Usuari Discussió:CarlesMartin/2020-2

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Translation notification: VisualEditor/Newsletter/2020/July[modifica]

Hello CarlesMartin,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to català on Meta. The page VisualEditor/Newsletter/2020/July is available for translation. You can translate it here:


The deadline for translating this page is the end of this week.

Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 22:26, 6 jul 2020 (CEST)

Translation notification: Trust and Safety/Case Review Committee/Charter[modifica]

Hello CarlesMartin,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to català on Meta. The page Trust and Safety/Case Review Committee/Charter is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 10:33, 8 jul 2020 (CEST)

Article en construcció[modifica]

Holaaaaaa! Ja sé que l'article no està bé, estoy en ello el comentari anterior sense signar és fet per BibliotecaelMoli (disc.contr.)

teatre musical[modifica]

Hola Carles, he editat alguns títols de l'article que estaven incorrectes merry me a little La Burgesa ...

Trobo a faltar bios de gent que cites: Óscar Peñarroya, Xavier Torras, David Pintó, Marc Sambola, Dani Campos, Mariona Castillo,Jordi Vidal... gent que ja comença a tenir una notorietat en el món del musical. M'ajudes? L'altre dia (vaig pagar la novatada) vaig escriure l'article d'Anna Rosa Cisquella (actriu i productora de Dagoll Dagom) i me'l van esborrar sencer.

Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per Nomada77 (disc.contr.)

@Nomada77: buf, perdona, és que estic en ruta i no tinc temps ara mateix, si et cal ajut escriu millor a Viquipèdia:La taverna, i segur que algú t'ajuda!. Salut!.--Carles (enraonem) 11:08, 11 jul 2020 (CEST)[respon]
gràcies! (i bona ruta)

Vandalisme, continuat en el temps[modifica]

Tens dos dies (és un dir o no, des del moment que veges aquest missatge, i si vols) per a demostrar-me que a l'expressió "conegut com x" el com de l'expressió significa 'de la mateixa manera que' ('igual que' o 'com si fóra') o 'en qualitat de' i no 'de quina manera' i per tant és la preposició 'com a'. Tens dos dies per a demostrar que el mar Mediterrani no és sinònim amb la mar Mediterrània. Tens dos dies per a demostrar que el substantiu 'tir' no és sinònim del substantiu 'llançament'. Tens dos dies per a demostrar que 'en' no és una preposició que indica lloc. Tens dos dies per a demostrar que la locució 'degut a' no és normativa. I si tens temps explica des de quan els jugadors de bàsquet es dediquen a ficar 'gols' i són 'golejadors'. Talle ací de moment, si és que hi ha més a afegir.--Icelinne (disc.) 22:02, 14 jul 2020 (CEST)[respon]

Icelinne. Podeu trobar una bona explicació i exemples dels usos de "com a" en la gramàtica de l'AVL ("conegut com a", 26.4.3.1.f, p. 209). Per tant, si parlem de canvis com aquest, cal dir que són adequats i necessaris. Per a comentar les altres qüestions, seria convenient fer-ho a partir d'exemples concrets. --Jaumeortola (disc.) 23:15, 14 jul 2020 (CEST)[respon]
@Icelinne: La manera aquesta d'escriure en mode agressiu, i amb tan poc enteniment, és la teva habitual?. Si trobes que hi ha alguna cosa concreta errònia, digues quina, en concret. Que m'hagi equivocat en algun lloc és una possibilitat. I si es tracta d'una errada clara, la canvies, això és un Wiki. El que sí és una certesa és que el fet que el primer cop que m'escrius sigui amb exigències de que et demostri no sé què en dos dies perquè a tu et surt dels nassos és un excel·lent exemple d'oportunitat perduda per començar bé.--Carles (enraonem) 01:57, 15 jul 2020 (CEST)[respon]

petició de restricció de modificacions a l'article: línia 3 del metro de Barcelona[modifica]

Seria possible prohibir les modificacions per usuaris no registrats per la pàgina de Línia 3 del metro de Barcelona (crec que seria per 1 any). Un usuari utilttzant IP diferents cada vegada continua esborrant informació certa de l'article (malgrat que els 2 cops anteriors l'he advertit de les modificacions i l'he demanat que es registres però continua modificant el mateix). (últimes modificacions el 12 i 19 de juny).

No descarto que s'hagi d'ampliar a altres articles (que també ha modificat, però que encara no han siguts corregits) com a la pàgina de la línia 2.

