Usuari Discussió:Sorenike

  Sobre aquest tauler

  Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Sorenike/Arxiu 1 en data 01-06-2018.

  Martaitsme (discussiócontribucions)

  Hola, estic buscant un mentor perquè em doni un cop de mà en els molts dubtes que tinc a l'hora d'editar. No edito molt, per ara, però m'agradaria aprendre'n una mica. He vist que estàs al grup de joves viquipedistes, que em van recomanar des del Twitter, i surts com a possible mentor, i dic, va... :) Salut!

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola! Encantat de poder-te ajudar en el que pugui. He fet una mica el tafaner i ja he vist que has creat o millorat algunes entrades, molt bé! Si necessites qualsevol cosa, o et puc orientar com sigui, escriu-me sempre que ho necessitis. Estic a la teva disposició! :)

  Martaitsme (discussiócontribucions)

  Hola!

  Doncs mira, sí. Per exemple, les plantilles no sé com funcionen, com es creen i afegeixen. Per ara, als articles me'ls han afegit altres persones.

  I en el cas de fer una traducció, com es fa perquè deixi de considerar-se que és literal sense revisar quan no ho és?

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola! Certament, les plantilles poden arribar a ser força complicades. N'hi ha de diversos tipus, les més habituals als articles són les infotaules (exemple: Plantilla:Infotaula persona), que recullen es 4 dades bàsiques del tema de l'article, o les de navegació, on s'agrupen diversos temes (exemple: Plantilla:Reis d'Anglaterra). Quan estàs modificant un article, només de clicar a insereix -> plantilla, i has de buscar el nom de la plantilla. Si no saps el nom sempre pots intentar buscar-la a través del cercador posant "Plantilla:" primer, o bé a la Categoria:Plantilles, o si no preguntar-ho... hahaha, potser acabes abans.


  Suposo que les plantilles que em comentes que t'han posat altres usuaris, són infotaules. Aquestes tenen la particularitat que moltes xuclen les dades de Wikidata. No sé si ho coneixes, però Wikidata és un projecte germà de la Viquipèdia i és una base de dades. Allà es poden crear elements que poden enllaçar amb articles de la Viquipèdia, afegir les dades bàsiques i llavors aquestes acaben xuclades a l'article corresponent quan l'enllaces amb el seu element de Wikidata. Si necessites més informació sobre això, digues-m'ho i intento explicar-ho d'una forma planera o provo de mirar si hi ha alguna guia visual.


  Sobre el tema de les traduccions, en quin cas t'ha passat això? Jo he fet alguna traducció, no en soc un gran expert. El programa de traducció és cert que et diu que a vegades et deixes parts sense revisar, però bé, si tens clar que ho has revisat, em sembla que hi ha una opció per ometre aquests avisos.


  Espero haver-te aclarit alguna cosa! Que he escrit molta lletra... Sobretot el tema de Wikidata, si no saps com va, digue-m'ho i ens ho mirem.

  Martaitsme (discussiócontribucions)

  Hola!

  Moltes gràcies per la super explicació! Sí, jo em refereixo a infotaules. Crec que les vaig intentar afegir, però la que em deia que faltava no la trobava. Ho provaré d'afegir-les a través d'inserir.

  Amb lo que dius de la Wikidata, com es pot editar allà? Hi he vist algun error en alguna de les taules que m'han inserit.

  M'havia passat en el de l'Alice Phoebe Lou. Deia que estava traduït literalment, finalment, vaig preguntar per altra banda, i em van dir que estava prou bé i ho he tret avui.

  Moltes gràcies! :)

  Martaitsme (discussiócontribucions)

  Tinc una altra pregunta. He trobat l'article de The Jayhawks, que hi mancaven enllaços, però pel que veig és una traducció mal feta de l'anglès i em preguntava com ho podria fer per rescatar les referències de l'original per afegir-les? S'hauria de fer manualment o es podria fer com en una traducció?

  Gràcies!

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola! Sobre Wikidata (missatge de fa uns dies), te'n faig cinc cèntims:

  1-Wikidata funciona com una base de dades, és a dir, els elements que conté tenen unes dades molt concretes. Dependrà del tipus d'element que estiguem registrant o modificant.

  2-Aquestes dades a Wikidata es diuen "declaracions". La més bàsica és "instància de", per indicar de què estem parlant, si d'una persona, una màquina, una fórmula matemàtica...

