Usuari Discussió:Sorenike

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

Les discussions prèvies estan arxivades a Usuari Discussió:Sorenike/Arxiu 1 en data 01-06-2018.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Hola, Sorenike,

Tot i que fa anys que tinc perfil d'editor, només he intervingut en la Viquipèdia per fer-hi esporàdiques correccions lèxiques i gramaticals, ja que soc lingüista. Però ara tinc la necessitat de crear un article nou, cosa que no he fet mai i necessito un mentor. Com que he vist que ets badaloní com jo, que lideres el ViquiprojecteBadalona i com que l'article que vull fer de nou és sobre el veler "Maria Assumpta", construït a Badalona el 1858, he pensat que seràs un bon mentor per a mi i per a aquest article.

Ja tinc el text tot redactat (unes 3.300 paraules), amb una trentena de notes sobre fonts i un centenar d'hipervincles previstos, dues taules, diverses imatges i enllaços externs. Però m'he trobat amb un problema de novell summament elemental i per al qual necessito consell:

Com puc desar els canvis a mesura que vaig posant contingut a la pàgina del nou article sense que quedi ja publicada per a tothom mentre encara no l'he acabat del tot? Sí que veig que hi ha una casella a dalt a la dreta que diu "Publica" (lletra blanca sobre fons blau). Però, com tinc el dubte que clicant-hi l'article ja quedi a la vista de tothom quan encara està en la fase d'edició inicial, no he pogut encara deixar res desat.

Em podries dir com ho he de fer? Gràcies.

Tinc algunes preguntes més, però ja vindran després...

Gràcies per la col·laboració.

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola, Josep,

Encantat de trobar un altre badaloní a la Viquipèdia.

Sobre el que em comentes, entenc que necessites un lloc on fer proves, fer i desfer el text, inserir imatges o recol·locar-les, etc. Si és això el que necessites, si més no és el que entenc, si no corregeix-me si us plau, a la barra superior on surt el teu nom d'usuari, les notificacions i altres coses més de caire personal, n'hi ha una que és "proves", que és una pàgina de prova on tu pots anar editant i publicant o desfent els canvis que tu creguis convenient, sense publicar-ho oficialment en un article.

Aquesta pàgina és pública també, però no és tan fàcil de trobar com un article normal i corrent. Si no, realment no hi ha cap espai que quedi en un àmbit més privat o amagat, l'ideal realment és la pàgina de proves.

Qualsevol altra cosa que necessitis m'ho comentes, estic a la teva disposició.

Salutacions

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

D'acord,

Començaré per la pàgina de proves i, quan m'encalli, ja et demanaré consell.

Moltes gràcies per aquest primer ajut.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Hola, un altre cop.

He escrit una petita presentació meva a la pàgina personal i ja tinc una pregunta per fer-te. He vist que a moltes pàgines personals hi posen una taula amb el coneixement d'idiomes (Babel). Com se fa per posar-la?

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola!

Aquestes taules funcionen a través d'una plantilla. En primer lloc has de posar {{Capçalera d'etiquetes}} i {{Tancament d'etiquetes}}. Entre aquestes dues pots posar-ne de diferents tipus que esdevenen etiquetes com les de Babel a la pàgina d'usuari. Per exemple la de llengües és {{Babel}}, llavors si tens un coneixement nadiu d'una llengua has de posar el seu codi (ca, es, en, it...) sense cap número, i si és algún nivell concret va amb números d'1 (més baix) a 5 (més alt).