Et demano disculpes si no el lloc adient per demanar, però desconec què es fa en aquests casos. el comentari anterior sense signar és fet per 9pm (disc.contr.)

@9pm: Cap problema, em pots escriure sempre que vulguis, però és que justament aquests dies no passo massa per aquí, i ara no em puc mirar això que dius en detall. Si vols, pots demanar això a Viquipèdia:Petició_als_administradors i algun company ho mirarà. Salut!.--Carles (enraonem) 23:22, 15 jul 2020 (CEST)[respon]

Translation notification: Tech/News/2020/32[modifica]

Hello CarlesMartin,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to català on Meta. The page Tech/News/2020/32 is available for translation. You can translate it here:



Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 07:27, 31 jul 2020 (CEST)

Translation notification: Tech/Server switch 2020[modifica]

Hello CarlesMartin,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to català on Meta. The page Tech/Server switch 2020 is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 15:03, 15 ago 2020 (CEST)

Hola[modifica]

Hola Carles, Avui he decidit fer-me compte a Viquipèdia i col·laborar. Volia traduir una pàgina en concret d'una població d'Alemanya al català però no he sabut com fer la part de la plantilla amb la foto, les dades de la població, etc. Podries donar-me consells per poder traduir pàgines al català? De moment començaria així i necessitaria un mini tutorial per saber com es pot fer de la forma més ràpida, àgil i fàcil. Tinc intenció d'anar traduint algunes pàgines al català així que m'aniria molt bé els teus consells.

Gràcies, Arnau. el comentari anterior sense signar és fet per ArnauJorda14 (disc.contr.)

Canviar "La ragazza nella nebbia" per "La noia en la boira"[modifica]

Podries canviar el títol del "La ragazza nella nebbia" pel català "La noia en la boira", ja què s'ha emeès a TV3 i doblada al català? el comentari anterior sense signar és fet per Gladiadorbcn (disc.contr.)

Fet Fet! @Gladiadorbcn:--Carles (enraonem) 23:34, 11 set 2020 (CEST)[respon]

M'has escrit?[modifica]

Hola, no entenc com va massa això (ja ho aniré deduïnt) Entenc que m'has escrit a la meva pàgina de discussió per passar-me els enllaços de com començar a editar? Si és així gràcies i suposo que ho has fet per la meva pregunta a la TAverna. Sóc incapaç de trobar l'apartat amb les normes de traducció que suposo que és el que m'estaves indicant. Si em pots ajustar més on ho trobo t'ho agrairé.

Noemiv1982 (disc.) 13:23, 13 set 2020 (CEST)[respon]

Doncs moltes gràcies per la benvinguda ;) Noemiv1982 (disc.) 14:30, 13 set 2020 (CEST)[respon]

Categories "Escacs"[modifica]

Hola company! Estava reorganitzant una mica les categories dels anys, en especial la d'esdeveniments. Mentre ho feia, m'he donat compte que fa uns mesos vas crear la categoria "Escacs al 2018‎" (i m'imagino que també d'altres anys). Només dir-t'ho que les properes vegades, ho pots incloure a la categoria Competicions esportives del 2018 que sol estar amagada dins d'Esdeveniments (ho estic més fent visible i més organitzat). I, a més, cal tenir en compte que la categoria podria haver sigut borrat per algú al no tenir almenys 5 artícles o categories.
Salut, KajenCAT (disc.) 15:52, 21 set 2020 (CEST)[respon]