  3-Per editar és molt fàcil, només cal que li donis a "afegir declaració", llavors hauràs de buscar quin tipus de declaració vols posar. Per exemple, trobes una persona que no té la data de naixement, li pots posar.

  4-També pots crear elements nous. Per exemple, si l'article que has fet no disposa d'element a Wikidata, hauries d'anar a la columna esquerra de Wikidata i clicar "crear un element nou", només et demana un nom en la teva llengua i una petita descripció, després ja és omplir amb declaracions.

  5-En el cas dels articles nous, per connectar l'element amb l'article, a Wikidata veuràs que a dalt hi ha un requadre on posa "Viquipèdia", li dones a modifica, selecciones l'idioma i el nom de l'article i ja el pots connectar.

  He intentat fer-ho el més planer possible. Si tens qualsevol dubte derivat de Wikidata, comenta-m'ho i hi continuem treballant.

  Sobre l'última pregunta que em feies, diria que a l'eina de traducció pots traduir un article tot i que estigui publicat ja a la Viquipèdia. Diria que una vegada el tinguis enllestit, l'únic que has de fer és copiar el contingut i enganxar-lo a l'article.

  Resum per Sorenike

  Resolt

  Ivilap (discussiócontribucions)

  Hola!! he fet un article per l'Orfeó Vigatà, com vam quedar amb la junta he fet servir el que tenim a la pàgina web. Ara em demanen drets d'autor, des de l'Orfeó em enviat el document confirmant que ho autoritzem però no acabo d'entendre el tema de les plantilles OTRS.

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola. Primer de tot, si tu directament tens relació amb l'Orfeó Vigatà, per temes de conflicte d'interessos et recomanaria no editar aquest article. En qualsevol cas, també caldria utilitzar altres fonts per referenciar l'article. Utilitzar com a font d'informació la pàgina web de l'entitat no es considera fiable. S'han d'aportar referències independents del subjecte de l'article, en el format que siguin.

  D'altra banda, sobre l'autorització que preguntes, s'ha de tramitar d'acord amb la pàgina Viquipèdia:Autoritzacions. L'entitat ha d'enviar un correu electrònic amb el contingut que allà s'indica, per tal de permetre que es pugui publicar. Però vaja, el més senzill seria optar per posar a la web una llicència de Creative Commons, de caràcter no comercial, que permeti reutilitzar la informació.

  MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

  Dear Participants,

  Congratulations!

  It's Wikipedia Asian Month's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2021, the seventh Wikipedia Asian Month. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the Wikipedia Asian Month International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2021. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap!

  This form will be closed at March 15.

  Cheers!

  Thank you and best regards,

  Wikipedia Asian Month International Team, 2022.02

  Información sobre Palmira Borrás de Coll

  6
  Resum per Sorenike

  Resolt

  GreatMjollnir (discussiócontribucions)

  Buenos días. Mi nombre es Marta Coll y tengo la gran sospecha de que soy bisnieta de Palmira Borrás de Coll. Estoy haciendo una investigación sobre ella a través de las referencias encontradas en la página de wikipedia. La verdad, me están resultando de gran utilidad...muchísimas gracias en mi nombre y el de mi familia!!!Por favor, me gustaría saber si tiene algún dato más que nos pudiera ayudar en la investigación. También me gustaría saber si le movió algún interés particular el hecho de escribir sobre Palmira Borrás. Agradeciendo de antemano cualquier respuesta que me pueda dar. Un saludo

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola.

  Me alegro que os sean de utilidad los datos. La verdad es que no dispongo de más datos sobre Palmira Borràs, porque solo utilicé referencias bibliográficas, de libros y otras publicaciones. Sin embargo, quizá podáis encontrar más datos en hemerotecas digitales o si participó en alguna exposición artística, quizá preguntando en alguna entidad com la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. En cualquier caso, mi interés fue por el hecho de aumentar el número de biografías de mujeres en la Wikipedia, y estuve haciendo un vaciado de la obra de Manuel Ossorio sobre artistas españoles del siglo XIX.

  Un saludo.

  GreatMjollnir (discussiócontribucions)

  Muchísimas gracias por tu amabilidad, Sorenike. Intentaremos seguir las líneas de investigación que nos sugieres y a ver qué pasa. Por supuesto, si alguien que lea este mensaje tiene alguna información sobre alguna parte del trabajo o la vida de esta artista, les agradeceríamos muchísimo cualquier tipo de aportación.

  Un saludo y nuestro agradecimiento.

