Viquipèdia:Sala dels administradors/2019

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Usuarificació irregular

Hola companys. Arran d'una proposta d'esborrat, he descobert que el company Panotxa havia usuarificat, al meu parer, de manera irregular, desenes d'articles perquè estaven incomplets o abandonats. El debat el podeu llegir a la proposta d'esborrat. He començat a fer la llista dels articles que s'haurien de restaurar a Usuari:Paucabot/Usuarificats. Aniria molt bé sentir les opinions de tots els companys. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 14:28, 10 març 2019 (CET)

Entenent aquest comentari com una esmena a la totalitat a la meva feina d'administrador, com el mateix usuari ha fet en altres cops amb mi, abandono definitivament la viquipèdia, que queda en bones mans. --Panotxa (disc.) 15:02, 10 març 2019 (CET)
Veig que estam ultrasensibles. En cap cas era una esmena a la totalitat. Era una divergència de criteri en un tema molt concret, cosa que ha de poder ser possible, sense que això hagi d'implicar que aquesta persona rompi la baralla tot dient o em deixau esborrar articles discrecionalment o me'n vaig. En fi: si de veres te'n vas, gràcies per la feina feta. Pau Cabot · Discussió 15:31, 10 març 2019 (CET)
Sembla una simple diferència de criteri. Segurament en podríem parlar per deixar més clarificat què és usuarificable i què no. Diria que havíem quedat més o menys informalment que usuarificàvem els articles que provenien de traduccions automàtiques o semiautomàtiques sense repassar. El que ha fet Panotxa potser no s'adeqüa estrictament a això, tot i que tampoc no sembla un pecat gravíssim. Això si, trobo que abans d'usuarificar, (si arribéssim a acordar que podem ampliar els supòsits d'usuarificació) sempre seria una bona cosa posar la plantilla per avisar l'usuari i donar-li temps per respondre.--Carles (enraonem) 18:21, 10 març 2019 (CET)
D'acord que no és un pecat gravíssim, ni era la meva intenció que es qualificàs així, encara que ho sembli per la desproporció de la reacció del company, però almanco crec que s'haurien de restaurar els articles que duien l'avís d'incomplet i que s'havien esborrat sense consens i sense avís. Exemples: Usuari:Tauro/Llista de catàlegs astronòmics i Usuari:Lohen11/Llista d'esglésies romàniques del Bages. Segurament no són articles perfectes, però tampoc no veig perquè s'haurien d'esborrar. Aquests dos casos, sembla que simplement s'han esborrat perquè duien l'avís d'{{Incomplet}} (el mateix que li ha passat a la llista de terratrèmols, vaja). Pau Cabot · Discussió 18:44, 10 març 2019 (CET)

Necessitaria qualque opinió més si he de començar a restaurar aquests articles. No deman a ningú que es posicioni contra un administrador, només deman permís per revertir aquests canvis. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 11:31, 12 març 2019 (CET)