Per exemple:

{{Capçalera d'etiquetes}}

{{Babel|ca|es|it-2|en-4}}

{{Tancament d'etiquetes}}

Això en el cas que ho facis modificant el codi, si no pots anar a les opcions que té l'editor visual, anar a inserir plantilla i posar el nom d'aquestes plantilles. Però potser en aquest cas és més senzill per codi.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Faig la prova. Gràcies.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Vaig avançant en l'edició de l'article "Maria Assumpta (veler). Se'm plantegen dues preguntes mésː

  1. Quan el van avarar de nou en nou el 1858 aquest veler va portar el nom de "Maria Asunta". A llarg dels anys va tenir diversos canvis més, fins que el 1988 va recuperar el nom original però amb la grafia "Maria Asumpta". De moment, titulo l'article com a "Maria Assumpta (veler)". Això vol dir que caldrà preparar també dues pàgines alternatives titulades "Maria Asunta" i "Maria Asumpta" -segurament també amb l'acotació "(veler)"- però redirigides a "Maria Assumpta (veler)". Ho trobes correcte? S'hauria de resoldre d'una altra manera?
  2. Tinc previstos nombrosos enllaços interns a la Viquipèdia, però alguns són a la versió anglesa o a la francesa. Els puc posar com un enllaç intern normal? Els he de posar a la llista d'enllaços externs? Els he de posar de color vermell com un enllaç encara no creat a la Viqui catalana?

Gràcies per l'atenció.

Sorenike (discussiócontribucions)

Bon dia, Josep.

  1. Si creus que existeix la possibilitat que algú els cerqui amb aquestes grafies, es poden crear les redireccions pertinents. Fins i tot es poden incloure en les denominacions quan es creï l'element de Wikidata del veler.
  2. Si no existeix l'article a la Viquipèdia, l'ideal és crear un enllaç intern que marcarà la paraula en color vermell. Habitualment no s'acostuma a enllaçar a articles d'altres llengües, a més, així, d'alguna manera, avises que aquests articles no existeixen encara i són susceptibles de ser creats.

He mirat la teva pàgina de proves, per curiositat, i trobo que el tema de les denominacions, pot estar bé comentar-ho a la introducció i al llarg de l'article quan canvia la grafia. Tanmateix, de manera general, si el nom s'ha adaptat normalment a "Maria Assumpta", crec que seria més adient utilitzar aquesta.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Resposta al tema 1. A l'entradeta de l'article ja acoto els dos noms amb l'incís "(amb aquesta grafia)". [Però segurament acabaré canviant aquest incís per la forma tradicional (sic).] I, efectivament, tinc prevista una secció en què comento els nombrosos canvis de nom que va tenir el veler i hi especifico el detall de la grafia incorrecta tant del primer de tots, "Maria Asunta", com del darrer, "Maria Asumpta". A Catalunya els estudiosos que en parlen acostumen a referir-s'hi dient "el Maria Assumpta", amb l'ortografia correcta, tot i que el nom oficial del veler no ha sigut mai exactament així. Per això penso que cal preveure que algú que en busqui informació pugui intentar-ho amb alguna de les formes del nom que sí que van ser oficials malgrat la mala ortografia.

Resposta al tema 2. Recullo el consell, marcaré la paraula de color vermell. Però tinc una ampliació de la pregunta sobre els enllaços. El text complet de l'article té unes 3.300 paraules amb un centenar d'enllaços previstos segons el següent criteriː a) tots els noms de lloc i b) tots els termes de nàutica. Ara bé, són massa 100 enllaços per a 3.300 paraules?

Tinc més preguntes al sac, però ja aniran sortint...

Gràcies per l'atenció.

Sorenike (discussiócontribucions)

Si tens clar el tema de la nomenclatura, cap problema. Simplement ho comentava perquè no resulti un embolic per als possibles lectors.

El nombre d'enllaços no suposa un problema, l'habitual és enllaçar noms de persona, de llocs, de vegades anys i dates, i en aquest cas particular els termes de nàutica són imprescindibles (personal, naus, etc.)

Resto a l'espera de més preguntes, quan ho necessitis.

Bona feina!

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Gràcies per les respostes.

