qualsevol cosa m'ho escrius a la meva pàgina de discussió. I deixa d'escriure per a la galeria, que si hi alguna cosa evident és que no vols consensuar res amb mi i no enganyes ningú. I +336 bytes no son "2 mesos de treball".--Bradoman (disc.) 16:38, 15 oct 2019 (CEST)
Per cert, amb aquesta reversió Alvo33 ha incomplert la regla de les tres reversions.--Bradoman (disc.) 16:41, 15 oct 2019 (CEST)

No he desfet cap edició, únicament he anat a buscar l'última edició de CarlesMartin i l'he restaurat.--Alvo33 (disc.) 16:44, 15 oct 2019 (CEST)

Bradoman és un mentider, la regla estableix que: Els editors no han de realitzar més de tres reversions d'una pàgina en un període de vint-i-quatre hores. Es considera una reversió no solament la restauració d'una versió anterior sinó les edicions que reintrodueixin o eliminin el material en qüestió.--Alvo33 (disc.) 16:49, 15 oct 2019 (CEST)

Ara es permet esborrar-me 9.934 bytes de treball. Si us plau, aquí cal una mediació. Gràcies!--Bradoman (disc.) 18:09, 16 oct 2019 (CEST)

Sol·licito el bloqueig de la pàgina prèvia restauració de l'última edició d'un editor neutral, CarlesMartin. L'argumentari de Bradoman és contradictori per minuts: d'una banda d'uns pocs dies pretén tornar al status quo de FA MESOS (mesos en què va estar en silenci) i per un altre fixar una nova redacció de més de 9.000 bytes en què es carrega igualment totes les meves aportacions d'agost.--Alvo33 (disc.) 19:41, 16 oct 2019 (CEST)

Carlisme y Rafael Ferrando Sales[modifica]

Bona nit, en el passat vaig anar Tanufu2 però vaig perdre les claus. Entenc que davant els canvis recents que han provocat la reacció de Bradoman calgui anar a la pàgina de discussió, però que de sobte vulgui esborrar del tot totes les meves aportacions realitzades des d'inicis d'agost no em sembla normal, quan en dos mesos no va mostrar queixa alguna. A més està mentint, a la pàgina de Rafael Ferrando Sales m'ha esborrat una cosa amb l'excusa FALSA que és un blog, quan és un web.--Alvo33 (disc.) 21:18, 12 oct 2019 (CEST)

La versió que he restaurat a la pàgina de Carlisme ha estat la que vostè ha editat aquesta tarda, no cap altra. https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Carlisme&oldid=22087665 --Alvo33 (disc.) 21:37, 12 oct 2019 (CEST)

Entrevista biogràfica a Maria Teresa de Borbó Parma[modifica]

https://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Carlisme#Enlla%C3%A7os_externs_que_proposo_afegir

Agrairia la seva mediació, encara que no és una font objectiva per la senzilla raó que cap testimoni biogràfic ho és, és una entrevista biogràfica excepcional i molt llarga d'una persona que va estar en la primera línia del carlisme a mitjan segle XX com filla del que va ser el seu màxim líder entre 1936 i 1975.--Alvo33 (disc.) 18:40, 18 oct 2019 (CEST)

@Alvo33: No sé ben bé què vols dir. No conec el tema, ni hi tinc especial interès. Si vols afegir un contingut, has de parlar-ho amb els altres usuaris que intervinguin a la pàgina de discussió de l'article, i no amb mi. Si us poseu d'acord, l'hi afegeixes. Si no us poseu d'acord, no. Salut.--Carles (enraonem) 08:17, 19 oct 2019 (CEST)

¿I no hi ha cap wikipedista especialista en Història Contemporània que sigui de confiança de l'administració que pugui intervenir per afavorir consensos en aquesta classe de casos? Una salutació.--Alvo33 (disc.) 19:06, 22 oct 2019 (CEST)

Aportació al tercer paràgraf de la Introducció: Projecte carlí d'Estatut d'Autonomia per a Catalunya dins d'una Confederació[modifica]

https://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Carlisme#Aportaci%C3%B3_al_tercer_par%C3%A0graf_de_la_Introducci%C3%B3:_Projecte_carl%C3%AD_d'Estatut_d'Autonomia_per_a_Catalunya_dins_d'una_Confederaci%C3%B3

També li prego mediació en aquest assumpte.--Alvo33 (disc.) 00:05, 19 oct 2019 (CEST)

@Alvo33: Et dic el mateix que en el tema anterior. Salut.--Carles (enraonem) 08:18, 19 oct 2019 (CEST)

Discussions antigues[modifica]

Hola, he intentat fer algunes modificacions a la discussió sobre l'article Woody Allen. He vist que vostè les ha revertit. No és que pensi que és un error, però m'agradaria saber perquè ha revertit la modificació. Sóc desconeixedor de la majoria de polítiques de la Viquipèdia, si m'ho pot explicar una mica. Gràcies. --Fèlix (disc.) 07:48, 22 oct 2019 (CEST)

@Fakeothername: Hola. La política és a Viquipèdia:Pàgines de discussió, on hi diu que amb caràcter general no s'han d'esborrar continguts de les pàgines de discussió. Salut!.--Carles (enraonem) 10:25, 22 oct 2019 (CEST)

No creu que en el cas que m'ocupa s'hauria d'aplicar el criteri de "Refecció per rellevància" ? Fèlix (disc.) 13:40, 22 oct 2019 (CEST)

Usuaris Escola Sadako[modifica]

Bon dia, Som una escola de Barcelona que com a treball d'aula escrivim un article de la Viquipedia. Ens passa que ens heu bloquejat suposo que perquè tots sortim amb la mateixa IP i hi ha molts alumnes treballant a l'hora. És possible trobar una solució perquè no ens passi això a les hores de classe? Gràcies.el comentari anterior sense signar és fet per Ventadorm (disc.contr.)