El que necessitem és una política clara d'usuarificació, per exemple en:Wikipedia:Userfication, tot i que és un assaig. En general no estic d'acord amb les usuarificacions tal com es fan, tot i que les accepto com a pràctica acordada sense especificar. Mentre no hi hagi una política, tant correcte és fer-les com desfer-les i en cas de discrepàncies tenim un procés per discutir si s'esborra o es fa alguna altra cosa. --V.Riullop (parlem-ne) 12:04, 12 març 2019 (CET)
(No administrador comentant) El debat sobre les condicions per usuarificar s'hauria de fer fora de la Sala dels administradors. --Pau Colominas (t'ajudo?) 12:11, 12 març 2019 (CET)
Fora bo si poguéssiu traslladar aquest tema a la taverna i el debatem allà, amb l’opció a obrir una presa de decisions pels casos en què sigui raonable. Pel que fa a en @Panotxa: si us plau, prenem-nos les decisions amb seriositat i paciència, aquí no hi ha hagut cap esmena a la totalitat i la sala dels administradors hauria de ser un espai on acceptar crítiques i divergències de gestió obertament i amb naturalitat, sense condicionar-les a voler marxar a les primeres de canvi o quan hi hagi un debat de fons. De viquipedista a viquipedista, sabem que falta gent que revisi els canvis i que la feina que feu cadascú de vosaltres és necessària i apreciada per la comunitat. Gràcies. Xavier Dengra (MISSATGES) 17:57, 12 març 2019 (CET)
La política d'usuarificació actual és clara. En casos on la traducció és cridanerament nefasta, normalment quan no s'han revisat traduccions automàtiques, es posa la plantilla d'usuarificar i si en una setmana no s'ha millorat l'article es procedeix a usuarificar. Jo estic d'acord en recuperar els articles usuarificats sense seguir el procediment establert.--Medol (disc.) 17:02, 13 abr 2019 (CEST)
Aniria molt bé una mica d'ajuda per recuperar els articles. Estic fent la llista i ni tan sols l'he completada. I només n'he restaurat vuit. Duen feina perquè, a part de reanomenar, s'han de revertir les edicions que oculten avisos i categories. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 18:02, 13 abr 2019 (CEST)
S'ha fet ping als usuaris afectats perquè sàpiguen el que ha passat i si ho consideren oportú restaurin els articles o demanin ajuda per fer-ho.--Medol (disc.) 20:44, 14 abr 2019 (CEST)

Apagada del wiki

Per Viquipèdia:Presa de decisions/2019/Article 13 la Viquipèdia està apagada per lectors i editors des d'aquesta matinada, excepte pels administradors per si hi ha alguna emergència. Per coherència, demano a tots els administradors que s'abstenguin de fer cap edició que no sigui administrativa. Faig ping als que he vist als canvis recents, tot i que no és segur a partir de quin moment ha estat efectiva: Flamenc, Felato, Lohen11. --V.Riullop (parlem-ne) 13:30, 25 març 2019 (CET)

Permisos esborrar pàgines

Bones. No sé si heu provat d'esborrar aquesta pàgina. A mi em dóna un problema de permisos perquè té +5000 revisions. No sé si algú d'aquí té permisos o cal demanar-ho a meta. Salut! --Jey (disc.) 21:39, 20 juny 2019 (CEST)

Edicions de modificació de mida de les imatges està desvirtuant la informació enciclopèdica

Aquest matí he blocat a l'Usuari:Rebot, gestionat per Paucabot, degut a la desvirtuació de la informació enciclopèdica realitzada sota l'assumpte d'edició "robot estandarditzant mida de les imatges, localitzant i simplificant codi" produïda, com a mínim, en articles relatius als articles sobre localitats amb un plànol de poblacions properes (p.ex.: [1]). Si us plau ajudeu en el seguiment per a assolir la correcció d'aquests errors i/o participeu a altres usuaris sobre la millor manera de resoldre-ho, si es pot millorar la que he plantejat a Usuari Discussió:Rebot#Edicions de modificació de mida de les imatges està desvirtuant la informació enciclopèdica. Gràcies i disculpeu les molèsties que us pugui haver ocasionat. Salut! Bestiasonica: enraonem? 09:16, 10 nov 2019 (CET)

Bé. Aquesta desvirtuació enciclopèdica era un cas que el creador del bot no havia previst. Resulta que les dianes que va fer automàticament el bot de Gomà funcionen només si la imatge fa 400px. En lloc de fer circumloquis, jo diria que ho podríem qualificar simplement com un error del bot (en el benentès que l'error no és pròpiament del bot sinó del seu aprenent de programador).
Situació actual: tenim 28000 localitats dels Estats Units (des de la A fins a la P) afectades per aquest error. Ja què hi som, puc fer qualque cosa més per millorar aquests articles? Potser començar per esborrar aquestes dianes seria una primera passa per fer-los més enciclopèdics? Pau Cabot · Discussió 15:02, 10 nov 2019 (CET)
Jo també seria partidari d'eliminar les dianes, com a mínim.--Lohen11 (disc.) 19:16, 10 nov 2019 (CET)
Jo opto per conservar-les. --Judesba (digues...) 19:17, 10 nov 2019 (CET)