Al final de l'article tinc previst de posar-hi una secció "El 'Maria Assumpta' i Badalona" per explicar, entre altres coses, que el 1993 li van dedicar una havanera. Tinc la lletra, la partitura i un vídeo d'un grup d'havaneres cantant la cançó. Puc obtenir els drets de tots els autors. Llavorsː

  1. Puc incloure dins de l'article la lletra, la partitura i el vídeo? Quina és la millor manera?
  2. Com s'ha de formalitzar la cessió de drets dels autors?
  3. Com penjo els fitxers a la secció multimèdia de la Viquipèdia?

També es va fer, el 1994, una maqueta del "Maria Assumpta" sufragada per subscripció popular i oferta a l'església de Santa Maria com a exvot mariner. Actualment està penjada sota l'arc del cor. Tinc fotografies fetes meves.

  1. Puc incloure a l'article aquestes fotos meves? Com ho he de fer?

Gràcies per l'atenció.

Sorenike (discussiócontribucions)

Bon dia,


Es poden incloure, sí. Tot el tema d'imatges i fitxers multimèdia, entre d'altres, va a través del repositori Wikimedia Commons. Deixa que et consulti el tema de lletra, partitura i vídeo, perquè el més còmode seria que els mateixos autors ho pengessin, però si ho fas tu necessitareu fer una autorització, però és una en concret.

Les fotos si són de la teva autoria, sense problema les pots penjar. A través de https://commons.wikimedia.org/wiki/Special:UploadWizard, puges les teves fotografies, poses que són fetes per tu, i només caldrà que els posis un nom, una petita descripció (pots posar-la en diferents idiomes) i una o més categories (per exemple Badalona, Maquetes de vaixells...), les quals han d'anar en anglès.

Quan sàpiga el tema de l'autorització, t'ho comento.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

D'acord. Gràcies.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Penjar a internet la lletra i la música ja sé que els seus autors no ho faran. No perquè no vulguin, sinó perquè tenen altres ocupacions. El grup d'havaneres que canta la cançó en té moltes de publicades a Youtube, però no aquesta; quan em contestis de la consulta que fas, els demanaré si també la poden penjar. I faré amb tots tres autors les gestions per la cessió de drets.

Sorenike (discussiócontribucions)

Intento dir-te'n alguna cosa avui!

Sorenike (discussiócontribucions)

Mira, cal seguir les instruccions que hi ha en aquesta pàgina: Viquipèdia:Autoritzacions. Veig que els textos d'exemple parlen normalment de contingut en web, però suposo que en cas que no estigués digitalitzat o disponible a un web, es pot adaptar el text. Es tracta d'un autorització OTRS, que després ha de verificar la Fundació Wikimedia. Veuràs que en algun moment et posarà que pots posar una plantilla de pendent OTRS.

Si necessites res més sobre aquest tema, que pot resultar bastant feixuc, m'escrius sense cap mena de problema.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

D'acord. M'ho miro.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Acabo de llegir, en l'enllaç que m'has indicat, les condicions per a una autorització. M'he trobat que, si jo fos l'autor de la lletra o la música d'aquesta havanera (perquè resulta que jo també soc músic i lletrista), no donaria el permís perquè fossin utilitzades i modificades lliurement per a eventuals finalitats comercials. De manera que he decidit de no demanar-ho tampoc als autors de l'havanera "A la Maria Assumpta".

El que sí que faré, però, és demanar al grup d'havaneres que la canta que la publiqui al seu web i, llavors, afegiré un enllaç més a l'apartat d'enllaços externs. Així, qui vulgui saber com sona l'havanera dedicada al veler ho podrà saber igualment.

Et sembla una solució correcta?

Sorenike (discussiócontribucions)

Sí, i tant. L'alliberament dels drets a Wikimedia Commons suposa posar-ho a l'abast de tothom, si no recordo malament, sí es podia limitar la modificació, i que fos sempre immutable, però la reutilització per a finalitats comercials no es pot limitar. Per tant, si vols posar-ho en un enllaç extern és una opció vàlida també.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

D'acord. Gràcies.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Puc tenir més d'una pàgina de proves? Com es creen?

