Plantilla:Infotaula persona

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de personaInfotaula persona
Icona de documentació de mòdul Documentació de la plantilla [ mostra ] [ modifica el codi ] [ mostra l’historial ] [ refresca ]

La Infotaula persona s'utilitzarà per resumir la informació sobre una persona, situant-la al començament de qualsevol article de persones. Des de juliol de 2017, han deixat de ser operatives les antigues infotaules especialitzades (escriptor, músic, etc.) ja que la nova infotaula tracta tota mena de professions i permet mostrar totes les dades que li són pròpies a algú amb més d'una especialitat professional, un fet fins ara inexistent. Consulteu el tractament antigues infotaules en el període de transició.

Algunes de les antigues plantilles es mantenen per compatibilitat amb els articles preexistents.

NO S'HAN DE FER SERVIR EN ARTICLES de nova creació. 

Funcionament

 • La infotaula persona recupera el màxim nombre possible de dades des de WD a fi de simplificar el seu ús i de comptar amb dades que tenen un nivell inferior d'obsolescència que si estiguessin escrites com a paràmetres manuals. Llevat d'alguna excepció (que s'indica a la descripció dels paràmetres), TOTS els paràmetres es poden informar de forma manual.
 • Quan existeix una dada aportada manualment, TÉ PRIORITAT sobre les que figurin en WD.
 • La infotaula NO FA UNA SELECCIÓ ESPECIAL DE PARÀMETRES segons la professió, ja que el fet de tenir informada una professió no vol dir que no es compti amb alguna dada pròpia d'una altra professió (un científic pot ser esportista ? un actor pot haver escrit llibres?, etc.). És a dir, totes les dades són tractades sempre. Allò que no tingui una persona no s'hi mostrarà.
 • La informació està estructurada per blocs temàtics i es mostra sempre en el mateix ordre per tothom, si bé no a tothom li apareixeran els mateixos conceptes, lògicament.
 • La infotaula preveu la "no recuperació" d'una dada des de WD quan aquesta no es vulgui mostrar sense aportar una dada manual a canvi. En aquests casos, s'indicarà noWD com a valor manual i no es mostrarà res.

Estructura tècnica de la infotaula

La {{Infotaula persona}}, com ja ho fan altres infotaules de molt contingut, treballa de forma modular:

 • Aquesta plantilla, que gestiona la recuperació de dades des de WD i el seu formateig, el tractament de les dades manuals i la construcció de blocs amb múltiples contingut o formats especials.
 • La sub-plantilla {{Infotaula persona/formatglobal}} que s'encarrega de rebre tots els paràmetres aportats des d'aquesta plantilla i representar-los agrupats i ordenats. També gestiona l'aparició condicional dels separadors de secció.

Per tant, si s'edita aquesta plantilla no es trobarà el codi de presentació final de la infotaula. Qualsevol canvi s'ha de sincronitzar entre totes dues plantilles per assegurar que funciona i surt representat correctament.

Estructura de presentació

La «infotaula persona» presenta la informació per blocs de continguts. Alguns d'aquests blocs es construeixen en sub-plantilles dependents d'aquest. Estan ordenats de la següent forma:

 • Bloc BASE. Nom(s) i foto. Totes les persones ho tenen.
  • Bloc CÀRRECS SUCCESSORIS. Sèrie de càrrecs successoris aplicables a polítics, noblesa, càrrecs religiosos i altres títols on tradicionalment són significatius els predecessor i successor a la sèrie.
Per tradició, les dades personals van darrera d'aquestes.
 • Bloc DADES BIOGRÀFIQUES. Naixement/defunció, formació, característiques físiques, residència, nacionalitat, religió, etc.
 • Bloc DADES PROFESSIONAL. Bloc de característiques professionals bàsiques: ocupació, període activitat, etc. Va seguit d'altres dades menys habituals o específics de diferents professions: estil, moviment, dades de militars, religiosos, astronautes, músics, esportistes, etc.
  • Sub-bloc CARACTERÍSTIQUES ESPORT. És una ampliació de dades exclusives d'un esport que s'afegeixen darrera del BLOC PROFESSIOAL.
  • Bloc OBRA. Recull obra produïda, participació en obres, projectes, trajectòria professional, etc. En el cas dels esportistes on hi ha diverses formes de presentació segons tipus d'esport, hi ha 3 blocs específics que es generen en sub-plantilles exclusivament a partir de dades de WD.
  • Sub-bloc TRAJECTÒRIA ESPORTIVA. Bloc generat a partir de membre de l'equip esportiu (P54) amb diferents formats segons l'esport i els qualificadors que hi hagi informats. Es tracta des de {{infotaula persona/esports}} i derivades
  • Sub-bloc PARTICIPACIÓ EN ESDEVENIMENTS/COMPETICIONS. Bloc generat a partir de participà en (P1344) amb diferents formats segons l'esport i els qualificadors que hi hagi informats. Aquesta propietat també és emprada en altres perfils professionals com artistes o cantants per recollir la participació en esdeveniments o festivals. Es tracta des de {{infotaula persona/P1344}}.
 • Bloc DADES PERSONALS 2. Dades familiars, judicials. No habituals en certs perfils.
 • Bloc PREMIS I RECONEIXEMENTS. Premis, honors i monuments o altres elements creats en el seu honor.
  • sub-bloc OBRA DESTACADA. Mostra una imatge d'una obra destacada. Està fora del bloc "OBRA" per a evitar que apareguin imtages al mig de la infotaula tallant la llista de dades.
 • Bloc PEU. Signatura, enregistrament de veu de la persona, dades de xarxes socials.
 • Bloc MEDALLER. Per als esportistes permet "incrustar" un bloc de resultats esportius construït amb el conjunt de plantilles {{medaller}}. L'objectiu és endreçar aquesta informació en aquells articles que ja en disposen i ara està fora de la infotaula.

Tractament antigues infotaules

Tots els paràmetres previstos fins ara en qualsevol de les antigues plantilles de diferents professions, ja es contemplen a la nova {{infotaula persona}}, llevat de les següents excepcions:

 1. {{infotaula actor}}, {{ Infotaula de periodista}}, {{ Infotaula director de cinema}} que s'han convertit en una pre-infotaula que tradueixen el nom dels paràmetres i construeixen un bloc extensio_guardons amb l'antic format de premis.
  • Accions per acabar integració: Cal incorporar -si no hi és encara- aquesta informació a premi rebut (P166) de WD, normalitzar el nom dels paràmetres manuals i canviar la crida cap a {{infotaula persona}}. Aquesta és la llista d'articles afectats.
 2. Aquelles plantilles especialitzades relatives a esportistes. En concret:
Aquestes plantilles s'han convertit en pre-infotaules que: a) reanomenen els paràmetres pel nous noms i b) construeixen els blocs de contingut esportiu que tenien les antigues infotaules fins poder canviar-les pel contingut obtingut de WD. Sobre aquests segon punt, convé saber que:
 • Les antigues infotaules mostren 3 tipus d'informació esportiva:
 • historial d'equips: a vegades separat per etapes (infantil, professional, entrenats, ...)
 • participació en esdeveniments (campionats, olimpíades, ...)
 • resultats i medalles
Aquesta informació no sempre es presenta coincidint amb aquests 3 blocs, sinó que estan combinades entre si, com ara nombre de partits i gols marcats a cada equip, o medalles obtingudes als campionats on han participat.
D'igual forma que no es mostren a la infotaula totes les obres d'un escriptor ni tots els films d'un director, als esportistes calia trobar una fórmula de compromís entre la situació precedent (amb un detall molt exhaustiu sobre la trajectòria) i comptar amb dades significatives suficients.
A WD els ítems dels esportistes tenen dos atributs de trajectòria esportiva:
 • membre de l'equip esportiu (P54) pensat pels esports d'equip o les participacions en seleccions nacionals. Pot incorporar atributs com el període, els partits, gols, posició a l'equip, dorsal. També pot contenir el nombre de competicions per a esportistes individuals (tennis, atletisme,..) quan representen un club o una selecció en campionats.
 • participà en (P1344) recull la participació en competicions importants, ja sigui per esportistes individuals com enquadrats dins un equip. Incorpora qualificadors com data, rànquing i premi. No està previst reflectir el detall de tots els partits o campionats d'un esportista.
 • Accions per acabar integració:
extensio_parametres_esport Paràmetre que permet encabir un bloc d'informació amb atributs específics d'un esport que s'afegeixen darrera dels atributs esportius comuns i estàndards de la {{infotaula persona}} (esport, dorsal, entrenador, etc.). Per preparar el contingut d'aquest "bloc d'atributs", cal fer-ho des d'una subplantilla que generi una infotaula incrustada amb els paràmetres desitjats (ex.: {{Infotaula persona/parametres/tennis|}}, bescanviant "tennis" pel nom de l'esport). A continuació cal incorporar la crida a aquesta sub-plantilla dins Plantilla:Infotaula persona/extensions diverses

