Usuari Discussió:CarlesMartin

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cercaCorregir les meves entrades.[modifica]

Hola bon dia. He fet algunes entrades per persones històriques i em demaneu algunes correccions. També he posat algunes fotos que veig que després no apareixien o traieu. Jo no domino gaire la informàtica i no ser acabar els articles com vosaltres voleu. Però tinc molta informació històrica que crec que és una llàstima no poder compartir per tots els requisits que teniu. Moltes gracies.el comentari anterior sense signar és fet per Jmartinpay (disc.contr.)

Sí, @Jmartinpay: però és que ningú en sap el primer dia. Cal llegir les polítiques i les guies d'edició per aprendre'n. Seria recomanable que seguissis els enllaços que hi ha al requadret verd a la teva pàgina de discussió. Salut!.--Carles (enraonem) 06:46, 1 gen 2019 (CET)

Enraonem?[modifica]

Hola, Carles, tu diràs :)--Ivan Avz F (disc.) 18:22, 5 gen 2019 (CET)

Nicoletta Orsomando[modifica]

Querido Carles, buenas dias, como estàs? Feliz Año Nuevo!!!

He abierto ahora esta pagina, i te pido por favor algun minuto por un contextito rapido.

Muchas gracias por tu tiempo precioso, i hasta luego!!!

Rei Momo (disc.) 11:07, 14 gen 2019 (CET)

Agraïments[modifica]

Carles : Gràcies. Anriré fent, apoc a poc. Ja tinc 77 anys. Però m'agraden els reptes. El meu blog: http://guidanceinspain.blogspot.com el comentari anterior sense signar és fet per María Luisa Isaías (disc.contr.) --Carles (enraonem) 20:06, 28 gen 2019 (CET)

Arsames II d'Armènia[modifica]

Hola, Carles. Digues, ¿quina és la utilitat de mantenir una infotaula que «només mostra un nom»? No mostra almenys un arxiu, data i lloc de naixement, etc. ¡Criteri, si us plau! A no ser que a causa de problemes de connexió no vegi res —i no he trobat ni una imatge o dada addicional en Wikidata—. Salutacions, — Vercelas (quæstiones?) 19:10, 11 feb 2019 (CET)

Hola, Vercelas, en aquesta viquipèdia hem optat per incloure la {{infotaula persona}} en tots els articles de biografies, perquè resulta que tenim aquesta infotaula bastant desenvolupada, i xucla sempre dades de wikidata. Per tant, és útil tenir la infotaula inserida a l'article, encara que en un moment determinat no mostri dades, ja que en qualsevol moment algú podria inserir-les-hi a wikidata. De fet, veig que algú ja ha modificat wikidata i ara si que mostra alguna cosa. Salut!.--Carles (enraonem) 11:34, 12 feb 2019 (CET)

César Puig[modifica]

Crec que no cal venir a Wikipedia a fer política. On és el document administratiu o jurídic que aprova que les persones que varen ser cessades en aplicació de l'art. 155 CE78 estan "en suspensió"?

Salutacions,

--88.0.24.172 (discussió) 03:00, 17 feb 2019 (CET)

Pàgina per esborrar[modifica]

Bona tarda carles,

La pàgina https://ca.wikipedia.org/wiki/Arnau_Mar%C3%ADn

Hauria de ser esborrada.

moltes gràcies i a reveure --DoriyakiSan (disc.) 17:23, 19 feb 2019 (CET)

Fet Fet!, gràcies, DoriyakiSan. De tota manera, en aquests casos és millor que a la pàgina hi posis la plantilla {{Supressió}}, i així qualsevol administrador ho pot fer. T'ho dic perquè de vegades jo passo dies sense entrar per aquí. Salut!.--Carles (enraonem) 17:28, 19 feb 2019 (CET)

Reversions múltiples[modifica]

Bon dia Carles,

Quan hi ha un article al que algú ha fet varies modificacións vandàliques una rera l'altre, la única manera de revertirles és anar una per una cap enrera ? No hi ha cap manera d'eliminar-les en bloc ? He intentat només desfer la primera (cronològicament) però em diu que no es pot fer perquehi ha modificacions intermèdies :-(

Gràcies i a reveure --DoriyakiSan (disc.) 10:16, 20 feb 2019 (CET)

Lluís de Santàngel[modifica]

"Per contra, altres historiadors[3] veuen en aquest fet la prova que la descoberta del Nou Món fou una empresa catalana portada a terme per catalans i subvencionada per la corona d'Aragó."