L'article del Maria Assumpta ja el tinc molt avançat. Però ara hi voldria afegir infotaules a la dreta i tinc por que, provant-ho, no esguerri el que ja tinc fet. Per això n'aniria bé una segona pàgina.

Gràcies per l'atenció.

Sorenike (discussiócontribucions)

Sí, és clar. Es creu com qualsevol altre pàgina. Si la teva pàgina de proves és Usuari:Josep Estruch Traité/proves, pots crear-ne una altre que sigui (m'ho invento) Usuari:Josep Estruch Traité/proves 2, i així successivament. El nom pots posar-li el que vulguis, però sempre has de posar la plantilla {{Proves d'usuari}} per indicar que és una pàgina de proves.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Gràcies. Ho provo.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Voldria afegir un resum de les característiques generals del "Maria Asumpta" en una taula informativa a la dreta de la pàgina. Com la que hi ha a la pàgina anglesa sobre el mateix vaixellː https://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Asumpta

A les plantilles d'infotaula no en sé trobar cap que em serveixi. Les taules normals em queden a l'esquerra i no les sé desplaçar a la dreta.

Com l'he de fer, doncs, una taula com la que voldria?

Gràcies per l'atenció.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Ja ho tincǃ He trobat la "infotaula vaixell" que m'ho resol prou bé.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Doncs, la infotaula vaixell no em serveix del tot. No té tots els camps que necessito i no puc ordenar-los de la manera que em convé.

Com se fa per afegir camps en una taula i per ordenar-los a conveniència?

Gràcies per l'atenció.

Sorenike (discussiócontribucions)

Bon dia, Josep,

En el cas de les infotaules, em temo que no et seré de gran ajuda, perquè és una cosa més tècnica. Moltes ara són automàtiques, és a dir, que només cal posar el nom de la infotaula i xucla les dades de la base de dades Wikidata. No sé si és el cas de la de vaixell. Aquesta consulta és millor que la facis directament a la taverna, a l'apartat d'ajuda, i segur que algú et podrà donar un cop de mà.

Em sap greu no poder-te orientar en aquesta qüestió. A banda d'això, per qualsevol altra consulta, ja saps que estic disponible.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

T'agraeixo la franquesa i la bona disposició. He trobat més informació sobre les infotaules i, en concret, sobre la de vaixellsː Plantilla:Infotaula vaixell. Me l'estic llegint amb deteniment i intentaré fer unes quantes proves. Si no me'n surto ja aniré a la taverna.

Salutacions.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)
Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Ja he publicat la pàgina però en Pau Cabot me l'ha esmenada immediatament. He iniciat una conversa amb ell.

Maria Asunta

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola!

Quan crees un article i no ets usuaris autopatrullat, sempre hi ha alguna persona que ho revisa posteriorment.

Sobre les redireccions, veig que funcionen correctament, quin problema hi has trobat?

Pel que fa l'esmena que comentes, en Paucabot se sap les normes de la Viquipèdia fil per randa, i pel que he vist és el que t'ha contestat, tot i que, pel meu gust, de manera molt succinta. La idea sempre és intentar que l'article sigui fàcil de trobar i l'ideal és que no tingui cap parèntesi. Per tant, no hi ha problema que l'article es digui Maria Asunta, perquè si algú el busca pels altres noms i ja has creat les redireccions, serà fàcil de trobar.

No sé, com ho veus? Tu preferiries mantenir Maria Asumpta?

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Ja ho he dit a en Pau. Preferiria "Maria Asumpta" perquè és l'últim nom que va portar el vaixell i amb el qual es va fer famós arreu del món perquè va arribar a ser, amb 137 anys de navegació, el més antic en actiu en el moment del naufragi.

