Discussió:País Valencià/2022

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

es diu "Comunitat Valenciana"

"Comunitat Valenciana" és l'única que té consideració oficial en el seu actual Estatut d'Autonomia. Es de lògica que es posi el nom oficial que li han donat els valencians a la seva regió o comunitat autònoma. el comentari anterior sense signar és fet per 79.141.164.13 (disc.contr.) 06:02, 25 maig 2013 (CEST)

"1. El pueblo valenciano, históricamente organizado como Reino de Valencia, se constituye en Comunidad Autónoma, dentro de la unidad de la Nación española, como expresión de su identidad diferenciada como nacionalidad histórica y en el ejercicio del derecho de autogobierno que la Constitución Española reconoce a toda nacionalidad, con la denominación de COMUNITAT VALENCIANA" FUENTES: Estatuto de Autonomía de la Comunitat Valenciana, Y LEY ORGÁNICA 1/2006, de 10 de abril, de Reforma de la Ley Orgánica 5/1982, de 1 de julio, de Estatuto de Autonomía de la Comunidad Valenciana. el comentari anterior sense signar és fet per 95.141.29.54 (disc.contr.) 11:33, 25 maig 2013 (CEST)

Arxivar

Crec no es correcte escullir els comentaris a arxivar, si s'arxive s'han d'arxivar tots o deixar-los a partir de certa data. Deixar "alguns" i d'altres posteriors no deixar-los es poc transparent--Muntaner (disc.) 11:00, 24 gen 2011 (CET)

Una solució per a pàgines com aquesta és utilitzar l'arxivador automàtic. A partir de quants dies d'inactivitat en un fil es pot arxivar? 15 dies, 30, 90...? --V.Riullop (parlem-ne) 12:16, 24 gen 2011 (CET)
Aquestos comentaris que has recuperat no ho he arxivat perquè són intervencions que no parlen de l'article en concret, no es discuteixen fonts ni el seu contingut. En resum, discutir per discutir. Per tant, havia procedit a arxivar-ho en l'historial en aplicació del punt 10 de VP:NO que diu què NO és la Viquipèdia:
10. Un fòrum de discussió: tot i que la discussió sobre els articles és una part fonamental del projecte, aquesta no és la seva raó de ser!
Eixos comentaris, al meu judici, han de restar en l'historial. Per descomptat que més enrere hi ha un fotimer d'intervencions que també són del mateix caire, però per ser més pràctic, només vaig retirar els més recents, ja que no hi ha encara un arxiu per a tot l'any 2010. Salut! --Joanot Martorell 16:41, 24 gen 2011 (CET)
El que hi ha és una pàgina que diu que la Viquipèdia no és un fòrum. El que no hi ha pas, és una norma que digui que els comentaris que no parlen de l'article o no contribueixen a millorar-lo han de ser arxivats. Penso com en Muntaner, si es vol arxivar, que s'arxivi tot a partir d'una data, i que es faci amb una periodicitat regular (és a dir, no només quan hi hagi un d'aquests comentaris). --dúnadan (disc.) 00:24, 27 gen 2011 (CET)

La Mare de Déu dels Desamparats!

Dieu: El País Valencià és un país d'Europa i de la Mediterrània situat a l'est de la península Ibèrica

A la Viquipedia aragonesa diu: O País Valencián u Comunidat Valenciana ye una comunidat autonoma d'Espanya

A la asturiana: La Comunidá Valenciana ye una comunidá autónoma na costa mediterránea d'España.

A la anglesa: The Valencian Community is an autonomous community of Spain

A l'espanyola; La Comunidad Valenciana es una comunidad autónoma de España

A l'extremenya: La Comunidá Valenciana es una comunidá autónoma d'España

A la francesa: La Communauté valencienne est l'une des dix-sept communautés autonomes d'Espagne

A la gallega: A Comunidade Valenciana ou País Valenciano é unha Comunidade Autónoma na costa mediterránea de España

A l'italiana: La Comunità Valenzana o Valenciana, è una comunità autonoma della Spagna orientale

A la latina: Communitas Valentiana est autonoma Hispaniae

A la judeo-espanyola: La Komunidad Valensiana es una komunidad otonoma de Espanya

A la piemontesa: La Comunità Valensian-a a l'é un-a dle 17 Comunità autònome ch'a formo ël Regn dë Spagna

A la portuguesa: A Comunidade Valenciana é uma comunidade autónoma da Espanha

A la romanesa: Comunitatea Valenciană este o cumunitate autonomă în estul Spaniei

A la tarentina: 'A Comunetate Valenzane o Valenciane, jè 'na comunità autonome d'a Spagne oriendale

A la siciliana: Valencia è lu nomu di na cumunità autònuma dâ Spagna

A la veneciana: Ła Comunità Vałensiana o Paéxe Vałensian, ła xe na comunità autonoma de ła Spagna orientałe

En resum, de totes les Viquipedies de les que entenc la llengua, la catalana és l'única en la qual no es diu en la primera frase que la Comunitat Valenciana està a Espanya. I a sobre, aneu i li poseu l'estrelleta d'article destacat. Quins ous teniu!--87.219.25.132 (discussió) 22:43, 1 abr 2013 (CEST)

Errades.

He fet un cop d'ull a l'article i he vist alguns errors que caldria rectificar.
• El verb "reflexar" no existeix, és reflectir. "[...] com reflexa la seua producció artística, la més important expressió de la qual és la Dama d'Elx." ha de ser "Com reflecteix/reflectix..."
• El doncs causal és incorrecte i cal canviar-lo per "perquè". "[...] No va acabar amb la cultura ibèrica, doncs encara trobem importants manifestacions artítiques autòctones..." hauria de ser "[...] No va acabar amb la cultura ibèrica, perquè encara trobem importants manifestacions artístiques autòctones...".

Només he llegit el primer paràgraf i n'he trobades diverses. Col·laboreu, per favor, perquè estiga ben escrit.

Gràcies.

Menuda sarta de manipulaciones en serie

Enhorabuena! Casi casi habéis conseguido esconder la realidad una vez más! ¿Os sentís así más a gusto? Cuesta entender que la Comunidad Valenciana es una Comunidad Autónoma de España. Infotaula manipuladora, texto parcial... Viva la Viquipèdia, wikipedia catalanista dogmática que muestra "el mundo visto per els catalans nazionalistas"... A ver cuando algunos aprendren a dejar de mirarse el ombligo --New World2 (disc.) 17:34, 31 març 2011 (CEST)

Precisament el primer paràgraf de l'article diu que és una comunitat autònoma d'Espanya. L'hauries de llegir. T'agradaria.--Pere prlpz (disc.) 17:37, 31 març 2011 (CEST)

Que a una enciclopèdia pose una cosa, no vol dir que aquesta siga real

A una enciclopèdia ha de apareixer la realitat, i el fet de que vosaltres poseu que la Comunitat Valenciana es diu País Valencià, que és un país i totes les altres coses que posseu, no vol dir que es vagen a fer realitat. Es veu que preferiu viure a la ignorància. Ho sent per vosaltres

« país [s. XIII; del fr. pays, íd., i aquest, del fr. ant. paiis, ll. td. pagensis 'pagès', der. de pagus 'camp, indret rural'] [ pl -ïsos ] m 1 1 Unitat fisiogràfica o paisatgística. La Cerdanya és un país muntanyós. 2 Contrada, terra. Un país de bolets. 2 Territori propi d'una ètnia determinada. El País Basc, el País de Gal·les, els Països Catalans. 3 Territori i població d'un estat independent. 4 En un ventall, el tros de tela o paper pintat sostingut per les barnilles. »

Qoan (dis-me!) 17:06, 3 juny 2011 (CEST)

El nombre no es correcto

Hola. Voy a hablar en español ya que no se hablar catlán. Es sorprendente ver como en otras Wikipedias aparece como "Comunidad Valenciana" traducida a los respectivos idiomas. Además, el artículo comienza diciendo que es un país de Europa y del Mar Meidterráneo. Además, también habla de los Países Catalanes. Veo un gran afán independentista en este artículo. El nombre de País Valenciano puede ser usado (aunque creedme que no tanto como dice el artículo) pero el nombre oficial es Comunidad Valenciana. Es como si hubiese un articulo titulado "Facha" para describir a los fascistas sólo porque sea más usado. --Galdius (disc.) 12:15, 19 abr 2011 (CEST)

Tienes toda la razón, la wikipedia en catalá se ha convertido en la mayor plataforma de promoción del independentismo más radical. El nombre oficial es Comunitat Valenciana, ¿Por qué se cambia el nombre? Seguro que los mismos que hacen eso luego se quejan de que en la wikipedia en español se pongá Lérida en lugar de Lleida, ¡¡Si hacéis vosotros lo mismo!! Con lo de los Països Catalans lo mismo. ¡¡Abrid los ojos de una vez!! La gente normal no necesita aislar a su región para ser feliz. --Bernabé (disc.) 15:20, 1 juny 2011 (CEST)

Una vez mas

Es alucinante la basura de Viquipedia en Català. El idioma se merece mejores articulos mas imparciales. Es que esta gente da a una opinion subjetiva (a menudo, independentista) categoria de autentica verdad.

No son articulistas, son politicos (si mirais sus perfiles la mitad con de esquerra republicana de catalunya)

Hay alguna manera de denunciar este tipo de abusos en la Wikipedia?

¿Puedes poner ejemplos concretos y ofrecer las referencias que los rebaten? ¿Qué hay de malo en que la gente con intereses políticos tenga además intereses intelectuales? ¿Acaso Obama, Aznar y muchos otros no escriben libros y nadie se queja? Se pueden denunciar las acciones de cualquier usuario que incluya información que no esté avalada por referencias. Qoan (dis-me!) 17:11, 3 juny 2011 (CEST)
Una vikipèdia feta per Aznar serà sempre una vikipèdia polititzada ultradretana i una vikipèdia feta per independentistes catalans serà sempre una vikipedia polititzada independentista catalana. Ho sabem tots, no ens enganyem a nosaltres mateixos. La Vikipèdia en Català és lo que és...--95.21.223.12 (discussió) 12:54, 4 ago 2011 (CEST)
Antigament d'ultradreta eren personatges com Hitler, Mussolini, Horvath, Degrelle, Laval o Franco, però últimament certs polítics qualifiquen d'ultradretans a aquells que dissenteixen de les seves idees i, lamentablement, alguns que no són polítics copien les estúpides modes que ens volen imposar eixos polítics. I que conste, a mi tampoc em va agradar el govern d'Aznar.--87.219.25.132 (discussió) 22:03, 1 abr 2013 (CEST)

Comunitat Valenciana i no País Valencià

Digueu que la Viquipèdia ha de ser neutral i en la vostra pàgina que haveu creat 'País Valencià' escriviu aquest fragment: "La denominació Comunitat Valenciana és l'oficial adoptada democràticament"

Si es així perquè el títol d'aquesta pagina no és 'Comunitat Valenciana' si esta es la seva denominació oficial? Per molt que digueu que no és per motius polítics si que ho és, i tots sabem que la Viquipèdia està escrita majoritàriament per catalanistes donant la seua opinió subjectiva.

També propose el canvi del primer paràgraf per una traducció del que posa a le Wikipedia: 'La Comunidad Valenciana (en valenciano y oficialmente Comunitat Valenciana) es una comunidad autónoma de España. Su territorio, con capital en Valencia, está situado en el este de la Península Ibérica' ja que seria mes fidel a la realitat i la raó és clara: primer som a Espanya i desprès a Europa, veritat que seria una tonteria dir que el meu poble es un poble situat al planeta Terra? pues este cas es el mateix.

Demane perfavor a tots els col·laboradors de la Viquipèdia que fasen el que ells mateixa demanen, ser políticament neutrals.

"País Valencià" en català ARA I SEMPRE

Doncs perquè històricament SEMPRE s'ha dit País Valencià, i perquè la dreta extremista de sempre junt amb el PP vulguin canviar la història i dir-li "Comunitat Valenciana" és el seu problema. Com a enciclopèdia CATALANA mantindrem el nom pel qual s'ha anomenat al País Valencià en català històricament i encara avui en dia fora dels sectors restrictius del PP, ja que som nosaltres els neutrals i el que la dreta no li agrada a nosaltres ens la porta fluixa. --Beethoven (discussió) 03:05, 6 jul 2011 (CEST)
Pel que dius, sembla que aquesta vikipèdia es la vikipèdia dels catalans i no la vikipèdia en català (que inclou també als valencians)--95.21.223.12 (discussió) 12:42, 4 ago 2011 (CEST)
És a dir, que el que s'ha acordat democràticament (Comunitat Valenciana) us la porta fluixa a alguns catalans. Caldrà revisar el que posa en vostra definició catalana de "democràcia"? Onajawa (disc.) 12:12, 19 ago 2011 (CEST)

Recordo que això no és un fòrum. Aquí no es tracta de discutir com ens agradaria que fos el món sinó com anomenen les fonts acadèmiques en català el subjecte de l'article (tema que s'ha discutit abastament, tot i que sempre es pot tornar a discutir si apareix algun argument nou).--Pere prlpz (disc.) 12:19, 19 ago 2011 (CEST)

Tens raó en que aquí no es tracta de discutir com ens agradaría que fos el mon, sino com es el mon en la realitat. Jo crec que s'ha discutit ben poc, perquè no es permet discutir d'aquest tema.--95.21.218.180 (discussió) 13:32, 19 ago 2011 (CEST)
Doncs, canvieu l'article d'Etiopïa per Abisínia (com s'ha anomenat tota la vida), o el de Castella y León per Castilla la Vieja, o Castilla la Mancha per Castilla la Nueva.