  81.33.135.79 (discussiócontribucions)

  Buenos días de nuevo, Sorenike: disculpa pero me ha surgido una duda posteriormente y es de dónde has conseguido el dato de la fecha y lugar de fallecimiento de Palmira. Me he rastreado todas tus referencias y no he encontrado ese dato en ninguna de ellas. Por favor, te agradecería mucho lo que me puedas contestar. Un saludo. Marta Coll.

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola! La información sale de AADD. Dona i artista. La col·lecció del Museu de Terrassa. Ajuntament de Terrassa, 2019, p. 111. Sale una lista de pintoras participantes en la Exposición de Objetos de Arte de Barcelona de 1868. Lo que no sé de dónde sacaron ellos la información.

  GreatMjollnir (discussiócontribucions)

  Muchísimas gracias, Sorenike. Disculpa pero no recordaba que el dato venía ahí. Trataré de averiguar más a través de ese museo. Gracias de nuevo.

  Processó del Dijous Sant a Badalona

  2
  Resum per Sorenike

  Fusió i millora realitzada

  Chiutti (discussiócontribucions)

  Hola, t'escric perque hem publicat un article amb el nom del tema de dalt, ens diuen que incomplim varies condicions de wikipedia, i un dels administradors m'ha comentat que t'ho passaba a tu també. No voldriem que s'ens borres el projecte, ja que si ets de Badalona i com historiador potser sabras que la Processó del Dijous Sant disposa de poc material referencial i també que aquests temes si no ho fan persones properes a l'entitat no ho fa ningú. Voldriem la teva opinio i si ens pots ajudar t'ho agrairiem Gracies .. i esperem resposta.

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola. T'he escrit a la primera discussió sobre el tema on hi ha també l'usuari Docosong.

  Francesc SM (discussiócontribucions)

  Hola! acabo d'estrenar-me creant un compte d'usuari. Ho he fet perquè m'agradaria complementar algunes entrades i crear-ne alguna de nova. No tinc molt temps lliure i reconec que els tutorials on line em costen. Vull provar si amb un mentor aconsegueixo ser operatiu aviat.

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola! Un plaer i benvingut! Si tens qualsevol dubte o pregunta me la pots formular, cap problema. Estic a la teva disposició.

  Francesc SM (discussiócontribucions)

  Hola "Sorenike" , vaig escriure't fa 11 dies i no he tingut cap resposta (o no l'he sabut trobar). Si no tens disponibilitat o no pots donar-me el cop de mà que demanva, fes-m'ho saber i sol·licitaré algun altre "mentor". Espero les teves notícies en un sentit o altre.

  Francesc SM (discussiócontribucions)

  Hola "Sorenike", m'he marcat dos objectius inicials per estrenar-me. El primer canviar un escut de l'entrada del meu poble. Sóc el regidor de Cultura de Ginestar (Ribera d'Ebre) i ens porta molts "malentesos" que l'escut que apareix a la Viquipèdia no és el correcte. Ni sabem d'on l'han tret...

  L'altre objectiu és crear una entrada nova d'un sindicat del sector de l'estalvi del que sóc el Secretari General Adjunt.

  Un amic m'ha dit que, si bé és relativament fàcil editar (ja sigui complementant o corregint), no ho és tant treballar amb "infotaules". Crec que pel cas de Ginestar necessito actuar sobre una "Infotaula de Geografia Política" existent i en el cas del sindicat hauré de crear una "Infotaula d'Organització".

  Com ja et vaig dir no tinc molt temps ni gaire experiència en editors. M'agradaria tenir algun tipus d'acompanyament. No sé quin canals fa anar un "mentor" de la viquipèdia. Jo no tinc cap inconvenient en pactar dia i hora i fer-ho telefònicament. El meu telèfon és el 616 541 893. resto a l'espera de les teves notícies i gràcies a l'avançada.

  Francesc SM (discussiócontribucions)

  Hola "Sorenike" , vaig escriure't fa 11 dies i no he tingut resposta. Si no te'ns disponibilitat o no pots donar-me el cop de mà com et sol·licitava, fes-m'ho saber i sol·licitaré algun altre "mentor". Espero les teves notícies en un sentit o altre.

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Perdona, vaig veure el missatge, però no vaig recordar de contestar-te i no hi vaig pensar més. Sobre el que em dius...