La qüestió de les dianes no és decisió dels administradors. L'aturada del bot és pertinent i ara el que toca és revertir els canvis que han produïts errors. Si teniu propostes de millora porteu-les a discussió on toqui. --V.Riullop (parlem-ne) 20:04, 10 nov 2019 (CET)

+1 al comentari d'en Vicenç. --Townie (discussió) 20:20, 10 nov 2019 (CET)
Perdonau. D'acord que això no s'ha de discutir aquí. Com que arreglar els municipis americans no és trivial (ni veig gaire consens), pos el bot en mode marxa enrere. Pau Cabot · Discussió 20:43, 10 nov 2019 (CET)
Ja està en marxa: Especial:Contribucions/Rebot. Pau Cabot · Discussió 20:52, 10 nov 2019 (CET)
Ha acabat avui de matí a les 05.49. Unes quantes edicions tenint en compte que anava aproximadament a 6 per minut. Pau Cabot · Discussió 06:49, 14 nov 2019 (CET)

Petició de desbloqueig

L'usuari Tenienteramires ha demanat revisar el seu bloqueig a Usuari Discussió:Tenienteramires#Blocatge. Jo el vaig blocar d'acord a la conversa de Tema:V208iib5zcv8du35. Qualque altre administrador podria revisar el cas? Pau Cabot · Discussió 18:47, 11 nov 2019 (CET)

Proposo desbloquejar-lo. Potser ha estat un malentès amb les mencions. Realment té edicions que semblen vàlides.--Jey (disc.) 22:35, 11 nov 2019 (CET)
D'acord que té edicions correctes, però també té un patró d'edicions clavat al dels altres usuaris. Respecte de les mencions, les va rebre i va considerar que, malgrat tenir implicacions importants, no havia de dir res.
Dit això, potser seria una opció seria desblocar-lo i donar-li una altra oportunitat. Això sí, a la propera edició similar, tornar-lo a blocar. L'únic que em fa mala espina és que diu que el problema no va amb ell i que ell només unificava variants dialectals, però es dedica a fer canvis sistemàtics de paraules correctes com la resta d'usuaris blocats.
Estaria bé sentir l'opinió d'altres administradors. Pau Cabot · Discussió 06:46, 14 nov 2019 (CET)
@Vriullop, Medol, Leptictidium: per mencionar-ne només uns quants. --Jey (disc.) 10:35, 17 nov 2019 (CET)
Si el blocatge estava basat en possible titelles, això no ha quedat confirmat a Viquipèdia:Comptes titella#Haslf i Tenienteramires de Popopot i cia.. El fet de demanar el desblocatge ja és símptoma de bona fe i ganes de col·laboració. Com que sembla que vol continuar en la mateixa línia, només demano que s'asseguri del consens en els canvis. Com diu en Jey, molts dels canvis són correctes i d'altres poden provocar desconcert però no semblen arbitraris, segurament té els seus motius que pot explicar i intentar convèncer. --V.Riullop (parlem-ne) 11:12, 17 nov 2019 (CET)
En última instància, que sigui o no sigui titella de Jpgine tampoc no canvia gaire cosa. Si Tenienteramires duu a terme el mateix tipus d'edicions poc constructives que Jpgine i fa cas omès dels avisos com feia Jpgine, els motius de bloqueig són tan vàlids per Tenienteramires com ho eren per Jpgine siguin la mateixa persona o no. Dit això, puc estar d'acord amb el suggeriment del Vicenç de donar-li una oportunitat, això sí, sempre que sigui l'última i que l'aprofiti.—Leptictidium (digui) 13:12, 17 nov 2019 (CET)
Sembla que hi ha consens en desblocar-lo i donar-li una darrera oportunitat. Deix dos dies de marge i, si no hi ha res de nou, ho execut. Pau Cabot · Discussió 14:16, 17 nov 2019 (CET)
D'acord amb la darrera oportunitat. Tot i que des del meu punt de vista potser abans caldria demanar-li un canvi d'actitud, si més no d'intentar explicar els canvis que poden generar polèmica.--Medol (disc.) 22:19, 18 nov 2019 (CET)