Suggereixo reorganitzar la posició de les fotos i canviar-les per altres de més qualitat. Si tinc temps i ganes ho faré jo mateix. --PeioR (disc.) 02:21, 11 jul 2011 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida de Onajawa

{{modificació protegida}} Crec que el paràgraf que diu "El País Valencià deixà de ser un Estat administrativament i jurídicament independent després de la Batalla d'Almansa a l'any 1707 quan passà sota administració castellana por derecho de conquista segons els Decrets de Nova Planta de Felip V de Borbó, excloent la localitat Cabdet de les delimitacions del regne conquerit" es massa curta i esbiaixada. El mateix es pot dir d'una forma una mica mes raonable de la següent manera:

El País Valencià era part integrant del Regne d'Aragó des dels temps de la Reconquesta. Després del regnat dels Reis Catòlics la major part dels territoris de la península ibèrica van quedar units políticament sota la corona espanyola, encara que mantenint en cada cas la seva independència jurídica i administrativa prèvia. Després de la Guerra de Successió Espanyola, el País València (entre d'altres territoris peninsulars) va veure abolits tots els seus furs propis, perdent tot vestigi d'independència enfront de la corona espanyola "por derecho de conquista", segons els Decrets de Nova Planta de Felip V de Borbó l'any 1707, excloent a més la localitat de Cabdet de les delimitacions de l'antic regne.

Onajawa (disc.) 13:10, 19 ago 2011 (CEST)

En contra En contra En el paràgraf modificat que proposes, parla d'una cosa distinta. El que diu el paràgraf a l'article és que el País Valencià tenia una entitat administrativa, jurídica i política pròpia anteriorment amb el Regne de València. En la proposta que fas, el paràgraf parla del que han fet els reis sobirans del País Valencià. Són dues coses diferents. Per cert que la "unió política" dels Reis Catòlics serà a nivell dinàstic, però no té res a vore amb el context polític del Regne de València com a entitat pròpia, ni amb la resta dels regnes de la Corona d'Aragó. Perquè Isabel la Catòlica no hi regnava, sinò Ferran, i els seus successors van mantenir l'estructura institucional dels regnes de la Corona d'Aragó fins l'arribada dels Borbons els quals, pel "derecho de conquista" sí que van abolir l'entitat independent per a annexionar-lo a la Corona de Castella. De la mateixa manera, amb el mateix criteri, tampoc no s'esmenta en la introducció que formara part de la Corona d'Aragó (no del Regne d'Aragó) perquè els diferents regnes no tenien res en comú excepte tenir al mateix sobirà, el Rei d'Aragó i Comte de Barcelona. Així doncs, no estic d'acord amb els canvis proposats, perquè estem parlant del País Valencià com a entitat política pròpia al llarg de la història, no de les polítiques dinàstiques dels reis. --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 17:36, 25 ago 2011 (CEST)
Isabel la Catòlica no regnava al Pais Valencià, ok. Però i Carles I, Felip II, ... tampoc hi regnaven? Està clar que és més important la història dels pobles que la història dinàstica, però esborrar als reis de la història és retallarla capritxosament. Onajawa (disc.) 11:46, 26 ago 2011 (CEST)

No fet No fet!: sense consens.--Àlex Esp (Discussió) 12:54, 7 oct 2011 (CEST)

Article's lead section

Currently we have to wait until line 3 to have a reference to "Espanya". Not really a neutral point of view. Europa, Mediterrània, Estatut d'Autonomia, poble valencià, nacionalitat històrica and comunitat autònoma: so many wikilinks before naming the state having País Valencià as an administrative division!

Compare the following articles:

  • "Califòrnia és un dels estats dels Estats Units d'Amèrica"
  • "La Campània és una regió d'Itàlia meridional."
  • "Baden-Wurtemberg (en alemany Baden-Württemberg [ˈbaːdn̩ ˈvyɐtm̩beːɐk]) és un Estat federal (Bundesland) d'Alemanya."
  • "El Quebec (en francès Québec, pronunciat /keˈbɛk/, conegut també com "la belle province") és una província canadenca..."
  • "Guerrero és un dels 31 estats de Mèxic"
  • "Alsàcia (Alsace en francès, Elsass en alemany i alsacià) és una regió de França situada a l'extrem nord-est"

Can you find any difference with this article? -- 79.0.240.131 (discussió) 04:51, 13 oct 2011 (CEST)

Evidentment, aquest article i la seva introducció està molt més treballada que qualsevol dels articles de la resta del món, que pequen d'una dependència excessiva de les fonts oficials i estadístiques. Ens hi hauríem de posar.
Pots proposar una millor introducció per Quebec, Guerrero, Califòrnia, Campània o Alsàcia a les seves pàgines de discussió.
Pel cas de Baden-Wurteberg (i potser per alguns dels altres), la introducció actual és correcte. Baden-Wurtemberg només ha existit com a land, i des de fa unes dècades. Abans havien existit Baden i Wurtemberg. En canvi, el Quebec existia abans de ser una província canadenca, i Alsàcia abans que a França hi haguessin regions administratives (abans que Alsàcia formés part de França no ho sé). El mateix es pot dir del País Valencià.--Pere prlpz (disc.) 09:42, 13 oct 2011 (CEST)
Dependence from official and statistical sources is a good, neutral choice! The current legal status of a state's administrative division (a fact!) should be given the greatest importance in the lead section, since it's a basic info that defines what is the subject we are going to talk about (that's also the point for having infoboxes at the top of page! Why should we bother having them, if they don't contain the most basic, introductory infos?).
A good solution is the one chosen for Toscana: "La Toscana és una de les regions d'Itàlia més importants pel seu patrimoni artístic, històric, econòmic, cultural i paisatgístic." First the current legal status, immediately followed by the historical and cultural aspects. And all this in a single sentence, the very first one.
It's not a case French WP has a similar wording for fr:Alsace and fr:Québec, Spanish WP for es:Estado de Guerrero, and so on (e.g. see it:Toscana, de:Bayern): it's not a matter of "more edited articles about local subjects VS. less edited articles about the rest of the world". It's just common sense for any encyclopedia editor all over the world that legal status is a basic info, deserving the article's top sentence.
Curiously enough, the current wording actually has a reference to "official sources", but not the right way. Autonomy Statute and Valencian people are mentioned even before naming the legal status (i.e. secondary infos preferred over a primary one). By the way that's also the most controversial paragraph: the preference for those secondary infos over that basic one could raise the greatest suspicions of bias towards nationalism or independentism. -- 79.0.240.131 (discussió) 11:40, 13 oct 2011 (CEST)
Please, propose a rewording of leading paragraphs. In English if you prefer, I'll translate it. --V.Riullop (parlem-ne) 18:20, 13 oct 2011 (CEST)
Sorry for being late in answering, I was a bit busy in real life! :)
Well, I simply propose: "El País Valencià és un país constituït com a comunitat autònoma d'Espanya amb el nom de Comunitat Valenciana, situat a l'est de la Península Ibèrica. La seua referència històrica és..."" (grammatical errors excluded, of course! :P )
IMHO, no need to mention the Autonomy Statute (we have a "Política i Govern" section for this) or the Valencian people (better discussed in "Demografia" section) at all in the introduction (or, at least, in the very first paragraph: see this article from en.wiki, where Scottish national culture and Scottish Parliament show up in the introduction's last paragraph - a reasonable choice, I think). -- 87.15.63.39 (discussió) 18:33, 19 oct 2011 (CEST)
A mi el canvi em sembla correcte, més concís sense canviar el sentit. De fet, tota la introducció s'hauria de revisar. Quatre paràgrafs llargs em semblen excessius per introduir el tema. Esperarem més comentaris. --V.Riullop (parlem-ne) 20:02, 19 oct 2011 (CEST)
Nobody intervened, so I think we can start to review the introduction. I'm gonna implement the changes aforementioned. Everything could be undone, however. I did't notice it was semi-protected. I hope somebody will go on with the revision. -- 95.244.62.120 (discussió) 11:29, 6 nov 2011 (CET)
No corris tant. No totes les opcions hi estan d'acord.--Lohen11 (disc.) 11:38, 6 nov 2011 (CET)
Mmmh... crec que els exemples que posa el ciutadà anglo-anònim no són aplicables en aquest cas. Recorde que la introducció es va fer d'aquesta manera, tenint en compte en primer lloc la referència geogràfica del "país" (Península Ibèrica) i desprès la referència política (Comunitat Autònoma espanyola). El cas anàleg que es va seguir va ser el mateix amb els articles de Catalunya o les Illes Balears. Veig un problema dir que és "un país constituït com a CCAA"... val... un país a on?. Tot i que estic d'acord que es podria abreujar la introducció, crec que en la definició primària hi ha de primar primer la referència geogràfica i, desprès, la referència política. No tindria sentit dir que "el Quebec és un país constituït com a província Canadenca …", per exemple, sinò "el Quebec és un país de Nord-Amèrica constituït com a …" No gensmenys, el terme de "país" en valencià és un concepte ans geogràfic que no pas polític i, a més a més, "Espanya" no es considera un concepte geogràfic ans polític. Per això no té sentit dir per exemple: "és un país d'Espanya"; passa un poc com el francès, amb "le pays de Loire est una règion française", i no tindria sentit així: "le Loire est un pays français". M'explique?. Salut! --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 11:44, 9 nov 2011 (CET)
I disagree, I think that "Québec is a country constituted as a Province of Canada" could be an ok definition, regarding completeness of information. Being in Canada implies being in North America, so the relevant geographical infos are provided immediately. Above all, I think that the legal status should precede the geographical-cultural profile in the introduction. So, if "a country" without further geographical specifications is deemed unacceptable (seeming somehow incomplete), then IMHO the best solution is "Québec is a Province of Canada" (and, of course, "El País Valencià és una comunitat autònoma d'Espanya, amb el nom de Comunitat Valenciana.")
I also have to remark that, say, France is undoubtedly a "country" under the cultural-geographical meaning, but is mentioned just as "state" in the introduction here, and the same goes for Ireland: probably it's unnecessary to mention at all the "country" status in this article's first sentence too. Cultural identity should be treated separately (in a dedicated section, or at least in the successive paragraphs of the intro, as I said before). Giving precedence to the geographical concept of "country" (over the legal status) leads to ambiguity, I think: in my first proposal I deliberately tried to give it no preeminent role. Maybe something even less ambiguous is needed, i.e. the second proposal here above.
BTW, actually I'm not an Anglo-anonymous, rather an Italo-anonymous, ma credo che ci capiamo meglio se scrivo in inglese! :) -- 95.244.62.120 (discussió) 18:50, 9 nov 2011 (CET)

Sol · licitud de modificació protegida del nom de l'article

sol·licito el canvi de nom de país valencià pel seu nom oficial comunitat valenciana, ja que pot donar lloc a interpretacions errònies i conflictes, per últim record o vull recordar que la wikipedia és una organització apolítica i el seu destí és informar correctament als ciutadans, el dia en què a la Comunitat Valenciana se li passi a cridar país valencià consideraria per la meva part correcte el canvi 213.37.233.138 (discussió) 20:39, 1 gen 2012 (CET)