Eixe paràgraf no té cap sentit, Lluís de Santàngel no era català, era natural del Regne de València i per tant la seua aportació es valenciana. Esta cita prové d'un pseudohistoriador amplament rebutjat a tota la comunitat académica.

El paràgraf hauria de ser modificat o eliminat completament.el comentari anterior sense signar és fet per 37.133.63.169 (disc.contr.)

@37.133.63.169: Però el paràgraf és més llarg. Primer diu que "Segons alguns historiadors,...." una cosa, i després és quan diu que "Per contra, altres historiadors...." una altra cosa. Mencionar diferents punts de vista sempre està bé. Suprimir un punt de vista no acostuma a ser convenient. Salut!.--Carles (enraonem) 11:50, 4 març 2019 (CET)
Perdonau que m'hi fiqui. És cert que s'han de mencionar els diferents punts de vista, però també és cert que se li ha de donar el pes adequat a cadascun tal com s'explica a Viquipèdia:Punt de vista neutral. Llavors, jo em deman: fins quin punt és significativa aquesta opinió? Per saber-ho, hauríem de mirar que diuen les fonts fiables. Parlen d'aquesta hipòtesi?
Addicionalment, la redacció actual resa Per contra, altres historiadors. S'hauria de millorar aquesta redacció ja que no tenc gaire clar que Jordi Bilbeny sigui historiador (el seu article no el defineix així) i perquè la frase està en plural i, en canvi, la referència que suposadament verifica el text és a un llibre d'una sola persona. Pau Cabot · Discussió 12:26, 4 març 2019 (CET)
Naturalment tens raó, Paucabot, però no és massa el meu tema i ara no em dedicaré a escriure sobre això. D'altra banda, el que l'anònim fa no és ponderar res, sinó simplement eliminar el tros, referenciat, que no li agrada, i això és el que jo reverteixo. L'anònim podria dedicar-se a ampliar i millorar l'article, si volgués, ja que sembla que hi té interès. Sobre Bilbeny, i la seva fiabilitat, m'agrada molt l'a tall de resum] aquest. Salut!--Carles (enraonem) 13:23, 4 març 2019 (CET)
D'acord que potser eliminar-ho tot no és el que toca (o potser sí, com deix entreveure al meu comentari anterior). En tot cas, estaria bé comentar-ho abans a la discussió. Per començar, he posat un enllaç d'allà cap aquí per si es vol obrir el debat.
Respecte del comentari que citaves, jo no el trob gaire neutral ni adequat, ni trob que aporti res a la discussió de l'article. És un text més adequat per a un fòrum que per a la discussió d'un article biogràfic. A més, en el cas que ens ocupa de Lluís de Santàngel, per exemple, no sabem si hi ha més investigadors que opinen el mateix (que és la tesi principal d'aquest comentari). Pau Cabot · Discussió 13:35, 4 març 2019 (CET)

Comentari[modifica]

En l'entrada sobre Emili Cuatrecasas utilitzes "Tanmateix" com si fos "Aixi mateix", tanmateix vol dir "No obstant", és adversatiu el comentari anterior sense signar és fet per 31.4.186.32 (disc.contr.)