El santó darcawi de Marràqueix[modifica]

Hola Carles, He trobat aquesta obra al MNAC (tot i que no està exposada habitualment. [1]. Salutacions el comentari anterior sense signar és fet per Xavierdivers (disc.contr.)

Molt bé, @Xavierdivers:, però ja hi era, a l'article, aquesta obra, no?.--Carles (enraonem) 01:35, 26 oct 2019 (CEST)

Escola SAdako[modifica]

Hola Carles, La nostra IP és variable. Em diu l'informàtic que us doni això: sadako1.opendns.org Sembla que aquí es pot consultar la que és en cada moment. Gràcies el comentari anterior sense signar és fet per Ventadorm (disc.contr.)

@Ventadorm: D'acord, però llavors això vol dir que quan un alumne entri, segons el dia que ho faci, la IP des de la qual vol escriure pot estar blocada o no. La qüestió és que si passa que està blocada, veureu un avís que us ho diu, i allà hi ha escrita la vostra IP. Llavors si voleu que sigui desblocada, ens heu de dir quina IP és en concret. I el millor seria demanar el desblocatge a VP:PA perquè és més probable que allà sigui vista la petició més ràpidament que no pas si la demaneu a un administrador en concret, com jo, que podria no estar en línia en aquell moment. Salut!.--Carles (enraonem) 13:16, 28 oct 2019 (CET)

Escola SAdako[modifica]

Gràcies per la resposta. Entenc que ens has desbloquejat. En principi sembla la IP que no varia gaire sovint. La propera vegada escriuré a l'enllaç que m'has donat.

Escola Sadako[modifica]

Bon dia, ens tornem a trobar bloquejats. Aquestes són les dades: Adreça IP: 88.21.201.74 Administrador: ‪CarlesMartin‬ Motiu: Abusos reincidents Blocatge original: 88.21.201.74 Identificació del bloqueig: 28607 el comentari anterior sense signar és fet per Ventadorm (disc.contr.)

Estem ja acabant aquesta feina durant el dia d'avui i us agrairíem molt si ens podeu desbloquejar un parell de dies i ja ho tindrem fet. Moltes gràcies.

@Ventadorm: Fet Fet!--Carles (enraonem) 11:35, 5 nov 2019 (CET)

SIUSPLAU ARREGLEU LA TAULA PERSONAL DE VERDAGUER[modifica]

SIUSPLAU, JO NO SÉ COM FER-HO PERÒ ALGUN FILL DE PUTA ESPANYOL DE MERDA HA POSA'T A RELIGÓ: VOX I LLOC D'ENTERRAMENT: VALLE DE LOS CAIDOS AL MEU POBRE MOSSÈN CINTU, SIUSPLAU ARREGLI-HO el comentari anterior sense signar és fet per Solanich (disc.contr.)

ja està ja ho he arreglat[modifica]

he arreglat el que algun cap de suro li havia fet a deshonra a la taula d'identitat de verdaguerel comentari anterior sense signar és fet per Solanich (disc.contr.)

Navàs per Navars[modifica]

He vist que has canviat el nom de la població de Navàs per Navars. Si bé és cert que tens raó i que la forma ortogràfica correcta seria Navars, crec que s'hauria de mantenir l'opció incorrecta Navàs, atès que en tots els documents i estaments oficials hi surt així, i el més important la població ho coneix amb aquesta forma. Amb tot, em semblaria correcte esmentar que ortogràfiament hauria de ser Navars (que de fet, és com estava escrit anteriorment). Gràcies

Hola, Xiudram. Jo no he canviat pas el nom de la població de Navàs per Navars. Em vaig limitar a desfer un canvi controvertit i no justificat d'una IP anònima. No tinc, de fet, especial interès en la qüestió. Però el punt és que no es pot fer el canvi de manera unilateral, ja que tal com està l'article ara, es basa precisament en la postura contrària a la que defenses. Cal, primer, plantejar la qüestió a la discussió de l'article per mirar d'assolir un consens. Si la comunitat hi està d'acord, llavors es fa el canvi. Salut!.--Carles (enraonem) 13:00, 7 nov 2019 (CET)

Marc August[modifica]

Hola! Crec que l'automatisme t'ha jugat una mala passada perquè en aquesta edició ha canviat un nom d'una persona. Simplement ho dic per si es pot mirar de perfeccionar-ho ;) --Davidpar (disc.) 09:22, 9 nov 2019 (CET)

Canvi de marca de la WMF[modifica]

Benvolgut,

per la rellevància del tema i, com a viquipedista actiu que sou, m'agradaria aprofitar l'avinentesa per a convidar-vos que pugueu donar el vostre parer i, votar si s'escau, en la presa de decisió sobre el canvi de marca que es vol portar a terme des de la Fundació Wikimedia:

Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Marca de la WMF

Cordialment,

--Toniher (disc.) 20:38, 12 nov 2019 (CET)

  1. «El santó darcawi de Marràqueix». [Consulta: 25 octubre 2019].