Com es pot apreciar al llarg de la discussió més amunt, no hi ha un consens (més aviat al contrari) per fer aquest canvi a l'article.--Àlex (Discussió) 22:28, 1 gen 2012 (CET)
El nom d'aquest article obeeix més a la política i pot ferir o sorgir sentiments a gran part de la població de valència, país valencià era usat en temps de la segona república, però avui en dia és comunitat valència o comunitat autònoma de valència, al igual que espanya avui és Espanya i no la república d'Espanya, aquest nom aquesta violant el punt de vista neutral de la wikipedia. Aconseguir-un punt de vista neutral en alguns articles Pot ser difícil. Alguns consells Bàsics: Procureu Començar l'article AMB fets que puguin ser fàcilment comprovats (tats Històriques, et coetera). Deixeu clar el que és FET acceptat, i el que és opinió, creença, o Hipòtesi no verificada. Per Exemple, podem dir que l'home va arribar a la lluna el 1969, però no podem dir alegrement que hi va haver un complot de la CIA per matar Kennedy, a Tot ques que XXX suport que la CIA podria haver estat Unió involucrada en un complot per matar Kennedy. Pel que fa a opinions o punts de vista, calç evitar opinions personals calç citar les fonts, i mirar de triar fonts d'una certa solvència. Intenteu recoll Tots els punts de vista Possibles sobre un tema. De tota manera, penseu que estiguem recollint el Coneixement generalment acceptat. Per tant, no us veieu obligats a donar importància a teories alternatives de procedència dubtosa. Per Exemple, la comunitat científica internacional està d'acordar que la SIDA és causada per un virus. Hi ha gent que suport Altres Teories pseudocientífiques, i Això és Pot comentar, però no es li Pot donar la MATEIX importància que a la versió validada científicament, i AIXÒ calç Deixa-ho clar. Si hi ha diversos autors que discrepen sobre un tema, cal evitar una guerra d'edicions. Millor parlar-ne a la discussió de l'article i consensuar un redactat neutral entre Tots. Eviteu utilitzar la Viquipèdia per escampar els vosaltres opinions sobre temes de política, societat, Religió, esport, et coetera. Si no ho podeu evitar, treballeu en temes que no siguin polèmics o sobre Els que no hi Esteu relacionats directament! Recordeu que la Viquipèdia no ha de servir per fertilit propaganda d'un MATEIX, o d'empreses, Associacions, et coetera. avui en dia el territori valencià és OFICIALMENT anomenat COMUNITAT VALENCIANA, no país valencià. Si no es canvia el nom de l'article em veurem en l'obligació de crear una discussió, i denunciar-lo per vandalisme (contingut inapropiat), Troll, desinformació i spam (ja que en l'actualitat només certs organisme no oficials utilitza aquesta nomenclatura com TV3, PSOE-PSPV, etc ...) i no a la realitat i no a la realitat official a què es refereix aquest article, suggereixo que si vol crear un article anomenat País valencià no faci servir la definició de Comunitat valenciana o Regne valencià. http://www.publico.es/espana/142958/adios-al-pais-valenciano
Al capdamunt de la pàgina de discussió s'enllaça l'explicació dels motius d'esta denominació, que ja ha estat consensuada (no vull peixar els trolls, però dubto que ho llegeixi i vull que quedi clar que no hi ha cap discussió oberta).--Salvi "Ssola" (discussió) 23:38, 25 març 2012 (CEST)

Resolució del Tribunal Superior de Justícia

Per favor reviseu aquesta resolucion del Tribunal Superior de Justicia i modifiqueu tot lo referent a País Valencià http://www.elmundo.es/elmundo/2012/07/02/valencia/1341251603.html 79.108.155.11 (discussió) 11:52, 4 jul 2012 (CEST)

Sobre la primera frase

Estic fent una secció nova, sé que segurament podria aprofitar-ne alguna de vella. No se'm dóna bé escriure, però tot i així m'atreveixo a dir que la introducció es podria millorar.

1. He llegit que en valencià el terme «país» té un significat purament territorial. Si això és així, segurament país no és la paraula apropiada per definir-lo, doncs diu poc. (De la mateixa manera que no fem servir "país" o "territori" per començar a definir la localitat de «València», encara que aquesta també sigui un «territori»). I en quins llocs estem fent servir la paraula «país» per definir un territori a la Viquipèdia? En les comarques de Catalunya, he vist que només en una d'elles. Potser doncs, la paraula país s'usa generalment per altres significats i/o aquí pot crear confusió. Concretament en el cas de «País Valencià», on la paraula «país» ja forma part del nom, trobo innecessari tornar a repetir «país». Els «Països catalans» són països, però és millor no començar definint-los utilitzant la mateixa paraula, a part de que és redundant (veure l'article). Això sí, la veritat és que jo no trobo la paraula apropiada.

2. El nom «oficial» del territori, que és Comunitat Valenciana, no s'inclou sinó al final del primer paràgraf. No crec que això sigui adequat en una enciclopèdia.

3. Per què no incloure comunitat autònoma d'Espanya en la primera frase? A l'article de Catalunya està així.

4. La frase «El País Valencià és un país d'Europa i de la Mediterrània situat a l'est de la península Ibèrica» es podria escurçar dient «El País Valencià és un país situat a l'est de la península Ibèrica». Les dues diuen el mateix, no crec que calgui dir Europa o Mediterrània si ja es diu l'est de la península ibèrica, però segur que no cal dir les dues coses. «El País Valencià és un país de la Mediterrània situat a la península Ibèrica» o «El País Valencià és un país de la Mediterrània situat a l'est de la península Ibèrica» també em semblarien millors que la frase actual.

5. Jo no parlaria de nacionalitats (o estatuts) en el primer paràgraf. Ajuntant-ho tot, i aprofitant coses que ja han dit altres, proposo començar l'article així: El País Valencià (oficialment Comunitat Valenciana) és un país situat a l'est de la península Ibèrica constituït com a comunitat autònoma d'Espanya. La seua referència... o El País Valencià és un país constituït com a comunitat autònoma d'Espanya amb el nom de Comunitat Valenciana, situat a l'est de la península Ibèrica. La seua referència... Suggeriments ? :) --Netol (disc.) 20:36, 4 nov 2012 (CET)

Problemes lingüístics

L'article té greus problemes lingüístics que, si no se solucionen, són motiu suficient per proposar la retirada de la distinció.– Leptictidium nasutum 21:01, 9 nov 2012 (CET)

Merda de viquipedia

No deixeu millorar articles polititzats???? Quina merda de catalans.... Només estaba millorant l'introducció ja que no té ni el nom de la capital de la comunitat--Altorrijos (disc.) 12:53, 31 des 2012 (CET)

Existeix un consens sobre la introducció per això ho he revertit, si vols proposar canvis sobre la introducció s'ha de fer primer a la discussió. I modera el teu llenguatge, aquí no estem per desqualificar la gent.--KRLS , (disc.) 13:08, 31 des 2012 (CET)

Aquesta Viquipèdia

Jo sóc independentista com el que més, però sincerament, em sembla d'autèntica vergonya aquesta Wikipedia. En qualsevol article relacionat amb Catalunya o els Països Catalans hi ha una manca de neutralitat total. Ho he dit diverses vegades ja, però encara a Catalunya i en català es digui més "País Valencià" que "Comunitat Valenciana", no vol dir que aquesta sigui la veritat. Totes les altres Wikipedias es refereixen al territori com "Comunitat Valenciana" i així és com està reconegut en l'estatut d'autonomia de València. Us pregunto a vosaltres si és que tindreu la molèstia de contestar, us costa molt deixar l'independentisme de banda per escriure amb NEUTRALITAT? --L´Esplanada (disc.) 11:33, 12 gen 2013 (CET)

#PMF. – Leptictidium (digui) 11:44, 12 gen 2013 (CET)
Al comentari anterior, bravo!! el comentari anterior sense signar és fet per 87.218.38.134 (disc.contr.) 20:33, 8 maig 2013 (CEST)
Al comentari anterior, bravo!! el comentari anterior sense signar és fet per 79.141.164.13 (disc.contr.) 06:15, 25 maig 2013 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 13-06-2013

El nom es comunitat valenciana. Lluis12399 (disc.) 19:59, 13 juny 2013 (CEST)

La modificació no és pertinent, Lluis12399. El nom de l'article segueix els criteris viquipèdics d'anomenament d'articles, i el nom "Comunitat Valenciana" ja hi és reflectit, referenciat i explicat. Per tant, doncs, el nom de l'article no es canvia i segueix tal com està. Salut! --Judesba (digues...) 20:07, 13 juny 2013 (CEST)

Hola. El nombre es Comunitat Valenciana. No sé a qué viene eso del "estado valenciano" o "pais valenciano". Creo que Comunitat Valenciana es el nombre que los ciudadanos han escogido en la Transición. "estado valenciano" o "pais valenciano" puede ser dicho desde entornos nacionalistas catalanes, pero se dice Comunitat Valenciana y esto es una enciclopedia de TODOS los catalano-parlantes. Mis fuentes: CONSTITUCIÓN ESPAÑOLA: http://www.congreso.es/consti/ y ESTATUTO DE AUTONOMÍA de la Comunitat Valenciana: http://www.congreso.es/consti/estatutos/ind_estatutos.jsp?com=79 Saludos.--79.144.89.72 (discussió) 20:22, 13 juny 2013 (CEST)

Vegeu la discussió al respecte a Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià.--Àlex (Discussió) 20:37, 13 juny 2013 (CEST)
Parla en nom de tots els catalanoparlants i ho escriu en castellà... #etfelicitofill --Davidpar (disc.) 20:47, 13 juny 2013 (CEST)

Señor "Davidpar", no soy un usuario avanzado -acabo de entrar en esta página de discusión- permítame decirle -yo hablo castellano también- que ese "tono" suyo es muy intolerante hacia los catalanes que nos sentimos españoles. Y yo también SÉ que la ley, los valencianos, y los españoles designa "COMUNITAT VALENCIANA", y no "País Valencià". Es una errata enorme. Salud. el comentari anterior sense signar és fet per 79.145.237.118 (disc.contr.) 02:11, 24 juny 2013 (CEST)

Aquesta és la Viquipèdia en català, no la Viquipèdia de Catalunya. S'ha repetit molts cops: vegeu la discussió al respecte a Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià. --Davidpar (disc.) 12:00, 24 juny 2013 (CEST)
"Aquesta és la Viquipèdia en català, no la Viquipèdia de Catalunya" Precisamente por eso no le doy importancia al enlace al que me dirige, porque lo que diga TV3 no es más importante ni más vinculante que el Estatut o la Constitución, votados por los valencianos sin perjuício de los catalanes o de TV3. Se dice COMUNITAT VALENCIANA. el comentari anterior sense signar és fet per 79.145.237.118 (disc.contr.) 05:13, 25 juny 2013 (CEST)
vegeu:#PMF--Mafoso (Mani'm?) 10:08, 25 juny 2013 (CEST)
Precissament perque es la Vikipèdia en Català i no la Vikipèdia de Catalunya s'hauria d'utilitzar el nom Comunitat Valenciana, ja que es el nom que utilitzen les institucions públiques valencianes i la majoria dels valencians, que també parlen català. A Catalunya s'empra País Valencià, però a València s'empra Comunitat Valenciana, la realitat es eixa. En els dos dos llocs es parla català. Si utilitzem Pais Valencià estem utilitzan el nom que se s'empra a Catalunya, no el nom en català. el comentari anterior sense signar és fet per 95.19.23.108 (disc.contr.) 11:56, 29 juny 2013 (CEST)

Tancament de la proposta de retirada de distinció de qualitat

Quant de temps ha d'estar posat a dalt de la discusió la proposta, si és que és un debat que no hi intervé ningú des del 2008? Crec que s'hauria de retirar ja a estes alçades. Salutacions. --Joanot Martorell • Membre de WM-CAT 14:07, 14 ago 2013 (CEST)

30

En els meus trenta anys de vida mai he anomenat a la meua terra "pais valencià" ni s'ho he sentit usar a cap dels meus veins ni amics d'altres pobles. El fet de que l'anomeneu vosaltres així i digau que no es per raons polítiques sino perque en la majoria de llibres catalans s'anomena així es absurde. Molts llibres en català per lógica tenen una influencia catalanista que es la que a vosaltres os convé. Si de debó es tractara de una enciclopedia com deu mana, deurieu de tindre en compte TOTES les fonts ja siguen en espanyol, anglés o suahili. Ja que deuria primar primer la veracitat de les fonts sigen o no escrites en català. La veritat es que em molesta vore que a la meua benvolguda Comunitat Valenciana la anomeneu malament. Pero si almenys tinguereu un par d'ous i admitireu que la anomeneu així perque la majoría de la viquipedia sou catalans i per tant teniu ideologia catalanista ho deixaria passar. Pero el fet de que doneu eixa excusa barata em reventa.el comentari anterior sense signar és fet per 88.23.28.238 (disc.contr.) 04:04, 12 set 2013‎

Tiene faltas de ortografía: el título es gravemente erróneo. Manipulación secesionista DEJAD DE ADOCTRINAR A LOS CHAVALES Y RESPETAD A LA ONU, LA CONSTITUCIÓN ESPAÑOLA, AL ESTATUTO DE AUTONOMÍA Y, SOBRE TODO, AL PUEBLO QUE LO HA VOTADO. No a la guerra en syria ni en catalunya. el comentari anterior sense signar és fet per 205.204.91.236 (disc.contr.) 01:23, 16 set 2013‎
Amics anònims, podeu llegir més amunt. --Panotxa (disc.) 06:51, 16 set 2013 (CEST)
País Valencià que es? El nom correcte es Comunitat Valenciana.el comentari anterior sense signar és fet per 188.77.61.44 (disc.contr.) 14:14, 20 set 2013‎
Es diu COMUNITAT VALENCIANA (no "estat valenciá" ni "pais valenciá" ni "galaxia valenciá"). El nom correcte es Comunitat Valenciana. El nostre pais es diu Espanya, no "piel de toro". el comentari anterior sense signar és fet per 79.158.40.135 (disc.contr.) 02:15, 25 nov 2013 (CET)