  1. Escut: l'únic que veig que canvia és com està disposat la ginesta, per la resta és exactament igual. Entenc que es van basar en el que posava el DOGC. En tot cas, sobre això, potser seria millor que et posesis en contacte amb l'usuari que va crear l'escut a Wikimedia Commons, Xavigivax.
  2. Sobre l'edició de la pàgina del sindicat que comentes, la meva recomanació, d'acord amb la normativa de la Viquipèdia sobre conflictes d'interessos. Si pertanys a una entitat, associació, organització o el que sigui, no és bo que s'editi aquest article (de la mateixa manera que tampoc un editaria el seu propi article), perquè s'hi pot incorporar un biaix.

  Si tens interès en editar o crear articles sobre altres temàtiques, o potser fins i tot de la teva localitat, però que no hi tinguis un vincle estret, estaré encantat d'ajudar-te dintre de les meves possibilitats. Pel que fa a les infotaules, per exemple, la majoria xuclen les dades de Wikidata, que és un projecte germà de la Viquipèdia que és de fet una gran base de dades. Allà si busques Ginestar trobaràs la pàgina amb les dades bàsiques.

  Francesc SM (discussiócontribucions)

  Hola! Gràcies per les teves recomanacions. Reconec que pretenc estrenar-me a la viquipèdia amb dos objectius que serien subceptibles d'aquests "conflictes d'interessos". Però no és la meva intenció incorporar cap biaix. En el cas de l'escut tinc ben documentat l'escut correcte i, ni que si la disposicó de la ginesta, el que apareix a la viquipèdia no és el nostre escut. Intentaré aclarir-ho amb el Xavigivax. He vist que potser també es podria canviar a través de la Wikidata.

  En el cas del sindicat només pretenia crear una entrada amb una mica d'història, un extracte dels estatuts, el logo, el nombre de membres de comitè després de les darrreres eleccions i poca cosa més. Són dades públiques en altres àmbits i que, al meu entendre, no estan subjectes a cap biaix. I em consta que estic subjecte a que qualsevol altre usuari les posi en qüestió.

  Seguim en contacte.

  Resposta a «Cercant un mentor»
  MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)
  MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)
  Wikipedia Asian Month 2020

  Dear Participants, Jury members and Organizers,

  Congratulations!

  It's Wikipedia Asian Month's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2020, the sixth Wikipedia Asian Month. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the Wikipedia Asian Month International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2020. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap!

  • This form will be closed at February 15.
  • For tracking the progress of postcard delivery, please check this page.

  Cheers!

  Thank you and best regards,

  Wikipedia Asian Month International Team, 2021.01
  Cataleirxs (discussiócontribucions)

  Hola Sorenike

  Disculpa que et faci un parell de preguntes sobre l'ús de l'infotaula de persona, que encara soc novell i no ho domino prou. Si et sembla, podem fer servir d'exemple la pàgina de Maria Úrsula de Abreu e Lencastre:

  1) Encara no he aconseguit crear una declaració en la que s'hagi d'escriure lliurement el text. Per exemple, els cognoms. Els dos noms ja estaven creats d'abans (i imagino que Maria i Úrsula ja estaven creats com elements), però no he sapigut fer el mateix amb els dos cognoms.

  2) hi ha alguna manera de forçar que a l'article es mostri un camp concret dels que hi ha registrats a WD? Voldria que sortís el camp Ciutadania, està ben posat a WD però no surt a l'article de WP.

  Moltíssimes gràcies.

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Hola! Doncs en principi a WD pots buscar la declaració de cognom i segon cognom, però si els cognoms com a tal no estan creats encara, s'ha de crear nous lexemes (és a dir, com una nova entrada) i categoritzar-la com a cognom. N'hi ha pocs en que es puguin escriure textos lliures, per exemple, si estàs treballant sobre un edifici o un lloc concret, la declaració d'adreça és un text lliure.

  Sobre el tema de quins camps es mostren a la infotaula, n'hi ha alguns que no es mostren, és veritat, i ciutadania o nacionalitat n'és un. No sé el motiu, aquesta pregunta potser seria millor que la fessis a la teverna.

  En tot cas, si tens qualsevol altre dubte, tant sobre WD com qualsevol altra cosa no dubtis en deixar-me un missatge a la pàgina de discussió :)

  Cataleirxs (discussiócontribucions)

  Ets molt amable, Sorenike. Gràcies de nou.

  Paucabot (discussiócontribucions)

  Bon dia, Sorenike. Només recordar-te que, per motius de gestió, les categories de manteniment ara ja no les categoritzarem per mesos sinó directament per anys.

  Gràcies, Pau.

  Sorenike (discussiócontribucions)

  Gràcies! Ho tindré en compte! :)