Sintaxi

Aquesta infotaula compta amb un diccionari de dades de prop de 200 paràmetres per poder atendre totes les situacions que fins ara s'han trobat. No cal dir que el sistema de tenir una "plantilla en blanc" per enganxar-la als articles i emplenar els paràmetres manualment, no té cap sentit.

D'altra banda, mig centenar de paràmetres es recuperen automàticament des de WD. Tot i que no seria necessari comptar amb l'opció d'aportar-los manualment, s'ha mantingut per raons de compatibilitat. Els paràmetres manual tenen prioritat sobre els automàtics i, quan es vulgui evitar que un determinat paràmetre sigui recuperat des de WD sense tenir un contingut manual alternatiu, es pot informar amb el valor noWD i no es mostrarà res.

La forma correcta d'ús és:

 1. Fer servir la forma mínima {{infotaula persona}} i veure si es mostra tota la informació de que disposem o hauríem aportat manualment en condicions normals. Si és així, no cal fer res més.
 2. Si, per contra, hi ha alguna informació que no es mostra i de la que disposem:
  1. Si existeix com a propietat a WD (veure codi a "paràmetres") l'hauríem de carregar a WD i tornar a previsualitzar per comprovar com es veu.
  2. Si no forma part del corpus de WD, es pot afegir el corresponent paràmetre manual. Si s'observa que hi ha molts paràmetres a carregar manualment, es pot facilitar aquesta tasca amb les plantilles buides que es troben als exemples per cada tipologia de persona.

Sovint hi ha una certa resistència per part dels editors a incorporar informació a WD i tenim la temptació d'aportar-la com a paràmetre manual per motius de facilitat o comoditat.

Tres bones raons per NO fer-ho així són:

 • Aportar la informació a WD està clarament alineat amb l'esperit WIKI, ja que serà patrimoni per molts articles de +280 wikipedies i no tant sols per un article d'una WP.
 • La cura pel seu manteniment passa a ser una responsabilitat col·lectiva (i sovint automatitzada amb bots). Especialment en dades volàtils (cens, càrrecs, dades econòmiques, etc.)
 • Quan un paràmetre disponible en WD el complimenteu manualment mai més anirà a buscar-ho a WD i, conseqüentment, no es recuperaran les actualitzacions que hom faci a WD.Infotaula de persona{{{prefix_honorific}}}
{{{nom}}}
{{{sufix_honorific}}}
[[File:{{{imatge}}}|{{{mida_imatge}}}|alt={{{alt}}}|upright=1|{{{alt}}}]]
{{{peu}}}
Nom original {{{nom_original}}} ({{{nom_original_lleng}}})
Nom de temple L'ID «{{{item}}}» és desconegut al sistema. Utilitzeu un ID d'entitat vàlid.
Nom pòstum L'ID «{{{item}}}» és desconegut al sistema. Utilitzeu un ID d'entitat vàlid.
{{{extensio_carrecs_successoris}}}
Dades biogràfiques
Naixement {{{nom_naixement}}}
{{{data_naixement}}}
{{{lloc_naixement}}}
Desaparició {{{data_desaparicio}}}
{{{lloc_desaparicio}}}
Mort {{{data_defuncio}}}
{{{lloc_defuncio}}}
Causa de mort {{{causa_mort}}}
Descobriment del cos {{{descobriment_cos}}}
Sepultura {{{sepultura}}}
{{{coordenades_sepultura}}}
Altres noms {{{alies}}}
Residència {{{residencia}}}
Nacionalitat {{{nacionalitat}}}
Ciutadania {{{ciutadania}}}
Ètnia {{{etnia}}}
Ideologia {{{ideologia}}}
Religió {{{religio}}}
Educació {{{educacio}}}
Alma mater {{{alma_mater}}}
Es coneix per {{{conegut_per}}}
{{{etiqueta_aliats}}} {{{aliats}}}
{{{etiqueta_rivals}}} {{{rivals}}}
Alçada {{{alçada}}}
Pes {{{pes}}}
Lateralitat {{{lateralitat}}}
Color ulls {{{ulls}}}
Color cabell {{{cabells}}}
Mesures {{{mesures}}}
Talla del penis {{{talla_penis}}}
Bust natural {{{bust_natural}}}
Activitat professional
Tesi [{{{tesi_url}}} {{{tesi}}}] ({{{tesi_any}}})
Director de tesi {{{direccio_tesi}}}
Camp de treball {{{camp_treball}}}
{{{etiqueta_ocupacio}}} {{{ocupacio}}}
Època {{{epoca}}}
Període en actiu {{{periode_actiu}}}
{{{etiqueta_organitzacio}}} {{{mitjans}}}
Era {{{era}}}
Regió {{{regio}}}
Escola de pensament/tradició {{{escola_tradicio}}}
Interessos {{{interessos}}}
Idees notables {{{idees}}}
Oposició de
Art {{{art}}}
Gènere {{{genere}}}
Moviment {{{moviment}}}
Estil {{{estil}}}
Tema {{{tematica}}}
Mestres {{{mestres}}}
Deixebles {{{deixebles}}}
Influències de
Va influir a
Nom de ploma {{{nom_ploma}}}
Llengua {{{llengua}}}
Agent {{{agent}}}
Editor {{{editor}}}
Salari {{{salari}}}
Patrimoni personal {{{patrimoni_personal}}}
Lleialtat {{{lleialtat}}}
Període en servei {{{periode_actiu_militar}}}
Arma/servei {{{arma}}}
Rang {{{rang}}}
Unitat militar {{{unitat}}}
Comandaments {{{comandaments}}}
Batalles/guerres {{{batalles}}}
Victòries {{{victories}}}
Temps a l'espai {{{temps_espai}}}
Activitats extravehiculars {{{eva1}}} ({{{eva2}}})
Tripulació {{{tripulacio}}}
Missions {{{missio_espacial}}}
Insígnia de la missió {{{insignia_missio}}}
Altres ocupacions {{{altres_ocupacions}}}
Condecoracions i honors {{{condecoracions}}}
Orde {{{orde}}}
Ordenació sacerdotal {{{ordenacio}}}
Consagració episcopal {{{consagracio}}}
Proclamació cardenalícia {{{proclamacio}}}
{{{enaltiment}}}
Commemoració a {{{venerat_en}}}
Beatificació {{{data_beatificacio}}} , {{{lloc_beatificacio}}} per {{{beatificat_per}}}
Canonització {{{data_canonitzacio}}} , {{{lloc_canonitzacio}}} per {{{canonitzat_per}}}
Lloc de pelegrinatge {{{lloc_pelegrinatge}}}
Festivitat {{{festivitat}}}
Fets destacables {{{fets_destacables}}}
Iconografia {{{iconografia}}}
Patronatge {{{patronatge}}}
Supressió del culte {{{supressio_culte}}}  per {{{suprimit_per}}}
Continuadors {{{continuadors}}}
Veu {{{veu}}}
Instrument {{{instrument}}}
Instrument destacats {{{instruments_destacats}}}
Discogràfica {{{discografica}}}
Catàleg principal {{{cataleg}}}
Orquestres {{{orquestres}}}
Artistes relacionats {{{artistes_relacionats}}}
Director musical {{{director_musical}}}
Sots-directors {{{sotsdirector_musical}}}
Patrons {{{patrons}}}
Esport {{{esport}}}
Disciplina {{{disciplina}}}
Especialitat {{{especialitat}}}
Lliga L'ID «{{{item}}}» és desconegut al sistema. Utilitzeu un ID d'entitat vàlid.
Posició {{{posicio_equip}}}
Mà de joc {{{ma_joc}}}
Equip actual {{{club_actual}}}
Dorsal {{{dorsal_club}}}
Entrenador {{{entrenador}}}
Seleccionat al Draft {{{draft}}}
Patrocinador/ marca L'ID «{{{item}}}» és desconegut al sistema. Utilitzeu un ID d'entitat vàlid.
Obra
{{{obres}}}
Primeres obres {{{primeres_obres}}}
Programes {{{programes}}}
Sèries {{{series}}}
Films {{{films}}}
Papers destacats {{{papers}}}
Obres destacades {{{obres_notables}}}
Estudi d'arquitectes {{{estudi_arquitectes}}}
Principals edificis {{{principals_edificis}}}
Principals projectes {{{principals_projectes}}}
Principals dissenys {{{principals_dissenys}}}
Estudiants de doctorat {{{estudiants_doctorals}}}
Altres estudiants notables {{{estudiants_notables}}}
Assessorament acadèmic {{{assessorament_academic}}}
IPNI abrev. {{{autor_abrev_bot}}}
ICZN abrev. {{{autor_abrev_zoo}}}
Repertori
{{{repertori}}}
Trajectòria
{{{trajectoria}}}
Altres dades
Títol {{{titol_personal}}}
Partit polític {{{partit_politic}}}
{{{etiqueta_dinastia}}} {{{dinastia}}}
Cònjuge {{{conjuge}}}
Parella {{{parella}}}
Fills
Pares {{{pares}}}
Germans
Parents
Càrrecs criminals {{{carrecs_judicials}}}
Condemnes criminals {{{condemnes}}}
Situació judicial {{{situacio_judicial}}}
Premis i reconeixements
{{{extensio_guardons}}}
Monuments {{{monuments}}}
Obres destacades
[[Fitxer:{{{imatgeobra}}}|200px]]
{{{peuobra}}}
Signatura
[[Fitxer:{{{signatura}}}|{{{mida_signatura}}}|alt={{{alt_signatura}}}]]