Sorenike (discussiócontribucions)

Al final veig que ha quedat com Maria Assumpta. Jo crec que és més adient amb les dues esses, perquè de normal els neòfits ho escriurem (m'hi incloc) d'aquesta manera, i també és el que fa servir sovint la bibliografia. La resta com a redireccions ja van bé.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Sí, segurament és la solució més simple.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Com se fa per posar en una pàgina els enllaços a la versió en altres llengües? No sé trobar les instruccions per fer-ho. Que m'ho podries dir?

Sorenike (discussiócontribucions)

Què vols dir? Enllaçar l'article en català als existents en altres llengües?

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Això mateix

Sorenike (discussiócontribucions)
Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Sí, això ja ho sé, algú ho va fer abans que jo i m'he quedat sense saber com se fa.

Ara estic preparant un parell de pàgines més de temes de nàutica i m'agradaria saber com enllaçar-les a la versió en altres llengües perquè no ho hagi de fer un altre poder mi.

Sorenike (discussiócontribucions)

Ah! Doncs mira, és un procés que és força senzill si l'element de Wikidata existeix. Només cal cercar l'element a la base de dades Wikidata i veuràs que a la dreta hi ha una caixa on s'enllacen les diferents versions idiomàtiques. En aquesta caixa cliques a "modifica", poses el codi de la llengua i el nom de l'article, ho deses i ja està, al cap d'una estona apareixerà a la Viquipèdia

En cas que l'article creat no tingui element a Wikidata. Has la columna esquera de la web hi surt "crear un element nou", poses el nom i una petita descripció, el crees i pots començar a posar les dades i enllaçar l'article de la mateixa manera.

Josep Estruch Traité (discussiócontribucions)

Entesos. Ja ho provaré quan tindré els articles acabats i compostos.

Gràcies.

Resposta a «Cercant un mentor»
Xvazquez (discussiócontribucions)

Hola, l' usuari:Capsot, em va dir que gravés un vídeo pel 20è aniversari de Viquipèdia. El vaig gravar i vaig enviar un e-mail a l'adreça que m'indicava, però sembla que no ha arribat. Ara fa un moment l'he tornat a enviar (com arxiu adjunt). Digues-me si arriba. Salut.

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Sí, ha arribat correctament. Gràcies!

ReginaManresa (discussiócontribucions)

Gràcies! No sé ben bé què ha passat, però crec que correus ha trigat molt. Però ja està.

PFC12 (discussiócontribucions)

Bon vespre @Sorenike!

T'escric ja que, revisant el recompte del concurs Més dones independents, he vist que no hi apareix la pàgina Julia Codesido que vaig crear. Es per algun motiu o es tracta d'un error?

Gràcies!

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Òndia, doncs no ho sé. Ho consulto amb qui gestiona el tema del bot de recompte, que no hi hagi algun error.

Gràcies per avisar!

Sorenike (discussiócontribucions)

Ho acabo de comprovar ara, i veig que a la pàgina de llista l'article de Julia Codesido apareix en vermell perquè havia posat "Julia Codesido Estenós". He posat el títol tal i com està ara. Miraré a veure si fa el recompte automàticament, i si no contacto amb la persona que en sap!

PFC12 (discussiócontribucions)

D'acord, ara ho entenc! Moltes gràcies!

Resposta a «Recompte»

Bon dia Samurai d'occident

1
Resum per Sorenike

Vot emès

Capsot (discussiócontribucions)

Molt bon dia, espere que et vaja tot molt bé. Sé que encara no has votat i ui ui ui, si no ho fas ben prompte t'enviaré més de 253.348,5 ninjes, amb Pikachu' a més, per a assetjar-te nit i dia, a l'alba i al crepuscle, a totes les dimensions possibles i imaginables fins que vages a votar (tens info a la Taverna)! Au, no deixes que caiga en el meu costat fosc, em transforme en Darth Capsot, i fes triomfar la Força anant a votar tot just hages llegit el missatge (que no s'autodestruirà per a emprenyar-te constantment...). Més seriosament, una abraçada ben gran, fins ben prompte (aquest vespre, ha ha ha!). Molt bona setmana i un gran i meravello's estiu! Claudi/Capsot

Martaitsme (discussiócontribucions)

Hola, estic buscant un mentor perquè em doni un cop de mà en els molts dubtes que tinc a l'hora d'editar. No edito molt, per ara, però m'agradaria aprendre'n una mica. He vist que estàs al grup de joves viquipedistes, que em van recomanar des del Twitter, i surts com a possible mentor, i dic, va... :) Salut!