@KajenCAT: gràcies per fixar-t'hi. De tota manera, no hi acabo d'estar d'acord. La Categoria:Escacs al 2018 no hauria d'estar dins de la Categoria:Competicions esportives del 2018. Ja hi és la Categoria:Competicions d'escacs del 2018, que al seu torn és subcategoria de Categoria:Escacs al 2018. Això és perquè dins de les categories d'escacs per any hi pot haver altres coses diferents a competicions. D'altra banda, la categoria no s'esborra "al no tenir almenys 5 artícles o categories", sinó si no té almenys 5 articles. En aquest cas sí que els té, dins d'una subcategoria. La categoria no és esborrable si té almenys una subcategoria que contingui cinc articles. Salut!.--Carles (enraonem) 18:30, 21 set 2020 (CEST)[respon]
D'acord amb en Carles (i perdonau la intromissió). Pau Cabot · Discussió 18:32, 21 set 2020 (CEST)[respon]
Realment, no vec cap motiu per afegir un apartat a la categoria anual d'Escacs en que el 100% de la infomació es pot incloure a la perfecció a la categoria esportiva i, a més, evitariem una duplicació innecessària i la incorporació d'un tema no general. --KajenCAT (disc.) 19:37, 21 set 2020 (CEST)[respon]
@KajenCAT: per exemple a Categoria:Escacs al 2012 hi ha dos articles d'escacs que no són competicions esportives. Jo crec que el que tu vols dir és que hi hauria d'haver una Categoria:Esport al 2018, i llavors sí que podries ficar-hi Categoria:Escacs al 2018. Però és que ningú no ha fet les categories "Esport a l'any tal...", i és una feinada. Sí que tenim les de "Competicions esportives a l'any tal...", però no és el mateix. Salut!.--Carles (enraonem) 21:16, 21 set 2020 (CEST)[respon]

Dear Calres Martin, I hope that you understand english. I think your decision on Clorur d'or(III) was a mistake. Please think about the changes. svg is the standard format for pictures on wikipedia and better than gif. I created the svg image as copy of the original gif version, as you can see on commons. Canucksplayer (disc.) 08:08, 7 oct 2020 (CEST)[respon]

@Canucksplayer: sorry but the file I can see on Commons is a .jpg, not a .svg . If you think you can improve it feel free to do so.--Carles (enraonem) 16:10, 7 oct 2020 (CEST)[respon]

Ajuda[modifica]

Hola CarlesMartin em podries donar un cop de mà amb el següent tema: Tema:Vw92vt6d33aauihc, em descol·loca una mica el tema del telèfon de contacte, entre d'altres coses. Gràcies!--Docosong (disc.) 10:57, 22 oct 2020 (CEST)[respon]

@Docosong: Hola, amb el tema del VP:CI sempre estem igual, a la gent li costa d'entendre-ho, perquè van de bona fe i se sorprenen del fet que ells mateixos no haurien d'editar el seu article. Sobre això si vols ja intervindré al tema, però primer et vull comentar que jo els vaig revertir perquè havien fet la típica macromodificació de l'article afusellant la seva web.
En canvi, no veig tan clara la teva darrera reversió, ja que tot i que és cert que tenen un evident CI i que no haurien de tocar l'article, també ho és que aquesta modificació sembla bastant raonable, només és un petit canvi de redactat i un parell de dades, i jo la deixaria, que al cap i a la fi és el que demanen ara a Tema:Vw92vt6d33aauihc. Si et sembla bé tornar a la versió de l'article de 14:57, 21 oct 2020‎ anterior a la teva darrera reversió, jo els puc contestar al Tema dient que no el toquin més degut al CI. Què hi dius?. Salut!.--Carles (enraonem) 15:01, 22 oct 2020 (CEST)[respon]
@CarlesMartin: D'acord, cap problema, només em grinyola la font pròpia però endavant. Gràcies!--Docosong (disc.) 15:29, 22 oct 2020 (CEST)[respon]
@Docosong: gràcies. És que tal com jo ho interpreto, l'esperit de la política del CI és evitar que la gent es faci autobombo, però en aquest cas els (petits) canvis que han fet no van en aquesta direcció (sí els primers que havien fet). Salut!.--Carles (enraonem) 16:12, 22 oct 2020 (CEST)[respon]

Revisió de l'article sobre aprenentatge basat en dispositius mòbils[modifica]

Hola,

Com ja he comentat per altres canals de comunicació, després de revisar tres cops l'article que hem elaborat grupalment i fer les modificacions i actualitzacions pertinents, opino que conceptualment està correcte.

A nivell formal, i tal i com s'ha comentat en reunions mantingudes, potser es podria ampliar una mica els paràgrafs que tenen una línia.

Respece a la meva part, l'he reestructurat i he tret els aspectes secundaris per centrar l'atenció en els aspectes centrals del text.el comentari anterior sense signar és fet per Emoragues (disc.contr.)