[[Fitxer:{{{escutpeu}}}|100px|alt=Escut d'armes de {{{nom}}}]]
{{{lema_escut}}}

[[:Image:{{{registre_veu}}}|Veu de {{{nom}}}]]

[[Fitxer:{{{registre_veu}}}|180px|noicon]]

{{{peu_veu}}}

Lloc web {{{lloc_web}}}
Facebook: {{{facebook}}} Twitter: {{{twitter}}} Instagram: {{{instagram}}} Google+: {{{google+}}} MySpace: {{{myspace}}} LinkedIn: {{{linkedin}}} IMDB: {{{imdb}}}
AFDb Pàgina sobre {{{nom}}}
{{{dades_medaller}}}
Notes
{{{notes}}}
link=d:{{{item}}}

Paràmetres

Aquesta Infotaula està dissenyada per a recuperar des de Wikidata el valor dels paràmetres, quan aquests no s'informin com a paràmetre manual. Aquesta recuperació es fa per defecte en la majoria de paràmetres. No obstant, alguns pocs paràmetres, només es recuperen des de WD quan s'indica de forma expressa.

En tots els casos, la informació aportada com a paràmetre manual, és prioritari al contingut de WD.

En resum, els paràmetres es mostraran quan:

 • S'informa manualment algun contingut al fer servir la infotaula dins l'article
 • Si -tot i deixar-ho sense informar- està previst obtenir la informació des de WD per defecte (veure taula)

Els paràmetres NO es mostraran si:

 • Ni s'informa ni està previst carregar-ho des de WD.
 • Si s'indica expressament que NO s'ha de carregar des de WD, tot i que estigui previst fer-ho per defecte. Indicar-ho posant noWD com a valor.
Paràmetres amb blocs de dades

La infotaula sap tractar certs blocs de continguts preformatats que es construeixen a les "pre-infotaules" que tracten els antics articles amb paràmetres no previstos en aquesta infotaula. Aquesta situació es dóna principalment als esportistes que hi comptaven amb infotaules amb contingut molt especialitzat i més abundós que el que incorpora {{infotaula persona}}. Vegeu "tractament antigues infotaules" per a més detalls.

Paràmetres de control de la infotaula

Els següents paràmetres permeten alterar el funcionament estàndard de la infotaula. El seu ús s'hauria de limitar a situacions excepcionals, per a mantenir l'homogeneïtat entre articles d'una mateixa temàtica.

Paràmetre Explicació
wikidata no, quan es vulgui forçar la desaparició del botó de "modificar Wikidata" que es mostra al peu de la infotaula
item Codi d'item wikidata (Qnnnnn) que es vol fer servir quan sigui diferent al de l'article vigent. Pot ser útil quan la infotaula està en un espai de proves, d'usuari, etc. sense codi WD.

També és pot fer servir quan posem una infotaula d'un element dins l'article d'un altre.

amplada_infotaula en format 100px / 250px, etc.
color_capçalera Per canviar el color del fons de la capçalera i les seccions. Podeu consultar la llista de colors HTML. Per defecte, les biografies van en aquest color. Cal evitar fer servir aquest paràmetre.

Paràmetres de contingut

Paràmetre Explicació WD
Bloc INICIAL
nom Nom de la persona (si ho deixeu en blanc sortirà el nom de la pàgina, sense complements entre parèntesi).
prefix_honorific Títol honorífic que precedeix el nom. Ex.: Sir, SAR, etc. tractament honorífic (P511)
sufix_honorific Reconeixement honorífic que complementa el nom per darrera. Pot ser:
 • oficial, com ara, CVO, OBE, ex.: Sir / Ernest Shackleton / Kt, OBE
 • no oficial, Ex.: Joan Andreu, el príncep valent. Mata-Hari, la imatge de la perversió..... .

No s'hauria de fer servir pels títols oficials, si aquest ja formen part del nom Carles V, emperador del Sacre Imperi, o per a indicar càrrecs o títols que es descriuran en altres paràmetres de la taula, com ara, "títol", "càrrec" o "altres noms".

tractament honorífic (P511)
imatge El nom de la imatge: abc.jpg, xpz.png, 123.gif, etc. sense formats wiki tipus "fitxer:....".