Hola, quería añadir una investigación que he hecho recientemente: resulta que los valencianos (o por lo menos la gran mayoría, su ESTATUT, y cualquier organismo internacional denominan a esta Comunidad Autónoma (no "país de Europa" ni otros inventos) de España... (atención)... COMUNITAT VALENCIANA. Por favor, pido que se dejen los sesgos y denominaciones no oficiales nacionalistas para la política, o para un lugar secundario fuera de la definición principal. Esto es una enciclopedia en catalán, no la enciclopedia de CiU. el comentari anterior sense signar és fet per 79.157.65.204 (disc.contr.) 10:47, 30 nov 2013 (CET)

Viquipèdia:No feu treballs inèdits. Salut,--Arnaugir (discussió) 11:02, 30 nov 2013 (CET)

Açò és una manipulació de la realitat. Dona agonia. El país valencià no existix. I menys un país valenciá dins d'europa. Que trist. el comentari anterior sense signar és fet per Elies kolt (disc.contr.) 13:16, 1 des 2013 (CET)

pots llegir més amunt. --Panotxa (disc.) 17:29, 1 des 2013 (CET)
Per primera que no és País Valencià, i després recordar-vos que dir que és un país d'europa ja és una barbaritat. Un poc de rigor. Acò és pura política catalanista. Vosaltres sigau lo que vullgueu pero a nosaltres deixeu-nos en pau. el comentari anterior sense signar és fet per Felip V (disc.contr.) 12:46, 14 des 2013 (CET)
pots llegir més amunt.--Panotxa (disc.) 12:53, 14 des 2013 (CET)
La denominacio oficial es "Comunitat Valenciana" Fuilkence77 (disc.) 11:17, 7 gen 2014 (CET)
pots llegir més amunt. --Panotxa (disc.) 13:11, 7 gen 2014 (CET)
Hola. La denominació oficial és "Comunitat Valenciana", i no és "un estat d'Europa situat a la Mediterrània", sinó "Una comunitat autònoma d'Espanya" el comentari anterior sense signar és fet per 178.170.111.13 (disc.contr.) 02:07, 4 feb 2014
pots llegir més amunt. --Panotxa (disc.) 05:56, 4 feb 2014 (CET)
Panotxa, ets tu qui pot llegir més amunt... i també mes avall. el comentari anterior sense signar és fet per 95.17.255.32 (disc.contr.) 19:33, 21 juny 2014 (CEST)
Montoro diciendo "País Valenciano"; NO-DO (26 junio 1978, núm. 1848A) nombra el "País Valenciano" en el minuto 8 18 segundos aproximadamente --Hienafant (disc.) 15:18, 3 juny 2016 (CEST)

Es diu "Comunitat Valenciana" y está en Espanya

S'ha de canviar el nom de "País Valencià" pel de "comunitat Valenciana" pel fet que és el nom oficial. Almenys així ho diu l'Estatut d'autonomia (art 1) del Poble valencià (perquè estem parlant de la comunitat autònoma d'un estat, i no hi utopies separatistes (almenys no en la primera frase de l'article), jo SEMPRE defensaré que qualsevol denominació rellevant SI sigui descrita, però si no és l'oficial, no cap en el títol ni en la seva primera frase), de manera que tampoc podríem anomenar "pell de brau" a Espanya o "el País del Vi" a la Rioja. No és el mateix "Castella" que "La Manxa", que "Castella-La Manxa".

També he vist que a la primera frase, que ha de ser la que representi el significat més breu , generalitzat i concís per a una millor lectura , es confon en descriure amb embuts i tortuositats el que més fàcil seria descriure com :

"La Comunitat Valenciana és una comunitat autònoma d'Espanya situada a l'est de la Península ibèrica" com també es descriu en: "Castella - la Manxa (oficialment en castellà, Castilla-La Mancha) és una Comunitat Autònoma d'Espanya amb capital a la ciutat de Toledo."

Sense tant biaix catalanista que com a opció rellevant SÍ pot anar inclòs a "altres denominacions", però no en la principal i oficial. Així que jo també opto per anomenar aquesta Comunitat autònoma pel seu nom oficial. el comentari anterior sense signar és fet per 83.33.67.65 (disc.contr.) 01:07, 5 abr 2014 (CEST)

Estic d'acord. La denominació oficial i mes reconeguda en valenciá (catalá) és "Comunitat Valenciana". el comentari anterior sense signar és fet per 83.33.66.116 (disc.contr.) 22:01, 7 ago 2014 (CEST)

Quan podrem votar el nom ? com a valencià em sento dolgut . Aquesta comunitat autònoma es diu Comunitat Valenciana , els agradi o no. --Kipsde (disc.) 22:22, 10 juny 2015 (CEST)

No es neutral (It hasn't neutral point of view)

No es neutral, la cabeza tiene el nombre cambiado, favor poner plantilla. Gracias. el comentari anterior sense signar és fet per 83.33.66.116 (disc.contr.) 22:18, 7 ago 2014 (CEST)

Què deu voler dir que la cabeza tiene el nombre cambiado?--Edu Rne (disc.) 23:13, 7 ago 2014 (CEST)

Mapa

Vaya mapa habéis puesto, casi se ve más Cataluña que la Comunidad Valenciana. Por supuesto España aparece todo lo cortada posible. Cualquier región de un país aparece enmarcado en ese país en cualquier artículo de cualquier idioma.

Tampoc a Aragó o Castella - la Manxa apareix centrada la CCAA. És el sistema habitual.--Coentor (disc.) 15:39, 4 juny 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 8-06-2015

{{modificació protegida}} Discutiu prèviament els canvis a fer i no utilitzeu aquesta plantilla fins que no hi hagi un consens.

És tot mentira aquest país no exsiteix és imaginaria al igual que Nàrnia

JMESOB (disc.) 10:32, 8 juny 2015 (CEST)i m'agradaria canviar-ho tot i borrar-ho ja que no serveix per a res sols per a crear movimen ts a veure tu on trobes al mapa eixe país

La Comunitat Valenciana és una comunitat autònoma d'Espanya

La Comunitat Valenciana és una comunitat autònoma d'Espanya . És simplement això. Ni es diu País Valencià , ni és un país d'Europa ni molt menys un país Mediterrani. ¿La Viquipèdia s'ha tornat un niu independentista? Espero que em prengui en compte. --Kipsde (disc.) 22:33, 10 juny 2015 (CEST)

Potser tu no en dius País Valencià, però hi ha altra gent que sí. Una lectura interessant és Denominacions del País Valencià.--Carles (enraonem) 22:39, 10 juny 2015 (CEST)

¿ I la resta què? no som un país europeu ni mediterrani sinó una comunitat autònoma. Estem fent el ridícul en aquesta Viquipèdia per culpa d'aquestes coses.--Kipsde (disc.) 09:22, 11 juny 2015 (CEST)

Recomano consultar les definicions de «país» al DIEC i el DNV. —Leptictidium (digui, digui) 10:49, 11 juny 2015 (CEST)

Gràcies a tu!, m.--Maria Fullana de València (disc.) 12:09, 16 juny 2015 (CEST)

El País Valencià és una Regió d'Espanya com ho diu l'Estatut Valencià i la Constitució Espanyola.

El País Valencià és una regió d'Espanya com ho diu l'Estatut Valencià i la Constitució Espanyola. == La Comunitat Valenciana/País Valencià es una regió constituïda com a comunitat autònoma tal com diu el article que citeu més avall que es la constitució Valenciana. Que una pàgina web diga "es un país de la mediterrània" no té cap valor. Dona molta vergonya que aquesta "Viquipèdia" estiga totalment polititzada i no siga res neutral. Vaig editar i posar com a referència l'últim estatut oficial o d'autonomia de la Comunitat Valenciana del 2006 (no una web que no té cap valor). Tal i com diu, la regió valenciana es una comunitat d'Espanya, no "un país de la mediterrània". Sigau neturals, per favor. PER QUÈ han sigut revertits els meus canvis? http://www.gov.gva.es/documents/19318353/19661297/EACV+castellano.pdf/30d13777-e5c1-4a0e-b2c1-2d15c0e9b72c l'article hauria de ser "El País Valencià es uan regió d'Espanya situada al Est d'Europa, conformada com a comunitat autònoma". Vergonyós. Arriba he vist que algú també ho ha posat. Açò son tots els vostres arguments ¿? "Recomane llegir la definició de país" ¿? Poseu una referència d'algo oficial, o un organisme oficial que diga que es un País. Sense entrar en debats per els noms, País Valencià es correcte. Al igual que País Basc es el nom oficial d'una Regió Espanyola. Per que no voleu que es diga la veritat ¿? ¿Pose com a referència l'Estatut Valencià i em editeu la meua contribució amb la referència d'una web que no te cap validesa? ¿Pero açò que es? ¿On està el bot? ¿Haveu programat fins al bot per a que diga mentires? Mare meua... es flipant. --HardstyleGB (disc.) 23:26, 2 julio 2015 (CEST)

Però l'article ja diu que és una comunitat autònoma i que és a Espanya i tot això que proposes. Passa que també diu que és un país, i sembla que això és el que et molesta. En principi, el punt de vista neutral consistix en explicar les coses des de diversos punts de vista, cosa que l'article fa. Tu vols explicar-les només des d'un punt de vista, cosa que no és neutral.--Pere Sallavinera (disc.) 00:16, 3 jul 2015 (CEST)
@HardstyleGB: Com ja t'han comentat, segons viquipèdia:punt de vista neutral, Si hi ha punts de vista diferents sobre un tema, s'han de representar tots d'una manera justa, i en la introducció de l'article de referència estan incloses les dues: país i comunitat autònoma, i que ambdues estan suportades per referències que s'ajusten a viquipèdia:fonts fiables. Si poses en dubte alguna referència que justifica contingut en aquest o altres articles, s'agraïra que de cara a aquest article i altres que s'hi puguin veure afectats ho notifiquis, per exemple en la taverna, i així puguem millorar la viquipèdia, perquè parles d'una web que no té cap valor però no dius quina ni en què es basa la teva afirmació. --Panotxa (disc.) 06:00, 3 jul 2015 (CEST)
La mateixa font a què fa referència @HardstyleGB: diu explícitament, a l'apartat 4 de l'article 1: "La Comunitat Valenciana, como región de Europa, asume los valores…". O siga, que la font reforça el punt de vista de la DIEC y del GEC referenciats on aformen que el País Valencià és un "país d'Europa". Si busquem el significat de "país" en el Diccionari Normatiu Valencià hi diu: "Territori limitat de forma natural o artificial, que constituïx una unitat geogràfica, política o històrica", definició que encaixa per al cas que tractem. En cap cas, la font d'eixe Estatut del 1982 recull la definició de "regió espanyola" o "regió d'Espanya". Salutacions. --Joanot Martorell 12:51, 7 set 2015 (CEST)

I que te que veure tot açò últim dit? Semble que només son ganes d'embolicar perque per més que ho llig no veig cap sense. De passar de "l'article diu que es una regió Europea" a dir "buscar el significat de la paraula país" quin sentit n'hi ha? Seguixc sense veure cap text o estatut oficial que diga exactament "es un país" , lo màxim que diu, com tu mateix dius, es que és una regió d'Europa, obviament, al ser una regió Espanyola automàticament passa a ser una regió Europea, pero d'açí a dir el significat de la paraula en el diccionari... Això perdona'm, pero de neutral no té res. Si reialment sabeu la essència de la Wikipedia (recorde que es Wikipedia oficial, no una wikia extraoficial) tindrieu que fer ús de la neutralitat i es exactament lo que jo he editat i acave de reeditar. I no pot ser "n'hi han dues versions" perque no existix cap versió més que la oficial, si n'hi haguera altra per casualitat, en qualsevol cas, de oficial no té res. --HardstyleGB (disc.) 02:44, 22 oct 2015 (CEST)