Ho sento, no sé ben bé què vols dir. No recordo haver fet cap modificació en aquest sentit. A quina edició en concret et refereixes?--Carles (enraonem) 10:00, 12 març 2019 (CET)

Martín Montoya i Torralbo[modifica]

Hola CarlesMartin. Intento actualitzar les plantilles suprimint les obsoletes que han d'acabar desapareixent. Si el problema era afegir dades que faltaven a WD ja està arreglat, de fet, si miressis l'historial a WD veuries que ja havia afegit/canviat dades el primer cop que la vaig substituir, ara he acabat de completar-ho, crec que no manca res. De totes maneres penso que no t'hages costat gaire afegir les dues dades que mancaven a WD abans de desfer el canvi per que finalment les vas acabar afegint en local per mantenir una infotaula obsoleta. Be, crec que ara està completa la infotaula, ja diràs res.--Kette~cawiki (disc.) 02:07, 14 març 2019 (CET)

Hola @Kette~cawiki:, faltaria el peu de foto, però ja l'hi posaré jo a wikidata. En el cas dels futbolistes la infotaula persona no acaba d'estar del tot solucionada, i quan són entrenadors, menys encara. No hi ha problema en fer el que has fet, però cal assegurar-se primer de que les dades estan totalment transferides a WD. Jo personalment trigo molt menys en actualitzar dades de partits i similar en local que a WD, i per això no em dedico a fer-ho a WD actualment. Vaig desfer la teva edició, no per retreure't res, espero que no t'ho hagis pres malament; al contrari, trobo que fas una feina excel·lent a la viquipèdia. Simplement és que darrerament m'he trobat amb diversos usuaris que suprimeixen infotaula de futbolista i no s'hi fixen en si a WD hi ha realment totes les dades que la infotaula en local mostrava. Per això desfer el canvi és una manera ràpida de fer-ho notar. Simplement era això. Naturalment no tinc res en la substitució d'infotaules, i t'agraeixo que ho facis, però sempre que no desapareguin dades pel camí. Salut!.--Carles (enraonem) 10:03, 14 març 2019 (CET)

Usuari Bloquejat[modifica]

Hola Carles, Sóc Núria Pérez (NúriaPeray), alumna de la Universitat Rovira i Virgili. Junt amb una companya estem realitzant una entrada a Viquipèdia "menor estranger no acompanyat"que és un dels treballs que hem de realitzar al grau. Avui dia 14 de Març, m'he trobat que la meva IP, i per tant, el meu usuari ha estat bloquejat automàticament perquè la meva adreça IP, ha estat utilitzada recentment per l'usuari Aina hb. El motiu del blocatge de Aina ha estat "conducta intimidatòria o hostil" Fet que no entenc. M'agradaria que se m'expliqués el motiu, ja que aquest conte únicament l'utilitzo amb una finalitat educativa. Gràcies per la teva atenció.el comentari anterior sense signar és fet per Núria Peray (disc.contr.)

Hola @Núria Peray:. La IP ja està desblocada, hauries de poder editar. Les raons del blocatge (i del desblocatge posterior) les pots trobar a Usuari Discussió:Aina hb. Salut!.--Carles (enraonem) 11:54, 14 març 2019 (CET)

Bloqueig de la IP[modifica]

Bon dia. Fa poca estona l’usuaria Gemma paro ha estat bloquejada. Resulta que la IP des de la que treballa és una IP que fan servir els alumnes d’informàtica de la seva classe i que estan editant articles de la viquipèdia. T’agraïria que ens la desbloquejessis per a que la resta d’alumnes poguessin seguir amb les seves edicions. Com a professor tindré present aquest bloqueig de l’alumna. Gràcies per endavant. Manaies (disc.) 10:34, 19 març 2019 (CET)

@Manaies: Hola, he desblocat la IP, espero que ja ho tinguis solucionat. Salut!.--Carles (enraonem) 10:47, 19 març 2019 (CET)

Presa de decisió «tancament» de la Viquipèdia[modifica]

Com a viquipedista molt actiu m'agradaria poder convidar-te a qui puguis donar el teu punt de vista en aquesta presa de decisió. Gràcies! --Toniher (disc.) 21:34, 22 març 2019 (CET)