Quan el contingut WD és "sense valor", el resultat és similar a no tenir contingut. Si no existeix imatge (P18) a WD, intenta mostrar imatge de la placa commemorativa (P1801)

imatge (P18) o imatge de la placa commemorativa (P1801)
mida_imatge
La mida en la qual es mostrarà la imatge : 200px (per definir l'amplada), o 200x300px (amplada màxima & alçada màxima). Per defecte serà 225x300px quan no s'informi. Cal evitar fer servir aquest paràmetre.
peu La llegenda de la imatge si cal. Intenteu incloure-hi la data i circumstància de la foto. llegenda (P2096) + data (P585) de imatge (P18) o de imatge de la placa commemorativa (P1801)
alt Text alternatiu que apareix quan es posiciona el cursor sobre la imatge.
nom_original El nom escrit en la llengua materna de la persona, si és en diferent alfabet o està catalanitzat. Per a evitar redundàncies, no es mostra quan és igual a nom o a nom_naixement. nom en l'idioma natiu (P1559)
nom_original_lleng La llengua del nom original de la persona.
nom_temple Els noms de temple són habitualment usats per anomenar a la reialesa de xinesos, coreans (períodes Goryeo i Joseon), i vietnamites (en dinasties com la Trần, la Lý, i la Lê). Aquests no han de confondre's amb els noms d'era, ni amb el nom pòstum, tot i que també s'assigna després de la mort del seu titular. nom de temple (P1785)
nom_postum Nom honorífic donat a la reialesa, els nobles, i de vegades a altres, a l'Àsia Oriental després de la mort de la persona. Es fa servir gairebé exclusivament en lloc d'un nom personal o altres títols oficials durant la seva vida. nom pòstum (P1786)
nom_naixement El nom complet i oficial legalment, quan és diferent del nom. Quan aquest es recupera de WD, no es mostra quan és igual a nom. nom de naixement (P1477)
lloc_naixement Lloc de naixement: ciutat, regió administrativa, estat sobirà. lloc de naixement (P19)
data_naixement Data de Naixement: Feu servir les plantilles que donen format i calculen l'edat. {{Data naixement i edat|1930|1|15}} (si és viu) o {{Data naixement|1930|1|15}} (si és mort). Visiteu Plantilla:Data_naixement per més detalls. data de naixement (P569)
bateig La data de bateig quan aquesta està la única documentada i no es disposa de la data de naixement. Si es posen les dues, només es mostrarà la de naixement. data de bateig (P1636)
floruit La data o dates en que se sap que estava "professionalment actiu". Manualment, s'informarà una o dues dates separades per un guió.
Tractament floruit
 • En tractar-se d'una dada relacionada a l'activitat, la infotaula la posa en el lloc corresponent a periode_actiu dins el bloc professional
 • Però si no en disposem de data_naixement i/o de data_defuncio, llavors la situa en aquest bloc, indicant que és "fluorit". En tot cas, si disposem de bateig, serà prioritària ja que se suposa més propera a naixement.
floruit (P1317)
lloc_defuncio Lloc de la defunció: ciutat, regió administrativa, estat sobirà. lloc de defunció (P20)
data_defuncio Data de Defunció: {{Data defunció i edat|1995|10|9|1930|1|15}} (si es coneguda). data de defunció (P570)
causa_defuncio Causa de la mort: nom malaltia, suïcidi, assassinat, etc. causa de mort (P509)
descobriment_cos Lloc on es va descobrir el cos quan és diferent d'on va morir.
lloc_desaparicio Quan no s'ha confirmat la mort, sinó que va desaparèixer (naufragis, accidents aeris,..). Punt de desaparició i/o número de vol, nom nau, batalla, etc. on va ocórrer.
data_desaparicio Data en que es va donar per desaparegut. data de desaparició (P746)
sepultura Lloc de l'enterrament, de la sepultura. lloc d'enterrament (P119)
coordenades_sepultura Coordenades de la tomba, sepultura etc. Si és informació manual. feu servir la plantilla de coordenades {{coord}}. coordenades (P625) de lloc d'enterrament (P119)
residencia Localitat on resideix la persona. residència oficial (P263) o residència (P551)
nacionalitat Nacionalitat.
ciutadania Estat de ciutadania legal quan és diferent de «nacionalitat» (descrit anteriorment). Aquests dos paràmetres s'haurien de fer servir de forma alternativa. Aquest paràmetre no és recull de forma automàtica des de WD. Requereix "siWD" com a valor de paràmetre manual per a ser recuperat. ciutadania (P27) + els qualificadors:
alies / nom_ploma Pseudònims, sobrenom o altres noms per la persona, si són diferents de nom i nom_naixement. En el cas d'escriptors, novel·listes, periodistes, assagistes i poetes, cal informar-los com a nom_ploma= xxxx, ja que aquesta informació apareix al bloc professional.

La infotaula tracta alguns qualificadors WD per a centrar l'àmbit d'actuació d'aquesta informació.

pseudònim (P742) + els qualificadors:
etnia ètnia a la qual pertany aquesta persona. grup ètnic (P172)
ideologia Tendència política o pensament d'aquesta persona. ideologia política (P1142)
religió Religió reconeguda. religió (P140)
educacio Tipus de formació que ha rebut.
alma_mater Alma mater, universitat on ha cursat els darrers estudis superiors o amb la qual està vinculat a aquesta persona. Si està manualment complimentat aquest paràmetre o la tesi, no s'executarà la consulta a WD alma mater (P69) + els qualificadors:
tesi Títol de la tesi doctoral. Paràmetre manual, ja que d'existir a WD ha d'estar vinculat als seus estudis universitaris i es tracta conjuntament amb alma_mater
tesi_any Any de publicació de la tesi. Condicionat a l'existència de tesi.
direccio_tesi Professor director de la tesi publicada. Condicionat a l'existència de tesi.
conegut_per Una ressenya del perquè és coneguda la persona. No s'ha de confondre amb la professió (escriptor, artista, etc.) que hauria de figurar a ocupació.
aliats Grups o famílies afins al seu pensament o causa
etiqueta_aliats Permet canviar el text de l'etiqueta que es mostrarà per descriure aquest paràmetre. Per defecte és Aliats
rivals Grups o famílies rivals o enfrontats amb el seu pensament o causa
etiqueta_rivals Permet canviar el text de l'etiqueta que es mostrarà per descriure aquest paràmetre. Per defecte és Rivals
alçada Si la persona es coneguda per l'alçada (ex.: la persona més alta, més baixa, etc.), o quan les característiques físiques són rellevant per la professió (ex.: actors, jugadors de bàsquet, etc.). alçada (P2048)
pes Feu-lo servir quan les característiques físiques són rellevant per la professió (ex.: actors, esportistes, etc.). Ha d'anar acompanyada de la data en qual es va mesurar. massa (P2067)
lateralitat Mà destra (dretà/esquerrà/ambdues). Aquest paràmetre és independent de la professió de la persona.

Dins les característiques esportives existeix mà de joc (P741) que tracta específicament la seva forma de jugar.