@Emoragues: molt bé. Però no sé per què em dius això, potser ho volies dir a algú del teu viquiprojecte?.--Carles (enraonem) 13:13, 27 oct 2020 (CET)[respon]

Urgent - Bloqueig IP[modifica]

Hola! Veig que estàs actiu, podries bloquejar aquest IP per vandalisme constant? Gràcies, KajenCAT (disc.) 16:45, 27 oct 2020 (CET)[respon]

Fet Fet! (pel Flamenc)--Carles (enraonem) 16:56, 27 oct 2020 (CET)[respon]

#ViquiLlengua7x7[modifica]

bon dia, gràcies pel missatge. He fet alguna traducció al francÈs (Joan Cayrol, Renat Botet i Lluís Creixell); se veu que el nou article no respecta les formes (Amador m'ha dit que faria una ullada sobre Joan Cayrol) I he afegit algunes fotos (Joan Cayrol, Jordi Barre, Botet).

Pasqualsevolel comentari anterior sense signar és fet per 92.167.30.87 (disc.contr.) Probablement Pasqualsevol

Moltes gràcies[modifica]

Moltes gràcies per la rebuda. Salutacions cordials (i suposo que és aquí on t'he de contestar el missatge).el comentari anterior sense signar és fet per IoannesBarcinonis (disc.contr.)

Sí, perfecte. Salut!.--Carles (enraonem) 18:25, 7 nov 2020 (CET)[respon]

Infotaula futbolistes[modifica]

Hola Carles, veig que actualitzes infotaules de futbolistes. Ara, {{Futbolista}} ja només és una redirecció de {{Infotaula esportista}} i el paràmetre de la mida de la imatge (|mida_imatge = ) l'hem eliminat definitivament. Si ho poguessis tenir en compte en properes edicions, m'estalviaries aquests retocs. El diff seria aquest i ho detect consultant Categoria:Infotaules usades amb paràmetres desconeguts. Gràcies! Pau Cabot · Discussió 11:46, 8 nov 2020 (CET)[respon]

@Paucabot: Aix, no m'hi havia fixat. Així ho faré, mercès, Pau.--Carles (enraonem) 11:48, 8 nov 2020 (CET)[respon]

Camvis[modifica]

¿Especificar la provincia de nacimiento no es correcto? Nndalf (disc.) 00:24, 11 nov 2020 (CET)[respon]

@Nndalf: Pel nostre àmbit lingüístic ens abelleixen més les comarques, si vols dir això.--Carles (enraonem) 01:50, 11 nov 2020 (CET)[respon]

https://es.m.wikipedia.org/wiki/Tomás_Bosque https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Tomàs_Bosque_Peñarroya Ja, i per ixo ye o mateix. Ixo non ye muito bien feito.

Nndalf (disc.) 16:39, 22 nov 2020 (CET)[respon]
En castellà de vegades no l'encerten massa, no.--Carles (enraonem) 19:18, 22 nov 2020 (CET)[respon]

Sobre la teva reversió[modifica]

Hola, Carles. Segons les polítiques de reversió de la Viquipèdia, es permet revertir un comentari en una pàgina de discussió d'acord amb les següents pautes:

Removing harmful posts, including personal attacks, trolling, and vandalism. This generally does not extend to messages that are merely uncivil; deletions of simple invective are controversial. Posts that may be considered disruptive in various ways are another borderline case and are usually best left as-is or archived.

(L'èmfasi és meva.)

Com ho pots veure, no pots eliminar la meva edició simplement perquè estava fora de lloc ("uncivil") o era absurda. Et demano, doncs, que desfacis la teva reversió. Moltes gràcies.--Josep Amunt i Avall (disc.) 14:20, 13 nov 2020 (CET)[respon]