Afegixc que acabe d'editar-ho a posar "regió europea" tal i com diu l'apartat de l'article 1.4 que m'havieu mencionat abans, l'altra vegada vaig posar regió espanyola i com més avall ho diu no té sentit dir-ho 2 vegades. Però cap document oficial menciona com a país i un text d'un diccionari que definixca una paraula no té cap validesa, perquè l'estatut diu que es una regió europea, trobe que no vindria mal fer ús de viquipèdia:punt de vista neutral.
Que sigui una Viquipèdia oficial (amb bastantes cometes) no significa que haguem d'estar esbiaixats cap a l' oficialitat. Recordem que, a part d'aquesta versió, n'hi ha d'altres i a la Viquipèdia tenim l'obligació de tenir-les totes en compte segons VP:PVN. Crec que intentar evitar que es digui que el País Valencià és un país només té sentit si ve de qualcú que edita amb un propòsit únic. De moment, revertesc els canvis. S'ha fet el canvi sense consens i sense esperar resposta en aquest fil. Pau Cabot · Discussió 07:23, 22 oct 2015 (CEST)
Pau, no pot ser a part d'aquesta versió n'hi ha d'altres, perque les demés versions NO son oficials i careixen de validesa. Per qué mentir si es pot dir la veritat? La Wikipedia no té les seues arrels en ser una enciclopèdia lliure i amb informació veraç? Doncs quin sentit té posar coses que agraden a uns pocs mentre existix una versió reial dels fets? He posat regió Europea, i trobe que ningú o quasi ningú no pot estar d'acord en açò... perque reialment es una regió europea, però un país europeu no, i de poc servix posar la definició de país del diccionari per malversar quan l'estatut clarament diu regió. Bona tarda --HardstyleGB (disc.) 14:28, 23 oct 2015 (CEST)
He revertit el canvi, no hi ha consens per a fer-lo. En general, hauries d'esperar a consensuar els canvis a la discussió de l'article abans de realitzar-los a l'article, tal i com ja t'havia comentat un company anteriorment.--Carles (enraonem) 14:38, 23 oct 2015 (CEST)
Seguixc sense saber per què necessita un consens algo que es la realitat, i per damunt de la realitat, algo oficial. Per què? No es veritat que es una regió Europea?? Qué es? Perque en qualsevol cas no es un país sobirà com intenteu vosaltres expressar açí... vaig posar regió Espanyola, m'ho haveu llevat, ara pose Regió Europea que es lo que diu l'estatut i m'ho segiu llevant? I l'argument d'alguns (com és pot consultar més dalt) es posar la definició de país del diccionari valencià ? Quin sentit té? Seguixc sense veure cap document oficial o amb algo de validesa que determine com a país i no com a regió. Gairebé, les meues sospites s'han fet certes. Lo que diuen acabe de comprobar-ho en els meus ulls que es veritat... En aquesta Wikipedia la veritat fa al·lèrgia, acabe de vore com censureu la veritat. Molt bé, vos deixe a vosaltres solets. Inventeu-se lo que vullgau, si vos sentiu millor posant aquestes tonteries que no tenen cap de validesa... Gràcies, feu molt per a la Wikipedia. Llàstima que a la Wikipedia .es o .com no l'importe gens lo que passa açí, perque altre gall cantaria. Molt bé, m'en vaig a la .es i .com com volieu, l'heu aconseguit; passe de llegir mentides i de vore desvariacions més grans que la centura de Barcelona. --HardstyleGB (disc.) 18:26, 23 oct 2015 (CEST)
I on ho has llegit, això de país sobirà?--Pere prlpz (disc.) 18:32, 23 oct 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 14-07-2015

{{modificació protegida}} M'agradaria proposar que el nom de Comunitat Valenciana que ix a la graella principal siga coherent amb el títol de l'article i que, per tant, fóra País Valencià. Com a valencià que sóc, crec que el terme que hauria de ser sempre a la Viquipèdia fóra País i no Comunitat, tot i ser este últim "l'oficial". En la meua opinió, País Valencià representa millor als valencians a hores d'ara.--Aferlama (disc.) 17:24, 14 jul 2015 (CEST)

Els canvis que proposes corresponen a una infotaula en forma de plantilla, per tant els canvis els has de proposar en la seva pàgina de discussió --Panotxa (disc.) 06:38, 15 jul 2015 (CEST)
Cal assegurar que hi ha consens abans de demanar modificacions en pàgines protegides. --V.Riullop (parlem-ne) 22:52, 30 jul 2015 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 11-10-2015

{{modificació protegida}} perfavor canvieu els termes país valencia pel de Comunitat Valenciana ja que es el oficial

Boqueta (disc.) 14:17, 11 oct 2015 (CEST)

No fet No fet! Tema ja discutit. Pau Cabot · Discussió 18:19, 28 oct 2015 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 11-10-2015

{{modificació protegida}} perfavor canvieu els termes país valencia pel de Comunitat Valenciana ja que es el oficial, i el te mes utilizat avans de la democracia era Regne de Valencia o antic Regne de Valencia, el te Paìs Valenciá es un te minoritari propio dels nacionalistes

Boqueta (disc.) 14:22, 11 oct 2015 (CEST)

No fet No fet! Tema ja discutit. Pau Cabot · Discussió 18:19, 28 oct 2015 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 2-01-2016

{{modificació protegida}} Hola, volia sol·licitar una modificació per tal de canviar la frase "El País Valencià és un país d'Europa i de la Mediterrània situat a l'est de la península Ibèrica", ja que és incorrecte. 1) El terme oficial que, ens agrade o no, està reflectit en l'Estatut d'Autonomia de 1982 és Comunitat Valenciana 2) La Comunitat Valenciana no és cap país, sinó una comunitat autònoma d'Espanya. Per últim, afegir que la viquipèdia és una enciclopèdia de caràcter objectiu, això és que no es poden escriure estupideses, ni molt menys escriure quelcom relacionat amb qualsevol ideologia. Salutacions.

Español34 (disc.) 18:21, 2 gen 2016 (CET)

No fet No fet!. Sol·licitud sense consens. Pots veure el consens actual a Viquipèdia:Temes controvertits.--Àlex (Discussió) 20:59, 5 gen 2016 (CET)

Objectivitat, senyores i senyors, objectivitat!

Em pareix absurd haver de fer això, però vaig a fer-ho. Per a començar vull dir que tot el món qui escriu en una pàgina com és Viquipèdia, ha de saber que s'ha d'escriure informació ÚNICAMENT I EXCLUSIVA OBJECTIVA. Amb això vull dir que no es pot emprar la subjectivitat EN NINGÚN MOMENT (Sí, la subjectivitat inclou trets polítics i ideològics, per si algú no ho sabia). Per tant, independentment de la meua ideologia i de consensos absurds sobre trets objectius, sol·licito que: NO ES DEFINIXCA A LA COMUNITAT VALENCIANA COM A UN PAÍS D'EUROPA PERQUÈ NO ÉS UN PAÍS, SINÓ UNA COMUNITAT AUTÒNOMA D'ESPANYA. el comentari anterior sense signar és fet per Español34 (disc.contr.) 17:38, 30 maig 2016

En desacord. En tot cas, potser estaria bé no fer el canvi fins a assolir un consens en aquest sentit.--Edu Rne (disc.) 18:44, 30 maig 2016 (CEST)
Llegeix la definició de país. --Pau Colominas (t'ajudo?) 14:59, 3 juny 2016 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 1-10-2016

{{modificació protegida}} El nom oficial és Comunitat Valenciana, no existeix el terme País Valencià. La comunitat internacional no reconeix a la Comunitat Valenciana com un país sinó com una part integral d'Espanya.

JosocEnxo (disc.) 21:06, 1 oct 2016 (CEST)

No fet No fet!, sol·licitud controvertida sense consens. Vegeu Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià.--Àlex (Discussió) 20:55, 9 nov 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 1-10-2016

{{modificació protegida}} Espero que si us plau es modifica l'article. Els lectors necessiten arguments reals i no de caràcter irreal.

JosocEnxo (disc.) 21:10, 1 oct 2016 (CEST)

No fet No fet!, sol·licitud controvertida sense consens. Vegeu Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià.--Àlex (Discussió) 20:55, 9 nov 2016 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 21-5-2017

{{modificació protegida}} Propose canviar en l'apartat "llengua" de la caixa d'informació, on posa "valencià, català i castellà", per "valencià i castellà". La redacció actual dóna a entendre que valencià i català són dues llengües diferents. Una altra opció seria posar "català i castellà" o "valencià (català) i castellà", però crec que la primera és millor perquè és el nom que se li dóna a la llengua al País Valencià i l'oficial segons l'estatut, a més que el DIEC l'accepta com a nom per al conjunt de la llengua.

Fet Fet! Hi estic d'acord, però la dada no era a l'article sinó a Wikidata.--Carles (enraonem) 10:47, 23 ago 2017 (CEST)

Subapartat "Llinatges del País Valencià", a l'apartat "Història"

Pense que l'etiqueta que diu: "L'article necessita algunes millores en la redacció de la introducció. (Col·laboreu-hi!) La secció d'introducció ha de definir el tema i resumir els punts més importants de l'article." hauria de ser retirada ja, perquè això ja s'ha corregit. Moltes gràcies de bestreta als administradors de la pàgina, o a qui corresponga. --Joan Xicer 12:26, 10 jul 2017 (CEST)

Fet Fet!. La propera vegada, pensa que ho pots fer tu mateix: Viquipèdia:Llanceu-vos-hi!. Pau Cabot · Discussió 14:48, 10 jul 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 27-10-2017

{{modificació protegida}}

No es correcte País Valencià. Es correcte Comunitat Valenciana No es correcte País. Es correcte Comunitat Autònoma Aquests termes estan redactat sense ajustar-se a la legalitat ni a la realitat. El futur no està escrit per a ningú, però si aquesta enciclopèdia vol ser útil i veraç no pot basar-se en desitjos, per molt legítims quie siguin, o en mentides.

Fa pena que un grup de dictadors s'hagin apropiat d'un mitjà tan útil com la Viquipèdia. Han aconseguit acabar amb un projecte que hauria de ser d'excel·lència intel·lectual. Fa riure que diguin que es regeix per criteris acadèmics. 77.226.122.15 (discussió) 09:30, 27 oct 2017 (CEST)

Hi ha tot un article sencer que desmenteix això que dius Denominacions del País Valencià. És clar, que l'hauries de llegir, primer.--Xamil (disc.) 10:28, 27 oct 2017 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 25-11-2017

{{modificació protegida}} doblaciò de la paraula "del"


94.160.231.8 (discussió) 21:56, 25 nov 2017 (CET)

Fet Fet!, gràcies.--Carles (enraonem) 22:30, 25 nov 2017 (CET)

Manca d neutralitat

Crec que hauria de ser la introducció de l'article: és una comunitat autònoma d'Espanya, situada a la vora del Mediterrani. Si volem que això sigui una obra de referència fiable, s'ha de dir la veritat i no el que algunes persones volen . Carlukas (disc.) 13:44, 6 gen 2018 (CET)

Comunitat Valenciana és el nom oficial.

No costa molt adonarse'n de que ni la primera frase ni el títol corresponen amb la realitat del territori valencià,

per més que algunes persones vulguen, la realitat i legalitat dona només com a vàlid el nom COMUNITAT VALENCIANA, en forma de COMUNITAT AUTÒNOMA espanyola, i no país. Escric això per què la Viquipèdia catalana es l'única que s'esvaeix de la realitat de la CV, és imparcial i d'uns pocs, quan hauria de ser per i per a tots, i servir per a contar les coses reals de tot el món a la gent.

Gràcies i corregiu-lo.el comentari anterior sense signar és fet per ItsMarquitus23 (disc.contr.)

No tothom pensa el mateix. Pots llegir denominacions del País Valencià.--Carles (enraonem) 04:25, 8 març 2018 (CET)

La denominació, per variar

És diferent nació, Estat i poble. Nació i poble són assimilables, Estat és diferent. Una nació pot tindre o no Estat i un Estat pot tindre una o vàries nacions. Un poble o nació té per definició cultura, història pròpia, i, el que és més important, les persones senten que formen part d'este grup i s`'identifiquen amb ell. El terme país és estrictament geogràfic. És l'espai ocupat por un poble. Per això és correcte el nom de "País Valencià", com l'espai geogràfic on viuen els valencians. No té perqué tindre connotacions polítiques, és un nom geogràfic. Més correcte que el de Comunidad, nom ridícul per a un espai físic--Vxurro (disc.) 11:36, 11 març 2018 (CET)

Una pàgina de discussió amb molt poca serietat

Açò, més que una pàgina de discussió, pareix una mostra de la intransigència del nacionalisme espanyol. Al començament de la pàgina hi ha un enllaç als criteris pels quals es tria el nom País Valencià, però cap dels que escriuen criticant-lo intenta refutar ni un dels arguments que s'addueixen en la pàgina on s'expliquen eixos criteris, cosa que indica que no s'han llegit ni un dels criteris. Sense voler aprofundir en eixos criteris, qualsevol persona que tinga la costum de llegir assajos en valencià sap perfectament que el nom País Valencià és el normalment usat dins de l'àmbit de la llengua valenciana/catalana. Evidentment, els que posen comentaris ací sembla que no tenen costum de llegir en valencià, alguns escriuen en castellà i altres escriuen en valencià malament. Podrien dedicar-se a criticar mentides nacionalistes que apareixen en la Viquipèdia en castellà com el famós mapa "Dialectos y acentos del español en España y Andorra".--Manissero (disc.) 08:51, 19 abr 2018 (CEST)


Qualsevol persona que s'haja llegit la Constitució Espanyola i l'Estatut d'autonomia de la Comunitat Valenciana sap que esta regió es denomina oficialment Comunitat Valenciana (Comunidad Valenciana en espanyol) i açò desmonta qualsevol atre argument.