lateralitat (P552)
ulls Color dels ulls. Feu-lo servir quan les característiques físiques són rellevant per la professió (ex.: actors, personatges històrics, etc.). color dels ulls (P1340)
cabells Color dels cabells. Feu-lo servir quan les característiques físiques són rellevant per la professió (ex.: actors, personatges històrics, etc.). color de cabell (P1884)
mesures Dada de format lliure per indicar altres mesures destacables, si fos el cas.
talla_penis Dada morfològica exclusiva dels actors porno.
bust_natural Dada morfològica exclusiva de les actrius porno.
Bloc DADES PROFESSIONALS
camp_treball Àmbit temàtic on desenvolupa la seva activitat. Útil en professions genèriques: enginyeria, medicina,..Investigació, assistencial, etc. camp de treball (P101)
etiqueta_camp_treball Permet canviar el text de l'etiqueta que es mostrarà per descriure aquest paràmetre. Per defecte és Camp de Treball
ocupacio Ocupació, feina, activitat professional, camp científic, disciplina artística, etc. ocupació (P106) amb tractament femení
etiqueta_ocupacio Permet canviar el text de l'etiqueta que es mostrarà per descriure aquest paràmetre. Per defecte és Ocupació
epoca Més enllà del periode_actiu previst per indicar dates, epoca permet indicar períodes històrics on va viure o exercir aquesta persona, època romana, etc. període (P2348)
etiqueta_epoca Permet canviar el text de l'etiqueta que es mostrarà per descriure aquest paràmetre. Per defecte és Època
periode_actiu Interval de temps (19xx - 20nn) o període genèric (segle XX / fins la seva mort / etc.) en que va desenvolupar l'activitat professional. inici del període d'activitat (P2031) + fi del període d'activitat (P2032)
organitzacio / ocupador / mitjans Empresa, organisme o institució on ha desenvolupat la seva activitat. Aquest paràmetre té diferents sinònims que permeten que surti una etiqueta diferent per a descriure'ls quan s'informen manualment. ocupador (P108) + els qualificadors:
etiqueta_organitzacio Permet canviar el text de l'etiqueta que es mostrarà per descriure aquest paràmetre. Per defecte és Ocupador
Subconjunt FILÒSOFS
era Dada vinculada a filòsofs. Descriu l'etapa filosòfica: Antiga, medieval, moderna, contemporània, etc.

També es fa servir per mostrar els noms de l'era que han existit durant el mandat dels emperadors orientals. Ex.: Emperador Wu de Han

regio Dada vinculada a filòsofs. Descriu la zona filosòfica: Oriental, occidental, hindú, etc.
escola_tradicio Dada vinculada a filòsofs. Alguna de les escoles i corrents filosòfics
interessos Àrees de la filosofia i el pensament sobre els que va treballar i versa la seva obra. Aspecte d'estudi dins la seva professió en el que està interessat. Aquesta dada prové dels perfils de filòsofs, si bé es pot fer servir per altres finalitats. interessat en (P2650)
idees Dada -originalment- vinculada a filòsofs. Altres professionals enfrontats amb la línia de pensament i treballs d'aquesta persona. Aspectes concrets del pensament, no confondre amb ideologia o escola_tradicio
opositors Dada vinculada a filòsofs. Descriu els seus "opositors ideològics" o d'escoles contràries. No confondre amb rivals, més orientat a rivalitats polítiques, socials o de clans familiars.
Subconjunt ARTISTES
art Disciplina artística on treballa o destaca la persona
genere Gènere artístic on es pot enquadrar aquesta persona. (ex.: pintura, escultura, teatre, etc.). Si es fa servir aquest paràmetre, el "moviment" i l'"estil" haurien de referir-se a la vessant artística. gènere artístic (P136)
moviment Moviment on es pot enquadrar aquesta persona. Pot ser artístic o social, (no partit polític ni ideologia política, ja que tenen un paràmetre específic). moviment (P135)
estil Estil (habitualment artístic) on s'emmarca l'obra d'aquesta persona.
tematica Temàtica artística destacada a l'obra d'aquesta persona.
mestres Mentors o professors que han participat a la formació d'aquesta persona. mestre (P1066)
deixebles Professionals formats per aquesta persona o continuadors directes de la seva obra. estudiant (P802)
influencies_de Persones o grups de referència en els quals aquesta persona s'ha inspirat.
influi_en Professionals sobre els quals aquesta persona ha influït amb el seu estil.
llengua Llengua en la que escriu o publica aquesta persona. Aquest paràmetre no és recull de forma automàtica des de WD. Requereix "siWD" com a valor de paràmetre manual per a ser recuperat. llengua parlada, escrita o signada (P1412)
agent Agent que porta l'activitat d'aquesta persona. És un paràmetre propi d'artistes o esportistes que tenen un representant en les seves relacions públiques. representat per (P1875)
editor Editor de l'obra d'aquest autor. És un concepte equivalent a discografica per a músics o organitzacio per a altres ocupacions.
salari Salari anual. salari base (P3618)
patrimoni_personal Valor estimat del seu patrimoni o dels guanys totals de la seva carrera professional. patrimoni net estimat (P2218)
Subconjunt MILITARS
lleialtat Nom dels països o bandera dels exèrcits amb els que ha servit. No especifiqueu aquí l'arma ni la unitat, ja que tenen paràmetres específics. lleialtat (P945)
periode_actiu_militar Període d'activitat exclusivament militar, quan aquest sigui tant sols una part reduïda de l'activitat professional. Si la persona ha estat militar majoritàriament, és pot indicar a periode_actiu que es fa servir pel conjunt de l'activitat professional.
arma Tipus d'exèrcit (terra, marina, aire) i arma (infanteria, artilleria, etc.). branca militar (P241)
rang Màxim rang aconseguit. Si ha aconseguit diferents rangs a diferents exèrcits, es poden indicar més d'un. rang militar (P410)
unitat Destacaments militars on ha estat destinat sense comandament. No s'ha d'informar si es fa servir el paràmetre "comandaments", ja què aquest és més rellevant.
comandaments Unitats, regiments, vaixells, etc. on ha ostentat el comandament. Si hi ha més d'un, indicar la data d'activitat. comandament (P598)
batalles Guerres i/o batalles on ha participat. Si ha estat a diverses batalles d'una mateixa guerra, estructurar la informació en dos nivells:
 • guerra xxxx
  • batalla yyy
  • batalla zzz
conflicte (P607)
victòries Victòries / baixes provocades. Utilitzat en personatges singulars com els franctiradors o els pilots d'avió que porten una comptabilitat personal de victòries "u contra u".
condecoracions Les medalles i reconeixements militars més destacats. Els paràmetres comuns "guardons" i "honors" s'utilitzarà per informar altres tipus de guardons i reconeixements aliens a la carrera militar que hagi rebut aquesta persona. CAL ANAR en COMPTE que no apareguin ja com a premis des de WD.
altres ocupacions Altres activitats professionals compartides amb la carrera militar.
Subconjunt ASTRONAUTES
temps_espai Dies, hores i minutes que ha estat a l'espai durant les seves missions. temps a l'espai (P2873)
eva1 Nombre d'activitats extra-vehiculars
eva2 Temps dedicat a activitats extra-vehiculars
tripulacio Equip de vol al que pertany
missio_espacial Missions en les que ha format part missió espacial (P450)
insignia_missio Logotip de les missions en les que ha format part logotip (P154) de missió espacial (P450)
Subconjunt RELIGIOSOS
orde Orde religiosa a la que pertany la persona. orde religiós (P611)
ordenacio Data i, opcionalment, lloc on va ser ordenat sacerdot. data d'inici (P580) o data (P585) de orde religiós (P611)
consagracio Data i, opcionalment, lloc on va ser consagrat bisbe. A WD aquestes dades s'han de figurar subordinades al càrrec (P39) = "Bisbe ...", com els qualificadors data d'inici (P580) o data (P585), diòcesi (P708)
proclamacio Data i, opcionalment, lloc on va ser proclamat cardenal. A WD no sempre s'informa del nomenament de cardenal com un càrrec més, ja que es considera una qualificació d'un bisbe (que si que existeixen com a càrrec (P39). Cas d'existir a WD, aquestes dades s'han de figurar subordinades al càrrec (P39) = "Cardenal...", com els qualificadors data d'inici (P580) o data (P585), diòcesi (P708).
enaltiment Tipus d'enaltiment reconegut. Ex.: Sant, Màrtir, Renovador de la societat, etc. Si el nom amb que es conegut va canviar respecte al seu nom propi que figura a la capçalera de la infotaula, caldria informar-ho aquí. Exemple: '''Sant Joan Pau II<br>Papa i confessor''' A WD l'enaltiment és un multivalor amb els diferents graus atorgats (beat, servent, sant, etc.) informats a:

estat de canonització (P411) amb tractament femení + els qualificadors:

data_beatificacio Data en que va ser beatificat. Si s'informa aquesta dada no es generarà l'enaltiment des de WD i s'hauria d'informar manualment. data (P585) del estat de canonització (P411) que sigui "beat"
lloc_beatificacio Lloc on va ser beatificat. No es tractarà si no existeix data_beatificacio manual. ubicació (P276) del estat de canonització (P411) que sigui "beat"
beatificat_per Qui el va beatificar. No es tractarà si no existeix data_beatificacio manual. concedit per (P1027) del estat de canonització (P411) que sigui "beat"
data_canonitzacio Data en que va ser canonització. Si s'informa aquesta dada no es generarà l'enaltiment des de WD i s'hauria d'informar manualment. data (P585) del estat de canonització (P411) que sigui "sant"
lloc_canonitzacio Lloc on va ser canonització. No es tractarà si no existeix data_canonitzacio manual. ubicació (P276) del estat de canonització (P411) que sigui "sant"
canonitzat_per Qui el va canonitzar. No es tractarà si no existeix data_canonitzacio manual. concedit per (P1027) del estat de canonització (P411) que sigui "sant"
lloc_pelegrinatge Lloc de pelegrinatge on s'apleguen els seus fidels per a recordar la seva memòria.
venerat_a Religió, secta o moviment que el reconeix la distinció.
festivitat Dia en que es celebra la festivitat commemorativa. festivitat (P841)
fets destacables Miracles, aparicions i altres fets que donen la persona el seu reconeixement.
iconografia Simbologia amb que se'l representa iconogràficament.
patronatge Gremi, professió, grup social, lloc, malaltia, etc. que identifica aquesta figura amb el seu patró protector. domini del sant o divinitat (P2925)
supressio_culte Data i circumstàncies en que va ser eliminat el culte a aquesta figura.
suprimit_per Nom de qui va decidir la supressió del culte.
continuadors Persones destacades que van continuar la seva doctrina.
Subconjunt MÚSICS
veu Tipus de registre vocal en solistes i, especialment en cantants d'òpera.
Registres vocals
Veus femenines

Veus masculines

tipus de veu (P412)
instrument L'instrument o instruments que toca l'artista instrumental i els solistes que, a més de la veu dominen algun instrument musical. En el cas de bandes i grups (contemporanis o clàssics) permet indicar de quins instruments es compon. No utilitzar per orquestres. instrument (P1303)
instruments_destacats Marca-model de l'instrument utilitzat per l'artista, quan destaca per alguna característica especial.
discografica Els segells discogràfics que l'han publicat (estalvieu-vos d'indicar «Records» si està inclòs en el nom). discogràfica (P264)
cataleg Per al cas dels compositors clàssics el paràmetre permet indicar el nom del catàleg principal de les seves obres (W.A. Mozart = Köchel; J.S. Bach = BWV; G.F. Händel = HWV, F.J. Haydn = Hoboken, A. Vivaldi = Ryom, D. Buxtehude = BuxWV, F. Schubert = Catàleg Deutsch, R. Strauss = Trenner Verzeichnis (TrV), G.P. Telemann = TWV, etcètera).
orquestres Orquestres amb les que ha treballat o ha estat convidat un músic instrumentista o solista.
artistes_relacionats Professionals amb els que ha tingut relació i no està contemplat per cap dels altres paràmetres (mestre, influenciat, membres, etc.). Per exemple: instrumentistes o directors convidats d'una orquestra, instrumentista acompanyant d'un cantant d'òpera, etc.
director_musical responsable de l'estratègia, la programació i direcció dels músics d'una orquestra, cor, grup musical, etc. en les seves actuacions. director musical (P3300)
sotsdirector_musical Segon responsable musical.
membres Membres del grup.
membres_anteriors Antics membres del grup.
patrons Patrons o mecenes de l'artista. NO CONFONDRE amb patrocinador que pertany al món dels esportistes i altres ocupacions mecenes (P1962) + qualificadors
Subconjunt ESPORTISTES
esport Esport practicat per la persona. Està pensada per a esportistes, no per a activitats d'oci de la persona esport (P641)
disciplina Disciplina en la que una persona participa dins d'un esport disciplina esportiva en la que competeix (P2416)
especialitat Prova esportiva concreta. Ex. 800 m.
posicio_equip En esporst d'equip, posició o especialitat dins l'equip (davanter, porter, pivot, etc.). Inclou també les posicions de l'equip tècnic: entrenador, preparador, etc. posició a l'equip (P413)
ma_joc Mà o mans amb que juga en esports de pilota a mà, amb raqueta, palee, etc. mà de joc (P741) amb tractament femení
lliga Lliga en la que juga l'esportista (ACB, NBA, NFL, etc.) lliga (P118)
dorsal_club Número de la samarreta, moto, cotxe, etc. quan està -quasi permanentment- vinculat a la persona (no és el cas de l'atletisme) número esportiu (P1618)
draft + draft_equip + draft_any Posició en el draft de bàsquet de la NBA que ha obtingut, per a quin equip i quin any lliga (P118) + qualificadors
patrocinador Patrocinador o marca del vehicle, quan no coincideix amb l'equip. NO CONFONDRE amb patrons que pertany al món dels artistes patrocinador (P859) + qualificadors
lloc_debut Estadi, pavelló, ciutat,.. en que va debutar, jugar per primer cop.
data_debut Auto-explicatiu
lloc_retirada Estadi, pavelló, ciutat,.. on es va retirar.
data_retirada Auto-explicatiu
entrenador Nom de l'entrenador(s) que ha tingut, indicant el període entre parèntesis entrenador principal (P286) + qualificadors
equips Nom i altres informacions com la data inici-fin dels equips dels quals ha format part. Es tracta d'una dada manual per mantenir la compatibilitat amb certes infotaules antigues, si bé s'hauria de substituir per la corresponent informació a WD que sap tractar i presentar una informació més complexa i en diversos formats segons l'esport. membre de l'equip esportiu (P54) + qualificadors
Subconjunt ACADÈMICS, CIENTÍFICS
assessorament_academic Activitats en que ha donat suport o tutoria acadèmica.
estudiants_doctorals Els seus estudiants de doctorat, és a dir, aquells amb qui ha fet de director de tesi. estudiant doctoral (P185)
estudiants_notables Altres estudiants notables seus. La llista no ha de ser necessàriament exhaustiva. estudiant (P802)
autor_abrev_bot Inseriu l'abreviatura botànica de l'autor aquí, si ell/ella és l'autor del nom d'una espècie botànica. abreviació d'autor en botànica (P428)
autor_abrev_zoo Inseriu l'abreviatura zoològica de l'autor aquí, si ell/ella és l'autor del nom d'una espècie zoològica. abreviatura d'autor en zoologia (P835)
Bloc OBRA
obres Obres creades per la persona. A més de fer-ho servir a "compositor clàssic", també es pot utilitzar en altres perfils, com ara, "solista", quan siguin obres pròpies. No confondre amb "repertori". El paràmetre genèric obres notables es comporta com a sinònim d'obres nombre de convocatòries internacionals (P1129)
primeres_obres Òpera prima de la persona. Habitualment aplica a escriptors, cineastes o actors.
programes Programes de ràdio i televisió en els que ha col·laborat.
series Sèries de ràdio i televisió en els que ha col·laborat.
films Films en els que ha col·laborat.
papers Personatges de cinema i televisió que ha interpretat. actor/actriu del repartiment (P161) + qualificadors
obres_notables Principals treballs pels quals es coneguda aquest persona (llibres, edificis, pintures o activitats socials de transcendència. obra notable (P800) + data de publicació (P577) o data (P585)
estudi_arquitectes Nom del principal despatx o despatxos en els que exerceix la seva activitat professional.
Exemple: [[MBM Arquitectes]]
Exemple: [[Foregin Office of Architecture|FOA]]
principals_edificis Llista dels edificis considerats més importants o destacats. Cal anar en compte amb no duplicar-se amb obres_notables.
Exemple: [[Palau Güell]] <br />[[Casa Milà]] <br />[[Temple Expiatori de la Sagrada Família|Cripta i façana del Naixement de la Sagrada Família]] <br />[[Casa Vicens]] <br />[[Casa Batlló]] <br />[[Cripta de la Colònia Güell]]
principals_projectes Llista dels projectes no realitzats o inacabats més importants o destacats.
Exemple: [[Parc Güell]] <br />[[Temple Expiatori de la Sagrada Família|Sagrada Família]]
principals_dissenys Llista dels elements dissenyats més destacats (mobiliari, tèxtil, decoració, etc.)
Exemple: Cadira Barcelona <br /> Mobiliari Tugendhat
imatgeobra Una imatge d'una obra característica de l'artista que apareixerà al peu de la infotaula.
peuobra Peu de foto de imatgeobra.
repertori Obres que interpreta aquest persona habitualment. Està pensat per a obres que no són de creació pròpia, un cas en que s'hauríen de situar al paràmetre "obres".
trajectòria Breu ressenya dels fets més destacats de la carrera professional.
premis Guardons i premis rebuts premi rebut (P166) + qualificadors
monuments Monuments, edificis o altres elements destacables dedicats a aquest persona.
etiqueta_monuments Permet canviar el text de l'etiqueta d'aquest atribut per ajustar millor la descripció (p.ex.: Model de moto dedicada). Per defecte surt "Monuments"
Bloc DADES FAMILIARS i ALTRES PERSONALS
titol_personal Diverses possibilitats i usos:
 • Títol formal, per exemple Primera dama dels Estats Units per l'Eleanor Roosevelt.
 • Títol concedit, com per exemple Mr. Olympia per n'Arnold Schwarzenegger.
 • El títol de la feina, com per exemple President de l'Escola Calvin per n'Anthony Diekema.
 • Una combinació dels anteriors, com per exemple Professor de química i Fellow of the Royal Society per en Ernest Rutherford
 • Per a polítics i càrrecs públics successoris, NO FEU SERVIR aquest paràmetre, sinó el bloc ("càrrec" + "inic" + "final" + "predecessor" + "successor").
títol nobiliari (P97)
partit_polític Partit polític en el qual milita. membre del partit polític (P102)
carrecs_judicials
condemnes
situacio_judicial
imputacions judicials
condemnes en ferm
situació excepcional del procés o la condemna, ex.: en cerca i captura, indultat, etc.
inculpació/càrrec (P1595)
dinastia Nom de la nissaga, dinastia, casa reial, família, etc. Habitual en personatges reials. família (P53)
etiqueta_dinastia Text que es vol que aparegui com a etiqueta del paràmetre "dinastia": Casa reial, Nissaga, Dinastia, Família, etc.
conjuge Nom del cònjuge, seguit dels anys de casament. Podeu utilitzar la Plantilla:Matrimoni, altrament feu servir el format Nom (1950-actualitat) per l'actual cònjuge i Nom (1970-1999) pels anteriors. Separeu les entrades amb salts de línia(<br/>). cònjuge (P26) + qualificadors
parella Amant o parella no oficial. El mateix format que cònjuge. parella (P451) + qualificadors
fills Nombre de fills (ex. 3), o la llista de noms si és rellevant. Separeu les entrades amb salts de línia(<br/>) o feu una llista amb punts (*) per cadascun. Es genera automàticament una llista desplegable si ocupen més d'una línia.
pares Nom dels pares, si és rellevant. Separeu les entrades amb salts de línia(<br/>). Aquest paràmetre es manté per compatibilitat. ÉS MILLOR FER SERVIR els paràmetres pare i mare.
pare Nom del pare, si és rellevant. pare (P22)
mare Nom de la mare, si és rellevant. mare (P25)
germans Nom dels germans, si són rellevant. germà o germana (P3373)
parents Noms de parents seus si són rellevants. Inclogui la parentiu entre parèntesis després del nom (avia, oncle, etc). Separeu les entrades amb salts de línia(<br/>) o feu una llista amb punts (*) per cadascun. Es genera automàticament una llista desplegable si ocupen més d'una línia. parent (P1038) + qualificadors
Bloc CÀRRECS
Manualment es poden informar fins a 9 blocs de "càrrecs" i la resta de paràmetres. S'anomenen: carrec, carrec2, carrec3,...carrec9. Etc. L'existència d'una sola dada manual d'aquest bloc, anul·la l'accés a WD. Aquest tractament manual es manté per raons de compatibilitat, però es recomana que es mantinguin les dades a WD i s'eviti la informació manual, ja que acostumen a ser dades que evolucionen amb el pas del temps, en el cas de persones vives i, resulta més fàcil de mantenir via WD.