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Encantat de poder-te ajudar en el que pugui. He fet una mica el tafaner i ja he vist que has creat o millorat algunes entrades, molt bé! Si necessites qualsevol cosa, o et puc orientar com sigui, escriu-me sempre que ho necessitis. Estic a la teva disposició! :)

Martaitsme (discussiócontribucions)

Hola!

Doncs mira, sí. Per exemple, les plantilles no sé com funcionen, com es creen i afegeixen. Per ara, als articles me'ls han afegit altres persones.

I en el cas de fer una traducció, com es fa perquè deixi de considerar-se que és literal sense revisar quan no ho és?

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Certament, les plantilles poden arribar a ser força complicades. N'hi ha de diversos tipus, les més habituals als articles són les infotaules (exemple: Plantilla:Infotaula persona), que recullen es 4 dades bàsiques del tema de l'article, o les de navegació, on s'agrupen diversos temes (exemple: Plantilla:Reis d'Anglaterra). Quan estàs modificant un article, només de clicar a insereix -> plantilla, i has de buscar el nom de la plantilla. Si no saps el nom sempre pots intentar buscar-la a través del cercador posant "Plantilla:" primer, o bé a la Categoria:Plantilles, o si no preguntar-ho... hahaha, potser acabes abans.


Suposo que les plantilles que em comentes que t'han posat altres usuaris, són infotaules. Aquestes tenen la particularitat que moltes xuclen les dades de Wikidata. No sé si ho coneixes, però Wikidata és un projecte germà de la Viquipèdia i és una base de dades. Allà es poden crear elements que poden enllaçar amb articles de la Viquipèdia, afegir les dades bàsiques i llavors aquestes acaben xuclades a l'article corresponent quan l'enllaces amb el seu element de Wikidata. Si necessites més informació sobre això, digues-m'ho i intento explicar-ho d'una forma planera o provo de mirar si hi ha alguna guia visual.


Sobre el tema de les traduccions, en quin cas t'ha passat això? Jo he fet alguna traducció, no en soc un gran expert. El programa de traducció és cert que et diu que a vegades et deixes parts sense revisar, però bé, si tens clar que ho has revisat, em sembla que hi ha una opció per ometre aquests avisos.


Espero haver-te aclarit alguna cosa! Que he escrit molta lletra... Sobretot el tema de Wikidata, si no saps com va, digue-m'ho i ens ho mirem.

Martaitsme (discussiócontribucions)

Hola!

Moltes gràcies per la super explicació! Sí, jo em refereixo a infotaules. Crec que les vaig intentar afegir, però la que em deia que faltava no la trobava. Ho provaré d'afegir-les a través d'inserir.

Amb lo que dius de la Wikidata, com es pot editar allà? Hi he vist algun error en alguna de les taules que m'han inserit.

M'havia passat en el de l'Alice Phoebe Lou. Deia que estava traduït literalment, finalment, vaig preguntar per altra banda, i em van dir que estava prou bé i ho he tret avui.

Moltes gràcies! :)

Martaitsme (discussiócontribucions)

Tinc una altra pregunta. He trobat l'article de The Jayhawks, que hi mancaven enllaços, però pel que veig és una traducció mal feta de l'anglès i em preguntava com ho podria fer per rescatar les referències de l'original per afegir-les? S'hauria de fer manualment o es podria fer com en una traducció?

Gràcies!

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Sobre Wikidata (missatge de fa uns dies), te'n faig cinc cèntims:

1-Wikidata funciona com una base de dades, és a dir, els elements que conté tenen unes dades molt concretes. Dependrà del tipus d'element que estiguem registrant o modificant.