Manlleus

Bon vespre a tots, necessitaria que qualque administrador (que no fos jo) advertís l'usuari Manlleus que està fent edicions en contra del consens de manera conscient. La discussió la podeu llegir a Tema:Vbmw1d3q3qkieoqx. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 21:38, 3 des 2019 (CET)

Demanaria suport sobre la nova proposta sobre portals per tancar el tema almenys temporalment.--Manlleus (disc.) 22:26, 3 des 2019 (CET)

Verificadors

Qualcú sap res dels dos verificadors de comptes? Fa quinze dies que tenen una demanda a Viquipèdia:Comptes titella#Haslf i Tenienteramires de Popopot i cia. i no responen ni l'un ni l'altre ... Pau Cabot · Discussió 07:20, 15 oct 2019 (CEST)

@KRLS, Góngora: Pau Cabot · Discussió 23:24, 17 oct 2019 (CEST)
@Paucabot: Segueixo viu, però dies complicats. Fa 4 dies que vaig respondre a la petició i em vaig oblidar de fer-ho aquí. Per la meva part, si algú està disposat a rellevar-me com a Verificador de Comptes d'usuari, estaria encantat.--KRLS , (disc.) 08:55, 23 oct 2019 (CEST)
@Paucabot: Acabo de veure el teu missatge. Com ja vaig dir, no tinc cap inconvenient en deixar que un altre usuari faci aquesta feina. Malauradament, no tinc gaire temps lliure i ja he complert el meu cicle. --J. G. Góngora (disc.) 23:02, 13 des 2019 (CET)

Peticions als administradors

La pàgina VP:PA està massa plena de palla, de temes resolts, de temes oblidats o no atesos en el seu moment. Es fa difícil saber què hi tenim de pendent realment. El bot no pot arxivar-los si no es tanquen. --V.Riullop (parlem-ne) 15:06, 24 des 2019 (CET)

Tota la raó. Gràcies, Vicenç. Jo hi vaig fer una estona de dissabte però encara li queda. En general, demanaria als companys, passar-hi més sovint i intentar tancar els temes amb les plantilles. Pau Cabot · Discussió 20:12, 26 des 2019 (CET)
Amb la plantilla {{fet}} no n'hi ha prou? Quina cal posar? Disculpeu si no és així. --Yuanga (disc.) 23:11, 26 des 2019 (CET)
{{Fet}}, {{No fet}} i {{Tancat}} funcionen, però la llarga llista era allà perquè precisament mancaven aquestes plantilles a moltes peticions: [2]. Pau Cabot · Discussió 06:42, 27 des 2019 (CET)
Entesos. Gràcies! --Yuanga (disc.) 09:29, 27 des 2019 (CET)

Vulcano

Hola, companys. Diria que aquí tenim un problema en potència bastant greu. Un usuari amb milers d'articles creats basats en fonts de paper i que no nega que podrien ser plagi. Qualcú té a casa l'Enciclopèdia Espasa en paper per intentar escatir si hi ha infracció de copyright? Gràcies, Pau Cabot · Discussió 13:05, 27 des 2019 (CET)

Em sembla que, afortunadament, el problema pot ser menys greu del que podria haver estat: es:Plantilla:Espasa. L'Enciclopèdia Espasa es va acabar de publicar el 1930. Aleshores, diria que tot el que sigui obra col·lectiva és de domini públic. El problema serien els articles signats (no sé si n'hi ha) i els apèndixs, perquè no crec que s'hagin fet edicions noves de l'enciclopèdia. A més, els articles que recordo d'en Vulcano són de cantants i artistes del segle XIX que no crec que s'actualitzessin mai.
Aleshores, de moment no correria a fer una esborrada massiva. Preguntar-li a en Vulcano quina edició ha fet servir i comprovar si l'origen del text està prou ben marcat pot ser un primer pas, amb l'esperança que pugui ser l'últim.--Pere prlpz (disc.) 13:41, 27 des 2019 (CET)
Ho veig igual que el Pere, si cal esborrar articles, hauran de ser casos aïllats d'eventuals articles signats.—Leptictidium (digui) 10:04, 29 des 2019 (CET)