S'utilitza indistintament per a representar càrrecs polític i religiosos, però també per a altres càrrecs civils com a president d'organitzacions, etc. La versió manual compta amb paràmetres comodí per a afegir alguna informació complementària. Quan es recupera des de WD, hi ha alguns paràmetres més que en la versió manual.

carrec Descripció del càrrec, regne, etc. ocupat per aquest persona, complementat amb els paràmetres que es descriuen a continuació. càrrec (P39) + qualificadors
inici Any (o data) que la persona va començar en el càrrec descrit anteriorment.
final Any (o data) que la persona va acabar en el càrrec descrit anteriorment.
predecessor Persona que va precedir-lo en possessió del càrrec descrit anteriorment. reemplaça (P1365)
successor Persona que va succeir-lo en el càrrec descrit anteriorment. reemplaçat per (P1366)
k-etiqueta k-nom Són una parella de paràmetres comodins que permeten afegir una dada no predeterminada relativa al càrrec descrit més amunt. "k-etiqueta" permet donar-li nom a la variable i "k-nom" conté la dada. Ex. k-etiqueta = Eleccions municipals / k-nom = eleccions municipals espanyoles de 1999
Bloc PEU DE TAULA
escutpeu Escut nobiliari/familiar de la persona (no del càrrec institucional). imatge de l'escut (P94)
lema_escut Lema associat a l'escut nobiliari familiar, si existeix.
signatura Imatge de la signatura de la persona (Només nom, ex:firma.jpg). La imatge serà mostrada amb una amplada de 220x250px. signatura (P109)
alt_signatura Text alternatiu per la signatura. Per exempleFitxer:Xammar_signatura.JPG el text alternatiu podria ser "signatura Eugeni Xammar".
registre_veu + peu_veu Àudio amb un enregistrament de veu de la persona i text (opcional) per posar com a peu descriptiu enregistrament de veu (P990)
lloc_web Només el lloc web oficial. Un lloc web no oficial ha de estar a ==Enllaços externs== dins el cos de l'article. lloc web oficial (P856)
myspace Pàgina de MySpace de la persona. identificador MySpace (P3265)
facebook Pàgina de Facebook de la persona. identificador de Facebook (P2013)
twitter Compte de Twitter de la persona (sense @ inicial). nom d'usuari de Twitter (P2002)
instagram Compte d'Instagram de la persona nom d'usuari d'Instagram (P2003)
google+ Compte de Google+ de la persona nom d'usuari de Google+ (P2847)
imdb Fitxa de la persona a IMDB (xifres que apareixen darrera "nm" a la URL) . identificador IMDb (P345)
linkedin Perfil a LinkedIn de la persona perfil de LinkedIn (P2035)
afdb Perfil de la persona a adultfilmdatabase.com
dades_medaller Bloc de "medaller esportiu" construït amb el conjunt de plantilles {{medaller}}, {{competició}}, {{esport}}, etc (veure la seva documentació sobre el seu funcionament). Cal tenir present que, com que ja s'estem dins una infotaula, NO S'HA DE INCLOURE {{medaller}} ni {{end}}, ja que produeix resultats incorrectes.
notes Notes sobre qualsevol data de la taula.