No se si seràs valencià, pero jo sí ho soc i tot el món als carrers diu Comunitat Valenciana. Solament una menuda minoria casi inexistent utilitza un atre terme i sempre per la seua ideologia política. Este article no té serietat perque la major part de lo que heu escrit és fals. --Kipsde (disc.) 14:10, 21 juny 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 18-05-2018

{{modificació protegida}}

Sol·licite que a la imatge on es veu el domini lingüístic del valencià s'actualitze la llegenda del mateix per tal d'adaptar-la a la legalitat vigent. Això és, que quede clar que el verd obscur és la zona on tradicionalment s'ha parlat valencià i a la zona verd clar, des de l'Estatut d'AUtonomia del 1982, el valencià també és llengua oficial junt amb el castellà.

93.176.139.95 (discussió) 03:00, 18 maig 2018 (CEST)

No fet No fet! una petició antiga en la qual ningú no hi ha mostrat interès.--Carles (enraonem) 02:15, 12 maig 2020 (CEST)

Comunitat Valenciana

La comunitat es denomina oficialment Comunidad Valenciana (en espanyol) i Comunitat Valenciana (en valencià). L'Estatut de la Comunitat Valenciana ho diu ben clar i la constitució Espanyola també. En atres llengües simplement cal traduir: Valentziako Erkidegoa (en euskera), Comunitat Valenciana (en català) i Comunidade Valenciana (en gallec). La Viquipèdia deu ser imparcial i veraç. O preferiu inventar-se un món paralel? per a això estan les vostres pàgines personals. Increible.

Comunitat Valenciana és la denominació oficial i per això deu canviar el títol de l'article. --Kipsde (disc.) 13:52, 21 juny 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 11-07-2018

{{modificació protegida}} El país valenciano no ha existido nunca, Valencia fue reino pero nunca pais

90.174.4.240 (discussió) 22:10, 11 jul 2018 (CEST)

No fet No fet! Pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 09:59, 12 jul 2018 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 13-10-2018

{{modificació protegida}}

es una comunidad autonoma española CarrionAventurero (disc.) 15:39, 13 oct 2018 (CEST)

No fet No fet!. Ja ho diu, això. Només has de llegir fins a la tercera línia.--Carles (enraonem) 13:40, 15 oct 2018 (CEST)

La denominació es "Comunitat Valenciana"

L'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana deixa ben clar que el nom es Comunitat Valenciana:

«Artículo primero. 1. El pueblo valenciano, históricamente organizado como Reino de Valencia, se constituye en Comunidad Autónoma, dentro de la unidad de la Nación española, como expresión de su identidad diferenciada como nacionalidad histórica y en el ejercicio del derecho de autogobierno que la Constitución Española reconoce a toda nacionalidad, con la denominación de Comunitat Valenciana. 2. La Comunitat Valenciana es la expresión de la voluntad democrática y del derecho de autogobierno del pueblo valenciano y se rige por el presente Estatuto, que es su norma institucional básica. 3. La Comunitat Valenciana tiene como objetivo la consecución del autogobierno en los términos de este Estatuto, reforzar la democracia y garantizar la participación de todos los ciudadanos en la realización de sus fines. 4. La Comunitat Valenciana, como región de Europa, asume los valores de la Unión Europea y velará por el cumplimiento de sus objetivos y por la defensa de los derechos de todos los ciudadanos europeos.»el comentari anterior sense signar és fet per 93.176.135.244 (disc.contr.)

I l'article ja ho diu.--Carles (enraonem) 09:43, 30 set 2019 (CEST)

Incoherent.

En la pàgina de Corea del Nord, està ben fet. Primerament posa "Corea del Nord", i tot seguidament el seu nom oficial "oficialment la República Popular Democràtica de Corea ".

En canvi, a la pàgina de la Comunitat Valenciana no feu aixó, sinó que poseu primerament "país Valencià" i més endavant, a la frase següent poseu que "la denominació de Comunitat Valenciana". Ni siquiera sou capaços de dir oficialment.

¿Voleu posar primerament "País Valencià"? Bé, vale. Jo no considero que avui en dia sigui el seu nom més popular, però ho accepte. Però a l'igual que heu fet amb Corea del Nord, el següent que deuria posar és que el seu nom oficial es Comunitat Valenciana.

El mateix passa amb Israel, per exemple, primer diu "Israel" i tot seguidament posa "oficialment l'Estat d'Israel". I així amb molts altres països i zones.

Per què el tracte a la Comunitat Valenciana és diferent? Per què no sou capaços de posar "oficialment"?

Si la Viquipedia segueix unes normes, la denominació de Corea del nord, d'Israel, etc i la denominació de la com Valenciana devia seguir els mateix tracte. És a dir, primerament el nom "popular" i tot seguidament posar "oficialment Comunitat Valenciana".el comentari anterior sense signar és fet per 79.158.167.7 (disc.contr.)

No pareix que tractar de forma diferenciada els territoris del nostre àmbit lingüístic siga dolent. De tota manera, l'article ja diu que l'estatut diu que es diu Comunitat Valenciana.--Carles (enraonem) 09:46, 30 set 2019 (CEST)
Es dolent perque te una intencionalitat clara.el comentari anterior sense signar és fet per 79.158.167.7 (disc.contr.)

Eliminación de la palabra "país"

{{modificació protegida}} Dejando de lado la cuestión ideológica que deriva en la denominación de "Països Valencians", en vez de "Comunidad Valenciana": nombre por el que se reconoce oficialmente a la C. Valenciana por su Estatuto de Autonomía (Ley Orgánica 5/1982, de 1 de julio Art 1). Veo un total disparate y falto de sentido, que en la primera linea se exponga lo siguiente: "El País Valencià és un país d'Europa i de la Mediterrània situat a l'est de la península Ibèrica", la Comunidad Valenciana, el País Valencià o como ustedes lo quieran llamar no es actualmente un país, no siendo reconocido como tal por ninguna organización internacional como es el caso de la UE o la ONU. Por lo tanto en aras de valores como la fiabilidad, la credibilidad, la objetividad y de la desvinculación política, los cuáles enarbolan desde su organización (la cual se quiere erigir como una enciclopedia online fiable), les pido que eliminen o dejen eliminar la palabra "país" de la frase anteriormente citada.

Muchas Gracias.el comentari anterior sense signar és fet per Parasantamo (disc.contr.)

No fet No fet!. No sembla que hagis llegit, a dalt de tot de la pàgina de discussió, on hi diu "PMF". Salutacions.--Carles (enraonem) 14:13, 18 nov 2019 (CET)

Parece que no hayas leído tú

Querido Sr. Carles, lamento que su entroncamiento ideológico y político le impida ver más allá de sus narices. Mi queja no es referida a la denominación de "País Valencià" si no a que se exponga literalmente que el "País Valencià" es un país de Europa y de la Mediterránea (l1). Pero claro, ante la discusión y el debate es más fácil prohibir la modificación para así imponer una ideología determinada sin dar pie a que las opiniones dispares puedan plasmar también su opinión. Que se diga que Valencia es un país de Europa, es una afirmación que carece de sentido, rigor técnico y legalidad. Por tanto les vuelvo a formular mi petición para que se elimine la palabra país de la siguiente frase: "es un país de Europa y de la mediterránea ", sustituyéndola, por ejemplo, por "Comunidad", "región" o "autonomía".

Muchas Gracias el comentari anterior sense signar és fet per Parasantamo (disc.contr.)

@Parasantamo: Has de signar els comentaris. També hauries de mirar de fer els teus comentaris seguint les normes de la viquietiqueta, això de l'"entroncamiento ideológico y político le impida ver más allá de sus narices" és una afirmació hostil, i si en fas una altra et blocaré. Les coses no funcionen com tu pretens. Si vols fer una modificació com la que proposes, primer has de convèncer la comunitat plantejant la qüestió en aquesta pàgina de discussió i mirant d'assolir un consens. Només en cas que hi hagi consens, llavors és quan pots demanar la modificació. Tu has demanat una modificació directament sobre quelcom que és evident que no has consensuat abans, i per això t'he contestat que no es fa. Pel que fa al fons de la qüestió, a mi em sembla que el País Valencià sí que és un país, i el fet que se'n digui no deixa de ser significatiu.--Carles (enraonem) 09:58, 19 nov 2019 (CET)

¿Consenso?

Lo siento si te ha molestado tal afirmación, si es así me disculpo.Aunque creo que de un primer momento yo te he hablado con respeto, proponiendo mi cambio y tú has respondido (no se si con ánimo de molestar o no) con una actitud un tanto despreciativa diciendo : "Parece que no hayas leído". En segundo lugar, querido amigo, no se trata de que tenga que haber consenso o no, no se trata de que tenga que haber una amplia mayoría , se trata de una situación falsa, una mentira en toda regla y es que, "El País Valencià" no es un país de Europa. Me parece bien, me da igual sinceramente, que se utilice la designación de "País Valencià" pero que se diga que este en un país de Europa ,me parece un mentira en toda regla que puede modificar de manera sustancial el rigor técnico de la pagina. En tercer lugar, como ya he reiterado anteriormente, no se trata de consenso, se trata de veracidad, es decir, por mucho consenso que haya si digo que " Einstein nació en el 1500" la afirmación seguirá siendo falsa independientemente de que la amplia mayoría apoye tal apreciación puesto que la verdad se prueba a través de los hechos probados y no de lo que piense la mayoría (falacia ad populum). Por último ,ya que usted me remite la normas de vikipedia, yo también le remito la sección 4 de la pagina, en concreto el art 2 el cuál especifica que la vikipedia debe de ser neutral.

Además creo que la comunidad en referencia a este tema sí que está lo suficientemente consensuada (aunque como he dicho en el anterior párrafo esto me parece de lo menos importante), como se demuestra en el apartado de discusión de la pagina. Además la comunidad la forman un conjunto de personas y usted me está negando tal modificación "Porque usted cree que valencia sí que es un país", opinión totalmente válida y licita pero que no tiene cabida en una pagina como esta en la que se vela por la veracidad y el rigor técnico.

Parasantamo (disc.) 10:26, 19 nov 2019 (CET)Parsanatamo
És habitual que els castellanoparlants interpreteu que país en català vol dir el mateix que en castellà. Però no és així. No sé si deus saber que hi ha moltes paraules que són iguals en català i en castellà, però no totes volen dir el mateix. País n'és una. Em sembla realment curiós que vinguis a una viquipèdia d'una llengua que no és la teva, a dir com hem de dir les coses aquí, sense ni tan sols haver-te preocupat per llegir què vol dir país, perquè si ho haguessis fet, veuries que no hi ha cap raó per pretendre que el País Valencià no sigui un país.--Pere Sallavinera (disc.) 14:55, 19 nov 2019 (CET)

La verdad es que creo que esta discusión no va a llevar a ningún punto, solo diré que tu concepción sobre mí es errónea, soy valenciano de nacimiento, el valenciano es mi lengua y la puedo hablar perfectamente.Además que dentro de los limites legales y las normas de la propia pagina puedo exponer los temas que me parezcan convenientes o ¿Acaso vas a ser tú quien me prohiba expresar una opinión? qué pasa que ¿Una persona no puede expresar una opinión solamente porque no hable el valenciano?. Bueno lo dicho, que vaya bien. Parasantamo

Ah, perdó, no m'havia adonat que el valencià és la teva llengua i la pots parlar perfectament. Potser és perquè no has donat massa pistes, ja que no escrius pas en valencià sinó en castellà. T'aclareixo llavors que quan deia "castellanoparlants" em referia a aquells qui habitualment parlen en castellà, i escriuen en castellà, i que pensen que el significat de les paraules en castellà és universal i únic, i que en altres llengües les paraules han de tenir el mateix significat que en la seva llengua. D'altra banda, jo no t'he prohibit pas res, no sé on veus la prohibició, i molt menys encara expressar una opinió. Tot i que, realment, llegint les teves aportacions no sembla que estiguis expressant opinions, sino més aviat que estiguis exigint que les coses es facin com tu dius. En català, saps, la paraula país significa, principalment, territori. I més especificament, un territori amb unes característiques determinades, o físigues o culturals, per exemple. Els castellanoparlants, tendeixen a creure que país és el mateix que estat. Potser sigui així en el seu idioma, no ho sé ben bé, però en català no. En català tenim dues paraules diferents, país, i estat, per designar dues realitats diferents. I per tant, no és pas mentida com tu dius que el País Valencià sigui un país, com per cert el seu propi nom indica.--Pere Sallavinera (disc.) 11:55, 20 nov 2019 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 8-05-2020

{{modificació protegida}} Les llengües oficials de la comunitat Valenciana són el castellà i el VALENCIÀ com arreplega l'Estatut de la comunitat (no el català) 83.53.92.11 (discussió) 00:07, 9 maig 2020 (CEST)

No fet No fet! Català i valencià són la mateixa llengua.--Carles (enraonem) 11:07, 9 maig 2020 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 23-05-2020

{{modificació protegida}} Valencia no es un país, sino una Comunidad autónoma de España


2.137.128.154 (discussió) 14:57, 23 maig 2020 (CEST)

No fet No fet! pots llegir més amunt.