@Josep Amunt i Avall: No sé d'on has tret això, no sabia que tenim polítiques escrites en anglès. No sembla que sigui de la viquipèdia en català. Lamento no poder accedir a la teva petició.--Carles (enraonem) 16:33, 13 nov 2020 (CET)[respon]
Sí, perdona, m'he descuidat de donar-te'n la font. És de la pàgina de pautes per a les pàgines de discussió: [1]. N'hi ha versió catalana, encara que està feta amb un traductor automàtic i té errors, per exemple de concordança de gènere: [2]. Que jo sàpiga, de tota manera, les polítiques són homogènies per a totes les Viquipèdies en els diferents idiomes. He fet una consulta (a la Wikipedia anglesa) i m'han confirmat que generalment no és admissible esborrar un comentari d'una altra persona, encara que contingui sarcasme, tot i que aquest darrer no és recomanat (però tampoc prohibit). Pots veure l'intercanvi aquí: [3].--Josep Amunt i Avall (disc.) 00:38, 14 nov 2020 (CET)[respon]
@Josep Amunt i Avall: Vas contestar una petició de modificació protegida d'algú amb un comentari totalment fora de lloc i jo et vaig revertir. La reversió és correcta.--Carles (enraonem) 10:10, 14 nov 2020 (CET)[respon]
Però jo he argumentat que aquesta percepció teva no és un motiu vàlid per a revertir una edició, i t'he citat la política de la Wikipedia i de la Viquipèdia en què em baso. Esperava que responguessis a aquest argument. En general, tracto de no adoptar una posició bel·ligerant, i de no revertir una edició teva, encara que sigui una reversió errònia d'una de meva, sense abans enraonar-ho amb tu, en aquest cas fent-te avinent una política d'aquesta enciclopèdia que aparentment desconeixies. Espero una justificació objectiva de la teva reversió.--Josep Amunt i Avall (disc.) 21:22, 14 nov 2020 (CET)[respon]
@Josep Amunt i Avall: Però no és una percepció meva, sinó un fet objectiu que la teva edició era fora de lloc, a banda de disruptiva, i per tant la reversió és correcta.--Carles (enraonem) 21:39, 14 nov 2020 (CET)[respon]
@CarlesMartin: Però és que la política diu que encara que una edició en una pàgina de discussió sigui fora de lloc o fins i tot disruptiva no se l'ha d'esborrar. Això és el que no m'estàs responent. Això és la Viquipèdia, no una pàgina personal teva, i per tant per revertir una edició t'has de basar en les regles de la Viquipèdia, no en el teu parer personal.--Josep Amunt i Avall (disc.) 22:06, 14 nov 2020 (CET)[respon]
@Josep Amunt i Avall: Bé, és que em baso justament en la part de la política que no destaques en negreta. Removing harmful posts, including personal attacks, trolling, and vandalism. De tota manera, fixa't que una cosa és estar enraonant amb algú en una discussió, i una altra de ben diferent contestar una petició de modificació protegida amb un no fet i un comentari absurd, perquè l'anònim que escriu es podria emportar una impressió negativa del projecte, que és quelcom que jo miro d'evitar revertint la teva edició.--Carles (enraonem) 22:29, 14 nov 2020 (CET)[respon]
@CarlesMartin: I jo et nego la major i afirmo que no he fet trolling ni vandalisme, ni molt menys atacs personals. He recorregut al sarcasme per demostrar que el rei va nu (que és, penso, el motiu pel qual la meva edició ha tocat os). Ens quedaria una Viquipèdia ben esquifida si no poguéssim posar en evidència a aquell que imposa solucions sense debatre els arguments. Si el meu comentari et sembla vandàlic el pots denunciar i, davant d'usuaris neutrals, podem explicar les nostres raons. També pots aclarir, en la teva resposta a l'usuari anònim, que la meva edició és sarcàstica i no representa el punt de vista de la Viquipèdia. Com et deia, no m'agrada revertir sense avisar, i m'he estat de revertir la teva reversió de la meva edició, però espero que comprenguis que si passa el mateix en el futur preferiria que em denunciessis, no que em revertissis.--Josep Amunt i Avall (disc.) 21:44, 15 nov 2020 (CET)[respon]
@Josep Amunt i Avall: Millor seria que no passi que tornis a contestar una sol·licitud de modificació protegida d'aquesta manera, i així no hi haurà problema.--Carles (enraonem) 19:28, 16 nov 2020 (CET)[respon]
@CarlesMartin:A veure, jo no he fet cap atac personal a ningú. En canvi tu, en una resposta a una sol·licitud de modificació protegida, vas respondre "No fet! La típica creença castellanoparlant que la paraula país vol dir estat, és recurrent.--Carles (enraonem) 11:34, 28 nov 2019 (CET)"[4], que sí que és un atac personal. Així com et permets a tu mateix respostes agressives que freguen el racisme, et demano que toleris respostes meves que, a diferència de la teva, no ataquen a cap col·lectiu. No em pots demanar estàndards de civilitat que tu no compleixes.--Josep Amunt i Avall (disc.) 22:49, 16 nov 2020 (CET)[respon]
@Josep Amunt i Avall: Quan en una conversa sobre quelcom concret hi apareixen els arguments ad hominem com ara l'acusació de racisme, per exemple, és el moment de deixar-ho estar.--Carles (enraonem) 09:32, 17 nov 2020 (CET)[respon]
@CarlesMartin:L'acusació no és de racisme; l'acusació és que estàs utilitzant un doble estàndard per esborrar un comentari meu. Tu has adduït que em reverties perquè et preocupava la imatge que projecta la Viquipèdia, i jo només he invocat el teu comentari racista per demostrar que la imatge de la Viquipèdia no t'importa realment, i que el motiu que m'has donat per revertir-me és, doncs, fals.--Josep Amunt i Avall (disc.) 17:43, 17 nov 2020 (CET)[respon]
@Josep Amunt i Avall: Però no només has invocat un comentari meu, sinó que l'has titllat de racista, això és ben diferent i és un atac personal ben poc constructiu. Ja m'has dit racista dos cops, cosa desagradable, la veritat. És per això que és el moment de deixar-ho estar, crec jo, i per això no et contestaré més en aquest fil.--Carles (enraonem) 19:16, 17 nov 2020 (CET)[respon]
@CarlesMartin:Seria el moment de deixar-ho estar si no me'n retractés. Però me'n retracto. He guixat les al·lusions al racisme. Tens raó, no he de fer aquest tipus de valoracions. Mai m'havien esborrat una edició significativa, estava enfadat i no he mantingut el cap fred; reconec l'error i em faig el propòsit de no tornar a cometre'l. Dit això, continua sent cert que el teu comentari deteriora la imatge de la Viquipèdia, car fa generalitzacions sobre un col·lectiu lingüístic, que és una cosa que queda molt lletja. I la meva queixa és que estàs aplicant un doble estàndard, permetent-te a tu mateix edicions que deterioren la imatge del projecte, però revertint edicions meves que, segons tu, també ho fan. Crec que mereixo que m'expliquis per què m'exigeixes uns estàndards que tu mateix no compleixes.--Josep Amunt i Avall (disc.) 22:30, 17 nov 2020 (CET)[respon]