Exemples

Manteniment

El funcionament s'estructura en dues plantilles: aquesta, que anomenarem "base", i una sub-plantilla invocada per aquesta que anomenarem "format".

Aquesta estructura permet especialitzar el codi de cadascuna d'elles tal com es descriu a continuació. En Infotaules complexes i multi-funció com aquesta, combinar el tractament de dades manuals i de WD, juntament amb condicions de format de dades i de presentació de dades, produeix un codi molt espès i difícil de seguir i mantenir. Per aquesta raó s'ha dividit en dues parts:

 • Plantilla "base" = "Tractament de dades"
 • Plantilla "format" = "Presentació de dades"

Plantilla base

La plantilla "base" té el nom principal que fan servir els articles.

Les seves funcions són:

 • Versionat de paràmetres: Tractar homogèniament les diferents versions de noms de paràmetres que es facin servir. Un paràmetre pot tenir diferents denominacions perquè convé mantenir sinònims de conceptes similars o perquè s'hagin integrat antigues plantilles temàtiques en aquesta i calgui acceptar altres denominacions per compatibilitat amb els articles preexistents.
 • Recuperar des de Wikidata: Quan no existeixi valors manuals per a un paràmetre, recuperar el contingut equivalent a WD. Aquí s'ubica el coneixement sobre com funcionen i com estan formatades cada propietat i els seus qualificador per fer el tipus de recuperació que convingui.
 • Format dades Wikidata: Habitualment, les dades manuals porten el format final que es vol representar: llistes amb punts, dades amb any de referència entre parèntesi, fent servir alguna plantilla que dóna format, etc. Quan la informació es recupera des de Wikidata, cal preparar-la per a que aparegui de forma similar a les dades manuals.
 • Dades condicionades: Que una dada hagi d'aparèixer o no en funció d'una altra, és aquesta plantilla la que s'encarrega que es traslladi o no a la plantilla "format". Exemples concrets són:
  • Si no hi ha imatge, no es traspassa el peu, tot i hi sigui.
  • Si no es vol que es recuperi des de WD es pot condicionar indicant noWD com a valor manual.
  • Determinar el color de la taula en funció del tipus_infotaula, el tipus d'organització i la llista de colors prevista.
  • Construir els "blocs de dades esportives" amb diferents formats segons l'esport que es tracti.
 • Blocs de dades: Quan un conjunt de dades calgui ser tractat en bloc en lloc de passar les dades individualment a la infotaula format, és aquesta infotaula "base" qui ho prepararà i ho passarà com a una única dada. Exemples d'aquest funcionament són: el «bloc de càrrecs successoris» o d'«historial esportiu» que, en el cas de paràmetres manuals, gestionen una xifra considerable de paràmetres que no és necessari traslladar un a un a la sub-plantilla de presentació. En aquest cas, el format final d'aquestes dades és responsabilitat d'aquesta infotaula i no de la infotaula "format", ja que per a ella només existeix un paràmetre i no té capacitat d'alterar-lo. Aquesta via permet crear blocs d'informació especialitzada que afecti a un conjunt específic d'articles que, tot i coincidir un 90% amb les dades comunes, tenen un 10% que són importants però exclusives. Per a evitar inflacionar el diccionari de dades que s'intercanvien ambdues plantilles, aquesta és una fórmula ja explorada en altres infotaules base, com a la {{infotaula d'organització}}.

El resultat que traspassa a la infotaula "format" és un directori de dades amb continguts sobre els que ja s'ha aplicat la lògica de format de dades i que ja s'ha triat si correspon anar un valor manual o de WD.

Plantilla format

La segona sub-plantilla estructura el format final de presentació de les dades que li ha preparat la {{Infotaula persona}}.

Tracta el diccionari de dades acordat només amb el nom oficial de cada paràmetre. Les seves funcions són:

 • Agrupar les dades subministrades en blocs temàtics i determinar l'ordre d'aparició, d'acord al disseny que es vulgui de la infotaula.
 • Determinar l'estructura global de la infotaula: títol, subheaders, imatges, etc.
 • Gestionar l'aparició condicionada de dades (no la construcció), com ara les capçaleres intermèdies
 • invocar a {{infotaula}} com instrument bàsic per a fer la presentació.


Pre-infotaula

En alguns casos l'adaptació d'una infotaula pre-existent dins aquesta és especialment complex per algun d'aquests motius:

 • perquè el nom dels paràmetres originals entren en conflicte amb els que ja s'estan fent servir a la infotaula base.
 • perquè la lògica de formatar la informació és molt específica, i complicaria el codi global per un cas.
 • perquè la forma de tractar una dada entra en conflicte amb el tractament que es fa per la mateixa dada en la infotaula base. En aquesta situació el tractament habitual és alinear el tractament cap al de la "infotaula base", ja que un dels objectius de concentrar infotaules és normalitzar formats. No obstant, no sempre és possible i cal respectar el tractament original.
 • perquè cal afegir algun paràmetre a tots els articles que eren tractats per la infotaula pre-existent i, si s'integra totalment, es convertirà en una mera redirecció sense opció a conèixer l'origen (ex: afegir "tipus_infotaula" per poder fer tractaments específics, assignar color infotaula, etc.).

Tots aquests casos requereixen fer una intervenció als articles per "adaptar els paràmetres" antics a la futura situació. És a dir, començar l'homogeneïtzació des dels articles antics o fins i tot migrar-los cap al nou diccionari de dades. Aquesta activitat és feixuga, i inabordable quan hi ha molts articles, sense comptar amb un bot.

Una situació transitòria és la transformació de l'antiga infotaula en una "pre-infotaula" que ajusti els antics paràmetres als nous: canvi de nom, preparació de formats singulars i afegir nous paràmetres identificadors del tipus d'articles que tracta. Entre les avantatges poden destacar:

 • la facilitat de preparar-la.
 • la reducció dels tractaments ad-hoc a situar a la infotaula base, evitant haver de tocar un codi comú.

Per contra, els inconvenients són:

 • perpetuar l'existència de codi dispers amb preparació de dades per a infotaules i la dificultat d'harmonitzar futurs canvis.
 • un major esforç de manteniment per garantir funcionament harmònic d'aquestes pre-infotaules amb la infotaula base. És a dir, si volem que els articles tractats per la pre-infotaula gaudeixin de l'amplitud del nou diccionari de dades i se li puguin incorporar els nous paràmetres a les crides, caldrà que aquesta pre-infotaula els consideri fent una còpia sense cap altre tractament (paràmetre = {{{paràmetre|}}}. Lògicament, els futurs canvis o ampliacions en el diccionari de dades cal fer-lo extensiu també a les pre-infotaules.
En resum


Pre-infotaula (opc)
 
Canvia nom paràmetres cap els del dicccionari
Prepara format dades individuals, no format taula
Prepara blocs dades temàtics
Per compatibilitat, trasllada tots els paràmetres del diccionari.
 
 
 
 
 
 
Infotaula base
 
Sinonimitza paràmetres
Recupera WD
Prepara format dades individuals, no format taula
Prepara blocs dades temàtics
 
 
 
 
 
 
Infotaula format
 
Gestiona format i condicions de presentació
No recupera ni formata dades