Article parcial

No és qüestió d'opinions, el nom oficial de la regió és Comunitat Valenciana, recollit a l' Estatut d' Autonomia de la Comunitat Valenciana. Per molt que en català país no tingui el mateix significat que en castellà, si es tracta de l'article sobre una de les Comunitats Autònomes s'hauria d'utilitzar el nom oficial. Els idiomes oficials, recollits al mateix estatut, són el castellà i el valencià. Jamechevi (disc.) 21:47, 8 juny 2020 (CEST)

Això del nom oficial ja es diu a la primera línia de l'article també. El nom de l'article és País Valencià perquè així es diu, és una denominació perfectament vàlida, i així es va crear l'article. Haguessis pogut crear l'article amb la denominació que a tu t'agrada més fa setze anys, si haguessis passat per aquí i l'article no estigués creat encara. Llàstima, ara ja no pots, algú altre que, com jo, li diu País Valencià al País Valencià, ja ho va fer. I li va posar País Valencià, que és el nom del País Valencià. Perquè jo sempre li n'he dit País Valencià, sempre he sentit que tothom li'n deia País Valencià, i, en definitiva, se'n diu País Valencià.--Pere Sallavinera (disc.) 07:45, 9 juny 2020 (CEST)
Primerament, jo he parlat en un to correcte, donant la meva opinió, que és pel que serveix la pàgina de discussió dels articles. No hi ha motiu per una contestació tan prepotent. En segon lloc, l'argument "Com ja vaig crear jo l'article fa setze anys, amb el nom que a mi m'agrada", no és vàlid per la Viquipèdia. Si quan l'article es va crear es va escollir un nom, però ara el més adient és un altre, es pot canvir perfectament. Al ser una enciclopèdia lliure, on tothom es pot expressar, l'article no pertany al creador, sinó a tots els que hi participen. Segons Viquipèdia:Anomenar pàgines a l’apartat de topònims, Cal fer servir quan sigui possible les versions catalanes dels topònims tant quan siguin de territori on es parla català, per tant, considerant que a la Comunitat Valenciana es parla català, s’ha d’emprar el nom Comunitat Valenciana. Si per contra es considera que l’idioma és el valencià, i diferent del català, En cas d'haver d'emprar un nou topònim es respectarà l'endotopònim i si cal s'utilitzarà una adaptació el més fidel possible a la llengua autòctona del territori. Jamechevi (disc.) 14:03, 11 juny 2020 (CEST)
Et recomano que llegeixis l'apartat PMF d'aquesta discussió. Deixa ben clar que s'ha arribat a un consens al respecte i et dona enllaços on mirar-ho. Salut! --Adriaesc (disc.) 14:28, 11 juny 2020 (CEST)
Això és una simple excusa, ja que eixe "consens" només s'utilitza en la pàgina de la Comunitat Valenciana. A la resta de territoris, per eixample, a l'article de "Corea del nord", té com a nom primer Corea del nord i seguidament diu "oficialment la República Popular Democràtica de Corea". Això passa eals articles de tots els territoris, primerament el nom comú i tot seguit el nom oficial. PERÒ a l'article de la Comunitat Valenciana no està així, primer useu el nom "comú" (que no es actualment el més comú pero ok) de "País Valencià" i després diu "denominació de Comunitat Valenciana". Ni tan sols utilitzeu la paraula "oficial" com feu a la resta de la Viquipedia. Este mal ús arbritari del estàndard de la Viquipedia a l'article de la Comunitat Valenciana te una clara raó política.el comentari anterior sense signar és fet per 80.30.151.45 (disc.contr.)

Com es pot vore a l'historial, originàriament la denominació "Comunitat Valenciana" apareixia en negreta, com fem amb qualsevol dels noms d'un subjecte en l'encapçalament de l'article, siga aquell o no el nom principal. No sé qui ho canvià ni quan. De la mateixa manera que caldria dir quin és el nom oficial, encara que no siga el principal de l'article. Veig que la queixa està justificada.--TaronjaSatsuma (disc.) 08:53, 12 des 2020 (CET)

Església de Sant Bartomeu

He reanomenat l'article dedicat a l'església de Xàbia, canviant "Sant Bartomeu" per "Sant Bertomeu" després de preguntar a l'arxiu municipal del poble i parlar-ho a la discussió. Us sembla bé que canviem el nom de l'església també a aquest article? --Gonzalogramàtica (disc.) 20:34, 16 oct 2020 (CEST)

Han passat catorze dies

Dos setmanes és un temps prudencial per a comprovar que a ningú no li ha estranyat Certa edició. En el present cas, el "joc" és més divertit perquè el redactat va variant del Contingut evasiu (diff) a la opinió política en diverses edicions seguides realitzades pel mateix autor. A la infotaula ja s'hi inclou una referència als "so-called" PPCC i diversos mapes. No calia explicitar-ho més. Què aporta de nou?

Posem-ho en context: Ací s'han permés durant dos anys edicions furtives en la mateixa direcció ideològica en articles relacionats (dif). S'han blanquejat referències (dif, Archilés p. 156) o ignorat (dif, Bodoque p. 54) o directament es blanqueja tot el redactat.

Casualment, totes les edicions vandàliques sobrerepresenten certa postura ideològica minoritària.

Que el País Valencià forma part dels Països Catalans és un fet fàcilment comprovable? és un fet comprovat? no és una opinió? és un fet generalment acceptat? és un redactat neutral? l'autor té un comportament adient quan se li pregunten les coses en la discusió? Si no, Perquè ningú no reverteix opinions polítiques?

Cansa haver de fer de policia, i més quan es permet, per omissió, l'ús de multicomptes. I després hom es queixa quan s'acusa a Viquipèdia de representar certes opcions polítiques. Potser hauriem d'esforçar-nos més.--TaronjaSatsuma (disc.) 08:44, 12 des 2020 (CET)

Huit dies després del darrer missatge, entenc que no hi ha justificació als canvis. Crec que també caldria revertir edicions semblants en altres articles.--TaronjaSatsuma (disc.) 14:53, 20 des 2020 (CET)
No he dit res abans perquè no tinc aquesta pàgina a la llista de discussió, però em sembla claríssim que dir que el País Valencià forma part del concepte conegut com a «Països Catalans» és un fet generalment acceptat i sense problemes de neutralitat. Una altra cosa és que el nom «Països Catalans» sigui més o menys idoni, però que el País Valencià en forma part és indiscutible amb un mínim de rigor científic. Si, per algun motiu que se m'escapa completament, no hi esteu d'acord, el millor lloc per començar seria Discussió:Països Catalans. Salut.—Leptictidium (digui) 15:06, 20 des 2020 (CET)

La discussió va sobre mapes i sobre repetir informació que ja ix a la infotaula.--TaronjaSatsuma (disc.) 15:28, 20 des 2020 (CET)

Amb totes les acusacions (estiguin fundades o no) de vandalisme i totes les preguntes relatives al punt de vista neutral, no em fa l'efecte que la discussió vagi únicament «sobre mapes i sobre repetir informació que ja ix a la infotaula».—Leptictidium (digui) 16:39, 20 des 2020 (CET)
Pel que fa a mi, i en referència a este article, sí que ho és. No tinc interés en fer servir Viquipèdia com si fóra un fòrum o els comentaris de les notícies de Facebook, el tema de la "catalanitat dels valencians" és repetitiu i cansat, i els arguments són coneguts per tothom.--TaronjaSatsuma (disc.) 16:43, 20 des 2020 (CET)
La referència que indica que el País Valencià "és un país" és exactament la mateixa que la que indica que el País Valencià forma part dels Països Catalans, com pot ser que una valga i l'altra no? Quin criteri és aquest? I per què el problema el tens només en aquest article i no en el de Catalunya o les Illes Balears. Això deuria ser un criteri d'estil de tota la viquipèdia en català en tot cas, i no una qüestió personal--Indepecat (disc.) 08:23, 21 des 2020 (CET)

Una referència pot ser vàlida per a referenciar certes coses, però no per a altres. En qualsevol cas, no es discuteix la referència sinó el redactat. Com dic al missatge del 20 de desembre a les 14.53, opine que també caldria revertir eixes edicions (redundants i esbiaixades) a tots els altres articles. Per a la resta, açò.--TaronjaSatsuma (disc.) 11:10, 22 des 2020 (CET)

El redactat és literal al que diu la referència, no hi ha hagut cap queixa al respecte, només la teua.--Indepecat (disc.) 20:34, 22 des 2020 (CET)

Vore Esta discussió, aplica al mateix cas. Que una referència ho diga no vol dir que siga una veritat universal. Veig poc interés en Fer una enciclopèdia.--TaronjaSatsuma (disc.) 10:07, 23 des 2020 (CET)

I qui decideix les referències vàlides, tu només? Això simplement és censura, una censura que només t'interessa aplicar a aquest article mentre que a la resta dels Països Catalans no t'atreveixes a fer. Una censura a una font que ja s'utilitza al mateix article.--PodemPV (disc.) 09:59, 26 des 2020 (CET)
@TaronjaSatsuma: Disculpa, però no acabo d'entendre les discrepàncies. De mapes en surten de geogràfics, de lingüístics, de climàtics, d'autonòmics, de comarcals, i fins i tot d'entitats municipals. Els mapes cohabiten sense problema, no? D'altra banda, a l'edició referenciada de Països Catalans quins és el greuge? La seva existència? La denominació "país"? Si és aquest es pot substituir per un sinònim com territori. Ho pregunto des del desconeixement. Gràcies. --Jove (disc.) 02:31, 4 gen 2021 (CET)
El problema és que tota eixa informació apareix ja a la infotaula. Posar-la en la capçalera (donar-li més visibilitat), quan se sap dels problemes que això causa, i sent un multicomptes bannejat, fa difícil que puga assumir bona fe de l'editor.--TaronjaSatsuma (disc.) 10:31, 4 gen 2021 (CET)

Hola Pere Sallavinera. He vist que has revertit els canvis per a deixar la versió de l'usuari multicomptes. Perquè creus que no s'hauria de revertir a versió estable?--TaronjaSatsuma (disc.) 15:22, 7 gen 2021 (CET)

Hola, TaronjaSatsuma. Jo vaig revertir un tal Viquipèdia Manteniment que és un compte òbviament creat ad hoc només per a desfer canvis dels altres i no em sembla correcte. No sé ben bé quina és la "versió estable". Si consideres que no ho he fet bé, desfés la meva edició, jo no tinc ganes d'entrar en polèmiques, només patrullo de tant en tant.--Pere Sallavinera (disc.) 16:29, 7 gen 2021 (CET)
Jo veig canvis rutinaris. Amb el teu permís, ho deixe en la versió estable.--TaronjaSatsuma (disc.) 19:36, 7 gen 2021 (CET)
Tres persones a favor del canvi i una en contra i preval el criteri de l'única persona que està en contra?--Postiguet (disc.) 19:42, 10 gen 2021 (CET)

Repetisc, tres persones no estem d'acord. I els teus arguments són canviants, que si totes les referències no són vàlides (i ho decideixes tu això, o com va? A més a més que la mateixa referència és fa servir que és un "país"), que si ja està a l'infotaula... clar, i també està a l'infotaula la referència que és Espanya. Però resulta que al text també diu que és una comunitat autònoma d'Espanya, quin problema tens que (en condicions d'igualtat) diga que també és un país dels Països Catalans? No hi ha per on agafar els teus arguments, són biaix ideològic i ho saps.--Norzland (disc.) 21:32, 11 gen 2021 (CET)