"Gambet"?[modifica]

Hola! No entenc aquesta redirecció. GEC parla de gambit i no té res sobre "gambet". On es parla sobre "gambet"? L'article no té cap referència sobre l'ortografia "gambet". Salutacions!--Paracel63 (disc.) 02:11, 15 nov 2020 (CET)[respon]

@Paracel63: Hola!. Al meu poble es diu gambet, i jo sempre l'he anomenat així. Als clubs d'escacs on he estat la gent en diu gambet, si parla en català, gambito si parla en castellà. La terminologia d'escacs en català no està realment massa normalitzada, la veritat. Això és degut, en part, al fet que no hi ha gaire literatura d'escacs en català, a despit del fet que els escacs són molt arrelats a Catalunya. En general, tant la GEC com els diccionaris estan fets per gent que no n'és especialista. Tens raó, la GEC diu gambit. També és cert que gambet és una paraula d'us tradicional, la pots trobar en llocs web de gent vinculada als escacs com un club, un web especialitzat o fins i tot en premsa local i que a mi personalment m'agrada més. És per això que jo, que he fet el 95% dels articles d'escacs en aquesta viquipèdia, he fet servir sempre gambet i no gambit. Aquesta matinada una IP anònima 77.75.179.1 ha canviat gambet per gambit en un centenar de llocs, sense comentar res.--Carles (enraonem) 11:16, 15 nov 2020 (CET)[respon]
Gràcies per l'explicació. Jo, també, vaig seguir les edicions de l'IP en qüestió. Crec que va escriure en algun lloc que gambet sembla com una "paraula inventada". I com l'article gambet no ésva ser referenciat per aquesta l'ortografia, va ser un pensament raonable. També @Jaumeortola: es va preguntar sobra el problema aquí.--Paracel63 (disc.) 12:52, 15 nov 2020 (CET)[respon]

article rebutjat[modifica]

Bon dia, aquesta setmana he participat - com a principiant 100%- a la Viquimarató, (dedicada als lingüistes i catalanòfils) traduint al francès uns quants articles, afegint fotos i creant un article. Respecte a aquest article he rebut un avís dient que era massa "currículum". L'article es titula "Jean-Paul Escudero". No tinc ni idea d'on ha anat a parar aquest avís, ni qui me l'ha enviat. On es troba? Gràcies.--Pasqualsevol (disc.) 15:10, 17 nov 2020 (CET)[respon]