2-Aquestes dades a Wikidata es diuen "declaracions". La més bàsica és "instància de", per indicar de què estem parlant, si d'una persona, una màquina, una fórmula matemàtica...

3-Per editar és molt fàcil, només cal que li donis a "afegir declaració", llavors hauràs de buscar quin tipus de declaració vols posar. Per exemple, trobes una persona que no té la data de naixement, li pots posar.

4-També pots crear elements nous. Per exemple, si l'article que has fet no disposa d'element a Wikidata, hauries d'anar a la columna esquerra de Wikidata i clicar "crear un element nou", només et demana un nom en la teva llengua i una petita descripció, després ja és omplir amb declaracions.

5-En el cas dels articles nous, per connectar l'element amb l'article, a Wikidata veuràs que a dalt hi ha un requadre on posa "Viquipèdia", li dones a modifica, selecciones l'idioma i el nom de l'article i ja el pots connectar.

He intentat fer-ho el més planer possible. Si tens qualsevol dubte derivat de Wikidata, comenta-m'ho i hi continuem treballant.

Sobre l'última pregunta que em feies, diria que a l'eina de traducció pots traduir un article tot i que estigui publicat ja a la Viquipèdia. Diria que una vegada el tinguis enllestit, l'únic que has de fer és copiar el contingut i enganxar-lo a l'article.

Resposta a «Cercant un mentor»
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Sorenike

Disculpa que et faci un parell de preguntes sobre l'ús de l'infotaula de persona, que encara soc novell i no ho domino prou. Si et sembla, podem fer servir d'exemple la pàgina de Maria Úrsula de Abreu e Lencastre:

1) Encara no he aconseguit crear una declaració en la que s'hagi d'escriure lliurement el text. Per exemple, els cognoms. Els dos noms ja estaven creats d'abans (i imagino que Maria i Úrsula ja estaven creats com elements), però no he sapigut fer el mateix amb els dos cognoms.

2) hi ha alguna manera de forçar que a l'article es mostri un camp concret dels que hi ha registrats a WD? Voldria que sortís el camp Ciutadania, està ben posat a WD però no surt a l'article de WP.

Moltíssimes gràcies.

Sorenike (discussiócontribucions)

Hola! Doncs en principi a WD pots buscar la declaració de cognom i segon cognom, però si els cognoms com a tal no estan creats encara, s'ha de crear nous lexemes (és a dir, com una nova entrada) i categoritzar-la com a cognom. N'hi ha pocs en que es puguin escriure textos lliures, per exemple, si estàs treballant sobre un edifici o un lloc concret, la declaració d'adreça és un text lliure.

Sobre el tema de quins camps es mostren a la infotaula, n'hi ha alguns que no es mostren, és veritat, i ciutadania o nacionalitat n'és un. No sé el motiu, aquesta pregunta potser seria millor que la fessis a la teverna.

En tot cas, si tens qualsevol altre dubte, tant sobre WD com qualsevol altra cosa no dubtis en deixar-me un missatge a la pàgina de discussió :)

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Ets molt amable, Sorenike. Gràcies de nou.

Resposta a «Dubtes infotaula:persona»
F3RaN (discussiócontribucions)
MEDALLA DE BRONZE per haver contribuït amb 9 articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2019. El jurat, F3RaN (disc.) 15:44, 8 des 2019 (CET)
Judesba (discussiócontribucions)
Feliç felicitat!
Tard, però... Desitjo que passis unes molt bones festes,
gaudeixis del temps compartit amb les persones que estimes,
i comencis el 2020 amb bon peu! ~ Judesba.
Sorenike (discussiócontribucions)

@Judesba: Moltes gràcies! Igualment, bones festes i bon any nou! :)

MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Dear Participants and Organizers,

Congratulations!

It's WAM's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2019, the fifth edition of WAM. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the WAM International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2019. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap!

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team --