He estat llegint totes les argumentacions i crec que no deuria haver cap referència de l'enciclopèdia catalana, doncs és un article del territori valencià i allò més normal és que deuria estar la referència de l'estatut. Salutacions.--Tlli (disc.) 17:39, 3 feb 2021 (CET)
En relació al Tema:W5qir4pafy0yzva1, aprofito per fer-me partícep del debat en la mateixa línia que @Norzland, Leptictidium, Jove: i la resta d'usuaris que s'han posicionat a favor d'incloure el passatge sobre els Països Catalans a l'article. La referència és totalment vàlida i verificable, expressa una vessant del catalanisme sobre l'assumpte que és legítima de ser representada i no entra en cap conflicte pel fet que ja aparegui a la infotaula. Sí que s'ha debatut prèviament en altres espais que la infotaula no ha de duplicar exhaustivament el text escrit, però no pas a la inversa que unes dades o vessant sobre un assumpte no pugui aparèixer contextualitzat al cos del text perquè ja aparegui a la infotaula. Una referència vàlida i enciclopèdica aportada no pot ser descartada; en tot cas contrastada amb fonts que explicitin altres opcions, com mana el segon pilar. Xavier Dengra (MISSATGES) 22:45, 23 març 2021 (CET)
La discussió se suposa que va sobre un mapa, no sobre la legitimitat d'un terme (i el punt de vista i ideologia associat a ell) que ja apareix tant a la infotaula com a les plantilles del final de l'article. No és, per tant, un cas de censura, com diu l'usuari multicomptes bannejat. ¿Quina informació aporta el mapa?--TaronjaSatsuma (disc.) 09:52, 24 març 2021 (CET)
També estic d'acord amb la línia que ha expressat la majoria dels viquipedistes com @Jove, Xavier Dengra:. Crec que és bastant habitual repetir el mateix que el que surt a wikidata, ja que la infotaula serveix per complementar o exposar les dades més bàsiques del text, no pas per excloure. KajenCAT (disc.) 21:08, 24 març 2021 (CET)
Doncs jo entenc en TaronjaSatsuma. Cal afegir la qüestió dels Països Catalans en el primer paràgraf de la introducció? Cal remarcar-ho com a imatge principal, la primera després de la infotaula, amb un mapa? És una qüestió d'equilibri de la neutralitat. Caldria explicar-ho tot, amb els diferents punts de vista i la ponderació necessària, des del blavarisme fins el pancatalanisme passant per la indiferència i la desconfiança. Hi ha referències per tot. És un tema delicat i polèmic al País Valencià que cal tractar com es mereix. Si no som capaços d'explicar tots els punts de vista, o aquí no és el lloc més adequat i caldria remetre a altres articles, llavors resumir-ho en un "hom el considera un dels Països Catalans mentre que d'altres no en volen saber res per diferents motius" doncs és embolicar-se innecessàriament. O es fa bé o es passa de puntetes remetent a altres articles. Recomano la lectura de l'article corresponent de la GEC: menciona els PPCC però només quan el context ho requereix. --V.Riullop (parlem-ne) 09:37, 25 març 2021 (CET)
Aquest fil va començar per aquesta edició: Hom el considera un dels països pertanyents als [[Països Catalans]].<ref>{{GEC|0048266|els Països Catalans}}
Cenyint-nos estrictament a aquest punt i aquesta edició conflictiva, aquesta és una dada verificable, contrastable i que complementa la descripció de nacionalitat històrica. Els arguments que remeten a la infotaula i a les plantilles són totalment injustificats a cap guia d'estil del projecte. Per provar d'assolir un consens, i descomptant possibles multicomptes, hi ha el quòrum a favor de mantenir-lo de @Leptictidium @Pere Sallavinera @KajenCAT @Jove i @Xavier Dengra vers les reticències de @Vriullop i l'oposició de @TaronjaSatsuma (71% vs 27%). Nogensmenys, per integrar una major transversalitat i un compromís acceptat proposo: Se'l considera un contínuum cultural, lingüístic i nacional del conjunt dels [[Països Catalans]].<ref>{{GEC|0048266|els Països Catalans}}<ref></ref> amb refs addicionals a 1 i 2. Xavier Dengra (MISSATGES) 12:38, 25 març 2021 (CET)
Efectivament tot va començar amb aquella edició, és increïble que un únic viquipedista (i ara un altre amb reticències) tinga més valor que 6 viquipedistes que estan a favor (sense contar-me a mi que vaig ser expulsat simplement per no claudicar davant els seus arguments exbiaixats), perquè igual que hi ha referències a favor i en contra de que el PV pertany als "Països Catalans" hi ha a favor i en contra de que és un "País", però aquesta referència no té problema en que estiga al text i estiga a la introducció principal. Realment fa vergonya aliena.--Caballitor (disc.) 11:12, 28 març 2021 (CEST)

A favor A favor Estic d'acord amb allò que diu Vriullop. Sóc un viquipedista retirat la tira d'anys, i considere que el tema dels Països Catalans no ha d'anar a la introducció si les fonts a les quals fa referència no són estrictament del País Valencià, atès que és un article sovint vandalitzat i la introducció del qual ha costat molt d'arribar a un consens. El redactat, a més a més, és imprecís i confús. És correcte parlar d'Espanya a la introducció perquè ningú no nega aquesta realitat social, política, cultural, legal, geogràfica, etc... deixant de banda els partidismes ideològics en contra o a favor de la seua concepció com a Estat-nació. Però, en canvi, pel que fa als Països Catalans, no hi ha un consens tan contundent com per afirmar que hi forme part el País Valencià en tots els sentits. Hi ha qui diu que és només un concepte geogràfic (aleshores això ha d'anar a la secció de Geografia), altres que és un concepte cultural (aleshores a la secció de llengua), i altres diuen que no es pot parlar en termes geogràfics perquè l'Institut Valencià de Cartografia no en fa referència (i això sí que és una font d'autoritat definitiva, abans que la GEC) i, el que és innegable, és que no és una realitat política. La meua suggerència és que això no vaja a la introducció. Salutacions i records als viquipedistes més antics en aquestes contrades. --Joanot Martorell 10:46, 12 jul 2021 (CEST)
No veig cap novetat respecte als missatges de fa mesos. Aplicant VP:PVN: Intenteu recollir tots els punts de vista possibles sobre un tema. De la mateixa manera que existeixen eixes tres referències, n'existeixen altres que diuen el contrari, i molts matisos entre el mig. De fet, el primer que diu VP:PVN és Procureu començar l'article amb fets que puguin ser fàcilment comprovables.
El terme PPCC és ambigu i polisèmic, a voltes d'ha gastat per a parlar d'una comunitat lingüística, d'altres per a un projecte polític. Com diu Vriullop, això cal explicar-ho i no crec que l'article País Valencià, i menys la capçalera, siguen el lloc per a fer-ho. Abans caldria començar per millorar l'article dels PPCC.--TaronjaSatsuma (disc.) 13:17, 25 març 2021 (CET)

A favor A favor Així és. A menys que es trobe una font d'autoritat que siga contundent en l'àmbit valencià, no ho inclouria en la introducció. --Joanot Martorell 10:49, 12 jul 2021 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 16-02-2021

{{modificació protegida}} Posible edició de la primera oració del primer paràgraf: El País Valencià[1][2] és una Comunitat Autònoma pertanyent al paìs d'Espanya. Està situat a l'est de la península Ibèrica.

Raonament: El País Valencià no ès un país sino una Comunitat Autònoma, per favor canvieu el primer paràgraf. La Viquipèdia es tracta d'una font d'informació fiable per a les persones, no una ferramenta política de expressiò subjectiva.

81.202.90.13 (discussió) 20:28, 16 feb 2021 (CET) Produirà: Jose Domingo 20:24, 16 Febrer 2021 (UTC)

No fet No fet! pots llegir més amunt.--Carles (enraonem) 23:21, 16 feb 2021 (CET)

Comunitat Valenciana

El nom oficial d'aquesta comunitat autònoma d'Espanya és Comunitat Valenciana. Així que, si veritat la Viquipèdia en català és imparcial, aquest hauria de ser el nom d'aquest article. L'Article 1 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana així el defineix:

El Poble Valencià, històricament organitzat com a Regne de València, es constituïx en Comunitat Autònoma, dins de la unitat de la nació espanyola, com a expressió de la seua identitat diferenciada com a nacionalitat històrica i en l’exercici del dret d’autogovern que la Constitució espanyola reconeix a tota nacionalitat, amb la denominació de Comunitat Valenciana.


Així que siguem seriosos i usem la denominació oficial. Fins i tot la denominació majoritària és Comunitat Valenciana. La Viquipèdia ha de ser imparcial, cosa que no passa en la versió catalana. És trist que quatre persones decideixin pels altres. La Wikipedia ha de seguir l'oficialitat i criteris acadèmics, mai per la política. --Kipsde (disc.) 13:41, 12 ago 2021 (CEST)

Bon dia @Kipsde:, a dalt de tot d'aquesta pàgina pots veure les PMF amb el punt que tracta el que comentes. Salutacions--Arnaugir (discussió) 14:58, 12 ago 2021 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 20-08-2021

{{modificació protegida}}

Administrativament, limita a l'oest amb Castella-la Manxa i l'Aragó, al sud amb la [Regió de Múrcia]], i al nord amb Catalunya. L'any 2019, hi vivien 5.003.769 persones, encara que la xifra és molt superior si comptabilitzem els habitants de segona residència d'altres països d'Europa i els immigrants no censats. Així, les ciutats amb més de 100.000 hab. són València (794.288 hab.), Alacant (334.887 hab.), Elx (232.517 hab.) i Castelló de la Plana (171.728 hab.)

213.94.23.16 (discussió) 16:35, 20 ago 2021 (CEST)

Quina és la petició, en concret?--Carles (enraonem) 17:53, 20 ago 2021 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 24-01-2022

{{modificació protegida}}

Sisplau, afegir codi wiki per enllaç a secció de demografia: {{AP|Demografia del País Valencià}}

Gràcies --Manlleus (disc.) 22:23, 24 gen 2022 (CET)

Fet Fet! @Manlleus:--Carles (enraonem) 23:17, 24 gen 2022 (CET)

Error escuts

En la taula de "Poblacions amb més de 50.000 habitants" en l'apartat de demografia, els escuts de les ciutats de Paterna i Benidorm estàn intercanviats.

Fet Fet!.--TaronjaSatsuma (disc.) 23:25, 14 abr 2022 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 28-05-2022

Hi ha un {{CC|2015}} que es pot justificar amb [1] --Amortres (disc.) 06:18, 28 maig 2022 (CEST)

Fet Fet! --Amortres (disc.) 19:30, 28 maig 2022 (CEST)

Afegir paràmetres a infotaula

Bon dia! Pregue que afegiu entre els paràmetres de la infotaula de geografia política el següent paràmetre:

| imatge_mapa_amplada= 325 

Per tal que quede així:

Plantilla:Infotaula geografia políticaPaís Valencià/2022
Comunitat Valenciana (ca)
Comunidad Valenciana (es) Modifica el valor a Wikidata
Imatge

HimneHimne de l'Exposició Modifica el valor a Wikidata

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 39° 30′ N, 0° 45′ O / 39.5°N,0.75°O / 39.5; -0.75
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
CapitalCiutat de València Modifica el valor a Wikidata
Conté la subdivisió
Població humana
Població5.097.967 (2022) Modifica el valor a Wikidata (219,22 hab./km²)
Gentilicivalencià, valenciana Modifica el valor a Wikidata
Idioma oficialvalencià
castellà Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Part de
Superfície23.255 km² Modifica el valor a Wikidata
Longitud de la costa644 km
Banyat permar Mediterrània Modifica el valor a Wikidata
Altitud363 m Modifica el valor a Wikidata
Punt més altAlto de las Barracas (1.837 m) Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Dades històriques
Anterior
Nacionalitat
Diada nacional
9 d'octubre (diada)
25 d'abril (dia de les Corts Valencianes)
PatrociniSant Vicent Ferrer Modifica el valor a Wikidata
Organització política
Org. territorialProvíncies i comarques
Forma de governparlamentarisme
Òrgan executiuConsell de la Generalitat Valenciana Modifica el valor a Wikidata
• President Modifica el valor a WikidataCarlos Arturo Mazón Guixot (2023–) Modifica el valor a Wikidata
Òrgan legislatiuCorts Valencianes , (Escó: 99) Modifica el valor a Wikidata
Corts Generals 
• Congrés32 diputats
• Senat17 senadors
Identificador descriptiu
Fus horari
ISO 3166-2ES-VC Modifica el valor a Wikidata
Codi NUTSES52 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webgva.es Modifica el valor a Wikidata
Facebook: generalitatvalenciana Twitter (X): generalitat Modifica el valor a Wikidata

Gràcies per avant. --Joanot Martorell 13:28, 25 set 2022 (CEST)

Fet Fet! --LouPeter (discussió) 13:32, 25 set 2022 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 23-11-2022

No es el país valenciano sino comunidad valenciana, soy valenciano y aquí no tenemos ningún sentimiento de independencia ni de ningún país valenciano somos una comunidad más de España

2A0C:5A84:5302:B000:3C3C:D8BF:F487:34B4 (discussió) 19:15, 23 nov 2022 (CET) Gracias por el tiempo

No fet No fet! Discussió:País Valencià#PMF.--Docosong (disc.) 07:54, 3 des 2022 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 23-11-2022

Por cierto en Valencia no se habla catalán sino valenciano

2A0C:5A84:5302:B000:3C3C:D8BF:F487:34B4 (discussió) 19:17, 23 nov 2022 (CET)

No fet No fet! Discussió:País Valencià#PMF.--Docosong (disc.) 07:55, 3 des 2022 (CET)

Aitana > Serra d'Aitana

Si us plau, corregiu l'enllaç intern a la secció "Geografia". Gràcies. -- Judesba (digues...) 04:38, 24 nov 2022 (CET)

Fet Fet! aLZiNous: deixa'm un missatge. 15:21, 2 des 2022 (CET)