Bon dia, @Pasqualsevol: l'article és Jean-Paul Escudero en català, en francès no està pas creat (fr:Jean-Paul Escudero). L'avís de "currículum" és al començament de l'article en català. Pots veure l'usuari que l'hi ha posat si visites l'historial de l'article. Salut!.--Carles (enraonem) 16:16, 17 nov 2020 (CET)[respon]

Article Pedrellianes[modifica]

Hola, Les referències principals de les Pedrellianes són la informació que hi ha a la pàgina web de la Biblioteca de Catalunya on hi ha accés al programa, les conclusions i l'enllaç a les ponències entregistrades. Encara no hi ha molta bibliografia editada, només les referències dels articles que ja s'inclouen. Però els enllaços a la pàgina web de la Biblioteca han desaparegut. No sé, doncs, com es pot verificar la informació. Gràcies! el comentari anterior sense signar és fet per MartaRieraSa (disc.contr.)

@MartaRieraSa: Hola, no he intervingut en aquesta qüestió. Si vols informació genèrica sobre com referenciar pots llegir VP:CF i VP:FF. Si vols comentar en concret què ha passat en aquest cas pots veure a l'historial de l'article qui és l'usuari que ha posat l'avís relatiu a les referències, per si hi vols contactar. Salut!.--Carles (enraonem) 10:03, 19 nov 2020 (CET)[respon]

Perfecte! Moltes gràcies.

Article Pau Prats[modifica]

El monjo es deia Pablo, no Pau; revisant el document bibliogràfic de les referències, pots trobar-ho a la pàgina 22. Clorociclohexano (disc.) 13:40, 8 des 2020 (CET)[respon]

@Clorociclohexano: La qüestió es pot plantejar a Discussió:Pau Prats. Salut!.--Carles (enraonem) 15:34, 8 des 2020 (CET)[respon]

Translation notification: Wikimedia CH[modifica]

Hello CarlesMartin,

You are receiving this notification because you signed up as a translator to català on Meta. The page Wikimedia CH is available for translation. You can translate it here:

The priority of this page is medium.


Your help is greatly appreciated. Translators like you help Meta to function as a truly multilingual community.

You can change your notification preferences.

Thank you!

Meta translation coordinators‎, 08:43, 17 des 2020 (CET)

El Front[modifica]

Hola, com és que has esborrat sense motiu aparent la meva concreció sobre la suposada xenofòbia del Front? Cal ser rigorosos i aclarir que el Front se'l titlla de xenòfob des de diversos sectors tal com es pot comprovar des de les referències editades. Titllar directament el Front de xenòfob és una posició política i ideològica que crec que no ens pertoca a nosaltres definir, i menys quan des del partit s'ha negat i des de la seva pàgina web no hi ha rastre de xenofòbia.el comentari anterior sense signar és fet per Dallonses (disc.contr.)

Hola, Dallonses, hauries de signar els comentaris. No sé ben bé a què et refereixes, jo faig centenars d'edicions, m'hauries d'indicar a quina et refereixes en concret. Si és a Front Nacional de Catalunya (2013), jo no sóc a l'historial recent de modificacions de l'article.--Carles (enraonem) 17:00, 19 des 2020 (CET)[respon]

El Front[modifica]

Disculpa, soc nou i hi ha aspectes que encara no domino, i crec que no duraré gaire per aquí, hi ha coses que no acabo d'entendre.el comentari anterior sense signar és fet per Dallonses (disc.contr.)

Com vulguis, Dallonses, però signar els comentaris és rellevant. A la caixa d'edició hi ha una icona, la tercera, per signar. Salut.--Carles (enraonem) 17:38, 19 des 2020 (CET)[respon]

Gràcies per la benvinguda[modifica]

Gràcies per la benvinguda i Bones Festes. Salutacions. Identitats (disc.) 11:48, 24 des 2020 (CET)[respon]

Bon Nadal[modifica]

Hola. Gràcies per totes correcciones al meu dolent catala. Una pregunta: Com fer aixo de L'Aydın amb bold a l'inici de l'Aydın Büyükşehir Belediyespor? L'apastrofe i les 3 diacritics per fer bold no sòn molt amics, crec... Millor 2021! --E4024 (disc.) 14:12, 29 des 2020 (CET)[respon]

Bon nadal, E4024. Existeix la plantilla {{'}}, ja l'he posada a Aydın Büyükşehir Belediyespor. Salut!.--Carles (enraonem) 18:45, 29 des 2020 (CET)[respon]